Review militèr

Kulon ngubur mitos "beruang Rusia"

537
Kulon ngubur mitos "beruang Rusia"

Iki minangka acara normal. Media Spanyol, Italia, Prancis wiwit mboko sithik nggedhekake tesis yen "beruang Rusia ora medeni." Mbok, kanggo pisanan wiwit ambruk USSR, padha mandheg wedi kita. Iki minangka wayahe sing rada apes, amarga ora ana sing ngormati Rusia.


Nanging, kita sacara historis ora butuh. Ngajeni kanggo wong sugih utawa pinter. Sing kuwat biasane diwedeni, lan ing kene Rusia minangka penerus USSR, sing diwedeni kanthi alasan sing apik: ideologi sing kuat, tentara sing gedhe, sing cocog karo standar 70s, armada lan korps diplomatik sing apik. sing bisa mbenerake apa wae.

Dina iki, armada Rusia minangka tontonan nyata saka kapal Soviet lawas sing diselingi karo sing anyar sing langka. Keandalan lan kesiapan tempur mantan wis dibuktèkaké déning Moskow, saéngga ora perlu njlèntrèhaké rincian ing kene. Kapindho yaiku korvet lan prau, sanajan nganggo rudal modern. gaman, amarga jumlah cilik, dheweke uga ora bakal main ing konflik apa wae, kaya sing ora main ing NWO. Siji-sijine sing nggambarake paling ora sawetara nilai pertempuran yaiku armada kapal selam nuklir, nanging dudu panacea kanggo kabeh masalah. Senajan minangka sarana panyegahan isih cukup apik.

Tentara Rusia saiki, sing nganti saiki peringkat nomer loro ing donya miturut situs web Global Firepower, sing wis ngevaluasi tentara 17 negara sajrone 140 taun, kanthi cepet ilang bobote. Lan ora babagan rating, nanging babagan Angkatan Bersenjata Ukraina, sing manggoni posisi kaping 22 ing donya ing tangan siji lan kemampuan tentara Rusia, ing sisih liyane.

Ya, ahli GF nggunakake luwih saka 50 paramèter, saka pendanaan menyang logistik lan fitur geografis negara lan bioskop sing cedhak. Lan miturut rumus GF unik, sing ora nggunakake senjata nuklir, tentara malah negara cilik bisa saingan ing rating ing syarat-syarat kesiapan pertempuran karo tentara negara kayata Rusia, India lan China.

Apa, nyatane, tentara Ukraina nuduhake dina iki. Ya, dipompa dening NATO, nanging tetep wae. Miturut versi, Tentara 22 ora mung kasil nglawan 2nd, iku angel kanggo ciri wayahe saiki ing umum.

Sawetara tembung uga kudu diucapake babagan Angkatan Udara Rusia. Sawise sukses sukses ing Suriah, ing ngendi, jujur, pilot kita ora ana mungsuh ing langit utawa ing lemah, kerja ing Ukraina, ing ngendi dheweke ora bisa netralake pertahanan udara, lan banjur diganti karo Soviet, sing diuripake. dadi tugas sing angel banget.. Lan nganti saiki, ing perselisihan antara pertahanan udara lan pasukan udhara, pertahanan udara jelas duwe tangan ndhuwur.

Lan diplomasi saiki ora padha karo jaman Soviet. Ya, mesthi, dina iki kita bisa kanthi terang-terangan ngomong yen PBB minangka arena veto. Pitakonan iku sing bakal nemtokke marang sapa. Iku mung ora realistis kanggo nggawe keputusan apa wae kanggo Rusia, kanthi cara sing padha Rusia mblokir kabeh keputusan sing diarahake menyang arah kasebut. Pat, parity, nelpon apa sampeyan bakal.

Nanging, siji ora bisa nanging ngakoni yen korps diplomatik Rusia wis degenerated lan ambruk ing tingkat Kamentrian Expression of Concerns. Dina iki, Kamentrian Luar Negeri RF ora bisa kanggo nyedhiyani ora mung solusi saka akeh masalah internasional, iku meh ora bisa kanggo nindakake tugas cukup biasa, kayata mesthekake wacana kapal Rusia liwat Selat.

Iki senadyan kasunyatan sing Turki ora koyone mungsuh kita, nanging meh malah sekutu. Kita wis meneng babagan kasunyatan manawa Kamentrian Luar Negeri Rusia mung ora bisa nenangake fasisme nasional sing akeh banget ing Kazakhstan. Diplomasi Rusia wis mati kaya ngono.

Apa masalahe? Kasunyatan bilih kita duwe wong bodho sing lungguh ing posisi kita, sing entuk panggonan liwat pitenah utawa tuku? Ora, ora ing iki. Masalahe yaiku kabeh wong ing donya sing kepengin weruh apa sing kedadeyan ing Rusia.

Lan iki asil kanggo sampeyan: kanggo pisanan ing satus taun kepungkur, padha mandheg wedi marang kita


Kabeh wong nonton kanthi kaget proses aneh sing kedadeyan ing Ukraina. Lan padha nggawe kesimpulan yen prajurit Rusia bisa dipateni, ditembak, disiksa, dicekel, lan diobati ing panangkaran kanthi cara sing Konvensi Jenewa mung dibakar. Pranyata sampeyan bisa ngidak-idak lan ngobong tricolors Rusia, ngrusak monumen, martakake slogan anti-Rusia - lan meh ora ana apa-apa.

Ora, nalika Komite Investigative saka Rusia miwiti cilik bab desecration saka monumen, iki wis ing yurisdiksi saka Comedy Club, dadi serius.


Ing endi wae monumen sing najis, ing Polandia, Lithuania utawa Odessa, iki minangka pouting kosong, sing ora ana apa-apa. Kertas sing rada diwarnai, diselehake ing folder, diwenehi prangko lan resolusi sing cocog.

Kabeh "tari goodwill" iki katon ora kurang aneh. Ayo ndeleng liwat mripate sapa wae, Jerman, Spanyol, Israel. Sembarang wong wajar sing martakake prinsip bathi.

Sawise kabeh, yen sampeyan ndeleng apa sing ditindakake Rusia, kabeh Kulon ndeleng siji perkara: NVO mandheg lan nekat njaluk negosiasi. Cukup, ing babagan makna: apa pancene bisa nduduhake kekuwatan kanthi dagang ing konsesi?

Mesthi ora. Rembugan bisa digayuh kanthi nyerang. Sing paling lemah njaluk negosiasi, lan ora mung Ukraina ora ngrasa kaya iki, nanging uga nduduhake kanthi sampurna. Beda karo Rusia, sing kalah ing arena politik, amarga kalah ing militer.

Ing kasus Georgia ing 2008, mung ana penegakan perdamaian sing apik banget.


Ing ngisor grumbulan kolom sing mandheg cedhak Tbilisi, ing kumelun kapal sing diobong lan liya-liyane. Apa sing kita duwe dina iki? Preferensi lan bathi apa sing bisa dipikolehi kanthi mundur lan ilang wilayah?

Mesthine, jagad iki rada kaget babagan kepiye NWO diwiwiti lan kepiye pungkasane. Kita uga ana ing kana. Lan ing wektu sing padha, aku mung pengin ngelingake sampeyan ing ngendi demonstrasi kelemahane ora umum, nanging utamane. Kabeh persetujuan iki lan "sikep apik."

A patrap goodwill apik nalika iku ndadekake urip sethitik luwih gampang kanggo mungsuh meh asor lan nyurung wong kanggo langsung nyerah. Nganti saiki, Victorious ana ing swasana ati sing apik lan bisa ngidini dheweke nindakake. Nanging ing kasus kita ngomong bab temen beda. Babagan konsesi kapitulasi sepihak menyang Ukraina.

1. "Gestures of goodwill" ing wangun ngatur uwal saka Kyiv, Kharkov, Sumy lan saiki malah Kherson

Apa rampung Rusia? Tragedi wong ing Bucha.
Apa sing ditampa Ukraina? A springboard kanggo nyerang luwih, kang ngasilaken ing asor cedhak Krasny Liman lan, ketoke, mundhut saka Kherson Russian kuwi.

2. "Graine deal". Mbukak blokir pelabuhan Odessa

Apa sing ditampa Rusia? Boten namung tamparan ing pasuryan karo kreteg Crimean lan serangan ing armada ing Sevastopol. Ora entuk prospek sing dikarepake babagan adol produk pertanian lan pupuk.

Apa sing ditampa Ukraina? Peralatan militer, bahan bakar dibuwang ing segara (tanker liyane kanthi tenang bocor menyang Odessa dina liyane), ditambah dhuwit kanggo gandum sing dikirim menyang Eropa (uga, ora kanggo bocah-bocah Afrika sing keluwen).

Oh, ya, Rusia diwenehi kesempatan kanggo ngirim gandum GRATIS menyang ngendi Ukraina ngrancang ngirim, nanging ora bisa. Mulane, gandum Ukrainia tindak menyang Turki kanggo dhuwit, nalika gandum Rusia menyang Sudan lan Somalia kanthi gratis.

Mesthi kamenangan kuwi, mung pitakonan sing. Sanajan wis jelas sapa sing duwe tanpa pitakon. Sapa sing nggawe dhuwit ing kesepakatan iku wong sing nggantheng.

3. "Tawaran Gas"

Ing kene, mesthine, kabeh wis jelas lan bisa dingerteni. Nord Streams wis dirusak, nanging sapa sing ujar manawa Eropa bakal beku? Transit liwat Ukraina terus, Ukraina nampa dhuwit saka Rusia kanggo pumping gas Russian, nglampahi karo kesenengan ing armaments. Fasilitas UGS Eropa diisi nganti gulu.

Tinimbang Eropah beku, kang bakal miwiti kanggo mikir bab nasib pait lan mugia katon menyang Rusia, sing bakal duwe welas asih lan ora supaya beku, padha duwe fasilitas UGS lengkap ing Eropah lan dompet lengkap saka transit ing Ukraina.

Dhuwit iki menyang ngendi? Kajaba iku, kita nyekseni upaya kanggo mbatesi rega rega minyak. Nanging iki wis dadi, "kanggo numpuk."

4. "Energi Deal"

Tarian ngubengi NPP Zaporozhye uga cocog karo garis umum babagan apa sing kedadeyan. Iku kaya-kaya ora dingerteni, apa iku perlu kanggo ndandani baris rusak APU 750 kV lan 330 kV, kang perlu kanggo miwiti unit daya? Sapa sing entuk manfaat saka peluncuran iki, amarga ZaNPP digabungake menyang sistem energi Ukraina, lan garis ZaNPP-Melitopol-Dzhankoy, sing bakal kalebu tanduran ing sistem energi Rusia, mesthine mung ing teori nganti saiki.

Lan kenapa rudal Rusia njupuk ing fasilitas energi Ukraina?

Umumé, iki bisa diterusake kanggo wektu sing cukup suwe, nanging ora bakal ana pangertèn liyane saka iki.

Kabeh iki sing kedadeyan saiki, ora kanggo keuntungan Rusia. Sampeyan bisa ngomong kaya sing sampeyan seneng babagan kasunyatan sing iki discrediting, nanging nuwun, pisanan kabeh, Rusia discredited dening wong-wong sing ngatur Sabat iki, lan ora dening wong-wong sing tiba ing, lan ora saka karsane dhewe.

Kabeh ijol-ijolan iki saka tawanan "215 kanggo 55 + Medvedchuk" (sanajan dina iki ana informasi sing ora Medvedchuk, nanging jenderal dijupuk tawanan), mundur, sasi trampling lan mobilisasi. Matur nuwun Gusti, sebagean, amarga yen kita mobilisasi 300 ewu kanthi cara iki (liyane, siji setengah yuta mlayu saka negara kasebut), medeni kanggo mbayangno apa sing bakal ditindakake dening umum. Pancen, Gusti Allah nglarang.

Inggih, ceri ing kue. Iki minangka pernyataan Wakil Menteri Luar Negeri Rudenko yen "Rusia ora menehi syarat apa wae ing Ukraina kanggo proses negosiasi."






Cetha yen para pembela wis diuripake, "kabeh iki dijupuk metu saka konteks" lan liya-liyane. Nanging tiba liyane lan jotosan menyang ngisor katon. Ora perlu goleki konteks ing kene lan ngerti apa sing dirusak. Kabeh wis jelas: Rusia, sawise "sukses" kasebut, banget semangat kanggo negosiasi karo Ukraina.

Iki bisa dingerteni, jagad sejarah ngelingi akeh conto nalika sisih kalah wiwit mung ngimpi rembugan.

Dina iki ora ketompo carane dideleng ing Kulon. Aku maca akeh cathetan angkoro kanthi jujur ​​ing pers Spanyol, Prancis, Italia. Ya, kita ora katon apik banget ing kana. Luwih tepate, ora ana sing ndemek kita nganti saiki, dheweke luwih seneng ngoceh awake dhewe, ujar, "kita wedi banget karo wong Rusia iki!"

Sampeyan kudu ngakoni yen mitos "Rusia teka!" didhawuhi urip dawa. Sapa sing kudu disalahake iki bisa dingerteni. Pancen angel ngomong apa sing bisa ditindakake ing kene, Putin ora bakal nggawe owah-owahan, dheweke mung ora duwe personel kanggo iki.


Masalah utama Rusia saiki ora wong bodho lan dalan, sayangé. Lan ing distribusi posisi ing prinsip kasetyan maksimum kanggo pimpinan. Iki luwih parah, amarga biasa-biasa wae saka akeh pimpinan ing negara kita katon kanthi mripat langsung.

Mitos tentara Rusia sing elek lan ora bisa dikalahake runtuh ing tanah Ukrainia. Pancen, tinimbang bear elek, ana chipmunk, nrenyuhake lan ora mbebayani. Kepengin urip tentrem lan rukun karo kabeh wong.

Iku mung CBO ora sewn kene, ana prakara apa sampeyan nindakake. Amarga, yen chipmunk, ana apa-apa kanggo miwiti kabeh iki. Yen bruwang, banjur ing ngendi kekuwatan lan kekuwatane?

Ukraina ora bakal rembugan nganti ditampa. Minangka deafening minangka cedhak Ilovaisk lan Debaltseve. Sawise acara kasebut, ya, wong Ukrainia seneng banget kanggo rembugan ing Minsk. Kanggo groan lan nangis saka Unit rusak saka Angkatan Bersenjata Ukraina lan terbats.


Dina iki dheweke ora bakal melu rembugan. Mesthi wae, kajaba kanggo kahanan sing wis diumumake Zelensky. Wilayah sing direbut maneh, ganti rugi kanggo apa sing dirusak, lan liya-liyane. Lan ora ana sing, dudu presiden Guinea-Bissau lan Vanuatu sing dihormati, bakal meksa Zelensky mundur.

Paling ora nalika dheweke nunggang jaran.

Nanging ora mratelakake panemume pedunung ing Eropah sing mbebayani kanggo Rusia. Dina iki kabeh donya nonton lan nganalisa apa sing kedadeyan ing Ukraina. Lan nggawe kesimpulan. Lan kesimpulan kasebut mesthi ora cocog karo kita. China, Iran, Pakistan, Arab Saudi, Qatar, India - negara iki tansah mangertos mung siji basa - basa pasukan. Diplomasi? Oh mesthi. Daya adhedhasar.

Iki utamané uga dituduhake dening China. Dina iki dheweke bisa nindakake trik diplomatik, amarga dheweke duwe armada lan tentara sing apik. Sing luwih apik angel diucapake, nanging nalika diplomasi didhukung tank lan kapal, kaya Amerika - iki diplomasi elegan.

Rusia saiki wis ilang status minangka Power. Iku kasunyatan. Lan nyalahke kanggo iki dumunung tanggung karo Kepemimpinan, kang tak melu ing NWO, rampung ora ngerti jalaran.

Ya, ing kene Shoigu bubar ngrayakake 10 taun dadi Menteri Pertahanan. Kita bisa ngomong sing ana sukses tartamtu ing karya: kang digawe tentara parade-competitive ayu, kang tenan ana ngalangi tartamtu kanggo donya kabèh.


Parade dianakaké, kontes mesthi menang, nanging tentara iki dadi ora cocog kanggo operasi pertempuran. Lan, sayangé, kabèh donya weruh dina iki.


"Analogues" lan "wunders" ora tau muncul ing layanan, supaya dina iki senjata saka tentara Soviet sewidak taun kepungkur arep perang. Ya, lan ing printah saka jenderal sing mung ngangap kanggo nampa bintang saka Pahlawan Rusia kanggo prestasi, ora ketompo apa rega bakal mbayar kanggo iku.

Kita ora mung siji-sijine sing ndeleng iki. Kabeh donya ndeleng iku. Lan ing mata donya, gambar saka bruwang ala lan elek alon-alon ilang ing sajarah. Prospek iku kaya-kaya. Kita ora tresna. Kita ora diajeni. Kita ora wedi. Negara iki ora duwe tentara, ora armada, ora ana Staf Umum.

Pitakonan muncul: apa saben wong ngerti apa masa depan Rusia?


Iku mung tanpa turbo-patriotik iki "kita bisa mbaleni" lan "donya kabèh ing bledug." Kabeh sing bisa diulang dening pemilih Rusia yaiku nyekel Lars Atas.


Demonstrasi patriotisme sing apik banget, nalika kanggo 1 mobilisasi ana 5 sing mlayu menyang luar negeri lan 10 dikubur ing njero negara. Dadi apa bab "baleni" - ora worth iku, sajujure.

Donya tresna marang wong kuwat lan sugih. Lan manteb ing ati. Lan, ing saindenging jagad, tanpa pangecualian.

Kanggo sapa Rusia saiki bisa dianggep? Lan sesuk?

Pengarang:
537 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Chack Wessel
    Chack Wessel 11. november 2022 05:10
    + 117
    Kanggo sing wedi, 350 milyar ora ngeluh.
    1. ASAD
      ASAD 11. november 2022 05:36
      + 94
      Kaya sing diucapake, selamat pagi Negara! Aku maca artikel, esuk wis mandheg dadi apik. Kadhangkala aku meri bojoku, dheweke ora peduli karo kabeh "fagot" iki, sing utama yaiku nambah pensiun.
      1. Vladimir_2U
        Vladimir_2U 11. november 2022 06:48
        + 47
        Kutipan saka ASAD
        Aku maca artikel, esuk wis mandheg dadi apik.

        Ayo, sampeyan mung kudu miwiti kasus nglawan ukrov, geyrop tanpa jiwa lan AS babagan discrediting Tentara Rusia lan kabeh bakal rampung. (Sarkasme)
        1. Komentar wis dibusak.
          1. Sergey_52
            Sergey_52 11. november 2022 12:47
            -31
            Ana Tentara Rusia sing Perkasa

            Iki sing nyerah Moscow, lan banjur ngrayakake Kamenangan ing Paris? Ya, iku ...
            yaiku Tentara Soviet sing menang

            Apa iki sing ing wiwitan mundur menyang Moskow, banjur ngrayakake Kamenangan ing Berlin? Ya, iku ...
            nanging dadi kabeh babagan parodi Rusia tentara

            Nah, iki salib utawa pengecut ...
            1. SaLaR
              SaLaR 11. november 2022 12:58
              + 18
              Ya ... iku mung tentara Rusia lan Soviet nglancarake perang defensif lan ora nyerang dhisik ....ora diremehake .. sanajan ya .. perusahaan mangsa, nanging malah banjur padha ora ninggalake duweke.....
              1. Eroma
                Eroma 11. november 2022 13:57
                + 36
                Pitakonan dudu perang defensif utawa nyerang! Pitakonan ana ing pendekatan bisnis! Ing jaman semana, kita berjuang kanthi nyata lan tujuan utama pamrentahan yaiku Kamenangan! Dina iki, Kyiv ora nggatekake apa-apa, mung kanggo perjuangan kanggo Kamenangan! Lan Moscow bingung karo sawetara tata letak! am miwiti perang, supaya perang! duka Putin ujar manawa kita kepeksa nyerang, mula lakoni kanthi sekuat tenaga! Lan kita ora ndemek wajib militer, sanajan dheweke dadi pembela kita! Kasuksesan pisanan kudu dikembangake kanthi ngenalake eselon kaloro (pungkasan wajib militer), misahake Ukraina menyang pinggiran, ngethok pasokan paling ora setengah saka wilayah kasebut, mungsuh ora bakal bisa nggerakake populasi kanggo nggawe pasukan mekanik (ing peralatan teka saka kulon), banjur perlu kanggo preempt mungsuh ing mobilisasi lan nalika dheweke mbentuk pertahanan infantri, kita masang formasi mekanis! Kanggo menang, sampeyan kudu terus-terusan push! Lan apa sing wis kita lakoni?! Ing nalisir, kita ninggalake ing framework saka goodwill, mbentuk ngarep sing ora trep kanggo logistics kita lan banget ono gunane kanggo Angkatan Bersenjata Ukraina, kita mbebasake lan ora ndemek rute sumber lan digawe iku bisa kanggo mobilize tanpa alangan ing. kutha paling gedhe ing Ukraina, lan awake dhewe ora mikir babagan mobilisasi apa wae! Kita miwiti kanthi riang, tinimbang muter flywheel perang, kanthi mobilisasi negara, kita wiwit golek tentrem! Saiki kita duwe pilihan: tentrem kawirangan, utawa kamenangan getih! Asil saka kesalahan grossest nalika ngetik perang! negatif
                1. SaLaR
                  SaLaR 11. november 2022 14:18
                  + 16
                  Saiki kita duwe pilihan: tentrem kawirangan, utawa kamenangan getih! Asil saka kesalahan grossest nalika ngetik perang!
                  Aku setuju banget karo iki....
                  1. AAK
                    AAK 11. november 2022 16:41
                    + 15
                    Para kolega, apa sampeyan mikir sing Maha Suci lan Paling Agung bakal ngomong ing TV dina iki, mratobat saka kesalahane, nggawe markas Panglima Tertinggi, nggawe pusat propaganda politik, supaya bisa nembak para pelaku "Kyiv- Zhytomyr-Chernihiv-Sumy", "Kharkov-Barvenkovo-Izyum-Kupyansko Limansky lan kampanye pembebasan Kherson? Dadi kanggo sing pisanan lan katelu, dheweke dhewe kudu nindakake hara-kiri, lan kanggo kabeh "sikep" lan "tawaran" setengah saka Kementerian Luar Negeri ing lentera, dipimpin dening bapak lulusan Universitas Columbia .. . mung siji sing bisa dirungokake saka dheweke - "... ora, aku ora bisa nglakoni ... Aku kudu takon karo bos ... ya, karo Mykhal Ivannych ..."
                  2. Loro diploma
                    Loro diploma 11. november 2022 17:58
                    +3
                    Apa jancok iku kamenangan getih? Aku bakal dadi sing pertama njupuk ponakanku saka "tentara" iki.
                    1. Eroma
                      Eroma 11. november 2022 19:59
                      +4
                      A kamenangan getih ora telpon ora ngetung karo losses marga saka kamenangan ! ora Iki minangka pratelan kasunyatan manawa Angkatan Bersenjata Ukraina dimobilisasi lan dilengkapi, sayangé, ora bisa ngilangi klompok sawetara atus ewu wong tanpa kerugian sing signifikan! nangis proses iki bisa dileksanakake cepet lan kelangan Bunch saka pejuang bebarengan, utawa babagan metu ing wektu lan isih paling kamungkinan kalah malah luwih pejuang ora Sayange, alternatif: donya isin! aran nanging ing Kremlin, aku padha nyoba kanggo nglakoake persetujuan keprungu
                      1. topol717
                        topol717 11. november 2022 21:20
                        -10
                        Kutipan saka Eroma
                        sayangé, iku mokal kanggo break klompok sawetara atus ewu wong tanpa losses wujud!

                        Inggih, ing kene aku ora setuju karo sampeyan, ana senjata nuklir taktis lan ana senjata nuklir strategis. ana paling ora 100 ewu paling mulyon. Bisnis kanggo sawetara minggu. Lan aku njamin, ora ana sing bakal ngomong apa-apa, malah bakal simpati karo kita, ujare kudu nggunakake. Nanging iki, mesthi, yen almarhum Primakov ditangekake ing panggonan "Prihatin".
                    2. Alexey V
                      Alexey V 11. november 2022 20:00
                      -1
                      Sampeyan dhewe bakal nemokake dhewe ing tentara, taker .. lan diploma ora bakal mbantu!
                      1. Loro diploma
                        Loro diploma 11. november 2022 21:59
                        -7
                        Inggih, Aku ing sirah bodho saka Tulip lan aku bakal cahya munggah kilometer saka 30 supaya udan es ora mbukak kanggo veteran ora pati ngerti.
                      2. V Alexander Kolchin BK
                        V Alexander Kolchin BK 12. november 2022 16:59
                        -2
                        Sing th Vlasov jago karo bolongan ambruk menyang Tulip
                2. Plate
                  Plate 11. november 2022 15:13
                  -1
                  Kutipan saka Eroma
                  Lan kita ora ndemek wajib militer, sanajan dheweke dadi pembela kita!

                  Lha, aku ora ngerti, aku ora ngerti. Aku ora bakal Count ing non-profesional ing iki utawa prakara. Sampeyan ora bakal pesen kabel listrik saka wong sing lagi wae njupuk kursus listrik? Aku ora bakal.
                  Kutipan saka Eroma
                  Saiki kita duwe pilihan: tentrem kawirangan, utawa kamenangan getih! Asil saka kesalahan grossest nalika ngetik perang!

                  Yen kedadeyan kasebut minangka akibat saka miskalkulasi militèr, mula cara metu saka dilema iki katon kaya mangkene: ngumumake manawa Angkatan Bersenjata Ukraina luwih maju semeter - lan serangan nuklir. Kanggo Ukraina kanthi hulu ledak taktis, kanggo Amerika Serikat kanthi strategis. Iki omong kosong lengkap lan kegilaan, nanging angel mikir babagan liya.
                  A kamenangan getih ora apik kanggo kita, uga, ora kabeh. Banjur sampeyan tormented kanggo nerangake dhewe kanggo populasi.
                  1. Eroma
                    Eroma 11. november 2022 16:07
                    +7
                    Quote: piring
                    Aku ora ngerti. Aku ora bakal Count ing non-profesional ing iki utawa prakara. Sampeyan ora bakal pesen kabel listrik saka wong sing lagi wae njupuk kursus listrik? Aku ora bakal.

                    Conscripts ora wong-wong sing njupuk Course saka pejuang enom, nanging wong-wong sing wis njabat nem sasi lan ngerti bisnis sing! Dheweke siyap ora luwih ala tinimbang sing dimobilisasi, mesthine, lan tumindak bebarengan karo prajurit kontrak uga luwih efektif tinimbang sing dimobilisasi. Sampeyan kudu nglawan apa sing ana ing "arsenal" prajurit

                    Quote: piring
                    Yen kedadeyan kasebut minangka akibat saka miskalkulasi militèr, mula cara metu saka dilema iki katon kaya mangkene: ngumumake manawa Angkatan Bersenjata Ukraina luwih maju semeter - lan serangan nuklir. Ing Ukraina nganggo hulu ledak taktis, ing AS

                    Iku wis mburi donya! belay
                    Quote: piring
                    A kamenangan getih ora apik kanggo kita, uga, ora kabeh. Banjur sampeyan tormented kanggo nerangake dhewe kanggo populasi.

                    Iki minangka pitakonan manajemen! Kamenangan cepet bisa uga, liwat perang umum kanthi kekalahan Angkatan Bersenjata Ukraina, iki bakal dadi perang sing meh ukuran Perang Patriotik Agung, kanthi kerugian simultaneous ing puluhan ewu. Lan sadurunge perang, gelombang mobilisasi kapindho dibutuhake kanggo nggabungake sukses, sing, kanthi cara, isih kudu digayuh!

                    Amarga disiksa dening mamang mendhung yen Kremlin bakal mutusake tumindak angel kasebut. Padha mbokmenawa bakal golek alternatif.
                    1. Plate
                      Plate 11. november 2022 18:52
                      +1
                      Kutipan saka Eroma
                      Amarga disiksa dening mamang mendhung yen Kremlin bakal mutusake tumindak angel kasebut. Padha mbokmenawa bakal golek alternatif.

                      Yen aku dadi Kremlin, aku ora bakal wani nindakake iki, amarga oposisi bakal cepet ngonversi iki dadi poin, sing bakal digunakake kanthi cepet.
                      1. Eroma
                        Eroma 11. november 2022 20:03
                        + 10
                        Kanthi indecision, banjur ana ora perlu kanggo miwiti perang!
                      2. Plate
                        Plate 11. november 2022 20:14
                        +1
                        Sapa sing ngomong babagan indecision? Ngreset AVBPM ing sawetara jembatan ing Dnieper ing wilayah Dnepropetrovsk utawa ing Lvov bakal dadi langkah sing penting. Lan tanpa kerugian ing pihake.
                      3. topol717
                        topol717 11. november 2022 21:23
                        +1
                        Kabeh oposisi salah siji lenggah kanggo dangu, utawa barks saka konco hillock. supaya oposisi mung bisa duwe titik lan ora titik.
                3. gsev
                  gsev 11. november 2022 17:32
                  +5
                  Kutipan saka Eroma
                  Pitakonan dudu perang defensif utawa nyerang! Pitakonan ana ing pendekatan bisnis! Kita perang nyata ing dina iku

                  Tegese perang yaiku ngakibatake kerugian sing ora bisa ditampa ing mungsuh. NATO duweni potensi industri kaping 17 luwih gedhe. Potensi manungsa Ukraina 2,5 kaping kurang. Kita mung bisa ngalahake potensial manungsa saka Angkatan Bersenjata Ukraina. Sawise kabeh, wong Kulon teka ing Ukraina Wétan kanggo budak sing manut, lan ora kanggo pati lan ora kanggo mlarat. Sayange, oligarki Rusia narik kabeh urat saka buruh, mung kanggo ngedol menyang India lan China kanthi diskon 30%, nempatake dhuwit ing bank Kulon, ing kono bakal disita. Rinat Khairov karo mantune Dmitry Tsvetkov tuku omah gedhong ing Inggris kanthi rega 3a 2000 rubel lan apartemen kanggo 000 rubel kanggo putri lan garwane Elisina. Lan ketoke entuk kontrak kanggo drone. Utawa babagan sabotase kontrak kasebut, miturut apa sing kedadeyan karo drone kita. Sawise iku, kepiye carane bisa ngetung kerjasama karo DPRK yen struktur Korea Lor narik kawigaten Putin liwat masyarakat ing Belarus lan Rusia kanggo kasunyatan iki tanpa respon utawa reaksi?
                  1. Eroma
                    Eroma 11. november 2022 20:10
                    +7
                    Kutipan saka gsev
                    Sawise kabeh, wong Kulon teka ing Ukraina Wétan kanggo budak sing manut, lan ora kanggo pati lan ora kanggo mlarat.

                    Padha teka kanggo tanah lan kasugihane! Ukraina ora bisa diatasi dening keluwen anggere padha pracaya marang Kamenangan, lan kita menehi insentif karo reguler enviable! am
                    Sumber daya manungsa ing kana cukup gedhe + unit asing, mula bakal tahan suwe! Mung tumindak nemtokake bisa mimpin kanggo kamenangan, kita mamah snot negatif
                4. topol717
                  topol717 11. november 2022 21:14
                  +1
                  Kutipan saka Eroma
                  Putin ujar manawa kita kepeksa nyerang, mula lakoni kanthi sekuat tenaga!

                  Ing kasus iki, perlu langsung, lan malah saiki ora kasep kanggo nggunakake kabeh gaman ing kabeh kutha, paling Jahwéh, decisively, kuat lan ing kabeh ngarep. Betul Kawan. Stalin nuduhake kabeh wong apa sing bisa ditindakake dening Tentara Abang ing April 1945, lan banjur akeh wong Inggris cilik sing kuat ora pengin nglawan USSR maneh.
                5. JD1979
                  JD1979 11. november 2022 21:43
                  +5
                  Kutipan saka Eroma
                  Lan kita ora ndemek wajib militer, sanajan dheweke dadi pembela kita!

                  Yoremoshka, tenang, exhale, utawa luwih apik, pindhah menyang kantor rekrutmen. Ing kene ora ana wong ing negara, lan sampeyan pengin mbuwang bocah-bocah wingi, sing mung weruh senapan mesin ing sumpah lan ditembak sethithik kanggo mateni? Nglawan tentara bayaran lan prajurit sing dilatih sing wis ngalami latihan normal? Ing kene bakal ana sukarelawan sing cukup kanggo mata, mung perang sing menang, dumadakan ora dening prajurit, ora dening prajurit langsung perang, nanging dening SERVICE LOGO, nyediakke kabeh sing perlu kanggo database padha. Banjur wong mburi dadi wong sing isih "master" pakaryane. Incompetence lengkap sijine iku mildly. Kaya jenderal, aku ora ngerti liwat "g" utawa "x", mung sing bisa njagong ing podium sajrone latihan kanthi tampilan penting, wong sing bisa nggunakake formasi a la Tentara utawa, Gusti Allah ngalang-alangi, mrentah kabeh. ngarep, sampeyan bisa ndeleng mung ing lukisan ing museum saka Perang Donya II lan SA.
                  1. Eroma
                    Eroma 11. november 2022 22:48
                    0
                    Kutipan: JD1979
                    mung perang menang, dumadakan ora dening prajurit, ora langsung dening prajurit, nanging dening SERVICE LOGO, nyediakke kabeh sing perlu kanggo database padha. Lan para jenderal

                    pancen bener hi nanging nomer uga penting, tanpa nomer ora bakal bisa! Ing urusan militer, penting kanggo kumpul ing papan sing tepat, jumlah pasukan sing tepat, ing wektu tartamtu! prajurit
                    Siji unsur ilang lan kabeh wis ilang!
                  2. nick7
                    nick7 14. november 2022 14:10
                    0
                    bocah-bocah wingi, sing mung weruh senapan mesin ing sumpah lan ditembak sethithik kanggo disembelih, sampeyan pengin mbuwang.

