Review militèr

A benteng dipercaya saka Rusia - Angkatan Laut mengeti mengeti sawijining founding

30
A benteng dipercaya saka Rusia - Angkatan Laut mengeti mengeti sawijining founding

Angkatan laut Rusia modern wiwit jaman pamaréntahan Peter Agung. Peter I, sing ngupayakake akses menyang segara sing ora beku (Baltik lan Ireng), kanthi sampurna ngerti pentinge kekuwatan kanggo duwe angkatan laut dhewe.


Ing pungkasan abad kaping 1696, Peter mutusake kanggo miwiti perang karo Turki kanggo akses menyang Segara Azov. Minangka asil saka rong kampanye ing XNUMX, pasukan Rusia njupuk Azov. Wis sak trip kapindho kanggo Azov, Rusia kanggo pisanan nggunakake nomer rodo nyengsemaken saka kapal saka macem-macem kategori dibangun ing galangan kapal Voronezh.

Ing 30 Oktober ing taun sing padha, Boyar Duma, adhedhasar laporan Peter, mutusake kanggo miwiti mbangun segara. armada. Wis ing November 4, karya wiwit nggawe kapal pisanan saka armada Azov. Iki minangka wiwitan saka Angkatan Laut Rusia biasa.

Kapal pisanan saka armada reguler negara dibangun ing galangan kapal ing Voronezh lan sawetara kutha liyane ing pinggir Don. Kanggo ngatur arah angkatan laut ing taun 1698, Peter ngedegake Ordo Angkatan Laut. Lan kanggo manajemen terpusat saka pambangunan kapal ing galangan kapal Voronezh ing 1700, Voronezh Admiralty Order digawe. Wiwit taun 1696 nganti 1711, luwih saka 200 kapal dibangun ing galangan kapal kasebut. Skala sing luar biasa kanggo wektu kasebut.

Fitur saka periode wiwitan nggawe angkatan laut Rusia yaiku kepinginan kanggo nggunakake mung dana negara kanggo iki lan kanthi keterlibatan mung spesialis domestik.

Ing Desember 1699, Kaisar Peter I nyetujoni gendéra resmi Angkatan Laut Rusia - spanduk karo Salib St.

Wiwitan Perang Lor ing taun 1700 antarane Rusia lan Swedia dadi dorongan anyar ing pangembangan Angkatan Laut Rusia. Sajrone perang, Rusia nggawe Armada Baltik sing kuat, sing ngalahake angkatan laut salah sawijining kekuwatan maritim sing paling kuat ing wektu kasebut - Swedia. Iki minangka kejutan nyata ora mung kanggo Swedia, nanging kanggo kabeh Eropa, sing ora njupuk "Muscovy sing adoh lan salju" kanthi serius.

Ing pungkasan pamaréntahan Peter I ing 1725, wis ana 24 galangan kapal ing Rusia. Angkatan laut negara iki dumadi saka 130 kapal.

Iki minangka dhasar saka kekuwatan angkatan laut Rusia.

Angkatan Laut Rusia modern kasusun saka papat armada - Baltik, Segara Ireng, Pasifik lan Lor, uga Flotilla Kaspia. Dina iki, kapal lan personel Angkatan Laut Rusia, kanggo siji utawa liyane, njupuk bagéyan ing operasi militèr khusus ing Ukraina. Sing paling aktif ing babagan iki, amarga alasan sing jelas, yaiku Armada Segara Ireng.
Pengarang:
Foto sing digunakake:
Situs web resmi Kementerian Pertahanan Federasi Rusia
30 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. ZIF122
    ZIF122 30 Oktober 2022 04:54
    + 10
    Selamet preian! Sanajan umume tanggal iki ora dingerteni, nanging kabeh wong ngerti lan mengeti Dina Angkatan Laut ing Minggu pungkasan Juli!
    1. Deck
      Deck 30 Oktober 2022 07:46
      +4
      Kasunyatan sing ora dingerteni wis ditambahake menyang tanggal sing ora dingerteni! Contone, ing artikel kasebut, saka 1696 nganti 1711, luwih saka 200 kapal dibangun ing galangan kapal Voronezh, lan ing taun 1725, kanthi bantuan 24 galangan kapal, nganti tekan 130 !!!
      1. ZoV
        ZoV 30 Oktober 2022 07:52
        -10
        Kutipan saka Dek
        Kasunyatan sing ora dingerteni wis ditambahake menyang tanggal sing ora dingerteni! Contone, ing artikel kasebut, saka 1696 nganti 1711, luwih saka 200 kapal dibangun ing galangan kapal Voronezh, lan ing taun 1725, kanthi bantuan 24 galangan kapal, nganti tekan 130 !!!

