Review militèr

Ngomong tembung babagan tanker miskin

202
Ngomong tembung babagan tanker miskin

... A bang landhep, jotosan, swara saka mesin mandheg lan ing kasepen sabanjuré ing headset supaya ninggalake mobil. Catapult ajeg shoots dhingklik menyang udhara, hit, bump, banjur hit liyane nalika kubah mbukak, lan iku kabeh kanggo saiki.


Banjur sampeyan mung kudu ngenteni tekane pihak ngluwari, utawa miwiti obah. Semono uga uripe pilot, ing pesawat tempur utawa ing bomber. Lan pilot duwe NAZ - cadangan darurat darurat, sing diselehake ing kursi ejection. Ana wadhah wutuh bobote 15 kg, sing ana mercusuar radio, prau kembung, labu banyu, panganan lan akeh barang sing migunani: pangilon sinyal, singsot, korek banyu, kartrid cahya, kompas. , piso parang, senter lan bungkus plastik kanggo ngumpulake banyu.

Alamiah, ana kit sepindah lan gaman.

Nganti saiki, senjata utama pilot yaiku APS-20, "Stechkin".


A gegaman banget aneh, cukup gedhe (yen karo holster-butt), nanging luwih akurat tinimbang PM lan duwe mode geni otomatis. Dheweke ngukum APS-20 kanggo mundur, kartrid, 9x18, sing ora bisa nyedhiyakake paling sethithik penetrasi waja lan jarak tembak luwih saka 50 meter.

Malah ing Suriah, pilot njupuk pistol iki ing pesawat, iku karo APS-20 Roman Filippov njupuk perang pungkasan, nanging dawa sadurunge iku dadi cetha sing pistol ora senjata kanggo pilot.

Banjur ana informasi sing apik yen kru pesawat Rusia bakal diwenehi PPK-20 - senapan mesin ringan Kalashnikov (ora Mikhail, nanging Viktor, putrane), sanalika PPK-20 diluncurake.


PPK-20 minangka modifikasi saka senapan submachine PP-19-01 Vityaz-SN, meh sepuluh taun pengalaman ing operasi Vityaz dianggep ing desain senjata, miturut wakil saka badhan Kalashnikov, PPK-20 ing akeh cara luwih unggul saka model modern saka senjata kuwi.

Nanging nalika PPK-20 ora ditampa ing layanan, pilot wiwit ditanggepi ... PP-2000.


Iki uga minangka senjata sing menarik banget saka Tula, nanging efektifitase ditakoni dening pilot dhewe. Ya, PP-2000, sing diciptakake kanggo operasi khusus kutha, apik banget kanggo kasus kasebut: bobot entheng, ukuran cilik, bisa digawa kanthi rahasia. Nanging masalahe isih padha: kartrij sing ringkih sing ora nembus apa-apa. Luwih tepat, kartrid waja tindikan, contone, helem saka kadohan saka 15 meter. Pitakonan kabeh - yen ora ana ing wilayah kutha, mula panggunaan senjata ing jarak kaya ngono katon kaya fiksi sing ora ilmiah.

Umume, urusane kru penerbangan kaya-kaya. Ing mangsa ngarep, PPK-20 sing apik bisa uga, ing ngarsane PP-2000, sing ora ana gunane ing kahanan modern, sanajan prajurit biasa dikemas ing "waja" kelas 4 utawa 5. Kajaba iku, jarak efektif kurang saka 50 meter.

Saiki sawetara pembaca bakal mulai godhok lan ndeleng judhul: apa penulis nyampur apa wae ing kana?

Ora, kabeh mlaku kaya sing direncanakake.

Pilot minangka elit angkatan bersenjata (sanajan ana sing ora setuju karo iki), cabang militer sing paling larang babagan kerugian. Ya, kapal selam regane luwih akeh tinimbang pesawat, nanging kita (matur nuwun Gusti) ora asring kelangan.

Tank lan kru minangka bahan bakar kanggo pertempuran modern. Dirusak tank ing jumlah temen beda saka pesawat, lan mulane ana ora malah akeh alesan kanggo bungah ing penet. Nembak pesawat mungsuh minangka prestasi, lan tank ...


Dene punggawa ing tank iku padha karo ing montor mabur, mulane mung ana telu, ora siji loro. Lan tank kasebut uga mabur ing perang, ATGM, NAR, RPG, baja kethokan, projectile tank kumulatif, tambang utawa ranjau darat ing ngisor ngisor - ana akeh cara kanggo ngrusak tank. Lan, ora kaya pesawat sing dilawan dening para elit, kabeh wong sing bisa mbayar bakal nabrak tank. Amarga tank ing lemah ora kurang elek tinimbang pesawat ing langit.

... Lan kene sampeyan ana ing tank. kang teka. Iku ora dadi penting apa, sing utama iku nggegirisi lan guncang. Pakar kita Alexei Kuznetsov nuduhake perasaane saka iki karo aku, sirahe ireng lan pedhut, organ saben wong nyoba muntahake ing njero awake dhewe, paling apik dheweke ndeleng kaping pindho ing mripat, ana hum lan swara ing kuping. Apa sing kudu ditindakake? Bener, ketapel.

Iku katon sethitik beda, liwat lawang ngisor ing turret lan sirah liwat tumit mudhun, lan banjur nyusup adoh nang endi wae nganti arrives maneh utawa b / c detonates. Umumé, iku isih kesenengan iso dibandhingke kanggo ninggalake pesawat.

Nanging yen pilot duwe wektu paling cendhak kanggo pulih nalika nggantung ing garis, banjur tanker, sayangé, ora duwe. Panjenenganipun "catapults" langsung menyang perang, ngendi ana akeh wong sing pengin njupuk tokoh ing jumpsuit ireng menyang ngarsane.

Lan saiki topik artikel terus, amarga, ora kaya pilot, tanker ora duwe apa-apa. Inggih, meh boten.

Ayo dadi miwiti karo kit sepindah. Iki minangka komponen penting, nanging dudu sing utama ing review kita.

Apa sing kudu ana ing tank, yaiku, kit pertolongan pertama AB (kit pertolongan pertama militer), sing dilengkapi kabeh kendaraan roda lan dilacak Angkatan Bersenjata Federasi Rusia, nyatane meh padha. kit sepindah individu kanggo bedhil motorized, kang kita wis ngedika bab. Iki AB (paket pertolongan pertama onboard kanggo penerbangan) wis katon luwih menarik ing kabeh manifestasi.

Aku kaget banget yen ing komposisi AB ora ana klamben utawa ointment anti-obong paling dhasar. Dheweke ngomong yen vaseline muncul ing "modifikasi" paling anyar, nanging iki wis dadi kemewahan sing apik banget.

Comrade Letnan Kolonel Kuznetsov ora langsung ngelingi ing ngendi kit pertolongan pertama ajaib iki dumunung ing tank, amarga padha duwe dhewe, sing dipasang dhewe. Siji kanggo saben anggota kru.

Umumé, ninggalake tank rada beda karo ninggalake pesawat. Ana nuansa sing luwih apik dicet Aleksey Kuznetsov, nanging nyatane cukup angel metu saka tank, utamane yen sampeyan katon kaya tas daging cincang sawise tekan. Nanging sampeyan ora tiba metu nang endi wae, salah siji ing wilayah dhewe, utawa ing mungsuh, sampeyan tiba metu ing perang.

Lan ing kene ana pitakonan: apa babagan senjata?

Lan sedhih. Kanggo kabeh kru, ONE Kalashnikov senapan serbu lan papat majalah ing kantong. Ditambah sepuluh granat.

Nanging kita nandheske banget kandel karo Alexei, mesin iki isih kudu groped, nyekel, uga njupuk kantong karo majalah (ing cara, iku kabeh, tangan wis rampung lan ora ana apa-apa kanggo njupuk tas karo granat) lan tiba metu saka lawang ngisor. . Yen tank wis murub, iku ora kanggo wong ringkih.


Nanging ora ana sing bisa dituju, amarga kabeh wong pengin urip. Lan tanpa senapan mesin ing perang, ora ana sing kudu ditindakake. Lan ora mung ing perang, antarane perang, minangka laku nuduhake, ana uga kahanan kang luwih apik kanggo bersenjata.

Lan ing kene - siji mesin kanggo telung ...

Mesthi, iki minangka masalah sing nyoba diatasi dening tanker. Mesthine, saben kru sing apik duwe telung bedhil mesin, amarga iki masalah urip. Lan apik banget yen dheweke duwe, aku ora bakal ngelingi kanthi sengaja, sing utama yaiku ana sing kudu dilawan paling ora ing prinsip, sanajan tanker, kaya sing dikandhakake karo kanca Kuznetsov, yaiku infantri sing ala banget. . Nanging yen sirah diuripake sawise kejut cangkang, ing cilik saka kontak karo pasukan mungsuh, iku bisa njupuk sethitik kaya.

Lan saiki kita bakal ngomong babagan target senjata.

AK-74M kanthi bokong pigura lempitan iku kabeh.


Minangka gaman ing paprangan, iku cukup normal lan meets (biasane) syarat modern, kang paling penting iku bisa nimbulaké tatu ing mungsuh lan kanthi mangkono nggampangake proses kaslametané tanker.

Lan, sing paling penting, AK-74 bisa nindakake iki kanthi jarak 50 nganti 100 meter. Malah Terminator ora bakal bisa njupuk ing jarak sing adoh sawise guncangan kasebut. Lan wong biasa ... Nanging luwih apik tinimbang pistol utawa senapan mesin ringan pilot. "Kalash" bisa mateni utawa cilaka, uga, utawa mung medeni.

Nanging ana nuansa ing pitakonan kita. Iki minangka ukuran AK. Mesthi, karo bokong sing dilipat, karo majalah mbukak, dheweke isih apik babagan ejeksi. Lan, diwenehi saka menara bedhil mesin paling kamungkinan mung fly menyang grate kamar engine utawa menyang kothak karo spare parts, amarga paling kamungkinan pemilik bakal nyeret salah siji saka kolega ing misfortune metu saka lawang ngisor, AK apik ing. iki.

Nanging toko kanggo AK rada ora trep. Yen sampeyan ndeleng gambar kasebut, diameter lawang kanggo T-72 sing padha mung 56 cm. Cukup njupuk lan pikirake dhewe carane bakal trep kanggo sampeyan nyepetake lawang kasebut kanthi senapan mesin lan kanthong. Lan yen kita katon ing T-62, sing bubar dipuji dening sawetara "ahli" (kalebu kita), banjur ana, kaya, loro hatches lan telung wong ing menara. Nggawe kesimpulan dhewe.

Umumé, kahanan kaya mangkene: wong sing ana ing tingkat sujud tartamtu kudu ninggalake tank liwat lawang sing diametere cilik, duwe sawetara barang penting karo dheweke:
- gegaman;
- toko sing dilengkapi;
- granat (luwih disenengi);
- kit sepindah;
- walkie-talkie (iki durung kelakon, nanging bakal katon).

Lan kabeh iki kudu squeezed liwat 56 cm lawang ngisor.

Ayo dadi miwiti ing urutan.

Senjata. Ora muspra aku ndeleng arah bedhil submachine, amarga padha kompak lan iki kauntungan utama. Nanging, kartrid kurang daya ora bakal menehi kasempatan kanggo urip ing perang. Nanging, bedhil submachine minangka senjata polisi sing diarahake marang teroris lan fenomena liyane sing ora mlaku nganggo armor 4 utawa 5 kelas.

Senjata kompak kanggo tanker kaya MP-7 Jerman.


Ora miturut kartrid sakbenere wretched 9x18 utawa 9x19, kang ora bisa nindakake apa-apa karo waja modern, nanging iku penengah, yen ora 4,6, kaya ing Heckler lan Koch, nanging 5,45x28 utawa 5,45x30. Wangsulan: Bab ingkang utama ing kene ora efek nolak saka peluru 9-mm, kaya ing PP-2000, nanging seng nembus waja lan sawetara.

Ya, bakal ana wasir tartamtu, nanging ing pungkasan, tanker bakal nampa senjata sing ora bisa nyerang rompi anti peluru nganggo kacang polong, nanging bisa nusuk, banget mbingungake operator. Slamet ing paprangan.

Kajaba iku, ana kasunyatan liyane sing penting: kantong karo majalah ana ing tank "nang endi wae." Saben uwong duwe panggonan dhewe-dhewe. Lan saka ing kono isih kudu ditarik metu, wis dirasakake, sing uga butuh wektu. Lan b / c ing tank kobong ora bakal ngenteni, wis dicenthang.

Apa sing bisa ditawakake? Sampeyan bisa menehi kartrij sing ora perlu kanggo mlengkung majalah kanthi cara sing padha kaya sing ditindakake ing seri AK. Banjur sampeyan bisa kanthi gampang lan alami jahitan kantong ing ndhuwur overalls tank. Mung ora ing pinggul, amarga sampeyan isih bisa nyekel, nanging luwih murah. Ing sikil. Bodho? Ora babar pisan. Iku bakal katon luwih apik ing pinggul, nanging yen ora kanggo sunroof. Dadi, ing ngisor iki, toko ora bakal ngganggu akeh, lan sampeyan bisa nyelehake pasangan ing saben sikil.


Kaya iki, mung ora kaya ngono. Ing ngisor lan jahitan rong kompartemen menyang sikil.

Gagasan sing murah, nanging Kuznetsov lan aku mikir babagan iki nganti suwe. Pancen, toko-toko ing papan kasebut ora bakal ngganggu sampeyan, lan yen sawetara wong wiwit ngomong babagan rereget lan liya-liyane, mula kabeh gampang: kepiye crawling karo toko ing dhadha? Iku padha ing sikil.

Tangan dibebasake, sampeyan bisa njupuk kantong karo granat. Kajaba iku, ora ana sing meksa sampeyan mlaku-mlaku karo toko ing celonone, ta? Sadurunge perang, dheweke ketemu, nanging kabeh ana karo sampeyan. Lan sampeyan bisa nyekel saperangan granat.

Kit Pertolongan First. Biasane tanker duwe ing kanthong kanggo pistol Makarov. Ayo tetep ana ing kono, kabeh wong ngerti yen ing kanthong iki ana apa wae sing migunani. Nanging kit pertolongan cemas uga wektu kanggo nggawe. Kanthi cara modern, anti-bakar lan anti-kejut.

Radio. Ing komandan. Ukuran cilik, nanging kanthi frekuensi sing padha, amarga yen tank kasebut khan, tangga-tanggane bakal ngandhani komandan unit ing radio yen "ing 102 iku kabeh. Pancen kabeh." Nanging sanalika kru mbukak tali saka "topi ngomong" menyang kothak karo stasiun radio, iku kabeh. Ngelingi sing kadhangkala ana jarak owahan kanggo lokasi, plus kondisi umum, iku bakal seng di pengeni kanggo mung laporan kanggo printah langsung sing kru urip lan relatif sehat.

Nanging ana uga aspek liya. Contone, kru kasebut wiwit pindhah menyang mburi, banjur mlayu menyang grup mungsuh, sing nggawe maneuver detour. Kapal tanker sing kaget mung bisa mati kanthi heroik, utawa ora kalah kanthi heroik tenang lan ngenteni. Umumé, stasiun radio kudu ing frekuensi "sing". Supaya mung sawetara tangis bisa numpak ing pinggir medan perang lan ngumpulake wong-wong sing crawled metu kanggo tujuan dikirim menyang batalyon sanitasi.

Mesthi wae, yen ana apa karo kita babagan perkara iki (walkie-talkie) ing tentara umume, perkara sing ora bisa ditindakake.

Rompi anti peluru. Bab sing migunani banget, utamane nalika tank wis dadi kabeh. Ya, bab iku, tanker kudu obah akeh nalika lungguh ing vertikal. Yaiku, mlengkung lan unbend. Kajaba iku, iki ditrapake kanggo kabeh anggota kru.

Waja biasa ing kene ora bakal cocog, bagean ngisor bakal ngganggu. Sampeyan perlu soko cahya, kelas kanggo kaloro utawa katelu, ora luwih. Nanging perlu, amarga awak sing ora dilindhungi ing kahanan nalika mungsuh kenek tank saka 5,45 mm kanggo 152 mm, iku ndadekake pangertèn kanggo nglindhungi tanker ing paling saka pecahan. Cilik, nanging ala, sing menehi bedhil otomatis BMP / BTR.

Pilot luwih gampang. Dheweke duwe kursi sing ngemot 15 kilogram barang-barang penting. Kapal tanker ora duwe apa-apa, luwih-luwih, kanthi cara sing apik, dheweke kudu dilengkapi miturut prinsip "Aku nggawa kabeh karo aku." Bener, banjur bakal ana kesempatan kanggo urip lan bali menyang tugas maneh.

Akibaté, kita rampung karo jinis tanker abad 21: ing kutang waja cahya utawa waja awak cendhak, karo bedhil mesin ukuran cilik utawa bedhil submachine, nanging karo kartrid bisa matèni utawa incapacitating infantri modern. , karo kit sepindah pribadi dibangun ing overalls lan karo stasiun radio.

