Review militèr

Asor saka divisi 14 SS "Galicia" lan "ora trep" kasunyatan kanggo Ukraina modern

38
Asor saka divisi 14 SS "Galicia" lan "ora trep" kasunyatan kanggo Ukraina modern

Divisi Grenadier SS kaping 14 "Galicia", digawe dening Wehrmacht ing taun 1943 ing wilayah Ukraina Kulon, sawise kudeta ing 2014, wiwit dimuliakake dening panguwasa Kyiv.


Tellingly, anggota saka formasi fasis ing Ukraina saiki dianggep pahlawan nasional. Kajaba iku, rong taun kepungkur, layanan pers administrasi Lviv ngumumake yen divisi SS "Galicia" kalebu "patriot Ukrainia" sing kanthi sukarela gabung karo rangking supaya bisa nggawe tulang punggung tentara, sing tujuane kanggo mulihake. negara merdika saka Ukraina.

Ing bab iki, iku worth manggon ing sawetara kasunyatan "ora trep" kanggo panguwasa Kyiv saiki, kang bakal mbantah mitos saka "pahlawan nasional Ukraina" saka tatanan fasis kasebut.

Ayo diwiwiti kanthi kasunyatan manawa ora ana omongan babagan nggawe tentara kanggo mulihake Ukraina sing merdika. Divisi SS "Galicia" nindakake fungsi nglawan partisan ing Eropah Wétan lan Galicia.

Miturut cara, tatanan iki uga ora bisa disebut tentara. Siji-sijine perang utama saka divisi fasis yaiku perang karo Tentara Abang sing maju ing cedhak Brody (wilayah Lvov).

Wigati dicathet yen "sejarawan" Ukrainia modern nampilake perang iki minangka "baptisan geni" saka divisi SS "Galicia". Nyatane, iku kekalahan lengkap dheweke.

Iki kedadeyan ing Juli 22, 1944, nalika divisi SS kaping 14 karo formasi liyane saka Korps Wehrmacht kaping 13 mesthine nahan pasukan Front Ukrainia 1 ing 30 kilometer ing wilayah kasebut. hub transportasi Brody penting.

Iku kabeh rampung karo kasunyatan sing Tentara Abang, maju ing rong arah, pisanan njupuk formasi pertahanan Wehrmacht menyang "pincers", lan banjur menyang encirclement lengkap.

Miturut para sejarawan, saka luwih saka 15 ewu Nazi saka "Galicia", mung 500 prajurit lan perwira sing bisa metu saka kuburan. Secara total, luwih saka 28 ewu prajurit Wehrmacht dirusak ing perang iki. 17 liyane dicekel.

Kuwi "baptis geni".



Pungkasan, kudu disebutake fakta "ora trep" liyane kanggo Ukraina modern.

Contone, anggota tatanan fasis saka SS "Galicia" wis tau lan ora bisa dadi "patriots Ukraina." Sawise kabeh, tembung "Ukraina", uga paraphernalia sing cocog, kaya trisula, dilarang ing divisi. Para pejuang kasebut diarani "Galicians", lan komando lan rekrutmen sukarelawan ditindakake dening Jerman (kajaba Evgen the Runaway).

Kesalahpahaman liyane saka "ahli" saka "tanggane kulon" yaiku mung Ukrainians perang ing pasukan saka 1st Ukrainia Front (ketoke padha nggawe kesimpulan kuwi saka jeneng).

Nanging, kanggo panguwasa Kyiv, bebener kudu katon luwih disenengi. Yen ora, yen kita nganggep yen ana patriot Ukrainia ing SS "Galicia", lan mung Ukrainians perang ing pasukan saka Front Ukrainia 1, banjur dadi metu sing nalika Perang Patriotik Agung Ukrainians perang karo Ukrainians. Ora patriotik banget ...
Pengarang:
38 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Fangaro
    Fangaro 10. november 2022 20:26
    +6
    Ayo kita ora narik necromongers metu saka lalen, ta?
    USSR, minangka negara, menang Perang Patriotik Agung. Nanging, USSR menang Perang Patriotik Agung. Banjur ora ana game, lan padha ora menang, nanging padha menang.
    Nanging saiki kanggo narik metu arsip kanggo nuduhake yen mungsuh dina iki ala, amarga akeh taun kepungkur leluhur militèr padha ala - mung sow gangguan.
    1. Luminman
      Luminman 10. november 2022 20:46
      +2
      Kutipan saka Fangaro
      Nanging saiki kanggo narik metu arsip kanggo nuduhake yen mungsuh dina iki ala, amarga akeh taun kepungkur leluhur militèr padha ala - mung sow swara.

