Review militèr

Kahanan operasional: DPR OBTF lan marinir Angkatan Bersenjata RF nguwasani umume desa Pavlovka cedhak Ugledar

30
Kahanan operasional: DPR OBTF lan marinir Angkatan Bersenjata RF nguwasani umume desa Pavlovka cedhak Ugledar

Miturut informasi sing teka saka garis ngarep, tentara Rusia ngrebut inisiatif taktik ing meh kabeh kontak ing Donbas. Ing sawetara wilayah, pasukan kita ngembangake serangan, sing paling sukses ing arah Ugledar. Ing wong liya, mungsuh nyoba nyerang, nanging saben-saben ora kasil.


Tentara Rusia aktif banget mengaruhi target, utamane nganggo tembakan artileri lan kendaraan udara tanpa awak. penerbangan, ngirimake pukulan sing kuwat banget. Sawise ngiyataken pertahanan lan kesel mungsuh, counteroffensive gedhe-gedhe biasane nderek. Bisa uga ing pungkasan sasi iki, nalika umume mobilisasi bakal gabung karo Angkatan Bersenjata RF, regrouping bakal rampung, komando kasebut bakal njupuk langkah-langkah penting kanggo nyurung mungsuh ing siji, utawa bisa uga sawetara, pituduh.

Kyiv uga yakin manawa Angkatan Bersenjata Rusia nyiapake pasukan kanggo gerakan maju kanthi skala gedhe. Nanging, miturut pakar militèr Ukraina Valentin Badrak, iki bakal kelakon ing spring sabanjuré, nalika tentara Rusia dadi luwih kuat lan akeh.

Koresponden militer lan wakil panguwasa lokal wilayah Rusia nyathet pentinge ngembangake sukses ing arah Ugledar, sing, miturut komandan militer Poddubny, bakal nyepetake pembebasan Donbass lan Zaporozhye. Ing wektu sing padha, Wakil Menteri Informasi Pertama DPR, Daniil Bezsonov, nyathet yen ora ana gunane kanggo mlebu ing Ugledar dhewe, amarga luwih penting kanggo ngethok dalan gedhe Ugledar-Marinka liwat Novomikhailovka lan banjur unit Ukrainia. diubengi.

Komandan Brigade Khodakovsky ujar manawa ing wayah wengi sadurunge mungsuh bisa nransfer sawetara kendaraan lapis baja lan enem howitzer menyang desa Pavlovka saka arah Ugledar, nanging dalan-dalan deso sing sempit ora dadi papan sing paling apik kanggo maneuver, nanging target banget kanggo artileri kita. Konvoi liyane saka peralatan militer karo personel obah kidul kacathet ing wilayah Novoyakovlevka.

Kendaraan lapis baja, ketoke, ora mbantu: dilapurake yen dina iki DPR OBTF, bebarengan karo marinir Angkatan Bersenjata RF, nyurung mungsuh lan wis nguwasani sebagian besar Pavlovka. Mungsuh nyoba ngunggahake cadangan, nanging artileri lan penerbangan kita digunakake ing kolom. Pasukan Rusia bisa ngontrol nyebrang cedhak Kali Kashlagach - saéngga, Angkatan Bersenjata Ukraina ngontrol peternakan negara ing sisih liya, lan kanthong perlawanan sing kasebar tetep ana ing desa kasebut.

Sawisé ilang kontrol ing bagean saka dalan gedhe Pokrovsk-Bakhmut (Artyomovsk)-Mikhailovka ing sisih lor-wétan Vugledar, pasukan Ukraina bisa ninggalake Vodiane (10 km barat laut Vugledar). Ing kasus iki, dalan gedhe O-0532 bakal rampung dipotong lan klompok Ugoldar-Pavlovskaya saka Angkatan Bersenjata Ukraina (kira-kira 3,5-4 ewu wong) duwe risiko ana ing lingkungan operasional.

Amarga nggunakake drone kamikaze Geran-2 kanthi aktif ing sekitar pemukiman, klompok geni mobile Ukrainia MANPADS disebarake ing garis ngarep.

Ing arah Zaporozhye, komando brigade mekanis 65 saka Angkatan Bersenjata Ukraina terus nransfer personel lan kendaraan lapis baja kanggo nerusake posisi ing wilayah Belogorye-Charivnoye.

