Review militèr

UAV serangan Belarusian "Quadro" lan "pipa loitering"

40
UAV serangan Belarusian "Quadro" lan "pipa loitering"
Impact UAV "Quadro-1400" ing pameran MILEX-2021



Industri Belarusia ngembangake kendaraan aerial tanpa awak dhewe kanggo macem-macem tujuan. Dadi, sawetara taun kepungkur, dheweke ngenalake drone Kvadro-1400 lan Loitering Tube, dilengkapi granat anti-tank roket lan bisa nyerang macem-macem target lemah. Kaya sing dilaporake, nganti saiki, rong produk kasebut wis diuji lan dilebokake ing layanan.

Perkusi cahya


Serangan drone penerbangan Kompleks (UBAK) "Quadro" lan "pipa loitering" dikembangake dening biro desain Vitebsk "Display". Bidang utama kegiatan perusahaan iki yaiku sistem radio-elektronik kanggo macem-macem peralatan, nanging sawetara taun kepungkur wiwit nguwasani arah pesawat tanpa awak.

Produk rampung "Quadro-1600" lan "pipa loitering" pisanan ditampilake ing pertengahan 2018 ing konferensi Kementerian Pertahanan Belarus sing darmabakti kanggo pangembangan UAV. Loro drone dadi pameran pameran minangka bagéan saka konferensi kasebut, lan sawetara dina sabanjure penerbangan demonstrasi ditindakake ing salah sawijining papan latihan.


Produk "pipa sling"

Ing mangsa ngarep, rong UAV / UBAK anyar ditampilake kaping pirang-pirang ing pameran. Mangkono, tampilan umum pisanan ditindakake ing Mei 2019 ing pameran MILEX-2019. Ing acara iki, Biro Desain Tampilan nampilake sepasang drone serangan, uga sistem robot adhedhasar lemah kanthi gaman sing padha.

Rauh KB "Tampilan" dikembangaké lan ngenalaken apparatus "Quadro-1400". Ing syarat-syarat karakteristik lan kabisan, padha karo produk 1600, nanging beda-beda ing desain lan panggonan seko senjata. Jumlah kelompok baling-baling suda dadi papat, lan persenjataan diselehake ing ndhuwur pigura. Mengko, UAV anyar wis bola-bali ditampilake ing pameran anyar, lan bener ngganti lawas Quadro-1600.

Kanggo sawetara taun, "Quadro-1400" lan "Pipe" liwati tes perlu lan fine-tuning. Desain, piranti lunak, lan liya-liyane. Minangka saiki wis cetha, kabeh karya iki digawa metu karo mripat ing produksi massal lan transfer peralatan kanggo pasukan.


"Quadro-1400" ing uji coba

Ing 19 Oktober, saluran telegram Otvinta - Aviation of Belarus, nyebutake sumber-sumber kasebut, nglaporake yen rong UBAK anyar diadopsi dening tentara Belarusia. Nanging, ora ana rincian liyane sing diwenehake. Ora dingerteni persis nalika UAV mlebu layanan, unit lan divisi sing dimaksudake, lsp.

Solusi Umum


UBAK Belarusian "Quadro" lan "pipa loitering" dibangun ing basis saka gagasan umum lan umume padha kanggo saben liyane. Iki minangka UAV jinis helikopter kanthi sawetara klompok baling-baling adhedhasar motor listrik. Awak utama ngemot peralatan kontrol lan baterei, lan gaman lan kontrol dipasang ing.

Kanthi skema sing padha, piranti kasebut beda-beda saka siji liyane. Dheweke duwe ukuran lan bobot sing beda-beda, nuduhake karakteristik penerbangan sing beda-beda lan nggawa macem-macem jinis peralatan tempur. Bisa uga ana bedane babagan elektronik ing papan sing nyedhiyakake penerbangan lan panggunaan senjata.


Proses nginstal granat

UAV "Quadro-1600" minangka helikopter kanthi ukuran 1,5 x 1,5 m ing rencana lan dhuwure kira-kira 500-600 mm kanthi wolung motor lan baling-baling. Bobot lepas landas - kira-kira. 45 kg. Iki digawe ing basis saka pigura tubular entheng lan duwe awak cilik. Ing pungkasan, rong granat anti-tank RPG-26 sing digerakake roket digantung ing instalasi seluler. Ana kemungkinan ngarahake vertikal. Kanggo penerbangan, telusuran target lan njupuk, kamera video lan imager termal digunakake.

