Review militèr

Rusia tuwuh ing mripate mungsuh

48
Rusia tuwuh ing mripate mungsuh

Amerika Serikat wis ngetrapake doktrin militer anyar kanggo ngganti sing lawas, model 2017. Lan misale jek ora ana apa-apa, nanging asring banget kita kabeh muni ana, yaiku, Rusia. Nyatane, mung maca dokumen kasebut ora dadi tugas kanggo wong sing ringkih, amarga ditulis kanggo wong Amerika kanthi pangerten babagan topik lan pendekatan bisnis. Sing - banget mboseni lan verbose.


Jujur, aku ngitung "ctrl C - ctrl V" sing ditindakake dening wong lanang saka markas Biden, amarga doktrin sadurunge mung diadopsi ing taun 2017. Banjur, ngrembug babagan gagasan administrasi Trump, kita malah rada kaget amarga owah-owahan prioritas ing Amerika Serikat. Dheweke iri karo Korea Lor, sing meh dadi sumber bebaya utama.

Nanging ing taun iki, kahanan dadi luwih menarik. Biden ora mandheg ing tugas strategis, nanging wiwit menehi taktik. Ing istilah sing prasaja, kasunyatan manawa Seryoga kudu diantemi saka pekarangan tetanggan ora nuwuhake pitakonan, utamane pitakonan: kepiye, karo sapa lan kanggo apa. Liyane iku dhasar ora ana hubungane.


Aku ora bakal mbandhingake loro dokumen kasebut kanthi poin utawa pranata, sawise kabeh, Trump duwe 48 halaman, Biden duwe 49. Lan dheweke pancen beda banget. Trump mung duwe papat prioritas:
- pertahanan negara;
- kamakmuran AS;
- tentrem donya kanthi pasukan;
- nguatake pengaruh Amerika Serikat.

Kabeh cukup transparan lan prasaja.

Biden luwih gampang: siji arah kanggo kabeh. Kanggo nyegah jagad multipolar kanthi cara lan cara apa wae, AS kudu dadi hegemon, blok apa wae sing dituju multipolaritas kudu dirusak. Lan kanggo iki, Amerika Serikat kudu urip lan kerja.

Aku bakal ngomong babagan pranata sing "luwih cedhak karo awak" kanggo kita, yaiku babagan Rusia. Inggih, saestu, apa kita peduli karo Selandia Baru, sing, kanthi cara kasebut, dipetik kaping 5 ing teks kasebut lan Amerika Serikat duwe rencana tartamtu.

Kita isih luwih kerep dieling-eling. Aku ngarep-arep ora ing wayah wengi, nanging aku ngarep-arep muspra.

Trump ngelingi Rusia ora mung kaya ngono, nanging amarga konfrontasi global wis bali menyang jagad iki. Ora mung AS lan USSR, nanging AS nglawan Rusia lan China. Trump disebut Rusia lan China sawetara jenis "pasukan revisionis" (bebarengan karo Iran lan Korea Utara minangka makeweight a) sing bisa nggawa kebingungan kanggo donya lan muter peran saka "sisih peteng saka daya".

Kanthi Biden, kabeh terus ing urat sing padha, nanging saiki Strategi Keamanan Nasional, NSS Biden, wis dadi prioritas. A jenis "injil pertempuran" dibagi negara. China rawuh minangka pemain geopolitik utama, lan Rusia wis nampa judhul "ancaman kanggo keamanan Eropah."

Nanging, miturut teks kasebut, Rusia disebutake kaping 71, RRC - mung 55. Intine yaiku China dianggep minangka pemain sing kuwat banget sing durung bisa ngetrapake kekarepane "ing jenis", beda karo Rusia, sing wis rusak rantai ing "implementasine ambisi kekaisaran."

Dadi kabeh wis rapi, Rusia katon minangka ancaman utama, amarga implementasine rencana Rusia wis ditindakake, nanging China isih mung meneng lan nglatih tentara paling gedhe ing donya. Sampeyan bisa uga karya ing kualitas arep ing lengkap.

Apa babagan USA? Lan Amerika Serikat minangka "angsa donya" kita, mung minangka kekuwatan donya sing nduweni kapentingan ing Eropa lan ing wilayah Asia-Pasifik. Ing Eropah saiki kabeh iku banget boten stabil lan promisingly elek. Krisis bakal teka, sing bisa gampang dadi kekacauan. Lan ing kene Eropa bisa (miturut pangembang dokumen kasebut) ana ing sangisore aturan "Pasukan Kejahatan", yaiku, Rusia.

Sampeyan ora perlu bukti, sampeyan ngerti, saiki sampeyan ora bisa mbuktekake kosok balene karo sapa wae.

Kanggo wilayah Asia-Pasifik, kabeh iki tentrem ing kene nganti saiki. Nanging saiki. Nganti saiki, China durung mutusake yen wis bisa "ngrebut maneh dhewe", yaiku, wis bisa nyembelih Taiwan maneh ing gaya Crimean. Nalika iku seneng-seneng bakal dadi lengkap ing Asia.
Iran lan Korea Lor, sing akeh dicritakake ing taun 2017, ilang ing latar mburi. Kasunyatan bilih Korea saka wektu kanggo wektu nyoba kanggo mencet Jepang karo pluru ora babras minangka akeh minangka kobong pembangkit listrik termal Ukraina. Biasane, apa wong Korea bakal kenek utawa ora isih dadi pitakonan, nanging Rusia wis nandur roket ing endi wae. Sepisan maneh.

Semono uga karo China. Dheweke bisa, nanging dheweke isih nonton. Kekuwatane sing saya tambah lan ora ana tumindak aktif kaya Rusia ndadekake RRC bisa dideleng minangka "ancaman jangka panjang" kanggo rencana AS.