Umumé, gambar cukup. Iku bakal becik kanggo ndeleng tanker kuwi sing ora mung bisa nimbulaké karusakan ing mungsuh, nanging uga ing acara saka mundhut utawa karusakan kanggo tank, duwe kesempatan kanggo ninggalake perang, tekan dhewe utawa njaluk bantuan lan sawise a nalika bali menyang tugas.

Wektu nggunakake daging ing perang wis liwati, kita uga mung kudu cocog karo semangat modernitas. Ing laku, lan ora ing pameran parade-ditrapake.
Pengarang:
202 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. svp67
    svp67 28 Oktober 2022 04:49
    + 68
    Pira taun cahya, pirang mangsa cahya ... pitakonan iki lagi dirembug, nanging "gajah" isih ana. Suwene SVO wis mlaku, iku arep karo creak, nanging proses nambah produksi senjata lagi ditindakake, lan piye wae padha ora njupuk akeh care saka nglengkapi anggota kru kendaraan militer ... Lan iku ora. mung babagan senjata sing dicocogake karo kabutuhan kru lan kit pertolongan pertama. Infanteri nglengkapi peralatan karo karbin logam kanggo nylametake wong sing tatu, nanging iki durung dilebokake ing peralatan kru, dheweke isih nawakake nggunakake tali medis, sing mbutuhake wong mlebu ing kendaraan tempur lan nglilani dheweke liwat ing kono. wis awak. isin tenan.
    Nanging iki kabeh uripe prajurit lan perwira kita.
    Dadi akeh gaweyan. Sampeyan kudu ninggalake helm kain sing misuwur lan dikenal, kanthi transisi menyang helm, kayata helm motor, prototipe sing wis digawe lan dites maneh ing USSR. Para kru kudu dilengkapi kacamata, saka "Warrior" sing padha, sing bisa nylametake mripate wong saka pecahan cilik lan geni. Sandhangan kudu digawe saka bahan sing bisa nahan panas geni lan ora kobong.
    Senjata, kanthi struktural, kudu ngidini pejuang cepet ninggalake mobil liwat lawang ngisor, sing bisa digunakake minangka majalah sekrup utawa nggawe konstruktif kanthi puteran majalah sing disambungake.
    Lan sing paling penting, kabeh properti kudu langsung ana ing prajurit, lan ora kasebar ing kompartemen pertempuran utawa kompartemen kontrol. Wong lanang sing nggegirisi sing nylametake nyawane bisa uga ora duwe cukup wektu kanggo nggoleki dheweke.
    1. Sipil
      Sipil 28 Oktober 2022 08:00
      + 12
      https://topwar.ru/116224-kombinezonam-tankistov-vernuli-chernyy-cvet.html
      1. Iki bab overalls tanker kang tahan geni ... kita wis rembugan carane helm anyar iki uga klebu.
      2. Apa sampeyan wis dianggep pilihan kanggo nyimpen kit darurat njaba waja? Kanthi njupuk otomatis nalika ninggalake mobil?
      1. Sharky
        Sharky 28 Oktober 2022 08:55
        + 12
        Nanging ora nimbang pilihan kanggo nyimpen kit darurat njaba waja? Kanthi njupuk otomatis nalika ninggalake mobil?

        Menembak kanthi jarak sing ora ditemtokake ing arah sing ora ditemtokake ing medan perang ora bakal efektif. Ing kothak ing njaba tank, properti bisa gampang rusak amarga pecahan amunisi utawa diobong nalika ninggalake kendaraan ...
        1. Realistis58
          Realistis58 29 Oktober 2022 05:42
          + 10
          Ing njero tank, uga bisa rusak. Ana tansah panggonan ing buritan ngendi sampeyan bisa manggonake NZ dilindhungi undhang-undhang, kang bakal trep kanggo njaluk saka sembarang sisih, lan malah tanker Nihan tatu. Lan metu saka tank karo kabeh amunisi perlu iku unrealistic.
          Mesthine, saenipun, iki kudu ditangani kanthi lengkap, kanthi nggawe tank anyar, kanthi ninggalake lawang mburi, nanging ing kasunyatan, iki dudu fantasi.
          Nanging kanggo ngelas koper karo NZ ing papan sing trep ing tank apa wae bisa uga sanajan ing unit tempur.
          1. Sharky
            Sharky 29 Oktober 2022 10:11
            0
            Ing njero tank, uga bisa rusak.

            Kamungkinan karusakan kuwi cukup cilik relatif kanggo kamungkinan saka karusakan ing kothak saka njaba. Akeh foto tank sawise perang nuduhake carane lampiran padha ambruk mati, rusak, ilang, numpes dening geni mungsuh.
            Lan metu saka tank karo kabeh amunisi perlu iku unrealistic.

            Nanging dheweke mlumpat metu saka tank lan langsung dipencet menyang lemah, crawling adoh saka tank ing podo karo. Iki luwih nyenengake tinimbang ngubengi kothak ing njaba tank sing diobong nalika peluru musuh nyusup ing ndhuwur.
            Mesthine, saenipun, iki kudu ditangani kanthi lengkap, kanthi nggawe tank anyar, kanthi ninggalake lawang mburi.

            Utawa nggawe gegaman streamlined kanggo tanker (uga masang menyang seragam) supaya nalika ninggalake tank ora cling kanggo kabeh. Deleng, PPK-20 saka artikel ing foto kabeh "toothy" sanajan babagan AKSU. Iku mesthi bakal tetep. Iku bakal luwih apik yen PP2000 diowahi kanggo kartrij luwih kuat utawa soko adhedhasar AKSU iki nemokke.
      2. insafufa
        insafufa 29 Oktober 2022 07:55
        +4
        Aku ora tanker, nanging aku njabat ing perusahaan kapindho ing Chechnya ing PRP 3, Piece menarik saka pangayoman ora apa, nanging ing tatanan pertempuran karo kendaraan tempur infanteri kudu pindhah saka kabeh senjata saka PKT serius. pramila kula sadaya, kejaba operator radhio ingkang lenggah ing buritan, gadhah piranti busung ingkang sae kangge AKS, pokokipun saking tembung babar pisan. kita nggawe waja dhéwé, kita njupuk standar lan njupuk metu piring waja, banjur gilingan lan dadi metu babagan sing kita sewed dhéwé menyang masang saka waja liyane utawa sheets sisih lan uga jahitan. sampeyan njupuk metu lapisan Kevlar saka kabeh bêsik wojo sing metu saka urutan lan uga sijine iku. miturut prinsip brigantine, padha nglumpukake timbangan ing rivets. ora ngganggu gerakan lan ora nglindhungi saka pecahan lan peluru nyasar 5,45
      3. gerilya707
        gerilya707 30 Oktober 2022 14:50
        +2
        Dheweke nganggep yen konsep kasebut diciptakake ing serikat kanggo njupuk kapsul trapezoid kanthi penyelamat bk / nz ing buritan antarane trek, ing pertengahan 80-an, ide kasebut apik, nanging ditundha nganti mengko. Lan bubar, ing Amerika Serikat, sistem evakuasi diusulake ing kapsul lapis waja kru, lan uga ing mburi tank. Bener, para pangripta ngetung manawa ana hubungane karo modern kanthi mesin pembakaran internal utawa mesin turbin gas, iki dadi masalah, nanging nalika nggunakake skema hibrida ing tank, ing ngendi sepasang generator mesin pembakaran internal ing sisih mburi trek bakal menehi daya. kanggo mesin listrik, uga baterei, cukup bisa digunakake. Nalika modeling sistem iki bisa kanggo kondisi evakuasi dening njupuk kapsul wojo karo kru crawling menyang satus meter saka tank, karo overloads non-nyebabake, sanadyan nganti saiki ing teori. Lan maneh, ing teori, bisa uga njupuk tembakan nganti pirang-pirang atus meter kanthi biaya wiwitan sing berurutan. , iku cukup bisa sing sistem iki bakal pindhah menyang test
    2. ada
      ada 28 Oktober 2022 18:05
      +9
      Kutipan saka: svp67
      ... Lan sing paling penting, kabeh properti kudu langsung ana ing prajurit, ...

      Ing taun 80-an, subyek saka arah iki wiwit ilang saka majalah, kang cetha nuduhake awal sawetara karya ing Komplek militèr-industri luar negeri. Ing wektu iki, dadi cetha yen pendekatan terpadu dibutuhake ora mung kanggo pangembangan seragam lan peralatan kanggo personel militèr karo unsur individu saka waja awak, etc, nanging kombinasi lan modularitas. Iki ditrapake ora mung kanggo kabutuhan pasukan darat, nanging uga kanggo penerbangan lan Angkatan Laut. Ora ana sangsi manawa sawetara riset lan eksperimen ditindakake ing endi-endi, nanging jelas manawa asil sing dikarepake durung ditindakake dening sapa wae. Aku percaya, ora amarga kekurangan pamikiran ilmiah, desain lan teknik utawa kekurangan produksi lan bahan mentah, nanging amarga imbangan negatif biaya / asil sing diwilang lan penundaan keputusan babagan masalah iki.
      Nanging wektu liwati lan owah-owahan. Nalika, ing pungkasan 80s, aku weruh pelaut ing kapal US ing overalls saka macem-macem werna, aku langsung ngelingi materi sadurunge diterbitake lan temen maujud sing kita wis meh ora ana gerakan ing arah iki. Lan nalika aku kudu ngoperasikake senjata lan peralatan militer, digantung karo kabeh, kaya wit Natal, dadi jelas yen iki ana ing level:
      Kutipan saka: svp67
      isin tenan.

      Aku pengin menehi perhatian marang kasunyatan sing sadurunge, kanggo awak pesawat, NK lan kapal selam, kendaraan lapis baja lan sawetara liyane, kanthi volume tertutup - siklus operasi sajrone periode panggunaan sing dituju, a Bunch saka setelan protèktif sing disetel karo unsur setelan ruang angkasa, kontrol senjata lan peralatan militer, komunikasi lan manajemen, dhukungan urip, nylametake, sepindah lan sepindah, lan ing sawetara kasus senjata pribadi, sing kudu nambah tingkat sifat taktis. lan karakteristik liyane, kalebu stabilitas saka loro obyek piyambak lan pasukan (pasukan) minangka kabèh. Unsur sing kapisah wis ana, nanging iki dudu kompleks modular kanggo genera lan jinis pesawat.

      Cepet utawa mengko, nanging bakal ana "fusi" saka wong lan senjata lan peralatan militer liwat cangkang-kompleks penengah ing prajurit. Kanggo tank, aku wedi yen owah-owahan ing arsitektur ora bisa dihindari, nanging aku mikir yen solusi kompromi transisi kanggo model sing ana uga bisa.
      Kapal tanker iku wong sing wani, nanging mung iki ora cukup.
    3. yuriy1863
      yuriy1863 29 Oktober 2022 17:02
      +2
      Aku setuju yen kabeh sing perlu kudu ing prajurit. Menapa malih, nalika ninggalake mobil rusak, kru wis adoh saka ing kahanan ceria. Ing kene kita kelingan pengalaman paratroopers Jerman sing ninggalake pesawat kanthi pistol siji. Senjata lan amunisi diselehake ing wadhah khusus lan dicelupake kanthi kapisah. Pengalaman wis nuduhake yen ing kahanan pertempuran, sampeyan kudu duwe kabeh kanthi sabisa. Malah senapan serbu landing khusus FG-42 dikembangake. Lan Kamentrian Pertahanan Federasi Rusia, luwih saka saiki, kudu mbenerake kesalahane wektu tentrem. Ora kanggo ngenalake seragam kantor kanthi tutup "Pinochet", nanging kanggo nglengkapi angkatan bersenjata kanthi nyata, nyukupi kondisi operasi militer modern, peralatan.
    4. Plumbarius
      Plumbarius 6. november 2022 18:59
      0
      Apa sampeyan tau nang tank, T72 padha? iku cramped ana kanggo wong sing disandangi ing mangsa, sampeyan mung bisa menek menyang jaket kacang, nanging metu cepet, uga, sing isih sampah ... Mulane, ora ketompo apa padha ngomong, ana sethitik papan ing tank sing akeh kru. Kabeh barang-barange digawa ing kothak ing waja, lan gegaman lan liyane apik. Lan nalika ninggalake tank, ana luwih kasempatan kanggo njaluk menyang gegaman yen ora kabongkar dening hit, nanging iki kasempatan , paling sawetara.
      1. svp67
        svp67 6. november 2022 20:39
        +1
        Kutipan saka Plumbarius.
        Apa sampeyan tau nang tank, T72 padha?

        PT-76, T-55M, T-62M, T-64A, B, T-72A, B, T-80B, U, UD, T-90A ... Iki minangka tank sing kudu daklayani lan digunakake . Lan yen kedadeyan kasebut, topeng gas insulasi sajrone nyopir ing jero banyu njupuk papan sing luwih akeh, lan nalika nyilem cahya, tank kasebut ditinggalake liwat hatch standar.
  2. Lech saka Android.
    Lech saka Android. 28 Oktober 2022 05:16
    +3
    Napa ora nggawe pesawat iki kanthi gaman, kit pertolongan pertama lan waja minangka bagean saka desain tank supaya bisa langsung ditarik lan nalika ninggalake, kudu ana ing jarak sing bisa diakses. Sampeyan bisa malah nggawe catapult cilik kanggo ejection menyang bedhil.
    1. Alexander_Snegirev
      Alexander_Snegirev 28 Oktober 2022 06:44
      -23
      Quote: Lech saka Android.
      Sampeyan bisa malah nggawe catapult cilik kanggo ejection menyang bedhil.

      Ing tank, menara catapults dhewe nalika SM njeblug, sampeyan bisa masang pesawat saka senjata, kit pertolongan cemas, lan barang liyane saka njaba utawa nyimpen ing niche menara.
      1. Aleks tv
        Aleks tv 28 Oktober 2022 07:10
        + 32
        . Ing tank, menara catapults dhewe nalika SM njeblug, sampeyan bisa masang pesawat saka senjata, kit pertolongan cemas, lan barang liyane saka njaba utawa nyimpen ing niche menara.

        Apa sampeyan mikir iki lelucon sing apik?
        Ora Ana
        1. Alexander Galaktionov
          Alexander Galaktionov 28 Oktober 2022 07:36
          +5
          Alex sugeng rawuh hi Kayane malah kru tank lan kendaraan tempur infanteri lan Artoy Msta S ora bisa nyedhiyakake MO karo Kit Ratnik 3k sad
          1. Alexander_Snegirev
            Alexander_Snegirev 28 Oktober 2022 07:48
            + 15
            Quote: Alexander Galaksinov
            kru tank lan kendaraan tempur infanteri lan Artoy Msta S

            Saliyane prajurit, pitakonan kenapa ora kabeh materi dilindhungi saka piala. Contone, wong Ukrainia ora nguwasani 2S19M. Kabeh iku trite lan prasaja - blok kanggo ngganti tembung sandhi kanthi periodik dibangun ing LMS. Apa sing ngalangi sampeyan nindakake padha kanggo T-72B3 lan T-80BVM? Temenan inersia - "kontraktor" sing direkrut miturut iklan ora bisa nguwasani iki.
            1. Alexander Galaktionov
              Alexander Galaktionov 28 Oktober 2022 07:52
              -2
              Inggih, sijine sinyal sinyal, yen wong liya menek banjur broads
              1. Alexander_Snegirev
                Alexander_Snegirev 28 Oktober 2022 08:02
                +5
                Quote: Alexander Galaksinov
                Inggih, sijine sinyal sinyal, yen wong liya menek banjur broads

                Blok kanthi owah-owahan sandhi kudu dilebokake ing LMS, dheweke nyolong, kaya T-72B3M iki.


                1. Alexander Galaktionov
                  Alexander Galaktionov 28 Oktober 2022 08:06
                  0
                  Apa sampeyan bisa nuduhake apa jenis blok lan apa sing diblokir?
                  1. Komentar wis dibusak.
                    1. svp67
                      svp67 30 Oktober 2022 00:59
                      0
                      Kutipan saka: Bad_gr
                      Nalika aku ngerti, kita ngomong babagan komputer kontrol geni.

                      Kang bisa tansah reflashed, kaya komputer sembarang
        2. Alexander Galaktionov
          Alexander Galaktionov 28 Oktober 2022 08:15
          -1
          Alex, apa sampeyan mikir yen gratings anti-javelin iki ditempelake ing dz minangka ing sisih, ora utama, nanging ing tutup? opo
        3. AdAstra
          AdAstra 28 Oktober 2022 09:30
          0
          Sampeyan pancen bener, guyon kasebut ora lucu saka tembung kasebut. hi
      2. garri lin
        garri lin 28 Oktober 2022 07:29
        +4
        Armor njaba???? Lan apa sing bakal ditinggalake sawise rawuh?
        1. Alexander_Snegirev
          Alexander_Snegirev 28 Oktober 2022 07:46
          -1
          Kutipan saka garri lin
          Armor njaba???? Lan apa sing bakal ditinggalake sawise rawuh?

