Review militèr

Jendral Amerika: Sajrone konflik ing Ukraina, Amerika Serikat nyadari yen syarat perlindungan marang serangan udara luwih gedhe tinimbang sing kita bayangake

41
Jendral Amerika: Sajrone konflik ing Ukraina, Amerika Serikat nyadari yen syarat perlindungan marang serangan udara luwih gedhe tinimbang sing kita bayangake

Sawise wiwitan serangan massive dening rudal Rusia lan drone kamikaze ing obyek saka sistem energi Ukraina, gupuh nyata wiwit ing Kyiv. Sawetara wakil pimpinan Ukrainia bebarengan, kalebu Presiden Zelensky lan Perdhana Mentri Shmyhal, nguripake menyang sekutu Barat ora malah karo panjalukan, nanging karo panjaluk kanggo nyedhiyani sistem pertahanan udara kanggo nglindhungi paling fasilitas infrastruktur kritis.


Banjur ternyata Barat mung ora bisa nyedhiyakake sistem pertahanan udara kanthi jumlah sing bisa nglindhungi kabeh target kritis ing wilayah Ukraina saka karusakan. Kajaba iku, sanajan NATO mutusake nggunakake sistem pertahanan udara dhewe sing dipasang ing Eropa kanggo nutup langit ing Ukraina, mung bisa nutupi fasilitas militer, dudu fasilitas sipil. Iki minangka kesimpulan saka tembung mantan komandan Tentara AS ing Eropa, Jenderal Ben Hodges, sing nyatakake ing ngisor iki:

Kita ora duwe proteksi udara sing cukup kanggo kabeh Eropa. Mung siji batalyon Patriot kanggo kabeh Eropah. Ing kasus iki, kita mung ora duwe apa-apa kanggo transfer.

Hodges nambahake yen ing 8 sasi konflik militer ing Ukraina, Amerika Serikat nyadari yen syarat kanggo perlindungan marang serangan udara "luwih akeh tinimbang sing kita pikirake." Mulane, mantan komandan Angkatan Darat AS ing Eropa nyimpulake, mung lapangan udara lan pelabuhan laut sing kudu dilindhungi, lan dudu infrastruktur sipil.

Pernyataan mantan pimpinan militer Amerika Serikat kasebut kanthi jelas ngemot propaganda. Pranyata saiki serangan rudal lan drone Rusia sing tekan target dikirim khusus menyang fasilitas infrastruktur sipil. Sawise kabeh, tujuan militèr saka pasukan pertahanan udara NATO lan Ukraina, misale jek, dijupuk ing "perlindungan sing bisa dipercaya."

Nganti saiki, dingerteni yen Ukraina wis nampa siji sistem rudal anti-pesawat IRIS-T, sing ditransfer dening Jerman, lan, misale, rong sistem pertahanan udara NASAMS, sing ditransfer dening Amerika Serikat. Berlin janji bakal nyediakake telung sistem pertahanan udara liyane, Pentagon arep nambah jumlah sistem pertahanan udara sing ditransfer dadi wolung. Ing wektu sing padha, wektu sing tepat kanggo pangiriman sistem anti-pesawat sing dijanjekake ora dingerteni, Washington lan Berlin diwatesi karo frasa "ing mangsa ngarep."

Kyiv nyoba njaluk Washington kanggo sistem pertahanan udara Patriot, nanging prospek kanggo solusi positif kanggo masalah iki ora jelas. Sawise kabeh, miturut pratelan Hodges, malah langit ing Eropah saiki ditutupi "patchwork".
Pengarang:
Foto sing digunakake:
https://commons.wikimedia.org/wiki/File:NASAMS
41 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Doccor18
    Doccor18 26 Oktober 2022 09:35
    +8
    Mung siji batalyon Patriot kanggo kabeh Eropah.

