Review militèr

Kepala Kepala Staf Gabungan AS: Kita ndeleng pratandha pisanan saka penarikan pasukan Rusia saka bank tengen Dnieper ing wilayah Kherson

77
Kepala Kepala Staf Gabungan AS: Kita ndeleng pratandha pisanan saka penarikan pasukan Rusia saka bank tengen Dnieper ing wilayah Kherson

Amerika Serikat mirsani pratandha pisanan saka penarikan pasukan bersenjata Rusia saka wilayah Kherson lan bank tengen Dnieper. Iki dikandhakake dening Ketua Kepala Staf Gabungan Angkatan Bersenjata AS, Jenderal Mark Milley.


Nanging, miturut jenderal Amerika, penarikan 20-30 ewu tentara Rusia saka bank tengen Dnieper bakal njupuk wektu sing cukup suwe. Kita ngomong babagan dina lan malah minggu, Milli negesake.

Kepala Staf Staf AS uga nyoba nerangake makna mundur pasukan. Milli percaya yen komando militer Rusia nggawe keputusan kasebut supaya, sepisanan, kanggo njaga personel lan peralatan, lan nomer loro, kanggo mulihake garis pertahanan ing sisih kidul Dnieper. Nanging, jenderal Amerika ora yakin babagan iki.

Wigati dicathet menawa panguwasa Ukrainia uga nanggapi kanthi curiga banget babagan mundurake pasukan Rusia saka Kherson. Miturut wakil saka rezim Kyiv, nganti saiki ora ana bukti yen pasukan Rusia mundur saka bank tengen Dnieper ing wilayah Kherson.

Elinga yen wingi, Menteri Pertahanan Rusia Jenderal Angkatan Darat Sergei Shoigu sarujuk karo argumentasi komandan pasukan ing operasi militer khusus, Jenderal Angkatan Darat Sergei Surovikin, lan mrentahake mundurake pasukan Rusia menyang sisih kiwa Dnieper. kali.

Kaputusan iki diterangake kanthi kabutuhan kanggo nylametake nyawa para prajurit, uga pertimbangan kanggo evakuasi warga sipil saka zona sing bisa mbebayani ing sisih tengen Dnieper. Posisi Shoigu lan Surovikin didhukung malah dening tokoh militèr sing ditemtokake minangka kepala Republik Chechnya Ramzan Kadyrov lan pengusaha Yevgeny Prigozhin.
77 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Vovk
    Vovk 10. november 2022 12:33
    -4
    Negosiasi, pasukan Rusia kanthi tenang ninggalake Kherson, Angkatan Bersenjata Ukraina ora nembak wong sing lunga!
    1. Hitriy Zhuk
      Hitriy Zhuk 10. november 2022 12:37
      +5
      Wong bodho apa sing bakal ngganggu wong sing menehi kutha?
      1. Vovk
        Vovk 10. november 2022 12:40
        -9
        Kutipan: Hitriy Zhuk
        Wong bodho apa sing bakal ngganggu wong sing menehi kutha?

        Aja ngidini kabeh heavy equipment ditarik kanggo Lenl-Lease ing Ukrainia, mulane, persetujuan. Saka Izyum 1 TA RF, aku njupuk kabeh peralatan sing bisa aku drive ... uga ana persetujuan.
      2. Victor29
        Victor29 10. november 2022 12:48
        +3
        Kutipan: Hitriy Zhuk
        Wong bodho apa sing bakal ngganggu wong sing menehi kutha?

        Lan kenging menapa dene bangsawan ingkang kados makaten punika dhateng mengsah panjenengan?
        Kanggo shred accumulations cedhak nyebrang lan ora kanggo advance nang endi wae cedhak Chernobaevka, cepet utawa mengko, nanging saka Chernobaevka padha bakal digambar kanggo nyebrang, apa karusakan ana kanggo wong-wong sing shelling ing ngungsi?
        1. Hitriy Zhuk
          Hitriy Zhuk 10. november 2022 12:52
          -1
          Dheweke bakal mandheg lunga.
          Banjur sampeyan ora kudu kesed manggoni apa sing isih ana, nanging kanggo badai.
          1. Victor29
            Victor29 10. november 2022 13:35
            +2
            Kutipan: Hitriy Zhuk
            Dheweke bakal mandheg lunga.

            Kita lunga amarga masalah pasokan, yen kita tetep mung karo apa sing kita duwe saiki, + kiriman cilik ing musim dingin sing ora bakal luwih dhisik tinimbang konsumsi peralatan, amunisi, bahan bakar, lsp.
            1. Hitriy Zhuk
              Hitriy Zhuk 10. november 2022 13:39
              +1
              Aku ora weruh dhewe, nanging wong-wong ngomong ing kono kali iku kaya segara jembar.
              Apa kapal selam kargo bisa digunakake?
              1. Victor29
                Victor29 10. november 2022 14:06
                +1
                Kutipan: Hitriy Zhuk
                Apa kapal selam kargo bisa digunakake?

