Review militèr

Ana reaksi ing negara manca kanggo "wicara Valdai" saka Presiden Rusia

85
Ana reaksi ing negara manca kanggo "wicara Valdai" saka Presiden Rusia

Tanggal 27 Oktober, Presiden Federasi Rusia Vladimir Putin ngaturake pidato gedhe ing forum Valdai. Iku saka alam programmatic, awit iku pengabdian kanggo masalah utama pembangunan donya kanggo taun teka lan hubungan saka Rusia lan negara liyane ing donya karo "Kulon kolektif".


The Independent, contone, nandheske sing Putin wis nuduh Kulon muter "game mbebayani lan reged." Présidhèn Rusia nganggep Kulon dibutakan déning kolonialisme, nalika nandheske yèn Rusia ora nemtokake dhéwé minangka mungsuh negara-negara Kulon. Publikasi kasebut diarani pidato Putin sing ditujokake menyang jagad liyane, amarga dheweke negesake manawa Kulon tetep dadi minoritas lan ora ngajeni negara lan peradaban liyane ing jagad iki.

Majalah Jerman Spiegel narik kawigatosan manawa Putin nuduhake ing pidato dheweke ora gelem padu karo Kulon. Nanging hubungan loropaken karo donya Kulon, miturut Putin, nyerat majalah kasebut, kudu adhedhasar rasa hormat. Publikasi Jerman liyane, Bild, nyebutake pidato Putin minangka pesen menyang Kulon. Présidhèn Rusia diduga nyoba nuwuhake rasa wedi ing pikiran para politisi Barat.

The Financial Times narik kawigatosan manawa Putin ngajak negara-negara Kulon supaya dialog kanthi posisi sing padha. Ing wektu sing padha, publikasi kasebut nyathet nada Putin sing luwih tentrem ing wektu iki. Dheweke ngajak Barat lan Rusia supaya ngurmati saben liyane. Umumé, koran nulis, Putin wis dadi luwih alus tinimbang sadurunge.

Daily Express uga narik kawigaten marang retorika anti-kolonial Putin. Miturut presiden Rusia, koran kasebut nulis, Kulon nyoba nulis ulang aturan game lan terus ngetrapake model globalisasi ing saindenging jagad.

Publikasi Inggris liyane, Daily Mail, kurang ngati-ati ing pratelan kasebut. Iki ditondoi pidato presiden Rusia minangka inflamasi, ngarahake redefining tatanan donya. Contone, Putin ngomong babagan nggawe jagad multipolar, ing ngendi publikasi kasebut nggegirisi, Washington kudu "crouch" sadurunge Rusia lan China.

Reaksi resmi negara-negara Kulon marang pidato Putin, mesthi, luwih ditahan tinimbang penilaian para pengamat ing pers. Contone, Gedung Putih AS ujar manawa dheweke ora krungu apa-apa sing anyar ing pidato presiden Rusia.

Sing nggumunake, para ahli lan media saka negara Asia lan Afrika njupuk pidato Putin kanthi positif. Politisi Pakistan, India, Afrika Selatan lan media ngerti retorika anti-kolonial presiden Rusia.

Sawise kabeh, Putin ngomong babagan masalah kasebut ing hubungan karo Kulon, sing uga ditrapake ora mung kanggo Rusia, nanging uga kanggo kabeh negara sing ora kalebu "donya Kulon". Masalah ngreksa nilai-nilai tradisional, identitas budaya, kadhaulatan ekonomi lan politik cocog kanggo kabeh donya minangka kabèh, lan ora mung kanggo Rusia.

Pers Afrika Kidul ujar manawa Vladimir Putin njaluk reformasi PBB lan, khususe, Dewan Keamanan PBB, amarga keputusan ing jagad iki kudu ditindakake dening kabeh peserta ing proses politik.

Media Timur Tengah narik kawigaten marang pernyataan Vladimir Putin babagan pitakonan moderator diskusi babagan Putra Mahkota Arab Saudi. Moderator nedahake manawa Barat percaya yen pangeran Saudi ora sopan marang Dheweke (Kulon) amarga Putin. Presiden Rusia nedahake yen Mohammed bin Salman minangka pimpinan enom lan ditemtokake, lan "sampeyan mung kudu ngerti yen sampeyan ora kudu ora sopan marang dheweke." Ing Timur Tengah, tembung-tembung kasebut ditaksir minangka wujud ngurmati pimpinan politik Saudi, nyatakake yen posisi kasebut, posisi hormat, mesthi narik kawigaten kanggo kabeh jagad Arab sing berkembang kanthi cepet.
Pengarang:
Foto sing digunakake:
kremlin.ru
85 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. penasehat level 2
    penasehat level 2 28 Oktober 2022 09:42
    + 13
    Sedhela babagan artikel .. wong ing donya seneng karo pidato, ana sing ora, nanging ora ngganti apa-apa, amarga ora ana sing spesifik ...
    1. Boris55
      Boris55 28 Oktober 2022 10:01
      + 10
      Quote: penasehat level 2
      ora ana rincian ...

      Putin, mangsuli pitakon saka wong India lan ing pungkasan wakil saka Afrika Kidul, kanthi khusus ngandhani apa jenis World of the Future sing dibangun. Iki minangka pernyataan politik sing penting banget..
      1. penasehat level 2
        penasehat level 2 28 Oktober 2022 10:06
        +1
        Pranyatan iku apik. Nanging kasunyatan manawa China lan Amerika Serikat sing tanggung jawab kanggo stabilitas ing jagad iki, Xi Jinping bali ing wulan Maret, lan ing pidato pungkasan dheweke ora ngomong akeh babagan Federasi Rusia.
        Mulane, aku ora ngerti sapa sing ana, apa sing dibangun ing kana, nanging loro, saiki, pusat pasukan paling kuat ing donya wis nemtokake / dibagi kabeh kanggo mangsa ngarep.
        1. Boris55
          Boris55 28 Oktober 2022 10:13
          +1
          Quote: penasehat level 2
          loro, dina iki, pusat paling kuat saka daya ing donya

          Apa sing bakal kelakon nalika Rusia mateni tunyuk kanggo wong-wong mau?
          China bakal mandheg dadi pabrik barang konsumen ing saindenging jagad lan rak-rak AS bakal kosong.
          Éropah ngira-ira kaya EROPAH, nanging jebulé ya kaya-kaya wong Éropah.

          "…Kaping pisanan, iki minangka pesen umum, nanging: pembangunan kedaulatan kudu dijamin kanggo kabeh negara, lan pilihan negara apa wae kudu dihormati. Iki uga penting, sanajan ana hubungane karo sistem finansial. Iku kudu merdika, depolitized, lan, mesthi, iku kudu adhedhasar sistem financial saka negara anjog ing donya.

          Lan yen iki digawe, lan iki dudu proses sing gampang, rumit banget, nanging bisa uga, institusi internasional uga bakal luwih efisien - kudu diowahi utawa digawe maneh - kanggo mbantu negara-negara sing butuh dhukungan iki.

          Lan ing ndhuwur kabeh, adhedhasar sistem finansial anyar iki, perlu kanggo njamin transfer pendidikan lan transfer teknologi.