Kacarita Quadro-1600 bisa nyepetake 40 km / jam lan pindhah saka operator kanthi 6 km. Suwene pesawat - 25 min. Iku bisa kanggo bisa ing sawetara saka sudhut suhu udhara.

Ing proyek Quadro-1400, skema quadrocopter sing luwih prasaja digunakake, sing dikembangake pigura sing beda karo awak lan mesin model sing cocok dipilih. Kajaba iku, model 1400 nampa peluncur oscillating kanggo rong RPG-26 sing diselehake ing ndhuwur awak.

Ing ukuran, Quadro-1400 padha karo UAV saka jinis 1600, lan bobot wis suda kanggo 35 kg. Jarak kasebut dikurangi dadi 5 km, dene durasi penerbangan tetep padha.


Mekanisme kontrol sekring granat

Conto paling cilik saka garis yaiku UBAK "pipa loitering". Iki minangka quadrocopter kanthi ukuran 750 x 750 mm, dhuwure 350 mm lan bobote 12 kg. Siji RPG-26 dipasang kanthi kaku ing awak. Baterei kanthi ukuran lan kapasitas sing luwih cilik ngidini sampeyan tetep ing udhara sajrone 15 menit.

UAV kulawarga dikontrol nggunakake stasiun operator terpadu ing omah sing aman. Iki dilengkapi karo rong layar kanggo output sinyal video lan informasi liyane, lan uga nduweni remot kontrol kabel kompak karo kontrol perlu.

Kabeh UAV serangan saka KB "Display" bersenjata karo grenade roket RPG-26 "Aglen" - siji utawa loro produk kasebut. Launcher dilengkapi mekanisme kanggo ngatur sekring biasa gaman lan turunan. Sembarang refinement saka granat sadurunge instalasi ing UBAK ora dibutuhake. Granat RPG-26 nduweni bobot 2,9 kg lan dilengkapi babak 72,5 mm. Warhead kumulatif nembus 440 mm waja homogen.


Stasiun operator

Alat serbaguna


UAV entheng lan medium, kalebu. jinis helikopter utamané digunakake kanggo pengintaian. Nanging, akeh proyek sing diusulake kanggo ngowahi peralatan kasebut dadi unit tempur lengkap kanthi senjata api ing kapal. Proyek Belarusian "Quadro" lan "pipa loitering" ngetutake tren iki lan menehi asil sing direncanakake. Ing wektu sing padha, dheweke wis bisa nggayuh adopsi resmi, sing mbedakake saka perkembangan liyane saka jinis iki.

UAV saka kelas iki duwe sawetara kekuwatan lan bisa uga dadi kapentingan kanggo tentara. Kauntungan utama piranti kasebut yaiku kemampuan kanggo ngrampungake macem-macem tugas kanggo kepentingan pasukan. Kaya multicopter liyane, UBAK bisa pengintaian lan nggoleki target mungsuh. Ing wektu sing padha, anané gaman ing kapal ngidini sampeyan langsung mencet target sing ditemokake, tanpa mbuwang wektu lan tanpa cara liya.

Karakteristik kinerja saka rong opsi "Quadro" lan "Pipa" umume cukup kanggo digunakake ing tingkat platoon utawa perusahaan. Piranti sing bobote ora luwih saka 35-45 kg bisa dibongkar utawa diangkut kanthi transportasi sing bisa diakses. Jarak nganti 5-6 km cukup kanggo unit kasebut.

Ing wangun saiki, UAV saka Biro Desain Tampilan nggunakake granat anti-tank RPG-26 roket. Senjata iki kalebu ing amunisi reguler saka macem-macem unit, sing kudu nyederhanakake panggunaan drone. Kajaba iku, granat kasebut bobot lan ukurane cilik, sing ngidini bisa digunakake ing platform udara sing entheng.


Target hit: tampilan saka kamera ngarahake

Ing wektu sing padha, dimensi cilik grenade mbatesi karakteristik pertempuran. Nanging, penempatan produk Aglen ing UBAK ndadekake bisa ngatasi kekurangan kasebut. Drone, ora kaya peluncur granat, bisa nyedhaki target kanthi jarak sing optimal tanpa angel lan nyerang ing proyeksi sing paling ora dilindhungi.

