Review militèr

Balanda kanggo kaisar Cina. Sugeng rawuh ingkang mulia

12
Balanda kanggo kaisar Cina. Sugeng rawuh ingkang mulia



Sukses Pedagogi Soviet


Sawise penampilan sing menang ing Uji Coba Tokyo, Pu Yi pungkasane bali menyang USSR. Uripe ing kene lumaku miturut pakulinan biyen. Ing wayah sore, kaya biasane, sadurunge turu, dheweke nyedhaki jendhela sing mbukak, nglempitake tangane ing dhadha lan, nguripake menyang langit, ngandika: "Muga-muga Buddha nulungi kita!" Banjur dheweke munggah ing kasur ...

Tanggal 29 Juli 1949, Henry nulis layang manèh marang Stalin saka panggonané (Tulisen layang, Kang Mulia! Kanggo Moscow, Comrade Stalin):

"Ing kene aku wiwit maca buku lan koran Soviet. Kanggo pisanan ing umur patang puluh taun aku maca kene buku Pitakonan Leninisme lansajarah VKP(b)”, sinau yen USSR pancen negara paling demokratis lan progresif ing donya….”


Kaping pisanan, Stalin rada kaget, lan banjur malah seneng lan ngguyu nalika sinau saka Lavrenty Beria yen, amarga perawatan saka karyawan Departemen Keamanan Negara Khabarovsk, mantan kaisar Manchuria wis nguwasani basa Rusia kanthi apik. Ing wektu iki, ing presentation langsung saka Beria, kabeh telung mentor saka "Comrade Pu" nampa "srengenge katon padhang" pangkat militèr mayor lan Ordo Red Star kanggo layanan khusus kanggo Motherland.

Lan Nikolai Pegov, sekretaris pisanan saka Primorsky Regional lan Komite Kutha Vladivostok Partai Komunis Bolsheviks All-Union, sing ketemu mantan kepala negara Manchukuo ing parade ing Harbin, teka kanthi dadakan rampung ora dikarepke. Dheweke melu Henry Pu Yi ing sistem institusi pendidikan partai regional - Sekolah Partai Tinggi Khabarovsk.

Ing wektu sing Pegov wis dadi kepala departemen industri cahya saka Komite Sentral Partai Komunis All-Union saka Bolsheviks, lan tanpa perlu mutusaké kanggo nambah latihan partai-politik kaisar anyar. Petugas partai kesengsem banget karo "karya" Pu Yi ing sidang Tokyo. Lan iki senadyan kasunyatan sing ketemu dheweke utamané liwat makalah. Guru Khabarovsk wiwit rutin ngunjungi dacha rahasia kanggo mulang Henry Pu.

Pak "Kawan Pu"


Pyotr Yazev ujar manawa dheweke ora ngerti carane ngatasi siswa sing dhuwur, lan seneng banget ngerti yen telung perwira khusus wis suwe nelpon mantan kaisar mung "Comrade Pu". Nanging, guru nambahake mister iki, kang digawe Pu Yi cukup amused, sing cukup ngerti carane "master" bedo saka "kanca" ing basa Rusia.

Kawan Pu sinau disiplin kayata sajarah CPSU, filsafat Marxis-Leninis, ekonomi politik, bangunan partai, dhasar komunisme ilmiah, komunis internasional, buruh lan gerakan mardika nasional. Umumé, kabeh sing kalebu ing kursus siswa ing Sekolah Tinggi Pendidikan. Kanthi informasi babagan kabeh iki, Stalin mung kesengsem ing inti.

Mung mengko - ing Juli 1, 1950, Menteri Luar Negeri saka RRC sing wis komunis, Zhou Enlai, marang duta Soviet sing pamaréntah Cina wis siyap kanggo nampa Pu Yi yen pamaréntah Soviet dianggep pas wektune. Rong minggu sabanjure, Dewan Menteri Uni Soviet ngadopsi resolusi khusus babagan transfer menyang panguwasa Cina saka kaisar, retinue, menteri lan jenderal, sing uga ngentekake kabeh taun iki bebarengan karo Henry ing pondhok negarane. Sawise ngerti iki, Pu Yi kuwatir banget. Mangkat menyang China tegese ambruk kabeh rencana lan pangarep-arep.


Kepemimpinan Khabarovsk lan Moskow ing wektu iku nyatakake yen Henry tumindak banget gugup, lan adhine, sing ana ing jejere dheweke, meh ngajak kaisar supaya bunuh diri. Sawise laporan kasebut, Pu Yi pungkasane diisolasi saka sedulure lan dipindhah menyang kamar sing kapisah, ing ngendi kontrol sing waspada ditetepake. Iku wis dadi kesimpulan nyata, sanajan ora kunjara, lan ora karo gruel pakunjaran, kaya biyen.