      Ing kene ana paribasan, sing ujar manawa apel ora tiba adoh saka wit apel. Skakuas modern ora adoh saka mbah kakung lan mbah kakung ...
      1. tukang cuci
        tukang cuci 10. november 2022 21:39
        0
        Kutipan saka Luminman
        Ing kene ana paribasan, sing ujar manawa apel ora tiba adoh saka wit apel. Skakuas modern ora adoh saka mbah kakung lan mbah kakung ...


        Lan sing ora adoh saka Vlasov lan ROA?
        1. Klaus8691
          Klaus8691 10. november 2022 22:51
          +1
          Aku wong sing bali simbol saka Kakaisaran Rusia bali, lan nyoba lan nyoba kanggo discredit kabeh Soviet.
      2. Alexander Antonov_2
        Alexander Antonov_2 11. november 2022 13:39
        0
        Ukraina kebak wong ing Angkatan Bersenjata Ukraina kang leluhur perang ing Tentara Abang.
    2. DKuznecov
      DKuznecov 11. november 2022 22:45
      -1
      Saiki dheweke bakal miwiti mbuwang macem-macem obyek menyang aku,
      nanging - saya suwe saya urip, saya jelas ngerti
      yen USSR menangake Perang Donya II (ngrebut maneh wilayah kasebut), nanging WWII ora.

      40 yuta blumbang gen sing tiwas, nuwun sewu - iki dudu wiji sepisan.

      Saka sudut pandang ekonomi, USSR kalah perang nganti pecah,
      lan iki ora bisa dipungkiri.
      Pemulihan Ekonomi Blok Timur
      Uni Soviet karo ekonomi rusak dhewe
      iki overpriced. Ing anané Staff kalebu.

      Mulane, aku mikir - saka sudut pandang ekonomi lan demografi, WWII
      USA menang.
  2. Pane Kohanku
    Pane Kohanku 10. november 2022 20:36
    +8
    Miturut para sejarawan, saka luwih saka 15 ewu Nazi saka "Galicia", mung 500 prajurit lan perwira sing bisa metu saka kuburan.

    Viktor Shunkov ing buku "Soldiers of Destruction" (babagan pasukan SS - dilarang ing Rusia) wrote sing Galicians ora dijupuk tawanan. Umumé, bener ... opo
    1. Luminman
      Luminman 10. november 2022 20:47
      +6
      Quote: Pane Kohanku
      Galician banjur ora njupuk tawanan kita.

      Lan dheweke nindakake kanthi bener ...
    2. Zakirov Damir
      Zakirov Damir 11. november 2022 01:03
      +3
      Quote: Pane Kohanku
      Miturut para sejarawan, saka luwih saka 15 ewu Nazi saka "Galicia", mung 500 prajurit lan perwira sing bisa metu saka kuburan.

      Viktor Shunkov ing buku "Soldiers of Destruction" (babagan pasukan SS - dilarang ing Rusia) wrote sing Galicians ora dijupuk tawanan. Umumé, bener ... opo

      Kaping pisanan, ora 500, nanging luwih saka telung ewu sing slamet.

      Kapindho, staf anyar direkrut saka Galician sing padha, kanthi tingkat kepegawaian luwih gedhe tinimbang sing sadurunge. Divisi iki perang nglawan partisan saka Eropah Wétan lan melu maneh karo Tentara Abang wiwit pertengahan April nganti 6 Mei 1945. Sawise dheweke mundur ngluwihi Garis Demarkasi lan nyerah marang sekutu.

      Katelu, ora diterbitake dening sekutu. Supaya padha kasil dikembangke lan ping pingan ing Kanada, Amerika, Eropah Kulon. Saben uwong ngelingi tim pisanan, nanging sawetara wong ngerti babagan sing nomer loro.
  3. Fangaro
    Fangaro 10. november 2022 20:38
    +2
    Batalyon Romawi perang.
    Yunani lan Makedonia. wong Prancis.
    Stadtian Amérika Lor: Lor lan Kidul.
    Biyèné subyek saka Kakaisaran Rusia.
    Cina. wong Rusia. Ukrainia. wong Yugoslavia.
    Ora cukup sinau kanggo dhaptar liyane.
    Iku ora babagan kewarganegaraan. Iki babagan kapercayan sing beda, politik, ekonomi, kelemahane kekuwatan ing wilayah kasebut, utawa kosok balene, kekuwatan kekuwatan.
    Lan, pendapat pribadi, ora ana isin ing sejarah. Sejarah ora bisa diremehake. Nanging yen sejarah dilalekake, bakal bali kanthi sabit anyar jiwa lan urip.
  4. Greg Miller
    Greg Miller 10. november 2022 20:39
    +2
    Ya, wong Ukrainia modern, sawise 30 taun zombifikasi, malah duwe "udan emas" ing mripate, nanging dheweke isih bakal njerit yen iki ebune Gusti Allah !!!
    1. Luminman
      Luminman 10. november 2022 20:49
      +2
      Kutipan: Greg Miller
      Ya, wong Ukrainia modern, sawise 30 taun zombifikasi, malah duwe "udan emas" ing mripate, nanging dheweke isih bakal njerit yen iki ebune Gusti Allah !!!

