Review militèr

Kendaraan pemulihan lapis baja Bergepanzer 2 kanggo Ukraina

16
Kendaraan pemulihan lapis baja Bergepanzer 2 kanggo Ukraina
Salah sawijining ARV Bergepanzer 2 saka kumpulan pertama, Oktober 2022



Sawetara wulan kepungkur, Jerman janji bakal nransfer kendaraan pemulihan lapis baja Bergepanzer 2 (BPz 2) menyang Ukraina. Transfer nyata saka peralatan kuwi wiwit mung ing Oktober lan, ketoke, terus kanggo dina iki. Kendaraan lapis baja Jerman ora dimaksudake kanggo nggunakake langsung ing pertempuran. Ing wektu sing padha, dheweke kudu njamin operasi lan panggunaan kendaraan tempur lapis baja.

Peralatan bantu


Mbalik ing musim semi, pimpinan Jerman nyatakake kesiapan kanggo pindhah menyang rezim Kyiv sawetara Panzerhaubitze 2000 montor mandhiri lan bedhil anti-pesawat anti-pesawat Flugabwehrkanonenpanzer Gepard. Bebarengan karo peralatan kasebut, dheweke bakal nyedhiyakake amunisi, macem-macem peralatan tambahan lan peralatan tambahan.

Ing pertengahan Juli, rincian anyar babagan pitulungan kasebut dikenal. Pers asing nglaporake manawa ARV Bergepanzer 2 bakal ditransfer kanggo njamin operasi Gepard ZSU. Ing wektu sing padha, mung telung kendaraan kasebut dialokasikan - sesuai karo standar Jerman kanggo unit staf.


BPz 2 narik mobil macet

Wektu transfer telung BPz 2 ing wektu kasebut ora dilaporake. Kaya sing wis dingerteni mengko, kiriman peralatan kasebut telat banget. Nanging, sajrone persiapan lan nunggu, rencana Berlin saya tambah akeh. Sisih Jerman nganggep yen formasi Ukrainia mbutuhake 15 ARV. Kacarita saiki teknik iki kudu bisa digunakake karo Gepard ZSU lan bedhil self-propelled PzH 2000.

Pangiriman nyata BREM diwiwiti mung ing awal wulan iki. Pesen pisanan saka jinis iki muncul ing 10 Oktober. Macem-macem sumber nyatakake yen sapratelo saka jumlah peralatan sing direncanakake wis teka ing Ukraina, lan kendaraan sing isih ana bakal dikirim ing mangsa ngarep. Uga, foto sing nuduhake transportasi BPz 2 ing trawl tank disebarake menyang sumber daya khusus.

Nganggep keanehan logistik negara manca lan pengalaman pangiriman sadurunge, bisa dianggep manawa kabeh ARV sing direncanakake wis teka ing Ukraina. Saiki bisa disebarake ing antarane unit lan subunit sing duwe kendaraan lapis baja Jerman. Kajaba iku, mesin pisanan saka kumpulan wis bisa nguwasani lan sijine menyang operasi lengkap.


Kendaraan lapis baja Jerman durung katon ing zona pertempuran, utawa informasi babagan iki durung ditampa. Ing wektu sing padha, cetha yen dheweke bisa mlebu ing unit tempur ing mangsa ngarep. Sakcepete sawise iku, siji bisa nyana laporan saka karusakan saka mesin kuwi utawa njupuk minangka piala.

Tambahan kanggo tank


Ing pertengahan XNUMX-an, Bundeswehr miwiti transisi menyang anyar tank Leopard 1. Uga ing wektu iki, pangembangan kendaraan teknik generasi anyar diwiwiti, sing kanggo njamin karya pasukan tank. Sajrone sawetara taun sabanjure, Krauss-Maffei ngembangake sawetara model anyar adhedhasar tank anyar - lapisan jembatan, kendaraan teknik lan ARV.

Pangiriman peralatan anyar menyang unit Jerman Kulon diwiwiti ing pungkasan dekade. Kabutuhan Bundeswehr ing BREM Bergepanzer 2 kira-kira meh 550 unit. - sesuai karo ukuran armada tank. Ing awal seventies, kontrak ekspor pisanan muncul. Contone, Italia dhawuh kira-kira. 70 kendaraan ndandani lan pemulihan lan ngasilake batch kanthi ukuran sing padha. Ing mangsa ngarep, BPz 2 ing macem-macem jumlah dituku dening macem-macem negara minangka tambahan kanggo tank Leopard-1.