Kompleks ing layanan


Umumé, UBAK adhedhasar multicopter entheng utawa medium kanthi peluncur granat minangka kapentingan khusus kanggo tentara. Komplek jinis iki dibedakake kanthi desain sing prasaja, ora rumit banget ing produksi lan operasi. Ing wektu sing padha, iku ngijini sampeyan kanggo Ngartekno nambah reconnaissance lan pertempuran Kapabilitas unit.

Tentara Belarus wis ngevaluasi sawetara opsi kanggo ngleksanakake konsep kasebut, lan banjur diadopsi loro. Ing mangsa ngarep, UAV Kvadro-1400 lan Loitering Pipe bisa dadi produksi lan mlebu unit tempur. Carane migunani technique kuwi sak operasi nyata, wektu bakal ngomong.
Pengarang:
Foto sing digunakake:
VoenTV / Kamentrian Pertahanan Republik Belarus, Wikimedia Commons
40 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Vladimir_2U
    Vladimir_2U 26 Oktober 2022 05:07
    +5
    Mesthi, 5-6 km minangka jarak sing cendhak, umume bisa diakses dening sistem anti-tank, nanging ing terrain kanthi alangan alam lan buatan, lan ing kombinasi karo copters pengintaian, penyerang kasebut meh ora bisa dikira-kira!
    1. Lech saka Android.
      Lech saka Android. 26 Oktober 2022 05:27
      +9
      Sampeyan bisa menek menyang sawetara jinis bolongan karo rolas drones iki lan tenang nggarap peralatan mungsuh ing wayah wengi ... nyoba kanggo ndeteksi lan nembak mudhun ... kene Geraniums banjur sampeyan siksa kanggo moto mudhun motor ... njijiki Belarusian karo peluncur granat malah Samsaya Awon ... miber munggah quietly padha murub ing lempitan saka terrain lan sakabeheng adoh ... goleki angin ing lapangan.
      1. Vladimir_2U
        Vladimir_2U 26 Oktober 2022 05:31
        +1
        Quote: Lech saka Android.
        Sampeyan bisa menek menyang sawetara jinis bolongan karo rolas drones iki lan tenang nggarap peralatan mungsuh ing wayah wengi.

        Kajaba iku, imager termal katon ana.
      2. Hitriy Zhuk
        Hitriy Zhuk 27 Oktober 2022 20:45
        0
        Quote: Lech saka Android.
        lan barang-barang Belarusia sing ala iki

        Napa sampeyan ngejar Belarus?
        Barang apik banget.
        Inggih, kula nyimpen.
    2. Guran33 Sergey
      Guran33 Sergey 26 Oktober 2022 05:31
      +4
      Dadi kanggo refleksi, cedhak Donetsk, perang kasebut dawa, lan yen piranti sing padha, mung nganggo gunung universal lan program ing ngisor iki. sembarang granat tangan lan pzrka dramatically bakal nambah lethality saka kelompok serangan
      1. Vladimir_2U
        Vladimir_2U 26 Oktober 2022 05:38
        +4
        Quote: Guran33 Sergey
        kanggo maksud apa peluncur granat tangan

        Aja lali babagan daya dukung. Kajaba iku, Aglen njupuk 440 mm waja, lan saka buritan tank iki overkill. A warhead bobote kilo lan infantri ora bakal ninggalake indifferent.
        1. mbayar
          mbayar 27 Oktober 2022 01:00
          +1
          Kutipan: Vladimir_2U
          Aja lali babagan muatan

          Lan yen sampeyan ora mbatesi dhewe ing RPG lan nyedhiyakake penundaan sawetara bom tinimbang wong-wong mau? Ayo dadi ngomong nggunakake dijupuk 60 mm minangka kuwi. tambang kanggo mortir NATO? Iku kaya perhiasan, lan carane kakehan saurutan sampeyan bisa sijine kuwi ing trench? Ing gendheng BMP? Ing lawang mbukak tank, ing KShM, kru bedhil?
          Lan carane efektif multicopters kuwi sak perang kutha? Kanthi nggunakake massive, carane akeh nyawa saka pesawat serangan kita bisa disimpen? Reconnaissance, dipatèni saka TCTerms diperlokaké - "Bumblebee" liwat jendhela (Aku ngerti, iku harder saka RPGs, supaya nyumerepi siji tinimbang loro), Sapuan.
          Peralatan kasebut kudu diadopsi kanthi cepet dening Angkatan Bersenjata Federasi Rusia, kanggo nggawe produksi multicopter kasebut ing kabeh perusahaan sing cocog kanggo iki, lan ora mandheg ana - kanggo nambah kapasitas mbeta lan durasi penerbangan, kanggo nggabungake ATGM menyang pesawat kasebut. copter. Lan kabeh iki kudu ditangani kanthi cepet lan kanthi ruang lingkup sing paling gedhe.
          1. Hitriy Zhuk
            Hitriy Zhuk 27 Oktober 2022 20:51
            0
            Kutipan saka bayard
            Iku kaya perhiasan, lan carane kakehan saurutan sampeyan bisa sijine kuwi ing trench? Ing gendheng BMP? Ing lawang mbukak tank, ing KShM, kru bedhil?

