Review militèr

Presiden Kazakhstan: Owah-owahan gedhe nunggu negara

139
Presiden Kazakhstan: Owah-owahan gedhe nunggu negara

Presiden Kazakh Kassym-Jomart Tokayev ngumumake yen negara kasebut mlebu tahap pembangunan anyar, yaiku kanggo nindakake reformasi ing kabeh bidang masyarakat. Presiden Kazakhstan ujar iki sajrone rapat karo masarakat wilayah Zhetysu sing bubar digawe ing negara kasebut.


Miturut Tokayev, kabeh warga kudu melu proses modernisasi negara, sing bakal nggawe sukses reformasi ing mangsa ngarep ora bisa dihindari.

Ing wektu sing padha, presiden saiki Kazakhstan, ora kaya leluhure, nyoba ngandelake aktivitase ing institusi negara lan publik perwakilan populer. Lan saiki Tokayev nandheske peran pinunjul ing implementasine saka reformasi Kurultai Nasional lan Majelis Rakyat Kazakhstan.

Kegiyatan lembaga-lembaga kasebut ngidini kita nguatake persatuan rakyat kanthi dhasar kemitraan antarane pemerintah lan masyarakat.

- Presiden Kazakhstan nyathet.

Tokayev uga ngajak warga negara supaya tanggung jawab marang pernyataan lan tumindak, sing bisa nyebabake cilaka gedhe kanggo masa depan negara. Dheweke ngajak tokoh masyarakat, politisi, wartawan lan blogger supaya ati-ati.

Presiden nyathet kabutuhan kanggo njaga kebebasan berpendapat ing negara kasebut, nanging ing wektu sing padha nandheske yen manifestasi radikalisme, ekstremisme lan separatisme bakal ditindhes.

Tokaev:

Temenan negara kita ngalami owah-owahan gedhe.

Aku ngarep-arep manawa owah-owahan kasebut bakal duwe pengaruh sing positif banget kanggo nambah hubungan karo Rusia.
Pengarang:
Foto sing digunakake:
Situs web resmi Presiden Republik Kazakhstan
139 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Plate
    Plate 20 Oktober 2022 20:57
    + 29
    Ya, kabeh wong ing donya iki, ketoke, nunggu owah-owahan gedhe.
    1. Komentar wis dibusak.
    2. Syurik70
      Syurik70 20 Oktober 2022 21:12
      + 36
      Mung saka Kazakhstan aku ora ngarep-arep owah-owahan sing luwih apik.
      Wiwit nalika Tokaev dipilih, Kazakhstan wis maju kanggo ngrusak hubungan karo Rusia.
      1. bisnisv
        bisnisv 20 Oktober 2022 22:44
        + 17
        Quote: Shurik70
        Wiwit nalika Tokaev dipilih, Kazakhstan wis maju kanggo ngrusak hubungan karo Rusia.
        Ya, kabeh sing sadurunge bakal rusak, kajaba Belarus, kepiye carane bisa nerangake kabeh sing ditindakake ing struktur kekuwatan lan negara? Mung dening kasunyatan sing Rusia nyetel vektor salah pembangunan sak wektu Uni, katindhes pedunung lokal, etc, nanging saiki kita bebas lan carane kita bakal trample maju! Kanggo rasa seneng lengkap, Kepemimpinan negara mung perlu kanggo ngedol master Western (Timur) ing rega sing luwih dhuwur, minangka padha ing sawijining, lan banjur ngajak Natsiks lokal kanggo mulihake tatanan ing kepala populasi.
        1. kaping
          kaping 21 Oktober 2022 06:33
          +5
          Aku ngarep-arep manawa owah-owahan kasebut bakal duwe pengaruh sing positif banget kanggo nambah hubungan karo Rusia.

          Ing cahya saka acara anyar ing KZ, Aku Anglo-Saxon bakal menek ing kono supaya kita njaluk liyane "rusak" ing tangan ..
          1. Syurik70
            Syurik70 21 Oktober 2022 19:18
            0
            Kanthi biaya logika para politisi modern lan ngetutake cita-cita dhewe.
            Ing tanggal 1 September, Tokayev ngusulake mbatesi kekuwatan presiden dadi siji periode, lan ora bisa milih maneh kanggo masa jabatan kapindho.
            Tanggal 21 Oktober, tahap pendaftaran calon presiden sabanjure rampung ing Kazakhstan. Nomer siji - Tokayev
            1. bisnisv
              bisnisv 21 Oktober 2022 19:22
              0
              Quote: Shurik70
              Kanthi biaya logika para politisi modern lan ngetutake cita-cita dhewe.
              Tuladha sing apik, kanca! apik Mangkene kahanane para ratu.
      2. Starover_Z
        Starover_Z 20 Oktober 2022 22:58
        +4
        Quote: Shurik70
        Mung saka Kazakhstan aku ora ngarep-arep owah-owahan sing luwih apik.
        Wiwit nalika Tokaev dipilih, Kazakhstan wis maju kanggo ngrusak hubungan karo Rusia.

        Dheweke nyoba njagong ing kabeh kursi, nanging dadi alus, nanging cendhak, kayata karet busa. Nanging ora enom, luwih migunani kanggo lungguh ing hard, supaya ora lara karo apa-apa.
      3. Derbes19
        Derbes19 21 Oktober 2022 06:15
        +1
        Sampeyan saka Kazakhstan? Aku ora weruh owah-owahan, sing luwih apik utawa luwih elek.
      4. SKVichyakow
        SKVichyakow 21 Oktober 2022 10:14
        0
        Quote: Shurik70
        Mung saka Kazakhstan aku ora ngarep-arep owah-owahan sing luwih apik.
        Wiwit nalika Tokaev dipilih, Kazakhstan wis maju kanggo ngrusak hubungan karo Rusia.

        Dadi dheweke kanthi terang-terangan ngomong yen dheweke ora bakal ngidinke apa wae: separatisme, ekstremisme lan radikalisme, yen dheweke bakal ditindhes. Nanging dheweke ora ngomong babagan nyebarake NASIONALISME ing kana.
        1. penasehat level 2
          penasehat level 2 21 Oktober 2022 11:20
          +1
          ana nasionalisme biasa ing negara endi wae lan sampeyan ora bakal ngilangi .. nanging nasionalisme radikal lan fasisme ora diidini .. Saka definisi nasionalisme:
          "Nasionalis percaya yen saben negara kudu mrentah dhewe, tanpa campur tangan njaba (menetepake dhewe), yen bangsa minangka dhasar alami lan becik kanggo struktur negara, lan rakyat minangka siji-sijine sumber kekuwatan politik sing sah. Nasionalisme ndhukung penciptaan. lan njaga identitas nasional siji adhedhasar ciri sosial umum kayata budaya, basa, agama, politik lan kapercayan ing sajarah umum. Nasionalisme ningkatake persatuan lan solidaritas nasional."
          1. SKVichyakow
            SKVichyakow 21 Oktober 2022 12:35
            0
            Quote: penasehat level 2
            nanging nasionalisme radikal

            Iki minangka salah sawijining jinis NASIONALISME, kanthi sifat tumindak.
      5. Mantan prajurit
        Mantan prajurit 22 Oktober 2022 15:38
        0
        Mung saka Kazakhstan aku ora ngarep-arep owah-owahan sing luwih apik.
        Wiwit nalika Tokaev dipilih, Kazakhstan wis maju kanggo ngrusak hubungan karo Rusia.

        Он бы и рад оторваться от России, да география не позволит. Токаев потому и призывает блогеров/токеров меньше болтать, чтоб не накликать проблем. Россия совсем близко, Китай тоже недалече. Приглядывают за телодвижениями центрально-азиатских соседей.
    3. tukang kayu
      tukang kayu 21 Oktober 2022 05:12
      0
      Quote: piring
      Ya, kabeh wong ing donya iki, ketoke, nunggu owah-owahan gedhe.

      Nanging ora kanggo luwih apik.
    4. Andrey Nikolaevich
      Andrey Nikolaevich 21 Oktober 2022 06:05
      0
      Kaya-kaya sawise "owah-owahan" iki, pasukan CSTO ora kudu ditimbali maneh, amarga ing "reformator", kursi kasebut goyang.
  2. Buyan
    Buyan 20 Oktober 2022 20:58
    +8
    Ing musim dingin uga, kabeh wong ngenteni owah-owahan))) nanging saiki tanpa kita, Pak Kasym sawetara jinis wassat
  3. Mikhail Sidorov
    Mikhail Sidorov 20 Oktober 2022 20:59
    + 25
    Temenan negara kita ngalami owah-owahan gedhe.

    Yen sampeyan terus ngremehake Rusia lan flirt karo nasionalis, sampeyan dijamin owah-owahan. Ing paling mundhut saka lor Kazakhstan.
    1. BlackMokona
      BlackMokona 20 Oktober 2022 21:41
      -2
      Kutipan: Mikhail Sidorov
      Temenan negara kita ngalami owah-owahan gedhe.

      Yen sampeyan terus ngremehake Rusia lan flirt karo nasionalis, sampeyan dijamin owah-owahan. Ing paling mundhut saka lor Kazakhstan.

      Aku rumangsa ing pungkasan NWO, ing sisih lor Kazakhstan wis ana pangkalan asing saka NATO utawa China.
      1. solar
        solar 21 Oktober 2022 00:32
        +2
        Luwih kaya China tinimbang NATO. Bener, dheweke ora butuh dhasar, telpon wis cukup.
    2. mbayar
      mbayar 20 Oktober 2022 22:19
      + 12
      Kutipan: Mikhail Sidorov
      Yen sampeyan terus ngremehake Rusia lan flirt karo nasionalis

      Semono uga sing bakal kelakon. Komunitas Rusia ora diwakili ing pamaréntahan, utawa ing parlemen, utawa ing salah sawijining partai resmi. Kabeh "penyatuan bangsa" bakal ditindakake mung adhedhasar nasionalisme lan Russophobia sing ora bisa dipisahake. Negara Russophobia bakal "alus", nanging rumah tangga wis mekar kanthi burdock kasar.
      1. Komentar wis dibusak.
        1. Vasilenko Vladimir
          Vasilenko Vladimir 20 Oktober 2022 23:59
          + 17
          Benteng Verny dibangun dening mbah kakungku, ing kutha iki padha ngomong Rusia wiwit awal
        2. mbayar
          mbayar 21 Oktober 2022 01:46
          +7
          Kutipan: Viktor Gusev
          Sawetara wong Rusia siap sinau basa Kazakh.

          Lan kenapa wong Rusia ing Bumi Rusia kudu ngomong omong kosong manca? Ing basa migran, kanggo kang Power Soviet teka karo NAME (sadurunge vagabonds iki disebut Kara-Kyrgyz), Nulis, digawe Budaya, dibangun sekolah, universitas, wiwit ngimpor saka nomad steppe kanggo kutha-kutha dibangun dening wong RUSSIAN. ... Sampeyan mung katon CARA jeneng republik sing ditulis ing Kazakh. lol
          Apa sampeyan wis ndeleng? eseman
          Sing bener - Kazakhstan. ya Minangka sadurunge bodho lan angkara Kaganovich ing 1935, disebut republik otonomi saka Ural lan Semirechensk Cossacks.
          Cossack Stan!!!
          Bagéyan saka Wilayah Tentara Kabeh-Great saka Urals lan Semirechensk. Kanggo Wilayah iki kalebu provinsi Ural lan Kyrgyzstan.
          Nanging "Kazakhs" dudu KAISAKI (Cossacks)!
          Kirghiz-Kaisaks iku Kirghiz modern ing Kyrgyzstan (Kyrgyzstan).
          Lan iki impostors karo nemokke "pedigree" - Kara-Kyrgyz Nyuwun - sing paling diremehake ing antarane wong Asia Tengah. Kang kabeh bangsa iki 4mortified lan enslaved ... luwih asring - padha mung ndamel migran iki saka Turkestan Wétan saka tanah sing. Lan Rusia nampa wong-wong mau ing tanah, ngidini kanggo roaming, ngedol sapi ing pasar lan pasar kutha-kutha lan desa-desa Rusia, dilindhungi lan disimpen saka karusakan lengkap ... Lan sawise revolusi, padha rampung equalized hak-hak sing, nemokke. lan menehi wong nulis, mulang lan nggawe wong-wong mau sing diarani. "elit" ... menehi wong-wong mau Lands Rusia HUGE, kang manggon paling 50% saka Rusia (liyane "Kazakhs" lan bangsa liyane saka USSR, kalebu Jerman saka wilayah Volga).
          Nanging negara iki ora kelakon.
          Kutipan: Viktor Gusev
          , iki dudu Rusia maneh.

          Iku khayalan. "Ukrainia" lan "elit" sing diciptakake dening Staf Umum Austria uga ngomong babagan Crimea, Donbass, Kherson, Zaporozhye ...
          Yen "Elit" "Kazakh" (Kara-Kyrgyz) duwe otak, dheweke ora bakal menehi Rusia akeh alasan kanggo bali dhewe, lan Kara-Kyrgyz - menyang tanah air.
          Kanggo Rusia duwe hak kuwi.
          Lan Kara-Kyrgyz - NO.
          1. Kaufmann
            Kaufmann 21 Oktober 2022 06:27
            -8
            wah. Chauvinisme, imperialisme - kabeh digulung dadi siji. Negara kasebut ana ing wates sing diakoni sacara internasional, kalebu Rusia. Ana basa negara. Lan ora ngerti dheweke paling ora ngormati. Lan karo sikap kaya sing sampeyan duwe, kita kelangan kanca pungkasan
            1. mbayar
              mbayar 21 Oktober 2022 10:37
              +1
              Patroli basa, Nazi ing jabatan menteri, serangan ing Rusia, kalebu. manggon ana tansah - iki
              Kutipan saka kaufman
              Chauvinisme, imperialisme - kabeh digulung dadi siji

              Ya, ya, lan imperialisme. Cukup kanggo ngelingi upaya Nazarbayev kanggo nggawe "federasi bangsa Asia Tengah" miturut macem-macem jinis lan jeneng. Lan ing podo karo - pan-Turkism lan servility kanggo Inggris. ora
              Lan yen sampeyan ngelingi nyebar cranberries saka Nazarbay - film "Nomad" karo script lan statements di sedot metu saka sawetara driji. lol sing padha ngomong "kita minangka pewaris Golden Horde lan Genghis Khan" ... ngguyu wong bodho Iku kaya masang sadel Cherkasy menyang ram, nyatakake awake dhewe minangka jaran perang ...
              Genghis Khan lan Mughals ora ana sing padha karo Chinys, utawa Dravidians, utawa Kara-Kyrgyz. Keturunan langsung saka Mughals Agung yaiku Siberia, Ural, Amur, Usuri, Semirechensk lan Don Cossacks. Lan panguwasa praktis permanen saka Tentara Kabeh-Great saka Urals lan Semirechensky padha turunane Genghis Khan saka kulawarga Khanzhin (terjemahan menyang Rusia jeneng Khanzhin - Tangan saka Tsar). Sajrone perang 1812, Platov nggawa Cossacks saka Don, lan Khanzhin saka Urals lan Semirechye. Sajrone "Perang Patriotik Kapindho" (utawa WWWI) iku padha. Lan sajrone perang sipil, Jenderal Khanzhin mrentah tentara kejut ing tentara Kolchak. Nalika Kolchak mundur, dheweke dicekel dening Reds, nanging ... dheweke dibebasake dening wong-wong mau, utawa dheweke (kancane ing komando Red) mbantu dheweke lolos menyang Manchuria. Sawise pungkasan Perang Dunia II, dheweke bali menyang USSR lan mungkasi dina-dinane diubengi dening keturunane ing Semirechye.
              Wiwit cilik aku liwati (kabeh wektu non-pendidikan) karo mbah kakungku - ing desa kulawarga kulawarga Khanzhin. Lan aku ngerti apa sing dakkandhakake.
              Kutipan saka kaufman
              Negara kasebut ana ing wates sing diakoni sacara internasional, kalebu Rusia.

              Kita menehi pangenalan iki (sanajan Yeltsin pengkhianat), kita bakal mbatalake. Yen Kara-Kyrgyz ing tanah leluhur kita bakal terus tumindak ora sopan.
              Kutipan saka kaufman
              Ana basa negara.

              Apa wong Rusia ngakoni dheweke kaya ngono?
              Utawa padha nindakake kabeh kaya ing \ ing Ukraina - tanpa ijin sadurunge?
              Aja ngelingi KENAPA ing musim semi 2014 ana pemberontakan ing sisih kidul-wétan Ukraina?
              Lan kepriye saiki diwutahake marang para putra Bandera ras telu-loro?
              Kutipan saka kaufman
              Lan ora ngerti dheweke paling ora ngormati.

              Simbahku ngerti kabeh (utawa meh) dialek Turki, sadurunge dadi kita - basa militer. Turko-Tatar.
              Saiki babagan terminologi, konsep tembung: "Turks", "Tatar", "Horde", "Stan".
              Tatar minangka prajurit. Tat - chop, ares - satriya / satriya bumi.
              Wong Turki iku sawijining kelas militèr, wadyabala tapel wates karo Kakaisaran Agung, ing tapel wates karo Chini lan Dravidian. Ing basa Rusia, turs (steppe bantheng) diarani prajurit Rusia sing dipasang. Jeneng kehormatan. "Vsevolod Buy-Tour" saka "The Tale of Igor's Campaign" minangka conto iki.
              Horde - Tentara, Pasukan. Konsep iki uga penting minangka wilayah penyebaran permanen.
              Kajaba jeneng wilayah (lan saiki negara) yaiku "STAN" lan tegese panggonan / wilayah panyebaran permanen tentara lan korps Kekaisaran Agung. Sampeyan bisa nganggep iki minangka warisan saka Kakaisaran Chinggis Khan. ya
              PakistanISTAN , AfghanistanSTAN , TurkmenistanSTAN , TajikiSTAN , UzbekistanISTAN , KyrgyzstanSTAN ... TatarSTAN ...
              Miscegenation lintas-wates kanthi biaya wanita lokal - Dravidians lan Chinieks, nyebabake owah-owahan ing tampilan keturunan prajurit. Iki kedaden sawise lan minangka asil saka cataclysms saka 17 - 19 abad. Malah ing foto ing pungkasan abad ka-19. wong-wong saka Kirghiz-Kaisaks padha saka kabeh Eropah - jinis Aryan. Nanging garwane mung Chiniyki. Semono uga wong Tajik, Afghan, lan Uzbek. Mung garwane sing wis Dravidians ... lan sebagéyan Chiniyks - iku gumantung ing panggonan.
              Nanging Kara-Kyrgyz dudu duweke kita. Iki minangka pengungsi saka Turkestan Wétan sing mlayu saka ontran-ontran. Dheweke ora duwe getih kita.
              Ora ana sing nyinggung wong-wong mau ing tanah kita, padha diijini manggon lan graze sapi, sanajan padha savages seragam ... Lan Kekuwatan Soviet nggawe basa ditulis, budaya kanggo wong-wong mau, teka munggah karo jeneng lan menehi ... tanah - tanah kita.
              Lan apa sing kita deleng minangka respon?
              "Gusti" arrogance saka galak?
              Serangan Rusia?
              Meres Rusia metu saka tanah leluhure?
              Collusion karo mungsuh saka Rusia?
              Ikut sanksi?
              Penjualan usus lan kekayaan alam kita menyang Inggris lan Cina?
              Yen sobering ora kedadeyan, sampeyan kudu ngelingi lan ngomong babagan HAK.


