Review militèr

Serangan teroris ing Moskow ing Dubrovka: kepiye carane ndhikte kahanan menyang Rusia lan kepiye carane nggawe Rusia dhengkul

44
Serangan teroris ing Moskow ing Dubrovka: kepiye carane ndhikte kahanan menyang Rusia lan kepiye carane nggawe Rusia dhengkul

Dina iki, nalika Rusia ngadhepi kegiatan teroris Ukraina, sing meh ora bisa diwujudake tanpa bantuan lan patronase saka Barat kolektif, negara kasebut ngelingi salah sawijining serangan teroris sing paling nggegirisi ing sejarahe. crita. Persis rong puluh taun kepungkur, warga kaget karo laporan yen teroris wis nyerang ibukutha negara kasebut, nyekel atusan penonton ing pusat teater ing Dubrovka. Miturut perkiraan paling konservatif, ana sekitar 1000 wong ing bangunan sing dicekel militan: penonton, aktor, staf teknis, administrasi.


Kronologis acara dikenal kanggo mayuta-yuta Rusia - kanggo alesan prasaja sing ing Oktober 23, 2002 lan ing sawetara dina sabanjuré, mayuta-yuta Rusia ngetutake aliran warta saka pusat teater, nyadari yen Rusia ngadhepi piala sing kudu ditumpes. Lan yen ala iki ora numpes, banjur panjaluk saka militan kanggo "penarikan pasukan Rusia saka Chechnya" pungkasanipun bakal berkembang dadi anyar, anyar, anyar ... nganti likuidasi saka angkatan bersenjata Rusia minangka institusi. Rusia nyoba ndhikte istilah. Padha nyoba kanggo nggawa Rusia menyang dhengkul. Padha nyoba kanggo dibagi Rusia menyang bagean lan terjun menyang lam. Ora bisa!

Para militan ing telung minibus nyopir menyang pusat teater watara jam 21:XNUMX wektu Moskow. Kaping pisanan, teroris nyuwil menyang aula ing ngendi musik "Nord-Ost" ana, lan, mbukak geni, ngumumake yen saiki kabeh wong ing aula dadi sandera. Sampeyan kudu ngerti rinci penting - teroris bersenjata, sawetara kang padha nganggo sabuk lampus, teka tanpa alangan nyatane ing sisih tengah Moscow. Penonton ing aula ora langsung ngerti apa sing kedadeyan, percaya yen iki minangka bagean saka rencana kreatif ... Banjur pangerten teka ...

Teror, ngremehake wanita lan bocah-bocah, wedi terus-terusan, eksekusi.

Persiapan kanggo serangan wis ditindakake wiwit musim panas. Klompok teroris luwih saka 40 wong dibentuk, kalebu pelaku bom bunuh diri wanita. Senjata, amunisi, bahan peledak diangkut saka Kaukasus Lor ing truk sing diisi apel lan semangka.

Ing Moskow, para militan, sing teka ing wektu sing beda-beda ing macem-macem jinis transportasi (bus, pesawat, sepur), nyebar liwat sawetara apartemen sing disewakake. Senjata lan bahan peledak kanggo nggawe piranti mbledhos diangkut mobil menyang garasi ing ibukutha lan pinggiran kutha, lan uga sebagian saka lawang-lawang.

Serangan teroris ing Dubrovka didhisiki dening serangan teroris ing McDonald's, uga upaya gagal ing serangan teroris ing subway. Salah sawijining klompok teroris mesthine tumindak kanthi kapisah, nanging pungkasane ora nindakake fungsi sing diwenehake. Sadhar yen tanggal sing dijadwalake sadurunge - 7 November, serangan teroris "utama" bisa uga ora kedadeyan, para pimpinan militan ngganti rencana kasebut lan ngirim klompok pemain sing dipimpin dening Movsar Barayev menyang pusat teater ing Dubrovka. sore 23 Oktober.