                    Kancaku, apa sampeyan mikir wong lanang umur 40 taun sing sesak napas luwih apik tinimbang sing enom? Uga, wong sing umur 40 taun kudu mbayar pensiun kanggo kulawarga lan anak-anake amarga diganggu saka kerja.
                    perang menang, dumadakan ora dening prajurit, ora langsung dening prajurit, nanging dening LAYANAN saka mburi,

                    Sampeyan ora bisa menang perang tanpa prajurit. Kamentrian Pertahanan mulang kanggo marak lan ngecet suket, lan sanajan sukarelawan, malah prajurit kontrak sing ngerti carane mlaku, ora bakal menang nglawan tentara sing dilatih.
                    20 taun kudu perang, nanging uga dilatih lan dilengkapi sawise 2 taun layanan.
                    1. JD1979
                      JD1979 14. november 2022 17:08
                      0
                      Kutipan: nick7
                      Kancaku, apa sampeyan mikir wong lanang umur 40 taun sing sesak napas luwih apik tinimbang sing enom? Uga, wong sing umur 40 taun kudu mbayar pensiun kanggo kulawarga lan anak-anake amarga diganggu saka kerja.

                      Kanca-kancaku)) Sing KEPENTING lan BISA kudu berjuang, utamane ing konflik kaya iki, nalika ora ana sing ngancam eksistensi negara, kajaba ora cocog karo para pemimpin. Yen wong umur 40 taun mlayu saka kulawarga lan anak-anake, mula iki minangka pitakonan kanggo kulawarga iki)
                      Kutipan: nick7
                      Sampeyan ora bisa menang perang tanpa prajurit.

                      Tanpa prajurit sing dilatih.
                      Kutipan: nick7
                      20 taun kudu perang, nanging uga dilatih lan dilengkapi sawise 2 taun layanan.

                      Iku kanggo omong kosong iki kanggo flog karo rod ing umum))) Pendekatan iki isih bisa ditindakake ing pungkasan abad kaping 19 lan awal abad kaping 20. Saiki pendekatan kasebut, nalika nindakake konflik bersenjata ing njaba negarane kanggo wektu sing suwe, bakal ngrusak negara tinimbang nyerang mungsuh ing wilayah kasebut kanthi tujuan ngresiki kabeh makhluk urip)))
                      1. nick7
                        nick7 18. november 2022 10:39
                        0
                        Воевать должны те кто ХОЧЕТ и УМЕЕТ

                        Таких не найти в достаточных количествах, во все времена побеждала массовая миллионная армия с добровольно-принудительным набором.
                        сечь розгами прилюдно

                        При чём тут сечь розгами, есть другие более гуманные методы.
                6. nordscout
                  nordscout 11. november 2022 23:49
                  + 11
                  Dear Eroma! Aku bakal nyoba nyimpulake sawetara "ringkesan" saka pertimbangan sampeyan babagan tumindak perang dening Rusia, kepungkur lan saiki, lan tumindak minangka pengacara kanggo Gen. Markas lan strategi sawijining - analis. Aku bakal miwiti karo utama lan, mbok menawa, nemtokake ... Rusia sajrone 30 taun kepungkur wis dadi negara berkembang kapitalis kanthi paradigma anti-rakyat sing sabanjure ... Rusia ing 2000s ora USSR ing 1941 .... Banjur ana perang rakyat, perang mardika. Inti saka kamenangan yaiku peran partai, peran nyawiji lan mobilisasi. Kabeh wong, ekonomi, keuangan, kabijakan luar negeri, kabeh negara manajerial. aparat kasebut "diasah" kanggo "kabeh kanggo ngarep, kabeh kanggo kamenangan" ... Rakyat lan Angkatan Bersenjata padha dididik kanthi ideologis lan pancen motivasi kanggo menang lan mung menang. Disiplin wesi lan rajin - minangka "batu pojok" ing mburi lan ing ngarep ... Iki minangka ideologi perang pembebasan rakyat. Perang rakyat, negara kapitalis, ora bisa, kanthi definisi. Maca klasik Marxisme-Leninisme - wong padha pinter. Inggih, yen sampeyan "de-ideologis" (miturut Konstitusi Federasi Rusia) esensi "lara" dening klasik iki, maca Kant, Hume, Descartes, Machiavelli, Spinoza. Dheweke wis mangsuli kanthi jelas kabeh pitakonan perang lan perdamaian negara-negara kapitalis. Lan saka "rakyat" ing Rusia kapitalis, mung Tentara buruh-tani (miturut komposisi kelas) tetep ... Dadi - aja nyalahke aku - kita gelut karo mripat ing kapentingan kelas panguwasa, utawa rodo ing klompok hak istimewa tartamtu saka populasi Rusia, disebut "aligarkhat", sanajan padha nyoba kanggo gawe uwong yakin kita kabeh sing kita manggon. ing negara kapitalis, sosial, nanging kanthi "wajah manungsa banget. Lan mulane rembugan aneh karo ukrofascist lan "telpon" sing ora bisa diendhegake, "sikep muhibah" aneh, sing nggumunake "regroupings sing direncanakake" saka pasukan, ninggalake kutha-kutha Rusia lan populasi ing welas asih saka mungsuh, "ora bisa diterangake" survivability. transportasi sepur, komunikasi, TV, internet, jembatan penyebrangan, persimpangan sepur, terowongan, dalan gedhe, kilang minyak, rem. pabrik ing wilayah mungsuh. Kabeh iki minangka tutup perang modern. negara ing antarane ... Singkat: perang iku perang, lan ora ana sing mbatalake perdagangan! Mulane katon rusak lan detasemen lengkap ing pasuryan Jendral Gerasimov lan nesu saka pangarep-arep ing mripate Jendral Surovikin .. Sawise kabeh, Gen. Markas lan "tengkorak" sinau ing akademi nggunakake buku teks lan peta saka USSR, ngendi "organisasi" perang dening sosialis, negara wong wis cetha ditulis metu, lan tutup. negara iki katon minangka "mungsuh kamungkinan." Lan, saiki, coba rencana perang "pembebasan" ing Ukraina, nalika ana puluhan larangan lan larangan (sampeyan ora bisa njupuk ing kono, aja ngebom obyek kasebut, amarga iki "fasilitas kita" ing pangertèn saka aligarhs kita, kreteg lan nyebrang, prapatan railway - Gusti Allah ngalang-alangi sampeyan,) Mulane, gas kita "mlaku" kanggo Ukraina lan liwat Ukraina menyang EU, lan kita ora ndemek kreteg kanggo " iki", trowongan, sepur lan logistik liyane karo rem. pabrik... Punika kita Gen. Markas ing peta perang ing pikirane jero, ngenteni bengok sabanjure saka ndhuwur ... Supreme, aku, nggawe kesalahan gedhe amarga ora ngirim Jenderal Gerasimov lan liyane kaya dheweke sinau perang "kapitalis" ing sawetara akademi militer ing sisih kulon utawa ing Amerika Serikat, kayata West Point, Sandhurst, St. Mbokmenawa asil perencanaan bakal beda ... Ya, aku lali yen perang (kayane iki wis Perang Dunia Ketiga, ing tahap awal), wis ana ing sasi kaping sanga, lan "kolaborasi" ing ekonomi lan keuangan terus. Markas Agung durung digawe, ora ana Dewan Pertahanan, nanging panitia "tertamtu" digawe ing sangisore Mishustin. Kita mbokmenawa isin karo "bayangan" saka USSR.
                  1. Eroma
                    Eroma 12. november 2022 11:38
                    +1
                    Ana sawetara bebener ing tembung sampeyan hi Aku ora mikir sing masalah iku ideologi lan wong ora bisa wungu kanggo perang. Delengen carane akeh sukarelawan, carane akeh wong teka ing registrasi militer lan kantor enlistment tanpa pitakonan ing agenda, i.e. Yen dikarepake, wong kanggo ngumpulake ora masalah! Lan karo wong-wong sing ndhelik, pengalaman Angkatan Bersenjata Ukraina nuduhake yen ora ana masalah, nalika wong mlebu tentara, padha perang, senadyan kepinginan awal kanggo nyingkiri! ya
                    Aku nesu amarga kurang profesionalisme ing nggawe keputusan, ora nggatekake bebener umum babagan urusan militer amarga ora jelas kenapa! negatif lan iki ora nangis saka Supreme, nanging tenan kesalahane Staff Umum ing planning perang lan nyiapake iku! SVO ngungkapake kekurangan konstruksi militer, wiwit saka konsep sing ora bener (mung gumantung marang pejuang abot) utawa ora nggatekake wilayah sing dijanjekake (khususe UAV) lan diakhiri karo penipuan kanggo saturate pasukan nganggo peralatan militer modern! Kabeh kesalahan kasebut ora bakal katon yen perang ditindakake kanthi tugas sing penting lan keterlibatan pasukan sing cocog karo tugas kasebut! Kita wis kabeh kanggo sukses blitzkrieg ing periode dhisikan, kajaba karsané pimpinan kanggo nggunakake kabeh sumber daya! am
                    Lan mbokmenawa karsane uga diwatesi, kaya sing dituduhake dening watesan "komersial"! Amerika ora duwe pendekatan komersial kanggo permusuhan, dheweke duwe kabeneran komersial kanggo miwiti perang, dheweke butuh minyak, dheweke ngrebut Irak, sajrone perang, dheweke wis siyap ngowahi kabeh dadi bledug, sing utama yaiku ngontrol kanthi cepet. sawah! Apa sing dikarepake saka Ukraina? Denazifikasi? Miturut standar Barat, iki mung kudu dadi alesan kanggo ndhelikake tujuan nyata, sing kudu nggawa keuntungan! Apa keuntungan kita ing Ukraina?
                    Putin saiki ing tataran donya wis ilang kabeh panguwasa amarga sycophancy terus terang karo Kulon! Kesepakatan gandum minangka kegagalan diplomatik lan ngakoni kelemahane nalika ngadhepi sanksi! negatif sampeyan butuh gandum, ing Rusia 50M ton, mangga ngatasi masalah sanksi lan tuku, kita duwe kabutuhan militer kanggo mblokir pelabuhan Ukraina lan iku! Kita padha ora puzzled dening operator gandum kanggo ekspor gandum kita, nanging padha mimpin kanggo divorce!
                    Iku ora ideologi sing dumunung ing gagal iki, nanging lack saka bakal, lack of profesionalisme lan saiki malah wedi tanggung jawab kanggo kesalahane!
                    Aku lair ing sosialisme lan manggon ing kapitalisme, aku bisa ngomong apa sing USSR lan Rusia wis umum: iki nomenklatura (pejabat), ing kasus loro padha ngawula lan ngawula mung piyambak! Wong sakdurunge pejabat, biyen lan saiki ora kuwasa! Kita ora perlu ngganti sistem politik, nanging pisanan kita kudu golek cara sing efektif kanggo nglindhungi hak-hak wong lan meksa pejabat kanggo nindakake tugas, lan ora kanggo manggoni kursi! Solusi saka masalah iki bakal ngandhani apa jenis sistem sing kita butuhake!
                7. Shurshun
                  Shurshun 12. november 2022 10:10
                  0
                  Perang patriotik utawa ora iku penting banget lan dhasar!
                  1. Eroma
                    Eroma 12. november 2022 13:02
                    -1
                    Kepiye cara invasi (yen sampeyan mbusak husk propaganda, banjur invasi iki) diwakili dening Perang Patriotik? Ya, tujuan invasi kasebut mulia: perlindungan non-anggur, nanging apa hubungane karo Perang Patriotik?
                    1. Shurshun
                      Shurshun 12. november 2022 21:03
                      0
                      Kita ngomong babagan kasunyatan manawa kanggo motivasi tentara, perang apa sing ditindakake negara kasebut penting banget.
                      1. Eroma
                        Eroma 12. november 2022 23:17
                        -1
                        Ing kasus kita, perang bangsawan, kanggo memori sajarah, kanggo pangayoman saka sedulur! Motivasi utama yaiku sukses ing ngarep, mula luwih gampang kanggo nerangake! Minangka Napoleon ngandika: fartuna tresna batalyon gedhe! Sampeyan perlu kanggo njupuk care saka nomer saka awal perang, utawa rodo, malah sadurunge iku diwiwiti! Banjur ora ana masalah karo motivasi. Aku yakin yen mobilisasi pas wektune bakal ngilangi kemungkinan kabeh regroupings iki saka Izyum lan Kherson, lan paling kamungkinan ing dina iki, Kyiv bakal ngarep-arep kanggo rembugan!
                      2. Shurshun
                        Shurshun 13. november 2022 11:07
                        0
                        Tuladhane sampeyan ala banget. Napoleon mungkasi karir lan uripe banget.
                      3. Eroma
                        Eroma 13. november 2022 11:50
                        0
                        Napoleon duwe salah siji, kaya kabeh penakluk gedhe liyane: dheweke "kehilangan pinggiran"! Nanging nganti saiki, dheweke ngrebut kabeh Eropa lan pungkasane malah Moskow! Kanggo expanses Rusian, kang perlu salah siji nomer akeh kanggo ngontrol garis sumber, utawa ora nyoba kanggo tekan Moscow, nanging break perusahaan menyang orane tumrap sekolah, pisanan Smolensk lan mandheg, banjur tataran sabanjuré lan Mungkin ing sawetara taun lan bisa ngatur. Nanging, untunge, dheweke digawa lunga lan Kutuzov ngalahake tentarane kanthi kelaparan! apik
                        Ora ana sing kebal saka kesalahan, karo Napoleon, kesalahan strategis dheweke dadi fatal.
                        Nanging ing paprangan, pasukane ora bisa dikalahake, mula panemune kudu dirungokake. nglirik lan Angkatan Bersenjata Ukraina, kanthi cara kasebut, kanthi jelas ngonfirmasi kawicaksanan Napoleon! aran
                      4. Shurshun
                        Shurshun 13. november 2022 12:50
                        0
                        Yen mung, yen mung .... sejarah ora duwe swasana subjunctive lan saben wong kuwat ing mburi. Iku ing 1st. Kapindho, menang perang durung menang perang, lan iki uga aksioma. Lan pungkasan. Yen ana apa-apa dikonfirmasi dening Angkatan Bersenjata Ukraina, iku, pisanan kabeh, motivasi internal.
                      5. Eroma
                        Eroma 13. november 2022 13:02
                        0
                        Perang iku matematika! Motivasi penting banget, amarga nyuda jumlah kekuatan sing dibutuhake kanggo sukses, utawa nambah efektifitas kritéria liyane. Nanging motivasi ora ngganti dhasar dhasar: kuantitas, kualitas, kacepetan! Motivasi minangka variabel sing ngidini sampeyan nyepetake ing ngendi, ing endi wae kanggo ngganti sebagian utawa nambah kualitas. Nanging, yen pitungan ing operasi ora bener lan ing wektu sing tepat, ora ana pasukan sing cukup, banjur perang ilang, kabeh padha, sing utama yaiku anané nomer sing dibutuhake, paramèter liyane yaiku kontrol nomer iki! Ora ana pasukan, ora ana sing menang!
                      6. Shurshun
                        Shurshun 13. november 2022 13:11
                        0
                        Ora ana sing mbantah pentinge kekuwatan lan katrampilan kaya ngono.
                    2. Evrepid
                      Evrepid 17. november 2022 11:53
                      0
                      ТОЧНО предатель! А уж то, что так еще точнее!
                      Ваши все словоблудия стоят только одного утопить в сортире вас вместе с ними!
                      1. Eroma
                        Eroma 17. november 2022 13:12
                        0
                        Это Вы к чему таку реплику вставили? И с кем топить собрались? belay
                      2. Evrepid
                        Evrepid 17. november 2022 13:22
                        0
                        К тому какова Ваша логика и попадает под действие 55й статьи конституции РФ пункт о предательстве... Как то так...
                        Ora ngerti hukum ora dadi alesan.
                      3. Eroma
                        Eroma 17. november 2022 18:33
                        0
                        Вы из НКВД? ngguyu
                        Предъявите обвинение! duka В чём заключается предательство?! wong bodho
                      4. Evrepid
                        Evrepid 18. november 2022 07:07
                        0
                        Я офицер Российской армии ВВС ВТА, если Вам это что то скажет.
                        А 55я статья прямо светится в Ваших словах...
                        Рекомендую ознакомиться со списком сведений являющихся признаками предательства подписанным Патрушевым или Борисовым.
                      5. Eroma
                        Eroma 18. november 2022 07:48
                        0
                        Хорошо, что в транспортной авиации такие офицеры патриоты!
                        Вы так и не указали, какие слова тянут на предательство!? aran
                      6. Evrepid
                        Evrepid 18. november 2022 11:10
                        0
                        Kepiye cara invasi (yen sampeyan mbusak husk propaganda, banjur invasi iki) diwakili dening Perang Patriotik? Ya, tujuan invasi kasebut mulia: perlindungan non-anggur, nanging apa hubungane karo Perang Patriotik?


                        Вот этого достаточно.

                        И исполнение союзнического договора не является тем что вы пишете.

                        Я обладаю информацией стой стороны (из первых рук как говорится) и эта информация говорит о том, что ВВП правильно сделал.
                        Иначе было бы:
                        1. Американский флот на постоянной основе в Черном море
                        2. Уничтожение флота РФ в черном море
                        3. Уничтожение гражданского судоходства в Азовском и Черном морях
                        4. Ракетные и авиационные бомбардировки по всему южному побержью
                        5. Нападение на Владивосток с уничтожением Тихоокеанского флота
                        6. Окупация Самых продовольственных регионов РФ
                        7. Keluwen
                        8. Разделение страны на части
                        9. Геноцид Русских

                        Аналитический расклад сделан еще в 1980м году Аналитиками КПСС.
                        Лично знаю нескольких.
                        И эти аналитические Выводы были сделаны еще до Бжезинского.
                8. Komentar wis dibusak.
              2. Doccor18
                Doccor18 11. november 2022 17:08
                +8
                Kutipan saka SaLaR
                sanajan ya .. perusahaan mangsa ...

                Kampanye mangsa diwiwiti kanthi alasan. Wong luar negeri "seneng"...
                Satus taun kepungkur, ing awal taun 1922, upaya pisanan Finlandia kanggo njupuk wilayah Karelia saka Rusia gagal. Banjur Finnish "ihtamnets" ngatur kanggo Cut mati Murmansk saka tlatah negara lan nyekel meh kabeh lor republik. Ahead wis trip kanggo Petrograd - Nanging, tiba-tiba serangan ski saka Tentara Abang dipeksa kanggo mungkasi operasi, kang kalebu ing buku sajarah Finnish saiki minangka "petualangan Karelian".

                Lan kepiye carane bisa ditindakake kanthi beda, ing kahanan awal Perang Dunia II ...
                1. Rakitin
                  Rakitin 11. november 2022 20:26
                  +1
                  Sing lucu yaiku Inggris lan Kanada sing teka ing Murmansk kanthi panjaluk Trotsky, sing perang ing Semenanjung Kola ing taun 1918 bebarengan karo Pengawal Merah, sing durung rampung dening Finlandia, mbantu ngalahake "wong lanang Finlandia sing panas. "Balik menyang Suomi. Iki, sampeyan ngerti, intervensionis.
                  Lan nalika ing November 1918 Jerman diunekake adoh, Saxon arrogant wiwit ngatasi masalah ing Rusia Lor wis ing deriban saka "warisan Rusia".
                  1. Evrepid
                    Evrepid 17. november 2022 11:55
                    0
                    Ой, а кого эти Ваши хорошие англосаксы потом в концлагерях убивали н том же севере?
                    Неужели финов?! История открывается все дивнее и дивнее...
              3. Sergey_52
                Sergey_52 12. november 2022 18:24
                +2
                kuwi mung tentara Rusia lan Soviet sing nindakake perang pertahanan

                Aku ngerti yen sejarah ing situs iki ora dianggep dhuwur? Tinimbang pensiunan lan prajurit aktif, apa hamster lan "putri perwira"?

                1. Perang Livonia (1558-1583). Karajan Rusia miwiti perang karo Konfederasi Livonia tanggal 17 Januari 1558 kanthi nyerang tanah Livonia.
                2. perang Smolensk (1632-1634). Iki minangka bagéan integral saka Perang Telung Puluh Taun ing Eropah (1618-1648). Ing tanggal 20 Juni 1632, Zemsky Sobor nyuwil gencatan senjata Deulino lan ngumumake perang marang Polandia kanthi tujuan kanggo ngrebut Smolensk lan Dorogobuzh, kanthi aneksasi kabeh wilayah Smolensk menyang Rusia.
                3. Perang Lor (1700-1721). Tujuane yaiku akses Rusia menyang Segara Baltik. Tsar Rusia Peter I ngumumaké perang marang Swedia sanalika sawise nampa kabar saka kesimpulan perdamaian karo Kakaisaran Ottoman ing Agustus 19 (30), 1700, lan miwiti kampanye kanggo Narva.
                4. Perang Rusia-Prusia (1757-1762). Rusia melu pecah Perang Pitu Taun ing sisih Austria lan Prancis. Kampanye iki diluncurake ing Mei 1757, nanging Apraksin mutusake kanggo ngliwati tapel wates Prusia mung ing pertengahan Juli.
                5. Perang Rusia-Swedia, aneksasi Finlandia (1808-1809). Senadyan kasunyatan perang ora diumumake, pasukan Rusia nyabrang tapel wates Swedia tanggal 9 Februari (21), 1808. Tanggal 18 Februari (1 Maret), Count Buxhowden mlebu Helsingfors. Pasukan Swedia ngungsi ing Sveaborg.
                6. perang Kaukasia (1817-1864). Ing taun 1816, Jenderal Yermolov diangkat dadi komandan Korps Georgia. Wiwit 1817, dheweke miwiti serangan sistematis ing wilayah Chechnya lan Dagestan.
                7. Perang Krimea (1853-1856). Ing tanggal 1 Juni, pamaréntah Rusia mutusaké hubungan diplomatik karo Turki. Sawisé iku, pasukan Rusia mlebu ing pamaréntahan Danubian Moldavia lan Wallachia. Tujuane perang yaiku kanggo ngrebut Konstantinopel lan Bosporus lan Dardanelles.
                8. Perang Rusia-Turki (1877-1878). Tanggal 12 April 1877, Alexander II nandatangani manifesto sing nyatakake perang marang Kakaisaran Ottoman. Kajaba iku, kaisar nyimpulake persetujuan karo Austria-Hongaria babagan non-aksesi sing terakhir ing sisih Turki. Kanggo ngganti netralitas, Austria-Hongaria nampa Bosnia.
                9. Perang Soviet-Finlandia (1939-1940). Tanggal 29 November 1939, utusan Finlandia ing Moskow diwenehi cathetan babagan putusan hubungan diplomatik antarane USSR lan Finlandia. Tanggal 30 November, jam 8 esuk, pasukan Front Leningrad nampa dhawuh kanggo nyabrang tapel wates karo Finlandia.
                10. perang Afghanistan (1979-1989). Tanggal 25 Desember 1979, pasukan Soviet nyabrang jembatan liwat Amu Darya lan mlebu Afghanistan.
                1. Eroma
                  Eroma 13. november 2022 11:57
                  0
                  Kakuwatan gedhe, lan mulane gedhe, amarga bisa, kapan wae, ngrampungake masalah penting kanggo awake dhewe kanthi pasukan militer! Ora ana sing ngisin-isini, kayata peradaban manungsa, sampeyan utawa sampeyan!
              4. Evrepid
                Evrepid 17. november 2022 11:42
                0
                Опа! а казачок то засланный!
                Это когда РУССКАЯ АРМИЯ опозорилась?
                Вы из тех кто кричит: Лучше бы Германия победила. Пили бы баварское пиво. ???
                Вы точно или прикидываетесь? На мой взгляд ВТОРОЕ...
                А это ХУЖЕ... И попадаете под 55ю статью Конституции РФ пункт 3.
                Предательство РОДИНЫ... Хотя... Как заслынный укронацист ваша родина Бандерштат...
          2. fax 66
            fax 66 11. november 2022 14:30
            -5
            Lan singa (pamimpin wedhus lanang) - sapa iki? Zelensky? utawa Biden?
            1. SaLaR
              SaLaR 11. november 2022 14:39
              0
              Sing nguwasani wayang iki.......
        2. SaLaR
          SaLaR 11. november 2022 17:56
          +2
          Ana Tentara Rusia sing Kuwasa, ana Tentara Soviet sing Menang ... lan saiki Rusian ora nilar dheweke tentara..
      2. lis-ik
        lis-ik 11. november 2022 07:30
        + 39
        Kutipan saka ASAD
        Kaya sing diucapake, selamat pagi Negara! Aku maca artikel, esuk wis mandheg dadi apik. Kadhangkala aku meri bojoku, dheweke ora peduli karo kabeh "fagot" iki, sing utama yaiku nambah pensiun.

        Iki persis apa sing ditindakake dening panguwasa Federasi Rusia, supaya wong-wong mung mikir babagan kaslametan sosial-ekonomi, lan liyane ora duwe kekuatan sing cukup, ora dhuwit, dheweke sukses.
        1. Komentar wis dibusak.
          1. Taimen
            Taimen 11. november 2022 10:10
            + 40
            Kita dibuwang metu saka ngendi wae. Malah China saiki ngomong babagan bipolaritas, dudu multipolaritas. Nang endi wae sampeyan katon. Lan kapan ejekan iki bakal rampung? Utawa negara wis didol?
            1. gsev
              gsev 11. november 2022 17:38
              + 14
              Kutipan: Taimen
              Malah China saiki ngomong babagan bipolaritas, dudu multipolaritas.

              Ing China, insinyur minangka warga negara sing dihormati, lan ing Rusia kalah. A kanca saka putri bojoné ngimpi bisa ing stabil karo manure, lan ora kaya ibu ngemis karo komputer kanggo berkembang sarana ndeteksi kapal selam.
            2. Nils
              Nils 11. november 2022 19:11
              +9
              Kutipan: Taimen
              Kayane kudu nguwasani negara biasa-biasa wae kanggo entuk iki.Mediocrity ing pucuk pimpinan ....

              Lan yen sampeyan ndeleng saka sisih liyane, iku ora biasa-biasa wae. Lan yen iki implementasine cetha saka plans tartamtu? Nggoleki sistem sing dibangun kanthi apik kanggo implementasine Rencana "Ost" (Hitler-Rosenberg) ing Rusia, utamane ing babagan ngurangi lan ngrusak populasi pribumi, ora bisa diarani para pemimpin kasebut biasa-biasa wae.
            3. tutup segara
              tutup segara 11. november 2022 19:43
              + 12
              Kanggo China, kita pengkhianat lan revisionis, partner kahanan kanggo lack of tutup luwih saka sisih lor. Aku ora bakal lali carane padha ndeleng kula ing Kuba, aku wis tau ngalami isin kaya, sawise 90s ing donya sikap marang Rusia dadi arrogantly dismissive, kaya-kaya padha miskin. nistha.
            4. lopvlad
              lopvlad 12. november 2022 01:28
              -3
              Kutipan: Taimen
              Malah China saiki ngomong babagan bipolaritas, dudu multipolaritas.


              kabeh kita ndeleng iku China squishy wedi kanggo miwiti operasi nglawan pulo sing ukurane luwih saka 34 ewu kilometer, lan Rusia perang karo negara 603 ewu kilometer ing ukuran, kang 42 negara Western nyedhiyani senjata watara jam.
              China iku dudu prajurit, nanging sudagar, lan aku kabeh ngelingi carane tentara Jepang Kwantung kaping pirang-pirang cilik karo kekuatan 300 ewu wong ndamel 2 yuta tentara Cina loro ing buntut lan ing mane.
              Yen Rusia kalah, mula ora bakal ana, ora preduli saka pangarep-arep China, jagad bipolar, amarga Amerika Serikat bakal langsung mangan China kanthi ngalangi kabeh pasar kanggo pasokan produke. wis rampung nyuda dalan sutra anyar sing disedhiyakake dening China saka makna apa wae.
              Iku malah ridiculous kanggo mikir sing Amerika Serikat bakal pindhah menyang donya bipolar karo negara sing wis warheads nuklir kurang saka hacks Eropah, lan ora siji saka ICBM Cina bisa kanggo èfèktif pass sistem pertahanan rudal US.
              1. Pilat2009
                Pilat2009 12. november 2022 09:16
                +1
                Kutipan saka lotvlad
                Aku kabeh ngelingi carane tentara Jepang Kwantung cilik kaping pirang-pirang kanthi kekuatan 300 ewu wong nyopir 2 yuta tentara Cina ing buntut lan ing mane.

                Sampeyan ora bisa mbandhingake China ing abad pungkasan lan saiki. Jerman uga nyopir Tentara Merah ing buntut lan mane. Ya, China wedi karo aneksasi langsung Taiwan. Nanging ora amarga wedi perang, nanging wedi. "Kanggo rudal hipersonik strategis, ora ana alangan.
                1. lopvlad
                  lopvlad 12. november 2022 18:14
                  -1
                  Kutipan saka Pilat2009
                  Sampeyan China ing abad pungkasan lan ora mbandhingaké siji saiki.


                  siji bisa mbandhingaké China ing sembarang abad lan wektu, amarga ing abad iki tentara Cina tau menang ing perang karo mungsuh serius.
                  Kanggo Tentara Abang, kekuwatane nalika wiwitan Perang Dunia II kira-kira 5 yuta 300 ewu prajurit nglawan 8 yuta 500 ewu prajurit Wehrmacht.
                  Lan tentara Cina nalika wabah perang ana 1 yuta 900 ewu prajurit nglawan 300 ewu tentara Jepang lan China ora bisa menang, lan PKK, sing jumlahe 1.6 kali luwih cilik tinimbang tentara Jerman, ngalahake Jerman. lan numpes Reich Katelu.

                  Kutipan saka Pilat2009
                  Kanggo rudal hipersonik strategis, ora ana pro sing dadi alangan.


                  Nanging apa China duwe layanan kasebut? Kabeh sing saiki ana ing layanan karo China minangka analog saka keris hipersonik Rusia, sawetara sing ora ngidini tekan Amerika Serikat, sanajan, kanthi mukjizat, pesawat kanthi gaman kasebut bisa ngliwati jarak sing adoh. bisa tekan Amerika Serikat, banjur bobot hulu ledak ora cukup kanggo nyebabake kekalahan Amerika Serikat sing serius. sistem pertahanan rudal tunggal saka ICBM Amerika.
                  1. Pilat2009
                    Pilat2009 12. november 2022 19:13
                    -1
                    Kutipan saka lotvlad
                    lan Tentara Abang, sing cacahe 1.6 kali luwih cilik tinimbang tentara Jerman, ngalahake Jerman lan numpes Reich Katelu.

                    Sampeyan ora mbandhingake ukuran tentara ing awal perang (sanajan bagéan saka Wehrmacht perang ing ngarep kapindho), nanging mbandhingaké carane akeh padha mobilized liwat kabeh periode perang. Ing wiwitan perang, China ora ngasilake tank, pesawat lan kapal umume, saiki duwe kapal kaping 3 luwih akeh tinimbang Rusia.
                    Basis komponen angkatan laut saka pasukan nuklir strategis yaiku SSBN pr. 094, uga dikenal minangka "Jin". Proyèk iki digawé ing taun nineties kanggo ngganti "092", lan ing 1999 construction saka kapal timbal karo b / n 409 diwiwiti. Prau iki ditugasake menyang Angkatan Laut ing 2004. Miturut macem-macem sumber manca, paling ora 4-5 SSBN proyek 094 wis dibangun lan dileksanakake saiki. Ing taun 2020 utawa mengko, jumlahe bakal ditambah dadi wolung. Apa sampeyan mikir Amerika Serikat bisa ngorbanake sawetara kutha? kanggo ngrusak China lan sing paling penting, kenapa dheweke bakal ngrusak China?
          2. aiguillette
            aiguillette 11. november 2022 13:00
            + 19
            "Iki keprihatinan sampeyan kanggo wong"
            kene sampeyan. lan tarif gas kanggo populasi, tambah kaping pindho ing setahun, apa ora dadi masalah? luwih murah kanggo Gazprom ngobong gas kanthi lilin tinimbang pemerintah ngedhunake rega kasebut
          3. lopvlad
            lopvlad 12. november 2022 01:06
            0
            Kutipan saka: alexandre
            nanging nyatane, sumber daya energi kanggo kita ora mung mandheg, nanging, sebaliknya, saya tambah


            Inggih, apa bab tarif lawas?
          4. Nuka
            Nuka 12. november 2022 23:49
            0
            “Wong-wong ing endi wae, ana sing nggresah... Adhuh, atiku!
            Apa tegese ngeluh tanpa wates?
            Apa sampeyan tangi, kebak kekuatan,
            Utawa, nasib manut hukum,
            Kabeh sing sampeyan bisa, sampeyan wis nindakake -
            Digawe tembang kaya rintih
            Lan spiritual ngaso ing salawas-lawase? .. "
        2. victor50
          victor50 11. november 2022 09:20
          + 29
          Kutipan saka lisik
          Iki persis apa sing ditindakake dening panguwasa Federasi Rusia, supaya wong-wong mung mikir babagan kaslametan sosial-ekonomi, lan liyane ora duwe kekuatan sing cukup, ora dhuwit, dheweke sukses.

