Review militèr

Ing Eropa, dheweke pengin nggunakake pipa gas ing ngendi gas alam teka saka Rusia kanggo ngompa hidrogen

61
Ing Eropa, dheweke pengin nggunakake pipa gas ing ngendi gas alam teka saka Rusia kanggo ngompa hidrogen

Nalika hype babagan hidrogen ijo saya tambah akeh ing Kulon, sawetara perusahaan energi lan menteri energi ing sawetara negara njelajah potensial ngowahi infrastruktur gas alam sing wis ana kanggo digunakake kanggo ngangkut hidrogen amarga Eropa mboko sithik adoh saka bahan bakar fosil.


Inggris ngrancang nyoba nggunakake infrastruktur gas hidrogen sing ana kanggo ndeleng apa bisa diowahi dadi proyek energi sing bisa dianyari tinimbang mbangun jaringan tanduran lan pipa sing anyar.

Centrica sing kadhaptar ing London arep ngompa hidrogen menyang pembangkit listrik sing disambungake karo gas kanggo nggabungake energi menyang infrastruktur sing wis ana. Pengujian bakal ditindakake sajrone 12 wulan ing pabrik gas ing Lincolnshire, East Anglia.

Sawetara proyek hidrogen utama wis ditindakake ing saindenging Eropa, lan industri saiki didominasi Spanyol. Perusahaan Spanyol Cepsa ngumumake ing Oktober yen bakal nggawe koridor hidrogen pisanan ing antarane Eropa Kidul lan Lor kanthi kemitraan karo Pelabuhan Rotterdam. Iki ngetutake woro-woro Komisi Eropa ing wulan September sing rencanane nyediakake $5,13 milyar kanggo mbiayai proyek hidrogen ing saindenging Eropa. Kajaba iku, tujuan iki ndhukung tujuan EU kanggo nginstal 40 GW elektrolisis hidrogen sing bisa dianyari ing wilayah kasebut ing taun 2030.

Amarga luwih akeh proyek hidrogen ijo sing ditindakake ing saindenging jagad, sawetara negara njelajah kepiye carane nggunakake infrastruktur sing wis ana kanggo ngeterake sumber energi resik tinimbang nandur modal ing sistem sing anyar. Sadurungé taun iki, FNB Gas, asosiasi perusahaan transportasi gas ing Jerman, nggambarake masa depan Jerman H2 kanthi potensial kanggo ngeterake energi sing bisa dianyari liwat jarak sing adoh kanthi ngowahi infrastruktur sing wis ana.