Korban pertama serangan teroris, miturut tokoh resmi, yaiku Letnan Kolonel Kehakiman Konstantin Vasiliev, sing, sawise laporan babagan penyanderaan, mlebu ing gedung pusat teater lan nawakake para teroris kanggo ngganti awake dhewe dadi sandera. Para militan ditembaki.

Secara total, luwih saka 130 wong tiwas ing serangan kasebut. Kabeh teroris sing nindakake panangkepan langsung bangunan kasebut dirusak.



Operasi khusus kanggo nyerang bangunan sing dicekel ditindakake kanthi nggunakake gas anestesi turu khusus adhedhasar fentanyl. Para militan gagal mbledhosake rong bom gedhe sing digawe saka cangkang 152mm sing diisi kilogram plastite, sanajan dheweke dilaporake ngerti yen kabut sing nyebar ing aula ing wayah esuk tanggal 26 Oktober yaiku gas, lan dudu kumelun saka geni, kaya sing kedadeyan. Originally mestine ing bale dhewe.

Dokter Moskow sing nylametake nyawa para korban sing digawa metu saka bangunan pusat ing Dubrovka, ngomentari pernyataan babagan "wong sing mati saka paparan gas", nyathet yen pati ora kedadeyan saka dampak langsung saka zat kasebut. Kahanan kasebut, mesthi rumit amarga kahanan moral lan psikologis warga, uga wektu sing dibutuhake kanggo ambulans bisa nyedhaki bangunan kasebut. Kabeh wilayah ing sakubenge bangunan iki dikuwasani mobil, mula akeh sandera sing dibebasake kudu digawa meh atusan meter menyang kendaraan evakuasi. Sadurungé, sawetara mantan sandera sing ora bisa digerakake dening gas kasebut ana ing aspal sing adhem. Ing wektu sing padha, para aparat penegak hukum sing nyerbu bangunan lan para dokter sing mbantu para korban nuduhake kepahlawanan sing sejati.

Serangan teroris ing Dubrovka minangka kaca ireng ing sajarah Rusia. Mesthine, operasi nylametake sandera dhewe uga mudhun ing sejarah. Iku bisa kanggo nyegah pati saka hostages sak serangan? Sampeyan bisa ... Nanging, pisanan, ana kaleidoskop kahanan sing kudu digatekake nalika nganalisa acara Oktober 2002. Kapindho, uga babagan hak moral kanggo ngrembug keputusan sing ditindakake ing wektu kritis kasebut. Apa iku ana? Pitakonan kasebut rada filosofis. Iku cukup cetha yen kawilujengan kabeh - saka kategori meh dipercaya.

Rusia ngelingi wong mati. Rusia sedhih. Rusia ngerti yen rembugan karo teroris kosong. Teroris kudu ditumpes. Lan kanggo wong-wong sing "ora nonton", "ora kejawab", "misunderstood" saka antarane pejabat ing lapangan, pitakonan khusus, akeh kang, sayangé, tetep ora dijawab kanggo dina iki.
Pengarang:
44 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Lech saka Android.
    Lech saka Android. 23 Oktober 2022 08:28
    +7
    Dokter sing nylametake para sandera ora ngerti apa jenis gas sing digunakake lan apa efek sampinge ... sayangé, wong sing menehi prentah kanggo nggunakake uga ora ngerti akibate lan ora keganggu akrab karo dokter. karo peralatan khusus iki ... sialan rahasia diputer ing cara ala.
    Aku ngelingi kabeh sing kedadeyan ing kana ... Ora ana jaminan 100% sukses ing perkara kasebut ... nang endi wae, ana kacilakan sing ora dikarepake.
    1. kaping
      kaping 23 Oktober 2022 09:02
      + 10
      Kabeh serangan teroris dibiayai dening Anglo-Saxon. Lan kita kudu ora lali iki! Bangsa parasit iki!
      1. Lech saka Android.
        Lech saka Android. 23 Oktober 2022 09:06
        +2
        Iku ora kasunyatan sing Inggris melu ing Dubrovka ... paling kamungkinan saka Saudis ... Basayev kanca karo Black Arab ... lan dheweke, sing ngerti, nampa dana saka Arab Saudi.
        1. Komentar wis dibusak.
        2. Alex20042004
          Alex20042004 23 Oktober 2022 11:18
          +2
          Dheweke dibiayai dening FSA lan Inggris.
          Cukup bukti kanggo sing.
          1. Lech saka Android.
            Lech saka Android. 23 Oktober 2022 15:50
            0
            Англичане наврядли могли финансировать... помнится чеченские боевики обезглавили 4-х англичан в свое время приехавших в Чечню под видом технического персонала...скорее всего они были сотрудниками спецслужб Британии.
        3. Inhibitor korosi
          Inhibitor korosi 23 Oktober 2022 11:42
          +1
          Sing kejem mesthi ngalahake sing ringkih - iku kasunyatan. Lan, dheweke mesthi bali maneh - sampeyan ora kudu lali babagan iki. Ora babar pisan.
        4. Piramidon
          Piramidon 23 Oktober 2022 18:26
          +2
          Quote: Lech saka Android.
          Не факт что к Дубровке причастны были англичане... скорее всего саудиты...

