Review militèr

Rapat menteri luar negeri Armenia lan Azerbaijan dianakake ing Departemen Luar Negeri AS

32
Rapat menteri luar negeri Armenia lan Azerbaijan dianakake ing Departemen Luar Negeri AS

Tanggal 7 November, Menteri Luar Negeri Azerbaijan Jeyhun Bayramov lan Menteri Luar Negeri Armenia Ararat Mirzoyan nganakake rembugan ing Washington. Kajaba iku, wong pisanan saka departemen diplomatik Transcaucasian ketemu karo Sekretaris Negara AS Anthony Blinken.


Kaya sing dikarepake, masalah utama sing dibahas ing rapat kasebut yaiku penyelesaian kahanan ing Transcaucasia. Partai-partai kasebut padha ijol-ijolan panemu babagan kemungkinan nggawe perjanjian perdamaian antarane Yerevan lan Baku. Bayramov lan Mirzoyan uga ngonfirmasi komitmen negara-negara kasebut ing rapat-rapat ing Praha lan Sochi.

Para menteri luar negeri Armenia lan Azerbaijan sarujuk kanggo nyepetake rembugan antarane negara-negara kasebut lan nganakake rapat liyane ing mangsa ngarep. Dheweke ngucapake matur nuwun marang pihak Amerika kanggo ngatur rembugan antarane wakil Armenia lan Azerbaijan.

Kepala Departemen Luar Negeri AS, Anthony Blinken, ngelingake yen Washington minangka "kanca" kanggo Armenia lan Azerbaijan, mulane nindakake kabeh sing bisa kanggo ngrampungake kahanan ing Transkaukasus.

Bubar, Amerika Serikat wis nuduhake kapentingan ing acara ing Transcaucasus, sing bisa uga nuduhake kepinginan Washington kanggo "nambah masalah" menyang Rusia ing arah Transcaucasian uga. Ing tartamtu, Amerika Serikat nyoba kanggo nduduhake peran pinunjul ing rembugan antarane loro negara tetanggan, push Moscow lan inisiatif menyang latar mburi.
Pengarang:
Foto sing digunakake:
Kamentrian Luar Negeri Azerbaijan
32 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. bali
    bali 8. november 2022 09:21
    +6
    hi "Kepala Departemen Luar Negeri AS, Anthony Blinken, ngelingi yen Washington minangka "kanca" kanggo Armenia lan Azerbaijan, mulane, nindakake kabeh sing bisa kanggo mutusake masalah ing Transcaucasus.

    Kanthi "kanca" kaya ngono, sampeyan ora butuh mungsuh! Padha bakal ngapusi, carane bakal wesi!
    1. tatra
      tatra 8. november 2022 09:28
      -12
      Ya, mungsuh Rusia saka USSR mesthi duwe wong liya sing kudu disalahake kanggo apa sing wis ditindakake. Iki padha buktiaken malah karo anti-Sovietisme.
      Kanthi SVO iki, Putin nambah tingkat Russophobia kanthi urutan gedhene ing wilayah tilas USSR lan ing donya, lan mantan jinis "kanca" wiwit isin adoh saka Federasi Rusia, lan malah karo mantra iki. saka mungsuh Rusia saka USSR babagan "bali wilayah Rusia", kepala negara ing wilayah tilas USSR, padha wiwit ngupaya pangayoman saka Federasi Rusia ing Kulon, ing China, Turki.
      1. bali
        bali 8. november 2022 15:28
        +1
        hi Freeloaders bakal ngganti sing feed lan sing. Ora ana kanca ing politik saiki ...
    2. Arcady007
      Arcady007 8. november 2022 09:43
      0
      Dakkandhani sapa kancamu, aku bakal ngandhani sapa sampeyan.
    3. Stas157
      Stas157 8. november 2022 09:46
      +2
      . Rapat menteri luar negeri Armenia lan Azerbaijan dianakake ing Departemen Luar Negeri AS