Ing pungkasan seventies, modernisasi digawa metu ngarahke kanggo nambah ciri utama. Modifikasi BREM BPz 2A2 nampa winch sing luwih kuat, crane kanthi kapasitas angkat sing luwih gedhe, lsp. Modernisasi ing project iki mung satus mobil.

Tentara Jerman wis suwe nilar tank Leopard 1 sing lungse, nanging peralatan adhedhasar mau isih ana ing layanan. Miturut The Military Balance 2022, nganti saiki, Bundeswehr duwe 95 ARV BPz 2. Sawise menehi pitulung marang Ukraina, jumlahe bakal suda dadi 80 unit. Kajaba iku, sawetara negara liyane duwe mesin kuwi ing jumlah cilik.

Prospek kanggo kendaraan pemulihan BPz 2 umume dikenal. Dheweke ora cocog maneh karo tugas sing wis ditemtokake lan ora ana moral. Padha bakal terus operate nganti sumber daya wis entek lan mboko sithik bakal dibusak. Ing wektu sing padha, BREM BPz 3 Büffel modern, digawe ing sasis tank Leopard 2, wis nyedhiyakake Bundeswehr lan tentara asing.

Kanggo tugas khusus


ARV Bergepanzer 2 minangka wakil khas saka kelas kasebut. Iki minangka kendaraan lapis baja kanthi sakumpulan peralatan khusus, sing bisa digunakake ing ngarep lan nindakake tugas khusus: narik peralatan sing macet, narik lan menehi sawetara ndandani.


Nang kamar kontrol

BPz 2 digawe ing basis saka tank Leopard-1 lan maximally manunggal karo. Panggabungan bagean umum lan rakitan tekan 75%. Sisih ngisor awak, pembangkit listrik lan undercarriage wis dilestarekake meh ora owah. Ing wektu sing padha, awak nampa kabin kanggo nampung peralatan utama, ing njaba lan ing njero. Tingkat proteksi sacara sakabehe tetep ing tingkat tank basa. Proyeksi frontal dilindhungi saka projectiles, unsur waja liyane - saka peluru, shrapnel lan projectiles cilik-kaliber.

BREM nahan mesin diesel MTU MB 838 CaM 500 kanthi tenaga HP 830. Transmisi kasebut diowahi kanggo nyedhiyakake daya menyang pompa sistem hidrolik, sing njamin operasi peralatan target. Gear mlaku adhedhasar bar torsi ora diowahi. Mobilitas lan manuver BREM lan tank ora beda-beda, sing nyederhanakake operasi gabungan lan kinerja tugas evakuasi.

Ing njero awak ana winch hidrolik kanthi gaya 35 tf. Kabel ditanggepi liwat jendhela ing waja frontal lan digunakake independen utawa karo hoist chain. Ing kasus sing terakhir, BREM bisa narik tank sing bobote puluhan ton. Kanggo stabilitas nalika digunakake saka ngarep, awak wis sudo agul-agul dozer.


Tank rusak kanthi kondisi lan macet

Ing ngarep mesin, ing sisih tengen kabin, ana crane kanthi turntable lan boom lurus. Ing posisi stowed, panah diselehake ing sadawane awak. Drive hidrolik nyedhiyakake rotasi bunder saka crane. Kapasitas ngangkat, gumantung saka sudut boom, tekan ton 20. BREM BPz 2A2 sing ditingkatake nampa crane 25 ton.

Ing sisih lan ing buritan awak ana pengikat kanggo macem-macem peralatan, kayata blok katrol, rod penarik, lsp. Ana uga kothak kanggo piranti lan suku cadang. Platform ing ndhuwur kompartemen mesin dirancang kanggo ngangkut mesin tank / unit daya.

Awak BREM dumadi saka wong papat. Papan kerjane duwe panel kontrol sing dibutuhake, kalebu. ing versi portabel. Kanggo pertahanan diri, kru duwe rong bedhil mesin. Siji diselehake ing sunroof, liyane diangkut ing stowage. Peluncur granat asap diwenehake.


