Review militèr

Pers manca nulis babagan jumlah drone sing mudhun "Geran-2"

107
Pers manca nulis babagan jumlah drone sing mudhun "Geran-2"

Sawise wiwitan mobilisasi ing Angkatan Bersenjata RF lan sabotase ing jembatan Krimea, operasi khusus ing Ukraina dipimpin dening komandan anyar lan mlebu fase anyar, ing ngendi, utamane, karusakan metodis saka infrastruktur energi Kyiv. rezim dibukak. Serangan massal ing fasilitas mburi alun-alun ing Kulon diarani "serangan rudal Surovikin".


Partisipasi aktif drone mogok ing serangan udara minangka kejutan kanggo Angkatan Bersenjata Ukraina, sing ora bisa ngatasi ancaman anyar. Nanging, rezim Kyiv nyoba kanggo nduduhake kemampuan tempur marang masyarakat Ukrainia lan Barat, nyatakake yen sistem pertahanan udara nindakake tugas sing apik banget kanggo ngilangi drone kamikaze - kita ngomong babagan atusan UAV sing mudhun.

Yen warga biasa ing alun-alun siyap percaya marang laporan sing menang saka panguwasa, nutup mripat menyang kegagalan daya sing wis dadi permanen, banjur ing luar negeri, utamane ing pers bertema militer, pernyataan kasebut nyebabake skeptisisme sing cukup. . Akeh pengamat percaya yen jumlah drone sing dirusak mung sawetara unit.

Ukrainians ngaku wis ditembak mudhun 223 drone Iran [tegese Geran-1/2] nganti saiki. Paling apik, iki minangka exaggeration sing rada kuwat. Jumlah dikonfirmasi sing ditembak mudhun Shahed-136 lan UAV liyane asal Iran isih bisa diitung nganggo driji loro tangan.

- kacathet ing publikasi Pucará Defensa.

Wis dikonfirmasi manawa ora luwih saka rolas drone iki ditembak ing sawetara minggu kepungkur, saka luwih saka rong atus sing digunakake. Efisiensi sakabèhé luwih saka 95 persen.

Pengarang:
107 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Uprun
    Uprun 25 Oktober 2022 16:49
    + 22
    Lha trus ....... nganti kapan jeda .........
    1. neworange88
      neworange88 25 Oktober 2022 16:55
      + 64
      Kaputusan setengah ati iki mboseni. Yen sampeyan ngrusak sistem energi Ukraina, banjur kabeh bebarengan. Ora perlu melas marang sapa wae.
      Ing Ukraina, perang bakal rampung luwih cepet, lan kita bakal syusyu musya, banjur kita bakal perang kanggo taun liyane lan sijine malah luwih akeh wong. , yen ana sing kepengin weruh nasibe.
      1. Piramidon
        Piramidon 25 Oktober 2022 17:02
        -37
        Kutipan saka: neworange88
        Kesel karo keputusan sing setengah ati iki

        Lan kepiye carane sombong iki katon ing sampeyan? Apa gejala dheweke? ngguyu
        1. neworange88
          neworange88 25 Oktober 2022 17:03
          + 27
          Kutipan saka Piramidon
          Kutipan saka: neworange88
          Kesel karo keputusan sing setengah ati iki

          Lan kepiye carane sombong iki katon ing sampeyan? Apa gejala dheweke? ngguyu


          Iku mung nesu banget. Siji gol ing gol liyane lan siji gol ing gol dhewe, supaya ora ana sing tersinggung. Apa pancene ngono? Apa bisa menang? Ora ana sing setuju.
          1. SKVichyakow
            SKVichyakow 25 Oktober 2022 17:10
            +9
            Kutipan saka: neworange88

            Iku mung nesu banget. Siji gol ing gawang liyane lan siji gol ing gawangku dhewe, supaya ora ana sing tersinggung. Apa pancen ngono? Apa bisa menang? Ora ana sing setuju

            Aku ora bakal kaget yen dheweke nindakake.
            1. neworange88
              neworange88 25 Oktober 2022 17:15
              +9
              Inggih, cetha yen kekancan bakal menang, yaiku Minsk liyane sing bakal menang. Ya Allah, mesthi, aku bakal nuthuk kayu lan ngidoni pundhak kiwa.
              1. SKVichyakow
                SKVichyakow 25 Oktober 2022 17:19
                -6
                Kutipan saka: neworange88
                Inggih, cetha yen kekancan bakal menang, yaiku Minsk liyane sing bakal menang. Ya Allah, mesthi, aku bakal nuthuk kayu lan ngidoni pundhak kiwa.

                Yen sampeyan ngidoni ing pundhak, banjur ngusir, yen sampeyan nuthuk, sampeyan bakal bali kabeh menyang posisi asline, yaiku, sampeyan bakal nelpon. Kapisan bener.
              2. ABC-schutze
                ABC-schutze 26 Oktober 2022 12:45
                +1
                Iku metu saka pitakonan, dening definisi ...

                Malah yen wong "saka lingkungan", sawise WOLU sasi saka NWO, ing tugas utama demilitarization lan denazification saka rezim Kyiv, peacekeeping kuwi "Wishlist" bakal "tangi" ...

                Kanggo sembarang, supaya disebut-. "Minsk kapindho", tanpa solusi IRREVERSIBLE lan LENGKAP saka tugas utama NWO, bakal dadi Khasavyurt kaloro, lan ora "Minsk" ...

                Aku siap setuju yen kurator Kyiv Natsiks, lan malah "bapak" dhewe lan perantara "peacekeepers" liyane, bisa "menehi inisiatif."

                Nanging wong RUSIA ora bakal ngerti lan ora bakal nampa "peacemaking" saka panguwasa sing ana hubungane karo Nazi Kyiv lan "Kulon kolektif" sing nuduhake moncong anti-Rusia sing nyata ...
          2. rotkiv04
            rotkiv04 25 Oktober 2022 17:32
            +1
            Kutipan saka: neworange88
            Kutipan saka Piramidon
            Kutipan saka: neworange88
            Kesel karo keputusan sing setengah ati iki

            Lan kepiye carane sombong iki katon ing sampeyan? Apa gejala dheweke? ngguyu


            Iku mung nesu banget. Siji gol ing gol liyane lan siji gol ing gol dhewe, supaya ora ana sing tersinggung. Apa pancene ngono? Apa bisa menang? Ora ana sing setuju.