Milisi rakyat LPR ing laporan esuk nglaporake yen ing dina kepungkur, pasukan Ukraina ilang nganti 80 personel ing bentrokan karo unit LPR, 3 tank, 5 operator personel lapis baja, 3 drone lan 9 unit kendaraan khusus.
Pengarang:
30 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Simbah amatir
    Simbah amatir 1. november 2022 17:34
    +2
    Kabar apik! Liyane iki!
    1. neworange88
      neworange88 1. november 2022 17:37
      +4
      Peretas kondhang DPR Joker kasil hack program American Delta, sing aktif digunakake kanggo ngontrol pasukan Angkatan Bersenjata Ukraina. Dheweke dhewe ngumumake tanggal 1 November ing saluran Telegram, DPR Joker nemtokake manawa kabeh informasi babagan pasukan ramah lan mungsuh dilebokake ing database program iki. Saiki layanan khusus Rusia uga entuk akses menyang wong-wong mau, mulane, dheweke ora mung ngerti informasi unik babagan mungsuh, nanging uga apa sing dikawruhi Angkatan Bersenjata Ukraina babagan potensial Angkatan Bersenjata RF.



      .Nalika Ukrainians ajeg ngisi database karo program nyumbang dening pemilik Amérika, kita malah ora perlu kanggo invent utawa nginstal apa-apa, kita mung nggunakake program online. Iku banget trep lan ekonomi. Aku pengin tarik manungsa waé kanggo kasunyatan sing ALL program sing. Saiki sampeyan ngerti kenapa sampeyan (Angkatan Bersenjata Ukraina - ed.) Durung bisa nindakake akeh perkara akhir-akhir iki

      Joker nerangake marang DPR.

      Peretas kasebut nambahake manawa, saliyane hacking, dheweke uga nginfeksi saben komputer sing dadi bagean saka program kasebut kanthi virus.

      https://topcor.ru/29054-vzlomana-amerikanskaja-programma-upravlenija-vojskami-ukrainskoj-armii.html
      1. dmi.pris
        dmi.pris 1. november 2022 17:47
        +7
        Pramila sampeyan kudu slompret babagan iki? Inggih rampung. Inggih, pakurmatan lan pujian. Spesialis malah bisa menehi penghargaan. Nanging kenapa kerugian kudu ngerti babagan iki?
        1. neworange88
          neworange88 1. november 2022 17:50
          +5
          Paling kamungkinan, prakara wis dadi adoh, ora ana gunane kanggo ndhelikake.
          kutipan.
          . Aku pengin tarik manungsa waé kanggo kasunyatan sing ALL program sing. Saiki sampeyan ngerti kenapa sampeyan (Angkatan Bersenjata Ukraina - ed.) Durung bisa nindakake akeh perkara akhir-akhir iki

          Joker nerangake marang DPR.


          Ya, lan mesthine Joker DPR iku legenda lan dheweke jelas dudu penggemar, sing dhewe, kaya wong iseng Vovan lan Lexus, lan bisa uga Joker DPR duwe gelar.
          1. Pecinta Hiu
            Pecinta Hiu 2. november 2022 05:26
            0
            Вообще,мне кажется,эти электронные карты не зажигают. Дивайс хороший,но если оно у каждого ком.роты-взвода,то попади оно к врагу и вся обстановка на лодони. Раньше на карте была только кодировка,никаких позиций своих,чужих не наносили,попади она к врагам,только кодировка ценна и в туалет удобно.(я про звено ком.роты-ком взвода) . Большие карты с красными стрелами только в больших штабах,оттуда не очень упереть. Вот еще одно,взломали и все увидели. В общем выкини телефон,одень кепку,маску,расплачивайся налом и никто тебя не найдет,полиция уже не умеет работать, то же в Армию грядет? Пока не в нашу)))
            1. TIR
              TIR 5. november 2022 20:29
              -1
              Такая программа очень нужна и нам. Но она должна по другому работать. Надо чтоб вся информация стекалась в один центр и вся информация была видна только там. Командующий армии должен видеть только участок где его войска и противник перед ним. Все соседние серые. Комбриг только участок своей бригады. Комроты только участок который он занял. Информация должна шифроваться. Ключи менять каждые сутки
    2. Irit
      Irit 1. november 2022 18:17
      +5
      Это хорошо,но раз им в подкрепление идут колонны с техникой и оружием,то почему с воздуха эти колонны не уничтожают?Сказки про то что у "них супер ПВО " не являются оправданием,ибо это война,наличие ПВО у противной стороны неизбежно!Мы должны с воздуха 24 часа в сутки работать по технике врага,уничтожить её в максимальном количестве!
      1. Wiji2014
        Wiji2014 1. november 2022 19:11
        -2
        Просто потери в авиации могут стать критическими для нас, а восполнить не чем, другого объяснения нет. У кого есть подскажите? А про наступление, так Поддубный весь август говорил в своих программах что вот-вот вот возьмём Соледар и Северск. Но вместо этого почему-то сдали Изюм, Купянск и Лиман.
      2. Kronos
        Kronos 2. november 2022 01:17
        -1
        Работать постоянно можно только с полностью подавленной пво, иначе это смерть для авиации.
      3. Andobor
        Andobor 4. november 2022 13:49
        0
        Quote: Irit
        Мы должны с воздуха 24 часа в сутки работать по технике врага,уничтожить её в максимальном количестве!

