Review militèr

Gosip anyar babagan BMTV B1 Centauro kanggo Ukraina

37
Gosip anyar babagan BMTV B1 Centauro kanggo Ukraina
B1 Centauro saka salah siji bagéan Italia



Mbalik ing musim semi, pers asing nglaporake yen ing mangsa ngarep kendaraan tempur bersenjata berat Italia (BMTV) B1 Centauro bisa menyang Ukraina. Ing mangsa ngarep, padha warta muncul kaping pirang-pirang, nanging pasokan peralatan ora diwiwiti. Saiki, Italia lagi nyiapake paket bantuan militer anyar kanggo rezim Kyiv, lan ana spekulasi yen pungkasane bisa uga kalebu "roda". tank".

Gosip lan kasunyatan


Kanggo pisanan, kamungkinan ngirim kendaraan militer "Centauro" menyang Ukraina dibahas ing pungkasan April. Banjur edisi Italia la Repubblica nglaporake manawa Roma resmi mutusake kanggo nransfer kendaraan lapis baja lan senjata liyane menyang rezim Kyiv. Ing wektu iku, departemen militèr Italia nyinaoni kapabilitas lan nemtokake conto lan jumlah sing bisa diwenehake minangka pitulungan.

Kacarita Italia bisa ngirim operator personel lapis baja, macem-macem jinis sistem artileri, lsp. Uga kasebut ing konteks iki ana "tank rodha" kasedhiya kanggo tentara. Nanging, banjur dikenal manawa Centauro ora bakal kalebu ing paket bantuan anyar lan ora bakal menyang Ukraina. Kajaba iku, tentara Italia ora nuduhake sawetara jinis peralatan liyane.

Ing wulan Juli, pers asing maneh nulis babagan kemungkinan pangiriman BMTV Italia. Kaya ing kasus sadurunge, iki mung gosip, ora adhedhasar rencana lan acara sing nyata.

Bubar, pimpinan Italia wis miwiti nyiapake paket bantuan militer kaping enem kanggo Ukraina lan milih peralatan lan senjata kanggo pangiriman. Media Italia nglaporake manawa paket kasebut bakal kalebu sawetara jinis sistem pertahanan udara sing ana ing layanan.


Ing dina liyane, Rossiyskaya Gazeta ngusulake manawa Italia uga bisa nyedhiyakake kendaraan lapis baja Centauro. Tanpa menehi sumber, dheweke nulis manawa teknik kasebut kasebut ing rencana pimpinan Italia. Nanging, rincian ora diwenehake. Sanajan rencana kasebut ana utawa lagi dianggep, jumlah kendaraan sing ditransfer lan wektu pangiriman ora dingerteni.

Paket bantuan anyar bakal direncanakake lan disetujoni ing pertengahan November, lan bisa uga dicethakake. Utamane, kahanan karo gosip babagan BMTV B1 bakal dijlentrehake. Nanging, dina liyane Roma nundha karya ing paket enem kanggo konsultasi tambahan ing NATO. Sepira suwene dheweke bakal liwat lan kepiye pungkasane ora dingerteni.

Ora pembangunan anyar


"Tank roda" B1 Centauro sing janjeni dikembangake ing pungkasan taun wolung puluhan kanthi pesenan pasukan darat Italia. Tujuan proyek kasebut yaiku kanggo nggawe kendaraan tempur kanthi mobilitas lan mobilitas sing dhuwur, sing digayuh liwat undercarriage roda, lan karakteristik tembak ing level tank utama Leopard 1.

Pangembangan BMTV kuwi dipasrahake marang sawetara perusahaan. Dadi, sasis roda anyar dirancang dening Fiat lan Iveco, lan kompartemen gelut karo senjata lan peralatan liyane dikembangake dening Oto Melara. Proyèk iki rampung ing pungkasan taun wolung puluhan, lan ing awal dekade sabanjure, peralatan eksperimen lulus kabeh tes sing dibutuhake. Ing podo karo, pangembangan modifikasi khusus saka Centauro lan peralatan adhedhasar iku ditindakake.

