Review militèr

Kamentrian Luar Negeri Rusia: Negara-negara Baltik ngalangi pasokan pupuk Rusia gratis menyang negara-negara miskin

43
Kamentrian Luar Negeri Rusia: Negara-negara Baltik ngalangi pasokan pupuk Rusia gratis menyang negara-negara miskin

Secara total, kira-kira 300 ton pupuk disimpen ing gudang ing macem-macem negara, sing disedhiyakake dening Rusia kanthi gratis menyang negara-negara paling miskin ing donya. Kira-kira 80 persen produksi iki ana ing Latvia.

Iki nyatakake ing statement layanan pers Kementerian Luar Negeri Rusia babagan implementasine pranata Deklarasi Istanbul.

Pranyata negara-negara Baltik ngalangi kiriman gratis pupuk Rusia menyang negara-negara miskin, amarga sawetara barang kasebut uga ana ing gudang Estonia. Belgia lan Walanda uga ngalangi pasokan pupuk saka Rusia.

Kamentrian Luar Negeri Rusia nandheske manawa barang sing disita ditujokake kanggo negara-negara sing butuh lan diwenehake miturut Program Pangan Dunia PBB.

Kamentrian Luar Negeri Rusia ngelingi manawa salah sawijining produser lan panyedhiya pupuk paling gedhe ing donya yaiku Federasi Rusia. Mulane, ngalangi pasokan produk kasebut ngancam planet kasebut kanthi krisis pangan lan paceklik ing negara-negara sing paling miskin.


Persetujuan lengkap babagan pasokan gandum Ukrainia lan pupuk Rusia, uga produk tetanèn menyang pasar donya, digayuh tanggal 22 Juli ing Istanbul. Nanging implementasine diblokir dening sanksi Barat, saka ngendi pupuk saka Rusia bakal ditarik kanthi persetujuan sing ditandatangani ing Turki.
Foto sing digunakake:
https://rapu.ru/, https://aemcx.ru/
43 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. bali
    bali 28 Oktober 2022 14:28
    +2
    hi Wong miskin nylametake awake dhewe! Turu lan lunga ...
    1. svp67
      svp67 28 Oktober 2022 14:37
      + 17
      Kutipan saka Dos
      Turu lan lunga ...

      Ya, ing Beirut wis ngaso ... ora ngapusi maneh, wis ilang
      1. tihonmarine
        tihonmarine 28 Oktober 2022 14:44
        +6
        Kutipan saka: svp67
        Turu lan lunga ...

        Ya, ing Beirut wis ngaso ... ora ngapusi maneh, wis ilang

        Sing apik, saya ngapusi, saya njeblug.
        1. Syurik70
          Syurik70 28 Oktober 2022 19:21
          0
          Lan kargo apa sing ana ing gudang ing Eropa yen bakal dikirim menyang Afrika?
          Nyemplungaken ing St Petersburg, lan ngirim. Apa perantara tambahan sing dibutuhake?
          1. tihonmarine
            tihonmarine 29 Oktober 2022 12:34
            0
            Quote: Shurik70
            Lan kargo apa sing ana ing gudang ing Eropa yen bakal dikirim menyang Afrika?

            Kargo iki ana ing pelabuhan Riga lan Tallinn, saka pelabuhan kasebut dikirim menyang Afrika lan Asia. Sawise dikenai sanksi sawise 24.02.2022 Februari XNUMX, pupuk sing ora diekspor tetep ana ing pelabuhan kasebut. Pamrentah negara kasebut ora sinau kanthi apik ing sekolah lan ora ngerti manawa pupuk, nalika kontak karo atmosfer, sawise sawetara wektu reaksi isotermal lan bledosan kedadeyan.
            "Sinau iku cahya, nanging sing ora sinau iku peteng."
      2. Pete Mitchell
        Pete Mitchell 28 Oktober 2022 15:12
        +5
        Kutipan saka: svp67
        ing Beirut wis ngaso ... ora ngapusi maneh, wis ilang ..

