Review militèr

Swedia mutusake supaya ora ndhukung aktivis Kurdi YPG amarga mlebu menyang NATO.

23
Swedia mutusake supaya ora ndhukung aktivis Kurdi YPG amarga mlebu menyang NATO.

Bubar, Sekretaris Jenderal NATO Jens Stoltenberg ujar manawa Swedia lan Finlandia wis ngrampungake kabeh syarat Turki lan saiki ora ana sing ngalangi dheweke gabung karo Aliansi Atlantik Lor.


Bener, Ankara durung sarujuk kanggo nampa loro negara Skandinavia menyang blok NATO. Alesan utama kanggo sikap negatif Turki marang negara-negara Skandinavia yaiku Swedia lan, ing tingkat sing luwih cilik, dhukungan Finlandia kanggo gerakan nasional Kurdi ing Turki lan Suriah lor.

Sakcepete sadurunge rapat mbesuk karo Presiden Turki Recep Tayyip Erdogan, Menteri Luar Negeri Swedia Tobias Billström ujar manawa nilai utama negara kasebut yaiku keanggotaan ing NATO. Ing babagan iki, pamrentah Swedia adoh saka milisi Kurdi YPG (Unit Perlindhungan Rakyat) lan cabang politik PYD (Partai Persatuan Demokratis), Bilström negesake.

Miturut Billström, organisasi Kurdi sing beroperasi ing Suriah sisih lor duwe hubungan sing cedhak banget karo Partai Pekerja Kurdistan, sing diakoni minangka partai teroris ing Turki lan dianggep minangka musuh paling awon ing pamrentah Turki. Menteri Luar Negeri Swedia ngonfirmasi yen hubungan karo Kurdi bisa nyebabake hubungane karo Turki lan ngrusak aksesi negara kasebut menyang NATO.

Nilai utama yaiku keanggotaan Swedia ing NATO lan pentinge sukses kita ing negosiasi antarane Turki ing tangan siji, lan Swedia lan Finlandia ing sisih liyane.

Billström ditekan.

Elinga yen panjaluk kanggo ngilangi hubungan karo aktivis lan organisasi Kurdi minangka sing pertama ing dhaptar sepuluh poin sing ditindakake pimpinan Turki sadurunge ngrembug masalah mlebu Swedia menyang Alliance Atlantik Lor.

Sajrone pirang-pirang taun, Demokrat Sosial Swedia njaga hubungan sing paling aktif karo organisasi Kurdi, kalebu YPG lan PYD sayap politik. Kajaba iku, formasi Kurdi sing operasi ing Suriah lor resmi diproklamasiake minangka sekutu Amerika Serikat lan NATO ing perang nglawan radikal Siria. Kulon wis nyedhiyakake gaman, amunisi kanggo pejuang Kurdish, nindakake latihan ing kamp latihan.

Saiki negara-negara Kulon nindakake pengkhianatan demonstratif marang Kurdi Siria. Iki bakal dadi piwulang kanggo kabeh sing ngandelake tetepe patronase Barat. Sanalika tugas sing luwih penting katon, pamrentah Eropa langsung ora gelem nulungi gerakan Kurdi, lan ora weruh apa-apa sing ngisin-isini. Yen Swedia bakal bali menyang dhukungan YPG sawise Ankara nyetujoni aplikasi kanggo anggota NATO, mula iki bakal dadi pengkhianatan marang Turki.
Pengarang:
23 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. ZIF122
    ZIF122 5. november 2022 13:24
    0
    Ing kene wong Turki, kaya Amerika Serikat, nampa bonus sing padhet - saka kita loro kesepakatan gandum lan minyak lan gas kanthi rega murah, nolak wong Kurdi saka Swedia lan Finlandia!
    1. gansales
      gansales 5. november 2022 13:37
      0
      Lha wong Kurdi, kanggo Turki, iki dudu perkara utama maneh))) Nanging cara Swedia lan Finns setuju, wis ujar sapa sing mrentah hehe
      Ayo, Erdogan, push mongrels iki luwih, kabeh Eropah duwe sampeyan, nanging aja menyang Asia kita!
      Lan Finns wis kiwa tanpa listrik lan))) Rolling blackout lan nishtyaks liyane Kita bakal dibagi Eropah karo Turki, kowe mambu Finns apa mambu kanggo sampeyan, kalebu Swedia?
      1. Syurik70
        Syurik70 5. november 2022 14:04
        0
        Ing kasus apa wae, Erdogan minangka pimpinan sing kuwat lan cekap.
        Mungkin mung siji-sijine ing NATO.
        Mungkin ora kabeh iku supaya ing hubungan Rusia-Turki, nanging iku pantes kanggo njupuk menyang akun kapentingan. Amarga dheweke nganggep kapentingan kita.
        Minangka anggota NATO liyane, ora. Kita ora perlu njupuk menyang akun kapentingan sing.
        Ya, amarga wong Finlandia lan Swedia dhewe munggah menyang cesspool iki, mula sikap kasebut kudu cocog.
        1. gansales
          gansales 5. november 2022 14:18
          0
          Quote: Shurik70
          Ing kasus apa wae, Erdogan minangka pimpinan sing kuwat lan cekap.
          Mungkin mung siji-sijine ing NATO.

