Review militèr

Jerman arep ngganti rantai pasokan amunisi amarga posisi Swiss ing Ukraina

37
Jerman arep ngganti rantai pasokan amunisi amarga posisi Swiss ing Ukraina

Jêrman pêpêsthèn nêdya nêdahakên rêrêngganing amunisi, supados botên gumantung dhatêng nagari sanès ing ngajêng. Impetus kanggo iki ana sejarah karo nyoba kanggo nyedhiyani Ukraina karo cangkang kanggo Gepard bedhil anti-pesawat, transfer kang dilarang dening Swiss.


Ing rapat sabanjure Bundestag, ketua panitia pertahanan, Marie-Agnes Strack-Zimmermann, ngandika, nyuwun review lengkap babagan rantai pasokan amunisi kanggo peralatan ing layanan karo Bundeswehr. Ing taun-taun sabanjure, Jerman arep tuku amunisi sing regane 20 milyar euro.

Jerman ora bisa gumantung maneh - kaya ing kasus amunisi Swiss kanggo Gepard ZSU

dheweke ngandika.

Ing Oktober, Jerman mutusake kanggo nransfer cangkang menyang Gepard ZSU sing ditransfer menyang Ukraina, nanging Swiss, sing nyatakake netralitase, nglarang iki, ninggalake sistem anti-pesawat Angkatan Bersenjata Ukraina ora mung tanpa cangkang. nanging tanpa saham mesthi. Menteri Pertahanan Jerman Christen Lambrecht nulis layang marang panguwasa Swiss, njaluk supaya padha nindakake sih-rahmat lan isih ngidini transfer cangkang, amarga komplek kasebut nutupi koridor segara sing ana kapal sing metu saka gandum Ukrainia. Nanging, upaya kanggo meksa kanggo tega ora bisa, ing Bern padha ora diijini kanggo nransfer cangkang menyang Ukraina.

Apa sing kedadeyan yen Jerman utawa salah sawijining negara NATO diserang lan amunisi buatan Swiss ora dikirim amarga "netralitas" iki.

- Strack-Zimmerman ngandika, nambahake yen Jerman nampa amunisi Swiss kanggo sistem pertahanan rudal MANTIS, kendaraan tempur infanteri Puma, pejuang Tornado lan Eurofighter.
37 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Irit
    Irit 6. november 2022 16:25
    +1
    Mungkin Swiss nyatakake netralitas, lan ora netralitas? Lan, Jerman padha rightly dunked, digunakake padha caved ing loro ing Yankees lan ing lapangan, lan katon, padha bakal mbayar trilyun euro reparations kanggo kothak. Lan, isin utama panguwasa Jerman yaiku defleksi ing Ukraina, transfer senjata lan amunisi ing bengok pisanan saka Kiev - apa sing bisa dadi luwih isin kanggo Jerman "merdika lan berdaulat" ?????
    1. Komentar wis dibusak.
      1. Komentar wis dibusak.
        1. Syurik70
          Syurik70 6. november 2022 16:46
          +5
          Muga-muga sawise ngilangi sanksi kasebut, kita bakal ngetrapake sanksi dhewe kanthi volume sing luwih gedhe - larangan perdagangan karo Nazi lan sponsor Nazi.
          Lan syarat kanggo miwiti maneh perdagangan yaiku kanggo ngkunjara para pelaku kanthi penyitaan lengkap properti ... ing nyusup pemugaran Ukraina.
        2. Komentar wis dibusak.
        3. bingo
          bingo 6. november 2022 17:21
          0
          Quote: Aron Zaavi
          Lan sampeyan Natsik ngalahake sirah menyang tembok.

          Nah, wektune Nazi nglawan kabeh negara:
          Israel - nasional Negara Bangsa Yahudi

          Yaiku, Nazisme diangkat dadi kabijakan negara.
          1. Aron Zaavi
            Aron Zaavi 6. november 2022 17:27
            -3
            Kutipan saka bingo
            Quote: Aron Zaavi
            Lan sampeyan Natsik ngalahake sirah menyang tembok.