Umumé, Rusia minangka ancaman utama, China minangka ancaman utama. Konsep pertahanan kabeh dibangun saka iki. Mesthine, kita bakal duwe pitakonan logis ing ngendi Rusia lan China bisa nyerang AS supaya bisa kena pengaruh konsep iki, nanging ana lapangan pilihan ...


Ing lapangan opsi, saliyane ancaman Rusia lan perspektif Cina, ana uga spesifik. Contone, hypersound, sing pancene ora ngidini militer AS turu kanthi tentrem. Kasunyatan yen Rusia nggunakake Kinzhal ing Ukraina ngilangi pangarep-arep yen Kinzhal minangka palsu. Bajingan dadi mental sing saiki pitakonan nggawe hipersonik gaman ing Amerika Serikat, padha prioritas ing judhul "Nyekel munggah lan nyusul", tegesé loro Rusia lan China. Lan kasunyatan manawa China durung ngidinake dhewe kanggo ngrusak apa wae kanthi rudal hipersonik ora ateges manawa wong Tionghoa ora duwe kesempatan kasebut.

Nyekel lan nyusul Rusia lan China minangka tugas ing pangkat salah sawijining titik pertahanan nasional AS. Ing kene, saliyane senjata hipersonik, ana uga intelijen buatan, lan teknologi komputer anyar adhedhasar prinsip fisik paling anyar, lan jinis senjata anyar saliyane misil hipersonik.

Umumé, kabeh diwenehi cukup wiyar lan tanpa spesifik. Nanging Trump ora duwe, mula ana terobosan sing ora akeh, nanging nyoba ngetutake semangat jaman.

Carane kabeh Fantasi iki realizable - wektu bakal ngomong lan pangrusak "Zamvolt". Umumé, ora katon yakin banget amarga kurang spesifik. Cetha yen tim Biden kanggo kabeh sing anyar nglawan kabeh sing lawas, nanging ...

Nanging kepiye carane nerangake owah-owahan dadakan menyang modernisasi kabijakan nuklir? Direncanakake kanggo ngowahi pasukan nuklir AS dhewe, preduli saka kerugian (finansial, mesthi), latihan lan tes direncanakake. Maksudku, sistem anyar apik, nanging klub nuklir lawas apik banget.


Akeh tembung, kanthi cara, babagan ekspansi kewajiban AS ing babagan "payung nuklir" marang sekutu. Ana uga sawetara banget spesifik, phrases umum, malih, supaya Gamelan sing, Gusti Allah ngalang-alangi, wong saka negara Baltik utawa Polandia bakal nyekel wong.

Tegese, Amerika Serikat bakal terus nyekel "payung nuklir" marang sekutune, nanging panggunaane isih ora mesthi. Lan iki mung apik, amarga, sayangé, ana luwih akeh kepala ing donya sing ngaku yen nggunakake senjata nuklir (sanajan sing taktik) "ora diitung".

Nanging babagan siji kombinasi, "Utara" lan "Senjata Nuklir", Amerika Serikat durung ngembangake sikap sing ora jelas. Umumé, ana apa-apa. Ing kasunyatan, ana, ing sisih liyane, padha wedi expanses es jembar Samudra Arktik, kang, ngluwihi tekan satelit lan sistem pertahanan anti-pesawat, operator rudal Russian bisa gampang lan alamiah liwat lan murub a. salvo ing Amerika Serikat.

Militer AS ora seneng banget karo skenario iki, yen mung amarga bakal angel banget kanggo ngusir voli iki. Sawise kabeh, kurang roket mabur ing wektu, luwih angel kanggo nggawa mudhun. Amarga peluncuran saka wilayah pesisir Kanada minangka kiamat sing dijamin, Amerika Serikat percaya yen wilayah lor kudu diwenehi perhatian luwih akeh tinimbang sadurunge.

Lan ing konteks iki, aksesi Swedia lan Finlandia menyang NATO katon minangka akuisisi sing cukup logis. Kanthi babagan gedhe, mesthi, manuk hantu Swedia ing globe Finlandia, amarga durung jelas kepiye negara kasebut bisa mbantu blok utawa Amerika Serikat ing mangsa ngarep.

Bridgeheads lan negara "dipikolehi" kanthi bantuan pasukan operasi khusus ing Afrika, Asia Kidul-Wétan lan Amerika Latin meh ora ana regane. Tumindak kasebut, bebarengan karo "perang hibrida", kudu nyedhiyakake Amerika Serikat, ing tangan siji, kanthi dominasi ing wilayah kasebut, lan ing sisih liya, ngontrol rezim kanggo nyegah transisi menyang "kamp mungsuh". .

Cetha sing mungsuh kita kene, tambah kegiatan saka China lan Rusia (nganti ombone rodok kurang) ing Afrika persis apa MTR Amérika bakal nglawan, nggulingaké rezim "manca" lan sijine dhewe ing panggonan.

Ora ana sing anyar. Kabeh wis prakteke ora diganti wiwit suwidakan, pendekatan padha, uga unscrupulousness ing implementasine.

Ukraina. Pancen ora muspra yen Biden ditindhes dening bangsane dhewe, amarga cukup akeh perhatian sing diwenehake marang negara iki babagan piwulang kasebut, kanthi dolar lan tong. Yen doktrin pertahanan nyebataken panyediaan senjata ing Ukraina, mula ora perlu kaget nalika katon ing Angkatan Bersenjata Ukraina, contone, senjata jarak jauh kanthi tliti dhuwur.

Nomenklatur apa sing direncanakake kanggo pangiriman, mesthine ora diumumake, nanging para ahli wis mulai mbangun rantai pikiran babagan topik iki. Cetha manawa sistem roket lan artileri jarak jauh dadi prioritas.