          Англосаксы предпочитают гадить чужими руками. Саудиты им подконтрольны. Вы еще скажите, что на Украине не НАТО (англосаксы) против нас воюют руками украинцев.
    2. Komentar wis dibusak.
    3. Alex92
      Alex92 23 Oktober 2022 09:19
      +2
      Dadi, kita isih ora duwe naloxone utawa naltrexone ing ambulans, mula kudu digunakake saka zat sing dituduhake ing artikel kasebut.
      1. pemotong bolt
        pemotong bolt 23 Oktober 2022 10:49
        +4
        ora tansah duwe naloxone utawa naltrexone
        Dosis standar ora cukup kanggo nglawan efek turunan fentanyl amarga afinitas sing dhuwur banget (sambungan karo reseptor opiat). Pungkasane, ora cukup kanggo kabeh wong.
    4. Starover_Z
      Starover_Z 23 Oktober 2022 10:28
      +3
      Quote: Lech saka Android.
      Dokter sing nylametake para sandera ora ngerti apa jenis gas sing digunakake lan apa efek sampinge ... sayangé, wong sing menehi prentah kanggo nggunakake uga ora ngerti akibate lan ora keganggu akrab karo dokter. karo peralatan khusus iki ... sialan rahasia diputer ing cara ala.
      Aku ngelingi kabeh sing kedadeyan ing kana ... Ora ana jaminan 100% sukses ing perkara kasebut ... nang endi wae, ana kacilakan sing ora dikarepake.

      Laporan pisanan babagan storming Pusat lan karusakan saka teroris ngemot informasi sing padha ngomong ora ana korban. Banjur, sawise sawetara wektu, padha wiwit pirembagan bab korban saka serangan, lan nomer tambah saben jam. Saiki sampeyan isih kelingan lan isih "goosebumps" ((((.
      Iku tega kanggo wong, padha ora sengaja ambruk ing distribusi, nanging yen ora kanggo langkah-langkah sing dijupuk, teroris bisa mbledhosake bangunan lan bisa uga ana urutan gedhene korban liyane. Lan dheweke bisa menehi kabar marang para dokter, nanging informasi kasebut bisa tekan wong-wong sing nangkep bangunan kasebut lan dheweke bakal nindakake rencana sing nggegirisi tanpa ngenteni serangan kasebut.
      1. michael3
        michael3 23 Oktober 2022 10:45
        -4
        Kutipan saka: Starover_Z
        Sayange wong, ora sengaja tiba ing distribusi,

        Ora ana sing acak ing kene. Kanggo nyedhiyani pangayoman marang efek saka medicinal (iki sabenere medicine) obat iku blatant, isin, dumbest incompetence. Bebarengan karo gas, iku pancen normal kanggo nyiapake sarana netralake. Iki SD banget, ora ana tembung ...
    5. mad gedhe
      mad gedhe 23 Oktober 2022 10:30
      -4
      Wong sing dibebasake uga ora ngerti babagan akeh, lan akeh sing nandhang sangsara.
      Aku mung ngombe kaya salah sijine. Iku mung bab kang bisa ngomong.
      1. michael3
        michael3 23 Oktober 2022 11:42
        -6
        Kutipan saka mad big
        Para liberator uga ora ngerti

