Review militèr

Menteri Luar Negeri Uzbek: Negara-negara Turki kudu nggabungake kabeh pasukan kanggo nglindhungi kedaulatan

57
Menteri Luar Negeri Uzbek: Negara-negara Turki kudu nggabungake kabeh pasukan kanggo nglindhungi kedaulatan

Sajrone rapat Dewan Menteri Luar Negeri Organisasi Negara-negara Turki, sing dianakake tanggal 10 Nopember ing Samarkand, Menteri Luar Negeri Uzbek Vladimir Norov nyuwun marang kabeh negara anggota UTC supaya bisa nggabungake kabeh pasukane kanggo nglindhungi kedaulatan lan integritas wilayah. . Ing mratelakake panemume, iki minangka langkah sing perlu ing konteks pambentukan tatanan donya anyar sing ndadekake ancaman kanggo negara-negara ing donya Turki.


Menteri kasebut miwiti pidato ing puncak kanthi diskusi babagan ketegangan ing jagad iki, perjuangan kanggo tatanan jagad anyar:

Penting banget kanggo kita nuduhake persatuan, kohesi lan solidaritas kanggo nggayuh tujuan lan tujuan strategis.
,
diplomat ditekan.

Norov uga ndemek topik ngembangake hubungan perdagangan antarane negara-negara organisasi kasebut, nyatakake yen ing tahap iki volume perdagangan ing antarane dheweke rada kurang saka 3% ($ 21 milyar) saka total perdagangan negara-negara anggota, kira-kira $ 970. milyar.

Ing wektu sing padha, dheweke ngusulake sawetara langkah kanggo ngrangsang pangembangan perdagangan, ing antarane dheweke menehi jeneng pengurangan bertahap saka watesan tarif, perluasan kerjasama ing bidang perdagangan lan ekonomi, uga transisi menyang perdagangan digital lan nyederhanakake kabeh. tata cara adat. Ekspansi investasi, miturut pendapate, uga bakal menehi dorongan kanggo pangembangan infrastruktur kanthi cepet.

Ing rapat anyar negara-negara organisasi babagan masalah ekonomi, program disetujoni ing bidang perdagangan lan transportasi, sing, miturut Norov, "bakal ngowahi wilayah Eurasia dadi link transportasi lan logistik sing kuat." Kanggo tujuan kasebut, perlu nggawe jaringan transportasi siji adhedhasar pambangunan rute darat lan pelabuhan ing antarane negara-negara organisasi supaya entuk akses menyang pasar donya.

Menteri kasebut uga nyentuh Afghanistan sajrone pidato, ujar manawa pendekatan sistematis uga kudu ditemokake ing pamrentah Taliban (Taliban minangka organisasi teroris sing dilarang ing Rusia). Kajaba iku, diplomat ngandika bab perlu kanggo mulihake infrastruktur politik lan sosial-ekonomi saka negara iki, minangka utang Uzbekistan.

Ing kesimpulan, kita nyathet yen politisi kasebut ora nemtokake apa tegese "tatanan donya anyar". Lan kenapa tatanan donya anyar iki mung ngancam negara-negara Turki?
Pengarang: