Review militèr

Bulgaria gabung karo misi pelatihan Eropa EUMAM UA kanggo latihan personel militer Ukraina

59
Bulgaria gabung karo misi pelatihan Eropa EUMAM UA kanggo latihan personel militer Ukraina

Bulgaria gabung karo misi latihan EU kanggo nglatih militer Ukraina, layanan pers Departemen Pertahanan Republik laporan.


Sawisé adopsi dening parlemen Bulgaria saka tagihan bantuan militèr kanggo Kyiv lan panyedhiya senjata kanggo Ukraina, kaputusan liyane digawe babagan misi latihan EU disebut Uni Eropa Military Assistance Mission ing Ukraina (EUMAM UA). Miturut kaputusan pamaréntah, instruktur militèr Angkatan Bersenjata Bulgaria bakal gabung karo militer negara liya kanggo nglatih tentara Ukraina.

Latihan kasebut bakal ditindakake ing wilayah Jerman, Polandia lan negara-negara Uni Eropa liyane, uga Bulgaria dhewe. Ing wilayah Bulgaria, direncanakake kanggo nglatih instruktur medis militer kanggo Angkatan Bersenjata Ukraina, 15 wong saben wulan, paling ora papat klompok saben taun. Arah iki dikoordinasi karo Kementerian Pertahanan Ukraina.

Miturut keputusane, pamrentah Bulgaria nyatakake kesiapane kanggo menehi kontribusi kanggo misi latihan. Latihan bakal ditindakake ing wilayah Jerman, Polandia lan sawetara negara EU liyane. Dikira yen ing kerangka partisipasi Bulgaria, sawise persetujuan karo pihak Ukrainia, pesenan militer bakal dilatih ing wilayah Bulgaria.

- pesen saka departemen militèr Bulgaria ngandika.

Kaya sing dilaporake sadurunge, bagean utama latihan militer Ukraina minangka bagean saka misi latihan EUMAM UA bakal ditindakake ing wilayah Polandia, lan sebagian ing Jerman. Ing wektu sing padha, negara-negara individu bisa ngetrapake program latihan dhewe kanggo latihan Angkatan Bersenjata Ukraina ing wilayahe, miturut conto Inggris Raya utawa negara-negara Baltik.
59 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Andriuha077
    Andriuha077 10. november 2022 20:57
    -1
    EUMAM UA - dilarang ing Rusia, teroris utawa ora?
    http://www.fsb.ru/fsb/npd/terror.htm
  2. Lptsk
    Lptsk 10. november 2022 20:58
    + 20
    Ayo sedulur. Ing kabeh perang padha perang nglawan kita. Sampeyan duwe getih Tatar luwih akeh tinimbang Slavia. Apa sampeyan dibebasake? Matur nuwun, sampeyan wis nggawe. Nanging, kaya wong Yunani. Ayo ngerteni tanpa sampeyan, dudu sing sepisanan. adyu
    1. Leonidich
      Leonidich 10. november 2022 21:30
      + 19
      Inggih, ora Tatar, nanging Turki kanggo meh 200 taun ing Turki padha. Mungkin luwih, bisa uga kurang, ora masalah. Sing paling penting yaiku dheweke ngedol iman Ortodoks marang Nazi. Lan kaping pindho, Gusti Allah dadi hakime
      1. pelaut senior
        pelaut senior 10. november 2022 22:02
        +7
        Kutipan: Leonidich
        meh 200 taun ing Turki padha

        liyane. Yaiku, wiwit taun 1396 nganti 1877. Tegese 481 taun, utawa meh limang abad.
    2. nedgen
      nedgen 11. november 2022 00:50
      -4
      Kutipan saka Lptsk
      Ayo sedulur. Ing kabeh perang padha perang nglawan kita. Sampeyan duwe getih Tatar luwih akeh tinimbang Slavia. Apa sampeyan dibebasake? Matur nuwun, sampeyan wis nggawe. Nanging, kaya wong Yunani. Ayo ngerteni tanpa sampeyan, dudu sing sepisanan. adyu