          Ing niche menara waja minangka pilihan. Minangka aturan, kru duwe wektu kanggo ninggalake tank sadurunge numpes utawa dijupuk.
          1. garri lin
            garri lin 28 Oktober 2022 07:55
            +8
            Metu saka hatch lan tinimbang ngusapake mudhun, mlayu, lying mudhun, apa sampeyan kudu trample ing waja mbukak kothak wojo, narik metu buntelan senjata? Yen padha mabur menyang tank, banjur njupuk ing tank. Sampeyan bisa uga ora duwe wektu.
            1. TIR
              TIR 28 Oktober 2022 22:28
              + 11
              Waja dibutuhake saka pecahan adhedhasar Kevlar lan nutupi siji piring ati keramik saka pecahan gedhe. Tank tangan-kanggo-tangan ora pindhah menyang kadohan. Dadi kanggo kru, ing 90% kasus, pecahan lan tank kobong dhewe bakal mbebayani. Mesthi, kit sepindah lan bk kanggo AK kudu ditempelake ing waja iki. Nanging supaya ora ana sing nempel. Ponakane nampa 75% Burns mung amarga kasunyatan sing komandan kejiret ing waja ing bukaan lawang ngisor nalika ninggalake saushka. Akibaté, aku kudu mudhun menyang geni (biaya wiwit diobong) lan nyusup liwat wacana ing geni kanggo sopir shell-cingak lan push wong metu. Padha bisa nyusup adoh watara 30 meter (padha nyeret sopir) lan cangkang mbledhos. Saushka ing molekul. Pancen, ing overalls, Burns padha ora minangka elek ing tangan lan ing pasuryan. Alhamdulilah rai diklumpukake kanthi apik. Dadi yen, nyatane, kudu ana infanteri ing saubengé tank lan kendaraan tempur infanteri sing tugas ing mburi kanggo ngeterake wong sing tatu menyang mburi. Kapal tanker ora duwe cukup wektu kanggo AK lan nyusup metu menyang lawang ngisor. Sampeyan bisa dipasang ing menara, nanging supaya langsung nyekel lan geser mudhun
              1. insafufa
                insafufa 29 Oktober 2022 08:06
                +1
                Waja dibutuhake saka pecahan adhedhasar Kevlar lan nutupi siji piring ati keramik saka pecahan gedhe.
                Sampeyan dhewe lungguh ana ing njero tank, paling ora kendaraan tempur infanteri. Dadi piring padhet ngalangi gerakan ing papan sing terbatas. Dadi kolega, reenactor, nawakake kanggo Cut waja lan nggawe brigantine ateges ing rivets kanggo Kevlar, supaya langsung dadi luwih gampang kanggo pindhah nang lan nglindhungi saka pecahan lan peluru. ana sing ora ana. karo kita, waja polisi kanggo nyandhang sing didhelikake digawe saka piring titanium minangka piala sing dikarepake kanggo kru PRP 3.
                1. TIR
                  TIR 29 Oktober 2022 16:24
                  0
                  Kevlar waja lan ukuran piring kanggo nutupi dodo, ora matesi gerakan ing kabeh. Aku kudu ninggalake MTLB liwat lawang ndhuwur komandan. Butuh 2-3 detik saben wong. Menapa malih, sopir isih bisa narik radio, amarga dheweke mung mabur metu liwat lawang ngisor
                  1. insafufa
                    insafufa 31 Oktober 2022 07:20
                    0
                    Inggih, mtlb, ing asas, ana panggonan luwih saka ing kendaraan tempur infanteri utawa tank, utamané ing MTLBU iku malah luwih, ana iku ora ala kanggo pindhah ing waja lengkap.
                    1. TIR
                      TIR 31 Oktober 2022 16:10
                      0
                      Ya, tanker mesthi kudu duwe helm Kevlar kanggo tanker NATO lan waja kanggo nglindhungi pecahan (kayata nganggo ndhelik sipil). Iki utamane pangayoman saka pecahan internal, lan saka njaba saka pecahan tambang lan cangkang. Menembak kru ing njaba tank ora medeni kaya pecahan. Inggih, kajaba mesthi tank ora drive insolently menyang trenches saka mungsuh
                      1. insafufa
                        insafufa 31 Oktober 2022 16:29
                        0
                        Helm wis suwe disaranake tinimbang headset kanthi pigura kaku.
                      2. TIR
                        TIR 31 Oktober 2022 17:59
                        0
                        Kayane padha wiwit nyedhiyakake helm kanggo pasukan. Saw footage
              2. garri lin
                garri lin 29 Oktober 2022 08:54
                0
                Kahanane akeh lan maneka warna. Ora ana cara kanggo siap kanggo kabeh. Nempelake senjata menyang jumpsuit ora dadi pilihan. Inggih, ora bakal bisa kanggo ndandani apa-apa supaya ora ngganggu lan ora nempel ing pinggir lawang.
                Lan tetep ing njaba bisa didebat. Bakal dilat kothak kanthi gelombang kejut lan wis ilang.
                1. TIR
                  TIR 29 Oktober 2022 16:28
                  0
                  Ora perlu kothak! Kru ora bakal duwe wektu kanggo mbukak lan narik metu AK lan BK menyang. Sampeyan kudu langsung dipasang kanggo ndandani AK menyang waja. Menapa malih, senjata mung kudu dibusak munggah. Ora ngiwa, ora nengen, ora maju. Sadurunge perang, pasang ing fastener iki. Tembak ing Maret
                  1. garri lin
                    garri lin 29 Oktober 2022 19:28
                    +1
                    Inggih, mesthi ora. Kalash mung dipasang ing waja mesthi bakal ngrusak apa sing bakal ngrusak tank. Apa iku ATGM utawa artileri.
      3. ukum70
        ukum70 28 Oktober 2022 08:24
        +3
        Ing tank, menara catapults dhewe nalika SM njeblug, sampeyan bisa masang pesawat saka senjata, kit pertolongan cemas, lan barang liyane saka njaba utawa nyimpen ing niche menara.

        Ora lucu babar pisan wong bodho
      4. KELAS
        KELAS 28 Oktober 2022 09:02
        +3
        Kutipan: Alexander_Snegirev
        Quote: Lech saka Android.
        Sampeyan bisa malah nggawe catapult cilik kanggo ejection menyang bedhil.

        Ing tank, menara catapults dhewe nalika SM njeblug, sampeyan bisa masang pesawat saka senjata, kit pertolongan cemas, lan barang liyane saka njaba utawa nyimpen ing niche menara.

        Iku bakal becik, mesthi. Nanging mung ceruk iki kudu gampang diakses dening kabeh wong. Amarga ora ana wektu kanggo ngunci kunci lan kunci. Padha bakal njupuk adoh, ana tansah cukup gouging ing tentara.
        1. TIR
          TIR 28 Oktober 2022 22:35
          +1
          Piye wae, ing jejere hatch, kudu dipasang AK ing ndhuwur menara. Lan sadurunge perang, mbusak kabeh latches ibukutha. Supaya mung sing tetep sing bakal bisa kanggo njupuk munggah tanpa unfastening fasteners sembarang. Aku ditarik munggah lan wis ana ing tanganku
        2. Realistis58
          Realistis58 29 Oktober 2022 05:52
          +1
          Trite mbusak kastil sadurunge perang.
      5. Qas
        Qas 29 Oktober 2022 01:18
        +1
        Sampeyan bodho? Nalika menara ambruk mati tank dening bledosan internal amunisi, mung kenangan saka sederek kang tetep saka kru. Wong kanggo nyimpen ing wayahe.
    2. antivirus
      antivirus 28 Oktober 2022 07:15
      -12
      Iku luwih gampang kanggo nggawe set saka Furnitur lan menehi kanggo partners karo kamungkinan saka detonation ing jam.
      saka Yanuk entuk kantor Zele lan ... Fse. Ora ana perang. Bangku njeblug.
      Fse?
      Tanker minangka pembalap traktor.
      Apa mentalitas deso wis ganti? Kanthi glonass lan condo liyane ing nggabungke.

      ...???
    3. ALARI
      ALARI 28 Oktober 2022 15:06
      +8
      Ngapunten, mesthi, nanging sapa sing sampeyan gunakake babagan kabeh piranti sing trep lan dibutuhake kanggo tanker saiki? Sing mbusak T-62 saka panyimpenan?
    4. mamang
      mamang 28 Oktober 2022 20:54
      + 12
      Quote: Lech saka Android.
      Napa ora nggawe pesawat iki kanthi gaman, kit pertolongan pertama lan waja minangka bagean saka desain tank supaya bisa langsung ditarik lan nalika ninggalake, kudu ana ing jarak sing bisa diakses.

      Miturut prinsip pilot? Kapal tanker lenggah ing set, lan nalika evakuasi, dheweke narik metu ing mburi tanker, ing tali.
      Paling kamungkinan, mung bakal migunani yen mantan tankmen mbukak perusahaan kanggo tailoring saka "tank warrior" lan liyane, amunisi diangkah. Saka pejabat Wilayah Moskow, ora ana gunane ngenteni - ora diobong. Lan "sapa kang wareg, iku ora ngerti luwe."
    5. Von_Schmidt
      Von_Schmidt 31 Oktober 2022 15:09
      0
      Pakaryan kanca, apa bedhil lan kaya apa?
  3. U-58
    U-58 28 Oktober 2022 05:31
    + 12
    Umumé, penulis nulis babagan ergonomis.
    Ergonomi Survival.
    Lan bener. Amarga jamane wis beda-beda lan kanggo njaga kaslametane kru tank/kendaraan lapis baja ora mung uwal, nanging wong liya. Kalebu desainer mobil.
    Napa ora ngumumake kompetisi kanggo bisnis pribadi babagan topik sing diangkat?
    Aku ora mangu yen bakal ana sing pengin melu.
    Ing kutha Perm ana perusahaan pribadi Cuirass.
    Ya isih ana.
    Diprodhuksi lan ngasilake, kalebu rompi anti peluru
    Inisiatif pribadi diweruhi lan ing taun-taun sadurunge perusahaan nindakake pesenan liwat Kementerian Dalam Negeri.
    Iki minangka conto kerjasama positif antarane negara lan pedagang swasta.
    Utamane yen motivasi sing bener.
    1. EULA
      EULA 28 Oktober 2022 08:42
      + 15
      Ngomong-ngomong, apa sing ngalangi sampeyan nggawe seragam tanker ing njaba (saka kadohan luwih saka 10m) meh padha karo bedhil motor sing prasaja? Supaya tanker sing nyusup ing mburi ora narik geni kabeh mungsuh sing ora pengin kru bisa urip lan entuk tank anyar kanggo dheweke?
      1. Alexey R.A.
        Alexey R.A. 28 Oktober 2022 11:05
        + 14
        Kutipan saka eule
        Ngomong-ngomong, apa sing ngalangi sampeyan nggawe seragam tanker ing njaba (saka kadohan luwih saka 10m) meh padha karo bedhil motor sing prasaja?

        Ooooh ... Aku kelingan apa nangis nalika padha nyoba kanggo menehi tankmen kamuflase tinimbang instrumen ireng. Kepriye, padha nglanggar tradhisi jaman. ngguyu
        Nanging kanthi serius, wis ing 2017 seragam tempur tanker ing cantemurii ana kamuflase, saben dinten lan technical - overalls ireng.

        Kanggo kerja saben dina karo kendharaan, tanker saiki duwe overall ireng sing entheng, nyaman lan praktis. Yen karya ana ing taman, banjur beret ireng ana ing sirah, yen lelungan lapangan, banjur headset klasik.

        Yen kudu melu musuhan, kru tank sijine ing overalls nyenyet khusus saka kesawang, supaya disebut-disebut pewarna digital. Padha beda-beda amarga ora ngobong lan nglindhungi saka pecahan cilik. Yen mobil dipateni lan kru dipeksa ninggalake, skema warna khusus bakal nyuda visibilitas wong ing sistem visi mungsuh. Ing sirah, tinimbang headset, ana helm sing digawe saka bahan komposit sing tahan lama.
        © bmpd
        Nanging apa bhinéka iki wis tekan bagean linear njaba distrik Arbat - iku pitakonan.
        1. Alexander_Snegirev
          Alexander_Snegirev 28 Oktober 2022 15:14
          -4
          Kutipan: Alexey R.A.
          Nanging kanthi serius, wis ing 2017 seragam tempur tanker ing cantemuria minangka kamuflase, saben dina lan teknis - overalls ireng.

          Dheweke pantes menehi seragam anyar marang pengawal pengadilan. Dheweke uga melu parade. Miturut cara, iku kudu nyatet kontribusi gedhe saka cantemuria kanggo manunggalaken saka armada tank saka Federasi Rusia liwat ngutangi-lease saka T-80U kanggo partners Kyiv.
    2. Prosha
      Prosha 29 Oktober 2022 10:39
      +1
      Napa ora ngumumake kompetisi kanggo bisnis pribadi babagan topik sing diangkat?
      Aku ora mangu yen bakal ana sing pengin melu.

      Ing kene pitakonan dadi menarik, mesthi bakal ana sing pengin melu, nanging obrolan ora melu, nanging ing asil pungkasan, mula kaslametané kru kudu kalebu ing syarat-syarat referensi kanggo desainer! Lan sing paling penting, tugas iki kudu dadi nomer loro sawise karakteristik pertempuran!
  4. Vladimir_2U
    Vladimir_2U 28 Oktober 2022 05:34
    -2
    Ya, bakal ana wasir tartamtu, nanging ing pungkasan, tanker bakal nampa senjata sing ora bisa nyerang rompi anti peluru nganggo kacang polong, nanging bisa nusuk, banget mbingungake operator.

    Sampeyan bisa uga mikir "Viet Cong" ing piyama bakal nyekel pilot.
    Banjur ana informasi sing apik yen kru pesawat Rusia bakal ditanggepi PPK-20 - bedhil submachine Kalashnikov
    Dadi apik sing Fighter-bomber, bebarengan karo Razvedos, twisting driji ing candhi, lan padha keenly kasengsem - "Ksenia" iku kabeh, apa padha ora bakal diwenehi flyers?
    1. Alexey R.A.
      Alexey R.A. 28 Oktober 2022 11:07
      +7
      Kutipan: Vladimir_2U
      Dadi apik sing Fighter-bomber, bebarengan karo Razvedos, twisting driji ing candhi, lan padha keenly kasengsem - "Ksenia" iku kabeh, apa padha ora bakal diwenehi flyers?

      Dadi "Kalashnikov" duwe bedhil mesin ukuran cilik anyar, wis dibahas ing VO. Mung ana sing arep ngedol tentara dhisik PP, banjur ngedol bedhil mesin uga. nglirik
    2. Komet
      Komet 29 Oktober 2022 13:12
      0
      Kutipan: Vladimir_2U
      Ya, bakal ana wasir tartamtu, nanging ing pungkasan, tanker bakal nampa senjata sing ora bisa nyerang rompi anti peluru nganggo kacang polong, nanging bisa nusuk, banget mbingungake operator.

      Sampeyan bisa uga mikir "Viet Cong" ing piyama bakal nyekel pilot.
      Banjur ana informasi sing apik yen kru pesawat Rusia bakal ditanggepi PPK-20 - bedhil submachine Kalashnikov
      Dadi apik sing Fighter-bomber, bebarengan karo Razvedos, twisting driji ing candhi, lan padha keenly kasengsem - "Ksenia" iku kabeh, apa padha ora bakal diwenehi flyers?

      Saperangan PLC lan PPK-20 dipilih dening pilot dhewe, pilot nyata. Syarat kategoris yaiku kartrid kanggo pistol lan senapan mesin kudu padha. Njupuk saka PPK-20 ing jarak 50-75 m luwih gampang tinimbang saka Ksenia. Latihan dhasar pilot ora ateges bedhil. PPK-20 - ing tuwung, PLC - karo sampeyan.
      1. Vladimir_2U
        Vladimir_2U 29 Oktober 2022 14:29
        +1
        Kutipan: Komet
        Saperangan PLC lan PPK-20 dipilih dening pilot dhewe, pilot nyata. Syarat kategoris yaiku kartrid kanggo pistol lan senapan mesin kudu padha.