        Sampeyan isih pengin ngomong yen dheweke kudu ati-ati yen setengah negara ora ilang lol
        Nanging kanthi serius, akeh wong sing entuk dhuwit kanggo adol maneh pupuk Rusia lan Belarusia, lan saiki wis ditutupi, nanging sampeyan pengin mangan ... recourse nanging gynecologist iki arep remet metu apik Russian, iki, banget, mbokmenawa pengin dumunung mudhun. Nganti tekan pungkasan, dheweke ora bakal ngerti
      3. bali
        bali 28 Oktober 2022 15:16
        0
        hi Nanging aku ora ngomong menyang ngendi! Lan sampeyan ora bakal ana ing endi wae ...
    2. Komentar wis dibusak.
      1. Alien Saka
        Alien Saka 28 Oktober 2022 14:46
        +3
        Ya, padha njupuk langsung saka ilat !!!!! Kita ngumpulake kabeh wong kanggo bocah lara, nanging ora ngerti sapa sing menehi gandum gratis. Utawa kanggo kasetyan saka sawetara negara setengah donya adoh saka kita .... ugh!
        1. Dost
          Dost 28 Oktober 2022 16:33
          +2
          PBB mbayar iki. Miturut tranches khusus.
    3. BrTurin
      BrTurin 28 Oktober 2022 14:43
      +5
      ngapusi - padha macet ing pelabuhan Estonia Muuga ... 12 ton - amonium nitrat (amonium nitrat),
      "Apa sing kuwatir yaiku jumlah zat sing mbebayani banget disimpen ing pelabuhan Muuga ing terminal AS DBT. Iki wis kedadeyan wiwit musim panas, meh setengah taun. Kita ora duwe informasi babagan pigura wektu, carane masalah iki bakal dirampungake. Amarga iki, rasa kuwatir terus tuwuh,” piterange sesepuh desa Muuga, Andrus Pihel. https://eadaily.com/ru/news/2022/10/16/rossiyanam-pozvolyat-prodat-vzryvoopasnye-udobreniya-zastryavshie-v-estonskom-portu
    4. kredo
      kredo 28 Oktober 2022 14:44
      + 14
      Iki kabeh saka rakus bisnis domestik lan pejabat sing isih nyopir barang-barang Rusia liwat pelabuhan Baltik.
      Wiwit urip ora mulang apa-apa, kok banjur ribut-ribut.
      1. yuriy55
        yuriy55 28 Oktober 2022 14:53
        +3
        Quote: kredo
        Wiwit urip ora mulang apa-apa, kok banjur ribut-ribut.

        Napa presiden ora mulang? Jaksa kok meneng wae?
        Kira-kira 350 milyar nyebul, liyane nggunakake pelabuhan mungsuh ...
      2. Sedoy
        Sedoy 28 Oktober 2022 15:46
        +3
        "Kremlin ora bakal menang, nanging ngimpi perjanjian perdamaian. NVO minangka setengah langkah liyane sing akrab karo Kremlin.
        Operasi militèr khusus yaiku perang oligarki Rusia borjuis, inti sing ditutupi dening perang pembebasan nasional Donbass lan bagéan saka Novorossia.
        Semono uga maksude. Nanging Barat ngowahi kabeh dadi perang hibrida kanthi tujuan ngrusak Rusia.
        Output?
        Rusia perang karo tentara kaiket dening oligarki. Lan iki mundhut.
        Sampeyan ora bisa menang nalika oligarki mrentah para jenderal: kita perang ing kene, kita ora perang ing kene, nanging ing kene dheweke mbungkus iwak.
    5. Silver99
      Silver99 28 Oktober 2022 15:14
      0
      Sapa sing ngalangi kita nggawa ewonan wong Afrika sing keluwen lan nesu menyang tapel wates karo Balts? Ayo padha ilang, sampeyan mung kudu nuduhake arah wong-wong sing keluwen lan tuku brondong kanggo nonton tontonan kasebut.
    6. pinter bokong
      pinter bokong 29 Oktober 2022 08:33
      0
      Lan apa sing ditindakake pupuk kita ing Negara Baltik?
  2. Irit
    Irit 28 Oktober 2022 14:32
    + 12
    Tegese, kita menehi pupuk gratis, lan wong-wong sing sekarat nyolong dhuwit gratis saka awake dhewe?Yen negara-negara miskin iki ora mbutuhake pupuk kita, mungkin dheweke pancen ora butuh?
  3. Ryaruav
    Ryaruav 28 Oktober 2022 14:38
    +9
    Sawetara jinis kawicaksanan ing negara sengsara lan ompong, MGIMO wis ora kaya sadurunge
  4. tihonmarine
    tihonmarine 28 Oktober 2022 14:42
    +6
    Kamentrian Luar Negeri Rusia nandheske manawa barang sing disita ditujokake kanggo negara-negara sing butuh lan diwenehake miturut Program Pangan Dunia PBB.

    Mungkasi ekspor gandum saka Ukraina, pupuk bakal dikirim kanthi pesawat menyang panampa.
    1. Egoza
      Egoza 28 Oktober 2022 14:48
      +5
      Kutipan saka tihonmarine
      Mungkasi ekspor gandum saka Ukraina, pupuk bakal dikirim kanthi pesawat menyang panampa.

      Ing kene padha ngekspor gandum kanthi seneng. Lan pupuk mung kanggo negara miskin, miturut program PBB .... padha ora kasengsem.
      1. tihonmarine
        tihonmarine 28 Oktober 2022 14:57
        +1
        Quote: Egoza
        Ing kene padha ngekspor gandum kanthi seneng. Lan pupuk mung kanggo negara miskin, miturut program PBB .... padha ora kasengsem.