      Dadi padha njerit! nglirik
    2. Gardamir
      Gardamir 10. november 2022 21:17
      -1
      kanggo Ukrainians modern sawise 30 taun zombification
      Lan apa sampeyan bisa ngomong bab Chechens karo kang padha perang kanggo luwih saka 10 taun? Kang taun kepungkur padha rembugan carane deftly raked berets maroon.
      Saiki ngomong dongeng yen ing operasi khusus mung Chechens perang, lan Rusia ndhelikake.
      1. nikel
        nikel 10. november 2022 22:06
        -6
        Lan apa sampeyan bisa ngomong bab Chukchi karo kang, ing kasunyatan, padha perang kanggo abad? Lan apa babagan Tatar Krimea, sing wis dadi duri kita ing jaman?
  5. parusnik
    parusnik 10. november 2022 20:51
    +9
    Ayo padha ngelingi kaluwihan leluhur kita, karo latar mburi saiki? Apa kita kudu sprinkle pil pait karo gula? Banjur kutha-kutha ora dipasrahake marang nasionalis, nasionalis ditembak, ora diijolake. Dheweke nyoba, menehi tenggat wektu, nganti wektu tartamtu, "busuk ing Gulag"
    1. bisnisv
      bisnisv 10. november 2022 22:16
      +4
      Kutipan saka parusnik
      Nasionalis ditembak, ora diganti. Dheweke nyoba, menehi tenggat wektu, nganti wektu tartamtu, "busuk ing Gulag"

      Persis! Bisa dideleng kepiye prioritas kekuwatan wis diganti - Gulag dikutuk, lan Nazi diganti!
  6. Lech saka Android.
    Lech saka Android. 10. november 2022 20:54
    -1
    Sejarah Ukraina saiki ditulis dening keturunan wong SS iki lan Anglo-Saxon ndhukung dheweke.
    Ora ana cara kanggo nglawan Rusia sing lemah saiki ... voting PBB nuduhake iki kanthi apik.
    1. bisnisv
      bisnisv 10. november 2022 22:20
      +2
      Quote: Lech saka Android.
      Ora ana cara kanggo nglawan Rusia sing lemah saiki ...
      Negara sing nduweni senjata nuklir, sing bisa "ngrusak kabeh jagad" kaping telu, ora bisa lemes kanthi definisi, lan yen kita nganggep jumlah sumber daya paling gedhe ing donya lan kemampuan kanggo nindakake tanpa pasokan apa-apa, banjur pitakonan ora ing negara, nanging ing administrasi!
      1. solar
        solar 11. november 2022 01:30
        -1
        Negara sing nduweni senjata nuklir, sing bisa "sakabehing jagad dadi bledug" kaping telu, ora bisa lemes kanthi definisi

        Nanging sampeyan nulis babagan USSR.
        1. bisnisv
          bisnisv 11. november 2022 15:48
          +2
          Kutipan saka solar
          Nanging sampeyan nulis babagan USSR.
          Lan apa sing wis diganti ing triad nuklir kita?!
      2. Frank Muller
        Frank Muller 11. november 2022 13:43
        -1
        Negara kanthi tentara gedhe sing bersenjata senjata modern, nanging kanthi pamrentahan sing ora ana gunane, komando militer sing ora ana guna lan aparat negara sing rusak banget, ora bisa kuwat. Aku njupuk kamardikan saka paraphrasing Clausewitz Luwih.
        1. bisnisv
          bisnisv 11. november 2022 15:50
          +1
          Kutipan: Frank Muller
          pamrentahan sing ora ana guna, komando militèr sing ora ana guna lan aparat negara sing rusak, ora bisa kuwat ing inti
          Sejatine sampeyan konfirmasi kirimanku. eseman
  7. tukang cuci
    tukang cuci 10. november 2022 21:21
    +1
    Asor saka divisi 14 SS "Galicia" lan "ora trep" kasunyatan kanggo Ukraina modern