            Ojo lali rame.
            Sing duwe 8 utawa luwih "balok" - sanajan karo siji baling-baling (sampeyan uga bisa nempel siji liyane saka ngisor) ing balok - nggawe swara apik kaya sing.
            1. mbayar
              mbayar 27 Oktober 2022 22:30
              0
              Akeh mesin poke nalika keset papat normal - daya cocok, angin munggah. Dheweke mung njupuk apa sing diduweni lan ngrakit kaya Lego.
              Bakal ana tatanan lan pendekatan sing sistematis, dheweke bakal nindakake kabeh kanthi bener.
  2. alexey alekseev_2
    alexey alekseev_2 26 Oktober 2022 06:03
    +1
    Lan kok durung dites ing kang.
  3. tlahuicol
    tlahuicol 26 Oktober 2022 06:53
    +1
    IMHO, bla-kamikaze kanthi hulu ledak 1kg bakal luwih efektif. Kurang, luwih akurat, utamane kanggo target obah, lan jarak penerbangan luwih dhuwur. Plus luwih gampang kanggo njaga
    1. Askold65
      Askold65 26 Oktober 2022 08:54
      +1
      Nalika aku ndeleng Lancet kita, Israel Spike NLOS dadi kelingan. Externally, padha banget padha. Tinimbang pusher listrik, kita bakal nginstal mesin roket TD lan hulu ledak kumulatif, ngowahi dadi ATGM sing bisa nyerang target mungsuh saka posisi sing ditutup. Mesthine, dheweke kudu kerja bareng karo unit pengintaian sing dilatih kanthi bersenjata UAV. Kauntungan saka rudal kasebut yaiku kecepatan respon. Yen drone mabur menyang target kanthi kacepetan 185 km / jam, banjur roket wis 185 m / s (angka kasebut kondisional - kanggo mangerteni "proporsi").
      1. kamulyan1974
        kamulyan1974 26 Oktober 2022 10:48
        -1
        drone mabur menyang target kanthi kacepetan 185 km / h, banjur roket wis 185 m / s (angka kasebut kondisional - kanggo mangerteni "proporsi").

        185 km / jam kira-kira 50 meter per detik. Ora ana prabédan gedhe
        1. Askold65
          Askold65 26 Oktober 2022 12:17
          0
          Kutipan: kamulyan1974
          185 km / jam kira-kira 50 meter per detik. Ora ana prabédan gedhe

          Bedane meh kaping papat. Nanging yen kita mbandhingake paramèter nyata saka kacepetan pesawat, lan lancet iku 110 km / h, lan Spike - 185 m / s. Kauntungan ing kacepetan jelas, nanging kompleks kasebut duwe kauntungan sing luwih gedhe tinimbang ATGM "Kornet" sing padha amarga misil bisa diluncurake saka posisi sing ditutup lan nyerang target lapis baja ing proyeksi ndhuwur lan didhelikake ing mburi terrain. Contone, kanggo nyerang sawetara unit wojo mungsuh nalika isih ing dalan kanggo baris kontak utawa siap kanggo nyerang. Ya, lan luwih gampang nembak drone tinimbang roket.
    2. bingo
      bingo 26 Oktober 2022 09:07
      0
      Kutipan: tlauicol
      IMHO, bla-kamikaze kanthi hulu ledak 1kg bakal luwih efektif.

