Review militèr

Baltic Shipyard lagi nyiapake kanggo ngluncurake kapal pemecah es seri nuklir katelu proyek 22220 Yakutia

17
Baltic Shipyard lagi nyiapake kanggo ngluncurake kapal pemecah es seri nuklir katelu proyek 22220 Yakutia

Foto ilustrasi



Galangan Kapal Baltik ing St. Petersburg, sing wis mbangun telung kapal pemecah es Project 22220, lagi nyiapake kanggo ngluncurake kapal bertenaga nuklir kaping papat proyek iki. Iki dilaporake ing layanan pers perusahaan.

Pemecah es "Yakutia" proyek 22220 direncanakake bakal diluncurake ing 18 November, i.е. Jumat minggu ngarep. Sawise upacara kasebut, ing ngendi Wakil Perdana Menteri Federasi Rusia Victoria Abramchenko bakal dadi ibu baptis saka pemecah es, kapal kasebut bakal dikirim menyang tembok perlengkapan Galangan Kapal Baltik, ing ngendi bakal rampung.

Kasunyatan bilih Yakutia lagi disiapake kanggo diluncurake dilaporake ing wulan Agustus taun iki, nalika pambentukan lambung es rampung ing kapal tenaga nuklir, para pembuat kapal ngemot bagean batang. Kaya sing diterangake ing layanan pers, sabuk es minangka zona kira-kira telung meter, sing kena beban maksimal nalika nembus es. Bagean zona iki dirakit saka baja kekuatan dhuwur kanthi kekandelan 40 milimeter.

"Yakutia" punika icebreaker papat ing seri lan katelu ing produksi. Ditetepake tanggal 26 Mei 2020 ing dina pengetan 164th Galangan Kapal Baltik. Pemecah es timbal proyek 22220 "Arktika", sing menehi jeneng kabeh seri, wis operasi ing sisih lor, kaya serial pisanan "Siberia". Serial kapindho "Ural" nyiapake pindhah menyang Murmansk, ing ngendi upacara nyerahake menyang pelanggan bakal ditindakake, tes pemecah es wis rampung. Pemecah es serial kaping papat saka proyek Chukotka diluncurake ing pungkasan taun 2020. Direncanakake yen Yakutia bakal dipasrahake menyang pelanggan ing 2024, lan Chukotka - ing 2027, nanging iki minangka tanggal awal.

Fitur saka pemecah es proyek 22220 yaiku nggunakake konsep variabel kanthi bantuan tank ballast. Kapal draf ganda bisa mlaku ing banyu jero lan ing banyu cethek ing amben kali, ngrusak es nganti 3 meter tanpa kelangan kacepetan. Miturut data desain, pemecah es anyar sing paling gedhe lan paling kuat ing donya.
Foto sing digunakake:
Tanduran Baltik
17 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Kote Pane Kohanka
    Kote Pane Kohanka 8. november 2022 20:27
    +7
    Kabar apik!!!
    …………………… ..
    Ternyata kanggo rasa seneng lan swasana ati sing apik, ora cukup !!!
    1. wong janggut
      wong janggut 8. november 2022 21:00
      -1
      Quote: Kote Pane Kokhanka
      Kabar apik!!!
      …………………… ..
      Ternyata kanggo rasa seneng lan swasana ati sing apik, ora cukup !!!

      Nanging, Zircons lan Kaliber ing Papan ora bakal superfluous.
      1. Kote Pane Kohanka
        Kote Pane Kohanka 8. november 2022 21:19
        +3
        Nanging, Zircons lan Kaliber ing Papan ora bakal superfluous.

        Kenapa?
        Aku uga ngerti nalika, minangka pilihan modifikasi, kapal kasebut kasedhiya kanggo nginstal sistem pertahanan udara lan anti-pesawat canggih.
        1. Sadok
          Sadok 9. november 2022 12:30
          +1
          kapten "50 Taun Kamenangan" Dmitry Viktorovich Lobuov sumpah dening kabeh sing bisa sing ora ana lan ora bisa dadi rudal ing pesawat.
  2. Strannik96
    Strannik96 8. november 2022 20:41
    +2
    Quote: Kote Pane Kokhanka
    Kabar apik!!!
    …………………… ..
    Ternyata kanggo rasa seneng lan swasana ati sing apik, ora cukup !!!