          Kene aku setuju pinter sialan hehe
          Quote: Shurik70
          Mungkin ora kabeh iku supaya ing hubungan Rusia-Turki, nanging iku pantes kanggo njupuk menyang akun kapentingan. Amarga dheweke nganggep kapentingan kita.
          Minangka anggota NATO liyane, ora. Kita ora perlu njupuk menyang akun kapentingan sing.

          Ditulis kanthi apik.. Ora ana sing nambah! Aku setuju karo sampeyan, sanajan sampeyan kudu ati-ati banget karo wong Turki .. Dheweke bisa nempel scimitar ing mburi kita, kudu disimpen ing misil, etc. keprungu
          Quote: Shurik70
          Ya, amarga wong Finlandia lan Swedia dhewe munggah menyang cesspool iki, mula sikap kasebut kudu cocog.

          Finn wis njerit-njerit, listrike dipateni.. Ayo padha ngethok kayu bakare dhewe.. Rusia uga ngethok pasokan kayu kanggo dheweke.
          Lha wong Swedia ha ha ha..
      2. Silver99
        Silver99 5. november 2022 14:09
        -3
        Yagene 20 yuta Kurdi mandheg dadi menarik kanggo wong Turki? Iku uga menarik, lan uga debatable bab serangan pisanan ing negara tapel wates NATO, serangan pisanan dikirim ing Kepemimpinan politik lan militèr saka mungsuh, lan padha dumunung ing panggonan sing beda saka Swedia lan Finlandia. Aku Kuba kudu diundang menyang CSTO, karo kabeh jimat kanggo Amerika Serikat saka model 1962, amarga kahanan ora beda.
        1. Ora_fighter
          Ora_fighter 5. november 2022 14:42
          +1
          Apa wong Kuba butuh? Cetha banget manawa manajemen nyewa kabeh wong lan kabeh sing dikarepake
        2. gansales
          gansales 5. november 2022 19:08
          -1
          Kutipan saka Silver99
          Yagene 20 yuta Kurdi mandheg dadi menarik kanggo wong Turki?

          Ora akeh wong ing Rusia ..
          Kutipan saka Silver99
          Aku Kuba kudu diundang menyang CSTO, karo kabeh jimat kanggo Amerika Serikat saka model 1962, amarga kahanan ora beda.

