Review militèr

Kampanye Cina Agung - menyang Timur Jauh Rusia

87
Kampanye Cina Agung - menyang Timur Jauh Rusia



Aja lali Damansky


Ing diplomasi, kalebu diplomasi Rusia, siji kesalahan sing serius banget umum: prinsip "mungsuh mungsuhku kancaku". Dipandu dening dheweke ing latar mburi konfrontasi karo Kulon, Rusia cepet-cepet nglebokake China, Korea Utara, Venezuela, Iran, Palestina sing ora diakoni, Suriah, lan liya-liyane ing bunder kanca-kancane.

Lan malah salah sawijining saluran telegram pribadi anyar kanthi jeneng "Ancaman Cina" pancen setya banget marang RRC lan PKC. Nanging ing posisi kita saiki, China, sing saiki asring diposisikan dening Kremlin minangka sekutu Rusia, nuwuhake keraguan sing paling akeh.

Tuntutan ekonomi ing bagean Asia Rusia lan sadurunge sejarah hubungan antarane negara loro menehi alesan kanggo mangu statement iki.


Wong awam Rusia ora ngerti babagan konflik bersenjata antarane Rusia lan China ing jaman kepungkur. Paling, padha krungu saka tuwane bab skirmish tapel wates getih ing Pulo Damansky ing tengah Amur, kang Brezhnev lan Mao ora bisa nuduhake. Utawa, paling apik, maca ing kaca VO (Damansky - pulo sing kita ora bakal lali).

Saka mungsuh kanggo allies lan mburi


Ing kasunyatan, ana perang lengkap antarane Rusia lan China, nalika Cossacks nelukake bank-bank ing Amur lan wilayah Ussuri ing abad kaping XNUMX lan nguwasani tanah-tanah Daur-speaking Mongol, sing dadi vassal saka Kekaisaran Qing.

Konflik tapel wates terus nganti luwih saka rolas taun, minangka asil, padha dadi pengepungan benteng Albazin. Minangka asil saka prajanjèn perdamaian, Rusia razed bèntèng ing lemah, nanging Kakaisaran Qing ngakoni tanah ngluwihi Amur kanggo Rusia, lan ora sebutno apa-apa bab tlatah Primorye Kidul modern, kang menehi Rusia hak kanggo manggoni. iku.

Watesan modern Rusia ing Primorye disetujoni luwih suwe dening perjanjian Rusia-Cina. Malah mengko, Rusia, bebarengan karo negara-negara Kulon lan Jepang, ditindhes pemberontakan petinju ing China nglawan eksploitasi sumber daya Cina dening Eropah lan Jepang.
Akibaté, Rusia nampa hak kanggo mbangun Railway Wétan Cina, kabeh prasarana kang lan plot saka tanah jejer kanggo iku, miturut hukum, rampung Russian property. Nanging ing mangsa ngarep, pambangunan Railway Wétan Cina wis mimpin kanggo perang karo Jepang, kang China kepeksa ora kanggo confrontation karo Rusia - Jepang luwih elek.

Konflik anyar babagan CER wis langsung karo China lan wis ana ing kekuwatan Soviet, banjur USSR entuk maneh CER, nanging ora bisa nglindhungi saka Jepang, sing rauh dikuwasani Manchuria.

Revisi wates


Pertempuran kanggo Pulo Damansky ing taun 1969 minangka kasus pisanan saka presentasi klaim teritorial dening USSR dening komunis China. Pulo iki dadi tanah ora ana wong kanggo wektu sing suwe, nanging ing taun 1991 Uni Soviet sing wis bubar nyerahake menyang China. Kasunyatan bilih demarkasi tapel wates Soviet-Cina ora ditindakake, lan perjanjian pra-revolusioner nggawe tapel wates ing sadawane Amur.

Pulo-pulo sing dikuwasani nalika Perang Patriotik Agung saka sekutu ing operasi militer nglawan Jepang ora katon ing kono. Ningali sukses kasebut, sawise ambruk USSR, China entuk rasa lan wiwit menehi tekanan marang tanggane sisih lor kanggo mbatesi wates. Sawise ambruk USSR, China wiwit saiki claims wilayah kanggo Rusia wis ing 1992, padha ngangap kepemilikan saka Bolshoi Ussuriysky lan Kapuloan Tarabarov.

Ing taun sing padha, demarkasi sluggish wiwit, ing kawitan Rusia nyerahake babagan 600 pulo cilik ing Amur lan 11 kilometer persegi tanah, telung taun sabanjure, ing taun 1995, 15 kilometer persegi liyane. Proses demarkasi pungkasane rampung mung ing taun 2005, nalika Rusia menehi China babagan 337 kilometer persegi - kabeh pulo Tarabarov lan kira-kira setengah saka Pulo Big Ussuri.

Nalika masalah demarkasi karo Rusia lagi diseret, China sibuk karo negara-negara Asia Tengah sing enom. Kabeh luwih gampang lan luwih nguntungake ing kana. Ing taun 1994, Kazakhstan, nampa silihan saka China ekonomi kuwat, dipeksa kanggo ngenali kahanan Cina kanggo demarkasi tapel wates antarane negara. Tanggane nampa meh 1 kilometer persegi tanah Kazakh, kabeh iku tanah sing dilindhungi.


Ing taun 1997, Kazakhstan, dibebani utang menyang China, dipeksa kanggo menehi bagean saka puncak Khan-Tengri, suci kanggo Kazakhs lan Kyrgyz, uga wilayah sing dilindhungi penting kanggo turis. Ing periode nganti 2009, Kazakhstan menehi China Dzhungar Alatau, Lake Kazankol, Chagan-obo, dalan Dzhungar, Gunung Katu kanggo utang. Wilayah lengkap wilayah sing diwenehake dening pemerintah Kazakhstan diklasifikasikake.

Wiwit taun 1999, China uga wiwit meksa amarga utang ing Kyrgyzstan, sing dipeksa nyerahake wilayah cilik saka tanah sing dilindhungi. Ing taun sing padha, kanggo utang, Tajikistan menehi China lembah kali Markansu, ing taun 2011 - sawetara tanah kanthi populasi permanen lan mineral, total - luwih saka 1 meter persegi. km.

Padha ngethok alas - karton mabur


Saiki, ana bunderan nasionalis ing China, sing miturut sejarah nganggep meh kabeh Timur Jauh dadi wilayahe. Malah ana museum hubungan Rusia-Cina, ing ngendi turis Rusia ora diijini ngindhari konflik internasional, amarga kabeh pameran lan panuntun ngarahake sudut pandang iki.

Senadyan kasunyatan manawa Beijing resmi ora nyatakake posisi kasebut, kegiatan ekonomi bisnis Cina ing Timur Jauh nuduhake yen ana unsur ekspansi. Kajaba iku, Rusia dhewe nyengkuyung iki. Dadi, ing 2017, dheweke nyewakake rong yuta hektar tanah Timur Jauh marang wong Tionghoa.


Ana panemu manawa Timur Jauh ora ana gunane kanggo tetanèn. Iki ora, lan China duwe cara kanggo entuk manfaat saka nggunakake sumber daya. Primorsky Krai, sing aktif diklaim dening bunderan ultra-tengen ing China, dumunung ing zona alas monsoon; musim panas ana nganti pungkasan September amarga iklim kasebut.

Pemukim Ukrainia pisanan ing Primorye bisa nindakake tetanèn sing meh padha kaya ing tanah air sajarah, nganti budidaya melon, semangka lan anggur. Kali-kali Timur Jauh kebak iwak, ora kaya kali-kali Cina sing paling gedhe, sing, sebaliknya, akeh emisi sing mbebayani saka pabrik. Ana uga akeh game ing alas.

Luwih lor, kayata Yakutia, peternakan ngrembaka, lan China minangka salah sawijining konsumen daging paling gedhe ing donya. Ing asas, ora ana sing salah yen investor China bakal ngembangake pertanian ing wilayah kasebut. Nanging, dalan pangembangane agresif, nggunakake bahan kimia kanggo nyepetake panen lan nambah.

Nanging bebaya utama kanggo Timur Jauh yaiku ekspor kayu (alas Rusia. kapentingan Cina). Ing Primorye, penebangan alas utamane ditindakake dening wong Tionghoa, utawa wong lokal sing nebang dhewe lan dikirim maneh menyang China. Sing nyekel yaiku ing taun 1998, China ngencengi undang-undang deforestasi. Amarga tugas dhuwur ing impor kayu bunder, investor China saiki nggawe pabrik sawmill ing taiga Rusia lan ngekspor bahan mentah sing luwih murah.

Saiki kayu Rusia nyakup meh sapratelane kabeh impor kayu Cina, dene wong Tionghoa ora ngremehake ngimpor kayu saka potongan sanitasi kanthi cara bunder. Konsumen utama kayu Rusia ing China yaiku industri pulp lan pabrik IKEA lokal, lan investor China uga nyoba ngembangake produksi areng ing wilayah Rusia. China nandur modal akeh banget ing pambangunan pabrik pulp ing Distrik Federal Timur Jauh amarga metu ing ndhuwur ing produksi karton.

