Review militèr

Self-propelled anti-tank gun "Sprut-SDM1" bakal nambah pangayoman

84
Self-propelled anti-tank gun "Sprut-SDM1" bakal nambah pangayoman

Senadyan rampung tes negara lan ancang-ancang kanggo Adoption, karya ing Sprut-SDM1 self-propelled gun anti-tank terus. Miturut Rostec, keputusan digawe kanggo nambah perlindungan kompleks anyar.


Senapan anti-tank anyar Rusia 2S25M Sprut-SDM1, sing dikembangake kanggo Angkatan Udara lan ngrampungake tes negara ing wulan Agustus taun iki, bakal nampa waja tambahan lan sistem penindasan optoelektronik, sing kudu nambah kelangsungan hidup kendaraan ing medan perang. . Paling kamungkinan, kaputusan iki njupuk menyang akun pengalaman musuhan ing Ukraina, wiwit bubar ana akeh laporan saka owah-owahan ing desain saka sawetara jinis peralatan militèr, loro janjeni lan wis ing layanan karo Angkatan Bersenjata Rusia.

(...) kamungkinan kanggo ngiyataken pangayoman 2S25M dening nginstal Komplek dipatèni optik-elektronik ing, uga pesawat saka leladen tambahan, lagi sinau. Langkah-langkah kasebut bakal nambah keamanan kru lan kaslametane kendaraan ing medan perang.

- nuntun RIA News tembung saka direktur industri Komplek senjata Rostec Bekhan Ozdoev.

Sadurungé, Rostec kacarita sing Sprut anyar iki bersenjata karo cangkang fragmentasi dhuwur-mbledhos karo detonasi remot, sistem kontrol geni anyar, pembangkit listrik, sistem informasi lan kontrol sasis, sistem penampakan anyar lan piranti lunak lan hardware paling modern.

Kendaraan tempur Sprut-SDM1 bersenjata meriam 125-mm, senapan mesin 7,62-mm coaxial lan senapan mesin 7,62-mm sing dipasang ing modul sing dikontrol remot. Kendaraan kasebut dirancang kanggo dhukungan geni unit, nglawan kendaraan lapis baja. , numpes benteng lan benteng mungsuh, pengintaian militèr lan pos-pos.
84 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Vitaly161
    Vitaly161 24 Oktober 2022 09:24
    + 12
    wah, yen BMD wis dipesen luwih akeh, amarga metode pendaratan parasut katon kaya kumis, wis umure dhewe.
    1. Pereira
      Pereira 24 Oktober 2022 09:35
      +9
      Kutipan: Vitaly161
      wah, yen BMD wis dipesen luwih akeh, amarga metode pendaratan parasut katon kaya kumis, wis umure dhewe.

      Banjur Pasukan Airborne urip luwih saka dhewe.
      1. sirah
        sirah 24 Oktober 2022 09:38
        +4
        Ing ndonya, ora ana sing luwih gedhe tinimbang Palu ing arsenal Angkatan Udara, lan ora ana sing urip lan berkembang, lan komposisi kuantitatif saya tambah.
        1. Vitaly161
          Vitaly161 24 Oktober 2022 09:42
          + 11
          Intine dudu apa sing ana ing layanan lan apa sing ora ana, yaiku kanggo pertempuran senjata gabungan (sing ditindakake dening pasukan pendaratan saiki, kaya meh kabeh SVO), waja ing Angkatan Udara jelas ora cukup.
          1. sirah
            sirah 24 Oktober 2022 09:44
            -6
            Kepiye waja udhara dhasar beda karo waja UKM?))))
            1. Pereira
              Pereira 24 Oktober 2022 10:06
              +4
              Kepiye waja udhara dhasar beda karo waja UKM?))))

              Infanteri luwih dilindhungi lan luwih apik bersenjata. Lan yen Angkatan Udara nampa peralatan UKM, iki ora dadi kebangkrutan maneh.
              1. sirah
                sirah 24 Oktober 2022 10:31
                -5
                Sepisan maneh, carane pangayoman waja, lan nambah persenjataan peralatan militèr saka unit bedhil motorized, beda-beda saka pasukan terjun payung lan unit serangan udhara? ))) Wangsulana pitakon, utawa kita mung bakal mbuwang slogan?)))
            2. Bad_gr
              Bad_gr 24 Oktober 2022 10:31
              +1
              Kutipan: Vitaly161
              wah, yen BMD wis dipesen luwih akeh, amarga metode pendaratan parasut katon kaya kumis, wis umure dhewe.
              BMD-4M wis duwe pesawat tambahan saka waja, kang diinstal yen ora perlu kanggo nginstal sistem parasut (waja tambahan lan sistem parasut iso dibandhingke bobot)
          2. Pereira
            Pereira 24 Oktober 2022 10:05
            +6
            Iki masalah liyane. Infanteri ing pertempuran senjata gabungan luwih unggul tinimbang Angkatan Udara.
            Nempatake paratroopers ing trenches iku bodho lan boros. Kaping pisanan, iku boros kanggo wong.
            1. Vitaly161
              Vitaly161 24 Oktober 2022 10:29
              +3
              Nanging, pasukan pendaratan lan marinir sing nyekel ngarep ing wilayah Kherson, lan saiki lagi nyekel.
              1. Pereira
                Pereira 24 Oktober 2022 10:53
                +2
                Nanging, pasukan pendaratan lan marinir sing nyekel ngarep ing wilayah Kherson, lan saiki lagi nyekel.

                Lan iki kesalahan elek.
                Pembelanjaan unit elit tanpa bakat, salah lan boros.
                1. Vitaly161
                  Vitaly161 24 Oktober 2022 11:03
                  +2
                  nanging perlu kanggo njaga massa LDNR ing Balakleya ing mburi ngarep? Lan kanthi asil sing padha? elit, pramila elit supaya nuduhake piyambak ing perang, kang kedaden
                  1. Pereira
                    Pereira 24 Oktober 2022 12:37
                    +5
                    Iku perlu kanggo duwe infantri biasa karo bala ing mburi ngarep.
                    Nanging kanggo iki sampeyan kudu duwe otak lan intelijen kerja. Inggih, counterintelligence, mesthi. Uga satelit lan drone.
                    Nanging tinimbang kabeh iki, padha kepasang bolongan karo paratroopers, sing dilatih kanggo soko temen beda.
                    Iki jenderal kita. Padha ngirim menyang pensiun, ngirim wong, nanging mung nemu Samsaya Awon. Sing ngganti ora luwih apik.
                    1. mbayar
                      mbayar 24 Oktober 2022 22:04
                      0
                      Quote: Pereira
                      Iki jenderal kita. Padha ngirim menyang pensiun, ngirim wong, nanging mung nemu Samsaya Awon. Sing ngganti ora luwih apik.