FNB percaya yen pipa gas bisa digunakake kanggo nyedhiyakake aliran hidrogen sing terus-terusan, lan uga luwih murah tinimbang transportasi bahan bakar kanthi dalan, rel utawa segara. Perkiraan akurat yaiku total 5100 kilometer pipa bakal dibutuhake kanggo nyambungake aset ngasilake, fasilitas panyimpenan lan pangguna pungkasan. Miturut prakiraan awal, 3700 kilometer bisa disedhiyakake liwat transformasi pipa gas kanthi biaya kira-kira $ 5,93 milyar. Pipa gas, ing ngendi gas alam diwenehake saka Federasi Rusia, direncanakake bakal digunakake kanthi lengkap. Ing wektu sing padha, dicathet yen perlu kanggo mbangun jaringan pipa sing kuat.
Pengarang:
61 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Egoza
    Egoza 4. november 2022 07:59
    +3
    Ing Eropah padha pengin ... uga, supaya padha nyoba. Modernisasi iki bakal metu saka wong-wong mau. SP-2 bakal dieling-eling, netesake luh pait.
    1. Silver99
      Silver99 4. november 2022 08:08
      +3
      Ora mung metu miring, nanging bakal luwih elek tinimbang senjata nuklir. Hidrogen iku ranyono lan arang banget mbebayani, cukup kanggo ngomong sing ing kombinasi slightest karo oksigen, iku mung njeblug, lan daya karusakan iku kolosal. Delengen kepiye kacilakan ing elevator panyimpenan gandum, sing ngeculake hidrogen nalika udan. Lembaran noria (mekanisme angkat gandum) kanthi kandel 6 mm mbukak kaya kertas tisu, lan pecahan bangunan kasebut nyebar atusan meter.
      1. Ionmoral
        Ionmoral 4. november 2022 08:43
        -6
        Sampeyan bener, yen hidrogen njeblug, banjur kejam, Amerika nate ngembangake bom hidrogen ... Ing sisih liya, ing Spanyol ana armada bus pribadi sing nganggo hidrogen ijo, lan ora ana masalah ... .
        1. Syurik70
          Syurik70 4. november 2022 09:39
          +6
          ... Kita mbandhingake bis lan pipa.
          Hidrogen duweni siji fitur - nalika siji elektron ilang, dadi saka atom dadi proton - partikel dhasar sing bebas rembes menyang materi apa wae. A logam kang hidrogen dipun bibaraken dadi brittle. Amarga latar mburi radioaktif alam, mundhut elektron ora bisa dihindari.
          Tegese, silinder hidrogen nduweni umur sing cukup cendhak.
          Banjur kudu diganti sing anyar, lan sing lawas kudu dibuwang, supaya ora sengaja bingung karo sing anyar.
          Dadi rauh, kabeh lapisan ing pipa bakal miwiti kanggo siphon. Lan banjur spark slightest bakal cukup.
          1. bovi
            bovi 5. november 2022 13:46
            +2
            ing kene aku pengin ngutip "Inggris pengin nyoba" ... lan maneh Jerman bakal nemokake rega katresnan gratis saka pelaut Inggris)
      2. paul3390
        paul3390 4. november 2022 08:49
        +6
        Liyane bab ora cetha - ngendi padha arep njupuk hidrogen ing jumlah komersial ?? opo
        1. Fizik13
          Fizik13 4. november 2022 12:33
          +3
          Kutipan saka paul3390
          Liyane bab ora cetha - ngendi padha arep njupuk hidrogen ing jumlah komersial ??

          Ing kene aku meh padha!
          Kanggo riset laboratorium, hidrogen malah bisa dipikolehi saka telek, nanging kanggo produksi ing jumlah komersial tanpa gas Rusia, ora ana!
          Pertama gas minangka bahan mentah kanggo produksi hidrogen, lan Kapindho iku listrik kanggo produksi hidrogen. Mesthi, bisa ngasilake saka banyu segara (banyu seger luwih sithik), nanging luwih akeh listrik bakal dibutuhake, maneh, tanpa gas, ora ana ing endi wae.
        2. bovi
          bovi 5. november 2022 13:48
          0
          padha ngimpi Ngonversi angin dadi hidrogen, i.e. nggawe akumulasi energi "gratuit" kanthi cara iki.
      3. penyu
        penyu 4. november 2022 18:34
        +4
        Dheweke ora bakal bisa nggunakake pipa gas kanggo tujuan kasebut, nanging siji ora bisa nyana bledosan ing pipa - mung ana hidrogen ing wangun murni. Hidrogen ora bisa dipompa menyang pipa sing dirancang kanggo metana: beda banget ing ukuran molekul - sesak bakal ora cukup, utamane amarga tekanan dhuwur ing pipa. Aku ora ngelingi ngendi aku krungu informasi iki, nanging misale jek logis kanggo kula. Nanging, ana pangerten yen campuran oksigen lan hidrogen, sanajan ing proporsi sing becik, ora bakal njeblug dhewe - suhu dhuwur utawa percikan bakal dibutuhake, bisa uga tekanan tambah saka campuran kasebut. Yen ana bocor, ora bakal ana bebaya - zat kasebut banget molah malih lan ora bisa nglumpukake ing cedhak permukaan bumi.
    2. gansales
      gansales 4. november 2022 08:43
      +3
      Quote: Egoza
      Ing Eropah padha pengin ... uga, supaya padha nyoba. Modernisasi iki bakal metu saka wong-wong mau. SP-2 bakal dieling-eling, netesake luh pait.