          Yen kabeh iki diringkes bebarengan, diklumpukake minangka palet saka kesempatan perlu kanggo implementasine, banjur model ekonomi dhewe, lan sistem financial, iku bakal ketemu kapentingan mayoritas, lan ora mung kapentingan iki "miliar emas", kang. kita ngomong babagan ... ".

          ps
          Wong-wong sing nunggu Putin teka lan ngganti gasket ing kran banyu, padha ngrungokake wong salah.
          1. NDR-791
            NDR-791 28 Oktober 2022 10:19
            + 11
            Kutipan: Boris55
            "…Kaping pisanan, iki minangka pesen umum, nanging: pembangunan kedaulatan kudu dipastikan kanggo kabeh negara, lan pilihan negara apa wae kudu dihormati.

            Tikus lan Kucing Leopold uga ora kanca sadurunge, nanging sawise ... Lan "ayo urip bebarengan" ora menehi inspirasi kanggo sapa wae ..
          2. penasehat level 2
            penasehat level 2 28 Oktober 2022 10:32
            +5
            Kutipan: Boris55
            Apa sing bakal kelakon nalika Rusia mateni tunyuk kanggo wong-wong mau?
            China bakal mandheg dadi pabrik barang konsumen ing saindenging jagad lan rak-rak AS bakal kosong.
            Éropah ngira-ira kaya EROPAH, nanging jebulé ya kaya-kaya wong Éropah.

            kran opo? Amerika Serikat ngasilake minyak lan gas paling akeh ing donya, lan kita dudu pemasok utama China .. dadi ora ana sing bakal kelakon .. lan yen loro-lorone diblokir, kita ora pengin nganggep .. nanging EU mung gumantung ing kita kanggo pesenan liyane .. ora worth mbandhingaké ..
            Kutipan: Boris55
            Yen kita nyimpulake kabeh, ngumpulake minangka palet kesempatan sing perlu kanggo implementasine, banjur model ekonomi dhewe, lan sistem finansial, bakal nyukupi kapentingan mayoritas.


            Aku bisa ngomong akeh, nanging nyatane -
            Quote: penasehat level 2
            lan loro, saiki, pusat kekuwatan sing paling kuat ing jagad iki wis nemtokake / dibagi kabeh kanggo mbesuk ..

            lan donya tetep kapitalis luwih, lan kapitalisme minangka sistem sing minoritas luwih apik tinimbang mayoritas .. lan iki FAKTA ..

            https://www.kommersant.ru/doc/5634491 вчерашняя новость
            "Kepala Rosneft, Igor Sechin, ing XV Verona Eurasian Economic Forum ngumumake yen perusahaan transnasional BP nampa deviden kanthi jumlah $ 700 yuta kanggo separo kapindho taun. Miturut dheweke, dheweke ora melu urip. Rosneft, nanging tetep dadi pemegang saham bayangan.
          3. Sergey028
            Sergey028 28 Oktober 2022 10:36
            +5
            kran banyu? Sampeyan tukang pipa sing wis sukses. Lan apa sing bakal kelakon ing Rusia nalika mateni "kran banyu"? Ing kana, kanthi tap dipateni, hidrokarbon asli didol kanthi diskon sing signifikan menyang China lan India. Sampeyan mikir mbokmenawa saka loman saka Raseiskys? Ora, kancaku - saka kasunyatan sing ora ana pilihan liyane.
            1. mikh-korsakov
              mikh-korsakov 28 Oktober 2022 11:28
              +7
              Rungokake pidato Putin. Ana kapercayan sing kuat yen Putin wis dadi "pengimpi Kremlin" kanthi umur. Mboten kados grusa-grusunipun tiyang sepuh. Nanging dheweke ora nyebut jeneng utama. Kabeh sing apik lan apik, sing dikarepake bakal teka saka Afrika lan Asia, lan kamakmuran sing adil bakal mrentah, bakal katon, lan mung banjur, yen lan nalika Angkatan Bersenjata Federasi Rusia menang kamenangan ing Ukraina, diakoni ing Afrika. lan Asia. Yen ora, ora ana sing dikarepake bakal kelakon. Lan dheweke nyingkiri pitakon langsung babagan kahanan ing ngarep, ujar, alamat iki menyang Staf Umum - aja ngganggu aku ngimpi. Ringkesan - nalika kamenangan wis mbatesi, banjur nindakake rencana kaadilan, nanging saiki ora ana sing bisa ngarep-arep.
              1. sadam2
                sadam2 28 Oktober 2022 14:10
                +1
                Quote: mikh-korsakov
                kamenangan , paling bakal ana

                Dheweke dijaluk paling ora nggarisake kontur kamenangan kasebut - maneh banyu. sadurunge goal punika abstrak - denazification. saiki ora kurang obstraktnoe-pangayoman saka Donbass??? !!! Uga, babagan perkara cilik, pedunung ing rong wilayah liyane ora bisa nolak gabung ...
                1. mikh-korsakov
                  mikh-korsakov 28 Oktober 2022 16:47
                  -1
                  Ya, pertahanan Donbass. Ketoke, wiwit tuwa, rasa isin wong wis ilang. Bandhingake jumlah korban ing Donbass wiwit Februari lan jumlah korban nganti Februari. Ing obrolan sing paling "sopan", apa sing ditindakake Putin bisa dianggep minangka ngrusak.
                2. Yazov
                  Yazov 28 Oktober 2022 20:57
                  +1
                  Apa sampeyan pengin ngumumake kabeh rencana sampeyan? Utawa mung setengah?
                  1. mikh-korsakov
                    mikh-korsakov 28 Oktober 2022 23:12
                    -1
                    Ya, kita ngerti yen kabeh mlaku miturut rencana, yaiku rencana supaya mungsuh bisa mateni warga sipil Donbass kanthi ngebom, banjur mbukak mungsuh ing mata umum. Ing wektu sing padha, advance alon diterangake dening penolakan saka risiko karusakan kanggo populasi sipil dening senjata Rusia. Dadi urip Donetsk kurang penting tinimbang nyawa Kyiv utawa apa? Pranyata kaya iki.
              2. Bayun
                Bayun 28 Oktober 2022 20:32
                -3
                Jujur: Putin lan Shoigu minangka pimpinan sing apik ing jaman PEACE, nanging ora cukup apik kanggo militer. Sampeyan ora perlu kanggo ngganti daya, sampeyan kudu golek "Kutuzov" kanggo mburi menang perang. Tumindak kaya sing dikandhakake lan aja ngganggu politike nganti nyerahake mungsuh kanthi lengkap lan tanpa syarat.

                Sing utama malah ora nganggo seragam (sampeyan mung bisa duwe jaket militer, kaya Stalin). Lan iki mung bakal nuduhake kabeh kanggo akeh TANPA WORDS ... Jaket - dheweke njaluk soko kanggo ngandika, lan ing seragam - siji bisa profoundly strategis tetep bisu ing akeh pitakonan.
          4. Komentar wis dibusak.
          5. Ampere
            Ampere 28 Oktober 2022 16:14
            -1
            Padha ngrungokake tembung saka pimpinan negara kuwat lan makmur, lan sawetara wong sing kasengsem ing goyang udhara ing negara mired ing nyolong lan korupsi. ora Mung saka sudut pandang njupuk potongan sampeyan nalika ana kesempatan. sedulur
      2. Sergey028
        Sergey028 28 Oktober 2022 10:31
        +6
        temtunipun. Iki penting banget lan seimbang ... Saka kosong nganti kosong.
      3. Sergey028
        Sergey028 28 Oktober 2022 10:44
        +2
        Putin, mangsuli pitakon saka wong India lan ing pungkasan wakil saka Afrika Kidul, kanthi khusus ngandhani apa jenis World of the Future sing dibangun. Iki minangka pernyataan politik sing penting banget.

