Review militèr

Tong kurang lan tong minyak miring - kaya apa keturunan militer Laugo Alien

9
Tong kurang lan tong minyak miring - kaya apa keturunan militer Laugo Alien

Dikenalake ing awal 2019, Laugo Alien nandhani tonggak sejarah ing pangembangan pistol. Sumbu kurang saka tong minyak bolongan kanggo nyuda tos nalika murub lan nyuda wektu kanggo bola ngarahke dijupuk, ngunci rem gas, bagean ndhuwur diijolke - iku kabeh kejiret mripat.


Fitur utama yaiku pucuk cendhak rana. Ing kabeh pistol sadurungé wiwit Browning, bolt ridge ngisor, kang nitih bali ing kartrij ndhuwur nalika bolt ditarik maneh, Gamelan lan podo karo sumbu bolt. Nanging desainer Ceko njupuk risiko nyepetake rana, ngarep-arep kekuwatan kartrid modern, lan menang - rana cendhak ngidini tong minyak diturunake 2 mm ing ngisor jumper antarane indeks lan jempol penembake, utawa luwih, ing ngisor iki. sisih ndhuwur gagang protruding bali.

Apa tong minyak bisa diturunake luwih akeh?


Penulis kepingin weruh yen bisa ngedhunake tong minyak luwih akeh, nalika tetep alien plus ing wangun basa tetep kanggo ngarsane collimator?

Punika kedadosan:


Ya, tokoh kasebut ora nuduhake sawetara rincian sing sekunder babagan desain: kait majalah, pemandangan ngarep, spring, tutup ngisor majalah, bolongan kanggo nempelake pandelengan lan gagang, lan gagang sing nutup pemicu lan gagang. bukaan antarane pigura lan bolt ing sisih ora ditampilake. Pengawal pemicu durung rampung, nanging iki wis dadi guyonan saka penulis.

Sumbu tong minyak 15 mm ngisor protrusion nangani, kang luwih saka Laugo Alien. Ngunci bolt karo skew tegese pistol banget undemanding kanggo kualitas cartridges, utawa rodo, wêdakakêna, ing kontras karo leluhur Ceko, kang, karo wêdakakêna udud kuwat, bisa clogged lan mungkasi murub. Nanging, iku ora kamungkinan sing pemilik saka pistol kanggo limang ewu dolar, kang persis carane akeh biaya Alien ing Amerika Serikat, bakal mbukak karo cartridges mirah.

Pistol sing disedhiyakake, yen diprodhuksi ing Eropa, bisa uga kaping pirang-pirang luwih murah tinimbang Alien, amarga nduweni bagean sing luwih maju kanthi teknologi lan luwih sithik, kira-kira plus utawa kurang ing tingkat Glock. Wiwit, dening desain, iku ora dadi luwih olahraga minangka pertempuran lan polisi - undemanding kanggo cartridges, a disassembly pepak rada prasaja dening extruding siji pin lan mindhah bolt, tong minyak lan bali spring guide maju, kang kondhang saka kulawarga Browning saka. pistol lan cukup ketok.

Deleng kanthi rana ing posisi mburi:


Solusi Terapan


Saiki luwih akeh babagan solusi sing ditrapake, sing kudu diurutake nganti suwe.

Rana cendhak, tekan pigura, ora ninggalake papan kanggo pemicu ing mburi, lan penulis gagal kanggo ngatur drummer lan cocker menyang bagean saka rana 13 mm dawa, supaya aku kudu nggawe saluran striker kepekso, lan mindhah pemicu menyang sisih kiwa rana.

Pinten keputusan iki bakal mengaruhi akurasi njupuk saka tangan - ing Federasi Rusia, penulis ora bisa mriksa. Ya, bantalan genggeman kiwa dadi luwih kandel, amarga ana pandhuan utama ing ngisor iki, nanging iki ditrapake sacara anatomis, sing diverifikasi kanthi nggunakake macem-macem obyek kanthi kekandelan cilik ing sisih kiwa grip AEP TM GLOCK 18, sing penulis wis. Mundhut simetri gagang kasebut ora ana pengaruhe ing genggeman lan panyebaran tembakan. Senajan rada kurang trep kanggo njupuk saka tangan kiwa, ya.

