Review militèr

Serangan roket ditindakake ing obyek ing Kovel lan cedhak Kirovograd, transportasi listrik mandheg ing Odessa

87
Serangan roket ditindakake ing obyek ing Kovel lan cedhak Kirovograd, transportasi listrik mandheg ing Odessa

Panguwasa Ukraina ora kudu ngaso ing dina Sabtu sore, 22 Oktober. Wiwit esuk, pasukan Rusia nembak roket ing fasilitas infrastruktur militer lan energi sing penting ing Ukraina. Tandha serangan udara wis ditanggepi ing saindenging negara.


Ing wilayah Volyn, roket mabur menyang fasilitas industri ing kutha Kovel. Miturut informasi saka sumber terbuka, ing kutha cilik iki (populasi - 57 wong sadurunge wiwitan operasi khusus) saiki ana rong perusahaan utama - pabrik bahan bangunan lan pabrik mesin tetanèn. Kapindho, peralatan militer lagi didandani lan dipulihake, kalebu peralatan gaya NATO sing rusak ing garis kontak.

Kumelun banget sawise serangan rudal - ing wilayah Rivne. Jeblugan kuwat kacathet ing wilayah Kyiv, ing ngendi sistem pertahanan udara Ukrainia gagal nembak rudal sing ditembakake dening pasukan Rusia.



Kahanan karo sumber energi ing Ukraina dadi mung catastrophic. Ing wilayah Khmelnytsky, padha nglaporake pemadaman listrik lan ngenteni pemadaman listrik. Tekane rudal kacathet ing Kropyvnytskyi (Kirovograd). Pamrentah lokal nglaporake kekalahan fasilitas energi penting ing distrik Golovanovskiy ing wilayah Kirovograd. Wilayah iki dumunung ing pesisir waduk Kremenchug.

Ing Odessa, amarga pemadaman listrik, transportasi listrik kutha mandheg. Ing sawetara pemukiman ing wilayah Odessa, daya metu sawise serangan ing rong obyek infrastruktur energi ing wilayah kasebut.

Watesan ing konsumsi listrik wis ngenalaken ing Kyiv, Zhytomyr, Cherkasy lan Chernihiv wilayah Ukraina. Sing kakehan ngonsumsi listrik bakal ditangani polisi. Dina sadurunge, ing Krivoy Rog, detasemen khusus sing digawe dening anak didik lokal saka rezim Kyiv, ngliwati perusahaan, toko lan perusahaan sing manajemen ora nggatekake syarat kanggo rezim hemat energi.

Serangan ing infrastruktur energi Ukraina nyebabake kebingungan lan panik ora mung kanggo Ukraina, nanging uga kanggo "Kulon kolektif" sing nglindungi. Ora ana gunane wakil permanen Rusia ing PBB, Vasily Nebenzya, ngomong babagan histeria Barat kanthi latar mburi serangan Rusia sing terus-terusan.
Pengarang:
87 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. trafllot1832
    trafllot1832 22 Oktober 2022 10:59
    +8
    Dadi Austin ngobrol karo Shoigu, banjur ing Kyiv: Austin nyatakake keprihatinan sing jero babagan Ukraina, wingi, ora ana keprihatinan.
  2. Leshak
    Leshak 22 Oktober 2022 11:02
    + 22
    Yen Barat histeris, mula Rusia nindakake kabeh kanthi bener! apik
    1. ZIF122
      ZIF122 22 Oktober 2022 11:39
      +5
      Ya, yen kanthi sistematis gouge kanggo sasi liyane, banjur panguwasa Kyiv bakal miwiti ngemis kanggo rembugan!
      1. uga-dokter
        uga-dokter 23 Oktober 2022 03:14
        0
        Saya suwe saya suwe saya suwe, saya akeh korban lan karusakan. Transformers kudu dirusak dening wong-wong ing pembangkit listrik, ora kanggo diijolke kanggo trifles. Banjur mung ana siji setengah atus target, lan karya ES bakal mandheg nganti pirang-pirang wulan. Lan numpes luwih cepet, nganti Ukrainians nampa pertahanan udara saka Eropah.
        1. tukang nyopet
          tukang nyopet 23 Oktober 2022 12:39
          0
          Ya, dheweke wis duwe pertahanan udara kaya ngono.
          Apa sing bakal ditindakake, sampah saka taun 80-an ...
    2. Komentar wis dibusak.
      1. Leshak
        Leshak 23 Oktober 2022 17:21
        +5
        Terus. Malah ing rumah sakit jiwa padha ngrungokake pasien. Banjur ana pirang-pirang huruf sing dicithak, dheweke nyoba banget. Apa sampeyan dibayar saben huruf utawa sampeyan entuk gaji? Nyuwun layang - luwih nguntungake.
        1. Aviator_
          Aviator_ 23 Oktober 2022 19:00
          +2
          Dheweke ana ing piecework, iki TsIPSOshnik. Mulane, akeh banget huruf. Kepengin mangan.
      2. vadim_ivanov
        vadim_ivanov 23 Oktober 2022 22:19
        +1
        Jenyakr wacanen sekammu, pasien sing utek rusak bisa nulis iki
      3. alebdun2000
        alebdun2000 24 Oktober 2022 12:22
        +1
        Sampeyan wis boroske dhuwit ing tinta. Kita ora peduli, sebut wae sing dikarepake, nganti sampeyan wong Ukrainia mati, kabeh bakal ngalahake sampeyan bebarengan. Ninggalake tanah kita menyang Polandia, sampeyan ora duwe kene. Rusia ora peduli karo epithet sampeyan "terorisme", "anak nandhang sangsara", "sawetara wanita ngandhut" ... Apa sampeyan ora ngerti? Mung Rusia sing bakal tetep ing Ukraina lan Ukrainians bakal ngginakaken. Sampeyan kudune wis suwe ngerti yen cangkeme "moskalak on gi..u" dibukak. Saiki kabeh wis ora kaya sadurunge
  3. nellyjuri
    nellyjuri 22 Oktober 2022 11:04
    +4
    Polisi kaya ora ana apa-apa. Luwih becik nyekel maling bantuan kamanungsan.
    1. Egoza
      Egoza 22 Oktober 2022 11:19
      + 11
      Kutipan saka nellyjuri
      Polisi kaya ora ana apa-apa. Luwih becik nyekel maling bantuan kamanungsan.

