Review militèr

Polandia nandatangani kontrak pungkasan kanggo tuku multi-kaliber Korea Selatan MLRS K239 Chunmoo

87
Polandia nandatangani kontrak pungkasan kanggo tuku multi-kaliber Korea Selatan MLRS K239 Chunmoo

Persetujuan kerangka antarane Kementerian Pertahanan Polandia lan Korea Selatan, sing ditandatangani ing Oktober taun iki, wis dadi kontrak pungkasan, miturut tentara Polandia bakal nampa modular multi-kaliber MLRS K239 Chunmoo. Dokumen kasebut ditandatangani ing Warsaw tanggal 4 November.


Miturut perjanjian sing ditandatangani, Korea Selatan bakal nyedhiyakake Polandia kanthi sistem roket peluncuran kaping 218 K239 sing diprodhuksi dening Hanwha Aerospace. Pangiriman bakal ditindakake wiwit taun 2023 nganti 2027, kanthi 70 unit liyane bakal diprodhuksi ing Polandia. Mangkono, total, Polandia bakal nampa 288 K239 Chunmoo MLRS.

Saliyane instalasi dhewe, Warsaw uga bakal nampa kit logistik lan latihan, sawetara ewu pluru tliti dhuwur lan technical support. Bebarengan karo MLRS, loro rudal presisi dhuwur sing dipandu 239-mm kanthi sistem panuntun satelit inersia kanthi jarak tembak 80 km, lan rudal 600-mm kanthi jarak nganti 290 km, sing isih dikembangake, dikirim. Ing mangsa ngarep, Polandia ngrancang ngasilake amunisi biasa ing perusahaan dhewe.

Sistem roket K239 Chunmoo (K-MLRS) iku sejatine tiron Korea Selatan saka MLRS MLRS Amerika. Minangka blog bmpd nyaranake, tuku sistem Korea Kidul disebabake dening penolakan AS nyedhiyakake Polandia luwih saka 142 M500 HIMARS MLRS. Rencana kasebut bola-bali diumumake ing Warsawa. Saiki, tinimbang MLRS Amerika, Polandia bakal nggunakake Korea Selatan.

Peluncur K239 MLRS biasane nggawa rong unit enem tembakan kanggo modul tembak. Bisa nggunakake roket unguided 230-mm KM26A2 kanthi jangkauan nganti 45 km, rudal presisi dhuwur sing dipandu 239-mm kanthi jarak tekan 80-85 km, uga bisa nggunakake roket 131-mm K33 tanpa arah. jarak 36 km saka MLRS K136 Koryoong Korea Kidul lawas.
Foto sing digunakake:
Hanwha
87 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. nikel
    nikel 7. november 2022 09:58
    -5
    Lan apa babagan Hymars? Dhuwit ora cukup: Bener. Sampeyan kudu mbayar ing emas, ora zlotys.
    1. neworange88
      neworange88 7. november 2022 10:05
      +8
      Ora bakal cukup Himars kanggo kabeh wong. Antrian kanggo wong-wong mau wis dijadwalake pirang-pirang taun ing ngarep lan Polandia adoh saka sing pertama, saliyane, tentara Amerika uga kudu nambah nomer kasebut sawise transfer menyang Ukraina, mula dheweke mutusake. kanggo tuku analog Korea Kidul Nanging aku kepingin weruh carane iku arep karo kita karo produksi massal Tornado-S, Uragan-1M lan dipandu pluru kanggo wong-wong mau, contone, ing 120 km lan 200-250 km?
      1. nikel
        nikel 7. november 2022 11:10
        -5
        Kanggo tujuan apa sampeyan kasengsem? Apa informasi rahasia kudu digawe umum?
        1. reptil
          reptil 7. november 2022 11:18
          +3
          Kutipan: nikel
          Lan kudu informasi rahasia

          Kaya sing dituduhake ing kene, informasi kasebut ora kudu rahasia.
          1. nikel
            nikel 7. november 2022 11:38
            -3
            Sapa sing nuduhake? Ing kasus apa wae, iki minangka prerogatif saka Kementerian Pertahanan.
            1. reptil
              reptil 7. november 2022 11:43
              +1
              Kutipan: nikel
              Sapa sing nuduhake?