        Ora perlu dongeng! FB - pilot nyata, twists driji ing candhi, bab PP-20. Amarga, ora kaya pilot dongeng "nyata", dheweke ngerti bedane bedhil mesin lan kartrid pistol.
        Kutipan: Komet
        Njupuk saka PPK-20 ing jarak 50-75 m luwih gampang tinimbang saka Ksenia.
        iya ta? lan kenapa? Apa babagan 100? Apa babagan 150? Lan apa bab tumindak ing waja awak? Omong kosong sing gampang ditembak ora perlu digosok.
        Kutipan: Komet
        PPK-20 - ing tuwung, PLC - karo sampeyan.
        Mesin otomatis (AKS-74U) kanthi dimensi PPK-20, ora ana sing ngalangi supaya ora diselehake ing cangkir.
        1. Komet
          Komet 29 Oktober 2022 15:24
          0
          [Kutipan = Vladimir_2U] [Kutipan = Komet] Saperangan PLC lan PPK-20 dipilih dening pilot dhewe, pilot nyata. Syarat kategoris yaiku kartrid kanggo pistol lan senapan mesin kudu padha. [/quote]
          Ora perlu dongeng! FB - pilot nyata, twists driji ing candhi, bab PP-20. Amarga, ora kaya pilot dongeng "nyata", dheweke ngerti bedane bedhil mesin lan kartrid pistol. [/quote]
          Aku ora ngerti FB, nanging aku ngerti pilot saka Su-17M3 sing liwat Afghanistan. Lan syarat categorical kanggo manunggalaken amunisi dikembangaké malah banjur.
          [quote = Vladimir_2U] [quote = Comet] Motret saka PPK-20 kanthi jarak 50-75 m luwih gampang tinimbang saka Ksenia. [/ Quote] Ya? lan kenapa? Apa babagan 100? Apa babagan 150? Lan apa bab tumindak ing waja awak? Omong kosong sing gampang ditembak ora perlu digosok.
          [/ Quote]
          1. Momentum Chuck kurang.
          2. Lan sampeyan isih kudu tekan 100-150 meter, utamane nalika mlaku.
          3. Kartrid 7N21 nembus rompi peluru 6Zh86-2 saka tong minyak saka jarak 60 m kanthi frekuensi 100% (utawa 1).
          Persenjataan pilot dirancang kanggo tabrakan dadakan karo patroli 2-3 wong, utawa kanggo alon nguber. Kanggo perang karo klompok panangkepan dilengkapi "ukuran lengkap" penyelundupan cilik karo latihan geni cocok kanggo pilot tanpa kasempatan. Mung nyoba kanggo njaluk adoh.
          [quote = Vladimir_2U] [quote = Comet] PPK-20 - ing cangkir, PLC - karo sampeyan. cangkir. [/ Kutipan] [/ kutipan]
          Beda 1.5 cm iki ngidini PPK-20 bisa diselehake ing cangkir kanthi beda tinimbang AK-74U, supaya luwih akeh ruang kosong kanggo liyane. Sawise kabeh, perlu kanggo menehi tandha pasokan banyu (lan ora ana banyu sing cukup), pasokan panganan lan amunisi.
          1. Vladimir_2U
            Vladimir_2U 29 Oktober 2022 18:29
            0
            Kutipan: Komet
            lan aku dhewe ngerti pilot saka Su-17M3 sing ngliwati Afghanistan. Lan syarat categorical kanggo manunggalaken amunisi dikembangaké malah banjur.
            Aku ora weruh sambungan, apa pilot sampeyan ngerti swara? Nah, sampeyan ngerti yen roh SIBZ ora duwe? Lan sing syarat kanggo seng nembus waja wis diganti kathah wiwit iku. Saliyane lack of pangertèn prasaja ing manunggalaken, malah yen cartridges cocok, kang ora supaya. Amarga STORE beda!

            Kutipan: Komet
            1. Momentum Chuck kurang.
            Kanthi tembakan siji, umume ora kritis, utamane amarga 5,45 minangka kartrid impuls sing kurang. Lan umume ora dianjurake kanggo njupuk ing bursts karo "ora ateges njupuk" latihan.

            Kutipan: Komet
            2. Lan sampeyan isih kudu tekan 100-150 meter, utamane nalika mlaku.
            opo? "Shooting back" utawa apa? Lan carane mencet 50 meter nalika njupuk bali nalika mlaku?

            Kutipan: Komet
            Kartrid 7N21 nembus rompi anti peluru 6Zh86-2 saka tong minyak saka jarak 60 m kanthi frekuensi 100%

            6B5-12 (Zh-86-2) 6B5-12 - menehi pangayoman kanggo mburi lan dodo saka peluru saka APS, TT, PM, pistol PSM lan shrapnel, wis nambah resistance anti-fragmentasi. A peluru prasaja 5,45 sewed BZ iki ing kadohan ngarahke (300m) shooting.

            Kutipan: Komet
            Persenjataan pilot dirancang kanggo tabrakan dadakan karo patroli 2-3 wong, utawa kanggo alon nguber. Kanggo perang karo klompok panangkepan dilengkapi "ukuran lengkap" penyelundupan cilik karo latihan geni cocok kanggo pilot tanpa kasempatan. Mung nyoba kanggo njaluk adoh.
            Lan apa kaluwihan PPK-20 ing kahanan kasebut? Bobot padha, dimensi padha, malah kartrid bobote meh padha! 9,5 nglawan 10,5 gram! Nanging kaunggulan gedhe banget ing armor-piercing lan akurasi saka 100 m Lan mungsuh, ngerti iki, ora bakal nguber supaya zealously.
            Kutipan: Komet
            Beda 1.5 cm iki ngidini PPK-20 bisa diselehake ing cangkir kanthi beda tinimbang AK-74U, supaya luwih akeh ruang kosong kanggo liyane. Sawise kabeh, perlu kanggo menehi tandha pasokan banyu (lan ora ana banyu sing cukup), pasokan panganan lan amunisi.
            Padha kelalen tarub, Iki 1,5 cm ora bakal ngatasi apa-apa, ing kasus nemen, DTK kudu digawe luwih cendhek, utawa malah bisa dicopot. Miturut cara, PBS, kang pembuangan PP meksa nindakake perkara, uga bisa dicopot sapisan, lan sing penting, iku ora bisa kanggo loro karo blumbang supersonik 7N21.
            Omong kosong PPK-20 sampeyan.
  5. Popenko
    Popenko 28 Oktober 2022 05:56
    + 15
    Sialan mavlin! Apa mung bisa merekrut wong sing wis ngliwati garis ngarep menyang kabeh struktur kontrol iki? Banjur, kesan kasebut yaiku wong sing mung ngrampungake DOOM, utawa tank, lungguh ing markas.
    1. Damir_N
      Damir_N 28 Oktober 2022 06:12
      + 13
      Lan iki fitur modern saka negara kita. Pemimpin dudu wong sing luwih melek utawa luwih berpengalaman, nanging sing ... ngerti sapa.
      1. 2112vda
        2112vda 28 Oktober 2022 06:45
        + 22
        Pimpinan kita wis ndeleng video sing cukup kanthi episode babagan "pemecah atap" teka ing tank, ora ana sing dibutuhake maneh, kru bebarengan ngalami "ritus kremasi kanthi kacepetan dhuwur". Dadi dheweke mikir yen ora ana sing kudu ditindakake, amarga "kabeh budheg kaya ing tank." Saiki dheweke aturan, fie ing dheweke, kelayakan ekonomi. Yen infantri minangka "pakan meriam", mula tanker umume "bledug meriam utawa awu." Dadi apa nylametake dheweke? Anggere "manajer efektif" nglakokake negara, ora ana sing bakal nindakake apa-apa. Minangka kanggo bedhil submachine ing kartrid anyar. Sampeyan bisa ngrancang lan nggawe prototipe. Nanging ora ana sing bakal ngasilake massal, ora nguntungake ekonomi, kita duwe kapitalisme priyayi. Kaping pisanan yaiku bathi, dudu kabutuhan sawetara tanker.
        1. antivirus
          antivirus 28 Oktober 2022 07:20
          +5
          Kabeh digawe saka patron.
          Padha bisa nggawe slingshot, nanging pp ... Kenapa?
          1. fif21
            fif21 29 Oktober 2022 01:33
            +6
            Kutipan: antivirus
            Kabeh digawe saka patron.

            Sampeyan bener, 9x18, 9x19 .... iki kartrid ora nganggo peluru runcing (luwih kanggo polisi tinimbang kanggo angkatan bersenjata). Minangka kanggo tanker. Ora perlu nggawa majalah 74, cukup 5,45 lan set "sisir" minangka piranti kanggo nglengkapi majalah, nglengkapi majalah sepisan utawa kaping pindho. Ngelingi tugas tanker (sawise nabrak tank ing medan perang. ) iku kanggo urip, iku perlu pisanan kabeh kanggo nglindhungi mburi saka peluru lan splinters. Busana - overalls karo pancing eksklusif, digawe saka kain non-combustible, karo sarung tangan digawe saka kain padha. Komunikasi njaba tank. Stasiun radio portabel saka jinis Kenwood, yen dikarepake dening pelanggan, bisa dipasang ing helm, lan nalika helm dicopot saka piranti tank, bakal bisa ngalih menyang mode headset helem. Nah, helm kudu dilengkapi karo proteksi rai lan mripat saka pengaruh njaba. hi
        2. Boa constrictor KAA
          Boa constrictor KAA 28 Oktober 2022 21:27
          + 10
          Kutipan: 2112vda
          Kita duwe kapitalisme tuan-tuan. Kaping pisanan yaiku bathi, dudu kabutuhan sawetara tanker.

          Dadi sampeyan kudu ngatasi kapitalisme iki ... am
          Lan aku seneng artikel kasebut. Kanggo titik lan gampang diwaca, amarga ditulis kanthi cetha (malah kanggo kapal selam). apik
          Nanging ilmu (ergonomi, ekonomi militer, teori kaslametan, lan liya-liyane) durung dibatalake.
          Nanging aku (ngapura wong lanang) rada beda, amarga aku dudu tanker.
          Masalahe yaiku sepira dhuwit sing diwenehake kanggo iki, apa kapasitas lan teknologi sing diduweni industri, apa ana personel ... lan sing paling penting, apa ana kekarepan kanggo nggayuh tujuan kasebut!
          Saiki negara butuh penggemar sing semangat, sing ora nyisihake weteng kanggo tujuane! Kayata komisaris rakyat industri pertahanan D.F. Ustinov! Laksamana Rickover, Kuznetsov, L.P. Beria... Bab iki ditindakake dening wong ... Kudu dipilih lan diselehake ing wilayah sing tanggung jawab kanggo CASE, lan ora adhedhasar kekerabatan lan sycophancy, kaya saiki. Banjur samubarang bakal maju lan tugas bakal dirampungake ... Lan panjaluk kudu luwih angel ...
          IMHO.
          1. ada
            ada 29 Oktober 2022 20:06
            0
            Quote: Boa constrictor KAA
            Dadi sampeyan kudu ngatasi kapitalisme iki ...
            Lan aku seneng artikel kasebut. Kanggo titik lan gampang diwaca, amarga ditulis kanthi cetha (malah kanggo kapal selam).
            Aku setuju karo kapitalisme iku perlu.
            Lan, matur nuwun, kepiye sampeyan ngevaluasi setelan kapal selam kapal selam (mungguh, nganggo sepatu lan tutup kepala) babagan masalah topik iki kanthi fitur saka karya tempur kru kapal selam?
            1. Boa constrictor KAA
              Boa constrictor KAA 6. november 2022 12:49
              0
              Kutipan saka ada
              Kepiye cara ngevaluasi setelan FD kapal selam (mungguh, kanthi sepatu lan tutup kepala) babagan topik sing dituduhake kanthi fitur karya tempur kru kapal selam?

              Iki dudu kostum. Iku RB!
              Lan bener banget yen tutup kasebut beda-beda saka ditahan khusus mung ing prasasti ing kanthong. Ing jamanku, uga beda karo "tanda bintang" ing Republik Belarus, nanging ora ana prasasti (kaya ing meja bedside). Nanging, kaya sing sampeyan ngerteni, "boot luwih dhuwur tinimbang boot", ... lan barak ngrusak kokpit ...
              Babagan kaping... bab tata krama! keprungu
              1. ada
                ada 7. november 2022 03:43
                -1
                Quote: Boa constrictor KAA
                Iki dudu kostum. Iku RB!

                "Suit" minangka istilah sing digunakake ing Angkatan Bersenjata Federasi Rusia sing nemtokake sakumpulan unsur sandhangan kanggo serviceman lan GP, ​​kadhangkala mung sandhangan njaba, kadhangkala nganggo barang sing bisa dipakai (kalebu jeroan, lan liya-liyane), sepatu lan tutup kepala lan unsur. saka peralatan kayata pesawat saka seragam, kalebu khusus.
                Aku kaya ngerti carane ngira-ngira kit iki, yen sampeyan duwe pengalaman cocog ing operasi ing subfloor.
                Che langsung soko "boot, boot ...", uga, "boot!" - nanging, aku uga duwe "rompi" ing NZ saka jaman kuna, nanging "mail cilik banget" wis, lan aku kudu menek menyang "ijo" wassat
                Dadi, apa sampeyan bisa ngomong babagan topik kasebut, yen ora nggawe angel, mesthi?
                1. Boa constrictor KAA
                  Boa constrictor KAA 7. november 2022 15:18
                  0
                  Kutipan saka ada
                  ing topik, yen ora nggawe angel, mesthi?

                  Ya, kayane ora stres. Kaos kita 100% katun lan kasusun saka jaket lan celonone. Tanpa impregnation refractory (paling karo kula) ana. Yankees duwe jumpsuit, ing versi impregnasi refraktori. Iku tansah ngganggu kanggo njahit kerah putih ing jaket supaya kerah ora dadi greasy ... Ing babagan skema warna, warna "biru muda" RB rada ngganggu aku. Kanggo kula, luwih becik nganggo jumpsuit biru peteng, kaya Ams. Nanging iki mbokmenawa biaya tambahan, supaya kita duwe cara kita saiki. Ams bakal luwih sugih babagan iki. Nanging prau iku panas lan kadhangkala kaku. Mula, katun kanthi warna biru katon luwih higienis ... keprungu
                  1. ada
                    ada 7. november 2022 19:37
                    -1
                    Grand Merisi (s). Iku cetha ing iker-iker rasukan, nanging aku pracaya sing padha ora bakal nolak kanggo ngganti karo fastening ora karo Utas, nanging ayo kang ngomong fastening. Lan apa cara ngganti sandhangan lan linen - kanggo shift sakabeheng utawa reresik kimia uga saiki, ana bagean saka pesawat replaceable - mung saka 1 - 2 kucing anyar.? Apa perlu kanggo nglindhungi sirah lan wilayah mbukak awak liyane, uga joints lan lumahing ndhukung, lan Tambah umum ing pangayoman geni sak karya pertempuran? Apa ana perlu kanggo ngganti sandhangan kanggo peralatan nylametake nyawa?
                    Matur nuwun sadurunge.
                    1. Boa constrictor KAA
                      Boa constrictor KAA 7. november 2022 20:59
                      0
                      Kutipan saka ada
                      Matur nuwun sadurunge.

                      Kolega, iki obrolan pribadi. Aku nyaranake sampeyan menyang pribadi. OK?
                      1. ada
                        ada 7. november 2022 21:16
                        0
                        Quote: Boa constrictor KAA
                        Aku nyaranake sampeyan menyang pribadi. OK?

                        Oh, kay ya
          2. michael3
            michael3 6. november 2022 09:16
            0
            Quote: Boa constrictor KAA
            WILL kanggo nggayuh tujuan sampeyan!
            Saiki negara butuh penggemar sing semangat, sing ora nyisihake weteng kanggo tujuane!

            Penampilane ing papan sing bener kanthi kekuwatan sing bener pancen mokal. Dheweke ora duwe asal-usul. Mesin negara sing dibangun kanthi ati-ati ing negara kita isih nolak. Ing asas, padha ora bisa tuwuh ing paling kanggo sawetara jinis printah saka ing paling soko.
            Kabeh iku prasaja. Apa tujuane ALL pemimpin ing negara kita? Tujuan iki kanggo nyekel. Dheweke ora bisa nindakake liya, amarga kanggo njupuk posisi kepemimpinan, dheweke kudu menehi dhuwit akeh sekaligus. Lan saben sasi kanggo menehi liyane, tartamtu lan uga jumlah owahan. Gajine ora nutupi biaya sing kaya ngono, malah ora ana sing ngomong. Ngendi padha entuk dhuwit sing kaya ngono? Bener...
            A profesional sing peduli babagan sabab bakal mbuwang dhuwit kanggo sabab. Umumé, dheweke ora ngerti carane nyolong "bener", dheweke ora sinau. Dadi panggedhene, sing uga kudu ngirim bagean sing luwih dhuwur, lan ing bagean iki uga ana bagean saka dheweke, bakal ngenteni sasi liyane lan mbuwang dheweke. Dhengkul ngisor mburi. Iku kabeh karir profesional sing peduli babagan sabab ing negara kita.
            Kepemimpinan paling dhuwur ing negara kasebut nemokake manawa bisa ngatur sistem kekuwatan kanthi cara iki. Ora ana asil nyata, kajaba kanggo macem-macem jinis imitasi, bisa ditindakake kanthi cara iki. Yagene dheweke nindakake, lan terus nindakake saiki? Pitakonan apik, ya?
        3. Realistis58
          Realistis58 29 Oktober 2022 06:03
          +5
          Sampeyan ora perlu ngrancang apa-apa. Kabeh iku. Contone, FN P90 minangka bedhil submachine Belgia. Utawa mesin otomatis kita OTs-14 "Thunderstorm". Masalah mung geng Yahudi sing ngatur. Iku luwih gampang kanggo wong-wong mau kanggo ngganti inexpensive Russian karo Asia mirah, lan kasunyatan sing padha dhewe banjur duwe kirdyk lengkap ora tekan.
    2. nerovnayaroad
      nerovnayaroad 28 Oktober 2022 22:14
      +4
      Ora, sampeyan salah, iki sawetara taun saka HSE paling angel lan iki kabeh kita ... SHAME ...
  6. Damir_N
    Damir_N 28 Oktober 2022 06:14
    +9
    Lan karo ngluwari pilot, kabeh ora dadi prasaja, siji r / s "Komar" worth iku.
    1. svit55
      svit55 28 Oktober 2022 21:00
      +1
      bener. Lan padha njupuk mudhun utamané kanggo LF, nanging iki crita temen beda.
  7. uga-dokter
    uga-dokter 28 Oktober 2022 06:29
    +8
    kanthi rada ngganti bokong AKm, siji majalah bisa dilebokake.
    1. Vladimir_2U
      Vladimir_2U 28 Oktober 2022 07:39
      +2
      Quote: uga dhokter
      kanthi rada ngganti bokong AKm, siji majalah bisa dilebokake.

