Review militèr

Ing pers AS: Ankara ora setuju karo NATO disebabake pengaruh ekonomi Rusia ing Turki

18
Ing pers AS: Ankara ora setuju karo NATO disebabake pengaruh ekonomi Rusia ing Turki

Amerika Serikat nyathet kanthi prihatin manawa Aliansi Atlantik Lor saya tambah akeh kelemahane. Dheweke nganggep salah sawijining pratandha minangka kahanan nalika Turki, minangka anggota NATO, nolak tumindak minangka pimpinan panjaluk aliansi kasebut.


Kolumnis Amerika Robbie Graemer mbahas topik iki ing artikel kanggo majalah Foreign Policy kanthi judhul "Ekspansi NATO Nordic macet ing pos pemeriksaan Turki."

Artikel sing diterbitake ing pers AS nyatakake keprihatinan yen Turki nekad alon-alon proses Swedia lan Finlandia gabung karo Aliansi Atlantik Utara. Penulis percaya yen ora setuju antarane Ankara lan NATO disebabake pengaruh ekonomi Rusia ing Turki. Dheweke percaya yen penting banget kanggo Presiden Turki Recep Tayyip Erdogan kanggo njaga lan nambah kemitraan karo Moskow ing bidang ekonomi, mula Ankara ngupaya nyenengake dheweke kanthi nggawe alangan ing dalan Stockholm lan Helsinki menyang Alliance Atlantik Lor.

Kadhemen Ankara marang ekspansi NATO ing sisih lor digandhengake karo pengaruh ekonomi Moskow

Graemer ngandika.

Sekretaris Jenderal NATO Jens Stoltenberg ngunjungi Turki minggu iki, ing ngendi dheweke ketemu karo pimpinan negara kasebut, Erdogan. Sekretaris Jenderal nyoba ngyakinake Presiden Turki supaya nyepetake resolusi masalah Finlandia lan Swedia gabung karo NATO.

Pengarang:
Foto sing digunakake:
NATO
18 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Doccor18
    Doccor18 5. november 2022 19:05
    +2
    Dadi dosa kanggo "sultan" ora nggunakake kesempatan kasebut, jarang sing kaya ngono diselehake ...
    1. Syurik70
      Syurik70 5. november 2022 19:18
      +8
      Pigura apik banget.
      Aku guess iku bakal pindhah ing Lawakan beda
      1. Mythos
        Mythos 5. november 2022 22:44
        +1
        Shaw maneh Rusia sing disalahake?! Mungkin kita pengin mbusak Sultan saka jabatane?!
        1. Zorov
          Zorov 6. november 2022 10:24
          0
          Kutipan saka Mitos
          Shaw maneh Rusia sing disalahake?! Mungkin kita pengin mbusak Sultan saka jabatane?!

          Inggih, kaya biasane, Rusia kudu disalahake .. Lan GDP nylametake nyawa Erdogan banjur sajrone upaya kudeta, secara harfiah setengah jam mengko dheweke dielingake lan dheweke bisa ninggalake ..
          Lan luwih saka sepisan ana upaya kanggo pit Rusia lan Turki. metu sapa sing ana lan konco kabeh iki.. hi
          Saiki Rusia wis menehi Erdogan pengaruh ekonomi lan politik kuat ing EU - iki hub gas .. Ayo wong seneng-seneng extinguishing iki mongrels Eropah Ingkang utama iku sultan ora njaluk menyang Asia lan BV kita ana!
  2. dmi.pris
    dmi.pris 5. november 2022 19:08
    +4
    Pengaruh ekonomi Rusia ing Turki? Iku luwih kaya licik Sultan, kepinginan, yen ora gratis, banjur kanthi biaya minimal kanggo entuk apa sing dikarepake. Gas, energi nuklir
    1. marchcat
      marchcat 5. november 2022 19:13
      +4
      ora gelem nindakake apa sing dikarepake pimpinan aliansi
      Bisa dideleng yen NATO ora ngerti psikologi wong Timur kanthi apik, iki minangka dendam amarga Turki isih ora ana ing Uni Eropa, lan, mesthi, keuntungan ekonomi.
    2. Zoldat_A
      Zoldat_A 6. november 2022 00:53
      +1
      Kutipan saka: dmi.pris
      Pengaruh ekonomi Rusia ing Turki? Iku luwih kaya licik Sultan, kepinginan, yen ora gratis, banjur kanthi biaya minimal kanggo entuk apa sing dikarepake. Gas, energi nuklir

      Kepiye cara kerja AS? "Apa sing dakkandhakake, supaya bisa migunani kanggo kita - lan sampeyan ora bakal entuk apa-apa. Yen ora, kabeh eksekusi Mesir bakal dadi duwekmu."

      Piye kabare? "Ayo ngojok-ojoki iki? Iku bathi kanggo sampeyan - sampeyan bakal dadi sugih! Nah, kita bakal duwe sethitik ... Mungkin ..."

      Lan sapa sing nduwe pengaruh lan tekanan ing kene?
      1. ZIF122
        ZIF122 6. november 2022 07:34
        +1
        Inggih, ya, kabeh jinis barang mung nyebar menyang Turki! Kepiye carane bisa kantun kesempatan kasebut!
      2. Zorov
        Zorov 6. november 2022 10:31
        +1
        Kutipan saka: Zoldat_A
        Kepiye cara kerja AS? "Apa sing dakkandhakake, supaya bisa migunani kanggo kita - lan sampeyan ora bakal entuk apa-apa. Yen ora, kabeh eksekusi Mesir bakal dadi duwekmu."