Ing taun 1990-91. miwiti produksi massal peralatan sing ditugasake dening tentara Italia. Iku langgeng nganti 2006, lan ing wektu iki dibangun meh 400 "tank rodha" lan kendaraan Recovery terpadu. Ana kiriman ekspor. Dadi, Spanyol pesen 88 BMTV lan BREM, dene Oman mung tuku 9 kendaraan. Ing dekade kepungkur, Italia wiwit nyuda armada kendaraan lapis baja, lan 141 kendaraan Centauro dicopot saka layanan. Sawise ndandani, produk kasebut didol menyang Yordania.


Ing wiwitan taun XNUMX-an, sawetara Centauros dituku dening Angkatan Darat AS. Dheweke ditampa dadi operasi uji coba kanggo pangembangan BMTV roda. Ing mangsa, pengalaman akumulasi bakal digunakake ing operasi saka kendaraan waja dhewe saka kulawarga Stryker.

Kapentingan khusus yaiku kerjasama Italia-Rusia. Ing awal taun 1-an, tentara kita mrentahake rong BXNUMX Centauro BMTV lan sepasang kendaraan tempur infanteri Freccia sing manunggal. Dilaporake babagan kemungkinan tuku peralatan liyane - yen bisa ngatasi tes kasebut.

Mesin sing ditampa ngliwati siklus tes lengkap miturut metode domestik lan nuduhake asil sing ora puas. "Centauro" wis ora cukup maneuverability ing macem-macem wilayah, linuwih kurang, daya geni winates, etc. Kolaborasi karo Italia ora luwih maju tinimbang tes kasebut.

Nanging, tentara Italia wis bola-bali nggunakake B1 Centauro ing operasi nyata lan umume puas. Iki difasilitasi dening sifat operasi, lokasi tumindak lan kemampuan mungsuh. Dadi, ing dalan utawa ing ara-ara samun, "tank rodha" nuduhake kinerja cekap, lan lack of mungsuh saka heavy equipment ndadekake iku bisa kanggo èfèktif nggunakake malah mriem 105-mm.

Mobilitas lan daya tembak


B1 Centauro minangka kendaraan tempur lapis baja ing sasis roda papat kanthi meriam lan senjata mesin ing turret kanthi rotasi lengkap. Bobot pertempuran 24 ton lan dimensi winates ngidini kanggo ngeterake kendaraan kanthi udhara. Awake ana papat.


BMTV "Centauro" nduweni lambung sing dilas lan menara sing digawe saka waja homogen. Kanggo proyeksi frontal, resistance kanggo projectiles 25-mm diumumake; bagean isih nglindhungi marang peluru kaliber gedhe utawa pecahan. Ora ana proteksi tambang khusus. Modul waja nduwur sirah wis dikembangaké kanggo nglindhungi bathuk saka projectiles 30-mm.

Sasis nduweni tata letak mesin ngarep. Mesin diesel Iveco kanthi daya HP 520 diselehake ing kompartemen gandhewo. Iki dipasangake karo transmisi otomatis ZF / Iveco sing nyedhiyakake penggerak kabeh roda. Sasis nduweni suspensi strut MacPherson independen, sistem inflasi roda terpusat lan sisipan roto-flat. Ing dalan gedhe, kacepetan paling sethithik 100-105 km / jam bisa digayuh.

Menara kasebut nduwe gunung osilasi kanthi bedhil Oto Melara 105 mm, salinan Italia saka L7 Inggris. Iki minangka bedhil rifled 105 mm kanthi dawa laras 52 klb, nggunakake babak kesatuan standar. Amunisi - 26 tembakan, kalebu. 14 unit ing laying menara. Senapan mesin kaliber normal dipasangake karo meriam. Senapan mesin liyane dumunung ing atap menara.