      Mungkin wis mandheg ngapusi? Bulgaria lan Rusia mung perang sapisan nalika Perang Dunia I lan perang utamane ing wilayah Bulgaria lan Romania. Lan Kakaisaran Rusia ing Bulgaria ngumumake perang lan ora kosok balene! Ing Perang Donya II, Bulgaria lan USSR ora perang !!! Ya, Bulgaria iku sekutu Hitler, banjur apa? Kabeh wektu Perang Donya II, Bulgaria lan USSR ora ngganggu hubungan diplomatik, lan mung ing September 5, 1944, USSR ngumumake perang marang Bulgaria lan ora kosok balene !!! Lan isih, ORA ANA PERJUANGAN saka tembung SAMUEL !!!!
      Wong Bulgaria mbokmenawa duwe getih Tatar luwih sithik tinimbang wong Rusia. Kabeh padha, sampeyan wis 200 taun ing Tatar lan dudu Bulgaria. Tatar nyerang Bulgaria kanggo 10-15 taun lan iku. Dheweke ora nangkep apa-apa. Ing Bulgaria, kabeh benteng digawe saka watu, lan Tatar duwe masalah karo benteng watu. Aja ngobong tembok watu. Sa adoh aku ngerti, padha ora njupuk kutha siji, lan sawise sawetara asor saka Ivaylo (sing durung dadi ratu ing wektu iku), padha lunga menyang Danube.
      Lan uga sing diarani. Prablgari umume dudu wong Turki, kaya sing biasane dicritakake ing sejarah. Lan wong Bulgaria diarani Turki amarga wong Bulgaria ana ing sangisore Turkik Khaganate suwene 200 taun lan kanthi alami ngadopsi kabeh sistem pangkat militèr (kenapa dheweke bakal nggawe sepedha?), Nanging pemberontakan wong Bulgaria sing ngrusak Khaganate iki (supaya bisa dirusak). kanggo ngadeg nglawan soko, iki tegese, kanthi logika sing paling gampang, yen iki dudu YOUR ). Lan jeneng-jeneng Kans pisanan saka pangadeg Bulgaria pancen muni Kurt (iku Kubrat ing transkripsi Yunani) lan Isper eto Asparuh (uga ing transkripsi Yunani) jeneng kasebut isih ana ing Iran saiki, nanging ora ana ing antarane wong Turki Azer lan wong Turki liyane. !!!
      Dene bab mardika, dudu kowe kang mardikakake aku, nanging para leluhurmu. Punika monumenipun ing saindhenging Bulgaria. Lan pakurmatan lan kamulyan kanggo wong-wong mau. hi
    3. Vladimir_2U
      Vladimir_2U 11. november 2022 03:23
      0
      Kutipan saka Lptsk
      Ayo sedulur.