        Piye wae kanthi cepet curiga, srengenge sing ngadhepi lali babagan denazifikasi kanthi demilitarisasi ... Malah ing pesen sing penting banget, dheweke mung ujar babagan perlindungan Donbass minangka tujuan. Yagene kedadeyan kasebut? Mungkin sampeyan wis ngerti?
      4. GOR_XVII
        GOR_XVII 28 Oktober 2022 11:29
        0
        Lan kanggo aku, iki minangka pidato Putin sing paling isin ing sejarah. Kebingungan, putus asa lan malah wedi ing pasuryan. Utawa Mungkin malah indifference. Damai, persahabatan, permen karet. Boten anyar, Bunch saka platitudes. Kabeh tembung sing diucapake disedot ing media ing ngendi wae lan kanggo wektu sing suwe. Kesan umum saka pidato PDB: bocah lanang bali saka dalan lan ngeluh marang ibune, ibune, bocah-bocah lanang gedhe ngarani aku, ngina aku, njupuk dhuwit lan telpon, nyelehake mripat ireng lan menehi tendangan, nanging ibu, aku njupuk mbales marang wong-wong mau. Aku ngarani wong-wong mau tanpa isin lan nimbali wong-wong mau supaya nurani. "Panglima Agung" negara gedhe minangka bocah cilik sing snotty. Aku isin.
    2. kredo
      kredo 28 Oktober 2022 10:05
      +2
      Quote: penasehat level 2
      Sedhela babagan artikel .. wong ing donya seneng karo pidato, ana sing ora, nanging ora ngganti apa-apa, amarga ora ana sing spesifik ...

      Lan ora ana sing janji bakal mamah tembung marang mungsuh ya .

      "... Licik, mundur, dolanan, bunder,
      Urip mungsuh metu saka cahya.
      Nanging apa urip? Lan urip iku
      Duel karo mati...
      (saka film "D, Artagnan and the Three Musketeers")
    3. Andrey_Ivanovich
      Andrey_Ivanovich 28 Oktober 2022 10:09
      -12
      lan ing pidhato iki katon cetha panyuwunan kanggo rukun lan rembugan, “wong-wong, ayo padha urip bebarengan” (c) “ora salahku, dheweke dhewe teka!” (c)
      1. lucul
        lucul 28 Oktober 2022 10:26
        -2
        nanging katone ing pidhato iki ana panjaluk perdamaian lan rembugan kanthi cetha, "wong lanang, ayo padha urip bebarengan"

        Sampeyan mung mikir))))
        Bener, pidato iki ditujokake kanggo wong Eropa biasa lan aristokrasi Eropa lawas)))
        1. Andrey_Ivanovich
          Andrey_Ivanovich 28 Oktober 2022 10:35
          +4
          wong Eropah biasa ora menehi pidato lan PDB iki!, lan karo aristokrasi lawas (dhuwit lawas) nggunakake komunikasi liyane kanggo komunikasi.
          1. Smoke_in_smoke
            Smoke_in_smoke 28 Oktober 2022 12:35
            +5
            Kutipan: Andrey_Ivanovich
            wong Eropa biasa ora peduli karo pidato lan PDB iki!,

            Uga wong Rusia biasa. hi
      2. Pilat2009
        Pilat2009 28 Oktober 2022 15:30
        -1
        Kutipan: Andrey_Ivanovich
        lan ing pidhato iki katon cetha panyuwunan kanggo rukun lan rembugan, “wong-wong, ayo padha urip bebarengan” (c) “ora salahku, dheweke dhewe teka!” (c)

        Lan ora ana apa-apa sing ditinggalake nanging mung nelpon kanggo mbuwang. Ora ana prospek kanggo kamenangan ing cakrawala.
  2. ASAD
    ASAD 28 Oktober 2022 09:44
    + 19
    Tembung-tembunge akeh, ananging tumindak kang konkret mung sithik.Swara wicara kang ngrumat iku nuwuhake pikiran kang ala.
    1. Pereira
      Pereira 28 Oktober 2022 09:55
      +6
      Dheweke fitnah yen tawar-menawar karo Komite Wilayah Washington isih ditindakake. Dadi luwih becik ora meksa.
    2. Plate
      Plate 28 Oktober 2022 10:06
      + 11
      Kutipan saka ASAD
      Ana akeh tembung, nanging sawetara tumindak konkrit.

      Lan bisnis apa sing bisa ditindakake ing acara sing asline kumpul kanggo ngobrol? Tekan kono arep omong-omongan, mula padha omong-omongan.
      Kutipan saka ASAD
      Nada conciliatory saka wicara nuwuhake pikiran ala.

      Putin kabeh wektu. Lan sadurunge NWO, lan nalika wiwitan, lan sajrone, lan saiki, dheweke nandheske lan nandheske yen kabeh sing dibutuhake saka Kulon yaiku sikap marang Rusia minangka mitra sing padha. Kasunyatan manawa ing Kulon iki dianggep minangka nada conciliatory, lan ora minangka "ancaman", sing kedadeyan sadurunge, wis luwih menarik.
    3. kulemin0025gmail.com
      kulemin0025gmail.com 28 Oktober 2022 10:31
      +2
      Lan apa sing dikarepake? Apa sampeyan ngarep-arep yen Putin, kaya Khrushchev, bakal ngalahake podium nganggo sepatune? wassat Banjur, saben wong krungu apa sing pengin dirungokake. Preduli saka apa lan carane ngandika.
      1. Ampere
        Ampere 28 Oktober 2022 16:21
        +1
        Ana apa! N. Khrushchev nduweni negara kuat ing mburine, pemenang ing Perang Dunia II. apik Iku ngancam NEGERI!!!!! duka Lan ora kosok balene. Senka kita mung bisa sambat, nanging njaluk tentrem. aran
        1. kulemin0025gmail.com
          kulemin0025gmail.com 28 Oktober 2022 19:18
          0
          Apa sampeyan ngomong babagan? Inggih, mabuk kanthi sedhih lan gantung diri nganggo dasi kaya Berezovsky wassat
          1. Ampere
            Ampere 28 Oktober 2022 23:18
            0
            Ana saran sing ora bisa dingerteni, dudu topike. ora IKI dudu kasusahan, IKI masalah Rusia. Nyuwun
    4. gangsal
      gangsal 28 Oktober 2022 10:34
      +1
      Ya, mesthi, pelaut saka operator pesawat nistha lan njerit paratroopers elang ing Romania LOOK (ing mripate) luwih decisively. Cukup aja campur tangan, amarga Federasi Rusia sing tentrem bisa kanthi cepet tikel nol. Dadi kenapa nggawe rame, ing Valdai utawa ing papan liya?
  3. Inhibitor korosi
    Inhibitor korosi 28 Oktober 2022 09:49
    -2
    Where fascism bakal tetep, iku bakal cetha nalika ampas subside. Ana akeh pilihan kanggo kita, kayane padha ... Kaya sing dikandhakake, saben wong kudu katon loro-lorone. Ukraina dudu negara Kulon. Nanging Kyiv dudu kutha Eropa. Tangi, sing turu ing perjalanan! ..
    1. Pilat2009
      Pilat2009 28 Oktober 2022 10:08
      -11
      Kutipan: Corrosion_Inhibitor
      Where fascism bakal tetep, iku bakal cetha nalika ampas subside. Ana akeh pilihan kanggo kita, kayane padha ... Kaya sing dikandhakake, saben wong kudu katon loro-lorone. Ukraina dudu negara Kulon. Nanging Kyiv dudu kutha Eropa. Tangi, sing turu ing perjalanan! ..