B1 Centauro duwe sistem kontrol TURMS. Iku kalebu pandelengan komandan stabil (panorama) lan gunner karo saluran imaging termal, laser rangefinder, pesawat saka sensor, komputer balistik lan gun stabilizer. SLA kuwi menehi geni akurat ing sembarang wektu dina ing target stasioner lan obah, saka panggonan utawa ing pamindhahan.

Pola ambigu


Kendaraan tempur B1 Centauro digawe miturut syarat taktis lan teknis saka pasukan darat Italia, kanthi njupuk kabutuhan lan wilayah aplikasi sing dimaksud. Asil "tank rodha" meets wishes saka customer lan nampa review apik saka wong, kalebu. adhedhasar asil eksploitasi nyata lan partisipasi ing operasi militer.


Modernisasi BMTV Centauro II

Nanging, "Centauro" asring dikritik, sanajan ing tingkat konsep dhasar. Kajaba iku, sawetara kritik dikonfirmasi ing praktik sajrone tes ing situs tes Rusia. Iku nguripake metu sing kuwi "tank rodha" wis sawetara watesan serius: iku ora bisa operate èfèktif nang endi wae, lan uga ora ngrampungake karo kabeh ancaman.

Ketoke, kiriman hipotetis saka BMTV kasebut menyang Ukraina mung ora masuk akal. Amarga anané watesan obyektif saka macem-macem jinis, teknik iki ora bakal bisa mujudake potensial pertempuran lan operasional. Ing wektu sing padha, oposisi aktif saka pihak Rusia bisa diprediksi bakal nyebabake kerugian.

Mbokmenawa amarga risiko kasebut, Italia ora cepet-cepet nransfer "tank roda" menyang Ukraina. Senadyan umur owahan sawijining, peralatan kuwi tetep salah siji saka dhasar saka Unit wojo, lan transfer sawijining mung bakal weaken tentara Italia. Kajaba iku, pitulungan kasebut ora bakal nggawa keuntungan kanggo tuan rumah.

Ing tingkat gosip


Pangiriman hipotetis saka Italia BMTV B1 Centauro menyang Ukraina dudu pisanan sing katon lan dibahas ing pers. Nanging, laporan sadurunge kaya iki ora dikonfirmasi lan, ketoke, sing anyar ora cocog karo rencana nyata Roma resmi. Tentara Italia ora nyedhiakke Centauro minangka bantuan kanggo rezim Kyiv lan ora katon arep nglakoni ing mangsa ngarep.

Saiki, topik transfer senjata lan peralatan liyane, utamane sistem pertahanan udara, relevan. Nanging, nggarap paket sepindah sabanjure ditundha nganti konsultasi. Suwene keputusan anyar bakal digawe ora dingerteni. Nanging saiki kabeh pangiriman senjata Italia menyang Ukraina wis dadi pitakonan, kalebu transfer hipotetis saka B1 Centauro.
Pengarang:
Foto sing digunakake:
Kamentrian Pertahanan Italia
37 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Vladimir_2U
    Vladimir_2U 3. november 2022 05:53
    +4
    Зима на окраине мягкая, но грунт подмерзает, так что угроза даже с 105 мм орудием от этой машины неиллюзорная.
    1. Zaurbek
      Zaurbek 3. november 2022 10:11
      -2
      Там основные поражения от артиллерии ....осколки от 152мм Чентауер выдержит?
      1. Vladimir_2U
        Vladimir_2U 3. november 2022 10:37
        +4
        Kutipan saka Zaurbek
        Там основные поражения от артиллерии ....осколки от 152мм Чентауер выдержит?