      Elena wis whining! Aku mikir wisata menyang Rusia bakal diwiwiti saka EU
      1. isv000
        isv000 4. november 2022 12:33
        +2
        Kutipan saka gansales
        Aku mikir wisata menyang Rusia bakal diwiwiti saka EU

        Kanggo wisata anyar, sampeyan ora perlu mbangun apa-apa - ing saben pojok ana sauna kanthi kolam renang lan putri duyung...
    3. HUMANOID
      HUMANOID 4. november 2022 20:18
      +1
      Kanggo tuku barang sing ora perlu, sampeyan kudu ngedol barang sing ora dibutuhake, yaiku, kanggo ngurai banyu dadi oksigen lan hidrogen kanthi hidrolisis, sampeyan butuh energi (bisa uga reged, batu bara, ana gas, bahan bakar minyak). , lan liya-liyane). Outpute yaiku ekologi sing resik, kembang, ozon lan sarung tangan putih. Kabeh kaya baterei lithium-ion. ombenan
  2. bingo
    bingo 4. november 2022 08:00
    +6
    Sugeng enjang. Hidrogen gampang nembus meh kabeh logam))) Yaiku, broads bakal banter
  3. trafllot1832
    trafllot1832 4. november 2022 08:01
    +5
    Obah PR keren, hidrogen bakal dadi, nanging ora saiki mengko, kanggo sing mbutuhake. Sapa maneh sing bakal ngomong biaya hidrogen iki. Lan pira regane kompor iki ing pawon, kanthi saluran banyu. .
    1. Zoldat_A
      Zoldat_A 4. november 2022 08:46
      +5
      Kutipan saka: tralflot1832
      Lan pinten biaya kompor iki ing pawon, kanthi saluran banyu, lan ora ana sing mbatalake pastime hidrogen lan oksigen sing paling disenengi kanggo njeblug.

      Aku elinga pendhudhukan favorit hidrogen saka sekolah.

      Lan, gegayutan karo iki. pitakonan cilik - Mungkin wong bisa nerangake.
      Ing mesin pembakaran internal, campuran udara-bahan bakar, nyatane, uga njeblug. Ing njaba mesin, bensin mung murub, bensin mung murub.
      Mungkin aku ora ngelingi kimia, nanging ora ana sing diobong saka piranti iki kanggo ngasilake hidrogen ing ruangan kimia - mung njeblug ing tabung uji.

      Dadi ing kene.
      Apa bisa, ing asas, kanggo piye wae contrive kanggo panas ceret ing burner hidrogen (kompor)?
      1. trafllot1832
        trafllot1832 4. november 2022 08:51
        +6
        Gampang, sampeyan mung kudu nganggo setelan penambang lan ngelingake tanggane yen sampeyan lagi nggodhog ketel. hi ombenan !
        1. Zoldat_A
          Zoldat_A 4. november 2022 09:19
          +6
          hi!
          Kutipan saka: tralflot1832
          Gampang, sampeyan mung kudu nganggo setelan penambang lan ngelingake tanggane yen sampeyan lagi nggodhog ketel. hi ombenan !
          Kepiye carane adol paten menyang Eropa? Murah...
      2. Ionmoral
        Ionmoral 4. november 2022 08:56
        +1
        Mungkin metanol ijo digunakake kanggo sawetara kasus
      3. johnht
        johnht 4. november 2022 09:01
        +1
        Saka kimia sing padha, ora mung gas sing dibutuhake, nanging uga proporsi sing bener. Banjur ya amba bakal mulya. Dadi luwih apik kanggo ngeterake campuran sing wis disiapake. ngguyu
      4. Egoza
        Egoza 4. november 2022 09:49
        +2
        Kutipan saka: Zoldat_A
        Apa bisa, ing asas, kanggo piye wae contrive kanggo panas ceret ing burner hidrogen (kompor)?