              Penulis artikel.
              1. nikel
                nikel 7. november 2022 11:57
                0
                Penulis artikel nang endi wae krungu apa sing ditulis. Siji mung bisa ngira apa sing ana ing dokumen kasebut.
      2. Elissa Mare
        Elissa Mare 9. november 2022 10:40
        0
        Apa sijine kabeh kertu ing meja? Iya, Sev. Korea, Aku, ora bakal ngadeg sisih uga!
    2. Murmur 55
      Murmur 55 7. november 2022 10:06
      +8
      Nikeleum hi, lan kenapa instalasi iki luwih elek tinimbang Chimeras? Ditambah produksi ing wilayahe, Washington ora ngidini pambangunan pabrik Hymers. Inggih, padha nemu cara.
      1. angin adhem
        angin adhem 7. november 2022 10:25
        +7
        Kutipan: Murmur 55
        lan kenapa instalasi iki luwih elek tinimbang Chimeras?

        Mung luwih apik. Loro kompartemen kanggo paket tinimbang siji, nomenklatur rudal USA + Korea Selatan + NATO.
      2. nikel
        nikel 7. november 2022 11:12
        0
        Aku ora ngerti, Ropot. Apa dheweke nemokake utawa ora, mesthine kudu ngomong miturut kahanan sing berkembang karo dheweke.
    3. reptil
      reptil 7. november 2022 10:06
      +7
      Kutipan: nikel
      Lan apa babagan Hymars?

      Lan ora akeh haimar sing diprodhuksi supaya bisa nyedhiyakake 2027 potong menyang Polandia ing taun 500. Dheweke mung bakal nambah produksi nganti 96 unit saben taun.
      1. neworange88
        neworange88 7. november 2022 10:10
        0
        Ing Korea Kidul uga, 500 MLRS ora bakal diprodhuksi kanggo Polandia nganti 2027.
        . Miturut perjanjian sing ditandatangani, Korea Selatan bakal nyedhiyakake Polandia kanthi sistem roket peluncuran kaping 218 K239 sing diprodhuksi dening Hanwha Aerospace. Pangiriman bakal ditindakake wiwit taun 2023 nganti 2027, kanthi 70 unit liyane bakal diprodhuksi ing Polandia. Mangkono, total, Polandia bakal nampa 288 K239 Chunmoo MLRS.


        Kita kudu nggawe algoritma sing efektif kanggo ngrusak Himars / Chunmoo MLRS kanggo saben petugas pemadam kebakaran. Kanggo iki, intelijen kudu dikembangake kanggo ndeteksi lan target MLRS kasebut lan kanthi cepet nyirnakake online. Iku bab kaslametané kanggo kita.
        1. solar
          solar 7. november 2022 10:15
          +6
          Malah sawetara rolas ing Ukraina dadi faktor penting. Lan ing kene kita ngomong babagan telung atus mung Korea
          1. neworange88
            neworange88 7. november 2022 10:23
            +4
            Lemah dadi siap kanggo nglawan wong-wong mau. Peralatan pengintaian, sebutan target online kudu dikembangake, satelit sing padha, UAV lan uga senjata sing murah, nanging kanthi tliti dhuwur, dadi ASP, kayata X-MD, X-UAV, X -50 utawa projectiles tliti dhuwur kanggo MLRS Tornado-S, Uragan-1M lan bedhil poto-propelled, padha Krasnopol-D, Centimeter, Edge Lan ora kaya kita larang Iskander-M murub ing padha Ukrainia Buk-M1. larang kanggo njupuk saka Iskander-M OTRK, DBK Bastion Onyx kanggo kendaraan lapis baja lan sistem pertahanan udara. Kita butuh gaman sing presisi, nanging luwih murah. Ya, paling ora Kh-29TD, Kh-38, Product-305 sing padha, BBP Lancet-3, Cube, Geranium-2 lan pangembangan luwih lanjut, modifikasi kanthi relatif. inexpensive , nanging efektif long-macem, dhuwur-tliti gaman online.
            1. Murmur 55
              Murmur 55 7. november 2022 10:51
              0
              neworange88 hi, ana akeh sing PERLU iki, utamané ing cahya saka NWO. Para pejuang kita butuh akeh saka peralatan digawe DOMESTIK sing berkualitas nganti pengintaian satelit online, kompleks industri militer kita butuh 100% substitusi impor, lan ora ing kertas ing mangsa ngarep, nanging ing kene lan saiki.
            2. nikel
              nikel 7. november 2022 11:20
              -1
              Lemah? Akhir-akhir iki wis ilang. Salah siji senjata iki ora nyerang, nanging sejatine sifate pertahanan, utawa mung wektu kanggo pariwara wis rampung. Utawa kanthi tekane Geranium, risiko ilang keajaiban iki saya tambah.
              1. solar
                solar 7. november 2022 11:27
                +2
                Lan apa, ana kasus sing dikonfirmasi kanthi objektif babagan kerugian kasebut?
                1. nikel
                  nikel 7. november 2022 11:32
                  -3
                  Apa sampeyan njamin yen ora ana kerugian? Ora, yen sampeyan ujar manawa kabeh iku utuh lan nyedhiyakake dermaga. Carane siap?
                  1. solar
                    solar 7. november 2022 12:40
                    +2
                    Aku njamin yen ora ana bukti yen ana kerugian.
                    1. nikel
                      nikel 7. november 2022 12:54
                      -4
                      Apa sampeyan njamin bukti yen ora ana kerugian? Kene, please nyelehake kula link kanggo kabeh haimars, por sih!
                      1. JagerRock
                        JagerRock 9. november 2022 10:34
                        0
                        Aja dolanan wong bodho. Ora ana bukti karusakan, supaya sampeyan bisa tenang
                    2. reptil
                      reptil 7. november 2022 12:59
                      -1
                      Kutipan saka solar
                      Aku njamin yen ora ana bukti yen ana kerugian.