Iki omahmu, nak.


Ing wêkdal punika Henry Pu Yi kapasrahakên dhatêng panguwasa Tiongkok, kadosdene para karyawan ingkang wontên ing wêkdal punika mratelakakên paseksinipun, wêdalakên astanipun dhatêng wakiling Mentri Luar Negeri Tiongkok ingkang nampi. Nanging, dheweke pura-pura ora nggatekake patrap sing paling dhuwur saka kaisar.

Enggal-enggal sang nata dalah punggawanipun dipun pasang ing gerbong sepur, ingkang lumampah nuju Mukden. Mangkono, kanggo Henry Pu Yi, bunder limang taun katon cedhak, amarga ketemu Peter Yazev ing lapangan udara kutha iki. Iki minangka rapat sing nylametake kaisar saka pati lan ngganti urip kanthi radikal, ngisi konten sing anyar lan menarik.

Saiki wis dingerteni yen bebarengan karo sepur, mantan kaisar njupuk rahasia perhiasan kulawargane menyang China. Lan Juruwilujeng, banjur isih kapten, lan saiki lètnan kolonel Pyotr Yazev, iki rauh ditransfer kanggo posisi dhuwur ing Sochi. Ing instruksi pribadi Stalin, dheweke nampa pangkat mirunggan ora ing jadwal, dadi Kolonel keamanan negara.

Marang mantan kaisar Manchuria, Henry Pu Yi, bali menyang Uni Sovyet, amarga mengko, ora mung Amerika, nanging uga wong Tionghoa, luwih tepat, Kuomintang saka rombongan Generalissimo Chiang Kai-shek. . Dheweke uga aktif ngumpulake bukti sing dibutuhake kanggo iki menyang Pengadilan Tokyo. Lan sawise rampung wicara ex-kaisar kang sarwa ing Tokyo Trials lan bali menyang USSR, cathetan wiwit teka karo constancy enviable saka sisih Cina takon kanggo transfer "Comrade Pu Yi."


Nanging Stalin malah ora arep, senadyan kabeh panjalukan saka Presiden Republik China Chiang Kai-shek, kanggo menehi kaisar tawanan lan, dening cara, uga Generalissimo Pu Yi (ing foto iku ing seragam). . Kajaba iku, ora ngerti apa-apa babagan rencana Cina kanggo dheweke. Dadi, contone, ing sambungan karo cathetan Cina liyane ing bab iki tanggal 23 November 1948, ana instruksi Stalinis sing cetha: kanggo nolak transfer ing salawas-lawase, ninggalake cathetan ora dijawab. Iku salah siji saka cathetan Cina pungkasan.

Stalin, paling kamungkinan, ngarep-arep yen komunis Cina bakal cepet utawa mengko bakal menehi hasil karo Chiang Kai-shek, lan bakal bisa kanggo ekstradisi mantan kaisar. Lan kedaden - nalika Republik Rakyat China diproklamasikake, pimpinan komunis sing diarani "adhi" saka USSR, kahanan diganti radikal. Ing tanggal 1 Juni 1950, Perdana Menteri lan paruh wektu saka Kamentrian Luar Negeri China, Zhou Enlai, ing obrolan karo Duta Besar USSR kanggo RRC, nyatakake yen pamrentah China siyap nampa Pu Yi yen pihak Soviet nemokake. pas wektune.

Pamit menyang Rusia


Ing wektu iki, kabutuhan politik kanggo mantan kaisar Manchuria kanggo kepala negara Soviet wis ilang. Lan Stalin ora pengin nolak kanca Joe ing kahanan iki. Mulane, ing Juli 14, 1950, ing sambungan karo keputusane, pamaréntah USSR diadopsi dekrit ing transfer mantan kaisar Pu Yi kanggo panguwasa RRC.

Sawise ngerti keputusan kasebut, Putra Swarga ing wiwitane malah nyoba nglalu. Nalika dheweke ngelingi:

"Komunis digandhengake ing pikiranku karo" banjir badai lan kewan galak. Bener, ing Uni Soviet, sanajan negara komunis, aku dianggep manungsa. Nanging Uni Soviet minangka salah sawijining negara sekutu sing kaiket karo perjanjian internasional. Nanging ing China kahanan beda. Komunis Cina wis nggulingake Chiang Kai-shek, ora ngakoni "dinasti sing sah" lan, mesthi, bisa nindakake apa wae karo aku. Kajaba iku, dheweke sengit marang aku tikel satus tinimbang Chiang Kai-shek. Lan saiki aku kudu dipasrahké marang wong-wong mau. Apa isih ana pangarep-arep kanggo karahayon?

