Review militèr

Shahed 136: Karakteristik drone kamikaze Iran lan bedane saka "Gerani-2" Rusia.

75
Shahed 136: Karakteristik drone kamikaze Iran lan bedane saka "Gerani-2" Rusia.

"Drone kamikaze" Iran Shahed 136, sing "dikreditake" kanthi karusakan infrastruktur Ukrainia, sing wis dadi alesan kanggo kutukan lan tekanan sanksi ing Tehran, dikenalake ing 2020.


Piranti kasebut nduweni sawetara kaluwihan sing ngidini kanggo nindakake tugas kanthi efektif. Sing utama yaiku pembangkit listrik.

Engine 50-daya kuda loro-stroke digawe Iran, nyatane, salinan saka Limbach L550E Jerman, digawe ing pungkasan 80s abad pungkasan. Lan senadyan kasunyatan manawa drone kasebut dijuluki "moped" kanggo swara khas sajrone penerbangan, mesine luwih kuat.

Kauntungan saka pembangkit listrik iki yaiku teken termal sing sithik, sing ndadekake drone kamikaze praktis ora kena pengaruh Stinger, Strela utawa Igla MANPADS.

Nanging, Shahed dudu target sing gampang kanggo sistem pertahanan udara sing luwih serius. Ukuran cilik, desain aerodinamis (swiwi mabur) lan predominance bagean non-logam ing desain nggawe meh ora katon kanggo radar.

Kepala ledak drone kasebut bobote 50 kg (9 kg logam lan 41 kg bahan peledak). Umumé, miturut para ahli, babagan kemampuan ngrusak, Shahed 136 bisa dibandhingake karo FAB-100.

Jarak maksimum sing diumumake saka "drone kamikaze" yaiku 2000 km. Kendaraan kasebut diluncurake saka platform kanthi gaya minangka wadhah kargo biasa. Siji instalasi nampung 5 UAV.

Wigati dicathet yen ing Ukraina, uga ing Kulon, dheweke terus negesake pasokan "Shaheds" Iran menyang Rusia, sing diarani "Geranium-2". Ing wektu sing padha, Tehran nolak transfer drone menyang negara kita.

Nyatane, Shahed 136 lan Geranium-2 dudu perkara sing padha. Lan mesthine "Geraniums" ora bisa diwenehake saka Iran.

Sing penting yaiku UAV Rusia minangka salinan lisensi Shahed 136 lan dipasang ing Rusia. Kajaba iku, tinimbang GPS-modul kanggo panuntun dhumateng digunakake ing "Shaheds", kita "Geranis" dilengkapi unit kontrol sistem navigasi domestik "GLONASS".


75 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Sarboz
    Sarboz 26 Oktober 2022 13:38
    +4
    Nganti saiki kabut. Ing asas, saka apa sing ditulis ing artikel, kesimpulan nyaranake yen Geranium-2 minangka salinan meh lengkap saka Shahed-136. Nanging, sadurunge ana laporan sing Geranium-2 wis dimensi luwih gedhe lan bobot warhead 75 kg. Kajaba iku, motor listrik ditemokake ing reruntuhan Gerani-2 Khokhlami. Nanging swarane "moped" minangka ciri khas aktinge. Apa pembangkit listrik hibrida?
    1. Barberry25
      Barberry25 26 Oktober 2022 13:55
      +2
      amarga kita nuntut rapat Dewan Keamanan PBB babagan Geranium, aku mikir yen kita bakal ujar kanthi gaya "kita tuku lisensi saka Iran"
      1. Luenkov
        Luenkov 28 Oktober 2022 00:40
        +2
        Babagan pasokan senjata roket menyang Nazi, ora ana rapat PBB ing identifikasi para peserta ing konflik kasebut?
        1. Barberry25
          Barberry25 28 Oktober 2022 11:18
          0
          padha menehi medali kanggo iki lan ganjaran saben liyane
    2. lucul
      lucul 26 Oktober 2022 14:26
      + 11
      Angger kabut

      Dadi apa kabut? Apa sing nyegah kita nggawe Geranium -2? Sing bener - iki anané saka baris dhewe saka mesin pembakaran internal ing negara. Ana motor - ana kesempatan kanggo nggawe peralatan kasebut (lan liyane anyar), ora ana motor - asap pring. Ora muspra yen Anglo-Saxon mblokir kanthi cara apa wae (nganti mateni) pangembangan bangunan mesin lan teknologi kunci liyane ing negara-negara saingan. Ora ana bangunan mesin dhewe - ora ana kompleks industri militer modern, conto sing paling nggumunake yaiku Kakaisaran Rusia (ing taun 1913) lan saka negara modern - India.
      1. solar
        solar 26 Oktober 2022 20:35
        0
        Ora muspra yen Anglo-Saxon mblokir kanthi cara apa wae (nganti mateni) pangembangan bangunan mesin lan teknologi kunci liyane ing negara-negara saingan.

