Review militèr

India nyoba misil balistik jarak menengah sing bisa nggawa hulu ledak nuklir

9
India nyoba misil balistik jarak menengah sing bisa nggawa hulu ledak nuklir

Komando Pasukan Strategis India nganakake tes liyane babagan misil balistik jarak menengah Agni P generasi anyar. Tes kasebut diakoni minangka sukses, roket kasebut nuduhake kabeh sing dikarepake militer.


Miturut laporan kasebut, roket kasebut diluncurake saka situs uji coba ing pulo Abdul Kalam ing Teluk Benggala. Rudal kasebut, ngetutake lintasan sing wis ditemtokake, nutupi 2 kilometer lan tekan target sing wis ditemtokake. Wigati dicathet yen minangka bagéan saka peluncuran, sistem MARV diuji, ing ngendi hulu ledak kasebut kanthi otomatis ngarahake target lemah. (MARV - Kendaraan Reentry Maneuver - maneuver hulu ledak monoblock). Miturut publikasi, nguji linuwih lan akurasi MARV minangka tujuan tes kasebut.

Agni P (Agni-Prime) - Agni P minangka rudal balistik propelan padhet rong tahap kanthi sistem navigasi lan tuntunan ganda. Iki minangka rudal generasi anyar, bagéan saka kulawarga ICBM India kanthi jeneng sing padha. Roket 24-ton digawe saka komposit lan bisa ngirim hulu ledak nuklir kanthi jarak 1 nganti 2 kilometer. Disebutake yen roket kasebut bisa diluncurake ora mung saka mobil, nanging uga saka platform sepur. Dikembangake dening Organisasi Riset lan Pengembangan Pertahanan India (DRDO) kanggo Pasukan Strategis India.

Rudal balistik Agni dijenengi miturut dewa geni India kuno. Padha digawe minangka bagéan saka program pembangunan rudal dipandu saka Kementerian Pertahanan India. Saiki, patang jinis rudal kasebut ana ing layanan karo tentara India: Agni-1 kanthi jarak nganti 750 km, Agni-2 bisa nggayuh target kanthi jarak nganti 2500 km, Agni-3. mbuwang hulu ledak sing bobote 1,5 ton ing 3 ewu kilometer lan Agni -4 kanthi jarak luwih saka 5 km lan hulu ledak 1 ton. Rudal Agni-5 paling anyar kanthi jangkauan nganti 5,5 ewu km. Kabeh rudal bisa nggawa hulu ledak nuklir.
Foto sing digunakake:
https://t.me/milinua
9 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Silver99
    Silver99 21 Oktober 2022 15:32
    +1
    Sapa sing menehi India sistem navigasi satelit? Satemene aku ngerti, dheweke ora duwe konstelasi satelit dhewe, maneh, sing bakal dadi "kanca", ora bakal tekan Amerika Serikat, China angel banget kanggo dheweke. Pakistan tetep, nanging dheweke uga waspada ing kana.
    1. Zoldat_A
      Zoldat_A 21 Oktober 2022 15:34
      +3
      Kutipan saka Silver99
      Sapa sing menehi India sistem panuntun satelit?

      Apa tenan I. Topeng? ngguyu
      1. ZoV
        ZoV 21 Oktober 2022 17:14
        0
        Kutipan saka: Zoldat_A
        Kutipan saka Silver99
        Sapa sing menehi India sistem panuntun satelit?

        Apa tenan I. Topeng? ngguyu

        Kabeh bisa dadi Igor! Musk wis wiwit flirt karo Moscow ..
        Sanajan mbebayani kanggo dipercaya wong India kanthi rudal kanthi senjata nuklir, sing isih gouging bakal narik endi wae lan pembantaian bakal diwiwiti.
        1. Zoldat_A
          Zoldat_A 21 Oktober 2022 17:35
          +1
          hi!
          Kutipan saka ZOV
          iku mbebayani kanggo dipercaya wong India karo rudal karo senjata nuklir, sing isih gouging.

          Nganti saiki, padha ora mbuwang saben liyane karo Pack - Mungkin, banjur pikiran bakal cukup.
          1. ZoV
            ZoV 22 Oktober 2022 08:01
            +1
            Kutipan saka: Zoldat_A
            hi!
            Kutipan saka ZOV
            iku mbebayani kanggo dipercaya wong India karo rudal karo senjata nuklir, sing isih gouging.

            Nganti saiki, padha ora mbuwang saben liyane karo Pack - Mungkin, banjur pikiran bakal cukup.

            Ya allah ampun kabeh diakhiri karo joget.. ngguyu
  2. Vladimir80
    Vladimir80 21 Oktober 2022 15:47
    0
    iku menarik kanggo ngerti apa q.v.o. apa roket kasil karo sistem navigasi kuwi? yen akurasi tambah, kita ora bakal lara ...
    1. Normann
      Normann 21 Oktober 2022 16:07
      0
      IMHO, iki minangka pangembangan luwih saka rudal jinis Soviet-Rusia.
    2. Suslik_2
      Suslik_2 21 Oktober 2022 19:53
      0
      IRNSS / NAVIC nyedhiyakake akurasi nganti 10 m. Kanggo hulu ledak nuklir - cukup ...
  3. Fizik13
    Fizik13 21 Oktober 2022 22:10
    0
    Ingkang utama yaiku Iran ora nulungi dheweke, yen ora bakal dikumbah mengko!