                      Sing menarik yaiku ora luwih apik karo bos liyane.
                      Lan nyatane mung kedadeyan ... opo ... enak sedulur - padha ngangkat lan ngangkat "Octopus-SDM", gos liwati ... lan banjur ujug-ujug (!!) ternyata dheweke ora duwe keamanan ... Lan kanthi tambahan. maneh, karo waja, kang ora bakal mlumpat karo parachute a. Nyuwun
                      Lan sadurunge, bisa nggawe tank SIMPLY LIGHT lan malah ngambang kanthi basis BMP-3M "Dragoon" ing sirahe. Nyuwun ora teka...
                      AJAIB...ajaib...
                      Napa kita butuh tank udhara yen ana BMD-4 udhara ?? Iki ateges tank entheng. kang malah shoots ATGMs saka tong minyak. Apa maneh sing dibutuhake para payung??? Napa dheweke butuh "Octopus" kanthi parasut ing bokonge ???
                      Nanging yen sampeyan butuh tank sing bisa diangkut (!) entheng eseman , banjur kudu ditindakake kanthi basis BMP-3M "Dragoon". ya
                      Aku suggest katon tank transportasi udara amfibi cahya iki.
                      Awak kira-kira tetep padha karo Dragoon (mesin ing ngarep), turret dipindhah menyang buritan (padha karo Merkava), waja ana ing tingkat Dragoon klasik kanthi layar sisih saka Kurganets. Ramp utawa lawang mburi ditahan, kaya kompartemen pasukan cilik, sing bisa digunakake kanggo ngangkut pasukan 3-4 wong, amunisi tambahan lan bisa njupuk lan njupuk sing tatu / tatu saka medan perang.
                      Muni apik kanggo lampu ngambang (!) Tank? eseman
                      Bisa uga. ya
                      Nanging luwih saka realistis.
                      - Reservasi ing tingkat "Dragoon" \ "Kurganets" tetep ing bathuk lan sisih proyeksi (!) 30 mm. projectile lan malah RPG.
                      - Persenjataan ing tingkat MBT.
                      - Unggas banyu bobote nganti 25 ton. (layar sisih saka "Kurganets" duwe daya apung positif lan nyumbang kanggo unggas banyu.
                      - Loro tank kasebut bakal mlebu ing Il-76MD90A! Nanging kebangkrutan mung kanthi cara landing.
                      Lan kok LIGHT TANK kuwi ala?
                      Digawe adhedhasar solusi, teknologi lan proses teknis sing wis ana?
                      Tank kasebut migunani ora mung kanggo Angkatan Udara, nanging uga kanggo Marinir Angkatan Laut, lan kanggo Angkatan Darat - minangka tank amfibi sing entheng, bisa nglangi liwat alangan banyu kanggo nyekel lan nyekel jembatan, kanggo nguatake unit avant-garde. (unit avant-garde). Tank kasebut bisa duwe perusahaan ing saben senapan motor lan divisi tank, kanggo tujuan kasebut ing ndhuwur. Lan padha bakal ing wangun iki , luwih saka ing panggonan .
                      Lan seri tank kasebut kanggo Angkatan Bersenjata RF bakal luwih utawa kurang prayoga - kanggo Angkatan Udara, MP lan SV ... iki paling sethithik sawetara atus. Lan tank kasebut bakal duwe potensi ekspor sing luwih gedhe tinimbang sing saiki dibutakan karo parasut ing bokong.
                2. Hitriy Zhuk
                  Hitriy Zhuk 24 Oktober 2022 12:46
                  -1
                  Aku uga pracaya ing kene kabeh wis mutusaké siji kanggo telung rolas warheads.
                  A saperangan kanggo njupuk mati ing orbit (uga, carane sing dowels Internet tiba mati).
                  Sisane ana ing Kyiv lan liya-liyane, yen mung desa lan peternakan sing isih ana, wis rampung.
            2. sirah
              sirah 24 Oktober 2022 10:33
              -2
              Kepiye unit bedhil bermotor dhasar luwih unggul tinimbang unit udara? Menehi conto?
              Apa sing salah karo unit udhara ing jinis perang iki minangka pertahanan? Apa paratrooper butuh parit sing luwih jero utawa luwih amba?)))
              1. Vitaly161
                Vitaly161 24 Oktober 2022 10:44
                +3
                pihak kebangkrutan perlu poto-propelled lan roket tentara meriem, uga waja normal saka jinis T72, 90, dening cara, marinir duwe waja, nanging pihak kebangkrutan tanpa Unit tank seconded sacoro prakteke apa-apa kanggo ngalangi serangan tank padha.
                1. sirah
                  sirah 24 Oktober 2022 11:42
                  +1
                  Aku tansah ngujo kemampuan sawetara comrades, ora duwe sawetara kawruh, sregep mbela pendapat, nyoba kanggo menehi sawetara bantahan))).
                  Comrade, kanggo wiwitan, carane "waja" saka marinir utawa riflemen motor beda saka waja saka pasukan udhara? Aku wis kesel takon pitakonan iki marang para ahli ing portal iki)))
                  Ing Angkatan Udara, 2S9 NONA wis pirang-pirang dekade, kenapa ora DIRI ??? ing saben resimen / brigade ana divisi, ing saben divisi ana resimen artileri udhara. Karakteristik kinerja kendaraan iki rada rodok olo kanggo sistem tentara meriem SV (Acacia, Gvozdika), Nanging, padha fungsi, mulane, padha bisa murub, lan minangka mortir, kalebu.
                  Luwih, unit tank "seconded" apa sing sampeyan gunakake? Ing perang, ana unit DOTTED lan DIDUKUNG!))) A cook ing PCB bisa seconded)) Ing resimen lan brigade, divisi kanggo sawetara taun, perusahaan tank lan batalyon wis kawangun. Yen dibandhingake karo unit bedhil motor lan marinir, ora ana bedane dhasar, amarga adoh saka saben UKM ana batalion tank, luwih-luwih yen ana, banjur diwiwiti saka tank sing kapisah lan dipungkasi karo perusahaan tank, uga bakal dadi. ADDED divisi senapan motorized, gumantung ing tugas kanggo ditanggulangi. Kabeh padha ... mesthi, isih ana sawetara unit tank ing Angkatan Udara, nanging pambentukan batalyon / perusahaan klompok taktis Angkatan Udara ora bakal beda-beda dhasar saka pasukan darat, kaya Vasya tanker ( platoon / komandan perusahaan) bakal teka lan nyetel stasiun radio ing frekuensi saka komandan pasukan terjun payung lan uga bakal nindakake printah ing perang.
                  Dadi, kanggo pendidikan mandiri luwih lanjut, ing saben departemen Angkatan Udara (serangan udara, serangan parasut) ana ATGM, ana RPG, ana RPG 26 lan kabeh sistem sing luwih anyar ana .... .. ana baterei anti-tank ing brigade lan resimen ngendi ATGM ing BTR-D, saiki ing cangkang. Persenjataan BMD ora beda karo persenjataan BMP.
                  1. Vitaly161
                    Vitaly161 24 Oktober 2022 12:01
                    0
                    Aku ngomong babagan Foma karo sampeyan, sampeyan ngomong babagan erema karo aku, nanging apa Angkatan Udara duwe RZSO? tank? iki dudu babagan perbandingan murni saka unit Angkatan Udara lan UKM, ing kertas saben duwe tugas dhewe, mung saiki Angkatan Udara nganakake pertempuran senjata gabungan, lan diserang ora saka 120 mortir, nanging saka Sistem artileri 155, peluncur roket, tank, lan kanggo pertempuran kasebut ora cukup Nona, ana sawetara D 30x, lan sawetara BMD, syarat kanggo kothak ing Angkatan Bersenjata Federasi Rusia padha, bathuk nyekel 12.7, sisih 7.62
                    1. sirah
                      sirah 24 Oktober 2022 12:26
                      +1
                      Iki aku babagan Foma, lan sampeyan kabeh nyoba kanggo nggawe Yerema, ora ngerti saka dhasar slightest, pungkasan karo bab liyane rumit, nanging aku bakal argue "Aku bakal kanggo mburi pait", ana MLRS ing Angkatan Udara, padha digunakake kanggo adhedhasar GAZ 66. pilihan landing , padha ditarik.
                      Pasukan Lintas Udara Tansah nindakake PERANG UMUM !!! Kita mbukak Piagam Pertempuran Angkatan Udara lan ing kaca pisanan ditulis nganggo ireng ing Rusia yen Angkatan Udara ditujokake kanggo nindakake COMMON ARMS COMBAT ing mburi garis mungsuh !!! Lan luwih, ana bagean kayata OFENSIVE, DEFENSE, etc., etc. Penerjun payung mung ing film "kiya lan dzya" njerit lan ngacungake tangan, nanging nyatane, dheweke uga ndhudhuk parit, nggawe benteng lan wilayah pertahanan, mlayu nyerang lan "urya" njerit kaya bedhil motor lan laut)) )) Angkatan Udara duwe tank (aku nulis ing ndhuwur). Saiki pasukan terjun payung perang padha karo bedhil motorized lan marinir, kabeh sing mabur ing wong mabur ing saben wong, paling 155 mm, paling 320 mm, ora ana bedane karo apa sing sampeyan dhewe bersenjata, apa sing bakal mabur ing sampeyan. trench padha, kendaraan tempur padha, helm lan waja awak standar. Kasunyatan bilih Angkatan Udara kurang artileri bisa dingerteni, nanging uga bisa dingerteni (sing ngerti inti saka perkara kasebut), kayadene senapan lan marinir bermotor, dheweke bakal diwenehi dhukungan geni, utawa bakal didhukung dening geni. saka komandan senior. Kabeh ing tentara lan ing perang gumantung ing NATURE saka tugas sing bakal ditanggulangi, bakal ana perlu, padha bakal menehi tank, padha kudu nyilem, padha bakal nyedhiyani peralatan scuba. Pitakonan mung, apa komandan bisa nggunakake tank ing perang, lan prajurit kanggo nyilem?...
                      1. Pereira
                        Pereira 24 Oktober 2022 12:42
                        +1
                        ditulis yen Angkatan Udara ditujokake kanggo nganakake PERANG SENJATA UMUM ing mburi garis mungsuh !!!