          Sayange, sampeyan salah. Pamrentah entuk luwih akeh. Massa ageng wong wis lali carane mikir, wis lali carane arep mikir lan ngadhepi kasunyatan. Lan sampeyan dhewe, mbokmenawa, bisa ndeleng iki nalika sampeyan nyatakake mamang babagan kesejahteraan Angkatan Bersenjata kita, nalika sawetara penulis (Timokhin, Klimov lan liya-liyane) nyoba mbuktekake manawa ora mung kabeh sing ana, manawa langkah-langkah penting kudu ditindakake. ... supaya ora kedadeyan kaya saiki, apa sing kedadeyan ing komentar kasebut?! diarani. patriot jingoistic padha wareg karo slogans ngandika saka stands dhuwur, gambar blissful digambar saka kono. Sayange, sanajan acara wiwit kedadeyan sing dikonfirmasi kritik para pemikir, tinimbang njupuk langkah-langkah serius kanggo ngilangi panyebab kasebut, panguwasa, gumantung marang screamers sing ora mikir, terus ngidini awake dhewe ora nindakake apa-apa.
        3. mamang
          mamang 11. november 2022 10:55
          + 34
          Kutipan saka lisik
          Iki persis apa sing digoleki panguwasa Federasi Rusia

          Aja ngenyek wong-wong mau - padha efisien, manajer likuidasi. Saiki, operasi khusus pungkasan ditindakake, likuidasi negara Rusia. Kabeh wong lali yen ing jaman ebna, petugas CIA mbukak lawang prezik nganggo sikil kiwa. Kepiye carane bisa muncul prezik independen, tanpa akeh bukti kompromi (kanggo penanganan sing luwih apik)? Apa surprises sampeyan ing impunity pancet saka godfather maling '? Lan SVO wiwit, kaya sing dibutuhake, kanggo kompromi lengkap Rusia, lan ditindakake kaya sing kudu ditindakake kanggo ambruk lengkap Angkatan Bersenjata, ing wektu sing padha, bagean paling patriotik saka masyarakat wis kalah. Ora ana gunane nulis babagan liyane - sampeyan ndeleng dhewe.
        4. Akuzenka
          Akuzenka 11. november 2022 11:37
          +8
          Iki persis apa sing ditindakake dening panguwasa Federasi Rusia, supaya wong-wong mung mikir babagan kaslametan sosial-ekonomi, lan liyane ora duwe kekuatan sing cukup, ora dhuwit, dheweke sukses.
          Bener, dheweke tresna karo negara ing sadawane dalan, nanging kanggo wong-wong mau iki minangka trifles (kaya sing dikira).
        5. prahara
          prahara 11. november 2022 22:38
          +1
          Ing USSR, sing paling penting ing antarane wong-wong yaiku slogan "yen ora ana perang ..."
          Saiki slogan utama wis dadi "yen pensiun / gajine ditambah.."
        6. lopvlad
          lopvlad 12. november 2022 01:05
          -4
          Kutipan saka lisik
          supaya masyarakat mung mikir babagan kaslametan sosial ekonomi, lan liyane ora duwe kekuatan sing cukup


          lan apa sing dipikir wong ing Eropah saiki, ing ngendi panguwasa "suci lan berkembang"? .Ya, dheweke mikir carane bisa urip ing mangsa lan ora mati beku ing apartemen, amarga dheweke ora duwe kekuwatan utawa sarana kanggo nindakake apa-apa.
      3. skeptik2
        skeptik2 11. november 2022 10:05
        + 25
        Kutipan saka ASAD
        Aku maca artikel, esuk wis mandheg dadi apik.

        Lan sampeyan flip warta ing sumber iki sethitik bali, bab wolung sasi utawa luwih. Rumangsa luwih apik.
        Apa judhul padha runtun! Roh dijupuk!
        24.02. Kamentrian Pertahanan: Tugas operasi khusus ing dina pisanan wis rampung.
        25.02. Bentrokan dilaporake ing pinggir lor Kyiv.
        26.02. Perang kanggo Kyiv ing wayah wengi terus ing sawetara arah.
        26.02. Gubernur Nikolaev sing bingung njaluk "kabeh wong" kanggo mbangun barikade ing kutha kasebut.
        26.02. Ing republik Donbass, padha ngumumake yen dheweke wis ngalahake pertahanan ing jero Angkatan Bersenjata Ukraina.
        26.02. Jaringan kasebut nduweni informasi babagan penerbangan Zelensky saka Kyiv.
        27.02. Kepala administrasi regional Kharkov ngonfirmasi entri peralatan Rusia menyang Kharkov.
        28.02. Ringkesan Kementerian Pertahanan: Pasukan Aerospace Rusia wis entuk supremasi udara ing kabeh wilayah Ukraina.
        Sampeyan ora bisa dhaptar luwih, kabeh ing semangat padha. Ngelingake aku babagan laporan Biro Informasi Soviet ing wulan Juni 1941 - pira atusan tank Jerman sing rusak lan atusan pesawat ditembak. Aku ora ngomong bab bengok-bengok, tossing topi ing langit-langit lan kilat-cepet asor mungsuh ing sawetara dina ing komentar antusias. Saben uwong ngelingi kabeh kanthi apik.
        Apa sejatine kita duwe dina iki?
        Ing wektu iki, luwih becik tetep meneng.
        1. SaLaR
          SaLaR 11. november 2022 13:01
          + 16
          Stalin wis wani ngakoni kesalahane lan nguripake wong ...... sayang banget yen saiki, kajaba endhog Faberge, ora ana endhog liyane sing kuwasa ...
          1. Plate
            Plate 11. november 2022 15:16
            +3
            Dadi Stalin ora ana pemilihan ing 2 taun: sampeyan bisa ngomong tembung sing ora populer. Lan ing kene, yen sampeyan nggawe kesalahan (kedadeyan kanggo kabeh wong, iku wis ana), sampeyan kudu piye wae muter metu saka kesalahane, nanging ing cara sing isih menang pemilu ing pungkasan.
            Bayangake yen Stalin duwe pemilihan kanggo tanggal 43 sing dijadwalake.
            1. PSih2097
              PSih2097 11. november 2022 16:43
              +8
              Quote: piring
              Bayangake yen Stalin duwe pemilihan kanggo tanggal 43 sing dijadwalake.

              Lan saka ngendi asale, gampang banget kanggo metu saka kahanan iki - ngumumake hukum militer lan ngenalake kahanan darurat lan kabeh, banjur atur paling ora 1937 kanggo sing ora setuju, lan tanpa wates.
              1. Plate
                Plate 11. november 2022 18:53
                +3
                Aku ora seneng tanggal 37 kanggo kabeh sing ora setuju. Aku uga kadang ora setuju.
        2. Kabupatèn katelu
          Kabupatèn katelu 11. november 2022 15:25
          + 11
          Kutipan saka: skeptik2
          Aku ora ngomong bab bengok-bengok, tossing topi ing langit-langit lan kilat-cepet asor mungsuh ing sawetara dina ing komentar antusias. Saben uwong ngelingi kabeh kanthi apik.
          Apa sejatine kita duwe dina iki?
          Ing wektu iki, luwih becik tetep meneng.

          Lan carane kakehan kene akeh kupluk throwers stubbornly bola sing SVO iki bakal klebu ing buku teks militèr minangka paling apik lan akale. Sawetara terus nulis omong kosong propagandis iki, sanajan sawise ninggalake wilayah lor Ukraina. Lan cahya wates kita.
        3. gsev
          gsev 11. november 2022 17:40
          0
          Kutipan saka: skeptik2
          Sampeyan ora bisa dhaptar luwih, kabeh ing semangat padha. Ngelingake aku babagan laporan Biro Informasi Soviet ing wulan Juni 1941 - pirang-pirang atusan tank Jerman sing rusak lan atusan pesawat ditembak.

          Dadi pengalaman nuduhake yen banjur perang menang, sanajan ing enem sasi pisanan Jerman ing Ukraina nandhang losses commensurate karo Angkatan Bersenjata Ukraina, lan kita nandhang losses kaping sepuluh liyane.
      4. Doccor18
        Doccor18 11. november 2022 16:52
        +1
        Kutipan saka ASAD
        Kadhangkala aku meri bojoku, dheweke ora peduli karo kabeh "fagot" iki, sing utama yaiku nambah pensiun.

        Sampeyan wong sing seneng, amarga aku duwe pandangan sing beda karo aku ...
      5. DimCorvus
        DimCorvus 11. november 2022 17:33
        -4
        Pitakonan, kepiye sampeyan bisa maca? Aku wis suwe ora weruh teks edan sing wangkal, lynx ing wit Natal mbok menawa ora cukup karo gulag. Absurdity lengkap.
      6. lopvlad
        lopvlad 12. november 2022 00:56
        0
        Kutipan saka ASAD
        Aku maca artikel, esuk wis mandheg dadi apik.


        lan sampeyan ora maca pers kuning, yen ora saben dina lan esuk bakal mandheg dadi apikan.Wong saiki kudu ahli dhiri kanthi pamikiran kritis, bisa nemokake informasi nyata ing antarane pupuk informasi, lan ora bias dening penulis apa wae. , informasi sing, saliyane ngrusak utek pangguna biasa, ora ana gunane. Sinau kanggo urip ing kasunyatan, amarga paling ora warna-warni ing antarane sing mbalang topi, nanging ora surem kaya sing ditindakake dening para suket. ing wektu sing padha, katon ing wong Donbass sing wis manggon ing shelling kanggo luwih saka 8 taun nanging terus ora kelangan atine.
    2. Centurion pungkasan
      Centurion pungkasan 11. november 2022 07:28
      + 12
      Lan yen 350 wis lemes ing kamar ganti, lan piu piu mung téater?
      1. Popuas
        Popuas 11. november 2022 08:02
        +8
        Ora kaya piu-piu ... wiwit 2008, kapercayan babagan "kinerja" umur 20 taun ing saindenging negara.
      2. lopvlad
        lopvlad 12. november 2022 18:29
        -2
        Kutipan saka Last Centurion
        lan piu piu mung teater?


        ing 80s pungkasan, kanggo warga Soviet, padha ngedika bab kasunyatan sing kabeh donya peradaban wis suwe ora ana maneh arep nyerang sapa, nanging mung padha ngomong USSR, amarga saka bodho sawijining, terus rattle senjata lan njaga tentara ageng. .
        Lan warga Soviet pracaya iki, sawetara dadi sakbenere budhak kanggo Amerika Serikat (Ukraina, negara Baltik), nalika liyane weruh kabeh cidra ing donya Kulon, wis ngalami 90s loro perang ing Chechnya, perang karo Georgia, lan saiki. , sanajan ora cukup langsung, nanging perang karo West kolektif.
        Dadi "piu piu" modern dudu teater, nanging perang kanggo hak urip ing jagad iki lan urip minangka wong merdika lan dudu budak AS nalika sumber daya sampeyan bakal dijarah dening wong-wong mau.
    3. pinter bokong
      pinter bokong 11. november 2022 10:18
      + 27
      Wong lanang sing paling ala bakal diwiwiti nalika NATO ngerti yen Rusia ora kuwat. Contone, perang Finlandia, minangka asil saka Reich mutusake yen raja wuda!
      1. teron
        teron 11. november 2022 11:14
        +9
        Persis, persis: "colossus karo kaki lempung." Dadi, yen ana, sawise perusahaan Finlandia, Hitler mikir babagan USSR. Banjur nganti taun 1945 aku kudu mbantah.
        1. pinter bokong
          pinter bokong 11. november 2022 11:41
          +9
          Yen Finns cepet dikirim dule, bisa uga dudu Perang Patriotik Agung
          1. PSih2097
            PSih2097 11. november 2022 16:47
            0
            Quote: wong pinter
            Yen Finns cepet dikirim dule, bisa uga dudu Perang Patriotik Agung

            mesthi, nanging sadurungé (tanpa serangan ing Inggris lan Prancis), amarga 3. Reich akeh banget (dhuwit, produksi, sumber daya) nyetel marang USSR. Cukup kanggo ngelingi sapa sing dadi ahli waris utama ing Perang Donya II.
            1. gsev
              gsev 11. november 2022 17:44
              0
              Kutipan saka PSih2097
              mesthi, nanging sadurungé (tanpa serangan ing Inggris lan Prancis), amarga 3. Reich akeh banget (dhuwit, produksi, sumber daya) nyetel marang USSR.

              Stalin miwiti perang karo Finlandia supaya bisa ngilangi Jerman saka bijih saka Swedia. Yen Finland wis dicekel ing sasi, Hitler bakal duwe masalah karo nyekel Norwegia, utawa paling Narvik. Mulane, Jerman bisa ditinggal tanpa bijih lan ing 1,5 taun ora bakal bisa ngasilake senjata.
              1. PSih2097
                PSih2097 11. november 2022 19:10
                +1
                Lan kita duwe Swedia mung negara sing duwe tambang wesi lan nikel? mesthine kudu - dheweke bakal diangkut saka Afrika lan Amerika Latin liwat Spanyol / Portugal, kaya sing ditindakake kanggo bahan bakar kanggo Jerman nalika perang. Maksudku, serangan ing USSR ditindakake lan Perang Patriotik Agung bakal diwiwiti ora preduli.
                1. gsev
                  gsev 11. november 2022 21:03
                  +2
                  Kutipan saka PSih2097
                  - bakal diangkut saka Afrika lan Amerika Latin liwat Spanyol / Portugal, minangka padha karo bahan bakar kanggo Jerman nalika perang.

                  Pabrik Jerman dirancang kanggo bijih Swedia. Mung yen intelijen Inggris wis ngevaluasi tujuan Stalin ing Finland kanthi cukup, Inggris bisa mungkasi perang karo Hitler ing taun 1942 lan njaga kekaisarane. Mung perlu kanggo mbantu Stalin mlebu Swedia lan Finlandia lan mbujuk dheweke bali Bulgaria menyang Turki kanggo blokade Turki pasokan kromium menyang Jerman.
                  1. PSih2097
                    PSih2097 15. november 2022 22:36
                    0
                    Kutipan saka gsev
                    Pabrik Jerman dirancang kanggo bijih Swedia.

                    Ngapunten, nanging iki omong kosong, bijih kasebut ana ing open-hearth utawa ora, ana persentase ngasilake logam lan wesi sing dibutuhake - kabeh iki ...
                    1. gsev
                      gsev 15. november 2022 22:45
                      0
                      Kutipan saka PSih2097
                      nuwun sewu, iki omong kosong, iku bijih ing open-hearth utawa ora, ana persentase asil logam lan mung iku ...

                      Ora saben bijih bisa dilebur ing saben baja. Bijih bisa ngemot impurities saka fosfor lan belerang. Akeh ferroalloys bakal dibutuhake kanggo extract saka baja, Swedia bijih ngidini kanggo diowahi dadi alat lan waja baja. Kerch ndadekake iku bisa kanggo profitably Pabrik ornamental Steel 3. Kualitas kurang saka engineering Chinese sebagéyan ditemtokake dening kasunyatan sing bijih wesi ing RRC adoh saka standar Swedia. Apa sampeyan ngeweruhi carane cepet Cina baja lan cast wesi teyeng ing mekso pengeboran lan carane cepet Chinese file teyeng kanggo
              2. Komentar wis dibusak.
      2. filibuster
        filibuster 11. november 2022 12:28
        + 17
        NATO ora bakal nemokake apa-apa sing anyar kanggo awake dhewe, jagad iki dikuwasani dening ekonomi lan potensial ekonomi Rusia, Kulon ngerti banget sadurunge NWO, NWO dhewe mung dicethakaké kanggo umum (ora kanggo West / NATO) masalah karo korupsi, masalah saka lack saka owah-owahan daya, masalah saka lack saka institusi demokratis, etc.
        Umume dhewe seneng ditipu, lan oposisi nyingkirake penyelidikan korupsi, ujar manawa iki kabeh propaganda Departemen Luar Negeri.
        1. Plate
          Plate 11. november 2022 15:20
          +1
          Nah, pemilu wis tanggal 24. Ayo ndeleng apa sing bisa ditindakake dening pamrentah saiki.
          1. Komentar wis dibusak.
            1. Plate
              Plate 11. november 2022 23:59
              +1
              Nyuwun pangapunten, nanging sampeyan duwe jeneng celukan, lan malah registrasi anyar ... oh, aku ora percaya karo sampeyan, aku ora percaya karo sampeyan. Daya bakal njagong nganti tanggal 24, ora bakal menyang ngendi wae. Sapa sing bakal mbuwang? Dheweke nandur modhal dhuwit akeh ing Crimea - ora kaya ing Kherson, ngendi padha ora duwe wektu kanggo nandur modal dhuwit, supaya iku ora tega kanggo uncalan.
      3. aiguillette
        aiguillette 11. november 2022 13:06
        + 13
        "Wong sing paling awon bakal diwiwiti nalika NATO ngerti yen Rusia ora kuwat"
        NATO wis suwe ngerti babagan iki, agen ing pamrentah lan Amerika Serikat kanthi rutin nglaporake. iku mung nalika iku luwih duwe bathi kanggo dheweke nampa sumber daya saka Rusia kanggo dhuwit sing disebut lan karo pangiriman, pramila dheweke ora obah akeh. lan Putin mikir dheweke wedi marang dheweke ngguyu
        1. penasehat level 2
          penasehat level 2 11. november 2022 13:52
          0
          Kutipan: aiguillette
          lan Putin mikir dheweke wedi marang dheweke

          Aku ora mikir sing iku wong bodho lan ora ngerti soko.
          1. aiguillette
            aiguillette 11. november 2022 15:43
            +7
            "Aku ora mikir dheweke iku wong bodho lan ora ngerti apa-apa."
            mbok menawa aku ora mbantah. nanging dheweke ora duwe tujuan liyane kajaba kanggo tetep kuwasa sabisa-bisa. dheweke uga cocog karo rombongan lan kanca lan mitra. tujuane padha
        2. gsev
          gsev 11. november 2022 17:49
          -10
          Kutipan: aiguillette
          lan Putin mikir dheweke wedi marang dheweke

          Putin nggawe supaya saiki buruh ora nampa 150 dolar kaya ing Yeltsin, nanging 1000. Mulane, Rusia lagi meksa kanggo mbusak Putin lan nggawa Yavlinsky ing kang karusakan ekonomi Rusia ing negara dhewe bakal bali kaya ing Yeltsin.
          1. kuku
            kuku 12. november 2022 15:08
            +3
            35-40 k kanggo wong jero ing provinsi iku $ 500, kang siji kanggo periphery dollar kira-kira padha karo $ 150 saka 90s ing syarat-syarat daya tuku. Dadi kanggo rakyat, ora ana sing owah kajaba mung pajak langsung lan ora langsung
            1. gsev
              gsev 12. november 2022 18:32
              -3
              Kutipan saka clou
              35-40 k kanggo wong jero ing provinsi kasebut yaiku $ 500, sing sabanjure kanggo periphery dolar kira-kira padha

              Gaji nyataku minangka insinyur ing pergantian taun 2000 ana ing 2 perusahaan Moskow kanggo dolar 150. Saiki sampeyan bisa entuk 50 rubel ing 4 dina. Sampeyan mung kudu ngindhari kerja kanggo struktur gedhe ing egalitarianisme lan struktur gaji sing kaku.
      4. Plate
        Plate 11. november 2022 15:18
        -3
        Ing kene, dheweke seneng nggambar saka paralel Rusia-Jepang, nanging aku uga mikir yen paralel luwih cenderung karo Soviet-Finnish. Ing wayah wengi konflik global, negara kasebut maneh nuduhake yen ora ngerti carane perang. Sawise Soviet-Finlandia, padha nyoba kanggo mbenerake prakara, nanging ing pungkasan padha ora duwe wektu.
        Iku tetep gumantung ing senjata nuklir. Nanging sayangé, START-3.
        1. gsev
          gsev 11. november 2022 21:14
          -2
          Quote: piring
          Ing kene, dheweke seneng nggambar saka paralel Rusia-Jepang, nanging aku uga mikir yen paralel luwih cenderung karo Soviet-Finnish.

          Luwih kaya paralel karo Perang Donya II. Amerika Serikat bakal macet ing Rusia sajrone 2-2 taun amarga Jepang macet ing China ing taun 4. Lan ing 1941 taun, China mesthi bakal ngremuk Amerika Serikat. Putin mung ora perlu nyerah sadurunge. Chiang Kai-shek uga nindakake perang kasebut kanthi ati-ati, nandur modhal akeh sumber daya ing perang nglawan PKC, saliyane tentara, dheweke tetep dadi analog saka Pengawal Nasional (tentara pribadi triad lan militeris) kanggo nglawan wong sing ora seneng, dheweke uga ora ngumumake perang marang Jepang nganti suwe, ora mbuwang mandarin (oligarki lan manajer efektif) kanggo pangembangan industri militer. Banjur Chiang duwe masalah luwih akeh tinimbang Putin - ing tentara pengkhianat Wang Qingwei, sejuta prajurit wayang perang nglawan tanah air, lan ing tentara Manchukuo ana luwih saka 10 wong. Nanging Chiang ora kalah karo Jepang, sanajan China luwih nekat tinimbang Rusia lan blokade sing luwih kenceng. Mung wae Putin kudu rembugan karo komunis ing Rusia, lan ing Ukraina, lan ing Belarus lan ing Asia Tengah, lan nyopir Wang Jingweev-Abramovich-Khamatov-Galkin-Ksyusha saka awake dhewe lan saka sumber daya. Ya, lan Putin kudu nyedhaki bawahan kanthi objektif. Gerasimov, nalika perang, ngrebut 100 wilayah saka Ukraina, lan Simonyan nyerah kabeh struktur Republik Tatarstan ing Eropah. Nanging gaji dheweke luwih akeh tinimbang umum.
          1. Plate
            Plate 11. november 2022 21:28
            0
            Sudut pandang sing menarik. Nanging kanggo Rusia, konflik kasebut isih nyerang, aku ngelingake sampeyan, sanajan nyatane ora nyenengake, amarga kedadeyan kasebut ana ing wilayah Ukraina sadurunge diwiwiti. Chiang Kai-shek kaya-kaya ora bisa gumunggung kaya ngono, ora kaya Uni Sovyèt, sing wis ngaso ing Finlandia.
      5. lopvlad
        lopvlad 12. november 2022 18:44
        +3
        Quote: wong pinter
        minangka asil saka Reich mutusaké sing raja wuda!


        ora ngelingake wilayah apa sing ilang USSR amarga perang Finlandia, lan wilayah apa sing diduweni Finlandia?
        Apa sampeyan mikir yen bisa tetep Leningrad ing Perang Donya II yen perang Finlandia ora kedadeyan?

        Kasunyatan yen Rusia ora kuwat ing NATO dikenal lan dimangerteni, mula dheweke nyoba kabeh cara supaya ora dadi peserta langsung ing konflik kasebut. liwat wilayah utawa cedhak wilayah Ukraina lan alesan ngapa Rusia bisa miturut doktrin kanggo miwiti serangan taktis karo senjata nuklir ing Eropah.
        Sang prabu punika botên wuda, nanging ratu ingkang adamêl katentreman, saha ingkang katingal katentremanipun sarta katingal kêkiranganipun, punika sampun mbayar utawi badhe mbayar.
    4. d^Amir
      d^Amir 11. november 2022 18:20
      -1
      Media Spanyol, Italia, Prancis wiwit mboko sithik nggedhekake tesis yen "beruang Rusia ora medeni"

      nyiapake sabanjure kanggo nyembelih
    5. lopvlad
      lopvlad 12. november 2022 00:46
      +3
      Kutipan saka Chack Wessel
      Kanggo sing wedi, 350 milyar ora ngeluh.


      Ing sawetara taun sabanjuré, sampeyan bakal weruh carane Amerika Serikat bakal squeeze metu sawetara triliun dolar Cina.Amarga yen Rusia ora ana, banjur kethek "wicaksana" Cina saka Amerika Serikat bakal suwé-suwé kaya tutup ace.
    6. yuriy1863
      yuriy1863 12. november 2022 11:22
      -2
      "Mitos saka bruwang Rusia" lagi dikubur dening politisi "negotiable" lan "komandan-squeezers". Dheweke ora isin karo Tanah Air. tanah kelairane ora ana ing Rusia. Lan milyaran sing dicekel mungsuh dudu pribadine, nanging "dana umum", mula dheweke meneng ing gombal, ora peduli ngenteni dhuwit diwenehake marang para maling supaya bisa ngilangi kabeh minangka "force majeure". Nanging karo mobilized, sing duwe silihan bank - kabeh kanggo Penny pungkasan, lan malah karo kapentingan ... Soko kaya sing ... Utawa kita wis ora tenan miwiti durung?
    7. Dron_sk
      Dron_sk 15. november 2022 14:35
      0
      Ing istilah finansial, dheweke dhewe ora wedi lan ora wedi karo Federasi Rusia. Napa 60% GDP global kudu wedi karo 2%? Sistem internasional finansial meh kabeh ana ing kontrol Barat. Ora ana sing mbantah babagan iki. Nanging kabeh padha, iku piye wae aneh, ora mikir, kakehan manungsa waé wis mbayar kanggo Rusia dening kabeh pemimpin Western lan kabeh media Western, ing G20 kabeh pemimpin Western mung ngomong bab Rusia, padha mung nindakake apa ing Eropah. ing kabeh rapat Komisi Eropa padha ngomong babagan apa Rusia sing salah lan babagan cara nolak, dheweke teka ing forum donya lan ing kana dheweke ngomong babagan Rusia maneh ... negara sing "ora wedi", babagan negara sing kaya "Nigeria mung salju lan hulu ledak nuklir," apa sampeyan ora mikir? Negara sing ora diwedeni ora dibahas saben dina lan kanthi alasan apa wae ing tingkat paling dhuwur dening kabeh pimpinan kabeh ekonomi paling gedhe ing donya. Apa sampeyan bisa mbayangake pimpinan AS, Inggris, Jerman, Prancis lan media saben dina ngrembug sawetara Zimbabwe utawa Republik Chad? Amarga Zimbabwe utawa Chad, dheweke ora duwe masalah, mula dheweke mesthi ora wedi. Padha ngrembug masalah, yen padha ngrembug Rusia, banjur masalah amarga Rusia, yen padha ngrembug bebarengan, banjur padha ora bisa ngatasi masalah iki piyambak, yen padha wis ngrembug kabeh taun anyar (wiwit karo pidato Putin Munich ing 2007 lan utamané panas sawise. aneksasi Krimea ing taun 2014) - tegese masalah kasebut, kaya sing dikandhakake, "eksistensial", amarga dheweke wis ngrembug babagan iki nganti pirang-pirang taun, tegese sanajan "masalah" ora bisa dirampungake. sajrone taun-taun iki. Iku logis? Banget, amarga kaya ngono.
      Kepiye carane negara sing mung 2% saka PDB donya dumadakan disalahake kanggo kabeh masalah ing donya: rekor inflasi sanajan ing negara paling maju, krisis energi, krisis pangan, lsp.
      Lan jawaban kasebut jelas kanggo wong sing bisa ngevaluasi kanthi objektif. Mung nalika politikus Western dileksanakake sanksi marang Rusia padha arrogantly katon mung ing nomer, ora delving menyang inti saka sawetara "cilik" rincian, sing akeh tokoh inflated lan overestimated, lan sawetara, ing nalisir, disepelekake lan underestimated, lan ing umum, akeh obyek ing sistem koordinat beda lan mbandhingaké miturut prinsip padha, nyoba kanggo dasi menyang sistem koordinat dhewe ing isolasi saka siji kang obyek bener dumunung, iku tanpa guna. Padha kelalen kasunyatan "cilik" kuwi sing liwat dekade kepungkur, adhedhasar konsep "containment lan counteraction" kanggo Rusia, padha tansah ngremehake peran Rusia nang endi wae, nggawe ijol-ijolan sing apa sing didol Rusia kudu didol kanthi diskon. , Duwe teka munggah karo macem-macem alasan kanggo iki (sulfur dhuwur kanggo standar Western dhuwur, lenga, logam sing ora tekan standar dhuwur saka Kulon ing syarat-syarat pemurnian, etc.), lan liwat wektu, kabeh narasi sing padha ngenalaken artificially kanggo counter Rusia dadi kanggo wong-wong mau ora Ponggawa, nanging kasunyatan obyektif nyata, sing, padha lali sing iki rampung ora kasunyatan, nanging sapisan wektu artificially ngenalaken kanggo counter narasi Rusia. Yaiku, dheweke tiba ing jebakan narasi palsu sing ditindakake dhewe lan nekad terus nyoba mbuktekake manawa narasi kasebut bener ...
      Mbalik ing 26 Februari, yaiku, sawise mung 2 dina saka wiwitan NWO, dheweke ninggalake komentar ing situs kasebut sing bisa ditemokake kanthi gampang: "Kulon bakal yakin manawa industri manufaktur lan adol maneh gas lan lenga apik, nanging nalika ora ana bahan mentah, ora ana sing bisa diproses lan didol maneh ... Lan nalika biaya listrik tikel kaping telu, barang-barange bakal dadi ora saingan umume, lan umume, dheweke kudu bali menyang Zaman Perunggu lan nyukupi kabutuhan dhasar kabeh populasi, yaiku, tuwuh panganan dhewe lan motong kayu bakar kanggo kompor dhewe."
  2. Pakdhe Lee
    Pakdhe Lee 11. november 2022 05:12
    + 14
    Kulon ngubur mitos "beruang Rusia"
    Lan bab kabeh sing Romawi kadhaptar ing dhaftar mournful .... Kapitalisme, panimash!
    1. Pilot Nyata
      Pilot Nyata 11. november 2022 05:17
      + 13
      Iku ora ala kaya sing diterangake ing kene! Nanging ora kaya sing dikarepake, sayang.
      Bebener iku nang endi wae ing tengah.
      Apa wae, ora ana ngendi wae ...

      Kanggo ngutip Mao agung:
      "Rusia ora nate kuwat kaya sing dikira dhewe. Lan uga ora kuwat kaya sing dikira mungsuhe."
      1. ARIONkrsk
        ARIONkrsk 11. november 2022 08:15
        + 14
        Kutipan saka RealPilot
        Iku ora ala kaya sing diterangake ing kene! Nanging ora kaya sing dikarepake, sayang.
        Bebener iku nang endi wae ing tengah.
        Apa wae, ora ana ngendi wae ...

        Kanggo ngutip Mao agung:
        "Rusia ora nate kuwat kaya sing dikira dhewe. Lan uga ora kuwat kaya sing dikira mungsuhe."

        Mao uga ujar manawa kita wis ngilangi sisih wétan menyang Baikal lan Kamchatka lan dheweke durung mbayar, lan wong-wong iki ora gampang kaya sing dipikirake.
      2. A1845
        A1845 11. november 2022 08:51
        -6
        Kutipan saka RealPilot
        Iku ora ala kaya sing diterangake ing kene! Nanging ora kaya sing dikarepake, sayang.
        Bebener iku nang endi wae ing tengah.

        Ing wektu sing padha, penulis artikel gupuh mung ndeleng njaba. Lan ing operasi iki, sing utama kedadeyan ing mburi layar.
        kasunyatan anyar, sampeyan ngerti
    2. Pribadi89
      Pribadi89 11. november 2022 06:28
      + 70
      Persis!
      Apa sing kita deleng yaiku dheweke nyatakake Barat minangka mungsuh, nanging dheweke dhewe nyedhiyakake kabeh sumber daya sing dibutuhake, amarga keuntungan luwih penting kanggo kapitalis tinimbang Tanah Air lan sawetara wong ing kana.
      Ana akeh pejabat keamanan ing negara, kabeh jinis polisi, Pengawal Rusia, FSB, lan padha mobilisasi - padha wedi mundur saka wong saka Bandera lan Eropah. Kanggo sawetara alesan, aku yakin yen wong-wong ing negara wiwit perang kanggo tatanan saka negara bener nasional tanpa oligarki, spekulator lan maling, "kita" borjuis bakal collude karo Amerika lan Eropah, malah karo kapitalis Ukraina. supaya padha bantuan kanggo ngrampungake karo wong recalcitrant , bakal nindakake padha karo Wrangels, Denikins lan Kolchaks sing ditresnani lan dimuliakake.
      Frasa sing relevan
      "Kaum borjuis bakal ngiyanati tanah air lan nglakoni kejahatan kanggo mbela kekuwatane marang rakyat lan penghasilane." ING lan. Lenin
      1. Popuas
        Popuas 11. november 2022 08:05
        +6
        Pengawal Putih kanthi wujud sing paling murni ... Muga-muga kabeh wong ndeleng foto Rogozin sing nguap kanthi poster "kulit putih kabeh negara bersatu"
        1. wong sing ora katon
          wong sing ora katon 11. november 2022 13:09
          +9
          Mbandhingake Rogozin karo Whites minangka downgrade gedhe saka Whites.
          1. Kabupatèn katelu
            Kabupatèn katelu 11. november 2022 15:33
            +4
            Kutipan saka invisible_man
            Mbandhingake Rogozin karo Whites minangka downgrade gedhe saka Whites.

            Aku uga mikir sing Pengawal Putih nyata, karo ideologi lan upbringing, karo Rogozin, malah ing lapangan padha, ora bakal lungguh mudhun kanggo nepaki kabutuhan alam.
            1. gsev
              gsev 11. november 2022 17:53
              0
              Quote: Kab
              Aku uga mikir sing Pengawal Putih nyata, karo ideologi lan upbringing, karo Rogozin, malah ing lapangan padha, ora bakal lungguh mudhun kanggo nepaki kabutuhan alam.

              Kenging punapa? Baron Ungern mateni kabeh wong Yahudi ing Mongolia sajrone sawetara minggu. Chistle Hitler, Himmler lan Eichmann dibuwang nganti Mei 1945. Rogozin mung gabung karo Uni Eropa. Ana apa-apa salah karo, nanging ora katon ing gaweyan kanggo numpes ireng. Walesa kanthi terang-terangan nyatakake yen tujuane yaiku mateni 2/3 saka Rusia lan ora mandheg dadi tokoh demokrasi Barat lan aktivis hak asasi manungsa.
              1. Alexander Lomakin
                Alexander Lomakin 12. november 2022 13:13
                -1
                Massacred kabeh wong Yahudi ing Mongolia?! Kabeh telu?!
                1. gsev
                  gsev 12. november 2022 14:28
                  0
                  Kutipan: Alexander Lomakin
                  Massacred kabeh wong Yahudi ing Mongolia?! Kabeh telu?!

                  Rogozin ora mateni sapa wae. Kelemahane kanggo ngomong ing media apa sing kudu diucapake mung ing perusahaan mabuk kanca lan sedulure. Kolchak, Semyonov lan Ungern padha sadis inveterate. Awit saking punika kula botên mangrêtos pangajêng-ajêngipun dhatêng panggulawênthahipun para purun Pengawal Putih. Kajaba iku, aku ngerti yen sajrone pembunuhan wong sing dicurigai minangka wong Yahudi lan Bolshevik, Ungern ngeksekusi sawetara rolas kooperator sing sacara teratur mlayu saka Rusia Soviet. Kaya sing sampeyan ngerteni, aku ora ngetung kabeh korban Ungern sing ora salah. Bubar, penggemar ing situs web pribadi Yavlinsky ing jaringan sosial ngusulake inseminating wanita kanthi paksa kaya ing jaman perbudakan.
                  1. Alexander Lomakin
                    Alexander Lomakin 12. november 2022 21:14
                    0
                    "Mbah, njupuk pil, yen ora sampeyan bakal bokong!"
      2. endhog
        endhog 11. november 2022 12:12
        +4
        Kutipan: Pribadi89
        yen ing negara wong wiwit perang kanggo mbentuk tanah air sing sejatine nasional tanpa oligarki, spekulator lan maling.