      Nganti saiki, kita ketemu ing Moscow. Ana sing wis diganti ing tata letak.
      1. spektrum
        spektrum 8. november 2022 10:15
        +1
        Ora ana owah-owahan kanggo Azerbaijan, nanging Armenia bisa ngrusak dhewe. Turki, Rusia lan Iran "mrentah" ing wilayah kasebut. Turki minangka sekutu Amerika Serikat (sanajan duwe ambisi dhewe), mula kabeh apik kanggo Azeri. Nanging mbuwang Armenia ing antarane AS lan Rusia/Iran (sing saiki dadi mungsuh) bisa uga rampung. Ing sajarah modern, ana rong conto carane nyoba kanggo "njagong ing loro kursi" rampung. Lukashenka meh dibusak, lan Yanukovych dibusak. Dadi yen Pashinyan wiwit main, banjur kudeta bisa kedadeyan ing Armenia, kaya ing Ukraina.
        1. Stas157
          Stas157 8. november 2022 10:30
          +3
          Kutipan saka momok
          nanging Armenia bisa ngrusak dhewe.

          ya wis. Utawa bisa uga ora. Nanging yen kedadeyan kasebut, ana sing owah. Iki bisa dadi sinyal yen kita ora dianggep minangka pusat kekuwatan.
          1. Nyrobsky
            Nyrobsky 8. november 2022 11:27
            +1
            Kutipan: Stas157
            Kutipan saka momok
            nanging Armenia bisa ngrusak dhewe.

            ya wis. Utawa bisa uga ora.
            Ora ana pilihan. Apa sampeyan bisa mikir babagan negara siji sing entuk keamanan nyata utawa ngrembaka kanthi ekonomi kanthi bantuan kasur? Aku ora kelingan iku. Sejatine, saben wong sing kekancan karo kasur entuk perang, karusakan lan ambruk ekonomi. Lan kabeh amarga ora ana konsep "kita bebarengan karo kabeh wong" ing program kasebut, nanging ana "kita bebarengan nglawan wong."
            1. Stas157
              Stas157 8. november 2022 14:08
              0
              Kutipan: Nyrobsky
              Ora ana pilihan.

              Apa sampeyan mikir wong Armenia ora ngerti babagan iki? Asring sampeyan kudu milih antarane loro ala. Mbok padha teka saka iki.
              1. Nyrobsky
                Nyrobsky 8. november 2022 16:58
                +1
                Kutipan: Stas157
                Kutipan: Nyrobsky
                Ora ana pilihan.

                Apa sampeyan mikir wong Armenia ora ngerti babagan iki? Asring sampeyan kudu milih antarane loro ala. Mbok padha teka saka iki.
                Kita nerusake saka iki, lan mbokmenawa saka rong pilihan kanggo ala, "luwih gedhe" lan "kurang", milih padha "luwih gedhe" ing wangun mediasi US. Apa wae, iki pilihan saka Armenia. Yen iki diterusake kanthi mundur saka Armenia saka CSTO lan penutupan pangkalan militer Rusia ing Gyumri kanthi mbatalake persetujuan babagan penyebaran 5 taun kontingen perdamaian liwat penolakan kanggo ndawakake, mula bisa uga. kanggo mungkasi Armenia, minangka negara, amarga mundhut kadhaulatan sing ora bisa dibatalake lan lengkap.
          2. Evgeny Ivanov_5
            Evgeny Ivanov_5 8. november 2022 22:09
            0
            Sawise 9 sasi drooling ing NWO, pitakonan luwih kok kita isih duwe kanca. Kanthi mundur lan mundur kamanungsan, kita wis nuduhake impotensi kita. Iku tetep kanggo ninggalake Kherson lan kabeh wong bakal mung smitted karo daya kita.
    4. SKVichyakow
      SKVichyakow 8. november 2022 13:46
      0
      Kutipan saka Dos
      Kanthi "kanca" kaya ngono, sampeyan ora butuh mungsuh! Padha bakal ngapusi, carane bakal wesi!