      Sapa sing bakal mutusake negara apa wong Ukrainia lan dudu sampeyan
      1. aakvit
        aakvit 28 Oktober 2022 10:17
        + 16
        Dheweke, wong iki, yen wis mutusake yen dadi lapisan SS iku sing paling apik! am negatif
      2. Sergei Averchenkov
        Sergei Averchenkov 28 Oktober 2022 10:17
        +8
        wong Ukraina? Apa ana sing kaya ngono?
        1. Pereira
          Pereira 28 Oktober 2022 10:30
          0
          Sing bandel mikir ngono. Padha malah nyoba kanggo mbuktekaken soko. Ora ala.
        2. Pilat2009
          Pilat2009 28 Oktober 2022 13:03
          -2
          Kutipan: Sergey Averchenkov
          wong Ukraina? Apa ana sing kaya ngono?

          Lha, jagad percaya yen ana, pendapat sampeyan ing PBB ora menarik
      3. Inhibitor korosi
        Inhibitor korosi 28 Oktober 2022 10:22
        +1
        Saiki, mlayu! Sepurmu wis suwe mangkat. Ing sawetoro wektu, kita padha ngenteni sampeyan, akeh wong sing pantes mati sadurunge wektu. ora ngenteni - ora bisa. Saiki giliranmu...
        Dheweke adol sampeyan lan tuku sampeyan, wis suwe. Aku nulis, nanging sampeyan ora ngandel.
        Ora ana maneh wong Ukraina. Durung wujud maneh. Durung ana alesan kanggo iki. Lan ora ana kemungkinan uga. Dheweke ora bakal menehi sampeyan, saiki, nganti pungkasan. Ora ing EU, ora ing NATO.
        Kaya sing dikandhakake, bakal ana musim gugur - bakal ana panen anyar. Lan saiki, iki musim semi. Awal Mei kira-kira.
        Apa sampeyan seneng musim semi, badai petir ing awal Mei? eseman Lan aku tresna. Salajengipun, kabeh bakal dadi puisi banget)).
      4. Pereira
        Pereira 28 Oktober 2022 10:28
        +7
        Wong Ukrainia wis mutusake. Ya, supaya iku perlu kanggo pacify lan tipis metu. Jerman uga ngomong ing wektu kasebut. Aku kudu mbujuk kabeh donya.
        1. Pilat2009
          Pilat2009 28 Oktober 2022 13:00
          -3
          Quote: Pereira
          Wong Ukrainia wis mutusake. Ya, supaya iku perlu kanggo pacify lan tipis metu. Jerman uga ngomong ing wektu kasebut. Aku kudu mbujuk kabeh donya.

          Apa wong Ukraina sing miwiti perang iki? Ya, yen ana alesan sing dibutuhake, argumentasi babagan senjata biologis lan "dheweke pengin nyerang" digunakake. Kaya babagan Irak Saddam. Powell uga ngacungake tabung uji ing PBB. Perang iki bakal dadi dawa lan wong Ukrainia ora bakal ngapura, ing kasus apa wae, Ukraina bakal pindhah menyang Kulon. Aku nyaranake sampeyan sinau perang Vietnam lan Afghan
          1. Pereira
            Pereira 28 Oktober 2022 13:17
            +2
            Kasunyatane wong Ukrainia wis padha mlayu kabeh. Saiki wayahe ngurusi pasar. Srengenge telat. Sakcepete dheweke bakal miwiti gabung ing EP kanthi massal.
            Ukraina pindhah menyang Kulon

            Ora suwe dheweke bakal diusir maneh. Kenapa burghers butuh skakuas? Dheweke wis duwe pangerten yen dheweke perang ing sisih sing salah.

            Aku nyaranake sampeyan sinau sejarah singkat Ukraina.
            1. Pilat2009
              Pilat2009 28 Oktober 2022 15:24
              0
              Quote: Pereira
              Kasunyatane wong Ukrainia wis padha mlayu kabeh. Saiki wayahe ngurusi pasar. Srengenge telat. Sakcepete dheweke bakal miwiti gabung ing EP kanthi massal.
              Ukraina pindhah menyang Kulon

              Ora suwe dheweke bakal diusir maneh. Kenapa burghers butuh skakuas? Dheweke wis duwe pangerten yen dheweke perang ing sisih sing salah.

              Aku nyaranake sampeyan sinau sejarah singkat Ukraina.

              Ukraina duwe sejarah sing cendhak kaya Rusia modern, mung Rusia sing lungguh ing tong gas
  4. yuta
    yuta 28 Oktober 2022 09:51
    + 10
    Ngomong yen dheweke master! Janji uga.
  5. Yaroslavsky
    Yaroslavsky 28 Oktober 2022 09:53
    -1
    Nada dadi luwih alus amarga ora ana kamenangan ing ngarep
    1. Terenin
      Terenin 28 Oktober 2022 10:58
      -1
      Kutipan: Yaroslavsky
      Nada dadi luwih alus amarga ora ana kamenangan ing ngarep

      Ora Crimea, ora Donbass, ora Kherson lan Zaporizhia ... Ya, ora kamenangan nglirik
      Miturut cara, Putin ora tau ngomong yen perlu kanggo manggoni wilayah Ukraina.
      1. cmax
        cmax 28 Oktober 2022 12:06
        +5
        Kutipan: Terenin
        Kutipan: Yaroslavsky
        Nada dadi luwih alus amarga ora ana kamenangan ing ngarep

        Ora Crimea, ora Donbass, ora Kherson lan Zaporizhia ... Ya, ora kamenangan nglirik
        Miturut cara, Putin ora tau ngomong yen perlu kanggo manggoni wilayah Ukraina.

        Crimea bisa dingerteni, lan umume wilayah liyane sing sampeyan sebutake wis dibebasake ing 2 minggu pisanan NWO, saiki dina 247. Sampeyan dhewe ngerti asil saka operasi dina sabanjure. Ora ana apa-apa kanggo gumunggung khusus!
        1. Terenin
          Terenin 28 Oktober 2022 12:50
          +1
          Kutipan saka cmax
          Sampeyan dhewe ngerti asil saka operasi dina sabanjure. Ora ana apa-apa kanggo gumunggung khusus!

          Iku gumantung sapa lan apa sing dikarepake. Kanggo kula, contone, iki sukses gedhe kanggo Rusia.
          1. cmax
            cmax 28 Oktober 2022 15:06
            +1
            Kutipan: Terenin
            Iku gumantung sapa lan apa sing dikarepake. Kanggo kula, contone, iki sukses gedhe kanggo Rusia.

            Kanggo sawetara ombone, aku setuju karo sampeyan, nanging sarang hornets isih tetep, lan iki ala.
            1. Terenin
              Terenin 28 Oktober 2022 16:56
              +2
              Kutipan saka cmax
              Kutipan: Terenin
              Iku gumantung sapa lan apa sing dikarepake. Kanggo kula, contone, iki sukses gedhe kanggo Rusia.