              Kutipan saka kaufman
              Lan karo sikap kaya sing sampeyan duwe, kita kelangan kanca pungkasan

              Apa tenan iki kanca?
              Utawa crooks sing nyolong tanah lan kasugihan kita?
              Kanca-kanca dikenal ing alangan, perang, perlu ... Lan kita ngerti iki "kanca". Taun iki utamane.
              Lan tembungku ora ditrapake kanggo kabeh Kara-Kyrgyz, nanging sing diarani. elit. Lan sayap teroris radikal nasional. Saiki lagi ngumpulake bara panas ing sirahe sing kosong. Yen dadi pilihane... Nyuwun banjur dadi PILIHAN.
              1. Serg65
                Serg65 21 Oktober 2022 11:29
                +1
                Kutipan saka bayard
                Keturunan langsung saka Mughals Agung - Siberia, Ural, Amur, Usuri, Semirechensk lan Don Cossacks

                kecekel kowe!!! ngguyu
                Kutipan saka bayard
                Sajrone perang 1812, Platov nggawa Cossacks saka Don, lan Khanzhin saka Urals lan Semirechye

                belay ngguyu Ale, truuuuu, kita alon-alon ... ing 1812 dheweke ora mikir nggawe Semirechye Rusia !!!
                1. mbayar
                  mbayar 21 Oktober 2022 13:16
                  0
                  Kutipan: Serg65
                  Ale, truuuuu, kita alon-alon ... ing 1812 dheweke ora mikir nggawe Semirechye Rusia !!!

                  Kita mbukak buku Glinka (ajudan Miloradovich ing perang kasebut) lan maca deskripsi Peperangan Borodino. Sapa sing nggawe serangan sing durung ana sadurunge ing mburi tentara Napoleon?
                  Cossacks Platov (Donets), Khanzhina (Urals) lan hussars sing dikuatake.
                  Leluhure Jendral Borodin banjur entuk jeneng sing kaya ngono kanggo awake dhewe. Lan jendral lawas ing jejere mbah kakung urip ing jamane. Lan aku kekancan karo putune.
                  Kutipan: Serg65
                  kecekel kowe!!!

                  Iku nggawa sampeyan. Tentara lan wilayah kasebut ora diarani apa-apa - Pasukan Ural lan Semirechensky. Kanggo Sejatine iku Ural Cossacks sing ngembangaken tanah ngluwihi Urals lan ing sisih kidul. Senajan padha uga dikirim menyang Don.
                  Elingi panjelajah Cossack Shabalin sing Fr. Hokkaido dicaplok menyang Kakaisaran? Aku isih cilik karo anak-turune - tanggane simbah.
                  Aku uga duwe kanca sing ibune saka kulawarga Khabarov. Sing padha. Inggih, rama saka kulawarga layanan lawas.
                  Kita ngerti sejarah kita.
                  Kaget karo silsilah Ural Cossacks (lan ora mung)? Lan sampeyan ndeleng genealogi saka Khanzhin. Miturut cara, critane uga diterbitake ing situs iki.
                  1. Serg65
                    Serg65 21 Oktober 2022 14:57
                    0
                    Kutipan saka bayard
                    Cossacks Platov (Donets), Khanzhina (Ural)

                    Endi Kali Pitu?
                    Kutipan saka bayard
                    Tentara lan wilayah kasebut ora diarani apa-apa - Pasukan Ural lan Semirechensky

                    Duh Gusti, aku seneng karo ciptaanmu! Semerechian teka saka Siberia, nanging ora saka Ural!
                    Kutipan saka bayard
                    Elingi panjelajah Cossack Shabalin sing Fr. Hokkaido dicaplok menyang Kakaisaran? Aku isih cilik karo anak-turune - tanggane simbah.
                    Aku uga duwe kanca sing ibune saka kulawarga Khabarov. Sing padha. Inggih, rama saka kulawarga layanan lawas.

                    Sing. Apa penciptaan Siberian Cossacks piye wae ngliwati sampeyan? Kepiye hubungane Ural karo Siberia? Tentara Siberian Cossack teka saka kutha Cossacks, kang, contone, dijupuk Polandia tentara Napoleon uga direkam!
                    1. mbayar
                      mbayar 21 Oktober 2022 15:30
                      -1
                      Kutipan: Serg65
                      Tentara Siberian Cossack teka saka kutha Cossacks, kang, contone, dijupuk Polandia tentara Napoleon uga direkam!

                      Mung yen ?
                      Utawa mungkin wong-wong sing diasingake iki mung ditugasake menyang pasukan Cossack sing wis ana?
                      Mungkin Khabarov minangka pengasingan saka Polandia?
                      Utawa bisa uga penyangga para penjelajah kasebut mung salah sawijining wong sing wis manggon ing sanjabane Ural?
                      Kutipan: Serg65
                      Semerechian teka saka Siberia, nanging ora saka Ural!

                      Lan sapa sing teka saka Siberia ??
                      Lan kenapa banjur Tentara Semirechensk ditugasake ing Urals?
                      Kutipan: Serg65
                      Kutipan saka bayard
                      Cossacks Platov (Donets), Khanzhina (Ural)

                      Endi Kali Pitu?

                      Apa kita grimacing?
                      Kutipan: Serg65
                      Duh Gusti, aku seneng karo ciptaanmu!

                      Lan kepiye sampeyan ngandhani "Cossacks kutha" sampeyan ... pemukim sing diasingake dadi Cossack Siberia? Utawa tawanan perang diasingake lan migunani - kanggo gawe serep garnisun Cossack? Lan banjur padha piye wae "dadi metu"?
                      Lan saka ngendi asale "Cossacks kutha"?
                      Saka kutha kang tandus erratic? Kanthi katrampilan militèr sing dijupuk saka endi wae? Utawa pemanah? Lan padha ngawula Cossacks ing garnisun kutha? Minangka pasukan kavaleri entheng?
              2. Serg65
                Serg65 21 Oktober 2022 11:36
                +1
                Kutipan saka bayard
                Malah ing foto ing pungkasan abad ka-19. wong-wong saka Kirghiz-Kaisaks padha saka kabeh Eropah - jinis Aryan

                Apa sampeyan bisa nuduhake foto kasebut?
                Kutipan saka bayard
                Semono uga wong Tajik, Afghan, lan Uzbek. Mung garwane sing wis Dravidians ... lan sebagéyan Chiniyks - iku gumantung ing panggonan

                opo Aku ngerti yen sampeyan penggemar Tartary Agung?
                1. mbayar
                  mbayar 21 Oktober 2022 13:37
                  -2
                  Kutipan: Serg65
                  Apa sampeyan bisa nuduhake foto kasebut?

                  Sayange, aku dudu master copy-paste ... utawa apa wae - umur. Nyuwun Aku isih kelingan telpon karo tabung ebonit. Nanging bahan kasebut saiki akeh banget ing jaring, ing ngendi dheweke nerbitake dokumen arsip lawas, foto, album.
                  Apa sampeyan krungu apa-apa bab pedunung Gorno-Badakhshan?
                  Apa sampeyan ndeleng wong-wong mau?
                  DNA saka wong Asia Tengah, Siberia, India lor, negara Arab, sampeyan kasengsem?
                  Sampeyan ora bisa ngapusi analisis DNA - sampeyan bisa langsung ndeleng rama ana.
                  Kutipan: Serg65
                  Aku ngerti yen sampeyan penggemar Tartary Agung?

                  Aku ora ngerti saka ngendi fashion iki teka ing taun-taun pungkasan - pisanan nggawe sensasi, mbuwang peta lan dokumen lawas, banjur nggawe antics babagan "Bigfoot, Tartaria lan reptilians".
                  Aku minangka pendukung sejarah sing sejati. Ana sejarah kulawarga, ana dokumen, artefak. Iki dudu masalah iman, nanging asil riset sing jujur.
                  Aku ngerti yen simbahku (mesthi wong Rusia) fasih ing kabeh basa lan dialek Turki-Tatar. Lan karo Tatar, lan karo Cheremis, lan karo Kara-Kyrgyz, lan karo Bashkirs ...
                  Lan sampeyan isih katon ing silsilah saka atamans Khanzhin. Supaya ora katon ... sembrono.
                  1. Serg65
                    Serg65 21 Oktober 2022 14:48
                    +1
                    Kutipan saka bayard
                    Apa sampeyan krungu apa-apa bab pedunung Gorno-Badakhshan?
                    Apa sampeyan ndeleng wong-wong mau?

                    Aku krungu lan weruh lan malah dibukak, nanging sajujure aku ora ngerti carane sampeyan ngatur kanggo nyambungake karo Rusia? Badakhshans iku heterogen sanajan saka segi kelompok basa, lan luwih-luwih saka leluhure! Ana Saks, lan Parikani, lan Sogds, lan Bactrians, lan Yunani, lan Usuns, lan Iranians ... apa ora dicampur kene!
                    Kutipan saka bayard
                    DNA saka wong Asia Tengah, Siberia, India lor, negara Arab, sampeyan kasengsem?

                    Kancaku, kabeh wong ing Eurasia ngliwati negara kasebut, mula ana akeh bapak ing kene!
                    Kutipan saka bayard
                    mbah kakungku (tanpa syarat wong Rusia) fasih ing kabeh basa lan dialek Turki-Tatar. Lan karo Tatar, lan karo Cheremis, lan karo Kara-Kyrgyz, lan karo Bashkirs

                    Apa iki nyatane yen wong-wong sing sampeyan dhaptarake ana hubungane karo wong Rusia? Aku utamané kasengsem ing Tatar, sampeyan mikir sing padha?
                    Kutipan saka bayard
                    Lan sampeyan isih katon ing silsilah saka atamans Khanzhin

                    Miturut cara, Mikhail Vasilievich ora bali menyang USSR dhewe, bali lan diwenehi sepuluh. Lan sawise rehabilitasi Khrushchev, dheweke ora manggon ing Semirechye, nanging ing Dzhambul, ing ngendi dheweke tilar donya ing taun 1961!
                    Kutipan saka bayard
                    ora serius

                    Ora serius nggawe maneh sejarah supaya cocog karo ego sampeyan, mesthi ora serius!
                    hi Good luck kanggo sampeyan!
                    1. mbayar
                      mbayar 21 Oktober 2022 16:42
                      -1
                      Kutipan: Serg65
                      Aku krungu lan weruh lan malah dibukak, nanging sajujure aku ora ngerti carane sampeyan ngatur kanggo nyambungake karo Rusia?

                      Apa aku dasi?
                      Kaukasia?
                      ya wis. Senajan wong Dravidian beda manggon ing jejere wong-wong mau, karo kang padha nyoba ora ngganggu.
                      Haplogroup dominan?
                      Scythian (utawa Saka). R1A, nanging cabang Siberia.
                      Miturut cara, wong Tajik lan Uzbek duwe paling ora 30% ing populasi lanang - haplogroup Saka (Scythian).
                      Antarane Kyrgyz (Kyrgyz-Kaisaks), haplogroup (Scythian) iki umume udakara 90% ing populasi lanang.
                      Ing sing disebut. "Kazakhs" (Kara-Kyrgyz), haplogroup iki praktis ora dituduhake ing kabeh.
                      Antarane wong Turkmens, R1B dominan lan ing kene dheweke cedhak banget karo Bashkirs.
                      Kutipan: Serg65
                      Kancaku, kabeh wong ing Eurasia ngliwati negara kasebut, mula ana akeh bapak ing kene!

                      Nanging bapak Kyrgyz duwe haplogroup meh padha. Uzbek, Tajik lan Turkmens wis ngucapake dominan (ora kudu siji). Nanging Kara-Kyrgyz ... ana campuran liar. Lan campuran iki asing kanggo wong liya ing Asia Tengah. Lan sejarahe padha. Ora ana sing njupuk kanggo awake dhewe. Mung wong Rusia sing nampa. Dheweke nylametake nyawane (kaya Tokayev ing mangsa iki).
                      Kepiye rasa syukur?
                      Migran ing negara manca? Dheweke pindhah menyang kene mung 200 taun kepungkur minangka pengungsi saka pembantaian.
                      Kutipan: Serg65
                      Aku utamané kasengsem ing Tatar, sampeyan mikir sing padha?

                      Apa tegese Tatar?
                      Padha beda.
                      Ing Transcaucasia, aku ketemu wong Tatar sing rambute putih kanthi mata biru, abu-abu lan ijo. Tipe Scythian Klasik (Sak).
                      Basa lan tulisan uga ora tansah dadi indikator. Slav Barat nulis nganggo aksara Latin, lan Kara-Kyrgyz sinau basa Turki kanggo slamet ... nanging ora duwe basa tulis.
                      Aku bakal ngomong bab Tatar - sadurunge cataclysm iku kelas militèr, pengawal tapel wates saka Kakaisaran. sawise - sisa-sisa dheweke tetep jeneng dhewe minangka etnonim ... utawa luwih, malah panguwasa Republik Ingushetia teka karo jeneng kasebut kanggo wong-wong mau (nuding metu ing laporan sing kabeh wong iki ora nelpon piyambak sing, nanging diputusake kanggo generalisasi kanthi cara iki). Sing tetep ing layanan wiwit disebut Avestan - Cossacks.
                      Basa?
                      Ing lan ngluwihi Ural, Cossack tetep dwibahasa kanggo wektu sing suwe. Iki isih dadi basa saka Cossack Siberia.
                      Dekoding watu nisan saka raja Siberia "Kue-Tegin" ndadekke sawetara kajelasan (iku carane hieroglif padha voiced, amarga prasasti ing telung basa). Sajarah munculé wong Turki - salah siji saka klan Russian kuwat (lynxes) dipindhah menyang kidul Kakaisaran lan njaluk hak kanggo nindakake pengawal tapel wates. Wong-wong Turki teka saka wong-wong mau: "Lan wong Turki iku saka kulawarga Rusia, saka wong-wong abrit kekuatan kasebut ... akar ganda saka pahlawan lan lynx."
                      Saks, kaisaks, Cossacks kabeh wong siji. Tatar Krimea minangka turunan saka Saks. Lan dheweke pancen duwe "Sak" (Scythian) haplogroup R1A.
                      Nanging wong banget trampil "dibagi lan nelukake".
                      Kutipan: Serg65
                      Miturut cara, Mikhail Vasilievich ora bali menyang USSR dhewe, bali lan diwenehi sepuluh. Lan sawise rehabilitasi Khrushchev, dheweke ora manggon ing Semirechye, nanging ing Dzhambul, ing ngendi dheweke tilar donya ing taun 1961!

                      Inggih, sampeyan ndeleng, lan memoriku wis didandani. Desa (mantan desa) mbah kakung ing Ural kidul. Nanging desa kasebut isih nganggo jeneng Khanzhin nganti saiki.
                      Kutipan: Serg65
                      Ora serius nggawe maneh sejarah supaya cocog karo ego sampeyan, mesthi ora serius!

                      Sejarah ditulis dening para pemenang. Lan sajrone 200 taun kepungkur, akeh sing wis ditulis ... sampeyan ora bisa rake. Nanging ora bisa ditampa kanggo ngidinke negara sing musuhan karo Rusia ing tanah Rusia, kanthi historis.
                      Yen Kara-Kyrgyz dadi sadar lan tumindak kanthi becik, ora ana sing ngucapake tembung sing ora bener. Nganti iku. 30 taun ora ana maneh.
                      1. Rasul
                        Rasul 15. november 2022 09:01
                        -1
                        Antarane Kyrgyz (Kyrgyz-Kaisaks), haplogroup (Scythian) iki umume udakara 90% ing populasi lanang.
                        Ing sing disebut. "Kazakhs" (Kara-Kyrgyz), haplogroup iki praktis ora dituduhake ing kabeh.

                        Это какая то жесть... Походу к вам деменция уже подкралась незаметно.... ngguyu
                        Именно казахов называли русские киргиз-кайсаками, а не киргизов. Их то (киргизов) как раз таки называли "кара-киргизами" или "каменными киргизами". У вас на старость все вообще перепуталось в черепушке. Откуда взялось это странное "киргиз-кайсаки"? При Анне Иоанновне в Питере ждали посольство от Казахского ханства. Ломоносову М. дали указание опубликовать статьи на эту тему, тот перепоручил журналисту, ну а тот, недолго думая и наклепал в "Петербургских вестях" (центральном официальном издании того времени), обозвав казахов "киргиз-кайсаками". И пошла писать губерния! Хотя еще при Иване Грозном их казаками называли.
                        И в догонку, это не Казахстан ведет себя враждебно, а как раз таки наоборот - сами российские власти позволяют себе высказываться нелицеприятно в сторону соседней страны, начиная от главы РФ и кончая всякими там Медведевыми, Никоновыми, Жириновскими и Федоровыми. Примерно так же и начиналось когда-то в сторону Украины.
                        Итоги мы сейчас видим - необъявленная война под демагогическим прикрытием типа СВО, оккупация части территории, отторжение чужих территории и как итог потеря Херсона и откатывание на другой берег Днепра. А как же даешь "Киев за три дня"? А ведь российские войска были уже под Киевом, а потом так "перегруппировались", что за Днепром оказались...
                        Я помню как тут возмущались, что украинцы зэков в армию забривали, а теперь как? Российские зэки служат в ЧВК "Вагнер", которого как бы не было никогда?
                        Ну а это вообще как понимать то? Это вообще какой-то поток сознания:
                        Dekoding watu nisan saka raja Siberia "Kue-Tegin" ndadekke sawetara kajelasan (iku carane hieroglif padha voiced, amarga prasasti ing telung basa). Sajarah munculé wong Turki - salah siji saka klan Russian kuwat (lynxes) dipindhah menyang kidul Kakaisaran lan njaluk hak kanggo nindakake pengawal tapel wates. Wong-wong Turki teka saka wong-wong mau: "Lan wong Turki iku saka kulawarga Rusia, saka wong-wong abrit kekuatan kasebut ... akar ganda saka pahlawan lan lynx."