                Ora, kapal selam mbutuhake bank sing curam kanthi wates ing ngisor, lan ing sisih ngisor Dnieper, paling ora saka sisih kiwa, mung ana rawa.
                1. Hitriy Zhuk
                  Hitriy Zhuk 10. november 2022 15:26
                  +1
                  Matur nuwun kanggo jawaban sing jelas lan ringkes.
      3. Sedoy
        Sedoy 10. november 2022 13:25
        +1
        kutha bakal diwènèhaké ing sembarang kasus, nanging shelling nyebrang diangkah iku paling kanggo dill ...
        ing cendhak, kesimpulan, tanpa kerugian gedhe, sampeyan ora kudu ngenteni ...
        1. Hitriy Zhuk
          Hitriy Zhuk 10. november 2022 13:35
          0
          Banjur ora ana gunane kanggo mundur.
          Anggere sampeyan bisa nyopir amunisi, peralatan, lan liya-liyane ANA, saka kono tentrem.
          Lan nyiapake deblockade.
          1. Sedoy
            Sedoy 11. november 2022 18:36
            0
            ora ana gunane kanggo njupuk metu.

            Mratelakake panemume, iki dudu pitakonan "perang" kabeh ...
            iku politik
            utawa persetujuan
            Kremlin mung ora narik perang iki kanthi ekonomi ...

            Surovikin: "Pilihan sing paling cocog yaiku ngatur pertahanan ing sadawane garis penghalang Kali Dnieper"
            Shoigu: "Terus mundurake pasukan nyabrang Kali Dnieper"

            "Expedient! Penylametan Kherson wis dadi inexpedient. Tujuan banget kanggo nyekel kutha wis mandhek kanggo cocog karo rega sing kudu mbayar kanggo iku. Rumus kuwi ditrapake ora mung kanggo Kherson, nanging kanggo kabeh subyek. kabeh." ©
    2. AAK
      AAK 10. november 2022 12:40
      -1
      Apa video dill karo peralatan sing ditinggalake dening pasukan Rusia ing wilayah Kherson wis ana ing Web, maneh "Izyum-Balakleysky" Maret? Kita nylametake wong - kita ninggalake peralatan menyang Bandera?
      1. bubalik
        bubalik 10. november 2022 12:49
        -1
        pesisir sawetara ewu unit peralatan lan senjata militèr.

        Yen padha dijupuk metu, banjur apa piranti? lan carane padha njaluk watara?
      2. Leontrotsky
        Leontrotsky 11. november 2022 15:10
        0
        Ana akeh sing kedadeyan ing jaring. Mungkin nembak iki dijupuk nalika ninggalake Izyum lan muara?
    3. wuh wuh
      wuh wuh 10. november 2022 12:41
      +5
      Dheweke digawa menyang tongkang lan feri, sing didorong dening kapal tunda.
      Kreteg lan nyebrang ponton rusak - mung yen sampeyan lunga mlaku utawa nganggo kendaraan entheng.
    4. Dalmatia
      Dalmatia 10. november 2022 12:49
      -3
      Kutipan saka Vovk
      Negosiasi, pasukan Rusia kanthi tenang ninggalake Kherson, Angkatan Bersenjata Ukraina ora nembak wong sing lunga!

      Sampeyan, kajaba saka tembung kontrak, sampeyan ngerti liyane?
      1. Vovk
        Vovk 10. november 2022 13:22
        +1
        Kutipan: Dalmatia
        Sampeyan, kajaba saka tembung kontrak, sampeyan ngerti liyane?

        Aku ngerti - "rencana licik", "leveling ngarep", "kita ora ninggalake dhewe", etc.
    5. Alexander Sharapov
      Alexander Sharapov 10. november 2022 13:21
      +4
      Dheweke ora mung mundur, nanging uga nglirwakake peralatan tanpa bledosan: 2 BMP-1, MLRS "Grad" lan 2 tank sing ditemokake dening Angkatan Bersenjata Ukraina ing ngarep Kherson.

      Ing bot umpan balik, dheweke ngandhakake gagasan ing ngisor iki:

      "Peralatan sing ditinggalake ora dirusak, amarga para komandhan wedi tanggung jawab kanggo awake dhewe: dheweke ujar manawa jenderal dhewe bakal ngukum dheweke saiki. Bodho ing tentara iki ditanggulangi kanthi tatanan sing gampang, nanging ora ana.

      Kita ora arep negesake manawa iki kedadeyan lan ora ana tatanan. Kita ora percaya yen pesenan pertempuran lan pesenan kanggo dhukungan tempur ora menehi resep barang sing jelas saka manual lan manual pertempuran.

      Nanging sing kudu ditindakake yaiku kabeh peralatan sing ditinggalake dening formasi Ukrainia bisa diikat menyang pejabat tartamtu kanthi netepake kepemilikan saben peralatan sing ditinggalake.

      Lan takon marang komandhan formasi kanggo kabeh peralatan iki. Pick munggah perang log. Nggawe investigasi normal. Lan ngatur flogging demonstrative. Wangsulan: Bab ingkang utama iku ora dileksanakake kanggo nuduhake lan unsubscribe saka ndhuwur, kanggo minggu nyuwek personel saka operasi pertempuran. Lan padha nindakake rajin.