              Kanggo sawetara ombone, aku setuju karo sampeyan, nanging sarang hornets isih tetep, lan iki ala.

              Nanging, lan Rusia durung nguap. Kita isih bakal perang.
      2. Yaroslavsky
        Yaroslavsky 31 Oktober 2022 09:23
        +1
        Yaiku, sampeyan pengin ujar manawa tujuane kaya ngono?) push push getih sing bisa ngrusak negara lan nyuda panggagas operasi iki ora mung kekuwatan, nanging uga urip ...
        Iki pisanan ... nanging bab apa Putin ngandika, lan carane dadi metu ing kasunyatan, iki, sayangé, mung ora pas menyang sembarang gerbang ... saiki kita weruh Gagal lengkap daya, kita ndeleng nyoba convulsive kanggo ndandani. soko, nanging wis salah siji telat utawa ora pantes, saben obah, sayangé, mung worsens kahanan ... mung sing dibenturi watu ora weruh ... mobilisasi ora bakal nggawa efek positif ... , lan V.V. ora Stalin
        1. Terenin
          Terenin 31 Oktober 2022 16:38
          +2
          Kutipan: Yaroslavsky
          saiki ora 41 taun, lan V.V. ora Stalin

          Kabeh iku relatif.
          Ing mratelakake panemume, anyar "Stalin" ora adoh. Lan kepinginan, ora sabar ... lan pesona liyane, akeh sing bakal kelakon.
          Mung supaya sampeyan ora kudu nangis.
          1. Yaroslavsky
            Yaroslavsky 1. november 2022 08:53
            0
            Ya, ing comparison, lan mratelakake panemume akeh sing saiki pimpinan luwih elek tinimbang I.V., lan ing syarat-syarat represi, nanging strategi rampung gagal ..... sampeyan bisa nangis kanggo dangu, lan pracaya kula, wong nangis ... lolongan mung ngadeg ing negara
  6. megadeth
    megadeth 28 Oktober 2022 09:55
    +9
    Pembimbing Biden nulis marang Biden yen dheweke ora ngerti apa-apa ing pidato Putin!
    1. Nexcom
      Nexcom 28 Oktober 2022 10:07
      +5
      Ora ana apa-apa, mbah sing mandhiri bakal disiapake nganggo kertu sing ditindhes - dheweke bakal ngasilake jawaban
  7. Napayz
    Napayz 28 Oktober 2022 09:59
    +7
    ... Gedung Putih AS ujar manawa dheweke ora krungu apa-apa sing anyar kanggo awake dhewe ing pidato presiden Rusia.

    Saben-saben, nindakake perkara sing padha, bodho ngarep-arep asil sing beda.
    Apa sing belang wis ngowahi apa-apa ing prilaku?
  8. tukang cukur Siberia
    tukang cukur Siberia 28 Oktober 2022 10:01
    -2
    Reaksi resmi negara-negara Kulon marang pidato Putin, mesthi, luwih ditahan tinimbang penilaian para pengamat ing pers. Contone, Gedung Putih AS ujar manawa dheweke ora krungu apa-apa sing anyar ing pidato presiden Rusia.

    Aku setuju!
    Boten anyar sayangé
  9. AlexGa
    AlexGa 28 Oktober 2022 10:02
    +4
    Mirengaken pidato. arep ngomong opo? Ing mratelakake panemume, kanggo pamireng lokal ora ana apa-apa khusus, dadi, obrolan ing topik. Mungkin iki ditujokake kanggo pamireng Barat, ayo ndeleng reaksi kasebut.
    1. kulemin0025gmail.com
      kulemin0025gmail.com 28 Oktober 2022 10:39
      +1
      Dadi artikel babagan reaksi Kulon ngandika. Lan reaksi wong, sing diarani Kulon - sapa wae bakal menehi perhatian nglirik
      1. AlexGa
        AlexGa 28 Oktober 2022 10:54
        +3
        Artikel kasebut minangka pendapat pribadi penulis. Aku nyoba kanggo pindhah karo sumber asli. Nalika aku ngomong babagan pamireng Barat, aku duwe pikiran, pisanan, pimpinan negara-negara Kulon. Nanging sampeyan bener, ora ana sing nggatekake wong-wong ing kana, lan pimpinane. Aku pengin ngrungokake alamat Presiden Federasi Rusia kanggo rakyate. Rakyat kudu ngerti kanthi jelas rencana kepemimpinane. Supaya kabeh cetha lan bisa dingerteni.
  10. Nevsky_ZU
    Nevsky_ZU 28 Oktober 2022 10:05
    + 16
    Wingi aku ngenteni 4 jam ing wektu Novosibirsk nganti 0:30 aku nonton.
    Alas, aku ora krungu carane kita bakal ngatasi "masalah Ukraina" sing West slipped kanggo kita. Suwene kita bakal perang ing format: tank nglawan tank, otomatis nglawan otomatis, ngerti sing Kulon wis cadangan mobile luwih, iku cukup kanggo kelet tembelan saka pasukan Ukraina ing peralatan lan wong, lan iku!?!
    Lan kepiye carane kita bakal nanggapi feint sing prasaja iki?
    1. Mikhail Sidorov
      Mikhail Sidorov 28 Oktober 2022 10:11
      + 11
      Alas, aku ora krungu carane kita bakal ngatasi "masalah Ukraina" sing West slipped kanggo kita. Suwene kita bakal perang ing format: tank nglawan tank, otomatis nglawan otomatis, ngerti sing Kulon wis cadangan mobile luwih, iku cukup kanggo wong-wong mau duwe belang pasukan Ukrainia ing peralatan lan wong, lan iku.

      Pancen, saiki masalah sing paling penting yaiku perang ing Ukraina.
      Saka tembung: .. "Aku bakal nuduhake sampeyan apa decommunization", ing 24 Februari, kanggo: ... "tujuan kita kanggo nglindhungi Donbass" .
      Lan padha announced sawetara jenis wicara meh gedhe. ora liyane beleberda.
      1. lucul
        lucul 28 Oktober 2022 10:23
        -7
        Pancen, saiki masalah sing paling penting yaiku perang ing Ukraina.

        Kanggo sapa sing paling penting? )))
  11. Novik225
    Novik225 28 Oktober 2022 10:10
    + 13
    pidato Putin Versi singkat.

    Sorotan (miturut kuping):
    - Anglo-Saxon - Hamlo lan bandit.
    - Wong Eropa iku galak lan terpil.
    - Asia-Afrika sing wong lanang tengen, padha unfairly pinched.
    "Sialan, sampeyan batalkan kami!" Lengan pendek!
    “Hegemon iku tembung kutukan.
    - Ayo urip tentrem.
    - Ngisi...
  12. Alex66
    Alex66 28 Oktober 2022 10:19
    +1
    Saka kinerja breathed soko saka 80s. Sekretaris Jenderal ing pleno Komite Pusat CPSU. Apa sing kita tunggu ora krungu, pagelaran kanggo pamirsa eksternal.
    1. Nyrobsky
      Nyrobsky 28 Oktober 2022 11:31
      +3
      Kutipan: Alex66
      Apa sing kita tunggu ora krungu, pagelaran kanggo pamirsa eksternal.