                      Angkatan Bersenjata Ukraina nglaporake babagan karusakan dening "Kaliber" ... replika kayu M142, khusus digawe minangka umpan.
                      1. solar
                        solar 7. november 2022 14:47
                        +4
                        Malah wong bodho sing pungkasan ngerti yen ana bukti nyata karusakan, mesthine wis suwe diumumake.
                        Nah, sing paling anyar mbok menawa ora bisa dimangerteni.
                      2. nikel
                        nikel 9. november 2022 12:19
                        -1
                        Inggih banjur nuduhake kula bodho paling anyar. Iku menarik kanggo ndeleng conto kuwi. Aku bakal nguciwani sampeyan, nanging paling ora ngerti apa Topvar. Lan sing terakhir, kaya sing sampeyan ucapake, luwih-luwih ora ngerti babagan keajaiban jagad iki.
                      3. solar
                        solar 9. november 2022 14:49
                        0
                        Inggih, sing pungkasan mesthi guess.
                      4. nikel
                        nikel 9. november 2022 16:08
                        -1
                        Apa sampeyan bisa nuduhake aku sing pungkasan? Jeneng ngarep, jeneng mburi, ngendi dheweke manggon, apa sing ditindakake?
              2. reptil
                reptil 7. november 2022 11:29
                -1
                Kutipan: nikel
                Akhir-akhir iki wis ilang.

                "Apa informasi rahasia kudu digawe umum?"

                Bubar, komisaris militèr umume ngilangi kesempatan kanggo nyebarake babagan kedatangan. Ya, sampeyan ora percaya karo laporan Angkatan Bersenjata Ukraina.
                1. nikel
                  nikel 7. november 2022 11:34
                  -1
                  Koresponden militer isih pitik tanpa sirah. Salah siji Lapin iki whitewashed ing paduan suara, utawa kahanan sing ditafsiraké beda.
                2. arkadiyssk
                  arkadiyssk 8. november 2022 10:56
                  0
                  Wartawan militer, nyatane, ora tau duwe, dheweke dudu pejabat MORF. Amarga ana angger-angger kanggo saben wong nglarang publikasi kerugian sajrone perang, iki cara kerjane.
          2. nikel
            nikel 7. november 2022 11:18
            +1
            Bebener? Dheweke wis ilang sawetara wektu saiki. Ora kanggo tentrem, kabeh wong terus ngalahake. Nanging piye wae, saka tingkat bocah sing nggumunake, dheweke mlumpat ing endi wae menyang javelin.
            300 ana ing sawetara game komputer. Urip nyata beda karo urip komputer.
        2. reptil
          reptil 7. november 2022 10:18
          +1
          Kutipan saka: neworange88
          Ing Korea Kidul uga, 500 MLRS ora bakal diprodhuksi kanggo Polandia nganti 2027.

