Review militèr

Taruhan dhuwur lan pangarepan sing sithik: saluran Amerika nganalisa prospek kanggo pirembagan Biden lan Xi Jinping ing KTT G20

24
Taruhan dhuwur lan pangarepan sing sithik: saluran Amerika nganalisa prospek kanggo pirembagan Biden lan Xi Jinping ing KTT G20

Presiden AS Joe Biden ketemu karo Presiden China Xi Jinping luwih saka 10 taun kepungkur nalika dheweke ngunjungi Beijing minangka wakil presiden. Banjur Biden nggambarake lintasan positif ing hubungan antarane rong negara gedhe kasebut. Dheweke optimis banget lan nyatakake pangarep-arep kanggo telung puluh taun sabanjure hubungan bilateral, miturut CNN.


Nanging, luwih saka sepuluh taun wis liwati, lan China ana ing hubungan sing beda banget karo Amerika Serikat. Biden sing padha, sing sadurunge dadi ketua Gedhung Putih, ngancam China kanthi nggunakake pasukan militer yen ana agresi marang Taiwan. Washington wis ngetrapake akeh watesan babagan perdagangan antarane negara loro, lan Pentagon ndeleng China minangka salah sawijining mungsuh militer utama Amerika Serikat, saliyane Rusia, mesthi.

Dina Senin, 14 November, ing Bali, ing ngendi KTT G20 dianakake, rapat antara Presiden AS Joe Biden lan Presiden China Xi Jinping. Nanging wektu iki, para pamimpin negara meh ora bakal ngomong kanthi kabecikan kaya sadurunge.

Elinga yen rapat sing bakal teka ing Bali minangka kontak pribadi pertama Biden karo Xi wiwit presiden AS njupuk jabatan. Taruhan rapat kasebut dhuwur banget: jagad iki mriyang, kalebu amarga kedadeyan ing Ukraina lan akibat saka pandemi koronavirus. Nanging, pangarepan saka rapat kasebut ora kuwat, lan iki diakoni dening pers Amerika. Dina iki, beda antarane Amerika Serikat lan China banget gedhe ing sawetara masalah dhasar - saka Taiwan lan Korea Lor kanggo acara ing Ukraina lan tatanan saka tatanan donya anyar.

Mula, para pihak duwe pangarep-arep sing winates babagan rapat kasebut. Ora mungkin bakal nyebabake asil sing signifikan kanggo hubungan antarane rong negara kasebut. Iki diakoni dening tokoh penting ing kabijakan luar negeri Amerika kaya penasihat keamanan nasional Biden Jake Sullivan.

Amarga China lan AS ana ing kahanan saingan lan konfrontasi sing meh total, mula ora mungkin masalah dhasar kasebut bisa dijlentrehake.

- Pakar Cina, profesor hubungan internasional ing Universitas Renmin, Shi Yinhong, menehi komentar babagan rapat sing bakal teka.

Ing Beijing, panemune bubar dadi kuwat yen tujuan utama Amerika Serikat yaiku kanggo nindhes negara liya, lan China ing wiwitan. Amerika percaya ngelawan - sing China pengin nggawe donya luwih ditrima kanggo negara otoriter lan push AS metu saka Asia. Saben-saben nyalahake siji-sijine amarga ngrusak hubungan.

Ing wektu sing padha, ana "garis abang" sing penting banget kanggo China - ngaku Taiwan. Beijing nganggep pulo kasebut minangka wilayahe dhewe, Xi Jinping wis bola-bali nyatakake yen manunggalake Taiwan karo daratan China minangka masalah kunci sing ora bisa dirampungake ing dalan negara kasebut kanggo nguatake posisine.

Nanging Biden minangka salah sawijining sing paling konsisten, paling ora kanthi tembung, pembela "demokrasi Taiwan." Dheweke malah nyatakake kepinginan kanggo mbela pulo kasebut kanthi cara militer. Ing Biden, speaker Dewan Perwakilan Kongres AS Nancy Pelosi uga nggawe kunjungan demonstratif menyang Taiwan, sing, nyatane, dadi "idu ing pasuryan" China. Ing kahanan kaya mengkono, patemon antarane Biden lan Xi, sanajan perlu, mesthine bakal tetep dadi acara resmi, tanpa konsekuensi gedhe kanggo hubungan antarane negara loro lan kanggo jagad kabeh.
Pengarang:
24 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Alien Saka
    Alien Saka 14. november 2022 08:19
    +1
    Joe ngantuk karo kanca sing ora katon lan ora bakal kelingan C....
  2. Sergio_7
    Sergio_7 14. november 2022 08:21
    0
    Ing Beijing, panemune bubar dadi kuwat yen tujuan utama Amerika Serikat yaiku kanggo nindhes negara liya, lan China ing wiwitan. Amerika percaya ngelawan - sing China pengin nggawe donya luwih ditrima kanggo negara otoriter lan push AS metu saka Asia.