      Miturut reaksi media Barat, pidato PDB wis dijupuk kanggo kutipan ing kana, lan saben wong sing diajak pidato krungu apa sing dikarepake. Masalah liyane yaiku ora kabeh wong setuju nampa tesis PDB, mula ora setuju lan evaluasi sing ora cocog karo pendapat Barat lan jagad liyane. Yen populasi ing Kulon kira-kira siji milyar, banjur liyane donya ana 6,5 ​​milyar, supaya pamirsa sing nuduhake pandangan Rusia yen donya bakal multipolar luwih gedhe tinimbang sing ndhukung "hegemon" donya ing pasuryan saka kasur. USA wis kasempatan , nanging padha aman ora kejawab iku, i.e. pooped lan supaya kabeh wong ing mriksa padha ora bakal sukses maneh.
      1. penasehat level 2
        penasehat level 2 28 Oktober 2022 13:45
        0
        klasik sekolah lawas .. ana 5-6 hooligans ing sekolah sing kabeh sekolah wedi .. (uga, utawa saperangan ing kelas yen sampeyan pengin) .. ing film fitur - Aku weruh carane "wong apik" menang dheweke .. nanging ing urip - NOT SAW .. sing carane padha lulus saka sekolah minangka "wong ala" sing kabeh wong wedi .. paling, wong pengin wong ora ndemek dheweke .. nanging iki ora ngalangi dheweke saka " scaring" EVERYONE ELSE .. lan kita urip - Dmitry .. lan ora ing film fitur .. sanajan ngarep-arep kanggo kabeh apik, iki mesthi ora ngganggu .. sing mobil bakal ngalahake hooligans ana utawa njupuk menyang pulisi ... lan omong-omong - kabeh sekolah ora nglawan .. nanging saka iki dheweke ora menyang ngendi wae .. utamane yen pimpinan sekolah, ujare, ana hubungane karo dheweke utawa dikontrol .. lan kenapa dheweke mutusake manawa jagad iki pengin ngganti dolar? Kabeh donya pengin keuntungan ing Panggonan pisanan .. apa entuk manfaat saka "negara Afrika" ing ngganti panyimpenan ing dolar karo mergo?
    2. Pilat2009
      Pilat2009 28 Oktober 2022 20:30
      -1
      Kutipan: Alex66
      Saka kinerja breathed soko saka 80s. Sekretaris Jenderal ing Plenum Komite Pusat CPSU

      Dadi Sekretaris Jenderal wis 70. Ora suwe Brezhnev bakal nyusul Biden
  13. Sergei V
    Sergei V 28 Oktober 2022 10:20
    +3
    Kulon iku bajingan gedhe, nanging ayo padha urip bebarengan, iku bab sing padha nganti pirang-pirang taun. Ngobrol saka kothong kanggo kosong.
    1. tihonmarine
      tihonmarine 28 Oktober 2022 10:29
      0
      Kutipan: Sergey V
      Kulon iku bajingan gedhe, nanging ayo padha urip bebarengan.

      Iki isih ngandika raja-kaisar, lan Kulon terus-terusan minggah ing Rusia lan ora pengin manggon tentrem.
  14. tihonmarine
    tihonmarine 28 Oktober 2022 10:27
    +2
    Putin ngomong babagan nggawe jagad multipolar, ing ngendi publikasi kasebut nggegirisi, Washington kudu "crouch" ing ngarep Rusia lan China.

    Lan apa sampeyan pengin Anglo-Saxon duwe kabeh donya "crouching" ing ngarepe Amerika digawe artificially. Iku wektu kanggo ngerti panggonan.
  15. rotmistr60
    rotmistr60 28 Oktober 2022 10:44
    +5
    Apa kabijakan editorial media Barat, kaya sing dipikirake tesis tartamtu saka presiden kita. Saben uwong weruh apa sing arep dideleng lan ora preduli manawa bisa uga ora cocog karo pesen sing nyata.
    Gedung Putih AS ujar manawa ora krungu apa-apa sing anyar ing pidato presiden Rusia.
    Aku wonder apa anyar padha arep krungu? Taun sawisé taun, Putin ngajak sampeyan supaya ngerti, ora ngancam keamanan Rusia kanthi promosi NATO, kanggo rembugan njupuk menyang akun syarat loro-lorone, ora nggunakake sanksi minangka senjata marang objectionable ... etc. . Lan sampeyan?
  16. Knell Wardenheart
    Knell Wardenheart 28 Oktober 2022 11:13
    0
    Kutipan: Boris55
    Quote: penasehat level 2
    ora ana rincian ...

    Putin, mangsuli pitakon saka wong India lan ing pungkasan wakil saka Afrika Kidul, kanthi khusus ngandhani apa jenis World of the Future sing dibangun. Iki minangka pernyataan politik sing penting banget..

    Monsieur kudu mbangun "strategi 2020", yen ora, siji abad ora bakal cukup
  17. tetembungan
    tetembungan 28 Oktober 2022 11:20
    0
    Sayange, nyoba kanggo nerangake bab geng Euro-Atlantik malah luwih. Bandos ora nemen mlebu, carane sampeyan bisa ing sistem lan nentang sistem. Kanggo wong-wong mau, iki gelaran antarane pimpinan kanggo kaunggulan, troublemakers lan pemberontak ing boots Spanyol lan ing ngisor Hudson.
  18. faterdom
    faterdom 28 Oktober 2022 11:23
    +1
    Reaksi ing negara manca lan reaksi media asing, utamane Barat, ora padha.
    Lan ing pangaribawa saka suhu kurang lan faktor liyane, prabédan iki bakal tuwuh ngelawan ing umum.
  19. tukang gunting
    tukang gunting 28 Oktober 2022 11:38
    0
    Presiden Tajikistan uga ngomong babagan ngurmati Putin.
  20. Hindu
    Hindu 28 Oktober 2022 12:03
    +5
    Ya, ora Care babagan reaksi ing luar negeri, iku (Valdai wicara) kanggo wong umum ana ing sak panggonan. Luwih becik yen penjamin dibagi kanggo Rusia, sampeyan arep perang ing ngendi?
    Lan akhir-akhir iki, paralel karo Ukraina durung cetha banget: padha ngguyu terodefense - padha nangis karo mobilisasi, padha ngguyu tembok karo pager Yatsenyuk - saiki kita mbangun pertahanan kita, kita ngguyu Zelensky "kanggo Ukrainia pungkasan" - banjur kakgbe ... nifiga wis ora lucu maneh kanggo nerusake analogi
  21. Oleg Barchev
    Oleg Barchev 28 Oktober 2022 12:13
    +3
    Miturut pendapatku, apa sing paling penting ing pidato. Kita, Rusia, ndeleng loro Kulon sing beda-beda, iki minangka musuhan Barat neoliberal Russophobic sing terang-terangan marang kita, nempel ing hegemoni lan siap ngrusak kabeh sing ana ing dalan kanggo nggayuh tujuane. Kanthi Kulon iki, kita dadi mungsuh sing ora bisa didamaikan kanthi ideologis, spiritual lan ideologis. Lan ana Kulon kapindho, setya marang prinsip tradisional, lan kita bakal nggawe dialog karo iku kanggo mbangun hubungan tentrem. Putin pitados bilih donya wis diganti lan proses lagi ditindakake kanggo mbubarake sistem tatanan donya kang ana ndhikte saka siji negara, siji tampilan saka "beradab Kulon." Proses iki bakal dawa, nglarani lan bakal nganti 10 taun. Rusia saiki ana ing ngarep pasukan sing nantang tatanan donya "miliar emas".
  22. aku wani_perasan_
    aku wani_perasan_ 28 Oktober 2022 12:14
    -1
    Nuwun sewu, mbok menawi kula kentun?
    Lan apa sing diomongake, apa sing diomongake?
    Ing kene, ing Munich pancen keren, nanging ing kene ... dadi ... ringkesan saka episode sadurunge,
    sing Barat kolektif bakal nglirwakake kaya sing ditindakake ing Desember 2021.
    Mung ... saka sikil lan ing pasuryan - siji-sijine cara kanggo njaluk wong mikir babagan proposal.
  23. Pilat2009
    Pilat2009 28 Oktober 2022 12:50
    -1
    Kutipan: Corrosion_Inhibitor
    Saiki, mlayu! Sepurmu wis suwe mangkat. Ing sawetoro wektu, kita padha ngenteni sampeyan, akeh wong sing pantes mati sadurunge wektu. ora ngenteni - ora bisa. Saiki giliranmu...
    Dheweke adol sampeyan lan tuku sampeyan, wis suwe. Aku nulis, nanging sampeyan ora ngandel.
    Ora ana maneh wong Ukraina. Durung wujud maneh. Durung ana alesan kanggo iki. Lan ora ana kemungkinan uga. Dheweke ora bakal menehi sampeyan, saiki, nganti pungkasan. Ora ing EU, ora ing NATO.
    Kaya sing dikandhakake, bakal ana musim gugur - bakal ana panen anyar. Lan saiki, iki musim semi. Awal Mei kira-kira.
    Apa sampeyan seneng musim semi, badai petir ing awal Mei? eseman Lan aku tresna. Salajengipun, kabeh bakal dadi puisi banget)).