          Kutub rencana tuku loro. Secara total, bisa uga 500 bakal metu.
        3. wong pinter
          wong pinter 8. november 2022 04:01
          0
          Ing Korea Kidul uga, 500 MLRS ora bakal diprodhuksi kanggo Polandia nganti 2027.

          K239 Chunmoo duwe 2 bungkus, M142 HIMARS duwe 1 bungkus. 500 M142 HIMARS padha karo salvo 250 K239, lan padha rencana tuku 288 mau.
    4. Fizik13
      Fizik13 7. november 2022 10:52
      0
      Kutipan: nikel
      Lan kepiye babagan Hymars? ...

      Highmars larang banget, butuh wektu suwe kanggo ngasilake, lan Amerika ora pengin ngosongake cadangane.
      Ana akun Kaukasus Kidul iku salah siji saka Amerika ing bagean saka perusahaan iki (produksi MLRS, tank lan bedhil poto-propelled kanggo Polandia, etc.), utawa padha duwe suap apik, kaya kita supaya sampeyan menyang Eropah. pasar - mbayar. Bonus liyane saka kabeh iki yaiku penutupan pasar Eropa kanggo produsen senjata Eropa lan degradasi.
    5. Elissa Mare
      Elissa Mare 9. november 2022 10:39
      0
      Oh, carane padha downvoted sampeyan .. sawetara tenan natoni mripate) Nyekel plus!
  2. yowis
    yowis 7. november 2022 10:00
    +6
    Kabeh Belarus lan wilayah Kaliningrad bakal ditembak. Bab iku sampah.
    1. ZIF122
      ZIF122 7. november 2022 10:12
      +6
      Ya, iki bisnis serius! 218 unit lan 70 liyane bakal ngasilake 288 MLRS modern kanthi 12 misil saben! Ya, wong Polandia wis siyap-siyap!
    2. nikel
      nikel 7. november 2022 11:21
      -5
      Kene setan ing rincian. Yen ana konflik, apel bakal mabur ing kana. Lan sawise iku, mung awu radioaktif bakal njupuk.
  3. Aron Zaavi
    Aron Zaavi 7. november 2022 10:00
    + 13
    Iki minangka pratelan sing kuat kanggo nggawe artileri paling apik ing Eropa.
    1. angin adhem
      angin adhem 7. november 2022 10:23
      + 10
      Quote: Aron Zaavi
      Iki minangka pratelan sing kuat kanggo nggawe artileri paling apik ing Eropa.

      Kanthi akeh tank, operator personel lapis baja / kendaraan tempur infanteri, artileri sing dituku, dheweke duwe aplikasi kanggo dadi tentara darat paling apik ing Eropa.
      1. neworange88
        neworange88 7. november 2022 10:38
        -2
        Apa padha ngarahake menyang panggonan Ukraina? ngguyu Ing endi tentara paling kuat ing Eropah saiki?
        1. Misha Jujur
          Misha Jujur 7. november 2022 10:44
          +1
          Kutipan saka: neworange88
          Ing endi tentara paling kuat ing Eropah saiki?

          Luwih saka nem sasi, kanthi sukses sing beda-beda, wis nahan Tentara Perdamaian 2 hi
          1. neworange88
            neworange88 7. november 2022 10:49
            +1
            Kanthi sukses sing beda-beda, BMP-1 kuna sing lagi wae dijaluk saka Yunani langsung dibuwang menyang ngarep, yen ora, bakal ana truk pickup tinimbang BMP, amarga meh kabeh peralatan dibuwang, lan pasokan peralatan Barat. jelas ora cukup kanggo nggawe kerugian Ya ing sawetara sektor ngarep, nganti 70% minangka tentara bayaran, amarga sawise gelombang mobilisasi kaping 11 ing Angkatan Bersenjata Ukraina ora cukup prajurit.
            1. Negro
              Negro 7. november 2022 11:03
              +3
              Kutipan saka: neworange88
              Kanthi sukses sing beda-beda, BMP-1 kuna sing lagi wae dijaluk saka Yunani langsung dibuwang ing ngarep, yen ora, bakal ana truk pickup tinimbang BMP, amarga meh kabeh peralatan dicopot, lan pasokan peralatan Barat. jelas ora cukup kanggo ngimbangi kerugian