      uh! awakmu dhewe, ta? Kita kudu ngganggu warga! Ana sing nyekel thread, lan laporan menyang panguwasa.
  4. Vladimir61
    Vladimir61 22 Oktober 2022 11:08
    + 22
    Saben uwong ngeluh babagan tarif dhuwur ing bidang keperluan lan nggawe dhuwit kanggo mateni warga Donbass. Saiki, kita mbebasake dheweke saka mbayar biaya sing gedhe banget!
    1. Ham
      Ham 22 Oktober 2022 11:32
      +2
      Vladimir, apa sampeyan mikir yen saiki populasi ora bakal mbayar listrik? Sampeyan salah, bakal ana liyane kaya ....
      1. tihonmarine
        tihonmarine 22 Oktober 2022 11:42
        +4
        Kutipan saka HAM
        Vladimir, apa sampeyan mikir yen saiki populasi ora bakal mbayar listrik

        Inggih, yen ora ana listrik (ora kabeh), banjur ana apa-apa kanggo mbayar, sanajan ora ing Ukraina, nanging ing "404th" lan iki ora bisa.
        Nanging perang wis mlebu fase sing kompeten, ora ana pemanasan sing adhem, ora ana cahya, ora ana banyu, kotoran ing pipa beku.
        Ing mangsa panas, efek iki ora digayuh.
        1. uga-dokter
          uga-dokter 23 Oktober 2022 03:15
          0
          Miller nyedhiyakake gas lan ora ngidini dheweke ngebom GTS. Supaya ora beku, dheweke bakal dadi panas karo kompor gas.
          1. Stepan S
            Stepan S 23 Oktober 2022 10:53
            0
            Supaya ora beku, dheweke bakal dadi panas karo kompor gas.

            Gas wis transited kanggo partners ing Eropah ing ambruk loro Ukraina. Lan gas ora nang endi wae lan prices gas liwat gendheng. Supaya sampeyan ora dadi panas banget. Nanging sampeyan bisa nggawe sup.
            1. tihonmarine
              tihonmarine 24 Oktober 2022 09:46
              0
              Kutipan: Stepan S
              . Nanging sampeyan bisa nggawe sup.

              Yen sampeyan nggoleki desa-desa kotoran, utawa takon Kazakhstan.
  5. Carlos Hall
    Carlos Hall 22 Oktober 2022 11:16
    +7
    Serangan iki marang infrastruktur energi Ukraina ngrusak rezim Zelenskiy. Kulon kaget amarga efektifitas kudeta, karusakan ekonomi Ukrainia lan rega sing dibayar kanggo njaga ekonomi Ukrainia. Kanthi saben pukulan, tagihan Zelenskiy dadi luwih larang kanggo AS lan EU.
    1. aybolyt678
      aybolyt678 22 Oktober 2022 11:24
      +3
      Kutipan saka Carlos Sala
      Kulon kaget amarga efektifitas kudeta,

      Eh... kudeta apa sing diomongake? utawa kudeta apa?
      1. Carlos Hall
        Carlos Hall 22 Oktober 2022 12:09
        -1
        Hits, hits dening pluru lan drones.
    2. dmi.pris
      dmi.pris 23 Oktober 2022 16:33
      0
      Uh .. Dheweke ora bakal ngadeg kanthi rega kanggo ngrusak Rusia. Ya, lan kanggo wong-wong mau, apa regane iki? Ya, lan kompleks industri militer Barat saiki nganggo sekop.
  6. CombatSnail
    CombatSnail 22 Oktober 2022 11:21
    +6
    We need more explosions, we need more decommunization.
  7. Carlos Hall
    Carlos Hall 22 Oktober 2022 11:22
    +3
    Kelalen ngomong ing komentar sadurunge. Ukraina ngekspor listrik sing regane 150 yuta euro saben wulan. Pranyatan saka Pemerintah Ukraina. Saiki sampeyan kudu ngimpor listrik, kanthi nganggep sampeyan bisa nindakake kanthi teknis yen jaringan listrik sampeyan rusak 50%. Iki minangka prestasi gedhe. Tindakake dalan iki lan Zelensky bakal digawa menyang dhengkul utawa nandhang pambrontakan populasi.
    1. lopvlad
      lopvlad 22 Oktober 2022 11:51
      + 10
      Kutipan saka Carlos Sala
      Saiki sampeyan kudu ngimpor listrik, kanthi nganggep sampeyan bisa nindakake kanthi teknis yen jaringan listrik sampeyan rusak 50%.