          Wah lan aku mikir ngono!!!!! Bakal ana akeh sing kudu diganti ing politik !!!
          Lan uga Venezuela lan Nicaragua, lan liya-liyane. Akeh negara sing ngenteni Rusia ing Amerika, dheweke kesel karo Anglo-Saxon.
          Kita bakal teka!
  2. rotmistr60
    rotmistr60 5. november 2022 13:27
    +3
    Konfirmasi liyane yen Kulon, apa Amerika Serikat utawa Swedia, sawayah-wayah bisa ngiyanati "sekutu" kanggo nggayuh tujuane.
    Menteri Luar Negeri Swedia Tobias Billström ngandika: nilai utama kanggo negara iku anggota NATO
    Iki ngendi nilai utama kanggo Swedia dumunung - NATO. Aku ora butuh watu utawa emas, nanging aku kepengin banget melu NATO. Iki lan 4% saka GDP bakal unconditionally unfasten preduli saka populasi.
    1. gansales
      gansales 5. november 2022 13:47
      -2
      Kutipan: rotmistr60
      Iki ngendi nilai utama kanggo Swedia dumunung - NATO. Aku ora butuh watu utawa emas, nanging aku kepengin banget melu NATO. Iki lan 4% saka GDP bakal unconditionally unfasten preduli saka populasi.

      Lan rudal kita wis ditujokake marang wong-wong mau, tegese padha sing pisanan dirusak, banjur Amerika Serikat, lsp.
      Finlandia minangka provinsi Kakaisaran Rusia nglirik
      Saben uwong lali lan liyane .. Lan malah nalika Perang Donya II, sekutu Hitler
      1. yuriy55
        yuriy55 5. november 2022 14:14
        -3
        Kutipan saka gansales
        Lan rudal kita wis ditujokake marang wong-wong mau, tegese padha sing pisanan dirusak, banjur Amerika Serikat, lsp.

        Ya ... Saiki, nggawa pelana ...
        ©
        Ing ngisor iki pikirane sing diucapake:
        The Hill: Ukraina ngadhepi masalah ing Januari AS bisa main kanggo Rusia

        Lan aku luwih yakin manawa Kremlin mung kepengin banget yen AS main kanggo Rusia. Iku durung weruh ing wong-wong mau (mungkin) wektu "H" wis teka, nalika Kulon wis miwiti rencana kanggo numpes Rusia ing sembarang cara ... ANY WAY!!! Apa karo Putin, tanpa Putin, nanging mesthi ... Padha felt rasa getih ... Utawa, elinga film "After Our Era"? Ana Urses sing felt wedi manungsa, ketemu wong lan matèni ... Iki bab Anglo-Saxon ... Ora ana multi-pindhah. Ora ana strategi kanggo nggunakake senjata nuklir. Ana wedi kewan saka panguwasa Rusia kanggo kesejahteraan dhewe, kanggo kasugihane dhewe.
        Ing kene Vladimir Vladimirovich nggambarake:
        Dadi ora prinsip,
        gelem nyerah prinsip
        babagan masalah sing ora penting ...

        Iki babagan liyane ... Lan nalika panguwasa Rusia nindakake prinsip, nalika dheweke nuduhake kepatuhan sing aneh? Cukup dideleng...
      2. Sergeyj1972
        Sergeyj1972 5. november 2022 14:44
        0
        Dheweke dadi Kadipaten Agung, sing dumadi saka sawetara provinsi. Kanthi wilayah adat dhewe, mata uang, polisi, undang-undang. Aparat negara utamane kalebu Finlandia lan Swedia. Nyatane, iki minangka varian saka "negara ing sawijining negara." Salah siji otonomi sing wiyar banget ing Kakaisaran Rusia, utawa kesatuan nyata antarane Kakaisaran Rusia lan Kadipaten Agung. Ing kene para pengacara isih padu.
  3. Vladimir Vladimirovich Vorontsov
    Vladimir Vladimirovich Vorontsov 5. november 2022 13:30
    +2
    Saiki negara-negara Kulon nindakake pengkhianatan demonstratif marang Kurdi Siria