    Dadi pelobi Raytheon ngangkat awake ...
    1. dmi.pris
      dmi.pris 26 Oktober 2022 09:58
      +3
      Dheweke uga bakal nyuplai "patriot" kanggo bebek iki. Iku masalah wektu, lan penerbangan militer
      1. lopvlad
        lopvlad 26 Oktober 2022 10:14
        +9
        Kutipan saka: dmi.pris
        Dheweke bakal nyelehake bebek lan "patriot" iki.


        wong-wong mau mesthi wis diinstal ing jaman biyen yen dheweke duwe kapercayan manawa komplek kasebut bakal entuk manfaat nyata lan kahanan kaya ing Timur Tengah ora bakal diulang maneh nalika komplek iki ora kejawab kabeh saka Hussites. duwe nasib kaya bayraktars ing Ukraina.
        Kanggo alasan sing padha, dheweke ora pengin ngirim pesawat tempur Barat menyang langit Ukrainia, ing ngendi ora mung pesawat kasebut bakal nuduhake kerentanan marang pertahanan udara Rusia, nanging pilot Barat kudu mlebu ing kontrole, lan malah Angkatan Darat AS. kurang wong.
        1. Negro
          Negro 26 Oktober 2022 10:29
          -2
          Kutipan saka lotvlad
          dheweke mesthi wis nginstal maneh yen dheweke duwe kapercayan manawa komplek kasebut bakal entuk manfaat nyata lan kahanan ing Timur Tengah ora bakal diulang nalika kompleks iki ora kejawab kabeh saka Hussites.

          Komplek Patriot-jinis ora dirancang kanggo nglindhungi saka shahid moped. Kanggo tujuan kasebut, sistem kelas sing beda dibutuhake.
          Kutipan saka lotvlad
          Kanggo alasan sing padha, dheweke ora pengin ngirim pesawat tempur Barat menyang langit Ukrainia, ing ngendi ora mung pesawat kasebut bakal nuduhake kerentanan marang pertahanan udara Rusia.

          Acara sing digawe Joe babagan jinis kulon yaiku obrolan sing dawa lan angel.
          1. shinobi
            shinobi 26 Oktober 2022 10:39
            +3
            Patriot, wiwitane, dudu sistem anti-rudal, target dinamis maksimal kanthi kecepatan maksimal ora luwih saka 3. Mulane, dheweke ora nuduhake awake dhewe kanthi cara apa wae nglawan rudal, malah sing lawas.
            1. Negro
              Negro 26 Oktober 2022 10:49
              -2
              Patriot minangka sistem pertahanan udara, sing, sawise 91 taun, wiwit diowahi dadi pertahanan rudal. Saiki dheweke cocok kanggo loro. Nanging drone kaya-kaya ora kanggo Patriot, sistem SHORADE kudu bisa digunakake ing kana.
          2. lopvlad
            lopvlad 26 Oktober 2022 18:17
            +1
            Quote: Negro
            Komplek Patriot-jinis ora dirancang kanggo nglindhungi saka shahid moped.


            apa hubungane karo shahid-mopeds yen ing Timur Tengah kompleks Petriot ora kejawab rudal jelajah Hussite? petriot nduweni target 60 meter, sing cukup menehi pesawat tempur utawa helikopter kesempatan kanggo meh dijamin supaya ora kena. kanthi "cling" ing lemah sajrone penerbangan
            1. Negro
              Negro 26 Oktober 2022 19:44
              -2
              Kutipan saka lotvlad
              apa hubungane karo moped shahid yen kompleks Petriot ora kejawab misil jelajah Hussite ing Timur Tengah?

              Yen kita ngomong babagan kilang refinery sing paling misuwur ing taun 2019, mula iki yaiku moped shahid lan pitakonan sing ana ora kanggo para patriot, nanging kanggo Krotals lan Skyguards, sing mung njaga fasilitas kasebut saka ancaman tartamtu. Inggih, kanggo Saudis, mesthi, padha duwe reputasi ala ing syarat-syarat militèr.
              Kutipan saka lotvlad
              banjur kok padha dibutuhake