Misi wis rampung

masa depan sing bisa ditebak


Kaya sing direncanakake dening Berlin, kendaraan Bergepanzer 2 bakal digunakake kanggo narik metu, ngungsi lan ndandani unit tempur sing rusak. Kaping pisanan, senapan Jerman Gepard lan PzH 2000 bakal dadi "klien" ARV kasebut. Karakteristik teknis BPz 2 cukup kanggo nggarap.

Nanging, nalika nindakake tugas kasebut, BPz 2 bakal ngadhepi risiko lan kesulitan sing jelas. Evakuasi peralatan sing rusak nyebabake kerja aktif ing zona bebaya ing geni mungsuh. Patut, BREM duwe kesempatan kanggo nemokake dhewe lan tiba ing geni kanthi asil sing bisa ditebak.

Kanggo nindakake bagean saka operasi, kru kudu ninggalake volume sing dilindhungi, lan ing wektu iki dadi target gampang kanggo senjata cilik. gaman, artileri lan senjata geni liyane. Kekalahan malah siji anggota kru ngancam bakal ngganggu kabeh evakuasi. Nanging, malah waja ora njamin safety lan sukses. Proteksi BREM BPz 2 umume padha karo proteksi tank Leopard-1 lan ora angel banget kanggo artileri modern utawa senjata anti-tank.


Kerja crane

Bisa samesthine yen formasi Ukrainia ora bakal nggunakake ARV Jerman kanggo tujuan sing dituju. Ngadhepi kekurangan kendaraan lapis baja, dheweke bisa nggunakake kendaraan khusus minangka kendaraan tempur "full-fledged". Ing kasus iki, risiko mung bakal nambah, amarga. peralatan ora dimaksudaké kanggo tugas kuwi, lan kabeh watesan lan shortcomings saka waja lan gaman bakal kebak manifested.

entuk manfaat winates


Mangkono, Jerman maneh nransfer peralatan militèr kanggo Ukraina, lan bantuan kuwi wis fitur karakteristik. A nomer cilik saka mesin lungse diparengake, lan padha kudu ngenteni sawetara sasi. Kajaba iku, amarga macem-macem faktor, kendaraan lapis baja sing ditransfer duwe prospek sing bisa ditebak - paling kamungkinan, bakal dipateni utawa dadi piala.