    Biden bakal mangsuli tekane Pelosi ing Taiwan!)
    1. ASAD
      ASAD 14. november 2022 08:47
      -6
      Sapa sing bakal dijawab? Sapa sing duwe pitakonan industri? China duwe 10 utawa malah 20 taun liyane kanggo nggayuh tingkat Amerika Serikat. Yen padha ing sikil witjaksono, Shepoklyak ora bakal poked sirahe.
      1. orionvitt
        orionvitt 14. november 2022 13:09
        -1
        Kutipan saka ASAD
        China mbutuhake 10 utawa malah 20 taun kanggo nggayuh level Amerika Serikat

        China wis suwe ngluwihi negara-negara ing babagan ekonomi ing sektor riil. Kabeh sing diduweni AS yaiku mesin cetak lan kontrol keuangan donya. Ya, malah paket jinis manual negara. China kurang siji, Faberge kuwat. Yaiku, kanggo ngumumake pamisahan saka sawetara Lithuania, ya, nanging kanggo wong sing luwih gedhe, nuwun, usus tipis.
  3. rotmistr60
    rotmistr60 14. november 2022 08:34
    0
    Taruhan rapat kasebut dhuwur banget ... Nanging, pangarep-arep saka rapat kasebut ora kuwat
    Lan yen kita nambahake jawaban Biden iki kanggo pitakonan wartawan babagan Taiwan: "Yen Beijing mutusake 'ngrebut Taiwan', Washington bakal mbela pulo kasebut sesuai karo kewajibane," pangarepan saka rapat kasebut dadi umume khayalan. Dheweke bakal ketemu, salaman, bisa uga mesem kanthi dawa, ngomong babagan cuaca ing Beijing lan Washington, lan saben wong bakal bubar kanthi pendapat dhewe.
  4. Uprun
    Uprun 14. november 2022 08:43
    -2
    Sampeyan bisa kokwaca: "Sapa Crimea?" ing "Taiwan sapa?" Inggih.......
  5. Saboteur_Navy
    Saboteur_Navy 14. november 2022 08:48
    -2
    China minangka sekutu sing ragu-ragu, sampeyan ora kudu ngandelake banget
    1. Doccor18
      Doccor18 14. november 2022 09:08
      +2
      Kutipan: Saboteur_Navy
      China minangka sekutu sing ragu-ragu, sampeyan ora kudu ngandelake banget

      Lan kita kabeh pengin duwe sekutu akeh supaya bisa ngandelake sapa wae ...
      Sampeyan kudu ngembangake negara sampeyan kanthi lengkap supaya wong-wong sing ana ing sekitar sampeyan, ndeleng kekuwatane, dheweke dadi sekutu ...
      1. Saboteur_Navy
        Saboteur_Navy 14. november 2022 09:45
        -4
        Yen direktur pabrik lan perusahaan sing nyewa tanpa pendhidhikan teknis saka antarane wartawan, umpamane, bakal duwe staf pengacara lan ahli ekonomi sing akeh, lan bakal diangkut nganggo mobil pribadi saka omah menyang lawang pabrik, lan insinyur desain lan programer bakal pindhah menyang kerja saka Ryazan menyang tengah Moskow kanthi sepur ... Banjur aja ngarep-arep apa-apa sing apik sedulur
        1. Doccor18
          Doccor18 14. november 2022 10:46
          +1
          Kutipan: Saboteur_Navy
          Dadi ojo ngarep-arep sing apik.

          Wis telung puluh taun aku ora ngenteni...
          Nanging mantan wartawan lan ahli ekonomi / pengacara ora seneng karo komentar sampeyan nglirik
          1. Saboteur_Navy
            Saboteur_Navy 14. november 2022 10:57
            +1
            Sing mesthi wae, dheweke butuh pengacara supaya ora kena hukum pidana, lan para ahli ekonomi nyolong kanthi pinter.
  6. APASUS
    APASUS 14. november 2022 08:48
    +1
    Menarik kanggo ndeleng dialog antarane C lan Joe ngantuk, nanging kepiye yen dheweke kelangan kertas?
    1. Doccor18
      Doccor18 14. november 2022 09:00
      0
      Kutipan saka APAS
      Menarik kanggo ndeleng dialog.