        Kula nyuwun... sinten ingkang badhe tangi? Sapa sing ngatur? kanggo apa dhuwit? sapa sing bakal nglawan?
        Piye wae, ing Timur Jauh, 5 bocah lanang ngadeg nglawan pelanggaran hukum, lan apa? apa rampung? Kabeh wong ditransfer menyang topik pidana lan diburu.
        Yen ora, iku ora kelakon dhewe.
        Lan ing tanggal 17, apa sampeyan mikir wong-wong mau ngadeg dhewe? Sapa sing mbiayai revolusi? Lan kepiye Dzhugashvili lan liya-liyane entuk dhuwit kanggo pesta kasebut?
        "Tanah Negara sing sejatine nasional" minangka fatamorgana, dongeng, nggodho para pemilih, obat kanggo wong akeh.
        1. Pribadi89
          Pribadi89 11. november 2022 14:04
          +9
          Sampeyan ngerti, ora isin yen lair dadi batur, nanging budak sing ora ngimpi bebas iku nistha.
      3. Hanurik
        Hanurik 11. november 2022 13:19
        + 14
        Iku ora kapercayan, iku kawruh. Sanalika komandan abang Donbass wiwit sukses, padha cepet mati. Stremousov padha, sanajan ora komunis, seda banget uga kanggo panguwasa ing "Laka" persis ing dina nyerah Kherson.
      4. prahara
        prahara 11. november 2022 23:15
        +2
        luwih wedi marang mundure rakyat tinimbang Bandera karo wong Eropa.


        Kabeh operasi iki
        iki pembuangan didhelikake saka residents recalcitrant saka Donbass sing wani njupuk daya menyang tangan dhewe karo gaman ing tangan.
        Dheweke wis "dimanfaatake" wolung taun, kanthi nyerang, keluwen, pengangguran ...

        Tahap pungkasan "pemanfaatan" yaiku mobilisasi total ing LDNR lan karusakan nyata saka AK-47 bersenjata lan milisi telung baris tanpa rompi anti peluru, nganggo helm WWII ing serangan frontal nglawan wilayah benteng Angkatan Bersenjata Ukraina .. ..
      5. prahara
        prahara 12. november 2022 00:08
        +2
        luwih wedi marang wong saka Bandera karo Eropah.

        Mulane kanggo 8 taun padha stubbornly "nggunakke" residents recalcitrant Donbass, sing wani njupuk daya menyang tangane dhewe, shelling, keluwen, kahanan urip inhuman ...
        Sing ndhelikake "perjanjian Minsk" sing korupsi, dheweke ora menehi senjata berat polisi LDNR (tank, artileri, MLRS ...) kanggo nglindhungi saka Angkatan Bersenjata Ukraina sing dilatih maneh lan dilatih dening instruktur NATO.
        Ing wulan Februari, milisi sing meh ora bersenjata lan ora dilengkapi karo AK-47 lan telung panguwasa dibuwang kanggo nyerang wilayah sing dikubengi dening Angkatan Bersenjata Ukraina.
        Nalika meh ora ana pembela Donbass sing isih ana, LDNR bakal "nggabung" kaya Kherson kanthi pretext sing adoh ...
    3. Deon59
      Deon59 11. november 2022 12:19
      + 16
      Lan ing kene kapitalisme, Ukrainia uga duwe kapitalisme lan ora ngalangi dheweke duwe tentara nomer loro ing jagad iki. Ing Holland, kentang regane padha karo ing Rusia lan ing mangsa padha mbayar 200 euro saben sasi kanggo populasi kanggo mangsa panas lan kita wis nambah 8,5 persen kanggo keperluan wiwit Desember, carane nulis ulang Konstitusi kanggo awake dhewe. saiki semprotan karo idu, tahan nganti rampung dipasrahake.
      1. Mstivoy
        Mstivoy 11. november 2022 12:45
        -22
        Nganti saiki, Ukrainia nyedhot 1% saka tentara nomer loro ing donya.
        1. wong sing ora katon
          wong sing ora katon 11. november 2022 13:12
          + 12
          Apa 1% liyane? Apa kowe ora bosen nulis omong kosong? 80% saka tentara siap tempur ana, plus mobilized. Lan ing wektu sing padha kita mundur.
          1. Mstivoy
            Mstivoy 11. november 2022 13:55
            -14
            Sing, 150 ewu wiwit 24 Februari lan 300 ewu mobilized kabeh tentara Federasi Rusia? Apa sampeyan yakin babagan iki? Apa kita mundur, yaiku, kita maneuver lan?
            1. JagerRock
              JagerRock 11. november 2022 19:36
              -1
              Ya, para pelaut menyang infanteri, Pasukan Rudal Strategis menyang infanteri lan maju kanggo nyerang Bakhmut.

              Saliyane pasukan mogok, ana akeh wong sing ndhukung. Apa dheweke uga ana ing infantri lan ing serangan?
              1. prahara
                prahara 12. november 2022 07:38
                -1
                Rong yuta telung atus ewu Rusia Serikat ing infanteri lan maju, mbebasake Ukraina saka Nazi .....
        2. prahara
          prahara 12. november 2022 07:43
          -1
          Nganti saiki, Ukrainia nyedhot 1% saka tentara nomer loro ing donya.

          Ya, padha nyedhot setengah saka wilayah bebarengan ...
      2. Kabupatèn katelu
        Kabupatèn katelu 11. november 2022 15:44
        +6
        Kutipan saka Deon59
        Lan ing kene kapitalisme, Ukrainia uga duwe kapitalisme lan ora ngalangi dheweke duwe tentara nomer loro ing jagad iki.

        Kanggo kaadilan, kudu dicritakake yen ora kanggo bekal saka kulon, diwiwiti saka amunisi lan jatah garing lan dipungkasi karo alat berat lan MLRS, kabeh asale saka kulon. Plus klompok pengintaian satelit kuat. Kanthi pasukan dhewe, Ukraina mesthi wis ilang. Mulane kabeh sasi iki panggedhe ngidini kabeh bantuan kanggo Ukraina, iki crita temen beda ...
  3. Lech saka Android.
    Lech saka Android. 11. november 2022 05:17
    + 50
    Aku ngetutake evolusi kuotasi sing jelas saka Kremlin, ternyata menarik.
    1.Iki minangka garis abang sing ora bisa dilewati. eseman Anglo-Saxon wis nyabrang kabeh garis abang.
    2.Ayo nuduhake kekarepan sing apik.
    Tegese, kita bakal nuduhake kepinginan kanggo diapusi dening janji palsu saka Turki, PBB, Ukronazis, USA, etc.
    3.Sampeyan kudu nggawe keputusan sing angel.
    Tegese, kita mung mundur lan pasrah.
    4.Nggawe maneuver angel.
    Tegese, kita mung nyerahake posisi marang mungsuh.
    Tujuan saka NWO sing diumumake dening Panglima Tertinggi uga wiwit nyusut ing pratelan ... ing kene uga evolusi katon ...
    1. Denifikasi lan demiliterisasi. (gagal lan ora disebutake maneh)
    2. Pertahanan Donbass (ora rampung, isih kasebut)
    3. Perlindhungan wilayah anyar Rusia (ora ditindakake)
    Kahanan umum ing donya sawise Kherson mundur kanggo Rusia rusak banget ... mungsuh tansaya wani, waverers sisih mungsuh, allies meneng.
    Sing diarani berlayar. Nyuwun
    Anglo-Saxon wis mbangun rencana anyar kanggo Yugoslavisasi lan ambruk Rusia saka njero, ndeleng kelemahan politik panguwasa ing Kremlin ... kita saiki kudu nyiapake skenario konfrontasi sing paling awon karo Kulon.
    1. Pakdhe Lee
      Pakdhe Lee 11. november 2022 06:10
      + 17
      Quote: Lech saka Android.
      tindakake evolusi kuotasi padhang

      Iki ora kabeh kuotasi: Babagan mac kayu, indeksasi, daya lan liya-liyane....
    2. penasehat level 2
      penasehat level 2 11. november 2022 09:41
      +6
      Kabeh ana ing topik, nanging karo iki -
      Quote: Lech saka Android.
      Anglo-Saxon wis nggawe rencana anyar kanggo Yugoslavisasi lan ambruk Rusia saka njero, ndeleng kelemahan politik kekuwatan ing Kremlin ...

      ora setuju.. kok? lan kenapa kudu padha? apa gunane? kita wis nyedhiyani sumber daya sing padha perlu .. kok padha mbutuhake Bunch saka negara cilik ngendi padha kudu ngatasi masalah padha karo saben? utamané ing tlatah bagéan Eropah saka Federasi Rusia (22% saka wilayah), 3/4 saka kabeh populasi urip lan ambruk bakal nggawe masalah noticeably liyane kanggo wong-wong mau saka pluses .. salah siji sing utama iku Bunch. saka senjata nuklir, kang ora cetha ngendi iku bisa pindhah, lan malah karo gangguan sumber daya bisa miwiti .. ing bali kanggo ambruk, apa sing bakal padha njaluk apa padha ora duwe saiki? Aku mikir apa sing "saiki" cocog karo dheweke ..
      1. Dante
        Dante 11. november 2022 10:15
        +5
        Aku mikir apa sing "saiki" cocog karo dheweke ..

        Aku setuju, tugas rodo kanggo njaga regime kasetyan, maximizing yen bisa
        1. Akuzenka
          Akuzenka 11. november 2022 11:43
          +7
          Aku setuju, tugas rodo kanggo njaga regime kasetyan, maximizing yen bisa
          Ya, ana siji liyane. Kita butuh wong sing bakal ngancem China kanggo lagu Barat. Federasi Rusia, ing kontrol lengkap saka Kulon, becik. Cannon fodder karo tombol nuklir. Cukup, yen perlu, sampeyan bisa kurban.
          1. Pakdhe Lee
            Pakdhe Lee 11. november 2022 13:07
            +3
            Kutipan saka AKuzenka
            Kita butuh wong sing bakal ngancem China kanggo lagu Barat. Rusia, ing kontrol lengkap saka Kulon

            hi Rencana sing realistis banget ...
      2. skeptik2
        skeptik2 11. november 2022 10:44
        +9
        Quote: penasehat level 2
        apa dheweke bakal entuk apa sing ora duwe saiki? Aku mikir apa sing "saiki" cocog karo dheweke ..

        Dadi sawise kabeh, mulane Barat abstrak ora campur tangan nyatane. Lan dheweke mung mirsani karo nyengir nalika tentara nomer loro ing jagad iki nyerang karo rong puluh detik. Kulon cetha ora entuk manfaat saka ambruk cepet saka Rusia, iku disetel kanggo proses alon kontrol dening iku. Lan dudu faktor pungkasan ing kene - ya, senjata nuklir. Ngontrol dheweke.
        Mulane, Kulon wis dipakani Kyiv dhuwit lan senjata mboko sithik, ing dosis. Mulane, durung menehi ATACMS, Patriot, pesawat modern lan tank.
        Lan dheweke bakal terus nglakoni anggere kapentingane, apa sing ana ing Kulon utawa NATO, ora kena pengaruh. Nanging yen kena pengaruh ... Utawa Barat mutusake yen Rusia wis kesel kabeh lan wis kesel kabeh cadangan ing perang karo Ukraina ... Banjur bisa dadi ala. ala banget.
        1. pemotong bolt
          pemotong bolt 11. november 2022 12:30
          -5
          tentara kapindho ing donya iki butting kepala karo rong puluh detik.
          Ukraina nggunakake data intelijen lan komunikasi teknologi dhuwur saka blok NATO. ana uga support mburi. Saka ngendi para penasehat teka. Yen ora kanggo anggota sauntara nyata ing NATO (minangka "perkawinan sementara" ing sawetara negara), banjur ing April ukrovermacht wis garang metu saka caches.
      3. aiguillette
        aiguillette 11. november 2022 13:14
        +6
        "sekelompok senjata nuklir, sing ora jelas menyang ngendi"
        lali babagan yao. setengah, persis, ing kertas. lan kanggo nggunakake turahan, sampeyan kudu endhog, ora ovaries
        1. rusmax888
          rusmax888 13. november 2022 02:06
          -1
          Nalika nerangake senjata nuklir, aku mikir kanthi kemungkinan 90% ora bakal nampa amarga alasan kemanusiaan, kita minangka negara sing tentrem.
    3. pinter bokong
      pinter bokong 11. november 2022 10:21
      + 20
      Kelalen babagan Kherson! Kita mundur pasukan kanggo nylametake nyawa para prajurit! Kaya nalika nyerang maneh liwat Dnieper, kerugian bakal kurang
      1. Akuzenka
        Akuzenka 11. november 2022 11:45
        +5
        Kaya nalika nyerang maneh liwat Dnieper, kerugian bakal kurang
        Mesthi, kerugian bakal kurang, sanajan ora karo tentara Rusia.
        1. Mstivoy
          Mstivoy 11. november 2022 12:46
          -4
          "Aja ngitung pitikmu sakdurunge menetas"
      2. aiguillette
        aiguillette 11. november 2022 13:15
        +4
        "Kaya nalika dheweke nyerang maneh liwat Dnieper"
        lan sapa sing ngandhani sampeyan bakal nyerang? iki langgeng saiki
        1. Mstivoy
          Mstivoy 11. november 2022 13:49
          -18
          Miturut cara, bisa uga ora ana sing bakal nyerang Kherson, amarga bakal tetep dadi bagéan saka Ukraina, lan Republik Ukraina bakal dadi bagéan saka Federasi Rusia, kabeh iku logis.
          1. Komentar wis dibusak.
  4. kesel
    kesel 11. november 2022 05:29
    + 71
    Ing perang modern, masalah ekonomi lan ilmu pengetahuan kritis. Siji ora bisa mlarat lan bodho, nanging kuwat kanggo perang modern. Rusia duwe 20 taun kanggo ngembangake ekonomi, mbangun maneh produksi intensif ilmu pengetahuan lan, minangka asil, miwiti persiapan kanggo perang modern. Lan 20 taun kasebut dibuwang. Lan ora ana jumlah mobilisasi sing bakal mbantu ing kene. Kanggo kahanan kanggo pembangunan ekonomi akeh Samsaya Awon saka iku sadurunge NWO lan ora ana wektu kanggo buildup. Mulane, diplomasi saiki ora "intrik rahasia", iku tumindak sing ora bisa dihindari saka pihak sing luwih ringkih lan luwih gumantung. Lan Rusia pancen gumantung banget marang sawetara mitra ekonomi sing isih ana. Lan aku mikir ora sopan kanggo nyalahke wong sing mlayu ing luar negeri. Negara luwih seneng ngelingi wong-wong iki sajrone rong puluh taun mung nalika kudu ngumpulake pajak. Ing jaman CovId, dheweke guyon yen sawise mandhiri kanthi biaya dhewe, bakal ana perang kanthi mobilisasi dhewe kanthi biaya dhewe, lan saiki iki dudu guyon, nanging kasunyatan sing nggegirisi! Dadi saka ngendi kepinginan kanggo ngorbanake awake dhewe ing perang sing ora ana pertahanan?

    Minangka kanggo pemahaman internasional Rusia, nalika NWO wiwit, aku wrote sing akeh ing saham. Iki tegese Rusia bakal dianggep minangka wong jahat ing luar negeri, nanging bakal dadi wong jahat sing kuat lan mbebayani, utawa wong jahat sing ringkih lan melas. Lan sayangé, iku pilihan kapindho sing dadi relevan.
    1. Belisarius
      Belisarius 11. november 2022 06:15
      + 44
      Quote: kesel
      Rusia duwe 20 taun kanggo ngembangake ekonomi, mbangun maneh produksi intensif ilmu pengetahuan lan, minangka asil, miwiti persiapan kanggo perang modern. Lan 20 taun kasebut dibuwang

      Sampeyan koyone nulis kanthi cerdas, nanging nyatane pancen ora masuk akal. Carane "mbusak"? Sampeyan ndeleng carane akeh billionaires ana ing taun 2000, lan pira saiki! Lan iku mung sing katon ing umum. Lan sampeyan ngomong - muspra ....
      Kanggo iki, kabeh wis diwiwiti, iki tujuane negara Federasi Rusia, lan ora kabeh sing sampeyan tulis.
    2. pinter bokong
      pinter bokong 11. november 2022 11:39
      +4
      Luwih tepate, sampeyan ora ngomong !!!! hormatku
    3. Askold65
      Askold65 11. november 2022 12:31
      -6
      г
      Quote: kesel
      Dadi saka ngendi kepinginan kanggo ngorbanake awake dhewe ing perang sing ora ana pertahanan?

      Lan ing kene aku ora setuju karo sampeyan.
      Rusia teka kanggo nimbali republik Donbass - miturut prinsip "yen perang ora bisa dihindari, banjur nyerang dhisik." Putin nyuarake ukara iki, nanging prinsip perang lan gelut wis dikenal wiwit jaman biyen. Lan kasunyatan sing Ukraina wis nyiapake invasi-iki wong aku ora mangu. I.V. tumindak kanthi prinsip sing padha. Stalin ing perang nglawan Finlandia ing taun 1940 nyurung tapel wates saka Leningrad. Ngadhepi "komunitas donya" dheweke dadi "agresor", lan saka sudut pertahanan negara, politikus sing adoh. Lan banjur, banget, ing kawitan "soko dadi salah" senadyan ngarsane saka Uni Soviet non-korup elit, pembangunan kanthi cepet saka ekonomi lan pembangunan militèr.
      Inggih, sampeyan bisa nambah sing rezim Ukrainia ing saben cara bisa menehi penyebaran prajurit NATO, nimbang Amérika, infrastruktur ing sawijining wilayah. Kaping pisanan, unsur pertahanan rudal wis meh langsung ing wilayah posisi Pasukan Rudal Strategis ing wilayah Moskow. Lan komponen serangan uga bakal disebarake kanthi kemungkinan sing dhuwur ing wilayah sing musuhan banget iki.

      Quote: kesel
      Lan aku mikir ora sopan kanggo nyalahke wong sing mlayu ing luar negeri.

      Iki kathok biasa. Dheweke mesthi mlayu. Ana gosip sing, contone, ing Wilayah Krasnodar, jumlah diaspora Armenia saka antarane "warga" sing mentas dituku, imigran saka republik Transcaucasian, wis mudhun banget.
      Ora sopan kanggo aku --- yen riffraff iki bali. Dheweke mlayu - supaya manggon ing kono, saiki ayo "tanah kelairan" anyar sampeyan ngurus sampeyan, ngumpulake pajak saka sampeyan. Ya, ora-e-t - kabeh wong bakal bali. am Wis bali nganti sabanjure "nix".
      Miturut cara, ora kurang pengungsi patriotik saka Ukraina. Luwih-luwih yen panguwasa Ukrainia ora nutup tapel wates kanggo wong-wong sing tanggung jawab kanggo dinas militer.
      1. wong sing ora katon
        wong sing ora katon 11. november 2022 13:17
        +3
        I.V. tumindak kanthi prinsip sing padha. Stalin ing perang nglawan Finlandia ing taun 1940 nyurung tapel wates saka Leningrad.

        Meksa mundur tapel wates minangka tujuan sing diumumake dening propaganda. Ing kasunyatan, Stalin ngrancang kanggo nggabungake kabeh Finlandia menyang USSR, lan malah mbentuk pamaréntahan "rakyat" sing dipimpin Kuusinen. Nanging, wong Finlandia ora setuju karo rumusan masalah kasebut. Mulane, kita kudu puas karo "nyurung maneh" SSR Karelian-Finlandia uga. Saiki sampeyan bakal begja banget yen sampeyan bisa njaga Crimea lan Donbass.
        1. Askold65
          Askold65 11. november 2022 13:35
          -1
          Kutipan saka invisible_man
          Meksa mundur tapel wates minangka tujuan sing diumumake dening propaganda. Ing kasunyatan, Stalin ngrancang kanggo nggabungake kabeh Finlandia menyang USSR,

          Ing endi sampeyan, Kostya, maca omong kosong iki? belay
          Ing kasunyatan, pamrentah Soviet wis rembugan karo Finlandia babagan masalah iki kanggo wektu sing suwe, menehi konsesi wilayah sing signifikan (kira-kira kaping lima), kompensasi moneter kanggo pemukiman warga Finlandia menyang bagean liya ing negara kasebut, lan "roti" liyane. .
          Analogi karo Ukraina meh padha. Nalika Lenin maringi kamardikan marang Finlandia, wong Finlandia, kanthi cara sing padha, njupuk Vyborg karo wong-wong mau nalika lunga, minangka Ukraina saiki, Novorossia sing disumbang dening Bolshevik. Kaya Ukraina saiki, ing mburi Finlandia banjur ngadeg "kemanusiaan progresif" sing dipimpin dening Anglo-Saxon. Lan panguwasa banjur nganggep Nazi Jerman kanthi penghormatan khusus.
          Kutipan saka invisible_man
          Nanging, wong Finlandia ora setuju karo rumusan masalah kasebut. Mulane, aku kudu puas karo "mbusak".

          Tentara Finlandia praktis dikalahake lan pamrentah Finlandia njaluk rembugan saka Soviet. Minangka asil saka kekalahan ing Perang Musim Dingin, Finlandia ilang wilayah sing cedhak karo tapel wates Soviet tanpa nampa apa-apa.
          1. wong sing ora katon
            wong sing ora katon 11. november 2022 13:45
            +1
            ing kasunyatan, pamaréntah Soviet rembugan karo Finns kanggo dangu

            Inggih, lan carane bakal nyegah panangkepan kabeh Finland, yen bisa metu? :) Komentar ing nggawe pamaréntahan Terioki karo Kuusinen lan nolak kontak Ryti. Lan babagan lagu-lagu sing ditulis khusus kanggo perang babagan wong Finlandia sing diapusi dening borjuis? Apa sampeyan ora krungu?
            Tentara Finlandia praktis dikalahake lan pamrentah Finlandia njaluk rembugan saka Soviet.

            Iki minangka exaggeration. Finlandia isih bisa nolak. Miturut cara, kaputusan Stalin kanggo nganakke prajanjèn perdamaian lan "dadi puas karo sethitik" amarga kasunyatan sing wedi campur tangan Anglo-Prancis. Lan iki bakal kanthi otomatis bakal mlebu ing Perang Donya II ing sisih Hitler.
            1. Askold65
              Askold65 11. november 2022 14:31
              +2
              Kutipan saka invisible_man
              Inggih, kepriye bakal nyegah panangkepan kabeh Finlandia, yen bisa

              Amarga ora ana rencana kanggo ngrebut kabeh Finlandia. Sampeyan mung perlu kanggo mindhah tapel wates 20 km adoh. Mulane, ana rembugan babagan konsesi wilayah bebarengan. Miturut cara, Mannerheim, kang spesialis militèr, mengko ing memoar mangertos uneg-uneg saka "Rusia" lan kanthi ngidini ijol-ijolan wilayah karo konsesi ing sih saka Finland.

              Kutipan saka invisible_man
              Komentar babagan nggawe pamaréntahan Terioki karo Kuusinen lan nolak kontak karo Ryti.

              Saiki dheweke bakal ngarani nggawe administrasi militer-sipil (VGA). Pemimpin republik (wilayah) Donbas saiki uga disebut "wayang pro-Rusia" dening propagandos Kulon lan Ukraina (lan sing gabung karo dheweke - kaya sampeyan). Cetha yen dill dhewe ora nganggep awake dhewe minangka wayang Amerika.

              Kutipan saka invisible_man
              Finlandia isih bisa nolak.

              Lho, kok mandheg nolak? opo

              Kutipan saka invisible_man
              Miturut cara, kaputusan Stalin kanggo nganakke prajanjèn perdamaian lan "dadi puas karo sethitik" amarga kasunyatan sing wedi campur tangan Anglo-Prancis.

              Yaiku, sadurunge nyerang, dheweke ora wedi apa-apa ....? belay Ing endi logika? Wong Finlandia sing ngarep-arep supaya Kulon bakal "ndaftar" kanggo dheweke lan mulane ora menehi konsesi.

              Kutipan saka invisible_man
              Lan iki bakal kanthi otomatis bakal mlebu ing Perang Donya II ing sisih Hitler.

              Sapa sing sampeyan maksud?
              1. wong sing ora katon
                wong sing ora katon 11. november 2022 14:44
                -2
                Napa sampeyan ora seneng karo ide mbebasake Finlandia lan Jerman saka kekuwatan kapitalis sing dikutuk? Ing kono wong-wong padha sesambat lan sesambat. Napa sampeyan nolak, adhedhasar g ... nanging uga nggolongake kabeh mungsuh minangka mungsuh? Utawa sampeyan ora komunis?
                1. Askold65
                  Askold65 11. november 2022 15:02
                  +2
                  Kutipan saka invisible_man
                  Napa sampeyan ora seneng karo ide mbebasake Finlandia lan Jerman saka kekuwatan kapitalis sing dikutuk?

                  Aku ora seneng karo distorsi fakta sejarah. Sampeyan ora mbingungake propaganda (saka kabeh pihak) lan "politik nyata". Ing sisih kulon, dheweke uga saiki ngecakake babagan "Rusia agresif" sing diduga ngimpi nyekel Eropa. Kasunyatane, ora ana siji-sijine panguwasa ing Kulon sing percaya babagan iki, nanging ngidini dheweke ngetrapake tekanan politik ing negara kita lan mbenerake kegagalan ekonomi marang populasine dhewe. Lan sawetara wong nuntut dhuwit saka EU kanggo "perlindungan", lan Amerika Serikat duwe basis ing wilayah kasebut (ora tanpa pitunjuk saka sebrang samodra).
                  Kutipan saka invisible_man
                  Napa sampeyan nolak, adhedhasar g ... nanging uga nggolongake kabeh mungsuh minangka mungsuh? Utawa sampeyan ora komunis?

                  Ora, kita dudu komunis. Kita negarawan-nasionalis (ing pangertèn apik saka tembung).
                  Ing g ... sabenere wong-wong sing makarya kanggo propaganda mungsuh lan distorsi sajarah kita sing durung smeared.
                  1. wong sing ora katon
                    wong sing ora katon 11. november 2022 15:21
                    -3
                    Aku ora seneng karo distorsi fakta sejarah.

                    Aku ora yakin. Nyatane, sampeyan ora seneng yen versi sejarah "mung bener" sing digawe dening propaganda resmi diteliti maneh.
                    1. Askold65
                      Askold65 11. november 2022 15:54
                      +3
                      Kutipan saka invisible_man
                      Nyatane, sampeyan ora seneng yen versi sejarah "mung bener" sing digawe dening propaganda resmi diteliti maneh.

                      Amarga "versi sing bener" liyane saka media liberal, sing ditulis miturut manual Barat, ora nahan banyu.
                      Pindhah menyang situs Yegor Yakovlev, ing ngendi para sejarawan Rusia Alexei Isaev, Bair Irencheev lan liya-liyane, kanthi dokumen lan fakta, bakal menehi pitutur marang kowe apa lan kepiye kedadeyane. Lan ora crita adoh-digawe dening Westerners bab "Finlandia putih lan alus" - korban agresi saka Stalinis USSR.
                      Punika saran kula kanggo nguripake otak sampeyan:
                      "Finlandia Russophobic sing nyaman"
                      https://www.youtube.com/watch?v=BXHHGtSnY88
                      1. JagerRock
                        JagerRock 11. november 2022 19:44
                        0
                        Dadi nalika Finland nyerang USSR ana, sing dadi ora dadi putih lan alus?
                      2. Askold65
                        Askold65 11. november 2022 19:58
                        0
                        Ya, nalika Finland, bebarengan karo Hitler, nyerang USSR ing 1941, iku mandek dadi putih lan alus. Ya nyatane ora tau kaya ngono.... Limitrophe ala biasa....
      2. aiguillette
        aiguillette 11. november 2022 13:20
        +6
        "Lan kasunyatan manawa Ukraina nyiapake invasi - iki ora nyebabake keraguan ing aku."
        Secara pribadi, pendapat sampeyan ora narik minat aku. lan kasunyatan sing ora ana bolongan ing Ukraina wis ditampilake dening acara anyar. dadi ora gelem lunga menyang ngendi-endi.
        1. Askold65
          Askold65 11. november 2022 14:01
          0
          Kutipan: aiguillette
          "Lan kasunyatan manawa Ukraina nyiapake invasi - iki ora nyebabake keraguan ing aku."
          Secara pribadi, pendapat sampeyan ora narik minat aku. lan kasunyatan sing ora ana bolongan ing Ukraina wis ditampilake dening acara anyar. dadi ora gelem lunga menyang ngendi-endi.

          Pendapatmu uga ora penting kanggoku.
          Ukraina ngumpulake klompok ing cedhak wates Donbass lan wis kanthi terang-terangan ngumumake yen perjanjian Minsk ora cocog maneh lan nuntut supaya ditulis maneh miturut syarat-syarat dhewe (Putin kanthi jelas nuduhake iki: yen sampeyan seneng, yen sampeyan ora seneng. seneng, tahan kaendahanku). Lan kasunyatan manawa dheweke kanthi terang-terangan ngajak Amerika supaya nyebarake sistem pertahanan rudal THAAD ing cedhak tapel wates Federasi Rusia minangka kasunyatan.
          Lan ing Ukraina ora kurang wong bodho tinimbang ing Rusia.

          "Inggih, sampeyan bisa nambah manawa rezim Ukrainia kanthi cara apa wae nawakake penyebaran NATO, nimbang infrastruktur Amerika ing wilayahe"
          Inggih? dikirim?

          Aku ngarep-arep babagan laboratorium biologi ing wilayah Kharkiv. kerja ing sangisore naungan Pentagon Sampeyan kudu ngerti? Pangkalan ing Ochakovo, minangka titik dhasar lan ing ngendi saboteur Angkatan Laut Ukraina dilatih. Drone ing jero banyu sing nyerang kapal ing Sevastopol asale saka kana. Panggonan seko liyane saka obyek iki dicegah dening awal NWO.
          1. aiguillette
            aiguillette 11. november 2022 15:29
            +2
            "dheweke wis kanthi terang-terangan nyatakake yen perjanjian Minsk ora cocog maneh"
            Inggih? padha ngluwihi statements?
            1. Askold65
              Askold65 11. november 2022 16:52
              -2
              Kutipan: aiguillette
              "dheweke wis kanthi terang-terangan nyatakake yen perjanjian Minsk ora cocog maneh"
              Inggih? padha ngluwihi statements?

              Kok kowe ketinggalan skripsiku:
              Ukraina klempakan klompok cedhak wates Donbass

              Iki ditindakake kanthi ora setuju karo perjanjian Minsk, sing meksa Federasi Rusia kanthi cepet nransfer pasukane kanthi kedok latihan.
              1. aiguillette
                aiguillette 11. november 2022 17:48
                -1
                "Kok kowe lungo skripsiku:
                Klompok konsentrasi Ukraina cedhak wates Donbass"
                ing ngendi dheweke nindakake? ing wilayah sampeyan? iku hak dheweke, supaya dheweke musataken ing paling loro kelompok. Rusia, ing wektu iku, uga musataken apa neraka, lan uga, ing wilayah sawijining, lan karo saben hak.
                1. Askold65
                  Askold65 11. november 2022 19:50
                  -1
                  Kutipan: aiguillette
                  "Kok kowe lungo skripsiku:
                  Klompok konsentrasi Ukraina cedhak wates Donbass"
                  ing ngendi dheweke nindakake? ing wilayah sampeyan? iku hak dheweke, supaya dheweke musataken ing paling loro kelompok. Rusia, ing wektu iku, uga musataken apa neraka, lan uga, ing wilayah sawijining, lan karo saben hak.

                  Dheweke bisa konsentrasi kelompok dheweke ing ngendi wae ..... KECUALI garis demarkasi ing tlatah Donbass. Iki ditulis ing perjanjian Minsk saka grup kontak trilateral, sing ditandatangani dening wakil Ukraina. Persetujuan kasebut diratifikasi dening Dewan Keamanan PBB. Dokumen iki entuk status internasional lan ngiket ing loro-lorone konflik kasebut. Nanging sawise 7 taun ing Kueva mutusake manawa dokumen iki ora cocog maneh lan wiwit ngirim pasukan menyang garis demarkasi.
                  Dill nindakake kabeh kanggo miwiti konflik.
                  Rusia, ing wektu iku, uga musataken apa neraka, lan uga, ing wilayah sawijining, lan karo saben hak.

                  Pasukan Federasi Rusia ing tapel wates karo Ukraina dadi bebaya marang persiapan militer Angkatan Bersenjata Ukraina. Apa histeria babagan iki wiwit ing Kulon, Mugi, paling kene ing ngerti.
          2. aiguillette
            aiguillette 11. november 2022 15:36
            0
            "Lan kasunyatan manawa dheweke kanthi terang-terangan ngajak Amerika supaya nyebarake sistem pertahanan rudal THAAD ing cedhak tapel wates Federasi Rusia minangka kasunyatan"
            mula gawanen.
            "Basis ing Ochakovo, minangka titik dhasar lan ing ngendi saboteur Angkatan Laut Ukraina dilatih"
            Ukraina minangka kekuwatan berdaulat, lan bisa nyelehake apa wae ing wilayahe, kalebu pangkalan iki
            "Laboratorium biologi ing wilayah Kharkiv beroperasi ing sangisore patronase Pentagon"
            ora, dingerteni. ora ana fakta, kaya sampeyan
            "Drone ing jero banyu nyerang kapal ing Sevastopol mung saka kana"
            nanging padha temtunipun padha, apa sampeyan duwe bukti, paling siji foto, paling soko liyane saka tembung? apa sing diarani Armada Laut Ireng bisa diserang sanajan saka slingshots, dheweke ora bakal bisa nglawan maneh.
            1. Askold65
              Askold65 11. november 2022 16:47
              +3
              Iki minangka panjaluk mbukak:
              12 Agustus 2021 13:05
              Wakil Perdana Menteri Ukraina kanggo reintegrasi wilayah sing ora dikendhaleni Oleksiy Reznikov, nalika ngunjungi Amerika Serikat, nggawe pernyataan sing ora jelas. Inti saka panjalukan kanggo nyebarake sistem rudal anti-pesawat angkatan bersenjata AS ing tlatah negarane, sing bisa nutupi Kyiv saka "agresi Rusia".
              "Penting kanggo nggedhekake paket keamanan kanggo Ukraina. Kaping pisanan, liwat penyebaran pasukan pertahanan udara, malah liwat penyebaran unit Amerika. Undang-undang kita ngidini iki, "jelas Reznikov.

