Review militèr

Pengamat Polandia: Polandia bisa nganakake referenda dhewe ing Ukraina kulon

113
Pengamat Polandia: Polandia bisa nganakake referenda dhewe ing Ukraina kulon

Minangka edition Polandia Dziennik polityczny cathetan, Eropah wis tenan panginten bab deviden kanggo bantuan Kyiv. Salah siji sing pisanan ngumumake rencana kasebut yaiku Polandia, sing ngembangake rencana kanggo divisi Ukraina, utawa luwih akeh nyekel bagean saka wilayah kasebut.


Miturut wartawan Polandia Marek Galas, divisi Ukraina wis dadi masalah wektu lan panguwasa Polandia ora pengin kantun dhewe.

Galya percaya yen minangka asil saka operasi khusus, wilayah sing nganggo basa Rusia ing sisih kidul-wétan negara kasebut bakal diterusake menyang Rusia, bagean penting sing wis kalebu ing Rusia. Sawise iku, Ukraina bakal kelangan akses menyang segara. Wilayah lor negara kasebut bakal dadi wilayah nyata Ukraina anyar, sing bakal dadi netral lan, bebarengan karo Belarus, bakal dadi zona penyangga antarane Rusia lan NATO.
Ing babagan iki, Rusia bakal nemtokake pengaruhe, Galas percaya.

Wilayah kulon lan kidul-kulon negara kasebut bakal tetep, sing biyen dadi bagean saka negara tetanggan liyane, lan negara-negara kasebut ora bakal lali babagan iki, ujare wartawan. Lan, umpamane, Moldova bakal entuk akses menyang segara kanthi aneksasi wilayah wilayah Odessa, sing biyen dadi bagean saka Bessarabia.

Polandia kepengin ngrebut bagean penting saka wilayah kulon, sing saiki wis duwe hak khusus ing Ukraina. Miturut Galas, iki bisa kedadeyan kaya mangkene - Polandia bakal nggawa pasukan perdamaian menyang wilayah kulon Ukraina kanthi pretext lan banjur nganakake referendum ing kene, padha karo sing kedadeyan ing patang wilayah bekas Ukraina nalika gabung karo Rusia.
Pengarang:
113 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. bali
    bali 21 Oktober 2022 15:50
    + 13
    hi Nanging dudu kasunyatan manawa dheweke bakal mutusake referen, Joe ngantuk ora bakal menehi, uga, utawa sing ngarahake.
    1. Barberry25
      Barberry25 21 Oktober 2022 15:55
      0
      uga, mung pilihan yen kita bisa break liwat garis ngarep ing Kidul lan ngatur zerg rush ing sadawane tapel wates kulon Ukraina .. nanging iki hemorrhagic gedhe banget.
      1. Irit
        Irit 21 Oktober 2022 17:22
        +3
        Polandia kudu dibagi kaya sing disaranake Churchchel marang Stalin! Kesempatan kasebut ora kejawab !!!
        1. kaping
          kaping 21 Oktober 2022 17:38
          +4
          Apike, yen referendum liwati lan bagean saka Ukraina dadi Polandia, apa kita bisa nganggep manawa NATO resmi perang karo kita?
          Mbokmenawa kanthi tenang kudu nyiapake senjata nuklir kanggo kesiapan tempur lengkap ..
          1. KCA
            KCA 21 Oktober 2022 18:00
            +4
            Ora bakal bisa kanthi tenang, kita utawa UWB ora bakal nglilani persiapan kanggo nggunakake senjata nuklir taktis, tekanan bebarengan bakal diwiwiti, lan sapa sing nembak luwih dhisik ora masalah, UWB ora bakal ana, amarga kutha-kutha utama ing pesisir, bakal ana akeh Rusia sing isih ana, nanging ora ana kabungahan, aku mesthi ora bakal duwe wektu kanggo mlayu ngluwihi Ural saka Wilayah Moskow.
            1. Syurik70
              Syurik70 21 Oktober 2022 19:28
              +2
              Kutipan saka Dos
              hi Nanging dudu kasunyatan manawa dheweke bakal mutusake referen, Joe ngantuk ora bakal menehi, uga, utawa sing ngarahake.

              Kenapa sampeyan?
              Nalika Kyiv main peran, kok ora uncalan balung kanggo asu uga-barked.
              Liyane bab iku saka sudut pandang logika iku bakal aneh kanggo ngenali referendum iki sawise non-pangenalan referendum ing Donbass, nanging nalika West peduli logika?
            2. pelaut2
              pelaut2 21 Oktober 2022 20:09
              +1
              ing buku dening A. Doronin * Black Day * kabeh iki diterangake banget realistis.
        2. Eroma
          Eroma 22 Oktober 2022 17:59
          0
          Sampeyan kudu ora ngrusak Kakaisaran Rusia, banjur Polandia ora bakal ana!
          Apa gunane ngelingi masa lalu? Stalin nyipta donya sosialis, kalebu Polandia, lan Churchill mbuwang gagasan sing ngrusak sosialisme ing donya!
          Kita kudu ndeleng kahanan saka dhuwur saiki lan ngitung akibat saka keputusan kanggo sesuk! Kutub nganggep awake dhewe minangka mungsuh kita, kekuwatane ora ana gunane kanggo kita! Mulane, Ukraina Kulon minangka bagéan saka Ukraina netral, utawa bagéan saka Rusia, ora ana pilihan liyane! am
          1. aakvit
            aakvit 26 Oktober 2022 13:41
            0
            Lan menyang neraka karo akordion tombol wedhus? Ing pangertèn saka Lviv lan Carpathian Bandera liyane? am mesthi ana schirya lan ora ana bedane kanggo perang - karo Rusia utawa Polandia! Wong-wong mau lan liya-liyane ora nggali segara lan liya-liyane! Lan ora kanggo Bandera, ora siji utawa liyane. Supaya psheks kanthi demokratis ngatasi shchenevmerliks! Mbokmenawa Bandera wis sadar lan ana wong sing takon. Aja njupuk! Hei, dadi! hi
      2. mbayar
        mbayar 22 Oktober 2022 12:34
        0
        Kutipan: Barberry25
        uga, mung pilihan yen kita bisa break liwat garis ngarep ing Kidul lan ngatur zerg rush ing sadawane tapel wates kulon Ukraina .. nanging iki hemorrhagic gedhe banget.