        Iku mung nggawe aku pengin menek tembok. Napa, nalika ngrembug meh kabeh kegagalan ing tumindak operasi kritis, kita kesandhung bab sing padha?! Apa iku tansah Gagal isin saka printah, Kepemimpinan, wong-wong sing nampa nishtyaks KALUBÈRAN lan bonus kanggo karya iki?!
        Menapa malih, gagal tingkat iki tansah nglirwakake bodho saka dhasar, ngukur dhasar sing koyone digawa metu minangka standar?
        Carane malah katon kaya? Para ilmuwan nyaranake gas fentanyl. Padha ILMU. Dadi ora bisa mungkasi laporan kanthi gas fentanyl. Dheweke mung saka latihan profesional sawise tembung kasebut ujar: obat saka klompok nolaxone netralake efek gas fentanyl, lan liya-liyane ing urat iki. Lha wong-wong kuwi diwulang, ora ana sing kelakon!
        Apa sabanjure? Wong lemu karo pasuryan kothak lazily sips - menehi kita gas, lan kabeh limo nolaxons ora badhan Panjenengan? Lan skor ing nolaxon? Nanging kenapa?! Apa sing ana ing pikirane?! Iki minangka medeni, nanging pancen umume kanggo negara kita. Pengeran...
    6. michael3
      michael3 23 Oktober 2022 10:40
      -6
      Quote: Lech saka Android.
      Rahasia sialan dimainake kanthi cara sing ala.

      Pancen ora ana rahasia ing kene. Wong-wong sing ngatur serangan kasebut pro. Nanging latihan kasebut ora kalebu bagean interaksi karo layanan sipil lan ngluwari hostage AT ALL. Ing wektu sing padha, kanthi nggunakake cara serangan anyar sing durung digunakake ing kasunyatan, ora ana sing keganggu karo bagean iki. Ana kegagalan lengkap koordinasi. Cukup, ora ana prentah sing manunggal, utawa ora kompeten.
      1. Sarboz
        Sarboz 23 Oktober 2022 11:50
        +6
        Kutipan: michael3
        Ana kegagalan lengkap koordinasi. Cukup, ora ana prentah sing manunggal, utawa ora kompeten.

        Malah layanan intelijen mungsuh ora setuju karo sampeyan.
        CIA lan MI6 nganggep Operasi Nord-Ost dadi fenomenal.
        Komando nyathet yen sawise operasi unik, dheweke nyoba nyiapake acara sing padha ing Eropa. Komando unit pasukan khusus ing Eropa sawise tragedi ing Moskow nyoba nganakake latihan sandera sing padha, nanging sajrone serangan, bola-bali, ora mung polisi, nanging uga unit tentara ora mung 80 persen saka personel, nanging uga kabeh sandera. Ora ana klompok pasukan khusus, miturut mantan operasi FSB, isih duwe pengalaman kaya ngono lan ora bisa kerja ing kahanan sing angel tanpa kerugian saka personel lan warga sipil.
        1. michael3
          michael3 23 Oktober 2022 12:43
          -3
          И что? Как я и написал, исполнение операции было на высоком уровне. Для Европы недостижимом, да. Это как то отменяет причину большинства смертей при операции? Силовики сработали на 300% А какой то высоченный чин не сделал свое дело, потому что тупой и безответственный, залез на свое место не по праву, и убил больше ста человек.
          Кто должен противодействовать такому положению дел? Почему практически всегда при проведении операций такого уровня находится один или больше такой мастер? Как так выходит, что он всегда генерал или высочайший чиновник? Кто делает их руководителями? Кто поддерживает их продвижение (они так косячат постоянно, это суть их личности, они так живут, просто масштабы меньше, пока должность ниже) и нахождение на постах, с которых они убивают людей, как траву косят?
          Почему выстроенные нами системы власти в стране постоянно приводят к такому результату?! Плевать я хотел на результаты европейцев...
          1. Sarboz
            Sarboz 23 Oktober 2022 13:30
            +4
            Kutipan: michael3
            Кто должен противодействовать такому положению дел? Почему практически всегда...? Как так выходит...? Кто делает их руководителями? Кто поддерживает...?
            Почему выстроенные нами системы власти в стране постоянно приводят к такому результату?! Плевать я хотел на результаты европейцев...