        Кроме танка мало что держит эти осколки. а вот 105 мм выдержит на 3 км хоть одна наша БМП/БТР?
        1. Sipil
          Sipil 3. november 2022 10:50
          0
          Честно говоря не понимаю ниши для этого Кентавра... для танка слабый, для САУ тоже слабы... не БМП... какая ниша у этого зверя?
          1. Zaurbek
            Zaurbek 3. november 2022 11:15
            +2
            Тут, как раз все понятно....машины для экспедиционных сил, но одной тележке - БТР-БМП-ПТ орудие-Гаубица........если кого то в Африке гонять или Азии со старой бронетехникой....При поддержке авиации и артиллерии и разведки. Так то - бой с условными Т-72 будет для них последним. Можно по ним 125мм ОФ снарядом стрелять.
            1. Sipil
              Sipil 3. november 2022 11:25
              0
              Kutipan saka Zaurbek
              Тут, как раз все понятно....машины для экспедиционных сил, но одной тележке - БТР-БМП-ПТ орудие-Гаубица........если кого то в Африке гонять или Азии со старой бронетехникой....При поддержке авиации и артиллерии и разведки. Так то - бой с условными Т-72 будет для них последним. Можно по ним 125мм ОФ снарядом стрелять.

              Я имел в виду в СВО,
              1. Zaurbek
                Zaurbek 3. november 2022 12:44
                +4
                В тылу, танко опасные направления....... Прикрывать.
                1. Sergey Aleksandrovich
                  Sergey Aleksandrovich 3. november 2022 14:53
                  +4
                  Против танков, тем более в обороне, эта колесница будет слабовата. Скорее это единица для наступления, для быстрого продвижения в прорыв, когда оборона противника уже сломлена. В других случаях годится для патрулирования или сопровождения.
                  1. Kusja
                    Kusja 3. november 2022 21:45
                    0
                    Но для этого такую технику нужно иметь по всему фронту. В противном случае "в прорыв" будут выходить лишь несколько машин.
            2. TIR
              TIR 8. november 2022 06:20
              -1
              Понятно что строился с заделом на продажу и для экспедиционных сил. Но колесный ход при 2-3 плюсах имеет с десяток жирных минусов. При такой же массе и при таком же орудии с СУО гусеничный танк был бы намного лучше. Причем проигрывал бы только в максимальной скорости по шоссе и незначительно был бы дороже в обслуживании ходовой. Но обслуживать колесное шасси намного сложнее. Да и в производстве оно дороже
          2. Vladimir_2U
            Vladimir_2U 3. november 2022 14:25
            +2
            Quote: Sipil
            Честно говоря не понимаю ниши для этого Кентавра... для танка слабый, для САУ тоже слабы... не БМП... какая ниша у этого зверя?

            Против сильного противника только действие из засад по целям не тяжелее БТР/БМП. Оптика это позволяет, а колёсный ход позволит быстро отходить.
          3. EULA
            EULA 3. november 2022 22:16
            +5
            не понимаю ниши для этого Кентавра

            Для итальянцев все более IMHO понятно. В случае войны в Европе, в Италию есть два пути - через Альпы с севера, то есть горно-стрелковые части и остальное по дорогам, тут "кентавр" уместен - танки противника выбьют ПТУР-ами егеря, а бить более слабую технику и ДОТ-ы эта машина может, как БМП с 105мм пушкой. В случае войны с Грецией и высадки десанта с моря, большая скорость по дорогам дает шанс оказаться в нужном месте. И тут - тяжелые танки плохо подходят для морского десанта, а БМП с тонкой броней из 105 подбивать легко.
            Для экспедиционных сил, гонять негров и арабов на самодельных багги и пикапах - тоже сочетание хорошее.
            Опять же - современные ПТУР и БОПС не держит броня полноценного и дорогого танка. А от пулеметов и старых зениток вроде ЗГУ - ЗСУ "Кентавр" вполне защищен. В общем - интересная машина для своего региона.
            1. TIR
              TIR 8. november 2022 06:27
              -1
              На гусеничной ходу при такой же массе или 30 т, с этим же орудием и СОУ, был бы намного лучше танк для танковых бат. мотострелковых полков. Реально нужен средний танк для мотострелков и на его основе нужна тяжелая БМП с автопушкой 30 57мм
  2. Panjenengan
    Panjenengan 3. november 2022 05:54
    +4
    Несмотря на солидный возраст, такая техника остается одной из основ бронетанковых частей, и ее передача попросту ослабит итальянскую армию. Кроме того, подобная помощь не принесет никакой пользы принимающей стороне.

