Review militèr

Direktur Umum IEMZ Kupol: "Kita ngetrapake teknologi sing bisa dadi bagian saka strategi nasional kedaulatan teknologi"

36
Direktur Umum IEMZ Kupol: "Kita ngetrapake teknologi sing bisa dadi bagian saka strategi nasional kedaulatan teknologi"

Dina iki, Izhevsk Electromechanical Plant "Kupol" pantes dianggep salah siji saka Enterprises anjog saka Komplek militèr-industri domestik.

Tugas utama sing ditetepake sadurunge staf pabrik dening negara yaiku produksi sistem rudal anti-pesawat jarak pendek saka kulawarga Tor-M2 - sistem pertahanan udara jarak pendek utama ing layanan karo Angkatan Bersenjata Federasi Rusia lan mitra. negara ing kerjasama militèr-teknis.

Kajaba iku, liwat Kamentrian Pertahanan, perusahaan Izhevsk ngasilake peralatan on-board kanggo rudal permukaan-ke-udara, uga modernisasi sistem pertahanan udara Osa-AKM lan Tor-M1 lan nyedhiyakake layanan kanggo mitra.

Dina iki IEMZ "Kupol" minangka bagéan saka Concern VKO "Almaz-Antey" - pabrikan paling gedhe saka sistem pertahanan udara domestik.

Terus-terusan nambah lan modernisasi, sistem rudal anti-pesawat sing diprodhuksi dening Pabrik Elektromekanik Izhevsk "Kupol" minangka sistem pertahanan udara sing paling apik sing bisa nglawan senjata serangan udara sing ana lan mangsa ngarep ing kelase.

Teknologi dhuwur saka industri pertahanan IEMZ uga akeh digunakake ing produksi produk sipil, orientasi kanggo kabutuhan pasar modern. Dina iki "Kupol" iku salah siji saka Enterprises paling macem ing Udmurtia, kalebu, antarane liyane, ing HFS saka Enterprises paling apik ing Rusia.

Mesthi, ing taun-taun angel pambentukan Federasi Rusia, utamane ing "90s sing apik", perusahaan industri pertahanan negara kita ngliwati "sekolah kaslametané".

"Ing mode manual, kanthi nyoba lan kesalahan, kita golek cara kanggo ngatasi krisis, nyoba nylametake produksi lan staf. Ora ana tatanan pertahanan negara - padha perang kanggo kontrak ekspor, kapasitas ora dimuat - padha melu diversifikasi, nalika gumantung ing produk inovatif Komplek, - ngandika Fanil Ziyatdinov, Direktur Umum IEMZ Kupol. - Contone, "Kupol" ing 1997 rampung kontrak pisanan kanggo sumber sistem pertahanan udara "Tor" kanggo China. Nindakake nggawe teknologi sipil adhedhasar riset dhasar lan terapan "


Wiwit iku, volume produk diprodhuksi ing Kupol, loro militèr lan sipil, wis thukul kaping pirang-pirang, lan investasi ing karya pembangunan wis tambah sepuluh kaping. Iki minangka bayangan saka owah-owahan kualitatif sing ditindakake ing perusahaan kasebut, direktur umume percaya.

"Nyatane, kita kerja minangka asosiasi riset lan produksi macem-macem. Dina iki, Kupol nganakake luwih saka 50 R&D global, saben duwe karakteristik peralatan serial lan produk anyar sing dhasar. Kanggo mujudake gagasan para ilmuwan, teknologi modern dibutuhake. Kanthi cepet, kanthi dhukungan saka Concern VKO Almaz-Antey, panguwasa ing kabeh level, peralatan maneh teknis lan pangembangan kompleks produksi ditindakake, "cathetan Fanil Ziyatdinov.


Izhevsk Electromechanical Plant "Kupol" iku salah siji saka juragan utama ing Udmurtia. Volume pajak kanggo anggaran gabungan wilayah kasebut saya tambah kaping pirang-pirang sajrone pembangunan - ing taun 2021 angka iki meh 2 milyar rubel.