      Dheweke mung pengin ngluwihi Rusia. Sawise kabeh, dheweke nindakake sawise padha goyangake kabeh karo kita. Lan yen hubungan antarane Armenia lan Azerbaijan mapan, laurels bakal cocok.
  2. apoteker
    apoteker 8. november 2022 09:26
    0
    "... sarujuk kanggo nyepetake negosiasi antarane negara lan nganakake rapat liyane ing mangsa ngarep"

    Wangsulan: Bab ingkang utama iku luwih rembugan, lan kita nambah jangkah, nambah, kita mlebu menyang diskusi terus-terusan! ngguyu
    Lan apa ing tingkat "wong umum" ing panggonan, apa padha siap kanggo donya?
    1. spektrum
      spektrum 8. november 2022 10:21
      0
      Lan yen sampeyan ngandelake hukum Mitchell, sing ujar:
      Masalah apa wae bisa dadi ora bisa dipecahake yen cukup rapat-rapat kanggo ngrembug.

      banjur padha sarujuk yen ora bisa sarujuk. ngguyu
  3. Popandos
    Popandos 8. november 2022 09:29
    +1
    masalah utama sing dirembug ing rapat kasebut yaiku penyelesaian kahanan ing Transcaucasia.

    Pologayu kudu ngenteni tambahe konflik. IMHO
  4. Jus Oorfene lan prajurit kayu
    Jus Oorfene lan prajurit kayu 8. november 2022 09:33
    +5
    Tandha ora langsung saka mundhut pengaruh mantan Rusia ing Transcaucasus.
  5. AIK05
    AIK05 8. november 2022 09:39
    0
    Lha piye yen tanpa amers, mesthine kudu nglebokake 5 kopecks.
  6. tihonmarine
    tihonmarine 8. november 2022 09:45
    0
    Anthony Blinken kelingan manawa Washington minangka "kanca" kanggo Armenia lan Azerbaijan,

    AS nyiapake ekspansi ing Transcaucasus, lan kayane ora sukses.
  7. Rus
    Rus 8. november 2022 09:47
    +2
    Dheweke ngetutake dalan sing diantemi, lan, kaya biasane, dheweke cocog karo laurels kanggo awake dhewe ....
  8. Uprun
    Uprun 8. november 2022 09:49
    0
    "Dadi mungsuh Amerika iku mbebayani, dadi kanca Amerika iku fatal" H. Kissinger. Saka kene, gawe kesimpulan dhewe, kabeh kanggo dhewe .... Ana akeh conto, Afghanistan lan pinggiran minangka salah sawijining ekstrem ..... kampanye lan dudu pungkasan ....
  9. Arcady007
    Arcady007 8. november 2022 09:50
    +1
    Panemu pribadi.
    Ing semangat lan cara urip, kita katon luwih cedhak karo Armenia.
    Nanging miturut prilaku lan kepinginan kanggo terus-terusan kari sih karo Amerika Serikat, iki wis rada kesel.
    Azerbaijan saiki wis cedhak karo Turki (katon ing cangkeme). Lan Turki saiki ana ketegangan karo Amerika Serikat. Pranyata luwih nguntungake yen kita nongkrong karo Azerbaijan saiki.
    Kita kudu sinau urip karo Turki. Tumindak apa sing nguntungake saiki, ora sesuk.
    Adhedhasar pengalaman sejarah, ing 10-20 taun ora ana sing ngelingi sapa sing duwe utang apa marang sapa.
  10. yuriy55
    yuriy55 8. november 2022 09:59
    +1
    Kepala Departemen Luar Negeri AS Anthony Blinken kelingan manawa Washington minangka "kanca" kanggo Armenia lan Azerbaijan

    Ya, kita elinga kanca-kancane Fidel Castro, Ho Chi Minh, Slobodan Milosevic, Saddam Hussein, Muammar Gaddafi ... Oh, carane anget dheweke katon saka Afghanistan ... Dheweke nyekel pesawat kanthi roda ...
  11. Obolensky
    Obolensky 8. november 2022 10:16
    0
    Sing menarik. Sawetara ketemu karo Rusia lan rembugan. Liyane uga negosiasi, nanging Amerika Serikat saiki ...

    1. Azerbaijan lan Armenia nyoba kanggo nyang-nyangan kanggo awake dhewe roti, lan cepet-cepet babagan, sing bakal menehi liyane?
    2. Ora nggumunake manawa Amerika Serikat mlebu. Ing endi wae Rusia saiki, kuping Amerika Serikat kudu tetep metu. Lan sing ala. Amarga sejatine sifate geografis lan historis (nambah sing perlu) kita luwih cedhak karo negara kasebut tinimbang Amerika Serikat.