    Kita mesthi bangga karo simbah. Nanging apa kita bisa ngomong babagan kedadeyan ing abad iki?
  8. Ulan.1812
    Ulan.1812 10. november 2022 21:21
    +3
    Dadi apa sing anyar ing artikel kasebut?
    Apa sing saiki luwih elek tinimbang sing?
    Apa ora kudu ditawan, nanging digantung?
    Aku pribadi setuju banget.
    Ya, negara ora setuju karo aku, ana moratorium. Ketoke, sawetara wong ngimpi bali menyang Eropa.
  9. Akuzenka
    Akuzenka 10. november 2022 21:27
    +7
    Aku ora ngerti apa sing kudu dilakoni Angkatan Bersenjata RF karo kamenangan Tentara Merah? Ing Federasi Rusia, kabeh Soviet wis najis, sanajan ora banter kaya sing ditindakake lan ditindakake ing 404 lan Eropa Wétan, nanging lagi ditindakake. Lan Federasi Rusia nyukupi kamenangan ing Perang Patriotik Agung. Lan dheweke pengin menehi kamenangan liyane. Sawetara monumen kanggo fasis Italia ing wilayah Voronezh ana sing regane. Sawise kabeh, pejabat ngidini! Utawa minangka penjamin ngandika: "Flies dhewe, cutlets dhewe." Ya, janji iku cutlet, lan laler iku tumindak. Kabeh kanggo wong!
    1. Klaus8691
      Klaus8691 10. november 2022 22:59
      +2
      Lan sing paling njijiki yaiku mausoleum saka ngendi Stalin njupuk Parade ing taun 1945, dipasang ing Parade Kamenangan, lan bebarengan karo Banner Abang Tentara Abang, tricolor digawa metu, ing ngendi roa perang nglawan Abang. Tentara.
      1. Severomor
        Severomor 11. november 2022 00:50
        +2
        Dadi miturut sejarah modern, ora dingerteni sapa sing mrentah ...... mula ana kutipan - dheweke menang sanajan Stalin,
    2. Frank Muller
      Frank Muller 11. november 2022 13:49
      -1
      Ing unison karo sampeyan, aku eling komentar saka film "Chapaev": "Apa sampeyan pengin cling kanggo kamulyan wong liya !? Inggih, njaluk divisi menyang neraka!" Persaudaraan sing kuat iki nyedhaki warisan kamenangan kanthi selektif, miturut prinsip: apa sing duwe bathi - kita mulyakake, apa sing ora duwe bathi - kita nyenyamah, utawa kita meneng. Aku wani njamin yen oligarki sing mrentah pengin, dheweke bakal ngrusak memori Perang Dunia II, nulis maneh sejarahe. Lan Vlasov lan liyane kaya wong bakal digawe pahlawan - martir. Utawa isih ngarep?
  10. Sersan_Soviet_Army
    Sersan_Soviet_Army 10. november 2022 23:52
    0
    Dheweke ngubur sawetara Nazi ing taun 1944, saiki kita kudu ngubur wong-wong sing isih durung rampung.
  11. Chack Wessel
    Chack Wessel 11. november 2022 05:29
    0
    Kutipan saka Lavander

    Lan sing ora adoh saka Vlasov lan ROA?