        Lan yen sampeyan godhok ceret kaping pirang-pirang, sampeyan bakal entuk "banyu abot"! ))) kanggo bom hidrogen! )))
      5. Panemu 55
        Panemu 55 4. november 2022 10:17
        +2
        Bubuk mesiu uga mung kobong yen diobong ing hawa. Bebener burned cepet.
        Nanging yen dilebokake ing kothak, yaiku, ing projectile, inti, lan liya-liyane, banjur njeblug.
        Padha mengkono karo dicampur combustible ing engine, lan liyane, iku isih teken ing silinder.
        1. Zoldat_A
          Zoldat_A 4. november 2022 10:25
          +1
          Kutipan: Blacksmith 55
          Padha mengkono karo dicampur combustible ing engine, lan liyane, iku isih teken ing silinder.

          Aku ora ngomong babagan campuran ing silinder.

          Aku ngomong babagan kompor hidrogen. Godhok ketel ... Apa bisa?
          1. Panemu 55
            Panemu 55 4. november 2022 10:33
            +2
            Aku ora ngerti, aku durung nyoba, lan jujur, aku malah ora pengin nyoba.
            Aku iku bisa, iku mung perlu kanggo berkembang teknologi cocok.

            Anekdot singkat babagan topik kapabilitas manungsa.
            Bapak ngandika marang putra:
            Anak, ora ana sing mokal ing donya.
            Kang putra mangsuli:
            Apa sampeyan mikir kaya bapak? Banjur coba copot odhol metu saka tabung lan remet maneh.
          2. ZAV69
            ZAV69 4. november 2022 12:05
            +1
            Kutipan saka: Zoldat_A
            Aku ngomong babagan kompor hidrogen. Godhok ketel ... Apa bisa?

            Ya, ing pawulangan kimia, ana sing padha ditampilake 40 taun kepungkur. Burner cilik makarya. Nanging apa bisa ing kahanan domestik kanggo mirsani kabeh pancegahan supaya ora njeblug ... meh ora. Hidrogen ora ana ambune. Karkas ditambahake ing gas alam. Lan hidrogen paling mungkin mokal, tegese ilang. Ing kahanan industri, mesthi, kabeh bakal bisa.
        2. isv000
          isv000 4. november 2022 12:37
          0
          Kutipan: Blacksmith 55
          Bubuk mesiu uga mung kobong yen diobong ing hawa. Bebener burned cepet.
          Nanging yen dilebokake ing kothak, yaiku, ing projectile, inti, lan liya-liyane, banjur njeblug.
          Padha mengkono karo dicampur combustible ing engine, lan liyane, iku isih teken ing silinder.

          Prajurit, ing papan latihan, nyurung bubuk mesiu saka booster roket menyang kaleng timah - sawetara malah mabur, nanging luwih kerep njeblug kaya granat ...
    2. gansales
      gansales 4. november 2022 08:47
      +1
      Kutipan saka: tralflot1832
      Obah PR keren, hidrogen bakal dadi, nanging ora saiki mengko, kanggo sing mbutuhake. Sapa maneh sing bakal ngomong biaya hidrogen iki. Lan pira regane kompor iki ing pawon, kanthi saluran banyu. .

      Padha nyoba kanggo koyone independen saka Rusia, nanging padha ora nindakake uga .. Krisis global entuk momentum.
      RUSSOPHOBIA mesthi larang banget, sing kedadeyan saiki!
    3. Ionmoral
      Ionmoral 4. november 2022 09:25
      +2
      .impenku yaiku negaraku ora dadi negara rebana, ayo mungkasi urip saka pariwisata lan nggawa sesuatu menyang jagad iki ... Impen ora liya
    4. BrTurin
      BrTurin 4. november 2022 13:20
      0
      Kutipan saka: tralflot1832
      Lan pinten biaya kompor iki ing pawon