      Yagene dheweke ora melu? Bagéyan penting saka kepemimpinan lan cedhak-kepemimpinan Federasi Rusia ing NWO iki uga ora ana ing sisih Rusia, dadi apa sing dikarepake saka Bulgaria?
    4. Damir Shamaev
      Damir Shamaev 11. november 2022 18:07
      0
      Lan ing kene ana wong Tatar. Kabeh Tatar kanggo Rusia, apa sampeyan ngomong. Kanggo kamenangan marang Nazi. Iku mung kekuwatan cidra, kaya biasane.
  3. trafllot1832
    trafllot1832 10. november 2022 20:59
    + 10
    Bener, mripat kita wis suwe dibukak kanggo Bulgaria, sanajan wong-wong nglawan bantuan iki, nanging ora ana sing bakal ngrungokake dheweke nganti wong-wong duwe mobil lapis baja lan senapan mesin saka "tambang batu bara", nglawan wong-wong sing bajingan lan sayuran ijo. ing daya lan akun ing bank-bank Amérika. AS mrentah Bulgaria.
    1. Lptsk
      Lptsk 10. november 2022 21:09
      +4
      Yunani dikirim menyang BOTTOM, miturut Uni Eropa, dheweke mung dirusak. Iku negara pelabuhan, negara paling sugih ing Eropah. Dheweke mimpin ing ngisor bunk. Lan wong Yunani iku kabin lan bisu, terpils, karo gaji 1200 euro. Lan Bulgaria padha. Iku negara lumbung lan sugih ing jamane. Dadi mikir
      1. trafllot1832
        trafllot1832 10. november 2022 22:16
        +6
        Yunani saiki dadi negara gawe kapal, lan kepiye carane nggawe kapal saiki?
        1. Andrey VOV
          Andrey VOV 10. november 2022 23:30
          +3
          Wong Yunani kanthi galangan kapal meh dadi titik kaping lima, saka tembung rampung
      2. stankow
        stankow 10. november 2022 22:32
        +5
        Persis. Lan apa sing ditindakake Kulon karo Ukraina? Lan karo Rusia dhewe ing 90s? Apa sing kudu dipikirake - Eurokolonialisme lan kabeh. Pribumi - kanggo punah.
  4. Tagan
    Tagan 10. november 2022 21:09
    +5
    Saben uwong yakin yen kita bakal nggunakake senjata nuklir ing Ukraina. Pitakonan: kenapa?! Sawise kabeh, ana akeh calon sing ora pantes: Inggris Raya, Polandia, Republik Ceko, mesthi, lan "sedulur" Bulgaria nyoba ora tiba saka kandhang lan entuk dosis ing pungkasan. Aku ora lali babagan penarikan Baltik - dheweke dhewe bisa nguap.
    1. Akuzenka
      Akuzenka 10. november 2022 21:34
      +7
      Dheweke ora bakal ditrapake, utawa ing urip. Anak-anake ana ing kana, dheweke kerja minangka tameng anti-nuklir. Oh ya, ana rampasan liyane. Nanging ing Federasi Rusia, "mitra" bisa nggunakake senjata nuklir. Anak-anake, utawa adonan, ora tetep ing Federasi Rusia. Lan apa sing isih ana malah ora pantes disebutake.
    2. stankow
      stankow 10. november 2022 22:35
      +5
      Inggih, nggih, sami kecalan ukuran. Gunakake senjata nuklir amarga perjalanan bisnis 60 militan?! Tenang, hulu ledak uga ora rong rubel ... nglirik
      1. ada
        ada 11. november 2022 03:29
        0
        Kutipan saka stankow
        ... . Gunakake senjata nuklir amarga perjalanan bisnis 60 militan?! ...