                        Мало того, что даже не сподобились правильно написать имя Кюль-Тегина, так еще и "царем Сибири" его обозвали! sedulur
                        Само слово "тегин" (часть его имени) обозначает как принц, он был братом кагана. И при чем тут Сибирь то, если его могила и сама стела находится на р.Орхон в Монголии?
                        Тюрки русский род?! О как! Когда в 5 веке тюрки основали Тюркский каганат, еще никаких русичей и в помине не было.
                      2. mbayar
                        mbayar 15. november 2022 14:36
                        -1
                        Quote: Rasul
                        его могила и сама стела находится на р.Орхон в Монголии

                        Эта стела найдена в "Долине царей" в Хакасии , где она сейчас находится мне не интересно . Перевод имени с китайского и сам текст перевода русской части текста (слоговое письмо\руница , которая занимает 50% всей поверхности стелы) взяты из работы академика Г.Гриневича . И куда этот камень потом утащили , и кто это сделал мне не интересно .
                        Кара-киргизы - это современные казахи , выходцы из Восточного Туркестана .
                        Киргиз-кайсаки - киргизы теперешние . Их фотографии из географических альбомов конца 19 века показывают нам вполне европеоидный тип мужчин (в восточной одежде) и их китайских жен . Географические и этнографические описания жителей СА с прилагаемыми фотографиями , это документ .
                        Расшифровки имени Кюе Тегиня (по Гриневичу с китайской огласовкой двух иероглифов в "голове" стеллы) Гриневич не дал , он специалист по слоговому письму и расшифровывал руническую часть текста . Она звучит и читается на русском .
                        Quote: Rasul
                        Тюрки русский род?! О как! Когда в 5 веке тюрки основали Тюркский каганат, еще никаких русичей и в помине не было.

                        Как хотите это понимайте . Но если текст написан , читается и звучит как русский , то это русский текст .
                        И ещё - теперешние тюрки , это не народ , а языковая группа . Вы (если Вы казах) собственно тюркской крови не имеете , но усвоили язык региона в который переселились . Такое при переселении народов случается часто . Так потомки русских мигрантов где-нибудь в США или Франции в третьем поколении зачастую не знают язык своих предков и говорят на языке страны обитания .
                        Мой друг и кум - башкир выросший в русской среде . Башкирского языка не знает , но от этого не перестал быть башкиром и замечательным человеком . Язык и кровь это не одно и то же .
                        У тех же турок тоже нет ярко выраженной доминанты в генотипе , это тоже смесь народов , сваренная в котле Османской Империи . Там намешано ещё больше разных кровей и гаплогрупп , чем у казахов , но с казахами там вообще почти ничем не пересекаются . А вот с туркменами - да . Ибо Османскую Империю основали потомки воинов-туркменов Сельджука ... и "отуречили" покорённые народы .
                        А вот в Иране несмотря на тюркскую династию , и язык и культура сохранились , а носителями тюркского языка остались лишь азербайджанцы .
                        Откуда взяли те самые туркмены Сельджука ? Это была армия набранная им в Южной Сибири , но не успевшая на войну . А после пошла разбоями через северную Персию на запад и создала Отаманскую Империю - империю атаманов (воевод) .
                        А Ваши предки (если Вы казах) пришли в СА много позже - на рубеже 18 - 19 веков , спасаясь от геноцида . И вас приняли .
                        Всё остальное , что вам сочинили , сочинили точно так же , как "Историю Великих Укров" lol .
                        Не уподобляйтесь им .
                        Я знал некоторых авторов этой "истории" и даже "языка" ... и это были вовсе не "украинцы" .

                        Отношения и конфликт РФ с "Украиной" , это наши семейные дела . Эта часть Большой России оказалась захваченной врагами и теперь используется ими против нас . А братьев всегда жаль , даже если они сошли с ума . Но это наши внутренние дела . Полицейская операция не удалась и теперь будет всё всерьёз , Вам в это дело лучше не лезть . Если запад не уймётся то всё закончится (в первую очередь для запада) полной катастрофой , и это не наш выбор .
                        Quote: Rasul
                        5 веке тюрки основали Тюркский каганат

                        Угу - как пограничный округ Великой Империи . Об этом и в русской части текста на стеле написано .
                      3. Rasul
                        Rasul 16. november 2022 02:17
                        -1
                        Эта стела найдена в "Долине царей" в Хакасии , где она сейчас находится мне не интересно . Перевод имени с китайского и сам текст перевода русской части текста (слоговое письмо\руница , которая занимает 50% всей поверхности стелы) взяты из работы академика Г.Гриневича . И куда этот камень потом утащили , и кто это сделал мне не интересно .


                        Извините.... вы там реально какую-то "альтернативку" курите что ли? Ну хотя бы первоисточники почитали бы, а?
                        "Надпись Куль-тегина, Кюльтегина надпись — памятник древнетюркской письменности. Установлена возле монастыря Эрдени Цзу на реке Орхон, в 40 км севернее развалин города Карабаласаган в Монголии (8 в.). Высота памятника 3,15 м, ширина 1,34, толщина 0,41 м. Первые сведения о Культегинском памятнике были опубликованы в 19 в. В науке существовало мнение, что неизвестные каменные надписи являлся древними кельтскими, готскими, греческим, славянскими, скандинавскими, финскими, даже монгольским или калмыкскими. В 1893 году Вильгельм Томсен доказал, что надписи написаны на древнетюркском языке, первые прочтенные им слова были «тенгри» и «тюрк». Тюркологи В. В. Радлов, С. Е. Малов, казахские ученые С. Аманжолов, Г. Айдаров, К. Омиралиев и другие прочитали Орхонские надписи и исследовали их в языковом, литературном, историческом отношении. И. В. Стеблева впервые проанализировали Орхонские надписи как художественное произведение. Два памятника, установленные на могиле Куль-тегина, в науке получили название «малая надпись» и «большая надпись». Каждую из них можно назвать героической поэмой, воспевающей военные походы легендарного военного полководца тюркского государства Куль-тегина. Автор двух поэм о Куль-тегин батыре — поэт, известный общественный деятель Йоллыг тегин (VIII в.)."
                        Как бы Монголия и Хакасия это две разные страны... Хакасия кстати в РФ находится, а Монголия слева от Китая... вдруг вы и не знаете, ну тут уж глобус вам в руки...
                        Да и при чем тут ваш Гриневич, если надпись скандинав В.Томсон расшифровал?
                        И куда этот камень потом утащили , и кто это сделал мне не интересно .

                        Вот тут охотно вам верю! Вам походу вообще ничего кроме "Гриневича" не интересно! ngguyu
                        Угу - как пограничный округ Великой Империи . Об этом и в русской части текста на стеле написано .

                        Ага... русским языком тюркскими рунами и тюркском диалекте?!
                        Вы там кукуху часом не обронили?
                        Сколько я сумасшедших видал и все не перестаю удивляться им... То нашествие "рентивишных" рептилоидов с "нибиру-пришельцами", то Клесовщина прет с ДНК-пробирками, теперь уже и тюрков к "русячам-рысячам" за уши притягивают... Украинцы хоть просто море выкопали и забыли, а тут...
                        Ладно, вам похоже уже на уколы пора... не буду задерживать...
                      4. mbayar
                        mbayar 16. november 2022 06:31
                        0
                        Quote: Rasul
                        тюркскими рунами и тюркском диалекте?!

                        А Вы их читали ?
                        Обычные руны - слоговое письмо , с чёткой огласовкой . Такими рунами много чего написано и в Европе , и в Азии , на многих артефактах . Это не буквы , а именно слоговые знаки .
                        Вот этими знаками там всё и написано .
                        Quote: Rasul
                        уже и тюрков к "русячам-рысячам" за уши притягивают..

                        Вот там - в тексте писаном рунами (русским языком) и есть история возникновения тюрок от рода "рысичей" . Хотя о рысичах и на "Фестском диске" говорится . Но Вам же это не интересно ? Верно ? Вам "казахские учёные" сказали .
                        И что же ваши казахские учёные в тех "тюркских рунах" прочитали ? eseman
                        Или они уйгурскую часть текста перевели ?
                        А ведь там и китайские иероглифы есть . ya
                        История , это политика опрокинутая в прошлое - главный завет фальсификаторов от истории . И каждая новая власть пишет свою историю .
                        Вашу же историю лишь последние 30 лет сочиняют .
                        Quote: Rasul
                        Украинцы хоть просто море выкопали

                        А вы сняли фильм "Кочевник" lol ... и никак не успокоитесь .
              3. Kaufmann
                Kaufmann 21 Oktober 2022 13:47
                -4
                Mratelakake panemume babagan sampeyan mung dadi entrenched, nanging ing kasus apa wae, matur nuwun kanggo komentar sing rinci.
                Cossack minangka tembung Turki.
                Cossacks, kabeh korps Don perang kanggo Nazi.
                Yen teka
                1. mbayar
                  mbayar 21 Oktober 2022 16:54
                  -1
                  Kutipan saka kaufman
                  Cossack minangka tembung Turki.

                  Tembung iki Avestan - proto-basa umum kanggo akeh bangsa kang "Avesta" iki ditulis. Wong Turki kuna minangka bagéan saka komunitas iki.
                  Kutipan saka kaufman
                  Cossacks, kabeh korps Don perang kanggo Nazi.

                  Lan Jendral Vlasov wis tentara kabèh. Lan uga padha perang. Dadi opo?
                  Lan ing Tentara Abang / Soviet, akeh Jerman saka wilayah Volga lan Jerman anti-fasis perang.
                  Para leluhurku ora kalebu pengkhianat. Mine perang nglawan fasisme.
                  1. Kaufmann
                    Kaufmann 22 Oktober 2022 07:04
                    -2
                    Dadi sampeyan ambruk ing decossackization lan caved ing abang, ngganti sumpah marang kaisar. Wong-wong sing ora guwa ing, mlayu menyang Konstantinopel, sing sadurunge padha ngimpi nelukake)))). Inggih, banjur ing breeches nunggang lan topi, nanging wis karo elang Jerman padha perang karo Reds. Lan tembung iku Turkic, pracaya kula, aku ngerti sawetara basa Turkic. Kaya cornet, jaran, pengawal, hood lan akeh liyane, mung blok ageng ing basa Rusia.
                    Miturut cara, aku ora bakal kaget yen sampeyan turu lan ndeleng sawetara jinis republik Cossack ing impen sing manis
                    1. mbayar
                      mbayar 22 Oktober 2022 10:40
                      -1
                      Lan maneh dening.
                      Basa Turkic minangka basa militer kita, lan liwat iki, akeh tembung lan konsep mlebu ing Rusia modern. Asal-usul basa Turkic saka Avestan (basa Avesta), meh kabeh toponymy bumi diwaca - ing Avestan. Amarga basa wong tuwa.
                      Kutipan saka kaufman
                      Dadi sampeyan ambruk ing decossackization lan caved ing abang, ngganti sumpah marang kaisar.

                      Miturut maneh.
                      Ana perang sipil, wong-wong padha diadu. Mulane, pamane buyutku mrentahake divisi Chapaev kaping 25 sawise matine Vasily Ivanovich, lan nalika isih cilik aku kekancan karo putu paling enom saka Jenderal Borodin (penulis rencana kasebut kanggo ngalahake markas divisi Chapaev). Simbah saka Jendral Yudenich sinau karo aku ing universitas militer. Iku kaya perang sipil.
                      Simbah kancaku njabat ing markas Kolchak, lan kabeh turunane njabat ing Tentara Abang lan Soviet. Ing posisi senior lan pejabat senior. Miturut cara, Jenderal Borodin uga duwe anak lan putu sing dadi perwira Soviet.
                      Kutipan saka kaufman
                      ngganti sumpahe marang sang nata

                      Ayo - dheweke dhewe ngganti sumpah, nyulik tahta. Ana wong sing lemah. Sampeyan ora bisa ndeleng dheweke ing jejere blok Stalin.
                      Kutipan saka kaufman
                      Miturut cara, aku ora bakal kaget yen sampeyan turu lan ndeleng sawetara jinis republik Cossack ing impen sing manis

                      Cossacks ora mbutuhake republik sing kapisah. Kita butuh kekaisaran.
                      Kutipan saka kaufman
                      Wong-wong sing ora guwa ing, mlayu menyang Konstantinopel, sing sadurunge padha ngimpi nelukake))))

                      Umumé, paling saka Cossacks ditampa Soviet Power - iku nyedhaki wong ing syarat-syarat mentality. Nanging ana divisi - kiwa sing ora bisa rukun lan sawetara banjur perang. Nglawan awake dhewe. Banjur padha ora nylametake dhewe maneh.
                      Kutipan saka kaufman
                      karo elang Jerman perang karo Reds.

                      Apa sampeyan ngerti \ ngelingi nasibe?
                      Lan sing ngeculaké luh kanggo wong-wong mau?
                      Miturut pengkhianat?
                      Kejabi Inggris lan Amerika?
                      Padha tangisana, amarga kita ora duwe sapa-sapa.
                      1. Serg65
                        Serg65 24 Oktober 2022 09:52
                        +1
                        Kutipan saka bayard
                        Тюркский язык был нашим воинским языком

                        ngguyu Меня просто изумляют ваши исторические выверты!!!!
                        " ваш язык" к какой группе тюрских языков относится?
                        Kutipan saka bayard
                        мой двоюродный дед командовал 25-й Чапаевской дивизией после смерти Василия Ивановича

                        Если это так, то каким боком вы относитесь к Уральскому казачеству?
                        Kutipan saka bayard
                        в детстве я дружил с младшим внуком генерала Бородина

                        Бородин был полковником, ну так, чисто для вашего развития!
                        Kutipan saka bayard
                        Со мной в военном ВУЗе учился правнук генерала Юденича .

                        Если принять общеизвестный факт что, у Николай Николаича не было детей,.... opo то от куда у него появился правнук?
                      2. mbayar
                        mbayar 24 Oktober 2022 12:24
                        0
                        Kutipan: Serg65
                        " ваш язык" к какой группе тюрских языков относится?

                        Мой язык русский .
                        Тюркского же этноса вообще не существует , есть языковая группа , а народы совершенно разные .
                        Для понимания вопроса найдите книгу академика (советского) Генриха Гриневича "Дешифровка праславянской письменности" и найдите там дешифровку надгробной стелы Кюе-Тегиня . На ней написана история народов Великой Империи . Эта надпись на трёх языках - русском (древнерусский слоговыми знаками\рунами , китайский иероглифами и тюркский - уйгурским письмом) . У него там переведены несколько строк текста на русском(рунами) о истории появления тюрок . Прочтите сами , чтоб мне по памяти не цитировать . Ключевая фраза для понимания "а тюрки от рода русского" .
                        В великой империи (кроме территории наших чинийских владений) было двуязычие , причём тюркский был языком Армии несущей пограничную стражу на всех южных границах .
                        Посмотрите на "шлем Александра Невского" (в музеях много подобных шлемов) и надписи на нём - тем самым авестийским письмом (который подобен арабскому , ибо арабский от него произошел) . И вообще тюркский язык вышел из Сибири и распространился нашим войском . Все разделения произошли позже .
                        Kutipan: Serg65
                        Если это так, то каким боком вы относитесь к Уральскому казачеству?

                        Это не кровное родство - комдив Кутяков отец моей любимой тёти - жены брата матери . Семья мамы моей - с Урала .
                        О том кто такой старик Бородин мне проболтался его младший внук в далёком детстве , но сразу спохватился и взял слово , что никому об этом не расскажу . Знал об этом и мой дед . А вот о том , кем был отец моей тёти , я узнал лишь в 1988 г. , тогда и понял всю коллизию , чьего внука я в детстве в овраг с крапивой закинул ... с чего и дружба с Сашкой началась ...
                        Не шибко то тогда старики нам свои истории рассказывали - опасно было , чтоб не разболтали мальцы .
                        Kutipan: Serg65
                        Бородин был полковником, ну так, чисто для вашего развития!

                        Генерала ему присвоили перед самой го "смертью" ... видимо был ранен , было объявлено о его смерти , ибо красные наступали , и его укрыли в далёкой лесной станице Южного Урала . Подробностей той истории я не знаю , но умер Бородин в 1975 г. Его история , кстати , тоже на этом сайте публиковалась ... но о том , что после своей мнимой смерти он прожил долгую жизнь , там нет ни слова . Кстати , чтоб с ним проститься , в деревню приезжал потомок его сослуживца (офицера штаба Колчака) - начальник разведки Туркестанского ВО , с племянником . С племянником нас позже жизнь свела ... на Донбассе .
                        Kutipan: Serg65
                        Если принять общеизвестный факт что, у Николай Николаича не было детей,

                        И тем не менее . Биографии военачальников и выходцев из дворянских и аристократических родов в советское время ... правились , путались . Но как сейчас помню на лекции темой которой была работа Ленина "Все на борьбу с Юденичкм" от преподавателя прозвучало :
                        - Курсант Юденич .
                        - Я .
                        - Кем вам приходится генерал от инфантерии Юденичь ? (ожидалось , что однофамилец)
                        - Прадедом .
                        ... немая сцена ...
                        - Ну ... всё равно работу изучать надо .
                        Мы его потом тормошить начали - правда ли .
                        Правда . Да и похож он на прадеда . Особенно если сравнивать его курсантские фотографии с фото Юденича во время Эрзерумской операции (я сравнивал) . Сейчас он в Калининграде живёт , не знаю получил ли полковника , когда общались подполом был .
                        Я уже не раз слышал "у Юденича детей не было" , но и заявлять себя правнуком одного из "врагов Революции" , публично , будучи курсантом военного училища ... Просто очень многие тогда подчищали свои биографии , вымарывали родственников , меняли даты рождения в документах . Дата рождения Сталина так по сей день и неизвестна ... и даже год рождения указан неверно . Nyuwun Таковы тогда были правила игры и выживания . Я не был с ним близко знаком и дружен , лишнего у него не выспрашивал . Да у нас и не принято было . Но чей он правнук у нас знало всё училище ... скажем так - весь командный и профессорско-преподавательский состав и наш курс - точно .
                      3. Serg65
                        Serg65 25 Oktober 2022 11:04
                        +1
                        Kutipan saka bayard
                        Тюркского же этноса вообще не существует

                        Интересная теория! А алтайцы и тувинцы об этом в курсе?
                        Kutipan saka bayard
                        найдите книгу академика (советского) Генриха Гриневича

                        Ой..Гриневич, Шилов, Русановский, Родионов, Янкин...эко куда вас занесло то! ngguyu
                        recourse hi Всё!!! Вопросов к вам больше не имею, потому как это бессмысленно...
                        И да..кстати эпитафия на стеле Кюе-Тегиня принадлежит восточно-тюрскому кагану Йоллыг-тегин и это 8 век нашей эры, а прародителем тюрской письменности является письмо хунну...не путайте с гунами! А уйгурское письмо основано на согдийском!
                        hi Удачи вам в вашем нелегком труде!
                      4. mbayar
                        mbayar 25 Oktober 2022 15:35
                        0
                        Kutipan: Serg65
                        Ой..Гриневич, Шилов, Русановский, Родионов, Янкин.