        Aku wis manggon karo wong-wong mau meh 60 taun, aku ngerti sifate.
  5. Nikolay-Nikolaevich
    Nikolay-Nikolaevich 28 Oktober 2022 14:50
    0
    Inggih, pour kabeh iki fertilizers saka udhara menyang Ukraina, supaya kabeh ana dadi ijo kanggo watesan lan gatel ing groin wiwit saka kimia.
  6. Sergey Kazarin
    Sergey Kazarin 28 Oktober 2022 14:50
    +1
    Wis 20 taun, Putin ora nguwasani ekspor liwat pelabuhan Rusia?
  7. roket757
    roket757 28 Oktober 2022 14:53
    +2
    Pranyata negara-negara Baltik ngalangi kiriman gratis pupuk Rusia menyang negara-negara miskin, amarga sawetara barang kasebut uga ana ing gudang Estonia. Belgia lan Walanda uga ngalangi pasokan pupuk saka Rusia.
    Minangka ora ngageti, ing umum.
    Kamentrian Luar Negeri Rusia nandheske manawa barang sing disita ditujokake kanggo negara-negara sing butuh lan diwenehake miturut Program Pangan Dunia PBB.
    . Pitakonan yaiku ... apa dermokrat asing / liberda peduli babagan iki?
    Nanging kanggo negara-negara miskin sing ora duwe es, nyatane kudu mutusake ... apa arep lunga utawa menehi catur?
    1. Reptiloid
      Reptiloid 28 Oktober 2022 15:05
      +3
      Sugeng Victor hi Aku ngerti yen negara-negara Afrika biyen ngomong babagan kemungkinan keluwen amarga konflik antarane Federasi Rusia lan Ukraina.
      1. roket757
        roket757 28 Oktober 2022 17:35
        +2
        Dheweke ngomong, dituduh, lan liya-liyane ... ora akeh.
        Ora banget uga-panganan, urip sugih nggawe sampeyan mikir hard bab apa kanggo mbukak luwih cepet, kanggo setuju karo wali Western.
        Afrika, Asia, Amerika Latin, yen dudu duweke kita, nanging dudu duweke, njero lan njaba !!!
        1. Reptiloid
          Reptiloid 28 Oktober 2022 18:17
          +1
          Kutipan saka roket757
          Omong-omongan, nuduh lan liya-liyane...ora akeh,.....!

          Ketoke padha ngomong sapa kuratore diapusi. Sawetara, ya, nanging bola-bali lan banter
          1. roket757
            roket757 29 Oktober 2022 12:39
            +1
            Dadi wong cilik-cilik iku padha nyerik-nyerik, lan sing-sing-sing ... dadi ora bisa apa-apa, ora ana gunane, mung nembang ing dhawuh "konduktor".
            1. Reptiloid
              Reptiloid 29 Oktober 2022 13:10
              +1
              Iku bakal menarik kanggo ngerti, persis kanggo negara-negara miskin sing ngeluh babagan keluwen amarga Rusia, kanthi prentah saka kurator kasebut. Apa sampeyan malah entuk gandum!
              1. roket757
                roket757 29 Oktober 2022 13:24
                +1
                Ya, umume, ora masalah ... kahanan bakal berkembang miturut skenario dhewe, sing ora ana sing bisa nulis dhewe.
  8. Arcady007
    Arcady007 28 Oktober 2022 15:16
    +1
    Pimpinan kita kok bodho banget?
    Nalisir pendapat umum umum, kanggo nutup kabeh transit barang liwat negara Baltik, padha stubbornly meksa nindakake perkara ana.
    Apa kita ora duwe kapasitas loading anyar liwat port ing Baltik?
    Utawa iki set-up liyane saka oligarki?
    1. Prokletyi Pirat
      Prokletyi Pirat 28 Oktober 2022 15:32
      +2
      ya, minangka tansah, "kabeh bodho! Aku mung siji dartagnan!", Sampeyan kudu paling google sing iki ngrancang kanggo mbangun terminal ing wilayah Leningrad, lan padha mboko sithik dibangun lan transit diblokir, iku mung butuh wektu kanggo kabeh, lan ana sing mbutuhake terminal kapisah khusus lan cara Railways Rusia ....
      1. Arcady007
        Arcady007 28 Oktober 2022 17:40
        +2
        Taki kene lan googled.
        "Nanging, 2020 jelas minangka wiwitan pungkasan transit. Dadi, ing Oktober 2020, mung 279 gerbong karo batu bara Rusia menyang Latvia tinimbang sing dikarepake 4832. Rusia ora setuju karo aplikasi liyane. Ing wektu sing padha , ing Oktober padha, Rosterminalugol nyetel rekor ing pelabuhan Ust-Luga ", Duwe diproses meh siji setengah ewu wagon saben dina. Mung pangarep-arep kanggo Negara Baltik, lan, pisanan kabeh, kanggo pelabuhan Liepaja , yaiku gandum. Kasunyatane terminal gandum ing Ust-Luga mung bakal siap ing taun 2022."
        Dadi iki babagan gandum, dudu babagan pupuk. Wacanen.
        "Nanging, penolakan transit minangka prakara ora mung babagan ekonomi, nanging uga politik. Ing kahanan saiki, Latvia ora bisa menehi apa-apa marang Rusia minangka ijol-ijolan kanggo njaga transit, kaya tetanggan - Lithuania lan Estonia."
        30.12.2020/XNUMX/XNUMX • Artem Kureev, ahli saka Klub Valdai
        Apa ana pitakonan liyane?
        1. Prokletyi Pirat
          Prokletyi Pirat 28 Oktober 2022 19:09
          -1
          salah siji dartanyanisme, utawa "Chukchi dudu maca, Chukchi minangka panulis" opo
          Aku ora duwe pitakon, aku mbaleni maneh, bukak google maneh, lan amarga artikel kasebut duwe topik babagan pupuk, banjur deleng artikel babagan topik iki, nanging amarga sampeyan ora pengin nelusuri program pendidikan babagan topik kasebut. Aku nerangake, goleki artikel babagan cabang Railway Rusia menyang Ust-Luga, babagan peralatan kanggo ngisi maneh, lan babagan "biaya" (ing tandha petik) saka mooring ing terminal.
  9. maksimal 1987
    maksimal 1987 28 Oktober 2022 15:20
    +2
    300 ton pupuk diwenehake gratis dening Rusia menyang negara paling miskin ing donya. Kira-kira 80 persen produksi iki ana ing Latvia.