    Lan ing Federasi Rusia Vlasov dadi pahlawan nasional?
    1. Alexander Antonov_2
      Alexander Antonov_2 11. november 2022 13:45
      +1
      Ing St.
  12. Altman
    Altman 11. november 2022 11:39
    0
    Kita kudu ngerti manawa detasemen gedhe prajurit Ukraina perang minangka bagean saka tentara USSR, sing uga melu mardikakake Cekoslowakia lan Praha.Divisi Galicia yaiku Ukraina Kulon, wiwit jaman Austria-Hongaria. Sing nggumunake, para pembunuh dadi kuwasa sawise bali. am
  13. Frank Muller
    Frank Muller 11. november 2022 14:05
    0
    Kanggo nyritakake, SS - divisi "Galicia" direkrut kanthi kompetitif, amarga. luwih saka 100 wong gelem perang karo Soviet. Tinimbang SS "gludhug lan kilat", ing tombol tengen padha diijini kanggo nyandhang lambang divisi ing wangun singa. Salam fasis "Sieg heil!" diganti dening kertu trump tentara biasanipun. Perwira-perwiraé ya iku wong Jerman, perwira-perwira sing ora ditugasi - saka antarané sedulur-sedulur lokal, sing wis pengalaman dadi tentara (biasané nganggo basa Polandia). Miturut cara, OUN (b) utawa OUN (m) ora ana hubungane karo akuisisi "Galicia". Nanging, Konev, sinau saka pramuka sing nentang dheweke ing sektor ngarep sing direncanakake kanggo nyerang, mrentah supaya ora ana tawanan. Nanging kabeh mau ora bisa nindakake tanpa wong-wong mau, lan sawetara saka "Galicians" gludhug menyang kamp Stalinis, lan wong-wong mau sing ora rot ing Siberia lan Kolyma njupuk kauntungan saka amnesti Khrushchev lan saiki revered ing Ukraina kaya pahlawan - para pejuang nglawan tirani Stalinis sing dikutuk. Apa sing kudu ditindakake, sejarah minangka jamban para politikus: sapa sing najis, banjur mambu.
  14. Egor53
    Egor53 12. november 2022 14:05
    0
    Ho..hly, wong-wong sing basa Ukrainia surzhik dadi pengecut lan ala. Mung bajingan sing kondhang sing bisa nglarang basa asli mayoritas penduduk negara kasebut. Nalika Perang Patriotik Agung, Nazi Jerman ora nglarang BAHASA RUSIA ing wilayah sing dikuwasani. Ukronazis saiki luwih elek tinimbang Nazi Jerman saka tumpahan Hitlerite.
  15. yowis
    yowis 12. november 2022 17:04
    0
    Yen kasunyatan ora trep, dadi luwih elek kanggo kasunyatan. Iki dudu wektu kanggo nganalisa fakta. Saiki sing paling penting yaiku keyakinan ing kabeneran sababe, kesadaran bebaya sing ngancam kabeh wong (tanpa kajaba), kesiapan lan kemampuan kanggo nyalonake pimpinan sing duwe bakat tinimbang biasa-biasa wae utawa wreckers.
  16. Altman
    Altman 12. november 2022 23:54
    0
    Iku divisi paling, kang kapérang ora mung saka Ukrainians, nanging uga saka wakil saka bangsa liyane. Jeneng iki ora ateges sing ana sejatine sifate Ukrainia bagean saka ukuran divisi. Senajan Himmler diijini dipilih Ukrainians kanggo nggabungake unit, padha asring utawa biasane didakwo kriminal. Yen wong Ukrainia bangga karo leluhure, Jendral Surikov tumindak. am
  17. Altman
    Altman 13. november 2022 00:03
    0
    Gubernur Distrik Galicia D. Otto von Wächter, sing ngusulake nggawe divisi senjata SS sing dimaksudake kanggo penyebaran ing Front Wétan. Penciptaan Divisi Grenadier kaping 14 diumumake kanthi serius ing macem-macem papan ing Galicia ing April 1943.
    Tahap pertama rekrutmen sukarelawan diwiwiti ing wulan Juni 1943. Kaping pisanan, proposal Vakhter (sanajan didhukung dening kalangan Ukrainia) ditolak. Nanging, ing Berlin, Wächter entuk dhukungan saka Himmler, sing nuntut supaya divisi kasebut dibangun saka Galicia, sing dianggep luwih Aryan. Istilah Ukrainia, Ukraina ora katon ing referensi, kanggo nandheske warisan Kakaisaran Austro-Hungaria, istilah "Galicia" kudu digunakake.
  18. zenion
    zenion 13. november 2022 18:02
    0
    Ing Kosovo ana sekolah khusus kanggo Ukrainians. Guru-guru iku wong Ukrainia, nanging ing komando Jerman. Ukrainians karo rambute blonde lan jinis khusus saka pasuryan padha milih ana, kang padha mestine meh podo muzzles Jerman. Kanthi loro sing nglayani wektu ing "kamp perintis" Soviet, ana sing luwih enom, miturut wong-wong mau, sing ngentekake limang taun, sing umur sepuluh, dibebasake saka kemah, dheweke mulih menyang wilayah Ivano-Frankivsk. Kanthi sawetara, bisa digunakake ing armada. Dheweke ora nuduhake eksploitasi, dheweke dadi luwih wicaksana. Dheweke mung ngomong yen dheweke isih enom lan untung ora melu eksekusi. Sing melu ilang tanpa tilas.