Review militèr

Perusahaan "Misil Taktis" wis ngrampungake uji coba torpedo listrik anyar ET-1E

52
Perusahaan "Misil Taktis" wis ngrampungake uji coba torpedo listrik anyar ET-1E

Tactical Missiles Corporation wis ngrampungake uji coba torpedo listrik anyar ET-1E. Amunisi anyar wis nuduhake safety panggonan ing kapal selam nuklir lan diesel-listrik. Iki dicritakake ing perusahaan riset lan produksi negara "Wilayah".


Torpedo anyar iki dites ing kapal selam nuklir lan kapal selam diesel-listrik, ngakoni yen pancen aman kanggo digunakake. ET-1E minangka torpedo listrik saka desain modular, supaya peralatan tambahan bisa diinstal ing. Wiwitane luwih cendhek tinimbang torpedo konvensional, mula ana nganti siji setengah meter kanggo nampung modul tambahan. Thanks kanggo hardware digital sing diinstal, nambah modul ora mbutuhake reprogramming.

Torpedo iki luwih cendhek tinimbang conto sing dikembangake sadurunge. Amarga nggunakake teknologi anyar, iku bisa kanggo nggawe luwih cendhek saka conto sing wis ana lan njaluk watara siji setengah meter saka wates kanggo nampung sembarang peralatan tambahan. Iku modular, bisa njupuk modul tambahan

- nuntun TASS tembung wakil KTRV.

Miturut informasi saka pangembang GNPP "Region", torpedo listrik ET-1T bisa nabrak sembarang permukaan, ing jero banyu lan target pesisir ing jarak nganti 18 km ing lingkungan jamming sing angel, kalebu ing banyu cethek lan ing ngisor es. . Dirancang kanggo kapal selam kanthi tabung torpedo 533 mm.

Kanggo pisanan, torpedo ditampilake minangka bagean saka forum internasional Angkatan Darat-2022, nanging ing taun 2021, KTRV nglaporake babagan tes torpedo listrik tartamtu, sing jenenge ora diungkapake. Kanthi kemungkinan dhuwur, iki minangka ET-1E.
52 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Vladimir Postnikov
    Vladimir Postnikov 21 Oktober 2022 13:17
    -7
    Wiwitane luwih cendhek tinimbang torpedo konvensional, mula ana nganti siji setengah meter kanggo nampung modul tambahan.
    Ora dimangerteni. Lan apa ora nambah warhead amarga iki ekstra siji setengah meter?
    1. KCA
      KCA 21 Oktober 2022 13:24
      + 10
      Modularitas kasebut, perlu - bakal nambah warhead, perlu - bakal masang sawetara blok, baterei, contone, kanggo sawetara utawa unit telekontrol, utawa liya-liyane.
      1. Vladimir Postnikov
        Vladimir Postnikov 21 Oktober 2022 13:40
        -8
        Kutipan saka KCA
        Modularitas kasebut, perlu - bakal nambah warhead, perlu - bakal masang sawetara blok, baterei, contone, kanggo sawetara utawa unit telekontrol, utawa liya-liyane.

        Ing kasus iki, kita ngomong babagan publikasi wartawan. Ujarku utamane kanggo dheweke. Aku ora ngerti langsung saka desainer kok torpedo dadi siji lan setengah meter luwih cendhek. Lan adhedhasar artikel iki, para perancang nindakake perkara sing bodho. Aku pengin ngarep-arep manawa para desainer ora ana hubungane karo artikel iki, lan kabodhoan ing kene mung jurnalistik.
        1. Vladimir Postnikov
          Vladimir Postnikov 21 Oktober 2022 14:00
          -5
          Pitakonan wis ilang. Nikolayevich menehi jawaban sing paling mungkin ing ngisor iki. Iki ora bodho. Iku mung loot. Apa-ora, lan pasar, Nanging.
      2. neworange88
        neworange88 21 Oktober 2022 13:42
        +3
        Iki UET-1 (ROC "Ichthyosaurus"). Apa ana telekontrol?
        .Saka karakteristik amunisi anyar (ing modifikasi ekspor - UET-1E) sawetara 25 kilometer diarani (kanggo USET-80 - 18 km) lan kacepetan 50 knot (kanggo USET-80 - 48 kanthi tetes ing pungkasan lintasan menyang 42). Fitur utama torpedo yaiku sistem homing (SSN) sing kuat lan kebal banget lan motor listrik tanpa katup modern, digawe miturut sirkuit tanpa gear kanthi efisiensi dhuwur banget 0,97–0,98 (kanggo mbandhingake: desain padha karo Black Shark Italia nduweni efisiensi 0,94). Mesin kasebut nyedhiyakake instalasi siji-kanggo-siji ing panggonan kolektor lawas DP-31U, sing mbukak kemungkinan modernisasi efektif ora mung USET-80, nanging uga ekspor UETT lan TE2 kanthi nambah kinerja, kalebu SSN. . Kasunyatane yaiku DP-31U digawe kanthi watesan babagan paramèter (cukup kanggo ujar manawa ing pungkasan jarak kasebut dadi panas nganti 600-700 ° C) lan nduweni tingkat gangguan sing dhuwur banget, sing ndadekake angel banget nggunakake peralatan anyar.

        https://bmpd.livejournal.com/3946745.html
        1. Castro Ruiz
          Castro Ruiz 21 Oktober 2022 13:57
          0
          Sampeyan takon pitakonan sing apik banget!
        2. KCA
          KCA 21 Oktober 2022 13:59
          0
          50 knot padhet, ora ana sing ditulis babagan tuntunan, padha bisa ngomong babagan pilihan E, temenan ora liwat kabel ing kisaran kasebut lan dikontrol kanthi kacepetan kaya ngono.
          1. neworange88
            neworange88 21 Oktober 2022 14:01
            +1
            Kira-kira karakteristik kinerja kuwi. Aku wedi yen ora ana telekontrol, yen ora bakal padha gumunggung.