      Ide apik! apik
    2. nikon7717
      nikon7717 28 Oktober 2022 23:01
      0
      Malah ing lempitan kita bakal entuk papan kanggo sungu cadangan! Ide apik. Plus siji sungu ing tape listrik kanggo angin. gunggunge telung sungu.
  8. Pushkowed
    Pushkowed 28 Oktober 2022 06:43
    + 11
    Napa PPK-20 apik banget dibandhingake karo PP-2000?
    Loro-lorone padha karo kartrid 9x19 sing padha.
    Bentuk bokong lan bedane dawa tong minyak ora mengaruhi kemampuane (luwih tepate Orakemampuan) kanggo nembus waja infantri biasa.
    Umumé, tren saiki cenderung dadi PDW (loro kanggo tanker lan pilot) kudu ana ing amunisi sing padha karo infantri.
    Ing jaban rangkah, malah "lengkungan" ditawakake kanggo pilot, sing bisa dilipat setengah utawa dilipat kaping telu.
    Apa pancene ora bisa nggawe modifikasi AK sing padha?
    1. garri lin
      garri lin 28 Oktober 2022 07:36
      +5
      Ing 5,45 × 39, ukuran cilik kanthi ciri sing cukup mung bisa ditindakake ing tata letak Bull-Pall. Amunisi iki mbutuhake laras dawa. Model sing bisa dilipat uga minangka kompromi. Kanggo alasan sing diandharake dening penulis. Sawise teka ing tank, kru ora duwe otak lan ballast ing sirahe. Pancen mokal kanggo mikir saka geger otak. Kabeh sing bakal ditindakake bakal ditindakake kanthi katrampilan sing dilatih. Nalika naluri kaslametané lan sumsum balung mburi ngatur. Nglumpukake senjata saka suku cadang ing negara iki minangka ide sing ala banget. Ora bisa diklumpukake.
      Lan yen sampeyan njupuk konsep PDW, banjur ing Rusia ana 5,45 × 28. OTs 32 dart. Lan malah karo cut-off saka telung babak lan majalah 24. Bisa karo ergonomics lan tong minyak dawa lan sampeyan bakal entuk apik "bolongan doyo" sing penulis ngomong bab. Sanajan uga setengah ukuran. Kapal tanker butuh senjata lengkap.
      1. CouchExpert
        CouchExpert 28 Oktober 2022 09:23
        +5

        Keturunan AKS-74U AM-17 (senapan mesin ukuran cilik):
        Bobot, kg - 2,5
        Kaliber, mm - 5,45
        Kartrid - 5,45 × 39
        Dawane, mm - 740 mm
        Kacepetan moncong, m/s - luwih saka 900
        Tingkat geni, tembakan / min - 700
        Jarak pandang, m - 1000
        1. skeptis jahat
          skeptis jahat 28 Oktober 2022 10:00
          +1
          Kacepetan moncong, m/s - luwih saka 900

          Carane karo dawa tong minyak kuwi?
          1. CouchExpert
            CouchExpert 28 Oktober 2022 10:10
            +4
            Sampeyan kudu takon Wikipedia. Hmm ... Ana sing nyalin data kasebut tanpa ndeleng saka barang sing ukurane lengkap. Mbokmenawa 750 m/s luwih bener.
        2. dhokter
          dhokter 28 Oktober 2022 10:46
          +1

          Keturunan AKS-74U AM-17 (senapan mesin ukuran cilik):
          Bobot, kg - 2,5
          Kaliber, mm - 5,45
          Kartrid - 5,45 × 39
          Dawane, mm - 740 mm
          Kacepetan moncong, m/s - luwih saka 900
          Tingkat geni, tembakan / min - 700
          Jarak pandang, m - 1000

          Pilihan sing apik.
          Ing sawetoro wektu, sampeyan bisa nggunakake AK-74U dhewe, sakperangan alesan penulis ora kasebut, nanging iku sing utama ing pasukan engineering.
        3. Fireman
          Fireman 28 Oktober 2022 14:16
          0
          Isih toko cendhak, ing mratelakake panemume. Mesthi, ana cartridges kurang, nanging luwih trep kanggo ngapusi senjata
        4. garri lin
          garri lin 28 Oktober 2022 17:50
          0
          Sampeyan bisa nulis apa wae. Iki ateges shortening padha. kanthi mekanisme sing beda. Doinna trunk plus 3 cm Inggih, kathah fashion ing katon.
          1. Bad_gr
            Bad_gr 29 Oktober 2022 20:20
            0
            Kutipan saka garri lin
            Iki ateges shortening padha.
            Pay manungsa waé menyang dawa tong minyak
            Lan iki kanthi bobot mesin 2,5 kg, kanthi kaliber 5,45 mm (adhedhasar senapan mesin Dragunov).

            1. garri lin
              garri lin 29 Oktober 2022 21:21
              0
              arep takon opo??? Ksyusha 20 cm Iki 23 Apa ana bedane gedhe????
              PR sing kompeten dudu fakta, nanging presentasi sing sukses.
              AM 17 punika sistem temen beda, nanging karo Kapabilitas ora luwih saka shortening wong lawas.
              1. Bad_gr
                Bad_gr 30 Oktober 2022 10:29
                0
                Kanthi ukuran sing padha karo AKS-74U, dawa laras sing rada suwe, setengah kilogram luwih entheng, ana pilihan ing kaliber 7,62x39. Ana versi bisu (AMB-17) ing kaliber 9x39 (iki wis ana ing ceruk ngendi "Val" lan "Vintorez" menang).
                Umumé, bab janji, yen pasukan ora nolak.
                1. garri lin
                  garri lin 30 Oktober 2022 13:07
                  0
                  Apa kaluwihan utama sistem Zhanna dibandhingake karo sing wis ana.???
                  1. Bad_gr
                    Bad_gr 30 Oktober 2022 15:11
                    +1
                    Kutipan saka garri lin
                    Apa kaluwihan utama sistem Zhanna dibandhingake karo sing wis ana.???

                    Lan carane pistol modern dramatically unggul saka Colt M1911 abad-lawas?
                    Perkembangan evolusi normal saka senjata cilik.
                    1. garri lin
                      garri lin 30 Oktober 2022 18:08
                      +1
                      Yen aku butuh pistol kaliber 45, aku bakal njupuk Colt 1911. Ana barang sing sampurna sing ora bisa diganti.
                      Évolusi ora persis sing ditrapake kanggo AM17. Evolusi tegese adaptasi sing luwih apik kanggo owah-owahan kahanan.
                      Istilah iki ora ditrapake kanggo AM 17. Ora jelas kepiye dheweke bisa adaptasi. Ora jelas malah dheweke luwih adaptasi utawa iki mung pernyataan wong sing egois .....
        5. griffin ireng
          griffin ireng 28 Oktober 2022 21:25
          0
          Senapan mesin menarik, nanging Razvedos duwe video babagan iki - para perancang isih kudu nggarap mesin kasebut. Lan kita butuh saiki. Lan wiwit saiki, luwih gampang kanggo Ksyusha ing body kit.
      2. Pushkowed
        Pushkowed 28 Oktober 2022 09:33
        +6
        5,45x28 - ora ana. Iki minangka pilihan hipotetis, sing, miturut saran saka penulis, isih kudu dikembangake.

        Dart - kurang saka 5,45x18. Energi muzzle kira-kira padha karo .22LR, seng nembus - mung ing "alus" (sipil lan polisi) waja. Sing bisa nahan kartrij otomatis (sanajan ora piercing waja) dijamin 5,45x18.

        5,7x28 - amunisi asing.

        Lan miturut versi collapsible ... Sampeyan bisa nggawe 2 bagean disambungake dening engsel ing ngarepe toko. Tarik metu lan snap. Kabeh, sampeyan bisa njupuk. Kaya iki:
        1. garri lin
          garri lin 28 Oktober 2022 17:59
          +1
          Aku pancene ora sok dong mirsani sing aku nulis 28. Matur nuwun kanggo mbenerake kula.
          Nanging aku bakal nyoba ora setuju karo sampeyan. Kanthi ndawakake tong minyak, sampeyan bisa nambah kacepetan lan kanthi mangkono nambah energi.
    2. EULA
      EULA 28 Oktober 2022 08:45
      +7
      Pitakonan kritis ora sing cartridges non-otomatis asli nembus sethitik, nanging mungsuh krungu "aneh" nembak lan ngerti sing ana salah siji perwira, utawa tanker, utawa sawetara kewan terkenal liyane. Mulane para komandhan padha nggawa bedhil mesin, kaya kabeh pribadhi liyane.
    3. aiguillette
      aiguillette 28 Oktober 2022 09:58
      +4
      "Kenapa PPK-20 apik banget dibandhingake karo PP-2000?"
      kanggo tugas iki, loro ora ing busur. nanging sampeyan ora kudu nggawe apa-apa - kabeh wis nemokke sadurunge kita-9A91, kanggo sembarang kaliber
      1. Pushkowed
        Pushkowed 28 Oktober 2022 10:04
        +1
        Ing sebutan 9A91, digit pisanan mung nuduhake kaliber.
        1. aiguillette
          aiguillette 28 Oktober 2022 10:08
          +3
          "Ing sebutan 9A91, digit pisanan mung nuduhake kaliber"
          iki modifikasi dhasar "ing basis saka senapan serbu utama 9-mm 9A-91, varian dikembangaké chambered kanggo 7.62x39 mm, 5.56 mm NATO lan 5.45x39 mm"
          milih sembarang, lan sampeyan bisa tanpa silencer a. lan kartrid 9mm iki dudu 9x18, malah ora 9x19, nanging cukup 9x39
    4. Komet
      Komet 29 Oktober 2022 13:24
      +1
      Kutipan saka Pushkowed
      Napa PPK-20 apik banget dibandhingake karo PP-2000?
      Loro-lorone padha karo kartrid 9x19 sing padha.
      ...

      Dheweke duwe kartrid dhasar sing beda: 7N21 kanggo PPK-20 lan 7N31 kanggo PP-2000. Contone, dilarang njupuk 7N31 saka Yarygin.
      PP-2000 duwe majalah kanggo 20 babak, PPK-20 - kanggo 30. PPK-20 luwih nyaman ing bokong. PP-2000 luwih saka senjata polisi kanggo kutha. PP-2000 duwe kasus ilang toko nalika Maret. Ing Moskow, PP-2000 cukup umum karo polisi lan Pengawal Nasional, mung wong awam ora nggatekake.
      1. garri lin
        garri lin 29 Oktober 2022 21:26
        +1
        Apa sampeyan yakin karo pratelan manawa 7n31 ora cocog karo Yarygin.
        Mung bubar ngrembug topik iki karo wong "abdi". Dheweke ujar manawa 7n31 asring ditembak ing jarak tembak.
        Iku kaget kula.
        Sepira yakin sampeyan ing statement sampeyan? Mung nyoba ngerti ngendi sing bener???
        Matur nuwun sadurunge.
        1. Komet
          Komet 19. november 2022 20:23
          0
          Kutipan saka garri lin
          Apa sampeyan yakin karo pratelan manawa 7n31 ora cocog karo Yarygin.
          Mung bubar ngrembug topik iki karo wong "abdi". Dheweke ujar manawa 7n31 asring ditembak ing jarak tembak.
          Iku kaget kula.
          Sepira yakin sampeyan ing statement sampeyan? Mung nyoba ngerti ngendi sing bener???
          Matur nuwun sadurunge.

          Aku ngerti larangan kasebut. Paling ora dheweke ana ing noughties. Nanging, lagi ngomong: "Shooting dilarang, nanging sampeyan bisa." Ing ngisor iki yaiku 7N31 dikembangake ing kompleks pistol GSH-18, lan massa rana meh 4 kaping kurang saka PYa, lan kaku spring luwih gedhe. Peluru saka kartrid 7N31 obah luwih cepet ing tong minyak lan ninggalake tong minyak luwih awal tinimbang peluru saka kartrid 7N21. Glock kamar kanggo 9x19 "mati" nalika murub 7N31 antarane 1000 lan 2000 poto. Sampeyan bisa njupuk, nanging ...
          1. garri lin
            garri lin 19. november 2022 22:59
            0
            Aku ngerti babagan inti saka prabédan peluru. Aku kaget mung dening informasi sing padha ajeg njupuk. Iki kanggo ngrugekake gegaman.
  9. Swasta SA
    Swasta SA 28 Oktober 2022 07:00
    +4
    Ya, kayane ing tanah sing dijanjekake "Uzi", "Mini-Uzi" lan "Micro-Uzi" khusus.
    kanggo tanker lan pasukan khusus dikembangake. Kanggo infantri prasaja - "Galil" lan
    Teknik Krav Maga.
    1. Vladimir_2U
      Vladimir_2U 28 Oktober 2022 07:45
      +1
      Kutipan: Swasta SA
      Ya, kayane ing tanah sing dijanjekake "Uzi", "Mini-Uzi" lan "Micro-Uzi" khusus.
      kanggo tanker lan pasukan khusus dikembangake. Kanggo infantri prasaja - "Galil" lan
      Teknik Krav Maga.

      Ora, Uzi diadopsi minangka senjata otomatis massal, Israel ora duwe bedhil mesin, modifikasi liyane wis ana ing puncak popularitas, nyatane, minangka produk marketing.
      "Galil" "digawe" mengko.
  10. Centurion pungkasan
    Centurion pungkasan 28 Oktober 2022 07:18
    + 10
    Ana konsep kelayakan ekonomi. Sing luwih penting - luwih akeh drone, kendaraan lapis baja utawa piranti night vision kanggo infantri sing dibutuhake kanthi akurat lan saben dina; utawa bedhil mesin lempitan lan kutang waja kanggo tanker ngapusi yen soko dadi salah? Sumber daya ora telas. Lan supaya, uga, ing teori, mesthi, ya ... Nanging ora
    PS: nanging kacamata taktis dibutuhake ing umum dening kabeh wong ing perang. Luwih becik pasuryan sing ora kobong lan ora beku. Ya iku bener. Kanggo fighter semi-buta meh mayit, ora ketompo sing iku.
    1. Alexander Galaktionov
      Alexander Galaktionov 28 Oktober 2022 07:49
      +6
      Ya, sampeyan wis bisa ndeleng kelayakan ekonomi Su 34 lan Su 35 S mbuwang wesi utawa perawat saka kabel, katon kaya X-29TD lan misil sing padha wis entek.
      1. alit
        alit 29 Oktober 2022 17:57
        0
        Ya, mulane dheweke mbuwang wesi (50-100 kaping luwih murah) lan NURS (20-30 kaping luwih murah), amarga efisiensi ekonomi nalika nggarap wilayah luwih dhuwur tinimbang ngluncurake rudal ngarep (untung, PNK ngidini sampeyan nindakake. iki cukup efektif).
        Nanging karo MiG-31 ora bakal bisa - ora ngerti carane bisa ing lemah.
        Kajaba karo Tu-22M3 - lan banjur bakal wis diaktifake metu cara (biaya saka departure a strategist dhuwur banget kanggo digunakake kanggo uncalan rolas utawa loro "wesi wesi" saka caboring (sanajan bisa).
  11. Alexander Galaktionov
    Alexander Galaktionov 28 Oktober 2022 07:32
    +3
    Ana Ratnik 3k kanggo nambah sarung tangan tahan geni taktik, balaclava tahan geni lan kaca tingal. Ana pitakonan tenan kanggo helm lan waja, yen kelas perlindungan 1br biasane copes, sampeyan bisa ninggalake iku, yen ora. , banjur nggawa menyang kelas perlindungan br 2 lan anti-dibakar ing kit sepindah kudu dhewe
  12. Lech saka Android.
    Lech saka Android. 28 Oktober 2022 07:51
    +9
    Kutipan: U-58
    kanggo njaga kaslametane kru tank/kendaraan lapis baja ora mung minggat, nanging wong liya. Kalebu desainer mobil.
    .

    Desainer kudu ngrasakake kabeh sing ditampa dening tanker nalika macem-macem amunisi mlebu ing lambung tank lan nalika evakuasi.
    Banjur kabisan mental lan inovasi bakal nambah kanthi urutan gedhene.
    1. Pushkowed
      Pushkowed 28 Oktober 2022 09:35
      +8
      Siji-sijine tank serial, desainer sing dadi tanker, yaiku Merkava.
      1. Komet
        Komet 29 Oktober 2022 13:30
        +1
        Kutipan saka Pushkowed
        Siji-sijine tank serial, desainer sing dadi tanker, yaiku Merkava.