        Luwih gampang nyuwek ing sisih lor-kulon - saka Belarus. Saka lor nganti kidul, ngethok jalur pasokan saka Eropa.
        Lan ing sisih kidul, logistik ora ngidini kita nyuwek.
        1. Osipov9391
          Osipov9391 22 Oktober 2022 19:03
          -2
          Sisa "Shell" ing cedhak Kherson kena rudal HARM.
          Ing kana, ora ana radar S-300 lan S-400 sing wis dirusak dening misil kasebut.
          Amarga padha kerja terus-terusan kanggo nunggu serangan MLRS.

          Nanging kita ora bisa ngrusak pertahanan udara Ukraina kanthi cara iki - meh ora nyatakake dhewe.
          Mulane, banget ulet nalika nampa data saka pesawat AWACS, satelit lan stasiun pertahanan rudal AS ing Polandia lan Romania.
          1. mbayar
            mbayar 22 Oktober 2022 21:53
            +2
            Kutipan: Osipov9391
            Sisa "Shell" ing cedhak Kherson kena rudal HARM.

            Iki perang, ana uga cukup pigura karo asor saka radar Ukrainia, lan loro ndjogo (19Zh6, P-18), lan S-300 panuntun dhumateng radar, launchers. Lancets aktif nggarap dheweke, kanthi aktif. Radar saka pertempuran kontra-baterei uga ajeg dirusak. Kajaba iku, pertahanan udara Ukrainia ngalami overrun kritis rudal ing Republik Kyrgyz lan nyerang UAV Rusia. Pertahanan udara Angkatan Bersenjata Ukraina wis tipis banget. Kajaba iku, bagéan saka sistem pertahanan udara ditarik kanggo nutupi kutha-kutha (sadurunge padha kapapar jenuh zona garis ngarep).
            Rusia duwe akeh UAV serangan lan UAV kamikaze, akeh banget. Lan saben sasi bakal luwih akeh. Ing zona pertahanan udara garis ngarep, pertahanan udara wis diencerake kanthi serius, sing wis nyederhanakake karya penerbangan, sing maneh aktif kanthi aktif.
            Nanging sing utama yaiku pasukan seger teka ing ngarep, lan bakal terus teka. Serangan-serangan (counter-offensives) wadya-bala Ukraina wis mbledhos, wadya-bala Ukraina wis entek. Logistik lan pasokan pasukan diganggu lan iki wis mengaruhi ...
            Pertahanan udara bakal dibuwang kanthi luwih aktif, lan ing jero wilayah - ana alat kanggo iki, lan macem-macem alat kasebut bakal nambah.
            Kutipan: Osipov9391
            Mulane, banget ulet nalika nampa data saka pesawat AWACS, satelit lan stasiun pertahanan rudal AS ing Polandia lan Romania.

            Radar pertahanan rudal ing Romania ora ana hubungane - ora ana apa-apa saka kono. AWACS - ya, ana masalah karo dheweke. Nanging bisa diremuk kanthi gangguan, kanthi cepet nyuda jangkauan deteksi. Lan yen ana masalah, banjur nuthuk kabeh pesawat AWACS iki ora bakal dadi masalah.
            Masalah Rusia ing NMD iki kedaden amarga pangarepan dhuwur saka Medvedchuk lan kapercayan ing pasukan winates dhewe diparengake kanggo iki ing Februari.
            Kesimpulan digawe.
            Langkah-langkah ditindakake.
            Asil wis ilang lan mung bakal tuwuh.
    2. Wend
      Wend 21 Oktober 2022 16:05
      + 22
      Dadi hyena ditarik munggah. Ora bakal ana Ukraina
      1. VORON538
        VORON538 21 Oktober 2022 16:08
        + 18
        Dheweke ora bisa tahan ujian "dadi merdika." Iku salah dhewe. Ora perlu nyenengi Russophobes lan Nazi. hi
        1. Wend
          Wend 21 Oktober 2022 16:29
          + 13
          Kutipan saka: VORON538
          Dheweke ora bisa tahan ujian "dadi merdika." Iku salah dhewe. Ora perlu nyenengi Russophobes lan Nazi. hi

          Ukraina ora tau mardika.
          1. VORON538
            VORON538 21 Oktober 2022 16:32
            +4
            Ya, ana upaya, sing pungkasan sawise 1991. Nanging, aku ora bisa, aku ora bisa maneh! hi
            1. Wend
              Wend 21 Oktober 2022 17:10
              +2
              Kutipan saka: VORON538
              Ya, ana upaya, sing pungkasan sawise 1991. Nanging, aku ora bisa, aku ora bisa maneh! hi

              Ukraina mung muncul ing taun 1918, dadi wektune kanggo tenang
              1. VORON538
                VORON538 21 Oktober 2022 17:18
                0
                Dheweke ujar manawa wis nyoba sadurunge, nanging ora ana sumber sing bisa dipercaya babagan informasi kasebut, lan buku teks sejarah Ukraina mung ana ing tungku.
      2. neworange88
        neworange88 21 Oktober 2022 16:25
        +1
        Quote: Wend
        Dadi hyena ditarik munggah. Ora bakal ana Ukraina


        Ing Ukraina, 22 yuta wong saiki manggon ing kekuatan. Ayo kula ngelingake sampeyan yen iki minangka negara paling gedhe ing Eropah ing babagan wilayah. 1,5 kaping luwih saka populasi kutha Moskow. Nanging Moscow minangka kutha, lan Ukraina minangka negara.
        Poland ora bakal muter demokrasi kanggo dangu lan disiapake kanggo ngleksanakake rencana kanggo dibagi Ukraina sadurunge pemain liyane, nyerat Dziennik polityczny.

