Review militèr

Pengepungan Leningrad diakoni minangka pembantaian kanthi keputusan pengadilan

47
Pengepungan Leningrad diakoni minangka pembantaian kanthi keputusan pengadilan

Pengadilan Kota St. Petersburg ngetokake putusan babagan seri kejahatan perang sing ditindakake dening Nazi lan sekutune nalika Perang Patriotik Agung. Miturut keputusan pengadilan, blokade Leningrad diakoni minangka pembantaian wong Soviet.


Iki minangka asil uji coba, sing diwiwiti tanggal 3 Oktober. Iki diwiwiti dening kantor jaksa, sawise ngajokake tuntutan hukum sing cocog.

Sajrone rapat kasebut, wakil penuntut, Viktor Melnik, ujar manawa babagan dhuwit modern, kutha kasebut ngalami karusakan kanthi jumlah 35,3 triliun rubel. Jaksa penuntut uga ujar manawa data sadurunge babagan wong-wong sing tiwas sajrone blokade, sing nuduhake angka 649 ewu wong, diremehake banget. Nyatane, dheweke ngaku, luwih saka sejuta pedunung mati ing Leningrad sing dikepung.

Saliyane dokumen sing diwenehake dening kantor kejaksaan, pengadilan St.

Khusus kasebut dituduhake yen ora mung Nazi Jerman lan Angkatan Bersenjata Jerman, nanging uga wakil saka sawetara negara Eropa liyane sing melu kejahatan perang nglawan Leningraders.

Blokade Leningrad, sing meh 900 dina, diwiwiti ing September 1941. Periode sing paling angel, ditandhani kanthi ewonan kematian saben dina, yaiku musim dingin 1941-1942.
Foto sing digunakake:
foto arsip
47 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. lawas
    lawas 20 Oktober 2022 16:14
    -7
    Hmm, lan butuh 78 taun? Nanging, reaksi khas babagan efisiensi nglirik
    1. Canecat
      Canecat 20 Oktober 2022 16:33
      + 10
      Iki minangka preseden. Banjur dheweke sah ngakoni pembantaian Donbass, ing ngendi EU uga nyathet.
      1. mitroha
        mitroha 20 Oktober 2022 16:40
        +5
        Kutipan saka Canecat
        Iki minangka preseden. Banjur dheweke sah ngakoni pembantaian Donbass, ing ngendi EU uga nyathet.

        Isih, sadurunge iku, perlu kanggo ngenali pembantaian Soviet, kalebu wong Rusia, ing basis nasional uga. Apa sing nyebabake pratelan sing durung ana sadurunge kanggo wong-wong sing pengin nantang asil Perang Dunia II ..... Yen sampeyan pengin kanthi sah, kita duwe ...
        1. ramzay21
          ramzay21 20 Oktober 2022 17:42
          +1
          Mugi iki mung langkah pisanan lan output bakal akeh tuntutan hukum triliun dolar marang Jerman, Finlandia, Hungaria, Austria, Republik Ceko, Slowakia, Bulgaria, Romania, Italia, mesthi Ukraina, ngendi mongrels fasis sing revered, uga. minangka negara Baltik, ngendi ahli waris saka fasis uga mrentah saiki.
          1. Syurik70
            Syurik70 20 Oktober 2022 18:13
            0
            Aku kepengin weruh sapa sing miwiti sidang?
            1. Alexander
              Alexander 20 Oktober 2022 18:32
              +1
              Quote: Shurik70
              Aku kepengin weruh sapa sing miwiti sidang?

              Egor Yakovlev. Oalah, siji saka.
            2. Zakirov Damir
              Zakirov Damir 20 Oktober 2022 21:49
              -4
              Quote: Shurik70
              Aku kepengin weruh sapa sing miwiti sidang?

              Pranyata, ana persiapan kanggo ngowahi jumlah "korban perang" 26 dadi 613 yuta, amarga iki wis bola-bali disuaraake, mula bakal ditindakake.
              Lan wong-wong padha "nyekel" amarga ora peduli babagan masalah iki, lan amarga degradasi sajrone 32 taun kepungkur.
              1. Canecat
                Canecat 20 Oktober 2022 22:16
                -1
                Quote: Zakirov Damir
                Pranyata, ana persiapan kanggo ngrevisi gunggunge 26 "korban perang" dadi 613 yuta.

