Review militèr

Frigate anyar "Amiral Ronarc'h" diluncurake ing Prancis, miturut proyek kasebut "dilindungi saka ancaman cyber"

38
Frigate anyar "Amiral Ronarc'h" diluncurake ing Prancis, miturut proyek kasebut "dilindungi saka ancaman cyber"

A upacara solemn ngluncurake fregat anyar "Amiral Ronarc'h" dianakake ing Lorient. Dheweke dadi kapal utama ing antarane limang frigat "pertahanan lan nyerang" sing diprentahake dening Angkatan Laut Prancis. Amarga kahanan cuaca, acara ora lengkap, fregat ora tau digawa menyang dermaga perlengkapan.


Upacara kasebut dirawuhi dening Menteri Pertahanan Prancis Sebastian Lecornu lan Menteri Pertahanan Yunani Nikolaos Panagiotopoulos, sing ana ing kunjungan menyang Prancis.

Dikenal manawa kapal kasebut dilebokake ing taun 2021. Tes pisanan kapal kasebut sawise diluncurake bakal diwiwiti ing taun 2023, lan direncanakake bakal ditindakake ing taun 2024. Patang fregat sing isih ana bakal ditugasake ing taun 2030. Anane Menteri Perang Yunani ing upacara kasebut diterangake kanthi kasunyatan manawa ing wektu sing padha perusahaan Naval Group Prancis bakal mbangun telung fregat liyane kanggo Angkatan Laut Yunani.

Galangan kapal Lorient wis dimodernisasi amarga investasi gedhe dening Naval Group. Situs kasebut saiki bisa mbangun rong kapal saben taun, ningkatake produktivitas kapal militer Prancis. Kajaba iku, investasi ing galangan kapal mbantu njaga lapangan kerja ing industri kasebut. Contone, Naval Group makaryakke luwih saka 1200 karyawan full-time.


Frigate pertahanan lan nyerang minangka kapal perang multi-tujuan, diadaptasi kanggo operate piyambak lan minangka bagéan saka klompok kapal. Frigate bisa nindakake misi anti-kapal selam, anti-kapal lan anti-pesawat, nggunakake arsitektur digital canggih.

Miturut pabrikan, frigate bakal dadi conto pisanan kapal Prancis, sing pisanan dilindhungi saka ancaman cyber. Kajaba iku, frigate bakal bisa nglawan ancaman udara lan permukaan cilik, kalebu UAV.


Mangkene carane Prancis ndeleng tumindak klompok kapal sing dipimpin kapal induk ing taun 2030

Tambahan liyane saka fregat yaiku persenjataan sing kuwat: bersenjata karo misil anti-kapal Exocet MM40 B3C, misil anti-pesawat Aster 15/30, torpedo anti-kapal selam MU90, artileri, lan uga bisa njupuk helikopter utawa helikopter ringan lan tanpa awak. kendaraan udara menyang dek. Kajaba iku, fregat uga bisa dadi kapal pendaratan, ngangkut pasukan khusus kanthi rong kapal pendarat.

Awak kapal fregat ana 125 wong ditambah 28 wong tambahan (bisa ndharat). Pamindahan kapal kasebut 4500 ton, dawane 122 meter. Frigate dirancang kanggo navigasi otonom sajrone 45 dina.
Pengarang:
Foto sing digunakake:
Kelompok Naval; Wikipedia/Rama
38 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. dmi.pris
    dmi.pris 8. november 2022 08:54
    +9
    Kontur lambung sing menarik, padha karo paruh kapindho abad kaping 19
    1. rotmistr60
      rotmistr60 8. november 2022 09:01
      +5
      Kontur lambung sing menarik.
      Kapal penjelajah Prancis Aurora? Mungkin nalika njupuk ing wektu sing tepat.
      Menteri Pertahanan Yunani Nikolaos Panagiotopoulos
      Lan saiki wong Prancis lan Yunani dadi sedulur selawase?
    2. Canecat
      Canecat 8. november 2022 09:53
      +2
      Kutipan saka: dmi.pris
      Kontur lambung sing menarik, padha karo paruh kapindho abad kaping 19