                        А что так ? Чем Вам уважаемый академик Гриневич не угодил ?(с остальными я знаком поверхностно) Это какая же реакция на Л.Н.Гумилёва будет то . lol А ведь тоже - советский академик . И в лагерях насиделся , и всю жизнь своей работе посвятил ...
                        А есть ещё мнение , что вся история придумана в конце 19 - начале 20 в.в. ya
                        И вот тогда становится совсем смешно . Чего один шлем александра Невского с сурами из Корана на арабском , стоит . И прочая бутафория .
                        Kutipan: Serg65
                        хунну...не путайте с гунами!

                        Ну вот , ещё и венгров обидели ...
                        Удачи и Вам. hi
                      5. Rasul
                        Rasul 15. november 2022 09:10
                        -1
                        Геннадий Станиславович Гриневич (22 сентября 1938, Москва) — российский эпиграфист-любитель, автор псевдоисторических гипотез о «праславянах» (в данном контексте один из синонимов понятия «арийцы»[1]) как создателях древнейшей цивилизации и письменности. По образованию — геолог[2].
                        Рассматривал многие древние памятники письменности как «праславянские» — выполненные «праславянским слоговым письмом». Утверждал, что осуществляет дешифровку рунических знаков и надписей западных славян, Крита, этрусков, Древней Индии. Гриневич считал, что существовала древнейшая «праславянская» цивилизация, передавшая свои достижения, включая письменность, другим культурам[3][1][4].


                        Т.е. это просто псевдоисторик, т.е. обычный фрик. И когда он вдруг в вашем воображении стал академиком то?
                        Родился в 1938 году в Москве. В 1956 году поступил в МГУ имени М. В. Ломоносова на геологический факультет. После окончания университета уехал работать геологом на Чукотку. В начале 1970-х вернулся в Москву. Работал начальником геолого-съёмочной партии в Смоленской области.

                        В 1975 году занялся любительской лингвистикой, «дешифровкой» древних памятников письменности[5]. В 1990-х годах Гриневич, не обладая специальным образованием, стал «старшим научным сотрудником Отдела всемирной истории» самодеятельного «Русского физического общества». Идеи Гриневича печатались и находили поддержку других авторов в журнале этого общества «Русская мысль». Книга Гриневича «Праславянская письменность. Результаты дешифровки» была издана сотрудничавшим с этим журналом издательством «Общественная польза» в виде первого тома начатой им «Энциклопедии русской мысли». Гриневич получил должность «директора Центра общепланетарных геоструктур» в составе «Русского физического общества». В числе других изданий Гриневич публиковался в неонацистском журнале «Атака»[1].
                      6. mbayar
                        mbayar 15. november 2022 14:48
                        -1
                        Вы бы прекращали на помойках рыться , там одна зараза .
                      7. Rasul
                        Rasul 16. november 2022 01:50
                        -1
                        Так вы с нее помойки то и питаетесь... почему же мне в нее не глянуть, так сказать для развития "фантазийности", вдруг нового Толкиена увижу? Или у вас есть реальные пруфы где Гриневич стал Академиком? Ну не будьте вы шутом уже... начинает надоедать. Вроде взрослый человек, а так "пятачетесь"...
            2. Vasilenko Vladimir
              Vasilenko Vladimir 22 Oktober 2022 15:33
              -1
              Kutipan saka kaufman
              Lan ora ngerti dheweke paling ora ngormati.

              а как называется то как поступили с русскими в РК?!!!
              1. Rasul
                Rasul 15. november 2022 09:12
                -2
                И что же это с ними сделали то? И когда, очень интересно...
                1. Vasilenko Vladimir
                  Vasilenko Vladimir 15. november 2022 10:22
                  0
                  Очень хорошая позиция включить дурака
                  1. Rasul
                    Rasul 16. november 2022 01:58
                    -1
                    Ну неужели всех "расстреляли-вырезали"?
                    ...или все таки просто тиканули на исторические родины - русские в Россию, евреи в Израиль, немцы в Германию... А ведь все эти страны как раз таки в 90-е и были более куда уж развитее Казахстана.
                    Нет, ну я понимаю, что в 90-е всем бывшим республикам союза несладко пришлось, но ведь русские то не с села бежали, а с городов, где производства практически все позакрывались из-за разрыва экономических цепочек между республиками. Из сел уже позднее уезжали, надеясь на лучшую экономическую долю... в основном в Калининградскую и Московскую (почему-то?) области.
                    1. Vasilenko Vladimir
                      Vasilenko Vladimir 16. november 2022 06:50
                      0
                      интересно почему уезжали в сытые 2000-е
          2. Serg65
            Serg65 21 Oktober 2022 10:55
            +2
            Kutipan saka bayard
            Ing basa migran, kanggo kang Power Soviet teka karo NAME (sadurunge vagabonds iki disebut Kara-Kyrgyz), Nulis, digawe Budaya, dibangun sekolah, universitas, wiwit ngimpor saka nomad steppe kanggo kutha-kutha dibangun dening wong RUSSIAN. ... Sampeyan mung katon CARA jeneng republik sing ditulis ing Kazakh.

            opo Lan sampeyan isih ngomong babagan sawetara jenis nasionalisme ing Kazakhstan? ngguyu
            1. mbayar
              mbayar 21 Oktober 2022 14:08
              -1
              Kutipan: Serg65
              Lan sampeyan isih ngomong babagan sawetara jenis nasionalisme ing Kazakhstan?

              "Nasionalisme" Rusia ora nyebabake pati wong cilik ing Kekaisaran kita. Menapa malih, iki wong cilik lan asring alam bébas padha ditarik metu kanggo tingkat cukup enlightened, equalized ing hak, wis elevators sosial, digawe karir. Dheweke - sing ora duwe tulisan, utawa budaya lan sejarah ... peneliti lan ilmuwan Rusia nggawe aksara, nulis, ngumpulake lan nerbitake legenda, epik, epik lan dongeng, nggawe pusat budaya kanggo dheweke, nyedhiyakake kuota kanggo mlebu universitas (ora miturut kanggo kawruh lan bakat, nanging ing arah). Sampeyan ora bakal argue sing kabeh kutha ing supaya disebut-. "Kazakhstan" didegaké lan dibangun dening Rusia?
              Utawa bakal sampeyan?
              Lan mbok menawa, wis familiarized dhewe karo silsilah saka atamans padha Khanzhins, sampeyan ora bakal argue sing ing 18-19 abad. Asia Tengah ora "dikuwasani / ditaklukaké", nanging sawise seri cataclysms, wong layanan Rusia wiwit bali ana?
              Apa sampeyan ndeleng peta lawas Asia Tengah?
              Ing kono ora ana Kaspia, mbentang saka lor nganti kidul, nanging ana segara / tlaga oval sing gedhe, sing ana ing sisih wétan nganti kulon. Ing kono akeh kali sing mili kaya sinar srengenge.
              Apa sampeyan ndeleng iki?
              Apa iklim ing kono?
              Lan saiki ana ara-ara samun.
              Lan kutha-kutha ing pesisir tilas dadi reruntuhan ing antarane pasir ...
              Apa sing bakal dicritakake dening crita resmi babagan iki?
              utawa Mungkin sampeyan wis maca Avesta lan menowo karo kamus istilah Avestan (basa Avestan)?
              Yen ya, sampeyan bisa kanthi gampang nerjemahake lan ngerteni makna toponim kayata:
              Kaspia
              Kaukasus
              Kazbek
              Ashgabat
              Cossack
              .... Ya, akeh, akeh toponim bakal ngomong karo sampeyan ing basa kuna.
              Nanging siyap, sampeyan kudu ngerti makna sing bener saka tembung kayata ARIA, bangsa Aryan ... yaiku bangsa Avesta. Nanging saka ing kono sampeyan uga bakal sinau babagan wong Dravidian (bangsa Dravidian) (sing duwe sirah ireng), wong Chini. Lan yen digali luwih jero, sampeyan bakal sinau babagan makna tembung pangkat lan sima ing macem-macem basa. Lan, miturut, sapa wong-wong sing asale saka wong-wong mau.
              Lan sikap kabeh iki ... "bangsa liya" kanggo Aryans.
              Lan sifat tembung "Tatar".
              Apa sampeyan ndeleng Tatar Transcaucasian?
              Aku weruh - padha-rambut, dhuwur, ayu ... Lan jeneng ... Muslim.
              Ya, malah babagan carane Crimean Tatar dhawuh analisis DNA saka Klyosov, lan banjur mlaku rong minggu kanggo ngrameke - padha sinau werna.
              Sepisan maneh aku bakal takon - apa sampeyan krungu babagan pedunung Gorno-Badakhshan? Apa sampeyan weruh? Kancaku duwe bojo saka kana - wanita sing ayu banget.
              Utawa bisa uga amarga rasa "nasionalisme" sing ora kesel, Donbass mbrontak ing 2014?
              Coba pikirake ... mungkin iki mung REAKSI marang ultra-Nazisme lan agresi marang sampeyan?
              Mikir sing apik. Iki apik kanggo kesehatan mental.
              hi
              1. Rasul
                Rasul 15. november 2022 09:24
                0
                Apa sing bakal dicritakake dening crita resmi babagan iki?
                utawa Mungkin sampeyan wis maca Avesta lan menowo karo kamus istilah Avestan (basa Avestan)?
                ----------------------------------------------
                Ya, malah babagan carane Crimean Tatar dhawuh analisis DNA saka Klyosov, lan banjur mlaku rong minggu kanggo ngrameke - padha sinau werna.

                Бред какой-то. Вы видать на своей Авесте, т.е. фальшивке от 17 века совсем уже...
                Авесту вообще-то Александр Македонский сжег при завоевании. Остались лишь какие-то переводы и обрывки. Наиболее ранний сохранившийся манускрипт датируется XIII в. (1288 год), но опять же, это вообще из Авесты или нет?
                Авеста, это всего лишь сборник молитв из зороастризма. Что вы там нашли в разрезе историографии большой вопрос!
                1. mbayar
                  mbayar 15. november 2022 15:43
                  -1
                  Quote: Rasul
                  Вы видать на своей Авесте, т.е. фальшивке от 17 века совсем уже.

                  Тогда давайте будем последовательны и объявим фальшивками все книги , первозданные рукописи авторов которых не сохранились в архивах .
                  siap ?
                  Тогда фальшивками будут Библия , книги греческих и римских философов , книги по истории европейских государств . Я уже не говорю о Китае и Средней Азии .
                  "Авеста" сохранилась в персидских списках (на фарси и пехлеви) , первые переводы были на английский , откуда и стали известны . "Рамаяна" тоже получается фальшивка ... Тора , Коран ?
                  Тут главное определиться от какой печки пляшем , ибо любой Ваш довод , я подобно Вам могу легко порокинуть признав Ваш источник фальшивкой .
                  И Вы мне ничего не докажете .
                  Если же опираемся только на физические артефакты с утановленной датировкой , то у нас совсем другая история нарисуется .
                  Lan sampeyan butuh?

                  Авесту трудно читать не понимая тех терминов , что приведены в персидских списках без перевода с авестийского . Поэтому приступать к изучению Авесты желательно с конца - где приведён словарь авестийских терминов . А вот узнав значение этих слов , терминов и персонажей , неожиданно ловишь себя на том , что начинаешь понимать значение топонимов , которые прежде тебе вообще ничего не говорили . Попробуйте . возможно Вам понравится .
                  Иначе мы вынуждены будем признать , что вся история Англии , Франции и прочих голандий написаны в 19 веке .Причём в конце оного . А все прочие источники - обычные фальшивки .
                  Прочтите "Плачевную речь" на смерть шведского короля Карла-11 - по фотографии оригинала , что в королевском музее хранится . eseman
                  На каком языке сей документ писан ?
                  Шрифт латински , с ним ладно , но ЯЗЫК какой ?? nglirik
                  Mekaten. keprungu И об этом ни слова ни в одной книжке .
                  Quote: Rasul
                  это всего лишь сборник молитв из зороастризма

                  Давайте назовём это "Сборник акафистов" lol (если Вам знакомо значение этого термина) - истории в жизнеописаниях значимых персонажей .
                  А ещё правильный перевод этого исторического документа хорошо ложится на музыку . ya
                  Quote: Rasul
                  Что вы там нашли в разрезе историографии большой вопрос!

                  Топонимы заговорили . Перекличка с "Рамаяной" и "Велесовой книгой" , причём одни и те же термины . Сюжеты где-то повторяются\пересекаются , где-то дополняются\продолжаются . Но конечно никаких датировок . Здесь больше географии . Ведь топонимы морям , горам , урочищам , рекам , городам(!) дают населяющие их народы . На своём языке .
                  Так например Кавказ в переводе с авестийского - царские горы (кав\кавий - царь , каз - гора\горы) .
                  Второй пример , гора Казбек . В переводе тоже "царская гора" , но вместо авестийского слова "царь" использован тот же термин , но уже на тюркском - "бек" (царь у тюрок) .
                  Город Ашхабад . "Бад" - город , это понятно , тот же Кировобад (ныне Гянжа) . Но ЧЕЙ ? Чей город ?
                  Город Благой Аши (авестийская богиня подающая благодать) .
                  Попробуйте , может будет интересно .
                  1. Rasul
                    Rasul 16. november 2022 01:41
                    0
                    "Выдыхай бобер!"
                    Ну вы опять все на ходу передергиваете и перевираете, впрочем у вас это на исторические темы проблема какая-то...

                    Иначе мы вынуждены будем признать , что вся история Англии , Франции и прочих голандий написаны в 19 веке .Причём в конце оного . А все прочие источники - обычные фальшивки .
                    Прочтите "Плачевную речь" на смерть шведского короля Карла-11 - по фотографии оригинала , что в королевском музее хранится .


                    Мы точно об Авесте говорим, или вы будете сюда в одну кучу сгребать все известные исторические литературные труды? А?

                    "Давайте назовём это "Сборник акафистов" lol (если Вам знакомо значение этого термина) - истории в жизнеописаниях значимых персонажей .
                    А ещё правильный перевод этого исторического документа хорошо ложится на музыку . yes"


                    Ну вот при чем тут проблематика "Молитослова" христиан и та же Авеста? Зачем вы своей демагогией пудрете мозги людей? Зачем вы посты хреначите с кучей ненужных и ничего не значимых отсылок к любым другим сущностям, т.е. вы их плодите не пойми для чего? Только лишь показать свою значимость, которая у вас так и проскальзывает, в ваших же утверждениях, в которых вы говорите, что типа я знаком "С предком Хабарова, с предком такого-то, а с правнуком Юденича мы с одного полка, служили-сь!"
                    Вы уже извините, даже в колбасных обрезках нихрена не разбираетесь, путая кара-киргизов и киргиз-кайсаков, между реальными народами и приплетая сюда Клесова, которого "свои" же генетики не принимаю за "своего" - погуглите такой термин как "клесовщина"...
                    Вам, извините, еще клоуном быть, не надоело то? Ну читать такое на Топваре, как то не очень. Вы бы тогда выбрали что-нибудь более либеральное по вранью и юмору... Есть масса таких форумов, например пикабу. Уверен, ваши размышлизмы, там были бы по-сердцу разным последователям того же Клесова, фильмов Задорного, а так же новым так сказать "долбославам" с Перунами в 21 веке и прочими Торами и ариями.
                    Ну а раз вы так уж прославляете Ариев и считаете их русскими или как вы выражались русячами-рысячами, то первый кто вообще упомянул этот термин, это был древнегреческий географ Страбон описавший страну Арию - тогдашнюю Парфию. А он писал, что саки Даи с берегов восточного Каспия завоевали Мидию и основали страну Ариану, а они и есть арии... Восточный берег Каспия это Мангышлак. А там и по сию пору живут себе потихоньку казахское племя Адаи. созвучно с Даи, не правда ли? Откуда же вообще взялся этот термин Арии? Да очень просто - муж-воитель на тюркских языках произносится как -ар-ир-ер-эр-... Все зависит от диалекта. Т.е. тут явно АР перевоидтся как воитель, ну а дальнейшее его развитие в "арий", это уже наложение греческого и других языков. Это как река Тан (Дон) в греческом превратилась в Танаис.
                    1. mbayar
                      mbayar 16. november 2022 05:52
                      -1
                      Уймись Каракес , ты китаец .
                      Это надо же - саков китайцами окрестить . Может ваши чинийцы ещё и крымский город Саки основали ? eseman
                      И на скифских артефактах ваши китайские мужики изображены ?
                      Термин "сак" - рубить \ сечь . Примерно то же что и тать (на другом диалекте) . Так что саки , это те же татары . Например крымские . Видели таких ?
                      На китайцев похожи ?
                      У крымских татар гаплогруппа R1А скифско-сибирской ветви . Вот крымские татары , это и есть саки .
                      И насельники Горного Бадахшана - саки .
                      И у таджиков , пуштун , жителей штатов северной Индии (например провинции Прадеш) , тоже изрядная часть крови саков .
                      И собственно Иран ("райский край" , Ирий - рай) основан ариями - выходцами из северной Индии . Он же - страна "Ария" Страбона . Предводителем их при переселении был "отец Арий" , вот по нему они и величались . И они не пришли в ту землю , которую назвали Ираном , а прошли её , частично там осев . Старшие рода пошли дальше - в северное Причерноморье .
                      Видели изображение скифов на золотых и серебряных изделиях из скифских курганов ? Вот это и есть саки , они же скифы .
                      А вы - китайские беженцы от геноцида в собственных краях . Тюркский язык - не ваш , вы его просто усвоили и приняли . И именно поэтому вас другие народы Средней\Центральной Азии не принимали . И вообще вы в тех краях новосёлы .
                      Quote: Rasul
                      тут явно АР перевоидтся как воитель

                      Да-да , от него пошли ещё - армия , артиллерия .
                      В словаре авестийских терминов слово АРИЙ , означает - БЛАГОЙ , БЛАГОЧЕСТИВЫЙ , ИСТИННЫЙ eseman , ЧИСТЫЙ (народ) . А как воителей вы знали наших предков во время войн , ибо тогда народы жили каждый в своих пределах и не смешивались .
                      Арии - благая часть белой расы . Ибо были ещё и готы , которые появились в Европе будучи изгнанными из страны тюрок ... но это уже совершенно другая история . И вас тоже не касается .
                      В Евразии жило три вида людей с совершенно разным генотипом :
                      - арийские народы - люди белой расы .
                      - чинийские народы - люди желтой расы , выходцы из Юго-Восточной Азии (главным образом Вьетнама) .
                      - дравидские народы - "черноголовые" , жители юга континента .
                      После катаклизма произошла метисация на границах ареалов обитания . Так появились киргизы (похитители невест) от арийских отцов и чинийских матерей . Таджики и пуштуны , в которых сложились арийские и дравидские гены . Узбеки кроме арийских и дравидских , приняли и часть (меньшую) чинийских генов . Метисация на границах ареалов происходит и в обычное время , но как правило вяло , но во время и после глобальных катаклизмов , когда народы выживают , смешение происходит более интенсивно и в большей степени .
                      Но вы в этой метисации на границах ареала НЕ УЧАСТВОВАЛИ . Вас тогда здесь вовсе не было . Вы прибежали в эти земли позже , беженцами от геноцида . И в вас действительно не ни капли (кроме эпизодической метисации с русскими в последние десятилетия) арийской крови . Вы - чинийцы .
                      Это не плохо и не хорошо . Просто это так .
                      В отличие от других народов Центральной Азии , у которых от 30% до 70% арийской крови (в зависимости от ареала) , у вас её от силы 3% от метисации последних десятилетий .
                      Повторю ещё раз - это ни плохо и ни хорошо , просто это ТАК .
                      Quote: Rasul
                      что типа я знаком "С предком Хабарова

                      С потомком . По матери . Дружили .
                      Quote: Rasul
                      а с правнуком Юденича

                      Учился .
                      а ещё , когда я слышу подобную глупость от "младотюрков" lol , я начинаю напевать :
                      "Блаженной памяти мой предок Чингиз-Хан
                      Rubaka, nakal karo kumis dawa yard
                      Ing jaran Ukhar kaya prahara sadurunge gludhug
                      В блестящем панцире влетал во вражий стан ..."
                      Не знакомы с автором ?
                      Познакомьтесь . И прочтите этот стих целиком , может быть тогда поймёте КАК выглядят настоящие потомки Чингиз-Хана и Батыя (а он потомок обоих) . Это Денис Иванович Давыдов - герой войны 1812 г. , похода на Францию , гусар , партизан , отчаянный рубака и диверсант .