Kutha Kuno Haishenwei


Katon yen kanthi eksploitasi sumber daya alam Rusia (lan kanthi saling nguntungake, amarga yen ora kanggo ekspor menyang China, industri kayu Distrik Federal Timur Jauh bakal ambruk) lan volume ekspor gadget Cina sing signifikan. , sandhangan, sepatu menyang Rusia, China ora bakal entuk manfaat saka konflik militer liyane karo Rusia.

Nanging akhir-akhir iki ana sawetara wektu sing ngganggu banget. Utamane, sajrone perayaan ulang taun Vladivostok kaping 160, akeh media China, kalebu sing nggambarake sudut pandang resmi, uga duta besar China kanggo Pakistan, nulis kanthi jelas yen Vladivostok minangka kutha Haishenwei ing China (diterjemahake minangka segara). teluk timun), lan dheweke ora umur 160 taun, nanging luwih akeh.

Sapepadhane kang kuwoso sing gelisah wis owah saka tembung menyang tumindak. Oke, yen kabeh iki minangka tembung kosong (sanajan aneh yen Kamentrian Luar Negeri Rusia ora nanggepi iki), nanging tumindak Kamentrian Pertahanan China nyebabake keprihatinan luwih akeh tinimbang nyoba nulis ulang sejarah Vladivostok.

Ing taun 2021, China kanthi cepet nggawe peluncur kanggo rudal nuklir ing telung pangkalan rudal ing tapel wates karo Rusia. Wigati dimangerteni manawa intelijen Rusia ngerti babagan iki luwih cepet tinimbang intelijen Amerika, lan sinau saka mungsuh sumpah ing sisih liya Selat Bering. Utamane, ing Ordos (Mongolia Inner), peluncur kasebut dumunung ing jarak 1 kilometer saka Chita, yaiku, Chita ana ing zona karusakan dening rudal modern.

Jumlah silo rudal anyar dikira dening intelijen NATO kira-kira 300 unit. Tren kanggo nyelehake rudal ing cedhak tapel wates Rusia ing China wis diamati wiwit 2017, nalika diselehake 700 km saka Vladivostok.

Nanging, ana téori manawa rudal kasebut ora kudu ditujokake marang Rusia, amarga Jepang lan Korea Kidul uga cedhak, saliyane, iki minangka salah sawijining titik paling cedhak karo pesisir Pasifik AS. Nanging kenapa banjur nyebarake rudal ing cedhak wilayah Chita?

Owah-owahan Cina lan Kecerobohan Rusia


Nganti saiki, China kasengsem ing kerjasama ekonomi karo Rusia, nampa bahan mentah lan sumber energi saka iku, lan mbanjiri pasar Rusia karo elektronik lan peralatan rumah tangga. Nanging sejarah nuduhake yen kabijakan luar negeri China terus-terusan owah amarga pimpinan Partai Komunis diganti.

Kadhangkala kedadeyan kasebut sanajan ana ing pimpinan sing padha, kaya ing Mao, ing sangisore "sedulur Rusia lan Cina ing salawas-lawase" dalan menyang Pulo Damansky. Mulane, kemungkinan agresi Cina ora bisa diilangi. China wis nggedhekake otot-otot ing pangembangan ekonomi lan saiki mbangun kehadiran militer ing njaba watese (mbukak pangkalan militer ing Djibouti).


Rusia, sawise ngumumake mobilisasi parsial, konsentrasi pasukan ing tapel wates kulon, ngetutake dalan sing wis dikenal ing sejarah. Ing sawijining wektu, Tsar Nicholas II ngumumake mobilisasi parsial sing padha kanggo perang karo Jepang.

Ing wektu sing padha, pasukan utama tentara Rusia luwih cedhak karo tapel wates kulon, amarga ing St. Petersburg wis weruh prasyarat kanggo perang donya. Lan ing Timur Jauh, ukuran tentara biasa luwih sithik tinimbang Jepang. Akibaté, padha mobilized yen mung wong lan cepet-cepet. Kepiye tumindak ora profesional kasebut rampung.

Kajaba iku, sing paling aneh yaiku pelanggaran paling gedhe sajrone mobilisasi parsial diamati ing Distrik Federal Timur Jauh, sing ora bisa nyebabake keprihatinan. Ora mungkin iki minangka intrik saka agen Tionghoa - paling kamungkinan, sloppiness banal lan ngremehake kahanan kabijakan manca. Nanging iki ora nggawe luwih gampang.
Pengarang:
Foto sing digunakake:
propadv.com, mobilelegends.net
87 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Vladimir_2U
    Vladimir_2U 27 Oktober 2022 05:05
    + 12
    Secara pribadi, aku ndeleng ing kene luwih akeh kegagalan kepemimpinan Rusia, disengaja utawa ora, tinimbang panyebaran Cina. Lan kepiye babagan pangkalan rudal, mula ing ngendi papan kasebut ora ana ing daratan? Ing segara, umume, Amerika Serikat mung wiwit nyerahake posisi, ditambah ancaman sabotase saka Federasi Rusia bakal luwih murah.
    1. Sipil
      Sipil 27 Oktober 2022 07:49
      +9
      Ya, wis kasep kanggo nindakake apa-apa ... demografi ora bakal ngidini kanggo manggoni Timur Jauh. Sadurunge, sampeyan kudu mikir nalika ngoptimalake rumah sakit lan sekolah. Lan sadurunge iku, perusahaan cilik lan menengah. Lan sadurunge, privatisasi gedhe-gedhe wis dileksanakake.
      1. Reptiloid
        Reptiloid 27 Oktober 2022 08:09
        + 10
        Aku ketemu artikel babagan kasunyatan sing ora ana pusat kesehatan dhasar ing desa-desa ---- padha dioptimalake lan kita kudu pindhah adoh, lan bis dijupuk dening badai seminggu sepisan lan ana wong sing ngalami frostbite ing sikile tanpa kena. . Ya, lan ana artikel babagan optimalisasi rumah sakit jiwa cilik ing Angarsk .....
        1. AdAstra
          AdAstra 27 Oktober 2022 09:24
          +9
          Ana artikel, nanging temenan, kaya umume artikel iki, dadi swara nangis ing ara-ara samun.
          1. Reptiloid
            Reptiloid 27 Oktober 2022 09:38
            +3
            Aku nyoba kanggo mangerteni ing jaringan carane iku banjur, nanging ora cetha. Ana akeh ing net babagan rumah sakit kasebut.
          2. Panemu 55
            Panemu 55 27 Oktober 2022 10:30
            +8
            Aku mandheg maca sawise tembung babagan Pulo Damansky ing Amur.
            Penulis ing sekolah , kanggo mulang geografi .
            Pulo ing Ussuri.
      2. Zyablicev43
        Zyablicev43 27 Oktober 2022 13:15
        + 17
        Aku minangka penduduk Timur Jauh ing generasi kaping 4, lan aku wis umur 79. Leluhurku yaiku Cossack. Aku dhewe urip 45 taun ing Sakhalin, 2 warga negara manggon ing Sakhalin - Rusia lan Korea. Rusia kabeh wong Ukrainia, Tatar, Belarusians, lan malah generasi enom saka Korea, assimilated, padha ora ngerti basa native. Ana 40 ewu wong ing wilayah kasebut, 4 tambang batu bara (batu bara kualitas paling dhuwur) dipotong, 4 peternakan negara kanthi 5,5 ewu ekor sapi, 13,5 ewu babi, pitik, geese. Padha nyedhiyakake Kuriles, Kamchatka karo sayuran, padha ngirim produk susu kanthi pesawat nganti Magadan, ana pabrik kertas, panganan. lunga kanggo ekspor .. barang beton, bagean konstruksi, industri kayu, lan akeh perusahaan cilik. Kabeh padha nyambut gawe. Ing mangsa panas - 200 wong. saka bandara lokal ing dina preian, lan karcis kanggo antrian saben wulan. Kedokteran ana ing tingkat, sanatorium-dispensary gratis Ing mangsa panas, 5 titik port dikirim kertas, batu bara, produk tetanèn kanggo ekspor lan pasar domestik ... Saiki ing wilayah kasebut ana 2 tambang batubara pribadi, 2 titik pelabuhan , 0 farms negara, 0 tambang, reruntuhan Boom lan Enterprises 16 ewu populasi. Diaspora-Kyrgyz, Uzbek, Tajik, biyen mbah-mbah karo sayur-sayuran ing pasar, saiki cangkir siji luwih amba tinimbang liyane. Piyambakipun makarya minangka penambang kanggo katelu saka abad, pensiun iku 12% saka gaji. Kaya iki ing D.V,
      3. Twodi
        Twodi 27 Oktober 2022 16:38
        + 14
        Minangka mantan penduduk Primorsky Krai, aku bakal ngomong iki. Primorye wis suwe nyerah. Iki dikelola dening 3 klan kulawarga sing njaga kabeh lan nindakake apa sing dikarepake. Pamrentah federal misale jek nuduhake manawa iki isih dadi bagean saka Federasi Rusia, nanging nyatane dheweke ora peduli apa sing kedadeyan ing kene. Pangembangan Primorye wis dibahas wiwit taun 2008, nalika diputusake nganakake KTT APEC ing Vladivostok ing taun 2012. Sawise 2012, Vladivostok dilalekake. Ya, dheweke nggawe jembatan lan Universitas, amarga ora ana papan kanggo nganakake puncak iki. Nanging kabeh iku. Bapakku melu pertanian ing Primorye, nanging kita duwe tanah sing apik lan iklim ngidini tetanen lan peternakan sing sukses. Nanging ing wektu sing padha, rama ora tau bisa nampa dhuwit kanggo pembangunan. Silihan ing 30-40% please, nanging kita ora bakal menehi liyane. Nanging nalika kepemilikan pertanian saka Rusia tengah teka ing wilayah kasebut, dheweke diwenehi puluhan milyar rubel kanthi 0%. Kepemilikan pertanian tuku tanah, tuku John Deer lan kerja, kanthi minimal !!! keterlibatan minimal saka populasi lokal. Akibaté, desa-desa padha mati; ing taun kepungkur, populasi wilayah kasebut suda 17000 jiwa, kanthi gunggung 1,7 yuta. Panyebaran utama yaiku Uzbek lan Kyrgyz. Tanpa wong-wong mau, penurunan populasi bakal dadi 27000. Ngomong-ngomong, aku maca laporan Kementrian Dalam Negeri, mula 90% kejahatan jalanan ing wilayah kasebut saka pengunjung. Alas digergaji tanpa ampun, ora ana sing ditindakake ing pinggir. Conto sing prasaja yaiku dalan menyang desa kita, ing wektu sing bis biasa mandheg mlaku amarga kahanane dalan sing nggegirisi, sawijining aktivis lokal nggawe panjaluk lan dheweke dikandhani manawa dalan kita wis didandani, ora. mung didandani, nanging digawe mrikso gedhe. Miturut makalah. Ing kasunyatan, malah grader ora deign kanggo drive. Apa sampeyan mikir ana sing lungguh kanggo iki? Ora! Lan sampeyan ngerti, sing paling menarik yaiku aku mabur ing omah saben taun, lan yen sadurunge aku ketemu karo warga desa, kanca sekelas, lan umume padha duwe swasana ati sing normal. Saiki wis garing, nesu lan luwe. Aku krungu omongan bab Republik Timur Jauh meh saben teka ing desa. Wong pancene siyap metu karo pitchforks ing tangane. Lan ana akeh alasan kanggo iki, lan sing paling penting, kekurangan karya lan paling ora sawetara prospek. Mesthi, China weruh yen ing tanah sing kaya-kaya diklaim piye wae, mudhun lan sepi tegese Rusia ora mbutuhake.
    2. Romanovski
      Romanovski 27 Oktober 2022 11:31
      -7
      "" .... Nanging ing kahanan kita saiki, China, sing saiki asring dipanggonke dening Kremlin minangka sekutu Rusia, nuwuhake keraguan sing paling gedhe.