        Ora, mesthi, ana sing luwih menarik:
        "... Ing 17 Oktober, Italia njupuk komando klompok perang multinasional NATO ing Bulgaria ...
        ... SOFIA, 13 September. /TAS/. Komandan Allied Joint Force Command (JFC Naples) anyar, Stuart Munsch, ngunjungi papan latihan Novo Selo ing Bulgaria, Selasa, ing ngendi dheweke ngati-ati latihan gabungan kelompok perang. Iki diumumake dina Selasa dening layanan pers Kementerian Pertahanan Bulgaria. ...
        Panyebaran lengkap klompok perang NATO ing ... Klompok kasebut bakal dadi komando operasional markas sing ditugasake ing Romania. ... "NATO.RF
        Miturut "Model Anyar Pasukan NATO", sing disetujoni ing puncak ing Madrid, jumlah NRF bakal tambah nganti 300 ewu wong. Dheweke bakal kalebu pasukan tingkat 1 (100 prajurit) sing siap disebar sajrone 10 dina lan pasukan tingkat 2 (200 prajurit) sing siap disebar sajrone 10 nganti 30 dina. Kajaba iku, bakal ana pasukan Level 3 (paling ora 500 prajurit) sing siap ditugasake sajrone 30 nganti 180 dina (Gambar 1). Ing wektu sing padha, kita ora ngomong babagan pembentukan pasukan anyar ing negara-negara NATO, nanging babagan nambah kesiapan tempur sing wis ana. Rincian model pasukan NATO, kalebu ukuran lan komposisi sing tepat, terus disempurnakan. Transisi menyang model anyar direncanakake rampung ing 2023.
        Banjur, luwih becik ndeleng konstruksi sistem geni ing VNO sing ana hubungane karo Defender Europe ing Flag Kidul lan apa sing ana ing jalur kasebut ing alignment saka SZMR menyang arah lapangan udara Crimean lan operasi pendaratan. latihan ing 2021 karo keterlibatan komponen segara saka pasukan koalisi ing Piala Donya.
        Ya, kanthi cara, babagan tuduhan tembakan artileri, aku mangsuli sampeyan, ana ing subyek.
        1. stankow
          stankow 11. november 2022 11:59
          0
          Dadi ing pangkalan sing "sekutu" iki mogok, kenapa ing Bulgaria? Cathetan - dhasar, 4 lembar, duwe status ekstrateritorial, ora sayang.
          1. ada
            ada 11. november 2022 14:29
            0
            Salam.
            Aku percaya yen ora ana kepinginan kanggo "nglamar", amarga durung ana sadurunge, utamane ing Bulgaria. Nanging sampeyan ndeleng ngendi kabeh arep, apa padha meksa nindakake perkara lan inciting, scaring sampeyan mbukak karo jotosan kanggo Piala Donya.
            Ya, kanthi biaya, sampeyan ora maca? Aku wonder apa sampeyan mikir, minangka spesialis.
            1. stankow
              stankow 11. november 2022 23:11
              0
              Halo. Ya, ing sawetara mesin, bisa uga kaya "Nona", bisa uga ana biaya sing ora biasa. Nanging artileri howitzer massive mung lengkap lan suda.
    3. Komentar wis dibusak.
      1. Komentar wis dibusak.
        1. Komentar wis dibusak.
          1. Komentar wis dibusak.
            1. Komentar wis dibusak.
  5. Ulan.1812
    Ulan.1812 10. november 2022 21:11
    +3
    Sedulur saklawase. Aku wonder carane liya padha bakal marang kita.
    1. 4 ikit
      4 ikit 10. november 2022 21:48
      0
      Ulan.1812 Kados pundi malih ingkang badhe ngrusak kita.

      Meneng, lan malah ing sirah.
      1. Ulan.1812
        Ulan.1812 10. november 2022 22:14
        0
        Sapa ngerti apa sing ana ing pikirane.
        Muga-muga dheweke bakal kesel karo lagu lan tarian.
  6. Murmur 55
    Murmur 55 10. november 2022 21:12
    + 14
    Warga bisa mandheg nyebat sedulur sanajan kanthi sarkasme lan moyoki?!
    1. Lptsk
      Lptsk 10. november 2022 21:19
      +2
      Ana kasus, sedulur cilik, Shipka, lsp. kaya wong Yunani nalika
      Rusia nduweni peran penting ing nasib Yunani. Sajrone perang Rusia-Turki 1828-1829. Kakaisaran Ottoman nandhang kekalahan sing nggegirisi. Ing Kaukasus, pasukan Rusia njupuk Erzerum lan tindak menyang Trebizond. Ing teater Danube, tentara Dibich njupuk Silistria, ngalahake wong Turki ing Kulevcha, nyabrang Pagunungan Balkan lan njupuk Adrianopel kanthi cepet, nggawe ancaman kanggo Konstantinopel (Adrianopel iku duweke kita! Kenapa tentara Rusia ora njupuk Konstantinopel). Skuadron Heiden ing Mediterania lagi nyiapake kanggo break menyang Dardanelles
    2. 4 ikit
      4 ikit 10. november 2022 21:50
      +9
      Murmur 55 Warga bisa mandheg nyebat sedulur sanajan nganggo sarkasme lan moyoki?!