              Nyekel rudal balistik, kaya sing dikarepake. Ing kasus iki Scud / Elbrus.
            2. shinobi
              shinobi 30 Oktober 2022 09:38
              0
              Pengalaman Perang Vietnam nuduhake manawa obyek kanthi kacepetan kurang (sampeyan ora mabur ing supersonik) ing dhuwur kurang saka 100 meter kasedhiya kanggo senjata cilik pribadi lan, kanthi panggunaan sing tepat, kemungkinan tekan 65-70 % Patriot, kanthi terang-terangan, wiwitane pancen apikan.
    2. Nelayan
      Nelayan 27 Oktober 2022 08:50
      +1
      lobbying saka Patriot wis pecah dening "efisiensi" ing Arab Saudi, sawise kang Yankees mundur Patriot saka kono ing disgrace, supaya ora ngremehake sistem kanggo efisiensin nol. Pertahanan udara dudu titik sing kuwat ing Kulon, mulane, sajrone pembangunan, nggawe arah pangembangan sing salah miturut skema "tembak peluru nganggo peluru", tinimbang "tembak peluru nganggo serpihan" .. . Empu kabeh jambs karo inefficiency, padha banget digawa adoh dening super-akurasi sistem kanggo ngrugekake accounting "write ing kertas , ya, padha lali bab jurang ... lan bab angin ... lan asor . .. lan babagan owah-owahan suhu ... lan babagan anomali magnetik ... lan mungsuh bakal duwe perang elektronik.
  2. kor1vet1974
    kor1vet1974 26 Oktober 2022 09:39
    +1
    Sawise kabeh, miturut pratelan Hodges, malah langit ing Eropah saiki ditutupi "patchwork".
    Empu kesimpulan, bakal nambah release saka Patriot, supaya langit ing Eropah ora patchy, lan ngatur pangiriman kanggo Ukraina.
    1. Pakdhe Lee
      Pakdhe Lee 26 Oktober 2022 09:54
      0
      Kutipan: kor1vet1974
      ditutupi "patchwork".

      Patchwork diarani! eseman
  3. ruwet
    ruwet 26 Oktober 2022 09:45
    +5
    Padha njagong ing samodra, mirsani, sinau, nyoba model senjata ing papan latihan rusak, ngguyu carane kita ngwutahake getih kita, bungah ing kasusahan saka bangsa pitted ... Utawa Mungkin padha kudu isih gasp ing piala iki klub sing kuat, Huh?!
    1. dmi.pris
      dmi.pris 26 Oktober 2022 10:01
      +4
      Hmm.. Aku ngerti sindiranmu sing pait. Nanging apa kita isih bisa urip? Kita bakal duwe wektu kanggo jagad sabanjure, nanging ora perlu kesusu.
    2. Andrey_Ivanovich
      Andrey_Ivanovich 26 Oktober 2022 10:18
      -4
      USSR, lan banjur Rusia meh 40 taun, kanthi sukarela nolak tes nuklir, yen ora salah wiwit taun 1986 (+ -), kanthi wektu kaya ngono bisa uga ora ana cudgel nuklir, nanging ana fiksi, AS, Prancis. lan UK, sanajan ora asring, nanging ajeg, padha sumunar karo tes saka saham nuklir.
      1. Plate
        Plate 26 Oktober 2022 10:43
        +3
        Kutipan: Andrey_Ivanovich
        USSR, lan banjur Rusia meh 40 taun, kanthi sukarela nilar tes nuklir kanthi sukarela

        Perjanjian nglarang tes senjata nuklir ing telung media (banyu, udara, ruang angkasa) ditandatangani maneh ing taun 60-an, lan diratifikasi, kalebu dening Amerika Serikat.
        Kutipan: Andrey_Ivanovich
        karo periode kuwi, mbok menawa ora ana klub nuklir

        Ya ana. Aku yakin hulu ledak bisa diuji tanpa bledosan.
        Kutipan: Andrey_Ivanovich
        AS, Prancis lan Inggris, sanajan ora asring, nanging ajeg sumunar kanthi tes saham nuklir.

        Apa bisa ndeleng bahan sing relevan? Tes nuklir Amerika pungkasan sing ditulis Wikipedia yaiku ing taun 1992. Prancis ing taun 1996. Inggris Raya, kaya sing dituduhake ing kana, nganakake tes pungkasan ing taun 1991.
        1. Andrey_Ivanovich
          Andrey_Ivanovich 26 Oktober 2022 10:53
          -4
          (banyu, hawa, angkasa)

          banyu bisa dibusak saka dhaftar iki, Prancis lagi nganakake tes ing jero banyu, Aku ora ngerti ngendi sampeyan entuk informasi kuwi saka Wikipedia, nanging aku elinga persis sing ing tengah XNUMXs ana laporan saka tes nuklir Prancis, misale jek nalika Sarkozy wus.
          1. Plate
            Plate 26 Oktober 2022 11:13
            +1
            Kutipan: Andrey_Ivanovich
            Aku ora ngerti ngendi sampeyan entuk informasi iki saka wikipedia