      Iki isih adoh, amarga 40% saka infrastruktur energi sing rusak ing Ukraina minangka informasi palsu.
      Kita bakal weruh sepira defisit listrik ing Ukraina bakal tuwuh sawise serangan saiki.
      Nanging saiki kita bisa ngomong kanthi aman yen ora nyerang infrastruktur energi lan transportasi Ukraina saka sasi pisanan NMD minangka kesalahan paling gedhe kita. , lan mesthi kita ora kudu mundur saka wilayah Kharkov, Izyum lan saiki nyiapake Kherson kanggo pertahanan.
      Kaping pisanan, ing perang apa wae, sampeyan kudu ngurus warga lan personel militer, lan mung yen wis dipastiake, sampeyan bisa nuduhake sih-rahmat lan tumindak apik marang mungsuh lan populasi.
      1. Alex Nevs
        Alex Nevs 22 Oktober 2022 12:03
        +2
        Rampung pikirane saka tembung. Sendok sing apik kanggo nedha bengi.
      2. Carlos Hall
        Carlos Hall 22 Oktober 2022 12:08
        +1
        Sampeyan bisa maca statements saka pamaréntah Ukraina. Sumber khusus independen luwih nambah karusakan total, sing sawise serangan saiki ngluwihi 50%. Apa sing isih ana ing industri kasebut mandheg. Pemadaman listrik dumadi ing saindenging negara. Sistem distribusi terpusat wis ambruk.
        1. ramzay21
          ramzay21 22 Oktober 2022 20:16
          -1
          Sampeyan bisa maca statements saka pamaréntah Ukraina.

          Yen serangan kasebut diwiwiti paling ora ing Maret, lan bebarengan karo serangan ing kreteg lan depot, mula ora ana regrouping ing cedhak Kharkov, lan iki bakal nylametake nyawane akeh prajurit lan warga sipil.
          Mesthine, apa sing ditindakake luwih becik tinimbang ora nindakake apa-apa, nanging kita uga butuh serangan ing jembatan lan depot nganti ditutupi sistem pertahanan udara, banjur bakal kasep, konsumsi rudal bakal gedhe nalika Ukraina nutupi kabeh pertahanan udara. fasilitas.
    2. dmi.pris
      dmi.pris 23 Oktober 2022 16:35
      0
      Salah saka tembung "pancen". Pemberontakan apa? Wong-wong mau padha sengit kaya asu gila marang kita, lan ora marang Zelya. Rezim ngarahake kabeh nesu marang kita.
  8. iki odessy
    iki odessy 22 Oktober 2022 11:24
    -12
    Ing wektu iki ana cahya ing kutha, aku ora bisa kanggo kabèh, nanging wilayah Kyiv, Zhukov Avenue karo cahya. Bakal ana masalah. Ukraina mandheg produksi intensif energi .. utawa mandheg. Kajaba iku, jenuh sumber energi karo sumber wiwit jaman USSR wis kaping pirang-pirang ngluwihi konsumsi. Trik iku kanggo perang, listrik bakal dijupuk saka kita saka wong biasa. Iki minangka sumber dirusak. Kajaba iku, ora ana sing ngalangi Komite Wilayah Washington kanggo menehi listrik saka EU kanggo kabutuhan perang. Kajaba iku, ora ana sing bakal ngganggu wong-wong mau, nganti masalah wilayah wis rampung, kanggo mindhah peralatan militer kasebut menyang Polandia lan Rumania lan negara Baltik lan Moldova lan Bulgaria lan Slowakia karo kutha Martin. "Strategi" sing kontroversial banget kanggo ngrusak struktur energi. Moltke, kanthi cara, ana artikel ing kene - tujuane perang kudu dadi tentara mungsuh lan dudu wilayah !!!
    1. aybolyt678
      aybolyt678 22 Oktober 2022 11:28
      +6
      Kutipan saka odessy
      "Strategi" sing kontroversial banget kanggo ngrusak struktur energi. Moltke, kanthi cara, ana artikel ing kene - tujuane perang kudu dadi tentara mungsuh lan dudu wilayah !!!