Tantangan, kalebu geopolitik, mengaruhi modernisasi Angkatan Bersenjata negara lan mbutuhake pasokan peralatan militer anyar kanggo pasukan kasebut. Penting ora kantun tren teknologi ing sektor produk sipil, miturut pimpinan perusahaan Izhevsk.

Lan ing babagan iki, tanduran "Kupol" tetep optimis, tetep terus-terusan kanggo pembangunan, kanggo partisipasi aktif ing urip republik lan negara.

"Kita ngenalake teknologi sing bisa dadi bagian saka strategi nasional kedaulatan teknologi. Ing antarane yaiku proyek perusahaan kita kanggo produksi serial sistem kontrol angka Rusia, lan teknologi anyar kanggo produksi peralatan pertukaran panas, sing diwenehake marang Ketua Pemerintah Rusia Mikhail Mishustin, "Fanil Ziyatdinov, Direktur Umum. saka IEMZ Kupol, marang wartawan.


IEMZ "Kupol" plans kanggo terus "bet" ing ilmu-intensif teknologi lan latihan specialists Highly qualified sing njamin kualitas dhuwur saka produk.
Foto sing digunakake:
IEMZ "Dome"
36 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. ZoV
    ZoV 29 Oktober 2022 14:19
    +4
    Aku njiwit driji loro.. Ya Allah! Saiki kabeh wong bakal vulgarize Reading
    1. kredo
      kredo 29 Oktober 2022 14:58
      +4
      We are looking nerusake kanggo produk anyar ing ngarep.
      Kita ngarep-arep lan ngarep-arep yen dheweke bakal dadi sing paling apik ing jagad iki !!!
  2. Sergei Averchenkov
    Sergei Averchenkov 29 Oktober 2022 14:19
    +2
    Aku manawa wong saiki bakal miwiti telek ing "Dome", ora kanggo ngrembug apik utawa ala saka produk lan apa sing ala utawa apik, nanging mung kanggo telek.
    1. ZuekRek
      ZuekRek 29 Oktober 2022 14:37
      0
      Sampeyan bisa lan perlu kanggo crap utawa memuji kanggo soko. Apa arti artikel iki? Apa "muatan" sing migunani? Punika pitakenan.
      1. Sergei Averchenkov
        Sergei Averchenkov 29 Oktober 2022 14:56
        -3
        Sing, kanggo memuji lan telek ing kubah, ing asas, kok ora? Pancen bener sing dakkandhakake.
  3. Andrey saka Chelyabinsk
    Andrey saka Chelyabinsk 29 Oktober 2022 14:29
    +8
    Kesehatan lan sukses. Ana sawetara bisnis sing bisa ditindakake. Dome minangka salah sawijining.
  4. hagakure
    hagakure 29 Oktober 2022 14:32
    +3
    Kudos kanggo wong-wong kuwi. Wiwit jaman biyen, negara kasebut ngaso. Ora ditransfer, nanging ora ditransfer!
    1. ZIF122
      ZIF122 29 Oktober 2022 15:07
      +4
      Ya, hormat marang para pimpinan sing bisa nylametake perusahaan lan tim ing wektu sing angel! Industri kasebut kudu didhukung kanthi cara apa wae lan promosi produk sing janjeni supaya bisa ngasilake lan dikirim menyang pasukan kanthi cepet!
  5. 9 PA
    9 PA 29 Oktober 2022 14:40
    -7
    Ora ana gunane nggawe produksi microchip. Sampeyan ora bakal bisa nggayuh tingkat investasi apa wae. Secara konseptual, prinsip anyar dibutuhake
    1. dementor873
      dementor873 29 Oktober 2022 14:45
      +6
      Tegese mulang bocah mlaku, maca, nulis. Secara konseptual, prinsip anyar dibutuhake.
      1. 9 PA
        9 PA 29 Oktober 2022 15:22
        0
        Anak ora bisa nandhingi wong diwasa ing alas donya
    2. aars
      aars 29 Oktober 2022 15:06
      +1
      Ora ana gunane nggawe produksi microchip.
      Ing endi produsen hardware?
      Dheweke ora nggawe komponen!
      Yen ana perlu kanggo soko tartamtu, banjur padha pesenan.
      Komentar sampeyan ana ing panggonan sing salah.
      Yen perusahaan tartamtu nginstal transistor ing peralatan kasebut, ora ateges manawa uga ngasilake transistor sing padha.
      Kosok baline, 100%
      PS: lan produksi Kripik perlu!
      1. 9 PA
        9 PA 29 Oktober 2022 15:28
        0
        Rusia umume duwe kahanan sing unik. Ora ana sing diprodhuksi. Supaya sampeyan bisa nyabrang generasi, mesthine sampeyan butuh mesin pembakaran internal sing apik, nanging sing luwih penting yaiku motor listrik lan baterei sing apik. Butuh backlog kanggo masa depan
  6. yuriy55
    yuriy55 29 Oktober 2022 14:43
    0
    IEMZ "Kupol" plans kanggo terus "bet" ing èlmu-intensif teknologi lan pelatihan spesialis sing mumpuninyediakake produk kualitas dhuwur.