            Ya, miturut sampeyan, sampeyan kudu menang, nanging eksentrik Kremlin, kaya biasane, pengin negosiasi, dheweke dhewe lan Sands wis nyatakake iki luwih saka sepisan, mula Minsk dudu fantasi lan ora ana sing mbatalake.
            1. mavrus
              mavrus 25 Oktober 2022 18:28
              +1
              Mungkin wektu lagi nyeret nganti pungkasane dadi luwih adhem ing Eropa, supaya bisa ngalahake, lan ora ana sing cocog karo skakuasia.
              1. Pereira
                Pereira 25 Oktober 2022 20:07
                0
                Nanging, dheweke lagi nyiapake kesepakatan. Mulane banderlogs ora teka.
                1. Mantan prajurit
                  Mantan prajurit 25 Oktober 2022 22:16
                  +3
                  Nanging, dheweke lagi nyiapake kesepakatan. Mulane banderlogs ora teka.

                  Lan dheweke wis siyap banget kanggo nyerang sing lagi nyiapake bom reged kanggo jeblugan ing wilayahe lan kanthi mangkono narik NATO ing saos iki?
          3. Pecinta Hiu
            Pecinta Hiu 26 Oktober 2022 04:37
            +2
            Mbusak, aku setuju. Pitakonan. Kepiye sampeyan ndeleng kamenangan? Cut metu kabeh APU? Tekan Lviv? Tekan Kiev? Bang kabeh ndhuwur Ukraina? Dadi ndhuwur Ukraina ora mutusaké apa-apa, padha bakal sijine sawetara jinis anyar von der linen. Tekan Kiev? Aku ora ngerti, aku nulis kerugian babagan pembebasan SSR Ukraina ing Perang Dunia II, ana sekitar 2 wong ing kana. Malah yen kita njupuk saiki geng saka Angkatan Bersenjata Ukraina kaping pirang-pirang kurang saka Jerman banjur, kabeh padha, malah mundhut setengah yuta, kita ora duwe supaya akeh pasukan ana. Mbuwang rudal menyang wong-wong mau, drones? Dadi elinga laporan liburan Wilayah Moskow, Manturov, substitusi impor, 500% kabeh iku duweke, kabeh anyar. Ngapusi? Brazenly, langsung menyang eksekusi narik. Kanggo mbuwang roket sapunika, perlu kanggo ngasilake (supaya ora ngilangi cadangan mung ing kasus) ing wektu darurat-militer, nalika industri dibangun maneh, lan manturov bakal dadi omong kosong, nanging sampeyan kudu kerja. , ora nyorong pidato. Omonge Den... demilite... piye wae ora menehi pitunjuk, Kemenangan ing ngendi? Sawise kabeh, dena lan demi bisa rampung kanggo 000 taun. Iki sing nyengsarakke lan nyengsarakke, ora ana sing mangertos, saben wong ngandika siji bab - kanggo numpes Nazi. piye kabare? Bisa Scholz dikirim ana, von der line, lan padha soros kanggo perusahaan?
      2. yowis
        yowis 25 Oktober 2022 17:15
        -9
        Kutipan saka: neworange88
        Ora ana sing melas marang kita.

        Sampeyan muspra: Voronezh ora dibom.
        1. neworange88
          neworange88 25 Oktober 2022 17:17
          + 16
          Amarga tangane cendhak, lan ora amarga Voronezh nyuwun pangapunten, nanging dheweke wis nyedhaki Belgorod minangka asil saka gerakan sepihak saka mujijat.
        2. Nikolaevich I
          Nikolaevich I 25 Oktober 2022 17:37
          + 13
          Kutipan saka iouris
          Ora ana sing melas marang kita.

          Sampeyan muspra: Voronezh ora dibom.

          Amarga padha ora bisa saiki! Lan yen bisa, dheweke bakal ngebom ...! (Belgorod wis dibom!)...
        3. Magog_
          Magog_ 25 Oktober 2022 18:15
          + 10
          Voronezh ora dibom
          Impotensi kepemimpinan militer-politik kita bakal nyebabake kasunyatan sing ora mung Belgorod, Kursk lan Bryansk, nanging uga kutha-kutha ing wilayah Volga lan Urals bakal dibom ... drone kanggo kabutuhan Angkatan Bersenjata Ukraina ing omah, luwih-luwih, UAV kasebut ora kudu digawa menyang wilayah dill. Kanthi jarak 2000 - 2500 km, "kembang" iki bakal tekan akeh obyek penting kita. Saiki kita ngguyu yen mungsuh ora bisa nembak kanthi efektif, nanging kita bisa nuduhake carane nindakake dhewe?
          1. neworange88
            neworange88 25 Oktober 2022 18:40
            +4
            Kutipan: Magog_
            Voronezh ora dibom
            Impotensi kepemimpinan militer-politik kita bakal nyebabake kasunyatan sing ora mung Belgorod, Kursk lan Bryansk, nanging uga kutha-kutha ing wilayah Volga lan Urals bakal dibom ... drone kanggo kabutuhan Angkatan Bersenjata Ukraina ing omah, luwih-luwih, UAV kasebut ora kudu digawa menyang wilayah dill. Kanthi jarak 2000 - 2500 km, "kembang" iki bakal tekan akeh obyek penting kita. Saiki kita ngguyu yen mungsuh ora bisa nembak kanthi efektif, nanging kita bisa nuduhake carane nindakake dhewe?


            Ing kene, serang nalika wesi panas lan nalika lagi ditempa, lan aja nganti sesuk apa sing bisa ditindakake dina iki, yen ora, sesuk bisa uga ora kaya wingi.
        4. tunggal-n
          tunggal-n 26 Oktober 2022 14:23
          0
          Iki kanggo saiki. Ayo ndeleng apa sing kedadeyan ing setengah taun.
      3. krops777
        krops777 25 Oktober 2022 17:18
        +7
        Kaputusan setengah ati iki mboseni. Yen sampeyan ngrusak sistem energi Ukraina, banjur kabeh.