                      А аватарку Вы себе верную выбрали - соответствует .
            2. Alexander Lomakin
              Alexander Lomakin 21 Oktober 2022 16:17
              -1
              Banjur aku takon sampeyan, internasionalis, sebutno paling ora siji kutha sing diadegake lan dibangun dening wong Kazakh.
              1. Serg65
                Serg65 24 Oktober 2022 10:34
                0
                Kutipan: Alexander Lomakin
                Banjur aku takon sampeyan, internasionalis, sebutno paling ora siji kutha sing diadegake lan dibangun dening wong Kazakh.

                Вопрос совершенно глупый, но если учитывать что казахи на большую половину кыпчаки, то это города Харьков, Змиев и Чугуев..прикиньте belay keprungu
                1. Alexander Lomakin
                  Alexander Lomakin 15. november 2022 23:12
                  -1
                  Мальчонка, иди снова в школу! Ибо уроки истории ты прогуливал.
                  1. Rasul
                    Rasul 16. november 2022 01:46
                    0
                    Да это вам и надо было ее не прогуливать... Хотя основание города Харьков гуннами, а в последствие его восстановления кипчаками - это реально в школе не изучалось...
                    1. Alexander Lomakin
                      Alexander Lomakin 17. november 2022 21:57
                      -1
                      А каким краем соприкасались гунны (хунну) и нынешние казахи?! Блин, ну почему вокруг так много тупых, не образованных людей с претензиями на широкий кругозор и глубокие познания истории?!
                  2. Serg65
                    Serg65 16. november 2022 13:58
                    +1
                    Kutipan: Alexander Lomakin
                    Мальчонка, иди снова в школу!

                    Юноша, я понимаю что для тебя дважды два-четыре, это великое открытие...но это действительно так!
                    1. Alexander Lomakin
                      Alexander Lomakin 17. november 2022 21:54
                      -1
                      Ты жил в Казахстане? Знаешь менталитет казахов? Если нет, то не надо здесь трындеть про то, о чём ты вообще ни в зуб ногой!
                      1. Serg65
                        Serg65 18. november 2022 08:15
                        +1
                        Kutipan: Alexander Lomakin
                        Ты жил в Казахстане?

                        Жил!
                        Kutipan: Alexander Lomakin
                        Знаешь менталитет казахов?

                        Гораздо больше чем ты!
                        Kutipan: Alexander Lomakin
                        не надо здесь трындеть

                        Трындеть пытаешся здесь именно ты!
                2. Alexander Lomakin
                  Alexander Lomakin 17. november 2022 21:52
                  -1
                  Ну, уж если ты заговорил о кыпчаках, то открою тебе большой казахский секрет, что кыпчаки - это одно из казахских племён. И уж если зашёл разговор об этом, то открой интернет и изучи состав всех трёх жузов, какие племена к какому жузу относятся. И не надо мне рассказывать про казахов!
                  1. Serg65
                    Serg65 18. november 2022 08:19
                    +1
                    Kutipan: Alexander Lomakin
                    открою тебе большой казахский секрет

                    belay Да ладно! Ты знаешь казахские секреты? Казахи тебе на ногу наступили? Мила моя, что ты вообще знаешь про казахов? Кроме твоей показной ненависти, я вообще не вижу никаких познаний!
                    1. Alexander Lomakin
                      Alexander Lomakin 18. november 2022 09:55
                      -1
                      Ты меня, прожившего в Казахстане 30 лет, спрашиваешь, знаю ли я что-нибудь о казахах?! Ну, это даже не смешно... И где я хотя бы раз высказал свою ненависть к казахам?! Я называю вещи своими именами, а именно то, что нынешний Казахстан, при полном попустительстве властей, стремительно катится по пути украинизации! Там прекращают вещание российских каналов, там пышным цветом расцветает бытовой национализм, там вовсю идут переименования районов, посёлков, улиц и всего того, что хоть как-то связано с Россией или русскоязычными. Там переписывается история, там выдумываются какие-то якобы исторические личности, там промывают мозги молодёжи баснями о колонизаторской России, там в правительство назначаются ярые русофобы. И на всё это я должен смотреть беспристрастно?! Спасибо, но нет!
                      1. Serg65
                        Serg65 18. november 2022 11:34
                        +1
                        Kutipan: Alexander Lomakin
                        ы меня, прожившего в Казахстане 30 лет

                        Ломакин, твой батя еще в ползунках под стол ползал, когда я в альчики играл и в лянгу гонял! Так что завязывай писюнами мерятся! И прекращай себя вести как последний мамбет!
                      2. Alexander Lomakin
                        Alexander Lomakin 20. november 2022 22:38
                        -1
                        В лянгу играли в Киргизии. А вот в Казахстане играли в люру. Ты бы не палился так бездарно...
                      3. Serg65
                        Serg65 21. november 2022 08:24
                        +1
                        Kutipan: Alexander Lomakin
                        В лянгу играли в Киргизии

                        Георгиевка, нынешний Курдай, это Казахстан...или Киргизия? До чегож ты упертый, мой юный друг! ngguyu
                      4. Alexander Lomakin
                        Alexander Lomakin 20. november 2022 22:39
                        -1
                        Мериться. Не благодари...Учи русский.
                      5. Serg65
                        Serg65 21. november 2022 08:25
                        +1
                        Kutipan: Alexander Lomakin
                        Учи русский.

                        recourse Спасибо, учитель....
          3. Khryundy Kabanovich
            Khryundy Kabanovich 21 Oktober 2022 17:08
            -2
            Kutipan saka bayard
            Lan kok wong Rusia ... ngomong gibberish wong liya

            Sing. dadi disparagingly bab basa saka populasi lokal. Sing nomer loro.

            Mulane padha nggoleki menyang China. Amarga ora ana kanca sing kaya ngono
          4. Komentar wis dibusak.
      2. Mitia68
        Mitia68 20 Oktober 2022 23:09
        +6
        Komunitas Rusia ora diwakili ing pamaréntahan, utawa ing parlemen, utawa ing salah sawijining partai resmi.


        Bener.
        Amarga hukum kudu diajeni.
        Kazakhstan duwe hukum "Ing partai politik", ing ngendi artikel 5 nyatakake yen "nyiptakake partai politik kanthi basis profesional, ras, nasional, etnis lan agama warga negara ora diidini."

        Dadi ora ana partai Rusia sing kapisah.

        Nanging ana Rusia ing parlemen lan pamaréntahan.
        Contone, kepala fraksi Partai Rakyat Komunis Kazakhstan yaiku Vladislav Kosarev.
        Utawa Roman Sklyar, Wakil Perdana Menteri pisanan Kazakhstan.
        Utawa Menteri Kahanan Darurat Kazakhstan Yuri Ilyin.
        Utawa Wakil Ketua Parlemen Kazakhstan Olga Perepechina.
        lsp
        1. mbayar
          mbayar 21 Oktober 2022 02:03
          +2
          Kutipan saka Mitia68
          Nanging ana Rusia ing parlemen lan pamaréntahan.

          Inggih, iku tegese ora kabeh dadi ngarep-arep ing Cossack Stan, dikuwasani dening migran - Kara-Kyrgyz.
          1. penasehat level 2
            penasehat level 2 21 Oktober 2022 11:41
            0
            Rusia ing Kazakhstan 15%.. kok kudu dianggep kaya 50%? minangka minoritas lan dianggep minangka nyatane (aku ora ngomong babagan pelanggaran fasis, iki dudu norma). lan apa sampeyan ora ngomong apa-apa bab tanah saka Tribalts? ana luwih akeh wong Rusia lan luwih akeh nglanggar .. ahh .. dheweke ana ing NATO .. ​​​​uga, kanthi aspirasi kaya sampeyan, enggal-enggal akeh tetanggan bakal nemokake dhewe ing sawetara jinis NATO lan ora mung netral, nanging musuhan .. kowe arep iki? sampeyan ngerti - bocah-bocah wadon tresna sing sugih lan sukses lan iku normal, iku bodho kanggo nolak iku. angel ngetung ing timbal balik.
            1. mbayar
              mbayar 21 Oktober 2022 14:42
              0
              Quote: penasehat level 2
              Rusia ing Kazakhstan 15%

              Lan kepiye kedadeyan ing taun 1990 ana 50+%, lan saiki mung 15%? Kok rugi ngono?
              Apa sampeyan wis ninggalake dhewe?
              Lan apa sing dijaluk?
              Ya, wong Jerman lunga saka kono, sawetara menyang Jerman, sawetara menyang wilayah Volga, wong Chechen bali menyang omah, Tatar Krimea ... Lan kenapa wong Rusia bubar saka papan asale?
              Lan mung saka Kazakhstan?
              Quote: penasehat level 2
              lan apa sampeyan ora ngomong apa-apa bab tanah saka Tribalts? ana liyane Rusia lan infringe ing wong liyane .. ahh

              Aku ora perlu bab Tribaltia, Aku sinau ana. Kabutuhan bakal teka, lan bakal dijaluk. Yen ana ancaman kanggo wilayah Kaliningrad, NATO ora bakal dadi alangan. Miturut cara, "Ultimatum" Desember ngandika bab iki - ngendi kudu wates NATO.
              Quote: penasehat level 2
              karo aspirasi kaya sampeyan, enggal-enggal akeh tetanggan bakal nemokake awake dhewe ing sawetara jenis NATO lan ora mung netral, nanging musuhan .. apa sampeyan pengin iki?

              Pitakonan yaiku apa sing dikarepake.
              Pengin nggawe ancaman kanggo Rusia?
              Ngadeg ing kémahé mungsuhé?
              Banjur apa sing bisa dadi "musuh"? Kabeh iku adil.
              Kanggo ngancam kekuwatan nuklir kanthi nggawe negara sampeyan dhewe ing wilayahe ... iki wis dadi diagnosis.
              Nanging donya mesthi bakal edan. Lan ing kene kabeh bakal gumantung marang Kepemimpinan lan sukses ing NWO.
              Quote: penasehat level 2
              cah wedok seneng sing sugih lan sukses kuwi lumrahe, bodho nolak.. mbok yo kudu sugih lan sukses trus ngetung timbal balik.

              Apa sampeyan kurban kanggo Pesona wong?
              Apa sampeyan wis manggon ing Kaukasus?
              Ing republik Asia Tengah?
              Sembarang manifestasi saka lembut lan "ngupayakake kesetaraan" dianggep minangka KELEMAHAN. Iku RF dheweke lan nuduhake kabeh iki taun. Mugi kabeh iki wis kepungkur.
              Quote: penasehat level 2
              lan ora ngancam kanggo "isi pasuryan"? angel ngetung ing timbal balik.

              lol Ora ... Sampeyan mesthi ora manggon ing Kaukasus. Lan ing Asia Tengah.
              Padha tresna pemenang.
              Kekuwatan kasar ana tansah bobot luwih saka kabeh tembung apik.
              Nanging dheweke isih duwe wektu lan alasan kanggo mikir.
              1. penasehat level 2
                penasehat level 2 21 Oktober 2022 18:23
                0
                Kutipan saka bayard
                Sampeyan mesthi ora manggon ing Kaukasus

                kene sampeyan wis liwat ... Aku manggon lan manggon ing Kaukasus wiwit lair .. lan kene prinsip kerjane persis padha
                Kutipan saka bayard
                cah wedok seneng sing sugih lan sukses kuwi lumrahe, bodho nolak.. mbok yo kudu sugih lan sukses trus ngetung timbal balik.

                nanging yen sampeyan mbantah, mesthine sampeyan ora manggon karo kita ..
                kepinginan normal - sisih ringkih - kanggo urip apik, yen "sing dipilih" sugih lan sukses, nanging uga kuwat fisik .. utawa sampeyan mikir kita kabeh semi-alam bébas kene lan isih mung ngukur kekuatan fisik?
                Kutipan saka bayard
                Kekuwatan kasar ana tansah bobot luwih saka kabeh tembung apik.

                apa bab kabecikan? sugih lan sukses apa wedi = apik lan ringkih?
                Kutipan saka bayard
                Pitakonan yaiku apa sing dikarepake.
                Pengin nggawe ancaman kanggo Rusia?
                Ngadeg ing kémahé mungsuhé?

                Aku setuju, nanging kanthi ancaman kanggo menehi "ing pasuryan, yen sampeyan ora tresna kita, kanggo apa kita bisa menehi ing pasuryan" padha bisa gampang di-push ana, utamané yen lagi ditawakake pangayoman, dhuwit lan "goodies liyane." " .. kita kudu soko iso dibandhingke kanggo kurban saka pelamar liyane, saliyane "menehi ing pasuryan" supaya padha tekan kita .. bonus, supaya ngomong ..
                1. mbayar
                  mbayar 21 Oktober 2022 22:06
                  0
                  Quote: penasehat level 2
                  Kutipan saka bayard
                  Pitakonan yaiku apa sing dikarepake.
                  Pengin nggawe ancaman kanggo Rusia?
                  Ngadeg ing kémahé mungsuhé?

                  Aku setuju, nanging kanthi ancaman kanggo menehi "ing pasuryan, yen sampeyan ora tresna kita, kanggo apa kita bisa menehi ing pasuryan"

                  Ora perlu distorsi, ora ana sing ngancam dheweke sajrone 30 taun iki. Lan padha nguripake mripat wuta kanggo oppression lan expulsion saka populasi Rusia. Saiki kabeh luwih prasaja lan luwih radikal - Rusia lagi perang. Dheweke perang mung karo wong-wong sing Kara-Kyrgyz wis milih minangka master anyar. Lan apa sing kita deleng? Sawise bantuan ing Januari?
                  Kita nggawe kesimpulan.
                  Lan apa sing sadurunge disenengi ora diwenehi, saiki bakal diwenehi. Liyane aku ngomong ing ndhuwur.
                  Quote: penasehat level 2
                  kene sampeyan wis liwat ... Aku manggon lan manggon ing Kaukasus wiwit lair .. lan kene prinsip kerjane persis padha

                  Aku njabat ing Transcaucasia - taun letnan.
                  Lan kanggo "sugih lan sukses" ... Aku ora sok dong mirsani soko sing padha panganan lan ndhukung vassals. Lan iki jus saka wong-wong mau ing telung tenggorokan. Mung dheweke tuku elit, ngidini dheweke nyolong lan nggawa kabeh menyang bank. Lan dheweke ora menehi perlindungan marang sapa wae. Lan malah mantan Ukraina, padha ora nyedhiyani pangayoman lan keamanan, nanging digunakake minangka instrument lan wilayah kanggo perang karo Rusia. Sampeyan ora bakal pengin nasib kaya wong. Nanging wiwit saiki, Rusia ora bakal ngidini ancaman digawe ing watese. Lan mental angel banget kanggo Rusia perang karo Ukraina. Pertamane . Ora ana sangsi babagan asil NWO iki, nanging kanggo mantan Ukraina, perang iki bakal larang banget.
                  Aja nuruti conto dheweke.
                  Iki bisa uga larang banget kanggo wong edan.
                  Nanging iki ora ateges kita pengin denouement kuwi kanggo wong-wong mau, pilihan tansah duwe. Lan yen ana sing duwe pamrentah lan / utawa presiden sing ora nyukupi sing ndadékaké negara kasebut konflik ... ganti lan mulihake hubungan.

                  Lan deleng dina iki "sugih lan sukses" sampeyan ... lagi ngeculake apa-apa ing ngarep kita. Dadi raja-raja Arab ing Teluk ora nganggep kaya ngono.
                  Ing endi sampeyan bakal mlayu sawise ambruk?
                  Ana pepatah lawas: "Aja golek kanca sing adoh, nanging mungsuh sing cedhak."
                  1. penasehat level 2
                    penasehat level 2 21 Oktober 2022 22:21
                    0
                    Kutipan saka bayard
                    Lan babagan "sugih lan sukses" ... Aku ora weruh apa-apa sing dipangan lan ndhukung vassal

                    nggih .. janji gunung emas, kaya biasane, kabeh urip .. nanging kaya analogi, wong sugih, contone, siswa, ora duwe masalah karo "kanca", meh kabeh wong pengin kekancan karo dheweke .. nanging wong mlarat wis luwih ketara.. lan karo kanca-kanca lan karo bocah-bocah wadon, ing comparison.. kok padha arep kekancan karo wong sugih? ing pangarep-arep yen ana sing tiba.. nanging apa sing dikarepake saka wong miskin, yen bakal tiba? Apa aku ngerti iki? iki mesthi kedadeyan ing sejarah manungsa.. padu karo iki bodho lan nolak uga ...
                    Kutipan saka bayard
                    kanggo mantan Ukraina, perang iki bakal larang banget

                    Iku uga ora murah kanggo kita.
                    Kutipan saka bayard
                    "Aja golek kanca sing adoh, nanging mungsuh sing cedhak"

                    paribasan iki bisa dideleng kanthi cara sing beda-beda .. Ukrainia cedhak banget.
                    Kutipan saka bayard
                    Lan deleng dina iki "sugih lan sukses" sampeyan ... lagi ngeculake apa-apa ing ngarep kita

                    sing ngeculke ngendi? -USA, contone, mung saya sugih saka konflik..utawa sampeyan ngomong bab wong?
                    1. mbayar
                      mbayar 21 Oktober 2022 23:50
                      0
                      Quote: penasehat level 2
                      wong sugih, contone mahasiswa, ora masalah karo "kanca", meh kabeh wong pengin kekancan karo dheweke.. nanging kanggo wong miskin iku katon luwih angel.