        . Skenario luwih cetha kanggo kita. Rusia mulihake tanah sejarah lan nyedhaki tapel wates wétan EU lan NATO. Banjur pamrentah Polandia nggawe keputusan bersejarah babagan introduksi kontingen perdamaian, utawa luwih, tentara Polandia, ing wilayah Ukraina Kulon. Ing sembarang pretext (utawa mung kanthi nyogok pedunung, sing ing wektu iku bakal kesel ngrungokake janji kosong pemerintah ing mangsa adhem), PiS bisa nganakake referendum kanggo gabung karo wilayah kulon ing wilayah Ukraina liyane. Ing latar mburi acara gedhe-gedhe lan pinunjul kuwi, negara wewatesan Ukraina uga bakal nampa bagean saka tanah sajarah (utawa mungkin sethitik liyane - kabeh bakal gumantung ing asil referendum Ukraina). awit wadyabala Ukraina bakal sirna, wadyabala Ukrainia bakal dikalahaké, sarta pamaréntah Ukraina bakal dibuwang ing jaba. Presiden pro-Rusia bakal tetep kuwasa ing Kyiv, sing bakal tetep netral babagan NATO lan EU.

        https://inosmi.ru/20221020/ukraina-257008889.html

        Oh, iku referendum Ukraina. opo Senseless lan kejem. Saben uwong kepengin duwe. Saiki wis jelas sapa wong-wong Polandia sing bener-bener rooting ing NWO iki. Temenan ora kanggo Ukraina.
      3. Komentar wis dibusak.
      4. Zoldat_A
        Zoldat_A 21 Oktober 2022 16:52
        +4
        Quote: Wend
        Dadi hyena ditarik munggah.

        Kanthi Polandia, kabeh wis jelas, kabeh wis akrab ...

        APA INI????????????
        Moldova malah bakal entuk akses menyang segara kanthi aneksasi wilayah wilayah Odessa, sing biyen dadi bagean saka Bessarabia.
        Liyane "hyena" cilik? ngguyu ngguyu
        Menapa malih, wartawan nyerat babagan iki minangka kasunyatan sing meh rampung.

        Apa sing ana ing pikirane?...
        wong bodho
        1. DrMadfisher_2
          DrMadfisher_2 21 Oktober 2022 17:15
          +5
          Saka kuldi mati, kupinge wong Moldova! Ing ngendi Moldova, lan ing ngendi segara! Kabeh bakal klelep (lan ... karo wong-wong mau)
        2. NKT
          NKT 21 Oktober 2022 17:23
          +4
          Ya, supaya Moldova njupuk wilayah Odessa, lan banjur, bebarengan karo Pridnestrovie, dadi bagéan saka Rusia, lan ing jero kita bakal nemtokake sapa sing administratif dumunung ing ngendi.
        3. 30 ing
          30 ing 21 Oktober 2022 17:33
          +4
          Kutipan saka: Zoldat_A
          Moldova malah bakal entuk akses menyang segara kanthi aneksasi wilayah wilayah Odessa, sing biyen dadi bagean saka Bessarabia.

          Sing, Moldova bakal ngontrol tutuk Danube? Ah ho ho, ora hee hee? Padha mbukak cangkeme ... Nasib Moldova samar ... Toli bakal diuntal dening Romania, roofing felt bakal retak setengah .. Bagéan bakal dadi bagéan saka siji lan ora bisa dibagi ... .
        4. Wend
          Wend 24 Oktober 2022 09:01
          +1
          Kutipan saka: Zoldat_A
          Quote: Wend
          Dadi hyena ditarik munggah.

          Kanthi Polandia, kabeh wis jelas, kabeh wis akrab ...

          APA INI????????????
          Moldova malah bakal entuk akses menyang segara kanthi aneksasi wilayah wilayah Odessa, sing biyen dadi bagean saka Bessarabia.
          Liyane "hyena" cilik? ngguyu ngguyu
          Menapa malih, wartawan nyerat babagan iki minangka kasunyatan sing meh rampung.

          Apa sing ana ing pikirane?...
          wong bodho

          Nah, kabeh wong cepet-cepet njaluk paling sethithik crumb saka pie gedhe. ngguyu
      5. ZoV
        ZoV 21 Oktober 2022 16:53
        +5
        Quote: Wend
        Dadi hyena ditarik munggah. Ora bakal ana Ukraina

        Mesthi ora! Nanging hyena duwe napsu mulya, lan mulane nggawe grup gabungan ing Belarus.
        1. Mikhail Sidorov
          Mikhail Sidorov 21 Oktober 2022 18:32
          +3
          Nanging hyena duwe napsu mulya, mula dheweke nggawe grup gabungan ing Belarus

          Dadi Daggers teka ing Belarus ora kanggo Ukraina. hi
          1. ZoV
            ZoV 21 Oktober 2022 18:40
            0
            Kutipan: Mikhail Sidorov
            Nanging hyena duwe napsu mulya, mula dheweke nggawe grup gabungan ing Belarus

            Dadi Daggers teka ing Belarus ora kanggo Ukraina. hi

            Kabeh padha persis, lan kapal kebangkrutan gedhe kita ora adoh saka Odessa ana ing tugas dimuat .. Soko bakal kelakon rauh! Nanging Ukraina mesthi ora ana maneh.
      6. Kiril Letov
        Kiril Letov 21 Oktober 2022 18:22
        -3
        Ora suwe 8 wulan wiwit aku maca ing situs web HBO babagan aneksasi Ukraina kulon sing bakal teka dening Polandia, lan barang-barang liyane ana. Ngapura dheweke lan dheweke bakal, amarga wong-wong sing ngurmati pangarep-arep kasebut ing kene kanthi mental tetep ing abad kaping 20. Mono-etnis Polandia ora perlu salah siji kulon utawa tengah Ukraina, amarga Polandia ora pindhah menyang kambuh saka Bandera ing wates lan ngelingi teror sing administrasi Polandia wis subjected kanggo ing wilayah kulon Ukraina ing taun interwar saka abad kaping 20. Alasan kapindho yaiku Polandia, minangka pimpinan ekonomi ing Eropah Wétan, nerusake saka prioritas pembangunan intensif tinimbang ekstensif, entuk keuntungan ekonomi saka partisipasi ing EU lan perawatan bangsa sing paling disenengi karo AS lan Inggris lan ora arep buyar sumber aside. Apa sing saiki diumumake Ukraina lan Polandia minangka pasar umum kanggo barang, modal lan tenaga kerja, ngetutake conto Uni Eropa nanging tanpa superstruktur politik ing wangun Komisi Eropa. Lan ana freaks nang endi wae, lan Polandia ora istiméwa, nanging padha ora nemtokake urutan lan inti saka acara.
      7. SKVichyakow
        SKVichyakow 21 Oktober 2022 19:33
        0
        Quote: Wend
        Dadi hyena ditarik munggah. Ora bakal ana Ukraina