      Klaim ekonomi ing bagean Asia Rusia lan sejarah hubungan sadurunge antarane negara loro menehi alesan kanggo mangu-mangu statement iki ... "".
      ---
      Artikel sing aneh lan ora ana gunane ... Artikel sing durung wayahe lan mbebayani banget
      kanggo kepentingan RUSIA ... Kanggo nerbitake "masterpiece" iki tengen ing puncak hubungan loropaken lan sekutu antarane Federasi Rusia lan China ??? Kepiye carane sampeyan ngerti iki? Sapa sing entuk manfaat saka artikel provokatif kaya SAIKI??? China? Ora yakin ... Rusia ?? Aku yakin ora .... USA lan NATO ??? Aku manawa YES ... The beneficiary kuwi
      supaya bisa ngomong, "artikel" abstruse - yaiku AS lan NATO .. ​​Sayange yen sumber daya sing padhet kaya "VO" - nyedhiyakake platform kanggo penulis kasebut ... Sayange
      ... Ora ana sensor nyata ing Federasi Rusia lan mungsuh Rusia aktif banget nggunakake INI ...
      1. Michael80
        Michael80 27 Oktober 2022 12:14
        -8
        Ing kene aku pancen setuju karo sampeyan.
        Artikel sing provokatif banget.
        Supaya sampeyan bisa ngganti jeneng China karo negara liyane sing loropaken kanggo kita, lan iku uga ora duwe kanca (monggo ora sebutno ngandika misuwur Alexander 3).
        1. Komentar wis dibusak.
      2. sadam2
        sadam2 27 Oktober 2022 16:44
        +5
        Kutipan saka Romanovski
        ing puncak hubungan loropaken lan sekutu antarane Rusia lan China

        Tembung kunci saiki - ing 3-5 taun sabanjure. ora ana sing ngerti kepiye carane bisa metu saka perang ... iki tanggi pragmatis sing angel banget ... ora ana hadiah - industri mobil Cina sing padha karo setengah yuta dadi 4 yuta ...
        pintos ana tengen segara lan kene tengen kali ing Blaga 10 yuta. Timur Jauh kabeh ana 8 yuta, nanging mung ing tapel wates ana 100 yuta wong Tionghoa ... wah, ora bisa ana vakum ing wilayah kasebut ... lan kabeh saya tambah parah ... hipotek sehektar, etc., ora ana apa-apa. lagi mlaku. sing utama ora ana karya lan sesuk sing ora bisa dingerteni. raksasa utama ing Vlad Nakhodka tiwas biyen - PSRZ NSRZ Dalzavod PMP FESCO BAMR ....
        ing 10-20 taun bakal dadi sirah ora kanggo NATO, nanging kanggo comrades Cina sing tuku ing Bud tanpa Damansky.
    3. Micheal
      Micheal 27 Oktober 2022 13:54
      +3
      Cetha yen pangkalan rudal jarak jauh diselehake ing cedhak tapel wates, ora kanggo serangan, nanging kanggo perlindungan marang mungsuh sing adoh. Nggunakake prinsip sing nggebug siji dadi nggebug liyane.

      Miturut sifat rudal kasebut, ora ana gunane kanggo nyelehake ing jejere yen ana niat nyerang Rusia.

      Artikel iki misale jek sengaja mblusukake, nuduhake sinyal sing jelas babagan saling percaya minangka negatif.
  2. ARIONkrsk
    ARIONkrsk 27 Oktober 2022 05:19
    + 16
    Masalah paling gedhe ing Rusia ing Timur Jauh yaiku aliran metu saka populasi lan ukuran cilik, lan ora jelas carane ngatasi iki, rega omah exorbitant lan ora ana gunane kanggo wong enom dadi budak kabeh urip nalika sampeyan bisa miwiti saka ngeruk, nanging kurang budak. Urip dhewe ing Timur Jauh luwih larang, sanajan gaji ora mesthi luwih dhuwur tinimbang ing wilayah liyane, transfer ibukutha bisa uga mbantu, nanging iki ora bakal kedadeyan, dheweke bakal menehi Timur menyang wong Tionghoa luwih cepet tinimbang padha ninggalake Msk.
    1. Bykov.
      Bykov. 27 Oktober 2022 05:32
      +9
      Saka pungkasan. Mobilisasi ing Distrik Federal Wétan Tebih rampung kanthi lengkap lan luwih dhisik saka jadwal.
    2. Lech saka Android.
      Lech saka Android. 27 Oktober 2022 05:40
      + 15
      Kutipan saka ARIONkrsk
      Masalah paling gedhe ing Rusia ing Timur Jauh yaiku aliran metu saka populasi lan jumlah cilik

      Masalah paling gedhe yaiku ora ana strategi jangka panjang kanggo pangembangan Timur Jauh lan Siberia ing Kremlin nganti pirang-pirang abad.
      Kabeh masalah bisa ditanggulangi yen sampeyan usaha lan entuk asil.
      Lan ton saka husks lisan mabur saka strata ndhuwur daya ing cara ora ngatasi masalah saka wilayah adoh.
      Sampeyan perlu kanggo nggawe enclaves urip beradab ana ... nyawiji lan mboko sithik transportasi link ...
      Ing sawetoro wektu, sumber daya alam dipompa metu saka kono tanpa nemtokake tujuan kanggo manggon ing panggonan kasebut.
      Iklim ing kana angel, kahanan urip uga, lan dhuwit gedhe kudu diinvestasi kanggo nambah ... Nyuwun
      Dadi angger wong Tionghoa, ngusapi ludahe saka bathi, menek ing kono, padha duwe tenaga kerja kebak siap bajak sarira...bakal ngempit kabeh barang-barang sing paling aji saka kono, ninggalake papan sing tandus kaya walang. .
      1. ratoborets
        ratoborets 27 Oktober 2022 08:18
        + 16
        Winters ana abot, nanging ora luwih elek tinimbang ing kutha-megalopolises Siberia Kidul (Novosibirsk, Krasnoyarsk, Tyumen).
        Musim panas anget, malah panas, lan luwih suwe tinimbang ing Distrik Federal Tengah. Potensi sumber daya alam sing ageng, kesempatan kanggo tetanèn ing tlatah watara 1 yuta kilometer persegi, kaya siji lan setengah Ukraina. Sanajan tanah kasebut ora kaya kaya ing sisih kidul Eropa Rusia utawa Ukraina, nanging kanthi pendekatan sing tepat, bisa menehi panganan 30-40 yuta wong, lan ing kene (Primorsky, Wilayah Khabarovsk, EAO, Wilayah Amur) manggon kurang saka 4. yuta lan populasi terus saya suda.