    Lan negara uga kudu ngurus latihan kanggo spesialis sing mumpuni. Cukup saka tentara manajer, ilmuwan politik lan wartawan liyane.
    Perhatian khusus saka negara kanggo para profesional ing bidang desain lan spesialis teknologi tinggi kudu. Cekap semanten lagu-lagu lan tarian ing balung. Cukup pulo-pulo ninja Rusia sing ora ana pedunung ing layar.
    Saiki ing urip ana panggonan kanggo feat.
    1. Boa constrictor KAA
      Boa constrictor KAA 30 Oktober 2022 17:06
      0
      Kutipan saka: yuriy55
      Cukup pulo-pulo ninja Rusia sing ora ana pedunung ing layar.

      Lan apa ... bioskop negara mrentahake film anyar kanggo Shakhnazarov kaya "Spring on Zarechnaya Street" utawa "Days of the Turbins", "Volunteers" ??? Ana sing ora pengin kelas penguasa Federasi Rusia bali menyang "masa lalu mulya" kanthi peran utama kelas pekerja. Mulane, wong diiseni karo SHOW thoughtless ing model lan mirip budaya massa saka Kulon. Kita ora duwe ideologi! Sing ana mung LAYAR, sing saiki katon kaya belenggu!
  7. Sergei Averchenkov
    Sergei Averchenkov 29 Oktober 2022 14:45
    -1
    Dhuh Gusti, apa sampeyan pengin aku nuduhake apa CIPSO? Aku ora mung komentar ing kene. RT, Lenta, Spring Rusia, Vzglyad, Politnavigator, lsp. Mesthi, VO luwih tresna marang aku.
    Lan mbok menawa aku dadi agresif, nanging aku weruh wong-wong mau, iku Cipso lan aku ngerti sapa.
    1. aars
      aars 29 Oktober 2022 15:08
      +4
      Apa sampeyan pengin aku nuduhake apa CIPSO?
      Gambare lumpur
      1. Sergei Averchenkov
        Sergei Averchenkov 29 Oktober 2022 15:16
        -3
        Mripatmu sing mendhung, nuwun sewu, kula mboten sengaja nyinggung, umumipun nyuwun pangapunten. Nanging sampeyan ndeleng carane cissoshnik padha bodho nempatno minuses? Apa sampeyan mikir iki penting banget kanggo aku? Aku tau gumantung ing, iki akèh Ukrainians, Aku ora Care. Aku bakal tansah ngomong apa aku mikir.
  8. Fangaro
    Fangaro 29 Oktober 2022 14:45
    0
    Tor-M2
    Mung wiwit maca ...
    Apa kita kudu bengok-bengok babagan sukses ing pangembangan lan produksi senjata?
    Aku ora ahli, aku ngomong ing tingkat rumah tangga ...
    Yen pepadhamu njotosi aku, utawa aku ngalahake dheweke, nanging ora ana sing weruh utawa ngerti, mula sampeyan bisa terus ngucapake tête-à-tête saben dina "ayo, ayo ndeleng maneh." Lan malah komunikasi normal.
    Yen kabeh pekarangan nonton, lan saben kita bengok-bengok yen dheweke paling apik ...
    Apa nulis babagan carane apik banget We, lan carane banget, bodho, bengkong Padha ing warta?
    Apa sing bakal kita senengi? Apa sing bakal padha susah?
    Lan umume ... Endi Departemen Propaganda?
  9. Osipov9391
    Osipov9391 29 Oktober 2022 14:52
    +7
    Bakal ana masalah gedhe ing ngarep karo microcircuits lan komponen liyane menyang macem-macem peralatan militer.
    Intine ora mung ing sanksi sing wis mandheg utawa mbatesi pasokan impor microcircuits, nanging nyatane kabeh pabrik silikon kita gumantung banget marang impor bahan lan peralatan.
    Contone, ing Zelenograd ana salah siji saka perusahaan anjog kanggo pangembangan lan produksi microcircuits.
    Kripik banget modern lan apik.