              Inggih, ing Polandia, lan prabédan saka Ukrainians, lan mutusaké kanggo njupuk care saka iku ing advance.
            2. arkadiyssk
              arkadiyssk 8. november 2022 10:59
              0
              Lan apa sing sampeyan seneng? Sing mungsuh ing BMP-1 lan Pickup karo understaffing ing pasukan ora bisa dijupuk ing sembarang cara? Utawa kabeh sing sampeyan tulis - fiksi?
          2. nikel
            nikel 7. november 2022 11:23
            -1
            Lan kenapa Rusia - Tentara 2 ing Donya? Nah, tanpa inti? China bakal luwih serius, kaya. Aku mikir yen Turki luwih kuwat tinimbang tanah kita. Iran durung dianggep.
            1. arkadiyssk
              arkadiyssk 8. november 2022 11:02
              0
              14.07.2021 17: 59
              Shoigu: Tentara Rusia duwe persentasi senjata lan peralatan modern paling dhuwur ing donya
              Ivan Petrov
              Angkatan bersenjata Rusia saiki duwe persentasi paling dhuwur saka senjata modern lan peralatan militer ing antarane kabeh tentara ing donya. Data kasebut ing dina Rebo sajrone lelungan kerja menyang Rostov-on-Don diwenehake dening Menteri Pertahanan Rusia Jenderal Angkatan Darat Sergei Shoigu. Miturut dheweke, Angkatan Bersenjata Rusia wis tekan meh 71 persen, lan iki minangka persentasi paling dhuwur saka senjata modern lan peralatan militer ing antarane tentara ing saindenging jagad.
              1. nikel
                nikel 8. november 2022 15:49
                0
                Man, sampeyan ruffling? Tugase Shoigu yaiku muji tentara.
        2. reptil
          reptil 7. november 2022 11:20
          0
          Kutipan saka: neworange88
          Apa padha ngarahake menyang panggonan Ukraina? ngguyu Ing endi tentara paling kuat ing Eropah saiki?

          "Tentara paling kuat ing Eropa" dudu Turki?
          1. neworange88
            neworange88 7. november 2022 11:34
            0
            Ya, Turki luwih saka Timur Tengah tinimbang Eropa. Peta Timur Tengah.


            1. nikel
              nikel 7. november 2022 12:03
              +1
              Turki isih Asia Kulon. Timur Tengah diwiwiti karo Suriah.
              1. neworange88
                neworange88 7. november 2022 12:12
                0
                Timur Tengah gaya Barat.Timur Tengah.