      Ya, perang bakal ngilangi akeh. Nanging ngilangi peralatan sing ora ditambang kanthi sukarela minangka pidana.
      1. Victor29
        Victor29 10. november 2022 13:47
        0
        Kutipan: Alexander Sharapov
        Bodho iki ing tentara wis ditanggulangi dening urutan prasaja, nanging ora

        Muga-muga, nalika kita menehi tandha saka bank kiwa kanthi siaran ing TV, Surovikin lan Shoigu isih bakal nggawe kesimpulan lan menehi pesenan kasebut yen, miturut piagam, iki mbebayani kanggo komandan junior.
    6. Dmitrii
      Dmitrii 10. november 2022 13:44
      -1
      Ora suwe kita bakal ngerti, yen dheweke kanthi tenang ngidini dheweke lunga, banjur 110% saka persetujuan kasebut. Wong nulis yen wingi esuk ora ana wong ing pemukiman sing beda-beda, banjur ana jembatan sing njeblug. Kaya sing dakngerteni, dheweke wiwit obah ing wayah wengi saka jam 8 nganti 9.
    7. solar
      solar 10. november 2022 14:22
      0
      Sanalika ing kono akeh wadyabala, isih ana ing lapangan, ora bakal diganti. Nalika bagean ninggalake, pisanan kabeh, bagean saka piranti abot, ing wektu iki bakal ana serangan kanggo wong-wong sing wis akumulasi kanggo nyebrang.
  2. tukang cuci
    tukang cuci 10. november 2022 12:35
    0
    Aku nggawe prediksi - yen pasukan ing nyebrang ora duwe ngipi elek, sing, persetujuan lan siji mung bisa guess kang.


    Kaputusan iki diterangake kanthi kabutuhan kanggo nylametake nyawa para prajurit, uga pertimbangan kanggo evakuasi warga sipil saka zona sing mbebayani ing sisih tengen Dnieper.


    Hmm. Yen pasukan ditarik, kenapa zona kasebut bisa mbebayani?
    1. Kutipan Lavrov
      Kutipan Lavrov 10. november 2022 12:46
      +6
      Apa ora ana cara kanggo njaluk pemilihan awal presiden lan wakil kanggo akhir minggu sing bakal teka?
      Mung tanpa pilihan "elektronik" favorit. Aku mung pengin ngucapake rasa seneng marang tumindake panguwasa lan apa sing ditindakake.
      Lan ing wektu sing padha nerbitake dhaptar sanak-sedulure lanang (kanthi cara kasebut, nganti lan kalebu ponakan) kanthi tandha tugas militer.
      1. Leontrotsky
        Leontrotsky 11. november 2022 15:13
        0
        Saget. Lan kenapa tanpa elektronik? Deleng carane misuwur dheweke milih ing Amerika)) luwih elek? Lan yen sampeyan pengin nyatakake, mlebu dadi sukarelawan lan menyang Kueva. Dadi sampeyan bakal ngandhani kabeh marang Volodya Zelensky.
        1. Kutipan Lavrov
          Kutipan Lavrov 11. november 2022 19:49
          0
          Aku ora ngelingi yen kita bakal ngalih menyang "sampeyan". Nanging, ketoke, iki mung masalah pendidikan lan budaya.
          Aku menehi pirang-pirang taun kanggo dinas militer lan saiki, sawise nampa panggilan, aku ora mlayu ndhelik. Mula, ora prelu dakcritakake ing kene apa lan kepiye carane.
          Lan babagan voting elektronik - sing nalika ing Amerika bakal menehi asil edan kaya saiki (nalika, miturut asil voting ing wong, wakil saka united Rusia ilang massal, lan banjur, sawise 4 jam, e- sistem voting ing Moskow "digantung", asil pungkasan karo elektronik dadi 20% beda karo sing adhep-adhepan ... wah, iki konyol. Nalika kita duwe pengadilan, CEC bakal kerja kanthi cara sing padha. kaya ing Amerika Serikat, banjur kita bisa ngomong babagan apa wae ... nanging saiki, goleki contone, presenter TV Yevgeny Popov kapilih - kepiye asil pemungutan suara ing stasiun polling diganti, sawise "beku" elektronik , lan mung banjur ngomong.
          Lan ora masalah kanggo kula apa wae ing AS, sing penting kanggo aku kepiye carane karo kita, lan iki dudu pitakonan kanggo Zelensky ...
    2. vitvit123
      vitvit123 10. november 2022 12:59
      +2
      Persetujuan kasebut ora jelas, nanging kita ana ing posisi pasif ... yen ora ana persetujuan, banjur nalika mundur kanggo ngalahake mungsuh, keputusan sing paling bener, utamane nalika nyebrang.. pokoke kalah banget karo mungsuh sing duwe informasi, kekuatan angka lan sawetara jinis gaman, utamane chimera sing kondhang, sing isih durung bisa ngalahake siji ...
      1. tukang cuci
        tukang cuci 10. november 2022 13:11
        -3
        Kutipan saka vitvit123
        nalika mundur kanggo ngalahake mungsuh, kaputusan tengen, utamané ing nyebrang