        Supaya padha mblokir sing lair saka pesawat jet Soviet ilang kanggo Mikoyan ing bilyar.
        1. Bad_gr
          Bad_gr 27 Oktober 2022 00:02
          + 11
          Kutipan saka lucul
          Ora muspra yen Anglo-Saxon mblokir kanthi cara apa wae (nganti mateni) pangembangan bangunan mesin lan teknologi kunci liyane ing negara-negara saingan.
          Napa negara kita ora menehi pangembang negara-negara jahat (Korea Lor, Iran, lsp.) ing wilayah negarane kanggo laboratorium lan biro desain? Aku mikir akeh perkara sing bakal kedadeyan saka wong sing gelo (uga duwe intelijen dhewe ing negara sing dudu kanca kita)
          Secara pribadi, aku ora ngerti kabeh keributan ing sekitar Geranium - iku milik kita utawa Iran sing nginstal. Kabeh Eropa, bebarengan karo Amerika, nggarap Ukraina, lan sakperangan alesan kita kudu nglaporake saka negara ngendi kita duwe UAV, apa negara iki kena sanksi utawa ora. Dheweke bakal ngirim kabeh pitakonan kasebut kanthi akeh, bebarengan karo sing ana ing Amerika, PBB lan Uni Eropa.
          1. Stas157
            Stas157 27 Oktober 2022 22:47
            +1
            Kutipan saka: Bad_gr
            Secara pribadi, aku ora ngerti kabeh keributan ing sekitar Geranium - iku kita utawa Iran sing nginstal. Kabeh Eropah, bebarengan karo Amerika, digunakake kanggo Ukraina, lan sakperangan alesan kita kudu laporan saka negara UAV kita

            Masalahe ora karo kita, nanging karo Iran. Iku muter ing wong. Kabèh Kulon. Rusia bisa nglindhungi Iran?

            Aku ora ngerti yen iku bener utawa ora, nanging padha ngandika Israel bom tanduran kanggo produksi Shaheds. Rusia bisa saka jawaban? Hipotesis?

            Ing kasus apa wae, ora gampang Iran njaluk pasokan senjata menyang Rusia. Lan dhuwit ora duwe peran khusus ing kene. Ukraina (Kulon) bisa menehi malah ing jumlah sing luwih gedhe. tuku maneh. Supaya ora ana pasokan menyang Rusia, nanging menyang Ukraina.
          2. Andy_nsk
            Andy_nsk 30 Oktober 2022 09:52
            0
            Napa negara kita ora menehi pangembang negara-negara jahat (Korea Lor, Iran, lsp.) ing wilayah negarane kanggo laboratorium lan biro desain?

            Lan kenapa Rusia ora nyedhiyakake laboratorium lan biro desain kanggo insinyur Rusia lan Rusia umume? Mbayar gaji sing ora isin kanggo menehi bojo. Banjur kita utamane duwe pensiunan sing kerja ing perusahaan kasebut, sing gajine minangka tambahan kanggo pensiun. Lan wong enom malah ora mikir arep menyang kono, amarga salespeople nampa kaping luwih saka engineers lan desainer! Yen ora, aku kerep maca wishes ing VO sing padha kudu revive charades, ngendi perancang bakal bisa ing pengawasan saka NKVD. Ing kasus iki, sanajan insinyur sing kerja keras sing isih ana ing Rusia lan kerja ing spesialisasi ing produksi ing sektor swasta bakal dibuwang metu saka negara kasebut kanthi ancaman pisanan sing ana ing mburi bar!
            1. Bad_gr
              Bad_gr 30 Oktober 2022 10:31
              0
              Kutipan saka Andy_nsk
              Lan kenapa Rusia ora nyedhiyakake laboratorium lan biro desain kanggo insinyur Rusia lan Rusia umume?
              Siji ora ngganggu.
        2. Roma-1977
          Roma-1977 27 Oktober 2022 13:42
          +2
          Kita ngaco. Dianggep yen tanpa teknologi Inggris kanggo nggawe blades kanggo mesin jet, USSR ora bakal bisa ngasilake mesin sing bisa dibandhingake karo Inggris. Nanging USSR bisa.
        3. AC 130 Gunship
          AC 130 Gunship 28 Oktober 2022 00:56
          +1
          Aviation jet Soviet njupuk langkah sing cetha sawise dijupuk biro desain Jerman ing 45. Lan ilmu roket Amerika, uga.
      2. Alexander Minkyu
        Alexander Minkyu 26 Oktober 2022 23:57
        -6
        Duh gusti mboten saget damel kandang ayam mini
        1. Guran33 Sergey
          Guran33 Sergey 28 Oktober 2022 12:36
          -1
          Pasar kanggo "tanaman jagung" rapet karo pabrikan .. Pasar domestik saya ringkih, mula mobil kelas iki ora bakal entuk bathi, mula dheweke nyolong lan nyeret wektu nalika negara menehi dhuwit.
      3. ramzay21
        ramzay21 27 Oktober 2022 08:44
        +7
        Dadi apa kabut? Apa sing nyegah kita nggawe Geranium -2?