    Mung ora ana produksi kristal, lan piring kasebut dipesen ing Jerman lan Taiwan.
    Kita mutusake kanggo mbukak garis silikon ing kana, Jerman (X-FAB) janji bakal nulungi banjur, bisa uga ana tekanan saka Amerika Serikat, dheweke mbuwang lan ora gelem.
    Lan banjur teka 24 Februari.
    Perusahaan kasebut wis kena sanksi kanthi skala gedhe (kabeh pabrik ing luar negeri wis dipotong) lan ora bisa nggawe macem-macem sirkuit mikro sing isih kritis ing akeh peralatan militer.
    Saiki mung ngedol turahan sing paling apik, iku kabeh.
    Lan ora bisa nemokake pengganti utawa analog - iki minangka sirkuit mikro sing penting banget babagan avionik lan sistem pertahanan udara, umpamane.

    Good luck kanggo Dome!
  10. Fangaro
    Fangaro 29 Oktober 2022 14:52
    0
    Yen "Kupol" ora nggunakake microcircuits ing nggawe produk kanggo MO, banjur, mbokmenawa, ora ana masalah.
    Yen sawetara microcircuits digunakake, masalah bakal kamungkinan kanggo njupuk komponen sing pangembang diitung ing 18-20s.
    Ora digital. Transmisi sinyal analog. Aku bisa banget salah.
    1. Osipov9391
      Osipov9391 29 Oktober 2022 15:15
      +3
      Nah, iki ana sing anyar kanggo dina iki!
      Aja nggunakake microcircuits ing sistem pertahanan udara lan pluru?
      Banjur mung nindakake ing lampu utawa transistor / relay.
      Aku banget mangu-mangu ana sing nindakake iki dina iki.
      Mungkin magnetrons lan lampu gelombang lelungan ngendi padha tetep ngendi semikonduktor
      ora pas, nanging kabeh Papan liyane ing Kripik.
      Yen ana microcircuits 133, 140, 564, 1526 lan seri liyane padha, ora ana masalah.
      Padha isih digawe ing garis Soviet 3 microns ing sawetara kutha.
      Lan prosesor bisa menehi (rampung dhewe) kaya mung "Angstrem" lan mini-pabrik ing NIISI ing Moscow.
      Voronezh NIIET (prosesor DSP kanggo radar) uga gumantung ing impor ing babagan kristal. Sawetara produk dipesen ing Minsk.
      Lan kanggo panrima GLONASS, medeni sepi. Aja ngumpulake apa wae ing basis unsur sampeyan.
      Sanajan wis dikembangake, nanging dipesen ing Taiwan.
      1. aars
        aars 29 Oktober 2022 17:17
        0
        Lan prosesor bisa menehi (rampung dhewe) kaya mung "Angstrem" lan mini-pabrik ing NIISI ing Moscow.
        Milandr, Micron
        1. Osipov9391
          Osipov9391 29 Oktober 2022 18:18
          +1
          Dadi dheweke nulis babagan Milandr. Kabeh luwih cendhek. Sade saham lawas lan kabeh.
          Ana kahanan sing angel banget.
  11. yowis
    yowis 29 Oktober 2022 14:53
    -1
    Bangsa-bangsa dibentuk ing periode wiwitan pambentukan tatanan sosio-ekonomi kapitalis. Dadi, kaya mangkene: bangsa liya wis umur 300 ... 600 taun, lan "bangsa Rusia (borjuis)" umur telung puluh taun. "Bangsa" borjuis liyane wis wiwit mbentuk supernation ("miliar emas") ing reruntuhan tatanan donya lawas.
    Apa sampeyan mikir kemungkinan kanggo nyadari "strategi nasional" saka "bangsa borjuis Rusia" sing enom banget?
    1. Boa constrictor KAA
      Boa constrictor KAA 30 Oktober 2022 17:27
      0
      Kutipan saka iouris
      apa kemungkinan kanggo mujudake "strategi nasional" saka "bangsa borjuis Rusia" sing enom banget?