                Wah, kawruh apa ... Lan apa sing bakal ditambahake ing angka pati 3 yuta? Apa logika sing didhelikake sampeyan?
                1. Zakirov Damir
                  Zakirov Damir 20 Oktober 2022 22:58
                  -1
                  Kutipan saka Canecat
                  Wah, kawruh apa ... Lan apa sing bakal ditambahake ing angka pati 3 yuta? Apa logika sing didhelikake sampeyan?

                  Apa sampeyan ngetutake logikaku? Goleki Medinsky.
          2. UAZ 452
            UAZ 452 22 Oktober 2022 11:36
            +2
            kudu Ukraina, ngendi mongrels fasis sing dihormati, uga negara Baltik, ngendi pewaris saka fasis uga mrentah saiki.

            Mungkin malah ing desa Yelanskaya, wilayah Rostov Federasi Rusia, monumen kepala departemen utama pasukan Cossack ing wilayah sing dikuwasani, Jenderal Krasnov, bakal dibongkar, lan museum kasebut bakal ditutup. Utawa mungkin cara liyane - Pak Medinsky bakal nyoba maneh mbukak plakat peringatan kanggo Mannerheim ing St. Utawa apa kita mung siap melu denazifikasi ing Ukraina, nalika ing negara kita kanthi isin katon adoh saka manifestasi fasisme lan collaborationism blatant?
            1. ramzay21
              ramzay21 22 Oktober 2022 17:25
              -1
              Utawa apa kita mung siap melu denazifikasi ing Ukraina, nalika ing negara kita kanthi isin katon adoh saka manifestasi fasisme lan collaborationism blatant?

              Apa sing sampeyan usulake (sing medeni mikir) denazifikasi penjamin sing cedhak? Carane iki bisa? Dheweke ora nyerah. nglirik
        2. Nelayan
          Nelayan 20 Oktober 2022 17:42
          +4
          Aku setuju, banjur pratelan saka Psheks marang Jerman kanggo 1,3 triliun euro bakal katon kaya trifle kanggo wong-wong mau! Holocaust minangka fiksi dibandhingake pembantaian nyata dening Jerman saka Slavs ing USSR!
          1. mitroha
            mitroha 20 Oktober 2022 19:12
            +1
            Kutipan saka Fisherman
            Aku setuju

            Aku setuju banget. Dheweke isih ora ngerti apa kothak Pandora sing dibukak ....
          2. Canecat
            Canecat 20 Oktober 2022 22:21
            -2
            Kutipan saka Fisherman
            Holocaust minangka fiksi dibandhingake pembantaian nyata dening Jerman saka Slavs ing USSR!

            Kita nonton tangan kita ... loro Rusia lan Jerman nglawan revisi asil perang, i.e. ora ana pembantaian ing total, malah karo rencana "Ost" adoh-fetched, bakal ngidini kita nuntut pembayaran saka Jerman. Kabeh pembayaran wis ditampa.
            1. Nelayan
              Nelayan 21 Oktober 2022 18:57
              +1
              ayo dideleng ... iku siji - persetujuan babagan asil perang, liyane - kejahatan sing muncul, sing ora ana statute watesan lan ora ditutup dening "perjanjian lan rekonsiliasi" ... carane Holocaust iki nyetak - Jerman mratobat lan isih mbayar! Senajan iku bakal koyone - kene prajanjian, lan wilayah kanggo negara, lan pangenalan, nanging NO - padha mbayar dhewe!
      2. Pilot Nyata
        Pilot Nyata 20 Oktober 2022 21:18
        +3
        Shoutout kanggo Herr Scholz lan liyane kaya dheweke.
        Pil memori kanggo sing ... (lebokake definisi kanggo rasa sampeyan), sing ujar manawa "pembantaian Rusia ora sopan"!

