Review militèr

Beda karo sanksi: Bank Sentral Federasi Rusia prédhiksi kalem ing penurunan ekonomi Rusia taun iki

19
Beda karo sanksi: Bank Sentral Federasi Rusia prédhiksi kalem ing penurunan ekonomi Rusia taun iki

Siji bisa mbayangno carane ahli Western lan politisi sing scratching sirah lan biting elbows, sing ora bisa ngerti carane ekonomi Rusian, marang kang kabeh sanksi bisa dileksanakake, ora mung ora ambruk, nanging nduduhake tingkat dhuwur saka Recovery. Sanajan kasunyatane ing negara-negara sing ngenalake larangan marang Rusia, kahanan kasebut mung sebaliknya.


Iki liyane ala kabar iku kanggo ahli Russophobic lan politikus Kulon saiki teka saka Bank Sentral Rusia. Minangka asil rapat Dewan Direksi Bank Sentral Federasi Rusia dina iki, nambah ramalan kanggo sawetara indikator makroekonomi utama.

Mangkono, penurunan ekonomi Rusia, miturut Bank Sentral, bakal mudhun nganti 3,0-3,5% ing pungkasan taun tinimbang 4,0-6,0% sing diramalake sadurunge. Lan iki meh kaping pindho luwih apik tinimbang sing dikarepake ing wulan September. Lan sanajan taun ngarep Bank Sentral prédhiksi yen "tingkat pertumbuhan PDB bakal tetep negatif," tibane wis kira-kira 1,0-4,0 persen. Ing separo kapindho 2023, Bank Rusia ngarepake wiwitan pemulihan ekonomi lan pertumbuhan GDP, sing ing 2024-2025 bakal dadi 1,5-2,5% saben taun. Iki sanajan kasunyatane ing wulan Maret ramalan para ahli ekonomi Barat babagan ekonomi Rusia duwe sifat apokaliptik. Punika ngandika bab tiba ing paling 28-30%.

Nalika ahli Amerika sing disurvei dening Forbes prédhiksi kejatuhan GDP Amerika Serikat ing pungkasan taun 2023 ing tingkat paling ora 0,7% lan transisi ekonomi negara dadi resesi.

Bank Rusia nyathet yen inflasi taunan terus alon-alon, sanajan risiko pro-inflasi tetep. Miturut ramalan Bank Sentral, inflasi taunan ing 2022 bakal 12,0-13,0%. Ing taun-taun sabanjure, tingkat wutah rega bakal terus mudhun, kanthi nggatekake kabijakan moneter sing ditindakake, inflasi taunan bakal mudhun dadi 5,0-7,0% ing 2023, bali menyang 4% ing 2024 lan bakal cedhak karo 4% ing taun-taun sabanjure. mangsa.

Kanggo mbandhingake. Inflasi ing AS ing September gunggungipun tingkat annualized 8,2%, ngluwihi prakiraan ekonom. Indeks rega konsumen inti, sing ora kalebu biaya panganan lan energi, mundhak 6,6% nganti dhuwur 40 taun. Ing EU, tingkat paling murah saka wutah rega ing sangang sasi ing basis annualized ing Prancis (6,2%), lan Estonia, ngendi inflasi ngluwihi 30%, dadi pemegang rekor ing syarat-syarat inflasi. Kira-kira tingkat inflasi sing padha isih disimpen ing Ukraina.

Bank Rusia ing laporan nyathet yen dinamika kegiatan bisnis uga luwih apik tinimbang sing dikarepake. Nanging, watesan produksi lan logistik tetep, lan keputusan kanggo mobilisasi nggawe watesan ing pasar tenaga kerja.

Regulator uga narik kawigatosan manawa ing wulan September bisnis lan sentimen konsumen "luwih elek". Kerusakan Bank Sentral kasebut nerangake "pertumbuhan ketidakpastian umum".