      Sayange, wilayah kasebut setya banget karo rezim Bandera sing ana.
      1. iki odessy
        iki odessy 22 Oktober 2022 11:44
        -7
        sampeyan kudu sinau kanggo misahake mabur lan bakso. "sayange"
        1. aybolyt678
          aybolyt678 22 Oktober 2022 14:44
          +3
          Kutipan saka odessy
          sampeyan kudu sinau kanggo misahake mabur lan bakso. "sayange"
          iki komentar sampeyan:
          Kutipan saka odessy
          iku bakal kanggo perang listrik bakal dijupuk saka kita saka wong biasa.
          saka pedunung Odessa bakal nggawe fodder meriam liyane. Lan dheweke wis nindakake. Lan cukup mung kanggo numpes Sektor Tengen lan mbusak sawetara saka daya.
          8 taun rembugan Minsk wis mulangake apa sing sampeyan alami saiki. Elingi shelling saka Donbass. Dheweke terus nganti saiki ... saiki ing wilayah Belgorod, roket kenek Fixprice. Apa iki bisa ditoleransi? mungkasi shelling sipil
          1. iki odessy
            iki odessy 22 Oktober 2022 15:37
            -4
            dokter, aja kantun janjian, sampeyan butuh, "rusak"
      2. Reptiloid
        Reptiloid 22 Oktober 2022 11:48
        +8
        Sayange, Igor, mung minangka respon sawise sawetara Kadurjanan ---- ing kreteg Crimean, ing wilayah Rusia kita wewatesan karo dill, sawise Rajapati Daria Dugina, kekejeman lan Rajapati ing hubungan kanggo tawanan kita, kanggo populasi sipil. saking LDNR.....Jumlah ora kena dietung....Sugeng tanggap warsa ketutupan lelakon sadurunge. Wong sing wis dipatèni ora bisa digawa bali.
        1. iki odessy
          iki odessy 22 Oktober 2022 11:54
          -12
          Inggih, ya, apa Dresden, mbokmenawa kabeh sing kadhaptar iku iso dibandhingke. Padha applaud sampeyan, ing Zapideniya, ngadeg
          1. Alex Nevs
            Alex Nevs 22 Oktober 2022 12:06
            +3
            Dibandhingake wortel karo beetroot? Dresden ing "kasur"? Omong-omong maneh.
            1. iki odessy
              iki odessy 22 Oktober 2022 12:23
              -10
              wis nyoba brainwashing? kakehan racun, mbebayani kanggo sampeyan dhisik. bab babble - mamang nyiksa kemampuan kanggo ngevaluasi, obyektif ngevaluasi liyane Aku pengin dadi Komplek, broadband karo celukan kuwi.. ana akeh sing
              1. Alex Nevs
                Alex Nevs 22 Oktober 2022 12:40
                +5
                Kita wis dicuci wiwit taun 2014. Sampeyan zapiznylysya troch.
                1. iki odessy
                  iki odessy 22 Oktober 2022 12:48
                  -8
                  ngerti, wong kaya sampeyan, carane iku karo racun lan stupidity - liyane gawe piala kanggo negara Federasi Rusia saka Podolak padha utawa eradicator Russian ing wilayah Ukraina-Danilov. Luwih gedhe. Dheweke dadi mungsuh Rusia lan ora ana sing ora dikarepake. Sampeyan saka kategori "detractors saka idea", idea negara. ana kene, kang kene mbutuhake nggunakake senjata nuklir, kasangsaran lan karusakan saka warga pasif Ukraina. Apa iki tembung lan kepinginan saka GDP utawa Peskov voiced? nuduhake ngendi?
                  1. Alex Nevs
                    Alex Nevs 22 Oktober 2022 13:03
                    +6
                    Shaw banjur sampeyan kanthi tenang nerjemahake panah - saka topik ing arah sing salah. kepinginan apa? ngendi ngendi? Lan construction saka sentences ora Russian .... tsipso? Kita wis cukup ndeleng iki ing kene, sampeyan dudu saka kothak wedhi.
                    1. iki odessy
                      iki odessy 22 Oktober 2022 13:17
                      -7
                      sampeyan curiga asring ngganti "aku" kanggo "kita"! Apa iku karo raos psycho saka dhiri, lan panggonan sampeyan ing kasunyatan? Nulis sampeyan versi kula. Sampeyan lan wong liya kaya sampeyan minangka hama saka gagasan negara Federasi Rusia sing ana hubungane karo negara Ukraina lan utamane populasi sing nganggo basa Rusia ing negara iki. Hak sampeyan kanggo mikir kanthi cara apa wae
                  2. aybolyt678
                    aybolyt678 22 Oktober 2022 15:15
                    +2
                    Kutipan saka odessy
                    kasangsaran lan karusakan saka warga pasif saka Ukraina.

                    dina iki sampeyan warga pasif lan sesuk prajurit saka ukrovermacht shelling ora tanduran daya nanging nyebrang utawa supermarket.
              2. aybolyt678
                aybolyt678 22 Oktober 2022 15:12
                +2
                Kutipan saka odessy
                wis nyoba brainwashing?

                coba bantuan yen sampeyan bisa. Kanggo nindakake iki, sampeyan kudu njawab kanggo shelling saka Donbass, kanggo House of Trade Unions lan kanggo hit saiki ing Fixprice ing Shebekino.
                1. Komentar wis dibusak.
                  1. Komentar wis dibusak.
                    1. Komentar wis dibusak.
                      1. Komentar wis dibusak.
                      2. Komentar wis dibusak.
                      3. Komentar wis dibusak.
                      4. Komentar wis dibusak.
                      5. Komentar wis dibusak.
                      6. Komentar wis dibusak.
                      7. Komentar wis dibusak.
    2. pemotong bolt
      pemotong bolt 22 Oktober 2022 11:45
      +7
      kanggo nyedhiyakake listrik saka EU kanggo kabutuhan perang.
      Ora ana megawatt ekstra ing EU. Dheweke ora bakal mateni konsumen. Kajaba iku, transfer saka EU mung bisa ing zapukru.
      target perang kudu tentara mungsuh
      Lan supaya luwih gampang ngalahake dheweke, sampeyan kudu nyingkirake pasokan. Saben uwong lali "trifle" kaya logistik sing bisa rusak - lan tanpa kulkas, bakal dadi angel banget kanggo nyukupi populasi lan tentara.
    3. Alex Nevs
      Alex Nevs 22 Oktober 2022 12:05
      +5
      Miturut logika rekayasa, cisso mesthi mbayar, utawa omong kosong bocah, tanpa dipikirake.
      1. iki odessy
        iki odessy 22 Oktober 2022 12:08
        -8
        "logika panemuan" lan ales nevs! organik, persis kanggo bebener haha
        1. Alex Nevs
          Alex Nevs 22 Oktober 2022 12:43
          +2
          Saiki "haha" sampeyan mung cocok kanggo sampeyan. Kang dening cara aku ora seneng tembung ing kabeh. Iki dudu sing dakkarepake, Gusti Allah ngerti. Aku Minsk Mirny! ! ! padha luwih seneng. Nah, ora ana uji coba. Kayane wis 8 taun ora diwulang.
      2. suhorukofal
        suhorukofal 22 Oktober 2022 12:41
        +1
        Kutipan saka: Alex Nevs
        Miturut logika panemuan