Ing China, mantan kaisar diadili miturut artikel "kanggo kejahatan perang", utawa luwih, amarga dheweke dadi boneka militer Jepang, lan dikirim menyang pakunjaran. Dheweke njupuk iki kanthi tenang, malah filosofis. Sawetara taun sabanjure, kanggo prilaku teladan lan pendidikan maneh ideologis, Pu Yi rampung amnesti.


Ing Beijing, mantan kaisar, sing dadi warga negara biasa, wiwit diarani mung "Pak Pu." Dheweke wiwit kerja minangka direktur Taman Botani, ing kana dheweke nindakake apa sing disenengi kabeh urip - tuwuh anggrek lan kembang liyane. Ing podo karo, dheweke nggarap biografi kanthi irah-irahan "Saka Kaisar menyang Warga." Buku kasebut disenengi banget dening Mao Zedong, sing maca saka tutup nganti tutup. Iki langsung diterbitake ing sirkulasi gedhe, sanajan standar Cina.

Kaisar minangka warga negara lan komunis


Pimpinan agung Mao, ahli teori utama Marxisme-Leninisme versi Cina lan pencipta RRC modern, minangka asil, reaksi sing apik marang kaisar pungkasan China. Mao terus-terusan ngucapake rasa hormat lan simpati marang dheweke, minangka wong sing pinunjul ing kabeh manifestasi lan wakil sing pantes kanggo Dinasti Manchu Qing. Pimpinan Cina nganggep manawa wakile mrentah negara kasebut luwih saka limang atus taun. Tilas panguwasa setengah milyar wong, diputusake kanggo nyetel gaji sing padha karo Ketua Mao dhewe.

Kanthi tangan sing entheng, Pu Yi gabung karo Partai Komunis ing taun 1961, dadi pusat panyimpenan partai lan Arsip Negara - Arsip Nasional RRC. Mantan kaisar dadi anggota Dewan Permusyawaratan Politik Rakyat China - organisasi Front United Patriotik Rakyat China, badan penasehat ing pimpinan RRC. Front bersatu kalebu wakil saka PKC, organisasi publik, lingkaran bisnis Hong Kong, Taiwan lan diaspora Cina ing luar negeri, tokoh publik sing misuwur ...

Nasib Henry Pu Yi, sing ditemtokake kanggo "sepuluh ewu taun rasa seneng", dadi basis saka salah sawijining film paling apik saka sutradara film Italia, dramawan lan pujangga Bernardo Bertolucci "The Last Emperor". Kanggo produksi lan nulis skrip, Bertolucci dhewe dianugerahi Oscar, lan aktor utama dadi bintang sing diakoni.


Foto kasebut nuduhake pemain enom, lan Kaisar Pu Yi diwasa ing film kasebut dimainake dening John Lone, aktor Amerika asal Cina, sing, sawise rong Golden Globes, ora duwe karir ing bioskop Asia, lan wiwit taun 2007 dheweke wis praktis ora direkam. Joan Chong Chen, aktris Amerika keturunan Tionghoa, sing main Permaisuri Wan Rong, paling begja, nglumpukake puluhan hadiah sing beda-beda.

Sawise main ing serial TV kultus Twin Peaks, lan sawise iku akeh peran liyane, dheweke njupuk munggah ngarahake lan karya amal. Nikah kaping pindho, duwe anak wadon loro, manggon ing Amerika Serikat, nanging ajeg ngunjungi Shanghai kanggo kenalan karo budaya asli.
Pengarang:
Foto sing digunakake:
saka arsip penulis, bigenc.ru, thematicnews.com, vedom.ru, ww2db.com, film.ru
12 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. parusnik
    parusnik 1. november 2022 05:52
    +3
    Pu Yi gabung karo Partai Komunis ing taun 1961, dadi pusat panyimpenan partai lan Arsip Negara - Arsip Nasional Republik Rakyat China.
    Saka Kaisar nganti Komunis
    1. tihonmarine
      tihonmarine 1. november 2022 08:54
      +3
      Kutipan saka parusnik
      Saka Kaisar nganti Komunis