        Apa ana wong sing pengin ninggalake dheweke?
        1. Wend
          Wend 24 Oktober 2022 09:03
          0
          Kutipan: SKVichyakow
          Quote: Wend
          Dadi hyena ditarik munggah. Ora bakal ana Ukraina

          Apa ana wong sing pengin ninggalake dheweke?

          AS pengin tetep dadi ancaman kanggo Rusia lan tapel watese. Sabanjure kanggo Rusia bakal bisa kanggo nglatih teroris Slavic, militan, sing banjur bakal dikirim menyang Rusia kanggo destabilize kahanan ing negara.
    3. gratis
      gratis 21 Oktober 2022 16:14
      + 16
      Moldova malah bakal entuk akses menyang segara kanthi aneksasi wilayah wilayah Odessa
      Sanadyan hyena Eropah utawa impoten Eropah ora bakal entuk Odessa, Odessa bakal duwe kita. Inggih, kanggo saiki, nuduhake liyane ing impen, sampeyan malah bisa miwiti gelut karo Westerners
    4. Terenin
      Terenin 21 Oktober 2022 16:23
      + 12
      Polandia bisa nganakake referenda dhewe ing Ukraina kulon
      Maydanuts mlumpat.
      1. ZoV
        ZoV 21 Oktober 2022 16:56
        +5
        Kutipan: Terenin
        Polandia bisa nganakake referenda dhewe ing Ukraina kulon
        Maydanuts mlumpat.

        Ing kabeh babagan, padha dibuwang, lan malah diwutahake karo getih .. Dheweke ora ngrungokake Milosevic!
    5. Aministrator
      Aministrator 21 Oktober 2022 16:55
      +4
      Ora, ayo padha ngatur referendum yen padha kepéngin. Iku mung kudu adil. Lan kanggo iki, kita (Federasi Rusia) kudu ngontrol proses ekspresi kekarepan. Mulane, kita bakal ngirim pengamat. Akeh pengamat. Flying, clanking track, stomping boots ... Lan aja padha sambat mengko yen ana akeh banget.
  2. Vertigo
    Vertigo 21 Oktober 2022 15:52
    + 17
    Nanging Jancok sampeyan gundul, lan ora Odessa geyropsky utyrki!
    1. entropi
      entropi 21 Oktober 2022 16:23
      -3
      maca kasebut kanthi teliti, kita ngomong bab Bessarabia, ora Odessa
      1. EMMM
        EMMM 21 Oktober 2022 16:34
        0
        Odessa minangka tapel wates langsung karo Republik Transnistrian kanthi kabeh akibat kanggo Rumania lan Pshekia, kanggo wong Magyar.
    2. IBRShB
      IBRShB 21 Oktober 2022 16:40
      +1
      Moldova bisa menehi "lali" babagan PMR minangka ijol-ijolan kanggo Bessarabia Kidul utawa sepotong + aliansi karo Rusia (kaya USSR 2). Ing kene kita kudu mikir babagan apa sing luwih nguntungake kanggo kita.
      Umumé, divisi kulit sing ora dibunuh maneh diwiwiti.
      1. Zoldat_A
        Zoldat_A 21 Oktober 2022 17:11
        0
        Kutipan: MBRShB
        Ing kene kita kudu mikir babagan apa sing luwih nguntungake kanggo kita.

        Moldova, miturut pendapatku, duwe rong pilihan.
        Utawa luh ing kacepetan lengkap kanggo Romania, lan ana teka apa bisa.
        Utawa, TANPA KONDISI, aliansi karo Rusia (mung tanpa USSR 2.0 - sing cukup! "White Stork", "Bouquet of Moldova", "Suk de mer" lan "Suk de strugure", mesthi apik, nanging padha banget larang kanggo budget Uni) - lan tanpa kahanan, "sekutu", minangka biasanipun, kita bakal Feed lan anget. Kebiasaan kita bodho banget ...

        Lan mikir babagan sawetara akuisisi teritorial ... Negara sing telung atus dolar isih akeh dhuwit? "Tuku" cilik...
      2. 30 ing
        30 ing 21 Oktober 2022 17:39
        +3
        Kutipan: MBRShB
        Moldova bisa menehi "lali" babagan PMR minangka ijol-ijolan kanggo Bessarabia Kidul utawa sepotong + aliansi karo Rusia (kaya USSR 2). Ing kene kita kudu mikir babagan apa sing luwih nguntungake kanggo kita.

        Apa sampeyan ngerti apa tegese kontrol ing cangkeme Danube? RI, USSR perang kanggo kontrol iki. . Banjur wong wicaksana saka melodious lan flourishing entuk, progundeli ... pro-Maidan ... sing blooming ... Ing tutuk saka Danube kontrol kabeh saluran banyu Eropah .. Menehi menyang Romania?
        1. IBRShB
          IBRShB 21 Oktober 2022 18:53
          0
          30 ing Romania duwe saluran Danube-ChM dhewe. PMR luwih penting. Utawa ana uga referendum kanggo gabung karo Federasi Rusia kanggo terus? Mesthi wae, bisa uga, nanging ing wektu kasebut kita bakal kesel banget (yen kita nyusup) lan ora bakal ana pasukan maneh kanggo konflik karo Romania-Moldova. Kita kudu nerusake saka kasunyatan.
          1. 30 ing
            30 ing 21 Oktober 2022 21:30
            0
            Kutipan: MBRShB
            Kita kudu nerusake saka kasunyatan.