        Nang endi wae ing artikel liyane, aku wis nulis yen sampeyan tekan ing nyebrang, ana kemungkinan gedhe yen pasukan bakal tetep ana ing kutha, ujar manawa ora bisa nyabrang. Lan banjur Ukraina nemu perang kutha, lan bakal dadi gilingan daging neraka kanggo loro-lorone.
        Lan ing wektu sing padha, aku setuju yen ora kena nyebrang nalika pasukan ana ing posisi sing paling rawan tegese ngeculake klompok sing kuat.
        1. solar
          solar 10. november 2022 14:26
          +3
          logis, serangan kudu nalika bagéan saka pasukan wis nyabrang lan klompok bakal weakened, ninggalake panggonan lan logistics bakal kaganggu.
        2. vitvit123
          vitvit123 10. november 2022 14:36
          +1
          Aku maca komentar sampeyan .. kabeh padha, miturut pendapatku, nyebrang minangka papan sing paling rawan ...
          Yen sampeyan adaptasi karo logika sampeyan, sampeyan bisa ngeculake setengah saka klompok kasebut, lan numpes sing nyebrang pungkasan .. lan kutha kasebut utuh lan mungsuh dirusak kanthi sopan. , nanging padha ora ngipi elek, supaya iku persetujuan!
          1. tukang cuci
            tukang cuci 10. november 2022 14:44
            -4
            Kutipan saka solar
            logis, serangan kudu nalika bagéan saka pasukan wis nyabrang lan klompok bakal weakened, ninggalake panggonan lan logistics bakal kaganggu.


            Kutipan saka vitvit123

            sampeyan bisa ngeculake setengah saka grup, lan numpes nyebrang pungkasan


            Iki minangka asil sing paling saya kuwatir, amarga iki minangka solusi sing paling jelas. Pencet pisanan - liyane bakal dadi kutha, sanajan ana masalah pasokan, nanging ora bakal mati ing prau ing antarane Dnieper kaya wedhus ing omah jagal, nanging bakal ngedol nyawane kanthi rega sing luwih dhuwur.

            Dadi Angkatan Bersenjata Ukraina saiki bakal alon-alon lan lancar nyusup menyang kutha, menehi kesan serangan sing ora bisa diendhani, supaya Angkatan Bersenjata Rusia bakal dimuat menyang feri kanthi cepet, lan nalika intelijen ujar "iki sing pungkasan" - bakal nyerang ing pinggir lan kali.
            1. vitvit123
              vitvit123 10. november 2022 16:27
              +1
              Lha apa sing bisa dakkandhakake, kita bakal weruh .. yen ora, mesthine tegese ana persetujuan lan aku bali menyang komentar pisanan..
  3. Murmur 55
    Murmur 55 10. november 2022 12:36
    +6
    Dhuh Ibu, saupami sedina ngijinaken basa saru ta?! Lan aku ora pengin komentar, sawetara emosi lan kutukan.
    1. yuriy55
      yuriy55 10. november 2022 12:40
      +1
      Kutipan: Murmur 55
      Lan aku ora pengin komentar, sawetara emosi lan kutukan.

      Nduwe kemampuan? Apa sampeyan bisa mbaleni?

      1. Murmur 55
        Murmur 55 10. november 2022 12:47
        +1
        yuriy55 hi, jujur, lucu, lucu, ora krasa diulangi apa? Cawing gagak? Utawa mbukak cangkeme tanpa tembung? Regrouping iki nggawe aku edan, ora ngguyu, aja nesu.
        1. tihonmarine
          tihonmarine 10. november 2022 12:54
          0
          Kutipan: Murmur 55
          Cawing gagak? Utawa mbukak cangkeme tanpa tembung?

          Mat kudu ayu, jus lan banter supaya bisa tekan wong, nanging ora nyinggung. Mat tanpa tembung sing roses liwat topeng gas kanggo sniff.
          (mariman lawas)..
        2. yuriy55
          yuriy55 10. november 2022 12:57
          0
          Kutipan: Murmur 55
          Regrouping iki nggawe aku edan, ora ngguyu, aja nesu.

          Jujur, rasane padha...
          Ngguyu tenan ora pantes kene ... Wiwit Februari, aku wis nyoba kanggo golek soko sing bakal mbecikake mung kuwi pamindhahan saka NWO ... Dadi aku ketemu ... Konfirmasi pemanggih ...
  4. Hitriy Zhuk
    Hitriy Zhuk 10. november 2022 12:36
    +2
    kanggo mulihake garis pertahanan kidul Dnieper