        Uga nyatet.
        Kutipan saka: Zoldat_A
        Piye kabare? "Ayo ngojok-ojoki iki? Iku bathi kanggo sampeyan - sampeyan bakal dadi sugih! Nah, kita bakal duwe sethitik ... Mungkin ..."

        Sampeyan sebagéyan tengen, nanging ora tanggung .. Turki, kita isih nyuwek adoh saka NATO alon-alon, nanging angel, nanging larang Nanging pungkasan mbenerake liya .. Tanpa Turki, Rusia bakal ala, utawa luwih, iku ora bakal narik kabeh confrontation iki karo NATO lan Eropah Anggere kita kudu saben liyane lan kita kudu nggunakake iki!
        1. Zoldat_A
          Zoldat_A 6. november 2022 14:48
          +1
          Kutipan saka Zorov
          Sampeyan sebagian bener, nanging ora cukup .. Turki, kita isih nyuwek adoh saka NATO alon-alon, nanging angel, nanging larang.

          Kabeh sing mbok omong bener.
          Mung ing kene ana sampah sing padha kabeh - kita maneh duwe kapentingan, pisanan kabeh, politik. Lan wong Turki duwe ekonomi. We bisa istimewa karo gingerbread. Ing taun 90-an, "roti jahe" rampung - lan "kanca" mlayu kaya kecoak.
          Lan Amerika nyimpen kabeh "wortel" kanggo awake dhewe, dianggo kanthi eksklusif karo "tongkat". Lan kabeh politik dibangun ora ing coaxing, minangka kita duwe, nanging ing pengajuan.

          Aku ngerti yen Turki ora bisa ditundukake kaya ngono. Lan ora ana tujuan kasebut. Nanging dheweke duwe mentalitas Timur kaya ngono - pasangan kudu ngrasakake kekuwatane. Ceases dadi sethitik wedi - mandhek kanggo ngormati. Banjur kabeh kemitraan ditutupi baskom tembaga, banjur kita dianggep minangka sapi awis tanpa hak ngurmati.

          Kita ora bakal mbaleni kesalahan Soviet, nalika kabeh katresnan kanggo kita dibangun ing dhuwit kita. Laku nuduhake yen ora kuwat.
          Aku ora ngerti persis tujuan bisnis bapakku menyang kabeh jinis kanibal ing Afrika lan Amerika Latin, ing omah layanan dheweke ora tau dadi bahan diskusi. Nanging ora ana perdagangan karo dheweke, ora ana kemitraan khusus. Lan ing awal 2000s, nalika bapakku wis pensiun kanggo dangu, lan aku, ing nalisir, wis dadi wong diwasa rampung, salah siji saka kolega-kolega ing perusahaan sejatine sifate guyonan karo bapake. sawetara jinis "kanibal" lan "koper". Lan "Beretta" gilded dening rama saka salah siji iki. Banjur - penerbanganku sing apik ...
    3. Eroma
      Eroma 6. november 2022 19:40
      +1
      Bener, minangka syarat, Turki nuntut nggawa "kepala Kurdi", apa hubungane Rusia? Yen keris durung thukul ing antarane wong Skandinavia, malah kanggo Kurdi, malah kanggo Sultan! wassat
  3. trafllot1832
    trafllot1832 5. november 2022 19:17
    +4
    Utawa mungkin sampeyan kudu nggoleki alesan ing kudeta militèr sing gagal. Nalika Erdogan ndedonga marang para dewa nalika ing pesawat ing langit wengi Istanbul. Apa memori singkat, Nanging.
  4. svp67
    svp67 5. november 2022 19:21
    +3
    Kadhemen Ankara marang ekspansi NATO ing sisih lor digandhengake karo pengaruh ekonomi Moskow
    Graemer ngandika.
    Gremer iki, yaiku sawetara "ahli", ora ngerti sebab-sebab konflik antarane Turki lan Swedia ... kudu dadi "virologist"
  5. Irit
    Irit 5. november 2022 19:34
    0
    Lan kanggo ngurmati apa sing kudu dipercaya wong Turki "mitra NATO", sing pengecut ndhelikake pendapat kanggo nyenengake para Saxon sing ora sopan ???
  6. Fizik13
    Fizik13 5. november 2022 19:42
    +3
    Amerika lan Eropah mung omong kosong, lan copot partners kanggo kathok cendhak. Lan Rusia lan Turki duwe, apa ora, nanging isih kemitraan ekonomi lan politik.
  7. Hindu
    Hindu 5. november 2022 20:14
    -1
    Aliansi Atlantik Lor tambah akeh nuduhake kelemahane.

    VO dadi situs lucu ngguyu
  8. ASM
    ASM 5. november 2022 20:44
    +1
    piye maneh? Ing Turki, inflasi ing sadhuwure atap, lan lira ana ing ngisor plinth. Lan ing kene Federasi Rusia nawakake barang sing duwe bathi, lan ora ana roh jahat. Ya, yen roh-roh jahat ora pengin nglebokake wong Turki ing wilayahe, mula perdagangan rubel bakal tuwuh.
  9. HattinGokbori88
    HattinGokbori88 6. november 2022 23:28
    0
    Ayo ndeleng woro-woro resmi saka Rusia lan Turki-