    ora ala Beirut bisa diaduk munggah ing Riga lan Ventspils nglirik
  10. Ampere
    Ampere 28 Oktober 2022 15:57
    +2
    Carane sugih oligarki Rusia lan Caesar! sedulur Kasugihane kasebar ing kiwa lan tengen! belay Dheweke ora menehi petani ora Utawa iku menehi hasil rahasia? opo
  11. ASM
    ASM 28 Oktober 2022 16:47
    +2
    Ya, dheweke ora duwe dhuwit kanggo ngekspor. Iki minangka komoditas murni kanggo Afrika, dheweke janji gratis, nanging sampeyan kudu mbayar kapal, mbayar bongkar muat. Ing sisih liya, prakara iki ora bisa ngapusi nganti suwe - bakal kaya ing Beirut.
  12. yowis
    yowis 28 Oktober 2022 16:51
    0
    Apa "pangiriman gratis"? Ora bisa!
    Kepiye operasi khusus militer kanggo ngekspor pupuk?
  13. Hitriy Zhuk
    Hitriy Zhuk 28 Oktober 2022 17:55
    0
    Gratis?
    Lan Federasi Rusia duwe soko saka iki, uga, ana konsesi, utawa politik?
  14. antipesawat
    antipesawat 28 Oktober 2022 18:29
    -1
    Ing Beirut, pupuk Rusia ngapusi lan ngapusi ... bosen lan dicairake dhewe.
    Mungkin ing Eropa dheweke bakal mulai main pranks ...
  15. landasan pacu-1
    landasan pacu-1 28 Oktober 2022 19:21
    0
    Secara total, kira-kira 300 ton pupuk disimpen ing gudang ing macem-macem negara, sing disedhiyakake dening Rusia kanthi gratis menyang negara-negara paling miskin ing donya. Kira-kira 80 persen produksi iki ana ing Latvia.
    Lan kepiye carane dheweke tekan kono???
  16. Sergey3
    Sergey3 28 Oktober 2022 19:26
    +1
    Bener mengkono, apa nafig free pangiriman?
  17. kucing-begemot
    kucing-begemot 29 Oktober 2022 07:37
    0
    Kutipan saka: svp67
    Kutipan saka Dos
    Turu lan lunga ...

    Ya, ing Beirut wis ngaso ... ora ngapusi maneh, wis ilang

    Wayahe bledosan nuwuhake pitakon tartamtu. Saltpeter kobong ing kana, mesthine. Nanging, ing kene ana lampu kilat biru sing padhang lan detonasi pupuk sing diterusake rada ora biasa.
  18. Roso 56
    Roso 56 29 Oktober 2022 10:43
    0
    Apa sing sejatine pupuk kasebut ing kana? Carane kesel game iki saka struktur daya-politik kita.