            Такие как вы всегда и при любом результате будете недовольны действиями наших властей, будете задавать десятки своих шаблонных "почему", "кто" и "доколе".
            При сложившейся вокруг теракта информационной шумихе не было никакой гарантии, что предупреждение скорой помощи о необходимости снабжения бригад специфическим антидотом, не было бы моментально озвучено в эфире борцами за свободу слова. И тогда потери возросли бы в десятки раз.
            1. michael3
              michael3 23 Oktober 2022 13:51
              -5
              Такие как я всегда задают вопросы. Так что я задам вопрос и вам. Считаете ли вы, что учесть последствия воздействия газа, который вырубает подготовленного здоровенного террориста, смертника, на усталых женщин, стариков и детей - это что то сложное? Что то такое, для чего могло не хватить компетенции нашего руководства? Что это какой то вопрос, решение которого требует великого ума и огромных усилий? Вот вы лично, правду, пожалуйста.
              Следующая ваша эпохальная идея - озвучить В ЭФИРЕ. Вы всерьез... Ладно. К машинам скорой, кучно стоящим на стоянке, подходят пятерка срочников. С вещмешками. В них коробки с ампулами нолаксона. И приказ - когда начнут носить пострадавших, отдать коробки врачам. При этом пояснить - приказ командования, пострадавшим колоть вот это.
              Были в нашей армии пятеро срочников? А вещмешки? Блин, сил нет...
              1. Sarboz
                Sarboz 23 Oktober 2022 14:18
                +3
                Kutipan: michael3
                К машинам скорой, кучно стоящим на стоянке, подходят пятерка срочников. С вещмешками. В них коробки с ампулами нолаксона. И приказ - когда начнут носить пострадавших, отдать коробки врачам. При этом пояснить - приказ командования, пострадавшим колоть вот это.
                Были в нашей армии пятеро срочников? А вещмешки? Блин, сил нет...

                Ох до чего ж у нас крепки задним умом критики властей. У оперативной группы в отличие от ваших годов стенаний были считанные часы, минуты для разработки плана операции по захвату здания. Просчитывались последствия при возможном подрыве СВУ и других сценариях. Поступили сообщения о стрельбе в здании, поэтому приказ начать штурм отдали, не успев полностью подготовиться. Но вы ведь "плевать" хотели на все эти обстоятельства. У вас всегда есть безошибочная причина всех наших бед - "какой то высоченный чин..., потому что тупой и безответственный, залез на свое место не по праву". Любые события, что во время борьбы с терактами, что во время СВО, должны соответствовать только этой версии.
                1. michael3
                  michael3 23 Oktober 2022 17:20
                  -4
                  Kutipan: Sarboz
                  Ох до чего ж у нас крепки задним умом критики властей.

                  Вам доводилось слышать такое слово - совесть? Я знаю, что у вас ничего такого нет. Но хотя бы слышать?
                  Я вот инженер-энергетик по высшему образованию и первоначальному опыту работы. Так вот, энергетику на электростанции бывает отпущены несколько секунд на разработку плана ликвидации аварии, которая происходит прямо сейчас. Если он ошибется, люди погибают. Умирают, причем как правило очень страшной смертью. Представьте себе, каково это - быть свареным заживо.
                  И вы знаете - энергетики справляются! А ведь у них нет генеральских званий. И квартир в Москве немосквичам никто не дает. И оплата скромная. И много чего еще нет, чего есть у тех, кто УБИЛ более ста человек потому, что пренебрег абсолютно элементарным действием!! Тьфу, с кем я говорю...
                  1. Sarboz
                    Sarboz 23 Oktober 2022 17:37
                    +3
                    Kutipan: michael3
                    Вам доводилось слышать такое слово - совесть? Я знаю, что у вас ничего такого нет. Но хотя бы слышать?