    Aku wonder carane iku bakal mungkasi. Nyatane, loro Armenia lan Azerbaijan saiki mung potongan ing papan catur ing game antarane Amerika Serikat lan Rusia ... Game liyane. Kajaba AS nggunakake peta tinimbang wangun.
  12. rotmistr60
    rotmistr60 8. november 2022 10:34
    0
    Dheweke mbaleni apa sing diomongake ing Sochi menyang Putin lan ora ana maneh. Nanging dheweke seneng karo Amerika, sing bisa ngomong kanthi aman yen dheweke wis ngrampungake konflik kasebut.
  13. orionvitt
    orionvitt 8. november 2022 12:15
    +1
    Nah, yen Departemen Negara, banjur nulis boroske. Kita ngenteni perang anyar.
  14. yowis
    yowis 8. november 2022 12:40
    0
    Dadi dheweke nuduhake yen rapat-rapat presiden ora mutusake apa-apa.
  15. ODERVIT
    ODERVIT 8. november 2022 13:08
    0
    Departemen Negara perdamaian?
    Jawabane wis jelas, uga kanggo sapa sing kudu "nyusup" perdamaian iki.
  16. SAT2004
    SAT2004 8. november 2022 19:05
    0
    Rusia wis njupuk langkah sing nemtokake kanggo mungkasi perang ing Artsakh. Dina iki, penjaga perdamaian Rusia njamin keamanan Artsakh. Perpanjangan tetep para penjaga perdamaian Rusia, kaya sing diusulake dening Rusia lan Armenia, lagi ditorpedo dening Azerbaijan. Analisis tumindak Azerbaijan ing wilayah sing ditransfer menyang, sesuai karo 4 resolusi PBB, nuduhake yen wilayah iki bakal digunakake dening Israel kanggo perang karo Iran, kajaba kanggo lapangan udara lan pangkalan militer, ora ana sing dibangun, lan padha delirious. bab "koridor Zangyazur."
    Rusia lan Armenia ngusulake solusi kanggo masalah tapel wates, miturut peta Staf Umum Rusia, nanging Azerbaijan ngalangi proposal iki, lan ngganti proposal kasebut kanthi perjanjian perdamaian. Ing kene Presiden Belarus kudu nuduhake karakter lan nerangake marang kanca Aliyev posisi Armenia lan Rusia ing demarkasi tapel wates, pemenuhan kewajiban sing ditindakake dening Aliyev, sing ditandatangani dening Rusia, Armenia lan Azerbaijan tanggal 10 November 2020.
  17. insinyur74
    insinyur74 8. november 2022 22:11
    0
    Loro-lorone nampa amplop lan sesuk, kanthi swara siji, dheweke bakal bengok-bengok - "Apa sih penjaga perdamaian Rusia, kita pengin NATO, kanthi permanen !!!" sad
    Р РњРҐРћ hi
  18. Skif
    Skif 8. november 2022 22:17
    0
    Kahanan sing menarik. Ora babagan pedhet sing lembut, ora babagan rong bangkekan. Sing mung muter karo sharpie tansah menang.
  19. Fangaro
    Fangaro 12. november 2022 17:57
    -1
    Armenia lan Azerbaijan ing jejere kita. Atusan ewu warga negara iki manggon ing Rusia, entuk dhuwit, ngirim menyang negara. Lan vstechayutsya ing Departemen Luar Negeri AS???
    Lan diplomat kita ora peduli???
  20. Sergio63
    Sergio63 13. november 2022 14:29
    0
    Apa wong loro iki pancen mikir yen sampeyan bakal ngatasi kahanan !!? Sampeyan kudu dadi bodho kanggo pracaya jaminan saka s ing syarat-syarat normalizing kahanan antarane negara loro iki!?! Ya, ing peti mati padha weruh sawetara jinis urip tentrem ing kono.

    Sing liyane mantan bangsa fraternal kita matèni saben liyane, urip liyane fun bakal ing Kaukasus! Apa ora jelas yen mung Rusia sing bisa ngrampungake kahanan kasebut !!!