Umumé, akeh perhatian sing dibayar kanggo NWO kita ing doktrin kasebut. Amerika ora nganggep isin kanggo sinau lan nggawe kesimpulan sing adoh. Asil saka karya iki nganyari "Field Manual 3-0", kang ngganti "Air-Land Combat" doktrin wis dikembangaké ing taun 1982.

Iku apik kanggo ngerti yen ana reaksi kaya mengkono kanggo tumindak sampeyan, ta?

"Manual Lapangan" ing prinsip kudu dianggep minangka bagéan saka doktrin sing ditrapake kanggo operasi pertempuran. Kajaba iku, NSS kanthi cetha nyatakake yen operasi tempur ora mung kalebu darat, udara, angkasa lan segara, nanging uga jagad maya.

Sepuluh taun sabanjure, sing dirancang doktrin militer AS, bakal ... banget. Sawise kabeh, krisis global, sing saiki utamane nyerang Eropa, ing ngendi sekutu utama Amerika Serikat dumunung, ora nganti setahun. Kajaba iku, program hegemoni sing disedhiyakake dening Amerika Serikat ora bakal ditindakake kanthi cepet.

Bakal ana akeh poin penting sing bakal teka ing final, ing ngendi, miturut doktrin kasebut, mung bakal ana siji kekuwatan ing jagad iki - Amerika Serikat. Ing asas, padha bisa diprediksi. Iku kaya rudal anti-pesawat sing bisa diarahake menyang titik sing, sawise sawetara wektu, pesawat mungsuh bakal ana, lan ing kana bisa nyebabake karusakan maksimal.

Dadi, kita kudu ngati-ati banget kanggo ngevaluasi kabeh sing kedadeyan ing jagad iki, amarga rong negara - Rusia lan China terus-terusan ndeleng sisih kasebut. Akeh pangembangan Amerika, ora mung doktrin, ngomong babagan perlu kanggo misahake Rusia lan China, Rusia lan Eropa.

Mesthi, luwih gampang ngalahake mungsuh siji-siji, iki wis dikenal wiwit jaman kuna. Pitakonan kabeh iku mung ing kombinasi tartamtu ana kasempatan ora mung kanggo nglawan sistem ngarahke ing netepake hegemoni lan dominasi AS ing donya, nanging uga kanggo menang.

Cetha yen Amerika Serikat ora bakal mandheg, jelas yen Rusia lan China isih bakal dadi target utama ing rencana militer jaban rangkah, jelas yen kita saiki mung duwe akeh masalah sing ana gandhengane karo tentara. . Kabeh wis ditanggulangi.

Nanging doktrin sing diadopsi Amerika Serikat sajrone sepuluh taun sabanjure minangka rencana serius kanggo njaga dominasi AS ing jagad iki. Ora ana keraguan sing bakal ditindakake, lan kita kabeh kudu nindakake perkara kasebut, saka pangembangan rencana nganti implementasine.

Miturut cara, sakperangan alesan, Rusia durung duwe doktrin dhewe ...
Pengarang:
48 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. aku_Kov
    aku_Kov 24 Oktober 2022 11:12
    +4
    Apa sampeyan duwe rencana Pak Fix?
    Apa aku duwe rencana? Ya, aku duwe telung rencana.
    ngguyu
    1. wong helikopter
      wong helikopter 24 Oktober 2022 22:48
      +1
      Aku duwe tas rencana !!! Aku bakal mbenturi watu Kabut !!
      1. monster_lemak
        monster_lemak 25 Oktober 2022 19:21
        0
        ngembang..

        Bebener? Iku amarga saka "wutah": Zeleny ngenalaken, lan Rada ngratifikasi hukum ing: ora negosiasi nganti Rusia bali ALL tanah Ukrainia "...
  2. kor1vet1974
    kor1vet1974 24 Oktober 2022 11:13
    +6
    Krisis ekonomi, ing donya kapitalis, ditanggulangi kanthi perang. Pesaing ing pasokan bahan mentah, lan pesaing ing pabrik produk, lan sing murah, menehi tekanan ing tumit.
  3. svoroponov
    svoroponov 24 Oktober 2022 11:39
    +1
    Rusia duwe siji doktrin - donya multipolar lan penolakan dominasi dolar.
  4. yuriy55
    yuriy55 24 Oktober 2022 11:40
    +5
    Rusia tuwuh ing mripate mungsuh

    Mungsuh Rusia sing wis tenggelam ing tingkat teroris biasa. Lan Rusia wis mesthi, lan bakal dadi gedhe.
    1. Oleg Barchev
      Oleg Barchev 25 Oktober 2022 16:35
      +4
      Alas, ana uga wektu inglorious. Ing Gorbachev, padha tuku janji palsu saka "kanca Kulon", ninggalake "baris pisanan trenches", ngiyanati allies lan kanca-kanca, lan numpes tentara dhewe karo tangané. Ing Yeltsin, dheweke nyerahake sisa-sisa kedaulatan lan ngedol warisane kanthi grosir lan eceran. Periode iki ora prentah lan mesthi dudu periode keagungan kita.
  5. novel66
    novel66 24 Oktober 2022 11:41
    +3
    Tionghoa bodho - saiki bakal duwe militer ing Ukraina (ing sisih kita, mesthi) lan sinau babagan modern, uga, satus ewu sukarelawan ora bakal ngganggu
    1. kamulyan1974
      kamulyan1974 24 Oktober 2022 11:47
      +1
      Wong Siria wis siyap teka, Kim Chen nawani ngirim 100 ewu dhewe karo gegaman lengkap, nanging kita ora gelem, ketoke ana alesan, sawetara garis abang, kaya yen sampeyan nelpon Korea, kita bakal ngirim wong Polandia. mbok menawa liyane.
      1. novel66
        novel66 24 Oktober 2022 11:49
        +4
        Apa luwih akeh wong Polandia tinimbang Cina?
    2. Nikolay Malyugin
      Nikolay Malyugin 24 Oktober 2022 11:50
      +4
      Roman Apa sampeyan bakal mulang pikiran Cina? Apa sing wis kita lakoni.
    3. bingo
      bingo 24 Oktober 2022 12:00
      +1
      Apa sih iki kanggo China? Lungguh ing trench ora èlmu sing Staff Umum kudu sinau, nanging sampeyan uga bisa mirsani saka satelit. Nanging mungsuh tumindak persis ing format perang Rusia-Jepang - nalika Rusia ngalami ing kulit dhewe kabeh bedo antarane teori militèr saka nol-sepuluh taun lan laku, pengamat Anglo-Saxon ing pasukan mungsuh. kasebut kanthi teliti, njupuk cathetan, lan Prancis lan Jerman isih keplok kuping ing gropyokan ing Chemulpo.
    4. amunisi
      amunisi 24 Oktober 2022 12:34
      +6
      Kutipan: novel66
      wong cina bodho