            Oke, ayo dideleng kahanane. Mung iki perang anyar ditundha kanggo sawetara wektu ...
    3. ZoV
      ZoV 21 Oktober 2022 16:57
      +2
      Kutipan saka Vertigo
      Nanging Jancok sampeyan gundul, lan ora Odessa geyropsky utyrki!

      Odessa mesthi bakal dadi duweke, iki ora dibahas.
  3. Alexander 3
    Alexander 3 21 Oktober 2022 15:52
    +9
    Inggih, apa sing bakal kita deleng. Transcarpathia, ing ngendi para Hutsul manggon, sing arep digabung karo Hongaria utawa Polandia, Odessa tansah kepengin mulih menyang Rusia.
    1. EMMM
      EMMM 21 Oktober 2022 16:37
      +1
      Dadi rungokna! Lan sapa sing mbantah babagan iki? Buba, sing asalé saka Odessa, bakal ngomong ngono
      1. sabakina
        sabakina 21 Oktober 2022 17:20
        0
        Quote: EMMM
        Dadi rungokna! Lan sapa sing mbantah babagan iki? Buba, sing asalé saka Odessa, bakal ngomong ngono

        Kayane aku Buba Kastorsky bisa dadi presiden. Paling ora dheweke luwih ngerti babagan dolanan piano ...

        Aneh, videone ora muter ... Oke, aku bakal menehi liyane ...
    2. IBRShB
      IBRShB 21 Oktober 2022 19:12
      0
      Ora mung Hutsul sing manggon ing Transcarpathia. Lan kenapa khusus kanggo Hongaria? Mungkin dheweke pengin Slowakia. isih Slavs.
      1. Alexander 3
        Alexander 3 21 Oktober 2022 19:20
        0
        Wong Rusia uga manggon ing kana, Polandia, Hungaria.
  4. yuriy55
    yuriy55 21 Oktober 2022 15:53
    +2
    Pengamat Polandia: Polandia bisa nganakake referenda dhewe ing Ukraina kulon

    Ngapa ora? Ing kene, sing utama yaiku sinau carane urip kanthi tentrem, tanpa kesusu ing alangan ... Lan aja nuduhake swastika ing tapel wates ...
    1. VORON538
      VORON538 21 Oktober 2022 16:11
      +8
      Muga-muga para nasionalis Polandia bakal nyorong swastika iki menyang nasionalis Ukrainia nganti tekan amandel. hi
      1. JD1979
        JD1979 21 Oktober 2022 16:20
        + 11
        Oh, dheweke ora mung bakal ngisi sampeyan, nanging uga bakal nggawe sampeyan lali Ridna MOV kanthi cepet lan sinau carane ngucapake akeh swara hissing))
      2. Kapten Pushkin
        Kapten Pushkin 21 Oktober 2022 16:50
        0
        Kutipan saka: VORON538
        Muga-muga para nasionalis Polandia bakal nyurung swastika iki menyang nasionalis Ukrainia nganti tekan amandel.

        Yen Polandia ngatur kanggo cokotan mati Piece saka Ukraina sawise sawetara "referendum", banjur Ukrainians sing nemokake piyambak ing wilayah iki, utawa rodo kabeh non-Poles, ora bakal enried. Wong-wong Polandia bakal ngganggu wong-wong mau, supaya wong-wong sing mlarat padha mlayu menyang ngendi wae mripate katon kaya scalded.
        1. VORON538
          VORON538 21 Oktober 2022 17:15
          +4
          Iki wis dadi sedhih seksual, kaya sing dikandhakake. Wong-wong Kulon duwe sikap sing ala banget marang Rusia lan Rusia, mesthine. hi
          1. Kapten Pushkin
            Kapten Pushkin 21 Oktober 2022 17:43
            0
            Kutipan saka: VORON538
            Ayo wong-wong Kutub sing kekacoan karo wong-wong mau!

            Ing sawijining wektu, Stalin njupuk Lviv mung amarga alasan geopolitik - ing taun 1920 lan 1938 ora ana wates umum karo Hongaria lan Cekoslowakia larang regane.
            Mulane, menehi Ukraina Kulon menyang Polandia ora apik.
  5. Hagen
    Hagen 21 Oktober 2022 15:53
    +7
    Miturut Galas, iki bisa kedadeyan kaya ing ngisor iki - Polandia bakal nggawa pasukan perdamaian menyang wilayah kulon Ukraina kanthi pretext lan banjur nganakake referendum ing kene kaya sing kedadeyan ing patang wilayah bekas Ukraina.

    Yaiku, sawetara bagéan saka Polandia isih ngakoni referendum sing dianakaké ing Donbass lan wilayah Ukraina minangka alasan sing cukup kanggo ngganti afiliasi negara.
    1. Tchaikovsky
      Tchaikovsky 21 Oktober 2022 16:12
      +3
      Lan dheweke uga ngerti irreversibilitas lan finalitas proses iki.
    2. Andobor
      Andobor 21 Oktober 2022 16:28
      +1
      Kutipan saka Hagen
      Yaiku, sawetara bagéan saka Polandia isih ngakoni referendum sing dianakaké ing Donbass lan wilayah Ukraina minangka alasan sing cukup kanggo ngganti afiliasi negara.

      Aku bakal pitutur marang kowe rahasia - paling, mung pamaréntah pro-Amerika, dipeksa kanggo ngapusi dhewe.
  6. Belopolyak
    Belopolyak 21 Oktober 2022 15:53
    +2
    Kurator ora bakal nglilani Polandia nindakake iki, mung yen padha trample marang karsane. Yen ing kahanan iki Polandia diijini lan asil dikenali, iku ora bisa maneh kanggo nyekel standar pindho kene, kaya acara kepungkur ing panggonan liya. Kene lan saiki bakal, ing loro-lorone. Kita kudu ngakoni referenda Federasi Rusia.
  7. bingo
    bingo 21 Oktober 2022 15:54
    + 11
    Lan sawise kabeh ngenali referendum!