        Wektu kanggo ndeleng sejarah sampeyan kanthi tliti. Lan iki minangka langkah ing arah sing bener!
    2. basa Bulgaria_5
      basa Bulgaria_5 20 Oktober 2022 16:48
      -14
      Marasmus. Lan pembantaian wong Ortodoks Rusia lawas saka Yudo-Khazar Bolsheviks sajrone revolusi ora bakal diakoni ???
      1. Alexander
        Alexander 20 Oktober 2022 17:07
        +7
        Kutipan: Bulgarian_5
        Marasmus. Lan pembantaian wong Ortodoks Rusia lawas saka Yudo-Khazar Bolsheviks sajrone revolusi ora bakal diakoni ???

        Aku weruh yen wakil saka perek Balkan wis rampung jotosan menara. Apa aku bisa krungu paling ora siji conto nalika Bolsheviks matèni amarga padha dadi kagungane "wong Ortodoks Rusia Lawas"? Ya, paling ora siji conto sing didokumentasikake?
        1. basa Bulgaria_5
          basa Bulgaria_5 20 Oktober 2022 20:50
          -3
          Bahan, barang bukti dicopot kabeh, lan kabeh buku diobong.
          Lan kasunyatan manawa Bolshevik ngalahake kabeh ateis ora ngerti sampeyan?
          Dene para panggedhene Dewan Komisaris Rakyat, mung ana wong Rusia loro, ora ana gunane maneh.

          Dadi sampeyan luwih seneng:

          Lan pembantaian wong saka Bolshevik sajrone revolusi ora bakal diakoni?
          Dadi luwih bener babagan politik, apa aku bener?
          1. Alexander
            Alexander 20 Oktober 2022 21:22
            +1
            Kutipan: Bulgarian_5
            Dadi luwih bener babagan politik, apa aku bener?

            Entuk kamus panjelasan dhewe, uga, utawa deleng definisi tembung "pembantaian" ing wiki, yen ora, sampeyan bisa nelpon perang apa wae. Inggih, padha matèni wong, ta?
      2. zombierusrev
        zombierusrev 20 Oktober 2022 17:23
        -4
        Ya, kancaku, sampeyan anti-Semite, lan kanthi manual lawas Goebbels lan Ilyin .. sampeyan bakal nganyari paling ora sesuai karo agenda LGBT .. Sing ngajokake majalah "Posev" ditemokake ing stash kothak..
      3. Nelayan
        Nelayan 20 Oktober 2022 17:42
        +2
        kita bisa ngakoni, ngumpulake bahan, bukti lan menyang pengadilan, kita bakal nuntut!
    3. nikel
      nikel 20 Oktober 2022 16:53
      +8
      Miturut cara, tanggal dicathet ing kono. Apa ora amarga wong-wong mau padha meneng nganti 78 taun?
      1. ora utama
        ora utama 20 Oktober 2022 20:54
        +2
        Kutipan: nikel
        Miturut cara, tanggal dicathet ing kono. Apa ora amarga wong-wong mau padha meneng nganti 78 taun?

        Paling kamungkinan! Contone, Magyars cedhak Voronezh, Romania ing Odessa, Bandera nang endi wae, lan monsters iki sing diobong Khatyn!
        1. UAZ 452
          UAZ 452 22 Oktober 2022 11:49
          +1
          Iki mbuktekake yen satus kekuwatan ana ing bebener, sanajan ora kepenak. Lan upaya kanggo meneng, retouch kasunyatan kanggo kepentingan kahanan politik saiki bakal backfire ing sampeyan sesuk. Conto: Perang Donya II sejatine diwiwiti kanthi pendhudhukan bebarengan ing Cekoslowakia dening Jerman lan Polandia ing taun 1938, nanging sawise perang, supaya ora nyinggung Polandia sing dadi sekutu kita, wayahe iki dilebokake ing rem, wiwit tanggal 1 September. 1939. Dadi apa sing sampeyan entuk minangka matur nuwun? Referensi sing terus-terusan kanggo Pakta Molotov-Ribbentrop, ora nggatekake Pakta Hitler-Pilsudski sing luwih awal, perayaan sing ana hubungane karo mengeti Kamenangan ing Polandia, sing dadi korban, minangka salah sawijining inisiator utama perang, sing padha. ora nganggep perlu kanggo ngundang wakil saka Rusia. Iki minangka akibat saka ngapusi "kanggo kawilujengan", kanggo tugas sedhela.
  2. Vladimir_2
    Vladimir_2 20 Oktober 2022 16:16
    +2
    Berk Scholz kudu diwenehi mesthi! .. yen ora "winged" banget
    1. tihonmarine
      tihonmarine 20 Oktober 2022 16:35
      +5
      Kutipan: Vladislav_2
      Berk Scholz kudu diwenehi mesthi! .. yen ora "winged" banget