      babagan kompor ... nanging dadi panas - ora kabeh wong bakal duwe, lan Ms. lan rega ...
      Pasinaon nuduhake manawa rencana para menteri kanggo nyedhiyakake pangarep-arep energi ing Inggris babagan hidrogen bisa meh tikel kaping pindho biaya pemanasan omah ing pungkasan dekade dibandhingake karo gas alam. Nggunakake hidrogen kanggo panas omah sampeyan bisa dadi pilihan sing luwih larang tinimbang gas alam, miturut analis energi Cornwall Insight. https://www.gazeta.ru/business/news/2022/09/26/18649345.shtml?updated
      Penasihat iklim ujar manawa hidrogen mung bisa nggawe panas sekitar 11% omah amarga pasokan hidrogen bakal diwatesi. Umume omah-omah bakal dipanasake dening pompa panas sing ngetokake panas saka udhara, lemah utawa banyu - kaya kulkas mbalikke sing regane antarane £ 6000 lan £ 18. Ana rencana kanggo menehi subsidi peralatan kasebut, nanging MP Inggris. Parlemen ujar manawa pamrentah kudu mbantu akeh sing duwe omah. https://finance.rambler.ru/business/000/
  4. dandi
    dandi 4. november 2022 08:04
    0
    Lan apa ora padha (pipa gas) banjur sengaja, ora sengaja njeblug menyang neraka? Inggih, kedadeyan kasebut kadhangkala njeblug. lol
  5. B-xnumx
    B-xnumx 4. november 2022 08:10
    +1
    Wangkal politik, cacat teknologi, rakus ora bakal ngidini kita ngalih menyang hidrogen.
    Lan buruh biasa ing Eropa bakal mbayar kabeh.
    Asil sing digayuh dituku ing pucuk kanthi rega murah dening Amerika. Dipaten. Lan bakal mbatesi panggunaan "enem".
    Mangkene carane Eropa bakal urip ing salawas-lawase.
  6. Sergey985
    Sergey985 4. november 2022 08:19
    +5
    Mung rong pitakonan:
    1. Saka ngendi sampeyan entuk akeh hidrogen? (lan iki minangka produksi sing rada intensif energi)
    2. Kepiye carane ngganti pipa ing pipa gas? (yen hidrogen diijini liwat pipa gas sing ana, bakal langsung dadi ora bisa digunakake).
    1. gansales
      gansales 4. november 2022 08:49
      0
      Kutipan: Sergey985
      Mung rong pitakonan:
      1. Saka ngendi sampeyan entuk akeh hidrogen? (lan iki minangka produksi sing rada intensif energi)
      2. Kepiye carane ngganti pipa ing pipa gas? (yen hidrogen diijini liwat pipa gas sing ana, bakal langsung dadi ora bisa digunakake).

      Ya, kabeh sampah iki.. geyropa nyoba nyenengake kanthi pangarep-arep yen Amerika Serikat bakal ngalahake Rusia.
    2. Ionmoral
      Ionmoral 4. november 2022 08:53
      0
      1-hidrogen diprodhuksi dening elektrolisis minangka sumber utama banyu segara powered dening sumber energi dianyari. 2- bisa diangkut liwat pipa tanpa masalah, sanajan gas alam digunakake kanggo ngliwati.
      1. Sergey985
        Sergey985 4. november 2022 09:13
        +2
        Kanthi elektrolisis banyu ing skala industri ora bakal bisa (produksi ora nguntungake). Liwat pipa sing dirancang kanggo ngeterake gas minangka cara sing mesthine kanggo ngilangi pipa kasebut. Hidrogen banget agresif, paduan logam sing beda dibutuhake.
        1. Ionmoral
          Ionmoral 4. november 2022 09:21
          -1
          Sing jelas kudu diowahi fasilitase.... Kosok baline, ing Spanyol wis dienggo, ana bus sing nganggo hidrogen, ora ana masalah.... Aku ora yakin babagan apa. sampeyan ngomong yen produksi hidrogen ing skala gedhe ora nguntungake ... nalika praktis produksi murah banget ...
          1. Sergey985
            Sergey985 4. november 2022 09:29
            +2
            Aku ngomong yen elektrolisis saka banyu segara ora nguntungake! Arah sing paling njanjeni yaiku ekstraksi hidrogen saka gas alam (kanggo penasaran, njupuk kapentingan ing rumus kimia). Lan pipa anyar kudu ditarik ing hidrogen.
            1. Ionmoral
              Ionmoral 4. november 2022 10:08
              0
              yen sampeyan ngekstrak hidrogen nganggo gas alam, sampeyan entuk hidrogen abu-abu, sing paling murah. sampeyan bener
            2. Zoldat_A
              Zoldat_A 4. november 2022 10:51
              0
              Kutipan: Sergey985
              Arah paling njanjeni yaiku ekstraksi hidrogen saka gas alam (kanggo penasaran, njupuk kapentingan ing rumus kimia).