      Tionghoa ngejarke kabijakan sing pinter lan ngati-ati.. Nek ana sing bodho.. iki luwih cedhak (((
      1. nikel
        nikel 25 Oktober 2022 05:27
        0
        Kabijakan sing cerdas lan ngati-ati kaya ngono bakal gagal kanggo dheweke. Sawise padha nandhang Pelosia, dheweke bakal nandhang loro. Lan sing sapa milih wirang tinimbang perang, bakal dadi perang lan wirang.
    5. Oleg Barchev
      Oleg Barchev 25 Oktober 2022 16:48
      +2
      China minangka ekonomi nomer loro ing donya lan mesthi ora bodho. Padha maneh felt kaya Kakaisaran, bangsa gedhe, yen sampeyan seneng, "Urut putih dealing with pribumi." Dheweke bakal alon-alon netepake kahanan kasebut lan mutusake apa kapasitas sing bakal ditindakake ing konflik ing Ukraina, China sing mbantu kita nyimpen bagean saka cadangan emas sing diowahi dadi yuan, yaiku China sing tuku energi lan bahan mentah liyane. kita lan mbantu ngisi anggaran kita. Hubungan ekonomi iki penting banget kanggo kita lan China.
      1. DimCorvus
        DimCorvus 25 Oktober 2022 19:40
        0
        Rusia ngedol apa sing bakal dituku, kanthi pancing utawa crook. Ing kene, China bisa gonjang-ganjing luwih akeh lan pabrik-pabrik ing China bakal mulai ditutup, iki bakal nggawe rasa ora puas. Nyatane, China minangka ekonomi nomer loro, nanging pengaruh lan kesempatan luwih sithik tinimbang Rusia nganti saiki. Ing mangsa ngarep, China bisa uga bakal nggawe tentara mega sing ngluwihi kabeh lan iki bakal luwih gedhe. Ing sawetoro wektu, China luwih seneng lungguh lan ora sumunar, kanggo mencet kanthi daya alus.
      2. Briz
        Briz 30 Oktober 2022 22:31
        0
        Padha maneh felt kaya Kakaisaran, bangsa gedhe, yen sampeyan seneng, "Urut putih dealing with pribumi." Dheweke alon-alon netepake kahanan lan nggawe keputusan.

        Iki mung amarga ora ana sing ngalahake dheweke nganti suwe. Wektu pungkasan - Vietnam!
  6. Sergey_52
    Sergey_52 24 Oktober 2022 11:42
    +3
    Kabeh wis lawas kaya donya ...
  7. kamulyan1974
    kamulyan1974 24 Oktober 2022 11:48
    +3
    Kayane kita duwe doktrin militer, menyang ngendi? Mesthi, iku wis outdated, nanging ora ana wektu kanggo nulis anyar, sampeyan kudu menang pisanan.
  8. Ham
    Ham 24 Oktober 2022 11:48
    -1
    Piye wae inspirasi manawa kabeh masalah ing jagad iki saka pemilihan Amerika: presiden utawa parlementer ... "hegemon" padha rebutan, lan jagad iki nandhang sangsara ...
  9. ratfly
    ratfly 24 Oktober 2022 11:49
    0
    Padha ora kejawab kasempatan ing 90s. Dheweke pengin ngujo kepiye carane kita bakal mati. Nanging Rusia bisa dadi sekutu sing paling setya luwih elek tinimbang Polandia. Ora mungkin kita bakal lali dhukungan global yen wis diwenehake dening Amerika Serikat.
    1. ukum70
      ukum70 24 Oktober 2022 12:44
      +4
      Nanging Rusia bisa dadi sekutu sing paling setya luwih elek tinimbang Polandia.

      Amerika Serikat mung duwe siji sekutu - Inggris Raya, malah sadurunge Sarmat teka ing kana. Liyane iku vassal.
      1. Briz
        Briz 30 Oktober 2022 22:36
        0
        Amerika Serikat mung duwe siji sekutu - Inggris Raya, malah sadurunge Sarmat teka ing kana.

        Wong wadon Inggris durung entuk dhuwit ing Sarmat, lan apa sing bakal luwih gampang kanggo dheweke, dheweke iku wong segara, dadi 3-4 gada bakal nglawan.
  10. kamulyan1974
    kamulyan1974 24 Oktober 2022 11:54
    -1
    Rusia katon minangka ancaman utama, amarga implementasine rencana Rusia wis ditindakake, nanging China isih rada meneng lan nglatih tentara paling gedhe ing donya.