                        Dheweke ngomong kabeh dhewe.
                        ING buri!
                        Lan ora ngrusak pertahanan kanthi jero ing bathuk lan ora ngusir serangan tank nganggo granat ing perang pertahanan.
                      2. sirah
                        sirah 24 Oktober 2022 13:25
                        0
                        Kanggo miwiti, ing ngendi Angkatan Udara "nyusup pertahanan kanthi jero"? Apa sampeyan bisa menehi jeneng arah sambungan utawa nomer bagean? Aku ora ngerti iki ... ayo bali menyang Piagam: sing maca paling sethithik sapisan, ing wektu sing padha, sing sethitik ing subyek sing arep diwulangake, dheweke ngerti yen tambahan. kanggo granat, Angkatan Udara duwe pasukan lan sarana sing cukup kanggo nglawan tank. Inggih, ing umum, wong-wong sing banget apik ing subyek ngerti sing tansah ditempelake lan unit ndhukung, kanggo perang karo wong-wong mau, padha uga mulang paratroopers, uga riflemen motorized, marinir lan kabeh digabungake)))
                      3. Vitaly161
                        Vitaly161 24 Oktober 2022 13:59
                        -1
                        Pertempuran senjata gabungan ing mburi garis mungsuh ditindakake kanthi upaya gabungan kabeh pasukan sing melu. Iki ditondoi dening decisiveness, aktivitas dhuwur, tension lan transience, owah-owahan cepet lan abrupt ing kahanan, macem-macem cara kanggo nindakake, lan nggunakake ekstensif maneuver.

                        sampeyan dhewe bakal sinau maca, lan ora ana tank ing layanan karo Angkatan Udara
                      4. sirah
                        sirah 24 Oktober 2022 14:28
                        +1
                        Aku ora maca, nanging aku kudu mulang, lulus ujian lan ngawula ing kabeh iki)))))
                        Apa perang gabungan senjata ora ana ing mburi garis mungsuh sing ditindakake kanthi upaya gabungan kabeh pasukan sing melu?))))))) lan ditondoi kanthi indecisiveness, kegiatan sing kurang, ora ana ketegangan, owah-owahan pemandangan sing alon. , cara monoton kanggo nindakake lan tanpa nggunakake maneuver ?))))))
                        Kanthi biaya tank: maca OShS saka brigade lan divisi serangan udara. Aja nyoba kanggo nyelehake dhewe ing posisi malah luwih elek))) Bejo, ing wong, kanggo ketemu kene perwira Angkatan Udhara, kang sakelas lan bawahan isih ngawula, njupuk bagéyan aktif ing NWO ... umume, kanthi kabeh akibat))))
                      5. Vitaly161
                        Vitaly161 24 Oktober 2022 14:53
                        0
                        Ya, ing ngendi arep dilebokake, ora dilebokake, miturut pendapatku, unit Angkatan Udara lan Marinir minangka salah sawijining sing paling siap tempur ing Angkatan Bersenjata Federasi Rusia, aku mung ora ngerti sebabe mblokir peralatan karo kamungkinan saka pangiriman dening parachute, yen ora ana sing bakal nggunakake, kang bener ing subyek lan dibayangke, amarga "Octopus" mbangun waja, lan iku Originally dikembangaké kanggo Angkatan Udhara.
                      6. sirah
                        sirah 24 Oktober 2022 15:05
                        0
                        Sapa sing ngomong yen pendaratan parasut ora bisa ditindakake? Angkatan Udara minangka cadangan Komando Tinggi, ayo miwiti. Pira wektu dibutuhake kanggo nransfer batalyon bedhil motorized karo bala (BTG) liwat sawetara atus kilometer, nanging ewu? Batalyon Airborne, karo baterei artileri poto-propelled, divisi 2S9, PTBatr, ZRBatr - sawetara jam. Ora ana lapangan terbang, ora ana bandara, ora ana stasiun sepur, ora ana tembok tambatan sing dibutuhake ... area sing relatif rata ukurane 2x5 km, wektu siji jam kanggo ngumpulake lan nggawa menyang posisi tempur / marching lan maju, ngrampungake tugas. Ora ana sing ngomong yen kita bakal nyekel London utawa Berlin ing kana, uga ora ana ing USSR)))
                  2. UAZ 452
                    UAZ 452 24 Oktober 2022 13:27
                    0
                    Ing resimen, brigade lan divisi, perusahaan tank lan batalyon wis dibentuk nganti pirang-pirang taun.