        Mung ngrusak lan sabotase kepemimpinan negara, Kementerian Pertahanan lan kompleks industri militer. Kabeh kemungkinan, pengalaman lan teknologi kanggo nggawe lan produksi UAV wis ana ing negara kita wiwit 70s abad pungkasan.
      4. Zaurbek
        Zaurbek 27 Oktober 2022 09:24
        +4
        Iran nyalin 80-stroke Jerman sing dibutuhake ing 2 ..... apa kesulitan teknis Federasi Rusia kanggo nyalin? Kajaba iku, topik UAV, paling ora, wis berkembang ing negara kita wiwit taun 2008. Malah ing Orlans, biaya ICE Jepang .... lan UAV iki meh bisa digunakake ing Angkatan Darat.
        1. stankow
          stankow 27 Oktober 2022 11:19
          0
          Napa Orlan minangka konsumsi? Sapa lan apa sing nyebabake dheweke?
          1. Zaurbek
            Zaurbek 27 Oktober 2022 11:32
            0
            Ya, padha nabrak beda. Wartawan militer ujar manawa saiki ana kekurangan Orlans ..... dheweke ilang luwih cepet tinimbang teka.
            1. Sarboz
              Sarboz 28 Oktober 2022 00:47
              +2
              Kutipan saka Zaurbek
              Ya, padha nabrak beda. Wartawan militer ujar manawa saiki ana kekurangan Orlans ..... dheweke ilang luwih cepet tinimbang teka.

              Iki exaggeration cetha saka masalah. Elang diprodhuksi cukup akeh. Apa bisa dipercaya yen dheweke ditembak, lan malah asring ora duwe wektu kanggo ngganti? Iku bab iman. Iman ing invincibility saka Angkatan Bersenjata Ukraina. Pashinsky, ing "wawancara" karo kanca-kanca kita, ora muspra yen dheweke nangis kanthi warna-warna sing kombinasi Orlans lan bedhil self-propelled nyebabake masalah serius kanggo Angkatan Bersenjata Ukraina ing ngarep.
              1. Zaurbek
                Zaurbek 28 Oktober 2022 06:43
                0
                Ana persentasi gedhe banget saka drone komando ing ngarep ..... Pasokan kasebut dhuwur .., uga mbenerake artileri.
                1. Sarboz
                  Sarboz 28 Oktober 2022 17:50
                  +1
                  Kutipan saka Zaurbek
                  Ana persentasi gedhe banget saka drone komando ing ngarep ..... Pasokan kasebut dhuwur .., uga mbenerake artileri.

                  Iku mung drone komersial minangka "consumables", diturunake kanthi bantuan perang elektronik lan bedhil anti-drone sing prasaja. Orlan-10 duwe sistem inersia lan sampeyan ora bisa nyelehake.
                  Orlan-10 ora bisa dikonsumsi. Pertahanan udara Ukrainia nglawan dheweke uga ora kuwat kaya Geranium-2.
              2. ora nyenengake
                ora nyenengake 28 Oktober 2022 06:49
                -1
                Kabeh drone ing kahanan sistem pertahanan udara sing dikembangake minangka bahan bakar. Sampeyan bisa dadi senjata ajaib ing Afghanistan utawa Armenia, nanging uga sisa-sisa pertahanan udara Ukrainia bisa nembak target kasebut kanthi apik. Ing telegram aku maca sumpah, minangka conto, ing Maret elang sing dipasang ing resimen ditembak mudhun lan perang tanpa nganti tiba ...
                1. Sarboz
                  Sarboz 28 Oktober 2022 17:46
                  +3
                  Kutipan saka: ora seneng
                  Kabeh drone ing kahanan sistem pertahanan udara sing dikembangake minangka bahan bakar.
                  ... nanging malah sisa-sisa pertahanan udara Ukraina bisa nembak target kasebut kanthi apik.

                  Masalahe nganti saiki mung pertahanan udara modern sing nuduhake perang sing efektif nglawan drone. Pertahanan udhara Amerika ing Arab Saudi nduduhake kekuwatane lengkap nalika kilang minyak gedhe diobong ing 2019. Lan kabeh amarga mung biro desain kita njupuk dalan sistem rudal lan bedhil. Ukraina ora duwe apa-apa. Mula, dheweke nembak drone kita arang banget, mula ora ana gunane.
                  UAV komersial minangka topik sing beda. Dheweke ndharat kanthi bantuan perang elektronik.
                  1. ora nyenengake
                    ora nyenengake 29 Oktober 2022 06:05
                    -3
                    Dheweke duwe beeches, sistem perang elektronik saka kanca saka NATO - kabeh ora gampang ...
          2. Piramidon
            Piramidon 27 Oktober 2022 23:41
            0
            Kutipan saka stankow
            Napa Orlan minangka konsumsi? Sapa lan apa sing nyebabake dheweke?

            Iku ora bab hit. Iki minangka drone kamikaze sing bisa digunakake, nyatane - proyektil. Amunisi punika consumable
            1. Sarboz
              Sarboz 28 Oktober 2022 00:42
              +3
              Kutipan saka Piramidon
              Kutipan saka stankow
              Napa Orlan minangka konsumsi? Sapa lan apa sing nyebabake dheweke?