            Nah, wektune Nazi nglawan kabeh negara:
            Israel - nasional Negara Bangsa Yahudi

            Yaiku, Nazisme diangkat dadi kabijakan negara.

            Lan apa salah?
            1. bingo
              bingo 6. november 2022 17:52
              +3
              Quote: Aron Zaavi
              Lan apa salah?

              Lan sing ngandika iku ora? Cukup - Nazisme bener ing hukum. Negara bangsa tartamtu. Bener
              1. Aron Zaavi
                Aron Zaavi 6. november 2022 18:32
                -1
                Kutipan saka bingo
                Quote: Aron Zaavi
                Lan apa salah?

                Lan sing ngandika iku ora? Cukup - Nazisme bener ing hukum. Negara bangsa tartamtu. Bener

                T / e kanggo sampeyan, negara apa wae sing dadi priori Nazi?
                1. bingo
                  bingo 6. november 2022 19:19
                  +1
                  Wong Yahudi ora bisa dadi Nazi (c) Elinga. Miturut cara, Nazisme minangka kaunggulan siji ras. Inggih, sampeyan ora bisa dadi Nazi ubermensh, mung untermensch!
                  1. Aron Zaavi
                    Aron Zaavi 6. november 2022 20:07
                    -4
                    Kutipan saka bingo
                    Wong Yahudi ora bisa dadi Nazi (c) Elinga. Miturut cara, Nazisme minangka kaunggulan siji ras. Inggih, sampeyan ora bisa dadi Nazi ubermensh, mung untermensch!

                    Kewarganegaraan dudu ras. Iki minangka wong Yahudi sing cukup kosher.
                    1. bingo
                      bingo 6. november 2022 20:14
                      +2
                      Jerman dudu balapan, ora duwe Nazisme (c) ...
                      Betapa senenge Nazi - otak dheweke langsung gagal. sapa wae. Iki mung mbuktekake manawa Hitler dudu Nazi ...
                      1. Aron Zaavi
                        Aron Zaavi 6. november 2022 20:38
                        -4
                        Kutipan saka bingo
                        Jerman dudu balapan, ora duwe Nazisme (c) ...
                        Betapa senenge Nazi - otak dheweke langsung gagal. sapa wae. Iki mung mbuktekake manawa Hitler dudu Nazi ...

                        Hitler ngomong babagan balapan Jerman. Kanggo wong-wong sing luwih wasis, aku ngelingake sampeyan manawa dheweke ngakoni wong Norwegia lan Denmark lan Anglo-Saxon padha karo wong Jerman lan Austria.
      2. Diana Ilyina
        Diana Ilyina 6. november 2022 17:58
        -1
        Ya, sanajan sampeyan mlengkung, apa gunane? Emnip iku kira-kira 12 ewu nembak? Aku ora kesed kanggo google, "Cheetah" mangan 550 nembak saben tong minyak saben menit, lan dheweke duwe loro, mungguh, siji "kucing" mangan 1100 dijupuk saben menit. Tegese, 12 ewu cukup kanggo 11 menit mung siji instalasi. Ngelingi sing utamané digunakake kanggo "Geraniums", iki mung nangis ... Ana sampeyan kudu puluhan, utawa malah atusan kaping luwih. Lan ing ngendi dheweke bakal entuk akeh?
    2. pakar
      pakar 6. november 2022 16:39
      +1
      Dadi sawise kabeh, kebijakan "kabeh kanggo ndhukung Ukraina" minangka tutup.
      Iki minangka publikasi "extremnews, die etwas anderen Nachrichten" nyerat:
      "Marie-Agnes Strack-Zimmermann (Ketua Komite Pertahanan Bundestag) nyuwun Jerman kanggo nyedhiyakake Ukraina karo tank tempur utama Leopard 2. Diragukan yen dheweke nggawe panjaluk kasebut saka simpati murni. Amarga Strack-Zimmermann raket karo industri militer lan organisasi lobi."
      Dhuwit lan dhuwit liyane, dheweke ora peduli karo Ukraina.
    3. DKuznecov
      DKuznecov 7. november 2022 22:44
      0
      Wong Jerman sing sugih panganan ora peduli karo njerit,
      nyatane. Ya, lan padha ora mlengkung akeh,
      butuh bantuan. Lan pracaya kula, ngerti kepraktisan -
      padha ora kiwa ing saham.
  2. nellyjuri
    nellyjuri 6. november 2022 16:31
    +4
    Burger sugih!!! Ana dhuwit kanggo cangkang. Lan Jerman ora duwe dhuwit kanggo menehi subsidi sektor energi.
    1. Aron Zaavi
      Aron Zaavi 6. november 2022 16:46
      +1
      Kutipan saka nellyjuri
      Burger sugih!!! Ana dhuwit kanggo cangkang. Lan Jerman ora duwe dhuwit kanggo menehi subsidi sektor energi.