              Apa ora luwih gampang kanggo ngobong gas alam tinimbang kabeh bodyaga iki nganggo hidrogen? Apa ora muni kaya "nggosok kuping tengen ing sirah nganggo tangan kiwa"?
              1. Sergey985
                Sergey985 4. november 2022 11:07
                +1
                Saka sudut pandang ekonomi, luwih gampang. Nganggep ekologi, malah angel ngomong, jujur. Kanggo hidrogen (saliyane produksi dhewe), kabeh infrastruktur kudu digawe, sing larang banget. Kajaba iku, sajrone pambentukan (infrastruktur), ora ana sing ngetung pengaruhe ing ekologi sing padha! Nanging adonan kasebut direncanakake bakal dialokasiake kanggo iki tanpa ukuran (mangkene jawaban babagan ekologi)))
                1. Zoldat_A
                  Zoldat_A 4. november 2022 11:12
                  0
                  Kutipan: Sergey985
                  Saka sudut pandang ekonomi, luwih gampang. Nganggep ekologi, malah angel ngomong, jujur. Kanggo hidrogen (saliyane produksi dhewe), kabeh infrastruktur kudu digawe, sing larang banget. Kajaba iku, sajrone pambentukan (infrastruktur), ora ana sing ngetung pengaruhe ing ekologi sing padha! Nanging adonan kasebut direncanakake bakal dialokasiake kanggo iki tanpa ukuran (mangkene jawaban babagan ekologi)))

                  Ing cendhak, aku entuk. Kanthi hidrogen iki - dijupuk liyane saka howitzer dening Eropah ing dhewe, Eropah, wentis.
                  Lan kabeh omongan babagan "ekonomi hidrogen" kanggo wong miskin. Nanging, kanggo ngomong sing relevan, "ing tren" ...
                  1. Sergey985
                    Sergey985 4. november 2022 11:15
                    +1
                    Ing tingkat teknologi saiki, ya, kaya ngono. Lan yen sampeyan nambah kene carane iku ing Eropah karo energi, banjur iku umume utopia.
          2. BrTurin
            BrTurin 4. november 2022 12:44
            0
            Kutipan saka Ionmoral
            nalika praktis produksi murah banget ...