      Iku dhuwur wektu kanggo nelpon Balkan sundel.
    3. trafllot1832
      trafllot1832 10. november 2022 22:23
      +3
      Ya dudu sedulur, kaya awake dhewe, nggolèki kanthongé, Uni Éropah nduduhké konsep yèn wong Slavik, mung sawetara sing ngerti apa sing kedadeyan.
      1. Andrey VOV
        Andrey VOV 10. november 2022 23:32
        +2
        Kanca-kanca kuwi, kanggo panggonan sabab lan museum
  7. Pembaca 2013
    Pembaca 2013 10. november 2022 21:20
    +3
    Aku wonder carane Hungaria terus munggah, misale jek sing wis tau tenan wis dianggep kanca
    1. Murmur 55
      Murmur 55 10. november 2022 21:25
      +9
      Pembaca 2013 hi, padha duwe wong sing kuwat (dadi adoh) alat kelamin ing daya, lan padha sijine kapentingan Hongaria ndhuwur kapentingan Ukraina.
      1. trafllot1832
        trafllot1832 10. november 2022 22:28
        +2
        Orban nate ngenalake HUNGARY menyang NATO, nanging dheweke ngerti yen NATO minangka aliansi sing kudu sampeyan bayar, nanging sampeyan uga bisa ngasilake kanthi dipercaya.
    2. Leonidich
      Leonidich 10. november 2022 21:33
      +2
      Kita sarujuk ing akun Transcarpathia. Ing kono tetep ana.
      1. Zakirov Damir
        Zakirov Damir 10. november 2022 22:43
        +1
        Kutipan: Leonidich
        Kita sarujuk ing akun Transcarpathia. Ing kono tetep ana.

        Jawaban sing apik! Uga saka pendapat sing padha.
        Aku mikir yen sawise tembung Putin babagan dekomunisasi Ukraina, ing obrolan pribadi, wong Hungaria njlentrehake makna lan akibat sing bisa ditindakake kanggo awake dhewe.
  8. antipesawat
    antipesawat 10. november 2022 21:47
    +3
    Bulgaria gabung karo misi pelatihan Eropa EUMAM UA kanggo latihan personel militer Ukraina

    Sampeyan perlu kanggo mateni gas kanggo wong Bulgaria.
    1. stelltok
      stelltok 10. november 2022 22:04
      +3
      Cukup kanggo nolak impor saka EU. Iki bakal mbantu akeh.
      1. Pembaca 2013
        Pembaca 2013 10. november 2022 22:08
        +1
        Ya, sampeyan duwe Jerman palsu utawa asli saka China
        1. stelltok
          stelltok 10. november 2022 22:33
          +1
          Korea Kidul saiki nindakake kabeh sing bisa ditindakake dening Jerman. Lan ing EU, mung Jerman sing bisa nindakake apa-apa.
    2. stankow
      stankow 10. november 2022 22:40
      +5
      Wiwit April, Bulgaria durung tuku gas saka Rusia. Ketua Ming, warga Kanada, anak didik Amerika, mandheg tuku rubel. rampung St.
      1. nedgen
        nedgen 10. november 2022 23:18
        +4
        Kutipan saka stankow
        Wiwit April, Bulgaria durung tuku gas saka Rusia. Ketua Ming, warga Kanada, anak didik Amerika, mandheg tuku rubel. rampung St.