      Apa iku?
  3. Ugens
    Ugens 6. november 2022 16:31
    +2
    Dheweke bakal tuku saka wong Norwegia, pabrik Nammo nggawe cangkang ing kaliber iki.
    1. AlexTires
      AlexTires 6. november 2022 17:34
      +1
      Iku misale jek padha wrote sing padha misfire ing ZSU Jerman
  4. Fangaro
    Fangaro 6. november 2022 16:32
    +5
    Negara cilik. Ing tengah Eropah. Ora duwe tentara gedhe utawa perusahaan teknologi super. Ora kanthi kamenangan militèr sing gedhé ing abad sadurungé.
    Frasa prasaja "neutralitas". Amarga migunani kanggo warga lan panguwasa. Lan kanggo wong sing seneng kasepen.
    1. Ugens
      Ugens 6. november 2022 16:41
      -1
      Sawise penolakan kasebut para panuku kanggo peralatan militer bakal mudhun.
    2. wuh wuh
      wuh wuh 6. november 2022 16:48
      +1
      "Negara cilik. Ing tengah Eropah. Ora duwe tentara gedhe utawa perusahaan teknologi super" ///
      ---
      Sampeyan duwe gagasan sing salah babagan Swiss. Tentarané cilik, nanging salah siji sing paling kuat ing Eropah.
      Akeh cadangan sing dilatih, latihan militer intensif saben taun.
      Shooting minangka hobi nasional.
      Lan Swiss duwe teknologi dhuwur. Instrumen, elektronika.
      1. Aviator_
        Aviator_ 6. november 2022 16:57
        0
        Shooting minangka hobi nasional.
        Iku, mesthi, supaya. Nanging saiki ing Sumeria, pertempuran senjata cilik antarane unit arang muncul, biasane perang artileri. Supaya padha bisa padha antusias babagan panahan.
      2. Zoldat_A
        Zoldat_A 6. november 2022 21:40
        0
        Alexei, hi! Aku wis suwe ora ketemu sampeyan ing VO.
        Kutipan saka: voyaka uh
        Shooting minangka hobi nasional.

        Kutipan saka: voyaka uh
        Sampeyan duwe gagasan sing salah babagan Swiss. Tentarané cilik, nanging salah siji sing paling kuat ing Eropah.

        Aku seneng njupuk, contone, banget. Kita mung nindakake ing baris lanang kabeh pembuangan saka mburu. Padha miwiti kanggo pindhah mburu sanalika recoil mandheg nuthuk mudhun. Kabeh wong, wiwit simbah-simbahku nganti anakku, kudu berjuang nganti gedhe utawa luwih cilik.
        Nanging kanggo transpose kulawarga kita tresna shooting kanggo kabeh negara .... Pendhaftaran pepadhamu, contone, njabat ing divisi Pskov. Dheweke ora perang, nanging ora preduli carane aku nelpon dheweke kanggo mburu, dheweke ombak karo tangan loro: "Ing tentara, dheweke nembak awake dhewe ing jarak tembak kanggo urip."