        Iku mung Tal ora duwe waja gabungan, lan pangayoman kru ditrima mung bisa diwenehake dening lokasi ngarep MTO. Plus TVD tartamtu.
    2. Boa constrictor KAA
      Boa constrictor KAA 28 Oktober 2022 21:52
      +4
      Desainer kudu ngrasakake kabeh sing ditampa dening tanker nalika macem-macem amunisi mlebu ing lambung tank lan nalika evakuasi.
      Banjur kabisan mental lan inovasi bakal nambah kanthi urutan gedhene.
      Aku wedi yen sawise iki ... ing wiwitan ora bakal ana "konstruktor";
      banjur ora ana sing pengin pindhah menyang "konstruktor" ...
      Kanggo tujuan kasebut, ana "penguji", kaya stuntmen ing studio film ... ya
      Dene kreativitas. Nalika ndeleng pistol ing bathuk akeh wong kanthi "organisasi emosional-volisional sing apik", otak mung leleh ... lan mili urin menyang galoshes celana ...
      Saiki (alas!) Rabfakov saka wong wis entek, hardened lan digosok dening urip liwat basements lan gateways ing perjuangan kanggo kaslametané ...
      Dina iki, wong liya, kahanan liyane, insentif liyane. Lan ora tansah malah materi ...
      Dadi, kanggo paraphrase Semyon Semenych Gorbunkov: - "sampeyan kudu katon!" (c) sad
      1. Realistis58
        Realistis58 29 Oktober 2022 06:11
        +2
        mung kepinginan kanggo nggoleki, glistocracy ngatur ora. Bakat kudu dikultivasi, sumber daya kudu dialokasikan ... nanging ing endi bisa entuk?! Sampeyan mung bisa njupuk suap givers adoh saka assholes Panjenengan, lan iki ora apik.
    3. nerovnayaroad
      nerovnayaroad 28 Oktober 2022 22:23
      0
      Ing kana, mung njupuk kosong siji (1) wektu, lan sawise rumah sakit dheweke bakal miwiti mikir ora karo bokong, nanging karo sirahe, dijamin bakal waras ...
    4. alit
      alit 29 Oktober 2022 18:07
      +1
      Gusti Allah mboten sare. Kotin ninggalake tank ing kahanan sing cedhak karo pertempuran - nanging ing IS kanggo limang tanker mung ana 1,5 hatch). Morozov nuduhake carane cepet metu saka tank, blindfolded - nanging ing T-64, supaya driver kanggo metu saka tank, kalah ing posisi "gun forward", kru turret kudu nguripake manual. loader otomatis lan copot 6 cangkang lan kasete.

      Lan desain sing paling trep kanggo ninggalake tank ora digawe dening tanker (lan Merkava uga) - nanging wong-wong sing lunga menyang ngarep lan ngobrol karo tankmen (lan dudu jenderal saka GABTU lan mitra manca).
  13. ForWar34
    ForWar34 28 Oktober 2022 08:03
    +2
    Waja lan senapan mesin kanggo tanker iku tank dhewe, lan yen wis rusak, iku kaya kurban infantri kanggo duwe siji liyane piring waja ing utama lan bedhil mesin liyane konco, mung cilik. Kanggo ergonomis nggunakake tank, waja lan bedhil serbu ora cocok.

    Saiki sing cocog:
    Aku weruh balaclavas alon-kobong khusus, padha ora nyimpen kanggo dangu, nanging menehi ekstra 10-15 detik karo geni mbukak, ing teori padha ora kudu biaya akeh - /wiki/Anti-flash_gear, sanajan padha bisa uga macet ing hatches.

    Apa sampeyan bisa fantasize?
    Proyektil pemadam geni supaya tank sing cedhak bisa njupuk lan mateni paling ora geni njaba.
    Proyektil karo kit pertolongan cemas lan gaman kanggo panggunaan sing padha.
    Tali tarik sing bisa dibakar supaya sampeyan bisa nyoba narik tank utawa tanker saka medan perang yen ora ana cara kanggo nyedhaki

    Umumé, kaya infantri ing kasus ciloko, tanker ing cilik saka karusakan tank bisa gumantung utamané ing bantuan saka wong liya.
  14. OLEG CZIGANOV
    OLEG CZIGANOV 28 Oktober 2022 08:21
    +7
    Lan apa sing ditindakake perintah kita lan apa sing ditindakake sajrone 20 taun, dheweke mung nganakake parade, kenapa mung saiki dheweke wiwit ngrampungake, rampung sajrone operasi khusus, iki isih mung perang karo Ukraina, lan yen karo NATO, banjur kepiye carane , sing bakal menehi wektu kanggo persiapan, sing menang siyap, sing nyinaoni kabeh, nanging ora kaya ngono karo kita, kene ora kaya ngono, nanging ora ana kit pertolongan pertama sing normal, apa maneh sarana komunikasi. , lan banjur kita kaget carane iku, salah siji saka tentara paling kuat ing donya, minangka nyatakake, lan ilang siji posisi sawise liyane lan kabeh wektu nangis sing apa ala Eropah nyediakke senjata kanggo Ukraina, penari ala, ngerti. apa sing ngalangi sampeyan. Lan kita arep miturut rencana kanggo nyiapake parade sabanjure
    1. Andrey VOV
      Andrey VOV 28 Oktober 2022 10:35
      -3
      kenapa sampeyan tetep 20 taun ora nindakake apa-apa? Mungkin malah luwih? bener?
  15. 2112vda
    2112vda 28 Oktober 2022 08:35
    0
    Kutipan: antivirus
    Padha bisa nggawe slingshot

    Persis. Gunakake bal Californian minangka unsur striking supaya everyone wedi.
  16. Curt
    Curt 28 Oktober 2022 08:39
    0
    A) Menarik kanggo ngerti babagan kasedhiyan pilot PP-2000)) udakara setaun kepungkur ing topik sing padha (kabar tanggal 3 September 2021) Aku nulis komentar:

    "Kanggo aku, pilot bakal nggunakake (senjata pribadi) minangka pilihan pungkasan, minangka kesempatan pungkasan, utamane tugase ora ditemokake (utawa luwih ditemokake, nanging dhewe lan luwih apik) mula jarak tembakan kasebut. cilik lan lethality ora penting banget. Dadi sampeyan butuh bobot entheng lan kompak, PP-2000 bakal luwih apik miturut pendapatku. amunisi - nglawan makhluk urip, umpamane, yen pilot tiba-tiba tiba ing alas sing asu ajag utawa bruwang wis dadi mungsuhe), sampeyan bisa njupuk amunisi luwih akeh - yen sampeyan kudu tahan maneh - kartrid bakal entek lan sampeyan temtunipun mayit. produksi lan mbenerake lara cilik."

    Iku apik kanggo ngerti yen kita mikir padha karo wong saka Wilayah Moskow))

    Lan yen babagan tanker, ya, tanker duwe jarak sing sithik banget kanggo mungsuh, kekompakan lan lethality dibutuhake ing kene. Mungkin sawetara versi shortened saka "Vintorez" (9mm) tanpa silencer karo cartridges AP ...?
  17. EULA
    EULA 28 Oktober 2022 08:39
    -4
    Lan apa sing ngalang-alangi sampeyan nyepetake sling menyang sabuk, dawane rong meter, lan wis ana AK, kantong lan liya-liyane? Aku metu saka lawang ngisor, ngapusi ing menara, narik "tali" lan narik senjata. Lan yen sampeyan nyusup, nyeret kanca, senapan mesin ing mburi tanpa nyekel tangan sampeyan. Bisa uga ditambahake kaya tas utawa tutup supaya gaman kasebut reged banget nalika nyusup karo sing tatu, umume, ide kasebut jelas.
    1. Andrey VOV
      Andrey VOV 28 Oktober 2022 10:36
      +5
      Apa sampeyan wis mlebu ing tank? Apa sampeyan mikir gampang banget kanggo narik barang nganggo tali?
      1. EULA
        EULA 28 Oktober 2022 17:48
        -3
        Sijine buntelan ing kursi, metu, tarik bungkus kasebut.
        1. Andrey VOV
          Andrey VOV 28 Oktober 2022 19:34
          +1
          Sampeyan ora mangsuli pitakonan, apa sampeyan njagong nang tank?
          1. EULA
            EULA 28 Oktober 2022 21:11
            0
            Aku kudu menek, nanging ora kanggo drive. T62 ing versi geni, padha dikembangaké soko kanggo wong-wong mau sing ora pindhah menyang seri, nanging crita liyane.
  18. Sergey Aleksandrovich
    Sergey Aleksandrovich 28 Oktober 2022 09:10
    +3
    Kanggo saben platoon tank, iku seng di pengeni kanggo duwe siji tank support kendaraan tempur (BMPT) kanggo evakuasi kru tank rusak. Lan BMPT iki kudune ora duwe rong panggonan kosong kanggo peluncur granat, kudu ana telu utawa malah papat panggonan kosong.
  19. Maxim G
    Maxim G 28 Oktober 2022 09:54
    +2
    Sampeyan ora bisa mung nggawe AK karo majalah shortened kanggo 20 babak, lan tong minyak rada cendhek, nanging tanpa masalah kaya AKSU (utawa ora tutul tong minyak ing kabeh, yen masalah isih katon), Gamelan metu kabeh unsur protruding. gendéra lsp.

    Lan pitakonan ing AK-12 iku ril kanggo pandelengan lan ngarsane mburi ing tutup panrima, iku dadi kaku tetep, ora kaya ing AKs sadurungé?
    1. CouchExpert
      CouchExpert 28 Oktober 2022 10:02
      0
      Kutipan: Maxim G
      Lan pitakonan ing AK-12 iku ril kanggo pandelengan lan ngarsane mburi ing tutup panrima, iku dadi kaku tetep, ora kaya ing AKs sadurungé?

      Iku tetep luwih rigidly lan luwih kaku, nanging tutup iku tutup, supaya mung tata letak AR-shaped bakal nylametaké panjenengan saka masalah karo pandelengan. Contone, ing gelombang mikro:
      1. Maxim G
        Maxim G 28 Oktober 2022 10:10
        +1
        Inggih, punika pitakenan, kanggo apa padha nindakake, yen ana backlash.

        Ing mburu carbine Vepr diselehake tinimbang ing mburi, sanajan ana uga bar ing tutup.
        1. CouchExpert
          CouchExpert 28 Oktober 2022 11:10
          +4
          Iki ora amarga wong ing Kalashnikov bodho lan ora ngerti iki. Iki tegese pelanggan menehi go-ahead kanggo iki, tegese iki minangka solusi kompromi ing pengaruh sawetara alasan. Apa sing bakal kita lakoni sacara massal karo senapan bermotor kanthi optik / kolimator? ora? Banjur apa bedane carane dheweke duwe mekanik ing kana? Ing konflik lokal modern, kanthi statistik, jumlah kartrid sing dibutuhake kanggo mateni wong siji diitung puluhan ewu, lan nuduhake kekalahan shooting antarane kabeh losses sawetara persen. Lan saiki, yen saiki ana ing tangan penembake sing diarani saka cadangan ana senapan mesin sing luwih maju kanthi struktural ... apa iki bakal mengaruhi nilai kasebut?
          Ing kene, gegayutan karo topik artikel ... kita mbantah apa sing luwih apik kanggo tanker minangka senjata EDS. Iku misale jek sing perlu bedhil mesin, nanging cilik, nanging ing syarat-syarat statistik, supaya iku ora akeh Samsaya Awon saka infantri. Nanging lelucon, yen bisa nggawe bedhil mesin kaya ngono, mula kabeh infanteri uga bakal melu sing kaya ngono, amarga luwih penting duwe bedhil mesin sing apik tinimbang kru / pilot / juru tulis / juru masak. Titik liyane yaiku kanthi nyuda dimensi (dawa tong minyak), kita bakal nyuda garis penampakan lan nyepetake shooting akurat, lan tanker kita ora paling "pro" ing njupuk (lan ditambah karo akibat saka evakuasi). Ayo pindhah menyang: statistik, kanggo sinau njupuk luwih utawa kurang akurat (sing pancene perlu lan mestine) iku njupuk wektu sasi lan bab sawetara ewu babak, lan iki saka ukuran lengkap (400+ mm) tong minyak, nanging karo kita. ... ing umum, iku cetha. Lan apa kita duwe akeh tanker, rata-rata, umume njupuk kanggo layanan? ora? Lan apa prabédan iku nggawe kanggo wong-wong mau banjur saka apa kantun?
          Makane telikpramuka diwulang kanggo ndeteksi ndjogo, nanging padha ora mulang kanggo njaluk adoh saka iku. Jancok sampeyan lunga saka dheweke. Jancok sampeyan, dadi tanker / pilot, ing njaba mobil sing nggegirisi, sampeyan bakal nglawan penembak sing duwe pengalaman / katrampilan / batang / kartrid luwih akeh. Iki carane wong ngomong bab perang. Yen bejo, slamet, yen ora bejo... vae victis. Ngrampungake maya kaya masalah konflik ing skala Angkatan Bersenjata kanggo nambah kemungkinan iki mung gampang yen sampeyan ndeleng saka kursi.
          1. Maxim G
            Maxim G 28 Oktober 2022 11:14
            0
            Pandangan mburi uga ora ing lumahing hard, nanging ing backlash.
  20. Alexey R.A.
    Alexey R.A. 28 Oktober 2022 10:51
    +4
    Walkie-talkie. Ing komandan. Ukuran cilik, nanging kanthi frekuensi sing padha, amarga yen tank kasebut khan, tangga-tanggane bakal ngandhani komandan unit ing radio yen "ing 102 iku kabeh. Pancen kabeh." Nanging sanalika kru mbukak tali saka "topi ngomong" menyang kothak karo stasiun radio, iku kabeh. Ngelingi sing kadhangkala ana jarak owahan kanggo lokasi, plus kondisi umum, iku bakal seng di pengeni kanggo mung laporan kanggo printah langsung sing kru urip lan relatif sehat.

    Ana aspek katelu - sampeyan kudu bisa nggunakake walkie-talkie. kene nangis murza kanggo digunakake ing lapangan "Granite":
    Iku bakal dadi "kanthong R-159" (kekuwatane padha), nanging alangan - ing wayahe ing pasukan, ngendi iki R-169P1-01s tetep, lan ora decommissioned menyang lemari kanggo ensigns akal. , paling asring iki mung bata guna. Kenging punapa?
    Pisanan, baterei. Dheweke (tiba-tiba!) duwe urip layanan. Mulane, paling asring, baterei ing stasiun iki matèni pati, lan iku tetep mung kanggo matur nuwun kanggo pencipta kanggo manunggalaken baterei lan pangisi daya karo Kenwood KNB-15, kang sampeyan bisa pindhah lan tuku ing prices cukup.
    Kapindho, antena. Antena piranti portabel iki ing sawetara operasi sing dibahas yaiku "pecut" sing dawa. Lan, wis dibuktekake kanthi praktik manawa pancen mokal kanggo meksa "profesional militer nyata" supaya ora nggawa stasiun radio kanthi antena, ngobahake kaya pendulum, ora mecut bawahan sing ora sopan kanthi kabeh kekuwatane karo iki. antena lan ora kanggo drive mabur adoh saka piyambak karo antena iki, ketoke, soko weruh profesionalisme militèr bener. Mulane, ing tentara, konektor antena ngeculake kanthi cepet lan ngilangi papan miturut semboyan "Apa sing bakal ditindakake konektor iki? ITU BESI!"
    Ing ngisor iki sing stasiun radio karo antena resmi ditempelake bener bisa tanpa iku, lan nalika pangguna bengok-bengok ing stasiun kanggo dangu, nyoba kanggo bengok-bengok kanggo wong, kang cepet Burns tataran output stasiun. Stasiun dadi metu saka urutan, nanging, mesthi, iku terus kanggo nguripake. "Nomer ing layar padhang."
    1. Bad_gr
      Bad_gr 28 Oktober 2022 12:32
      +7
      Baharak (Afghanistan), implementasi intelijen. Esuk-esuk desa wis wulu, kita ngenteni ing gunung kanggo dushmans miwiti ninggalake desa ing dalan. Nang endi wae sing gunner artileri lungguh, sing kesawang spooks mangkat (ora ing dalan ngendi kita). Artileri (baterei D-30) dumunung ing desa, nanging gunner artileri ora bisa nguwuh saka walkie-talkie. Teka metu kanggo kita, nanging kita ora njaluk padha, hubungi wong sing padha lungguh ing ndhuwur kita ing gunung. Dheweke teka menyang baterei lan ngandhani apa sing dijaluk gunner. Howitzer lunga nang endi wae. Gunner mbenerake, tindak menyang kita, kita padha ing gunung, padha ditransfer menyang baterei. Padha ditembak maneh. Banjur padha wiwit resent saka gunung iku ora tugas dadi retro-translator, ana cukup tugas dhewe. Sumpah, mat-remat. Lan gunner ora metu kanggo kita (Aku wis ngirim kita, nang endi wae, karo sambungan kuwi).
      Iku saka kene:

  21. bingo
    bingo 28 Oktober 2022 11:22
    0
    Umumé, misale jek dadi wicaksana ... Sawetara perkara cilik, contone, manawa arrester nyala bisa dicopot, bakal nyepetake, lan ing umum tanker butuh Ksenia, utawa luwih apik, shortening anyar ing 5,45. . Flyer lan tanker isih ora bisa nindakake perang lengkap, shortening luwih medeni, nanging cukup bisa kanggo break liwat waja. Dadi ora mung wong sawah.
    Toko, mesthi, ora ana ing pinggul - tiba ing kit awak kasebut bakal mateni sikil sampeyan paling sethithik sakcepete. Mangkono - nganti patah gulu femoral, kaya ngono, lan kabeh - ora ana shortening maneh. Nanging waja, malah Kevlar ... Aku ora ngerti carane padha malah nyusup liwat hatches, nanging ing kasunyatan waja bakal njupuk mati kabeh bebarengan. kecanthol kaping pindho.
    Kanthi walkie-talkie - iku ora cetha, iki dudu flyer, kok tank piyambak mungkasi munggah kapisah saka dhewe, sing perlu walkie-talkie kanggo ngandhani ngendi iku?
  22. tukang sulap
    tukang sulap 28 Oktober 2022 11:41
    +3
    Aku maca artikel lan komentar .... Kaget, kabeh wong nyoba kanggo menehi hasil karo jalaran, nanging ora karo sabab!
    Tank ditabrak, diobong, bledosan amunisi bisa, kenek anyar bisa.
    Kenapa tank kobong? Yagene tank ora dilindhungi saka kemungkinan detonasi amunisi nalika ana geni? Yagene mungsuh bisa nembak tank sing mandheg amarga gagal, kaya ing jarak tembak? Nanging, kanthi kapisah, kenapa mungsuh bisa nggunakake tank sing ditinggalake kru kanggo tujuan sing dituju?
    Iki minangka pitakonan sing kudu dijawab. Contone, karbon dioksida kanthi piranti ambegan kru sajrone limang menit, kanthi cepet nggawe BC ora bisa digunakake, ora sensitif marang pembakaran, minangka pilihan, mbuwang BC ing segara, nyetel layar kumelun terpadu (opto, panas, radio) kanggo durasi evakuasi kru, autodetonation saka tank yen evakuasi mokal.
    Cetha yen kabeh iki minangka solusi sing konstruktif, ora gumantung marang kru, nanging teknik kasebut dibahas ing kene (ing pangertèn, ing VO), lan dudu tumindak kru, lan solusi kudu diusulake teknis. , sacara teknis, yaiku ngilangi sabab, lan dudu akibat. Yen ora, apa gunane kabeh obrolan iki?
    1. griffin ireng
      griffin ireng 28 Oktober 2022 21:28
      +2
      Amarga kabeh sing dibahas sadurunge nabrak tank ora malah atusan, nanging atusan ewu - desain, cape, kazy, waja, lan sapiturute, lan liya-liyane. ngungsi.
    2. bingo
      bingo 29 Oktober 2022 05:49
      0
      Kutipan saka Conjurer
      Napa

      Tank punika consumable pertempuran

      Kabeh padha ngalahake, lan tembakan ing Pine saka KK menehi ratsuha "Aku wuta, aku lunga"
      Padha diantemi munggah. Lan dheweke kerep kenek
  23. faterdom
    faterdom 28 Oktober 2022 12:11
    +4
    Tugas utama kru tank sing rusak yaiku uwal, lan ora metu lan dadi senapan bermotor sing dilengkapi lan dilatih.
    Faktor wektu penting ing kene ing wiwitan - mula, kabeh kudu dadi unsur jas utawa peralatan, maksimal dipasang ing kursi - ora luwih.
    Bronik? Ora bakal ana tanker ing waja, paling kokain, menek menyang tank, Mungkin iku saranake kanggo duwe kanthong ing overalls ing lindens, lan set piring kanggo wong-wong mau ing tas liwat Pundhak? A kompromi, mesthi, nanging ing paling bakal ana kesempatan, yen ana wektu, kanggo nggawe waja metu saka setelan. Kit pertolongan pertama? Saben juru masak lan sopir kudu duwe dhewe, lan luwih-luwih kanggo tanker.
    persenjataan? Soko kaya AKSU 74 bakal nindakake, Mungkin drum cilik tinimbang majalah flat. Aku mikir yen bom kumelun ora bakal ngganggu saben anggota kru supaya bisa nyuda mungsuh saka geni sing dituju. Radio sing bisa dipakai? Apik banget, paling ora saka komandan, supaya bisa navigasi gambar perang lan supaya sampeyan ngerti babagan sampeyan dhewe, yen ora, bisa uga dadi pengontrol pesawat canggih. Kanggo helm - kene kudu mutusake MO, opsi dikembangake, nanging, sakperangan alesan, ora ana owah-owahan. Kacamata minangka unsur helm. Senter, piso, kompas, kabeh jinis barang cilik - set kanggo kru.
  24. Oleg133
    Oleg133 28 Oktober 2022 12:24
    +2
    - Apa padha kudu ilat ing tutup?
    Pikir Leonid Ilyich, unscrewing tutup ing botol vodka
  25. Dimax Nemo
    Dimax Nemo 28 Oktober 2022 13:56
    +7
    Ora ana gunane kanggo ngomong babagan pasokan APS - kanthi cepet dijupuk saka produksi. Lan nalika nyoba mulihake, dheweke ora bisa nindakake kanthi normal.
    Yen penulis ora wareg karo APS, iku cukup logis sing uga ora bakal wareg karo bedhil submachine.
    Aku wis maca babagan kartrid "penengah" liyane (antarane pistol lan otomatis "penengah") kira-kira rong puluh taun. Ora ana ing pungkasan, dheweke ora nate diadopsi. Ora ana sing bakal ngenalake barang liyane ing macem-macem amunisi kanggo tugas sing sempit.
    Dadi AKS-74U "selawase". Iki minangka analog saka carbine lan bedhil submachine, kekurangan sing luwih sensitif ing polisi tinimbang ing tentara. Ganti "Ksyukhas" karo bedhil submachine ing Kamentrian Dalam Negeri lan bali menyang tentara kanggo tujuan kang padha dikembangaké, kanggo lengen wong sing gegaman utama mesthi ora mesin otomatis, lan kanggo kang pistol punika. isih durung cukup.
  26. akurat
    akurat 28 Oktober 2022 14:22
    -4
    Tank kudu dilindhungi dening kompleks proteksi aktif, amarga kita wis diwenehi akeh babagan sadurunge operasi khusus, nanging kita ora nate weruh siji-sijine ing perang.
    Lan yen tanker metu saka tank, dheweke bakal duwe bedhil mesin utawa ora bakal ana kesempatan kanggo skirmish sukses karo infantri dilatih motivasi, iku banget cedhak nul.
    Ing tembung liyane, masalah salah wungu ing artikel.
  27. Perse.
    Perse. 28 Oktober 2022 17:18
    + 10
    Wektu nggunakake daging ing perang wis liwati, kita uga mung kudu cocog karo semangat modernitas. Ing laku, lan ora ing pameran parade-ditrapake.

    Perang mesthi dadi lendhut, getih lan daging. Susah, nanging ora dadi akeh amunisi ala sing nggawe daging prajurit, nanging mediocrity saka printah.
    Uga, kok nyoba kanggo makili lone ranger saka pilot downed, kang tugas kanggo pindhah menyang dhewe, evading tanah pertempuran. Semono uga kapal tanker sing ninggalake tank, utamane sing kobong lan tatu. Ing kasus apa wae, dheweke ora bakal luwih apik ing medan perang grunt. Banjur apa ngimpi senjata-tindik waja?

    Kaya liyane, ing unit tank? Contone, IDF, ing ngendi wong lanang ngerti babagan perang. Dadi, dheweke njupuk kursus kanggo pejuang enom, banjur njupuk kursus sing ana hubungane langsung karo posisine ing kru tank (contone, sopir), banjur kursus 4 wulan kanggo para pejuang enom, lan banjur mlebu. layanan militer ing macem-macem wilayah Israel. Biasa wae. Ora ana senjata "spasi" lan setelan ajaib, nanging ana tank kanggo wilayah kasebut minangka Merkava, organisasi lan interaksi sing apik.

    Apa sing dibutuhake tanker? Nyatane, kabeh iku prasaja, sampeyan layanan peralatan ing taman - njaluk tank ireng, overalls nyaman lan praktis lan njupuk ing sirah. Sinau ing lapangan, shooting, - ngganti karo headset.
    Sampeyan tindak perang, sampeyan pindhah menyang perang, - tinimbang jumpsuit ireng wis ana "tokoh", impregnated karo solusi fire-retardant khusus. Kajaba iku, materi saka overalls kuwi uga nglindhungi saka pecahan cilik, nggawe kru siro kanggo imagers termal lan liya technical saka mungsuh. Kanggo iki, tinimbang headset klasik, helm digawe saka bahan komposit lan waja awak sing entheng. Lan ora perlu mbayangno kru sing ninggalake tank minangka tim ing pulo gurun, sampeyan butuh barang sing paling penting sing kudu digabungake kanthi amunisi.
    1. Komet
      Komet 29 Oktober 2022 13:37
      +2
      Kutipan saka Perse.
      Wektu nggunakake daging ing perang wis liwati, kita uga mung kudu cocog karo semangat modernitas. Ing laku, lan ora ing pameran parade-ditrapake.

      ... Kaya liyane, ing unit tank? Contone, IDF, ing ngendi wong lanang ngerti babagan perang. Dadi, dheweke njupuk kursus kanggo pejuang enom, banjur njupuk kursus sing ana hubungane langsung karo posisine ing kru tank (contone, sopir), banjur kursus 4 wulan kanggo para pejuang enom, lan banjur mlebu. layanan militer ing macem-macem wilayah Israel. Biasa wae. Ora ana senjata "spasi" lan setelan ajaib, nanging ana tank kanggo wilayah kasebut minangka Merkava, organisasi lan interaksi sing apik.
      ...

      Ya, lan kita nginep 2 jam ing Wadi Saluki. Saka 11 tank sing kenek, 5 kalah. Disimpen mung amarga kekurangan MLRS, penerbangan lan artileri mungsuh, uga peralatan pengintaian sing winates.
      1. Perse.
        Perse. 30 Oktober 2022 16:23
        0
        Kutipan: Komet
        Ya, lan kita nginep 2 jam ing Wadi Saluki. Saka 11 tank sing kena, 5 kalah.
        Salah pitungan prentah diakoni, padha ngremehake mungsuh. Kurang koordinasi antarane kru waja, infantri, dhukungan udara cedhak lan artileri ninggalake pasukan waja.

        Kapal tanker dhewe ngaco, kaya sing kacathet, ora ana tanker siji saka kabeh 24 tank sing dikira nggunakake granat kumelun saka tank nalika diserang, iki dianggep minangka bukti liyane yen dheweke ora cukup dilatih, lan ora bisa ngatasi. peralatan sing dipasrahake marang dheweke. Petugas mandheg lan mbantu kru kendharaan sing rusak, tinimbang njupuk tank liyane metu saka titik kritis.

        Nanging, Merkava (Mk.4) sing nylametake akeh tanker.
        Yen tank iki saka generasi sadurungé, padha ora dilengkapi teknologi paling anyar lan sistem pertahanan diri aktif, losses wis luwih.
        Ing kasus apa wae, wong bodho ing Israel luwih sithik, lan nyawane prajurite luwih dihargai.
  28. sifgame
    sifgame 28 Oktober 2022 17:22
    +9
    Mesthine, penulis bakal ngunggahake pitakonan sing perlu, nanging kahanan kaya mengkono bloggers ngumpulake pilot kanggo overalls lan walkie-talkie normal, lan infanteri nglengkapi dhuwit dhewe ing toko militer kurang ajar. Lan marang latar mburi iki, iku mung Fantastic sing siji saka pangkat dhuwur bab tanker miskin bakal ngomong tembung kanggo peralatan.
  29. Sedoy
    Sedoy 28 Oktober 2022 17:23
    +4
    Yen sampeyan ndeleng gambar kasebut, diameter lawang kanggo T-72 sing padha mung 56 cm. Cukup njupuk lan pikirake dhewe carane bakal trep kanggo sampeyan nyepetake lawang kasebut kanthi senapan mesin lan kanthong.

    jenis masalah...
    siji kudu nganggep yen hatch ing kendaraan lapis baja kita standar ...
    mulane, ing BMP-1 lan ing tank, padha kira-kira padha (Aku wis tau menyang T-54/55 luwih saka sapisan - aku ora sok dong mirsani beda ing hatches)
    ajeg terjun payung liwat lawang komandan saka kendaraan tempur infanteri kanthi peralatan lengkap infanteri - ora weruh masalah khusus ...
    Kajaba iku, ing wektu kasebut, kantong kasebut ora tau dipakai ing pinggul - malah ora miturut piagam pengeboran - dumunung ing sisih tengen, luwih cedhak karo weteng ing tingkat pinggul ...
    lan dudu senapan serbu AKMS, sing ana ing tanker, nanging AKM lengkap kanthi majalah sing diikat (minangka aturan) - ora ngganggu metu saka hatch ...
    Minangka kanggo "teka", banjur ing negara cangkang-kaget kabeh bakal ngganggu sampeyan, malah PM ...
    saiki kanggo pitakonan - ninggalake mobil menyang perang ...
    mulane tanker kudu duwe gaman sing cukup, dudu PP lan shnyaga liyane ...
    luwih becik ora golek Kalash (lipat), mung kudu paling ora telu saben tank, ora ngetung pistol ...
    Varian saka jinis ASM "Val" bisa uga, tanpa silencer, kartrid cendhak, entheng, bisa mateni 9 * 34, jarak nganti 400m, sanajan perawatan uga seneng kebersihan ...
    1. WapentakeLokki
      WapentakeLokki 28 Oktober 2022 20:31
      +3
      Aku uga kepingin weruh - kok ing USSR lan banjur kanthi otomatis ing Federasi Rusia iki diadopsi ing tank (uga, BMP_BTR) kandhel (utawa, ngomong, antrian super kandhel) lan iki diiringi pilihan saka undersized (sanajan amba-shouldered) tank pasukan (lan nyoba kanggo mbukak 85-100 mm artileri utawa narik clutches) misale jek kula (sawise kabeh, malah nyabrang kabeh padha misale jek) line-up karo hatches sempit lunga saka kono (sanajan Gusti Allah ngalang-alangi. Aku ora ngerti carane 56 cm nambah resistance waja saka menara, Boten kados ngandika 70 cm) uga banjur iku ala (lan asring cukup heroik .. ing) uga-panganan rekrut Piye wae ngatur kanggo mlebukake menyang lawang ngisor, nanging saiki kita isih duwe 2020 (lan ora 1950) lan Recruit mesthi ora wesi Arnie, nanging ora kembar DeVito uga ... dadi apa .. sawise 90s pemisahan, T-90 anyar digawe ing ukuran lawang sing padha utawa perancang. pasang kru (ya nganggo piranti kasebut) menehi karakteristik kinerja lan ergonomis (ya, prawan Imperialisme sing korup kaya cybernetics lan genetika) miturut sisa (nanging aku weruh (ing parade mangan -t-nanging) Armata nandhang sangsara. ana lawang, katon luwih amba (il lan luwih akeh) .. ing amers (lan deutsches) ing buritan menara, sing diarani panel kalah digawe (iki nalika kethokan sub-kaliber utawa ATGM mlebu ing SM, panel mabur munggah njupuk energi saka bledosan munggah nylametake kru (kaya iku) .lan apa sing nyegah kanggo nindakake dipecat (nalika integritas menara wis bajingan munggah) lawang ngisor karo ring 15-20 cm .. lan banjur wong saka kru a AK panas paling ora njupuk PKM karo sampeyan - sampeyan ora bakal macet .. nanging kabeh usaha kita kanggo mbantu passans (ya, sedulur kita sing ing tank) iku swara saka swara nangis.. lan pangembang saka Tagil kabeh nganti ... carane keling kendi karo sprats (ing rasa kenceng) padha bakal terus (amarga Armata kaya wortel ing ngarepe moncong kuldi (iki ing raos folklore lan ora wani kita. BT RF) lan perang kaya MIN nganti tengah abad ing T-72_90 .. sedhih
      1. Sedoy
        Sedoy 29 Oktober 2022 12:54
        +1
        padhet (utawa ucapake lineup super padhet)

        dhasar Watson...
        Ergonomi lan keprihatinan kanggo wong ora tau dadi bagian saka tugas para perancang ...
        dimensi penting - luwih cilik, "luwih apik" ...
        mbandhingake T-34 lan Tiger ...
        kanggo ngurangi bobot lan nambah pangayoman - waja diselehake ing amba, Empu pangurangan ing papan internal nalika njaga dimensi njaba ...
        Macan "alun-alun" - ing njero ruangan...
        ngrawat kru - malah ora duwe headset / helm - padha perang nganggo topi - ora perlu ngalahake sirah ...
        dimensi Ngartekno ngluwihi T-34 ... nanging kanggo pangayoman iku perlu kanggo nambah kekandelan saka waja - lan iki bobot, karo kabeh jalaran - ora ana kemampuan salib-negara, akeh kreteg ora terus (utamané ing dina iku), lsp.
        lagu sing padha karo Abrams - ing jero kaya ing penthouse ... nanging dheweke ora bisa "numpak" dhewe, butuh trawl, ora pas ing platform sepur, maneh, kreteg ing Eropah ora ditahan, etc .
        kanggo panel BC, lan liya-liyane, mula ing praktik iki omong kosong ...
        ya, menara ora ambruk, nanging kru ora bakal nylametake ...
        nanging kanggo Abrams sing padha, menara kasebut ambruk amarga bledosan konvensional ing ranjau darat - Irak
        sampeyan bisa ndeleng carane ngrusak menara Macan Tutul sing padha ing Suriah ...
        full fotone...
        Dadi, iki "sekolah", mbandhingake kabeh gaman, senjata cilik umpamane - kita bisa langsung weruh yen militer ... lan sing kulon kaya dolanan, ayu - desain, ergonomis, lsp. sampeyan bisa nyelehake ing bufet ... :)
        ana film dermaga Amerika babagan T-34 lan Tiger - nuduhake lapisan welding waja, sampurna ing Tiger, ing T-34 kaya banteng nesu ...
        lan kesimpulan: ujar manawa Tiger mbutuhake tukang las kelas dhuwur sing ngentekake pirang-pirang jam ing karya kasebut, lan ing T-34 "bocah" bisa nindakake welding kasebut - yen dheweke tetep ...
        iki pendekatan ...
      2. solar
        solar 1. november 2022 19:56
        0
        mesthi ora wesi Arnie