    Supaya aku dadi iwak bug-eyed!
  8. Gandum
    Gandum 21 Oktober 2022 15:54
    +5
    Ora mungkin kanggo menehi wilayah Ukraina sing bakal dicairake menyang negara sing musuhan.
  9. Ulan.1812
    Ulan.1812 21 Oktober 2022 15:56
    +4
    Shchazzzz ngimpi bagean saka wilayah Odessa sawetara Moldova.
    Lan supaya Polandia nyoba nganakake referendum.
  10. Tagan
    Tagan 21 Oktober 2022 15:56
    +4
    Polandia bakal ngenalake para penjaga perdamaian
    "Peacekeepers" Polandia isih dadi target sing sah kanggo Rusia.
  11. Dedok
    Dedok 21 Oktober 2022 15:58
    +2
    Kothak Pandora mbukak, lan kita, sawise mbukak, menehi tandha wektu
    1. VORON538
      VORON538 21 Oktober 2022 16:15
      +1
      Dadi kudu mbuwang komputer kanthi sofa tempur lan jotosan menyang kantor registrasi lan pendaftaran militer, mbenerake kahanan kasebut kanthi bakat pribadi komandan! Ora? Apa? Ora ana agenda, sampeyan bisa dadi sukarelawan! : hi
      1. Bayun
        Bayun 21 Oktober 2022 16:40
        0
        Ora kabeh prajurit "bayonet". Wong saka markas ("saka kursi") bisa ngirim tentara 100-kuat menyang perang, lan njawab kanggo iku sadurunge Gusti Allah lan manungsa. Lan kapten perang tansah (!) nuwun kanggo 1 prajurite. Dheweke ora bisa ngirim ewonan wong mati, tegese dheweke ora bisa menang perang. Kita ora ngatur supaya - kita ora bakal ngganti. Iku salah kanggo nglawan "otak" lan "tangan" sanajan ing bidang militer.
        1. VORON538
          VORON538 21 Oktober 2022 17:04
          0
          Nanging Nanging, sofa omniscient iksperd pantes panggonan ing trench! hiTanpa wong-wong mau, kanthi cara apa wae, kaya sing kasebut ing ndhuwur (katon beda) ujar, tentara ngidak-idak, nanging iki, ehh, kepiye!
          1. Bayun
            Bayun 23 Oktober 2022 16:25
            0
            Sing penting dudu papan endi wonge, nanging sapa wonge iki!

            Jendral utama tanpa kaki saka "sofa" iku pakar sing luwih apik (kita ngomong babagan ahli) tinimbang pejuang enom ing trench.

            PS: Lan ya, sing terakhir sampeyan pengin "ing trench" yaiku ngirim barang ing Web;)
    2. Tchaikovsky
      Tchaikovsky 21 Oktober 2022 16:16
      0
      Mung wiwit nyekel munggah
  12. ruwet
    ruwet 21 Oktober 2022 15:59
    +4
    Kita bakal nutup metu saka Nazi menyang Segara Ireng, banjur kita bakal weruh, Mungkin kita bakal tekan Lvov. Rencana perang bakal ditampilake, kaya sing dikandhakake Tatar.))).
  13. isv000
    isv000 21 Oktober 2022 15:59
    +3
    mandheg Lha, sapa maneh sing pengin awak komisaris?!!!

    A bolongan kanggo sampeyan ora saka donat, ora Ukraina!
  14. DiViZ
    DiViZ 21 Oktober 2022 16:00
    0
    Mbok. Kabeh ing catalicism - dadi akeh jiwo ilang putih-skinned lan iridescent.
  15. Lesovik
    Lesovik 21 Oktober 2022 16:01
    +1
    Wilayah kulon lan kidul-kulon negara kasebut bakal tetep, sing biyen dadi bagean saka negara tetanggan liyane, lan negara-negara kasebut ora bakal lali babagan iki, ujare wartawan.
    Umume padha karo
    wilayah lor negara
    "wilayah kulon lan kidul-kulon" ora mung "bagéan saka negara tetanggan", nanging uga bagéan saka Rusia. Lan wartawan ngirim ora lali babagan.
  16. evgen1221
    evgen1221 21 Oktober 2022 16:02
    +3
    Sejarah mulang manawa ora ana sing mulang apa-apa. Saben-saben Polandia miwiti ngomong banter bab partisi wong ing sih., Dadi biasane Polandia pisanan dibagi, banjur obrolan dadi meneng kanggo nalika. Lan kenapa Polandia mutusake apa sing bakal diwenehake marang Moldova? Dheweke ora ana ing bisnis.
    1. Luminman
      Luminman 21 Oktober 2022 16:20
      +3
      Iki carane Polandia biasane dibagi pisanan, lan obrolan dadi meneng kanggo sawetara wektu

      Cepet utawa mengko, dheweke bakal dibagi maneh, wis akeh banget mambu saka dheweke akhir-akhir iki. Kabeh tanggane mung bakal seneng babagan iki ... nglirik
    2. Egoza
      Egoza 21 Oktober 2022 16:55
      +3
      Kutipan saka: evgen1221
      Lan kenapa Polandia mutusake apa sing bakal diwenehake marang Moldova? Dheweke ora ana ing bisnis.