              Iku ora bab hit. Iki minangka drone kamikaze sing bisa digunakake, nyatane - proyektil. Amunisi punika consumable

              Sampeyan wis ilang diskusi. Kita miwiti babagan Geranium-2, banjur pindhah menyang Orlan-10. Lan iki minangka drone pengintaian multi-tujuan.
              1. Piramidon
                Piramidon 28 Oktober 2022 01:01
                +2
                kula nyuwun pangapunten. Ora weruh transisi saka "Geranya" dadi "Elang" hi
            2. stankow
              stankow 28 Oktober 2022 00:45
              -1
              piramida, Orlan mung pramuka.
              .............
        2. AC 130 Gunship
          AC 130 Gunship 28 Oktober 2022 00:58
          +1
          "Paling ora" - iki definisi sing cocog. Tupolev ing taun 70-an ngasilake UAV serial. Kabeh sing dibutuhake yaiku ora kelangan otak teknik
          1. Zaurbek
            Zaurbek 28 Oktober 2022 06:45
            0
            Kabeh sing dibutuhake yaiku ngerti kanthi bener apa sing bakal dibutuhake ing mangsa ngarep lan nggawe prioritas kanthi bener. Anggaran wektu iku gedhe banget, akeh insinyur ..... Conto panggunaan Israel marang USSR yaiku ...
          2. Guran33 Sergey
            Guran33 Sergey 28 Oktober 2022 12:46
            +1
            Lan ing cara, ing outlying TU-UAVs (persis saka seventies) siji wedi pertahanan udhara kita ing Crimea, kaloro "paling ora" ambruk ing pinggiran kutha Wina (dheweke, Hungaria lan Austria nimbali udhara NATO. ora weruh)
    3. Oleg812spb
      Oleg812spb 26 Oktober 2022 15:41
      +2
      Bisa uga ana lisensi ora kanggo kabeh piranti, nanging kanggo sawetara komponen. Liyane bisa dioptimalake kanggo teater DB tartamtu. Jarak 2000 km meh ora dibutuhake, amarga iki bisa nambah hulu ledak. Instalasi hibrida - ing kasus iki, iku kabotan. Motor listrik bisa saka sawetara jinis servo utawa dadi dinamo.
    4. Bayun
      Bayun 27 Oktober 2022 16:21
      0
      Offhand, iku uga misale jek sing kurang kuat (lan iki bobot!) Generator bensin lan motor listrik modern, UAV bisa njupuk luwih bobot warhead (kang nyatane) utawa fly luwih.

      Offtopic. Iki persis skema sing bakal daklebokake ing mobil listrik hibrida Rusia: generator bensin utawa diesel saka volume motor + baterei cilik sing relatif "mirah" kanggo 50-100 km mlaku kanggo mode kutha saben dina utawa "sadurunge ngisi bahan bakar". Aku pracaya yen 0,5 yuta rubles ing rega dibandhingake mobil full-listrik bisa disimpen.

      Kanthi sirkuit pangisian cepet 15 menit, toko ban utawa toko pinggir dalan uga bakal dadi "pom bensin". Malah barbershop utawa salon kecantikan bisa "menehi cahya." Kanggo wanita ing kutha - cart sampurna.

      Soko kaya "Oka" karo siji motor-wheel, bakal pas menyang tag rega "quadric karo gendheng".
  2. bingo
    bingo 26 Oktober 2022 13:38
    0
    Logis yen GPSS diganti dadi Glonass, yen Pentagon bisa ngganti koordinat ing navigator - mung ngidoni, dheweke wis ngatur luwih saka sepisan.
    1. Cheshire
      Cheshire 26 Oktober 2022 13:43
      +1
      Kutipan saka bingo
      lan banjur Pentagon kanggo ngganti koordinat ing navigators - mung ngidoni, luwih saka sepisan padha ngatur iki

      Lan apa, iku bisa kanggo selektif ngganti koordinat ing piranti obah siji? keprungu Aku koyone wis rampung konco kaping, please ngelingake kula ngendi padha nindakake iki luwih saka sapisan? Google dhewe, ora ketemu. Nyuwun
      1. Horon
        Horon 26 Oktober 2022 13:54
        +8
        Koordinat ganti ora ing piranti, lagi ganti ing wilayah tartamtu, lan kanggo militèr (USA dhewe kabutuhan), padha bakal dipercaya kanggo sipil bakal pindah. Apa sampeyan mikir sapa sing bakal nyedhiyakake piranti GPS militer kanggo kita? nglirik
        1. PPD
          PPD 27 Oktober 2022 13:46
          0
          tinimbang modul GPS kanggo panuntun dhumateng, ...... unit kontrol sistem navigasi GLONASS domestik diinstal.

          Ora ana kangelan?
          1. Horon
            Horon 27 Oktober 2022 14:12
            0
            Aku menehi komentar babagan statement kasebut:
            Lan apa, iku bisa kanggo selektif ngganti koordinat ing piranti obah siji?

            Wong sing ragu-ragu mung nanggepi instalasi sistem navigasi yaiku "glonass". Saora-orane aku ngerti, ujare gps bakal ditindakake. hi
            1. Cheshire
              Cheshire 28 Oktober 2022 16:13
              +1
              Kutipan: Horon
              Aku menehi komentar babagan statement kasebut:
              Lan apa, iku bisa kanggo selektif ngganti koordinat ing piranti obah siji?

              Wong sing ragu-ragu mung nanggepi instalasi sistem navigasi yaiku "glonass". Saora-orane aku ngerti, ujare gps bakal ditindakake.