        Sopir tanker :))
  30. SergM
    SergM 28 Oktober 2022 17:25
    +2
    Dear penulis "Romawi Skomorokhov". Aku wis nelusuri situs iki kanthi kapentingan nganti pirang-pirang taun, lan khususe materi sampeyan, amarga ketegangan militer sing terus saya tambah ing negara kita. Lan nggatekake uga aku isih dadi pejabat cadangan (dhaptar) umur 57 taun, sing nampa pangkat lètnan senior t.v. Sawise lulus saka universitas sipil, dheweke ora dadi tentara, nanging ing kamp latihan dheweke mlaku kanthi apik ing T-55 lan T-72 kanggo sawetara puluhan kilometer. Mung wae, kita dilatih kanthi tliti nalika pertengahan 80-an kanthi tumindak perwira Afghan - saka senior lan luwih tuwa. Kabeh masalah sing sampeyan tulis ing kene, dheweke nuduhake kanthi rinci, lan nuduhake luwih jero ing papan kasebut ... uga, bakal suwe. Suvorov blak-blakan ngandika: "brevity minangka adhine bakat" - kanggo militer, iki langsung dadi masalah urip / pati. Amarga iku A.V. Suvorov nulis: "Sawijining menit nemtokake asil perang, dina sing ilang padha karo perang sing ilang, sasi sing ilang nemtokake ambruk kekaisaran." - iki isih ana ing abad kaping 18! Mulane, aku ora bakal ngomong babagan kabeh kajaba senjata lan sandhangan, sampeyan nulis. Nanging kanthi gaman tanker (YES AND A PILOT!), Aku mikir ing RUSIA saiki pitakonan iki mung UNSOLVED. Mangkene wayahe sing ditemtokake: sikap babi kita marang wong minangka warisan saka 300 perbudakan: wong ora ana apa-apa, iku bisa dikonsumsi ("wanita isih nglairake"), nanging "peralatan larang banget" - kanggo mundhut. peralatan sing pancen ora bisa digunakake ing Rusia ing kahanan apa wae - sampeyan ngerti apa sing bakal kelakon - malah kanggo para veteran sing dibalut? kita. Bab sing padha sing saiki wis jelas - kanthi mobilisasi saiki: "ora perlu melas wong, sampeyan kudu melas materi" - tradisi Rusia sing wis suwe, sing kabeh dialami dhewe. kulit. Sampeyan, Roman Skomorokhov, kanthi bener nyathet yen saiki pilot kita wis dilengkapi maneh saka pistol otomatis Stechkin sing luar biasa - menyang "reformis inovatif" sing luwih cendhek ing kabeh cara - miturut Chubais (kacarita - ing introduksi lan milyaran ngginakaken) bedhil submachine tanpa guna. Lan kanggo kula, senjata pribadi tanker, sing cocog kanggo dina iki, wis digawe lan diuji, lan ora digawe dening sapa wae, nanging dening Shipunov sing padha. Iki diarani PP-90M (mung ora bakal bingung karo PP-90M1 - siji unit ing jeneng mbedakake senjata temen beda dirancang kanggo pasukan khusus polisi, iki ora bab kru kendaraan tempur). Video - babagan kene https://youtu.be/H-DSUlFnePI Lan karo - tanker ora perlu nggawe apa-apa, ora perlu frills, karo kanthong tambahan, majalah ing sikil, etc. Mung senjata pribadi normal ing tingkat iki ora bakal diwenehake marang kita dening tentara nyata. Aku - sampeyan bisa guess - kok padha ora bakal. Lan instruktur tempur kita uga ngandhani babagan iki ing tengah taun 1980-an ...
  31. Georgy Sviridov_2
    Georgy Sviridov_2 28 Oktober 2022 19:19
    +1
    Pitakonan dina iki, kepiye PPK-20 bakal mbantu yen PP-2000 ora bisa mbantu? Ing kana, kartrij iku padha utawa PP-2000 duwe waja sing luwih tindikan, sing mesthi jahitan helm ing kabeh jarak sing bisa ditrapake kanthi nyata.
    Banjur sampeyan kudu ngomong babagan Ksenia utawa mesin ukuran cilik sing luwih modern.
    Saka kabeh PP, PP-2000, bebarengan karo SR-2 lan SR-3, nduweni kartrid paling kuat. Nanging ing wektu sing padha, ukurane cilik, lan kanggo pilot melu perang ing lemah, iki, ing asas, kabeh - mung kesempatan kanggo mati kanthi kamulyan lan ora bisa ditawan.
  32. Komentar wis dibusak.
  33. Georgy Sviridov_2
    Georgy Sviridov_2 28 Oktober 2022 19:28
    +3
    Ya, penulis ing tangan kaya kecoak ing pesawat TV. 7N31 ing PP-2000 mesthi ora kalah karo 4,6 ing MP-7.
    Yen kita ngomong babagan tanker, mula AKS mesthi bakal luwih apik tinimbang MP-7, amarga ora ana masalah karo kartrid, nanging beda karo MP-7 murni polisi, sing ora ana gunane. perang amarga saka cartridge unik. Lan ya, PP-2000 bakal mandheg luwih apik lan ngrusak sing padha utawa luwih apik.
  34. tank66
    tank66 28 Oktober 2022 19:31
    +7
    Hello everyone! Cathetan cilik saka hussar oli ireng lawas, mbok menawa aku bisa numpak T-62 dhewe ... latihan singkat 84-86 / dra /: bedhil serbu Aks-74u, mung AKS, gampang pas. menyang njero kothak .... werna jumpsuit - yen mung ora jambon / terry bakal ngguyu / ... nanging, ing kene, ana kasus nalika macet, ora ana kene, lan menara wedge kejiret bebarengan / ana pimp khusus ing pemicu listrik / sampeyan bisa njupuk ing bledosan dawa watara wilayah lan nyuda kepinginan kanggo njupuk karo RPGs. Lan yen kabeh wis rampung, aku kelingan, kita lagi lungguh ing geni lan nalar = apa yen wong pinter saka industri pertahanan ora kudu nempel bedhil mesin tinimbang PKT, kanthi "belenggu" kaya infanteri, supaya yen ana apa-apa, copot, kenceng bokong, lan sampeyan malah ora perlu pemandangan - ngerti sijine tracer 4-5th ing tape prajurit
    1. EULA
      EULA 28 Oktober 2022 21:13
      +3
      Minangka asil saka Chechen, dikembangaké. "machine gun survival kit" utawa jeneng kikuk padha. A nangani karo bokong lan pemicu, ditempelake ing panggonan pemicu listrik, lan bipod. Aku wis ora ndeleng langsung, mung ing majalah ing awal 2000s.
  35. Altman
    Altman 28 Oktober 2022 19:33
    +3
    Artikel sing ditulis kanthi apik, malah aku, wong tuwa, ngerti kabeh. Ora gampang perang ing tank. Aku mung bisa nulis, matur nuwun banget. Ing taun 1943-44, mbah kakung kita perang ing tank T-34, mesthine luwih elek. am
    1. sifgame
      sifgame 29 Oktober 2022 15:45
      +2
      Kang menehi kritik dening film Soviet, tanker saka Tentara Abang, nalika ninggalake tank, murub saka TT.
  36. asetofenon
    asetofenon 28 Oktober 2022 20:10
    +1
    Toko kanggo mesin kanggo nyelehake ing kanthong celonone? Seger saka...
  37. Maxim Karmanov
    Maxim Karmanov 28 Oktober 2022 20:36
    0
    Lan kenapa sampeyan nganggep AK-74M, lan dudu AKSU, minangka senjata kru biasa? Iku misale jek mung pilihan tengen, paling iku apa, kanggo tanker.
  38. odisey3000
    odisey3000 28 Oktober 2022 20:49
    +3
    omong kosong ing wayah wengi sing padhang rembulan, penulis lali yen isih ana senapan serbu kaya AKSU lan ora perlu nggawe celonone nganggo fly bali, mula kabeh diciptakake miturut pambangun menteri lan ana helm kanggo tanker. lan overalls nyaman, kabeh ana, nanging ngendi iku liwat cakrawala. Iki saka seri padha Ratnik digabungake lengen pesawat, kang kabeh ana kanggo fighter lan padha ora nuduhake marang ngendi wae, nanging kaya perang. , maneh, sak ndonya lagi macak tentara, kayane mung ana wong bejat ing saubengé Kementerian Pertahanan utawa hama.
    1. Realistis58
      Realistis58 29 Oktober 2022 06:45
      -1
      TENTANG MALING LAN CROOKS KOWE Isih RAGU?
  39. katkasi
    katkasi 28 Oktober 2022 21:28
    0
    Saliyane bantahan sing aku ndhukung kanthi, iku bakal luwih apik kanggo duwe beacon radio individu sewn menyang overalls karo kode pemilik sing bakal miwiti karya sawise nguripake dening pemilik. wektu iki. Kanggo pilihan saka tatu, ora mung tanker, iku bakal wektu kanggo mikir bab lan introduce drones tandu otomatis sing ketemu tatu dening beacons lan njupuk menyang pos sanitasi.
  40. TatarinSSSR
    TatarinSSSR 28 Oktober 2022 21:49
    +2
    Aku ana ora perlu reinvent setir. Ing jagad nalika kru kendharaan tempur kuwatir, kabeh wis diciptakake, diuji lan diuji. Kanggo ana, jumlah sing diasuransiake kanggo ciloko lan ciloko saka panggunaan peralatan militer amarga kesalahane perancang dhuwur, lan ana kompetisi nyata kanggo pangembangan lan pasokan menyang pasukan. Deleng peralatan tanker Inggris, Jerman, Amerika, Swedia, lan liya-liyane, ing endi lan kepiye kabeh dumunung lan ing ngendi dipasang. Lan tindakake padha, nanging njupuk menyang akun pendapat saka tanker kita. Lan aja dadi omong kosong.
  41. Eug
    Eug 28 Oktober 2022 21:54
    +1
    Dadi misale jek ana overalls (?) Barmitsa ... tinimbang PPK-20, kanggo kula, AKSU-74 utawa AM-17 bakal luwih efektif, utamané yen padha duwe majalah kanggo 20 babak .. umume, sampeyan ora bakal meri wong lanang - saiki prajurit dimuat dadi luwih sing mung obah (lan yen sampeyan kudu ngatasi alangan utawa ninggalake BM, banjur vaaasche) iki masalah .. kampanye, rauh bakal dijupuk menyang tentara ( utamane menyang bedhil lan tanker bermotor) kanthi dhuwur ngisor 1.70 lan bobote kurang saka 60 kg ...
  42. Mung pengunjung.
    Mung pengunjung. 28 Oktober 2022 22:48
    -1
    Aku malah ora mbayangno yen nasib tanker banget tragis, ora kaya pilot))) Mung ana siji kesimpulan saka materi iki. Tank kudu kaya pesawat. Mabur ing hovercraft (supaya ora njeblug ing tambang), duwe radar dhewe, lan catapults kanggo pembalap, nanging tinimbang parachute, nglengkapi kursi tanker karo swiwi mabur karo boosters jet lan sistem kontrol elektronik sing bakal ngirim kanthi otomatis. tanker menyang titik tartamtu. Mratelakake panemume, iku ora dadi angel kanggo nggawe kabeh yen sampeyan duwe otak.
  43. Beck69
    Beck69 28 Oktober 2022 22:56
    +2
    Yen luwih suwe tinimbang anakku sinau, ora ketompo, nanging aku bakal entuk (tuku, nyolong) setelan Kobolt T-jinis.
  44. gromit
    gromit 28 Oktober 2022 23:42
    +2
    Aku maca babagan kapal tanker Amerika ing Irak lan, sampeyan ngerti, keluhan sing padha.
    Siji bedhil kanggo loader lan pistol kanggo liyane. Ana PP apik, nanging ora menehi - lagi larang. Ora ana waja, nanging ana helm cahya.
    Lan resep: ora ana balapan siji, ora ana tutup infanteri - ora ana kemajuan.
    Lan yen ana wong sing njaluk nglirwakake iki, mula dheweke dudu komandan pahlawan, nanging *****. Lan manungsa waé saka perwira khusus Amer dibutuhake.
    Lan yen kahanan mbutuhake nglanggar aturan kasebut, banjur sawise koreksi, perhatian para perwira khusus Amer pantes jenderal.

    Umumé, sampah padha jaban rangkah - padha nglindhungi pilot larang, lan sampeyan bisa tansah njaluk lenga bahan bakar saka Oklahoma, lan banjur nyimpen.
  45. Swasta SA
    Swasta SA 29 Oktober 2022 00:01
    +1
    Kutipan: Vladimir_2U
    "Galil" "digawe" mengko.

    Ya, sampeyan bener, Uzi pancen digawe luwih dhisik minangka infantri massal
    senjata, mung ing sumber wektuku ("Tinjauan militer asing" saka
    1970s) kasebut minangka senjata kru tank lan kadhangkala pasukan khusus (kaya ing liyane
    film pungkasan babagan Entebbe).
  46. stankow
    stankow 29 Oktober 2022 01:05
    +1
    Lan para pelaut? Dheweke duwe daging, ing dek. Malah ana luwih saka ing kursi pilot. Kabeh iki diterangake kaluhuran (penulis bener kadhaptar iku!), Kudu diselehake ing wadhah njaba tank. Inggih, jejere zips. Wadhah sing gampang dipikolehi, utawa malah njupuk kanthi otomatis menyang sisih, supaya ora kobong. Lan ing kana, paling sethithik senapan mesin lan tarub. Ayo padha njupuk kabeh utawa mung sing perlu, miturut kahanan. Paratroopers koyone duwe siji, sampeyan bisa ndeleng.
  47. prahara
    prahara 29 Oktober 2022 01:33
    0
    Kanggo sawetara alesan, penulis ora ngelingi shortened AM-17 senapan serbu, kang uga dikembangaké kanggo arming kru kendaraan wojo.


    Sampeyan uga bisa nonton submachine gun Veresk dikembangaké kanggo pasukan khusus
    Ing kartrid dikuwataké 9*21
  48. prahara
    prahara 29 Oktober 2022 02:07
    +2
    Kit Ratnik-3K dirancang kanggo nglindhungi anggota kru tank, kendaraan tempur infanteri lan operator personel lapis baja saka nyala api, efek termal, pecahan, uga nglindhungi sendi siku lan dhengkul saka macem-macem karusakan mekanik.

    Kit 6B48 "Ratnik-ZK" kalebu rompi anti-fragmentasi, overalls tahan geni musim panas lan mangsa lan helm waja. Unsur-unsur pelindung waja digawe saka kain balistik khusus adhedhasar serat Armos Rusia sing kuwat, sing duwe perawatan anti banyu lan minyak.
    [tengah]
  49. tolmachiev51
    tolmachiev51 29 Oktober 2022 04:23
    0
    "Lan srigala kebak lan wedhus aman" !!! - tugas kanggo tank meh ora mungkin.
  50. Stanislav0009
    Stanislav0009 29 Oktober 2022 04:37
    0
    Siji tank ing lapangan dudu prajurit. Ana tansah infantri klebu. Aku sing tank luwih kamungkinan kanggo kalah metu ing kadohan gedhe. Paling ora iki RPG 100-200 meter. Nanging iki wis ana ing kahanan kutha sing kudu luwih akeh infantri. Aku ora mikir sing relevan babagan iki. Aku kira sing cukup bisa kanggo metu saka lawang ngisor karo Aksu. Ayo tanker ngomong. Setelan protèktif wis dikembangaké. Padha bakal ing everyone.