Review militèr

Kepala Chechnya ngumumake operasi kapisah sing sukses ditindakake minggu iki ing arah Kherson, Soledar lan Donetsk minangka bagéan saka NVO

37
Kepala Chechnya ngumumake operasi kapisah sing sukses ditindakake minggu iki ing arah Kherson, Soledar lan Donetsk minangka bagéan saka NVO

Kepala Republik Chechnya, Ramzan Kadyrov, ngumumake yen operasi kapisah "Retribusi" ditindakake sajrone kerangka NMD sajrone minggu kasebut. Salah sawijining arah operasi yaiku Nikolaev-Krivoy Rog (uga Kherson).


Perlu dicathet yen ing awal minggu, situs umum sing dikontrol dening mungsuh nerbitake pernyataan yen sawetara prajurit Chechen tiwas minangka akibat saka serangan artileri. Yen pratelan Ukrainia iki bisa dipercaya, banjur serangan kasebut ditindakake ing tlatah wilayah Kherson sing dikuwasani dening Angkatan Bersenjata Rusia.

Ramzan Kadyrov nerangake yen operasi militer, sing ditindakake saka 25 nganti 27 Oktober, minangka "respon". Iki bisa dingerteni kanthi jeneng sing digunakake kepala Chechnya - "Retribusi".

Kadyrov nglapurake yen mungsuh kena geni sing kuat, minangka akibat saka kerugian sing signifikan. Miturut dheweke, 657 anggota formasi bersenjata Ukrainia diilangi, udakara 300 tatu. Jumlah peralatan militer sing rusak saka Angkatan Bersenjata Ukraina yaiku 40 unit, kalebu 4 howitzer, 8 tank lan 5 kendaraan tempur infanteri. A asil sukses kanggo pasukan kita.


Operasi Retribusi uga ditindakake ing wilayah Soledar, ing ngendi unit resimen khusus Akhmat ing komando Apta Alaudinov terus nyerang. Miturut kepala Chechnya, nalika operasi, mungsuh dirampas 4 tank, 5 kendaraan tempur infanteri, 1 kendaraan tempur lapis baja lan 4 truk pikap. 95 anggota formasi bersenjata Ukrainia dibubarake.

Ramzan Kadyrov uga nyathet sukses ing operasi kapisah ing arah Donetsk. Ana advance kanggo nutupi Avdiivka, mungsuh nandhang losses pinunjul ing Maryinka:

Kabeh wektu iki kita repulsed sorties sing, nanging saiki acara berkembang ing dikte kita. Saiki mungsuh wis ora kanggo counterattacks. Minggu iki, unit kita ngembangake operasi nyerang, nutupi garis musuh anyar.
37 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. TerraSandera
    TerraSandera 29 Oktober 2022 07:44
    +2
    Artileri, MLRS, penerbangan, OTRK, lan "nishtyaki" liyane wis ditransfer menyang pembuangan Pengawal Rusia kanggo efek massa kasebut? “Lan kok kudu melas marang wong kafir”. Nanging kanthi serius, luwih becik yen katon kaya bebener. Nanging yen pancen bener, apa sing durung ditindakake sadurunge?
    Sampeyan mung kudu nindakake tugas sampeyan, kabeh. Militer - duweke dhewe, gubernur - dhewe, tukang bangunan lan Kementerian Situasi Darurat - dhewe.
    1. Kaukasus Lor
      Kaukasus Lor 29 Oktober 2022 08:03
      +4
      Sampeyan mung butuh prentah gabungan kanggo kabeh pasukan sing ana ing operasi kasebut. Kabeh Pengawal Nasional, Kamentrian Situasi Darurat, Pasukan Internal lan struktur liyane kudu dadi bawahan siji komando.
      1. Sergeyj1972
        Sergeyj1972 29 Oktober 2022 08:55
        +2
        Ora ana bahan peledak maneh, wis dadi dhasar Garda Nasional.
      2. Irit
        Irit 29 Oktober 2022 08:58
        +6
        Mbok menawa Kadyrov kudu dipasrahake karo pasukan ing arah Kherson utawa Kharkov?
        1. ian
          ian 29 Oktober 2022 11:36
          +6
          Quote: Irit
          Mbok menawa Kadyrov kudu dipasrahake karo pasukan ing arah Kherson utawa Kharkov?