      Ya, Moldova uga bisa gabung karo Rusia! Dheweke bakal nganakake referendum dhewe lan hello menyang Polandia gedhe!
  17. Alex92
    Alex92 21 Oktober 2022 16:03
    +1
    Yen ana terobosan ing kabeh ngarep Rusia ing sisih kulon, bisa uga pilihan iki ora bakal disetujoni ing aliansi (Washington)
  18. Krivotykin
    Krivotykin 21 Oktober 2022 16:04
    +6
    Ya, supaya wilayah Lviv, uga wilayah Ivano-Frankivsk lan Ternopil dijupuk tanpa referendum. Bandera padha ngethok. Lutsk, Rivne lan Zhitomir kudu diwenehake marang wong Belarusia.
  19. FoBoss_VM
    FoBoss_VM 21 Oktober 2022 16:05
    +3
    Apike, geyropa lan s uga ora ngakoni referendum kasebut? Utawa iku beda?
    1. VORON538
      VORON538 21 Oktober 2022 16:20
      +2
      Lan kenapa dheweke ora ngakoni? Iku demokratis yen Saxon lan para abdine nindakaken! Dheweke ngrusak negara kanthi slogan kaya ngono, nanging sampeyan mikir! nglirik
  20. Tukang Pasang65
    Tukang Pasang65 21 Oktober 2022 16:06
    +1
    Moldova malah bakal entuk akses menyang segara kanthi aneksasi wilayah wilayah Odessa, sing biyen dadi bagean saka Bessarabia.
    wilayah Moldova? Bisa uga.
    Polandia bakal nggawa pasukan perdamaian menyang wilayah kulon Ukraina kanthi pretext lan banjur nganakake referendum ing kene.
    kene paling kamungkinan ditulis karo pitchfork ing banyu. Sampeyan perlu kanggo ndeleng apa Rusia mikir bab iki, lan ora sawetara jinis hyena Eropah.
  21. MVG
    MVG 21 Oktober 2022 16:12
    +3
    "Polandia bisa nyekel referendum ing sisih kulon Ukraina" - Pemotongan Ukraina diwiwiti. Utawa, pimpinan saiki wasis Ukraina bakal pro.ret negara iki tanggung. Aku ora mandheg gumun apa sing dituju wong golek dhuwit.
  22. Luminman
    Luminman 21 Oktober 2022 16:17
    +6
    Polandia bisa nganakake referenda dhewe ing Ukraina kulon

    Silesia uga kudu nganakake referendum. Sawise kabeh, iki minangka tanah bekas Jerman. Jerman bakal seneng banget babagan iki ... nglirik
  23. Komentar wis dibusak.
  24. Komentar wis dibusak.
  25. ZIF122
    ZIF122 21 Oktober 2022 16:20
    +1
    Wong Polandia, mesthi ora bakal kantun duweke dhewe-dhewe! Sing muspra anggone ngupayakake perang iki!
  26. Vladimir80
    Vladimir80 21 Oktober 2022 16:21
    0
    Dheweke bisa nganakake referendum, utawa ora ... Lan sapa sing bakal ngidini? Dalang saka Amerika Serikat ora butuh iki, mula sampeyan ora ngarep-arep acara iki!
  27. Rostislav Prokopenko
    Rostislav Prokopenko 21 Oktober 2022 16:26
    +2
    Dadi aku mikir yen ... Moldovans, lan dudu wilayah Odessa.
    Kita isih butuh dalan mlaku menyang Transnistria ngguyu
  28. Rostislav Prokopenko
    Rostislav Prokopenko 21 Oktober 2022 16:27
    0
    Dadi aku mikir yen ... Moldovans, lan dudu wilayah Odessa.
    Kita isih butuh dalan mlaku menyang Transnistria ngguyu
  29. lawas
    lawas 21 Oktober 2022 16:27
    +3
    Aku iku bakal cukup adil! Kabeh jinis Galicia, Lvov, Zhytomyr lan wilayah kosong lan bodho sing padha didunungi dening Bandera sing ora ana gunane kanthi genetis lengkap, Rusia mesthi ora butuh apa-apa! Koper tanpa gagang, diisi karo masalah sing ora bisa diilangi, mbutuhake biaya pangopènan sing ora bisa diukur. Kanggo apa? Transcarpathia - Hongaria, zapadenschina - Polandia, supaya padha menehi hasil karo Bandera piyambak. Lan ora ana wilayah Odessa ing Moldova, kenapa iki?! Moldova dhewe pungkasane bakal ditelan dening Rumania, kabeh wis maju. Liyane iku Rusia! Sugih ing sumber daya lan lokasi geopolitik saka tanah. Nanging Kyiv tenan ngundakake pitakonan ... Apa mung moral-historical-psychological pangertèn saka iku, iku perlu? Kene sampeyan kudu mikir nglirik
  30. Simbah amatir
    Simbah amatir 21 Oktober 2022 16:35
    +4
    Nyatane, dheweke bisa nganakake referendum babagan mlebu bagean Ukraina saiki menyang Polandia. Ing teori, dheweke ora kudu nggawa pasukane: cukup kanggo mrentah Zelensky supaya nindakake. Tenang, asile bakal dadi apa sing dibutuhake Barat. Nanging, kaya sing dakkarepake, yen kedadeyan kasebut, ora bakal dina iki utawa sesuk. Aku pilihan iki bisa ing acara saka serangan kita. Lan serangan kasebut ora ing skala sing winates, nanging serius, saengga ngarep Angkatan Bersenjata Ukraina bakal ambruk.
  31. Mantan prajurit
    Mantan prajurit 21 Oktober 2022 16:45
    0
    Yen ana terobosan nyata ing ngarep Ukrainia ing wilayah serius lan ana ancaman mundhut kontrol Angkatan Bersenjata Ukraina, banjur Zelya dhewe bakal ngatur referendum iki, kang Polandia perlu, lan bisa uga ora mung ing wilayah kulon. . Kita mikir cara sing padha karo Simbah-amatir. Akeh wong sing mikir kaya ngono.
  32. Bayun
    Bayun 21 Oktober 2022 16:48
    +1
    Wong-U - "padha bodho."

    Iku ora perlu kanggo nglawan Rusia, iku perlu kanggo PSHEKOV! Nampa Katulik, pindhah menyang RUSIA (ora ana penerjemah saka basa-basa bangsa ing donya ing ngendi wae lan ora ana) basa menyang aksara Latin, nggawe Konfederasi karo Polandia (Polandia-Mova-Rusia - negara. basa, kaya ing "becik" Swiss) lan licik-sepi- liwat referendum kanggo mlebu loro EU lan NATO. Iku kesempatan sajarah profaned sing.

    Lan saiki? Saiki negara-U ORA BISA. Wis diputusake, awal disepakati, nanging nganti saiki lagi dibagi-bagi.

    PS: lan ora perlu nesu Pakdhe Abram karo Bandera.
    1. tihonmarine
      tihonmarine 21 Oktober 2022 17:10
      +1
      Quote: Bayun
      Saiki negara-U ORA BISA.