        Sarujuk banget. Lan ora mung dheweke. Boyko Borisov uga bajingan ... isih padha. Dheweke tuku reaktor Rusia lan mandhegake instalasi kanthi pesenan saka stasiun pind .... Iku mung dheweke wis kabeh dicolong ing bank-bank Western. Kanggo alasan sing padha, dheweke mandhegake South Stream. Lan dheweke ora tau ana ing sisih nat. kapentingan Bulgaria. Tansah mung ing sisih kanthong dhewe. Ya, lan pimpinan partai liyane padha, ora kalebu partai Renaissance. Kabeh jajak pendapat sumpah ing sing disebut. euro Nilai Atlantik, sanajan ing mratelakake panemume pribadi padha ora bisa malah dhaftar mau amarga ora ana. Ana standar pindho lan telu ing kabeh, debauchery Absolute, laku jina lan nyembah pedhet emas.
        1. stankow
          stankow 11. november 2022 00:02
          +1
          Amarga ora ana "nilai Eropa", ana. Euro, franc, pound - kabeh! ngguyu
          1. nedgen
            nedgen 11. november 2022 00:22
            +1
            Kutipan saka stankow
            Amarga ora ana "nilai Eropa", ana. Euro, franc, pound - kabeh! ngguyu

            Frank wis ora ana. Prancis wis diadopsi euro. Nanging ing umum, aku setuju karo sampeyan. "Pedhet emas" ing rong tembung. hi
            1. stankow
              stankow 11. november 2022 12:01
              0
              Swiss koyone duwe franc, mbok menawa aku salah.
    3. Ngudhunake
      Ngudhunake 10. november 2022 23:04
      -4
      Ing Rusia, wiwit 1 Desember, rega gas bakal mundhak 8,5 persen

      Dheweke janji yen Jerman bakal mbayar dhuwit pungkasan kanggo gas, nanging ing pungkasan, warga Voronezh, Saratov lan kutha-kutha adidaya gas liyane tetep tanpa celana.
  9. Alexander 3
    Alexander 3 10. november 2022 22:04
    0
    (Persiapan bakal ditindakake ing tlatah Republik Federal Jerman, Polandia lan sawetara negara Uni Eropa liyane.) - Kirimi kita langsung menyang kita Kabeh kita nyanyi lagu ing Rusia. Panganan lan hiburan ing blok kutha dipasang. karo alat bangunan
  10. DKuznecov
    DKuznecov 10. november 2022 22:08
    +2
    Dear MFA.
    Ana dhaptar negara sing mamang.
    Lan banjur Blinkin teka menyang negara kuwi utawa
    Sullivan. Lan bam - ora ragu maneh,
    nanging cukup ditemtokake.

    Lan sampeyan Menteri Luar Negeri, nyatane, menyang ngendi?
    Sampeyan pindhah menyang Dubai, kanggo ngendhokke ing segara.
  11. tanpa mbalikke
    tanpa mbalikke 10. november 2022 22:16
    +6
    duwe sedulur kuwi, ora perlu mungsuh. kaya iki.
  12. alexey alekseev_2
    alexey alekseev_2 10. november 2022 22:26
    -2
    Gusti .. Ngaso kanthi tentrem kanggo jiwane wong-wong sing disiapake dening wong Bulgaria ... Nyuwun 3,14 .. iku isih satriya belay
    1. Klaus8691
      Klaus8691 10. november 2022 22:40
      +3
      Ya, dheweke uga ngomong babagan tentara Ukraina ... Mung dheweke ora nyerahake kutha kasebut tanpa perang ...
  13. super vitek
    super vitek 10. november 2022 22:42
    +3
    Sedulur))) Bajingan sing korupsi))) Inggih, ... Urip bakal nuduhake ...
  14. Ngudhunake
    Ngudhunake 10. november 2022 22:57
    -1
    Lan Putin mikir yen dheweke ora ngalahake wong sing ngapusi ??)
  15. Fangaro
    Fangaro 10. november 2022 23:07
    0
    Spesialis militer Bulgaria bakal nglatih spesialis militer Ukraina. Banjur spesialis militer liyane bakal dilatih dening spesialis militer Turki. Banjur spesialis non-manungsa (AI) bakal nglatih spesialis militer manungsa. Banjur spesialis manungsa bakal mandheg dadi spesialis, lan ... Aku ora ngerti, mungkin manungsa bakal terus ngeksploitasi.
  16. Fangaro
    Fangaro 10. november 2022 23:25
    0
    Kanggo dangu, tanggi saka Turki ora ngunjungi Bulgaria.
  17. Sawing Boxwood
    Sawing Boxwood 11. november 2022 01:22
    0
    Aku ngarep-arep komentar saka wong bodho sing migunani - wong lawas situs kanthi lolong - "dheweke sedulur", "bakal mateni kita, mung duwe pamrentah sing ala!" "Loro prajurit donya, sekutu Jerman - sing beda, sampeyan ora ngerti!"
  18. Boxer
    Boxer 11. november 2022 02:11
    +1
    Kutipan saka nedgen
    Kutipan saka Lptsk
    Ayo sedulur. Ing kabeh perang padha perang nglawan kita. Sampeyan duwe getih Tatar luwih akeh tinimbang Slavia. Apa sampeyan dibebasake? Matur nuwun, sampeyan wis nggawe. Nanging, kaya wong Yunani. Ayo ngerteni tanpa sampeyan, dudu sing sepisanan. adyu