      Aku uga pengin ngomong yen leluhur ngerti akeh babagan nggawe kapal tanpa desain komputer. ))
    3. Vasyan1971
      Vasyan1971 8. november 2022 10:07
      +2
      Kutipan saka: dmi.pris
      Kontur lambung sing menarik, padha karo paruh kapindho abad kaping 19

      Nanging babagan Zumwalt sing ora bisa dilalekake?
      1. dmi.pris
        dmi.pris 8. november 2022 11:14
        +2
        Nah, Zamvolt umume wesi .. Lan Prancis duwe soko saka triremes Yunani .. Ana sing mabur. Amerika duwe kontur, kaya kapal perang Perang Sipil.
        1. Vasyan1971
          Vasyan1971 9. november 2022 01:01
          0
          Kutipan saka: dmi.pris
          Nah, Zamvolt umume wesi .. Lan wong Prancis duwe soko saka triremes Yunani ..

          Assessment murni subyektif. Wesi uga beda. Nanging ing kasus apa wae - fashion, pasukan elek!
          Kutipan: Romanenko
          Bubar, kontur kasebut maneh dadi "modis"
    4. Romanenko
      Romanenko 8. november 2022 10:13
      0
      Aku wong Yunani kesengsem karo wangun saka gagang kaya trireme Yunani kuna (irung Yunani), bubar kontur kuwi wis dadi "modis" maneh, miwiti karo Zumvolt, sanadyan ora kabeh ing urutan karo liyane saka kapal. ...
    5. TermiNakhTer
      TermiNakhTer 8. november 2022 10:58
      +1
      Ya, utawa ing kasur "Zamvolt". Prancis uga mutusake kanggo muter "kahuripan"))) Nanging, sing lucu yaiku misil anti-kapal Exoset isih ana ing layanan, lan wis "dilayani" suwene 50 taun.
    6. Alexey R.A.
      Alexey R.A. 8. november 2022 13:28
      +1
      Prancis wis mlebu babak liyane saka spiral sajarah. eseman

      Cruiser lapis baja "Dupuy-de-Lom".
  2. roket757
    roket757 8. november 2022 09:00
    +1
    Frigate anyar "Amiral Ronarc'h" diluncurake ing Prancis, miturut proyek kasebut "dilindungi saka ancaman cyber"
    Ing katon, reinkarnasi saka cruisers karo ram ...
    Cetha yen iki dudu sebabe dheweke "ngasah" irunge kaya ngono, nanging yen sho, dheweke bakal ngirim sapa wae menyang ngisor, kanthi ora sengaja nyopir sisih irunge.
    1. Pimpinan_Barmaleev
      Pimpinan_Barmaleev 8. november 2022 09:07
      +5
      https://topwar.ru/19242-korabli-beregovoy-ohrany-novoy-arhitektury.html
      Ing kene kabeh babagan irung kasebut - iki dudu ram, dudu telik, iki minangka cara kanggo ngatasi gelombang frontal sing mangan akeh energi mesin.
      1. roket757
        roket757 8. november 2022 09:57
        0
        Apa sampeyan pengin menehi pencerahan, kaget?
        Sampeyan ora kasil.
      2. D16
        D16 8. november 2022 16:33
        +1
        Punika kabeh babagan irung kasebut