      Sing angel digawa, paling mungkin. Kajaba iku, multi-tujuan iki uga kaya pramuka, lan nganggo senjata infantri sing cukup biasa.
      Umumé, wong Tionghoa nuduhake topik iki - ora ana apa-apa ing quadrics sing abot - saka senapan mesin nganti peluncur granat, ujare, dheweke ngajar dheweke mabur ing swarms. Uga, katon ing 2018, wong Arab nuduhake ing pameran kasebut
      1. tlahuicol
        tlahuicol 26 Oktober 2022 09:10
        0
        Pramuka 15 menit iku omong kosong. Lan wektu reaksi kanggo dheweke, Belarusian iki, luwih suwe tinimbang kanggo ATGM. Nanging kita butuh banget Blowfish Cina, iku bener
        1. bingo
          bingo 26 Oktober 2022 09:44
          0
          15 menit - kanthi peluncur granat ing papan, tanpa ... Lan apa plus ing kene - kita saiki massively nanggapi sing Stugna-P luwih mbebayani tinimbang Zhabelin - saka remot kontrol, infèksi, iku bisa, sampeyan ora bakal nutupi operator. Lan ing kene sampeyan ora bisa nutupi operator iki sanajan ora sengaja
          1. tlahuicol
            tlahuicol 26 Oktober 2022 09:55
            0
            Tanpa iku, dheweke bakal njupuk peralatan sebutan target. Bebener ora bakal ngangkat. Lan tanpa iku, Mavic cukup
    3. NGGO
      NGGO 26 Oktober 2022 10:03
      +1
      bla-kamikaze karo warhead 1kg bakal luwih efektif. Kurang, luwih akurat, utamane kanggo target obah, lan jarak penerbangan luwih dhuwur.

      Ora bener kanggo mbandhingake kamikaze lan pramuka.
      Kanggo drone kamikaze, pengintaian awal lan sebutan target kira-kira dibutuhake, amarga mabur ing arah siji, lan kamera video dhewe kanthi efektif mung menehi tuntunan operator menyang target sing wis dijupuk. Pesawat pengintai saka amunisi mabur ora ana gunane, amarga primitif lan murah sistem video kasebut.
      Lan drone Belarus sing dibahas yaiku pesawat pengintaian. Disaranake kanggo nggantung granat mung yen ora ana cara liya saka karusakan ing kahanan saiki - drone kamikaze, mortir, artileri / MLRS.
      1. tlahuicol
        tlahuicol 26 Oktober 2022 10:15
        0
        Kamikaze bisa ing kothak. Kabeh wong nonton wilayah cilik dhewe-dhewe. Lan langsung tekan target. Lan pramuka? Nyoba nelpon klinik
        1. NGGO
          NGGO 26 Oktober 2022 10:39
          0
          Kamikaze bisa ing kothak. Saben uwong nonton wilayah cilik dhewe.

          Kanthi organisasi kaya mengkono, paling kamikaze ora bakal nemokake apa-apa ing wektu padha mungkasi urip, lan ingloriously ngrusak dhewe.
          Lan pramuka? Nyoba nelpon klinik

          Kanthi "poliklinik" sing sedih, kita entuk Krasny Liman luwih akeh.
          Miturut cara, kanggo kasus-kasus kekacauan, sing mesthi kedadeyan ing urip, helikopter pengintaian karo granat diciptakake.
          1. tlahuicol
            tlahuicol 26 Oktober 2022 11:00
            0
            Kanggo apa? Drone Kamikaze mung nggawe mbalek maneh.
            Dadi aku ngusulake "pramuka kanthi granat gedhe", lan ora nganggo telpon
            1. NGGO
              NGGO 26 Oktober 2022 11:18
              +1
              Drone Kamikaze mung nggawe mbalek maneh.

              Kamikaze Drones Lancets kanthi hulu ledak 1 lan 3 kg ora bali. Lan iki logis, amarga sumber energi iku baterei nganggo mirah saratipun, lan dudu baterei rechargeable larang, kang mung cocok kanggo pesawat pengintaian reusable.
              1. tlahuicol
                tlahuicol 26 Oktober 2022 11:35
                0
                Nanging iki luwih murah tinimbang bunch "pengintaian - artileri". Aku ora bakal mbantah babagan lancet, jagad iki ora nggabung kaya baji. Nanging pilihan bali kudu kanggo kamikaze
                1. NGGO
                  NGGO 26 Oktober 2022 12:00
                  0
                  Nanging pilihan bali kudu kanggo kamikaze