    Kenapa mobs banjur?
    1. Murmur 55
      Murmur 55 10. november 2022 12:40
      0
      Hitriy Zhuk hi, kita bakal weruh. Teks komentar sampeyan.
  5. Deso
    Deso 10. november 2022 12:39
    -2
    Miturut wakil saka rezim Kyiv, durung ana bukti
    Sampeyan bisa uga mikir padha ndeleng soko ana. Saiki pemilik bakal ngomong yen dheweke wis wiwit njupuk, banjur peternak babi bakal "ndeleng" iki.
  6. Lech saka Android.
    Lech saka Android. 10. november 2022 12:40
    +9
    Yen, sawise mundur total pasukan kita, rembugan politik antarane Kremlin lan rezim Ukronazi ing Kyiv wiwit ing syarat-syarat Nazi, aku bakal nimbang iki minangka ngiyanati lan ngiyanati saka pimpinan ndhuwur negara, lan ing kahanan ora bakal ndhukung. pemerintah iki.
    Sawise kita ngliwati iki lan rampung banget kanggo negara kita.
    1. tukang cuci
      tukang cuci 10. november 2022 12:44
      -1
      Quote: Lech saka Android.
      Yen, sawise mundur total pasukan kita, rembugan politik antarane Kremlin lan rezim Ukronazi ing Kyiv wiwit ing syarat-syarat Nazi, aku bakal nimbang iki minangka ngiyanati lan ngiyanati saka pimpinan ndhuwur negara, lan ing kahanan ora bakal ndhukung. pemerintah iki.
      Sawise kita ngliwati iki lan rampung banget kanggo negara kita.



      Kamentrian Luar Negeri ujar manawa Moskow ora duwe syarat kanggo negosiasi karo Kyiv

      "Ora ana prasyarat ing pihak kita, kajaba kanggo kondisi utama: kanggo Ukraina nuduhake niat apik," ujare wakil menteri luar negeri.

      Rincian liyane ing RBC:
      https://www.rbc.ru/rbcfreenews/636a344a9a79474492e4d0e2
    2. AshKGD87
      AshKGD87 10. november 2022 12:47
      +6
      Kanca, sampeyan kudu ngerti babagan iki ing taun 2015 sawise kesimpulan konspirasi Minsk lan mateni ALL patriot Rusia ideologis sing ora bisa ditindakake!
    3. Murmur 55
      Murmur 55 10. november 2022 12:51
      +2
      Lyokha saka Android hi, lan? Apa sing bakal sampeyan tindakake yen iki kedadeyan? Aku ora nggodha utawa nggodha, mung iku, kaya wong akeh, iku ala ing ati, nanging apa sampeyan bisa nindakake. Dheweke pengin adol gas kanthi rega sing luwih dhuwur wiwit 1 Desember kanthi 8,5% kanggo kabeh konsumen, ayo ngguyu Eropa.
      1. Lech saka Android.
        Lech saka Android. 10. november 2022 13:14
        0
        Dhewe aku ora bisa nindakake apa-apa ... nanging mayuta-yuta kaya aku bisa nindakake
    4. Kronos
      Kronos 10. november 2022 12:55
      +2
      Wis suwe, yen ora, kok padha budhal?
      1. Rikochet
        Rikochet 10. november 2022 13:23
        -1
        Sing bener, Abramovich aturan. PBB mlebu Kherson sawise nampa konfirmasi keamanan.
    5. pinter bokong_
      pinter bokong_ 10. november 2022 13:01
      -1
      Aku bakal ujar manawa cukup yen sampeyan ngumumake kanthi tepat tanggal lan wektu wiwitan operasi khusus sadurunge 24 Februari, negesake kabutuhan lan menehi rencana tumindak tartamtu.
      Nanging ana sing ngandhani yen nganti 24 Februari sampeyan mbaleni tembung Channel One babagan "invasi mitos tentara Rusia ing sumur Ukrainia")))
  7. kor1vet1974
    kor1vet1974 10. november 2022 12:40
    +1
    Kepala Staf Staf AS uga nyoba nerangake makna mundur pasukan.
    Nanging, jenderal Amerika ora yakin babagan iki.
    "Kurator" ora ngerti apa sing kedadeyan.
  8. Tank destroyerSU-100
    Tank destroyerSU-100 10. november 2022 12:41
    +4
    Kutipan: Hitriy Zhuk
    kanggo mulihake garis pertahanan kidul Dnieper

    Kenapa mobs banjur?

    Banjur mobs bakal ditinggal mati heroik nalika nyabrang Dnieper. Inggih, yen kita ngatur ora nindakake liyane "regrouping" kanggo Rostov.
  9. Komentar wis dibusak.
    1. Komentar wis dibusak.
      1. Komentar wis dibusak.
  10. Tank destroyerSU-100
    Tank destroyerSU-100 10. november 2022 12:43
    +7
    Lan Stremousov, IMHO, dibusak amarga saka posisi, lan misale jek kula sing iki ora Ukro-Reich.
  11. paul3390
    paul3390 10. november 2022 12:44
    +7
    kanggo mulihake garis pertahanan kidul Dnieper

    Iki tegese mung siji - sampeyan bisa lali babagan Odessa lan Nikolaev. Iku prakteke mokal kanggo nglintasi Dnieper maneh ing ngisor, karo ukrovermacht entrenched ing sisih liyane. Mula, Bandera Tsegabonia bakal tetep ana. Kanggo ngisi iku bisa mung dening depriving saka akses menyang segara. Ana siji liyane sing ora nyenengake - saiki kita ora bisa menehi pitulung marang Pridnestrovie ing prinsip. Iki tegese ing mangsa cedhak bakal miwiti numpes .. Rampung game, ahli strategi gedhe ..
    1. rotkiv04
      rotkiv04 10. november 2022 12:52
      +5