                    Pengenalan unit tank menyang formasi Angkatan Udara minangka pengakuan yen konsep pasukan terjun payung massal kanthi peralatan wis mati. Apa jenis divisi udhara iki yen, nalika digunakake kanggo tujuan sing dimaksud, dipeksa ninggalake unit sing nyedhiyakake bagean penting saka kekuwatan tempur ing titik penyebaran permanen? Lan yen Angkatan Udhara beroperasi kanthi kekuwatan lengkap, kanthi tank, banjur ditransfer menyang wilayah tempur ing eselon (ing kasus paling apik, VTA), nanging apa sing kudu ditindakake dening pasukan AIRBOARD?
                    Merek Angkatan Udara kudu ditinggalake, nanging ing wektu sing padha kudu dipikirake maneh tujuane, staf, peralatan. Kebutuhan kanggo bagean AIRMOBILE ora diragukan, nanging diasah ora kanggo parachuting, nanging kanggo transfer helikopter. Iki mbutuhake peralatan khusus, nanging watesan ing bobot, waja bakal kurang ketat tinimbang kanggo udhara. Yen jenderal Angkatan Udara ora bisa mbayangake awake dhewe tanpa pertunjukan gratis ing latihan kanthi ngeculake ewonan pasukan terjun payung, kendaraan tempur infanteri, Gurita, nalika kabeh langit ana ing kubah (ayu tenan, nanging ora tau kedadeyan, kajaba sajrone latihan, lan iki wis pirang-pirang dekade eksistensi Angkatan Udara!), banjur duwe risiko tetep ing sejarah militer minangka jenderal paratrooper generasi pungkasan. Generasi ala sing ndadékaké warisan Margelov dadi lalen, dadi infantri garis biasa (aku ora duwe apa-apa, nanging kita duwe unit bedhil motorized, lan aku ora weruh alesan kanggo nglatih maneh Angkatan Udara ing wong-wong mau).
                    1. sirah
                      sirah 24 Oktober 2022 14:48
                      0
                      Iku ala nalika ngerti, nanging lali, iku Samsaya Awon nalika sampeyan ora ngerti lan lali)))), lan uga, wong ngomong sing kudu ngerti subyek sing nyoba kanggo mulang)))
                      Kawiwitan, ing sakehing wadyabala kang utama ing jagad iki ana wadya kang awang-awang, kang aneh-aneh, mung ngrembaka, ing pangertene mundhak (ya, kabeh wong bodho ing kono).
                      Ing kabeh formasi Angkatan Udara ing Amerika Serikat sing padha, ana unit lan subunit landing, kalebu kanthi parasut, lan ora ana landing, utamane tank.
                      Pasukan udhara Federasi Rusia saiki kalebu divisi udhara kanthi resimen parasut) lan divisi lan brigade serbu udhara, kanthi unit serangan udara lan pasukan terjun payung. Ing wektu sing padha, loro lan liyane. duwe kemampuan kanggo parachute HP lan peralatan (bagean saka iku) dening parachute. Brigade lan divisi serbu udhara saiki kalebu batalyon tank, tatanan sing wiwit durung suwe, lan sukses maju.
                      Jendral Angkatan Udara ora butuh kabeh pertunjukan kasebut kanthi pendaratan massal, mula, kaya ora ana sing luwih apik nggambarake kasunyatan perang modern, tugas sing bisa ditindakake lan kudu ditindakake dening pasukan udara modern, proses rearmament ora cepet. kaya sing dikarepake, sepisanan, menyang jenderal Angkatan Udara, nanging iki ora gumantung marang dheweke, nanging ing anggaran lan kemampuan industri.
                      Fitur Angkatan Udara lan Korps Marinir padha amarga cabang-cabang militer iki nduweni mobilitas dhuwur, secara harfiah lan kiasan. Padha banget Versatile ing syarat-syarat aplikasi sing. Sapa wae sing ora duwe kawruh tartamtu ing arah iki mikir banget primitif, padha ngomong paratrooper minangka paratrooper. lan bedhil motorized iku infantri. Angkatan Udara minangka infantri sing padha, mung nganggo swiwi, sing, yen perlu, bisa kanthi cepet ing sembarang titik kanthi kabeh senjata standar, lan yen perlu, bisa nindakake tugas bebarengan karo unit bedhil bermotor konvensional. Apa siji, apa sing bakal diwenehi TANK kapindho !!!! Ya, ora ana tank ing MSV, MSR, SME. Inggih, paling ora ana retak! Dina iki ora ana tugas kanggo dot langit karo kubah, siji utawa loro batalyon. resimen maksimum. Divisi ing kekuatan lengkap lan ing USSR ora munggah karo siji angkat saka BTA. Miturut cara, kanggo informasi, divisi 82 ​​lan 101 ing Amerika Serikat uga ora munggah karo siji angkat BTA, amarga padha ora duwe akeh pesawat, ya. lan ora perlu. Amerika ndharat ing Irak sapisan, ing Panama ... sing utama ing bab iki dudu apa kapan lan pira, sing utama yaiku ana kesempatan kasebut. Dheweke menehi conto kaping pirang-pirang babagan triad nuklir, sapa lan kapan digunakake? ... ora ana wong kajaba Amerika, nanging akeh sing duwe, lan sawetara isih terus nggawe.
                      1. UAZ 452
                        UAZ 452 24 Oktober 2022 14:59
                        0
                        Aku malah setuju karo akeh sing sampeyan tulis, nanging sampeyan bisa njlentrehake babagan iki:
                        Ing kabeh formasi Angkatan Udara ing Amerika Serikat sing padha, ana unit lan subunit landing, kalebu parasut.