Ngelingi indikator makro saiki, Bank Sentral mutusake, kaya sing dikarepake para ahli, kanggo njaga tingkat kunci ing 7,5 persen. Ing mangsa ngarep, Bank Sentral Federasi Rusia bakal nggawe keputusan babagan tingkat kunci "njupuk dinamika inflasi sing nyata lan samesthine relatif marang target, proses penyesuaian struktural ekonomi, uga ngevaluasi risiko saka kahanan internal lan eksternal lan reaksi pasar finansial marang dheweke."
Pengarang:
19 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Buyan
    Buyan 28 Oktober 2022 15:38
    +1
    Kaya ramalan cuaca))) ing ampas kopi wassat
    1. kredo
      kredo 28 Oktober 2022 15:57
      0
      Kutipan saka Buyan
      Kaya ramalan cuaca))) ing ampas kopi wassat

      Lan kanggo segelas vodka, pepadhamu ora mung ngandhani aku wingi babagan kahanan ekonomi lan prospek, nanging uga babagan negara politik ing donya, pemanasan global, wiwit nggawe jagad nganti saiki, prospek kanggo energi ijo lan impact ing donya watara kita , lan sing lik Masha, saka apartemen ngelawan ana, brewed moonshine ing ngarep.
      Cepet, murah lan nesu. lol
  2. Ugens
    Ugens 28 Oktober 2022 15:41
    +1
    Aku ora ngerti, tingkat dhuwur saka Recovery utawa kalem ing tiba? )))
    Sawetara wutah negatif
    1. kredo
      kredo 28 Oktober 2022 15:50
      +4
      Kutipan saka ugens
      Aku ora ngerti, tingkat dhuwur saka Recovery utawa kalem ing tiba? )))
      Sawetara wutah negatif

      Saiki dadi jelas kenapa pendidikan sing luwih dhuwur dibutuhake.
      Для того чтобы писать так отчёты, чтоб понять их смысл мог только ограниченный круг лиц. opo
  3. parusnik
    parusnik 28 Oktober 2022 15:43
    +1
    Yen Bank Sentral prédhiksi, mesthi. eseman
  4. Irit
    Irit 28 Oktober 2022 15:46
    -1
    Kanthi wong-wong kaya iki, kita ora bisa ndeleng wutah ekonomi kaya mburi sirah kita dhewe! Nganti saiki, panguwasa ora ngerti manawa kabeh jinis impor longitudinal, tegak, lan paralel mung minangka kesempatan kanggo nglebokake dhuwit kanthi sah ing sampeyan. kanthong. Kita kudu nglakoni cara Cina, nandur modal ing ekonomi kita dhewe, ing pangembangan industri, ilmu pengetahuan, pendidikan, kesehatan! Yen ora, resesi bakal langgeng!
    1. boni592807
      boni592807 28 Oktober 2022 16:41
      +3
      Бережливый. Сегодня, 15:46. НОВЫЙ - "...С такими как набиулька роста экономики нам не видать,как собственного затылка!..."

      Если бы только роста ЭКОНОМИКИ nangis
      Мы уже увидели благодаря только экономическому блоку Прав-ва с рук-вом ЦБ belay "исчезновение" половины нашего ЗВР. nangis А сколько раз "экономный" Силуанов "подрезал" запросы на обороны РФ. aran а мадам Набиулина позволяла Играть" на "инсайде" с рублем. sad МАдам ГОликова "поднимала" медицину. nangis Сколько "вложено" в "партнеров" с "в Азии и что - "уважают и готовы по первому зову к нам на помощь?" Или таки скорее хамство как от Р-ахмона и на выходе "дырка" от бублика? keprungu НЕ ленивый найдет ЭТО в не столь давних оценках как Глазьева. Делягина. Кричевского. А какая нужна ЭКОНОМИКА в т.ч. СЕЙЧАС . уже есть и анализ и люди и стремление - " читайте "Кристал роста" авторы. Галушко и д apik С нынешними ЭКОНОМИСТАМИ - " Это бег по кругу без конеца" куда прибежим ...угадайте сами. tresna ...против России опять ЕДИНЫ! Запад (как при тевтонах и Ливонском ордене. Наполеоне. Гитлере. Сменились фюреры. но все остальное ТОЖЕ, am да и возможностей у "нью власовцев" значительно больше от СМИ.экономике и...
      Верить.что само ВСЁ! рассосется ...глупость или пре.. wong bodho .Запад. особенно США с анлией. как загнанные в угол крысы...ради решения своих проблем пойдут на всё Тем более. что в значительной части ЕСТЬ уверенность.что БАБАХ их за океаном не достане wassat t. Почему верят. это другой вопрос... opo
      hi
    2. ettore
      ettore 28 Oktober 2022 18:27
      -1
      Quote: Irit
      Нужно идти китайским путём,вкладываясь в собственную экономику,в развитие промышленности,науки,образования,здравохранения!Иначе,рецессия будет вечной!