      Inggih, bubur ing sirah! Sampeyan nglakoake paling sok-sok supaya ora kobong!
      Ya, lan deleng (paling ora ing WIKI!) ing definisi BANGSA (!). Mungkin sawise sampeyan ora bakal mbuwang luwih saka 1100 taun sejarah Negara Rusia! Banjur sampeyan, sialan, kaya commies: - menyang pondasi, banjur ... ngguyu
  12. Fangaro
    Fangaro 29 Oktober 2022 15:01
    0
    Kutipan saka iouris
    Bangsa-bangsa dibentuk ing periode wiwitan pambentukan tatanan sosio-ekonomi kapitalis. Dadi, kaya mangkene: bangsa liya wis umur 300 ... 600 taun, lan "bangsa Rusia (borjuis)" umur telung puluh taun. "Bangsa" borjuis liyane wis wiwit mbentuk supernation ("miliar emas") ing reruntuhan tatanan donya lawas.
    Apa sampeyan mikir kemungkinan kanggo nyadari "strategi nasional" saka "bangsa borjuis Rusia" sing enom banget?


    Utawa siji ing yuta kasempatan , utawa muter catur, ora roulette.
    Tinju nglawan telegrafi kacepetan dhuwur uga minangka conto. Nanging mesakake dhewe. )
  13. tukang gunting
    tukang gunting 29 Oktober 2022 15:09
    +5
    Wong sing apik banget, dheweke lan direktur abang, sing ora ngidini perusahaan kasebut digergaji ing taun 90-an. Sampeyan kudu sinau minangka perancang, insinyur, lan dudu bankir lan pengacara.
  14. Fangaro
    Fangaro 29 Oktober 2022 15:27
    +1
    Kutipan saka witcher
    Wong sing apik banget, dheweke lan direktur abang, sing ora ngidini perusahaan kasebut digergaji ing taun 90-an. Sampeyan kudu sinau minangka perancang, insinyur, lan dudu bankir lan pengacara.

    Ing 88-91, akeh kenalanku ing radio lan transmisi sinyal. Iku menarik. Udakara setengah lulus kanthi ijazah. Sing saiki ing profil ... Ora ana wong. Ana siji wong sing ditendhang metu 4 taun kepungkur amarga penyalahgunaan jabatan.
  15. Bayun
    Bayun 29 Oktober 2022 15:30
    +5
    Pabrik pertahanan ing taun 90-an dibantu kanthi pirang-pirang cara kanthi 25% paket saham negara. Nalika nyoba serangan raider, sampeyan bisa kanthi aman ngubungi FSB - bandit saka "gendheng" iki terus terang wedi.