        Aku setuju, titik iku gardu jotosan munggah ewu wong ing 404, nanging aku ora bakal ngomong ngendi kanggo mencet, minangka engineer daya, digunakake sawetara bakal nimbang minangka guide kanggo tumindak, dening cara, dina Steinmeier teka menyang Kuev, Aku ngeweruhi sing Sepur iki narik lokomotif listrik, iki tembung bab efficiency serangan ing t / pst conventional.
      4. begemot20091
        begemot20091 25 Oktober 2022 17:19
        +2
        supaya padha ndandani, lan sawise 10 dina ... siji maneh = ngendi kanggo njaluk trafo? lan ngalahake ing aula turbin. entuk manfaat nang endi wae jendhela sepuluh meter
        1. neworange88
          neworange88 25 Oktober 2022 17:24
          +6
          Iku sing padha mikir ing 2014. Ayo padha ndandani Angkatan Bersenjata Ukraina. Lan yen kita nambah liyane. We menehi wektu. Ing kene kita disentangling akibat saka kaputusan.
        2. penasehat level 2
          penasehat level 2 25 Oktober 2022 17:25
          +2
          Geranium, kaya Kaliber, ngliwati koordinat - liwat jendhela - angel banget kanggo mencet ..
          1. aybolyt678
            aybolyt678 25 Oktober 2022 22:18
            +1
            Quote: penasehat level 2
            Geranium, kaya Kaliber, ngliwati koordinat - liwat jendhela - angel banget kanggo mencet ..

            ora perlu 30 kg "payload" liwat jendhela, saperangan menyang "yard"
            1. penasehat level 2
              penasehat level 2 25 Oktober 2022 22:23
              +3
              wong wrote bab karusakan saka turbin ing bale turbin, kanggo yard iki ora cukup hi
        3. Sauron80
          Sauron80 26 Oktober 2022 08:39
          +1
          Aku setuju karo sampeyan, iku kapasitas ngasilake sing kudu dibuwang - ora angel ngganti trafo minangka turbin utawa ketel energi, lan switchgear pembangkit listrik tenaga nuklir kudu dipotong supaya ora kalebu. ngetokake daya saka wong-wong mau menyang jaringan. Lan gardu distribusi utama 750 lan 500 kV, supaya dibagi 404 menyang bagean lan ora bisa kanggo daya wilayah ing beyo saka cadangan saka wilayah liyane.
          1. tunggal-n
            tunggal-n 26 Oktober 2022 14:25
            +3
            Ana akeh target sing menarik. Malah atusan kV trances ora kaya gampang kanggo ngganti. Sampeyan mung kudu nindakake kanthi rutin lan ora saben limang taun.
          2. begemot20091
            begemot20091 27 Oktober 2022 07:42
            +1
            turbin punika jantung. mungkin boiler. gardu trafo kanggo 750
      5. Pensioner Vasilievich
        Pensioner Vasilievich 25 Oktober 2022 17:21
        +2
        Yen sampeyan nggawa mudhun sistem energi Ukraina, banjur kabeh bebarengan.
        Aku maca babagan kasunyatan manawa pembangkit listrik tenaga nuklir gumantung marang sistem tenaga lan tanpa masalah, masalah bisa diwiwiti sanajan kanggo sing tenggelam.
        1. tunggal-n
          tunggal-n 26 Oktober 2022 14:26
          0
          Padha duwe diesel mung ing kasus. Ayo reaktor mati.
          1. Pensioner Vasilievich
            Pensioner Vasilievich 26 Oktober 2022 14:57
            0
            Mesin diesel ana ing kahanan darurat, kita ing topik iki kacarita yen Kakhovka thrashed, tanduran daya nuklir bakal duwe masalah (nalika kabeh reaktor mati ing). T / c, sanajan pembangkit listrik tenaga nuklir sing muffled butuh energi.
            1. tunggal-n
              tunggal-n 26 Oktober 2022 15:09
              0
              ora ana apa-apa. Padha bakal pas 10 DESok lan supaya padha rame 24/7. Cukup kanggo kabutuhan internal pembangkit listrik tenaga nuklir.
              1. Pensioner Vasilievich
                Pensioner Vasilievich 26 Oktober 2022 15:38
                0
                Nanging kita ora nganggep cara kasebut bisa dipercaya.
      6. opuonmed
        opuonmed 25 Oktober 2022 18:27
        +4
        Aku wedi dheweke bakal rampung muter ing apik kanggo kuwi ombone sing bakal ana mobilisasi umum! nalika ora ana metu maneh, dheweke bakal mencet supaya Amerika Serikat ora bisa nindakake lan Eropa bakal pungkasan! lan sing paling Jahwéh, padha mbukak pirembagan bab iku, kang tegese padha ngerti sing kita ora ngerti! Mungkin padha mikir sing ora bakal menet utawa ora bakal ngidini sampeyan mencet tombol PDB
      7. Alex Nevs
        Alex Nevs 25 Oktober 2022 18:44
        0
        Hello kanggo kula, kene aku seneng sengsara dawa ngguyu
      8. Floke
        Floke 25 Oktober 2022 21:37
        +6
        Delengen liwat prisma "kita nyoba kanggo rembugan lan ora kelangan pasuryan." Nerangake kabeh langsung. Posisi kalah, amarga mungsuh krasa lemes. Kanggo kula, prinsip "sekali kenek, kenek luwih" perlu.
        1. tohoto
          tohoto 26 Oktober 2022 05:31
          +1
          Lan mundhut ing panggonan apa, mbewarakke dhaftar, mbokmenawa iku perlu kanggo masang kabeh hohland bebarengan, tengen?
          1. Sauron80
            Sauron80 26 Oktober 2022 08:41
            0
            Rugi iku yen sampeyan perlu rembugan, sampeyan siyap kanggo menehi ing soko. Nanging apa, iki bakal diputusake babagan kahanan saiki "ing lemah."
            1. tohoto
              tohoto 26 Oktober 2022 21:57
              0
              Inggih, sampeyan menehi peduli. Akeh wong duwe perasaan yen perang kaya jaran ing vakum, sing ora ana ekonomi, politik, budaya, lan liya-liyane.
          2. tunggal-n
            tunggal-n 26 Oktober 2022 14:28
            +1
            Aturan dagang pisanan yaiku pura-pura sampeyan ora butuh. Lan kita meh njaluk rembugan.
      9. ilya.muromczev2013
        ilya.muromczev2013 26 Oktober 2022 02:55
        0
        Ora "keputusan setengah ati" sing lara maneh, nanging kesimpulan saka sawetara "patriot" sing mbuwang Internet kanthi tangisan sing ora puas. Rusia ing Ukraina wis suwe ora perang karo Ukraina (sing gamane digodhog ing awal WZO), nanging karo kabeh "Kulon kolektif", sing nyedhiyakake kabeh sing dikarepake lan ndadekake Koshchei dadi Abadi .. Nanging kanggo wong kabeh misale jek sing menang ana kaya pipis rong driji ..
      10. mbayar
        mbayar 26 Oktober 2022 12:04
        +1
        Kutipan saka: neworange88
        .Yen sampeyan ngrusak sistem energi Ukraina, banjur kabeh bebarengan. Ora perlu melas kanggo sapa wae.
        Ukraina, perang bakal mungkasi luwih cepet,