                  Ing donya iki, sampeyan kudu mbayar kabeh, lan kanggo baterei tinimbang baterei uga. Kanggo fungsi pengintaian sing sampeyan tawakake, sampeyan uga kudu nginstal kamera sing larang ing kamikaze.
                  Tinimbang kabeh iki, luwih efisien kanggo rivet kamikaze sing luwih murah kanthi dhuwit sing padha, lan mung diluncurake ing target sing wis diteliti sadurunge. Pengintaian awal iki bisa uga ora mung lan ora kudu saka drone pengintaian. Bisa uga ana aplikasi pejuang sing gampang saka ngarep sing ana ing alun-alun kaya ngono, umpamane, jip mungsuh kanthi senapan mesin utawa sistem anti-tank. Sanajan ing kasus apa wae, pengamat drone ora bakal lara.
                  1. tlahuicol
                    tlahuicol 26 Oktober 2022 12:14
                    0
                    Ya, nanging wektu reaksi bakal tambah. Nganti drone mabur...
                    Luwih apik kanggo overpay kanggo pilihan bali. Lan kamera sing larang ora perlu. Tingkat Mavik cukup
                    1. NGGO
                      NGGO 26 Oktober 2022 12:26
                      0
                      Ya, nanging wektu reaksi bakal tambah. Nganti drone teka.

                      Ya, mbok menawa, kanggo target cepet kaya jip, reconnaissance reconnaissance copter saka Old Man karo grenade murub bisa luwih apik.
                      Iku angel ngomong tanpa pengalaman konkrit.
                      Luwih apik kanggo overpay kanggo pilihan bali. Lan kamera sing larang ora perlu. Tingkat Mavik cukup

                      Banjur, pasang granat menyang mavic sing murah, lan gunakake mavic iki kanthi cepet kaya drone kamikaze. Paling saiki, kamikaze kuwi bisa dadi luwih murah tinimbang Lancet.
    4. Hitriy Zhuk
      Hitriy Zhuk 27 Oktober 2022 20:53
      0
      Jinis pesawat jelas menang ing kene, ya.
      Lan babagan jarak, lan kacepetan, lan babagan apa sing bisa sampeyan seret.
      Swiwi minangka barang sing migunani.

      Kaya pesawat lawan helikopter.
  4. Nikolaevich I
    Nikolaevich I 26 Oktober 2022 07:20
    +2
    Aku mikir yen saka "bab" kuwi, siji bisa entuk manfaat gedhe kanggo unit tempur! Anane RPG mung bisa dadi "huruf pisanan alfabet"! Sampeyan bisa nggawe wadhah ing faktor wangun RPG-26 kanggo nyelehake unit elektronik peralatan khusus ing wong (contone, laser rangefinder-target designator ...) utawa padha 60-mm tambang ... sampeyan uga bisa KAB-20! Sampeyan bisa "nyambung" quadrocopter karo designator laser karo ATGM nggunakake ATGM karo laser seeker semi-aktif! (Iki ing "puncak" saka Ukrainia "Stugna-P"!) "Nang endi wae" (ing Venezuela, misale jek ...) padha ngembangaken 73-mm grenade launcher sing murub lan dipandu granat! Dadi ... sing utama yaiku miwiti! nglirik
    1. tlahuicol
      tlahuicol 26 Oktober 2022 07:37
      0
      Ing endi bisa njaluk laser rangefinder-target designator bobot 3kg?
      Iku luwih gampang kanggo mencet target langsung. Tanpa perantara. Nanging tinimbang sepasang peluncur granat warhead sing lemah, gunakake kamikaze. Utawa tambang
      1. Nikolaevich I
        Nikolaevich I 26 Oktober 2022 16:24
        +1
        Kutipan: tlauicol
        Ing endi bisa njaluk laser rangefinder-target designator bobot 3kg?