    Mungkin wis mandheg ngapusi? Bulgaria lan Rusia mung perang sapisan nalika Perang Dunia I lan perang utamane ing wilayah Bulgaria lan Romania. Lan Kakaisaran Rusia ing Bulgaria ngumumake perang lan ora kosok balene! Ing Perang Donya II, Bulgaria lan USSR ora perang !!! Ya, Bulgaria iku sekutu Hitler, banjur apa? Kabeh wektu Perang Donya II, Bulgaria lan USSR ora ngganggu hubungan diplomatik, lan mung ing September 5, 1944, USSR ngumumake perang marang Bulgaria lan ora kosok balene !!! Lan isih, ORA ANA PERJUANGAN saka tembung SAMUEL !!!!
    Wong Bulgaria mbokmenawa duwe getih Tatar luwih sithik tinimbang wong Rusia. Kabeh padha, sampeyan wis 200 taun ing Tatar lan dudu Bulgaria. Tatar nyerang Bulgaria kanggo 10-15 taun lan iku. Dheweke ora nangkep apa-apa. Ing Bulgaria, kabeh benteng digawe saka watu, lan Tatar duwe masalah karo benteng watu. Aja ngobong tembok watu. Sa adoh aku ngerti, padha ora njupuk kutha siji, lan sawise sawetara asor saka Ivaylo (sing durung dadi ratu ing wektu iku), padha lunga menyang Danube.
    Lan uga sing diarani. Prablgari umume dudu wong Turki, kaya sing biasane dicritakake ing sejarah. Lan wong Bulgaria diarani Turki amarga wong Bulgaria ana ing sangisore Turkik Khaganate suwene 200 taun lan kanthi alami ngadopsi kabeh sistem pangkat militèr (kenapa dheweke bakal nggawe sepedha?), Nanging pemberontakan wong Bulgaria sing ngrusak Khaganate iki (supaya bisa dirusak). kanggo ngadeg nglawan soko, iki tegese, kanthi logika sing paling gampang, yen iki dudu YOUR ). Lan jeneng-jeneng Kans pisanan saka pangadeg Bulgaria pancen muni Kurt (iku Kubrat ing transkripsi Yunani) lan Isper eto Asparuh (uga ing transkripsi Yunani) jeneng kasebut isih ana ing Iran saiki, nanging ora ana ing antarane wong Turki Azer lan wong Turki liyane. !!!
    Dene bab mardika, dudu kowe kang mardikakake aku, nanging para leluhurmu. Punika monumenipun ing saindhenging Bulgaria. Lan pakurmatan lan kamulyan kanggo wong-wong mau. hi