      Saben uwong ngerti yen ora bakal ana negara nalika Zelensky ditugasake, mung pedunung Ukraina sing ngira yen dheweke merdika, lan wis suwe didol lan disebarake apa lan sapa sing entuk.
      Umumé, mlumpat lan maidans mung mimpin kanggo "mati" nanging ora kanggo Control-Alt-Delete.
      1. Bayun
        Bayun 23 Oktober 2022 15:28
        +1
        Revolusi = kesalahan.

        Aku setuju banget. Rusia 1917, kaya kudeta 1991-1993, uga kesalahan. Dadi kudu jujur ​​lan tenang nulis ing buku pelajaran sejarah: "revolusi iku ERROR of life- being" ... sing pemerintah lan rakyat padha-padha disalahake.

        Stalin mbenerake "Error-1917". Putin mbenerake "Error1991 lan 1993".
  33. St54
    St54 21 Oktober 2022 16:49
    0
    Lan ing tangan liyane, saka sisih Kutub, "kanggo ngadeg ing sumur lan ora ngombe banyu"?
  34. Pavel73
    Pavel73 21 Oktober 2022 16:52
    0
    Pilihan sing bisa ditampa kanthi sampurna. Kang wis takon kanggo dangu banget.
  35. tihonmarine
    tihonmarine 21 Oktober 2022 16:53
    0
    Lan, umpamane, Moldova bakal entuk akses menyang segara kanthi aneksasi wilayah wilayah Odessa, sing biyen dadi bagean saka Bessarabia.


    Lan moncong ora bakal retak, saka tanah Rusia. Odessa minangka kutha Rusia, lan uga Warsaw.
  36. amatir
    amatir 21 Oktober 2022 16:54
    -1
    contone, Moldova malah bakal entuk akses menyang segara karo aneksasi wilayah wilayah Odessa, kang tau dadi bagéan saka Bessarabia.

    Iki "superpower Moldova" bakal ditempelake ing wilayah Odessa Federasi Rusia.
  37. IBRShB
    IBRShB 21 Oktober 2022 16:56
    0
    Lan kenapa Belarus ora nggawa pasukan lan nganakake referendum? Mlaku dadi mlaku!
    Ya, Moldova menyang Bukovina, supaya wong Romania ora entuk :)
  38. uga-dokter
    uga-dokter 21 Oktober 2022 16:58
    +1
    Musk ngajokake referendum bola-bali ing Novorossiya. Polandia uga, miturut penulis, bisa ngrebut potongan kasebut liwat referendum. banjur kenapa kita ora nggawe referendum sing padha ing kabeh wilayah Ukraina minangka syarat kanggo referendum bola-bali ing wilayah sing dibebasake?
  39. igorra
    igorra 21 Oktober 2022 16:58
    +2
    Apa wong Moldova ora bisa ngidoni puser? Akses menyang segara, huh? Ora mungkin ninggalake sepotong Ukraina. Yen Polandia menek menyang Ukraina kulon, banjur tingkat kabeh ana karo lemah. Lan karo liyane, lustration lengkap, padha tresna banget. Bener, iki saka alam fantasi, kita duwe presiden sing ayu ati, melas kabeh oligarki, maling, pengkhianat, kabeh kajaba rakyat biasa. Utawa, dheweke ngrasa melas marang kita, dudu dheweke sing ngetokake jus saka kita.
  40. Bonifasius
    Bonifasius 21 Oktober 2022 17:19
    0


    Nah, bebek Narik lan Pshek iku kanca "bosom"!
    Persahabatan, Persahabatan lan shag loro!
  41. cniza
    cniza 21 Oktober 2022 17:46
    +3
    Lan, umpamane, Moldova bakal entuk akses menyang segara kanthi aneksasi wilayah wilayah Odessa, sing biyen dadi bagean saka Bessarabia.


    Ya, sampeyan wis krungu babagan kuping kuldi ...
  42. Arcady007
    Arcady007 21 Oktober 2022 18:07
    0
    Nah, iki sing apik.
    Yen Polandia wis siyap kanggo iki, banjur bakal nindakake. Kayane rencana kita padha karo rencanane.
    Apa sing diarani nikah tanpa mantu.
  43. bumerang.
    bumerang. 21 Oktober 2022 18:39
    0
    Ing peta cuaca ing Ukraina, kutha Lviv ditetepake minangka Lemberg, nanging sakperangan alesan ora ana sing peduli ing Ukraina https://14-tage-wettervorhersage.de/wetter/karte/europa/ukraine/ Lan kanthi kapisah cuaca ing Lemberg https:// 14-tage-wettervorhersage.de/wetter/lemberg/vorhersage/324561/
  44. Sadok
    Sadok 21 Oktober 2022 18:54
    0
    apa segara Moldovans? penulis, tangi. Odessa menyang gipsi, ya
  45. zurbagan63
    zurbagan63 21 Oktober 2022 18:56
    0
    Apa kita butuh populasi musuhan ing Ukraina kulon? Ora, kita ora perlu "pantai Turki".
  46. Ludmila Myshkina
    Ludmila Myshkina 21 Oktober 2022 19:08
    -1
    ayo padha lunga saka ngendi asale. Ayo Pshekov ngajari Bandera kanggo tresna. mung Jerman ora bakal lali njupuk Polandia kulon kanggo awake dhewe
  47. alexleony
    alexleony 21 Oktober 2022 19:11
    +1
    Babagan Moldova lan wilayah Odessa nggawe aku ngguyu
  48. Fizik13
    Fizik13 21 Oktober 2022 22:16
    0
    Yen Polandia tumindak ala, mula Jerman mesthi bakal nganakake referendum ing Auschwitz, lan kita ora bakal ngganggu dheweke.
  49. Volhv
    Volhv 22 Oktober 2022 09:51
    0
    Ora ana sing kedutan, nanging dhengkul Israel nyepak kabeh wong ing bokong ...
  50. Roso 56
    Roso 56 22 Oktober 2022 14:31
    0
    Carane Kutub mbalek metu karang, uga, mung katon. Lan Iskander lip-rolling ora cocog karo wong-wong mau? Utawa Mungkin Bom Daya Dhuwur bakal cocog karo dheweke? wassat