    Sampeyan lucu lan wangkal.
  24. Bom
    Bom 28 Oktober 2022 15:42
    -1
    Kutipan: Terenin
    Miturut cara, Putin ora tau ngomong yen perlu kanggo manggoni wilayah Ukraina.

    Kondisi sing paling penting, tanpa implementasine, kabeh sing kedadeyan saiki ora ana gunane. Nanging miturut tren, iki ora nyata maneh.
    1. penasehat level 2
      penasehat level 2 29 Oktober 2022 10:15
      -1
      artine beda.. mbok yo golek liyane? tanpa makna - iku ora rampung ..
  25. LCA
    LCA 28 Oktober 2022 16:10
    0
    Presiden Rusia Vladimir Putin nindakake pidato ekstensif ing sesi pleno Klub Diskusi Valdai.
    Tema rapat taun iki yaiku "A World Beyond Hegemony: Justice and Security for All".

    Krisis kamanungsan saiki saya tambah amarga rong sebab:
    • ing tangan siji, psyche (organisasi) saka populasi dhewe ganti ing Eropah lan ing luar negeri,
    • ing sisih liya, konsep ngatur obyek "kemanusiaan", sing diikuti dening Barat lan para panggedhe ing mburi layar, minangka RELIEF jaman kepungkur, ora nyukupi modernitas lan prospek.

    Sing nduweni konsep Alkitab, panulis naskah lan manajer implementasine ora bisa kompromi prinsip "elitisme", dheweke dhewe dadi ora nyukupi kanggo obyek sing diklaim bisa dikontrol lan proses enveloping sing mengaruhi dheweke lan obyek bebarengan karo kontrol.

    Nanging ora ana subyek siji-sijine spesies biologi "House of Reason" sing bisa ngganti karo pribadine kabeh manungsa, utawa regional - budaya unik (kalebu basa) - masyarakat ing ngendi dheweke lair lan wungu.

    Lan iki ndadékaké kanggo pitakonan kaya:

    • Apa sing kudu dadi masyarakat lan manungsa normal, yaiku. apa sing kudu dadi organisasi internal?
    • Apa proses sajarah ing babagan nggawa manungsa lan warga konstituen nyedhaki realisasi norma iki?

    Iku politis sing cocog kanggo menehi jawaban sing bener kanggo pitakonan iki, amarga proses global pangembangan evolusi biosfer minangka proses ngrangkul ing hubungan karo proses sajarah global (globalisasi), kanggo kabijakan saiki lan mangsa.

    Lan yen kabijakan kasebut ditindakake kanthi cara sing ndadékaké menyang gol sing ora ana panggonan ing algoritma sakabèhé pangembangan biosfer, mula degradasi biologis saka wong-wong sing manggon ing basis saka kabijakan iki ora bisa dihindari: mung siji. pitakonan wektu, massa statistik lan keruwetan karusakan.

    Lan kosok balene:

    Kabijakan sing dituju kanggo nggayuh tujuan sing ana ing ALGORITHMIC ngrangkul pangembangan biosfer bakal strategis banget efektif lan ing proses implementasine kabeh kesalahan sing kepungkur lan akibate bakal diilangi utawa dikompensasi.

    Nanging, ora ana ilmu sejarah utawa ilmu politik ing kabeh jinis umum sing sah sacara akademis ora kasengsem ing masalah iki.

    Ing urip manungsa lan saben bangsa, peran khusus dimainake dening:

    • Nduweni kawruh lan katrampilan sing ora diwarisake sacara genetis (utamane sing nduweni makna sosial umume),
    • PRODUKSI kawruh lan katrampilan anyar
    • lan mulang wong-wong mau.

    Ing aspek sosiologis, kegagalan sistemik proyek Alkitab saiki lan ing mangsa ngarep yaiku:

    • Dheweke minangka produk saka jinis struktur mental demonic.

    • Iku nganggep minangka standar sing mayoritas populasi bumi punika stabil ing jinis kewan mentality karo minimal superstructures budaya (ing pet sing alam zombifying) lan ora melu ing nggawe politik nyata.

    • Uga, kanthi gawan, dheweke nganggep manawa mayoritas "elit" politik sing duwe pendidikan lan "elit" liyane minangka operator saka jinis mentalitas "zombie".
    Iki uga ditrapake kanggo hierarki pasamuwan-pasamuwan, sing sacara resmi ngganti perusahaan healer nasional ("imam" nasional jaman kuna), lan amarga perbudakan akal dening dogma dogma Alkitab lan wedi marang neraka, dheweke ora ana. bisa dadi kuat konseptual ing hubungan karo masyarakat lan kamanungsan.

    • Ing "elit bener" ing iku operator saka jinis demonic mentality, nanging malah banjur ora kabeh - nanging mung setya kanggo project lan saged kerjasama perusahaan ing, nalika mbeta kawruh, skills lan kabisan sing migunani kanggo proyek.

    • Pembawa jinis struktur mental manungsa ora duwe papan, amarga ora cocog dadi budak, lan ora pengin dadi pemilik budak dhewe.

    Terusake proyek iki minangka suicidal kanggo manungsa, amarga alasan biosfer umum, lan amarga sosial internal, saka dampak sing ora mungkin kanggo nglindhungi dhewe kanthi farmakologi lan perlindungan pribadi, utawa kanthi waja "bunker prau. ", utawa dening sistem "mriksa", "keseimbangan" lan "kompensator".