                    А кто вам дал право незнакомому человеку такие обвинения выдвигать? Я вам повода такого не давал.
                    А про энергетиков пример совсем не в тему. Водитель автобуса, если ошибается, тоже люди гибнут.
                    1. Repellent
                      Repellent 23 Oktober 2022 17:55
                      +2
                      Kutipan: Sarboz
                      кто вам дал право незнакомому человеку такие обвинения выдвигать?

                      Это местная невменяшка. "Миша3". Забейте ya
                      1. Sarboz
                        Sarboz 23 Oktober 2022 19:19
                        +4
                        Quote: Repellent
                        Kutipan: Sarboz
                        кто вам дал право незнакомому человеку такие обвинения выдвигать?

                        Это местная невменяшка. "Миша3". Забейте ya

                        Да я понял. В Афганистане в каждом городе такой тип встречался. Там их девона называют. ombenan
  2. Egoza
    Egoza 23 Oktober 2022 08:32
    + 13
    Rusia ngelingi wong mati. Rusia sedhih. Rusia ngerti yen rembugan karo teroris kosong. Teroris kudu ditumpes.

    20 taun kepungkur, nanging kita ngelingi kabeh. Lan saiki iki utamané bener. Numpes teroris saka warga negara apa wae, sanajan nganggo bentuk Angkatan Bersenjata Ukraina. Dheweke minangka teroris nyata sing dikirim kanggo numpes Federasi Rusia.
  3. ZIF122
    ZIF122 23 Oktober 2022 08:47
    +5
    Ya, aku kelingan kabeh! Sampeyan ora bisa rembugan karo teroris yen ora sandera bakal kelakon maneh lan maneh! Israel minangka pathokan ing babagan iki! Lan paukuman kanggo serangan teroris kudu ora bisa dihindari lan ora bisa diendhani, ora ketompo carane akeh wektu wis liwati!
    1. ruha
      ruha 23 Oktober 2022 09:17
      -1
      Israel minangka standar mung amarga keuangan lan ngatur "terorisme Islam"! Iki padha duwe institusi khusus!
  4. Smoke_in_smoke
    Smoke_in_smoke 23 Oktober 2022 08:53
    +2
    Sadar yen to tanggal sing dijadwalake sadurunge - 7 November, serangan teroris "utama" bisa uga ora kedadeyan, pimpinan militan ngganti rencana kasebut

    Aku durung tau nemoni informasi kaya ngono.
    Lan ing kene ana sing kudu dipikirake.
    1. Komentar wis dibusak.
      1. Komentar wis dibusak.
  5. Mikhail Sidorov
    Mikhail Sidorov 23 Oktober 2022 08:55
    +3
    Aku pengin penulis nulis artikel rinci ing bagean liyane ing situs. hi Sawise kabeh, saiki akeh sing ngerti babagan tragedi iki.
  6. rotfuks
    rotfuks 23 Oktober 2022 09:12
    + 16
    Serangan teroris ing Moskow ing Dubrovka praktis minangka serangan teroris sing ditampilake online. Kita kabeh ngelingi. Secara pribadi, aku kesengsem dening shortsightedness utawa venality sawetara wartawan televisi. Miturut cara, iku sawise acara iki wartawan wiwit disebut jurnalisme. Ing wiwitan, para teroris ngidini para sandera nggunakake jamban. Sawetara sandera menek metu saka jendhela jamban lan oncat. Wartawan TV sing pinter mung ndhelikake kasunyatan kasebut, nanging ana wartawan sing kondhang wiwit nguwuh-uwuh ing saindenging negara yen para sandera mlayu liwat jendela. Sawisé iku, pit orkestra digawe dadi jamban. Wartawan korup padha hyped ing serangan lan ora ana kang ngukum wong.
    1. ruha
      ruha 23 Oktober 2022 09:20
      -8
      Komentar sampeyan ora ana gunane! Apa teroris bodho? Ora bisa ngitung? Apa dheweke ora ngerti pira wong sing diidini mlebu jamban lan pira sing ora bali? Komen konyol. Nanging ing asas, makna wis cetha lan ora perlu kanggo mbantah wartawan supaya bodho, amarga efek ngelawan.
      1. suhorukofal
        suhorukofal 23 Oktober 2022 10:22
        +3
        Saiki aku malah ora ngelingi iki utawa serangan teroris, nanging ana bantahan sing teroris asring tindakake tumindak layanan kita meh online, ngendi penembak jitu, ngendi lan sing disebarake, apa pasukan teka. Tegese, tumindake lembaga penegak hukum diliputi langsung. Dadi ana dosa kanggo wartawan, kanggo narik kawigaten para pamirsa, dheweke nuduhake lan ngomong babagan sing kudu diam.
        1. domokl
          domokl 23 Oktober 2022 18:18
          +1
          Quote: suhorukofal
          То есть действия силовых структур в прямом эфире освещаются.