      Transnistria, kita saiki ora bisa ing asas. Iki tegese ing mangsa cedhak bakal miwiti numpes .. Rampung game, ahli strategi gedhe ..

      ahli strategi durung mikir babagan iki, dheweke duwe memori kaya iwak akuarium
    2. Kronos
      Kronos 10. november 2022 12:56
      +2
      Sampeyan bisa lali babagan kasebut ing wulan April kanthi mundur pisanan.
  12. Komentar wis dibusak.
  13. Tagan
    Tagan 10. november 2022 12:45
    -5
    Kutipan saka Vovk
    Negosiasi, pasukan Rusia kanthi tenang ninggalake Kherson, Angkatan Bersenjata Ukraina ora nembak wong sing lunga!

    Lha, takon badut apa kedaden, kok Angkatan Bersenjata Ukraina ora wani nembak ing pasukan Rusia.
    1. Vovk
      Vovk 10. november 2022 13:01
      +2
      Kutipan saka Tagan
      Lha, takon badut apa kedaden, kok Angkatan Bersenjata Ukraina ora wani nembak ing pasukan Rusia.

      Durung dingerteni sapa sejatine "badut" saiki ... Yagene Angkatan Bersenjata Ukraina ora nembak pasukan "wani mundur" saka Federasi Rusia? - Rembugan + Angkatan Bersenjata Ukraina mung isih ora pracaya marang rasa seneng + Angkatan Bersenjata Ukraina mikir yen iki minangka "rencana penyergapan licik" saka pasukan Rusia.
      1. Rikochet
        Rikochet 10. november 2022 13:32
        -1
        Yagene dheweke ora percaya sawise Kyiv-Kharkov - kesepakatan gandum - dheweke entuk tujuane.
  14. yuliatreb
    yuliatreb 10. november 2022 12:46
    +4
    Tentara Rusia ninggalake Kherson lan kabeh sisih tengen wilayah kasebut

    Wingi ana artikel ing situs, dina iki komentar wis dipatèni, administrasi situs dadi liyane lan liyane politisi saben taun lan siji nemu perasaan sing padha kabeh anggota saka "Edros". Ing kene, para anggota forum kasebut kanthi jelas nyatakake posisi babagan masalah iki, meh padha, iki wis suwe ora diamati. Apa jenis dermocracy kita duwe ing negara, iki uga ing situs.
    1. Kutipan Lavrov
      Kutipan Lavrov 10. november 2022 13:11
      +3
      Apa karo administrasi situs?
      Apa sampeyan ngerti kenapa dheweke nindakake iki?
      Nalika aku nulis pirang-pirang wulan kepungkur - aja bungah amarga kasunyatan manawa media sing ora kita senengi ditutup lan isih urip, amarga bakal kaya ing kutipan kasebut (makna cedhak) - "nalika dheweke teka kanggo aku, ora ana siji kiwa sing bisa bantuan kula! - kabeh wong ing wektu iku mung dituduh ndhukung kolom kaping lima, lan liya-liyane.
      Lan saiki kita kepingin weruh kenapa komentar dipateni, lan kenapa dheweke wedi nulis kanthi terang babagan akeh perkara, takon ...
      - Ya, amarga kita dhewe mbantu teka iki.
      1. yuliatreb
        yuliatreb 10. november 2022 15:43
        +1
        Mesthi, ana pangerten apa sing kedadeyan, aku uga ngerti banget babagan kemampuan layanan khusus kita, macem-macem departemen "K", lan liya-liyane, kita ora bakal dhaptar, ide awal saka pangembang situs. "bebener lair ing perselisihan" wis ilang maknane, aku maca komentar sampeyan lan aku ngerti posisi sampeyan ing kabeh. Inggih, pambusakan komentar lan artikel, mesthi, bisa diterangake kanthi tembung liya, aku ora bakal ngarani.
  15. sirah
    sirah 10. november 2022 12:50
    -2
    Miturut wakil saka rezim Kyiv, nganti saiki ora ana bukti yen pasukan Rusia mundur saka bank tengen Dnieper ing wilayah Kherson.....
    Nanging ora bakal, penarikan pasukan ditindakake miturut rencana tartamtu, unit tutup, unit keamanan tempur kerja ... kosok balene....nalika arep nyabrang, dheweke nampa penolakan sing pantes, dalan ditambang, penyergapan diatur ... kaya mangkono, mungsuh ora duwe kesempatan maju kanthi bebas, dheweke mung mlebu ing ngendi wae. awake dhewe mundur saka. Kajaba iku, dheweke terus-terusan ngalami macem-macem kejutan, mula, terus terang, dheweke rada wedi maju.
  16. Jean Baptiste
    Jean Baptiste 10. november 2022 12:50
    0
    Saiki acara bakal berkembang kanthi rong cara, kita kudu kumpul, ngrusak kreteg lan ngresiki sisih kiwa. Yen ora ana sing isih ana (lan prasyarat katon), sampeyan kudu mindhah Ukraina adoh saka wates, njagong ing pertahanan jero lan numpes ekonomi Krajina ..... Utawa Khasovyurt
  17. Corona tanpa virus
    Corona tanpa virus 10. november 2022 12:57
    +2
    Kutipan: Kutipan Lavrov
    Apa ora ana cara kanggo njaluk pemilihan awal presiden lan wakil kanggo akhir minggu sing bakal teka?
    Mung tanpa voting "elektronik" favorit. Aku mung pengin ngucapake rasa seneng marang tumindake panguwasa lan apa sing ditindakake.
    Lan ing wektu sing padha nerbitake dhaptar sanak-sedulure lanang (kanthi cara kasebut, nganti lan kalebu ponakan) kanthi tandha tugas militer.