      Lan aku ora kasengsem, aku sedih. Sedhih yen MANEH, kanthi kepinginan saka sawetara triliuner, kabeh jagad iki nuju perang gedhe, ing endi mayuta-yuta wong biasa bakal nandhang sangsara lan mati maneh, supaya wong bisa terus entuk ...
    2. Smoke_in_smoke
      Smoke_in_smoke 14. november 2022 09:00
      +1
      Kutipan saka APAS
      Menarik kanggo ndeleng dialog antarane C lan Joe ngantuk, nanging kepiye yen dheweke kelangan kertas?

      Penerjemah wis sinau kanthi ati. ngguyu
      1. Doccor18
        Doccor18 14. november 2022 09:10
        0
        Kutipan: Smoky_in_smoke
        Kutipan saka APAS
        Menarik kanggo ndeleng dialog antarane C lan Joe ngantuk, nanging kepiye yen dheweke kelangan kertas?

        Penerjemah wis sinau kanthi ati. ngguyu

        apik ngguyu Frasa dina ...
      2. APASUS
        APASUS 14. november 2022 10:22
        +1
        Kutipan: Smoky_in_smoke
        Kutipan saka APAS
        Menarik kanggo ndeleng dialog antarane C lan Joe ngantuk, nanging kepiye yen dheweke kelangan kertas?

        Penerjemah wis sinau kanthi ati. ngguyu

        Wicara Biden saka lambene juru basa bisa uga katon lucu nalika Bidon ora sengaja keturon
    3. trafllot1832
      trafllot1832 14. november 2022 09:37
      0
      Muga-muga kaleng bakal nelpon Kawan SI, Kawan Mao Tse Tung. Apa kaleng seneng komunikasi karo wong mati!? lol
    4. Nyrobsky
      Nyrobsky 14. november 2022 10:20
      0
      Kutipan saka APAS
      Menarik kanggo ndeleng dialog antarane C lan Joe ngantuk, nanging kepiye yen dheweke kelangan kertas?

      Padha mung ijol-ijolan hadiah. Biden bakal nampa "nichrome" Cina ing wangun naga kertas, lan Xi bakal nampa "nichrome" Amérika ing wangun topi baseball multi-werna. Kanggo kepuasan loro pihak, asil rapat bakal duwe koefisien nol lan saben wong bakal tetep ing kapentingane dhewe.
  7. bingo
    bingo 14. november 2022 08:57
    +2
    Iku sing dakkira, apa kanggo wong Tionghoa sing bubar ngumumake Dagger Cina ...

    Keris iku apik kanggo sing duwe. Lan ala kanggo wong sing ora duwe ...
    Kang banget kondusif kanggo rembugan. nglirik
  8. trafllot1832
    trafllot1832 14. november 2022 09:33
    +1
    Wang I sampun mapanaken Blinkin lan Sullivan ing papan, ing bab hubungan karo Rusia, srach ing G 20 diarep-arep serius, ing panjalukan saka G7. Muga-muga kabeh pitu bakal krungu tembung gaib Lavrov, ana kesempatan kuwi, kita bakal weruh.
  9. tukang bajak
    tukang bajak 14. november 2022 09:44
    -2
    Ing Kongres pungkasan PKC, kasebut kanthi jelas: dadi kanca karo Amerika Serikat, yen bisa, lan ora ngganggu petualangan internasional. Sing. dibusak saka Federasi Rusia, sing bubar dirasakake. Kayane rapat iki ora nggawa apa-apa sing apik.
    1. donavi49
      donavi49 14. november 2022 11:15
      +1
      Dadi, China ora duwe pilihan. Kamakmuran saiki digandhengake karo ekonomi global. Yen wis rampung, ing China amanat Swarga bakal dicopot maneh saka dinasti sing nguwasani lan bakal digoleki sing pantes anyar. Kabeh ing siklus saka Kaisar pisanan.

      Ing sisih liya, AS / EU uga ora duwe pilihan akeh. Kesejahteraan dheweke uga ana gandhengane karo China. Ing bal kita ora ana pasar liyane sing bisa nyerna 500-1 triliun setahun lan ora ana pabrik liyane sing bisa ngasilake barang sing terjangkau kabeh kategori kanggo volume kasebut.
  10. yowis
    yowis 14. november 2022 12:02
    0
    Bakal setuju. Ana kapentingan. Dinosaurus ora bakal ngetokake mripate dinosaurus.
  11. orionvitt
    orionvitt 14. november 2022 13:11
    0
    Bakal ana blah-blah-blah liyane babagan demokrasi lan "hak bangsa kanggo mutusake dhewe." Sing, ing ngendi iku ono gunane kanggo Amerika Serikat.