    Kanggo Demokrat, Rusia dadi mungsuh ing latar ngarep, kanggo Republik, China dadi mungsuh ing latar ngarep. Kebijakan sing cocog.
    Ana sing percaya yen Rusia kudu dirusak dhisik, wong China kudu diturunake dhisik, mula apa sing ditulis ing piwulange ora dadi masalah kanggo kita.
    Ing taun 90-an, Rusia ora rampung, padha wedi yen ora duwe wektu kanggo nyerna kabeh, lan Timur Jauh bakal menyang China, sing bakal nguatake banget, tekanan ing awak saya saya lemah, lan kita bisa pulih.
    Saiki padha mikir yen Rusia isih kudu diremuk, banjur njupuk China.
    1. nikel
      nikel 25 Oktober 2022 05:28
      +1
      Saiki wis kasep. Wayahe utama nalika Rusia rampung metu ora kejawab.
  11. bk0010
    bk0010 24 Oktober 2022 11:58
    0
    Umumé, Rusia minangka ancaman utama
    Mekaten!
    1. Dmitry Rigov
      Dmitry Rigov 24 Oktober 2022 12:50
      +1
      Kita ora bisa menehi hasil karo Ukraina, iku ridiculous.
  12. Nikolay Malyugin
    Nikolay Malyugin 24 Oktober 2022 12:03
    0
    Polaritas mung ngidini rong kutub. Ana bebener sing ora bakal mati. "Dina dawa, minggu cendhak", Evil nglairake piala. Sajrone setengah abad, Amerika wis mutusake kanggo mbangun maneh jagad kanthi bantuan kekuwatan. Negara liya katon nulungi, sing sadurunge ora mikir babagan kekuwatan - dheweke nyoba mbangun kabijakan kanthi bantuan perdamaian. abad refleksi kanca. Agresif kanggo luwih agresif, sugih kanggo sugih. Ing kene wong-wong bisa dibuwang, wong biasa katon gumun ing ngendi kekuwatan sing ana.
  13. amunisi
    amunisi 24 Oktober 2022 12:31
    +2
    Rusia tuwuh ing mripate mungsuh

    sad Iki persis mantra saka opera padha - "Kyiv ing rong dina" .. effortlessly, mesthine.
    ---------------------
    Sapa wae pimpinan sing waras, sajrone 15 taun kepungkur (utamane sajrone 8) taun kepungkur, mesthi bakal nindakake langkah-langkah ing ngisor iki babagan tentara.
    1) Meneng-menengan .. nanging strictly nglarang sembarang exaltation poto lan PR saka dhewe "coolness" .. sembarang lan kabeh - "kita bisa mbaleni." kosok balene! - Terus-terusan nuduhake keprihatinan .. yen tentara iku kekacoan.
    2) Ninggalake mung siji! VDD (Pskovskaya), nglarang keras (ngrusak) parasut - latihan landing .. minangka sampah wektu lan dhuwit sing paling mbebayani lan ora ana gunane. Ngatur maneh pasukan udhara liyane dadi senapan bermotor njaga.
    3) Nggawe pengaturan kanggo duwe 25 (minimal) MSD ing kahanan latihan sing apik.
    4) Njupuk langkah, kanthi sistem kontrol telung, kanggo nglatih personel kanthi cara iki. Contone, nyetel jumlah minimal babak kanggo bêsik 10. Kanggo penembake lan penembak jitu (Kanggo machine gunners - 000 bêsik) Ing shooting sawetara (Latihan No.. 12) lan ing latihan taktik karo geni urip. Persis kanggo kabeh VUS liyane. lan sapanunggalane.
    5) 6) 7) etc item miturut.
    ----------------
    Aja nggawa menyang negara kaya .. lan kanggo iki, ngadegake 20 taun kepungkur " gedhe telu "saka pimpinan Belarus, Ukraina lan Rusia .. njupuk langkah-langkah kanggo status trio sing dhuwur banget iki .. uga, lsp.
    -------------
    Mesti wae.. karo mbatin.. kabeh tak tulis neng kene.. ((Mugo-mugo.. ben iso gawe atiku lungo.. nulis omong kosong soale ora gampang.(((-))) )
    1. bingo
      bingo 24 Oktober 2022 13:27
      0
      Quote: amunisi
      Iki persis mantra saka opera sing padha karo - "Kyiv ing rong dina"

      Sampeyan mung lali yen iki minangka tembung saka jenderal AMERIKA, lan ora ana siji ing Angkatan Bersenjata Federasi Rusia sing ujar iki.
      Quote: amunisi
      Aku nulis omong kosong amarga ora nggawe aku rumangsa luwih apik.

      Iku apik sing sampeyan ngerti. Contone, langsung - apa sing sampeyan usulake mung cocok kanggo tentara sing dikontrak kanthi lengkap, lan iki langsung ngethok potensial mob - sanajan sawise setahun layanan, potensial mobilisasi isih luwih kuat ing Federasi Rusia kanthi rancangan tentara tinimbang mung kontrak. prajurit bakal. Kabeh prajurit kontrak siap tempur ing baris pisanan dibuwang menyang perang ing Ukraina - ternyata mung sawetara.
      1. amunisi
        amunisi 24 Oktober 2022 13:48
        0
        Kutipan saka bingo
        apa sing disaranake mung cocok kanggo tentara sing dikontrak kanthi lengkap,

        Ing kasus ora!! Ya .. Aku ora nambah kakehan .. ana satus kaca kanggo Paint.
        Ora ana tentara kontrak! Ing kontrak (kanggo pribadhi), secara harfiah saperangan brigade. Kanggo penggemar layanan militer. Sisane tentara mung wajib militer. Paling ora 1.5 taun. Kanthi 5 divisi latihan saka 7 resimen latihan .. Sawise nem sasi latihan intensif ing divisi kasebut, prajurit wajib dikirim menyang MSD kanthi kesiapan konstan. Lha, terus.. lan liya-liyane. lan liya-liyane.
        1. bingo
          bingo 24 Oktober 2022 13:59
          +1
          Quote: amunisi
          Ora ngono!