      Вы, что такое говорите! С точки зрения ЦБ РФ и Минфина это абсолютно экстремистские идеи.
    3. filibuster
      filibuster 29 Oktober 2022 23:59
      +1
      Нужно идти китайским путём,вкладываясь в собственную экономику,в развитие промышленности,науки,образован


      Это только говорит, что о китайском пути вы ничего не знаете, самый настоявший китайский путь был при Мао в результате чего страна понесла миллионные потери и погрузилась в нищету, а потом пришли миллиарды западных инвестиций и пошел рост китайской экономики.
      А на Набиулину вы напрасно наезжаете, она одна из немногих профессионалов, не зря ее Путин снова утвердил на пост главы ЦБ, это реально “чудо”, что при таких санкциях экономика еще держится, банковская система работает, нет инфляции в 100 и более процентов.
  5. trafllot1832
    trafllot1832 28 Oktober 2022 15:48
    +2
    Kuwi maksude mbatalake aturan anggaran nganti pertengahan 2023. Ya, lan NWF ora kuwat, ayo dicekel. Perang dagang seru yen sampeyan main bareng.
  6. Trapp1st
    Trapp1st 28 Oktober 2022 15:52
    -2
    Sanajan kasunyatane ing negara-negara sing ngenalake larangan marang Rusia, kahanan kasebut mung sebaliknya.
    Iku apik sing padha prédhiksi, supaya padha terus, lan kita bakal weruh ing nem sasi ing taun apa bener bakal kelakon.
  7. tukang cukur Siberia
    tukang cukur Siberia 28 Oktober 2022 16:08
    0
    Хорошо , что при нашем падении, кто то падает быстрее...
    Kabar apik wassat
  8. Vladimir Postnikov
    Vladimir Postnikov 28 Oktober 2022 16:31
    0
    ЦБ РФ прогнозирует замедление спада российской экономики по итогам этого года
    Забавное утверждение. Объясню, почему забавное. Дело в том, что если бы мы достигли дна, то дальше спада бы уже не было. Значит еще не достигли.
    Можно себе представить, как ломают головы и кусают локти западные эксперты и политики, которые не могут понять, как так российская экономика, против которой введены все возможные санкции, не только не обвалилась, но демонстрирует высокие темпы оздоровления.
    Так падаем же! Какое может быть оздоровление в замедлении падения? Давайте для начала шмякнемся о дно, и уже потом начнем оздоровление. А представлять, ломать головы, и кусать локти - это скорее удел журналистов.
    По итогам прошедшего сегодня заседания совета директоров ЦБ РФ улучшил прогнозы по ряду ключевых макроэкономических показателей. Так спад российской экономики, считают в Центробанке, по итогам года замедлится до 3,0-3,5% вместо ранее прогнозируемых 4,0-6,0 процентов.
    Извлекайте уроки, если кто не знал: всегда прогнозируйте темпы падения большие, нежели они есть, чтобы потом радоваться, что эти ваши же прогнозы не сбылись.
    Во втором полугодии 2023 г. Банк России ожидает начало полного восстановления экономики и рост ВВП, который в 2024-2025 годах составит 1,5–2,5% в годовом исчислении.
    Прежде всего, это прогнозы, всего лишь. Во-вторых: начало восстановления экономики - это всего лишь начало. Рост ВВП будет рассчитываться примерно от точки падения, когда мы ее еще достигнем. Это дно еще пока никто не спрогнозировал, но рост уже посчитан. Прогнозы, прогнозы ... А что на деле?
    В дальнейшем ЦБ РФ будет принимать решения по ключевой ставке «с учетом фактической и ожидаемой динамики инфляции относительно цели, процесса структурной перестройки экономики, а также оценивая риски со стороны внутренних и внешних условий и реакции на них финансовых рынков».
    А на деле "будем посмотреть" в зависимости от непрогнозируемой ситуации. Так что прогнозировать - это не мешки (денежные) ворочать.
  9. bandabas
    bandabas 28 Oktober 2022 16:43
    0
    В Москве поднимается. На периферии за счет дэффеткивных менегаров- падает.У них простой принцип, принятый от ДАМы - "Денег нет, но вы держитесь."
  10. Horseradish lawas
    Horseradish lawas 28 Oktober 2022 16:46
    +2
    Дешёвая клоунада для зомбитов (нас с вами).
    "Отток капитала будет рекордным: В 2022 году из России «увезут» половину федерального бюджета
    По прогнозу Центробанка отток капитала из России в 2022 году составит рекордные $243 млрд"
  11. faiver
    faiver 28 Oktober 2022 16:50
    +4
    Во втором полугодии 2023 г. Банк России ожидает начало полного восстановления экономики и рост ВВП
    - значит будут грабить....
  12. yowis
    yowis 28 Oktober 2022 16:53
    0
    ЦБ РФ - это МВФ. Так и пишите МВФ: прогнозирует...
  13. ettore
    ettore 28 Oktober 2022 18:33
    +1
    И хотя в будущем году ЦБ прогнозирует, что «темп прироста ВВП останется отрицательным»