            iku gumantung sapa lan carane padha mikir - banyu segara padha - prakteke distillate lumebu ing electrolyzer - kang decomposes, ninggalake sacoro prakteke ora endhepan - yen malah banyu kosong dipompa ing, sampeyan kudu terus-terusan "ngresiki" unit, lan banjur segara. banyu, supaya sampeyan kudu nimbang ora mung proses elektrolisis (sing ora dadi larang), nanging uga perawatan banyu - dimurnèkaké, aman saka uyah, etc., lan ana reagen dhewe, kang uga diprodhuksi lan biaya padha. Lan pitakonan kapindho, kanthi nggunakake industri banyu segara, ing ngendi uyah, sampeyan ora bisa mung mbuwang menyang segara, kabeh fauna lan flora ing panggonan iki bakal adoh saka remen ...
  7. rotmistr60
    rotmistr60 4. november 2022 08:20
    0
    hype watara hidrogen ijo intensifies ing Kulon
    Apa kincir angin lan panel surya wis tenggelam ing lalen? Bisa dingerteni, amarga dina iki Greta Thurberg nulis manifesto nyoba ngalahake Karl Marx, miturut "pelaut Zheleznyak" kudu ngganti energi ijo. Lan Eropa, mundur amarga mundhut "SP", mutusake kanggo masang infrastruktur kanggo gagasan anyar. Siji pengin takon kepiye kahanan karo hidrogen metalik? Apa dheweke ora sabanjure ing tren Eropa?
    1. Ionmoral
      Ionmoral 4. november 2022 08:47
      0
      Sumber energi sing bisa dianyari (angin) ora dilalekake, nanging penting kanggo ngasilake hidrogen ijo lan methanol ijo.
      1. Sergey985
        Sergey985 4. november 2022 11:18
        +1
        Hmm, nandur modal rong rubel, output minangka ruble. Kabeh sing sampeyan kudu ngerti babagan turbin angin. Tanpa subsidi, omong kosong lengkap, ora energi.
    2. trafllot1832
      trafllot1832 4. november 2022 09:26
      -1
      Helium 3 kelalen iki sing ana ing rembulan! Nanging iki ora akurat, sampeyan kudu mriksa karo kantor! Lan kita duwe saka 11:00. Sugeng liburan! hi
  8. ZAV69
    ZAV69 4. november 2022 08:24
    0
    Wong Eropa licik, kaya biasane, kumpul ing swarga ing punuk wong liya. Dheweke pengin njaluk hidrogen murah saka Rusia lan isih duwe pajak karbon saka kasus kasebut. Pitakonan: apa Rusia? Apa ora luwih gampang adol marang Pakdhe Liao?
  9. NG inform
    NG inform 4. november 2022 08:26
    +2
    Ayo padha ngombe hidrogen. Iki bakal mbantu kita akeh ing konfrontasi karo Eropa :)
    Kita isih kudu bengok banter: ora, dudu pipa banyu! Lan "nglarang" riset kasebut ing negara kita. Ya, mesthine kudu miwiti nindakake.
  10. m.cemplung
    m.cemplung 4. november 2022 08:38
    +2
    Hidrogen kelangan. Mung saiki mbebayani banget, kalebu bledosan. Kita kudu ngeterake helium sing aman. Lan ing titik wis saka iku kanggo njaluk hidrogen. Aku padha bakal teka iki ing pungkasan, nanging mung sawise sawetara kacilakan resonant. Nanging ide kasebut ana ing permukaan
  11. aszz888
    aszz888 4. november 2022 08:44
    +2
    FNB percaya yen pipa gas bisa digunakake kanggo nyedhiyakake aliran hidrogen sing terus-terusan,
    Iku tetep cilik)) - kanggo mujudake kabeh Wishlist ing laku. ngguyu
  12. cniza
    cniza 4. november 2022 08:47
    +5
    Inggris rencana nyoba infrastruktur gas hidrogen sing ana


    Ngendi sampeyan entuk hidrogen?
  13. aku wani_perasan_
    aku wani_perasan_ 4. november 2022 10:30
    +3
    Dadi babagan apa kartun iki?
    - Iki minangka pot sing migunani banget: sampeyan bisa nyelehake apa wae sing dikarepake!

    Punika pot kosong
    Dheweke minangka subyek sing prasaja.
    Dheweke ora menyang ngendi wae
    Mulane panci kosong
    Mulane panci kosong
    Luwih regane
    Mungkasi kasangsaran lan kuciwane sampeyan
    Lan cuaca apik bakal teka
    Nalika sampeyan utawa dheweke, nalika ora masalah sapa
    Mung ora kanggo kula
    Dheweke bakal menehi pot tanpa madu ing ulang tahun sampeyan! (karo)
    1. Zoldat_A
      Zoldat_A 4. november 2022 10:58
      0
      Quote: aku wani_perasan_
      Dadi babagan apa kartun iki?
      - Iki minangka pot sing migunani banget: sampeyan bisa nyelehake apa wae sing dikarepake!