            "Ichthyosaurus" rampung tes negara taun kepungkur, kanthi konfirmasi karakteristik. Nanging, diklasifikasikake, mung karakteristik modifikasi ekspor UET-1E sing dibeberke. Padha. Jarak saka UET-1E yaiku 25 km. Ing UEST-80 - 18 km. Kacepetan maksimal - 50 knot versus 45 knot. Jarak deteksi target ing jero banyu luwih dhuwur - 3,5 km lawan 1,5 km. Iki ana ing saluran akustik SSN. Kapal lumahing dideteksi dening proses wake - turbulen ing lingkungan akuatik sing muncul saka operasi baling-baling. Wake tetep ing interval wektu nganti 500 detik saka wayahe kedadeyan.
            Senadyan karakteristik torpedo kanggo Angkatan Laut Rusia diklasifikasikake, bisa uga diwakili kanthi nambahake 1-15 persen nilai kasebut menyang karakteristik UET-20E. Dadi, jarak kasebut bakal dadi 30 km, kacepetan - 60 knot, lan jarak deteksi target ing jero banyu - 4,2 km.

            https://svpressa.ru/war21/article/304105/
        3. gameover_65
          gameover_65 21 Oktober 2022 14:04
          0
          Ya, umume kita ngomong babagan UET-1E, lan bisa uga huruf universal "U" bakal dibusak kanthi cepet, amarga. kabeh torpedo torpedo paling anyar digawe universal lan ora bakal ana anti-kapal selam lan anti-kapal.
        4. KCA
          KCA 21 Oktober 2022 14:10
          0
          Aku bubar maca kene yen ing Federasi Rusia, sambungan lagi dikembangaké ora elektromagnetik, nanging Magnetik, kang ora banyu utawa granit interferes karo, gelombang Magnetik liwat mau tanpa distorsi, ora linger lan ora dibayangke, nanging apa yen?
          1. neworange88
            neworange88 21 Oktober 2022 14:15
            +1
            Pira VNEU kanggo kapal selam sing wis dikembangake lan suwene kita ngenteni "apa yen" iki?
            1. KCA
              KCA 21 Oktober 2022 14:20
              0
              VNEU, kaya-kaya, ora dadi prioritas kanggo segara kita, Okhotsk sing paling dijaga, lan kenapa ana ing sekitar pangkalan SSGN kanggo nyilem karo VNEU ing banyu? Apa sampeyan kudu menyang Piala Dunia Baltik utawa VNEU? Siji utawa loro, nyopir menyang Mediterania, kanggo medeni kasur, nanging ora butuh pertahanan, ing wektu sing ngancam, kapal selam nuklir biasa nyilem lan nindakake tugase, ora kudu munggah pirang-pirang wulan, ana. iku wit Ash kanggo iki
          2. Boa constrictor KAA
            Boa constrictor KAA 21 Oktober 2022 14:40
            0
            Kutipan saka KCA
            ombak magnetik liwat tanpa distorsi, ora telat lan ora dibayangke,

            Apa sampeyan krungu babagan pelet wesi-mangan ing dhasar Samudra Donya? Apa babagan anomali magnetik ing jero banyu? Mekaten!
            Lan sampeyan ngomong - "padha ora linger lan ora dibayangke" ... negatif
            1. KCA
              KCA 21 Oktober 2022 14:44
              +1
              Ya, aku ora ngomong iki, aku dudu fisikawan, aku duwe spesialis loro khusus ing magnet lan lapangan, nanging ing urip sipil, ing akselerator partikel dhasar, padha ora ngerti apa-apa bab militer, aku maca. apa aku nulis. Ya, lan dhasar ing segara bisa rada jero, kepiye pengaruhe komunikasi karo kapal selam nuklir ing jerone 300m?
          3. Jafar
            Jafar 21 Oktober 2022 17:25
            +1
            James Maxwell, kanthi teori medan elektromagnetik, ora setuju karo argumen kasebut. Sembarang lapangan bolak-balik, magnetik utawa listrik, bakal nyebabake munculé komponen ortogonal kapindho (listrik utawa magnetik, mungguh).

            Nanging yen kita ngomong babagan nampa VLF, sing ngirim sinyal saka kapal selam, loop magnetik sing nampa antena VLF luwih kompak, nanging ora bisa digunakake kanthi apik kanggo transmisi, ing kene kabel dawa klasik bakal tetep.
    2. subteks
      subteks 21 Oktober 2022 15:45
      0
      bisa nabrak sembarang permukaan, ing jero banyu lan target pesisir ing jarak nganti 18 km

      Lumahing lan pesisir, bisa uga.
      Kapal selam impor modern (maaf, kapal selam) nduweni posisi tembak ngluwihi jangkauan produk iki. Ora bakal entuk, apa maneh nyekel ... Beban sing ora ana gunane.