        Ya, apa sing sampeyan omongake, logika khas ing semangat "kita kanggo apa?"
    4. suhorukofal
      suhorukofal 22 Oktober 2022 12:29
      +4
      Kutipan saka odessy
      Tujuane perang kudu dadi tentara mungsuh lan dudu wilayah !!!

      Ing donya saiki muni banget naif, prinsip perang adil dilalekake. Rusia dicopot saka mata uang ing negara-negara Uni Eropa, diobati kanthi kabeh cara kanthi visa lan nggunakake kertu lan pembayaran, ana blokade energi, panganan lan banyu ing Crimea, bledosan pipa gas. , etc., kabeh dawa banget kanggo dhaftar. Ukraina lan donya kabèh padha wareg karo aturan kuwi, kabeh dianggep manungsa lan padha perang sabenere karo bangsa, iku ora Rusia sing milih aturan kuwi. Lan dadi metu kita bakal perang sajujure - Aku bakal ngalahake karo tangan lan sikil, sampeyan bisa sajujure mung Dodge, Bum ngendi wae pengin, lan sampeyan duwe welas asih marang kita. Kaya sing dikandhakake ing film "kita main catur, dheweke main hadiah", mung ing kene, sayangé, iki dudu komedi, ing kene nasibe wong rusak lan Rusia ora miwiti carousel getih iki. Iku bakal aneh kanggo padha sumelang ing bab wong-wong ing negara kita kang kabungahan urip iki:
      1. iki odessy
        iki odessy 22 Oktober 2022 13:03
        -10
        mirah pretentious lan mbebayani, pisanan kabeh, kanggo negara Federasi Rusia - propaganda pribadi. Wong bodho ngombe? Apa ana antrian ewonan? Fokus ing dhewe, ing motif, ing tumindak amarga iku, iku ora tau mbebayani
        1. suhorukofal
          suhorukofal 22 Oktober 2022 13:06
          +3
          Apa sampeyan maca pesen saka foto utawa sampeyan ora mangsuli pitakon sing ora nyenengake?
          1. iki odessy
            iki odessy 22 Oktober 2022 13:11
            -9
            endi pitakonmu? Punapa panjenengan kersa nudingaken ing teks punika?
            1. suhorukofal
              suhorukofal 22 Oktober 2022 13:22
              +1
              Kutipan saka odessy
              endi pitakonmu?

              Inggih, aku bakal mbenerake sampeyan, aja mangsuli topik sing ora nyenengake, nerusake karo empedu ing kene babagan sabotase, sepira ala, supaya kita ora getun marang wong Ukrainia. Ya, ya, kabeh iku tsar ala, Danilenko ala, lan kabungahan Ukrainia babagan jembatan Krimea mung individu, mula wong-wong iku apikan lan tresna. Dikarepake krungu tangisan kasebut nalika nampa balesan babagan bisnise. Aku nulis kabeh lembaran babagan tumindak negara Ukrainia, sikap marang Rusia, saben kepinginan kanggo ngrusak urip saka njaba. Sampeyan ora nemokake jawaban liyane saka "patos murah lan mbebayani ... propaganda pribadi." Sawise maneh aku mbaleni Ukraina dhewe wis milih cara kuwi, supaya ngilangke luh baya Panjenengan. Kabeh jawabanmu diarep-arep kanthi semangat "wes kanggo apa?", ya, kabeh bener, tegese cara sing bener dipilih.
              1. iki odessy
                iki odessy 22 Oktober 2022 13:29
                -8
                sampeyan kudu nindakake iku luwih asring - Aku wong mikir, aku wong mikir, aku bisa salah, etc. lsp. Modesty ing skala genius mung adorns wong. Sampeyan, yen dideleng saka huruf, durung nembus. Ing bab mung obyektif "sheet". Iku ing titik. Sampeyan dudu Kurginyans, Mikheev utawa Gasparyans kanggo ngatasi, lembaran sampeyan. Dheweke isih duwe sumber, jaringan sumber, pengalaman, bisa uga pendidikan, lan sing paling penting, motif pribadi sing pragmatis. Empedu migunani, ing kerangka, takon dhokter
                1. suhorukofal
                  suhorukofal 22 Oktober 2022 13:42
                  -1
                  Inggih, ya, nalika ora ana apa-apa, sampeyan kudu njaluk pribadi. Sampeyan wis menehi saran marang kabeh wong ing kene babagan carane nindakake. Sampeyan ngidoni luwih saka empedu ing nesu impotent, kene sampeyan bakal langsung imbued karo raos anget kanggo Ukrainians saka iki. Sing utama yaiku luh baya kanggo warga sipil.
                  1. iki odessy
                    iki odessy 22 Oktober 2022 13:53
                    -5
                    Ya, supaya kabeh mlaku banjur! aku ing wong? ngidoni? sampeyan kerja tenan ing kene minangka hama kanggo ide NWO saka Federasi Rusia, ngrusak tembung para pamimpin ing jagad iki, lan apa aku kudu disalahake amarga nyoba nyegah sampeyan? apikan
                    1. suhorukofal
                      suhorukofal 22 Oktober 2022 14:13
                      +1
                      Nggantheng, mesthi, Aku ngandika terus ing semangat padha. About discredit umume amused. Apa sampeyan nyoba nuduhake iki menyang jagad ing situs web VO? Kabeh jelas, terus kerja
                      1. iki odessy
                        iki odessy 22 Oktober 2022 14:17
                        -5
                        Ora, ayu, iku sampeyan, karo sprei, aku kaya sing, kang sampeyan clinging. apa sampeyan setuju babagan iki?
                      2. suhorukofal
                        suhorukofal 22 Oktober 2022 14:25
                        0
                        Kutipan saka odessy
                        kowe padha guyon