                        Apa unit kasebut duwe peralatan sing kasedhiya ing layanan sing relatif abot (luwih abot tinimbang jeep lan buggy)?
                        Mesthi wae, sampeyan ora ngerti, lan iki ora pati penting, nanging apa persentase wektu saka latihan umum para pasukan terjun payung lan Amerika sing njupuk latihan parasut?
                        PS Ing Angkatan Darat AS, Divisi Kavaleri 1 ana, nanging iki ora ateges dheweke bakal nglawan jaran.
                      2. sirah
                        sirah 24 Oktober 2022 15:23
                        +2
                        ing Amerika Serikat uga ana kavaleri lapis baja, iki pancen minangka penghargaan kanggo tradhisi ...
                        Amerika nyoba kanggo nggawe tank cahya, padha nggawe Sheridan, kang, dening cara, wis alloy wojo aluminium kaya kita, nanging padha overdid, amarga padha nambah akeh bahan komposit lan plastik saka sawetara jinis, etc. Masalah utama yaiku pangembangan peralatan landing, aku ora ngerti sebabe, nanging ora nate nggawe apa-apa sing padha karo relung PRS lan ISS kanthi melon. Sejatine, lagi kebangkrutan Hummers nang endi wae, nanging persentasi saka losses sak kebangkrutan uga dhuwur banget.
                        Aku duwe kesempatan ing Fort Brag, latihan ing taun-taun kasebut (90s) luwih sithik lan luwih elek tinimbang kita, persentase cedera sing dhuwur banget nalika mlumpat. Dina iki, ing Angkatan Udara Federasi Rusia, latihan udhara babagan jumlah jam wis suda banget ing hubungane karo USSR, lan jumlah lompatan kanggo layanan wis dadi kurang, biyen ana bias tipis menyang Airborne. Pasukan, sanajan Margelov dhewe uga ujar manawa mlumpat parasut dudu tujuane dhewe, iki mung salah sawijining cara kanggo ngirim unit menyang papan misi tempur.
                      3. UAZ 452
                        UAZ 452 24 Oktober 2022 15:27
                        0
                        Thanks kanggo info.
                        Teks komentar sampeyan cendhak banget lan, miturut panemu administrasi situs, ora nggawa informasi sing migunani.
            3. Oleg Barchev
              Oleg Barchev 24 Oktober 2022 11:36
              0
              Aku bakal mbaleni tembung salah sawijining mantan jenderal kita. Aku bakal nyoba kanggo nyebut pikirane ing tembungku dhewe: "Saka 100% personel militer, kira-kira 70% bisa nindakake pertempuran trench defensif lan mung 30% sing bisa nindakake pertempuran nyerang. Anane Pasukan Airborne ing trenches kanggo nindakake perang pertahanan iku langkah dipeksa, lan karo rawuh saka Unit mobilized seger, kahanan bakal ngganti.
              1. sirah
                sirah 24 Oktober 2022 12:15
                0
                Wacanen BU Angkatan Udara, buku pelajaran Sersan Angkatan Udara .... iki sing paling gampang, sanajan buku pelajaran Sersan wis chipboard, yen sampeyan ora lali)))
              2. sirah
                sirah 24 Oktober 2022 13:36
                0
                Jendral aneh, biasane, sing wis munggah pangkat jenderal, dheweke ngerti yen nyerang minangka jinis perang sing paling "prasaja")))), pertahanan mung paling angel. Ora ana cabang militer sing digawe kanggo pertahanan utawa nyerang. Saben uwong sinau cara sing padha kanggo mbela lan nyerang. Swasana ati lan mentalitas para pejuang Angkatan Udara khusus, preduli saka jinis perang, "Ora ana siji nanging kita", "We are the Airborne Forces - kita bakal njupuk apa wae", lan liya-liyane))) .. lan rotasi unit lan subunit terus-terusan, kanthi mobilisasi unit lan formasi anyar dibentuk, kanthi tekane, mesthine bakal luwih gampang, luwih akeh cadangan bakal katon, baris ngarep pertahanan bakal dikondensasi.
      2. Vitaly161
        Vitaly161 24 Oktober 2022 09:39
        -5
        debatably, operasi kaya Gostomel cukup bisa, lan aku bakal ana liyane, supaya iku banget awal kanggo nulis mati Angkatan Airborne.
        1. Vladimir M
          Vladimir M 24 Oktober 2022 10:37
          +3
          Mung Angkatan Udara cedhak Kyiv, cedhak Gostomel, ngrampungake tugas - dheweke ngrebut obyek kasebut ... nanging ora bisa ditahan - ora duwe gaman kanggo iki. Dheweke mung ditembak dening drone lan artileri, lan ora ana sing bisa dijawab.
          1. Vitaly161
            Vitaly161 24 Oktober 2022 10:46
            0
            pasukan kebangkrutan wis artileri, lan biasane padha menehi cahya kanggo mungsuh loro ing Irpen lan Bucha, lan padha rampung tugas ing lengkap.
            1. Vladimir M
              Vladimir M 24 Oktober 2022 10:49
              +3
              Aku nulis manawa Angkatan Udara wis ngrampungake tugas - dheweke nangkep obyek, nanging ora bisa nahan. Iki minangka karya saka unit senjata gabungan. Apa sampeyan mikir yen dheweke digawa metu saka kana amarga "sikep apik"?
              1. Vitaly161
                Vitaly161 24 Oktober 2022 10:59
                0
                padha digawa metu amarga Ze, sanajan wisuh celonone, ora pindhah menyang persetujuan lan kapitulasi, rencana asli gagal, lan mulane padha dijupuk metu saka Kyiv.
        2. UAZ 452
          UAZ 452 24 Oktober 2022 13:38
          0
          debatably, operasi kaya Gostomel cukup bisa, lan aku bakal ana liyane, supaya iku banget awal kanggo nulis mati Angkatan Airborne.