    Тогда о чем говорить?
    У Италии их в наличии всего 259 единиц, по официальной версии. Сколько на ходу вопрос. В каком состоянии тоже вопрос. Но не об этом, если передадут все танки это может оказать влияние на б/д, передача 30-40 ну конечно где-то они могут себя показать, локально. На примере Польши что передали более 200 Т-72, в настоящих б/д они сыграли решающую роль, но прошел месяц и заканчиваются польские танки.
  3. mmaxx
    mmaxx 3. november 2022 06:10
    +3
    Не лезли бы макаронники в войну. Ну, не их это дело.
    Бабы, тряпки, вино, пицца, песни хорошо поют. Нет же. Снова римлянами себя почувствовать хотят.
    1. NSOrder
      NSOrder 3. november 2022 20:53
      +1
      римляне и нынешние цыгане итальянские, суть- разные народы!
      1. mmaxx
        mmaxx 4. november 2022 05:09
        0
        Так это ж понимать надо. А они не хотят. Живут там же и, а значит, считают себя римлянами.
        Что-то это смутно мне напоминает.....
  4. Aron Zaavi
    Aron Zaavi 3. november 2022 06:45
    +3
    Вот нахрен они Украине нужны? Она с гораздо большим желанием получит еще дивизион 155мм гаубиц.
  5. bingo
    bingo 3. november 2022 07:42
    0
    Ну они примерно так же к месту, как снегоходы в Сахаре. А чего? Гусеничная техника, как-никак
  6. Bodypuncher
    Bodypuncher 3. november 2022 09:49
    0
    На украинских жирных черноземах техника бесполезная. Скорее колёсная САУ с ограниченными характеристиками.
    1. Alexey R.A.
      Alexey R.A. 3. november 2022 11:01
      +2
      ЕМНИП, у Попеля было, что в 1 гв.ТА на Украине зимой-весной 1944 г. большая часть колёсной техники застряла на дорогах и догнала армию лишь когда подсохло.
      1. Vladimir_2U
        Vladimir_2U 3. november 2022 14:35
        +2
        Kutipan: Alexey R.A.
        ЕМНИП, у Попеля было, что в 1 гв.ТА на Украине зимой-весной 1944 г. большая часть колёсной техники застряла на дорогах и догнала армию лишь когда подсохло.

        Тогда полный привод даалеко не на всех машинах был. БА-64 например ещё вполне шустрил, а та же полуторка - "Наши полномочия уже всё".
        1. Alexey R.A.
          Alexey R.A. 3. november 2022 15:43
          +4
          Kutipan: Vladimir_2U
          Тогда полный привод даалеко не на всех машинах был. БА-64 например ещё вполне шустрил, а та же полуторка - "Наши полномочия уже всё".

          Судя по Попелю, на Украине весной 1944 даже полный привод не спасал.
          Слов нет, наши танки обладали лучшей проходимостью, чем германские. И грех жаловаться на «студебеккеры» и «доджи», присланные нам из США. Но немецкая разведка не была настолько беспомощна, чтобы не знать, что даже советские танки и американские грузовики далеко не всегда в состоянии преодолеть разливанные моря весенней грязи, что и у нас вышли из строя почти все тягачи, безнадежно застряли сотни «зисов» и «полуторок».