        Lan ing kene ana transfer Armada kita sing misuwur kanthi darat menyang mburi Swedia
        banjur Peter I dhewe teka ing panggonan perang mangsa lan langsung mutusaké apa apa, senadyan kasunyatan sing armada mungsuh kuwat ana ing posisi luwih mupangati. Nyatane, raja ngelingi resepsi Nabi Oleg. Yen ora bisa ngliwati segara, mula bisa nyeret galley menyang daratan liwat tanah genting sing sempit. Lan 1,5 ewu wong njupuk karya.

        Kamulyan kanggo armada Rusia!
        Kita bakal urip maneh kabeh, kepinginan utama ..
      2. bya965
        bya965 30 Oktober 2022 09:45
        +2
        galangan kapal Voronezh
        negor kabeh alas, nanging Veliky Novgorod bakal nyalib wong bodho iki kanggo alas Oak kang.
        Ora preian, nanging sungkowo. Kita ora duwe armada, malah Stalin, sing ditresnani dening wong, ora bisa, ora ana sumber daya.

        https://topwar.ru/160309-russkij-morskoj-otaman-karsten-rode.html
        1. Mitrich73
          Mitrich73 30 Oktober 2022 10:25
          +5
          Apa sampeyan ora seneng yen alas ditegor utawa Stalin ora nggawe armada? Stalin ora duwe wektu, perang ngganggu, nanging wiwit taun 1945 nganti 1991 digawe Angkatan Laut modern, sing dianggep saben wong. Ing pungkasan abad kaping pitulas Veliky Novgorod ora bisa nindakake apa-apa karo daya kraton, wiwit ing pungkasan abad XVII Ivan 4 mutusaké kabeh karo oligarki lokal, rampung kabongkar regime plutokrasi.
          1. bya965
            bya965 30 Oktober 2022 17:36
            0
            Aku nganggep Stalin lan Ivan the Terrible minangka manajer pinunjul ing negara Rusia.
            ing pungkasan kaping nembelas, Ivan 4 mutusake kabeh karo oligarki lokal, rampung ngrusak rezim plutokrasi.

            Aku ora ngerti omong kosong, aku iki ahli matematika
            1. Mitrich73
              Mitrich73 30 Oktober 2022 22:15
              0
              Yen ora ana pangerten, banjur Yandex ana ing tangan sampeyan.
    2. pinter bokong
      pinter bokong 30 Oktober 2022 14:50
      0
      Apa kapal penjelajah Moskow ora ana ing foto?
      1. Metallurg_2
        Metallurg_2 30 Oktober 2022 17:20
        0
        Ora, jinis sing padha "Varangian".
  2. Komentar wis dibusak.
  3. avia12005
    avia12005 30 Oktober 2022 06:14
    +3
    Nanging ora kebetulan yen wong Inggris ngorganisir serangan ing Sevastopol ing tanggal kasebut. LAN...? endi jawabane???
    1. Marine engineer
      Marine engineer 30 Oktober 2022 08:52
      +3
      Ora kanthi kasempatan, nanging mung tanggal sing beda-beda, mengeti mati kapal perang Novorossiysk.
  4. rotmistr60
    rotmistr60 30 Oktober 2022 06:22
    +8
    Sugeng dinten pangadeg Angkatan Laut kanggo kabeh sing njabat ing Angkatan Laut! Pancen, liburan sing paling misuwur yaiku Dina Angkatan Laut, sing dirayakake ing Minggu pungkasan Juli.
    Sampeyan uga bisa menehi tandha dhewe, amarga. ing umur 17, registrasi militèr lan kantor enlistment dikirim wong kanggo sinau ing DOSAAF Naval School ing program minder-light diver. Disiapake kanggo layanan ing torpedo lan prau rudal.
  5. Inhibitor korosi
    Inhibitor korosi 30 Oktober 2022 06:31
    +1
    Selamet preian. Saben uwong lan nang endi wae. Semangat berjuang kanggo sampeyan lan kamenangan sing gagah. Dheweke isih ngarep.
  6. Vladimir Vladimirovich Vorontsov
    Vladimir Vladimirovich Vorontsov 30 Oktober 2022 06:37
    -1
    ***
    - "Gusti Allah lan gendéra St. Andrew karo kita!" ...