        Inggih, bayangake - kita kebanjiran sistem energi, kutha-kutha ing peteng, mung lokomotif diesel sing mlayu ing sepur ... Apa kita bakal bisa nggunakake?
        Saiki, bisa?
        Apa ana pasukan kanggo iki?
        Apa cuaca ngidini?
        Cuaca FSE - udan deres lan thaw Rusia sing misuwur. Lan ora ana pasukan kanggo operasi nyerang. Sampeyan ndeleng, durung ana sing dijanjekake 300 mobilisasi ing ngarep. Dheweke isih disiapake. Lan ora cukup kanggo serangan + 300 ewu iki, kanggo pertahanan sing dipercaya cukup, malah kanggo pertahanan aktif bakal kurang. Nanging kanggo nyerang - ora.
        Lan cuaca beku - ora ana tank, utawa kendaraan roda ora bakal ngliwati sawah.
        Dadi apa banjur nransfer amunisi muspra?
        Dheweke (fasis Ukraina) wis nandhang karusakan sistem energi sing saiki wis nggunakake kabeh kapasitas lan sistem cadangan, lan kanthi definisi ora bakal bisa mulihake apa sing wis rusak ... .
        Saka kene apa kesimpulane?
        Ngumpulake kekuatan.
        Terusake mobilisasi (lan terus, kita nonton pidato Ramzan), ngembangake sumber mobilisasi, mbangun ekonomi, bali peralatan saka DH menyang layanan, misil stockpile lan cangkang, kerja kanggo nambah komunikasi lan kontrol pasukan, nyedhiyakake Angkatan Darat kabeh. perlu kanggo perang ing kahanan mangsa.
        Lan ngenteni kadhemen.
        Saka wiwitan cuaca sing adhem, kita bakal duwe klompok sing cocog kanggo serangan, lan sumber daya sing dibutuhake kanggo iki bakal nglumpukake ... lan proses ing Eropa lan jagad bakal mbenerake gambar jagad iki.
        Lan kita bakal waged prasarana kanggo Nazi luwih saka sapisan, nanging iki ora bakal rampung kanggo gawe marem ego saka tentara kursi.
    2. Irit
      Irit 25 Oktober 2022 18:27
      +2
      Sampeyan kudu ngluncurake telung atus drone kanggo 300 target sajrone sedina. Banjur asil bakal dadi "catastrophic" kanggo wayang Kyiv.
  2. svp67
    svp67 25 Oktober 2022 16:49
    + 20
    Wis dikonfirmasi manawa ora luwih saka rolas drone iki ditembak ing sawetara minggu kepungkur, saka luwih saka rong atus sing digunakake. Efisiensi sakabèhé luwih saka 95 persen.
    malah yen padha dijupuk mudhun 2/3, nanging rega lan kualitas iki "Shaheds", sawise modernisasi suntingan, ngowahi menyang "Gerani" kuwi sing siji bisa meri, mesthi, "mirah, nanging nyenengake"
    Lan saiki aku bakal cepet-cepet mutusake masalah tuku saka Iran ngrancang bom kulawarga Yasin, piranti sing dibutuhake banget kanggo kita ...
  3. Lt. angkatan udara cadangan
    Lt. angkatan udara cadangan 25 Oktober 2022 16:51
    + 16
    Alesan utama sing sadurunge Rusia ora duwe drone kasebut yaiku produsen sistem pertahanan udara Rusia ngyakinake pimpinan militer babagan ora efektif amunisi kasebut ing kasunyatan modern pangembangan sistem pertahanan udara lan suwene staf umum kita ana. ing kesalahan. Dadi aku kudu cepet-cepet nyusul.
    1. ora ana wong75
      ora ana wong75 25 Oktober 2022 16:54
      +6
      Alesan utama yaiku ing sistem navigasi lan kontrol, uga ing protokol transfer data.
      kanthi hormat
      1. Lt. angkatan udara cadangan
        Lt. angkatan udara cadangan 25 Oktober 2022 16:58
        + 10
        Kutipan saka: nobody75
        Alesan utama yaiku ing sistem navigasi lan kontrol, uga ing protokol transfer data.
        kanthi hormat

        Ora ana masalah ing kana, GLONASS ora katon ing Rusia wingi, rudal jelajah sing luwih rumit uga. Iki ora masalah; yen dikarepake, Geranium iki isih bisa digunakake ing 2010.
        1. ora ana wong75
          ora ana wong75 25 Oktober 2022 19:34
          +2
          Nyuwun pangapunten, pira lan apa maneuver sing bisa ditindakake dening rudal jelajah, lan pirang-pirang amunisi sing mlaku-mlaku? Sistem pangenalan pola sacara teoritis muncul ing taun 80-an, nanging ora ana jaringan broadband lan protokol transfer data.
          Ikhlas.
          1. Lt. angkatan udara cadangan
            Lt. angkatan udara cadangan 25 Oktober 2022 19:37
            +1
            Kutipan saka: nobody75
            amunisi mabur?