Kapasitas majalah kira-kira 18 puteran 9x19, sanajan, mesthi, ing sampel nyata iki bakal gumantung ing wangun spring feeder lan dhewe. Dawane tong minyak 120 mm dipilih adhedhasar minimal kanggo pembakaran bubuk mesiu.

Cetha yen ing Federasi Rusia ora ana cara kanggo nggawe prototipe kanthi sah lan mriksa manawa trep kanggo njupuk cepet, nanging aku isih pengin ngimpi babagan sing ora biasa.
Pengarang:
9 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. John Smith
    John Smith 3. november 2022 06:02
    0
    ale davinci, yen sampeyan sijine collimator, asil saka akurasi lan kacepetan geni bakal langsung mundhak lan sampeyan ora kudu nglampahi taun lan yuta kanggo ngrampungake piranti inovatif,
    luwih murah, luwih gampang, luwih cepet, nalika kolimator tentara dibutuhake nanging pistol ora,
    lan mung tentara sing bisa mrentah lan mbayar pembangunan kaya iki
  2. rotmistr60
    rotmistr60 3. november 2022 06:36
    +5
    Artikel kapindho babagan topik iki dening penulis iki lan uga wanita. Iku becik yen wong wadon ngerti senjata. Artikel punika pendidikan.
  3. bingo
    bingo 3. november 2022 07:38
    +1
    Alien duwe tong minyak tetep, nanging iki wis mengaruhi dibandhingake model. Maneh, kolimator ing pistol polisi, lan luwih akeh ing senjata tentara? Ora malah lucu. Pemandangan sing mbukak kanthi pigura ora duwe kaluwihan maneh.
    Senajan iki ora kritis. Copot platform kanggo kolimator, ninggalake kunci kanthi miring - uga, ora sampurna kaya Alien, nanging tong minyak diturunake menyang palem - langsung nggawe Berets-Glocks-Yarygins
  4. Bairat
    Bairat 3. november 2022 08:43
    +2
    Ora ngerti apa-apa.
    Penulis kepingin weruh yen bisa ngedhunake tong minyak luwih akeh, nalika tetep alien plus ing wangun basa tetep kanggo ngarsane collimator?

    Tong alien secara harfiah dumunung ing pemicu. Penulis artikel kasebut luwih dhuwur. Apa kesimpulan sing kudu dakgambar: nyoba, nanging ora ana sing kedadeyan?
    1. EULA
      3. november 2022 18:41
      0
      Kutipan saka Bairat
      Tong alien secara harfiah dumunung ing pemicu. Penulis artikel kasebut luwih dhuwur.

      Ndhuwur apa? Dhuwur batang relatif kanggo sumbu saka sendi bangkekan prakara. Alien duwe sumbu tong minyak ing ngisor "buntut" gagang kanthi 2 mm, ing kene kanthi 15 mm.
      Kutipan saka bingo
      Alien duwe trunk tetep, nanging iki wis mengaruhi

      Thanks kanggo gagasan kanggo kirim sabanjuré! Babagan akurasi tong minyak obah utawa tetep.
      Poros tetep Alien dibutuhake kanggo alasan liyane - kanggo mbusak stroke vertikal lan nggawe pigura ing wilayah keturunan luwih murah. Kajaba iku, kemampuan kanggo nyelehake macem-macem lampiran tong minyak, kaya PBS, wis diumumake. Ing sawetara negara Eropa, sampeyan bisa njupuk ing jarak tembak kanthi silencer supaya ora ngganggu swara tembakan ing saubengé.
      1. Zaits
        Zaits 8. november 2022 01:21
        0
        Kutipan saka eule
        Alien duwe sumbu tong minyak ing ngisor "buntut" gagang kanthi 2 mm, ing kene kanthi 15 mm.