    ***
  7. sariawan68
    sariawan68 30 Oktober 2022 07:06
    + 12
    Adhedhasar kedadean ing bagean Segara Ireng saka armada Rusia, armada saiki dadi-dadi.
  8. goblin74
    goblin74 30 Oktober 2022 07:21
    + 11
    kowe serius saiki? utawa troll? lan malah karo foto saka cruiser kelas Moskva lan sebutno saka partisipasi saka Black Sea Fleet ing operasi? sawise sabotase wingi?
  9. ilya63
    ilya63 30 Oktober 2022 07:25
    0
    Aku nemoni kiriman ing kreta ing ngendi Laksamana Makarov murub .. xs bener utawa ora, nanging vidos inspirasi kapercayan
    1. OlesyaiLesya
      OlesyaiLesya 30 Oktober 2022 09:10
      +3
      Ora ana kepercayaan. :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
  10. MUD
    MUD 30 Oktober 2022 07:43
    + 21
    Dheweke dhewe njabat ing Angkatan Laut. Nanging dheweke ora rumangsa isin marang armadane. Yaiku, kanggo legenda - Chernomorsky. Kapal penggedhe dicemplungake, lan BDK lan prau lan prau tambahan rusak. Ora ana operasi sing sukses sing ditindakake. Pulo Serpent ora disimpen, menara gas ora dilindhungi. Melu ing kesepakatan gandum isin. Pungkasane, dheweke nyopir armada, kaya kucing ing ngisor bangku, menyang pangkalan. Lan padha pipis ana. Katon yen Segara Ireng didominasi dening Inggris lan Angkatan Laut kanthi armada jembatan ing senar karet. Siji panglipur yaiku prau rudal kanthi "Kaliber". Nanging iki ora trick. Pindhah menyang titik shooting, ketik koordinat target, klik "Mulai". Paling padha seneng kene. Ora, dina iki aku ora bakal ndhukung roti panggang Peter I, lan aku ora bakal ngombe kanggo kamulyan armada Rusia nganti padha nutupi piyambak karo anyar lan nganti padha dadi legenda anyar.
    1. Alexander_Snegirev
      Alexander_Snegirev 30 Oktober 2022 08:26
      +7
      Kutipan: MUD
      Siji panglipur yaiku prau rudal kanthi "Kaliber". Nanging iki ora trick. Pindhah menyang titik shooting, ketik koordinat target, klik "Mulai".

      Metu ing gropyokan lan miwiti kaliber punika dicokot beda saka apa armada dimaksudaké kanggo. Ing konflik iki, UKKS ndudhuk ing Tarkhankut, plus crane truk, bakal persis nomer padha fasilitas infrastruktur Ukraina.
    2. Santa Fe
      Santa Fe 30 Oktober 2022 08:42
      -9
      Kapal penggedhe dicemplungake, lan BDK lan prau lan prau tambahan rusak.

      Dakkira akeh sing nyengkuyung usulku, selawase lali critane kelangan kapal penggedhe. Nyabrang kapal iki saka dhaptar ing salawas-lawase, ora tau ana - wektu.

      Ora ana sing duwe bukti, ora bakal ana foto saka ngisor kanggo taun-taun liyane 20. Banjur ora ana sing bakal ngalangi kita nolak kabeh lan ngidoni ing pasuryan para skeptis. basa
      Ora ana transaksi sing sukses