            Geranium 2 sing digunakake dipandu dening satelit menyang target stasioner. Apa jenis pangenalan pola sing kita ucapake? Iki dudu Lancet karo optik, lan ora ana pangenalan, mung ngarahake amunisi menyang target liwat kamera, ora mabur dhewe lan golek target.
            1. ora ana wong75
              ora ana wong75 25 Oktober 2022 19:58
              +1
              Apa babagan autofokus kamera? Lan ora siji ... Lan sintesis gambar? Muter smartphone sampeyan kanthi cepet ing mode foto ... Apa sampeyan ndeleng apa wae ing layar?
              kanthi hormat
            2. Vitaly Gusti
              Vitaly Gusti 25 Oktober 2022 20:46
              +3
              Kutipan: Lt. angkatan udara cadangan
              mung ngarahake amunisi menyang target liwat kamera,

              Lan iki uga ora.
              Nduwe panrima GNSS sipil standar akurasi.
              Lan panuntun dhumateng ing salah siji saka sistem sing bakal nyekel
              GPS Amérika, Galileo Eropa, Beidou Cina lan GLONASS Rusia, sing terakhir kerja ing Ukraina.
              Lan kabeh wis ilang, ora ana maneh, dadi akurasie puluhan meter.
              "Shahid-136" ora bisa digunakake ing ngarep. Kaping pisanan, dheweke ora ngerti carane nggayuh target sing obah. Kapindho, ing ngarep - yaiku, ing ngendi ana wong sing bersenjata - dheweke bakal langsung ditembak. Iki minangka target kacepetan kurang (185 km / jam), mabur sithik lan relatif gedhe (dawa 3,5 meter, lebar swiwi 2,5 meter).
              Bebane nganti 40 kg. Iki padha karo bobot projectile M155 107 mm. Lan ing ngarep padha ngeculake dina
              puluhan ewu cangkang lan panggunaan ing ngarep ora dikonfirmasi.
              Iki dikembangake dening Iran kanggo tujuan teroris ing Saudi, Yaman, lsp.
    2. pandhu arah777
      pandhu arah777 25 Oktober 2022 17:01
      +4
      Kutipan: Lt. angkatan udara cadangan
      Alesan utama sing sadurunge Rusia ora duwe drone kasebut yaiku produsen sistem pertahanan udara Rusia ngyakinake pimpinan militer babagan ora efektif amunisi kasebut ing kasunyatan modern pangembangan sistem pertahanan udara lan suwene staf umum kita ana. ing kesalahan. Dadi aku kudu cepet-cepet nyusul.

      Dadi, dheweke ora efektif nglawan pertahanan udara normal, kita sukses perang karo drone sing padha ing Suriah, nanging kita duwe Shells lan Torahs kanggo iki, lan Ukrainians duwe pertahanan udara Soviet lawas, mbok menawa dheweke ora nganggep yen dheweke bakal duwe. kanggo nggunakake ing jumlah kuwi. Kita uga nguji drone ing Suriah, nanging luwih gampang lan luwih murah kanggo nyelehake bom udara konvensional ing kepala barmaley.
      1. Lt. angkatan udara cadangan
        Lt. angkatan udara cadangan 25 Oktober 2022 17:06
        +8
        Kutipan saka: navigator777
        Dadi, dheweke ora efektif nglawan pertahanan udara normal, kita, bali ing Suriah, sukses perang karo drone sing padha,

        Sampeyan ora bisa nutupi kabeh obyek penting pertahanan udara uga-echeloned, kita mung bisa nutupi siji pangkalan, nanging yen ana atusan lan ewu obyek ing saindhenging negara lan ora siji Geran mabur ing saben obyek, nanging grombolan saka rolas. / Welasan amunisi kuwi?
      2. Iris
        Iris 25 Oktober 2022 18:30
        +1
        Lali Suriah. Basis data ing kana lan ing 404 ora bisa ditandingi uga Tsushima lan Star Wars.
    3. Chronos
      Chronos 25 Oktober 2022 17:05
      +5
      Kutipan: Lt. angkatan udara cadangan
      Alesan utama sing sadurunge Rusia ora duwe drone kasebut yaiku produsen sistem pertahanan udara Rusia ngyakinake pimpinan militer babagan ora efektif amunisi kasebut ing kasunyatan modern pangembangan sistem pertahanan udara lan suwene staf umum kita ana. ing kesalahan. Dadi aku kudu cepet-cepet nyusul.

      Isih ngrancang bom macet. Lan banjur 4 ++ pesawat sing hammering saka dhuwur kurang ing geni saka MANPADS.
      1. Lt. angkatan udara cadangan
        Lt. angkatan udara cadangan 25 Oktober 2022 17:09
        +8
        Kutipan: Chronos
        Isih ngrancang bom macet. Lan banjur 4 ++ pesawat sing hammering saka dhuwur kurang ing geni saka MANPADS.

        Aku isih ora ngerti apa masalah karo nggawe kit lampiran kanggo FAB lawas sing dadi bom luwes? Wings lempitan padha ditempelake ing bom karo Clamps, panrima GLONASS anti-jamming lan servos lumahing setir.
        1. ora ana wong75
          ora ana wong75 25 Oktober 2022 19:40
          +1
          Ing algoritma kontrol lan arsitektur saka pandhu arah onboard lan sistem sighting. Bom kudu ditugasake sadurunge dijatuhake. Sampeyan ora bisa tetep karo Hephaestus ing kene.
          kanthi hormat
          1. Lt. angkatan udara cadangan
            Lt. angkatan udara cadangan 25 Oktober 2022 19:44
            +1
            Kutipan saka: nobody75
            Ing algoritma kontrol lan arsitektur saka pandhu arah onboard lan sistem sighting. Bom kudu ditugasake sadurunge dijatuhake. Sampeyan ora bisa tetep karo Hephaestus ing kene.
            kanthi hormat

            Program kasebut wis ana, mung njupuk saka KAB-500S lan gunakake ing kit kasebut. Amerika Serikat nindakake perkara sing padha karo bom JDAM, dheweke njupuk sing ora diawasi biasa lan nginstal kit, sanajan ora nganggo swiwi bom, nanging kanthi wulu buntut, penyesuaian tiba diwenehake.
            1. ora ana wong75
              ora ana wong75 25 Oktober 2022 19:56
              +2
              Program kasebut wis ana, mung njupuk saka KAB-500S lan gunakake ing kit kasebut. AS nindakake perkara sing padha karo bom JDAM.