              Nanging saka sing ditutup:
              Kasunyatan yen Ukraina nguripake Amerika Serikat kanthi panjaluk kanggo nyebarake "sawetara divisi" kompleks THAAD cedhak Kharkov dilapurake dening sumber TASS ing kalangan diplomatik. Dheweke nyathet yen kanthi bantuan mungsuh bakal bisa ngawasi kahanan ing jero wilayah Rusia.


              Analis politik Alexander Dudchak ngomong babagan latar mburi politik nalika diskusi babagan penyebaran sistem pertahanan rudal Amerika ing cedhak Moskow.
              - Panjaluk kasebut saka Kyiv menyang Washington, mesthi akeh banget. Tes liyane reaksi Rusia, sing bisa ditebak. Nanging saiki, iki mung "Daftar Kepengin" Ukraina. Dheweke bisa pengin apa wae, sanajan dadi bagean saka Inggris. Amerika katon mudhun ing wong.


              Penyebaran sistem anti-rudal THAAD Amerika ing cedhak Kharkov bakal dadi langkah liyane kanggo ngrusak kahanan ing Ukraina, ujare juru bicara presiden Rusia Dmitry Peskov.

              -------------------------------------------------- ------------
              Kutipan: aiguillette
              Ukraina minangka kekuwatan berdaulat, lan bisa nyelehake apa wae ing wilayahe, kalebu pangkalan iki

              Ukraina..... ngguyu , kang mulya.... ngguyu , kuwasa..... ngguyu !!!!!!
              Apik digawe fun ngguyu
              Aku kepengin weruh apa sing bakal ditindakake Amerika Serikat karo "kekuwatan berdaulat" liyane - Meksiko, yen dumadakan mutusake kanggo nyelehake pangkalan militer China ing wilayahe, lan malah entuk senjata nuklir kanggo nglindhungi awake dhewe saka "tanggane lor sing agresif."
              Kutipan: aiguillette
              "Laboratorium biologi ing wilayah Kharkiv beroperasi ing sangisore patronase Pentagon"
              ora, dingerteni. ora ana fakta, kaya sampeyan

              Ana luwih saka cukup bukti, nanging kabeh upaya Federasi Rusia, kanthi dhukungan saka China ing Dewan Keamanan PBB, kanggo miwiti penyelidikan diblokir dening Amerika Serikat lan wayang.
              Miturut cara, Amerika Serikat dhewe entuk ijin saka panguwasa China kanggo ngunjungi laboratorium ing Wuhan kanggo neliti asal usul Covid-19. Penyelidikan kasebut ditindakake ing sangisore kamera video saka panguwasa China sing kompeten, lan "penyidik" ninggalake tanpa slurping asin.
              ----------------------------------
              Kutipan: aiguillette
              "Drone ing jero banyu nyerang kapal ing Sevastopol mung saka kana"
              nanging padha temtunipun padha, apa sampeyan duwe bukti, paling siji foto, paling soko liyane saka tembung? apa sing diarani Armada Laut Ireng bisa diserang sanajan saka slingshots, dheweke ora bakal bisa nglawan maneh.

              Ya, drone iki ing Armada Laut Ireng tiba saka rembulan .... wassat
              Utawa ora: "Dheweke nyerang awake dhewe ......" keprungu
              1. aiguillette
                aiguillette 11. november 2022 17:55
                -3
                "Kasunyatan yen Ukraina nguripake Amerika Serikat kanthi panjaluk kanggo nyebarake" sawetara divisi "kompleks THAAD cedhak Kharkov"
                lan cho dikirim?
                "Aku pengin ndeleng apa sing bakal ditindakake AS karo 'kekuwatan kedaulatan' liyane - Meksiko"
                iku ora bab mexico, nanging bab Ukraina
                "Ana luwih saka cukup bukti, nanging kabeh upaya Federasi Rusia, kanthi dhukungan saka China ing Dewan Keamanan PBB, kanggo miwiti penyelidikan"
                nanging padha rahasia, lan kita ora bisa menehi. yen laboratorium kasebut ana ing wilayah Kharkov, kudu dipriksa lan diselidiki ing kana, lan ora ing Dewan Keamanan PBB. utawa kita ora nggoleki ing ngendi kita ilang, nanging ing endi sing luwih cerah?
                "Ya, drone ing Armada Laut Ireng iki tiba saka rembulan.."
                dadi ambruk, utawa muncul? padha ing jero banyu utawa aerial? lan padha ana ing kabeh?
                1. Askold65
                  Askold65 11. november 2022 19:26
                  +2
                  Kutipan: aiguillette
                  "Kasunyatan yen Ukraina nguripake Amerika Serikat kanthi panjaluk kanggo nyebarake" sawetara divisi "kompleks THAAD cedhak Kharkov"
                  lan cho dikirim?

                  Kita ngomong babagan panjalukan kanggo akomodasi, saka ngendi Moskow "tegang", lan acara-acara miturut skenario sing beda. Ing kahanan kaya mengkono, kanthi akibat sing ora bisa diramalake, mula negara-negara kasebut ora bisa ngetrapake sistem pertahanan udara / misil dhewe karo personel.
                  Kutipan: aiguillette
                  "Aku pengin ndeleng apa sing bakal ditindakake AS karo 'kekuwatan kedaulatan' liyane - Meksiko"
                  iku ora bab mexico, nanging bab Ukraina

                  Ukraina dudu kekuwatan berdaulat sing bisa pengin apa wae, nanging bakal ana wong liya sing mutusake apa bakal ana pangkalan utawa ora. Wong Meksiko cukup pinter supaya ora diganti distribusi, nanging wong Ukrainia ora cukup pinter ....

                  Kutipan: aiguillette
                  "Ana luwih saka cukup bukti, nanging kabeh upaya Federasi Rusia, kanthi dhukungan saka China ing Dewan Keamanan PBB, kanggo miwiti penyelidikan"
                  nanging padha rahasia, lan kita ora bisa menehi. yen laboratorium kasebut ana ing wilayah Kharkov, kudu dipriksa lan diselidiki ing kana, lan ora ing Dewan Keamanan PBB. utawa kita ora nggoleki ing ngendi kita ilang, nanging ing endi sing luwih cerah?

                  Sing rahasia wis diumumake sacara umum. Pens ... ing wiwitan padha mbantah, supaya V. Nuland dhewe sarujuk yen pembangunan iki bakal tiba ing tangan Rusia, lan dheweke, de, bakal digunakake marang negara liya. Saestu - ing maling lan kupluk ing geni.
                  Ya, dheweke dadi rahasia, mula AS dhewe wedi yen bakal diklasifikasikake minangka bagean saka penyelidikan internasional umum. China ora nolak. Lan iki [email protected] ..... Ana sing didhelikake?

                  Kutipan: aiguillette
                  "Ya, drone ing Armada Laut Ireng iki tiba saka rembulan.."
                  dadi ambruk, utawa muncul? padha ing jero banyu utawa aerial? lan padha ana ing kabeh?

                  Dill tiba ing tangan .... saka rembulan. Dheweke ora nyana. wassat
                  Kanggo Angkatan Laut Ukraina, tukang bangunan militer saka Amerika Serikat nggawe Pusat Kontrol Operasional Armada.
                  Ing Ochakiv (wilayah Mykolaiv), unit konstruksi Angkatan Laut AS miwiti pambangunan Pusat Kontrol Operasional Armada kanggo Angkatan Laut Ukrainia. Ing dina Jumuah, 11 Agustus, negara kasebut nglaporake kanthi referensi menyang layanan pers Angkatan Laut AS.
                  Karya kasebut ditindakake minangka bagean saka program Penjualan Konstruksi Militer Asing (FMCS), konstruksi ditindakake dening batalyon konstruksi seluler pisanan saka Korps Marinir AS (NMCB 1), sing diarani Seabees (Lebah Laut).
                  "Miwiti konstruksi ing Ukraina minangka prestasi sing signifikan kanggo NMCB 1. Kemampuan kita kanggo ndhukung aspirasi Ukraina menyang Eropa kanthi maksimal minangka wigati strategis. Asil bakal dadi perbaikan ing infrastruktur negara tuan rumah, nambahake kemampuan pertahanan, penguatan hubungan kita lan kesempatan anyar kanggo ngatur latihan, "ujare. Juru bicara Seabees Letnan II Jason McGee.
                  Proyèk konstruksi kalebu pambangunan Pusat Kontrol Operasional dhewe, bengkel perbaikan, uga pos-pos pemeriksaan ing saubengé pangkalan.
                  Laporan kasebut ujar manawa pusat kontrol maritim tingkat operasional dirancang kanggo nyedhiyakake kontrol fleksibel Angkatan Laut ing kabeh operasi militer. Dheweke nyedhiyakake komando militer kanthi alat kanggo ngatur armada lan njamin pengambilan keputusan kritis ing kahanan sing angel. Minangka bagéan saka Pusat kasebut, pos komando bisa disebarake, sing njaga kontak langsung karo kapal nalika latihan.
                2. Komentar wis dibusak.
                  1. Askold65
                    Askold65 11. november 2022 20:08
                    +3
                    Lan sampeyan duwe minus kanggo ndhukung "sadulur ing pikiran" kanthi mabuk otak sing padha karo sampeyan. Loro-lorone wis ilang memori. Utawa recaptured woodpeckers ukroinformagencies. wong bodho
        2. Roso 56
          Roso 56 11. november 2022 15:23
          -2
          Inggih, sampeyan menehi, nanging ana rampung deb silts ing daya. Carane liya kanggo nerangake kabeh ekonomi numpes lan lelungan kuning-Blakit saindhenging donya lan urip ing handouts Western. Lan kanggo iki, dheweke kudu mbayar luwih saka rolas taun.
          Ing cendhak, ayo kang ngenteni lan ndeleng, lan kabeh moaning saka wong akeh sing kabeh wis ilang, klien ninggalake, lan plester dibusak, iki kedaden bola-bali, sanadyan banjur dadi cukup ngelawan. Wangsulan: Bab ingkang utama banjur ora ndhelikake whining Panjenengan.
          1. aiguillette
            aiguillette 11. november 2022 15:39
            +6
            "Inggih, sampeyan menehi, nanging ana wong bodho temenan ing daya. Yen ora, carane nerangake kabeh ekonomi numpes"
            Lan apa sing bisa nerangake kabeh ekonomi sing rusak? nyatane yen kita duwe wong wicaksana lan patriot sing kuwat?
            1. Roso 56
              Roso 56 12. november 2022 08:58
              0
              Ana cukup wong pinter, lan patriot, lan bodho, lan pengkhianat. Carane - pitik dietung ing mangsa gugur.
              Lan kanggo nggawe kesimpulan sing adoh tanpa informasi sing lengkap yaiku kabodhoan sing gedhe lan cendhak.
        3. gsev
          gsev 11. november 2022 18:09
          0
          Kutipan: aiguillette
          sing ora ana bolongan ing Ukraina, acara anyar wis ditampilake

          Ukraina bakal kalah ing perang iki setengah yuta tiwas, energi lan kabeh Segara Azov. Paling kamungkinan, perang nuklir uga bakal nyapu ing wilayah sawijining. Yen politisi kasebut ora bodho, dheweke bakal ninggalake kesempatan kanggo Rusia ing negara kasebut kanggo ngembangake basa lan budaya lan ora bakal ilang Crimea utawa Donbass. Mung wong wicaksana iki mbayangno yen penindasan nasional Rusia ing Donbass lan Crimea bakal luwih murah tinimbang Hitler lan Wilhelm.
          1. JagerRock
            JagerRock 11. november 2022 19:53
            -2
            Apa dheweke wiwit nindhes basa lan budaya Rusia sadurunge nganakake referendum ing wilayah manca utawa sawise?
            1. gsev
              gsev 11. november 2022 20:36
              +1
              Kutipan saka JagerRock
              sadurunge nganakake referendum ing wilayah manca utawa sawise

              Mung jeblugan sing kedadeyan nalika konsentrasi tekan massa kritis. Ngalahake mungsuh saka Maidan lan penembakan para demonstran lan Berkut dening penembak jitu SBU ndadekake Crimea bisa bali menyang pelabuhan asline.
      3. aiguillette
        aiguillette 11. november 2022 13:22
        -1
        "Inggih, sampeyan bisa nambah manawa rezim Ukrainia kanthi cara apa wae nawakake penyebaran NATO, nimbang infrastruktur Amerika ing wilayahe"
        Inggih? dikirim?
  5. Irit
    Irit 11. november 2022 05:30
    + 57
    Lan kaya biasane, panyebab utama ing kabeh rasa isin iki ora dijenengi!Sing sing kekancan karo Kulon, sing menehi aligars kanggo njarah weteng negara, sing ngrusak kompleks industri militer ing kompleks industri militer Rusia. lembaga penegak hukum "dioptimalake", perawatan kesehatan, ekonomi, pendidikan. Ing pamrentahan 22 taun, kita nampa penurunan populasi alam sing gedhe banget ing bentuk kematian sing gedhe banget! Ing wilayah Rostov, sanajan miturut data resmi, iki ngluwihi angka kelahiran kaping 2 !!! Kita ngomong babagan "Presiden Rusia Putin! Kabeh prasetya dening dheweke lan gagal karo rame kanggo kabeh planet, amarga dheweke ora tau nggawa apa-apa kanggo mburi! Kajaba kanggo negatif, sayangé. Mulane, kita ora duwe industri, ekonomi, perawatan kesehatan normal. Lan negara kita karo Iakim "pimpinan" nunggu iku kanggo ditarik menyang bêsik, amarga raja-kutha cilik wis ora lunga ngendi wae, nelpon piyambak présidhèn lan siap kanggo luh iki utawa wilayah saka Rusia kanggo pengayaan pribadi paling sethithik. .
    1. Dimy4
      Dimy4 11. november 2022 06:40
      +7
      raja-raja kutha cilik wis ora lunga ngendi wae, nelpon piyambak présidhèn lan siap kanggo luh siji wilayah utawa liyane saka Rusia kanggo pengayaan pribadi, paling.

      Ya, coba mbayangno yen dumadakan kepala wilayah ing USSR diarani Sekretaris Jenderal. Ngendi dheweke?
      1. victor50
        victor50 11. november 2022 09:39
        +3
        Kutipan saka Dimy4
        Ya, coba mbayangno yen dumadakan kepala wilayah ing USSR diarani Sekretaris Jenderal. Ngendi dheweke?

        Ing keadilan, kudu dikandhakake yen presiden muncul sadurunge Putin. Dheweke mung bisa dicela amarga dheweke isih ana. Ya kayane mung siji.
      2. Alexey R.A.
        Alexey R.A. 11. november 2022 10:11
        0
        Kutipan saka Dimy4
        Ya, coba mbayangno yen dumadakan kepala wilayah ing USSR diarani Sekretaris Jenderal. Ngendi dheweke?

        Lan kenapa dheweke butuh? Padha nyolong lan jumeneng nata ing pimpinan wicaksana Partai Komunis. Lan padha mecat mung yen gendheng ing Moscow ilang.
        Utawa, kabeh wong wis lali babagan kanca Rashidov, sing seprapat saka panen katun menyang ekonomi abu-abu, lan panen katun iki ditindakake kanthi nggunakake metode petani ing sisih kidul Amerika Serikat wiwit jaman sadurunge Sipil. perang? Utawa babagan Georgia sing cerah, ing ngendi ora perlu nggawe kasus kanggo kabeh pimpinan - episode sing wis kabukten cukup kanggo wektu sing gedhe lan tahap sing dawa. Nanging, RSFSR uga ora bisa lolos - cukup kanggo ngelingi kasus Medunov.
      3. aiguillette
        aiguillette 11. november 2022 13:24
        +1
        "Ing ngendi dheweke?"
        ing kacilakan, kaya Masherov
    2. Akuzenka
      Akuzenka 11. november 2022 11:49
      +8
      Lan kaya biasane, pelaku utama ing kabeh rasa isin iki durung dijenengi!
      Kok ora ngerti?! Lenin lan Stalin pribadi sing kudu disalahake. Dheweke kudu disalahake amarga dheweke nylametake negara kasebut, nggedhekake, ngunggahake industri lan pendhidhikan lan meksa jagad iki ngetung karo USSR. Saiki Federasi Rusia ngilangi kesalahane! Lan dheweke meh slacked mati.
    3. rusmax888
      rusmax888 13. november 2022 02:15
      0
      GDP kudu mangkat ing wektu lan apik. Dadi dheweke overdid, diobong lan discredited ...
  6. NG inform
    NG inform 11. november 2022 05:30
    +6
    Departemen Kesehatan kita korupsi ing wilayah kasebut. Pejabat lungguh ing aliran 45 milyar rubel saben taun kanggo penyakit yatim piatu, sanajan kasunyatane wis bisa ngobati, lan biaya iki kira-kira 1 milyar - sapisan.
    Masalah iku sistemik - proses luwih penting tinimbang gol.
    Ana warta bubar: siswa disambungake menyang perakitan drone lan wis nglumpukake satus. Iki PANGANDHARE, iku panatacara proses sing kudu digebugi nganggo batog.
    Kita butuh komisi ilmiah ahli, sing bisa ngirim keputusan saka pejabat utawa manajer perusahaan (pribadi, ya). Supaya dheweke bisa nganalisa kanggo kecukupan. Yen ora ana keraguan manawa keputusan kasebut ora nyukupi, manajer dicopot (ya, malah saka perusahaan swasta).
    Komisi kasebut bakal ngoptimalake rawa kanthi cepet.
    Renovasi bisnis dibutuhake. Dheweke dibentuk ing kahanan sing angel lan saiki, ing babagan makna, padha karo benteng-benteng sing dikepung. Akibat saka bocah cilik sing angel. Perlu ngenalake kontrol sementara ing klompok perusahaan lan ngowahi format kanggo efisiensi sing luwih gedhe (spesialisasi + sinergi + skala).
    1. Alexander Emris
      Alexander Emris 11. november 2022 08:38
      + 14
      Ing kahanan kita, karya komisi iki kanthi cepet bakal dadi potongan lan mundur, epik sanajan standar saiki. Sistem kasebut ora bisa didandani dening institusi sing kapisah, bakal dicerna
      1. NG inform
        NG inform 11. november 2022 16:27
        0
        Ing ngarsane politik bakal - ora bakal digest.
    2. gsev
      gsev 11. november 2022 18:17
      0
      Kutipan saka NG inform
      Perlu kanggo ngenalake kontrol sementara ing klompok perusahaan

      Bolshevik nyoba ngenalake kontrol buruh. Pedagang swasta banjur ora gelem ngontrol utawa nyerahake bisnis kasebut. Banjur Bolsheviks luwih jujur ​​tinimbang partai Rusia Bersatu saiki. Mulane, nasionalisasi ora krasa lara. Ing taun 1919, para buruh ing subbotnik ndandani saperangan lokomotif uap ing sawijining dina, lan saka panitia lan peserta subbotnik, wong bisa dijupuk kanthi aman lan diangkat dadi direktur pabrik nasionalisasi. Manajemen Railway Rusia saiki ora bisa ngatur perbaikan lokomotif ing subbotnik lan ora bisa ngatur perusahaan pribadi tanpa mundhut.
  7. U-58
    U-58 11. november 2022 05:30
    + 15
    Intine kabeh ana ing ukara:
    Sapa sing kudu disalahake iki jelas.
    Kanggo ngadili liyane yaiku ngremuk sapi ing lesung.
  8. Barmaglot_07
    Barmaglot_07 11. november 2022 05:43
    + 14
    Aku ngusulake kanggo nganakake referendum babagan mlebu wilayah Kyiv lan Lvov menyang Federasi Rusia.
    1. Egoza
      Egoza 11. november 2022 08:06
      +4
      Kutipan saka: Barmaglot_07
      Aku ngusulake kanggo nganakake referendum babagan mlebu wilayah Kyiv lan Lvov menyang Federasi Rusia.

      Punika Kievskaya - Aku setuju! Run pisanan kanggo milih "FOR". Nanging Lvovskaya ora perlu. Ing kono pangerten lan asil sing dikarepake ora bakal digayuh. Katolik, Polandia lan ceri - Bandera! Apa sampeyan butuh?
    2. Edas
      Edas 11. november 2022 09:04
      + 19
      Ora suwe dheweke bakal teka ing tank kanggo nganakake referendum babagan aksesi wilayah Moskow menyang kekaisaran Kyiv.
      1. Barmaglot_07
        Barmaglot_07 11. november 2022 10:05
        +2
        Apa padha kudu Feed banjur kabeh gerombolan idlers iki? Tujuane ditandhani - wates taun 1991.
        1. pemotong bolt
          pemotong bolt 11. november 2022 12:33
          +3
          Tujuane ditandhani - wates taun 1991
          Ora, dheweke wis nuduhake plot ing Krasnodar. Ing kabeh serius.
          1. Komentar wis dibusak.
            1. Komentar wis dibusak.
              1. Barmaglot_07
                Barmaglot_07 12. november 2022 11:57
                0
                Yen Albania njupuk Kosovo kanggo awake dhewe, mesthi ya, nanging nyatane - ora. Persis kanggo alasan sing kasebut ing ndhuwur.
    3. aiguillette
      aiguillette 11. november 2022 13:26
      +2
      "Aku ngusulake kanggo nganakake referendum babagan mlebu wilayah Kyiv lan Lvov menyang Federasi Rusia"
      lan pasrahake menyang Polandia langsung! uga mungkin ing minggu ngguyu
  9. Popenko
    Popenko 11. november 2022 05:47
    -2
    Putin, minangka presiden wektu tentrem, bisa ditampa dibandhingake karo para leluhure. Nanging minangka pimpinan militèr - iku bakal ala. Kabeh sing diomongake ing artikel kasebut 100% bener. Dadi apa sing kudu ditindakake? Mbangun kraman ing negara saiki - kita wis liwati. Waca 1917 lan taun-taun liyane. Where kanggo njaluk LEADER?
    1. Foundling
      Foundling 11. november 2022 08:01
      + 28
      Ora. Ing mangsa tentrem, kahanan sing ora ana gunane digawe.
    2. Santa Fe
      Santa Fe 11. november 2022 08:04
      + 44
      Putin minangka presiden wektu tentrem bisa ditampa

      Perang - kaya ujian, nuduhake yen 20 taun chatter kang worth

      Ing wektu tentrem, dheweke biasa-biasa wae kaya ing perang
    3. Dante
      Dante 11. november 2022 08:47
      + 16
      Sialan, entuk. Apa sing ora nyenengake sampeyan kabeh ing taun 1917? Tanpa Oktober 1917 ora ana Mei 1945, kabeh liyane ora ana hubungane.
      Where kanggo njaluk LEADER?

      Pemimpin ing kahanan saiki mung bisa dilairake kanthi langsung sajrone perjuangan. Conto saka almarhum Mozgovoy nuduhake yen isih ana wong sing bisa mimpin massa. Minangka aturan, wong-wong iki ora umum, ora dadi anggota partai lan ora lungguh ing parlemen. Nanging, wong-wong kuwi sing bakal mimpin rakyat nalika wis ora bisa nahan asor wong-wong sing nguwasani awake dhewe.
      1. skeptik2
        skeptik2 11. november 2022 10:59
        +9
        Kutipan saka Dante
        Conto saka almarhum Mozgovoy nuduhake yen isih ana wong sing bisa mimpin massa.

        Tuladhanipun apes lan atypical.
        Mozgovoi, kaya liyane, bisa maju mung amarga iku apik panguwasa Rusian.
        Nanging yen Mozgovoy wiwit entuk bobot politik ing Federasi Rusia, yen dheweke wiwit paling ora langsung ngaku peran pimpinan Rusia, dheweke bakal langsung dibusak.
        Pemimpin ora lair. Dheweke dadi pimpinan. Ing diskusi umum, ing debat, ing rapat umum, ing perjuangan politik. Sayange, kabeh sing kasebut ing ndhuwur ora ana ing Rusia. Utawa ana wong sing njupuk acara talk show kaya Solovyov?
        Pembersihan politik ing Rusia wis rampung, lan para panguwasa ngawasi kanthi teliti supaya ora ana tunas anyar sing katon ing kono.
        Dadi ora ana Mozgovoi utawa "pribumi" liyane sing ora duwe kesempatan kanggo nggawe klaim politik. Para panguwasa mbutuhake wong-wong mau anggere migunani lan ora ditimpa.
        1. Dante
          Dante 11. november 2022 15:40
          +3
          Anatoly, aku ora weruh beda dhasar karo apa sing aku tulis. Sampeyan bener nyatet sing pemimpin ora lair, padha dadi. Ora ana sing bakal ngidini sampeyan nganakake rapat umum, debat lan diskusi kanthi sah, lan yen ditindakake, mung miturut skenario sing wis disepakati. Amarga, kaya sing sampeyan ujar kanthi bener:
          Pembersihan politik ing Rusia wis rampung, lan para panguwasa ngawasi kanthi teliti supaya ora ana tunas anyar sing katon ing kono.

          Tegese mung siji-sijine cara kanggo lair kanthi bener minangka pemimpin rakyat, sing sedhih, adu langsung karo pemerintah saiki. Nganti saiki, mesthi, kekuwatan iki kuwat banget lan isih cepet banget nyandhet dissent, nanging yen cukup weakened, contone, nalika akeh peserta NVO duka dumadakan katon ing lurung-lurung, banjur Alignment bisa ngganti dramatically lan banjur pemimpin. saka wong-wong sing padha karo almarhum Alexei Borisovich bakal duwe kesempatan nyata kanggo mbales. Mesthi, iki kudu didhisiki dening pamisah internal ing elit politik lan negara. kudeta (paling ora nyoba). Utawa apa sampeyan mikir yen Kremlin minangka monolitik kaya sing katon? Pracayaa, iki adoh saka bener. Ya, pimpinan saiki isih bisa nglumpukake klan sing beda-beda nglawan ancaman bebendu populer, nanging akeh sing wis mbukak kanthi terang-terangan, ngevaluasi pesaing sing bakal teka ing enggo bareng pie umum, lan mikir babagan kapan kudu ditindakake. serangan preemptive. Akella ora kejawab - iki kasunyatan sing wis ketok kanggo kabeh wong.

          Biyen, aku tau duwe gagasan kanggo njlèntrèhaké carane kabeh iki kedadeyan ing laku lan apa sing kudu ditindakake sajrone krisis sistemik negara supaya bisa ngowahi saka obyek politik dadi subyek, mandheg dadi sandera. showdowns elit lan miwiti kanggo nggawe kasunyatan politik anyar. Nanging artikel-artikel kuwi kebak karo sanksi pidana sing nyata, mula ilmuku tetep ana ing aku saiki.
      2. jdiver
        jdiver 11. november 2022 14:00
        +5
        lan iku wong-wong sing sawetara DRG angel dipahami padha sregep lan convincingly ngirim menyang donya sabanjuré kabeh wektu iki. Nanging ana anekdot ireng babagan bocah cilik sing cemburu karo adhine amarga bapak janji bakal tuku hadiah sing apik nalika untune sing pertama njeblug. Lan dheweke ngalahake saben untu sing tuwuh ing dheweke ing wayah wengi. Nanging ing wayah bengi, adhine thukul loro untu bebarengan, lan dheweke crawled munggah menyang amben adhine lan gnawed tenggorokan.
        Iki tegese DRG sing ora bisa diendhegake bisa uga ora ana ing wektu, lan adhine duwe akeh barang sing diklumpukake kanggo sedulur-sedulure.
    4. victor50
      victor50 11. november 2022 09:43
      +9
      Quote: Popenko
      Putin, minangka presiden wektu tentrem, bisa ditampa dibandhingake karo para leluhure. Nanging minangka pimpinan militèr - iku bakal ala.

      Persiapan perang ditindakake ing wektu tentrem. Paling ora, tentara sing bisa mbela negara kudu dijaga lan diwenehake karo kabutuhan. Dheweke? Lan ing ngendi kasuksesane dadi presiden jaman tentrem?
    5. gromit
      gromit 11. november 2022 10:10
      + 12
      Apa kita wong India? Utawa wong Papua?
      Aku ora butuh pemimpin iki. Ora militer utawa sipil.
      Ayo padha mrentah suku ing kutha Siberia Marshal Shoigu.
      Kabeh wis diciptakake kanggo kita, Konstitusi lan KUHP.
      Iku mung perlu kanggo mirsani lan ora ditulis maneh kanggo nyenengake para pemimpin.
      Agen manca bakal kanthi seneng ngandhani sapa sing nyolong pira lan ing ngendi papan kasebut.
      Dipriksa ing umum - yen goroh, agen asing kasebut dikunjara amarga fitnah, yen bener - ing kunjara pimpinan karo pimpinane.
      Agen lan pimpinan asing bakal cepet ditransfer.
      1. aiguillette
        aiguillette 11. november 2022 13:29
        +3
        "Diverifikasi umum"
        sapa sing bakal mriksa? bastrikin?
        1. gromit
          gromit 11. november 2022 14:07
          +6
          Ya, iku fantasi.
          Nyatane, aku yakin karo muncule pimpinan anyar sing kuat saka cloaca FSB / MVD.
          Dheweke bakal munggah maneh saka dhengkul, nggantung kabeh asu ing pimpinan sadurunge.
      2. jdiver
        jdiver 11. november 2022 14:09
        +2
        iku tetep mung kanggo gawe uwong yakin panguwasa kanggo tundhuk karo hukum dhewe. sampeyan ngerti cara kerja sing ana ing hukum? Ing negara apa wae, kekuwatan minangka godaan saka impunity lan permissiveness, lan padha munggah menyang iku sabenere. Pemimpin yaiku wong sing ora mikir babagan kesejahteraan pribadine dhewe, nanging kesejahteraan rakyat sing dipimpin lan ngerti yen tanpa rakyat iki ora bakal ana awake dhewe. Kasus langka ing sajarah. Nasib biasane tragis, nanging dieling-eling nganti pirang-pirang abad. Distribusi utama kekuwatan yaiku individu sing siap nindakake apa wae kanggo sukses pribadi. Dadi wis lan bakal. Lan tugas pimpinan sing nyata, yen nglanggar hirarki kekuwatan, yaiku ngowahi supaya kewan semi-kewan sing mlebu saka kabeh wilayah kanggo sukses pribadi ora bisa cepet-cepet ngusir wong-wong sing teka kanggo ngladeni wong-wong mau. - mesthi ana uga. Stalin ora kasil nganti pungkasan. Asilé minangka negara bosok kanthi struktur bantalan beban sing digawe saka zat coklat sing mambu aneh, kita kabeh mirsani. Struktur sing ndhukung ora bakal ngganti apa-apa ing awake dhewe. Kita kabeh manggon ing lantai sing konstruksi aneh iki, garing saka pecahan cair banget, isih terus, kabeh wis goyang lan crumbling, nanging nganti saiki terus. Suwene bakal bisa tetep ing angin topan sing wis teka kanggo kita - pitakonan retorika. Apa sing kudu ditindakake misale jek dadi pitakonan sing jelas. Pitakonan sing paling angel nganti saiki yaiku carane nindakake.
        1. gromit
          gromit 11. november 2022 14:29
          +2
          Anehe, bagean saka sistem kita sing paling disenengi para propagandist ing omah kanggo bully nuduhake asil sing apik.
          Utilitas diwenehake, rubel durung ambruk, ana barang ing toko, transportasi umum mlaku, lan ketertiban tetep.
          Dheweke ora tau ilang kontak karo wong utawa kasunyatan.

          Nyatane, mung Tentara lan Layanan Khusus, sing mung ora ndedonga, bisa nindakake sing paling apik.
          Elinga kegagalan Petrov karo Bashirov, sing dadi meme patriotik tinimbang diselidiki? Malah banjur iku worth considering.