    Lan mulane, iki idiocy politik saka project Alkitab globalisasi, kang ngaku duwe daya global undivided liwat wong atas jenenge Gusti Allah, kudu sijine pungkasan sadurunge iku ends ing paling karo peradaban saiki, lan ing maksimum - karo sawijining operator biologis - kamanungsan saiki (lan ing hakekat - pseudo-manungsa).


    Saiki gagasan peradaban Rusia babagan makna global - Konsep keamanan publik ing perkembangane - ditulis ing basa Rusia, nalika Kulon wis entuk cita-cita peradaban (kultus hedonisme, i.e.
    kesenengan heterogen, sembrono, preduli saka karusakan sing disebabake kanggo wong liya, bangsa, Alam, awake dhewe) lan wiwit ngasilake asil saka prestasi iki ing bentuk degenerasi biologis lan degradasi budaya saka populasi.

    Kulon, minangka konduktor globalisasi adhedhasar proyek Alkitab, ngupayakake ndherek donya liyane ing proses iki, sing ora bisa ditampa kanggo kabeh wong sing mikir, ing njaba wilayah peradaban Barat lan ing negara-negara Kulon dhewe. Mulane, Kulon durung nandhang ambruk lengkap lan ora bisa dipulihake ing PERANG sing diwiwiti dening dheweke nglawan manungsa lan peradaban Rusia.

    Ing wektu sing padha, ing Eropah lan ing negara-negara wilayah liyane ing planet ana basis sosial tartamtu nunggu implementasine saka project Russian globalisasi, kang saged ngembangaken lan ngaktifake. Lan iki perlu kanggo ngleksanakake proyek globalisasi multinasional Rusia ing basis saka implementasine saka prinsip adil kaadilan predetermined dening Gusti Allah.

    Ora preduli saka prinsip tartamtu sing diumumake utawa ora diumumake kanthi terbuka ing kabijakan umum, wis ana kawruh sing cukup kanggo implementasine ing masyarakat, lan adhedhasar subkultur tartamtu saka operator kawruh iki lan praktisi sing tumindak ing urip masyarakat kanthi basis. berkembang lan terus berkembang ...

    Iki kedadeyan ing Rusia saiki. Konsep keamanan publik (CSS) fokus ing pawujudan saka prinsip keadilan.

    Wiwit sing paling efektif saka konsep akeh global- "elitisme" saiki konsep Alkitab paling efektif saka perbudakan financial adhedhasar riba transnasional, lan melu transfer kadhaulatan dening kabeh wong lan negara kanggo "komunitas perbankan", banjur ora. konsep liyane akeh-"elitisme" bisa dadi alternatif iku ora bisa dadi basis saka kadhaulatan: ana bakal tansah parasit kaya bocah ala lan ghouls kaya Smerdyakov, siap kanggo ngedol kabeh.

    Patut, konsep kudu mursid, i.e. ngarahake kanggo nyadari inti saka wong ing urip, amarga mung ing kasus iki bakal nampa dhukungan "mistik" saka noosphere bumi lan saka Ndhuwur.

    Kanggo nindakake iki, ing konsep, ing algoritma manajemen sosial lan organisasi urip sosial lan kegiatan ekonomi sing diusulake, regulasi obyektif sing urip wong, masyarakat unik budaya, lan manungsa sacara sakabehe kudu ditemokake. ekspresi cekap.

    Keteraturan obyektif sing ditindakake dening masyarakat manungsa (loro babagan njamin keamanan lan babagan macem-macem ancaman keamanan lan mbebayani jinis kegiatan tartamtu) bisa dipérang dadi enem kategori.
    Ing saben wong, aturan duwe efek siji utawa liyane ing saben liyane, uga ing regularities saka kategori liyane, amarga Donya iku siji lan wutuh.
  26. LCA
    LCA 28 Oktober 2022 16:11
    0
    Padha bisa dipérang dadi enem klompok ing ngisor iki:

    1. Manungsa minangka bagéan saka biosfer, lan ana hukum obyektif sing ngatur: 1) interaksi biosfer lan Kosmos, 2) pambentukan biocenosa, lan 3) interaksi spesies biologi karo siji liyane ing biosfer.

    2. Manungsa minangka spesies biologi tartamtu, lan ana pola spesies biologis (fisiologis lan psikologis) tartamtu sing ngatur uripe.

    3. Ana pola moral lan etika (religius lan noospheric) sing ngatur hubungan antarane sing nduweni pikiran lan karsa. Lan nalisir pendapat saka akeh, hukum kategori iki ngluwihi masyarakat manungsa, lan etika, didikte saka tingkat hierarkis sing luwih dhuwur ing organisasi saka macem-macem jinis sistem, iku wajib kanggo tingkat ngisor hirarkis, lan penyimpangan saka norma-norma bisa punishable. Dadi, murtad saka kabeneran objektif minangka panyebab moral lan ideologis utama krisis ekologi biosfer-sosial global.

    4. Budaya, sing wis ditemtokake sacara genetis dening manungsa, minangka sistem informasi-algoritma. Budaya iku variabel, ing pangertene, minangka sistem informasi-algoritma, bisa diorientasikan kanggo nggayuh tujuan sing beda, ing dalan masyarakat sing beda, kanthi cara sing beda. Lan ana pola-pola sosio-kultural, ing ngisor iki sing njamin stabilitas masyarakat ing kesinambungan generasi, lan pelanggaran kasebut bisa nyebabake ilang sajrone urip sawetara generasi ing pangaruh proses degradasi.

    5. Budaya sing diadegake sacara historis saka kabeh masyarakat peradaban global saiki dadi kepeksa kanggo nglindhungi awake dhewe saka lingkungan alam dening technosphere. Technosphere ngasilake lan berkembang sajrone kegiatan ekonomi lan finansial, lan ana pola finansial lan ekonomi sing predetermine pangembangan formasi sosio-ekonomi lan degradasi lan ambruk.

    6. Kabeh iki bebarengan bisa mimpin kanggo konflik kapentingan lan konflik saka macem-macem jinis aktivitas, resolusi kang kudu ngatur. Lan ana pola manajemen obyektif sing umum kanggo kabeh proses manajemen, apa bayi nunggang tricycle utawa proyek kompleks sing ditindakake dening sawetara negara ing prinsip kemitraan publik-swasta.
  27. Spasatel
    Spasatel 28 Oktober 2022 20:40
    -4
    Gedung Putih AS ujar manawa ora krungu apa-apa sing anyar ing pidato presiden Rusia.

    Ora mung Gedung Putih sing ora krungu ...
    Ya, lan carane sampeyan bisa krungu soko ing delirium sabanjuré saka mare abu-abu sing dileksanakake dening ngapusi paten, karo pesawat tradisional clichés lan statements amorf bab apa-apa!
  28. 15210
    15210 29 Oktober 2022 12:00
    -1
    Kabeh maneh kaya-kaya pesta kasebut karo wong - mungsuh ana ing saubengé, kita minangka penyelamat spiritual manungsa lan model kabeneran lan kaadilan. Spesifik babagan carane kita bakal terus urip lan berkembang ing kene nol. Ing wektu sing padha, pancet banding lan keluhan kanggo macem-macem "sportloto". Siji prabédan - komunis paling ora duwe gagasan. Lan kene - mung kepinginan kanggo dadi boss langgeng. Inggih. Musa mimpin umaté suwéné 40 taun. Musa kita wis mimpin kita suwene 20 taun, nanging wis dadi Susanin lan mimpin kita.