          Iki mung minangka indikator yen Angkatan Udara kudu diformat ulang kanthi radikal - transfer helikopter digunakake, sing nggawe keraguan babagan kabutuhan latihan parasut massal lan cukup intensif Angkatan Udara, lan pengurangan kasebut bakal mbebasake sumber daya, pisanan kabeh - wektu kanggo soko liyane migunani.
          Kabeh peralatan udhara, kanggo pangembangan lan produksi kang sumber daya ageng uga ngginakaken, ora, lan ora bisa digunakake. Dadi apa gunane terus nekad nuntut landing udhara, malah ngrusak karakteristik kinerja liyane, saka waja lan seni sing dikembangake? Yen nganti pirang-pirang dekade ora tau migunani kanggo tujuane? Mungkin luwih logis kanggo fokus ing aeromobilitas, kalebu suspensi eksternal helikopter?
      3. insafufa
        insafufa 24 Oktober 2022 10:20
        +1
        Pasukan Airborne saiki dadi pasukan sing dipasang ing helikopter, nyatane, infanteri udhara tanpa armor. Gostomel kanthi jelas mbuktekake iki. Angkatan Udara bakal pindhah saka kategori jinis pasukan sing kapisah menyang tingkat pasukan khusus tujuan umum sing luwih dhuwur.
        1. Vitaly161
          Vitaly161 24 Oktober 2022 10:48
          +1
          200 wong lanang nyekel obyek sing penting kanthi strategis luwih saka 6 jam, lan nahan, ngenteni dhewe (sabagéan gedhé unit banjur mlaku liwat Chernobyl)
          1. UAZ 452
            UAZ 452 24 Oktober 2022 13:44
            0
            Aku ora ngremehake prestasi "warga Gostomel", nanging aku pengin njlentrehake: apa sing bakal diganti yen lapangan udara ora dikendhaleni, lan iki "paling akeh unit" bakal ngliwati Chernobyl? Pungkasane, ing wilayah Sumy, Chernigov, ing wilayah wétan wilayah Kyiv, pasukan kita wiwitane ora maju malah puluhan kilometer, kaya ing kene, nanging atusan, lan tanpa pasukan pendaratan. Dadi apa titik utama landing ing Gostomel?
            1. Vitaly161
              Vitaly161 24 Oktober 2022 13:49
              0
              kanggo nyegah klompok Kyiv ninggalake kutha, padha ketemu ing metu saka Bucha lan kolom padha diobong, lan mbok menawa ing mangsa udhara bisa digunakake kanggo nyuplai, mbangun grup.
              1. UAZ 452
                UAZ 452 24 Oktober 2022 14:09
                0
                Malah yen ing 6 jam grup bakal padha ngumpul lan ninggalake (lan Unit utama ing Kyiv dhewe? biasane unit militèr dumunung ing njaba kutha, ora?), banjur bakal luwih gampang kanggo numpes karo pesawat, pluru, lan yen sampeyan nggunakake pasukan landing, banjur numpak dalan, Begjanipun lagi ing alas. Lan babagan Gostomel? Katon yen lapangan udara sing dibutuhake, ing ngendi pasukan lan peralatan bakal ditransfer kanthi cara landing. Nanging padha temen maujud ing wektu sing saperangan saka wong lanang karo MANPADS (ana sing, mbokmenawa, mung dilalekake nalika planning operasi) bisa nemen spoil gambar, supaya malah kasil dileksanakake (ing tataran pisanan) operasi ilang kabeh. artine. Ya, lan angel ngomong - apa dheweke duwe, yen unit sing arep ngirim BTA bisa tekan Gostomel lan Bucha dhewe liwat zona Chernobyl? Kanthi jumlah VIA sing kita duwe, kita nransfer unit Angkatan Udara, kaya-kaya, ora luwih saka sing ditampa saka Belarus. Inggih, piye wae dadi kaya iki, yen kita mbuwang komponen PR, lan nimbang operasi kasebut mung saka sudut pandang kemanfaatan militer. Lan ing mangsa ngarep, Angkatan Udara ing NWO digunakake lan digunakake sacara eksklusif ing peran infantri baris, lan iki bisa dingerteni - nalika rolas operator karo MANPADS bisa ngrusak kabeh divisi udhara, banjur kebangkrutan massa mung bisa ditindakake. amused ing latihan demo.
                1. Vitaly161
                  Vitaly161 24 Oktober 2022 14:17
                  +1
                  Dadi aku nyoba nyurung Sarah, kasunyatan manawa ing Angkatan Udara sampeyan bisa menehi peralatan sing luwih serius tinimbang BMD lan Shells amarga ora ana sing bakal nampa, lan iki bakal nambah kemampuan tempur sing wis dhuwur (ing kene aku ora ana bakal nolak) bagean saka Angkatan Udara
                  1. UAZ 452
                    UAZ 452 24 Oktober 2022 14:40
                    0
                    Mung ing kene dheweke bisa shirk ing arah sing ngelawan, lan bakal ngetung ora mung ing kebangkrutan udhara (sing wis suwe) saka peralatan, nanging uga ing mobilitas udhara, sawise nampa unit bedhil motor biasa tinimbang unit reaksi cepet sing wis siap, sing duwe tembung "landing" minangka bagéan saka jeneng, minangka jenis analog "Penjaga".
            2. ZeeD
              ZeeD 24 Oktober 2022 19:03
              0
              Kutipan: UAZ 452
              Dadi apa tegese kebangkrutan ing Gostomel


              Mbok menawa kanggo gawe uwong yakin komando Angkatan Bersenjata Ukraina sing nyekel Kyiv lagi disiapake. Lan supaya Angkatan Bersenjata Ukraina bakal wedi kanggo mbatalake bagean pinunjul saka pasukan menyang wates (mangkono kanggo Forge pasukan gedhe cedhak ibukutha, kang padha ora cukup ing panggonan liyane). Sing ditindakake kanthi sukses.
              Lan yen Angkatan Bersenjata Ukraina mundur pasukan saka ibukutha, apa neraka ora guyon, Mungkin padha duwe shtkrmanul Kyiv.
    2. sirah
      sirah 24 Oktober 2022 09:39
      0
      Kepiye proteksi waja BMD dhasar beda karo kendaraan tempur infanteri lan operator personel lapis baja?
      1. Vitaly161
        Vitaly161 24 Oktober 2022 09:49
        +5
        iku Samsaya Awon, amarga adhedhasar konsep landing udhara
        1. sirah
          sirah 24 Oktober 2022 10:04
          +1
          Yen ora ana kawruh tartamtu, sampeyan bisa maca buku, sawetara. Dina iki, malah "google". Dadi, aku bakal nyoba nyederhanakake tugas: waja ing kene nglindhungi peluru lan pecahan, ora ana maneh. Menapa malih, 12.7 mm wis kaliber kritis ing kahanan tartamtu, Aku ora weruh titik ing ngomong bab 23 lan 30 mm, nanging ngoper menyang ATGM lan 100mm utawa luwih wis medeni))))
        2. Oleg812spb
          Oleg812spb 24 Oktober 2022 10:15
          +1
          Lan misale jek ora ana konsep liyane kanggo nggunakake kendaraan lapis baja ringan. Mulane, operasi sing bisa ditampilake kanthi teknik iki ora dikembangake lan ora direncanakake. Lan umume, unit infantri wis muncul ing jumlah gedhe saka peluncur granat tangan, ora kanggo sebutno sistem anti-tank, sing èfèktif nyerang peralatan mobile iki.
      2. Hitriy Zhuk
        Hitriy Zhuk 24 Oktober 2022 12:52
        0
        Iku angel kanggo ngira paling ora tanpa kawruh kekuatan materi / ilmu logam.
        Gear landing ora baja, nanging aluminium khusus.
        1. sirah
          sirah 24 Oktober 2022 13:03
          +2
          Anehe, nanging kekuatan bahan lan ilmu material, salah sawijining subjek sing sinau ing Ryazan VVDKU))))))) duwe rejeki sing apik kanggo lulus kanthi pujian, mula aku ngerti "sethithik" babagan pesenan BMD. Aku ngerti, umume, uga babagan BMP. Ya, iku digawe saka wesi aluminium khusus, kang mengaruhi liyane biaya lan bobot saka kendaraan, nanging kualitas ora utamané rodok olo kanggo waja baja saka kendaraan tempur infanteri, lan mulane, ing buku pinter kayata " manual operasi" ditulis manawa kendharaan loro kasebut duwe perlindungan marang peluru lan pecahan peluru, ora ana maneh)))).
  2. trafllot1832
    trafllot1832 24 Oktober 2022 09:29
    +5
    Mekaten, Octopus SDM1 lelayaran, lan leres, nalika Selat Inggris iki. nglirik
    1. Hagen
      Hagen 24 Oktober 2022 09:43
      +3
      Kutipan saka: tralflot1832
      Octopus SDM1 lelayaran