      Ing ngendi Rusia, mung ana kamenangan. Lan ora preduli apa sing dipikirake ing jagad liyane - sing utama yaiku kepiye awake dhewe ngrasakake
  11. rotkiv04
    rotkiv04 30 Oktober 2022 08:57
    + 14
    sawise isin wingi ing Armada Segara Ireng, congratulating armada ing preian mung mockery, karo komandan angkatan laut lan panglima ing pangareping, kita bakal rauh ilang ora mung armada, nanging uga negara.
  12. megadeth
    megadeth 30 Oktober 2022 09:50
    +1
    Lan ing foto Moscow? Yen ya, iku simbolis .... Lan seneng liburan! Pitung kaki ing ngisor keel!
  13. Tes
    Tes 30 Oktober 2022 10:13
    +5
    Dear penulis! Ing sajarah Rusia ana kapal perang Rusia pisanan "Eagle", diluncurake ora ing Voronezh, nanging ing distrik Kolomensky ing taun 1668, bebarengan karo yacht lan 2 prau. Ing Arkhangelsk, ing galangan kapal Solombala ing 1693, yacht 12-gun "Saint Peter" lan fregat cilik 24-gun "Saint Paul" diluncurake. Ing 1694, Peter mrentahake galley 32-oar ing Holland, ing 1695 dibongkar ing Arkhangelsk lan dikirim menyang desa Preobrazhenskoye, ing ngendi galleys lan firewalls diprodhuksi. Tukang kayu manca lan Rusia digawa saka Arkhangelsk. Kanggo perakitan pungkasan 22 galleys lan 4 firewalls lan construction saka kapal liyane ing mangsa 1695-96, padha milih panggonan cedhak Voronezh. Ing kono padha gawe bajak, prau lan rakit.
    Dadi Voronezh minangka cradle paling saka Angkatan Laut Rusia.
  14. pelaut senior
    pelaut senior 30 Oktober 2022 12:56
    +1
    Dideleng saka teaser, penulis minangka troll, utawa sayap kanan, utawa ...
    Nanging minangka pelaut cadangan senior, aku ngucapake selamat marang kabeh sing melu.
    Armada kita wis akeh banget, lan ora kabeh kaca ing babad kasebut heroik, nanging ... iki sejarah kita. Kaya mangkono iku. Ora bakal ana liyane. Kita ora bisa ngganti.
    Nanging apa mbesuk bakal kita mutusake!
  15. Popenko
    Popenko 30 Oktober 2022 13:00
    +2
    Sugeng liburan!
    Nanging apa jenis Armada sing kita butuhake ora jelas ing kene. Nglindhungi rute perdagangan sampeyan? Dadi sawise kabeh, kita ora duwe lalu lintas kritis, kaya Amerika Serikat utawa Inggris. Kita ora ngimpor lenga, bijih utawa panganan lan barang-barang manufaktur kanthi volume kritis. Kahanan saiki jelas nuduhake yen kita bisa urip tanpa pasokan asing. Ya, lan ekspor uga dadi barang dhewe. Kaping pisanan, kita kudu nyedhiyakake kanggo awake dhewe, lan banjur ngedol barang liwat gunung. Ya, lan kita ora duwe kekuatan sing cukup, yen ana, kanggo nglindhungi komunikasi segara saka Kulon. Aturan ekonomi ... Nglindhungi sekutu? Kita ora duwe sekutu sing kaya ngono ing sanjabane segara, supaya bisa ngwutahake getih. Lan pangayoman zona pesisir mbutuhake cara tartamtu, lan dudu operator pesawat. Piye menurutmu?
    1. ada
      ada 30 Oktober 2022 18:53
      0
      Quote: Popenko
      Nanging apa jenis Armada sing kita butuhake ... Apa sampeyan mikir?

      Dadi apa kene? Punika dikenal - konsisten karo doctrine. Lan, ing kene ing piwulang kasebut ora bisa nggawe kesalahan, lan salah perhitungan kudu diilangi. Break kabeh doktrin sing ana? Aku ora. Na, aku iku perlu kanggo lay ing super-tugas ing wilayah tartamtu. Ayo dadi ngomong, adhedhasar cara super-janji lan cara kanggo nindakake jinis tartamtu saka operasi pertempuran ing segara lan ing wilayah pesisir. Ayo kita nganggep saka ketok, ing arah ngembangaken minimalake komunikasi lan kontrol, pengintaian, karusakan, etc ing basis saka robot multi-lingkungan unmanned lan operator sing, kalebu adaptasi saka ana NK, kapal selam lan aviation, angkatan laut. infrastruktur kanggo wong-wong mau lan, kanthi mangkono, pangembangan basis industri kanggo arah iki , institusi pendidikan lan ilmiah lan organisasi kabeh tingkat. Apa ana sawetara arah kasebut? Aku Mungkin iku bakal becik kanggo lay arah kanggo generasi anyar NKs. Kepiye carane iki bakal mengaruhi doktrin sing ana? ora ngerti. Lan kepiye carane isih ana ing wangun sing ora owah? Kahanan saiki lan prospek, keputusan sing dibutuhake kanggo dampak jangka panjang lan program sing cocog - iki dudu level doktrin? Dadi, kudu ditaleni supaya ora ana sing ora melu lan wong njaba. Ora ana pasukan lan sarana? Kita duwe? Dadi perlu militerisasi negara lan bakal katon wassat mumpung isih ana wektu. Aku ora weruh opsi kanggo "nyekeli" everyone watara ing ngisin loropaken, nanging kasunyatan sing everyone "teka kita" karo "Pasang" sing ketok.
  16. Komentar wis dibusak.
  17. astra wild2
    astra wild2 30 Oktober 2022 13:46
    +1
    Iku wis kedaden luwih saka sapisan: dina iki mengeti saka Armada Lor utawa armada kapal selam, etc., nanging ora ana artikel gedhe kanggo tanggal kuwi.
    Ing "dongeng", kanggo kula: kanak-kanak, USSR, ibu - dongeng, ana ing tradisi: kanggo mengeti kuwi, artikel ing sajarah, x / f, lan saiki?
  18. Wbond
    Wbond 30 Oktober 2022 14:04
    +1
    Sugeng liburan! ... pitung kaki ing ngisor lunas!
  19. Sedoy
    Sedoy 30 Oktober 2022 21:33
    0
    Benteng sing bisa dipercaya saka Rusia

    luwih dipercaya ...