          Так и было. Не только все действия, но и все перемещения групп транслировали в прямом эфире. Случайно был как раз в соседнем доме.
      2. rotfuks
        rotfuks 23 Oktober 2022 10:41
        + 10
        Yen conto uwal saka jamban ora ngyakinake, mula kasunyatan liyane. Telung kolonel FSB menek menyang gendheng saka bangunan Nord-Ost kanggo bisa metu kamungkinan saka serangan liwat gendheng. Nanging wakil saka saluran TV Russian padha lungguh ing bangunan tetanggan karo kamera televisi, sing wis katon militèr ing gendheng, wiwit siaran sing padha karyawan Alpha lan serangan bakal mbokmenawa saka gendheng. Para teroris langsung menehi ultimatum yen telu ora dicopot saka gendheng, mula saben sandera sepuluh bakal ditembak. Apa iki dudu conto kebodohan kriminal para wartawan?
      3. Sarboz
        Sarboz 23 Oktober 2022 11:34
        +6
        Kutipan saka ruha
        Komentar sampeyan ora ana gunane!

        Kutipan saka ruha
        Komen konyol. Nanging ing asas, makna wis cetha lan ora perlu kanggo mbantah wartawan supaya bodho, amarga efek ngelawan.

        Bodho nolak sing jelas. Wartawan menehi kabeh rincian tumindak pasukan khusus ing sekitar bangunan kasebut ing udara. Lan iki pengkhianatan. Kanggo "hype", amarga saiki diarani modis, dheweke mbebayani ewonan nyawa.
    2. pemotong bolt
      pemotong bolt 23 Oktober 2022 10:52
      +4
      siji wartawan kondhang wiwit bengok-bengok ing saindhenging negara
      Alexander Tsekalo marang urip sing ana peranganing ing kamar sawise redevelopment, kang ora saben makarya ana ngerti bab.
  7. Saboteur_Navy
    Saboteur_Navy 23 Oktober 2022 10:03
    +2
    Kita kudu nesu lan saiki nyiapake kabeh pasukan Antiteror! Sampeyan perlu kanggo njupuk ing kontrol total kabeh imigran saka Ukraina, iku utomo kanggo ndhaftar! Banjur kahanan kaya ing Dubrovka bisa diulang
  8. Komentar wis dibusak.
  9. faterdom
    faterdom 23 Oktober 2022 11:11
    +4
    Serangan teroris iki (lan aku ngelingi meh saben jam, amarga sawetara kahanan) duwe siji titik balik: iki minangka serangan teroris utama pisanan nalika militan ora dibebasake utawa ora kejawab (kaya ing Budennovsk lan Pervomaisk nalika Perang Chechen pisanan) , lan kabeh sadurunge numpes siji!
    Lan iki minangka sikap sing beda banget kanggo kabeh sing kedadeyan, lan tren kasebut disetel: kita bakal nemokake lan numpes kabeh wong!
    Amarga, kanggo wong, sawise kabeh wis kedadeyan, iki dadi sing paling penting, banjur sawetara pilihan liyane mung ora cocog.
    Aku pengin Wigati sing beban utama saka Kepemimpinan banjur kudu dijupuk dening Departemen Investigasi Interim saka Kamentrian Dalam Negeri, Kolonel-Jendral Militia Vasiliev V.A., "menteri politik" Gryzlov iki categorically ora cocog kanggo iki, lan kang. biasane absen nang endi wae, FSB melu, nanging beban abot saka komunikasi karo pers, dheweke wis biasa pindhah saka dhéwé.
    Mung, aku pengin ngelingake sampeyan, yen ora, kabeh iku ora ana pribadine: ora ana sing kalah, ora ana sing menang, kaya ...
    1. Sarboz
      Sarboz 23 Oktober 2022 11:39
      +4
      Kutipan saka faterdom
      Aku pengin Wigati sing beban utama saka Kepemimpinan banjur kudu dijupuk dening Departemen Investigasi Interim saka Kamentrian Dalam Negeri, Kolonel-Jendral Militia Vasiliev V.A., "menteri politik" Gryzlov iki categorically ora cocog kanggo iki, lan kang. biasane absen nang endi wae, FSB melu, nanging beban abot saka komunikasi karo pers, dheweke wis biasa pindhah saka dhéwé.