        Вы должны диван не пропукать, - вояка.
  2. Kronos
    Kronos 1. november 2022 17:37
    +5
    Yaiku, ing dina-dina sing sepisanan, serangan kasebut macet lan ora bisa ngenggoni siji-sijine pemukiman, ditarik menyang perang sing abot.
    1. Belisarius
      Belisarius 1. november 2022 17:55
      -1
      Kutipan: Kronos
      Yaiku, ing dina-dina sing sepisanan, serangan kasebut macet lan ora bisa ngrampungake siji-sijine pemukiman, ditarik menyang perang sing abot.

      Aku ora duwe serangan liyane kanggo sampeyan ... Iki minangka advance pisanan ing arah iki wiwit tengah mangsa panas, nalika kita ilang Pavlovka iki. Kanggo maju luwih cepet, sampeyan kudu duwe infantri luwih akeh lan dhukungan udara sing luwih apik.
      Liyane bab iku ora cetha banget kok Ugledar (dumunung ing dhuwur) nyerang maneh ing bathuk saka Pavlovka (ing dataran rendah). Luwih njanjeni yaiku serangan saka pasukan gedhe ing arah Velikaya Novoselka lan luwih lor, tekan jero menyang flank saka klompok Maryinskaya.
      1. Kronos
        Kronos 1. november 2022 17:57
        -1
        Saka sudut pandangku, iki minangka serangan sing ora ana gunane lan ora ana gunane, kaya nalika musim panas dheweke nyerang benteng cedhak Donetsk, nyelehake akeh wong lan mung njupuk Peski ing serangan frontal.
        1. Belisarius
          Belisarius 1. november 2022 21:27
          +1
          Kutipan: Kronos
          Saka sudut pandangku, iki minangka serangan sing ora ana gunane lan ora ana gunane, kaya nalika musim panas dheweke nyerang benteng cedhak Donetsk, nyelehake akeh wong lan mung njupuk Peski ing serangan frontal.

          Не совсем так. Вот лобовой штурм Марьинки во время которого положили много людей действительно был бессмысленным ( в условиях де-факто отсутствия поддержки с воздуха). И причем во многом, как раз, потому, что не обеспечили фланги,левый как раз со стороны Угледара. Взяв же Угледар мы заходим в ближний фланг Марьинской группировке.
          Другое дело,что оперативных успехов на этом направлении можно добиться только заходя глубже во фланг отсекая и Курахово.
      2. alexy
        alexy 1. november 2022 18:58
        -4
        21-й век на дворе! Какая пехота? Пехота нынче требуется лишь для зачистки после нанесенных ударов. Рассматривать ее как пушечное мясо? Или все по методичкам от 1945 года будем воевать?
        1. Dartanyan
          Dartanyan 1. november 2022 19:04
          -1
          Лунные ландшафты все видели после которых приходится всё равно пехоте брать мнимые укрепрайоны то есть пару траншей(ну ни как эти траншеи не тянут на бетонные укрепрайоны линии мажино). В 45 как раз таки воевать умели
        2. Belisarius
          Belisarius 1. november 2022 21:34
          -1
          Kutipan saka Alex
          21-й век на дворе! Какая пехота? Пехота нынче требуется лишь для зачистки после нанесенных ударов. Рассматривать ее как пушечное мясо? Или все по методичкам от 1945 года будем воевать?