              Ngendi sampeyan entuk iki - sampeyan luwih ngerti, aku ora ngerti babagan kemungkinan ngganti koordinat ing piranti siji, sing dakkarepake. Kanggo bagean sampeyan, sampeyan bebas mikir apa wae sing dikarepake, lan, miturut fantasi sampeyan, nggawe kesimpulan. Hakmu. hi
        2. VPK-65
          VPK-65 27 Oktober 2022 23:49
          +2
          Koordinat ganti ora ing piranti, lagi ganti ing wilayah tartamtu, lan kanggo militèr (kabutuhan AS dhewe), padha bakal dipercaya kanggo sipil bakal pindah.

          Kabeh pancen bener.
          Apa sampeyan mikir sapa sing bakal nyedhiyakake piranti GPS militer kanggo kita?

          Lan apa kita butuh? Miturut kawruhku (ora takon ngendi), kita uga bisa "rada ngganti" kothak GPS wiwit paling 2014. 200 meter ngiwa/tengen mesthi ora masalah. Peralatan kasebut dipasang ing mesin lan bisa digunakake ing perjalanan. Napa ora digunakake, umpamane, kanggo nglindhungi jembatan Antonov minangka pitakonan ...
          1. AC 130 Gunship
            AC 130 Gunship 28 Oktober 2022 01:01
            +2
            Ana sawetara panggonan ing Moskow ing ngendi GPS bakal nuduhake yen sampeyan lagi ana ing wilayah liyane ing kutha.
          2. Horon
            Horon 28 Oktober 2022 08:24
            +1
            Lan apa kita butuh?

            Aku uga mikir, uga, bisa uga mung kanggo sinau, sanajan, paling kamungkinan, wis ana conto sing cukup.
            Miturut kawruhku (ora takon ngendi), kita uga bisa "rada ngganti" kothak GPS wiwit paling 2014.

            Ing mratelakake panemume, uga, luwih, aku wis ketemu iki luwih saka sepisan. nglirik
            Aku ora yakin sing sistem iki uga dianggo ing sistem gps militèr, nanging aku ora argue.
            Napa ora digunakake, umpamane, kanggo nglindhungi jembatan Antonov minangka pitakonan ...

            Sampeyan mangsuli pitakon sampeyan dhewe:
            200 meter kiwa/tengen

            Ana sistem navigasi inersia sing ngimbangi distorsi koordinat gps yen kedadeyan ing wilayah cilik. Yen distorsi diwiwiti ing 30-50 kilometer, inersia uga bakal mulai nyetel koordinat anyar. Dadi ..., akurasi mung bakal suda, kanggo kita ora bakal katon. Nyuwun
            1. VPK-65
              VPK-65 28 Oktober 2022 11:23
              +1
              Aku ora yakin yen sistem iki uga bisa digunakake ing sistem gps militer

              Babagan "sistem gps militer" - dirancang kanggo wong-wong mau, luwih-luwih kanggo AS, nanging ana siji TAPI: mung dicenthang ing versi ekspor.
              Umumé, iku (ayo ngomong samar) ing salah sawijining negara ing Timur Tengah, (bakal teka) ngendi specialists sipil kita, ora utamané iklan, mriksa loro mobil kuwi. Lha, ujug-ujug gelut... singkate mobil kudu enggal-enggal metu saka kono. Banjur meh trite - dheweke ngirim PMC kanggo mbantu evakuasi lan ...
              Iki ngendi crita kedaden: iku perlu kanggo drive ing dalan gedhe ing geni lan mobil iki sijine siji ing ngarepe kolom lan liyane konco. Asil - break padha 200m undershoot, 200m overshoot, malah dalan gedhe ora rusak. Kolom kasebut, mesthine ora dawa, ora kaya dawa jembatan Antonov, nanging ... misale jek 2 mobil iki disambungake lan yen diselehake ing pinggir jembatan ...
              PS Maksudku sing 200 meter ora radius watara siji mobil.
      2. bingo
        bingo 26 Oktober 2022 13:58
        +1
        Nalika ngembangake sistem GPS, Departemen Pertahanan AS mbutuhake layanan SPS nyedhiyakake akurasi lokasi ora luwih saka 100 m. Nanging panrima GPS sipil modern bisa ngetung lokasi obyek kanthi akurasi 20-40 m, mula dheweke uga bisa digunakake minangka panrima militèr. Departemen militer ndeleng iki minangka ancaman kanggo keamanan nasional. Kanggo nyuda ancaman iki, Departemen Pertahanan AS nggunakake Modus SA (Selective Availability), ing ngendi sinyal sing dikirim menyang kabeh pangguna sipil nyedhiyakake akurasi lokasi sing kurang saka sinyal sing kasedhiya kanggo pangguna militer. Iki digayuh kanthi sengaja ngenalake fluktuasi dadi sinyal kanggo pangguna sipil, distorting data ditampa.

        Armada International.- 1998.- No.. 4.- P. 22 26. Pawarta Angkasa,- 1996.- 18-24 Maret.- P. 1, 21.
        Umumé, google "perang navigasi"
        DoD AS nggabungake prinsip kasebut kanthi ngenalake konsep utawa istilah "perang navigasi" anyar (Perang Navigasi, disingkat NavWar).