          Banjur ya, aku setuju. Lan babagan kasunyatan sing taun kudu nindakake bisnis. lan supaya warga sipil ngresiki kentang, layanan alternatif sing padha - kenapa ora? Mung prescribe mau ora taun, nanging 2-3 layanan. Kapercayan ora ngidini? Maju - jubinku, pacifist. Ya, wisuh kaos kaki, yen sampeyan duwe kapercayan. Lan supaya greenhorns paling mlaku biasane ing sawetara shooting. Yen ora ngguyu, sial, panah jamban, wenehi bedhil - dheweke ora bakal bisa nembak awake dhewe, dheweke bakal kelangan ora
          1. amunisi
            amunisi 24 Oktober 2022 14:32
            +2
            Kutipan saka bingo
            Lan babagan kasunyatan sing taun kudu nindakake bisnis. lan supaya warga sipil ngresiki kentang, layanan alternatif sing padha - kenapa ora?

            Aku ora ngerti jenengmu sapa.
            Aku protes banget ing kene! Prajurit wajib wajib ngladeni awake dhewe! Iki (miturut pengalaman) njupuk ora luwih saka 8-10% wektu. Feed lan sheathe dhewe .. ngresiki lan ndandani .. seret rasukan .. (iki ora kerep tiba metu). kanthi lengkap. Nanging kabeh jinis dachas lan perwira mowing - categorically ora melu.
            Toko roti divisi (tukang roti minangka prajurit wajib militer.. sing uga duwe senjata biasa lan nembak ing jarak tembak paling sethithik sapisan sasi.. ing gilirane.. uga karo iku.. utawa karo perusahaan liyane) ... garwane jenderal teka. menyang toko roti kanggo roti .. amarga ora ana roti kaya ing ngendi wae ing Moskow.
            ---------------
            Aku njamin sampeyan! Prajurit nglampahi ora luwih saka 8-10% wektu kanggo layanan mandiri. Lan 90-92% - kanggo latihan militer. Prajurit ing perang ngirim ora gumantung ing sembarang outsourcing .. Lan pawon lapangan .. lan remrots lan ing. kudu mlaku kaya clockwork.
            1. bingo
              bingo 24 Oktober 2022 15:16
              0
              Quote: amunisi
              Aku ora ngerti jenengmu sapa.

              Ilya, woy. becik. Aku ora ngerti, mung setahun wis categorically ora cukup. Inggih, Mungkin aku lunga adoh banget karo umbah-umbah, karo iker-iker rasukan, lan iku ora maneh perlu kanggo nglintasi barracks, Aku ngandika iku ora angel kanggo introduce layanan alternatif, lan kabeh iku normal. Yen slopes palsu mbatalake
    2. Andy_nsk
      Andy_nsk 30 Oktober 2022 23:30
      0
      2) Ninggalake mung siji! Angkatan Udara (Pskovskaya), nglarang banget (ngrusak) latihan paratrooper .. minangka sampah wektu lan dhuwit sing paling mbebayani lan ora ana gunane. Ngatur maneh pasukan udhara liyane dadi senapan bermotor njaga.

      Mungkin isih ora ing bedhil motorized, nanging airmobile?
  14. bingo
    bingo 24 Oktober 2022 13:33
    -2
    Miturut cara, sakperangan alesan, Rusia durung duwe doktrin dhewe ...

    Amerika Serikat uga ora, iki dudu doktrin, iki slogan, tentarane saiki diasah kanggo film Hollywood nganggo F-35 lan kanggo ngoyak para pemberontak nganggo sandal. Pitakonan yaiku - kenapa sampeyan butuh MLRS HIGH-PRECISION (pause)? Kanggo MLRS, ruang lingkup kasebut ana ing babagan wilayah, lan presisi dhuwur, babagan tembakan ing target, dudu voli. Ngancurake target siji luwih logis tinimbang peluncur rudal, contone, utawa OTRK, 70 utawa malah 120 km menyang situs peluncuran ing obyek kayata markas utawa gudang ing jero - mung ora cukup. Hymars mung cocok kanggo nyerang kemah pemberontak, nyopir kanthi cedhak, miturut standar wong roket, utawa kanggo sabotase, kaya sing digunakake ing Ukraina.
    Lan sateruse - kaya apa konfrontasi karo tentara kuat Federasi Rusia lan China bisa ditindakake yen ora ana pertahanan udara? Aja nggawe aku ngguyu karo Patriot - Aramko diobong kaping telu, pangkalan ing Irak, kedutaan lan pangkalan CIA ing papan sing padha nuduhake sapa sing dadi pertahanan udara.
    Laporan iki minangka singsot artistik babagan topik "wong sing nyewa, kita kerja" - lan dheweke terus weruh ora sesuai karo doktrin
    1. Dmitry Rigov
      Dmitry Rigov 24 Oktober 2022 14:12
      -2
      Kanggo kula, Amerika Serikat bakal cepet banget karo Ukraina, amarga doktrin kasebut dirancang kanggo supremasi udara. Ya, penerbangan bakal nandhang sangsara, nanging sawise karusakan saka sistem pertahanan udara, kabeh tentara darat wis ditinggal tanpa pasokan lan kekalahane bakal dadi wektu.
    2. skeptis jahat
      skeptis jahat 24 Oktober 2022 14:22
      +2
      Pitakonan yaiku - kenapa sampeyan butuh MLRS HIGH-PRECISION (pause)? Kanggo MLRS, ruang lingkup kasebut ana ing babagan wilayah, lan presisi dhuwur, babagan tembakan ing target, dudu voli.