                        Dadi sampeyan ora ketinggalan aku, kabeh wong pengin ninggalake tembung pungkasan kanggo awake dhewe, sanajan cilik, nanging menang, sampeyan butuh saiki.
                      3. iki odessy
                        iki odessy 22 Oktober 2022 14:41
                        -6
                        lan sampeyan nuduh kula? Apa sampeyan maca apa sing sampeyan tampar ing kene? apa "kamenangan"? kowe ngomong apa?
                      4. suhorukofal
                        suhorukofal 22 Oktober 2022 14:50
                        +1
                        Apa bosen. Aku ngerti yen dina iki sampeyan duwe gatel ing sak panggonan amarga acara dina iki, nanging wis tenang lan ninggalake kula piyambak.
                        Kutipan saka odessy
                        apa "kamenangan"?

                        Lan ya, sampeyan ora duwe kamenangan dina iki, dudu dina iki
                      5. iki odessy
                        iki odessy 22 Oktober 2022 15:31
                        -2
                        Aku bosen, lan wong kaya wong wadon pasar tansah bener lan duwe tembung pungkasan. Generasi "wakil politisi" ora kasil. mbokmenawa sampeyan. Petugas politik sing pinter pisanan maca topik lan manual latihan kasebut. Sampeyan nindakake kabeh ing kene, paling ora tujuan negara sampeyan disuarakake dening para pimpinan pisanan. Sugeng rawuh, saking banderya
    5. Reindeer
      Reindeer 22 Oktober 2022 14:15
      +1
      Aku ngerti yen ora becik tanpa cahya - uga, ora ana sing janji yen bakal gampang. Miturut cara, sampeyan duwe kesenjangan tartamtu ing logika - ing kene sampeyan nulis yen iki ora bakal ngganti apa-apa lan "Komite Wilayah Washington, luwih-luwih, ora ana sing ngalangi nyedhiyakake listrik saka EU kanggo kabutuhan perang. bakal ngganggu wong-wong mau, anggere masalah teritorial ora bakal ditanggulangi, kanggo nransfer sing ndandani peralatan militèr menyang Polandia padha lan Romania lan negara Baltik lan Moldova lan Bulgaria lan Slovakia karo kutha Martin. Serius? Lan sapa sing bakal mbayar? Ana masalah gedhe babagan listrik ing Eropa, lan peralatan transportasi kanggo ndandani ing setengah negara lan luwih seneng. Long lan larang. Dadi mlebu; Aku ngerti manawa iki pancen ora nyenengake lan sampeyan dhewe ora bisa ngganti apa-apa, nanging bakal luwih angel ngenteni.
      1. iki odessy
        iki odessy 22 Oktober 2022 14:29
        -7
        tenan, sampeyan ora ngerti apa-apa, sampeyan ora bisa amarga sampeyan ana ing lingkungan salah. mbuwang tembung ala, minangka wong sing ngerti, utamané wong tentrem sing ngrungokake bledosan lan ndeleng rudal kanggo setengah taun, paling vile. Nanging, kanggo pangembangan obyektif, -2022 panitia regional, mung panitia regional, menehi 65 milyar, ing macem-macem formulir, ing 2023 kita ngomong bab 50. Iki babagan dhuwit, serius. Aku ora yakin manawa sampeyan, khusus, bisa nyatakake babagan sing ngerti babagan masalah "listrik ing Eropa"
        1. Reindeer
          Reindeer 22 Oktober 2022 14:48
          +2
          Umume dhuwit iki ora dikirim ing njaba Amerika Serikat. Aku uga ngerti masalah karo listrik ing Eropah. Aku ngerti khusus babagan kahanan ing Odessa, amarga maman, sing, untunge, ngunjungi aku tanggal 10 Februari, terus komunikasi karo pacare. Stop histeria.
          1. iki odessy
            iki odessy 22 Oktober 2022 15:36
            -3
            ora duwe mbah? iku isin. Misunderstood penghinaan kanggo histeris. Sampeyan ngerti babagan dhuwit, amarga ora ana sing ngerti carane lan ing ngendi .. "padha ora metu" lan babagan Eropa, ana uga pacar. Sampeyan, "ngerti-kabeh-kabeh" ing kene ana gerbong., sing, aku yakin, yen ana bledosan, sanajan ing jarak kilometer, mesthi bakal kejiret., sampeyan ora mangu-mangu, menehi saran luwih
            1. Reindeer
              Reindeer 22 Oktober 2022 15:44
              0
              Ana uga mbah putri, ing kuburan Tairov.
    6. Kot Alexandrovich
      Kot Alexandrovich 22 Oktober 2022 14:26
      +3
      Lan apa, Moltke iki minangka wewenang serius kanggo kita? Nyuwun
    7. Alexey G
      Alexey G 23 Oktober 2022 00:10
      +2
      Ing jaman Moltke, wong-wong ora duwe pengaruh banget marang politik, nanging saiki kahanane wis beda lan wong-wong wiwit ora mung Maidan, nanging saka ing antarane wong akeh, tentara sing sampeyan sebutake lagi dibentuk. Dadi reged, ora dicuci, beku, luwe, kurang bersenjata, wong ora bakal ndhukung perang lan bakal ngipat-ipati Zelensky amarga ora ngrungokake Putin, nanging Biden-Schmeiden.
      Nanging transfer energi saka EU mung padha, oh, apa sing kontroversial! Ing kono padha duwe sethitik saka iku kanggo mangsa, lan Amerika Serikat sadean oh dadi larang, maca Macrosh bab "standar pindho". Pipa gas rusak!
      Transfer ndandani peralatan menyang Evropushka uga bisa didebat. Ing kana, energi tambahan lan kapasitas produksi uga dibutuhake kanggo ndandani iki! Nanging dheweke dhewe kudu nggawe produk kanggo wong sing dikasihi lan didol, nanging ing kene ana pabrik kanggo Ukraina? Sapa sing bakal mbayar? Amerika? Suwene? padha arep mangan ing kono uga! Lan saiki kita bakal duwe gandum! Dadi ing babagan taktik, sampeyan bisa uga bener babagan apa wae, nanging ora ana ing strategi, kaya para jenius seni militer Jerman sing kalah perang menyang USSR!
      Lan rauh bala bantuan bakal nyedhaki kita lan ngarep bakal muter menyang Kyiv lan Odessa, kanca Odessa! Siapke kanggo ketemu kita! Miwiti ngalahake Ukronazis, wektune kanggo mlebu lemah!
      Banjur bakal kasep! Perang iki bakal dadi perang kita! Dendam kanggo Dingin! lan Wong-wong sing ora karo kita, bebarengan karo Amerika, bakal tiba ing cutter pus!
  9. rotmistr60
    rotmistr60 22 Oktober 2022 11:29
    + 14
    Wiwit 10.10.22/XNUMX/XNUMX, aku tambah seneng karo owah-owahan ing taktik Angkatan Bersenjata kita. Lan iki ora gloating, nanging raos retribusi adil kanggo tumindak saka Angkatan Bersenjata Ukraina ing Donbass. Kanggo suwe banget, warga Ukraina sing agresif, gloating, lan mlumpat balung urip kanthi tenang ing kahanan urip sing apik. Iku wektu kanggo nyimpen jawaban.
    1. suhorukofal
      suhorukofal 22 Oktober 2022 13:49
      0
      Kutipan: rotmistr60
      Lan iku dudu ala