        Iki digunakake umum ing kabeh konflik, Irak padha karo Afghanistan
      3. Zaurbek
        Zaurbek 27 Oktober 2022 09:27
        0
        Iki ana ing CD, nanging sawetara target dicetak bebarengan ing GOS banjur, ing pesawat, sawetara tim milih program utawa ngganti target. Nanging mung saka target sing wis dimuat. Sistem luwih maju katon ing Tomogawks, kita ora ngerti.
        1. PPD
          PPD 27 Oktober 2022 13:48
          0
          Ing sistem sing luwih maju lan rega sing luwih maju.
          Lan kanthi rega sing luwih maju, jumlah salinan sing kurang maju.
          1. Zaurbek
            Zaurbek 27 Oktober 2022 13:57
            0
            Ya..... Rega/efek... Kuantitas. Iku luwih murah kanggo ngirim 3 geranium kanggo 3 target bebarengan ....... Tinimbang retarget siji bolak-balik
      4. Timofey Smagin
        Timofey Smagin 28 Oktober 2022 13:13
        0
        Cukup prasaja. Generator sing nyebarake sinyal GPS palsu, luwih kuat tinimbang satelit. sing nyedhaki generator, luwih cetha clogs sinyal saka satelit. Wiwit satelit mabur dhuwur, ing 100 kilometer, banjur ing kadohan saka 1 km, sinyal saka generator daya padha 100 kaping kuwat. Kita uga duwe bab kuwi, kadhangkala padha nguripake ing wilayah Kremlin. lan kabeh navigator miwiti fooling watara. Abdi ing Khimki iki kanthi periodik nyoba ngirim aku.
    2. kot423
      kot423 26 Oktober 2022 14:28
      +2
      Kutipan saka bingo
      Kanggo ngganti koordinat kanggo Pentagon ing navigators - wektu kanggo ngidoni, iki wis diatur luwih saka sepisan.

      Lan apa? Umumé, troughs kasur kita ngganti koordinat saka jeeps kanggo XNUMX km, iku nguripake metu sing Odessa ing wilayah Kuban (Aku exaggerate). Ana akeh pranala ing mesin telusur. Dadi jeepies kanggo kasur ora panacea, malah tanpa nggawa mudhun satelit.
  3. Horon
    Horon 26 Oktober 2022 13:47
    0
    Majelis saka komponen karo panggantos sebagean saka sawetara komponen lan nglengkapi warhead dhewe. nglirik
    Smith iku Smith, nanging ora padha.
  4. Komentar wis dibusak.
    1. Oleg812spb
      Oleg812spb 26 Oktober 2022 15:53
      +1
      Paling kamungkinan, video saka saluran True Life iki tegese:
      https://www.youtube.com/watch?v=ps38snV0r_g
  5. chekushka
    chekushka 26 Oktober 2022 15:38
    -5
    Lan mesthi "Gerani" ora bisa dikirim saka Iran.

    "Apa buktine sampeyan?" © Panas abang

    Ing bab iku UAV Russian iku salinan dilisensi saka Shahed 136 lan diklumpukake ing Rusia.

    Lan kanggo pitunjuk ngendi persis dheweke "arep"?

    Kajaba iku, tinimbang GPS-modul kanggo panuntun dhumateng digunakake ing "Shaheds", kita "Geranis" dilengkapi unit kontrol sistem navigasi domestik "GLONASS".

    Ana rong pilihan:
    - ngganti modul ing Rusia;
    - Modul Supply kanggo Iran kanggo re-ekspor.

    IMHO, iki minangka alesan sing ora nyenengake kanggo wong miskin (yaiku kita), kita ora duwe wektu kanggo nyebarake produksi "lisensi" iki.
    1. Alexander Minkyu
      Alexander Minkyu 27 Oktober 2022 00:02
      +3
      Iki bakal dijawab dening mantan perdana menteri kanggo kompleks industri militer Borisov, dibuwang menyang angkasa: UAV, sayangé, kita overslept
    2. bk316
      bk316 27 Oktober 2022 13:10
      +3
      Ana rong pilihan:
      - ngganti modul ing Rusia;
      - Modul Supply kanggo Iran kanggo re-ekspor.