      Tampilake kabeh Eropa sing pasukane perang bebarengan karo Hitler ing wilayah Leningrad.
  3. kredo
    kredo 20 Oktober 2022 16:16
    +4
    Sayange yen wis telat, nalika meh ora ana blokade sing isih ana.
    Matur nuwun nganti saiki, amarga ing antarane sedulurku sing adoh ana sing rumangsa dhewe lan slamet.
  4. rus71
    rus71 20 Oktober 2022 16:17
    -5
    .... nanging uga wakil saka sawetara negara Eropah liyane .....
    Dadi opo???
    Nyuwun ganti rugi kaya Polandia?!
  5. Komentar wis dibusak.
    1. tihonmarine
      tihonmarine 20 Oktober 2022 16:39
      +3
      Kutipan saka acetophenone
      Sapa sing mbayar acara iki? Sapa sing dhawuh? Pira regane? Sapa sing entuk manfaat saka iku?

      Iki dudu pertunjukan, nanging nanggepi kasunyatan manawa sawetara negara sing nglawan Hitler nyatakake Rusia minangka "sponsor terorisme." Saiki ayo padha mangsuli pembantaian Leningrad.
      1. Luminman
        Luminman 20 Oktober 2022 17:03
        +2
        Saiki ayo padha mangsuli pembantaian Leningrad

        Ora mung kanggo Leningrad! Setengah saka bagéan Eropah saka Rusia dikuwasani. Dheweke uga ora mambu mawar ing kana ...
  6. Komentar wis dibusak.
  7. lokasi
    lokasi 20 Oktober 2022 16:21
    +1
    Tanggepan kanggo tuduhan pembantaian ing Ukraina ditindakake. Hayuk kawan! Elingi blokade. Siji saiki malah bisa ngelingi kejahatan intervensi internasional nalika Perang Sipil ... yen ora kabeh "Bolsheviks, Bolsheviks ...."
    1. novel66
      novel66 20 Oktober 2022 16:36
      -2
      Lha, Mamai uga pantes dikutuk, yen ora kok ana kene!
      1. Luminman
        Luminman 20 Oktober 2022 16:40
        +1
        Lha, Mamai uga pantes dikutuk, yen ora kok ana kene!

        Ayo ngapura wong Jerman. Inggih, kita uga bakal mbayar kanggo storming Berlin ...
        1. tihonmarine
          tihonmarine 20 Oktober 2022 17:21
          0
          Kutipan saka Luminman
          Ayo ngapura wong Jerman. Inggih, kita uga bakal mbayar kanggo storming Berlin ...

          Kaget yen Scholz durung nuntut iki.
  8. Knell Wardenheart
    Knell Wardenheart 20 Oktober 2022 16:36
    -5
    Pengadilan Kota St. Petersburg ngetokake putusan

    Kangge, ing kasunyatan paralel, wong lungguh ing pusat tahanan sementara nganti pirang-pirang taun, ngenteni kasus-kasus kasebut dianggep dening pengadilan. Nanging nuntut Nazi sing wis suwe wis mati, mesthi, luwih penting (lan sing paling penting, luwih relevan).
    Ora, aku ngerti yen iki kejahatan "tanpa statute of limitations" lan liya-liyane, lan ukuran, nanging .. masalah pancen ana, dheweke dhewe dadi anggota juri, aku weruh carane chelas diasinake kanggo setahun. lan setengah kanggo angkara sing ora ana, ing kasus sing bisa diurutake metu kanggo 2 dina.
    1. mitroha
      mitroha 20 Oktober 2022 16:42
      0
      Kutipan saka Knell Wardenheart
      Nanging nuntut Nazi sing wis mati, mesthi, luwih penting