      Iku ora kasunyatan. Yen sampeyan nguatake sasis, leladen bisa digawe modular, variabel. Nyatane, akeh wong sing nindakake iki saiki. Ing operasi teater konvensional, sampeyan bisa duwe waja sing ditingkatake, nalika ing unit sing dirancang kanggo meksa alangan banyu, kendaraan bisa diencerake sebagian yen pancen perlu. Varian saka nempelake unsur buoyancy tambahan bisa uga ... Pitakonan babagan imajinasi perancang lan GABTU ...
      1. Konnick
        Konnick 24 Oktober 2022 10:45
        -2
        Iku ora kasunyatan. Yen sampeyan nguatake sasis, leladen bisa digawe modular, variabel.

        Sing tengen, iku cukup bisa kanggo nggawe waja dipindhah, mung bagean frontal cukup, ing siji wektu Amerika wis Slagers M36 bedhil poto-propelled karo waja frontal kuwat lan banget banget liyane kanggo nyimpen bobot lan njaga mobilitas dhuwur. Iki minangka instalasi anti-tank lan ora dimaksudake kanggo nglawan infanteri.
        Disaranake ninggalake kesempatan kanggo nglangi bedhil self-propelled Octopus.
    2. LIONnvrsk
      LIONnvrsk 24 Oktober 2022 10:24
      +1
      Kutipan saka: tralflot1832
      Mekaten, Octopus SDM1 lelayaran.

      Inggih, miturut artikel kasebut, akeh wektu bakal ilang .... lan katon kaya dhuwit.
      karya ing Sprut-SDM1 terus ... bakal nampa waja tambahan ... nambah survivability .... karya lagi ditindakake ... acara bakal nambah ...
    3. Bad_gr
      Bad_gr 24 Oktober 2022 10:39
      +1
      Kutipan saka: tralflot1832
      Mekaten, Octopus SDM1 lelayaran.
      Iku ora kasunyatan. Ana informasi babagan rompi antipeluru kanggo marinir sing duwe daya apung positif, mbok menawa ana sing digunakake ing kene, kanthi pendekatan iki. Contone, ing "Kurgantsy-25" padha sijine DZ karo buoyancy positif.
    4. SKVichyakow
      SKVichyakow 24 Oktober 2022 10:40
      +2
      Kutipan saka: tralflot1832
      Mekaten, Octopus SDM1 lelayaran, lan leres, nalika Selat Inggris iki. nglirik

      Yagene iki ora bisa ditindakake utawa diramalake ing wiwitan? Utawa apa piranti dipatèni opto-elektronik ora ana ing wayahe? Utawa ora bisa langsung welding fasteners kanggo nginstal pangayoman tambahan? Utawa, suwene sampeyan nindakake, luwih sampeyan "ndeleng"? Aku wis sok dong mirsani carane - sanalika padha ngeculake soko, padha langsung ngumumake dandan tambahan, malih, nemokke sadurungé lan ing jumlah gedhe, nanging sakperangan alesan ora diinstal dening wong-wong mau langsung, nanging ing bagean.
  3. malyvalv
    malyvalv 24 Oktober 2022 09:39
    +2
    Apa ora luwih gampang kanggo njupuk T-62 lan nindakake padha? Kanthi waja tambahan, Octopus ora bakal nglangi maneh.
    1. Vitaly161
      Vitaly161 24 Oktober 2022 09:58
      0
      mesin dhasar beda, carane sampeyan propose saka tank medium kanggo nggawe gampang banjur?
      1. malyvalv
        malyvalv 25 Oktober 2022 11:18
        0
        Inggih, padha kurban padha saka gampang kanggo nggawe medium. Apa masalahe?
        Uler, motor, turret, bedhil koyone duwe loro. Bentenipun ing rincian.
    2. Hitriy Zhuk
      Hitriy Zhuk 24 Oktober 2022 10:09
      -2
      Nyelehake T-62 saka pesawat bakal metu.
      Nanging supaya tetep utuh, kru tetep utuh, lan nalika ndharat tank siap tempur meh langsung - ora bakal bisa.
      Nanging padha wanted kanggo, ing USSR padha nyoba opsi, malah sadurunge perang, misale jek, masang wings dipindhah lan ditarik dening pesawat, tank cahya.
      Pesawat luwih kuat dina iki.
      Bab liyane yaiku parasut ora mbutuhake jalur pendaratan, nanging ora.
      1. Oleg812spb
        Oleg812spb 24 Oktober 2022 13:05
        +1
        Mungkin elinga ing endi ing abad iki, saliyane kanggo maneuver lan latihan, peralatan parasut dipayungi?
        1. Hitriy Zhuk
          Hitriy Zhuk 24 Oktober 2022 14:20
          0
          Nuuu, toda lan senjata nuklir - referensi ora perlu.
          1. UAZ 452
            UAZ 452 24 Oktober 2022 14:48
            0
            Aja nyampurake cahya karo kecut. Senjata nuklir minangka sarana kanggo nyegah lan intimidasi, lan sapa sing wedi yen transporter bakal mabur menyang dheweke lan nyelehake mobil lapis baja ing parasut? Ora ana negara siji sing pasukan bersenjata paling ora ana rolas MANPADS sing bakal wedi karo iki. Kajaba padha shrug pundhak (yen padha ora corak driji ing kuil) lan ngomong Welcome!
            1. Hitriy Zhuk
              Hitriy Zhuk 24 Oktober 2022 16:08
              0
              Bg'onevichok banjur duwe bedhil 125mm, kaya T-72-80-90.
              Lan bisa uga ana ing mburi mungsuh, kanthi kebangkrutan, ngambang.
              Lenin mesthi seneng banget. apik