    Aku bakal mangsuli kutipan sampeyan kanthi kutipan saka lelucon:
    Mesthi, dheweke bakal mangan apa wae, nanging sapa sing bakal menehi !!!

    keprungu
  18. Bayun
    Bayun 10. november 2022 12:59
    +1
    Katon yen sing duwe "paspor asing" lan "sederek ing luar negeri" ngalahake "patriot krasan" ing pamrentah Rusia.
    1. UAZ 452
      UAZ 452 10. november 2022 21:03
      0
      Lan ana sing ora duwe sedulur, akun lan properti ing luar negeri? Tanpa kewarganegaraan kapindho, bisa uga ana wong.
  19. karton
    karton 10. november 2022 13:01
    +1
    We are withdrawing pasukan, kreteg ing Zaporozhye lan Dnepropetrovsk, mesthi, ora ana sing bombing, kang tegese pasukan dirilis bakal dikirim sadurunge kita, menyang sektor liyane saka ngarep, kabeh iku sarwa minangka tansah.
    1. minyak bahan bakar
      minyak bahan bakar 10. november 2022 13:19
      +1
      Kanggo Donetsk lan Lugansk. Banjur kita regroup, ngatur kanggo mbangun maneh Marik lan kabeh bebarengan ing Taganrog. Inggih, ing "liberators" obah maju, mbokmenawa kanggo semenanjung Crimean.
    2. tunggal-n
      tunggal-n 10. november 2022 13:37
      0
      Mung miwiti kertu suoro voting ing topik: kang sektor ngarep bakal regrouping sabanjuré karo goal saka ..... uga, ana pilihan gedhe, sulih apa sing perlu dhewe.
      Aku wis mbukak tacos ing tawaran gandum. lan ternyata bener.
      Saiki aku nawakake pilihan ing ngisor iki:
      1. Zaporizhia ing sadawane reservoir supaya bisa ngisi maneh rute pinggir segara sanajan nganggo geni
      2. Methodical nuthuk metu saka warehouses lan nimbali udhara ing wilayah Kherson lan uncalan tengen Dnieper.
      3. Serangan ing sisih lor LPR
      4. Serangan ing Donetsk.
      5. Serangan ing wilayah Ugledar lan dissection pasukan dadi 2 bagean + shelling saka Segara Azov
      Aku milih 1 lan nyoba pilihan 2. Minangka paling produktif ing long term.. Iki bener bakal nguripake Crimea menyang wilayah dikepung. Pilihan liyane ora bakal menehi sukses ngelingke kuwi.
  20. Victor29
    Victor29 10. november 2022 13:04
    0
    Apa ana wong sing mikir babagan stasiun tenaga hidroelektrik Kakhovskaya, sing Angkatan Bersenjata Ukraina "bakal njeblug" lan "siji-sijine jaminan ora bakal diunekake yaiku supaya Angkatan Bersenjata Ukraina ngobong meriam. pembangkit listrik tenaga air."
    Nganggep "kasunyatan saiki" saka Maria Zakharova, aku duwe pitakonan kaya pirang-pirang HPP sing bakal diwenehake marang Ukraina:
    1) Pembangkit listrik tenaga air kanthi tanggul lemah ing sisih tengen ora bakal diwenehake, lan tanggul kasebut bakal digunakake minangka springboard kanggo ngemot pendekatan kanggo pambangunan bendungan kasebut.
    Saka minus pilihan iki, kanggo kabeh wektu NMD, ora ana jembatan siji ing pantai mungsuh sing ditahan dening kita, saka Kali Oskol anyar.
    2) Meneng kita menehi setengah saka bendungan hidroelektrik.
    3) Kita menehi kabeh bendungan, pilihan sing ora masuk akal, nanging ora ana sing bisa ditindakake yen, umpamane, Zelensky dumadakan nanggapi panjaluk M. Zakharova lan isih menehi "jaminan tertulis" babagan crita medeni sing disedhiyakake dening Jenderal. Staff Federasi Rusia lan surprise ditemokaké ing Ukraina, versi karo "ngrusak" saka stasiun pembangkit listrik tenaga air Kakhovskaya.