            Saka Wikipedia, jelas. Sumber paling gampang diakses.
            Kutipan: Andrey_Ivanovich
            nanging aku kelingan persis, ing tengah taun XNUMX-an, ana laporan tes nuklir ing Prancis, kayane nalika Sarkozy ana.

            Aku kelingan mengko, ing awal 10-an, ana laporan babagan kiamat ing taun 2012. nglirik
  4. Arcady007
    Arcady007 26 Oktober 2022 09:48
    +2
    26 Oktober. /TAS/. Amerika Serikat nyerahake rong sistem rudal anti-pesawat (SAM) pisanan NASAMS menyang Ukraina.
    Kita bakal weruh kepiye Ukrainia bakal nggunakake misil kasebut.
  5. sirah
    sirah 26 Oktober 2022 09:51
    +2
    Kabeh iku prasaja banget: sawise Perang Donya II, ora ana ing ngendi wae ing donya ana operasi militer skala gedhe, ing wilayah sing wiyar, ing ngarep sing amba, kanthi ambane kemungkinan karusakan, kanthi nggunakake klompok pasukan lan sarana interspesifik. . Ing wektu sing padha, karo iso dibandhingke ing syarat-syarat tingkat, pasukan confrontation. Amerika Serikat ana sing padha ing Korea lan Vietnam, nalika pilot Li-Si-tsin lan perwira pertahanan udara Iv-ons kerja ing kana, nanging ukurane ora padha, ing kasus apa wae.
    1. neri73-r
      neri73-r 26 Oktober 2022 10:18
      0
      Iku mung sing padha ngira yen dheweke wis "ngalahake" kabeh wong ....... lan ora bakal ana mungsuh sing padha, ora bakal bisa munggah! Dheweke nggawe kesalahan, nyoba nindakake apa wae, nyoba macem-macem pilihan.
      1. sirah
        sirah 26 Oktober 2022 10:50
        0
        Saiki kabeh wong ngupayakake apa wae lan nggawe apa wae, kalebu kita. Saiki sapa sing luwih cepet lan luwih apik. Dheweke duwe dhuwit lan teknologi ing sisihe, pengalaman praktis kita ing perang lan pangerten nyata babagan apa sing dibutuhake saiki lan kepiye.
  6. Komentar wis dibusak.
  7. ZIF122
    ZIF122 26 Oktober 2022 09:57
    +3
    Ya, Amerika Serikat wis mapan kanthi apik - dheweke entuk pengalaman sing ora berharga ing perang iki, tanpa nyebabake kerugian dhewe, nanging nggunakake Angkatan Bersenjata Ukraina minangka marmut!
  8. Ham
    Ham 26 Oktober 2022 09:57
    +5
    Yankers mbayar manungsa waé utama kanggo senjata nyerang, amarga padha tansah perang karo pribumi sing ora bisa menehi jawaban sing cukup. Lan ing kene, ternyata, sampeyan bisa njaluk dhewe. konflik Ukraina...
  9. U-58
    U-58 26 Oktober 2022 09:58
    -1
    Syarat kasebut ora mung luwih dhuwur, nanging uga ora mungkin.
    Pertahanan udara Rusia kita, amarga ora sibuk, (benerake yen aku salah) bisa kantun sawetara serangan ing kutha-kutha ing garis ngarep.
    Ora ana sing bisa dicritakake babagan pertahanan udara Ukraina.
    Dadi taktik panggunaan anyar wis digawe: kanggo nutupi apa sing dibutuhake, ngeculake liyane supaya ora nyebarake pasukan sing kasedhiya.
    Yaiku ing perang kaya ing perang. Sampeyan isih bakal kantun mungsuh lan kenek.
    1. neri73-r
      neri73-r 26 Oktober 2022 10:21
      +6
      Pertahanan udhara Rusia kita, amarga ora dimuat, (bener yen aku salah) bisa ngilangi sawetara serangan ing kutha-kutha ing garis ngarep.