Nanging, pangiriman ARV Bergepanzer 2 bisa uga migunani kanggo panampa. Peralatan kasebut ora dimaksudake kanggo pertempuran, nanging bisa narik kendaraan tempur sing rusak saka medan perang lan dikirim menyang papan sing didandani. Rezim Kyiv ngadhepi kekurangan kendaraan lapis baja, lan mulane butuh sarana kanggo mulihake lan bali menyang layanan. BPz 2 sing diimpor bisa nyumbang kanggo proses kasebut, nanging ora mungkin nggunakake potensial lengkap.
Pengarang:
Foto sing digunakake:
Telegram / BMPD, Kementerian Pertahanan Jerman
16 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Alexander_Snegirev
    Alexander_Snegirev 21 Oktober 2022 06:38
    -1
    Mitra Kyiv NATO bakal miwiti nampa tank Leopard-1A5 saka Yunani. Kabeh dadi iki. Angkatan Bersenjata Ukraina wis nampa lapisan jembatan tank "Gepard" ZSU, "Biber" (berang-berang), lan kendaraan pemulihan lapis baja "Bergepanzer 2" ing sasis. Menteri Pertahanan Jerman Christine Lambrecht ngumumake pangiriman sistem 100 tank menyang Ukraina saka Yunani lan Slovakia. Slowakia nyerahake T-72, dene wong Yunani mung duwe Leopards-1A5 saka tank.
    1. pakar
      pakar 21 Oktober 2022 21:16
      0
      Wigati, kolega, carane kita kabeh misuwur minus.
  2. EULA
    EULA 21 Oktober 2022 08:00
    +1
    mobil migunani. Ndandani kabel listrik, pipa gas, bendungan, mbusak barang manca, peralatan rusak, mobil saka kali cilik. Umumé, ing urip tentrem dheweke bakal nemokake karya.
  3. Yuri Pravoslavny
    Yuri Pravoslavny 21 Oktober 2022 09:09
    -1
    Tanpa sia-sia, Scholz diolok-olok amarga kelenturan lan kalem nyediakake senjata menyang Ukraina. Mesthine teknik iki wis dibuwang - lan dheweke ndeleng saka sisih liyane. Kenapa apik kudu ilang? Guru! Umumé rampung!
    1. pakar
      pakar 21 Oktober 2022 21:18
      +1
      Wigati, kolega, carane kita kabeh misuwur minus.
      1. Yuri Pravoslavny
        Yuri Pravoslavny 22 Oktober 2022 07:23
        0
        Punika plus kanggo sampeyan. Aja nesu marang wong-wong sing ora nyekel nada-nada dhuwur saka sarkasme. Butts ing siji tembung!
  4. pakar
    pakar 21 Oktober 2022 10:16
    0
    Evakuasi peralatan (NATO), ing kene aku mikir wong Ukrainia bakal dilatih kanthi cepet. Nanging sapa, carane lan ing ngendi bakal didandani?
  5. Dedok
    Dedok 21 Oktober 2022 10:46
    0
    masalah evakuasi, salah siji sing paling topikal saiki: ing cart padha nuduhake T-90 nilar dening kru, kok ora dievakuasi?
    utawa kanthi cara liya - deleng kepiye, ing saben bengkel, kerjane kanggo ndandani peralatan sing dievakuasi / dijupuk (peralatan USSR lan padha ngerti carane ndandani), nanging ing kene ???
    ing Timur Jauh padha arep modernisasi T-62, kok ??? - mikir babagan alasan lan ngerti ...
    lan mesin iki bakal dadi kapentingan kanggo kabeh wong: loro sing ngrancang peralatan kasebut lan sing ngasilake, mula kita butuh piala "urip" - kanggo sinau
  6. Dedok
    Dedok 21 Oktober 2022 10:48
    0
    lan komentarku ilang, sanajan dilampirake ...
    1. pakar
      pakar 21 Oktober 2022 21:17
      0
      Wigati, kolega, carane kita kabeh misuwur minus.
  7. Zaurbek
    Zaurbek 21 Oktober 2022 10:52
    0
    Lan iki uga tegese transisi Gamelan kanggo operasi Leopards .... wang, sing ing mangsa kita bakal weruh Leo1 lan M60 ing sawetara jinis versi modern. Ora bisa maju tanpa kendaraan lapis baja, lan USSR ora mikir babagan nyedhiyakake kendaraan lapis baja Ukraina ing perang nglawan Federasi Rusia. Giliran teknologi NATO wis diobong ing lapangan
    1. pakar
      pakar 21 Oktober 2022 21:17
      0
      Wigati, kolega, carane kita kabeh misuwur minus.
  8. yowis
    yowis 21 Oktober 2022 10:53
    0
    Iku wektu kanggo penulis kanggo nyadari yen pasokan senjata NATO "menyang Ukraina", nanging ora digunakake, nanging kanggo pasukan NATO. Tilas Ukraina ngasilake lan nyedhiyakake mung "daging" kanggo NATO. Negara kasebut isih ana, nanging negara kasebut wis suwe.
    1. pakar
      pakar 21 Oktober 2022 21:17
      0
      Wigati, kolega, carane kita kabeh misuwur minus.
  9. Dedok
    Dedok 21 Oktober 2022 10:54
    0
    Nah, aku nulis maneh:
    Apa sampeyan ndeleng T-90 sing ditinggal kru? takon kenapa?
    lan video, ngendi Carane ... padha ndandani rusak / peralatan trophied?
    lan takon dhewe kok WE wiwit modernisasi tank T-62?
    kabeh iki minangka pranala saka siji rantai ... lan ora ana artikel siji-sijine babagan iki, nanging perlu banget supaya ana pangerten yen, kanthi kabeh teknologi Soviet, ndandani kanthi tujuan, sethithik utawa ora cukup. rampung ... ora ana sarana evakuasi
    lan mesin iki (piala urip) bakal menarik banget kanggo perancang lan buruh produksi
    1. pakar
      pakar 21 Oktober 2022 21:17
      0
      Wigati, kolega, carane kita kabeh misuwur minus.