        Masalahe yaiku panguwasa butuh eksekutif bisnis sing pengin ngembangake wilayah kasebut, lan dudu oligarki borjuis sauntara sing nganggep wilayah kasebut minangka kesempatan kanggo ngompa sumber daya supaya anak tirine manggon nang endi wae ing AS utawa London.

        Dinamika Populasi Wilayah Amur
        taun 1945- 431 ewu
        1970 - 793 ewu
        taun 1990- 1055 ewu
        2022 - 766 ewu

        Primorsky Krai
        taun 1945- 899 ewu
        1970 - 1721 ewu
        taun 1990- 2296 ewu
        2022 - 1845 ewu

        Sajrone taun-taun pasca perang, populasi subyek kasebut sajrone USSR "elek" tambah 2.5 kali!
        Kanggo luwih saka 30 taun "manajer efektif" populasi mati, ninggalake, lan liya-liyane.
        1. stelltok
          stelltok 27 Oktober 2022 09:33
          +2
          Sajrone taun-taun pasca perang, populasi subyek kasebut sajrone USSR "elek" tambah 2.5 kali!

          Ing USSR, populasi tansaya akeh ing saindhenging USSR.
        2. Reptiloid
          Reptiloid 27 Oktober 2022 10:29
          +2
          Aku ngerti yen dheweke ngomong babagan Timur Jauh, uga tegese Wilayah Khabarovsk (kalebu sisih lor Wilayah Khabarovsk) lan bisa uga Wilayah Magadan lan ing sisih lor? Lan mangsa panas ana kadhemen lan 2 sasi, ora luwih, lan spring, nyatane, bisa sasi, kadhemen. Oktober punika mangsa lengkap.
          1. Twodi
            Twodi 27 Oktober 2022 16:42
            +1
            Primorsky Krai uga Timur Jauh, lan sampeyan bakal kaget, nanging Vladivostok dumunung ing garis lintang sing padha karo Sochi.
            1. Reptiloid
              Reptiloid 27 Oktober 2022 17:00
              +3
              Kutipan saka twodi
              ..... sampeyan bakal kaget nanging Vladivostok dumunung ing garis lintang sing padha karo Sochi.
              Aku ora bakal kaget! lol Aku ngerti sing Okhotsk ing latitude padha St. Ing kutha ing pinggir Neva lan Teluk Finlandia panas ing Mei, lan kadhangkala malah ing pungkasan April 150 meter saka pesisir Segara Okhotsk, ing Juni ana salju ing hollows, sanajan irises bloomed .... Lan luwih adoh saka pesisir, colder. Lan ya! Permafrost ing ambane 60cm
          2. ratoborets
            ratoborets 28 Oktober 2022 07:26
            +2
            Kabèh Distrik Federal Wétan Tebih 7 yuta km persegi.
            Aku ngomong babagan sisih kidul sing cocog kanggo tetanèn kanthi wilayah / pinggiran sing kadhaptar ing komentar ing ndhuwur.

            Kanggo comparison, rata-rata maksimum ing Nizhny Novgorod
            Juni - 22,6 derajat
            Juli - 24,7
            Agustus 22,1
            September - 15.7

            Хабаровск
            Juni - 23,8
            Juli - 26,8
            Agustus - 24,9
            September - 19,7

            Blagoveshchensk
            Mei - 20
            Juni - 26,1
            Juli - 27,8
            Agustus - 21,1
            September - 19,6

            Dadi, nalika sampeyan bisa ndeleng, mangsa panas panas lan meh 4 sasi ... langsung kidul))) Nanging mangsa iku atos: yen ing Nizhny suhu rata-rata ing Januari -9 derajat, banjur ing Khabarovsk -19 lan Blagoveshchensk - 21! Iku kabeh babagan iklim monsoon, ing mangsa angin nyebul saka Siberia - amarga iki, garing banget lan kadhemen dibandhingake karo Distrik Federal Tengah ing mangsa.
            1. Reptiloid
              Reptiloid 28 Oktober 2022 08:08
              +1
              Aku ngunjungi Blagoveshchensk, Vyazemsky, Nikolaevsk-on-Amur, Khabarovsk. Ing mangsa panas lan ora suwe. Ing dina awal Oktober --- panas ...... padha mabur menyang Okhotsk ------ t 0 ° C ...... Lan Oktober wis dadi langsung mangsa. Aku elinga kebon apa recourse Tembung kasebut muncul ing memori ---- substrate .... Sawise kabeh, padha ... hi
              5 taun umur prasekolahku ---- ing Okhotsk lan ing sisih lor.
              Lan saiki ibu ngandika --- "kepiye carane kita bisa njupuk bocah cilik kuwi ana? Kita padha brainless! "Iki bab kabeh kulawargané Geologi
        3. filibuster
          filibuster 28 Oktober 2022 22:41
          +1
          Saka sudut pandang ekonomi, manggon ing kono "ora duwe bathi" lan populasi gedhe kanthi teknologi saiki mung bakal dadi transfer sumber daya. Sampeyan bisa ndeleng carane akeh wong manggon ing AS ing negara kayata Alaska (733 ewu), North Dakota (723 ewu), Montana (1 yuta) utawa katon ing Kanada, ngendi populasi klempakan. Apa Kanada, sampeyan bisa ndeleng ing peta Kapadhetan populasi ing China dhewe
          Plus, titik kapindho, aja lali yen, senadyan ekspresi "kesehatan Siberia sing kuwat", nyatane, iklim kadhemen sing atos duweni pengaruh negatif sing kuat marang kesehatan wong.
      2. Twodi
        Twodi 27 Oktober 2022 16:45
        +2
        Apa jenis strategi bisa kita pirembagan bab yen ing siji patemon Pak Trutnev ngandika "Proyek karo periode payback luwih saka 5 taun, malah ora nuduhake kula."
    3. Pakdhe Lee
      Pakdhe Lee 27 Oktober 2022 05:55
      +9
      China kasengsem ing kerjasama ekonomi karo Rusia, nampa bahan mentah lan sumber energi saka iku
      China minangka bengkel donya lan butuh sumber daya kaya udhara, yen ora bakal dibuwang. Lan ing mangsa ngarep, ekspansi menyang Timur Jauh bisa ditindakake amarga populasi metu lan suda.
      1. Reptiloid
        Reptiloid 27 Oktober 2022 08:01
        +4
        Kutipan saka Pakdhe Lee
        .... Lan ing mangsa ngarep, ekspansi menyang Timur Jauh bisa ditindakake amarga populasi metu lan suda.

        Mbokmenawa, sampeyan bisa nambah, Vladimir Vladimirovich, hi yen pemanasan iklim terus, kemungkinan ekspansi bakal saya tambah
      2. paul3390
        paul3390 27 Oktober 2022 09:26
        0
        Lan sumber daya apa sing ana ing Timur Jauh ?? Saliyane lenga lan gas Sakhalin?

        Pay manungsa waé - tau, ing sembarang dinasti, China ora munggah lor. Ya - dheweke ngirim ekspedisi, nyenengake suku lokal, nanging dheweke ora kalebu ing komposisi. Sanajan, ayo ngomong karo Tang - dheweke bisa nindakake kanthi gampang. Kenging punapa?

        Ya, amarga ing FIG ora perlu !! Kabeh sing nyebarake babagan ekspansi Cina ing sisih lor - deleng peta populasine .. Dheweke duwe rong pertiga tanah - padha kosong. Kabeh populasi ana ing pesisir lan loro kali. Ing Mongolia Inner sing padha, kutha paling modern dibangun, infrastruktur, apartemen disedhiyakake meh gratis - ora, ora ana sing arep. Kutha-kutha kosong. Dadi - China duwe akeh tanah, uga sumber daya. Sinau lan sinau. Wilayah lor - padha ora perlu. Dheweke ora kepenak karo dheweke. Iku kadhemen, lan ora ana apa-apa utamané sedhep ana. Lan apa sing kita duwe - kita dhewe bakal seneng adol kanthi ijol-ijolan manik-manik ..

        Mangkono uga, Jepang ora munggah menyang kita ing tanggal 41, sanajan uga gegaman. Ya, ora ana sing kaya ngono ing Timur Jauh, amarga iku pancene nggawe perang serius! Ora - yen Rusia dhewe nilar wilayah kasebut - mesthi bakal njupuk. Nanging gelut? Artine?

        Ana akeh kabecikan ing Siberia Wétan - nanging malah Uni Soviet sing gedhe ing puncak kekuwatane ora bisa njupuk. Kesenengan sing larang regane.. Medan sing angel banget - butuh dana gedhe kanggo pembangunan. Iku ora kasunyatan sing bakal bisa kanggo ngalahake wong mati ing kabeh karo extraction sumber daya. Dadi..
        1. Pakdhe Lee
          Pakdhe Lee 27 Oktober 2022 10:20
          +2
          Kutipan saka paul3390
          Lan apa sing kita duwe - kita dhewe bakal seneng adol kanthi ijol-ijolan manik-manik ..