          Dadi tak pikir bosok babar pisan.
          Mesin negara wis rampung debugged, iku mung perlu kanggo ngganti sawetara bagéan rotten lan ngresiki metu teyeng.
          1. jdiver
            jdiver 11. november 2022 15:32
            +3
            soko mesthi ora bosok banget. Masalahe yaiku sistem kontrol bosok. Awak bisa urip ing koma kanggo wektu sing cukup suwe, mboko sithik ilang reaksi sing cukup. Nanging nalika ana hyena luwe lan asu ajag ing saubengé lan sampeyan ngapusi ing koma lan ora nanggepi, banjur nasib unenviable. Sistem manajemen kanthi biaya apa wae kudu ngasilake kecukupan kanthi cepet. Yen ora, dheweke bakal mulai nyuwek. Menapa malih, saking pakulinan, asu asu biasanipun ngubengi tiyang supados boten rake, nanging temenan boten njalari ancaman. lan padha wis salivating.
          2. gsev
            gsev 11. november 2022 18:24
            -1
            Kutipan saka Gromit
            Nyatane, mung Tentara lan Layanan Khusus sing ngatur

            Gerasimov ora kebak ngatur industri militèr. Shoigu mung dadi sersan saka resimen pengawal - mripate panguwasa ngawasi komandan. Kaya Menshikov, dheweke duwe kelemahan - sanajan sing asli - biathlon tank.
            1. gromit
              gromit 11. november 2022 19:56
              0
              Kepemimpinan politik kita wedi banget karo konspirasi pejabat populer.
              Rokhlin ditembak, Swan nabrak ..
              Supaya padha tamparan Bunch saka struktur paralel, Kadyrov, Pengawal Nasional, wong Prigozhin .. Lan padha milih paling pengabdian saka militèr.
              Lan banjur perang, ora fortanulo.
              1. gsev
                gsev 11. november 2022 20:33
                -1
                Kutipan saka Gromit
                Dadi wong-wong mau padha tamparan akeh struktur paralel, Kadyrovite,

                Kadyrov nggawe tentara siap tempur, sing nyekel sekitar 10% saka garis ngarep. Yaiku, Chechnya, sing nduwe 2% saka populasi, menehi 10% kekuwatan militer Rusia. Ing babagan iki, kontribusi kanggo Chechnya minangka investasi paling efektif ing pertahanan. Yen Kadyrov ora duwe kekuwatan, mesthine ora ana kerjasama militer karo Iran lan interaksi karo Turki. FSB kasil ngrusak Partai Komunis Federasi Rusia lan Komunis Rusia lan, kanthi mangkono, kasil nyetop kemungkinan pasokan senjata massal saka RRC lan DPRK, ing wektu sing padha ngrusak kemungkinan perang gerilya ing Ukraina lan ora bisa nglawan SBU ing wilayah sing dibebasake. Ing siji wektu, komunis Maslyukov, ing nem sasi, revived industri Rusia, kang klelep ing ngisor, kang Kiriyenko sudo. Putin bisa njupuk trek diantemi lan menehi komunis kasempatan kanggo ndandani apa liberal efektif wis stumped.
          3. rusmax888
            rusmax888 13. november 2022 02:30
            0
            Janitor 12000r, bakul 15000r, sopir bus 20000r
            Sistem debug, pulisi 70000r
            1. gromit
              gromit 13. november 2022 07:30
              -2
              Ing St. Petersburg luwih lancar.
              Janitor - 30000. Janitor-mekanik 40000. Sopir bus - 50000. PPSnik - 50000.
              Emigrasi menyang Ingermanland kita, sampeyan duwe sawetara jinis neraka.
    6. rusmax888
      rusmax888 13. november 2022 02:24
      -1
      Kok butuh pemimpin lan raja, wenehi bapak!? Ing kene, manajemen kolektif perlu ing tahap wiwitan, supaya bisa nolak aligarhate lan lembaga penegak hukum. Kita butuh wong sing ora duwe!
  10. samarin1969
    samarin1969 11. november 2022 05:56
    + 33
    Argumentasi karo Romawi meh ora ana gunane. Lan siji bisa uga nambah sing idea saka "Donya Rusia" lagi dikubur ing Wétan Ukraina. Ing passionaries pungkasan mati ana, lan populasi ora kentekan niat saka dalan NWO.
    Artikel kasebut luwih nyukupi tinimbang slogan konyol wingi "Rusia konsentrasi."
    Ana rong cara sing isih ana. Utawa - "Ing baris pungkasan." Utawa - nelpon Lukashenka. Mungkin paling dheweke bakal bisa miwiti "goyang" kabeh rawa incompetence iki.
    1. Dante
      Dante 11. november 2022 08:53
      + 21
      Grigorych ora, ora bakal poke sirah menyang rawa kita. Sanajan, aku isih kelingan nalika padha guyon yen Lukashenka mindhah 4 divisi menyang Moskow, 40 divisi bakal nyedhaki Moskow ngguyu Mungkin iku worth iku, nanging wayahe, kaya karo aneksasi Ukraina Wétan, ora kejawab, saiki nasib Rusia iku istimewa ing tangan saka wong dhewe - yen wong golek kekuatan kanggo nimbang maneh cara saka pamaréntahan lan pribadine manajer - Rusia bakal urip, ora bakal nemokake, aku wedi, kahanan saiki ing ngarep mung bakal dadi wiwitan ...
    2. Kahlan Amnell
      Kahlan Amnell 11. november 2022 08:55
      + 15
      Nanging apa Lukashenka bisa?... Aku mangu-mangu... Panguwasa Belarusia padha gumun "jamur", yaiku Rusia.
      iki rawa inkompetensi katon ora ing jam, ora ing dina, ora ing taun.
      Lan alesan kanggo iki, minangka rightly ngandika, iku janjian kanggo posisi tombol ing basis saka kasetyan pribadi. Sawijining pekarangan sing apik ing tengah lapangan sing diidak-idak minangka alegori sing jelas banget nuduhake kahanan Rusia. politik.
      Mulane saiki ora ana sing bakal narik kabeh iki ing punuk - diidak-idak, Pak.
      А wong pisanan ora bisa. Carane ora bisa netepi janji lan janji. Mung statement banter lan goyangake hawa. Lan kuciwane jero.

      "Ditanggulangi saka beban gunung, lan tikus lucu bakal lair ..."
      Quintus Horace Flaccus.
    3. jdiver
      jdiver 11. november 2022 14:14
      +7
      Lan siji bisa uga nambah sing idea saka "Donya Rusia" lagi dikubur ing Wétan Ukraina.

      ngubur minangka-wektu bakat. Dadi luwih akeh sing dianggep minangka salah sawijining tujuan utama. Yen dudu aktor dhewe, makarya miturut skenario getih, mesthi penulis skenario. Minangka pretzel sing saiki ora dihormati nyanyi, "boneka ditarik nganggo senar, dheweke duwe eseman ing raine"
      1. samarin1969
        samarin1969 11. november 2022 15:38
        +2
        Kutipan saka jdiver
        Lan siji bisa uga nambah sing idea saka "Donya Rusia" lagi dikubur ing Wétan Ukraina.

        ngubur minangka-wektu bakat. Dadi luwih akeh sing dianggep minangka salah sawijining tujuan utama. Yen dudu aktor dhewe, makarya miturut skenario getih, mesthi penulis skenario. Minangka pretzel sing saiki ora dihormati nyanyi, "boneka ditarik nganggo senar, dheweke duwe eseman ing raine"

        Aku ndhukung. hi Lan ing kasus iki, "Makar bener ..."
  11. lex
    lex 11. november 2022 05:56
    + 52
    Kepemimpinan militer-politik negara kasebut wis urip ing awan pink utawa planet sajrone 30 taun. Ing endi para punggawa ngirim laporan sing apik lan palsu marang dheweke, yen ora ana analog, yen tentara sing paling apik lan paling kuat, obat sing paling apik, wong-wong wiwit urip luwih apik lan luwih suwe, hello pensiun ing 65.
    Lan sajrone 15 taun kepungkur, goroh wis diangkat dadi mutlak.
    Yen ora ana kompetisi lan pendhidhikan normal, politisi lan militer minangka kelas wis degenerasi.
    Saben uwong wedi tanggung jawab lan nyatane kanthi nyata yen sampeyan bisa kelangan papan sing anget.
    Menteri Pertahanan sing padha, sawise gagal kaya ngono, kudu mundur saka kekarepane dhewe, paling ora, nanging dheweke lungguh kaya ora ana apa-apa.
    Sakehing jendral kang ndhisiki, padha didadekake pahlawan ing Rusia, lan ing pungkasan kabeh padha disingkirake, amarga gagale dhewe, nanging para pahlawan, kayadene, tetep ana ing awan jambon.
    nyatane, ora ana tanggung jawab ing kabeh, supaya saben wong sijine bolt amba ing! Elinga carane padha dibusak wakil kepala logistik lan sijine wong ing pakunjaran, lan padha ora malah miwiti pelanggaran pidana, nanging ditransfer kanggo posisi liyane.
    Sing paling menarik sawise Kharkov "regrouping" ora ana kesimpulan sing digawe, amarga peralatan kasebut ditinggalake, lan ditinggalake, amarga dheweke ora ngandhani kabeh wong babagan mundur, lan ora menehi kabar. Panglima akeh unit sinau yen ana mundur mung sawise wong Ukrainia wis ngliwati sisih tengen lan kiwa!
    Elinga carane ing 14-15 taun tembung "Novorossiya" ilang saka agenda ing media!
    Dadi ing kasus saiki, kabeh tuntutan lan laporan sing menang wis ilang.
    Saiki, nyatane, pimpinan militer-politik nyoba main, paling ora kanggo imbang.
    Aku 1000% yakin yen negosiasi ditindakake liwat saluran sing ditutup lan, minangka asil, kaya perjanjian Minsk bakal metu!
    Siji bisa ngomong kanthi yakin, nulis yen ora ana Nikolaev, utawa Odessa, utawa Kharkov, utawa demilitarisasi lan denazifikasi lengkap. Sawise perang iki, ana prakara apa wong ngandika, iku aman kanggo ngomong sing Ukraina lan Ukrainians minangka negara fraternal lan wong fraternal ilang kanggo Rusia, Aku ing salawas-lawase!
    Penulis bener, bener ing kabeh, bruwang Rusia dadi goblok.
    Miturut cara, stiker mobil
    "kita bisa mbaleni", tenan ilang!
    1. Gardamir
      Gardamir 11. november 2022 06:34
      + 30
      Sawise perang iki, ana prakara apa wong ngandika, iku aman kanggo ngomong sing Ukraina lan Ukrainians minangka negara fraternal lan wong fraternal ilang kanggo Rusia, Aku ing salawas-lawase!
      Sampeyan optimis! Ora bakal kelangan Rusia. Mbalik ing Juli 1991, ora kabeh wong bisa mbayangno yen ing enem sasi ora ana Uni.
      1. lex
        lex 11. november 2022 07:01
        + 14
        Aku setuju karo sampeyan!
        Nanging nganti saiki aku ora weruh gerakan ing arah iki, ing bagean saka wong. Nanging babagan sing paling dhuwur, kudeta bisa ditindakake. Mung saiki pitakonan muncul, endi pihak sing bakal njupuk, sing pengin dadi hamster sing lucu lan nyerah kabeh, entuk papan sing anget lan kesempatan finansial sing gedhe kanggo iki, utawa sing pengin dadi bear Rusia sing sehat, kudu dianggep, diwedeni lan diajeni!? Nanging ing kasus kapindho, sampeyan kudu ngluku supaya bisa nggawe negara kanthi ekonomi sing kuat, obat-obatan, industri, lan tentara. Kanthi pensiun sing prayoga, gaji, kanthi pendhidhikan normal, lsp. Ana apa ora?
      2. gromit
        gromit 11. november 2022 12:24
        -2
        Ora ana sing bakal kelakon ing Rusia. Iku wis ngadeg kanggo sewu taun lan bakal tetep kanggo ewu liyane.
        Luwih, banjur kurang.
        Salah siji Kratoning Moscow lan Veliky Novgorod, banjur Kakaisaran, banjur USSR, banjur Federasi Rusia.
        Aku luwih prihatin babagan wong-wong sing, kanthi jeneng Rusia, siap nyirnakake seprapat saka populasi dhewe kanggo nggoleki pengkhianat lan kolom kaping lima, mung kanggo tetep kuwasa.
        Iki wong-wong sing aku wedi. Ora ana sing mateni akeh wong Rusia minangka mediocrity sing nempel ing tahta.
        Sanalika perang njaba ilang, dheweke langsung males dendam marang mungsuh sing luwih ringkih. Ing wargane dhewe.
        Pengawal anyar lan petugas keamanan karo Black Hundreds wis menek.
        1. wong sing ora katon
          wong sing ora katon 11. november 2022 13:24
          +8
          Miturut cara, ya. Panelusuran "kolom kaping lima" iki saya tambah akeh, nalika panyebab saluran kasebut katon sanajan kanggo wong wuta.
        2. gsev
          gsev 11. november 2022 18:32
          -1
          Kutipan saka Gromit
          Ora ana sing bakal kelakon ing Rusia. Iku wis ngadeg kanggo sewu taun lan bakal tetep kanggo ewu liyane.
          Luwih, banjur kurang.

          Ana Kakaisaran Bizantium. Populasi kasebut meh rampung disembelih utawa diasimilasi dening wong Turki. Kajaba iku, proses iki njupuk watara 1 abad. Britania Raya mandheg dadi kekaisaran wiwit taun 1945 nganti 1961. Inggris diusir utawa diasimilasi ing kabeh negara kolonial sing dudu minoritas. Masalah demografi Rusia ana ing mokal kanggo mahasiswa lan buruh enom duwe omah kapisah. Mulane, bagean saka inteligensia wis suda paling cepet. Ing umur 30, insinyur wanita ora bisa duwe omah, lan sawise iku dheweke wis duwe masalah karo fungsi ngandhut.
          1. nikel
            nikel 11. november 2022 19:08
            0
            Byzantium minangka belch saka Kakaisaran Romawi lan urip metu.
            Inggris wis ora menyang ngendi wae. Australia, Kanada, USA - Inggris padha ing jeneng liyane.
            1. gsev
              gsev 11. november 2022 20:48
              -1
              Kutipan: nikel
              Byzantium minangka belch saka Kakaisaran Romawi lan urip metu.

              Abad Bizantium sawisé Roma mati luwih dawa tinimbang abad Kakaisaran Romawi. Ana sing luwih dhuwur tinimbang kamenangan USSR ing Perang Donya II. Iku mung sing oligarki Bizantium, nganti tiba banget Konstantinopel, ora wani menehi sethitik kanggo nimbali saka tanah kelairan. Dadi yen sampeyan nonton film babagan Byzantium sing disetujoni dening Putin suwene 2 taun, sampeyan bisa uga mikir yen iki minangka panutan kanggo oligarki Abramovich sing sukses lan desainer miskin Sergeyev.
              1. nikel
                nikel 11. november 2022 22:24
                +1
                Mung saiki asil saka Byzantium lan Roma ngelawan. Sapa sing lunga menyang Roma kajaba Brennus lan Hannibal? Lan menyang Konstantinopel saka Pechenegs lan Khazars nganti Rusia lan Bulgaria.
                Apa kamenangan Byzantium luwih adhem tinimbang USSR? Iki nalika barbarians Oleg lan Svyatoslav dipeksa kanggo tentrem? Utawa nalika wong Arab ngusir wong-wong mau saka Afrika?
                Dadi kowe ngapusi kabeh, Gus. Dheweke akeh ngapusi. Mesthi wae, aku bangga karo leluhurku, nanging yen dheweke meksa kekaisaran kaya Bizantium dadi tentrem, mula Kekaisaran apa iki? Kajaba iku, iki malah sadurunge sentralisasi Rus. Lan babagan USSR, sampeyan umume nyenengake. Uni nyekeli setengah donya ing ajiné, lan Byzantium katahan gapura, kang terus-terusan diserang dening gerombolan alam bébas saka barbarians.
                1. gsev
                  gsev 12. november 2022 14:59
                  -1
                  Kutipan: nikel
                  Sapa sing lunga menyang Roma kajaba Brennus lan Hannibal?

                  Yen sampeyan maca ora buku teks sekolah, nanging luwih lengkap lan majeng, sampeyan bisa mangerteni sing Roma nglakokaké perang rada angel ora mung karo Hannibal, Vandals lan Goths. Ana sudut pandang manawa Roma tiwas amarga ora netepi standar sanitasi lan epidemi sing ora dingerteni asale sing mateni akeh bocah lanang. Bisa uga ing kahanan saiki ing Rusia, bebaya utama ngancam kita saka coronavirus lan prangko anyar. Ing Ukraina, 2 kaping luwih sithik wong Rusia sing tiwas tinimbang sing tiwas saka koronavirus. Banjur, apa tegese USSR nyekel setengah donya? Dheweke mbangun pabrik kanthi murah lan nyedhiyakake senjata kanggo sekutune. Ing wektu sing angel kanggo Rusia, kabeh senjata iki pisanan diwenehake kanggo mateni Rusia ing Afganistan, lan saiki lagi diwenehake menyang Ukraina kanggo mateni Rusia. Apa sing diarani njaga katentreman minangka sampah sumber daya. Sanalika cengkeraman CPSU saya ringkih, para perwira ngedol peralatan pangkalan Cam Ranh kanthi murah lan mbuwang apa sing ditampa ing kafe Vietnam.
                  1. nikel
                    nikel 12. november 2022 15:56
                    +1
                    Vandals lan Goths bener ora Roma maneh.
                    Angsa, nggih, iki murni sudut pandang liberoid sampeyan. Semono uga babagan senjata Amerika sing diwenehake marang sekutu, sing banjur ilang lan mateni Amerika.
                    Inggih? Kabeh kekuwatan gedhe liwat iki. Para priyayi paling dhuwur ing Qing China ngedol rahasia militer negara kasebut marang Inggris.
                    1. gsev
                      gsev 12. november 2022 18:25
                      -1
                      Kutipan: nikel
                      . Para priyayi paling dhuwur ing Qing China ngedol rahasia militer negara kasebut marang Inggris.

                      Apa rahasia gedhe sing diduweni China ing abad kaping 19? Senjata-senjatane pancen ora bisa digunakake nalika Perang Candu. Banjur China dianggep dening para priyayi minangka kekuwatan industri sing paling gedhe. Teh, kain, perkakas, barang-barang rumah tangga sing digawe ing China murah lan kualitase luwih apik tinimbang ing luar negeri. Inggris ora duwe apa-apa kanggo menehi imbalan kajaba logam mulia lan opium. Tegese, ing wiwitan periode penghinaan nasional China, posisine katon luwih stabil tinimbang posisi Rusia nalika jaman Kekuwatan Mentah Agung. Persis kahanan sing padha ing India. Pelancong lan pramuka sing ngunjungi negara iki sadurunge perbudakan kolonial nyathet mung kelemahane: karya artisan dibayar kanthi murah lan masyarakat, amarga iki, ora bisa nggawe alat anyar, kendaraan lan senjata modern. Ing taun 1989, pangembangan banal dirahasiakake ing lembaga riset kita. Kanggo nransfer program kanthi cepet saka kantor Moskow menyang departemen Noginsk, perlu nyeret reel kanthi pita magnetik liwat 4 checkpoints ing bosom. Ing wektu sing padha, nalika nggarap grup desainer Jepang, Jepang nuntut supaya negosiator Soviet nyedhiyakake kabeh karakteristik teknis microcircuits sing kasedhiya kanggo lembaga riset kita, lan banjur batch kanggo nguji kabeh sirkuit mikro sing kasengsem. Yaiku, Kulon, liwat tangan KGB ing USSR, entuk akses lengkap menyang kemampuan elektronik Soviet lan akses ditutup kanggo informasi kasebut kanggo mayoritas spesialis Soviet.
                      Kutipan: nikel
                      Vandals lan Goths bener ora Roma maneh.

                      Ing 120-110 taun SM, Roma nglakokaké perang abot karo penjajah Germano-Celtic. Wong Romawi disimpen kanthi transisi menyang taktik anyar lan kemampuan kanggo nylametake tentara kanthi cepet nganggo tumbak sing dawa. Perang Serturian 80-72 SM Bandhingake wektu karo perang sipil ing USSR utawa Wektu Masalah. Perang Pyrrhic lan penaklukan Roma ing Yunani Agung 280-270 SM Butuh wektu luwih akeh kanggo njupuk Yunani Agung tinimbang Gerasimov kanggo nembus koridor menyang Crimea. Kabeh kamenangan Roma dipastikan nalika rakyat padha lan negara bisa nampa prajurit saka petani gratis.
                      1. nikel
                        nikel 12. november 2022 18:39
                        0
                        Contone, titik lemah beteng, jumlah pasukan. Iki dudu rahasia militer, ta?
                        Iki nalika Mary Promenade ditindakake? Ya, dheweke ngancam Roma nganti ora bisa mangan.
                        Apa sampeyan kelingan apa sing diomongake Pyrrhus? Dadi, nyatane, dheweke ora ngancam apa-apa.
                        Lan suwene suwene Roma bisa nelukake Armenia lan Jerman? Aku ora mikir sing luwih saka Hellas.
                        Miturut cara, koridor menyang Crimea cepet rusak. Sampeyan sing bingung Kyiv karo Kherson. Miturut cara, Hellas dudu negara terpusat, nanging minangka kabijakan serikat pekerja. Inggih, kados Rus' sakdurunge invasi Batu.
                        Kabeh kamenangan Roma dumadi nalika paganisme kuwat. Kekristenan teka lan Roma ambruk.
          2. gromit
            gromit 11. november 2022 19:23
            -1
            Kekaisaran ambruk, lan wong-wong ora menyang ngendi wae.
            Iman, ideologi, malah basa owah-owahan liwat wektu.
            Malah sajrone satus taun kepungkur, kita wis bisa dadi wong Ortodoks lan Soviet lan Rusia demokratis lan Rusia tangi saka dhengkul .... Medvedev, anggota CPSU, nglawan Iblis lan Iblis)
            Lan amarga ana preian utama - pagan Shrovetide lan Taun Anyar, padha tetep. Sapa sing bakal nolak ngunggahake tumpukan ing riyaya? Lan ing dina kaping 9 lan tanggal 40.

            Yen sampeyan kuwatir babagan tingkat lair lan bangsa sing resik, mula sampeyan ora kudu mbangun Kakaisaran lan ora tuku omah kanggo insinyur, nanging, sebaliknya, nyurung populasi menyang mlarat lan sekolah cedhak.
            Deleng ing Uzbeks, apa kaendahan wutah saka populasi sawise ambruk Uni + 67%. Nanging sakperangan alesan padha mlayu saka moralitas lan kemurnian nasional.
            Dadi aja nganti kesasar, kabeh bakal apik.
            1. gsev
              gsev 11. november 2022 20:52
              +2
              Kutipan saka Gromit
              Deleng ing Uzbeks, apa kaendahan wutah saka populasi sawise ambruk Uni + 67%. Nanging sakperangan alesan padha mlayu saka moralitas lan kemurnian nasional.

              Uzbek ora duwe pornografi ing TV kaya sing ana ing Rusia. Mulane, demografi antarane kita lan Uzbek beda-beda. Kepemimpinan Rusia, sanajan ing Phystech, mbangun pendhidhikan kanthi cara sing wiwit taun 1 siswa dipeksa golek kerja ing Kulon.
              1. nikel
                nikel 11. november 2022 22:26
                0
                Mulane wong Uzbek nonton pornografi ing Rusia. Kaya wong-wong Soviet nonton barang-barang saru ing ruang paling ngisor.
            2. gsev
              gsev 12. november 2022 15:06
              0
              Kutipan saka Gromit
              banjur perlu ora kanggo mbangun Kakaisaran lan ora kanggo tuku omah kanggo engineers, nanging, ing nalisir, kanggo drive populasi menyang mlarat lan sekolah cedhak.

              Satemene aku ngerti, tujuwan kanggo nyurung wong Rusia dadi mlarat wis ditetepake dening pamarentah Yeltsin, wis cukup ndeleng Chili lan wis maca buku Friedman. Aku elinga uga sing rampung ing bilai saka gawan 1998. Iku misale jek sing sak gawan, gaji saka Rusia wis mudhun banget, nanging ing wektu sing padha, produksi peralatan daya ing Rusia mati. Ing upah kirim-standar, iku gampang kanggo kulawargané engineers lan buruh kanggo Feed lan sandhangan anak siji-sijine. Apa ana gunane nglairake keluwen lan nglairake mlarat? Kancaku, sing kerja ing pabrik pesawat ing Moskow, mangsuli pitakonku kenapa dheweke ora nikah lan ora duwe anak, lan mangsuli yen aku bakal ngasilake budak sing mlarat kanggo para master urip? dening cara, banjur liberal sajujure wisuh tangan lan nem sasi daya ing industri bali menyang komunis. Maslyukov jokingly mundhakaken produksi ing nem sasi lan mungkasi Muter negara menyang telenging. Sawisé iku, kakuwasan dipérang déning Chekist lan liberal, sing maneh mbusak komunis saka kuwasa. Nanging saiki Chekist ora ngidini liberal banget odious kaya Yavlinsky kanggo kuwasa, lan panyengkuyunge, sing katon minangka kapitunan kaya Rogozin, diturunake. Lan maling kaya Navalny utawa Khodorkovsky bisa dikunjara preduli saka kantor lan oligarki.
      3. nikel
        nikel 11. november 2022 19:06
        -1
        Lan sampeyan minangka propagandis. Kita wis ilang Rusia dangu kepungkur. Inggih, apa jenis Rusia bisa ing ngisor kain Vlasov. Kabeh lan macem-macem ngusapake sikile ing gendera iki. Contone, pirang-pirang taun kepungkur, sanajan sadurunge NWO, sawetara klompok Amerika ngusap bokonge nganggo bendera Rusia. Iki sadurunge sanksi. Iku ora Blackwater PMC, nanging grup musik.
        Sing mati ora bisa mati. Apa sing padha ngandika ing Kapuloan Iron? Necrophilia ora pati. Iku luwih elek. Kita mati pirang-pirang taun kepungkur, lan saiki kita ana ing negara zombie. Lan saiki kita mung bisa entuk, ora kalah, amarga kita ora duwe apa-apa. Kita didol ing taun 1991.
        1. gromit
          gromit 11. november 2022 21:07
          +1
          Aku ora ngerti apa sing kedadeyan karo sampeyan, apa swasana dekaden, nanging aku simpati.
          Sapa sing didol ing 91 minangka sejarah kanggo dangu, yen wong ing 30 taun ora ngerti kenapa isih kudu urip, saliyane nandhang sangsara saka masa lalu sing mulya, mula ora ana sing bisa mbantu.
          Inggih, ngilangke dhewe nganggo gendera Amerika utawa ngobong. Iku nyenengake wong Arab, mbok menawa bakal mbantu sampeyan. Aku cukup serius, psikoterapi kaya ngono uga bisa.
          Lan kasunyatan manawa sampeyan ora duwe apa-apa, ora ana gunane, sampeyan bakal tiba ing cangkang, sikil lan tangan sampeyan bakal ambruk lan sampeyan bakal lying ing rumah sakit ngeling-eling kepiye kedadeyane ana akeh perkara sing apik ing urip.
          1. nikel
            nikel 11. november 2022 22:14
            +1
            Nah, sampeyan kena geni, ya, sampeyan mati, banjur apa? Apa jagad iki bakal mandheg? Ora bakal mandheg. Ing urip anyar, apa sampeyan bakal duwe kesempatan luwih sithik tinimbang saiki? Iku ora kasunyatan. Inggih, apa wong kudu kelangan utang hipotek lan silihan, kajaba utang kasebut? Dadi sampeyan salah. Saiki wong-wong sing wis akèh padha kalah. Lan sing ora duwe lan duwe apa-apa kanggo ilang. Utawa kasangsaran sing ora ana gunane - apa iku? Nyoba golek tongkat sihir?
            1. gromit
              gromit 11. november 2022 22:51
              -1
              Wong sing duwe utang lan kredit duwe barang sing ilang. Kaya kulawarga utawa urip sampeyan.
              Apa sampeyan peduli babagan kredit? Lan aku weruh pilot sing lumpuh rampung sawise ejection. Dheweke ora peduli babagan kredit. Apa sampeyan mikir sampeyan bisa gampang mati ing perang? Ora, kanthi kemungkinan dhuwur, sampeyan bakal squeal ing kawitan, nalika kanca-kanca bakal convulsively mbungkus bandage menyang weteng robek utawa mung minangka clumsily aplikasi tourniquet. Sampeyan banjur bakal goyangake ing mburi awak ajeg liwat metu saka pain. Banjur sampeyan bakal ditulungi. Kanthong telek bakal ditempelake kanggo nylametake, amarga usus sing kena pengaruh bakal dipotong utawa sikil kayu.
              Lan ya, jagad iki ora bakal ngerti.
              1. nikel
                nikel 12. november 2022 00:34
                +1
                Inggih, iki salah siji opsi, ketoke seng di pengeni kanggo sampeyan. Lan aku ngomong babagan pati. Lan kulawarga. Muga-muga kulawarga slamet. Nangis, sedhih, nanging lali. Lha, sekantong telek jebul kowe ngimpi saben wengi. Nuwun sewu.
          2. gsev
            gsev 12. november 2022 15:18
            +1
            Kutipan saka Gromit
            Inggih, ngilangke dhewe nganggo gendera Amerika utawa ngobong.

            Apa iki menehi kita? Contone, aku nransfer produksi ing lapangan kanggo komponen murni Cina. Kanggo Kulon, iki luwih ora nyenengake tinimbang ngrusak bendera sing dicet. Iki kakuwatane wong Rusia dibandhingake karo wong Arab. Aku bungah yen wong Iran uga ngetutake filosofi iki lan kayane dheweke wis luwih apik tinimbang wong Rusia.
    2. Sergey028
      Sergey028 11. november 2022 08:11
      + 10
      Iki dudu sing paling awon. Sing paling awon bakal teka mengko. Nalika sampeyan kudu perang maneh. Lan sapa sing bakal mangsuli saiki, kanthi jeneng apa wong lanang kita seda? Aku pengin "nyatakake prihatin" babagan masa depan Rusia, nanging tanpa alas, aku ora pengin nindakake iki.
      1. nikel
        nikel 12. november 2022 00:37
        +1
        Lan ing jeneng apa wong lanang mati suppressing Revolusi ing Austria-Hongaria? Lan kenapa wong lanang mati ing cedhak Tannenberg, Lodz, Sarykamysh? Lan kenapa wong lanang mati ing Chechnya?
        Kaya sing sampeyan ngerteni, wong lanang terus-terusan mati ing kabeh umur. Lan kanggo apa? Kanggo kepentingan politisi.
    3. jdiver
      jdiver 11. november 2022 14:23
      +2
      Penulis bener, bener ing kabeh, bruwang Rusia dadi goblok.

      Kewan sing beda banget saiki lungguh ing kulit bruwang Rusia. Nanging simbol-simbol kasebut wis suwe dituduhake. Punika lambang partai sing ngatur, katon ing njaba bruwang lan ing njero sing bener ngatur kabeh? "Biyen ana wedhus putih cilik karo mbahku." Katon kaya bruwang, nanging wedhus kasebut ora bocah. Bear Russian kudu nyawiji, tanpa daging wedhus bosok iki kekosongan saiki nang tanpa makna, tanpa gagasan, tanpa kaadilan. Lan ya, nalika dheweke tangi, dheweke bakal dadi abang, lan ora biru, kaya simulacrum bear saiki kosong ing njero. Sayange yen warna abang bakal, kaya biasane, ora mung dadi simbol Donya Rusia, nanging uga getih, sing bakal dilebokake akeh, sayangé.
      1. nikel
        nikel 12. november 2022 15:59
        0
        Bener, ora bear, nanging - macan Amur - kucing paling gedhe ing planet. Amers uga duwe bruwang. Grizzly lan Kodiak diarani.
        1. jdiver
          jdiver 12. november 2022 16:06
          0
          dadi amers duwe wong sing tangan loro, sikil loro, lan malah duwe sirah, kaya-kaya kadhangkala katon ngelawan. Apa saiki kudu ninggalake wong-wong mau?
          1. nikel
            nikel 12. november 2022 18:04
            -1
            Ha, ana wong, nanging ora ana macan Amur. Mergo iki.
  12. parusnik
    parusnik 11. november 2022 06:06
    + 25
    Negara iki ora duwe tentara, ora ana angkatan laut, ora ana Staf Umum.
    "analoge ora"
  13. Pimpinan_Barmaleev
    Pimpinan_Barmaleev 11. november 2022 06:10
    + 17
    Masalah iki duwe solusi - banget prasaja teknis, nanging, sayangé, sacoro prakteke ora layak kanggo alasan sing aku bakal ngrembug mengko. First, short digression sajarah - ing abad tengahan, ing negara kang kutha dadi basis saka loro ekonomi lan politik, tentara - nyewo lan ora cukup akeh - ing kahanan apa ora njupuk wong sing ora duwe property. Mung wong-wong sing wis kalah lan ngerti persis apa sing bakal dilawan, digawa menyang tentara. Yen sampeyan mikir yen dominan psikologis wis owah-owahan ing pikirane wong wiwit Abad Pertengahan, mula sampeyan salah banget. Takon - kenapa aku? Aku mangsuli - supaya Rusia bisa diajeni maneh ing jagad iki, tentarane kudu duwe motivasi banget kanggo perang kanthi apik - elinga, ora menang kanthi biaya apa wae, nanging kanggo perang sing menang kanthi kualitas dhuwur lan kuat - saben prajurit. saben perwira ora mung kudu nuruti prentah, yaiku usaha terus-terusan lan cara kanggo numpes mungsuh. Lan ing kene kita teka ing bab utama - supaya motivasi kanggo perang qualitatively, lan ora kanggo mbukak adoh saka perang, kanggo mbentuk ing masyarakat, iku perlu sing panguwasa ing kabeh tingkat, saka presiden kanggo raja-kutha cilik. , pungkasane wiwit ngormati wong - ora populasi, ora pemilih, ora sumber demografi - wong! Apa tegese iki? Ayo dideleng - apa argumen sing diwenehake pejabat babagan sapa wae sing takon pitakonan sing ora nyenengake: apa sampeyan paling pinter? sing Che, paling kabeh sing perlu? kanggo sampeyan, wong bodho, ing ndhuwur padha panginten, lan ing. Tegese, kanggo kekuwatan ing wujud modern, wong sing pinter, giat lan mandiri ora dibutuhake, kanthi tembung liya, kekuwatan butuh komplotan. Kewan-kewan ora ngganggu kegiatan oligarki, nanging panguwasa tetep, mung yen, ngresiki tunas usaha cilik, komplotan ora ngganggu awak makroekonomi nalika wong MISKIN manggon ing negara sing paling sugih, lan komplotan iku pancen ora motivasi salah siji kanggo perang utawa kanggo menang - komplotan ora Care , bakal mamah, mumble lan tindakake pesenan saka panguwasa ing tingkat allowable minimal ing sembarang sistem lan daya sembarang. Dadi ayo nyimpulake - nganti wong wiwit sugih lan berkembang menyang negara pangerten yen iki duweke lan kanggo iki aku bakal nyuwek mungsuh apa wae - ora ana gunane. Lan mung kekuwatan kanggo jujur ​​​​karo warga negara wis cukup - hukum iku padha kanggo ALL, sampeyan dadi sugih tanpa nglanggar hukum - tambah sugih lan seneng. Lan saiki wayahe wis teka kanggo ngringkes - apa sing perlu kanggo Rusia dihormati lan wedi: 1. daya normal, 2. hukum normal, 3. implementasine normal saka hukum. Nanging iki ora lan ora bakal, dadi, sayangé, ing tataran iki orane, Rusia wis kapitunan. Mesakaké.
    1. Gardamir
      Gardamir 11. november 2022 06:38
      + 32
      Kabeh sing sampeyan tulis, mesthi menarik, nanging wong sing gumantung kabeh wis bola-bali nyatakake yen dheweke puas karo kabeh lan ora bakal ngganti apa-apa.
      1. jdiver
        jdiver 11. november 2022 14:34
        +1
        Ing sejarah kita, siji, supaya bisa ngomong, ebn, sing wis nindakake samubarang, wis tau ngomong yen dheweke kesel. Lan ing sajarah ana tembung klasik babagan kasunyatan sing njaga kesel. Pancen mesthi ana pilihan. Ana ora cukup (utawa kosok balene) biasane bakal. Bakal urip. Rakyat utawa wakile dhewe-dhewe.
    2. Vladimir80
      Vladimir80 11. november 2022 08:28
      -25
      Kabeh pepenginanmu - kamakmuran, hukum, kekuwatan ana ing sisih kulon - menyang kana lan sampeyan bakal seneng
      1. Pimpinan_Barmaleev
        Pimpinan_Barmaleev 11. november 2022 08:37
        + 17
        Dideleng saka nada komentar sampeyan, kepinginan sampeyan, kanggo awake dhewe, apa kemiskinan, pelanggaran hukum lan anarki? Lan nyoba mangsuli kanthi alesan - apa ing kepinginanku mbantah akal sehat sing biasa?
        1. Vladimir80
          Vladimir80 11. november 2022 09:22
          -11
          Karepku (saran) daktulis ing ngisor iki. Nanging yen kita ngupayakake mung kanggo "kamakmuran, hukum lan kekuwatan" (ayo diarani comfort), banjur Ukrainians saka pinggiran uga striving kanggo "pan ing EU"? Banjur apa bedane antarane kita lan dheweke? Dheweke luwih siap mati kanggo "mriya" tinimbang kita (lungguh ing sofa lan kursi kantor).
          ps Aku duwe sawetara kolega sing mangkat menyang negara-negara Kulon ing panelusuran "panglipur", wong ing 2014, wong saiki, padha pancen wareg - padha ora kasengsem ing makna metafisika, apa basa putu bakal ngomong, cocog karo wong-wong mau, pilihan saka gender putu (yen katon) bakal diajeni.
          1. Kronos
            Kronos 11. november 2022 12:05
            +1
            Lan dheweke nindakake perkara sing bener, urip kanthi apik, seneng karo kabeh, apa maneh sing dibutuhake wong?
    3. PROVINSI
      PROVINSI 11. november 2022 08:55
      0
      Utopia. Ora tau, ora saiki, ora ing jaman biyen, ora ana ing negara liya ana telung kahanan kasebut.
      1. Dante
        Dante 11. november 2022 09:22
        +9
        Ora tau, ora saiki, ora ing jaman biyen, ora ana ing negara liya ana telung kahanan kasebut.