      Para maos duwe pitakon, kok luwih cendhek? Sirah kita katon ing sisih, lan ana fashion, torpedo 6 meter. Yen kita arep ngedol, kita kudu nglakoni sing padha.
  2. Voronezh
    Voronezh 21 Oktober 2022 13:19
    +3
    18 km .. ora bakal cukup, yen aku ora salah, banjur padha duwe MK - 48 kanggo 50 km?
    1. gameover_65
      gameover_65 21 Oktober 2022 13:31
      +6
      Sampeyan ndeleng jeneng ET-1E, tegese iki minangka torpedo ET-1 ing versi Ekspor.
      Lan ekspor tansah karo ciri underestimated. Lan ya, ET-1 diumumake 48-50km
      1. ZIF122
        ZIF122 21 Oktober 2022 13:37
        +3
        Yen mangkono, banjur kabeh apik! Umumé, gaman paling anyar kudu diuji, diprodhuksi lan dileksanakake kanthi cepet, ngilangi kabeh alangan birokrasi!
        1. gajah
          gajah 21 Oktober 2022 13:57
          0
          Ing Stalin, padha bakal wis ngenalaken sanalika bisa
      2. JD1979
        JD1979 21 Oktober 2022 13:54
        -5
        Yen ana wong ngarep-arep yen kanthi karakteristik kaya ngono, dheweke pengin tuku, mula dheweke kudu langsung hubungi psikiater. Lan panguwasa sing relevan kudu miwiti mriksa ing ngendi lan apa dhuwit sing ditindakake, amarga proyek sing ora nyukupi saiki wis pegatan ... secara harfiah saben detik. Nanging nyatane kita bakal duwe 800 T-62))) lan ing meh kabeh wilayah, mung Pasukan Rudal Strategis lan Pertahanan Udara sing beruntung.
        1. KCA
          KCA 21 Oktober 2022 14:04
          -1
          Aku weruh T-55s mandhiri, banjur apa? Siji bedhil ing ndhuwur parapet, kenapa ora bunker? Utawa apa sampeyan mikir yen T-62 bakal dikirim menyang Kyiv utawa Odessa? T-55, kanthi weker, mlumpat metu saka jugangan dhewe kanthi cepet, ing wayah wengi, kembang api mulya saka knalpot, padha mlumpat kaya walang, sanajan wis tuwa lan mesine ringkih, nanging bisa . ..
          1. JD1979
            JD1979 21 Oktober 2022 14:12
            -3
            Sial, sepira angel karo sampeyan ... sampeyan ora bisa maca kabeh? utawa elinga 3 tembung pungkasan? Dikandhakake babagan t-62 mung ing konteks kasunyatan manawa duwe pirang-pirang perkembangan "modern" saka pirang-pirang biro desain menyang pasukan, sakperangan alesan, dheweke mung bisa nyedhiyakake apa sing wis ana ing gudang. malah karo modernisasi. Lan akeh "anyar" yen dibandhingake karo analog luwih elek tinimbang 10-20 taun pembangunan negara NATO. Dadi pitakonan, apa sing bener dipandu dening pangembang? Ing daya saing senjata karo padha saka mungsuh? Utawa mung - kita bakal nambah apa, sanajan sawise iku mung cocok kanggo museum ing comparison karo liyane, nanging minangka biasanipun, kita bakal pass mati minangka terobosan. Apa sampeyan mikir yen 18 km saka "paling anyar" nglawan 185 km saka wong lanang umur 10 taun iku normal? Utawa kapal selam kita maneh
            Apa aku bakal dadi target ing papan latihan?
            PS: Nalika aku ngerti saka opus sampeyan, tank minangka walang sing kudu mlumpat kanthi apik saka parit? Lan aku mikir kudu target target lan ing wektu sing padha bisa urip dhewe, nylametake kru saka senjata anti-tank lan tank mungsuh. Tresna acara?
            1. KCA
              KCA 21 Oktober 2022 14:24
              +2
              Pinten? 185 km? Sampeyan ora bisa menehi jeneng merek torpedo lan prinsip pandhuan, aku durung nate krungu babagan iki saka agensi OBS
              1. JD1979
                JD1979 21 Oktober 2022 16:00
                -3
                Ya, iki masalah sampeyan))) apa sing sampeyan ora krungu, ora ngerti utawa ora pengin ngerti. Nggoleki. Sampeyan ana ing situs kaya aku utawa luwih. Dheweke nulis babagan torpedo ing kene, sanajan ora ana ing warta, kajaba sampeyan maca liyane saka warta.
            2. Johnson Smithson
              Johnson Smithson 21 Oktober 2022 15:38
              -1
              duwe pirang-pirang perkembangan "modern" saka pirang-pirang biro desain menyang pasukan, sakperangan alesan dheweke mung bisa nyedhiyakake barang sing wis ana ing gudang, luwih apik sanajan modernisasi.

              Aku wonder carane akeh dhuwit sampeyan pengin nampa mung paling anyar?
              budget pertahanan kita 12 kaping kurang saka Amerika Serikat lan 5 kaping kurang saka China

              lan malah Amerika Serikat nalika perang ing Irak cepet digunakake munggah Simpenan senjata tliti lan ngalih menyang bom lawas
              1. JD1979
                JD1979 21 Oktober 2022 16:16
                -2
                Ya, desainer kita uga ora entuk 300 kilodollar saben taun. Lan yen sampeyan pengin, sampeyan bisa nemokake dhuwit yen sampeyan ora ngubur ing lemah lan ora nglampahi ing show-offs ing wangun game.
                1. Johnson Smithson
                  Johnson Smithson 21 Oktober 2022 16:46
                  -1
                  Desainer kita wis nggawe model paling anyar, supaya bisa ngasilake lan tuku, kita butuh pabrik anyar, alat mesin lan pembayaran kanggo kabeh iki.

                  Iku banget naif kanggo mikir sing kanggo Penny padha bakal bisa kanggo gawé model paling anyar saka peralatan. Kanggo Penny, mung T-62 bisa nganyari.