      SET UP. Ora ana sing nggawe modul GPS sajrone 5 taun.
      Saiki umume ana 4 unit sistem (ZHPS GLONASS Bijou lan Galileo) sistem standar utawa pamblokiran sistem tartamtu murni programmatically. Pangecualian yaiku Kripik sing dipesen dening Pentagon, nanging ora ana asale ing Iran.
  6. TatarinSSSR
    TatarinSSSR 27 Oktober 2022 00:02
    +4
    Iran nduweni hak kanggo ngedol lisensi kanggo pangembangane, Rusia duwe hak kanggo tuku. Lan kosok balene. Lan kabeh sanksi Amerika Serikat lan koloni-koloni kasebut minangka Wishlist pribadi sing siji-sisi, sing kudu kita lan wong Iran ana ing sisih pinggir.
  7. Kapal selam971
    Kapal selam971 27 Oktober 2022 00:03
    +2
    Sisih paling angel babagan iki yaiku mesin. Dheweke saka Iran lan dikirim mesthi! Liyane - paling lisensi, paling ora nyebut inspirasi - ora bakal ngganti inti.
    1. topol717
      topol717 27 Oktober 2022 09:39
      +3
      Kapet. Engine 2-stroke hawa-cooled karo karburator, sing paling angel???? Kapet. Sembarang bajak motor, moped, lan liya-liyane ngemot motor kaya ngono, bedane mung ana 4 silinder petinju mandiri. Kanthi pamindahan 125 meter kubik saben silinder. Nalika sampeyan nulis, paling ora mikir sethithik.
    2. Zaurbek
      Zaurbek 27 Oktober 2022 14:00
      +1
      Malah ana sing liya .... Iran lan Federasi Rusia dikenai sanksi sing kuat ....... Ya, padha adol, padha tuku ...... Piye carane menehi tekanan marang negara?
  8. renyah
    renyah 27 Oktober 2022 00:06
    -2
    Kutipan saka bingo
    Logis yen GPSS diganti dadi Glonass, yen Pentagon bisa ngganti koordinat ing navigator - mung ngidoni, dheweke wis ngatur luwih saka sepisan.

    Omong kosong lengkap. Kepiye carane ngganti koordinat ing nomer navigator sing dipilih? Navigator konsumen minangka panrima murni, nyekel sinyal saka sawetara satelit, lan ngitung koordinat dhewe kanthi nyuda sinyal jam. Carane tumindak ing UNKNOWN WHERE, ora ngerti carane akeh, distorting koordinat ing wong? Ya wis edan. Yen sampeyan ngrusak data ora ing panrima (iki ora bisa), nanging ing pemancar (ing satelit), banjur padha bakal ngapusi pancen kabeh konsumen. Kalebu kanggo dhewe.
  9. renyah
    renyah 27 Oktober 2022 00:10
    +1
    Quote: Priksa
    Lan mesthi "Gerani" ora bisa dikirim saka Iran.

    "Apa buktine sampeyan?" © Panas abang

    Ing bab iku UAV Russian iku salinan dilisensi saka Shahed 136 lan diklumpukake ing Rusia.

    Lan kanggo pitunjuk ngendi persis dheweke "arep"?

    Kajaba iku, tinimbang GPS-modul kanggo panuntun dhumateng digunakake ing "Shaheds", kita "Geranis" dilengkapi unit kontrol sistem navigasi domestik "GLONASS".

    Ana rong pilihan:
    - ngganti modul ing Rusia;
    - Modul Supply kanggo Iran kanggo re-ekspor.

    IMHO, iki minangka alesan sing ora nyenengake kanggo wong miskin (yaiku kita), kita ora duwe wektu kanggo nyebarake produksi "lisensi" iki.

    Ojo repot. Dheweke uga pengin ngerti ngendi lan pira sing diklumpukake ing Rusia. Aku duwe ing garasi. Mogo. Asil dievaluasi, mula lungguh lan aja bledug. Bisnis sampeyan daging sapi.
    1. ageng
      ageng 27 Oktober 2022 08:34
      +2
      Kutipan - "The warhead drone nduweni massa 50 kg (9 kg kasus logam lan 41 kg bahan peledak). Umumé, miturut para ahli, babagan kemampuan ngrusak, Shahed 136 bisa dibandhingake karo FAB. -100."
      Sampeyan bisa mbandhingaké, nanging ana prabédan FAB-100
      Bobot - 100 kg
      Jinis warhead - dhuwur-mbledhos
      bobot Warhead - 70 kg
      Bobot bledosan - 45 kg.
      1. chekushka
        chekushka 27 Oktober 2022 11:57
        0
        Ana bedane. Nanging, kanthi akurasi dhuwur Kherani, kemampuan ngrusak bisa dibandhingake karo FAB-250.
        1. Zaurbek
          Zaurbek 27 Oktober 2022 14:02
          0
          Lan dudu kasunyatan manawa pesawat + wesi bakal luwih murah nalika ngrampungake tugas tinimbang geranium ..... Ya, yen Koenigsberg ora rusak
    2. chekushka
      chekushka 27 Oktober 2022 11:56
      -1
      Asil dievaluasi, mula lungguh lan aja bledug. Bisnis sampeyan daging sapi.

      Nalika ana ateges apa-apa kanggo njawab, sampeyan mung bisa goof mati.
  10. bk316
    bk316 27 Oktober 2022 13:03
    +1
    Kajaba iku, tinimbang GPS-modul kanggo panuntun dhumateng digunakake ing "Shaheds", kita "Geranis" dilengkapi unit kontrol sistem navigasi domestik "GLONASS".

    lol lol lol WEH, MESTI!!! Lan kasunyatan manawa kabeh chip multi-sistem lan GPS diganti dening GLONASS, ora malah ing tingkat piranti lunak, nanging ing tingkat setelan kanggo piranti lunak iki, iku trifle. LEGAL iki dudu shahid, iki Geranium!