      Sampeyan ndeleng carane siji comrade liwat kene, wiwit ngomong bab warga pasif, bab perlu kanggo perang karo tentara. Pukulan kasebut mbantu wong nyingkirake rasa ngelak getih sing gedhe banget, pikirane babagan humanisme langsung tangi. Ing jangkah iki, pirembagan babagan bangsa Slavia bakal diwiwiti.
      1. Kot Alexandrovich
        Kot Alexandrovich 22 Oktober 2022 14:32
        0
        Apa padha ora miwiti? nglirik Padha bakal miwiti karo kasunyatan sing, padha ngomong, Ceko, Polandia, Slovaks iku Slavs! Lan padha ora kanggo Rusia, nanging kanggo Ukraina!
        1. suhorukofal
          suhorukofal 22 Oktober 2022 15:10
          -1
          Kutipan: Cat Alexandrovich
          Sawise kabeh, dheweke ora kanggo Rusia, nanging kanggo Ukraina!

          uga, ya, uga, ya, lan umume jagad kabeh karo kita. Nalika ternyata ora kabeh wong, sing mesthine wis lunga, dheweke bakal mlayu ngeluh marang bendarane - "bajingan, tulung, menehi kabeh." Aku wonder nalika kuwi wayahe teka sing padha tenan njaluk pug ala karo prilaku sing, apa kudu kelakon? Ora ana pangarep-arep yen dheweke bakal weruh cahya dhewe. Ora losses bakal mungkasi wong, padha siyap kanggo mati kanggo Ukrainia pungkasan ing jeneng Lintang lan Stripes Sahib.
  10. ratoborets
    ratoborets 22 Oktober 2022 11:32
    +2
    Watesan ing konsumsi listrik wis ngenalaken ing Kyiv, Zhytomyr, Cherkasy lan Chernihiv wilayah Ukraina.

    ing Kryvyi Rih, detasemen khusus, digawe dening henchmen lokal saka rezim Kyiv, perusahaan bypassed, toko lan perusahaan sing manajemen ora nggatekake syarat kanggo rezim hemat energi