      Dear, ing kasus iki, sampeyan babi. Telu saka sedulurku mati keluwen ing Leningrad.
      Aku pengin sampeyan padha, mbok menawa bakal teka, ck
    2. zombierusrev
      zombierusrev 20 Oktober 2022 17:25
      -1
      Nazisme duwe akeh pengikut anyar lan kudu ngatasi kabeh pengikut ideologi kanibalisme iki ... kepiye sampeyan kuwatir babagan dheweke, ketoke sampeyan wedi yen dheweke bakal nemoni sampeyan?
  9. Luminman
    Luminman 20 Oktober 2022 16:38
    +3
    Pengepungan Leningrad diakoni minangka pembantaian kanthi keputusan pengadilan

    Saiki iki wektu kanggo miwiti nuntut ganti rugi saka Jerman kanggo Leningraders sing mati. Miturut cara, perlu njaluk ganti rugi ora mung kanggo blokade, nanging uga kanggo pendhudhukan tanah kita nalika Perang Donya II. Lan kudu jumlah gedhe. Iki sing nyoba ditindakake dening wong Polandia. Lan iki sing ditindakake dening wong Yahudi luwih saka 70 taun ...
    1. zombierusrev
      zombierusrev 20 Oktober 2022 17:26
      0
      Wong-wong Yahudi nindakake supaya rencana bisnis dadi ...
    2. Liberal
      Liberal 20 Oktober 2022 19:20
      -2
      Kanggo njaluk soko saka wong, iku perlu salah siji: a) kanggo ndhukung karo pasukan militèr b) pengaruh internasional, tekanan diplomatik.
      Apa sing pisanan, apa sing nomer loro ing "keluwihan" kita
  10. PYCCO_TYPUCTO
    PYCCO_TYPUCTO 20 Oktober 2022 17:30
    0
    oaf scholz wis ngguyu? utawa ora ngguyu?
  11. michail
    michail 20 Oktober 2022 18:37
    +3
    Boneka bayi seluloid ing pinggir Ladoga! Anak-anak njupuk dolanan saka kanak-kanak sing adoh lan seneng, ndhelikake ing dhadha, lan nyelehake tongkang karo bocah-bocah lan truk lan dilebokake ing ngisor es. Nalika sandhangane bosok, lan daginge wis dipangan crayfish, dolanan plastik ngambang lan dikumbah ing segara nganti 60s abad pungkasan !!!!!! Iki dudu pembantaian, durung ana tembung sing diciptakake kanggo iki.
  12. Plane_Junkers
    Plane_Junkers 20 Oktober 2022 18:39
    0
    sing paling penting, pas wektune. Iku tetep kanggo nggawa biaya marang Adolf Aloizovich
  13. Komentar wis dibusak.
  14. DKuznecov
    DKuznecov 20 Oktober 2022 21:07
    0
    Stalingrad, nomer loro.

    Teks komentar sampeyan cendhak banget lan, miturut panemu administrasi situs, ora nggawa informasi sing migunani.
  15. Laksamana Besar
    Laksamana Besar 21 Oktober 2022 00:43
    0
    Akhire, sawise pirang-pirang taun, kita bisa liwat lan matur nuwun marang Gusti Allah.
  16. iki odessy
    iki odessy 22 Oktober 2022 11:43
    0
    ideologi komunis sing ditindakake dening CPSU, ideologi kelas minangka perversion lengkap, munafik lan nglanggar kepentingan bangsane dhewe kanggo "persaudaraan komunis internasional", sing ora tau ana. 1. Padha, maksudku wong-wong sing kita sebut "Eropah" ora tau dadi "ideologis kita", karo sawetara banget pengecualian 2. Padha sacara genetis diisi karo sumber daya lan kasugihan alam. 3. Padha wis digawa munggah kanggo generasi ing nistha lan wedi kanggo kita, lan karo tekane saka Amerika Serikat ing tataran donya, uga karo idea anyar saka "penyerapan ekonomi" savages. Kenapa teks iki? Kajaba iku, isin maca wong sing kaya ngono saka kulawarga sing dibuwang lan lumpuh ing perang iki lan mung saiki !! sawise tiba negara sing dipimpin dening CPSU, langkah-langkah lan tumindak sing bener ditemokake kanggo netepake apa sing kedadeyan. Partai bajingan saka Staraya Square iki, kanggo nyenengake "kamp sosialis" lan delir saka komunis donya, nindakake kabeh supaya ora nyinggung. Kretinisme ideologis