              Iki lelucon ... Ing integrasi sistem
              kanthi hormat
  4. Smoke_in_smoke
    Smoke_in_smoke 25 Oktober 2022 16:52
    + 14
    Ya, lan supaya dheweke nulis manawa saka 200 sing diluncurake, 400 ditembak.
    Sapa sing nindakake "tutul".
    1. Pensioner Vasilievich
      Pensioner Vasilievich 25 Oktober 2022 17:25
      +8
      Bubar, Aristovich ujar manawa sajrone serangan rudal 12 kita, 18 ditembak mudhun. Dheweke ora turu, dheweke kerja.
      1. Yuri Zolotarev_2
        Yuri Zolotarev_2 25 Oktober 2022 19:29
        +1
        Kenapa fotografi dilarang? Ora ana sing bisa ngalahake keris, mung Aristovich!
  5. asu ajag
    asu ajag 25 Oktober 2022 16:54
    -14
    Aku mikir wedhus kita nganyarke drone nganggo iki, kita seneng ...
  6. CombatSnail
    CombatSnail 25 Oktober 2022 16:55
    +9
    Ditembak mudhun dening fasilitas infrastruktur sing. Nanging kasunyatan sing kita mandheg striking ngganggu.
    1. Andobor
      Andobor 25 Oktober 2022 17:52
      0
      Kutipan saka CombatSnail
      Nanging kasunyatan sing kita mandheg striking ngganggu.

      Ya, ketoke mung nyuda potensial ekspor sektor energi Ukraina.
  7. zloybond
    zloybond 25 Oktober 2022 16:56
    +3
    Lha terus piye? Iku katon kaya artikel kanggo kepentingan artikel. Sing utama yaiku bengok-bengok wae. Ayo padha ngalahake sirahe menyang tembok lan bengok-bengok yen dheweke nembak paling ora kabeh. Kenapa kita nangis iki ???? Umume kita mandheg ngirim bingkisan ing kana, dina pungkasan ana sepi. Kehabisan gol? Apa Amerika mindhah divisi menyang tapel wates? [email protected] nuntut mandheg, apa bisnise ana? Mesakake mungsuh? Apa sebabe mandheg? Utawa agen pengaruh kita ing wong pejabat sing duwe bisnis, kalebu. ing pinggiran pinggiran militer? - Ora ana alesan kanggo tega. Humanisme ndadékaké kasunyatan sing mungsuh rusak saka wektu kanggo wektu maneh lan maneh nyoba kanggo teka ing tanah kita.
  8. samarin1969
    samarin1969 25 Oktober 2022 16:58
    +3
    Yen "mesin" iki murah lan efisien, mula Ukrainia bisa dibantu nggawe analog. Lomba senjata nalika taun-taun perang banget inventif.
    1. bingo
      bingo 25 Oktober 2022 17:08
      +6
      Kutipan saka: samarin1969
      banjur Ukrainians bisa bantuan kanggo nggawe analog.

      Intine ora kanggo nggawe produksi ing Ukraina, sing, kanthi cara, cepet-cepet gouged, nanging kanggo push senjata lawas ing rega telung, lan bali kanggo wong-wong mau kanggo ngedol menyang negara US utawa sembarang Eropah, ajur modern. ing ora kurang saka rega telung. Dadi tinimbang Geranium, dheweke luwih seneng nggawa Patriot. Lan ora ana analog saka Geranium ing AS, tegese Geranium minangka sampah! Sampeyan menehi swarm UAV !!! Padha luwih larang, Cut tastier!
    2. Quarantine
      Quarantine 25 Oktober 2022 17:33
      +1
      Mesin ing alishka yaiku 1.5 rubel lyama, ora murah banget ...
  9. papan serat
    papan serat 25 Oktober 2022 17:00
    0
    Apike, apa UAV bisa digawe saka kayu, contone, saka birch? Percale wings.
    1. patang puluh wolu
      patang puluh wolu 25 Oktober 2022 17:12
      +6
      Bisa uga, nanging cetakan saka plastik luwih maju kanthi teknologi lan luwih murah
  10. EFIM LUBIN
    EFIM LUBIN 25 Oktober 2022 17:04
    +2
    Ukreoykhovtsy ngapusi! Dheweke nembak luwih saka 100% drone sing diluncurake! Kenapa luwih saka 100%? Kanggo ngetung kamenangan - saben hit minangka drone sing mudhun! Pencet drone sing padha kaping 10 - tegese dheweke nembak 10 drone! Iki carane berita palsu digawe !!!
  11. bingo
    bingo 25 Oktober 2022 17:05
    +7
    Inggih, kula badhe nyerat bilih kula nyuwun pangapunten?