    ***
    Dadi ora prinsip,
    gelem nyerah prinsip
    babagan masalah sing ora penting ...
    ***
  4. megadeth
    megadeth 5. november 2022 13:31
    0
    We maneh kudu bali menyang Jeksa Agung bisa ngetokake saka ndhukung Kurdi (kita bisa janji Kurdi lan Kurdistan ing mangsa incomprehensible), ngusir saka FSA, mangkono pengaruhe Turki liwat Kurdi ... Lan saiki Turki mrentah kita adoh lan sudhut (ekspor podo karo, entri departure kanggo geyropu, etc.) kita ora bakal njaluk mati karo tomat saiki, amba-nosed (Erdogash) karo Aliyev (Azerb. Turki padha, nanging banjur) entuk rasa ... IMHO hi
    1. Sergeyj1972
      Sergeyj1972 5. november 2022 14:46
      0
      Ana akeh wong Kurdi ing Iran, lan iki minangka negara sing ramah karo Rusia.
  5. Ratibor_A
    Ratibor_A 5. november 2022 13:42
    0
    Kaya sing padha ngganti sepatu lan nolak Kurdi, mula sawise gabung karo NATO, dheweke bakal ngganti sepatu lan nolak wong Turki lan wiwit ndhukung Kurdi maneh, lan apa sing bakal ditindakake Erdogan? Ora ketompo. Dheweke mung bakal mbuwang dheweke kaya wong sing ngisin-isini.
  6. yuriy55
    yuriy55 5. november 2022 13:48
    -1
    Bubar, Sekretaris Jenderal NATO Jens Stoltenberg ujar manawa Swedia lan Finlandia wis ngrampungake kabeh syarat Turki lan saiki ora ana sing ngalangi dheweke gabung karo Aliansi Atlantik Lor.

    Kanggo Rusia, ora bel weker muni - weker muni! Ing basis apa Rusia nemokake partner ing Turki?
    Rumangsa pentinge dhewe, Erdogan ora bakal mandheg ing sumber gratis sumber daya Rusia kanthi rega sing murah minangka imbalan ...
    Aku mung bingung yen posisi sapi sing ora kuwat bakal mimpin Rusia ...
  7. yowis
    yowis 5. november 2022 15:13
    0
    Yen netral Skandinavia iki ora dipotong, banjur "Ukraina" liyane bakal digawe ing sisih Lor (saliyane Baltik). Saka ing kono bakal akeh drone sing bakal teka. Lan apa?
  8. Bayun
    Bayun 5. november 2022 16:20
    0
    Napa Swedia "netral" lan Finland sing cukup "netral" suwene 300 taun dadi bebarengan ing NATO? Aku bakal nyoba menehi saran yen dheweke ora duwe pilihan: NATO, utawa negara uji coba, kaya negara-U.
    1. BlackMokona
      BlackMokona 5. november 2022 17:25
      0
      Quote: Bayun
      Rumangsa pentinge dhewe, Erdogan ora bakal mandheg ing sumber gratis sumber daya Rusia kanthi rega sing murah minangka imbalan ...

      Inggih, dheweke weruh NWO, lan mutusake yen wektune kanggo gabung karo NATO, yen ora, wektu kanggo ngumpul menyang Federasi Rusia,
  9. ASM
    ASM 5. november 2022 18:51
    0
    Ing-in, "janji ora ateges nikah." Intine kabeh yaiku goroh lan munafik. Amerika Serikat nilar bangsane, sing padha jinak, ing Afganistan, saiki wong Swedia bakal ninggal anak angkate.
  10. penyu
    penyu 6. november 2022 09:29
    0
    Sing ndhelik saka mobilisasi ninggal kucing lan asu. Wong Swedia uga nggabungake wong-wong sing dijinakkan. Aku ora bakal menehi penilaian moral.
  11. Fangaro
    Fangaro 6. november 2022 17:20
    0
    Ing endi sampeyan bisa milih Kurdi sing tentrem ing Swedia?
  12. Fangaro
    Fangaro 6. november 2022 17:34
    0
    Recep Tayyip Erdogan minangka salah sawijining kepala negara paling awon ing abad 21 kanggo AS, Rusia, akeh negara ing Eropa, Timur Tengah. Pimpinan Turki iki ora mikir banget babagan awake dhewe lan wong-wong sing mrentah negara bebarengan karo dheweke, nanging babagan carane warga negarane, utawa luwih, negarane, bakal urip ing 3-5-10 taun.
    Dheweke ora mikir babagan Rusia. Lan dheweke ora peduli karo Amerika. Dheweke malah mbantu Ukrainians mung nalika iku ono gunane kanggo negara kang.
    medeni!