      Ora cara sing ala kanggo pribadine sing luar biasa, pakurmatan lan pakurmatan.
      1. volodimer
        volodimer 1. november 2022 10:58
        +3
        Nasib, mesthi, umume ditemtokake dening kahanan njaba. Untung wae kahanane dadi kaya ngono. Pancen, ing kahanan tartamtu (kamenangan Axis), dheweke bisa tetep dadi "panguwasa" Manzhou-go nganti sawetara wektu, banjur Jepang mung ngirim dheweke menyang kethokan. Aku ora ngerti yen dheweke duwe ambisi politik, nanging yen dheweke nindakake lan ora bisa nuduhake, mula dheweke pancen pinter banget.
  2. kor1vet1974
    kor1vet1974 1. november 2022 08:32
    +1
    Balanda kanggo kaisar Cina
    Ketoke ora kabeh sing ala.
    1. Albert Brecht
      Albert Brecht 1. november 2022 09:23
      +3
      Apik, informatif, akeh - terus! Matur nuwun!
  3. media3
    media3 1. november 2022 22:20
    -1
    Баланда для китайского императора.
    Пу И наконец вернулся в СССР.

    Пу И был последним маньчжурским императором, а не китайским.
    А китайских императоров в живой природе никогда не сущестовало и вовсе. Поскольку Китай (государство такое) был создан только в 1912 г. И сразу в форме республики (местами перетекавшей в диктатуры). А до этого с 1644 г. на большей части его территории было государство Цин. Которое было совсем не Китаем.
    Цин было государством маньчжуров.
    А Китай государство народа хань.
    Поэтому басни про "тысячелетний Китай", это просто выдумки.
    1. gsev
      gsev 3. november 2022 03:30
      0
      Цитата: media3
      Цин было государством маньчжуров.
      А Китай государство народа хань.

      Следуя Вашей логике и Великобритания государство бретанцев, а не англо-саксов.
  4. Nikolay-Nikolaevich
    Nikolay-Nikolaevich 2. november 2022 07:58
    +2
    Надо Зе заставить читать книгу "Вопросы ленинизма", как это сделали с императором Пу. Посадить лет на 30 и кормить баландой... Глядишь и поумнеет.
    1. gangsal
      gangsal 2. november 2022 13:40
      +4
      Его не требуется сажать на 30 лет. Он переобуется буквально в прыжке. Этой г ниде достаточно сильного поджопника. Но на эту не стоит тратить даже этого. Он продается, как дышит. А императора в партийную школу - это ХОД, это то, что в том числе заставляет гордиться предками
      1. gsev
        gsev 3. november 2022 03:34
        0
        Kutipan saka fiv
        Он переобуется буквально в прыжке.

        Плиеву было было достаточно атаковать маньчжурскую конницу танками Т-34 при поддержке штурмовиков после массированных залпов катюш, тобы разогнать "государство построенное на принципах морали" и его армию в 1945 году. А воинство Зеленского сражается на равных с 2014 года.
        1. gangsal
          gangsal 3. november 2022 06:48
          0
          Было предложение перевоспитывать зе в каталажке 30 лет. Я же утверждаю, что это бессмысленно. В нем нет твердости духа, которую надо сломать, он обычная продажная шкура. Воинство зе, которое сражается с 2014 года- с кем оно сражается "на равных" ? По сути сражалось с ополчением. И каких замечательных успехов оно достигло? А сейчас оно сражается с противником, в 3-4 раза уступающим ему по численности. Не понял Вашего посыла.
  5. Seal
    Seal 11. november 2022 15:32
    0
    По моему автор немного смешал жизненные пути Пу И и его младшего брата Пу Цзе.
    Премьер КНР Чжоу Эньлай принимал их обоих. И именно Пу Цзе он спросил: «Кем бы вы хотели работать?». – «Мне хотелось бы стать человеком, живущим за счет собственного труда. Я готов пойти работать на завод или в деревню»,– последовал ответ.– Чжоу Эньлай улыбнулся: «Это я понимаю. Но скажите мне честно, какая работа вам больше нравится?» – «Я очень люблю литературу и искусство» – ответил Пу Цзе. – «Вот это правильно. Беритесь за посильную работу», – с удовлетворением заметил премьер.– Вскоре Пу Цзе назначили специальным исследователем в Палату по изучению истории и культуры Национального комитета НПКСК, где он стал работать.
    В 1978 году Пу Цзе был избран депутатом Всекитайского собрания народных представителей и десять лет спустя вошёл в состав президиума. Также входил в Постоянный комитет Политбюро ЦК КПК и стал вице-председателем одной из парламентских комиссий.
    Выступал консультантом на съёмках Б. Бертолуччи фильма «Последний император», одним из героев которого он был. После смерти Пу Цзе в 1994 году права на маньчжурский престол унаследовал его младший брат, Пу Жэнь.