        Bandingake dhuwur gagang pemotong lan frigate iki. Ing cuaca seger, bakal dadi kapal selam ngguyu .
        1. vadimtt
          vadimtt 9. november 2022 09:11
          0
          Ya, kanggo fregat ana kontur sing diragukan. Sanajan, fregat modern kanthi battlecruiser sing beda ing wiwitan abad pungkasan.
          1. D16
            D16 9. november 2022 14:10
            0
            Intellectually, aku ngerti sing iki wis rampung kanggo ngurangi pitching, malah bisa ngidini nggunakake roket ing segara liyane atos, nanging bedhil bakal saya banjir banyu, lan jembatan pandhu arah dumunung banget kurang.
    2. Sergey39
      Sergey39 8. november 2022 09:13
      +2
      Apa jenis fantasi, apa ram, sing kapal modern munggah?
      Pertempuran angkatan laut modern sejatine tanpa kontak visual, lan sampeyan, golek ram !!!
      1. roket757
        roket757 8. november 2022 09:54
        0
        BY VIEW, tegese mung BY VIEW ....
        Bener, padha bisa maca sajarah lan carane kapal karo wedhus lanang ditandhani ing kono!
        Wiwit pungkasan abad layar lan dayung, wedhus lanang ing kapal perang wis kabukten dudu AH !!! Siji, rong kapal mungsuh padha kacemplungake, lan akeh liyane kapal sekutu kita dicemplungake / lumpuh ... sajrone maneuver, sajrone latihan, lan irung sing kabotan duweni pengaruh sing ala ing ergonomis kapal perang!
        Apa sampeyan duwe apa-apa kanggo nambah?
  3. Galleon
    Galleon 8. november 2022 09:07
    +3
    wah! 4500 ton lan mung 125 wong nyaranake tingkat otomatisasi sing dhuwur. Wave-cutting hull - seaworthiness dhuwur. Kapal sing menarik kanggo masa depan, dudu perang sing kepungkur. Aku wonder carane padha ngatasi masalah kompatibilitas elektromagnetik?
    1. Vasyan1971
      Vasyan1971 8. november 2022 10:10
      0
      Kutipan: Galleon
      Wave-cutting hull - seaworthiness dhuwur. Kapal sing menarik kanggo masa depan, dudu perang sing kepungkur.

      Wong Amerika saka Zumwalt ora ngerti ngendi kanggo tetep, nanging ... Nyuwun
  4. B-xnumx
    B-xnumx 8. november 2022 09:10
    0
    Ana raos understatement ing artikel.
    Ora ana pangerten babagan senjata, pembangkit listrik, kemampuan sonar, radar lan perang elektronik, lan liya-liyane. Enumerasi gaman sing ora lengkap ing siji ukara ora dianggep.
    Lan aku kaya kanggo njaluk informasi ing kabeh, lan ora menek ing Internet.
  5. Pimpinan_Barmaleev
    Pimpinan_Barmaleev 8. november 2022 09:11
    -6
    Kepiye carane bisa ngilangi ??? Antarane kapal KABEL!!! Kabel fisik ana ing jaman kita komunikasi digital lan laser lan otonomi lengkap lan kamardikan unit tempur ... Iku mung siji target dibalèkaké, ora bisa salah siji anti-kapal selam utawa anti-tambang maneuvers. Prancis, Prancis ...
    1. Vasyan1971
      Vasyan1971 8. november 2022 10:11
      +5
      Kutipan: Leader_Barmaleev
      Kepiye carane bisa ngilangi ??? Antarane kapal KABEL!!!

      Lan iki dudu kabel, iki, kaya, pompa bahan bakar ing papan kasebut.
    2. Alexey R.A.
      Alexey R.A. 8. november 2022 13:38
      +1
      Kutipan: Leader_Barmaleev
      Kepiye carane bisa ngilangi ??? Antarane kapal KABEL!!! Kabel fisik ana ing jaman komunikasi digital lan laser lan otonomi lengkap lan kamardikan unit tempur ...