          Ana sing nyenengake ing kene!
          Iki minangka tambahan kanggo lenga lan gas Sakhalin + iwak saka Segara Okhotsk!
          1. Alexey R.A.
            Alexey R.A. 27 Oktober 2022 10:32
            +7
            Kutipan saka Pakdhe Lee
            Ana sing nyenengake ing kene!
            Iki minangka tambahan kanggo lenga lan gas Sakhalin + iwak saka Segara Okhotsk!

            Lan kok extract dhewe, tahan kasangsaran lan kasusahan, nalika iku luwih murah kanggo tuku?
            Populasi China ora pengin manggon ing telenging bawana lan ing sisih lor.
            Punika peta kapadhetan populasi kanggo 2019. Ngiwa - 6%, tengen - 94%.
            1. Pakdhe Lee
              Pakdhe Lee 27 Oktober 2022 10:47
              +1
              Kutipan: Alexey R.A.
              luwih murah tuku?

              Aku bakal nyebut pikiran seditious sing anak turune kita bakal extract lan ngirim kabeh iki .... Ing kawalan Cina. Ora pengin iki.
              1. Alexey R.A.
                Alexey R.A. 27 Oktober 2022 14:25
                +2
                Kutipan saka Pakdhe Lee
                Aku bakal nyebut pikiran seditious sing anak turune kita bakal extract lan ngirim kabeh iki .... Ing kawalan Cina.

                Ora, ora, ora, ora ana konvoi Cina. Iki liyane, mbuang sumber daya manungsa ing barbar lor.
                Sampeyan ngerti motto neo-kolonialisme - dhewe, kanthi sukarela lan kanthi tembang ©. Ilusi kamardikan lan kamardikan ing kontrol ketat penasehat. Kabeh keputusan digawe dening pimpinan nasional kanthi saran - lan uga nglumpukake nesu masarakat. Lan minangka dhukungan daya - Schutzmannschafts saka warga.
        2. Romanovski
          Romanovski 27 Oktober 2022 12:35
          -11
          Rusia bakal tuwuh karo Siberia lan Timur Jauh ... Aja ragu-ragu! Lan mungkasi whining babagan China ing kene, amarga ora ana ing basa Rusia .... Saka tembung LENGKAP ....
    4. rotmistr60
      rotmistr60 27 Oktober 2022 06:51
      +6
      ARIONkrsk (Alexander)
      Masalah paling gedhe ing Rusia ing Timur Jauh yaiku aliran metu saka populasi.
      Outflow tenan diamati lan padha pindhah, minangka aturan, kanggo Krasnodar kr. (Aku ngadili kanthi fakta sing dikenal ing Khabarovsk). Malah sing diiklanake "Hektar Timur Jauh" ora menehi asil sing dikarepake ing babagan jumlah penduduk. Kajaba iku, aparat lokal ngaco banget karo alokasi "hektar" iki sing sampeyan gumun.
      1. Doccor18
        Doccor18 27 Oktober 2022 09:22
        + 10
        Kutipan: rotmistr60
        Malah sing diiklanake "Hektar Timur Jauh" ora menehi asil sing dikarepake ing babagan aliran masuk populasi

        Lan apa, ana wong sing ngarep-arep ngelawan? Nanging iki mung ridiculous. Apa hektar? Apa sing kudu ditindakake? Kanggo tani - iki minangka "gulung ing samodra" (100-500 kaping luwih dibutuhake), kanggo plot pribadi sing prasaja - akeh. Sampeyan butuh teknik. Masalah kapindho yaiku lokasi. Diragukan manawa hektar bersyarat kasebut ditanggepi kanthi ora sengaja ing cedhak dalan federal (lan paling ora sawetara dalan gedhe) lan ing pinggiran kutha. Infrastruktur dilarang babagan biaya: saluran listrik, lawang mlebu, pipa gas. Lan tanpa kabeh iku, liyane "gagasan ayu lan banter" metu, ora luwih.
        Kanggo proyek iki, telung komponen dibutuhake: nyedhiyakake infrastruktur kanthi biaya negara, hibah gratuitous kanggo konstruksi omah lan 100% tenaga kerja imigran (lan gaji kudu kaping telu luwih saka ing bagean Eropa Rusia). . Mung saiki komponen iki katon luwih kaya utopia, sayangé ...
    5. Doccor18
      Doccor18 27 Oktober 2022 06:53
      + 17
      Kutipan saka ARIONkrsk
      Masalah paling gedhe ing Rusia ing Timur Jauh yaiku aliran metu saka populasi lan jumlah cilik, lan ora jelas carane ngatasi iki.

      Deleng pengalaman Soviet. Timur Jauh ngrembaka ing Uni, kutha-kutha lan kutha-kutha, pabrik lan pabrik-pabrik dibangun, tanah diluku, populasi terus berkembang nganti 1991 ...
      1. Reptiloid
        Reptiloid 27 Oktober 2022 08:26
        + 11
        Piye wae, ing USSR, (nalika durung ana PR utawa ana iklan ala sing salah ((sarkasme)) Soviet) wong enom kepengin menyang Siberia lan Timur Jauh.
        amarga kita wong saka lintang enem puluh

        Kompetisi kanggo mlebu Geologi nganti 7 wong saben panggonan, saiki wong enom ora pindhah menyang geologi wis suda. Ing sosialisme, mineral-mineral sing dieksplorasi ana 50-80 taun sadurunge ...
        .... lan aku mbuwang kerikil saka bank sing curam ing Selat La Perouse sing adoh ....
        1. stelltok
          stelltok 27 Oktober 2022 09:35
          -6
          Kompetisi kanggo mlebu Geologi nganti 7 wong saben panggonan, saiki wong enom ora pindhah menyang geologi wis suda.

          Iki minangka tren ing saindenging jagad. Mikroelektronika lan robotika saiki njupuk alih pasar.
          1. Reptiloid
            Reptiloid 27 Oktober 2022 09:44
            +1
            Nalika kita bali ing taun 1991, banjur wiwit wektu iku, lan ing awal 2000, aku krungu bab penutupan loro institut riset lan GRE ...... Banjur piye wae ora ana omongan maneh .... kabeh sandi kenalane ibu geologi pindah endi wae....aku kelingan yen ono omong-omongan, ahli geologi sing luwih dhuwur dadi sopir....
            1. stelltok
              stelltok 27 Oktober 2022 09:59
              -7
              Saiki iku jaman otomatisasi. Saiki pasar butuh mikroelektronik lan robotika.
      2. Spasatel
        Spasatel 27 Oktober 2022 21:45
        +1
        Lan sampeyan ora ngerti, banjur kabeh wong nganggo galoshes?
        1. Doccor18
          Doccor18 28 Oktober 2022 06:42
          0
          Ora sepatu sing paling awon, kanthi cara, kanggo kelembapan lan lendhut ... eseman
  3. lucul
    lucul 27 Oktober 2022 05:26
    +4
    Kanggo penulis - sadurunge nulis iki - takon apa China, kanggo ewu taun, durung annexed Semenanjung Korea, sanajan bisa gampang.
    1. saigon
      saigon 27 Oktober 2022 05:41
      + 12
      Kanggo Hans, iku sabenere wong Tionghoa ing sisih lor China, tapel wates karo Rusia, kaya kanggo Rusia (ora minangka warga negara, nanging minangka residents saka negara) wilayah kutub Rusia.
      Lan ya, ing China padha nangis sethitik yen wong enom saka wilayah lor padha ngungsi menyang kidul lan lor negara wong tuwa.
      1. BoBkaTyumen
        BoBkaTyumen 27 Oktober 2022 07:36
        + 11
        Dheweke ora bakal menang, nanging bakal tuku. Wong China ora bodho kaya migrasi saka Shanghai sing anget menyang Vladivostok. Ing 2015, wong Tionghoa teka ing Siberia kanggo mbangun pabrik. Akeh sing weruh salju kanggo pisanan ing urip, lan ing minus 40 kaki loro beku, amarga padha digunakake kanggo nganggo sepatu panas ing sikil telanjang. Ora ana pitakonan, yen partai ngandika - padha bakal tundhuk, lan kaunggulan numerik ing sisih. Nanging diragukan manawa iki bakal kedadeyan ing 15-20 taun sabanjure. Iku kabeh gumantung sapa sing bakal ngganti PDB. Nanging ing kana, sanajan tanpa China, ana luwih saka cukup wong sing pengin nyuwek Rusia.
    2. BlackMokona
      BlackMokona 27 Oktober 2022 07:25
      +3
      Kutipan saka lucul
      Kanggo penulis - sadurunge nulis iki - takon apa China, kanggo ewu taun, durung annexed Semenanjung Korea, sanajan bisa gampang.

      China ndadekake Korea dadi vassal lan dicerna sethithik, nanging saiki salah siji, banjur liyane. Salah siji nomaden bakal mlayu, banjur perang sipil liyane, lan pungkasane Jepang mlayu lan squeezed Korea.
      1. faiver
        faiver 27 Oktober 2022 07:44
        +9
        Banjur wong nomaden bakal mlayu
        - Apa tegese Inggris, Prancis lan Jerman? keprungu
        1. Reptiloid
          Reptiloid 27 Oktober 2022 16:39
          +2
          Kutipan saka faiver
          Banjur wong nomaden bakal mlayu
          ....... Inggris, Prancis lan Jerman ...... keprungu

          Oh ora, dear faiver! Mokona ireng mbokmenawa tegese Dinasti Yuan Mongol, lan Dinasti Qing Manchu...
          Mergo iki.
    3. Reptiloid
      Reptiloid 27 Oktober 2022 16:29
      +1
      Kutipan saka lucul
      ...... China, wis ewonan taun, ora aneksasi Semenanjung Korea .......