    ... Lan kabeh amarga Stinger ing Gerani ora duwe apa-apa, sanajan ora bosok, kaya batch Stingers saka Triboltika sing wis kadaluwarsa.
  12. yuriy55
    yuriy55 25 Oktober 2022 17:08
    +4
    Aku kaya kanggo ndeleng rawuh saka "Dagger" ing jendhela Budanov K.A.
    1. Iris
      Iris 25 Oktober 2022 18:31
      0
      Ya, aku ngerti. Ing Yugoslavia, Tomahok mabur langsung menyang kantor NHS. Lan banjur - persis menyang kantor atase militer Cina. Iku 20 taun kepungkur! Lan kita duwe Su-35 FAB sing dibuwang saka tingkat sing kurang .....
      1. yuriy55
        yuriy55 25 Oktober 2022 18:43
        0
        Kanggoku tetep dadi misteri - KENAPA ???
        Karakteristik taktis lan teknis saka kompleks "Dagger":
        sawetara maksimum karusakan - 2000-3000 kilometer;
        kacepetan maksimum - Mach 10-12;
        circular probable deviation (CEP) - 1 meter;
  13. Tukang Pasang65
    Tukang Pasang65 25 Oktober 2022 17:12
    +4
    Ukrainians ngaku wis ditembak mudhun 223 drone Iran [tegese Geran-1/2] nganti saiki. Paling apik, iki
    Saka 127 sing diluncurake Angkatan Bersenjata RF.
  14. Vladimir Vladimirovich Vorontsov
    Vladimir Vladimirovich Vorontsov 25 Oktober 2022 17:19
    +4
    Nanging, rezim Kyiv nyoba kanggo nduduhake kemampuan tempur kanggo masyarakat Ukrainia lan Kulon

    ***


    ***
    1. Bayun
      Bayun 26 Oktober 2022 14:51
      0
      simbolis...

      ... ing dongeng babagan Winnie the Pooh, mung Babi sing duwe bedhil. Ketoke, mbusak "otak sawdust" kanca-kancane minangka bagean saka rencanane ... Nanging ora bisa nglawan "dongeng" liyane.
  15. Quarantine
    Quarantine 25 Oktober 2022 17:30
    +3
    Endi kedatangan anyar babagan sistem energi Ukraina?
    1. Yuri Zolotarev_2
      Yuri Zolotarev_2 25 Oktober 2022 19:13
      0
      Bahan bakar diesel lan bahan bakar penerbangan dibakar! Kita bakal ngobong tangki bebarengan karo sepur. platform!
  16. michail
    michail 25 Oktober 2022 17:37
    -1
    Aku kepengin weruh sepira cepet "mitra" bakal saturate Angkatan Bersenjata Ukraina nganggo drone kaya ngono, lan nalika mabur kanthi jumlah puluhan ewu potongan, apa pertahanan udara Rusia bakal ngatasi iki?
    1. Yuri Zolotarev_2
      Yuri Zolotarev_2 25 Oktober 2022 19:08
      +1
      Wis saka ewu Ukrainia (NATO) mung konsol tetep!
      1. michail
        michail 25 Oktober 2022 22:38
        +1
        Yen sampeyan ngomong babagan Bayraktars Turki, banjur kurang saka setengah ewu wong dikirim lan luwih gampang, amarga. padha luwih. Lan saka puluhan ewu moped mabur kanthi bahan peledak 15-50 kg, mung bisa mbantu mateni sistem posisi satelit.
  17. Carlos Hall
    Carlos Hall 25 Oktober 2022 17:40
    +3
    Bukti paling apik babagan efektifitas serangan kasebut yaiku jatah listrik lan penindasan ekspor listrik Ukraina, sing nggawa 150 yuta euro saben wulan. Uga, censorship nangkep warga Ukraina kanggo syuting raids lan karusakan. Bukti liyane yaiku rasa nesu saka kantor AS lan para pengikute. Dheweke duwe masalah liyane. Usaha kanggo ngrusak drone Iran sing murah regane biaya ekonomi sing luwih dhuwur. Kanggo kabeh alasan kasebut, perlu terus nyerang infrastruktur energi kanthi drone lan misil.
  18. trampil
    trampil 25 Oktober 2022 17:45
    +3
    Geranium ditembak mudhun kanthi target kabeh. Ora ana sing mulih. cathetan Dill. Utamané Arestovich.
  19. Edas
    Edas 25 Oktober 2022 17:49
    +2
    Saiki aku bakal ngandhani apa sing ditulis media Barat. Angkatan Bersenjata Ukraina bakal njeblug stasiun tenaga hidroelektrik Kakhovskaya lan bakal nglelebke Kherson karo kabeh prajurit Rusia. Akeh sing bakal ditawan kanggo ditampilake ing TV. Perang kaya iki bisa ditindakake dening Menteri Pertahanan Jerman (wong wadon iku dandelion Gusti Allah), nanging ora Putin. Inggih, punika ringkesipun
    1. Vitaly Gusti
      Vitaly Gusti 25 Oktober 2022 19:18
      +1
      Kutipan saka Edas
      Saiki aku bakal ngandhani apa sing ditulis media Barat