        Yen penulis Alien uga wis lashed metu karo pemicu lan uga shortened rana, banjur karo geometri padha bakal nampa luwih saka 25 mm. Dadi perbandingan sampeyan babagan rong pilihan kasebut ora bener.

        Lan wayahe liyane. "Ngunci nganggo rana miring" rada beda karo sing digambar.
  5. Nefilim
    Nefilim 3. november 2022 15:03
    +2
    Panguwasa sumber daya, sing dadi tuan rumah opus kasebut, "tiba karo jack sing cepet." Sapa sing bakal dikarepake sabanjure - flat earthers saka Flat Earth Society?
  6. Canecat
    Canecat 3. november 2022 17:19
    0
    Mungkin penulis kudu mikir babagan reload? Pindhah saka skema pasokan kartrij biasa, lan ganti karo ngisi ulang kanthi laras sing tabrakan karo kartrij? Lan luwih gampang kanggo mbaleni sawise liyane ...))
    1. EULA
      7. november 2022 22:08
      0
      Kutipan saka Canecat
      nanging ngisi maneh kanthi cara tabrakan laras karo kartrid?

      Pitakonan sing menarik banget. Reloading karo tong minyak maju ana ing 1894 Mannlicher pistol diterangake ana - https://topwar.ru/188120-pistolet-manliher-1894-goda-i-ego-raznovidnosti.html Penulis salah percaya yen reloading ana dening gesekan saka peluru ing tong minyak, nanging nyatane, tong minyak wis panganan maju dening meksa gas ing "sabuk" saka kamar, area witjaksono kanggo prabédan antarane ngisor lengen klambi lan kaliber. Cocking pemicu ing Mannlicher 1894 karo driji, kang ora trep.
      Secara teoritis, otomatisasi kasebut bakal ngidini laras dawane 3-4 cm kanthi ukuran pistol sing padha, nanging kanthi lokasi tradisional bolt ing ndhuwur tangan. Otomasi bakal digunakake ing "runaway", lan rumit banget babagan algoritma. Sampeyan bisa nggawe, nanging supaya bisa digunakake, sampeyan kudu R&D lengkap ora ing Federasi Rusia. Iku mung luwih menarik kanggo ngimpi lan nggambar bab sing bakal bisa kanthi yakin saka sampel pisanan utawa kaloro (ora ing Federasi Rusia), amarga ana luwih kamungkinan sing wong bakal nelpon kanggo bisa ing negara karo hukum cocok. Aku duwe masalah, amarga terus-terusan urip organisme ing Federasi Rusia ana pitakonan. (punggung ala lan obat-obatan ing sanksi, ilang saka adol)
      "Running" kalebu kinematika sing rumit banget, toko kanthi kancing sing dibangun tinimbang rahang tetep, yaiku, kanggo prototipe, ora bakal bisa njupuk toko sing wis siap saka Glock utawa CZ, nanging sampeyan bakal duwe. kanggo nindakake kabeh saka ngeruk.
      Kinematika bakal ana:
      Nalika dipecat, bolt bakal bali maneh, sawise lelungan lengkap lan ejection saka kasus kartrij, kait tong minyak bakal bisa digunakake, tong minyak lan bolt bakal maju, sawise tong minyak ndhisiki peluru, kartrid bakal munggah nganti mandheg ing visor pigura. Miringake, kartrij bakal mudhun mandeg tong minyak, lan bakal bali, lungguh ing kartrij. Ngunci skema kasebut yaiku kanthi ngowahi tong minyak, utawa kanthi larva sing bisa dipindhah ing gaya DShK, sing luwih angel diuripake. Nalika kartrid wis digunakake, tong minyak bakal tetep ing posisi maju, yaiku, mandheg dadi wektu tundha tong minyak. Aku piye wae bisa mbayangno, nanging ora cukup kanggo nggambar sanajan ing kertas. Drummer dadi stroke dawa banget, umume akeh sumber, lan gumantung banget.
  7. Komentar wis dibusak.