      Nanging, pasukan khusus FSB nampa pukulan utama saka media liberal. Padha diwutahake bak saka telek ing Chekist.
      1. Andrey VOV
        Andrey VOV 23 Oktober 2022 20:35
        +4
        Ну у либеральной прессы святое дело пнуть фсб
  10. prahara
    prahara 23 Oktober 2022 16:39
    0
    Подготовка нападения велась с лета. Формировалась террористическая группа из 40 с лишним человек, включая девушек-смертниц. Оружие, боеприпасы, взрывчатые вещества перевозились с Северного Кавказа в грузовиках под грузом яблок и арбузов.


    В стране творился такой же бардак, против России шла настоящая война, но военное положение никто не объявлял, чеченские криминальные группировки заполонили всю страну, "доили" рынки, торговые центры, строительные компании, скупали недвижимость и бизнес, но их не трогали называя мирными бизнесменами, хотя миллиарды кримминальных рублей и долларов текли из России на Кавказ на финансирование бандформирований и закупки оружия.
    Политика полумер когда одной рукой грозят, а другой деньги дают была тогда, продолжается и сейчас......
    1. Andrey VOV
      Andrey VOV 23 Oktober 2022 20:36
      +2
      Денежный поток в чечню и на кавказ пошел еще раньше, намного раньше
  11. Alex20042004
    Alex20042004 23 Oktober 2022 17:31
    +3
    Quote: Lech saka Android.
    Англичане наврядли могли финансировать... помнится чеченские боевики обезглавили 4-х англичан в свое время приехавших в Чечню под видом технического персонала...скорее всего они были сотрудниками спецслужб Британии.


    https://russian7.ru/post/za-chto-chechenskie-boeviki-v-1998-godu-obezg/

    ........Целью этой жестокой акции был разрыв отношений между Ичкерией и западными странами с последующей переориентацией республики на внешнеполитическую деятельность, основой которой был бы радикальный фундаменталистский ислам......

    Источник: За что чеченские боевики в 1998 году обезглавили трех британцев - Русская семерка
    © Russian Seven russian7.ru

    В Чечне за терактами всегда стояли англо - саксы, там они (в Англии) некоторые до сих пор и скрываются, и периодически к ним приводят приговор в исполнении.
  12. Kiril Letov
    Kiril Letov 24 Oktober 2022 00:05
    0
    Соболезную родным и близким жертв теракта .
  13. Seryoga Nemuslim
    Seryoga Nemuslim 25 Oktober 2022 04:14
    0
    Семейство каждого из террористов было неплохо заживо похоронить вместе со свиными тушами.