      Oh, sampeyan ngerti carane nransfer bahan bakar tanpa pipa? nglirik
      Ing foto ing artikel kasebut, KKS ngisi bahan bakar FR lan ngisi bahan bakar penerbangan ing AV. Yankees duwe sistem sing padha:

      Ana uga kudu kabel sistem kabel kanggo nransfer barang antarane kapal.
  6. Foundling
    Foundling 8. november 2022 09:15
    -3
    Kutipan: rotmistr60
    Kapal penjelajah Prancis Aurora? Mungkin nalika njupuk ing wektu sing tepat.

    Wis maju!!!!!! Iku uga teka ing atine
    1. Maxim G
      Maxim G 8. november 2022 09:32
      +1
      Cruiser Prancis Svetlana.
      1. Maxim G
        Maxim G 8. november 2022 12:38
        0
        A helikopter lan UAV-helikopter, adhedhasar siji sipil, bakal diselehake ing.
      2. boric
        boric 8. november 2022 15:18
        0
        Cruiser Prancis Svetlana.

        Cruiser Rusia sing dibangun Prancis "Svetlana"
        1. Maxim G
          Maxim G 8. november 2022 15:45
          0
          Lan desain Prancis uga.
  7. beta
    beta 8. november 2022 09:25
    +2
    Ngira kacepetan konstruksi. Wong lanang lincah.
  8. amatir
    amatir 8. november 2022 09:30
    +3
    conto pisanan kapal Prancis, pisanan dilindhungi saka ancaman cyber.

    Kanggo nindakake iki, dheweke kudu ngambang ing batu bara, dipadhangi lampu minyak tanah utawa lilin, lan nggunakake panji kanggo komunikasi. Ing kabeh kasus liyane, elektronik bisa disusupi. Kabeh sing dibutuhake yaiku peralatan teknis sing tepat lan sabar sethithik.
    1. Ham
      Ham 8. november 2022 09:41
      +1
      Kayane para pengawal mau arep nyinggung para peretas ........ lan yen IKI kedaden, terus, pengawal!
  9. Vasyan1971
    Vasyan1971 8. november 2022 10:04
    0
    Pamindahan kapal kasebut 4500 ton, dawane 122 meter.

    M-dya ... Franc ora tekan dimensi saka yacht Abramovich lan Usmanov, padha ora tekan ... wassat
  10. Novik225
    Novik225 8. november 2022 10:20
    +1
    4500 ton. senjata kadhaptar. Frigate? Banjur apa sing diarani penghancur?
    1. Torvlobnor IV
      Torvlobnor IV 8. november 2022 10:37
      0
      Mbokmenawa, pangrusak, saliyane kabeh kasebut ing ndhuwur, nggawa puluhan rudal jelajah kanggo kerja ing pesisir lan helikopter liya.
    2. Alexey R.A.
      Alexey R.A. 8. november 2022 13:46
      +1
      Kutipan: Novik225
      4500 ton. senjata kadhaptar. Frigate?

      Apa sing gawe kaget? Deleng ing kita 22350. Utawa Western FREMMs.
      Kutipan: Novik225
      Banjur apa sing diarani penghancur?

      Burke, temenan. eseman
      Utawa sampeyan uga bisa ngelingi Ticonderoga, sing dadi penghancur nalika bocah wadon.
  11. ada
    ada 8. november 2022 10:43
    0
    Inggih, punika materi liyane ing kene: https://www.navalnews.com/naval-news/2019/10/naval-group-starts-construction-of-amiral-ronarch-french-navys-1st-fdi-frigate/
  12. sagitovich
    sagitovich 8. november 2022 19:12
    0
    "Frigate ora diluncurake amarga kahanan cuaca .."
    Sails mudhun amarga ora ana angin. ngguyu
    Lan mung cara sing nyata, dilindhungi saka serangan cyber.
  13. rasp
    rasp 9. november 2022 08:42
    0
    Nalika aku ngerti, ancaman cyber minangka perkara paling gedhe sing nggawe kuwatir Prancis, lan torpedo, rudal anti-kapal lan sistem pertahanan udara mung tumpukan.