                      Ing kene, analogi siswa wadon lan guru tuwa. Kanggo evaluasi lan ngimbangi. Kanggo partai duwe kategori sing beda-beda, lan mesthi ora kaya mahasiswa.
                      Nanging maneh sampeyan njupuk paukuman nilai nemen - "sugih / miskin". Nanging ora ana sing nganggep Rusia miskin. Malah ing AS lan Eropa. Sanadyan minangka negara, utawa minangka panguripan (mung materi) para elit.
                      Ing kene pilihane luwih antarane sugih lan dipercaya lan penipu sugih. Lan yen "cah wadon" bola-bali milih persis swindler ... iki mung ciri "cah wadon", nanging ora dadi pepadhamu sugih lan dipercaya.
                      Lan iki senadyan kasunyatan sing "cah wadon" terus-terusan mlayu menyang pepadhamu sugih "kanggo nyilih sadurunge payday" (lan asring lali kanggo menehi bali), kanggo "uyah lan cocog" lan kanggo pangayoman - saben hooligans pester lan deprive saka properti.
                      Lan ing ngimpi saka crook sugih, dheweke flushes mudhun jamban lan kaurmatan girlish, hubungan apik karo pepadhamu, menehi kabeh kasugihan kanggo Rogue ... nalika ora sok dong mirsani sing hooligans sing ngganggu dheweke saka wektu kanggo wektu dirampok lan gelo, ngirim banget crook dheweke coveted.
                      Tangga sing sugih mung nyawang karo sedhih. Nanging nalika Rogue nangkep omah tanggane sing ora beruntung lan ngancam bakal ngobong omahe liwat pager ... nalika dheweke ngirim bandit lan hooligans kanggo ngalahake lan nyinggung anak-anake, mbuwang sirah cilik ing pager ... pepadhamu edan wiwit mlaku-mlaku ing dalan-dalan ngombak-ombak kathok reged karo nangis yen tanggane wis gelut karo dheweke suwene 8 taun ... SABAR TEKAN END.
                      Quote: penasehat level 2
                      paribasan iki bisa dideleng kanthi cara sing beda-beda .. Ukrainia cedhak banget.

                      Dheweke paling. Kanggo wolung taun dheweke perang karo Rusia, lan banjur kaget yen Rusia teka ing perang.
                      Ora bakal ana maneh pepadhamu iki.
                      Quote: penasehat level 2
                      Sapa sing nyelehake ing ngendi? -Amerika Serikat, umpamane, mung saya sugih saka konflik ..

                      Where lan carane katon. Dadi bakal sugih sadurunge Perang Sipil anyar.
                      Padha temenan ilang pengaruhe ing donya.
                      Delengen jagad Arab.
                      Delengen China.
                      Bali menyang Amerika Latin.
                      menyang Afrika.
                      Kanggo India lan Pakistan.
                      Sampeyan ora sok dong mirsani aneh - Saudis wis mandhek kanggo njaluk pangayoman saka Amerika Serikat saka Iran. eseman Kajaba iku, Amerika Serikat saiki langsung ngenalake sanksi anyar marang Iran lan SA (lan siap nyekel asete). Apa sampeyan mikir yen tetanggan iki bakal dadi musuhan nganti suwe?
                      Lan sawise kabeh, deleng Biden - iki minangka personifikasi Amerika modern. Wong tuwa sing ora ngelingi awake dhewe lan ora ngontrol awake dhewe ...
                      Kene dheweke - "sugih lan sukses".
                      Iku ora luwih apik ing Inggris. Iku mung aneh.
                      Ing Eropah? ... Mung sesawangan sing nglarani ati.
                      Lan pepadhamu sing sugih lan dipercaya, paling ora - diantemi urip, nanging kuwat, ora rusak, kuwat lan nglawan latar mburi "circus freaks" iki katon cukup apik.
                      Omahe tanggane edan bakal kobong.
                      Tanah sing didegi omahe, tanggane sing sugih bakal bali menyang awake dhewe, amarga iki tanahe. Lan Rogue lan asu asu bakal dibuwang metu saka kagungane.
                      Lan ya - ing tanahe, sawetara tetanggan liyane wis dibangun maneh ing taun-taun pungkasan. Ora masalah yen tanggane apik lan cukup. Nanging sing wani mbaleni seni Edan ... bakal mbaleni nasibe. Nanging bakal ana upacara sing luwih sithik karo wong-wong mau.

                      Muga-muga aku ora lunga karo alegori?
                      hi
                      1. penasehat level 2
                        penasehat level 2 22 Oktober 2022 09:22
                        0
                        Kutipan saka bayard
                        Muga-muga aku ora lunga karo alegori?

                        Pancen ora, dialog sing apik banget hi
                        Kutipan saka bayard
                        Ing kene pilihane luwih antarane sugih lan dipercaya lan penipu sugih

                        uga, sampeyan ora bisa nelpon kita sugih banget ing syarat-syarat standar urip populasi, nanging pedunung negara wis looking ing, ngevaluasi prospek manunggalaken karo Federasi Rusia, padha ora Care babagan sawetara jumlah. saka wong "saka ndhuwur", lan ing iki kita banget rata-rata ing skala donya .. mulane, rodo, comparison antarane wong biasa lan sugih, banget pengaruh .. Nanging, Amerika Serikat saiki mung superpower (lan GDP padha ngenali iki, ngandika saka donya unipolar), kang mratelakake panemume wis dijupuk menyang akun meh kabeh negara ing donya, lan West ing padha wong prau .. lan yen kanggo billionaires kita lan liyane saka negara berkembang . . dheweke biasane kepengin "EU ya LandOn" lan kabeh wong weruh .. sawise kabeh, pusat finansial ing donya ana .. mulane dheweke pengin gabung karo EU ing Ukraina .. ya, ing harem AS, nanging kanggo wong biasa, standar urip luwih penting tinimbang "patos dhuwur", lan ing Kulon luwih dhuwur .. yen ora ana maneuvers sing nyemangati yen sesuk bakal ana ing EU, aku mikir perlawanan Federasi Rusia bakal dadi urutan gedhene luwih lemah .. yaiku kanggo. Sampeyan nyetel "pilihan" - sampeyan ana ing EU utawa ing Federasi Rusia? Iku logis yen mayoritas pengin pindhah menyang ngendi standar urip sing luwih dhuwur..
                        Kutipan saka bayard
                        Ora bakal ana maneh pepadhamu iki.

                        Ya, kaya ngono - mesthi ora, nanging kita bakal weruh, kanthi pribadi, prospek durung jelas kanggo aku, ana akeh pilihan ..
                        Kutipan saka bayard
                        nalika dheweke ngirim bandit lan hooligan kanggo ngalahake lan nyinggung anak-anake, mbuwang sirah cilik ing pager ...

                        ya .. dheweke mung bakal "ngalahake dheweke" ing pungkasan .. kaya biasane, bocah-bocah wadon kasebut, nanging isih ditindakake .. lan pungkasane dheweke sing bakal nandhang sangsara. pepadhamu dhewe uga bakal nandhang sangsara, lan Rogue bakal duwe dhewe lan liyane "madam" - kang bakal "ngurus" pepadhamu, lan ora mung kita, kang wis akèh wong ing saindhenging donya .. lan sawise kabeh iki kita. piye wae bakal manggon karo dheweke .. ( wong bakal tetep independen saka wates ).
                        Kutipan saka bayard
                        Padha temenan ilang pengaruhe ing donya.

                        nanging sing ngerti, iku mesthi mokal kanggo ngomong .. wong Arab padha, tanpa masalah, bisa muter bebarengan karo oilmen Amer lan "nggawe loot", lan banjur nggawe tentrem ..
                        China banget rapet karo wong-wong mau - 40% saka apa sing diprodhuksi dijupuk saka wong-wong mau dening Kulon, Afrika - supaya EU, ing mratelakake panemume, sengaja mimpin menyang sak panggonan dening Anglo-Saxon, lan Afrika bisa ngganti kawicaksanan. 3 kali setahun.. India-Pakistan.. wah, cangkang Pakistan ing langit NWO mabur kanthi cepet, lan India ing pikirane dhewe, kaya China.. ora duwe kita utawa sampeyan, sing utama yaiku entuk. .. Ora ana siji ing donya utamané bakal uncalan Anglo-Saxon, nganti ana alternatif FAVORABLE nyata kanggo wong-wong mau .. saben dollar carane donya iki ketagihan heroin .. sing arep mlumpat mati - bakal ana alam bébas "breaking "Kanthi tibane pengurus rumah tangga, sapa sing butuh lan kenapa dheweke butuh? ora kanggo sebutno kasunyatan sing democratizers bisa teka kanggo bantuan kanggo nyadari kesalahan langsung (utawa saka ing). dudu bab awake dewe.. jawaben wae pertanyaane kok iki dunyo? kanggo apa? ngganti hegemon? lan akeh sing kurang luwih urip lan berkembang.. ya negara cilik mesthi duwe "kepala" lan bakal ngerti. , krisis lan "petualangan" liyane? donya multipolar? lan apa kudu padha, apa bakal luwih apik kanggo wong-wong mau? Ya, dheweke "didol kanthi rega sing luwih dhuwur" nanging dheweke tansah nindakake iki - nasib negara sing ringkih kaya iki .. USSR menehi alternatif nyata - komunisme aktif lan dhukungan kabeh, lan kita?
                      2. mbayar
                        mbayar 22 Oktober 2022 12:19
                        0
                        Quote: penasehat level 2
                        uga, sampeyan ora bisa nelpon kita sugih banget ing syarat-syarat standar urip populasi

                        Iki yen sampeyan ndeleng nilai nominal penghasilan rata-rata. Nanging ana, sawise kabeh, biaya tanpa syarat - ing negara sugih sing padha. Lan ing kene liyane + pajak ing negara tuan rumah, dheweke wis menehi gambaran sing beda.
                        Sampeyan ora bisa persis nelpon sinecure saka Federasi Rusia, nanging miturut pratondho dhasar, kabeh cukup ditrima.
                        Apa maksud sampeyan gambar kesejahteraan kanggo pengamat njaba ("bocah wadon")?
                        Dadi katon liwat mripate pengamat njaba ing kutha-kutha kita - ing babagan kualitas urip, bakal menehi rintangan kanggo akeh ibukutha ing donya "sugih". Bandingake Moscow karo New York ... utawa London ... Ya, malah Chelyabinsk karo Detroit. Ing sih kang bakal comparison?
                        Kasunyatane yaiku "bocah-bocah wadon" urip kanthi stereotip lawas sing "sugih lan sukses" diwutahake menyang kuping. Nanging propaganda kasebut ora cocog karo kasunyatan kaping pirang-pirang.
                        Sadurunge Taun Anyar, blogger lan politisi Ukraina Shariy teka ing Moskow karo bojone eseman lan mung mlaku-mlaku dibandhingake karo kutha-kutha sing paling apik "sugih lan sukses" ... Bandhingan kasebut Ageng. Lan iki minangka habitat sing "cah wadon" dadi rakus.
                        Nanging "cah wadon" urip kanthi stereotip ... Lawas ... Palsu.
                        Ing mantan Ukraina sing padha, propaganda babagan prajurit Rusia sing mlarat sing ndeleng mangkuk jamban lan oven microwave kanggo pisanan isih nyebar ... Lucu?
                        Nanging nalika tawanan perang krungu bab carane akeh padha mbayar ing Angkatan Bersenjata RF ing kontrak kanggo database ... akeh wong langsung muncul sing wanted kanggo perang kanggo Rusia ing Tentara kuwi. Dheweke mung mbandhingake. Lan aku elinga kejut budaya saka pedunung Ukraina nalika pisanan utawa sawise break dawa teka ing Rusia ... Padha mung dumbfounded.
                        Deleng kutha-kutha Rusia, kepiye owah-owahan sajrone 15 taun kepungkur.
                        lan kesalahan gedhe banget dina iki sing pracaya ing 2014 "paling Ukrainians wanted kanggo nggabungake EU lan NATO". Iki ora bener. Iki sing dikarepake 1/3, plus utawa minus. maksimal .
                        Lan dheweke pengin aliansi karo Rusia luwih akeh. Ing sisih wétan - mayoritas. Ing tengah - ing setengah ... nanging ing antarane liyane ana paling ora katelu saka pasif. Mung nom-noman tanpa kepala ing Ukraina kulon lan sebagéyan tengah sing guncang ing Eropah. Rata-rata ing saindhenging negara, mayoritas seneng aliansi karo Rusia. Nanging kabeh iki ditindhes dening pasukan lan teror saka fasis sing ngrebut kuwasa. Aku dadi peserta ing acara kasebut lan aku nulis saka pengalaman pribadi lan umum.
                        Apa sing bakal kelakon sawise kamenangan kita lan kapan?
                        Nalika menara teka menyang pikiran sehat, lan Tentara bakal nampa, minangka asil saka mobilisasi, pasukan cukup, sarana lan personel kanggo iki. Iki bakal.
                        Dadi apa sing bakal kelakon sawise?
                        ngrusak!
                        Wis "sugih lan sukses" bakal ngurus iki. Mesthine bakal ngrusak cascade bendungan ing Dnieper, ora mung sing paling murah ... Banjur mayuta-yuta wong bakal mati, lan akeh kutha ing sadawane dalan Dnieper mung bakal dibuwang.
                        Apa sampeyan mikir wong-wong sing tetep sawise kiamat iki bakal terus diobong kanthi kepinginan kanggo mati kanggo "pilihan Eropa" ... sing umume ora tau digawe?
                        Deleng wong-wong ing wilayah sing dibebasake - apa sing dikandhakake babagan panguwasa Kyiv lan kurator Anglo-Saxon ... Endi dheweke mlayu nalika Angkatan Bersenjata Ukraina lan NATO nyerang?
                        Ing USSR, sawisé pungkasan perang sipil (lan saiki kaya ngono), uga ora gampang, ana bandit ing lemah, lan akeh wong sing gelo. Nanging wektu nambani kabeh, perang umum karo mungsuh njaba lan ... kesadaran sing "Bolsheviks padha tengen."
                        Elinga seruan para imigran Rusia sing kaget nalika pungkasan perang: "Ya, yen kita ngerti manawa Bolshevik bakal mbangun Negara, kita ora bakal perang karo dheweke.
                        Pangembangan lengkap, kalebu. lan militèr, nanging ora kurang - ekonomi, Rusia, kurang sing bagean sajarah, kang, amarga misunderstanding, disebut sawetara jenis "Ukraina". Rusia ora bisa mbangun kapal perang, ngangkut pesawat saka kabeh ukuran lan tujuan, tanpa mesin pesawat Zaporozhye (kalebu helikopter), industri penerbangan domestik saiki mlengkung .... Pelabuhan, logistik transportasi, turbin Kharkov kanggo pembangkit listrik tenaga nuklir lan pemecah es nuklir (kira-kira). sing ing Rosatom nganti saiki padha eling lan getun) ... Ya, akeh perkara. tanah subur.
                        Menara tanpa kepala lan bias babagan ... tresna banget lan akeh sajrone 8+ taun kepungkur ... Nanging urip dhewe meksa Rusia nggawe keputusan sing bener.
                        Lan nasib Ukraina bakal dadi anti-conto kanggo kabeh wong - loro elit lan electorate, tilas bagéan saka Amerika Serikat. Goreng cilik bakal dimangsa dening predator, lan Rusia ora bakal ngidinke ancaman ing watese. Lan sing (saka elit) ora kanca karo sirah ... bisa enggal pamitan kanggo dheweke. Ora bakal ana rekonsiliasi antarane Rusia lan Kulon, sing tegese Rusia bakal mbangun Kekaisaran.
                        Lan ing Kakaisaran Rusia kabeh warga urip uga. Dadi bakal.
                        Quote: penasehat level 2
                        wong Arab, ora masalah, bisa muter bebarengan karo Amer oilmen lan "nggawe rampokan", lan banjur nggawe tentrem ..

                        Arab Saudi wis nggawe adonan akeh ... miturut macem-macem prakiraan, mung investasi negara ing Fed duwe sekitar $ 700 milyar. ... lan luwih saka 1 triliun investasi liyane ing AS. Lan saiki Amerika Serikat arep ... nyekel wong-wong mau ... Lan wong Arab ngerti iki ... Lan padha mbatalake dhuwit.
                        Sapa sing sabanjure? China? Kanthi $ 3 triliun ing Fed lan $ 4-XNUMX triliun ing investasi liyane?
                        Amerika Serikat dhewe ngrusak sistem dolar - apa gunane para klien nyimpen dana ing mata uang kasebut lan ing akun, sanajan dheweke kanthi alami ngrampog negara adidaya nuklir ... sekutu lawas KSA uga .. .kene China ing baris sabanjure ...
                        Lan ing donya turnovers dhuwit ing dolar mboko sithik suda. Akeh negara sing golek lan golek alternatif.
                        Ekonomi Eropa lagi dirusak ... lan Amerika Serikat, supaya bisa mundur lan nggawe terobosan industri anyar, butuh wektu lan ... ngilangi utang sing gedhe banget.
                        Kepiye carane nindakake kabeh bebarengan lan utamane kanthi biaya wong liya? nglirik
                        Bener ya nggawa mudhun sistem dollar (lan karo ekonomi paling saingan), nulis utang lan teka munggah karo sawetara jenis "americano" tinimbang dollar.lol
                        Sapa sing bakal nandhang sangsara ing kahanan kaya ngono?
                        Sing duwe sistem pembayaran alternatif, sumber daya lan TENTERA KUAT.
                        Quote: penasehat level 2
                        China banget rapet karo wong-wong mau - 40% saka apa sing diprodhuksi dijupuk saka wong-wong mau dening Kulon, Afrika - supaya EU, ing mratelakake panemume, sengaja mimpin menyang sak panggonan dening Anglo-Saxon, lan Afrika bisa ngganti kawicaksanan. Setahun 3 kali .. India-Pakistan .. wah, cangkang Pakistan ing langit NWO mabur kanthi cepet, lan India ing pikirane dhewe, kaya China.. ora duwe kita utawa sampeyan, sing utama yaiku entuk. ..