      Sampeyan bisa ngompa gas Rusia, sampeyan bisa ngompa hidrogen, sampeyan bisa nggunakake banyu segara, utawa sampeyan bisa "Uh-huh!" njerit ing dheweke ...
      Pancen - apa sing serba guna lan migunani yaiku pipa kosong!
  14. faterdom
    faterdom 4. november 2022 10:53
    +1
    Apa mbukak liwat pipa? Lan ngendi?
    Sawise kabeh, iku, hidrogen, mung cedhak kanggo negara: segara donya umumé kasusun saka iku, sampeyan mung perlu kanggo unscrew oksigen saka iku. Nanging larang. Lan sampeyan butuh akeh energi, sing ora cukup.
    Lan, ana uga hidrogen antarbintang, lan ana akeh ... Nanging mung ing ukuran alam semesta, digunakake - atom arang banget, fly lan fly kanggo meh kabeh wong. Ing apa? Sampeyan mbutuhake akeh energi.
    Bisa, mesthi, saka metana, ana cara. Nanging kanggo iki sampeyan butuh akeh metana, lan iki ana ing Rusia ... lan dheweke "nyerbu" ... Ora, luwih becik nyekel atom ing angkasa ...
  15. katarsafebox.com
    katarsafebox.com 4. november 2022 11:06
    0
    Intine cilik - kita butuh hidrogen ...
    (Admin, mateni watesan!)
  16. yowis
    yowis 4. november 2022 11:19
    0
    Bener! Cadangan hidrogen ing EU ora bisa entek.
  17. George Miloslavsky
    George Miloslavsky 4. november 2022 11:34
    -1
    IDIYOTS Nah, hidrogen bakal diekstrak saka apa?! AHA saka gas, nanging ing ngendi dheweke bakal entuk gas?!)))
  18. Arcady007
    Arcady007 4. november 2022 11:41
    -1
    Lan adhedhasar dokumen apa sing bakal digunakake pipa kita kanggo tujuane dhewe?
  19. AlexTss
    AlexTss 4. november 2022 13:58
    -1
    Ana siji nuansa liyane ...
    Suhu pembakaran hidrogen ing oksigen kira-kira. 2800 * C, lan kobong ing udhara - ekologi ora supaya Nyuwun
    Mulane:
    Centrica sing kadhaptar ing London arep ngompa hidrogen menyang pembangkit listrik sing disambungake karo gas kanggo nggabungake energi menyang infrastruktur sing wis ana. Pengujian bakal ditindakake sajrone 12 wulan ing pabrik gas ing Lincolnshire, East Anglia.

    apa wae sing bisa diomongake - ora ana ing endi wae tanpa gas lol
    Ora ana pitakonan babagan kabutuhan ekonomi ing kahanan kaya ngono ... nglirik
    Nanging Eropa ...
  20. nikel
    nikel 4. november 2022 14:26
    +1
    Hidrogen diarani mbledhos. Ora ketompo apa sing kedadeyan.
  21. landasan pacu-1
    landasan pacu-1 4. november 2022 15:31
    0
    Econs.online, 7 September 2021:
    Sanajan beda karo rencana transisi ijo, kabeh ekonomi utama - AS, EU, UK, China, Jepang - ngarepake hidrogen duwe peran penting ing dekarbonisasi kanthi ngembangake panggunaan ing sistem energi lan transportasi.
    Pitakonan kasebut ora gampang saka sudut pandang finansial lan teknis, nanging:
    EU ngarepake hidrogen duwe peran penting kanggo nyuda emisi CO2 ing 2030-2050 sing dibutuhake kanggo netralitas karbon lan mula fokus ing hidrogen saka sumber sing bisa dianyari. Ing wektu sing padha, EU nyedhiyakake panggunaan sauntara wangun hidrogen rendah karbon liyane kanggo decarbonize produksi hidrogen sing ana saka bahan bakar fosil. Umumé, pangembangan hidrogen ing EU kudu ditindakake ing telung tahap: 2020-2024. - Dekarbonisasi bertahap saka produksi hidrogen sing ana, 2025–2030 - introduksi hidrogen menyang produksi anyar, 2031-2050. - implementasine ing sektor hard-to-decarbonize. Ing tahap pungkasan, kaya sing dikarepake, panggabungan hidrogen "ijo" bakal dadi 10% saka total konsumsi energi pungkasan ing EU (nglawan 1% ing tahap kapindho).