                  Contone, China wis nandur modal 1,5 triliun mung ing pangembangan elektronik sawijining. Kita uga butuh elektronik dhewe kanggo senjata paling anyar. Ing endi sampeyan bakal "yen sampeyan pengin" golek tambahan $1,5-2 triliun kanggo iki?
                  Anggaran ENTIRE Rusia kurang saka angka iki
                  1. JD1979
                    JD1979 21 Oktober 2022 19:24
                    0
                    Kutipan saka Johnson Smithson
                    Desainer kita wis nggawe model paling anyar, supaya bisa ngasilake lan tuku, kita butuh pabrik anyar, alat mesin lan pembayaran kanggo kabeh iki.

                    Inggih, inggih! Dumadakan kita butuh pabrik anyar, wong anyar))) Iki katon logis. Lan misale jek bisa dingerteni kabeh wong))) Utawa ora kabeh wong? Apa sampeyan ndeleng pabrik anyar?)
                    Kutipan saka Johnson Smithson
                    Iku banget naif kanggo mikir sing kanggo Penny padha bakal bisa kanggo gawé model paling anyar saka peralatan. Kanggo Penny, mung T-62 bisa nganyari.

                    Aku kepengin weruh sapa lan kapan mikir kaya ngono?
                    Kutipan saka Johnson Smithson
                    Contone, China wis nandur modal 1,5 triliun mung ing pangembangan elektronik sawijining. Kita uga butuh elektronik dhewe kanggo senjata paling anyar. Ing endi sampeyan bakal "yen sampeyan pengin" golek tambahan $1,5-2 triliun kanggo iki?

                    GAMPANG! FNB, Pendapatan saka lenga lan gas lan investasi investor. Sampeyan ora mikir yen China langsung njupuk jumlah iki saka kanthong? Ora, kabeh iku bertahap, lan MediaWiki wiwit teka cukup cepet.
                    Lan aja nyebutake China minangka conto))) Iki mung nuduhake ora ana gunane pamrentah Rusia. Apa sampeyan mikir China narik 2 triliun iki? Utawa duwe triliun kilometer kubik gas lan lenga? NO. Dheweke entuk kabeh iki kanthi nandur modal ing industri HIS lan ora njupuk rampokan ing bukit) 30 taun kepungkur, Rusia dadi pimpinan karo kabeh industri sing diwarisake saka USSR lan China minangka negara agraris sing miskin. Lan saiki?))) Apa peran diganti? China minangka raksasa industri, lan Rusia, saliyane stasiun bensin, wiwit tuwuh gandum?)) Inggih, bravo, apa maneh ngomong) Mesthi wae, aku ora nggedhekake sethithik, nanging ora akeh. Amarga, sanajan sukses utawa "sukses" ing taun-taun pungkasan, negara kasebut dipimpin dening kabeh wong sing padha nyopot sadurunge) Ya, mung sawetara sing ganti sepatu sithik lan nyisir rambut)
                    1. maratkoRuEkb
                      maratkoRuEkb 27 Oktober 2022 07:19
                      0
                      Вам ведь не угодишь, если выделить средства на новое производство из ФНБ или еще откуда то вы предсказуемо начнете орать, распил бабла, там коррупция)) ну так ведь в методичках написано да?)
                      1. JD1979
                        JD1979 27 Oktober 2022 10:21
                        0
                        Да с чего вы взяли?))) Я как раз за то, чтобы деньги работали, это инструмент. А чтобы не было коррупции, на заставить работать золотоунитазников)
                        Зы: выкиньте свою методиску про "денег нет" палитесь)))
                      2. maratkoRuEkb
                        maratkoRuEkb 27 Oktober 2022 14:28
                        0
                        Вы интересный персонаж))
                        А по вашей методичке золотоунитазники конечно только в России есть?))
                        Вы выше так интересно написали
                        Inggih, inggih! Dumadakan kita butuh pabrik anyar, wong anyar))) Iki katon logis. Lan misale jek bisa dingerteni kabeh wong))) Utawa ora kabeh wong? Apa sampeyan ndeleng pabrik anyar?)

                        Если конкретно про производство торпеды, то новый завод конечно еще не построили. А если говорить о всей стране то да новые заводы строятся и развиваются. Дак вы какие именно заводы не увидели?

                        а вот этот ваш комент шикарен, давайте по пунктам пройдемся по вашим манипуляциям и подменам понятий)):
                        И не надо приводить Китай в пример))) Это лишь показывает всю никчемность российской власти. Китай по-вашему нарисовал эти 2 трл? Или у него триллионы кубокилометров газа и нефти? НЕТ. Все это он заработал вкладывая в СВОЮ промышленность а не вывозя за бугор награбленное)

                        Промышленность Китая поднялась не сама по себе пуф волшебным образом, а в нее американцы инвестировали кучу бабок и технологий ради снижения стоимости товаров)) А у Китайцев были уголь(дешевая и доступная энергия) и дешевая рабочая сила(работали за миску риса раньше говорили же) плюс у них мягкий климат(строительство выходит дешевле) А вы так ловко это сравнили с Россией. У нас тоже есть дешевая энергетика("триллионы кубокилометров газа и нефти"), да вот только в страны соцлагеря не принято переносить производства так как мы враги)) Где же наши инвесторы то западные? Вы и я их не видим, потому что их нету и не будет. Поэтому нам приходится все самим поднимать, жить на свои. Поэтому показывать на Китай и говорить что они все САМИ сделали не вывозя за бугор это вы от незнания)) Кстати "не вывозя за бугор" тоже смешно звучит потому как эти западные производства как раз таки и выводили прибыли из Китая)))