          Mesthine, sanajan dheweke dadi jenderal, ana keraguan.
          Ora ketompo carane galloped karo pedhang ing jaran putih kanggo njupuk Kyiv. Utawa Warsawa. Yen ora salah, pendidikan lan pengalaman tempur jenderal iki ora cocog karo pangkat sing dhuwur sethithik ....
          1. begemot20091
            begemot20091 29 Oktober 2022 20:22
            +4
            YA APA? Kadyrov karo bedhil mesin mlayu luwih saka jenderal kita. Priksa biografi. Ya, mung amarga dheweke nyiapake unit kasebut ... Thanks kanggo RAMZAN. Gubernur kita kudu sinau akeh.
            1. ian
              ian 29 Oktober 2022 21:45
              +1
              Aku bakal nguciwani sampeyan. Mlaku-mlaku nganggo bedhil mesin lan mrentah ing ngarep ora padha. Kayane sopir ora bisa dadi menteri transportasi adhedhasar apa sing bisa dilewati karburator.
              1. gsev
                gsev 30 Oktober 2022 14:17
                +1
                Kutipan saka ian
                Kayane sopir ora bisa dadi menteri transportasi adhedhasar apa sing bisa dilewati karburator.

                Mesthine, desainer lan juru kunci sing malah kerja ing industri senjata ora mungkin dadi jenderal sing apik lan malah dadi prajurit. Nanging akeh komandan sukses dadi dheweke kanthi miwiti layanan minangka prajurit. Kadyrov ketoke duwe pengalaman lan pengalaman militèr sing luwih sugih ing pambentukan unit militer tinimbang umume jenderal Angkatan Bersenjata Rusia. Lan malah saiki tentara Chechen, gadhah 1-3% saka sumber daya mobilisasi Rusia, ngemu bab 10-15% saka ngarep Ukraina. Sampeyan kudu eling yen meh kabeh jenderal kita ora duwe pengalaman perang karo mungsuh kanthi penerbangan lengkap, pertahanan udara, pasukan lapis baja, artileri lan duwe kaunggulan numerik sadurunge wiwitan NMD. Mulane, kanggo sukses SVO, Kadyrov kudu luwih akeh sumber daya lan kebebasan ing aplikasi.
                1. begemot20091
                  begemot20091 30 Oktober 2022 15:40
                  0
                  Ya, oke. Sinau sejarah USSR. Kanggo iki, ora perlu sinau lan maca artikel saka FAC ing sekolah, nanging paling ora kursus ing sajarah CPSU ing universitas. Alexander Fedorovich Zasyayadko telung kelas lan koridor, Molotov = pendidikan sing luwih dhuwur sing durung rampung - diusir saka universitas, Gromyko - 2 kursus, liyane minangka mahasiswa eksternal, Zhukov - mung macem-macem kursus, Rokossovsky ... Sampeyan bisa dhaptar akeh menteri lan komandhan. Aku ora nulis maneh babagan Stalin, nanging aku ketemu wong ing Narym sing ngelingi dheweke. Ya, lan omahe isih wutuh
                  1. gsev
                    gsev 30 Oktober 2022 15:55
                    +1
                    Kutipan saka: begemot20091
                    Ya, oke. Sinau sejarah USSR. Kanggo iki, ora perlu sinau lan maca artikel saka FAC ing sekolah, nanging paling ora kursus ing sajarah CPSU ing universitas. Alexander Fedorovich Zasyayadko telung kelas lan koridor, Molotov = pendidikan sing luwih dhuwur sing durung rampung - diusir saka universitas, Gromyko - 2 kursus, liyane minangka mahasiswa eksternal, Zhukov - mung macem-macem kursus, Rokossovsky ... Sampeyan bisa dhaptar akeh menteri lan komandhan. Aku ora nulis maneh babagan Stalin, nanging aku ketemu wong ing Narym sing ngelingi dheweke. Ya, lan omahe isih wutuh