    Opsi endi sing paling mungkin?
    1. tunggal-n
      tunggal-n 10. november 2022 13:42
      +2
      kaping 3. Amarga kita jelas ora bakal nyerang, ora ana gunane ing bridgeheads. Dheweke ora bakal menehi jaminan. Mung kalah karo artileri. Bener, lan Angkatan Bersenjata Ukraina ora bakal ngrusak, iki ora ana gunane maneh. Kosok baline, dheweke bakal nguwuh-uwuh babagan orc jahat sing pengin nglelebke Kherson. Kita bakal paling kamungkinan bakal ilang. Lan Angkatan Bersenjata Ukraina bakal entuk nyebrang sing apik kanggo serangan luwih lanjut.
      1. Victor29
        Victor29 10. november 2022 14:00
        0
        Kutipan saka Single-n
        Bener, lan Angkatan Bersenjata Ukraina ora bakal ngrusak, iki ora ana gunane maneh.

        Saiki, apa gunane mbanjiri bank-bank ing mburi, sing ora ana trenches, depot amunisi, bahan bakar lan pelumas lan liya-liyane sing bisa nyepetake kemajuan Angkatan Bersenjata Ukraina utawa nyuda kerugian kanthi bantuan. perang ing bank tengen?
        1. tunggal-n
          tunggal-n 10. november 2022 14:07
          +1
          Pemusnahan lintasan sementara.
          Nanging iki luwih dadi alesan kanggo Angkatan Bersenjata RF. Malah yen tinimbang Dnieper ana kali lava, cukup bisa kanggo nyedhiyakake klompok 10-20 ewu wong kanthi udhara. Paling kamungkinan, MLRS lan artileri saka Angkatan Bersenjata Ukraina gouged kabeh lapangan warehouses lan titik sumber. Utawa dheweke nuduhake yen dheweke bisa nindakake kanthi gampang.
          Lan banyu sawise bledosan bendungan bakal ninggalake ing sawetara dina maksimum.
  21. Tagan
    Tagan 10. november 2022 13:17
    -3
    Kutipan saka Vovk

    Durung dingerteni sapa sejatine "badut" saiki ... Yagene Angkatan Bersenjata Ukraina ora nembak pasukan "wani mundur" saka Federasi Rusia? - Rembugan + Angkatan Bersenjata Ukraina mung isih ora pracaya marang rasa seneng + Angkatan Bersenjata Ukraina mikir yen iki minangka "rencana penyergapan licik" saka pasukan Rusia.

    Sampeyan lan tlapak sikil saka prajurit Rusia ora worth procrastinating ing prakara iki.
  22. Oleg Barchev
    Oleg Barchev 10. november 2022 13:38
    +2
    Metu saka Kherson lan bank tengen Dnieper punika dipeksa, kabutuhan sadar didikte dening kahanan. Operasi redeployment utawa mundur terorganisir minangka salah sawijining kegiatan sing paling angel kanggo unit militer. Sampeyan kudu nyiyapake garis pertahanan pertahanan, nginstal lapangan ranjau sing mblokir akses peralatan menyang mungsuh, pilih pejuang sing paling terlatih ing detasemen penghalang, nyedhiyakake amunisi lan peralatan. Mbusak peralatan abot saka garis ngarep lan evakuasi karo losses minimal (yen kaputusan digawe kanggo njupuk metu peralatan), ngeterake menyang bank kiwa Dnieper. Miturut macem-macem sumber, 3 divisi udhara kudu dievakuasi, ditambah karo artileri sing dipasang, pertahanan udara lan sawetara batalion tank. Yen keputusan digawe kanggo ninggalake cahya, ninggalake teknik kasebut, mula iki bakal dadi uwal. Kanthi mundur pasukan, kita ora melu ing confrontation dawa ing kahanan unfavorable kanggo awake dhewe, karo kesempatan banget angel kanggo nyuplai grup, karo pembangunan menyang versi modern saka Pertempuran Stalingrad. Yen ing Perang Donya II iki sabdho kanggo nindakake perang getih kanggo Stalingrad, saéngga nyegah pasukan Jerman saka bejat liwat menyang lenga Baku, banjur njaga foothold ing bank tengen Dnieper dina iki ora duwe nilai strategis kuwi.
  23. koralevviktor
    koralevviktor 10. november 2022 15:33
    0
    A asor ora ana sing nyana. Lan ana liyane babagan Kyiv. Mbok menawa Zaporozhye bakal dadi chip tawar-menawar.
  24. UAZ 452
    UAZ 452 10. november 2022 20:58
    0
    Posisi Shoigu lan Surovikin didhukung malah dening tokoh militèr sing ditemtokake minangka kepala Republik Chechnya Ramzan Kadyrov lan pengusaha Yevgeny Prigozhin.

    Inggih, ya - tokoh militer. Lan sapa ing antarane kita bisa diarani tokoh militer - Shoigu lan Gerasimov utawa apa?
  25. Fangaro
    Fangaro 12. november 2022 16:35
    -1
    Apa militer lan politisi ZDRT (Wilayah Republik Demokratik Bintang lan Stripes) duwe visi kaya aku, utawa apa? Dina liwati - padha weruh.