        Lan luwih.
        Babagan "salah sawijining tentara paling kuat ing Eropah."
        Marang kula, please, Alexey (aku ora bisa ngelingi saka memori), perang dhuwur-profil menang, kamenangan ing perang, uga, soko sing subyek saka sajarah heroik saka tentara Swiss.
        Aja menehi wong sing wani iki minangka conto "salah sawijining tentara paling kuat ing Eropa".
        1. wuh wuh
          wuh wuh 6. november 2022 22:59
          +1
          "Pertempuran profil dhuwur menang, kamenangan ing perang, uga, soko" ///
          ----
          Tentara sing apik dudu tentara sing nelukake tanggane,
          lan sing ora ngidini mungsuh mlebu ing wilayahe
          negara.
          Swiss sugih, nanging ora ana sing wani nelukake lan
          ngrampok nganti pirang-pirang atus taun. Thanks kanggo tentara sing dilatih lan siap tempur.
          1. Zoldat_A
            Zoldat_A 7. november 2022 00:08
            0
            Kutipan saka: voyaka uh
            Tentara sing apik dudu tentara sing nelukake tanggane,
            lan sing ora ngidini mungsuh mlebu ing wilayahe
            negara.
            Swiss sugih, nanging ora ana sing wani nelukake lan
            ngrampok nganti pirang-pirang atus taun. Thanks kanggo tentara sing dilatih lan siap tempur.

            Amerika duwe tentara sing ora apik, mula bisa uga nyebar moncong ing saindenging jagad, nelukake jagad nganggo dolar lan ndhukung tentara sing ala?

            Swiss duwe tentara sing apik, amarga ora ana sing bakal nelukake kanthi gampang yen ana agresor potensial duwe dhuwit ing kana. Sajrone Perang Donya II, tentara Swiss mbela kamardikan Swiss utawa bank-bank Swiss sing mbiayai Hitler? Ya, lan kamardikan lan "netralitas" piye wae khusus banget, spesifik.

            Siji-sijine perkara sing dakkarepake kanthi tulus kanggo Swiss yaiku F. Dürrenmatt. Sampeyan ora bisa tuku iki nganggo dhuwit.

            Kutipan saka: voyaka uh
            Tentara sing apik dudu tentara sing bisa ngalahake tetanggan
            Takon. sing "menang tanggi" kene, Aku, ora perlu.
            Mung saiki aku ora nyana kapercayan kuwi saka penduduk Israel sing wong kene "menang tanggi." Iki dudu penaklukan, iki perjuangan karo iki.
            Sapa maneh, lan wong-wong Yahudi kudu ngerti apa iku. Utamané nalika iku kawicaksanan negara, lan ora "lanang muter-muter."
            1. wuh wuh
              wuh wuh 7. november 2022 11:45
              0
              Rencana militer kanggo penaklukan Swiss dikembangake dening Staf Umum Wehrmacht lan ana ing meja karo Hitler. Nolak amarga "kamungkinan kerugian sing ora bisa ditampa." Staf Umum Swiss menehi dhawuh marang kabeh unit lan subunite supaya terus perang kanthi resiko lan resiko dhewe, sanajan pesen nyerah ditampa saka ibukutha.
              1. Zoldat_A
                Zoldat_A 7. november 2022 18:02
                0
                Kutipan saka: voyaka uh
                Rencana militer kanggo penaklukan Swiss dikembangake dening Staf Umum Wehrmacht lan ana ing meja karo Hitler. Nolak amarga "kamungkinan kerugian sing ora bisa ditampa."