                1. nikel
                  nikel 7. november 2022 12:57
                  +1
                  Aku ora peduli karo lantern menyang cara kulon. Aku ngomong yen Turki dudu Timur Tengah. Lan supaya mediocrity iki nglukis apa wae sing dikarepake.
                  1. Komentar wis dibusak.
                  2. neworange88
                    neworange88 7. november 2022 13:10
                    0
                    Kok kowe ora seneng banget karo jeneng Timur Tengah, Timur Tengah lan seneng banget karo jeneng Asia Barat, Turki uga kadhangkala disebut Asia Minor.
                    1. nikel
                      nikel 7. november 2022 18:43
                      +1
                      Iku ora bab jeneng, nanging bab inconsistency. Turki pancen Asia Kulon. Ana titik paling kulon ing Asia - Cape Baba utawa Babakale.
  4. Murmur 55
    Murmur 55 7. november 2022 10:03
    +3
    Yen kabeh paramèter ing artikel bener, banjur Polandia tenan tuwuh taring lan cakar, kaya utawa ora, Hymers nuduhake yen serangan akurat luwih efektif tinimbang serangan ing wilayah.
    1. nikel
      nikel 7. november 2022 11:25
      -2
      Lan apa gunane Hymars yen nukleus digunakake? Sawetara konflik ing Ukraina nggawe kesimpulan sing salah. Hymars, kanthi cara, ora bisa digunakake ing babagan wilayah, nanging kanggo tujuan tartamtu. Ing kothak Hurricane lan Tornado.
  5. IVZ
    IVZ 7. november 2022 10:12
    +8
    Aku pengin maneh narik kawigaten manungsa waé menyang kabin wojo PU. Lan sawise kabeh, iki minangka sistem jarak jauh, lan ing negara kita malah conto "garis ngarep" mung nglindhungi faktor meteorologi. Iki persis nalika "donya ora kebak wong bodho." Lan ana ora perlu kanggo pirembagan bab rusak saka mobilitas sasis lan expediency taktik, iku luwih apik kanggo pirembagan karo petungan ing NWO.
  6. Mint Gingerbread
    Mint Gingerbread 7. november 2022 10:15
    +1
    Sadurunge Polandia senjata dhewe, konflik ing Ukraina kudu rampung.
    1. Murmur 55
      Murmur 55 7. november 2022 10:31
      0
      Mint Gingerbread hi, ora mungkin ing 8 sasi gelut ora ana prasyarat sing bakal rampung.
      1. gerilya707
        gerilya707 7. november 2022 11:36
        0
        Kahanan sing aneh iki, aku mung teka saka saiki wilayah kita, akeh peralatan lan pasukan sing konsentrasi ing mantan tapel wates, lan kabeh iku nunggu soko, ngomong karo wong lanang, akeh peserta ing spring bagéan saka dhewe, banjur mundur total menyang cadangan kanggo tapel wates , jumlah ageng peralatan didandani. Lan yen sampeyan nganggep kontingen sing akreditasi ing Republik Belarus, mula ana sing jelas
        1. JagerRock
          JagerRock 9. november 2022 10:38
          0
          Ya, saka Belarus kanggo rush liwat rawa lan alas ing sadawane tapel wates karo Polandia. Rencana apik, muni banget dipercaya
          1. gerilya707
            gerilya707 9. november 2022 16:18
            0
            Bukak peta lan deleng dawa tapel wates antarane Belarus lan Dill
          2. gerilya707
            gerilya707 9. november 2022 16:23
            0
            3 km, miturut Komite Border Negara, dawane Border Negara. Kalebu: karo Federasi Rusia - 617 km, karo Uni Eropa - 1 km, karo Ukraina - 283 km, karo Republik Polandia - 1 km, karo Republik Lithuania - 250 km, karo Republik Latvia - 1 km. .
    2. evgen81
      evgen81 7. november 2022 10:31
      0
      Nalika iku, kita kudu nyengkuyung kabeh, mung sing bakal mungkasi. Lan bisa nggawe konflik anyar. Kurang peralatan tentara kita dadi faktor provokasi kanggo dheweke.
    3. Vladimir80
      Vladimir80 7. november 2022 10:39
      0
      iki kudune wis dipikir limang taun kepungkur, ... masalah sing ing ndhuwur malah saiki padha katon ora ngerti apa-apa lan ngarep-arep kanggo tekan persetujuan ...
  7. barbiturat
    barbiturat 7. november 2022 10:19
    -3
    Hymars lan MLRS liyane kanthi rudal GPS presisi dhuwur kasebut apik yen ana konstelasi satelit pengintaian, komunikasi lan posisi + armada UAV berteknologi tinggi sing abot, yaiku, pangarep-arep kanggo Amerika Serikat, mula iki pancen kuat. alat kanggo njabut dhasar sumber, markas lan unit piyambak ing panyebaran tataran, nanging yen pedhut perang dianggo lan njupuk murni kemampuan Polandia kanggo pengintaian saka target ...
    1. Murmur 55
      Murmur 55 7. november 2022 10:55
      +2
      barbiturat hi, pangarep-arep padha kanggo perang elektronik kita lan saka kabeh wesi miber apa sing arep, lan padha (yaiku, mungsuh) malah ceret listrik ora bisa, uga, CBO wis diwiwiti lan? Ora ana perintah kanggo nglamar? Utawa ora bisa?
      1. barbiturat
        barbiturat 8. november 2022 10:18
        0
        Sa adoh aku ngerti, iku prakteke mokal kanggo nindakake soko karo perang elektronik kene. Pancen angel banget kanggo macet utawa nggawe owah-owahan ing sinyal sing dienkode saka satelit, utamane amarga panrima (Haymars) dumunung puluhan kilometer saka garis ngarep lan roket kasebut dhewe, sawise diluncurake, mboko sithik munggah nganti 20 km lan dhuwure. malah harder kanggo sijine gangguan antarane iku lan satelit ... Aku iku ora bisa , utawa kuwi sampah dhuwit sing game ora worth lilin.
    2. Griboyedoff
      Griboyedoff 8. november 2022 09:09
      0
      Apa sampeyan ngarepake yen Polandia ora bakal duwe dhukungan "informasi" saka Amerika Serikat? Ing konflik karo Rusia, Amerika Serikat bakal menehi Polandia ora kurang, nanging luwih akeh pitulungan saka Rusia. Ing kahanan saiki, ora bisa mbayangno konflik antarane Polandia lan Rusia ing ngendi Polandia ora didhukung dening anggota NATO liyane.
      1. barbiturat
        barbiturat 8. november 2022 10:29
        0
        Aku mikir yen ana konflik karo Polandia, mula bakal ana sanksi Amerika Serikat lan NATO, yaiku perang nuklir skala penuh. Ing kana, tarif bakal beda-beda langsung, lan ora mboko sithik mundhak, kaya ing Ukraina
    3. solar
      solar 9. november 2022 15:04
      0
      njupuk murni Kapabilitas Polandia kanggo target pengintaian