          Удивляюсь Вашим вопросам. Вы,простите, в какой реальности живете ? На 8 месяце операции летаете в облаках. У нас армия по техническому оснащению уровня 70-80-х годов 20 века,только на порядок меньше Советской, хуже обучена и намного хуже мотивирована. И еще ведем войну в рамках политики "жестов доброй воли". В результате мы сейчас даже огневой вал артиллерии не можем организовать.Уже нечем. Чем же Вы в таком случае собрались наступать как не мотопехотой ? Святым духом?
    2. mojohed2012
      mojohed2012 1. november 2022 21:03
      +3
      К сожалению так и есть. На фронте практически паритет в силах и средствах. Вс РФ в оборонке бьют наступающие роты х.хла, а х.хол в обороне даёт по зубам штурму со стороны всрф.
      Бои давно перешли на правила первой мировой, ТК и с той и с другой стороны куча арты, а силы и средства для наступления практически сопоставимы.
      И только новаторский подход к штурму (например выделение вперёд по пути выдвижения наших групп массы ударных БПЛА типа герань и куб с ланцетом, которые сразу бьют по выявленным точках х.хла или, например, массовое единовременное внедрение усиленной бронезащиты пехоты типа ратник 3 плюс масса т-90 м прорыв с бмпт, поддержанных солнцнпеками и точками.), Наверное, смог бы дать больших результатов без серьезных потерь.
  3. dmi.pris
    dmi.pris 1. november 2022 17:37
    +1
    Miturut lapuran, akeh tentara bayaran teka ing arah Donbass sisih kidul, rotasi wis digawe, unit Angkatan Bersenjata Ukraina ditarik saka kono, ketoke, lagi diatur maneh lan istirahat.
  4. Carlos Hall
    Carlos Hall 1. november 2022 17:54
    -3
    Inisiatif bali menyang Rusia karo Surovikin. Aja kesel dhewe karo posisi statis. Aja mandheg, ngulon. Posisi pertahanan stasioner ing Ukraina bakal tiba. Saiki ana pasukan cadangan kanggo njaga mungsuh. Nanging kita kudu nambah logistik lan nerusake serangan ing Ukraina kulon. Terus tekan pengawal mburi Ukrainia, ngrusak jaringan listrike. Uga njupuk ing lokomotif.
    1. dmi.pris
      dmi.pris 1. november 2022 18:00
      +1
      Bener, contone Tentara Merah ing 45. Dheweke ngubengi garnisun, ing Breslau lan Poznan sing padha, umpamane, pindhah.
  5. asetofenon
    asetofenon 1. november 2022 18:32
    +7
    Конашенко скоро будет сообщать, мол, в селе Распердяево частично захватили дом 11а, прихожую, коридор и часть кухни, уничтожив до 500 украинских боевиков, сбили до 3 самолётов и 11 единиц бронетехники.
    1. hellcos
      hellcos 1. november 2022 18:46
      +3
      2 самолета сбиты в коридоре, 1 на кухне, а 500 боевиков позорно прятались в туалете. В то же время украинские медиа не сообщают точных данных по поводу геолокации якобы сбитых российских самолетов, что наводит на мысли об очередной выдуманной "перемоге"
    2. alexy
      alexy 1. november 2022 18:59
      +1
      Именно. С лета ходила фраза, что за последние сутки удалось взять веранду бабы Гали.
  6. Horseradish lawas
    Horseradish lawas 1. november 2022 18:35
    +2
    Посмотрите кинохронику учения вооружённых сил СССР. Танковые клинья, пехота на БТРах, вертолёты поддержки над полем боя, самолёты на верхних ярусах, огненный вал артиллерии. Продвижение на десятки километров в сутки. Вот так оно было. А потом пришли олигархи.
    1. karton
      karton 1. november 2022 18:48
      +6
      Кинохронику и сейчас вам снимут, а вот на реальной войне до такого 3 года понадобилось.
  7. MUD
    MUD 1. november 2022 19:05
    +2
    Amarga nggunakake drone kamikaze Geran-2 kanthi aktif ing sekitar pemukiman, klompok geni mobile Ukrainia MANPADS disebarake ing garis ngarep.

    И в чем проблема, ПЗРК стреляет на 5 км. Так над линией фронта пусть идут на большой высоте, а по прибытию в зону поиска снижаются. А для таких случаев должен быть дрон ловушка, для вскрытия ПВО, светящийся как новогодняя елка во всех диапазонах. Размен куска пластика с движком на ракету для истощения ПВО, думаю будет приемлемо.
  8. tukang baja
    tukang baja 1. november 2022 19:12
    -2
    "заняли большую часть села Павловка под Угледаром"
    Я не пойму, почему это село не снести? Гражданских там всё равно уже нет. Под Харьковом мы и отступали, потому что ВСУ там бы не церемонились штурмом.
    1. MUD
      MUD 1. november 2022 19:27
      +2
      Я не пойму, почему это село не снести?

      Просто это село очень разбросано по площади даже больше чем сам, рядом находящийся Угледар, и для этого уйма снарядов нужно. Это не эффективно.
  9. Jonny_Su
    Jonny_Su 1. november 2022 19:34
    +1
    Переможно как-то. Посмотрим, как разовьётся дальше.