        Sapa sing kerja, dheweke nggawe! Sapa sing ora pengin ngrampungake masalah, dheweke njaluk ngapura! nglirik
  5. garri lin
    garri lin 26 Oktober 2022 08:15
    +1
    Tank lan kendaraan lapis baja liyane, mesthi, perlu. Nanging praktik nuduhake yen infantri kerja luwih kerep.
    Lan ing ukuran RPG 26, sayangé, ora ana anti-personil.
    Sampeyan bisa bingung karo refinement tambang mortir 82 mm. Kita ngomong babagan 60 mm ing ndhuwur.
    Jaringan kasebut duwe akeh video saka drone sing ngeculake "bom" cahya saka VOG lan granat. Efisiensi, ayo ngomong jujur ​​banget. Katon yen bledosan kasebut kadhangkala adoh saka target. Lan target aktif mlayu. 82 mm mine ing babagan iki luwih efektif. Utamane yen dheweke ngrampungake sekring supaya bisa digunakake meter ing ndhuwur lemah.
  6. kamulyan1974
    kamulyan1974 26 Oktober 2022 10:53
    +1
    drones gedhe. Saiki sing nggunakake akeh ing perang bakal dadi leluhur saka taktik revolusioner anyar.
    Contone, 2-3 BTG diluncurake menyang serangan kanthi dhukungan saka batalyon tank, amarga mungsuh saiki lagi latihan. 40-50 drone munggah ing langit lan, 4-5 km sadurunge posisi, dheweke miwiti njupuk peralatan. Sing tekan garis kontak dibebasake menyang asu robot kanthi bedhil mesin ing punggung. Ing kahanan iki, aku ora percaya yen bakal teka ing infanteri sing lungguh ing trenches. Maksimal, metu sawise perang kanggo ngumpulake piala.
    1. Eragon
      Eragon 26 Oktober 2022 13:29
      0
      Kutipan: kamulyan1974
      drones gedhe. Saiki sing nggunakake akeh ing perang bakal dadi leluhur saka taktik revolusioner anyar.
      Contone, 2-3 BTG diluncurake menyang serangan kanthi dhukungan saka batalyon tank, amarga mungsuh saiki lagi latihan. 40-50 drone munggah ing langit lan, 4-5 km sadurunge posisi, dheweke miwiti njupuk peralatan. Sing tekan garis kontak dibebasake menyang asu robot kanthi bedhil mesin ing punggung. Ing kahanan iki, aku ora percaya yen bakal teka ing infanteri sing lungguh ing trenches. Maksimal, metu sawise perang kanggo ngumpulake piala.

      Kok dadi sepele? Kita mung ngganti prajurit ing trenches menyang Terminator lan iku.
      1. kamulyan1974
        kamulyan1974 27 Oktober 2022 08:36
        0
        Kok dadi sepele? Kita mung ngganti prajurit ing trenches menyang Terminator lan iku.

        Miturut cara, wis ana terminator, dikembangake, dibangun ing seri cilik lan digunakake ing Ukraina.
        Kita ora ngerti carane sukses iku, nanging mbokmenawa ora Samsaya Awon saka BMPs biasa.Kanggo Aljazair, padha nggawe modifikasi adhedhasar tank karo BMP-2 turret, uga mbokmenawa ora Samsaya Awon saka BMP kita, nanging luwih apik ing syarat-syarat waja.
        Yaiku, kabeh ana kanggo operasi militer sing sukses. Iku tetep kanggo ngenalaken menyang pasukan. Nanging karo jenderal kita, sing quadrocopters dianggep dolanan, ora bisa nyana solusi terobosan. Mung sawise padha ngenalaken ing Kulon, kita bakal tindakake. Lan ing kana dheweke wis nyoba prajurit robot kanthi kekuwatan lan utama.
  7. APASUS
    APASUS 26 Oktober 2022 12:27
    +1
    Aku bakal tuku batch test kanggo pasukan kita, sampeyan bisa mlaku-mlaku supaya sampeyan ngerti apa sing ngarep perlu kuwi
  8. Sergei N 58912062
    Sergei N 58912062 26 Oktober 2022 19:05
    +1
    Ora bakal cilaka kanggo nyoba dheweke ing kahanan pertempuran nyata ing Ukraina.
  9. asetofenon
    asetofenon 26 Oktober 2022 22:52
    0
    Kutipan: tlauicol
    Ing endi bisa njaluk laser rangefinder-target designator bobot 3kg?

    Yen sampeyan durung dilarang ing "ALI", sampeyan bisa nindakake ing kono.
  10. Sebostyuan
    Sebostyuan 27 Oktober 2022 23:52
    0
    Transisi saka kemampuan copters saka pengamatan kanggo fungsi kejut ketok. Mbok malah ing NWO kita bakal weruh nembak ngendi rolas drones storming benteng mungsuh.
    Ps. Alamiah, ora ketok kanggo wong-wong sing artagon didandani ONLY dening pengamat ing Birch. Lan lawas-timer saka teori mecah platoon OP ing minggu karo bantuan saka komposisi saka SM.
  11. Sergei N 58912062
    Sergei N 58912062 22. november 2022 00:10
    0
    Ora bakal lara yen nyoba ing kahanan pertempuran! Contone, ing NWO ing Ukraina.