                        30 лет назад Россия была в лидерах со всей промышленность доставшейся от СССР а Китай нищей аграрной страной. А теперь?))) Роли поменялись? Китай промышленный гигант, а Россия помимо бензоколонки стала выращивать зерно?)) Ну браво что еще сказать)

                        30 лет назад развалился СССР, а вы так об этом застенчиво промолчали)) Чеченская война 2 раза, развал страны, жесткая перестройка, лихие 90е нет мы об этом ничего не напишем, зачем об этом упоминать)) пипл схавает)) Про Китай вам выше написано))
                        Незнаю помните ли вы про гуманитарную катастрофу в 90 годы когда мы получали "ножки буша" из за бугра, потому что сами не могли себя прокормить. Мы импортировали продовольствие имея огромные сельхоз территории. И только вопреки всем стараниям запады мы смогли выкарабкаться. Сейчас наша страна полностью обеспечена своим продовольствием. Это ведь хорошо!

                        Потому-что не смотря на успехи или "успехи" за последнее время страной руководят все те же люди что растаскивали ее до этого) "

                        Фу таким быть, манипулятор, врешь и не краснеешь)) Страну растаскивала и профукала Ельцинская кодла, а при Путине все наоборот)) ЦИПСОшник детектед))
                      3. JD1979
                        JD1979 27 Oktober 2022 15:37
                        0
                        Kutipan: maratkoRuEkb
                        А по вашей методичке золотоунитазники конечно только в России есть?))
                        Вы выше так интересно написали

                        Вот интересный вы человек))) Стрелочник со стажем в пятом поколении))) Меня не интересует что в других странах))) Меня интересует конкретно одна категория служащих в одной конкретной стране) Или вы предпочитаете позу страуса?

                        Kutipan: maratkoRuEkb
                        Если конкретно про производство торпеды, то новый завод конечно еще не построили.

                        Конечно не построили как и многие другие или расширили старые и добавили новые линии)) Конечно же, ведь серийное производство и не планировали)) просто пилим на исследованиях - не получилось, какой спрос?))) начнем новые)) А с производства совсем другой спрос))

                        Kutipan: maratkoRuEkb
                        а вот этот ваш комент шикарен, давайте по пунктам пройдемся по вашим манипуляциям и подменам понятий)):

                        Да дальше пойдет шедевр)))

                        Kutipan: maratkoRuEkb
                        Промышленность Китая поднялась не сама по себе пуф волшебным образом, а в нее американцы инвестировали кучу бабок и технологий ради снижения стоимости товаров))

                        Да ты шо? А что ж ты так стыдливо умолчал что параллельно Китай строил СВОИ заводы?))) А? Методичка не велит? Или всё что сейчас китай производит он производит исключительно на заводах построенных западными инвесторами?))) Ай-я-яй не хавает пипл твои сказки)))

                        Kutipan: maratkoRuEkb
                        А у Китайцев были уголь(дешевая и доступная энергия) и дешевая рабочая сила(работали за миску риса раньше говорили же) плюс у них мягкий климат(строительство выходит дешевле) А вы так ловко это сравнили с Россией.

                        Вот оно))) чел ну ты сейчас совсем не палишься с методичкой))) ну ни капельки)))) у тебя IQ какое?))) Ты реально блин думаешь что в СССР НЕ БЫЛО дешевых ресурсов? Я тебе открою блин ОМЕРИГУ родаки во времена СССР не платили по счетчику за воду ВНЕЗАПНО, лей сколько хочешь))) Не платили за ОТОПЛЕНИЕ))) Что ты там про дешевизну говорил? В СССР не было УГЛЯ? не было АЭС? не было кучи ГЭС, и опять внезапно газа и Нефти? Ты тут кому впаривать туфту пытаешься?))) Китайцы мало получали? А сколько получали в СССР? А сколько получали в 90е не хочешь озвучить?))) Мягкий Климат? Это там где вместо отопления надо везде кондиционеры ставить?))) Да конечно они работают от волшебства, особенно установки по снижению влажности и фильтрации воздуха))) Ну и строительство дешевле?))) Стены стоят гроши на фоне оборудования, методичка ты наша)
                        Kutipan: maratkoRuEkb
                        У нас тоже есть дешевая энергетика("триллионы кубокилометров газа и нефти"), да вот только в страны соцлагеря не принято переносить производства так как мы враги)) Где же наши инвесторы то западные? Вы и я их не видим, потому что их нету и не будет.

                        Врун обыкновенный))) самому не противно? Кто учавствовал в проектировании почти всех современных боингов, где это КБ расположено?))) Кто поднял автоВАЗ со дна? Турбины с кем делали? И еще куча всего? Нету говоришь? А кто тогда свалил из России в этом году? призраки?))) А за все годы работы кто-то мешал перенимать опыт как Китайцы? или опять 90-е, разруха?))) А знаю! Методичка)))
                        Kutipan: maratkoRuEkb
                        Поэтому нам приходится все самим поднимать, жить на свои. Поэтому показывать на Китай и говорить что они все САМИ сделали не вывозя за бугор это вы от незнания)) Кстати "не вывозя за бугор" тоже смешно звучит потому как эти западные производства как раз таки и выводили прибыли из Китая)))

                        А Китай свои производства поднимал на чужие))) Че там в методичке поищи?))) И скажи мне дружок как там в методичке объясняется тот факт, что не смотря на "вывоз за бугор" Китай смог вырасти до 1й экономики мира?))) Или есть разница между вывозом законной прибыли и вывозом награбленного от незаконной деятельности?))) Давай дерзай)))