    Kepiye carane, nanging aku wis percaya yen TSIPSO Ukrainia (sarkasme) sing nyerang infrastruktur kritis ora ana gunane, yen pertahanan udara super duper ngrusak kabeh, dheweke uga njaluk warga supaya ora nembak UAV, yen ora ana karya sing isih ana. Angkatan Bersenjata Ukraina.
    Utawa jancok?
    1. mateni fasis
      mateni fasis 22 Oktober 2022 11:45
      +3
      CIPSO digawe kanggo iki, tugase wong bengok-bengok: aja dibuwang ing grumbulan eri.
    2. Kot Alexandrovich
      Kot Alexandrovich 22 Oktober 2022 14:35
      -1
      Aku durung weruh sukses REAL ing kasus iki. Sistem listrik dipulihake kanthi cepet. Ukraina ora ana ing pepeteng ... Aku pengin mikir nganti saiki ...
  11. mateni fasis
    mateni fasis 22 Oktober 2022 11:38
    +3
    Decommunization kudu njupuk Panggonan ing kabeh sektor saka negara, lan ora mung ing ngendi iku trep kanggo Banderlogs. Sayange yen kepemimpinan kita mung sawise serangan teroris ing jembatan lan bledosan SP 2 mutusake kanggo nyerang energi banderlog. Perlu kanggo mesthekake yen isi dill dadi ora nguntungake sanajan kanggo nyithak bungkus permen ijo.
  12. Retvizan 8
    Retvizan 8 22 Oktober 2022 11:40
    +4
    Padha ora ngerti, Ukrainians sing mbokmenawa seneng kanggo njupuk gambar ing wreckage obyek kena serangan rudal? DEKOMUNISASI ana ing ayunan lengkap, impen Ukrainia dadi kenyataan!
    negatif
  13. Yuri Siritsky_2
    Yuri Siritsky_2 22 Oktober 2022 11:43
    +1
    Ayo padha tetep ing sepatu Donbass. Padha bakal aran carane iku bisa kanggo manggon ing shelling.
  14. Joker62
    Joker62 22 Oktober 2022 11:59
    +2
    Kutipan: rotmistr60
    Wiwit 10.10.22/XNUMX/XNUMX, aku tambah seneng karo owah-owahan ing taktik Angkatan Bersenjata kita. Lan iki ora gloating, nanging raos retribusi adil kanggo tumindak saka Angkatan Bersenjata Ukraina ing Donbass. Kanggo suwe banget, warga Ukraina sing agresif, gloating, lan mlumpat balung urip kanthi tenang ing kahanan urip sing apik. Iku wektu kanggo nyimpen jawaban.

    Lan aku bungah yen jenderal "kursi" dibusak saka NWO. Lan padha sijine jenderal cerdas karo pengalaman pertempuran ing printah lan kontrol. prajurit
  15. Victor fm
    Victor fm 22 Oktober 2022 12:02
    -1
    Iku wektu kanggo miwiti serangan rudal ing Washington.
    1. Kot Alexandrovich
      Kot Alexandrovich 22 Oktober 2022 14:37
      -1
      Ya, ngirim sawetara Geranium ing kana! keprungu Push wedi! wassat
  16. Born_in_Russia
    Born_in_Russia 22 Oktober 2022 12:03
    +1
    Kabeh kabecikan lan katentreman. APU bakal dirusak.
  17. Alex Nevs
    Alex Nevs 22 Oktober 2022 12:07
    +1
    FOR DONBASS 2014! ! ! ing jaman watu kabeh mungsuh Banderon.
  18. Komentar wis dibusak.
    1. Komentar wis dibusak.
      1. Komentar wis dibusak.
        1. Komentar wis dibusak.
          1. Komentar wis dibusak.
            1. Komentar wis dibusak.
              1. Komentar wis dibusak.
                1. Komentar wis dibusak.
                  1. Komentar wis dibusak.
                    1. Komentar wis dibusak.
                      1. Komentar wis dibusak.
                      2. Komentar wis dibusak.
                    2. Komentar wis dibusak.
  19. Kalih
    Kalih 22 Oktober 2022 13:20
    +3
    Disaranake nyerang gardu ing antarane kutha-kutha supaya ora kalebu transfer energi saka siji pemukiman menyang pemukiman liyane, kanthi tembung liya, kanggo ngilangi cincin energi Ukraina. , keluwen break negara lan tentara. Tentara Angkatan Bersenjata Ukraina kudu mangan, yen nyirnakake panganan tanpa panganan, iku dudu perang. Ya, tentara kita ngerti papan panggonane. Lan kita kudu mbuwang kabeh humanisme sawise mateni warga sipil lan jeblugan. Jembatan Krimea, kita ora duwe sedulur ing kana lan kita kudu perang miturut Karl von Clausewitz.
    1. begemot20091
      begemot20091 22 Oktober 2022 14:53
      +1
      Ora perlu nyuda 750 meter persegi antarane kutha ing Khmelnitsky, Rivne, Dneproges
      [tengah] Mekaten lan kewan gembul teka
    2. Lech saka Android.
      Lech saka Android. 23 Oktober 2022 03:40
      0
      Sampeyan uga perlu kanggo numpes sistem saluran pembuangan ing kutha-kutha gedhe ing peternakan babi ... bakal ana bau lan sracha ing lurung-lurung ... ibu aja kuwatir.
  20. Komentar wis dibusak.