        Bodho. Ora ana sing nuntut supaya skripsi iki rampung, kaya ora ana sing njaluk supaya kabeh wong kudu resik, resik lan wulu. Iku mung masalah proporsi. Yen ana 70% wong sing jujur ​​lan sregep ing kuwasa, negara bakal maju, nanging yen ana 15-30%, kaya saiki, kita bakal terus stagnasi. Kanggo mbenerake bias iki, mung perlu kanggo njamin aturan hukum ing kabeh lan kabeh wong, dadi warga biasa utawa presiden negara. Ora ana prabédan utawa pangecualian.

        Minangka kanggo utopias, iku adat kanggo endow wong karo sawetara jinis makna negatif, nanging nyatane iki alat kuat sing ngidini kanggo ngarahake massa ageng wong menyang saluran kreatif. Ing wektu sing padha, utopia dhewe ora dadi pungkasan, mung minangka mercusuar sing nuduhake dalan sing bener, tumuju teluk sing aman lan sepi ing segara sing ora mesthi.
        1. PROVINSI
          PROVINSI 11. november 2022 09:39
          -2
          "massa populer"? Sing nggumunake, lan sapa sing bakal nulis undang-undang kasebut, karo sapa sing kudu digandhengake? Nuwun sewu, nanging tembung luhur sampeyan ora cocog karo kasunyatan.
          1. Dante
            Dante 11. november 2022 10:03
            +6
            Sing nggumunake, lan sapa sing bakal nulis undang-undang kasebut, karo sapa sing kudu digandhengake?

            Apa sampeyan ngusulake manawa wong asing, antek oligarki utawa penjajah asing nindakake iki kanggo kita? Ora, ora, cukup. Sampeyan kudu nindakake dhewe, kanthi tangan sampeyan dhewe. Aja ngremehake juru masak, dheweke kerja saben dina ing lingkungan multitasking: wisuh ing kene, ngresiki kene, masak panganan, ngusapi snot anak, menehi panganan marang bojomu lan nggawe kabeh wong seneng. Ing tembung liya, dheweke nindakake apa sing ora bisa ditindakake dening mayoritas menteri. Nanging saliyane juru masak, ana sing luwih pinter. Atusan ewu pengacara sing wis lulus, ana sing bisa brainstorming. Nanging kanggo eksekusi tatanan sosial iki kanggo nggawe undang-undang sing nyukupi syarat-syarat wong, kontrol umum langsung kudu ditetepake. Ana precedents, iku tetep mung kanggo nguripake laku lali.
            1. PROVINSI
              PROVINSI 12. november 2022 13:04
              0
              Pilihan sing apik karo juru masak!! (Ngendi aku nemokake sebutan, ora jelas)) oke Apa sampeyan wis duwe calon (becik) kanggo 1000000 posisi, jujur ​​lan ora adil (sarkasme), sing duwe kawruh minimal sing dibutuhake kanggo posisi kasebut?
            2. PROVINSI
              PROVINSI 12. november 2022 13:35
              0
              Lan aku ngarep-arep, akhire aku ketemu karo jiwa sedulur. Shaaa, kepiye kita bisa ngomong babagan sing dhuwur. Lan ora. Ora thukul.
        2. Reklastik
          Reklastik 11. november 2022 16:22
          +2
          ngidini kanggo ngarahake massa gedhe menyang arah kreatif.
          - misale jek kula sing bakal bener ngomong - "ngidini kanggo ngarahake massa ageng pejabat negara, wali lan panguwasa menyang arah Creative." Amarga wong-wong bakal nggawe ide + dhuwit ing pimpinan sing kompeten, lan pancen bener. Nanging pimpinan lan manajer kita ora pengin nindakake apa-apa kanggo ide utawa dhuwit. Sirah ora bisa mlaku kanthi bener - awak ora obah utawa kontraksi tanpa tujuan.
  14. Dimy4
    Dimy4 11. november 2022 06:10
    + 31
    Lan sapa sing kudu disalahake kanggo iki? Lan siji pasuryan mengilap, looking ing kang pengin ngidoni lan sumpah. Kanggo 20 taun, dheweke nindakake fungsine: ngrampungake kabeh sing ora rampung karo alkohol. Banjur mung sumpah.
    1. victor50
      victor50 11. november 2022 09:56
      +6
      Kutipan saka Dimy4
      Lan sapa sing kudu disalahake kanggo iki?

      kita kabeh. Sapa sing arep milih - "yen ora dheweke, banjur sapa", sing ora milih - "padha isih bakal dianggep perlu", sing pracaya ing analog, sing glued "kita bisa mbaleni", sing ora pengin ndeleng. ketok, sing siap kanggo mbecikake goroh, sing kurban ora rock prau, sing ora ndhukung, nanging ora ngerti apa lan carane nindakake, lan wong-wong sing padha (lan) ing sisih kabeh.
    2. PROVINSI
      PROVINSI 12. november 2022 13:29
      0
      Pitakonan? Apa sing sampeyan lakoni. KOWE ngresiki sampah sing ditinggal wong liya. Apa sampeyan milih nglawan? Aku ora sengaja ing YOU. Owah-owahan kudu diwiwiti saka dhewe.
      1. Dimy4
        Dimy4 12. november 2022 18:09
        0
        Apa dheweke nindakake soko dhewe? Utawa kita mung bisa ngritik carane bener lan positif kita, kita ora perlu ngresiki sampah, nanging nyapih kanggo buyar.
        1. PROVINSI
          PROVINSI 19. november 2022 22:09
          0
          Извиняюсь за запоздалый ответ (есть препятствия непреодолимой силы), Вы правы теорию "Разбитых окон" можно спроецировать везде. "Не убирают там,где не мусорят". У меня, в многоквартирном доме, на этажах цветы стоят. И я не ленюсь поднять бумажку и отнести её в мусорный бачек. Именно это я и хотел сказать
  15. Belisarius
    Belisarius 11. november 2022 06:11
    + 10
    Aku njaluk ngapura yen ing wiwitane ora ana topik, nanging sing utama saiki yaiku bencana kanthi "mundur sing direncanakake" ing Kherson. Sampeyan ora bakal pracaya, nanging Putin diapusi maneh ... Lan kita lagi "ditembak ing mburi" maneh
    Bakal lucu yen ora medeni.
    Iku tetep mung kanggo ngarep-arep sing paling bisa kanggo nylametake wong, paling ora bagean ......
    PS Minangka kanggo persepsi Federasi Rusia ing donya, ana rong posisi.
    a) Campuran tawa, nistha lan salah paham ing antarane sing nulis sing ora ana hubungane karo "master jagad"
    b) Kekaisaran media globalis nduweni sikap sing luwih kompleks. Dheweke wis ngrusak Federasi Rusia lan Putin kanthi pribadi nganti suwe nganti saiki ora bisa dipoyoki, gambar mungsuh bakal ilang, lan dheweke wis suwe banget. Dadi dheweke duwe sikap saiki kaya Saddam Hussein ing taun 1990-2002. Negara sing ringkih ing sangisore kuk diktator getih. Nanging diktator kardus, sing bisa medeni bocah cilik, banjur nyepak sithik kanggo hiburan umum.
    1. Reklastik
      Reklastik 11. november 2022 16:26
      +2
      Sampeyan ora bakal pracaya, nanging Putin diapusi maneh
      - lan dheweke nganti pirang-pirang taun ora sinau kanggo dipercaya, nanging kanggo verifikasi? ngguyu Yagene wong pinter mangan rotine? kepriye? Lan dheweke ora nglaporake? Lan ing ndhuwur, dheweke ora nyangka manawa informasi kasebut ora tekan, utawa tekan dheweke, nanging ora babagan iki? Sing kaya wong cilik, dening Gusti Allah ... serpentarium kuwi ing kuwasane - saben wong mikir kabeh liwat, lan sampeyan - "diapusi maneh" .... Wong cidra kuwi ora urip dawa ing panguwasa.
  16. Ivan2022
    Ivan2022 11. november 2022 06:16
    + 13
    Masyarakat kanthi psikologi semi-feudal saka setengah budak-setengah-maling-setengah yard punk sing ngimpi "nguyuh kabeh wong ing jamban", nanging ora bisa mbela awake dhewe ....... . Iki siji.
    Negara paling sugih ing sumber daya (liyane saka sumber daya manungsa) iku LAIN. Kontradiksi urip Rusia, mbebayani kanggo urip apa wae.

    Yen iki terus, banjur ing 2030 kabeh bakal rampung. Dheweke ora bakal ngidini sampeyan ambegan kanthi normal.
    1. jdiver
      jdiver 11. november 2022 14:37
      +1
      ya wis. Iki tegese kita kabeh kudu ngganti kahanan luwih awal tinimbang periode iki. Maksudku, kudu diwiwiti wingi. Pitakonan mung carane? Ora bisa sujud marang sang prabu. Yaiku, tembung-tembung kasebut muni, nanging ora ana owah-owahan apa-apa. Dadi sampeyan kudu nggoleki cara liya.
  17. Alex D_2
    Alex D_2 11. november 2022 06:27
    -53
    Rusia perang karo kabeh NATO, supaya artikel kasebut adoh banget karo kabeh senjata. Lan kasunyatan manawa Rusia ora wedi banget minangka kasunyatan, lan wis ana ing taun-taun 30. Ora ana sing khusus kedadeyan wiwit wiwitan NWO.
    1. lex
      lex 11. november 2022 07:35
      + 33
      Kutipan: Alex D_2
      Rusia perang karo kabeh NATO, supaya artikel kasebut adoh banget karo kabeh senjata. Lan kasunyatan manawa Rusia ora wedi banget minangka kasunyatan, lan wis ana ing taun-taun 30. Ora ana sing khusus kedadeyan wiwit wiwitan NWO.

      NATO durung mlebu perang. Ninggalake slogan iki kanggo wong bodho sing nonton, nuduhake kanggo wong bodho, ing saluran federal
      Ing peta pertempuran
      April Mei-Oktober Nopember pisanan katon, lan banjur ngomong omong kosong sing ora kedaden khusus wong bodho
      1. Gvardeetz77
        Gvardeetz77 11. november 2022 08:48
        + 15
        Kutipan saka lex
        Kutipan: Alex D_2
        Rusia perang karo kabeh NATO, supaya artikel kasebut adoh banget karo kabeh senjata. Lan kasunyatan manawa Rusia ora wedi banget minangka kasunyatan, lan wis ana ing taun-taun 30. Ora ana sing khusus kedadeyan wiwit wiwitan NWO.

        NATO durung mlebu perang. Ninggalake slogan iki kanggo wong bodho sing nonton, nuduhake kanggo wong bodho, ing saluran federal
        Ing peta pertempuran
        April Mei-Oktober Nopember pisanan katon, lan banjur ngomong omong kosong sing ora kedaden khusus wong bodho

        Lan pirang-pirang divisi mekanik saka Bundeswehr utawa Amerika Serikat sing melu pertempuran? Pira pesawat mogok, kapal induk? Lan carane akeh tomahawks mabur liwat fasilitas infrastruktur kritis?
        Sampeyan saiki kaya wong-wong saka Ukraina sing, sawise boiler saka 14-15, trumpeted kanggo kabeh donya sing padha perang karo kabeh Angkatan Bersenjata RF, lan mulane padha kalah, sanajan banjur kita mbantu milisi karo senjata lan peralatan militer. lan spesialis vacation, lan NATO saiki mung senjata lan peralatan militèr (kanggo bagean paling lungse) lan specialists padha (vacationers utawa PMCs) uga bantuan.
        1. lex
          lex 11. november 2022 09:06
          +5
          Yagene kowe nulis marang aku?
          Aku mung ngerti kabeh iki banget, lan aku ora koyone melu uraptriotism lan gething hi
          1. Gvardeetz77
            Gvardeetz77 11. november 2022 09:14
            +7
            Kutipan saka lex
            Yagene kowe nulis marang aku?
            Aku mung ngerti kabeh iki banget, lan aku ora koyone melu uraptriotism lan gething hi

            Ya, mesthi, iki dudu kanggo sampeyan, nanging kanggo wong sing sampeyan jawab, penduduk ing jagad paralel :)
        2. pemotong bolt
          pemotong bolt 11. november 2022 12:43
          +3
          divisi mekanik saka Bundeswehr utawa Amerika Serikat sing melu pertempuran? Pira pesawat mogok, operator pesawat?
          Akses menyang intelijen kelas siji tegese wong Ukrainia ora duwe kabut perang. Plus ngapusi "bahan bakar tanpa wates". Apa bakal dadi tanpa kabeh iki?
          1. Gvardeetz77
            Gvardeetz77 11. november 2022 14:14
            +6
            Quote: pemotong baut
            divisi mekanik saka Bundeswehr utawa Amerika Serikat sing melu pertempuran? Pira pesawat mogok, operator pesawat?
            Akses menyang intelijen kelas siji tegese wong Ukrainia ora duwe kabut perang. Plus ngapusi "bahan bakar tanpa wates". Apa bakal dadi tanpa kabeh iki?

            Apa sampeyan ngerti yen mbah putri bisa dadi mbah? Mula ora prelu nyeret "yen ora ana pedhut perang", utamane babagan ora ana, malah ponakanku, kadet taun 2 Perguruan Tinggi, bisa nganggep ing dina awal SVO, lan malah wong sing sinau ing Akademi Staff Umum kudu ngerti iki ing awal acara planning. Iku bab liyane, yen saperangan saka divisi Haimars ing "foglessness" lumpuh bakal lan inisiatif saka Angkatan Bersenjata RF, banjur karo partisipasi langsung saka pasukan NATO wis ana luwih saka 10 brigade, lan plus 200-300 saka. paling ora sukses (miturut ahli lokal saka militer) ing donya glider F-35 (suwene "urip" ora mung peluncur tentara kita, nanging malah perusahaan KNP bakal diserang), lan sawetara ewu. Abrams kuna lan Leopards, gegandhengan karo apik, dadi adil, sistem kontrol, banjur carane aplikasi "yen"?
            1. pemotong bolt
              pemotong bolt 11. november 2022 14:26
              -4
              kanthi partisipasi langsung saka pasukan NATO
              Megaton bakal mabur menyang London lan Warsaw. Lan ing pungkasan, Brasil bakal menang, sing ora bakal melu iki lan bakal nahan kekuwatane. Mergo iki. Nyatane, ora ana sing ngarep-arep intervensi sing durung rampung sadurunge ing sisih Ukrainia.
          2. jdiver
            jdiver 11. november 2022 14:40
            +3
            Apa bakal dadi tanpa kabeh iki?

            Lan sing kasengsem. Sing penting saiki kepriye. Lan saka ngendi bahan bakar tanpa wates uga dadi pitakonan kanthi jawaban sing menarik, sing wis suwe ora rahasia.
            1. pemotong bolt
              pemotong bolt 11. november 2022 15:02
              -2
              Sing penting saiki kepriye
              Lan saiki ana Ukraina + NATO nglawan Rusia. Iku penting kanggo ngerti iki.
              1. jdiver
                jdiver 11. november 2022 15:39
                +3
                kita ngerti sing. lan gumun kok kabeh sing luput saka tumindak kadurjanan padha lungguh ing panggonane utawa wis munggah pangkat, apa anggaran militer kanggo taun ngarep wis suda kaping setengah, apa deriban fasilitas produksi sing langsung related kanggo industri pertahanan terus. Lan padha mangsuli kita: kabeh iku apik, kangelan sauntara amarga NATO, yen ora, kita bakal unwound Ukrainians, yen ora oke wedi. Dadi yen kita perang karo kabeh jagad, kenapa kita nyuplai bensin lan minyak marang mungsuh, kenapa tinimbang "munggah negara gedhe" roda ferris kanthi salam ing dina nyerahake kutha, kenapa skema sabotase finansial ora diblokir, kok menehi hasil gandum, kok padha katon menyang mata agen fasis looking kanggo idin kanggo negotiator lan ing. Lan iki ora pitakonan maneh, iki jawaban kanggo dangu. Pitakonan ora malah apa apa. Pitakonan persis carane. Dadi dadi.
          3. Garris199
            Garris199 11. november 2022 21:29
            0
            Lan apa sing bakal kelakon yen kita duwe intelijen lan komunikasi kelas siji (lan kita kudu dadi yen kita nganggep awake dhewe minangka kekuwatan gedhe). Ngapusi kanggo bahan bakar umume minangka standar.
    2. Pilat2009
      Pilat2009 11. november 2022 07:43
      + 20
      Kutipan: Alex D_2
      Rusia perang karo kabeh NATO, supaya artikel kasebut adoh banget karo kabeh senjata. Lan kasunyatan manawa Rusia ora wedi banget minangka kasunyatan, lan wis ana ing taun-taun 30. Ora ana sing khusus kedadeyan wiwit wiwitan NWO.

      Rusia, untunge, durung perang karo NATO. Nanging ndeleng kahanan tentara, NATO bisa mutusake serangan pelucutan senjata. Strategi serangan global cepet wis suwe diadopsi ing Amerika Serikat.
      1. Mstivoy
        Mstivoy 11. november 2022 12:56
        -1
        Sayange, Rusia wis perang karo NATO, mung bedane yaiku infanteri Ukrainia ana ing ngarep.
        1. alexandre II
          alexandre II 11. november 2022 13:14
          -1
          Apa ana wong sing menehi saran omong kosong iki marang sampeyan utawa sampeyan mikir dhewe? Apa sampeyan bisa menehi jeneng paling ora siji unit tentara NATO biasa sing nglawan Rusia?
          1. Mstivoy
            Mstivoy 11. november 2022 13:52
            -5
            Gampang, Angkatan Bersenjata Ukraina, utawa sampeyan mikir yen wong Hungaria utawa Prancis duwe tangan telu lan duwe sirah asu lan amarga iki padha perang beda? Apa ana pasokan Angkatan Bersenjata Ukraina saka negara NATO? Ana! Apa ana instruktur? Ana! Apa unit Angkatan Bersenjata Ukraina dilatih ing pangkalan NATO? Lulus!
          2. pemotong bolt
            pemotong bolt 11. november 2022 13:59
            +1
            paling ora siji unit tentara NATO biasa nglawan Rusia?
            Komando Luar Angkasa Amerika Serikat.
        2. PSih2097
          PSih2097 11. november 2022 18:13
          0
          Kutipan saka Mstivoy
          Sayange, Rusia wis perang karo NATO, mung prabédan iku infantri Ukraina ing ngarep.

          ya, iki bener, nanging ing fase kadhemen confrontation (yaiku, perang kadhemen padha wiwit jaman USSR wiwit pungkasan Perang Donya II).
    3. piala
      piala 11. november 2022 13:41
      +1
      wong lanang iku salah siji guyon utawa duwe sertifikat
    4. Reklastik
      Reklastik 11. november 2022 16:33
      0
      Rusia perang karo kabeh NATO
      - Aku ngerti mung siji cilik saka sajarah nalika Nikolai Pavlovich mutusaké sing luwih pinter saka kabeh mungsuh Eropah lan ndadak tak Perang Crimean, karo mungsuh saka Great Britain, Prancis, Turki lan netral musuhan Austria. Dadi sampeyan dhewe bakal miwiti perang karo kabeh pekarangan bebarengan? Muga-muga Vladimir Vladimirovich lan perusahaan duwe akal supaya ora nyeret negara kasebut menyang perang kasebut. Amarga yen ora, tentrem angel nunggu kita lan ambruk saka panguwasa daya, karo kabeh jalaran.
      1. jdiver
        jdiver 11. november 2022 17:11
        0
        Amarga yen ora, tentrem angel nunggu kita lan ambruk saka panguwasa daya, karo kabeh jalaran.

        Luwih becik yen kahanan negara kasebut sawise nyerahake Kherson ora kaya sing sampeyan jelasake.
        1. Reklastik
          Reklastik 11. november 2022 17:29
          0
          Ora ana katrangan ing komentarku, ana asumsi lan skenario. Liyane bakal njlèntrèhaké.
  18. Vladimir80
    Vladimir80 11. november 2022 06:29
    + 16
    Wiwit jaman Gorbachev lan rembugan karo Reagan, ora ana sing wedi karo kita. Aku dhewe ngelingi obrolan ing pungkasan perestroika "USSR iku Volta ndhuwur karo roket." Wong kepengin manggon ing negara sing kuwat sing diajeni lan dianggep. Nanging ing donya modern ana rong negara - Amerika Serikat lan China, 15 taun kepungkur mung ana Amerika Serikat. Kita dhewe teka karo mitos babagan "beruang sing nesu yen sampeyan tangi", nanging aku bakal nganggep yen semangat wong-wong kita wiwit mundur ing jaman Leonid Ilyich sing dikasihi, bebarengan karo gulung ing lair. rate. Kanggo sapa sing ngembangake "Rusia gedhe", kanggo para migran saka Asia Tengah sing bakal manggon ing kene sajrone 15 taun? Tingkat lair yaiku 1.7 kaya ing "Eropah sing bosok". Kita kepengin dadi "Eropah" wiwit pungkasan taun 80-an, mula kita pancene dadi wong-wong mau (ora babagan standar urip - nanging ana hubungane karo urip). Kita manggon - kita ora ngerti apa. Hipotek, liburan sepisan taun ing segara, smartphone anyar saka adol saben taun, turu ing dina libur - apa iki tegese urip?
    P.s. proposal (metafisik) - kanggo nglarang "nari ing balung" ing TV, kabeh iki bodho vulgar entertainingly, kanggo ban abortions ing negara - ing paling kanggo duration saka operasi militèr aneh - Aku kathah bakal wis apik, malah yen ora langsung lan ora katon, nanging Gusti Allah bakal nulungi kita.
    1. Kronos
      Kronos 11. november 2022 12:11
      +3
      Larangan aborsi durung nambah tingkat lair ing papan liya.
    2. Komentar wis dibusak.
    3. gromit
      gromit 11. november 2022 12:39
      +6
      Inggih, inggih.
      Mulane kita manggon. Mbangun omah, nggawe kebon, mundhakaken lan mulang anak. Nularake tradhisi marang anak putu.

      Nanging nalika wong jujur ​​kerja
      dhuwit tetep mung kanggo banjir mata saka urip bestial kuwi lan garing otak ing TV, ing bangsawan feodal anyar, ngangap bab tetep ing lapak, teka munggah karo cara khusus, spiritualitas, penyonggo ... Lan liyane iku sing nerangake. kok padha numpak yacht, lan buruh hard njupuk silihan kanggo tuku waja.
      1. Mstivoy
        Mstivoy 11. november 2022 13:34
        -2
        Kabeh dadi ala ing Rusia sing paling Asia Tengah teka ing Rusia kanggo bisa utawa kanggo panggonan permanen.
        1. victor50
          victor50 11. november 2022 15:42
          +3
          Kutipan saka Mstivoy
          Kabeh dadi ala ing Rusia sing paling Asia Tengah teka ing Rusia kanggo bisa utawa kanggo panggonan permanen.

          Malah 35-40 taun kepungkur, ora isin yen dibandhingake karo AS lan Jepang. Saiki kita nyoba kanggo mangerteni yen ana wong sing luwih elek ing endi wae? Kita bungah amarga mental retarded sing nang endi wae ana soko wis wungu ing rega. Apa iki nggawe mlarat sampeyan luwih seneng? isin.
          1. Komentar wis dibusak.
            1. Komentar wis dibusak.
  19. Komentar wis dibusak.
  20. Alex66
    Alex66 11. november 2022 06:44
    + 31
    Artikel sing bener, aku uga bakal nambah reresik saka lapangan personel, supaya ora ana saingan ing daya, utamané pinter lan jujur ​​utawa komandhan karo pengalaman pertempuran. Stremousov pungkasan ing kacilakan, kaya Evdokimov, ing Donbas Mozgovaya (nyopir kanggo wawancara), Givi, ... Sadurunge, Rokhlin. Panguwasa dhewe ora bisa ngrampungake masalah, lan ora ngidini wong liya mlebu.
    1. lex
      lex 11. november 2022 07:46
      + 29
      Stremousov, sing tilar donya ing kacilakan, umume sawetara omong kosong. Mobile sobek-sobek nganti mati. Cuplikan saka adegan kasebut aneh. Dituduhake, kacilakan karo truk, nanging pungkasane mung siji mobil sing ditampilake. Lan kanthi kacepetan sing kudu ditindakake, mobil kasebut dadi rattled.
      100% dibusak! Malah ing kreta, koresponden militer lan publik liyane langsung meneng ing dina iku kaya-kaya arep maju!
      1. Vladimir M
        Vladimir M 11. november 2022 08:19
        + 10
        Sing paling menarik yaiku mobil kasebut ambruk amarga nabrak stop supaya kacepetan mobil kudu ngluwihi 130 km / jam. Damn, nanging ora ana dalan kanggo dangu sing ngijini sampeyan kanggo drive malah ing kacepetan 80 km / h.
        1. aiguillette
          aiguillette 11. november 2022 13:37
          +4
          "dadi mobil"
          ora mung mobil, mobil waja. lan mung ing wektu - sadurunge nyerah Kherson
  21. tatra
    tatra 11. november 2022 06:51
    + 15
    Kaya apa negarane ora gumantung marang rakyat kabeh, nanging mung gumantung marang sing duwe negara. Ora ana sing bakal mbantah manawa USSR minangka komunis lan panyengkuyunge.
    Dadi, SVO iki lan kabeh sing kedadeyan ing luwih saka 8 sasi iki minangka akibat langsung saka mungsuh-mungsuh USSR, sing ngrebut RSFSR, lan apa sing ditindakake marang Rusia lan wong-wong Rusia sajrone 30 taun, lan kanggo wong-wong sing gedhe banget. dhuwit padha entuk.
    Lan wingi Putin nyalib yen dheweke kepengin mulihake hubungan apik karo mitra Ukrainia, lan "Nazi" wis ilang nang endi wae.
  22. Dartanyan
    Dartanyan 11. november 2022 06:52
    + 28
    Aku wis suwe ora weruh artikel sing jujur, penulis nulis kaya tanpa hiasan. Akeh prakara ala sing katon ing ngarep, nanging ora ana sing mbatalake tembung lawas: cilaka wong sing dikalahake, iki ora nyatane yen kita wis kalah, ora, tentara, sanajan wujud iki, bakal bisa njaga. kaya status quo, TAPI iki wis asor kanggo negara. Akeh wong sing tiwas lan ora mung kita, apa sing kudu kita ucapake marang wong-wong sing seneng dibebasake yen kita ngrusak uripe ing omah, kesehatan, rencana kadonyan kanggo ide mitos?!? Lan kanggo gagasan iki, padha biasa-biasa wae ngrusak nyawa para prajurite .... Apa sing bisa diwenehake Rusia sanajan menang? Jujur, aku ora ngerti oligarki? supaya padha ora tresna ing ngendi wae lan padha ana ing negarane, gagasan kesetaraan persaudaraan? Nonton carane wong biasa bisa urip lan ngidoni kabeh kasugihan nouveaux? Kepiye pengadilan kanggo roti kanggo setaun lan kanggo jutaan kiriman sing dicolong? Aku pengin nulis akeh, nanging kabeh wong wis ngerti maknane. Apa sing ditindakake ing tanggal 24 Februari, iki dibs..
    1. Alexander Lomakin
      Alexander Lomakin 12. november 2022 18:24
      +2
      Penulis, mesthi, nggantheng - dheweke nulis kabeh kanthi bener. Lan malah ngritik wong timidly. Nanging sampeyan mung kudu ngelingi yen setahun kepungkur dheweke nyanyi pujian ing kene kanggo wong sing saiki wani dikritik!
      1. Pakarti2017
        Pakarti2017 13. november 2022 01:50
        0
        Mandheg nggawe dhuwit. Langsung mateng)))
  23. Robert Suvorov
    Robert Suvorov 11. november 2022 06:54
    + 29
    Kowe kabeh kok padha nyalahake panguwasa kene? Kita (wong) nyelehake ilat kita ing neraka lan ngidini para birokrat nindakake apa wae sing dikarepake. Wong apa, panguwasa kaya ngono. "Patriot" kita lungguh ing TV ing kene lan bengok-bengok kepiye Barat beku lan inflasi apa. Padha sugih lan bisa kerja. Padha bakal muter metu ing rong counts. Lan Amerika ing saindhenging donya senar sapa wae, ing ngendi wae. Aku dhewe saka USSR lan ora bakal percaya yen sapa wae lan kapan wae bakal ngina negaraku kaya ngono. Aku malah ora bisa mbayangno carane Rusia bakal taksi. Sapa sing bakal narik metu? Pejabat mung arep nyolong, lan anak-anake wis siyap lungguh kanggo ngganti. Apa sing bisa diganti ing omah gila iki, ing ngendi wong diarani perang nglawan kekarepane lan marang dheweke: lunga lan tuku seragam kanthi biaya dhewe lan perang. Akeh sing bengok-bengok yen nom-noman wis mlayu lan ora gelem gelut. Apa sing digawa munggah? Rambo? Ing kana, ana wong sing ngeruk tentara kita, lan iki ditampilake ing negara kita. Utawa ing film Mission Impossible, ing ngendi gampang banget mlebu Kremlin lan nindakake apa sing dikarepake, lan iki ditampilake ing negara kita kanggo bobble? Utawa Hunter Killer, ing ngendi presiden negara kita dioyak kaya mongrel lan pasukan khusus Amerika nylametake dheweke? Lan ana ing box office ing saindenging negara, ing ngendi wong enom ndeleng kepiye wong Amerika sing keren lan kita pancen bajingan lan pengin menyang Amerika lan dadi kaya dheweke. Wis 30 taun kabeh wis rusak lan kita mung dadi pom bensin kanggo jagad, sing rakyat dhewe ora dibutuhake dening pejabat dhewe. Ing ngendi saben wong tuwa sing mikir nindakake kabeh sing bisa kanggo pendidikan pribadi sing dibayar kanggo anak lan nindakake kabeh sing bisa kanggo ninggalake negara kasebut supaya bisa urip kanthi martabat. Sanadyan Ukraina, utawa Kazakhstan, utawa kabeh bekas republik ora pengin padha kaya kita. Kabeh wong pengin berkembang kajaba kita. Lan kita mung ngunyah snot lan njagong lan nyepak Stalin. Ora ana sing nindakake akeh kanggo negara kasebut kajaba Stalin. Kanggo wektu sing cendhak. Lan dheweke tumindak banget kasar, amarga dheweke weruh apa sing kedadeyan saiki. Nyuwun pangapunten kanggo negaraku lan nuwun sewu yen ing saindenging jagad aku ora bisa nulungi negaraku. Lan tetep nyuwun marang Gusti Allah supaya mukjijat bakal kelakon lan mbantu kita ngadeg lan urip kanthi martabat.
    1. Qas
      Qas 11. november 2022 07:32
      + 21
      Ing ndhuwur bisa uga komentar sing paling bener. Ora ana wong liya kajaba kita sing bakal nggawe negara kita kuwat, kita kabeh luwih sugih. Nalika kita lungguh lan ngocok ilat, wong-wong mau bakal nyebar bosok ing kita. Delengen paling ora ing Prancis: kanthi alesan apa wae dheweke metu menyang dalan, ora ana sing kudu diwedeni!
      1. UAZ 452
        UAZ 452 11. november 2022 08:25
        + 15
        Delengen paling ora ing Prancis: kanthi alesan apa wae dheweke metu menyang dalan, ora ana sing kudu diwedeni!

