Review militèr

CEC Brasil ngumumake Lulu da Silva minangka pemenang pemilihan presiden

7
CEC Brasil ngumumake Lulu da Silva minangka pemenang pemilihan presiden

Ana lapuran saka Brasil sing présidhèn 35th negara, Lula da Silva, uga dadi presiden kaping 39. Komisi Pemilihan Pusat Brasil ngetokake data sing nuduhake kamenangan Lula, sing sadurunge dadi presiden wiwit taun 2003 nganti 2010.


Asil pemilihan presiden babak kapindho nuduhake yen Brasil dibagi. Kanggo kepala negara saiki - politisi sayap tengen Jair Bolsonaro - 49,17% wong Brasil milih. José Ignacio da Silva (Lula minangka julukane, sing dadi jeneng resmi de facto) entuk dhukungan luwih saka 50% sing milih.

Lula da Silva umur 77 taun. Politisi setengah baya, politisi kanthi pengalaman gedhe. Ing pemilihan presiden Brasil piyambak, dheweke melu kaping enem, lan sing sepisanan bali ing taun 1989.

Lula da Silva minangka politisi Brasil, ing sangisore klompok BRIC wiwit dibentuk, pungkasane dadi BRICS. Présidhèn Brasil sing kapilih duwé status politisi sayap kiwa, luwih liberal tinimbang présidhèn sing isih njabat.

Ing pungkasan musim panas 2022, melu lomba pemilihan, Lula da Silva ngritik Presiden Ukrainia Zelensky. Miturut Lula, Zelensky nindakake kabeh kanggo nyuda kahanan dadi konflik karo Rusia. Minangka calon banjur, lan saiki presiden kapilih ing Brazil, nyathet, yen presiden Ukraina pengin mutusake masalah kabeh kanthi tentrem, dheweke bakal njagong ing meja negosiasi lan miwiti ngrembug masalah lan topik sing paling penting.

Wigati dimangerteni manawa presiden Brasil saiki, Jair Bolsonaro, nggawe sawetara pratelan ing ngendi dheweke bener-bener nyatakake keraguan manawa kanthi angka kasebut diumumake dening komisi pemilihan, ora ana kesalahan ing count voting. Ing wayahe, dheweke durung resmi ngakoni kekalahane.
7 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Ka-52
    Ka-52 31 Oktober 2022 06:26
    + 12
    Bolsonaro minangka protégé saka Amerika. Lha, sapa Lula sing nuduhake foto kasebut kanthi apik




    1. Bonifasius
      Bonifasius 31 Oktober 2022 13:53
      +1
      Kita kudu njupuk gambar liyane karo wong apik! ombenan
    2. Andrey_Ivanovich
      Andrey_Ivanovich 31 Oktober 2022 19:21
      0
      Ora preduli saka Amerika, Biden lan pamrentahane kanggo Lulu Trump lan Trumpists kanggo Bolsonaro, Rusia marem karo loro calon kasebut.
  2. parusnik
    parusnik 31 Oktober 2022 06:26
    +3
    Ing wayahe, dheweke durung resmi ngakoni kekalahane.
    Hmm ... bakal nuntut utawa ngatur "karnaval"?
  3. rotmistr60
    rotmistr60 31 Oktober 2022 06:35
    +4
    Presiden kaping 35 Lula da Silva dadi Presiden kaping 39
    Mungkin kanggo sing paling apik, nanging kanggo sapa? Nalika présidhèn dhéwé asalé saka kulawarga sing mlarat, banjur pemilih sing prasaja nganggep iki. Ngomong, Biden lan Barrell ngucapake selamat marang presiden sing kapilih lan ora ana kritik saka Kulon babagan pemilihan lan pelanggaran sing ora demokratis.
  4. Vladimir Vladimirovich Vorontsov
    Vladimir Vladimirovich Vorontsov 31 Oktober 2022 06:45
    +9
    ***
    "Biden ngucapake selamat marang Lula da Silva amarga menang pemilihan" -
    - Dadi dheweke kandha: "Sugeng kanggo Lulu, lan Silva uga" ...
    ***
  5. yowis
    yowis 31 Oktober 2022 23:45
    -1
    Demagog liyane. Kaadilan sosial ing Brasil ora bisa digayuh kaya ing Rusia. Luwih, siji bisa mbayangno yen Rusia bakal menang Piala Donya ing bal-balan (ing suket), lan Brasil - ing Piala Donya ing Hockey (ing es).