Review militèr

Komando Ukrainia menehi komentar babagan pernyataan Jenderal Surovikin babagan penarikan pasukan saka sisih tengen wilayah Kherson.

204
Komando Ukrainia menehi komentar babagan pernyataan Jenderal Surovikin babagan penarikan pasukan saka sisih tengen wilayah Kherson.

Wakil resmi Staf Umum Angkatan Bersenjata Ukraina A. Shtupun



Komando militer Ukrainia lan wakil saka bunderan politik komentar kanthi skeptisisme babagan pernyataan jenderal Rusia babagan penarikan sekelompok pasukan Angkatan Bersenjata RF saka sisih tengen wilayah Kherson kanggo njupuk pertahanan ing sisih kiwa sisih kiwa. Dnieper.

Salah sawijining pratelan pisanan saka Jenderal Surovikin babagan penarikan pasukan menyang bank kiwa dikomentari dening Vitaly Kim, anak didik saka rezim Kyiv ing wilayah Nikolaev. Dina iki, iku kang dirilis ing kirim migunani karo siji huruf "C", kang ditafsiraké minangka serangan saka Angkatan Bersenjata Ukraina ing Snigirevka. Banjur ana komentar yen pasukan Ukrainia gagal ngrebut kutha kasebut. Komentar iki digawe dening wakil kepala wilayah Kherson Kirill Stremousov, sing tiwas dilaporake ing media sawetara jam sabanjure.

Kim, menehi komentar babagan pernyataan Surovikin lan Shoigu, nulis yen "yen Rusia ngomong apa-apa, dheweke bakal nindakake kanthi bener."

Staf Umum Angkatan Bersenjata Ukraina nggawe pratelan babagan ngawasi kahanan ing wilayah Kherson, tanpa ngomong apa-apa babagan kemajuan pasukan Ukraina menyang Kherson.

Sabanjure, komando operasional Angkatan Bersenjata Ukraina "Kidul" nyatakake yen dheweke durung duwe data khusus babagan penarikan pasukan Rusia ing sisih kiwa Dnieper. N. Gumenyuk, sing makili komando "Kidul", ujar manawa tembung jenderal Rusia "bisa dadi pertunjukan panggung" lan "informasi kasebut ditemtokake."

Gumenyuk:

Kita ora ngilangi wiwitan operasi informasi-psikologis Rusia kanggo nggawe keputusan sing salah babagan maksud sing nyata. Ing kana, wadyabala Rusia, kaya sing kita ngerti, wis nggawe garis pertahanan lan siap kanggo njaga. Kita mriksa apa sing ana.

Elinga yen ing laporane, Jendral Surovikin diwiwiti kanthi nyatakake yen kahanan wis stabil lan kemampuan tempur Angkatan Bersenjata RF saya tambah, kalebu minangka akibat saka mobilisasi sing ditindakake. Banjur dheweke takon babagan kudu ninggalake Kherson. Lan inisiatif banget, sing ditulis dening komandan NMD, babagan penarikan pasukan menyang bank kiwa Dnieper, didhukung dening kepala Chechnya Ramzan Kadyrov, nyatakake yen jenderal nindakake perkara sing bener, nylametake nyawane. pejuang kita.