      Masalahe luwih rumit tinimbang sing sampeyan pikirake, lucul hi . Cina kanthi resmi durung dicaplok Semenanjung Korea, nanging sejatine --- ing Korea, lan Buddhisme Chan, lan Taoisme, lan gelar Kaisar ... Yaiku, Korea wis duwe ideologi pro-Cina! Nalika Sosialisme dadi ing sisih lor semenanjung, jumlah Taois suda, nanging Maoisme muncul! Tegese, kahanan wis dilestarekake. Lan tulisan ing kono adhedhasar basa Cina, sanajan basa lan pocapane beda banget.
      Kaya ing Vietnam.
    4. Komentar wis dibusak.
  4. Bykov.
    Bykov. 27 Oktober 2022 05:29
    -1
    Impen saka naglossaks iku kanggo nyetel Rusia marang Cina lan kosok balene. Dibagi lan aturan.
  5. parusnik
    parusnik 27 Oktober 2022 05:34
    +9
    Ing wayahe ana bunderan nasionalis ing China
    Lan padha tansah perang nglawan hegemonisme Soviet, lan saiki hegemoni Rusia, ing RRC, ora dibatalake, nanging perjuangan iki wis njupuk formulir liyane. Kita ora milih dalan, dalan sing milih kita.
    1. Lech saka Android.
      Lech saka Android. 27 Oktober 2022 05:52
      +1
      China ngetutake dalan sing dituduhake dening Partai Komunis Agung China, dipimpin dening Comrade Jinping ... Rusia ora duwe papan ing kono ... lan Bolivar ora bisa tahan loro ... siji setengah milyar wong Tionghoa nglawan 150 kita. opo... perang sing ora padha bakal kedadeyan.
      1. parusnik
        parusnik 27 Oktober 2022 06:20
        + 11
        China ngetutake dalan sing dituduhake dening Partai Komunis China, dipimpin dening Comrade Jinping...
        Lumampah nyenengake. Kanthi lagu, nyurung wong-wong sing luwih ringkih tinimbang dheweke menyang pinggir, sing dibayangke ing artikel kasebut. Rusia, kanthi pimpinan sing wicaksana, apa ana wong sing menehi tanah kanggo utang? Utawa mungkin ana antrian kanggo laptop Rusia, iPhone? Dheweke mabur menyang rembulan, lan kapan Rusia mabur menyang rembulan sajrone 30 taun kepungkur? Lan kepiye carane dadi luwih sithik saka kita? Dheweke njaluk supaya luwih sithik bocah, kita mbayar dhuwit supaya bocah-bocah lair.
        1. Reptiloid
          Reptiloid 27 Oktober 2022 07:56
          +6
          Wiwit taun 1995, dheweke wis diidini duwe anak 2 ing kasus khusus. Ing taun 2016, China ngidini saben wong duwe anak 2 ing kulawarga, lan ing taun 2021 --- 3 bocah uga diidini.
          1. Banyu 672
            Banyu 672 27 Oktober 2022 08:50
            +2
            Ketidakseimbangan jender ing China dibentuk amarga kabijakan sing terus-terusan nyuda tingkat lair.
            "Amarga kanggo sepuluh bocah wadon, miturut statistik, sangang wong lanang" - iku persis ngelawan.
            Saiki, situs gendakan Cina kebanjiran karo profil wong lanang tunggal. Kanggo wong Tionghoa sing sugih, agensi nikah Cina nawakake wisata menyang Rusia kanggo manten Rusia. Tionghoa dhewe lunga menyang negara-negara tanggane (Vietnam, Kazakhstan), golek pasangan urip, sing ora nyenengake warga.
            1. Reptiloid
              Reptiloid 27 Oktober 2022 09:28
              +2
              ketidakseimbangan gender

              Wong Cina biyen duwe instalasi
              putra sanga ---- kabegjan ing griya

              Dheweke ora pengin bocah-bocah wadon ing kulawargane! Mulane, ana luwih sithik wong lanang ing masyarakat Tionghoa
              Nalika bocah-bocah padha suda dadi siji ---- iki, mesthi, putra sing dikarepake
          2. parusnik
            parusnik 27 Oktober 2022 15:03
            +1
            Wiwit taun 1995, dheweke wis diidini duwe anak 2 ing kasus khusus. Ing taun 2016, China ngidini saben wong duwe anak 2 ing kulawarga, lan ing taun 2021 --- 3 bocah uga diidini.
            Umumé, apa sing salah?
        2. IS-80_RVGK2
          IS-80_RVGK2 28 Oktober 2022 00:24
          +1
          Kutipan saka parusnik
          Dheweke njaluk supaya luwih sithik bocah sing lair

          Ora dibutuhake maneh. Dheweke uga wiwit duwe masalah demografi sing padha karo negara-negara kapitalis maju liyane. Kajaba iku, masalah sing padha wis ana ing India. Donya ngusapake menyang bolongan demografi. Supaya wutah diwiwiti, perlu ing kondisi anyar produktivitas tenaga kerja sing dhuwur kanggo nambah pendapatan populasi kanggo ngrangsang tingkat lair ing wektu saka apa sing ditindakake saiki. Nanging iki ora bisa ditindakake ing kapitalisme. Amarga kapitalisme minangka kompetisi lan sifat pribadi saka apropriasi asil kerja sosial. Iku tetep mung kanggo ngarep-arep yen apa sing kedadeyan saiki minangka wektu sing paling peteng sadurunge subuh. Lan komunisme bakal menang. Yen ora, manungsa wis pinasthi.
  6. Nikolay Malyugin
    Nikolay Malyugin 27 Oktober 2022 06:10
    +8
    Aku ora duwe apa-apa marang China. Dheweke nindakake apa sing diidinake. Kanthi terang-terangan, tanpa ndhelikake. Nalika sawetara gubernur Siberia ngucapake tembung-tembung dhuwur babagan negara, nyolong ana ing irunge. Kanggo dhuwit gedhe. Kita, sing manggon ing wilayah Eropa Rusia, ora banget. prihatin babagan iki. Nanging wong Siberia kuwatir banget.
    1. Lech saka Android.
      Lech saka Android. 27 Oktober 2022 06:13
      -3
      Kutipan: Nikolai Malyugin
      Nalika sawetara gubernur Siberian ngandika dhuwur-flown tembung bab negara, nyolong arep ing irung.

      Sampeyan kudu mbayar kanggo kekancan karo wong.
    2. faiver
      faiver 27 Oktober 2022 06:23
      + 13
      Nanging wong Siberia kuwatir banget.
      - Ya, ora ngganggu aku saka tembung kasebut, aku dhewe manggon ngluwihi Urals. Nanging, dheweke bakal ngrusak awake dhewe tinimbang sing direbut wong Cina ....
  7. Luminman
    Luminman 27 Oktober 2022 07:29
    +4
    Rusia cepet-cepet nglebokake China, Korea Utara, Venezuela, Iran, Palestina sing ora diakoni, Suriah, lan liya-liyane ing bunder kanca-kanca.

    Dheweke luwih kaya kanca tinimbang kanca.
  8. TermiNakhTer
    TermiNakhTer 27 Oktober 2022 08:05
    +8
    Sawijining wong saka Timur Jauh ngandhani yen saiki meh kabeh wong Tionghoa ora mung ninggalake Rusia, nanging uga saka provinsi lor China, padha pindhah menyang sisih kidul, amarga ing kono iklim luwih apik, lan upah luwih dhuwur lan prospek luwih apik. luwih amba.
    1. Mikhail Sidorov
      Mikhail Sidorov 27 Oktober 2022 09:09
      -1
      meh kabeh wong Tionghoa ora mung lunga saka Rusia, nanging uga saka provinsi lor China padha pindhah menyang kidul, amarga ing kono iklim luwih apik, lan upah luwih dhuwur lan prospek luwih akeh.