      Siji-sijine prekara sing ora ana ing pikiran sampeyan - manawa MLRS sacara historis ora presisi dhuwur - apa iki minangka akibat saka teknologi sing kasedhiya ing wektu kasebut, lan dudu manawa ora kaya ngono?
      padha ora voli

      Napa, banjur, apa watesan babagan panggunaan rudal sing didandani ing salvo, yen ana target langsung ing salvo? Utawa apa sampeyan mikir yen kita nglaporake nembak 15 saka 16 rudal HIMARS, padha diluncurake saka 16 kendaraan? ngguyu
      Ngancurake target tunggal luwih logis tinimbang KR, contone, utawa OTRK

      Oh ya, aku langsung kelingan serangan Iskander ing siji Buk ing lapangan - apa logika kene kanggo nglampahi rudal OTRK kanggo soko sing rudal Tornado dikoreksi ing mburi mata?
      1. bingo
        bingo 24 Oktober 2022 15:10
        -1
        Quote: skeptis jahat
        Siji-sijine prekara sing ora ana ing pikiran sampeyan - manawa MLRS sacara historis ora presisi dhuwur - apa iki minangka akibat saka teknologi sing kasedhiya ing wektu kasebut, lan dudu manawa ora kaya ngono?

        Apa sampeyan ora kelakon yen serangan ing kothak, contone, ing konvoi anyar saka telung batalyon dill, iku kabutuhan urgent, kang Hymars bodho ora bisa karo roket 6 227 mm, nanging Hurricane karo 16 220 mm cukup saged. saka? Lan Hurricane sing padha karo warhead luwes ing roket bisa ngrampungake tugas Hymars, nanging kosok balene - tas nichrome lan busur? Senajan Chimera kakehan luwih larang, lan roket kanggo iku urutan gedhene Hurricane?
        Quote: skeptis jahat
        Oh iya, aku langsung kelingan pukulane Iskander marang siji Buk ing jogan

        A launcher lan roket iso dibandhingke ing rega, supaya iku logis, lan sampeyan bisa uga ora duwe wektu kanggo njaluk siji Buk ing lapangan karo roket Tornado, nanging ora apik kanggo nggawe Buk ing sawetara Tornado, iku logis kanggo njupuk. iku luwih saka 200 km. Banjur Buk nutupi meh kabeh, kajaba trenches maju, lan Tornado ora bisa nyedhaki dheweke. Lan chimera kanthi 70 km lan 120 ing digedhekake. pilihan super-larang - Mungkin Buku gelombang flag, karo roket bab rega padha karo Iskander
        1. skeptis jahat
          skeptis jahat 24 Oktober 2022 15:39
          +1
          kabutuhan urgent sing Hymars bodho ora bisa karo 6 roket 227-mm, nanging Hurricane karo 16? Lan Hurricane sing padha karo warhead luwes ing roket bisa ngrampungake tugas Hymars, nanging kosok balene - tas nichrome lan busur?

          Sampeyan isih kudu nerangake carane koreksi lintasan ngganggu apa sing ditulis ...
          A launcher lan roket iso dibandhingke ing rega, supaya iku logis, lan sampeyan bisa uga ora duwe wektu kanggo njaluk siji Buk ing lapangan karo roket Tornado, nanging ora apik kanggo nggawe Buk ing sawetara Tornado, iku logis kanggo njupuk. iku luwih saka 200 km. Banjur Buk isine meh kabeh, kajaba trenches majeng, lan Tornado ora bisa njaluk wong

          1) Ora bisa entuk? Apa sampeyan duwe idea ngendi ing org tentara. struktur MLRS lan OTRK? Lan apa cara paling cepet kanggo entuk akses?
          2) 200 km kanggo pertahanan udara kanthi jarak 35 km? Inggih, kasunyatan bilih Buk mencorong Orlan lan gambar kasebut apik uga ngomong babagan jarak.
          3) "Trenches maju" nganti ambane 200-120 = 80 km - iki minangka karya agung wassat
          1. bingo
            bingo 24 Oktober 2022 15:46
            -1
            Quote: skeptis jahat
            Sampeyan isih kudu nerangake carane koreksi lintasan ngganggu apa sing ditulis ...

            Ing rega roket sing ora bakal digunakake ing wilayah, iku larang. Ora ana sing ngalang-alangi kasur ing Afghanistan kanggo ngatur bom karpet kanthi bom udhara sing didandani - nanging langsung dibom, wiwit taun 2001 nganggo karpet - kanthi karpet biasa, mbuwang sing bisa diatur. Situasi siji-siji karo MLRS !!!
            Babagan bagean kapindho - sampeyan mbantah kanggo mbantah? Aku mung umume pitados bilih padha ngadeg ing trenches saben 70 km ing sadawane Tornado karo roket mbenakake kudu daya, nunggu "Lone Buk ing lapangan." Lan OTRK 1 kanggo 500 km ing siji arah - lan kanggo 500 ing liyane cukup.
            1. skeptis jahat
              skeptis jahat 24 Oktober 2022 16:21
              0
              Ing rega roket sing ora bakal digunakake ing wilayah, iku larang.

              Bebener? Lan carane sampeyan ngetung?
              Aku ora ngerti yen sampeyan nulis "ora bisa" - lan iki nuduhake impossibility teknis utawa matematika saka amunisi luwes sing wis ana kanggo ngrampungake tugas kanggo amunisi sing ora dikoreksi.
              nanging dheweke langsung ngebom, wiwit taun 2001 karpet

              Ya, F-15 utawa ana F / A-18, karpet aran Mungkin tinimbang mbaleni klise, maca apa tegese "bom karpet"? Irak 2001 mung minangka run-in konversi murah saka bom konvensional menyang luwes sing dikembangake ing 1998.
              Aku mung umume pitados bilih padha ngadeg ing trenches saben 70 km ing sadawane Tornado karo roket mbenakake kudu daya, nunggu "Lone Buk ing lapangan." Lan OTRK 1 kanggo 500 km ing siji arah - lan kanggo 500 ing liyane cukup.