    Lan sampeyan, kancaku, iku chauvinis, ora apik ... Inggih, ing umum, serigala iku simbol kuna saka Turki, sampeyan mbokmenawa ngerti) Serigala diterjemahaké minangka "kurt" ing Turki lan "qurd" ing Azerbaijan. . Isper utawa siper tegese tameng ing basa Azerbaijan, jeneng khan sing mrentah cukup simbolis)
    Miturut cara, ing tlatah Azerbaijan (wilayah Bilasuvar) ana kali mili kanthi jeneng kuna Bulgar-chai (teh tegese kali ing basa Turkik).Wilayah Bilasuvar dhewe duwe jeneng wong Bulgar saka Suvars sing urip ing jaman kuna. kaping ing steppe iki. "Bilya" minangka steppe, lan "Suvar" minangka jeneng suku Turki kuna.
    Sumber: Pospelov E.M. Jeneng geografis donya: Kamus Toponymic: 1998. - P. 68. - 504 p.

    "Suvar (Tat. Suar, Chuvash. Săvar) iku sawijining kutha ing Volga-Kama Bulgaria, sing didegaké déning suku Suvar ora luwih saka abad kaping 1236 lan ana nganti XNUMX. Kutha iki dirusak nalika kampanye Barat kabeh-Mongol dipimpin. dening Khan Batu, lan ora dibalekake maneh."
    Sumber: Volga Bulgars - A.P. Smirnov

  19. Lech saka Android.
    Lech saka Android. 11. november 2022 02:33
    0
    Penyerahan Kherson banget ngrusak kahanan internasional kanggo Rusia.
    Saiki malah sedulur cilik kita kanthi terang-terangan nglebokake babi, ndeleng kelemahane Kremlin.
  20. evgen1221
    evgen1221 11. november 2022 03:27
    +1
    Dolanan pan-Eropah wong iku kanggo ngrusak Rusia kanggo dangu, lan banjur njaluk bantuan saka landak. Lan sawise kabeh, iku muter kanggo abad.
  21. Vladimir Vladimirovich Vorontsov
    Vladimir Vladimirovich Vorontsov 11. november 2022 04:48
    0
    ***
    - "Bulgaria, sing iman sing padha karo kita, bubar dibebasake saka perbudakan Turki kanthi katresnan sedulur lan getih wong Rusia, kanthi terang-terangan njupuk sisih mungsuh saka iman Kristen, Slavs, Rusia" ...
    ---
    (Saka Manifesto Nicholas II tanggal 5 Oktober 1915)
    ***

  22. Boxer
    Boxer 11. november 2022 13:42
    0
    Kutipan: Vladimir Vladimirovich Vorontsov
    ***
    - "Bulgaria, sing iman sing padha karo kita, bubar dibebasake saka perbudakan Turki kanthi katresnan sedulur lan getih wong Rusia, kanthi terang-terangan njupuk sisih mungsuh saka iman Kristen, Slavs, Rusia" ...
    ---
    (Saka Manifesto Nicholas II tanggal 5 Oktober 1915)
    ***


    Rama tsar iku licik karo perbudakan)
    "Kahanan kasebut kira-kira padha nalika perang 1877-1878, nalika Rusia uga mbebasake Bulgaria saka" kuk "- Turki nalika iku. Pembebasan wong Kristen saka kuk iku chimera. Wong Bulgaria urip luwih makmur lan luwih seneng tinimbang Rusia. petani; kepinginan kanggo para pembebas supaya cepet-cepet ninggalake negara kasebut, "ujare panglima Rusia, Jenderal Totleben.
  23. Damir Shamaev
    Damir Shamaev 11. november 2022 18:09
    -1
    Lha kok wong Jepang alon-alon ngethok Kuril. Ing wayahe, impoten kita mung bakal shrug, aku yakin. Ya, ana sawetara banyu, kepiye cara nyedhiyakake ... alesan kaya ngono?
  24. Wrangel
    Wrangel 12. november 2022 02:35
    0
    Kenapa wong Rusia kaget? Bulgaria ana ing sisih salah ing WWI lan WWII lan kita waca sing tetep dina!