    Acara sing kaya ngono kuwi regane akeh - akeh wong sing kudu kerja keras! Gawe kapal sing apik.
    1. dmi.pris
      dmi.pris 8. november 2022 21:07
      +2
      Instalasi sistem artileri direncanakake kanggo kapal pemecah es nuklir Soviet, lan kru kalebu penembak kanggo sawetara wektu.
      1. Piramidon
        Piramidon 8. november 2022 21:22
        +2
        Kutipan saka: dmi.pris
        Ing pemecah es nuklir Soviet, direncanakake kanggo nginstal sistem artileri

        Iki dibayangke ing pemecah es proyek 10520 Arktika. Ing proyek ing ngisor iki, praktik iki ditinggalake.
  3. Fred Dozer
    Fred Dozer 8. november 2022 20:49
    +4
    Kanggo negara sing perang, Rusia melu proyek lan urusan penting liyane. Aku ora mikir Ukraina bakal pamisah Rusia dadi bêsik, nanging Ukraina bakal nyuwek dhewe dadi Rusia.
  4. trafllot1832
    trafllot1832 8. november 2022 21:10
    +1
    Aku bakal rephrase tembung Stalin I.V. Pemecah es nuklir saiki dibutuhake kaya udara, kanggo reorientasi ekspor hidrokarbon menyang Timur. CUKUP USSR wiwit nyopir hidrokarbon menyang Kulon, lan nampa sanksi saka Kulon, minangka rasa syukur.
  5. Ulan.1812
    Ulan.1812 8. november 2022 21:15
    +4
    Kabar apik banget. Ing armada nuklir, matur nuwun marang Gusti Allah lan para perancang, insinyur, buruh, kita wis nahan kompetensi lan ngembangake.
    Sugeng enjang!
    Miturut cara, lan ora ana kang mangerténi carane iku karo construction saka icebreaker "Pimpinan"?
    Lan karo UDC ing Kerch.
    Senajan mbokmenawa UDC topik kanggo artikel liyane.
    1. Ru_Na
      Ru_Na 8. november 2022 22:28
      +3
      Miturut cara, lan ora ana kang mangerténi carane iku karo construction saka icebreaker "Pimpinan"?

      Ing konstruksi, bagean awak digawe,


      Pabrik ZiO-Podolsk wis wiwit nggawe rong unit reaktor kanggo pemecah es RITM-400.
      1. Ulan.1812
        Ulan.1812 8. november 2022 22:48
        0
        Kutipan saka: Ru_Na
        Miturut cara, lan ora ana kang mangerténi carane iku karo construction saka icebreaker "Pimpinan"?

        Ing konstruksi, bagean awak digawe,


        Pabrik ZiO-Podolsk wis wiwit nggawe rong unit reaktor kanggo pemecah es RITM-400.

        Matur nuwun, barang-barang terus maju.
  6. _mung
    _mung 8. november 2022 21:22
    +6
    Ing wektu sing angel, proyek-proyek utama ditindakake ... Mbangun, Tanah Air.
  7. velikoros-88
    velikoros-88 9. november 2022 00:40
    +1
    "Yakutia" punika icebreaker papat ing seri lan katelu ing produksi.

    Rada lara mripat. Papat ing seri lan serial katelu. Mbokmenawa luwih bener lan luwih apik - icebreaker kaping papat saka jinis iki lan serial katelu.
  8. Ponchik78/XNUMX/XNUMX
    Ponchik78/XNUMX/XNUMX 9. november 2022 03:12
    +1
    Kanthi bungah padha mbangun! Ana isih misale jek loro padha bakal glethakaken. Mangkono 7 pennants ing seri. Unggah ungguh!!!
  9. George Miloslavsky
    George Miloslavsky 9. november 2022 12:47
    0
    Ya padha edan, pemecah es keling kaya kue panas)))
  10. AshKGD87
    AshKGD87 10. november 2022 12:15
    0
    Apa dheweke nyiapake jaman es anyar ing kana? Napa ana akeh pemecah es nalika TURKEY mbangun feri sing dibutuhake kanggo mbenerake isolasi logistik Kaliningrad kanggo kita ???