              Sampeyan ngrusak tembung saka interlocutor, nggawa konsep menyang titik absurdity, supaya kanthi mangkono discredit iku. manipulasi primitif.
              1) Yaiku, apa sing sampeyan tulis sawetara ukara kepungkur babagan "rega roket" ora sah ing kasus iki? wassat Utawa luwih murah kanggo nglampahi rudal OTRK, diasah kanggo nembus pertahanan rudal obyek strategis, tinimbang rudal MLRS?
              2) Apa ana rudal sing cukup kanggo target? Banjur sampeyan duwe 6 misil HIMARS nglawan 16 Hurricane - iki minangka minus sing signifikan, lan 2 misil Iskander nglawan 12 misil Tornado wis normal. lol
              1. bingo
                bingo 24 Oktober 2022 16:32
                -1
                Quote: skeptis jahat
                Ya, F-15, karpet

                Aku ndeleng
                Kutipan saka bingo
                sampeyan mbantah kanggo mbantah

                Seneng-seneng dhewekan
                1. skeptis jahat
                  skeptis jahat 24 Oktober 2022 16:39
                  -1
                  Aku ndeleng

                  Ora mungkin
                  Seneng-seneng dhewekan

                  Kabeh sing paling apik
                  PS
                  Iki minangka bom kanggo pamboman "karpet" Irak sing diangkat dening lift saka arsenal CVN-75 kanggo penundaan ing Super Hornets of the Third Carrier Wing
  15. Max1995
    Max1995 24 Oktober 2022 13:43
    +2
    Rusia mesthi duwe doktrin. Kabeh tumindak - loro persiapan sistematis kanggo Z, lan mencet loro liberal lan kiwa, kanthi monarkis sing aktif banget - nuduhake iki.
    Mung iku ora kanggo kuping saka pemilih, ketoke, rahasia ..
    Adhedhasar oligarki cedhak lan birokrasi.
  16. Ilanatol
    Ilanatol 25 Oktober 2022 08:54
    0
    Quote: skeptis jahat
    Siji-sijine prekara sing ora ana ing pikiran sampeyan - manawa MLRS sacara historis ora presisi dhuwur - apa iki minangka akibat saka teknologi sing kasedhiya ing wektu kasebut, lan dudu manawa ora kaya ngono?


    Dheweke mung ora perlu beda. mungsuhmu bener. Saben sistem senjata kudu ngrampungake masalah dhewe, lan ora mung kanthi cara sing efisien, nanging uga kanthi cara sing paling murah lan paling gampang diakses.
    MLRS kaliber gedhe sing kuat kudu nggarap target wilayah. Yen area sing ditutupi baterei diukur ing hektar, neraka ora nggawe QUO cilik kanggo roket siji. Utamane yen paningkatan akurasi digandhengake karo panggunaan elektronik sing larang.
    Amunisi sing dipandu luwih larang ... mbok menawa ana kesulitan tambahan ing panyimpenan lan operasi. Aku ora ngilangi manawa kacepetan penerbangan RS kasebut luwih murah tinimbang sing ora diawasi, uga kemampuan kanggo nggunakake perang elektronik marang dheweke. NURS - kaya peluru, dheweke bodho ... sampeyan ora bisa ngapusi apa-apa.

    Kanggo numpes obyek titik, luwih nyukupi nggunakake artileri laras kaliber gedhe kanthi amunisi sing dipandu presisi.
    Akhire. Aku sing tentara kita perlu dispenser bahan bakar anyar minangka link penengah antarane MLRS lan Iskanders.
    2-3 misil, luwih apik ing sasis sing dilacak, kanthi hulu ledak kira-kira 300 kg, bisa ngirim hulu ledak ing jarak nganti 200 km.
    Aku nganggep nyalin "Hymers" minangka kekarepan sing ora perlu.
  17. Oleg Barchev
    Oleg Barchev 25 Oktober 2022 17:17
    0
    Собственно реализация планов по сохранению доминирующей роли США идет полным ходом. Европа выстроилась в линейку ожидая что прикажет господин, на территории Украины идет война, в которой увязла Россия и окончания пока не видно. Рукотворный энергетический кризис в Европе позволяет финансовый капитал, наиболее современный производственный бизнес и центры разработки из европейских стран перенести на территорию Америки. Проведено объединение правящих элит Украины и Польши в достижении целей, которые намечают "руководители проекта". Офис Зеленского выполняет роль "штаба нового Фюрера", а сам Зеленский перейдя на онлайн выступления все требовательнее и все настойчивее "выбивает" из стран Европы помощь как финансовую, так и военную. И самое паскудное, что страны не находясь под оккупацией режима Зеленского, вынуждены перед ним униженно оправдываться если происходит задержка с очередной поставкой вооружений. На территории Украины все активней и все более массово включаются в боевые действия регулярные войска Польши под прикрытием "наемных подразделений", можно ожидать что скоро активно включатся по такой же схеме военнослужащие Румынии и Молдавии, возможно Словакии. Конфликт приобретает все более разносторонний характер, который как воронка водоворота затягивает все больше участников кровавых событий. Так незаметно, с 24 февраля 2022 года конфликт перерастает в активную фазу очередной мировой войны.
  18. Andrey Moskvin
    Andrey Moskvin 26 Oktober 2022 13:06
    0
    Sembarang upaya saka negara apa wae kanggo tetep merdika sajrone milih kabijakan lan nglindhungi kepentingane kudu ditindhes kanthi cara apa wae. Iki minangka kabijakan AS. Ora suwe, umume, "Katekismus Prajurit" bakal ditulis kanggo tentara.