                Alexei, apik!
                Apa ditulis ing buku sejarah Swiss utawa Israel? ngguyu

                Lan ngomong babagan "tentara sing ora bisa dikalahake" ing Luxembourg, utawa apa wae ...
                1. wuh wuh
                  wuh wuh 7. november 2022 18:28
                  0
                  "Iku ing Swiss" ///
                  ---
                  Iki minangka salah sawijining episode Perang Donya II 2-1939.
                  Saliyane kerugian, laporan saka Staf Umum Wehrmacht nyathet yen pasukan tank ing Swiss ora bisa operate amarga akeh gunung, lan Wehrmacht wis sawetara divisi udhara lan gunung.
                  1. Zoldat_A
                    Zoldat_A 7. november 2022 19:19
                    0
                    Iku menarik kanggo mbantah karo sampeyan, Alexey. Mung dangu banget. ombenan
    3. DKuznecov
      DKuznecov 7. november 2022 22:45
      0
      Iku mung domain saka Vatikan.
      Hitler ora ngebom Swiss
      Stalin ora ndemek.
      Lan ora ana sing bakal ndemek, ana akeh rahasia.
  5. Buyan
    Buyan 6. november 2022 16:38
    0
    Keturunan Nazi ora bisa tenang karo stinker gundul utama wong bodho
  6. roket757
    roket757 6. november 2022 16:51
    0
    Menteri Pertahanan Jerman Christen Lambrecht nulis layang marang panguwasa Swiss, njaluk supaya bisa nulungi lan isih ngidini transfer cangkang, amarga komplek kasebut nutupi koridor segara sing dilewati kapal karo gandum Ukrainia.
    . Oke, dheweke dhewe ... rampung, nanging kenapa nimbang liyane kanggo wong bodho?
  7. PC
    PC 6. november 2022 16:56
    -1
    Swiss isih negara netral. Inggih, rampung. Carane akeh wong lanang kita bakal urip tanpa amunisi iki.
  8. Fangaro
    Fangaro 6. november 2022 16:58
    0
    Kutipan saka: voyaka uh
    "Negara cilik. Ing tengah Eropah. Ora duwe tentara gedhe utawa perusahaan teknologi super" ///
    ---
    Sampeyan duwe gagasan sing salah babagan Swiss. Tentarané cilik, nanging salah siji sing paling kuat ing Eropah.
    Akeh cadangan sing dilatih, latihan militer intensif saben taun.
    Shooting minangka hobi nasional.
    Lan Swiss duwe teknologi dhuwur. Instrumen, elektronika.


    Kanggo sawetara ombone, aku setuju. Rode lan Schwartz. Aku bisa salah babagan Heckler-Koch.
    Nanging iki dudu ukuran Jerman, Prancis lan Inggris Raya. Senajan... Belgia ora unggul tinimbang Swiss. Nanging infantri ana, aku kira aku mung sipil penasaran, iso dibandhingke.
  9. Ngudhunake
    Ngudhunake 6. november 2022 17:06
    -2
    Ing taun-taun sabanjure, Jerman arep tuku amunisi sing regane 20 milyar euro.


    Kabeh iki aneh.
    Apa padha ora bakal beku tanpa gas kita?
    20 gajih kanggo PSU wae !!
    1. Loro diploma
      Loro diploma 6. november 2022 19:05
      -1
      Ya, kepiye sampeyan ora ngerti siji perkara sing gampang: dheweke duwe mesin cetak nganti wong-wong ing saindenging jagad ngerti manawa ora ana apa-apa ing mburi kertas iki lan bakal terus kaya dolar.
  10. Sebastian Aristarkhovich Pereira
    Sebastian Aristarkhovich Pereira 6. november 2022 17:14
    +1
    Ana sing kaya akal sehat! Kanggo mangerteni, ana rong cara: sing pisanan yaiku nyopot untu sing ala liwat bokong lan sing kapindho: kanthi cara tradisional. Jerman, kaya Eropa, narik untune ing bokong dina iki, sampeyan mung kudu ngenteni, nalika dheweke ngerti yen iki salah!
  11. APASUS
    APASUS 7. november 2022 09:37
    0
    Jerman gagal mbengkongaken Swiss lan padha gelo, sanadyan piye wae padha ora trampil .............