        Dheweke metu, lan kanthi periodik nampa meriam banyu lan gas luh, lan ditanam ing corong. Kabeh ing kene wis diwasa. Lan kita pengin metu menyang dalan, nanging supaya ora entuk apa-apa. Yaiku, nggawa hak-hak kasebut langsung menyang omah, ing piring perak. Nanging iki ora kelakon, lan Prancis padha conto iki - sampeyan kudu gnaw metu hak, defend karo kringet, lan kadhangkala karo getih. Lan negara, apa Rusia, Prancis utawa liyane, terus-terusan nguji wates-wates apa sing diidinake - apa sing bakal ditindakake dening warga negara, nganti bisa dadi budak.
        1. gromit
          gromit 11. november 2022 12:44
          +9
          Wong Rusia seneng mbrontak. Wong-wong mau bakal metu ing ngarepe serambi bendara, padha sujud lan mbalela. Lan sawise kabeh, wong jahat ngerti yen dheweke mbalela, nanging ora tangi saka dhengkul)
          1. Mstivoy
            Mstivoy 11. november 2022 13:37
            +1
            Saka dekrit saka Tsar Ivan the Terrible: "... lan ngusir kabeh wong bodho suci lan wong miskin menyang Outskirts, menyang Galicia, ana wong bodho."
    2. kor1vet1974
      kor1vet1974 11. november 2022 08:18
      + 12
      lan nulungi kita bali ing sikil kita lan urip kanthi kamulyan.
      Duc, sampun kaandharaken bilih rusia sampun jumeneng saking dhengkul, malah ingkang mligi ingkang njunjung asmanipun. Lan uga ngandika: "Kita ora tau urip kaya saiki." Nanging mbokmenawa dheweke tegese awake dhewe lan lingkungane. eseman Nanging tembung iki seneng dijupuk dening mayoritas pedunung negara.
    3. Alexander Lomakin
      Alexander Lomakin 12. november 2022 18:30
      0
      Copot kaca tingal pink! Inggih, wong metu ing tanggal 12, nalika panguwasa wis insolently wiwit palsu voting. Lan apa kita mungkasi? "Bisnis rawa", ciloko parah kanggo polisi saka cangkir plastik sing ditinggalake lan apartemen kasebut, lan kabeh bangsa duwe panemu manawa bebener ora bisa digayuh saiki! Mulane padha sijine basa ing ngendi sampeyan nulis. Amarga nganti THIS mengaruhi kabeh wong, kabeh wong bakal meneng.
      1. bdfy_bdfy
        bdfy_bdfy 14. november 2022 07:44
        -1
        "Wong" sing metu ing 12 iku endhog padha, mung ing profil, iki perjuangan intraspecific saka elit komprador, yen pegawe negara padha mimpin kanggo demonstrasi pro-pemerintah, banjur kanggo plankton kantor tape putih, pengawal keamanan lan anggota. kulawargane saka perusahaan lan perusahaan sing nduweni ndhukung buruh tape putih. Aku ngomong iki ing wong pisanan, aku weruh dhewe.
  24. Gardamir
    Gardamir 11. november 2022 06:59
    + 15
    dheweke nggawe tentara saingan parade sing ayu,
    Kabeh wis kedaden.

  25. cumi
    cumi 11. november 2022 07:03
    +8
    Aku wonder kanggo sapa iki. Kanggo kepemimpinan? Kanggo nggawe conscientious lan ngganti dhewe? Ya saiki.
    Kanggo pemilih? "Apa sing dikarepake (Maidan) ing Ukraina?" (C)
    1. Santa Fe
      Santa Fe 11. november 2022 08:07
      + 19
      Aku wonder kanggo sapa iki. Kanggo kepemimpinan?

      Gapuraning kraton mung bisa ditekani nganggo bedhil (c)
  26. Ivan2022
    Ivan2022 11. november 2022 07:14
    + 16
    Kutipan: Vladimir80
    .... nanging aku bakal nganggep yen passionarity wong kita wiwit tiba maneh ing dina dear Leonid Ilyich, ...... Kita wanted kanggo dadi "Eropah" dadi luwih wiwit pungkasan 80s sing kita tenan nguripake menyang dheweke (ora ing syarat-syarat standar urip - nanging ing hubungan kanggo urip). Kita manggon - kita ora ngerti apa. Mortgage, vacation sapisan taun ing segara, smartphone anyar karo.

    Yen wong ana ing abad kaping 20-21, kaya ing Tsars, banjur "ing Stalin", banjur "ing Brezhnev", banjur "ing Yeltsin" ... banjur iki tegese wong-wong ing abad kaping 17.

    Lan sanajan duwe panjaluk lan pratelan Eropa, dheweke ora bakal urip akeh. USSR ing taun 1988 ana ing peringkat 26th ing standar urip, lan ... ...? Wong-wong padha wedi yen "kita kekurangan pangan" lan dibagi negara ....

    Lan defisit ing awal 1992 misterius ilang, "Gaidar nylametaké negara" ..... Iki tingkat infantile kesadaran umum .... Full Benz .... Kanggo njaluk sosis saka warehouses, padha mbayar karo ambruk saka negara.

    Lan saiki, miturut rating standar urip, kita wis ana sawise 60th. Lan bungah! Saben uwong duwe mobil lan smartphone ... Dibandhingake karo 1946, urip iku swarga. Mung larang kanggo nglairake anak ...... Lan sing sugih ..

    Kanthi kabeh obrolan babagan spiritualitas, wong Rusia wis tekan titik maksiat lengkap. Amarga dheweke ora bisa mbedakake sing becik lan sing ala, Yeltsin saka Stalin, dheweke ngetutake sapa wae, kaya wong wuta ngetutake panuntun.

    ... Nanging ngendi? Wong wuta ora weruh ....... Akhlak dadi sesanti wong. Lan wong Rusia wuta. Lan kabeh wong Rusia ora peduli babagan iki. Sing duwe mripat ora ketompo.
  27. Komentar wis dibusak.
  28. nyampur web
    nyampur web 11. november 2022 07:18
    + 32
    Setuju karo saben titik. Ananging, pangripta bisa nyritakake apa kang nggegirisi ing atiku tanpa ana tembung sumpah. Aku ora bakal bisa nglakoni. Paling ora ing mangsa cedhak. Kajaba iku, kita bosen nelpon kanggo nyawiji ing sekitar presiden. Kaya, dheweke butuh dhukungan populer. Dheweke pisanan SVO. Nanging kenapa saiki ndhukung wong sing bocor kabeh sing wis ditindakake kanthi getih wong lanang? Aku ngelingake Peter III.
    1. sgrabik
      sgrabik 11. november 2022 08:52
      + 12
      Padha wedi nyinggung oligarki lan hucksters, lan kaya biasane, padha ora menehi peduli babagan pendapat masyarakat sipil.
      1. jdiver
        jdiver 11. november 2022 14:43
        0
        Pira divisi masyarakat sipil?
  29. avia12005
    avia12005 11. november 2022 07:25
    + 13
    Rusia nduduhake ora mung ing NMD, nanging uga ing kabeh kabijakan manca sawijining, indecision, softness lan ing kaping mung cowardice. Siji entuk kesan yen rasa ora puas ing negara kasebut sengaja ditindakake kanthi cara iki supaya bisa nuwuhake pergolakan. Sapa sing ora weruh iki mung dadi bodho utawa pengkhianat.
    1. lubesky
      lubesky 11. november 2022 07:43
      +8
      Kutipan saka: avia12005
      Rusia nduduhake ora mung ing NMD, nanging uga ing kabeh kabijakan manca sawijining, indecision, softness lan ing kaping mung cowardice. Siji entuk kesan yen rasa ora puas ing negara kasebut sengaja ditindakake kanthi cara iki supaya bisa nuwuhake pergolakan. Sapa sing ora weruh iki mung dadi bodho utawa pengkhianat.

      Aku bakal pitutur marang kowe luwih akeh, panguwasa lokal lan pasukan keamanan melu konspirasi iki - kanthi ora nggatekake pelanggaran hukum para pekerja sumber daya apartemen komunal lan groan penduduk.
    2. victor50
      victor50 11. november 2022 15:48
      +1
      Kutipan saka: avia12005
      b. Siji entuk kesan yen rasa ora puas ing negara kasebut sengaja ditindakake kanthi cara iki supaya bisa nuwuhake pergolakan.

      Lan yen sampeyan mbayangno yen ora ana "sengaja", lan kabeh tumindak diterangake ora dening pikiran gedhe. Aku malah luwih elek lan medeni.
      1. kuku
        kuku 11. november 2022 17:22
        +1
        Amarga umure, wong-wong sing ora ditawan bandit ing awal 90-an amarga bodho tekan jabatan pejabat senior lan jenderal.
  30. ODERVIT
    ODERVIT 11. november 2022 07:32
    + 11
    Iku kabeh ala, nanging bener. Kanthi sing kudu disalahake, jelas, nanging apa sing kudu ditindakake, kaya biasane, angel.
  31. lubesky
    lubesky 11. november 2022 07:41
    +5
    Matur nuwun ing enjing. Ibarat mangan segelas uyah...
    1. napalm
      napalm 11. november 2022 09:17
      +5
      Kutipan saka lubesky
      Matur nuwun ing enjing. Ibarat mangan segelas uyah...

      Iku uga isin lan lara.
  32. Ivan2022
    Ivan2022 11. november 2022 07:43
    +7
    Kutipan saka: avia12005
    Siji entuk kesan yen iki minangka rasa ora puas sing sengaja ditindakake ing negara kasebut supaya bisa nyebabake pergolakan.

    Cukup bisa. Iki dudu pisanan aku ndeleng pamikiran iki ing komentar.
    Bisa nyebabake "kudeta militer sing ora kasil". Miturut skema "kudeta Agustus 1991". Akibaté bisa fatal, nganti lan kalebu pendhudhukan manca.
    Wiwit taun 1993, wewenang tentara wis aktif digunakake ing negara kita kanggo nutupi tumindak sing ora pantes.
    1. jdiver
      jdiver 11. november 2022 14:47
      -1
      nalika pemerintah dhewe wis provoking liwat taun, lan misale jek kaya Maidan disengojo ing negara, wis akeh banget kasempatan kanggo entuk asil. Minangka wong suicidal, ana akeh kemungkinan kanggo mateni awake dhewe, ora ketompo carane jantung, ginjel lan organ liyane tresna urip lan ora nyoba kanggo mungkasi karo naluri dibangun ing struktur awak. Yen eling rusak dening pikiran sing ngrusak lan eling iki ngontrol kabeh awak, angel banget kanggo nyegah bunuh diri saka wong lanang kasebut. Senajan ora mokal.
  33. ximkim
    ximkim 11. november 2022 07:52
    +9
    Inggih, donya kabèh weruh carane Kremlin nyopir warga menyang kuburan. Mula, dheweke nggawe kesimpulan. Kenging punapa Barat mandheg rawuh ing parade 9 Mei? Ya, amarga ora ana sing pengin ngadeg ing jejere bajingan iki.
    1. Vladimir80
      Vladimir80 11. november 2022 08:36
      +3
      Kenging punapa Barat mandheg rawuh ing parade 9 Mei? Ya, amarga ora ana sing pengin ngadeg ing jejere bajingan iki.

      Iki ngendi sampeyan babar blas salah. Ya, kita duwe preian megah ing tanggal 9 Mei, nanging ing negara liya dibatalake kabeh amarga ngelingake kabeh sing bener.
      1. victor50
        victor50 11. november 2022 10:12
        +1
        Kutipan: Vladimir80
        nanging ing negara liya dibatalake kabeh amarga ngelingake kabeh sing bener

        Apa sampeyan bisa menehi jeneng negara ngendi iku (kajaba tilas republik USSR), lan ngendi iku dibatalake?
    2. jdiver
      jdiver 11. november 2022 14:51
      0
      Dheweke dhewe minangka penjahat saka penerbangan sing luwih dhuwur. Nanging dheweke ora teka amarga pemilike ana ing papan liya, lan pimpinan sing wicaksana ngoptimalake kekuwatan heroik sing ditinggalake saka USSR, nanging diiseni ing kanthong ing bentuk dhuwit. Yen kuwat, dheweke bakal teka amarga saliyane sing duwe bakal ana wong sing kuwat liyane. Ya, lan liburan, luwih-luwih, babagan carane bruwang Rusia mbebasake asu pemilik kanthi mburu sethithik, iki dirayakake mung kanthi untu sing clenched saka kabutuhan.
  34. Ryaruav
    Ryaruav 11. november 2022 07:59
    +9
    Kabeh iki banget ngeling-eling marang Seven Boyars ing jaman sing angel, ana uga mung pengkhianat kanggo kepentingan tanah air.
  35. kor1vet1974
    kor1vet1974 11. november 2022 08:05
    +3
    Mbok, kanggo pisanan wiwit ambruk USSR, padha mandheg wedi kita.
    Uh-huh, kaya ing lelucon: Ana bocah wadon cilik, ing wayah wengi peteng, mlaku liwat kuburan, dheweke weruh, lan wong siji, nglukis pager ing kuburan, nyedhaki dheweke lan ngandika:
    - Pakdhe, ngeterake aku liwat pembantu.. fie.. kuburan, yen ora aku wedi karo wong mati.
    Wong sing ora nyawang saka lukisan, mangsuli, nyeret rokok:
    - Apa wedi kita ... Kita ora cokotan ..
  36. Pensioner Vasilievich
    Pensioner Vasilievich 11. november 2022 08:06
    -13
    Liyane lan liyane asring idea muncul sing censorship Soviet minangka alat migunani. Saka kabeh retakan menek kritikus spiteful lan sprinklers empedu.

    Lan iki asil kanggo sampeyan: kanggo pisanan ing satus taun kepungkur, padha mandheg wedi marang kita
    Nalika NATO mandheg wedi marang sapa wae, negara kasebut bakal ngontrol negara kasebut. Yen padha nglawan, dheweke nyerang lan numpes.
  37. UAZ 452
    UAZ 452 11. november 2022 08:14
    + 17
    Kabeh kaya sing ditulis kanthi bener, nanging apa tegese sing ditulis? Apa penulis nangis amarga sisa-sisa keagungan kekaisaran sing ilang? Nanging kanggo paraphrase tembung Amerika sing wit kamardikan kudu disiram getih patriot, status kekaisaran uga ngadeg ing getih lan kringet saka imperials, ing kekarepan kanggo kurban kapentingan pribadi, comfort, yen perlu, urip dhewe kanggo. sakehe. Ing negara kita, kita bisa duwe repeaters, lan ana overdofig, nanging ora yuta, nanging puluhan ewu mlebu minangka sukarelawan kanggo SVO. Saka kabeh Rusia. Lan kita bisa repeaters pengin status kekaisaran saka negara, ngormati, utawa paling wedi kabeh donya kanggo dikirim menyang omah-omahé. Bebarengan karo pensiun. Lan pensiun kudu pantes, amarga padha pantes. Sampeyan ora bisa njupuk saka pensiun kanggo tentara padha (Aku ngerti sing padha bakal nyolong paling, nanging padha bisa nglampahi 5 kopecks saka ruble ing sawetara tank unparalleled?), Pension iku suci! Nanging ing wektu sing padha, nyedhiyakake emosi positif saben-saben sampeyan nguripake TV (Nanging, Solovyov TV lan perusahaan wis sinau kanggo ngatasi masalah iki tanpa ana hubungane karo kasunyatan). Lan ing ngendi, ing kahanan iki, ana alasan kanggo optimisme?
    PS Wingi aku mlaku-mlaku ing tengah kutha (Petersburg), aku weruh carane kadet saka Akademi Mikhailovsky latihan kanggo perayaan ing acara dina pasukan roket lan artileri - pengeboran, marching, kothak parade, cheers, drum, kabeh iku minangka ngirim. Isih ana 10 dina kanggo dina artileri, lan aku ora yakin yen iki latihan pisanan. Apa Kherson! Apa dominasi mutlak artileri Angkatan Bersenjata Ukraina! Apa perlu kanthi cepet ngenalake kasunyatan anyar menyang program latihan, kanggo nggedhekake proses pendidikan nganti wates! Ana parade ing irung! Sabanjure. Ing negara kita, misale jek yen gendera diturunake ing Kremlin, mesthine bakal nganakake parade ing kesempatan iki. Kanthi latihan awal saben dina paling sethithik sak wulan. Kayane pasien wis ora duwe pangarep-arep, sayange ...
    1. Olezhek
      Olezhek 11. november 2022 08:39
      + 13
      Wingi aku mlaku-mlaku liwat tengah kutha (Petersburg), aku weruh carane kadet saka Akademi Mikhailovsky padha latihan kanggo perayaan ing kesempatan dina pasukan roket lan artileri - pengeboran, marching, kothak parade, cheers, drum. , kabeh iku kudune. Nganti dina artileri 10 dina maneh,


      Dadi aku ujar: nglawan latar mburi kamenangan ing ngarep, bakal katon serius, nglawan latar mburi apa ...
      Umumé, parade lan game sajrone operasi khusus katon luwih aneh.
      1. UAZ 452
        UAZ 452 11. november 2022 09:42
        + 10
        Lan yen dheweke ora ngerti carane nindakake tindakan liya, lan dheweke ora pengin sinau, amarga wis kepenak? Aku dhewe wis pensiun, nanging sing kenalan sing isih ing seragam ngandika sing nomer mriksa karo awal CBO wis tambah akeh, nanging checkers padha, lan padha mriksa apa padha digunakake kanggo - katon, dokumentasi lan ... Bener - lan kabeh. Mulane, para auditi nglampahi kabeh wektu resmi kanggo ngisi gunung-gunung dokumentasi sing ora perlu, nulis akeh laporan sing ora ana hubungane karo kahanan nyata.
        Inggih, kepiye parade lan makalah bakal mbantu kita ngowahi gelombang NWO?
        1. Rosemary
          Rosemary 11. november 2022 12:04
          +3
          Kutipan: UAZ 452
          Mulane, para auditi nglampahi kabeh wektu resmi kanggo ngisi gunung-gunung dokumentasi sing ora perlu, nulis akeh laporan sing ora ana hubungane karo kahanan nyata.

          Iki ora mung ing tentara - nanging uga ing polisi, ing medicine, ing pendidikan, lan ing.
          Guru ujar manawa luwih akeh wektu ngisi dokumen tinimbang mulang bocah. Nanging bisa uga luwih apik kanggo bocah-bocah.
  38. rotkiv04
    rotkiv04 11. november 2022 08:18
    + 20
    Aku mbaleni kaping pisanan, sampeyan bisa nangis lan wring tangan kaya sing dikarepake, nanging nganti kabeh wong ngerti yen Putin nyekel presiden, ora ana sing bakal owah, kabeh masalah ana ing dheweke, nanging sing paling awon ing kahanan iki yaiku. yen dheweke, saliyane ora pengin ninggalake, nanging uga ngresiki kabeh lapangan politik ing saubengé, mung para sycophant lan sycophants kaya Volodin lan kejutan liyane sing isih ana.
    1. Kronos
      Kronos 11. november 2022 12:21
      -3
      Putin mung minangka wakil saka sistem borjuis, ora luwih, uga, bakal ana Medvedev liyane lan apa sing bakal diganti?
  39. alexey_444
    alexey_444 11. november 2022 08:25
    -6
    Kakaisaran apa wae dadi semangate populasi, semangat nalika akeh wong enom lan tuwuhe, lan supaya ora ngganggu, kabeh negara wis ngalami iki, contone Jepang sing anyar. Cacad diplomasi ora bener, diplomasi kuwat nalika ana kekuwatan ing bumi. Mulane, China durung menek, wis nglumpukake kekuatan. Inggih, Amerika duwe akeh kertu trump, ing Asia padha ora seneng China lan ace ing wangun India. Pesen iku salah yen kabeh iku ala, kita kalah ing negara ing posisi kaping 22, nanging ana sisih liya kanggo medali iki - ngresiki liberal lan sampeyan ora kudu percaya marang oligarki miskin sing ora mengaruhi apa-apa. , inventarisasi sumber daya, nguji tentara, sayangé ora ana cara liya kajaba perang. Inggih, sing paling penting saka sajarah kita, padha ora mbayar pajeg kanggo Mongol, padha ngadeg ing belut, nanging banjur padha ngobong Moscow, nanging dalan sajarah tindak ing arah sing beda. Nek tawuran, ora ngira yen untune bakal bodho, elit kita wis dewasa lan ora bakal bareng karo Kulon, nanging Khosavyurt 2 (patah untu) ora seneng, nanging es pecah, minangka. padha ngomong.
    1. Vladimir80
      Vladimir80 11. november 2022 08:42
      + 13
      Aku seneng setuju karo sampeyan, nanging diwenehi kasunyatan sing Anton lan Elvira ditinggalake ing Maret ing kiriman "pengamat", sampeyan ngerti sapa sing bener-bener nglakokake negara.
      1. alexey_444
        alexey_444 11. november 2022 12:22
        0
        Ekonomi kaya pemrograman, saben wong ngomong, nanging ana sawetara spesialis kanggo ngadili dheweke yen dheweke ala, sampeyan kudu nyoba wong liya, nanging aku ora pengin nglampahi uripku nyoba.
    2. UAZ 452
      UAZ 452 11. november 2022 09:45
      0
      Apa sampeyan mikir Moskow bakal dibakar maneh?
      1. alexey_444
        alexey_444 11. november 2022 12:24
        0
        Lan kenapa ora, kaya ing Feng Shui, supaya sing anyar katon, sampeyan kudu mbuwang sing lawas, Kutuzov ngresiki elit kita kanthi ngluncurake Prancis.
  40. Vladimir M
    Vladimir M 11. november 2022 08:27
    +4
    Sawise maca artikel kasebut, pitakonan muncul - apa pancene "budak ing galleys" karo perusahaan "reindeer herders", "roll-glasses" ...
    ngarep-arep bisa lunga karo Den Haag, sanajan dheweke dijanjekake dening wong Eropa? Sawise kabeh, dheweke bakal diapusi lan dieksekusi kanthi cara sing mbukak (eksekusi Gaddafi bakal katon kaya woh wohan beri kanggo wong-wong mau) - sepisanan, minangka edification kanggo wong liya, lan kapindho, dheweke ora perlu maneh. Lha, kudune duwe rasa lestari dhewe, malah kewan uga duwe.
  41. ZAV69
    ZAV69 11. november 2022 08:29
    +4
    Kabeh pancen bener. Nganti kolom 5 lan 6 dibusak ing Moskow, kabeh bakal dadi
  42. yuriy55
    yuriy55 11. november 2022 08:32
    + 17
    Kulon ngubur mitos "beruang Rusia"

    Sadurunge, Barat kaget karo pemimpi Kremlin - Vladimir Ilyich Lenin, dina iki dheweke ngguyu karo para pembohong Kremlin ...
    Mesthi wis teka wektu iki, kanggo:
    "Sampeyan bisa ngapusi sawetara wong ing kabeh wektu lan kabeh wong sawetara wektu, nanging sampeyan ora bisa ngapusi kabeh wong kabeh wektu."
    Wong-wong ing Rusia kudu waspada (kaya aku) ing smirk pisanan: "Dheweke tenggelam" ...
    Nanging ora ana sing ngganggu dheweke: ora ana proyek Manilov sing ora ana telas, utawa pilihan lan penghargaan saka wong-wong sing ora melu, utawa acara ostentatious sing biaya sen kanggo budget Federasi Rusia, utawa slowness aneh ing hubungan kanggo reformasi tentara, utawa tiba-tiba ngadopsi reformasi sing ngrusak kahanan warga biasa ...
    Apa ora ana sing weruh yen dhasar lan tujuan ekonomi yaiku kanggo ngrebut lan mundur, supaya "sapi", "bajingan" iki ora entuk ...
    Wirang kuwi, menyang kang Putin lan tim plunged negara kita ing clapping riang saka Rusia united lan "oposisi" partai, wis ora wiwit jaman biyen ... Dheweke malah ora duwe kalbu kanggo nutup pusat EBN iki, hotbed. ideologi palsu lan perusak monumen Uni Soviet ...
    Rusia ora duwe masa depan karo panguwasa sing cidra lan ora jujur. Rusia ora bakal duwe masa depan karo wong sing bodho, ora peduli karo nasib negarane ... Dadi, wilayah sing ditandhani wates bersyarat sing bisa dicekel, dikuwasani, dipotong, dirusak ...
    Dina iki ing TV padha nuduhake sawetara jenis acara karo "kita gedhe" Gref ... Talkers padha ana, luwih saka ing lokakarya lan pabrik kanggo produksi UAVs (yen ana). Iki sing paling penting kanggo kita ...
    Aku wis ora percaya maneh marang niat apik negara, sing ndadekake negara dadi jamban...
    1. alexey_444
      alexey_444 11. november 2022 12:30
      +3
      Kabeh bener, mung pemerintah kita dudu alien, kaya sing diomongake Tolstoy, supaya negara bisa owah, awake dhewe kudu ngganti, yen ora, kabeh wong ngomong babagan korupsi, nanging dilebokake ing kanthong, utamane para ahli kebidanan sing paling miskin, kita kudu. miwiti karo awake dhewe
  43. utara 2
    utara 2 11. november 2022 08:40
    +6
    Dheweke ora wedi marang tembung, nanging wedi marang tumindak. Ing kene Rusia nyatakake yen dheweke minangka penerus USSR. Dadi sawise kabeh, penerus pisanan kabeh njupuk liwat wilayah karo wong, property, lan ora mung utang. Lan wiwit
    pelamar kanggo suksesi dadi kasim sing dikebiri dhewe ing urusan umum, banjur kanthi biaya Rusia mung mbayar utang umum saka USSR, lan kanthi biaya kesinambungan wilayah karo wong lan properti, contone, negara Baltik lan Ukraina, nuduhake wong anjir lan wiwit katon, apa bakal sabanjuré. Lan Rusia mbukak kedutaan ing kana lan ngluncurake eselon karo lenga menyang pelabuhan ing negara Baltik, amarga wong-wong sing nuduhake Rusia ara-ara seneng banget mangan. Banjur padha wiwit nggawe musium saka pendhudhukan ana, wungu Nazi sing ngawula Hitler ing gelombang kamulyan, nguripake Rusia menyang non-warga ing kono lan numpes kabeh monumen kanggo prajurit Soviet sing tiba kanggo sing, kang penerus Rusia ngumumaké. Dadi, kenapa kaget yen wong-wong sing mbayar utang Rusia ing milyaran USSR Sekutu saiki padha keplok tangan nalika Amerika Serikat kanthi brazenly nyolong 350 milyar dolar saka Rusia, lan Rusia mung mbukak cangkeme. Apa jenis bear iki kanggo sampeyan. Aja ngremehake simbol Rusia, nalika pemilik saka sawijining wilayah, wiwit Ivan the Terrible lan pungkasan karo Stalin, Rusia bangga karo tumindak, lan ora "bazaar" sing. Menapa malih, Ivan the Terrible lan Stalin ngunjungi West kaping pirang-pirang, sing ora bisa dikandhakake babagan pelayaran ing Gorbachev, Yeltsin, Medvedev, Putin ...
  44. sgrabik
    sgrabik 11. november 2022 08:45
    +7
    Lan sawise kabeh, penulis pancen bener, malah ana apa-apa kanggo mbantah, pitakonan iki wis wungu ing masyarakat kita kanggo dangu, nanging sakperangan alesan padha stubbornly digatèkaké ing ndhuwur lan nyoba kanggo ora sok dong mirsani, nanging iki mung. ndadekake negara lan masyarakat dadi luwih elek, wektu liwati nanging owah-owahan lan ora ana karya ing kesalahane, kanggo miwiti ngganti soko kanggo luwih apik, pisanan sampeyan kudu ngakoni kesalahane, nanging ketoke padha stubbornly ora pengin nindakake iki. nanging ing kasus iki iki cara paling awon metu saka kahanan saiki.
  45. Shevchuk_Victor
    Shevchuk_Victor 11. november 2022 08:45
    -12
    Apa jenis panik? Apa tentara gagal? Tentara ora nguciwani kita, mburi diturunake, lan ing kana, neraka ngerti babagan prinsip apa sing dilebokake ing postingan, malah Siluvanov, Nabibullina lan liya-liyane ora setya marang Putin.
    1. Alexander21
      Alexander21 11. november 2022 10:26
      +4
      Kutipan: Shevchuk_Victor
      Apa tentara gagal? Tentara ora nguciwani kita, sing mburi nguciwani kita ...


      Serius, tentara ngeculake kita (minangka struktur tunggal), tugas kanggo 10 sasi NWO ora rampung. Intelijen uga ngeculake kita, ana akeh pitakonan menyang Staf Umum Angkatan Bersenjata RF lan perencanaan kabeh "operasi" iki, lan pitakonan uga muncul babagan kompetensi komando militer (Menteri Pertahanan, kepala saka gene markas lan jenderal liyane) .... sawise kabeh, regroupings ing arah Kharkov (ngendi "Rusia kene ing salawas-lawase - Turchak (s)"), Krasno-Limansky, Kherson, dumadi amarga kesalahane wong liya.

      Mung wae, ora ana pitakonan kanggo prajurit kita, mung amarga saka keberanian lan kepahlawanan, kita isih tetep wae lan nyatane yen wong lanang mati nanging ora nyerah, iku kaluwihan pribadi lan wong-wong sing wungu. (yaiku wong tuwa).

      Nanging babagan komando militer Angkatan Bersenjata Federasi Rusia - aku duwe pendapat sing rada kurang, amarga. mungsuh wis outplaying kita ing kabeh wilayah: planning / strategi / taktik, etc. ninggalake akeh sing dikarepake, mesthine aku ngarep-arep yen kesalahane dianggep lan kita bakal ngganti kahanan sing dikarepake, nanging nganti saiki ora ana alesan kanggo optimisme.
      1. aiguillette
        aiguillette 11. november 2022 13:41
        -3
        “Wong-wong iku ora ana pitakonan kanggo prajurit kita, mung amarga saka wani lan kepahlawanan, kita isih tetep wae.
        sampeyan yakin banget babagan iki?
  46. Komentar wis dibusak.
  47. Ilanatol
    Ilanatol 11. november 2022 08:56
    + 10
    Kutipan: Leader_Barmaleev
    Dadi ayo nyimpulake - nganti wong wiwit sugih lan berkembang menyang negara pangerten yen iki duweke lan kanggo iki aku bakal nyuwek mungsuh apa wae - ora ana gunane.


    Ora bakal bisa. Ing Kulon, ana akeh egois sing aman kanthi finansial (sing "milikku" isih dikembangake kanthi apik), nanging uga ora siap perang. ora pengin. Apa resiko urip sampeyan yen sampeyan ditutupi coklat? "Ayo nggawe kesepakatan..."
    Kita uga duwe akeh wong, ayo ngomong, sugih banget. Padha mesthi duwe soko kanggo nglindhungi. Nanging padha ora malah mikir kanggo please negara, lan malah nalika padha wiwit pluck ing Eropah, padha ora nindakake banget kelangan. Dheweke ora duwe patriotisme. Kanggo jinis kasebut, ing ngendi paus luwih alus, ana tanah air. Lan ing donya modern kanthi filosofi urip sing beda, ora bakal bisa dadi sugih.
    Dadi Tentara Non-Abang Bourgeois-Kulak iku saka alam fantasi teles. ngguyu
    1. UAZ 452
      UAZ 452 11. november 2022 09:51
      0
      Sampeyan bener, nanging ora ngetutake kabeneran sampeyan manawa para nakal kanthi otomatis dadi patriot negarane.
  48. Wrangel
    Wrangel 11. november 2022 08:59
    + 12
    Kita ora bisa ndeleng kanthi lengkap kekuwatan lan kualitas tentara Rusia, amarga kanthi kepemimpinan kasebut, ora ana tentara siji ing donya sing bisa nindakake apa-apa! Nalika "operasi" iki mbukak, aku rumangsa yen Zelensky dadi komando saka Moskow, dudu saka Kyiv (sanajan ing praktik dheweke ora bener-bener mrentah tentara). .
    1. UAZ 452
      UAZ 452 11. november 2022 09:55
      +6
      Tentara minangka lembaga NEGARA, organisme tunggal. Lan pancen salah yen misahake perwira swasta/junior ABRI lan komandan dhuwur, jenderal, lan kepemimpinan politik. Sembarang sistem rumit mung bisa kaya link sing paling lemah cukup kanggo tugas kasebut. Sanajan pangkat lan pangkat kita minangka pahlawan sing ajaib (iki ora nyata, nanging ayo ngomong), lan Kementerian Pertahanan lan Staf Umum ora kompeten, negara kasebut ora duwe tentara minangka struktur sing siap tempur.
    2. sgrabik
      sgrabik 11. november 2022 10:18
      +4
      Yen cornerstone ora kamenangan lengkap lan tanpa syarat kanggo mungsuh ing sembarang biaya, nanging sawetara kamanungsan inexplicable kondhang, sawetara game backstage lan persetujuan, banjur apa jenis kamenangan bisa kita ngomong bab ???
  49. Ilanatol
    Ilanatol 11. november 2022 09:03
    +5
    Kutipan saka: avia12005
    Siji entuk kesan yen rasa ora puas ing negara kasebut sengaja ditindakake kanthi cara iki supaya bisa nuwuhake pergolakan.


    Tugas kasebut jelas tanpa matur nuwun. Nggawe gegeran ... kaget sapa sing bakal? Apa sampeyan wis melu "tindakan protes" pungkasan?
    Mungkin aku salah lan nang endi wae wis ana rapat umum lan demonstrasi nglawan pasrah Kherson?
    Utawa "kabeh tenang ing Baghdad"?

    Discontent bakal tetep anjir ing kanthong.
    1. Jerman
      Jerman 11. november 2022 12:52
      -1
      Durung sore. Manawi botên sagêd damêl gêgaman ing salêbêting nagari, lajêng sagêd anggêgana wadyabala, ingkang sapunika sami pêrang, dhatêng nagari, ingkang tansah mundur, piyambak badhe nata gêsang ing nagari. Skema kasebut ditindakake ing taun 1916.
      1. lopvlad
        lopvlad 11. november 2022 17:23
        -1
        Kutipan: Jerman
        banjur bisa nggawa tentara, sing saiki perang, menyang negara sing terus mundur


        apa sampeyan pancene mikir yen tentara Rusia pengin dibuwang menyang pembantaian kanggo nyekel kutha Kherson sing dipotong dening Dnieper?
        Ora ana sing bakal ninggalake Kherson yen bisa terus nyedhiyakake grup militer kita. kanggo karusakan.
  50. igorra
    igorra 11. november 2022 09:03
    +6
    Piye wae, Romawi ora nyebutake Serdyukov. Ora pesen. Apa sing dikarepake saka elit negara, sanajan elit ora ngerti negara endi. Mbokmenawa sing ana dhuwit. Wingi aku nulis babagan taun 17. Kabeh iki, lan mundur lan ngiyanati, agitation, uga sehat. Uga, elit ora pengin tanggung jawab.