                    Zasyadko miwiti kariré minangka buruh, Zhukov lan Rokossovsky minangka prajurit, lan Stalin minangka abrek. Sing, kabeh padha felt piyambak ing peran cog ing mekanisme negara. Kadyrov kanthi pribadi melu perang lan ngirim anak-anake menyang zona perang nalika isih enom. Mulane bodho ora bisa mimpin, ing latar mburi bagean ngarep, sing dicekel dening pasukane. Nasibe luwih cedhak karo nasibe Rokossovsky, Zhukov tinimbang nasib Shoigu lan malah Gerasimov.
                    1. begemot20091
                      begemot20091 30 Oktober 2022 16:36
                      0
                      Ing kene aku nulis babagan sing padha ing ndhuwur. Lan babagan Zasyadko (saka buruh - insinyur-direktur tambang = kanggo menteri) Stalin ngandika: "Zasyadko ngombe, nanging ngerti kapan kudu mandheg"
                      Politbiro nglawan pencalonan iki.
                      1. gsev
                        gsev 30 Oktober 2022 22:00
                        0
                        Kutipan saka: begemot20091
                        Ing kene aku nulis babagan sing padha ing ndhuwur. Lan babagan Zasyadko (saka buruh - insinyur-direktur tambang = kanggo menteri) Stalin ngandika: "Zasyadko ngombe, nanging ngerti kapan kudu mandheg"
                        Politbiro nglawan pencalonan iki.

                        Aku bakal ngomong liyane. Akibat urbanisasi, para mudha wis kelangan katrampilan kerja manual. Ing taun anyar, aku wis ketemu kasunyatan sing Muscovite ing umur 16-20 ora duwe skills kanggo cepet (sanajan 5 kaping luwih alon tinimbang profesional) bisa malah karo screwdriver. Pranyata, wong enom isih kudu miwiti kerja ing umur 14 taun, upamane 2 jam dina utawa 7 jam seminggu, supaya bisa urip ing jagad modern kanthi umur mayoritas.
                      2. begemot20091
                        begemot20091 31 Oktober 2022 19:13
                        +1
                        Aku bisa ngomong akeh babagan iki: babagan lulusan universitas ing pabrik sing dadi direktur, babagan mahasiswa universitas sing dakwulang. Anakku njupuk mobil karo aku ing garasi nalika dheweke ngladeni - dheweke lunga menyang lapangan tembak karo aku ing wayah wengi, kerja minangka mahasiswa ing pabrikku minangka buruh - dheweke entuk dhuwit kanggo njupuk bocah wadon menyang kafe ... putriku masak, nyulam, nyulam.. lucu, nanging aku mulang dheweke, amarga aku dhewe diwulang iki ing desa, ing hostel. Bojo bisa lay kothak, laminate, nguripake ngawut-awut dhewe - dhokter. iki sing diwulangake marang anak-anake lan diwulangake marang anak-putu ... dadi ... Kabeh lupute para mudha yaiku awake dhewe ngijinake dheweke "ora nindakake apa-apa".
          2. TerraSandera
            TerraSandera 30 Oktober 2022 16:57
            -1
            "Sekedhik" iku sijine iku mildly. Iki minangka kasus nalika gelar kasebut kanggo kesetiaan, lan ora kanggo tumindak ing ngarep lan jasa militer liyane.
            Apa apik yen ana gubernur setya sing tegas mrentah salah sawijining wilayah sing angel? apik. Nanging apa perlu kanggo ngatur Gubernur? Aku pitakonan iki takon mung ing tg saluran lan forum. Lan pertandhingan antarane gubernur lan jenderal militer kudu mandheg. Ora ketompo carane pait iku kanggo umum sing ndeleng Mesias ing gubernur. Aku mbaleni. Militer kudu nindakake bisnis tanpa campur tangan. Komandhane kudu takon. Lan wis karo wong wong. "Goyang" para jenderal saiki ora disenengi. Wektu angel banget.
    2. yuliatreb
      yuliatreb 29 Oktober 2022 08:07
      +7
      Perang lan politik iku siji sakabehe, saka siji lan liyane mambu mil adoh, sampeyan ora bisa entuk akeh nalika tangan disambungake ing tenggorokan, lan ing mburi sampeyan ana akeh perjanjian lan goroh, sampeyan mung duwe. kanggo cokotan elbows lan sumpah, amarga ora ana pasukan kuwi sing bakal ngganti dalan acara kanggo wektu tartamtu lan ora kamungkinan kanggo katon rauh. Kajaba Gusti Allah mesthi. Nanging Kadyrov isih wong sing duwe barang-barang pribadi, ora kaya sawetara.
    3. Nikolaevich I
      Nikolaevich I 29 Oktober 2022 08:30
      +3
      Kutipan saka: TerraSandera
      Nanging yen pancen bener, apa sing durung ditindakake sadurunge?