      Ya, aku ora bakal ujar manawa, ing wiwitan ana terobosan ing NMD, saiki mung ing garis ngarep lan desa tapel wates, banjur nganggo UAV cilik kanthi granat. Padha meh mandek kanggo krungu bab bayraktars malah ing ngarep. Pesawat wiwit nembak mudhun ing jarak 200.
    2. bingo
      bingo 26 Oktober 2022 11:32
      +2
      Kutipan: U-58
      dadi ora sibuk banget

      F-ara dhewe? Nanging ora ana sing kudu nutupi garis ngarep sing ngluwihi 2000 km?!!! Saka seng nembus - OTRK, drones kabeh jinis, aviation digunakake sporadis - nanging iki ora mbusak kewajiban kanggo nutupi saka turntables, contone, ing dhuwur kurang, padha Chimeras, kang kalah persis luwih saka siji rolas dina - bebarengan. dawa kabeh, saka Belgorod kanggo Kherson? Yaiku, luwih saka 2000 km, pertahanan udara multilayer dibutuhake ing endi wae - ya, pasukan Barat durung nate nemoni ketegangan kasebut, sanajan ing Perang Dunia II.
  10. dnestr74
    dnestr74 26 Oktober 2022 10:00
    -3
    Dadi opo... Dienteni wae, lakoni kanthi tenang, ora kasengsem menang kaya ngono wae...
  11. cemeng
    cemeng 26 Oktober 2022 10:01
    +1
    Kutipan: Arkady007
    26 Oktober. /TAS/. Amerika Serikat nyerahake rong sistem rudal anti-pesawat (SAM) pisanan NASAMS menyang Ukraina.
    Kita bakal weruh kepiye Ukrainia bakal nggunakake misil kasebut.

    Apa jenis Ukrainians, Komplek padha urgently digawa ing, sing dilatih lan nalika, Ukrainians, iki dudu bedhil, punika ngarsane ngarep, penet kene kanggo njupuk! Mesthine kru asing sing nganggo busana tentara bayaran, ora suwe kabeh wong Ukrainia bakal ana ing Eropa, lan Polandia bakal perang karo Amerika lan liya-liyane. am
  12. MaxWRX
    MaxWRX 26 Oktober 2022 10:07
    +1
    Nalika aku ngerti, kubah wesi kanthi zona terus + pro dibutuhake kanggo misil sing luwih serius. Nalika ana serangan ing Israel, atusan roket diluncurake saben dina. Kang cukup iso dibandhingke. Lan meh ora tau tekan kono. Nanging wilayah Israel lan Ukraina ora bisa dibandhingake. Rega bakal ngagetake.
    1. Negro
      Negro 26 Oktober 2022 10:33
      -1
      Kutipan saka MaxWRX
      Nalika aku ngerti, kubah wesi dibutuhake minangka zona sing terus-terusan

      Ora, iki minangka bayangan kosong, yen kita ora ngomong babagan Israel. Pertahanan udara mung bisa nglindhungi wilayah tartamtu. Yen tugas kanggo mungkasi asor saka obyek mburi ing asas, cara liyane dibutuhake.
  13. bingo
    bingo 26 Oktober 2022 10:15
    +4
    Sampeyan ora duwe pertahanan udara ora kanggo Eropa, sampeyan ora duwe pertahanan udara kabeh - Irak lan Aramko sing diobong telu, sing ditutupi dening Patriot lan Angkatan Udara, lan loro penghancur kanthi Aegis "ora bisa ditembus". - cetha ngandika sing duwe telek, ora nimbali udhara. pierced ing sembarang cara - saka OTRK kanggo quadrics karo granat. Lan sampeyan ora nate nglawan Geranium wiwit Perang Dunia II
  14. mouse
    mouse 26 Oktober 2022 10:19
    +2
    ora nggatekake kekarepane negara kang tansaya mundhak .... eseman
  15. rotmistr60
    rotmistr60 26 Oktober 2022 10:40
    0
    Kyiv nyoba njaluk Washington kanggo sistem pertahanan udara Patriot
    Lan nanggepi wong-wong mau saka Pentagon
    Kita ora duwe proteksi udara sing cukup kanggo kabeh Eropa. mung siji batalyon Patriot ing saindhenging Eropah
    Ing wektu sing padha, Eropa mung gumantung ing "payung" Amerika, lan mung dhewe. Mulane, nalika Kyiv kudu puas karo apa padha menehi. Nanging iki ora ateges sing sawetara bakal mungkasi ngemis ing wangun nuntut, nalika liyane bakal nyedhiyani, sanajan outdated.
  16. solar
    solar 26 Oktober 2022 10:45
    0
    Hodges nambahake yen ing 8 sasi konflik militer ing Ukraina, Amerika Serikat nyadari yen syarat kanggo perlindungan marang serangan udara "luwih akeh tinimbang sing kita pikirake."