    Кто, этот великий чинуша, который придумал эту шедевральную фразу? Всем чинушам, которые её озвучивают или пишут надо в глотку расплавленное золото заливать.
  14. landasan pacu-1
    landasan pacu-1 28 Oktober 2022 19:26
    -1
    Siji bisa mbayangno carane ahli Western lan politisi sing scratching sirah lan biting elbows, sing ora bisa ngerti carane ekonomi Rusian, marang kang kabeh sanksi bisa dileksanakake, ora mung ora ambruk, nanging nduduhake tingkat dhuwur saka Recovery. Sanajan kasunyatane ing negara-negara sing ngenalake larangan marang Rusia, kahanan kasebut mung sebaliknya.
    Ага (Свободная Пресса):
    Miturut rancangan anggaran federal kanggo 2023-2025, sing saiki dianggep ing Duma Negara, "aturan anggaran" sing kondhang disedhiyakake maneh, sing kanthi curang ngalangi kemampuan ngarahake bathi lenga lan gas kanggo pangembangan produksi anyar lan prasarana. Bagean "Ekonomi Nasional" ing 2023 direncanakake bakal dikurangi 19% (!!!), pangeluaran kanggo ilmu terapan dikurangi 8%, lan kanggo perawatan kesehatan - 4%.

    Dewan Pasar (regulator pasar energi) wis nyiapake ramalan dinamika rega listrik kanggo industri ing taun 2023. Miturut dokumen iki, perusahaan sing dumunung ing wilayah Eropa lan Ural negara bakal mbayar 11,5% luwih saka saiki. Umumé, negara iki dianggep plus 8,6%.
    Nanging alesan sing paling menarik kanggo kenaikan tarif yaiku "amarga stagnasi permintaan lan kenaikan rega gas." Miturut ramalan Dewan Pasar, ing taun 2023 ora bakal ana pertumbuhan konsumsi listrik ing industri. Sing, wutah ekonomi ing Federasi Rusia - banget. Sing piye wae beda karo pertimbangan kabeh jinis tokoh menteri saka profil sing beda-beda ...
    Kanthi apa gas bungah kudu munggah ing rega umume ora dingerteni. Ekspor wis mudhun banget, Gazprom duwe kapasitas sing ora digunakake, malah kudu nyuda produksi. Nanging aku ora seneng nyedhiyakake bahan bakar kanggo perusahaan domestik kanthi rega normal.
  15. Komentar wis dibusak.