      Wiwit wiwitan NVO Pengawal Rusia, peran polisi militer (gendarmerie lapangan) ditugasake ... dadi ora ana tank, artileri!
  2. Alexander 3
    Alexander 3 29 Oktober 2022 07:44
    +1
    Jihad kudu ditindakake ing kabeh garis ngarep.
  3. Komentar wis dibusak.
  4. Lech saka Android.
    Lech saka Android. 29 Oktober 2022 07:46
    +8
    Kadyrov duwe iman luwih akeh tinimbang Kremlin ...
    dheweke ora nggambar garis abang lan ora nggawe gerakan apik.
    Dheweke netepi janjine ... amarga iki aku ngajeni dheweke ... ujare
    ... ora kaya trepachas kita.
    1. Ugens
      Ugens 29 Oktober 2022 07:51
      -17
      Banjur dheweke ora duwe video saka mburi? Kadyrovtsev ing ngarep ora katon banget.
      1. Dart2027
        Dart2027 29 Oktober 2022 07:52
        +7
        Kutipan saka ugens
        Kadyrovtsev ing ngarep ora katon banget

        Apa sampeyan nggoleki wong-wong mau ing kana?
        1. Volodin
          Volodin 29 Oktober 2022 08:05
          +9
          Kutipan saka Dart2027
          Apa sampeyan nggoleki wong-wong mau ing kana?

          Ya. Langsung saka "mburi ngarep" lan nulis)). Kabeh 1200 km nyusup kanggo nggoleki ...
    2. orionvitt
      orionvitt 29 Oktober 2022 09:40
      +1
      Quote: Lech saka Android.
      Kadyrov duwe iman luwih akeh tinimbang Kremlin ...
      dheweke ora nggambar garis abang lan ora nggawe gerakan apik