    A akèh (nuwun, ora kabeh) saka pabrik slamet ing Udmurtia, thanks kanggo buruh produksi nyata ing manajemen, sing ora ngidini financiers kanggo "motong" Enterprises miturut "skema Moscow": Manajemen tanduran - kanggo kantor, lokakarya - kanggo gudang, wilayah - kanggo pasar, piranti mesin - menyang scrap metal.

    Eh! Saiki bakal penting kanggo ngunggahake basis unsur elektronik. Iki minangka bottleneck kanggo produksi domestik ing rantai teknologi. Kahanan ing kana luwih elek tinimbang ing industri alat mesin.
    1. yowis
      yowis 29 Oktober 2022 15:50
      -1
      Quote: Bayun
      bandit "atap" kuwi terus terang wedi

      Utawa mungkin sampeyan ora ngerti apa-apa?
      Inggih, yen KGB saka USSR sing moho kuwoso ora njamin keamanan USSR, nanging, ing nalisir, dipun bibaraken kanggo enrich dhewe, banjur wong sing padha utawa wong saka sistem padha ing "kondisi ekonomi" anyar nampa. luwih akeh kesempatan. Bisa uga saiki, ing Moskow, real estate lan plot tanah, sing dibuwang dening perusahaan pertahanan, obah ngiwa lan nengen ing kontrol (yen isih ana).
      Minangka Chichikov ngandika: "Ing Rusia, ibukutha diprodhuksi langsung saka udhara." Apa hawa sing nyenengake!
      1. Bayun
        Bayun 29 Oktober 2022 18:43
        +3
        ya wis. Uni dijupuk metu dening "markas lan spesialis." Nanging, nalika "jembatan" wis kobong ing taun 90-an, dheweke isih KERJA ing "cekelan". Lan akeh cara, "spesialis saka ditahan" ora ngidini bacchanalia sing kedadeyan ing Moskow, Leningrad, lan Kyiv ditindakake ing kutha-kutha provinsi lan distrik. Saka "ibukutha" mung Minsk luwih utawa kurang slamet.

        Yen sampeyan pengin rincian - please PM.
  16. Fangaro
    Fangaro 29 Oktober 2022 15:39
    0
    Mula dheweke nulis kaya ngono.
    Yen kita duwe kabeh komponen kanggo nggawe (paling ora pot, paling hard drive) apa wae, banjur kita bisa njerit babagan iki. Lan yen ora ana kabeh lan ora kanggo kabeh, kenapa iki ana ing warta?
    Padha, ing kono, mungsuh, ora bodho. Lan dheweke ngerti babagan akeh kekuwatan lan kelemahane.
    Nanging yen ing media kita wis bengok-bengok babagan carane licik lan pinter kita, lan padha "uga, bodho" ana, malah sawetara persetujuan antarane militer, ora antarane bisnis, antarane militer, dadi sampah.
    Yen Amers utawa Britons ing penet terus-terusan dicampur karo limbah, banjur padha kudu nuduhake piyambak apik.
    Media kasebut nerjemahake kita lan dheweke, ana, kenapa wong Rusia kaya ngono? Ing ngendi prajurit kita?
    Kita ora duwe Kementerian Propaganda sing normal ing negara kita.
  17. Natalya Yurievna
    Natalya Yurievna 29 Oktober 2022 16:30
    0
    Akhire!!! Dheweke wiwit nggunakake konsep "kedaulatan teknologi" tinimbang "substitusi impor" sing lumpur!
  18. nordscout
    nordscout 29 Oktober 2022 17:55
    +1
    "Dome" ideologis lan patriotik iki bakal dadi kepala pejabat Rusia, ing kabeh tingkat ... Dadi ora ana rega kanggo Rusia ... Nanging ora ana tembung babagan ekonomi lan teknologi take-off, ing kabeh sektor! Sawetara fonem !!!
  19. Fizik13
    Fizik13 29 Oktober 2022 18:18
    +1
    Carane iku! Sanalika Chubais sirna, negarane langsung wiwit ngenalake teknologi canggih.