      Wong-wong sing diarani wong-wong Kulon iku padha gawé prekara gedhé marang Cina supaya bisa ngalihaké kawigatèn kita saka mungsuh nyata saka Barat kolektif.
  9. kor1vet1974
    kor1vet1974 27 Oktober 2022 08:14
    +4
    Saiki kayu Rusia nyakup meh sapratelane kabeh impor kayu Cina.
    Kita menehi kayu minangka bahan mentah, lan menehi kardus lan perabotan minangka produk, entuk bathi ... ngguyu Lan ora ana pribadi, bisnis lan mung .. ngguyu
  10. kanca Che
    kanca Che 27 Oktober 2022 08:30
    +1
    Artikel palsu sing digawe khusus kanggo ngalihake perhatian saka tumindak "nakal" ing ibukutha. Ora wong Tionghoa sing kudu diwedeni, nanging para patriot PALSU ing Maskva.
  11. Mikhail Sidorov
    Mikhail Sidorov 27 Oktober 2022 09:06
    +3
    Masalah karo China gedhe, nanging saiki ora ana gandhengane. Kita duwe perang gedhe ing tapel wates kulon. Artikel kaya mangkene wis ora dibutuhake maneh. Saiki China paling ora dadi kanca sing duwe bathi kanggo kita. Masalah Timur Jauh ora lair wingi.
  12. Aleprok
    Aleprok 27 Oktober 2022 09:15
    +2
    Populasi Rusia alon-alon nanging mesthi mudhun, bakal saya angel nyekel wilayah kasebut ing mangsa ngarep. Panulis nulis pitakonan kanthi bener. Saiki kita sibuk karo masalah NMD lan konfrontasi karo Kulon, nanging perencanaan strategis kanggo 50 ... 100 taun ngarep uga kudu. China dudu kanca kita, nanging ing kasus iki dudu mungsuh kita. Luwih, kanca lelungan, nanging dheweke duwe cara dhewe, kita duwe cara dhewe. Ora mesthi dalan kita ora bakal nyabrang ing mangsa ngarep.
  13. Ilanatol
    Ilanatol 27 Oktober 2022 09:31
    +2
    Kutipan saka Pakdhe Lee
    China minangka bengkel donya lan butuh sumber daya kaya udhara, yen ora bakal dibuwang. Lan ing mangsa ngarep, ekspansi menyang Timur Jauh bisa ditindakake amarga populasi metu lan suda.


    meh ora. Ana arah sing luwih njanjeni kanggo ekspansi Cina. Asia Tenggara, contone. Utawa Amerika Latin. Ing mangsa - malah Amerika Serikat, lagi weaken.

    Lan kita mung "negara luwe" kanggo wong-wong mau (terjemahan harfiah saka hieroglif kang Cina nunjukaké Rusia).
    1. Reptiloid
      Reptiloid 27 Oktober 2022 11:14
      +1
      Negara luwe? Delengen sapa sing ngomong! Sadawaning sajarah ing China, akeh wong sing ora duwe tanah sing mlaku-mlaku ing dalan, golek wong sing bisa dirampok.
      1. Ilanatol
        Ilanatol 28 Oktober 2022 08:43
        +1
        Kita uga cukup "wong mlaku". Senajan ana liyane tanah, lan populasi mung ridiculously cilik. Ing provinsi Cina liyane, luwih akeh wong.

        Lan padha disebut Rusia negara luwe (luwih tepat, Siberia, bab liyane - idea samar), amarga beras mundak akeh ing negara kita. Yen pari ora bisa ditandur, iku tanah luwe. Wong Tionghoa kok butuh tanah sing kaya ngono, ora ana sing ora ana beras.
        1. Reptiloid
          Reptiloid 28 Oktober 2022 09:06
          0
          Kutipan saka Illanatol
          Kita uga cukup "wong mlaku". Senajan ana liyane tanah, lan populasi mung ridiculously cilik. Ing provinsi Cina liyane, luwih akeh wong.

          Lan padha disebut Rusia negara luwe ...... amarga beras mundak akeh ing negara kita. Yen pari ora bisa ditandur, iku tanah luwe. Wong Tionghoa kok butuh tanah sing kaya ngono, ora ana sing ora ana beras.

          Saiki wis bisa ngirim beras iki ing ngendi wae. Saka rasa kenyang, wong Tionghoa mangan kodhok, walang, cacing ..... lan saka iwak sing ditinggalake, kaya sing dikandhakake wong gedhe kita ing jaman Soviet.
          mung inhale lan exhale

          Lan padha mangan guts karo isi lan liyane sing Rusian ora mangan
  14. Alexander_Schlidt
    Alexander_Schlidt 27 Oktober 2022 10:09
    +3
    Kanca njabat ing pertahanan udara cedhak Khabarovsk. Padha piye wae ngaco liwat kanggo saperangan saka sasi amarga saka pejuang Cina saya ora kejawab. Katon minangka titik ing radar lan ilang. Mung mengko padha ngerti yen wong Tionghoa nggawe lapangan udara sawetara kilometer saka tapel wates ing sawetara sasi, kanthi kemampuan kanggo nampa pesawat gedhe. Aku wis bola-bali suwe, China dudu kanca kita. Kita duwe saingan umum - ya. Kanggo sawetara ombone kaya-minded - ya. Kanca - ora! Dheweke mesthi bakal ngelingi Mongolia lan Tanu-Tuva. Mulane, akeh proyek Cina ing Rusia disusupi nganti mati. Conto saka Kazakhstan kudu mulang kita.
  15. Alexey R.A.
    Alexey R.A. 27 Oktober 2022 10:46
    +2
    Kasunyatan bilih demarkasi tapel wates Soviet-Cina ora ditindakake, lan perjanjian pra-revolusioner nggawe tapel wates ing sadawane Amur.

    Ora ing sadawane Amur, nanging ing sadawane bank-bank sing cocog karo Amur - Cina lan Rusia. Kali kasebut dhewe minangka extraterritorial. Tegese, wates negara ing sadawane Amur ora kena. eseman
    1. Reptiloid
      Reptiloid 27 Oktober 2022 11:19
      +1
      Apa sing nggawe aku nesu? Sawetara mbayar wilayah kanggo utang! Liyane! Lan banjur menyang Rusia -
      Sampeyan kudu ngormati kita. Saiki dudu USSR!

      Lan USSR menehi tanah, mulang, sinau, dibangun. Iku gampang kanggo nyia-nyiakake soko sing gampang kanggo njaluk tanpa kangelan. Akeh sing ora tau dadi negara. Lan saiki ---- bab pakurmatan
    2. Ilanatol
      Ilanatol 28 Oktober 2022 08:51
      +1
      Ana wektu,
      Quote: utara 2
      Lan aku langsung takon marang dheweke - supaya sapa, yen ora Tsars lan Kaisar Rusia, nggawe lan ninggalake kita warisan saka negara amba, ngendi ana akeh alas, kothak lan kali.


      Iku mung peran raja ing iki ora kudu overestimated. Petugas politik sampeyan ngerti banget.
      Lan manfaat utama yaiku wong Rusia dhewe, utamane Cossacks. Ora miturut dhawuh saka tsar, nanging kanthi inisiatif dhewe, Dezhnev lan Khabarov tekan watesan sing ditemtokake dening alam. Banjur para ratu njupuk ing piring perak.
      Lan tsarist Rusia ora nindakake sethithik kanggo ngembangake tanah-tanah sing mentas angsal iki, ora minangka asil saka petungan adoh-sighted, nanging mung amarga saka lack saka pasukan lan sumber daya. Dadi Yankees ing abad kaping 19 ngrampok tanah kita (ngijolake wulu kanggo wiski murah saka wong lor) kanthi impunity.
  16. koralevviktor
    koralevviktor 27 Oktober 2022 11:26
    0
    Akeh wong lali babagan konflik ing pertengahan 90-an, nalika wong Tionghoa nggawa pasukane menyang tapel wates kita, penerbangan kasebut dikirim maneh menyang lapangan udara sing cedhak. Iki nalika kita duwe senjata nuklir. Aku umume meneng babagan kasunyatan manawa kabeh pemukiman Tionghoa muncul ing Siberia lan Timur Jauh. Peskov dhewe ngaku yen dheweke mlaku dhewe, ngumumake penyebaran divisi rudal ing cedhak tapel wates kita. Kabijakan sing paling selektif babagan kemungkinan serangan nuklir.
  17. utara 2
    utara 2 27 Oktober 2022 11:29
    0
    kudu dicathet menawa Timur Jauh ora butuh jutaan wong Tionghoa kanggo berkembang ing sangisore USSR. Kajaba iku, kanggo pangembangan Moscow, St. Petersburg, Volgograd, lan liya-liyane ing USSR, ora njupuk mayuta-yuta wong Tajik lan Kazakh. Apa wis kedaden wiwit banget bubar?
    Apa , ana ora cukup warga Rusia ? Nanging koyone ora cocog kanggo sampeyan sing Kulon tansah gatel babagan kasunyatan sing, padha ngomong, Siberia lan Timur Jauh bakal dadi kagungane Kulon, supaya Kulon bakal ngrembaka lan makmur saka kasugihan iki. Rusia langsung nyurung kanggo nyedhot kasugihan Siberia lan Timur Jauh, Inggih, dheweke bakal nyedhot kabeh saka Siberia lan Timur Jauh, banjur ora ana sing butuh tanah beku iki tanpa kasugihan. Siji bab sing jelas, nalika Tsar Rusia ngrebut Siberia lan Timur Jauh menyang Rusia, dheweke nerusake saka rong perspektif. Pisanan, kanthi sengaja, kanggo ngamanake Rusia saka Timur. Kapindho, ing alam bawah sadar, supaya ing kasus kacilakan gedhe bakal ana papan kanggo mundur. Lan USSR uga ngembangake Timur Jauh. Aku ora nyedhot dhewe lan ora ngidini wong Tionghoa ana kanggo nindakake.
  18. lokasi
    lokasi 27 Oktober 2022 11:56
    +1
    Quote: utara 2
    . Siji bab sing jelas, nalika Tsar Rusia ngrebut Siberia lan Timur Jauh menyang Rusia, dheweke metu.