              Dibandhingake karo senjata nuklir ora sengaja.
              Banjur (sanajan bakal worth iku ing Kyiv) lan iki ora digunakake asring banget.
              Nanging bisa banget mbiyantu.
              Iku luwih bab njupuk sawetara jenis bandara kanggo perang gedhe-ukuran. Operasi landing dudu acara saben dina. Minangka lan nalika iku perlu.
              Inggih, aku mikir pasukan kebangkrutan temenan luwih seneng duwe nalika landing tinimbang ora duwe apa-apa / bedhil sing ditarik (uga bisa dipayungi).
    3. Oleg812spb
      Oleg812spb 24 Oktober 2022 10:36
      +1
      Modernisasi kanthi instalasi sistem senjata modern katon gampang banget kanggo wong miskin. Komplek industri militer kita ora golek cara sing gampang. Cara sing gampang lan murah banget ora nguntungake.
  4. Castro Ruiz
    Castro Ruiz 24 Oktober 2022 09:48
    -1
    "Tank cahya" sing diowahi iki wis bisa dituku dening India ing kumpulan gedhe.
  5. bovi
    bovi 24 Oktober 2022 09:58
    0
    Aku penasaran sing "dheweke" ndeleng minangka mungsuh supaya dipatèni optoelektronik sabdho. Paling pungkasan, regane. yen kabeh nishtyaki nyurung apa iku? lan pitakonan ora ing kumpulan eksperimen, nanging apa wis diganti ana ing jaman modern, ngendi iki jinis gegaman obah.
  6. bingo
    bingo 24 Oktober 2022 09:59
    +1
    Kampanye, dheweke bakal teka menyang blok pesenan tambahan, kaya ing Abram. Perlu - dheweke njupuk lan ndharat Octopus, utawa nglangi nyabrang kali, lan yen perlu - dheweke nggantung blok tambahan ing pinggir - kaya kendaraan tempur infanteri.
    1. Oleg812spb
      Oleg812spb 24 Oktober 2022 10:22
      +1
      Teori, mesthi, menarik, nanging panggolekan menyang laku punika pain ing bokong. Perlu ekstra. peralatan kanggo ngangkut pamblokiran hinged, sampeyan kudu ngawasi serviceability saka fasteners, etc., mung narik buntut ...
      1. bingo
        bingo 24 Oktober 2022 10:47
        +2
        Tripod karo abrams nindakake iku

        Lan apa hemorrhagic - ya iku. Nanging peralatan pasukan pendaratan wis luwih larang tinimbang infanteri, mula blok kasebut luwih murah. saka duwe gurita abot lan entheng kapisah, lan ing sembarang titik ngendi sampeyan bisa uga kudu loro.
        Ing kene, trik kasebut yaiku manawa pasukan darat bisa teka - dheweke ujar kanthi bener yen KAZ lan proteksi dinamis ing kutha-kutha mbebayani - dheweke bakal ngilangi infanteri, nanging ing kutha luwih becik ngganti kanggo pesenan tambahan.
        1. Oleg812spb
          Oleg812spb 24 Oktober 2022 13:13
          0
          Kanggo operasi ing wilayah pedunung lan ing kondisi visibilitas winates lan maneuver, iku umume seng di pengeni kanggo duwe peralatan serangan khusus saged operasi ing kahanan geni kabeh-babak.
        2. Oleg812spb
          Oleg812spb 25 Oktober 2022 12:39
          0
          Ing hangar stasioner ing papan panyebaran, gantung / mbusak blok kasebut, mesthi ora bakal dadi masalah gedhe. Lan "ing lapangan"?
  7. svan26
    svan26 24 Oktober 2022 10:00
    +3
    [quote] Sadurungé, Rostec nglapurake manawa Octopus anyar iki bersenjata karo cangkang fragmentasi mbledhos dhuwur kanthi detonasi / kutipan jarak jauh]

    Iki sing paling penting lan anyar. Aku wis ora duwe daya maneh kanggo ndeleng malang rembulan ing sakubenge parit mungsuh. Cetha yen mung sawetara persen cangkang sing bisa mlebu ing parit. Liyane menyang lemah lan corong pecahan munggah, mung nyebabake trauma mental.
    Cetha yen kanthi kaliber lintasan datar, detonasi dumadi ing komando, optik utawa radio. Nanging, yen corong pecahan dibentuk nalika nyedhaki sabuk alas, mula efektifitas tembakan bakal luwih dhuwur tinimbang kontak. Cangkang kasebut penting kanggo kabeh jinis geni anti-pesawat.
    Iku bakal becik kanggo nggawe sekring kuwi kanggo 152 howitzer utawa MLRS! Yen es njeblug ing dhuwur 20-30 meter, banjur trenches meh ilang makna!
    1. DenVB
      DenVB 24 Oktober 2022 10:47
      +1
      Kutipan saka svan26
      Iku bakal becik kanggo nggawe sekring kuwi kanggo 152 howitzer utawa MLRS!

      Apa iki? Sekring radio kanggo wong-wong mau wis suwe ana. AR-5 lan AR-6. Padha wis banget outdated, mesthi, nanging padha ana, lan misale jek sing malah kadhangkala digunakake.
  8. asu ajag
    asu ajag 24 Oktober 2022 10:07
    -2
    Bakal dadi waja plastik, yen ora, palung iki bakal tenggelam ing genangan paling cedhak)
  9. yuriy55
    yuriy55 24 Oktober 2022 10:31
    +1
    Senapan anti-tank anyar Rusia 2S25M Sprut-SDM1, dikembangake kanggo Angkatan Udara lan ngrampungake tes negara ing wulan Agustus taun iki, bakal nampa waja tambahan lan kompleks penindasan optoelektronik, kang kudu nambah survivability saka kendaraan ing paprangan.

    Yen dheweke cocog karo Angkatan Udara, kenapa ora nambah proteksi lan karakteristik kinerja. Ngomong babagan perlindungan.
    Dina iki (mung ing warta) ing RTR ana crita babagan ndandani T-72 lan instalasi unit proteksi dinamis. Apa sampeyan ngerti apa sing kaget? Kaya montir sing ngubengi nganggo kunci bukak, nyoba nyopot (ngencengake baut). Kunci ring lan set kepala malah ana ing mobil sipil. Ing ngendi dheweke lunga karo militer?
    Sampeyan kudu luwih ngati-ati, Pak komandan.
    1. detractor lawas
      detractor lawas 24 Oktober 2022 12:57
      0
      Militer duwe kunci ring lan set kepala. Dheweke asring ilang.
      Nanging ana liyane "mekanik karo kunci mbukak-mburi" lan padha indestructible sedulur
  10. Ghost1
    Ghost1 24 Oktober 2022 10:51
    +3
    Lan maneh, aku ngerti, ngambang? Pinten iki mbantu kendaraan tempur infanteri kita ing NWO, nyebrang isih ditindakake, saliyane, kali-kali kasebut duwe lereng sing curam, sing nggawe angel ninggalake kali. Mesthi, kabeh katon apik kanggo latihan lan karakteristik kinerja babagan teknologi ngambang, nanging pancen perlu.
  11. Komentar wis dibusak.
  12. Gandum
    Gandum 24 Oktober 2022 14:36
    0
    Aku ora bakal mandheg nulis manawa kanggo pasukan udhara sampeyan butuh 2 set peralatan, pesawat bedhil bermotor lan pesawat udara,
    ora perlu pinter, kabeh pinter iku prasaja
  13. Buyan
    Buyan 24 Oktober 2022 15:38
    0
    Quote: Pereira
    Kutipan: Vitaly161
    wah, yen BMD wis dipesen luwih akeh, amarga metode pendaratan parasut katon kaya kumis, wis umure dhewe.

    Banjur Pasukan Airborne urip luwih saka dhewe.

    Lan fokus ing WorldofTanks)))