      lan sampeyan njupuk kemampuan NATO, ora Polandia
  8. rotmistr60
    rotmistr60 7. november 2022 10:20
    +1
    Korea Kidul nyuplai 218 peluncur roket K239 menyang Polandia
    Ora bisa ditindakake karo Amerika amarga alasan teknis (mbokmenawa dijaluk ngluwihi kemampuan sing kasedhiya), mula dheweke nemokake cara kanggo ngatasi masalah kasebut liwat wong Korea. Polandia dimiliterisasi kanthi cepet kanggo nggayuh tujuan egois dhewe.
  9. kirill1971
    kirill1971 7. november 2022 10:26
    -1
    ana pangarep-arep kanggo Amerika Serikat - mesthi ana, lan iki ora pangarep-arep, nanging distribusi tartamtu saka tanggung jawab antarane negara NATO. Ora ana negara siji (uga, kajaba Amerika Serikat) sing bisa nindakake kabeh ... lan kenapa nggawe klompok melolong ing orbit nalika sekutu paling cedhak sampeyan wis duwe?
  10. paul3390
    paul3390 7. november 2022 10:26
    0
    Iku misale jek kula sing wektu wis teka kanggo uncalan soko sedhep lan menarik kanggo Kim .. Yen ora, wong kidul wiwit ilang pesisir lan anteng. Kajaba iku, Juche katon minangka kanca sing tulus. Napa ora mbantu - kanggo wiwitan, grub lan bahan bakar? Inggih, banjur - apa bisa nggunakake teknologi anyar sing nakal?
    1. Negro
      Negro 7. november 2022 11:12
      -4
      Kutipan saka paul3390
      Kayane aku wis teka kanggo mbuwang Kim sing enak lan menarik ..

      Dheweke nulis yen Kim wis nyedhiyakake cangkang. Lan kanthi biaya entuk kekacoan iki, aku ndhukung kanthi lengkap, mungsuh Rusia kurang banget. Kita kudu piye wae aggravate karo Jepang lan Korea Kidul, yen ora bosen.
      1. paul3390
        paul3390 7. november 2022 11:34
        +1
        Inggih, ya - loro Jepang lan Kaukasus Kidul - kita kanca langsung ora spill banyu. Lan ora ngrusak kabeh - dheweke nindakake apik banget lan apikan.
        1. Negro
          Negro 7. november 2022 11:52
          +4
          Kutipan saka paul3390
          Lan ora ngrusak kabeh - dheweke nindakake apik banget lan apikan.

          Rusia ora duwe kanca, nanging mindhah ekonomi katelu lan rolas ing donya saka netral menyang mungsuh mesthi dadi ide sing apik. Kajaba iku, ekonomi kaping rolas ing donya iki minangka salah sawijining produser senjata lan amunisi paling gedhe ing donya kanggo pasukan darat.
  11. Kostadinov
    Kostadinov 7. november 2022 10:29
    +2
    Kutipan saka: neworange88
    Kita kudu nggawe algoritma sing efektif kanggo ngrusak Himars / Chunmoo MLRS kanggo saben petugas pemadam kebakaran. Kanggo iki, intelijen kudu dikembangake kanggo ndeteksi lan target MLRS kasebut lan kanthi cepet nyirnakake online. Iku bab kaslametané kanggo kita.