    Apa wis ditempelake kanggo atusan taun, ing Desember 1991, padha wiwit kendel nyopot mung telung wong sing padha kumpul ing wayah wengi ing alas Belovezhsky ..... Raz- lan kvass! Ing masyarakat normal, yard punk iki mesthi wis dicekel esuk ....
    Masyarakat bosok saka ndhuwur nganti ngisor. "Iwak rots saka sirah" mung yen wis mati dhewe malah sadurungé. Kasunyatan yen "masyarakat wis atomized" diakoni malah dening "patriot" resmi - lan iki tegese "iwak wis mati." Kita dadi saksi saka tarian setan saka roh-roh jahat ing mayit masyarakat kita.
  19. utara 2
    utara 2 27 Oktober 2022 12:38
    +1
    Kutipan saka ort
    Quote: utara 2
    . Siji bab sing jelas, nalika Tsar Rusia ngrebut Siberia lan Timur Jauh menyang Rusia, dheweke metu.

    Apa wis ditempelake kanggo atusan taun, ing Desember 1991, padha wiwit kendel nyopot mung telung wong sing padha kumpul ing wayah wengi ing alas Belovezhsky ..... Raz- lan kvass! Ing masyarakat normal, yard punk iki mesthi wis dicekel esuk ....
    Masyarakat bosok saka ndhuwur nganti ngisor. "Iwak rots saka sirah" mung yen wis mati dhewe malah sadurungé. Kasunyatan yen "masyarakat wis atomized" diakoni malah dening "patriot" resmi - lan iki tegese "iwak wis mati." Kita dadi saksi saka tarian setan saka roh-roh jahat ing mayit masyarakat kita.

    Aku setuju banget karo sampeyan, utamane babagan bosok, yen suwe-suwe mati, iwak wiwit bosok nalika isih urip. Aku bakal menehi sampeyan cilik saka biografi wong andhap asor, sing saka umur enom setya sumpah Angkatan Bersenjata USSR, kang malah banjur sprouts saka kapentingan ing konsep donya Rusia lan sajarah Rusia padha. pecking (wong tuwaku loro guru sejarah ing sekolah).
    Dadi , aku wis nulis babagan iki . Ing politik .. kelas nalika njabat ing DCBF., pejabat politik kanggo jam nerangake apa abscess ing awak Rusia Tsarist lan Imperial Rusia. Break. Kamar ngrokok. Lan ing siaran kasebut, lagu "Negaraku negaraku luas." Petugas politik meneng-meneng karo melodi sing diiringi lagu kasebut. akeh alas, sawah lan kali. Petugas politik langsung gagap, lan sesuk aku. wis ana ing perwira khusus! Mangkono uga endhas iwak cilik bosok, bagean mangsa saka awak CPSU, lan jeneng lan pangkat pejabat politik iki yaiku kapten-lètnan Zdanovich. Mungkin bakal ngelingi yen dheweke isih urip. lan maca IN. Apa bakal
    Aku urip kanggo dangu, Aku pengin wong, nanging aku banget mangu sing maca VO
  20. Master2030
    Master2030 27 Oktober 2022 13:35
    -1
    Penulis muter mantra liberal lawas sing gerombolan wong Tionghoa, kaya zerg, pengin njupuk kabeh Rusia wétan menyang pasar Cherkizovsky, mateni kabeh wong lan nyekel kabeh wanita dadi perbudakan seks. Aku ngrungokake uwuh iki kabeh 90s lan 00s.
    Aku pengin ngelingake sampeyan yen pamisah blok karo RRC sing nyebabake ambruk USSR lan kabeh sistem sosialis. Lan Cina ditarik metu.
    Umumé, Rusia duwe sawetara konflik langsung mikroskopis karo "kasur", dadi apa sing bakal digabung karo Amerika Serikat nglawan China?
    Umumé, omong kosong.
  21. Albert Hakobyan
    Albert Hakobyan 27 Oktober 2022 20:09
    +2
    //Sawise ambruk USSR, China wiwit nampilake klaim teritorial menyang Rusia ing taun 1992 // -
    Peri omong kosong. Kayane sing nulis yaiku hibah USAID utawa Yayasan Soros. Perjanjian 1858-1860 ora nyebutake prinsip sing ditampa umum kanggo ngliwati tapel wates ing sadawane kali ing sadawane thalweg lan fairway, mula Republik Ingushetia lan USSR dikuwasani ALL pulo tanpa ijin. Damansky ora dumunung "ing tengah Amur", nanging ing pesisir Cina lan disambungake karo banyu kurang. Persetujuan babagan delimitasi Argun, Amur lan Ussuri ing sadawane thalweg utawa fairway ditandatangani dening GORBACHEV ing 1991! Ora ana klaim teritorial marang Rusia ing taun 1992 lan ora tau ana. Ing taun 2000, tapel wates ora ditandhani mung ing Bolshoi Ussuriysky lan Tarabarov, sing kudu ditarik menyang China miturut surat perjanjian kasebut. Kita bisa ninggalake Rusia minangka bagéan saka Bolshoi ngelawan Khabarovsk. Minangka ganti rugi, wong Tionghoa pisanan njaluk akses menyang Segara Jepang ing tutuk Tumanaya (nglereni Federasi Rusia saka DPRK), nanging ing pungkasan padha wareg karo sawetara hektar gegeran cedhak Khanko.
    Ancaman Lan banjur, ing taun 1991, Deng Xiaoping pisanan ngelingake Gorbachev babagan wilayah sing ilang dening China ing taun 1858-60, nanging langsung nerusake: "Aku ngelingake babagan iki mung kanggo nambah: masalah wilayah saiki wis rampung lan China ora bakal luwih gedhe tinimbang iki. ." ora bakal ngangkat."
  22. odisey3000
    odisey3000 28 Oktober 2022 21:22
    0
    Ya, Cina iku tansah licik, ya iku wong wetan, sawayah-wayah tangis lan rengeng-rengeng, wong ringkih digebugi ing endi-endi lan ora diajeni, saiki mung miturut pangandikane presiden kita, kita tangi saka dhengkul. nanging misale jek sing sadurunge kita tumindak ing donya ing wangun sengsara lan sengsara, kang Borrell piyambak ngandika fervently lan murah pompa gas kanggo Eropah ing mundhut. Miturut presiden kita, kaya kita takon kabeh kita bisa, nanging padha ngirim kita khayal ing ara supaya kakehan.. Lan mung ana siji alesan, ing biasa-biasa wae lan incompetence saka Kepemimpinan Rusian ing akeh wilayah, loro ing ekonomi lan ing. politik Pertahanan, wiwit saka milyar euro beku ing Eropah lan pungkasan karo tokoh sing padha ora nindakake bab peduli ing Ukraina, nanging mung mangan borscht lan mangan ing sirah dhewe, lan malah bab substitusi ngimpor, mbokmenawa ngrungokake sawetara. saka mentri kita, kabeh negara ngguyu banget. Deleng, karo pimpinan kuwi, ayo padha elinga yen Yeltsin lan Kozyrev padha aneh ing Timur Jauh., padha umume siap kanggo menehi kabeh adoh, iku sabab ROOT saka kabeh.
  23. Inhibitor korosi
    Inhibitor korosi 29 Oktober 2022 02:04
    +1
    Matur nuwun kanggo artikel. Senadyan kasunyatan manawa akeh wektu sing diterangake kanthi lembut, isi kasebut dibangun kanthi bener. Inti masalah gedhe saka rong negara gedhe ora bakal uwal saka maca artikel iki.
  24. Tanari
    Tanari 31 Oktober 2022 07:32
    0
    Я не совсем понял, что автор предлагает делать по этому поводу? Снимать войска из Украины и слать на Восток и/или вбухивать туда кучу денег во время активной войны?
  25. Ivan2022
    Ivan2022 1. november 2022 09:52
    0
    Типичная попытка манипулирования сознанием читателя. Причём грязнейшая. Сначала про............ свою страну идиотским образом, а потом "китайцы виноваты, что их так много".
  26. lokasi
    lokasi 2. november 2022 12:25
    0
    Kutipan saka: odisey3000
    Да Китай всегда был очень хитрым ,то есть восточным,что мы все время плачемся и ноем ,слабых везде бьют и не уважают

    Или одно, или другое. Но не всё сразу. Китай- нормальная страна. Которая вовремя успела воспользовалаться благами, данными Историей просто от одного только существования СССР. Мы же угрохали в 1991 свою страну сами. Не потому, что "плачемся", а потому, что вор в нашем обществе- есть высокий сословный статус. Определяемый такими терминами, как "серьёзный человек" или "авторитет". А , например, "учёный"- есть синоним идиота- "ботана" , не годного ни на что. И авторитетом быть никак не может. В Китае или в СЩА- всё наоборот.
    Не потому что они хитрые, а потому, что мы ...... такие. Очень жаль, что матом на этом сайте выражаться нельзя. А то бы я определил точнее.
  27. DimonDV
    DimonDV 7. november 2022 11:18
    0
    А где минус влупить данному писаке? И привет передать с ДВ. Как вы уже все надоели, те из-за Урала, не имея ни малейшего понятия, что такое ДВ, не зная истории, клепать статейки для заработка? Сами то бывали на ДВ, дорогой автор?