                        Kutipan: maratkoRuEkb
                        30 лет назад развалился СССР, а вы так об этом застенчиво промолчали))

                        Да и в тот же день просто ВСЁ в труху))) все заводы и промышленность в щебень и песок))) И не развалился))) А РАЗВАЛИЛИ. Что ж вы тас стыдливо умолчали?))) написали прямо как - само случилось, "не виноватая я"))
                        Kutipan: maratkoRuEkb
                        лихие 90е нет мы об этом ничего не напишем, зачем об этом упоминать)) пипл схавает))

                        Ну да ваша любимая методичка))) Все САМО, лихие 90е))) Никто НЕ ВИНОВАТ))) Как удобно))) Прямо как стихийное бедствие)))

                        Kutipan: maratkoRuEkb
                        Незнаю помните ли вы про гуманитарную катастрофу в 90 годы когда мы получали "ножки буша" из за бугра, потому что сами не могли себя прокормить. Мы импортировали продовольствие имея огромные сельхоз территории. И только вопреки всем стараниям запады мы смогли выкарабкаться. Сейчас наша страна полностью обеспечена своим продовольствием. Это ведь хорошо!

                        Конечно помню, как помню очень правильные слова))) - У каждой проблемы есть имя и фамилия)))) А вы все на запад списываете))) Ну конечно это все они клятые, за руки тут всех водили застваляли все разваливать и воровать, конечно они, а так мы все белые и пушистые))) просто захотели стать богатыми))) И какое ДОСТИЖЕНИЕ - обеспечена продовольствием))) Опять труса празнуешь методичка ходячая))) Что ж ты опять трусливо умолчал что раньше была и промышленность своя, вон Самолетитки свои всех классов))) Фармацевтика своя, это та которая делаеет действующее вещество, а не та которая фасует))) А сейчас до 80-90% Китай? УПС выдал главную ВАШУ тайну))) Автомобильная промышленноть. Радиоэлектронная промышленность, которая реально выпускала, а не шильдики перелеивала))) Что так боитесь то правду сказать?))) Методичка не велит или стыдно? Ну а так да если власть думает для для народа нужно только ЖРАТЬ и ШОУ, то да едой обеспечили и телек есть у каждого)))
                        Kutipan: maratkoRuEkb

                        Фу таким быть, манипулятор, врешь и не краснеешь)) Страну растаскивала и профукала Ельцинская кодла, а при Путине все наоборот)) ЦИПСОшник детектед))

                        Это ФИАСКО братан))) иди требуй новую методичку, зарплату тебе платят зря, не умеешь ты в пропаганду))) не хавает пипл)))
                      4. maratkoRuEkb
                        maratkoRuEkb 28 Oktober 2022 09:02
                        0
                        ты такую бредятину пишешь тьфу и растереть ботинком.
                        живешь в своем мани мирке))
                        Меня не интересует что в других странах)))
                        да да так и говорят в ваших методичках. Даже спорить не буду, видно ваш IQ сразу. Тьфу.
                        Конечно же, ведь серийное производство и не планировали))
                        Это где вы такое услышали? Пруфы есть? Ничем не доказуемое утверждение равно лжи. Тьфу.
                        А что ж ты так стыдливо умолчал что параллельно Китай строил СВОИ заводы? Или всё что сейчас китай производит он производит исключительно на заводах построенных западными инвесторами?)))
                        тут и дураку понятно, что это не упомянул так как и так понятно. Ну кроме вас видимо. Ты похоже непонятливый. Тьфу
                        Ты реально блин думаешь что в СССР НЕ БЫЛО дешевых ресурсов?
                        Ты чо несешь, я тебе же писал что да у нас были дешевые ресурсы, но к нам не переносили производства и у нас не было еще и РЫНКОВ СБЫТА, западные рынки для нас были закрыты потому что мы враги. То е сть ты взял и мой аргумент взял и переиначил, Молодца... мастер изворотливости.
                        не было кучи ГЭС, и опять внезапно газа и Нефти?
                        Я писал что как раз это было, но ты же одаренный. Тьфу
                        Китайцы мало получали? А сколько получали в СССР? А сколько получали в 90е не хочешь озвучить?
                        Да когда США начали перенос производства в Китай в конце 80х там была очень низкая оплата труда. Сколько получали в СССР в это время не имеет значения, в это время была холодная война и США не могли априори перенести к нам свои производства. А при чем здесь 90 годы в России если мы обсуждаем Китайской чудо за американский счет с 80х годов? И вообще спроси американцев чо это они в 90 не ломанулись к нам со своими инвестициями?
                        Мягкий Климат? Это там где вместо отопления надо везде кондиционеры ставить?))) Да конечно они работают от волшебства, особенно установки по снижению влажности и фильтрации воздуха))) Ну и строительство дешевле?))) Стены стоят гроши на фоне оборудования
                        А вот с этого поржал)) сравнил значит в России капитальное здание в климате до -40 и климат Китая. Все ясно с тобой. Ну да на стенах в Китае можно сэкономить, не то что у нас))
                        Кто учавствовал в проектировании почти всех современных боингов, где это КБ расположено?))) Кто поднял автоВАЗ со дна? Турбины с кем делали? И еще куча всего?
                        По сравнению с инвестициями в Китай эти инвестиции в Россию просто мизерные. Ну вот свалили сейчас зарубежные компании от нас и что? У нас встала промышленность? у нас экономика умерла? нет все работает почти так же, есть сложности но они решаются, например проблему с бумагой решили за 3 месяца.
                        А за все годы работы кто-то мешал перенимать опыт как Китайцы? или опять 90-е, разруха?
                        А с чего ты решил что опыт не перенимали? Сам придумал?
                        И скажи мне дружок как там в методичке объясняется тот факт, что не смотря на "вывоз за бугор" Китай смог вырасти до 1й экономики мира?))) Или есть разница между вывозом законной прибыли и вывозом награбленного от незаконной деятельности?
                        Чо написал то сам понял?
                        Да и в тот же день просто ВСЁ в труху))) все заводы и промышленность в щебень и песок))) И не развалился))) А РАЗВАЛИЛИ.
                        Все САМО, лихие 90е))) Никто НЕ ВИНОВАТ))) Как удобно))) Прямо как стихийное бедствие)))
                        Очень даже виноваты Горбачев, Ельцин и компания, предатели интересов страны, пятая колонна, коммунисты. Глупо это не понимать. Или делать вид что не понимаешь.
                        И какое ДОСТИЖЕНИЕ - обеспечена продовольствием))) Опять труса празнуешь методичка ходячая
                        А хочешь сказать не достижение да? Какие то детские претензии. Раньше когда половину продовольствия импортировали и в случае кризиса мог реально быть голод в некоторых регионах. То сейчас когда страна полностью обеспечила себя продовольствием, глупо утверждать что это не достижение.
                        Что ж ты опять трусливо умолчал что раньше была и промышленность своя, вон Самолетитки свои всех классов))) Фармацевтика своя, это та которая делаеет действующее вещество, а не та которая фасует
                        Вообще то все постепенно импортозамещают, фармацевтику в том числе или хочешь сказать нет? У нас только один косяк большой в микроэлектронике, но и этот вопрос решат. И самолеты новые разрабатывают и испытывают. Так что опять глупости написал.