                        Saben uwong luwih dhisik ngupaya keuntungan saka kekasihe. Nanging kasunyatane yaiku yen tetep ing orbit Amerika Serikat, Inggris lan NATO luwih disenengi. Dagang (durung) - ya. Nanging kabeh wong golek (lan golek) alternatif. Arab Saudi wis ngirim aplikasi menyang BRICS, Argentina, Iran lan sawetara negara liyane sing lagi nyiapake. Iku bakal dadi zona perdagangan bebas dolar.
                        Teknologi?
                        Lan apa regane tanpa sumber daya lan pasar?
                        "Dheweke dhewe bakal teka lan menehi kabeh" - minangka Comrade Woland ngandika.
                        Quote: penasehat level 2
                        USSR menehi alternatif nyata - komunisme saiki lan dhukungan kabeh-kabeh, lan kita?

                        Sajrone umur Stalin, USSR nggawe organisasi CMEA - World. Where perdagangan ana ing rubles ditransfer. Iku alternatif. Nanging USSR lan ekonomi, lan Tentara, lan Status padha ... luwih dhuwur tinimbang sing saka Federasi Rusia.
                        lan iki kudu didandani.
                      3. penasehat level 2
                        penasehat level 2 22 Oktober 2022 13:30
                        0
                        Kutipan saka bayard
                        nanging ing tingkat dhasar iku cukup apik.

                        nggih, ujarku - tengah normal .. senajan karo sumber daya kita mbokmenawa ora normal ...
                        Kutipan saka bayard
                        Bandingake Moscow karo New York ... utawa London ... Ya, malah Chelyabinsk karo Detroit. Ing sih kang bakal comparison?

                        uga, Moscow isih ora Federasi Rusia ing pangertèn saka indikator .. wis standar paling dhuwur urip lan keuntungan .. lan Chelyabinsk karo Detroit .. uga, sampeyan ditolak .. Detroit paling "non-spontan" kutha .. nanging Chelyabinsk karo Indianapolis, isih ora banget .. lan karo Moscow, dening cara, banget ..
                        ya, kita kalah karo wong-wong mau, kajaba Moskow, apa sing bisa dibandhingake .. saka kabeh ndonya, para migran ora ngupayakake kita .. uga, dudu sing kita ngomong, ing Swedia malah luwih apik ..
                        Kutipan saka bayard
                        Nanging "cah wadon" urip kanthi stereotip ... Lawas ... Palsu.
                        Ing mantan Ukraina sing padha, propaganda babagan prajurit Rusia sing mlarat sing ndeleng mangkuk jamban lan oven microwave kanggo pisanan isih nyebar ... Lucu?

                        ya .. propaganda aktif kanggo "ngiming-imingi" EU saka "liar" RF .. sing kabeh posisi padha adhedhasar..
                        Kutipan saka bayard
                        lan yen kita ngerti yen Bolshevik bakal mbangun Negara KITU

                        Aku pribadi isin karo lack of Bolsheviks dina iki .. lan kapitalis Rusia durung nyatet kanggo prestasi iso dibandhingke karo sajarah ..
                        Kutipan saka bayard
                        Ora bakal ana rekonsiliasi antarane Rusia lan Kulon, sing tegese Rusia bakal mbangun Kekaisaran

                        ora ana kepastian yen iki pancen kedadeyan, adhedhasar crita-crita sing terus-terusan babagan negosiasi .. bakal luwih apik kanggo nggoleki kesimpulan ing sawetara taun sawise SVO, apa kabeh bakal bali menyang normal, metu. .. saiki esuk banget..
                        Kutipan saka bayard
                        Lan saiki Amerika Serikat arep ... nyekel wong-wong mau ... Lan wong Arab ngerti iki ...

                        nggih menawi kedadosan kulo badhe leres ..nanging sakmenika ide “nggawe mbah-mbah sesarengan” ora kurang-kurang .. lan Amerika uga ngerti apa sing bakal kelakon yen wis rampung .. kuwi pitakonan . .nanging ora kabeh wong bodho..
                        Kutipan saka bayard
                        Lan ing donya turnovers dhuwit ing dolar mboko sithik suda. Akeh negara sing golek lan golek alternatif

                        supaya adoh, Nanging, iki kedadean rampung non-massa .. iku bakal dadi massive sanalika inflasi ing Amerika Serikat overtakes inflasi paling mata uang lan bakal ora duwe bathi kanggo negara liya kanggo nandur modal ing kertas US, mungguh .. nanging kanggo saiki, inflasi sing luwih dhuwur, luwih duwe bathi kanggo nyimpen karo wong-wong mau, kang siji - nyekel dollar .. padha duwe kabeh sampurna panginten metu, sing nemokke sistem dollar - Aku ora wedi iki tembung-genius .. iku melas yen dheweke ana ing sisihe..
                        Kutipan saka bayard
                        Sing duwe sistem pembayaran alternatif, sumber daya lan TENTERA KUAT

                        ya .. iku .. nanging kanggo saiki kita duwe kepinginan iki, lan padha duwe kasunyatan .. saiki yen bab sapunika ..
                        Kutipan saka bayard
                        Nanging USSR lan ekonomi, lan Tentara, lan Status padha ... luwih dhuwur tinimbang sing saka Federasi Rusia.
                        lan iki kudu didandani.

                        Aku setuju karo sampeyan, ing meh kabeh .. lan skripsi iki sing paling penting .. ora malah tentara sing paling kuwatir kula .. ekonomi .. amarga kang kabeh liyane bakal .. Aku pengin, nanging aku ora weruh kekuatan cukup kanggo mimpin "uprising" marang dollar .. lan malah ing modern "CMEA" dina - iku luwih logis kanggo China kemudi .. lan iki kuwatir apa kita mung bakal ngganti orbit ing pungkasan, menyang Cina cedhak siji sawise kabeh prapatan, lan ora menyang pusat independen .. yen dadi- sedih lan ora yakin yen iku apik..
                      4. mbayar
                        mbayar 22 Oktober 2022 15:34
                        0
                        На сегодня в стране идут разноплановые процессы по адаптации к новой реальности . Военное положение , мобилизация ... это лишь первые шаги . За ними неизбежно должны последовать следующие , диктуемые угрозой выживания как России , так и её непутёвых элит . И люди в управлении необходимы сегодня другие - не бесформенное желе , а быстрые на решения и действие управленцы и военные . Значит таких и придётся искать и выдвигать - жизнь и желание выжить заставляют .
                        Quote: penasehat level 2
                        меня беспокоит больше всего даже не армия.. экономика.. за счет которой будет все остальное.

                        А меня беспокоит не столько экономика в целом , сколько финансовые институты с иностранными учредителями . Начиная с т.н. Центрального Банка России . Вот Эльвира Сахитзадовна меня очень беспокоит . А ещё больше - структура ей возглавляемая . И политика этой структуры , диктуемая из МВФ и ВБ .
                        Тем более , что МВФ возглавил ныне некий недоросль из сказочной страны Шумерия . Это ведь теперь она ЕГО циркуляры выполнять обязана .
                        И это меня волнует .
                        Настолько , что я сторонник того , чтобы эта структура была ВООБЩЕ упразднена в Государстве Российском . На законодательном - конституционном уровне .
                        Только Государственное Казначейство и Государственный Банк России . С непосредственным подчинением кабинету министров и его министру финансов . Чтоб этот Банк осуществлял ИСКЛЮЧИТЕЛЬНО РУТИННУЮ задачу , по насыщению ликвидностью ГОСУДАРСТВЕННЫХ отраслевых банков под символический процент ... в ИСЧЕРПЫВАЮЩИХ для Экономики , объёмах . Частным банкам доступ к его ресурсам должен быть закрыт на ЗАКОНОДАТЕЛЬНОМ уровне .
                        Кредитование экономики , нацпроектов , госпредприятий под госзаказ , должно осуществляться напрямую государственными отраслевыми банками под символический процент , окупающий услуги по кредитованию , но не с целью получения банком (государственнм) прибыли . Кредитование исключительно в рублях .
                        Всё !!!
                        Экономика взлетит за считанные годы с темпами сталинских пятилеток .
                        Внешнюю торговлю , особенно ресурсами , продовольствием и вооружением , перевести исключительно в рубли . Торговоть с конкретными странами можно через валютные СВОПы на основе сбалансированного товарооборота .
                        Валютные накопления иметь исключительно для покрытия разницы во внешней торговле в разумных пределах , предпочитая наличность - как залоговые обязательства .
                        Если кто-то из западных стран захочет приобретать наши энерго и прочие ресурсы , металлы , ядерное топливо и пр. , должен предложить на аналогичную сумму , товары , интересующие нашу сторону . Односторонняя торговля должна быть исключена .
                        Под все нацпроекты инфраструктурного и (это главное) индустриального строительства , кредитные государственные средства можно смело эмитировать .
                        И через 10 - 15 лет Вы не узнаете страны .
                        Доступный кредит , государственное планирование и госзаказ и разумная налоговая политика чудеса творят . проверено практикой .
                        В качестве ЕЩЁ ОДНОГО стимула для экономики может стать программа поэтапного отказа от НДС . Это сразу сделает конкурентоспособными наши товары на внутреннем , а затем и внешнем рынке , предприятия наконец то расправят плечи , а потребитель вздохнёт с облегчением и возликует снижению цен .
                        - А как же бюджет ? - спросите Вы .
                        А бюджет у нас Исторически Хронически Профицитен !! Ну не нужны правительству такие огромные средства , и потому излишки оно год от года сжигает в "резервных фондах" партнёров . Можно с лёгкостью избавить правительство от такой напасти и просто снизить налоговый гнёт . В несколько этапов . Например раз в год снижая НДС на 5% . Вплоть до полного его упразднения .
                        Экономика - ВЗЛЕТИТ .
                        а потебительный внутренний (и не только) рынок ответит возросшим спросом , товарооборотом , что простимулирует рост производства и ... так по кругу . Синергия роста и процветания .
                        Quote: penasehat level 2
                        доллар.. у них отлично все продумано, кто придумал систему доллара- не побоюсь этого слова-гений.. жаль, что он на их стороне был..

                        Вы этого не знали ?? belay
                        Мало того , что он был на нашей стороне , он был нашим соотечественником - автор "Теории абсолютных денег" С.Ф.Шарапов . ya
                        Я имел честь присутствовать при презентации первого издания его работ после краха РИ - осенью 2005 г. . Мало того , тогда же я принял участие в голосовании за создание Всероссийского Экономического Общества его имени .
                        на него было совершено покушение осенью 1911 г. в результате чего он вскоре умер , а ... через несколько месяцев после победы Вудро Вильсона на выборах , была создана ФРС США - картель ведущих банков США для самостоятельного имитирования бумажного доллара ... Опыт первого десятилетия их деятельности был ... весьма сомнительным , ибо их неуёмная алчность привела к инфляции и девальвации доллара ... Но Рузвельт своими решительными действиями (в том числе и насильственным изъятием золота у населения) привёл систему к стабилизации , насильственным трудоустройством безработных в Трудармии (как ни вспомнить гражданина Троцкого) отстроил и развил инфраструктуру США , увеличил в разы промышленный потенциал (часть мощностей до начала войны была просто законсервирована) , организовал ВМВ ... и сделал доллар мировой валютой .
                        Но автор теории (причём он видел её применение исключительно в Нравственном ключе) всё же - С.Ф.Шарапов . И если бы не преждевременная смерть Александра-3 , то начатая Шараповым денежная реформа (тогда лишь в тестовом режиме - на финансировании строительства Транс-Сибирской магистрали) явила бы свету невиданное Русское Экономическое Чудо .
                      5. penasehat level 2
                        penasehat level 2 24 Oktober 2022 09:59
                        0
                        с первой частью, про экономику - соглашусь полностью-грамотно.. а вот будут ли подобные шаги реализованы в ближайшие полгода-год, мы увидим.. не задекларированы, а именно сделаны... вот это меня беспокоит в экономике, Вы мне помогли "ширше" изложить мысль.. буду очень рад, если шаги будут, но то что их начнут делать люди, не делавшие их больше 20 лет-терзают большие сомнения.. я уже много раз убеждался, что люди не меняются особо, а уж после 40ка - 100%..
                        Kutipan saka bayard
                        Мало того , что он был на нашей стороне , он был нашим соотечественником - автор "Теории абсолютных денег" С.Ф.Шарапов .

                        Спасибо, вот за это мне и нравится ВО до сих пор-умные люди остаются тут.. изучу- очень интересно..
                        Kutipan saka bayard
                        И если бы не преждевременная смерть Александра-3 , то начатая Шараповым денежная реформа (тогда лишь в тестовом режиме - на финансировании строительства Транс-Сибирской магистрали) явила бы свету невиданное Русское Экономическое Чудо .

                        я уже думал об этом.. у нас как появляются нормальные экономические движения, так сразу что-то происходит - их прерывающее.. и правда о всяких "мировых заговорах" мысли приходят..
                      6. mbayar
                        mbayar 24 Oktober 2022 13:00
                        +1
                        Quote: penasehat level 2
                        и правда о всяких "мировых заговорах" мысли приходят..

                        Подскажу ещё насчёт Шарапова - это именно он был первым издателем "Протоколов сионских мудрецов" (Нилус сделал это гораздо позже) , был лидером "Общества славянофилов" приняв эстафету от Аксакова ... А остальное прочтёте в книге Шарапов "после победы славянофилов" , особенно интересно , как он убедил Александра-3 пойти на тестовое испытание его теории практикой строительства Транссиба и о роли в этом деле "молодого инженера Путилова" .

                        А насчёт ваших опасений насчёт готовности имеемых элит к переменам , Вы абсолютно правы - молодое вино в старые меха не наливают . Нужны новые кадры , новая кадровая политика ... и это касается всей вертикали . То , что построили - неработоспособно .
        2. VitaVKO
          VitaVKO 21 Oktober 2022 03:10
          +6
          Kutipan saka Mitia68
          ana Rusia ing parlemen lan pamaréntahan

          Formal ya - bener ora. Minangka ngandika iku kabeh babagan nuansa. Padha sing persentasi saka Kazakhs ing parlemen, pamaréntah lan badan negara iku 99%, kang cetha ora cocog karo komposisi nasional Kazakhstan. Kapindho, komposisi nasional saka wong-wong sing disalahké kanggo macem-macem Kadurjanan uga menarik banget, lan ana, ing nalisir, persentasi saka Kazakhs luwih kurang saka bangsa liyane.
          Mulane, mung ana siji prospek kanggo Kazakhstan kanggo nggawa kesetaraan resmi warga negara karo kahanan nyata. Ing wektu sing padha, sampeyan kudu eling yen Rusia ora butuh steppes sing sepi ing Kazakhstan. Kita ora ngerti apa sing kudu dilakoni karo Siberia lan Timur Jauh, ora cukup wong. Nanging China, Iran, Uzbekistan minangka negara sing duwe sejarah kenegaraan sewu taun lan ora bakal ngidini rezim pro-Turki utawa pro-Amerika ing Kazakhstan.
          Lan saiki ora mung Tokayev, nanging uga akeh politisi liyane ing ruang pasca-Soviet nganggep anane perjanjian kayata CSTO lan CIS minangka indulgensi kanggo tumindak internal kanggo ngganti kekuwatan utawa politik nasional. Apa indulgensi nasionalis iki wis nyebabake ing Ukraina lan Baltik katon jelas kanggo kabeh wong.
        3. Alexander Lomakin
          Alexander Lomakin 21 Oktober 2022 16:21
          0
          A handout melas kanggo penutur Rusia. Lan banjur ngumumake persentase Rusia ing kekuwatan lan rasio populasi sing nganggo basa Rusia. Nomer menarik banget!
          1. Khryundy Kabanovich
            Khryundy Kabanovich 21 Oktober 2022 17:13
            -1
            Kancaku, apa sing ngalangi sampeyan ing NEGARA sampeyan kanggo ngirim wewenang marang wong-wong sing sampeyan percaya? Hukum ngidini.
            Utawa maneh, sawetara wong Yahudi / liberal / prajurit Nibiru / guru ing komisi pemilihan sing disalahake, nanging Vanka isih ora bisa tangi saka kompor?
            1. Alexander Lomakin
              Alexander Lomakin 22 Oktober 2022 02:41
              0
              Kancaku, aku wis suwe manggon ing Rusia, lan sadurunge aku manggon ing Kazakhstan suwene 30 taun. Lan saiki obrolan babagan Kazakhstan. Nalika kita ngomong babagan Rusia, sampeyan bakal takon.
          2. Rasul
            Rasul 15. november 2022 11:14
            -1
            Для того что бы быть "во власти", гражданину Казахстана не важно быть именно казахом. Главное что бы по закону он должен отслужить в армии и свободно владеть казахским языком. Странно было бы например, сидеть в Думе РФ и не владеть русским? Nyuwun
            1. Alexander Lomakin
              Alexander Lomakin 15. november 2022 23:15
              +1
              Ну тогда назови количество русскоязычных в Правительстве и в Мажилисе. И каков процент этих самых русскоязычных? И не надо мне рассказывать что-то о Казахстане! Я там 30 лет прожил.
              1. Rasul
                Rasul 16. november 2022 00:44
                -1
                Могу назвать... 100% русскоязычных! Т.е. все кто в Правительстве и Маджилисе прекрасно владеют русским языком... Или ты имеешь в виду под термином "русскоязычных" только этнически русских? Но тогда бы ты сразу бы так и сказал, что требуем, чтобы в Правительстве и Маджилисе сидели одни лишь этнически русские с паспортами РФ. Все бы стало на свои места - вот оно шовинистическое закрутилось... Хотя теперь это фашистским называется, ась?
                А теперь Александр, скажи мне, сколько в Правительстве РФ и Думе казахоязычных сидят, а? НОЛЬ! Ну ты представь себе, чтобы в Думе сидел депутат, который русским не владеет? Вот так и в КЗ - не служил в армии, не знаешь казахский - свободен, т.е. чел не имеет права работать в госорганах - это закон! Или ты за русскую анархию, матерь ее, порядка?
                А ведь именно казахов живет в РФ примерно полтора миллиона. Сколько русских школ на 15% русских в КЗ? 1160 школ преподавания на русском языке, а сколько всего казахских школ? Во времена СССР в КЗ всего лишь 4!!! А сейчас в КЗ - аж целых 10... Ппц...
                Ну а сколько на полтора ляма казахов в РФ школ казахских - ОДНА!!!!
                Так кто у нас тут кого притесняет то?!
                Ты чувствуешь разницу 1,5 миллиона народа с одной школой и 15 миллионов с 1160 школ?!
                Возьмем Китай, в котором 1,5 лярдов населения граждан Китая, которым ты и подобные тебе шовики пугают казахов - там так же полтора миллионов казахов проживают. Но там 10 периодических газет/журналов на казахском выпускается / В России НОЛЬ! В Китае есть целых два канала ТВ на казахском и китайцы не парятся / В России НОЛЬ... В Китае даже есть девушка-казашка, ставшая капитаном военного транспорта, самого большого на тот момент в Армии КНР... Сколько же у вас таких девчат в РФ - вообще НОЛЬ независимо от национальности при том. А кто сейчас айдол номер ОДИН в шоу-бизнесе Китая - казахский парень Димаш Кудайберген из Актюбинска.
                А как же так? Почему казахи живут себе прекрасно, забираются по карьерной лестнице в Китая, который типа должен захватить Казахстан и нормально себя там чувствуют. А вот в РФ этнических казахов гребут в "могилизацию" в Украину и те спокойно себе едут, пока москвичи и питерские сваливают толпой в Алматы и на другие города Казахстана, др. страны Ср.Азии, а также в Армению, Грузию, Турцию, страны "Гейропы" (которую вы так душой ненавидите)...
                А может быть что-то в консерватории поломалось то? А, народ?
  4. roket757
    roket757 20 Oktober 2022 21:00
    0
    Presiden Kazakhstan: Owah-owahan gedhe nunggu negara
    . Akeh tembung lan kabeh ... nyenengake, mbokmenawa ...
  5. yuta
    yuta 20 Oktober 2022 21:00
    +5
    Sampeyan mutusake kanggo ngapusi ing ngisor sapa? Ing negara utawa China?
    1. mbayar
      mbayar 21 Oktober 2022 02:12
      +4
      Kutipan saka yuta
      Ing negara utawa China?