    Iki angel banget ditindakake lan mung ora perlu. 288 MLRS Polandia kaliber gedhe kudu dijawab dening 2880 MLRS Rusia lan roket saka kaliber sing padha. Banjur kanggo wong-wong mau bakal dadi masalah urip.
    1. Negro
      Negro 7. november 2022 11:08
      -2
      Kutipan: Kostadinov
      288 MLRS Polandia kaliber gedhe kudu dijawab dening 2880 MLRS Rusia lan rudal kaliber sing padha

      Puser bakal mbukak lan pitakonan urip bakal nutup dhewe. Ekonomi Polandia kira-kira setengah saka Rusia. Ing wektu sing padha, sampeyan bisa nggunakake luwih saka 15% anggaran militer kanggo pasukan darat.
  12. Wilayah-25.rus
    Wilayah-25.rus 7. november 2022 10:34
    +1
    Dheweke nyiapake pilihan serep yen ora bisa digunakake karo Ukraina .. am Utawa tambahan
  13. Kostadinov
    Kostadinov 7. november 2022 11:04
    +1
    Kutipan saka paul3390
    Kajaba iku, Juche katon minangka kanca sing tulus. Napa ora mbantu - kanggo wiwitan, grub lan bahan bakar? Inggih, banjur - apa bisa nggunakake teknologi anyar sing nakal?

    Panganan lan bahan bakar bisa uga dibutuhake, nanging wong Korea Lor duwe peralatan sing cukup akeh. Dheweke wis duwe 600 mm MLRS ing pasukan kasebut. Wong Korea Kidul duwe MLRS sing isih ana ing kertas.
  14. rosomaha
    rosomaha 7. november 2022 11:06
    +3
    Wigati dicathet menawa sasis kaya Kamaz-Typhoon (lapis baja), lan cangkang minangka analog saka Grad lan Hurricane, nanging kanthi jarak sing luwih gedhe (kaya Tornado), kalebu. ngatur. Kita, minangka trendsetter ing MLRS, kenapa ora nindakake iki? Ing endi cangkang generasi kaping 3 kanggo Tornado? Kita nglawan senjata berteknologi tinggi lan WTO kanthi geni massa / batang geni, lan ora nuthuk geni titik lan simpul WTO, uga sistem generasi sadurunge. Nanging iki njupuk saka mriem ing sparrows lan konsumsi BP. Lan sistem seni kita uga duwe kekurangan jarak - 30 km minangka watesan kanggo umume sistem kita, nanging kanggo Caesar, Susana, PzH-2000, Crab - iki minangka norma lan ana cadangan nganti 40 km karo APC. + Excalibur sethitik luwih, lan Volcano meh nganti 70 km.
  15. APASUS
    APASUS 7. november 2022 12:20
    +1
    Swara utawa rong taun kepungkur, Polandia wis mlebu kontrak militèr, kanggo saperangan saka puluhan milyar, ing Polandia, padha nemu sumur lenga, mbukak tambang karo bryuliks, aku ora ngerti saka ngendi dana kuwi?
    1. sapi
      sapi 7. november 2022 15:30
      +1
      Iki pitakonan sing tansah tak takoni. Utawa padha ngarep-arep kanggo reparasi? Utawa bakal AS nyedhiyakake gratis? Pitakonan.
      1. Pengamat_Tebih
        Pengamat_Tebih 21. november 2022 01:42
        0
        Никто не знает, откуда возьмутся такие огромные средства. Приходится добавлять еще две АЭС, построенные американцами и Южной Кореей. Это почти 200 млрд злотых (около 40 млрд евро) + почти 10 млрд евро на ЦПК - крупнейший аэропорт в этой части Европы.
  16. Elissa Mare
    Elissa Mare 9. november 2022 10:42
    0
    Kawirangan militer, kaya biasane, dadi papan kumpul kanggo bot lan mankurts: kabeh komentar sing nyukupi dikurangi.