                        Все твои претензии корявые и какие то детские, как плач ребенка, а мне вот охота чтобы здесь и сейчас немедленно все появилось. Тьфу противно даже.
                      5. maratkoRuEkb
                        maratkoRuEkb 28 Oktober 2022 09:28
                        0
                        А вообще например давай расставим точки над И))
                        Крым Российский! Ты согласен?
                        Крым законно перешел к России по итогам референдума! Ты согласен?
                        украина спровоцировала упреждающий удар России по себе! Ты согласен?
                        На украине у власти нацисты и бандеровцы! Ты согласен?
                        Россия несмотря на санкции достойно справляется с трудностями! Ты согласен?
                        Россия великая держава! Ты согласен?
                        быть русским это звучит гордо! Ты согласен?
  3. Nikolaevich I
    Nikolaevich I 21 Oktober 2022 13:20
    +1
    Inggih ... dikenal yen torpedo Soviet (Rusia) 533-mm luwih dawa tinimbang NATO sing padha "kaliber"! Dadi apa? Saiki loro "Panjenengan" lan "kita" Apa bisa nyurung torpedo ent menyang kendaraan NATO?
    1. Vladimir Postnikov
      Vladimir Postnikov 21 Oktober 2022 13:58
      +1
      Kutipan: Nikolaevich I
      Ya ... dikenal yen torpedo Soviet (Rusia) 533-mm luwih dawa tinimbang NATO sing padha "kaliber"!

      Iki minangka jawaban kanggo pitakonanku, sing pisanan ing komentar. Torpedo iki dirancang kanggo tabung torpedo Amerika supaya bisa didol ing pasar manca menyang negara kaya India, sing tuku senjata saka manufaktur beda. Iku kamungkinan kanggo nganggep sing ing Panggonan pisanan iku loot, lan ora kapentingan nasional. Aku wis tuwa. Digawa munggah ing conto liyane. Ora langsung lulus. Wektu saiki wis beda. Lan para perancang nindakake apa sing dibutuhake. Nelangsa!
    2. gameover_65
      gameover_65 21 Oktober 2022 14:10
      0
      Sampeyan bisa nyurung, uga dheweke, kanthi teoritis, kanggo kita, nanging ora bisa ngetik data menyang torpedo.
      1. Vladimir Postnikov
        Vladimir Postnikov 21 Oktober 2022 14:17
        +2
        Kutipan saka: gameover_65
        Sampeyan bisa nyurung, kaya sing sampeyan bisa, kanthi teoritis, kanggo kita
        Sampeyan bisa nyurung dheweke menyang kita, ora ana keraguan. Nanging kepiye carane sampeyan nggawe barang kita dadi milike?
        Kutipan saka: gameover_65
        nanging ora bisa nglebokake data menyang torpedo.

        Mokal tanpa modernisasi. Nanging modernisasi iki luwih murah tinimbang ngganti kabeh apparatus, utawa kapal. Lan yen padha ngrancang kanggo ngedol kita kanggo wong manca, kamungkinan saka modernisasi wis klebu ing specifications kanggo torpedo pisanan bebarengan karo dawa.
        1. gameover_65
          gameover_65 21 Oktober 2022 14:56
          -1
          Bener, nanging torpedo ET-1E paling mungkin diprogram, kaya torpedo MK-48.
          Apa sampeyan mikir sing kudu diupgrade? lan carane nemtokake algoritma pemrograman?
          Ya, 50 torpedo kaliber sampeyan tiba ing tangan sampeyan, sampeyan dadi komandan kapal selam, ing ngendi sampeyan miwiti upgrade kanggo ngisi amunisi, sampeyan duwe loro kiwa. )
          1. Vladimir Postnikov
            Vladimir Postnikov 21 Oktober 2022 16:32
            +3
            Kutipan saka: gameover_65
            Ya, 50 torpedo kaliber sampeyan tiba ing tangan sampeyan,

            ngendi? Apa padha tiba saka langit?
            Kutipan saka: gameover_65
            Sampeyan komandan kapal selam, ngendi sampeyan bakal miwiti modernisasi kanggo ngisi amunisi, sampeyan duwe loro kiwa dhewe.