      Kita uga pengin maca.
      Link menyang studio!
      Aja lali, tanpa link iku PALSU!
  20. dementor873
    dementor873 25 Oktober 2022 18:03
    +1
    Ana maneh mandheg gerankat. Ing 2 dina, 5 kaca ditulis ing forum poker saka ukrov, lan dina iki wis 11, lan iku durung wayah sore.
  21. bingo
    bingo 25 Oktober 2022 18:11
    +1
    Kamulyan menyang pinggiran Federasi Rusia! - Kamulyan kanggo geranium! wassat
  22. Darurat
    Darurat 25 Oktober 2022 18:23
    +4
    Padha kamikaze. Dheweke "kesasar" XNUMX%. keprungu
  23. bingo
    bingo 25 Oktober 2022 18:40
    +2
    - Apa sampeyan wis ditembak mati?
    - Dofiga, seret jendral! Loro gerbong geranium lan tarub kembang karo saleswoman!
  24. Dmitry Karabanov
    Dmitry Karabanov 25 Oktober 2022 18:43
    +2
    Agak aneh:
    saka luwih saka rong atus digunakake
    Ukroreich ditembak mudhun -
    223 drone Iran
    Meh kabeh wong, ta? Lan apa sing dijaluk Nazi saka Nazi kanggo IRIS'ki - saka sapa kanggo mbela awake dhewe, yen dheweke wis "ngremehake" kabeh wong? Lan kepiye carane ngalahake 40% energi non-simpenan? Sial, warta kaya iki dirancang kanggo wong bodho, chtol? Apa pancene kaya tingkat degradasi ing antarane "wong umum" sing ora bisa nganalisis fakta sing minimal? Ya, Goebbels lawas ora ngimpi babagan sistem cuci otak kaya sing digawe ing "negara demokratis"!
  25. Revolver
    Revolver 25 Oktober 2022 19:03
    +2
    Tembak? Ya, demi Gusti, ayo padha nyoba. SAM, malah portabel kaya "Jarum" utawa "Stinger" kaping pirang-pirang luwih larang tinimbang model pesawat iki, dirakit meh ing dhengkul saka "g..on lan teken." Lan sing NASAMS umume urutan gedhene, lan jumlahe bisa diitung. Nalika kita, para siswa, dikandhani ing departemen militer, rega cangkang artileri anti-pesawat yaiku sepasang sepatu bot kulit (lan iki nalika wajib militer meh tanpa kecuali nganggo tarpaulin), lan rega 5V27 kaya. loro Volgas. Menapa malih, aritmetika, paling kamungkinan, ora "siji rudal - siji target", nanging luwih elek kanggo gunners anti-pesawat, diwenehi sing target cilik, relatif kurang-mabur, ana prakteke mung motor cilik saka logam, lan iku ora gawé stream jet panas.
  26. Yuri Zolotarev_2
    Yuri Zolotarev_2 25 Oktober 2022 19:03
    +1
    Dadi akeh sing durung njupuk, nanging wis ditembak? Lan ing ngendi ewu drone NATO?
  27. Fizik13
    Fizik13 25 Oktober 2022 19:39
    0
    Pengagum asingku. Aku bakal weruh carane YOU bakal count wong liwat ibukutha! ALLAH paringono slamet iki!
  28. Bonifasius
    Bonifasius 25 Oktober 2022 20:50
    +1
    wis suwe dadi hit ing jaman kita sing diarani "laporan foto" (utawa "rekaman video"), Dadi APA .....
    Hadiah Studio!
    Kita ngenteni laporan babagan 223 Kembang sing mudhun
    - ora laporan! pamit! ya
  29. nord11
    nord11 25 Oktober 2022 21:01
    +2
    196 "Geranei" padha ditembak mudhun, liyane ditawan. "Kabar Lyusya Arestovich"
    Sapa sing ora pracaya, sing Muscovite.
  30. nord11
    nord11 25 Oktober 2022 21:04
    +1
    Ora, cah lanang ora nate ngapusi, ora ana siji Geranium sing bali menyang pangkalan, tegese para pahlawan wis ngalahake kabeh ..
  31. renyah
    renyah 25 Oktober 2022 22:07
    0
    Kutipan: Magog_
    Voronezh ora dibom
    Impotensi kepemimpinan militer-politik kita bakal nyebabake kasunyatan sing ora mung Belgorod, Kursk lan Bryansk, nanging uga kutha-kutha ing wilayah Volga lan Urals bakal dibom ... drone kanggo kabutuhan Angkatan Bersenjata Ukraina ing omah, luwih-luwih, UAV kasebut ora kudu digawa menyang wilayah dill. Kanthi jarak 2000 - 2500 km, "kembang" iki bakal tekan akeh obyek penting kita. Saiki kita ngguyu yen mungsuh ora bisa nembak kanthi efektif, nanging kita bisa nuduhake carane nindakake dhewe?

    Ngganggu kemungkinan produksi. Aku wis katon cukup saka Hottabychs lawas. Dheweke ngusap jenggot lan bilik telpon ana ing kana. Mung pangertèn ... Kene sampeyan produsen padha. Ora ing kuping, ora ing moncong, nanging ana.
  32. Yuri Shalnov
    Yuri Shalnov 26 Oktober 2022 08:22
    0
    Kabeh Geraniums numpes...On impact!
  33. Kostadinov
    Kostadinov 26 Oktober 2022 09:42
    +1
    223 yaiku kabeh UAV sing tiba ing lemah, kalebu target target. Kabeh mau dianggep mudhun.
  34. Bayun
    Bayun 26 Oktober 2022 14:44
    0
    Kanggo wong sing emosi. Ing kasus apa wae (!), Federasi Rusia bakal mbayar pemugaran wilayah-U.

    Iku ora tega kanggo rampung numpes apa Sam kondisional utawa Fritz dibangun. Nanging negara-U dibangun dening leluhur kita. Lan anggere ana iman yen anak lan putu KITA, lan ora scum Bandera, bakal nggunakake apa sing dibangun, iku perlu kanggo ngalahake "rapi, nanging kuwat."
  35. Berg Berg
    Berg Berg 27 Oktober 2022 13:46
    0
    Ngapusi lan provokasi, kaya sing ditulis wong Ukrainia, ora ana siji Geranium sing ditembak, kabeh drone sing rusak, sanajan sawise tiba ing musim gugur, numpes target! Ya bisa uga beda, nanging iki salahe wong Bandera dhewe.
  36. Berg Berg
    Berg Berg 27 Oktober 2022 13:53
    0
    Bubar ana kabar yen Ukrainia air ACC tindak ing MIG-29 ramming ing Geran-2, target wis numpes, lan flyer crap ejected saka pesawat! Siji Geranium - siji pesawat Ukrainia!
  37. uga-dokter
    uga-dokter 27 Oktober 2022 13:53
    0
    Drones bakal njupuk mudhun liyane lan liyane, lan mulane kita ngirim ora katon ing nomer drones downed, nanging carane kita males drone downed, maneh.
    Kapindho, pangembangan pertahanan udara mungsuh nyuda drone jarak jauh. Perlu nambah jumlah lan kekuwatan drone jarak cendhak.
  38. Floke
    Floke 27 Oktober 2022 20:38
    0
    Ramalan sederhana kanggo Geranium-3:
    1. Suda dimensi
    3. Suda sawetara kanggo 300km
    4. Motor listrik diwenehake
    5. Tambah kacepetan pesawat
    6. Badan komposit

    Pandhuan kanthi ketat miturut koordinat GLONAS, peluncuran massa saka roda ing wayah wengi (menembak saka meriam angel).

    Ingkang utama yaiku biaya UAV kudu luwih murah tinimbang rudal pertahanan udara (minimal lonceng lan peluit).