          «Студебеккеры», застрявшие на пути от Погребища к Монастырищу, лишь в мае по подсохшим дорогам догнали армию у Черновиц.
          1. Vladimir_2U
            Vladimir_2U 3. november 2022 16:36
            +2
            Kutipan: Alexey R.A.
            Судя по Попелю, на Украине весной 1944 даже полный привод не спасал.

            Так то веснаа. Я про зиму с подмерзшей землёй
        2. mmaxx
          mmaxx 4. november 2022 05:12
          +2
          Стоят кое-где полуторки памятниками. Так сейчас "Газель" значительно круче. Никому только в голову не придет "Газель" в грязь тащить. Так что не удивительно. nglirik
          1. Vladimir_2U
            Vladimir_2U 4. november 2022 13:25
            +1
            Kutipan saka mmax
            Стоят кое-где полуторки памятниками. Так сейчас "Газель" значительно круче. Никому только в голову не придет "Газель" в грязь тащить. Так что не удивительно.
            Не понял посыла, но на всякий случай: в СССР тогда НЕ БЫЛО своих полноприводных грузовиков (всякие ЯГи не в счёт).
            1. mmaxx
              mmaxx 4. november 2022 16:32
              0
              К тому, что в принципе, та полуторка, это даже не современная "Газель". Городской грузовичок. Для асфальта. У полуторок асфальта не было и была фронтовая грязь. Но сейчас "Газель" лучше во всем, и никому не приходит в голову тащить ее в грязь.
              1. Vladimir_2U
                Vladimir_2U 4. november 2022 17:02
                +1
                Kutipan saka mmax
                К тому, что в принципе, та полуторка, это даже не современная "Газель". Городской грузовичок. Для асфальта.

                Ну да, просто других не было, трёх и пятитонки по сути увеличенные полуторки. А вот студебеккеры и подобные уже ползали намного увереннее по грязям.
                Я к тому что Чентауро многоосная, полноприводная и довольно мощная машина.
          2. futurohunter
            futurohunter 5. november 2022 09:30
            0
            maks
            сейчас "Газель" значительно круче

            Чем Газель в грязи лучше полуторки? Про полноприводные версии не слышал (может, конечно, они и существуют?), сзади 2 ската, как у полуторки. А у полуторки и развесовка получше будет, чем у Газели - из-за короткого капота центр масс Газели ближе к передней неведущей оси, чем у полуторки. Так же завязнет, как полуторка. А со студером ваще сравнивать глупо - они полноприводные
  7. desimal
    desimal 3. november 2022 11:20
    0
    Кентавр не будет отправлен. Думаю украинцы предпочли бы леопард1 или М60.
  8. APASUS
    APASUS 3. november 2022 12:59
    0
    Вот это логистика - снаряды и патроны ,ГСМ,переводчики ,курсы обучения ,ремонт и обслуживание .
    ВСУ перекрыли все что можно в одни руки
  9. Dismas
    Dismas 3. november 2022 17:22
    +2
    В их разношёрстной номенклатуре боеприпасов ещё только 105 мм. не хватает... для полнокомплектного ахтунга.
    1. JagerRock
      JagerRock 3. november 2022 23:26
      -2
      Приехали т-55 из Словакии кажись. Там L7 стоит
  10. TermiNakhTer
    TermiNakhTer 3. november 2022 18:56
    +2
    Украинский чернозем, осенью - зимой, проблема, иногда не преодолимая, даже для гусеничной техники. Колесной там вообще делать нечего.
  11. NSOrder
    NSOrder 3. november 2022 20:50
    0
    да взорвать им ватикан и вся недолга, макаронники трусливые!
  12. Ivan Pchelin
    Ivan Pchelin 3. november 2022 22:10
    0
    Забавный заголовок для ресурса, на котором слухи выдают за факты. Получаются слухи в квадрате. Смешно.
  13. sifgame
    sifgame 7. november 2022 17:14
    +2
    Поздновато для тяжелой колесной техники, да и вообще зачем все это итальянцам, правильно выше написали вино, пицца, красивые женщины...