    nalika iki minangka asil utama saka serangan ing infrastruktur, ing Kulon padha miwiti ngomong babagan ngembangaken pasokan pertahanan udara. Lan saka iki kanggo nyedhiyakake penerbangan minangka salah sawijining langkah, amarga pertahanan udara utama ing taktik Barat yaiku penerbangan.
    Kanggo sistem energi Ukrainia, dibangun maneh ing jaman Soviet, bola-bali dilindhungi undhang-undhang, sistem wis cukup slamet, ora ana Stone Age, kajaba kanggo sawetara gagal sauntara. Saiki ing Ukraina, obyek saka sistem daya - gardu induk, switchgear lan transformer - aktif dilindhungi karo pamblokiran beton kanggo nglindhungi saka pecahan lan gelombang kejut. Mesthi, iki ora bakal nglindhungi saka hit langsung, nanging hit langsung ora saben wektu.
  17. Negro
    Negro 26 Oktober 2022 10:59
    -3
    Jendral Amerika ngendika, saka 16 batalyon Patriot, mung siji sing ana ing Eropah. Iki telung baterei, mungguh, padha bisa nutup telung distrik. Apa iki akeh utawa sethithik gumantung marang pernyataan masalah. Saka sudut pandang liyane, telung wilayah pertahanan udara / pertahanan rudal berlapis, ujare Kyiv - Dnieper - kidul - iki ora sithik.
  18. Dmitry Ivanov_8
    Dmitry Ivanov_8 26 Oktober 2022 11:47
    0
    Sing nggegirisi yaiku yen game kasebut tansah dimainake dening 2 pemain. Amarga potensial saka Kulon, analog Geranium ora bakal katon ing "sisih liyane" kanggo dangu. Apa kita bakal bisa nembak dheweke dadi pitakonan.
    PS. IMHO, dheweke dhewe banjur mbukak "Kothak Pandora". Iku worth tumpukan munggah liyane lan inflicting liyane crushing jotosan ing protoukrams.
  19. yowis
    yowis 26 Oktober 2022 12:40
    0
    "Syarat" luwih dhuwur, lan luwih akeh "syarat".
    Sinau, sinau lan sinau maneh!
  20. bali
    bali 26 Oktober 2022 13:07
    0
    hi Dadi sampeyan ora perang ing tanah sampeyan dhewe! Mung wong India sing dipateni, ngendi sampeyan bisa nutupi langit ...
  21. yowis
    yowis 26 Oktober 2022 14:52
    0
    Nalika game dadi mung siji gapura, pertahanan udara ora perlu.
  22. _Ugene_
    _Ugene_ 26 Oktober 2022 18:15
    0
    Banjur ternyata Barat mung ora bisa nyedhiyakake sistem pertahanan udara kanthi jumlah sing bisa nglindhungi kabeh target kritis ing wilayah Ukraina saka karusakan.
    Ing perang modern, sapa sing duwe langit, banjur kamenangan, yen NATO ora bisa nyedhiyakake pertahanan udara kanthi cukup, banjur ing ngendi kamenangan kita? kenapa mungsuh isih bebas mbuwang kolom kendaraan lapis baja menyang wilayah penting lan banjur sukses maju lan kita mundur? kolom tank gampang banget target kanggo pesawat, dadi kok padha isih obah bebas? dadi mikir babagan carane NATO "ora bisa nyedhiyakake pertahanan udara"