            Apa sampeyan wis main dolanan ing komputer? Komandan kapal selam ngirim ora nganyarke apa wae kanthi kategori, saka tembung! Lan sapa sing bakal ngidini dheweke nggunakake senjata non-standar?
      2. Nikolaevich I
        Nikolaevich I 21 Oktober 2022 15:59
        0
        Kutipan saka: gameover_65
        nanging ora bisa nglebokake data menyang torpedo.

        Lan apa ... sampeyan ora bisa mikir apa-apa? Nyuwun Ing torpedo iki, 1,5 meter isih kanggo ide! Nalika aku ngerti, torpedo iki maksimal "mbukak" kanggo program lan reprogramming! Inggih, sijine blok khusus karo sawetara jenis "panrima radio" ing torpedo ... lan fl ... remot kontrol ing tangan saka mariman! nglirik
  4. bali
    bali 21 Oktober 2022 13:22
    0
    hi Lonceng lan whistles beda-beda ing kana, telusuran otomatis kanggo target, penilaian target, milih papan ing lambung kanggo serangan, lsp.
  5. Komandan777
    Komandan777 21 Oktober 2022 13:24
    +2
    Kabar apik, kaya aku ngerti, iki dudu torpedo, nanging kabeh platform sing bisa terus ditingkatake.
  6. tihon4uk
    tihon4uk 21 Oktober 2022 13:25
    -1
    Apa ora nambah sawetara, ninggalake torpedo ing dimensi sadurungé, digunakake 18 km banget sethitik? Kapal selam kudu nyedhaki target, lan saiki dudu perang donya kaping pindho, mungsuh duwe helikopter lan sonar modern. Keputusan sing aneh banget.
  7. JD1979
    JD1979 21 Oktober 2022 13:46
    +2
    Dadi nyurung baterei 1,5 meter ing kana. 18 km kanggo pitik ngguyu .... torpedo kanggo latihan lan pertunjukan kanggo bos. Lan pancen ora ana gunane ing pertempuran nyata. Mod SeaHake sing bisa diisi ulang sing padha. 4 ER 10 taun kepungkur mung ngguyu ing "baru" Rusia
  8. RusGr
    RusGr 21 Oktober 2022 13:55
    +1
    Inggih, padha nindakake kanggo parade .... Ing taun 40, padha bisa uga wiwit produksi massal.
  9. Bonifasius
    Bonifasius 21 Oktober 2022 17:10
    0
    Ing mburi tukang listrik yaiku masa depan MPO! Kurang gangguan (sing duweni efek positif ing operasi GOS, peralatan KS), minangka asil, lapangan akustik kurang, sing complicates karya PTK PL lan NK, kacepetan. Kamardikan saka sawetara lelungan saka ambane target. Umumé, topik kasebut menarik! Cetha yen EL T luwih larang tinimbang "sedulur" T ing mesin pembakaran njaba
    Nanging saiki kabeh larang!

    Aku ora ngerti siji-sijine - kenapa "wong sing cendhak" ing kapal selam kita - lan malah kanthi jarak 18 km!
    Iki tegese shooting nyata bisa digawa metu ing kadohan kanggo target ora luwih saka 8-10 km utawa malah kurang (kanggo mesthekake kamungkinan asor) - iki ridiculous!
  10. Charik
    Charik 21 Oktober 2022 17:58
    0
    KTRV uga njupuk torpedo?
  11. MSG363
    MSG363 23 Oktober 2022 06:16
    0
    Kutipan: Vladimir Postnikov
    Wiwitane luwih cendhek tinimbang torpedo konvensional, mula ana nganti siji setengah meter kanggo nampung modul tambahan.
    Ora dimangerteni. Lan apa ora nambah warhead amarga iki ekstra siji setengah meter?

    Inggih, yen sampeyan pengin, sampeyan bisa nambah warhead kanggo standar wis ana. Ing kene tegese beda-beda, amarga bisa digunakake ing piranti apa wae lan macem-macem kemungkinan berkembang saka iki, kepiye imajinasi lan peralatan sing cukup.
  12. Zorge-70
    Zorge-70 23 Oktober 2022 10:44
    +1
    Secara logis, torpedo minangka arsitektur sing mbukak, lan retrofitting karo modul bisa beda-beda, gumantung saka tugas-tugas. Mungsuh utama ing babagan kapal selam Angkatan Laut AS minangka target utama lan kapal selam NATO, utamane Inggris, ngubengi wilayah mung nalika nutupi kapal selam multi-tujuan AS .. .Lan babagan teknik - kita duwe kepala emas lan tangan emas. Manajer EFEKTIF lan plankton kantor liyane campur.Ing kene EKONOMI MILITER kudu wiwit berkembang - saka mbusak ballast, saka bukaan institusi pendidikan anyar. Yen ora, ora ana petugas sing cukup, ana sawetara wong enom ing pabrik lan padha. ora ngerti kepriye ... BUTUH SMK lan Sekolah Teknik ... Insinyur sing duwe ijazah sing dituku ing metro iku repes, nanging ora ana sing kerja.
  13. Batalyon konstruksi cadangan
    Batalyon konstruksi cadangan 25 Oktober 2022 14:07
    0
    Это интересно. Полтора метра запаса... Но как изменятся характеристики, если в этих полутора метрах будет 200кг электроники и если будет 1000кг ВВ?