      Ing ngisor Inggris.
      Inggris "Kazakhs" (Kakra-Kyrgyz) wis banget padhet spudding wiwit 1992. Padha nampa siswa kanggo latihan, nyiapake "elit" kanggo wong-wong mau, kalebu. lan militèr. Ana uga Turki ... nanging Turki dhewe mlaku ing Inggris ... Erdogan dadi impudent karo USA.
  6. Apik
    Apik 20 Oktober 2022 21:02
    +9
    bla bla bla. Apa owah-owahan? Apa pendapat sing gratis? Apa dheweke ngomong babagan parade gay utawa prosesi obor Nazi lokal???
    1. Rasul
      Rasul 15. november 2022 11:18
      0
      Пока что гей-парады мы видим в виде российского шоу-бизнеса, а шествия нацистов опять же происходят в России - всякие там Русские марши, движения скинхедов, да и обычных почитателей Гитлера и его идей тоже хватает...
  7. Komandan777
    Komandan777 20 Oktober 2022 21:02
    +2
    Bener, dheweke ngomong. Ketoke, Putin ngajari wong sing ora ngerti apa sing dibutuhake supaya luwih ati-ati karo ekspresi babagan wong Rusia ing negarane. Yen ora, sampeyan bisa ngetutake jejak Ukraina Ya, lan Baikonur wis suwe dadi mripate kanggo kita ...
  8. Darurat
    Darurat 20 Oktober 2022 21:12
    -2
    Apa dheweke? Lan banjur "carane dheweke ambegan, carane dheweke ambegan." Apa lemah ing ngisor sikil rawa utawa kursi pengin ngayun?
  9. Mauritius
    Mauritius 20 Oktober 2022 21:16
    0
    Presiden Kazakhstan: Owah-owahan gedhe nunggu negara
    Aku bakal pitutur marang kowe, matur nuwun mung kanggo sampeyan wong bodho
  10. disimpen
    disimpen 20 Oktober 2022 21:16
    -1
    Tokaev fluffed awake munggah ing saiki. Tembung-tembung sing apik lan blah blah blah
  11. ASM
    ASM 20 Oktober 2022 21:24
    +5
    Ora ana sing bakal teka. Tokayev nyoba ora ngandelake warga negara, minangka wong sing tanggung jawab, nanging ing "Kuultai Nasional lan Majelis Rakyat Kazakhstan" impersonal. Wis wektune kanggo ngubur bash iki lan njamin akses sing padha kanggo kabeh struktur kekuwatan, preduli saka lokasi nasional lan wilayah. Sial, malah India karo kasta sing ngerti iki lan nggawe presiden untouchable.
  12. Vasilenko Vladimir
    Vasilenko Vladimir 20 Oktober 2022 21:32
    +1
    Presiden Kazakh Kassym-Jomart Tokayev ngumumake yen negara kasebut mlebu tahap pembangunan anyar
  13. renyah
    renyah 20 Oktober 2022 22:08
    +2
    Kutipan: Mikhail Sidorov
    Temenan negara kita ngalami owah-owahan gedhe.

    Yen sampeyan terus ngremehake Rusia lan flirt karo nasionalis, sampeyan dijamin owah-owahan. Ing paling mundhut saka lor Kazakhstan.

    Mundhut negara. Maidan nyapu kabeh sing ana ing dalane. Wektu iki, ketoke, kita ora bakal nylametake pasuryane saka aspal maneh. Lan ing wilayah Rostov kita ora bakal nyedhiyani apartemen.
  14. asetofenon
    asetofenon 20 Oktober 2022 22:21
    -3
    Warga Kazakhstan kanthi bungah mlumpat ing alun-alun lan bengok-bengok:
    Ati kita njaluk owah-owahan!
    Owah-owahan mbutuhake mripat kita!
    Ing ngguyu lan nangis kita
    Lan ing pulsation saka vena
    Ganti!
    Kita ngenteni owah-owahan!

    sedulur
  15. Div Divych
    Div Divych 20 Oktober 2022 22:25
    +1
    Tembung sing apik, nanging niat sing ala.
  16. Mitia68
    Mitia68 20 Oktober 2022 22:39
    -1
    Owah-owahan reguler saka daya ora bakal mimpin kanggo apik.

    Lan sesambetan kita kamungkinan kanggo deteriorate.
    Rusia ora duwe siji negara loropaken ngendi panguwasa paling dhuwur bakal diganti ajeg.
    1. stankow
      stankow 20 Oktober 2022 23:24
      +1
      Nanging Kulon ajeg nyoba kanggo ngganti.
      1. Mitia68
        Mitia68 20 Oktober 2022 23:54
        -3
        Ya, iku bisa dingerteni. Ana bapak kanca kita, sing wis 28 taun lenggah ing dhampar, kaya eri ing mripat.

        Aku mung ora ngerti kenapa kita mung bisa kekancan karo penguasa sing ora bisa dicopot?
    2. Rasul
      Rasul 15. november 2022 11:21
      +1
      Всю жизнь прожившему при одном и том же царе со 146 процентами, трудно представить как люди живут там где есть просто ВЫБОРЫ власти...
  17. ZIF122
    ZIF122 20 Oktober 2022 22:43
    +1
    Tokayev dudu wong sing bakal nyoba nyedhaki, nggawe kanca karo Rusia! Dheweke bakal terus nyebarake Russophobia kanthi alon-alon, saéngga squeezing sisa-sisa populasi Rusia metu saka negara!
    1. Analis IT
      Analis IT 20 Oktober 2022 22:56
      +1
      Amerika Serikat wis ganti panguasa sing ora disenengi nganti pirang-pirang dekade, ana akeh conto, aku mikir iki wektu kanggo ngetrapake pengalaman donya iki kanggo nylametake mayuta-yuta.
  18. kuroneko
    kuroneko 20 Oktober 2022 22:57
    -2
    Quote: Shurik70
    Mung saka Kazakhstan aku ora ngarep-arep owah-owahan sing luwih apik.
    Wiwit nalika Tokaev dipilih, Kazakhstan wis maju kanggo ngrusak hubungan karo Rusia.

    Nazarbayev luwih apik? Ora, dheweke mung bai, raja cilik, adol sumber daya Kazakhstan menyang Kulon kanggo manik-manik kaca.
    Lan Tokayev isih kudu ngetutake apa sing diwarisake saka Elbasy.
    Kasedhiya antarane China lan Rusia, Kazakhstan ora bakal bisa dadi Ukraina kapindho, sanajan akeh sing pengin.
    1. Mitia68
      Mitia68 20 Oktober 2022 23:49
      -2
      Ora, dheweke mung bai, raja cilik, adol sumber daya Kazakhstan menyang Kulon kanggo manik-manik kaca.


      Alah.
      Iki sing ditindakake kabeh petrocracies.
      Won Maduro uga adol sumber daya Venezuela menyang Kulon kanggo manik-manik kaca. Mung amarga wangkal sing ditampa manik-manik luwih sithik tinimbang Kazakhstan. Lan wong-wong ing kono padha kaliren, uripe luwih mlarat tinimbang wong Kazakh.
      Nanging sultan saka Teluk Persia kanggo kasetyan nampa ngelawan, sakepel manik. Lan wong urip kanthi seneng.
  19. tanpa mbalikke
    tanpa mbalikke 20 Oktober 2022 23:34
    + 10
    Kazakhstan wis suwe dadi watu ing pangkone Amerika Serikat, Rusia kudu ngarepake apa wae.
  20. pamburu650
    pamburu650 20 Oktober 2022 23:42
    -1
    Dheweke ngrungokake Alla Pugacheva, dheweke nyanyi, perasaan isih bakal ana ing ngarep ...
  21. Komentar wis dibusak.
  22. tsvetahaki
    tsvetahaki 20 Oktober 2022 23:46
    +1
    Ing wektu sing padha, presiden saiki Kazakhstan, ora kaya leluhure, nyoba ngandelake aktivitase ing institusi negara lan publik perwakilan populer. Lan saiki Tokayev nandheske peran pinunjul ing implementasine saka reformasi Kurultai Nasional lan Majelis Rakyat Kazakhstan.

    Apa pilar kapentingan liyane - Negara utawa China?
    Lan wong-wong mau, arep utawa ora, seneng utawa ora, mesthi nduweni peran penting - minangka tenaga penggerak utawa "lenga anyar".
    Aku ngarep-arep manawa owah-owahan kasebut bakal duwe pengaruh sing positif banget kanggo nambah hubungan karo Rusia.

    Inggih, yen koin macet ing udhara ...
  23. faterdom
    faterdom 21 Oktober 2022 01:29
    +2
    Ya, kayane wiwit Januari wis gedhe ...
    Nazarbayev, dudu Elbas maneh...
  24. Victorovich
    Victorovich 21 Oktober 2022 01:49
    +4
    Majelis Rakyat minangka toko ngomong sing digawe minangka jinis layar sing bisa digunakake kanggo ndhelikake ing pitakonan nasional.
    Kaya, katon, kita ora duwe masalah, kita duwe Majelis, kita kabeh urip tentrem lan kaya sing padha nari.
    Lan konco layar iki protrusion saka Kazakhs lan oppression saka Rusia.
  25. FoBoss_VM
    FoBoss_VM 21 Oktober 2022 02:10
    +3
    Aku bakal ngomong liyane. Kazakhstan ngarepake ora mung owah-owahan gedhe, nanging pergolakan catastrophic lan risiko ilang negara yen ora mungkasi retorika Russophobic munggah pangkat kabijakan negara, nguripake pasuryan kanggo Rusia lan miwiti mikir karo otak lan ora karo mburi. Carane padha mungkasi munggah karo prilaku kaya saiki, waggling mundur, duplikat lan muter ing swasana ati Russophobic, padha titik-blank ora sok dong mirsani kanggo sawetara alesan, pawulangan Khokhlostan ora cocog kanggo mangsa. Padha ora ngerti sing padha bisa sabanjuré, lan padha ora duwe nata, geyropa lan bantuan saka ov konco sing. Lan tentara Kazakh lan polisi, kita weruh apa iku worth, ing Januari, saben wong kanggo awake dhewe. Saka wong Kazakh, para pejuang kaya peluru sialan. Lan yen tentara Rusia teka, iku bakal dadi pedhang wis hardened lan diasah ing kuldi Ukrainia. Lan dheweke bakal ngethok kabeh sing katon pas kaya piso panas ngethok mentega. Kazakhs, kaya wong Sumeria, lali sing menehi tanah lan negara, saka apa backwater lan mlarat Rusia ditarik dening kuping. Inggih, Gusti Allah maringi Gusti Allah lan njupuk ... Mikir maneh Tokaev, mikir maneh Kazakhs, aja nesu beruang Rusia, aja ... Ora kasep
  26. abang sinis
    abang sinis 21 Oktober 2022 02:15
    -5
    Tokaev iku nggantheng, dheweke mlayu pipis ing lambene bunker, dheweke ora wince ;-)
  27. PCF
    PCF 21 Oktober 2022 02:34
    0
    Dheweke ujar manawa wong Kazakh nambah tentara ... Nanging KGBE ora nyatakake marang sapa lan kanggo apa.
    Aneh, ta? Penasihat Amerika (ya, ana sawetara), saliyane dheweke (jarene ana) instruktur Cina lan Turki, sho suggest pikirane aneh. Nipanyatna....
  28. campursari
    campursari 21 Oktober 2022 04:44
    0
    Mesthine, dheweke ngenteni owah-owahan, amarga dheweke ngupayakake kabeh kekuwatan kanggo nggayuh Ukraina.
  29. Asyer
    Asyer 21 Oktober 2022 05:04
    0
    Ing cendhak, perestroika, pluralisme, glasnost! Kita wis krungu iki nang endi wae sadurunge ...
  30. Gredin
    Gredin 21 Oktober 2022 05:16
    0
    Ya, tegese dheweke bakal nyolong kanthi skala sing luwih gedhe - mung!
  31. bali
    bali 21 Oktober 2022 07:01
    0
    hi Ayo ndeleng, kaya sing diomongake ...
  32. JonnyT
    JonnyT 21 Oktober 2022 08:26
    0
    Ya wis.
    Nanging ing wilayah Kurgan, rusa roe ditemokake, lara karo penyakit sing ora dingerteni - i.e. langsung saka laboratorium biologi Amerika ing wilayah Kazakhstan - ing kene, warta babagan wiwitan jaman anyar, sing disiarkan Kasymych
    1. Rasul
      Rasul 15. november 2022 11:27
      0
      Интересно, а где вы их нашли эти американские биолаборатории? Верите зомбоящику, но вот пруфов то представить не можете... Верьте Соловьеву и дальше - этот пропагандист уже всю страну до историки довел...
      Интересно, судя по говорильне Соловьева у вас следующий президент будет Кадыров Р.А., с чем вас и поздравляю...
  33. ngelawan28
    ngelawan28 21 Oktober 2022 09:02
    +1
    Kegiyatan lembaga-lembaga kasebut ngidini kita nguatake persatuan rakyat kanthi dhasar kemitraan antarane pemerintah lan masyarakat.
    Ing Amerika Serikat, owah-owahan ing partai sing ngatur bakal teka, nalika ing Kazakhstan, pesen politik Amerika dianggep minangka pandhuan kanggo tumindak. Malah ora ana wewayangan mangu-mangu ing sregep tumindake Takaev.
  34. Al_lexx
    Al_lexx 21 Oktober 2022 14:46
    0
    Kassym-Jomart ora ngerti apa ukurane.
  35. Alexander Lomakin
    Alexander Lomakin 21 Oktober 2022 16:38
    0
    Aku maca komentar, lan pitakonan muncul - apa ana akeh wong ing kene sing manggon utawa manggon ing Kazakhstan ?! Carane akeh sing kenal karo mentalitas wong Kazakh? Pira akeh sing ngerti apa sing kedadeyan ing Kazakhstan, lan dudu sing resmi iki? Lan kenapa sampeyan, sing nulis komentar ing kene babagan apa sing bakal diarepake saka panguwasa Kazakhstan, ngomong apa wae?! Panguwasa Kazakh alon-alon mateni siaran Rusia, ngganti jeneng kutha, distrik, wilayah, kutha, desa lan lurung-lurung ing basa Rusia kanthi kuat lan utama. Kabeh iki, mesthi, diwenehi minangka "bali saka jeneng asli." Sanajan apa sing bisa dadi jeneng asli wong-wong sing durung mbangun kutha siji ing steppe! Nasionalisme lagi mekar. A Russian ora bisa nglamar kanggo proyek ing struktur daya, utawa kanggo proyek liyane, yen pelamar iku Kazakh. Mulane, aku menehi saran marang kabeh wong sing ora kenal karo urip Kazakhstan kanggo nutup cangkeme lan miwiti ngomong babagan liya. Iku mung konyol kanggo krungu nalar amatir.
    1. Div Divych
      Div Divych 22 Oktober 2022 12:20
      0
      Negara liya sing wiwit nyembah dolar Amerika.
    2. Rasul
      Rasul 15. november 2022 11:33
      0
      Похоже вы и сами не жили в Казахстане... Ну а города, так пожалуйста: Алматы, Чимкент, Тараз, Отрар, Сыгнак, Талгар, Талды-Курган, Бозок (нынешняя Астана) и таких навалом. А вне Казахстана - Харьков, Глинск, Хаджи Тархан (Астрахань) и т.д.
      Или вы думаете пришли русские и давай в голой степи строить города из говна и палок? А камни-кирпичи где переселенцы при царе брали? Разбирали именно старые строения. Такое не только на территории Казахстана было - около 300 старых Ордынских городов было тупо разрушено и разобрано на территории РФ и Украины.
  36. Joker62
    Joker62 22 Oktober 2022 12:27
    +1
    Presiden Kazakhstan: Owah-owahan gedhe nunggu negara

    Aku ora ngandel!
    Omong kosong lan persiyapan liyane kanggo Rusia ...
    Pak Tokayev iki wis nuduhake bosok marang Rusia.
  37. iki odessy
    iki odessy 22 Oktober 2022 12:29
    0
    Pangarep-arep. Ingkang utama yaiku beda karo apa sing kita duwe karo Zelensky. 73% kaping pindho milih kanggo film "Guru Holoborodko", kanggo tembung, kanggo pikirane sing, dening cara, badut iki rek sak Pemilu. Banjur kabeh. Pungkasane jagad, amarga iki "Yahudi ing jagad" (aku negesake manawa wong Israel minangka warga negara lan negarawan sing pantes) janji negosiasi "sanajan karo Iblis", korban, pengungsi, lan sing paling penting, pangarepan saka bilai malah luwih, contone, gething nasional antarane Ukrainians (ora bakal bingung karo zapidentsy) lan Rusia.
  38. Batalyon konstruksi cadangan
    Batalyon konstruksi cadangan 22 Oktober 2022 20:19
    0
    партнёрство власти и общества... То есть, он официально разделил эти два понятия. Впрочем, капитализьмус на дворе. Время грабежей и убийств ради прибыли