    Ing kasunyatan, iki tegese butuh sawetara menit kanggo "ngumpul" geranium saka kit Iran. Lan iki apik banget, pungkasane, wong saka persenjataan Rusia nguripake kapinteran.
    1. chekushka
      chekushka 27 Oktober 2022 13:52
      +1
      Ing kasunyatan, iki tegese butuh sawetara menit kanggo "ngumpul" geranium saka kit Iran
      .
      Maksudku, aplikasi "Geranium-2" nganggo stensil?
      1. bk316
        bk316 27 Oktober 2022 14:36
        +1
        Maksudku, aplikasi "Geranium-2" nganggo stensil?

        wektu iki.
        Lan loro unscrew saperangan ngawut-awut, mbukak lawang ngisor, banjur aku ora ngerti carane padha dileksanakake.
        Salah sijine masang ROM utawa programmer menyang port.
        Nutup lawang lan kencengake sekrup.


        Nyatane, supaya posisi bisa cepet, perlu nganyari almanak lan ephemeris sapisan sasi.
  11. renyah
    renyah 27 Oktober 2022 15:21
    0
    Quote: Alexander Minkin
    Duh gusti mboten saget damel kandang ayam mini

    Dadi sibuk. Ora nglakoni, dadi perlu. Sampeyan ora bisa urip tanpa iku - nindakaken. Cukup snot ing lengen klambi kanggo angin.
  12. gorg1981
    gorg1981 28 Oktober 2022 15:36
    -1
    Artikel saka kategori "IhTamNet", kanthi serius mbuktekake omong kosong sing jelas. Sing dimaksudaké kanggo sapa? Lan wong sing lungguh ing kene mangan kabeh iki? Iki minangka kuciwane lengkap karo sumber daya sing nate menehi inspirasi. Semono uga kapinteran sesama warga. muspra aku mung ndaftar kanggo nulis komentar. Yen bakal diterbitake kabeh.
  13. Ivanushka Ivanov
    Ivanushka Ivanov 29 Oktober 2022 15:50
    +1
    Iran, kanthi angel banget lan pertumpahan getih sing gedhe, ngrebut kedaulatan sejatine saka Amerika Serikat. Lan Amerika isih ora mandheg nyoba nyabut dheweke))) dheweke pengin nyabut negara iki saka kabeh (paling penting, urip sing tenang lan layak kanggo warga) - dadi Libya utawa Irak sing kapindho ... ora Rusia, Iran ora bakal urip. Nanging Iran kaya hawa kanggo kita. Ora ana Iran - wis sesuk ISIS bakal teka ing kabeh wilayah kidul negara kita sing ora dilindhungi, katon ing Kaukasus, Bashkiria, Tatarstan, Turki kanthi kabeh akibat, lan liya-liyane.
    Nanging, ternyata, Iran ora mung wong sing kuwat sing wani nglawan proksi Amerika ing Suriah, Yaman, Afghanistan ...
    Iki Geranium lan liya-liyane ... Mesthi, kepiye carane - Iran ora ana hubungane karo iki - kita bisa mbuktekake ing PBB!
  14. SIT
    SIT 29 Oktober 2022 21:36
    +1
    Inggih peduli ketemu knowhow. Geranium kasebut ing USSR bisa dicithak ing sembarang omah pionir ing bunder modeling pesawat. Ya, ora ana apa-apa sing maju banget ing kana. Glonass saiki ngadeg ing truk sampah apa wae, supaya sampah mung digawa menyang TPA, lan ora dibuwang ing alas. Sampeyan uga bisa nggawe unit kontrol saka ing dhengkul. Pesona kabeh kembang iki yaiku bisa diikat dening ewonan ing artel apa wae kanthi rega kain sing ora aktif.
  15. Sergei N 58912062
    Sergei N 58912062 31 Oktober 2022 01:29
    0
    Ya, nyatane, apa bedane Geranium-2 kita utawa Shahid-136 Iran. Sing utama yaiku kudu ana asil saka panggunaan drone kasebut!
    Lan ing umum, apa wedi Iran lan Rusia kapekso kanggo laporan kanggo wong!
  16. shinobi
    shinobi 31 Oktober 2022 05:20
    0
    "Apa manuk hantu babagan tunggul, apa tunggul ing manuk hantu!" Sing positif yaiku yen kita nindakake dhewe, mula kita ora gumantung ing pasokan Iran. Lan iki apik! Lisensi utawa mung salinan, iki bab sepuluh, unprincipled.
  17. brondolyak
    brondolyak 5. november 2022 11:58
    0
    Lan apa bedane kanggo kita - tuku, dibangun ing lisensi utawa liya? Bisa uga, lan matur nuwun marang Gusti Allah
  18. asetofenon
    asetofenon 11. november 2022 23:46
    0
    Kutipan saka: topol717
    Kapet. Engine 2-stroke hawa-cooled karo karburator, sing paling angel???? Kapet. Sembarang bajak motor, moped, lan liya-liyane ngemot motor kaya ngono, bedane mung ana 4 silinder petinju mandiri. Kanthi pamindahan 125 meter kubik saben silinder. Nalika sampeyan nulis, paling ora mikir sethithik.

    Nalika sampeyan nulis, deleng daya tartamtu saka mesin Iran / Cina / Jerman lan bajak motor karo moped.