      Dadi, mesthi, ya, iku bener. Nanging Kadyrov ora tanggung jawab kanggo apa-apa, kajaba Chechnya dhewe. Beda karo Kremlin sing padha, sing terus terang, nasibe jagad gumantung, amarga pembantaian kasebut ana ing skala global. Utawa "kabeh donya ing bledug"?
    3. AdAstra
      AdAstra 29 Oktober 2022 10:34
      +1
      Ayo, wong Azov sing ngancam kulawargane dibebasake lan ora ana apa-apa. hi
  5. B-xnumx
    B-xnumx 29 Oktober 2022 07:48
    +3
    Apa Ramzan Akhmatovich bisa dijaluk menehi komentar babagan acara ing Ukraina?
    Minangka luwih cetha, ora kanggo wong militer, gambar kasebut dibentuk.
    1. ZIF122
      ZIF122 29 Oktober 2022 08:39
      +1
      Ya, banjur bakal ana liyane kapercayan ing informasi! Dadi wong lanang, kabar apik!
  6. rotmistr60
    rotmistr60 29 Oktober 2022 07:56
    + 12
    Ramzan Kadyrov ora menehi komentar babagan informasi iki
    Artikel iki mbokmenawa ora ditulis wingi. R. Kadyrov kanthi pribadi nyebutake jumlah pejuang Chechen sing tiwas lan tatu, ngucapake belasungkawa marang kulawargane sing tiwas lan janji yen kabeh wong bakal dibales. Sing kedadeyan saiki. Nanging gunner ing Kherson, mesthi, iku seng di pengeni kanggo ngetung lan kanggo ombone kebekan saka "hukum gunung."
    1. ruha
      ruha 29 Oktober 2022 08:24
      -1
      Mesthine, luwih becik golek gunner, nanging rekaman video ujar manawa pengintaian aktif ditindakake saka drone. Kanggo dangu padha ngrebut wayahe. Akhire, Hymars.
      1. Ugens
        Ugens 29 Oktober 2022 08:35
        -1
        Ketoke, dheweke ngobong awake dhewe, sawise ngeculake video sing bisa menehi geo-posisi dhasar ing kana, chimars mabur.
      2. filibuster
        filibuster 29 Oktober 2022 21:29
        0
        Dheweke ujar manawa sawetara pejuang aktif komunikasi karo bocah-bocah wadon lokal ing tiktok lan ngirim video saka lokasi kasebut, dheweke bisa mbukak lokasi kasebut sanajan tanpa gunner.
        Isih, prajurit seluler saka garis ngarep kudu dicekel, uga, utawa ninggalake smartphone tanpa SIM. peta lan akses internet.
    2. Sergey39
      Sergey39 29 Oktober 2022 08:27
      0
      Siji wis diitung! Dheweke lokal lan kudu ditemokake!
  7. kartalovkolya
    kartalovkolya 29 Oktober 2022 08:46
    +3
    Kamulyan kanggo prajurit Chechen lan pimpinane Ramzan Kadyrov, kamulyan kanggo Angkatan Udara Rusia, kamulyan kanggo Wagnerites!!! Lan sing utama yaiku para amatir lan "politisi" ora ngganggu para prajurit kanggo nindakake tugase!
  8. Engineer
    Engineer 29 Oktober 2022 08:49
    +2
    Kadyrov saiki ngganti Konashenkov?
  9. Carlos Hall
    Carlos Hall 29 Oktober 2022 10:58
    -4
    Singa Chechen nandhang pukulan sing kuat marang mungsuh.
    1. abang sinis
      abang sinis 30 Oktober 2022 08:05
      -1
      Mesthi wae... Mung ing tik tok :-)
      1. Komentar wis dibusak.
      2. begemot20091
        begemot20091 31 Oktober 2022 19:22
        0
        Pak, ing Grozny, metu menyang alun-alun ing ngarepe wong wadon lan baleni apa sing sampeyan tulis Bengok banter. Utawa wis kumis....aku? Saka ngisor rok luwih katon, luwih anget, lan mambu luwih akrab - ora menehi bubuk mesiu.
  10. Altman
    Altman 29 Oktober 2022 14:23
    +1
    Anak-anakku, saka ngendi sampeyan entuk kekuwatan, tekad lan kamenangan sing paling dhuwur. Mbales sampeyan lan bakal elek. Sampeyan wis dadi "penjaga lawas", kaya ing Napoleon. Salah sawijining jenderal Rusia sing paling apik yaiku wong Georgia lan sampeyan keturunane. Kamulyan kanggo sedulur. am
  11. Adagka
    Adagka 30 Oktober 2022 21:13
    +1
    Academician Ukropov ngetung soko ora cukup) sanajan iku isin sing dill malah entuk Tiktokers ing mburi. Sampeyan ora kerep ndeleng dheweke ing ngarep.