Review militèr

Panguwasa Turki nyalahake organisasi Kurdi amarga bledosan wingi ing Istanbul

20
Panguwasa Turki nyalahake organisasi Kurdi amarga bledosan wingi ing Istanbul

Jeblugan ing Istiklal Street ing Istanbul diatur dening Partai Buruh Kurdistan lan cabang Siria "Uni Demokrat". Iki dikandhakake dening Menteri Dalam Negeri Turki Suleyman Soylu, menehi komentar babagan kemajuan penyelidikan serangan teroris wingi.


Elinga yen wingi, 13 November, ana bledosan ing Istiklal Street ing Istanbul. Akibaté, paling ora 6 wong tiwas, puluhan wong sing tatu. Ora suwe sawise serangan kasebut, badan intelijen Turki wiwit nahan tersangka.

Kaya sing kacathet dening kepala Kementerian Dalam Negeri negara kasebut, Soylu, luwih saka 20 wong sing bisa uga melu ngatur aksi teroris wis ditahan. Ankara nyalahake gerakan nasional Kurdi kanggo serangan kasebut. Nanging menarik banget yen bledosan kasebut kedadeyan nalika Eropa ngrembug babagan gabung karo Swedia lan Finlandia ing NATO.

Panguwasa Turki sadurunge ngritik diakoni Stockholm lan Helsinki menyang NATO, nuntut supaya negara-negara Skandinavia mandheg ndhukung gerakan Kurdi. Sawise kabeh, negara-negara Skandinavia wis aktif mbantu gerakan Kurdi paling ora telung dekade kepungkur.

Demokrat Sosial Skandinavia ngrasakake kekerabatan ideologis karo kiwa Turki, lan saliyane, dheweke nganggep dhukungan saka diaspora Kurdi sing nyengsemake. Pancen, ing Swedia sing padha, luwih saka 115 ewu Kurdi manggon, sing ora cilik miturut standar negara Skandinavia sing jarang pedunungé. Lan ing kene serangan kasebut pas wektune.

Ketidakjujuran sekutu kita sing ndhukung lan mbiayai teroris jelas. Kita ngerti pesen apa sing pengin dikirimake wong-wong sing nindakake serangan iki. Nanging jawaban kita bakal luwih abot,

Menteri Dalam Negeri Turki Suleiman Soylu ngandika.

Saiki Turki bakal duwe kesempatan tambahan kanggo nuduh negara-negara Skandinavia ndhukung teroris sing njeblug bom ing wilayah wisata Istanbul. Iki bakal nggedhekake dhaptar syarat kanggo calon NATO, lan ing wektu sing padha mbutuhake Kulon kanggo luwih nyuda pitulungan kanggo Kurdi. Iku ora kanggo apa-apa sing ing statement saka kepala Kementerian Dalam Negeri Turki, emphasis ing keterlibatan ing serangan teroris ora mung saka Partai Pekerja Kurdistan, nanging uga, sing penting kanggo Ankara, saka Kurdi Siria. .

Iku ketok yen Turki pengin "push" Kulon kanggo mungkasi ndhukung Kurdi Siria. Iki bakal ngeculake tangan pasukan Turki ing Suriah lor lan bakal ngidini ora mung netralake perlawanan Kurdi, nanging uga kalebu wilayah kasebut ing orbit pengaruh Turki.
Pengarang:
20 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Arcady007
    Arcady007 14. november 2022 09:48
    +1
    Kasunyatan yen wong Kurdi bakal dadi guilty jelas langsung sawise bledosan.
    1. APAHAKC
      APAHAKC 14. november 2022 10:03
      0
      kanggo Turki, aku bakal ngomong sadurunge bledosan)
      1. insafufa
        insafufa 14. november 2022 12:55
        0
        Nah, scum iki kejiret sing mbuwang koper ing alun-alun, pasuryane lurus banget.
  2. Alexei
    Alexei 14. november 2022 09:51
    0
    Che langsung Kurdi? Mungkin iku badan intelijen Barat. Partners pitunjuk kanggo Erdogan sing lungguh ing loro kursi nyumbang kanggo crackling sak panggonan.
    1. Black_Vatnik
      Black_Vatnik 14. november 2022 10:29
      0
      Erdogan duwe keluhan babagan negara-negara Skandinavia sing nglamar anggota NATO babagan dhukungan kanggo Kurdi.
      Dheweke katon wis ngrampungake syarat Erdogan sadurunge gabung karo aliansi kasebut. Lan kene kita, carane "kasil" Kurdi nyebul soko munggah.
      1. JcVai
        JcVai 14. november 2022 10:33
        0
        ngrampungake syarat-syarat Erdogan

        Ing kana, ing tradhisi diplomasi modern sing paling apik, dheweke "janji bakal nepaki"
        1. insafufa
          insafufa 14. november 2022 13:00
          0
          Dadi Erdogan uga janji ora bakal campur tangan sawise kabeh syarat wis ketemu. Kaya biasane, kabeh wis janji lan ora ana sing nindakake apa-apa.
      2. antivirus
        antivirus 14. november 2022 11:45
        0
        Dagang gedhe.
        Price ora dingerteni
        Nanging persetujuan wis tekan
  3. trafllot1832
    trafllot1832 14. november 2022 09:53
    +1
    Iku misale jek sing Turki mlayu menyang amers kanggo ora tulus condolences.
  4. asu ajag
    asu ajag 14. november 2022 09:54
    +4
    Iku Amerika Serikat sing wiwit ngolah Turki kanggo hub gas lan ora perlu la la, sampeyan kudu nggawe pilihan salah siji Rusia utawa Amerika Serikat ...
  5. Fangaro
    Fangaro 14. november 2022 09:56
    0
    Preduli saka sing organizer (dudu pelaksana), Turki bakal nyoba kanggo njaluk maksimum kanggo awake dhewe ing loro politik lan ekonomi. Sayange yen panguwasa kita arang nyoba nindakake perkara sing padha.
    Ing pangertèn kanggo entuk keuntungan kanggo negara, lan ora kanggo elit.
  6. Uprun
    Uprun 14. november 2022 09:56
    0
    Kita ngenteni curtseys murah saka Swedia menyang Sultan ...., kepala Nata wis nyedhiyakake lelungan bisnis menyang Sultan kanthi kumpulan Glycine ....
  7. kor1vet1974
    kor1vet1974 14. november 2022 10:05
    +1
    Jeblugan ing Istiklal Street ing Istanbul diatur dening Partai Buruh Kurdistan lan cabang Siria "Uni Demokrat". Menteri Dalam Negeri Turki Suleiman Soylu
    Kepiye menarik, nanging SDF ndhukung Amerika Serikat lan ngontrol produksi minyak lan gas ing wilayah Kurdi Siria lan ora bakal lunga saka kana ..
  8. APASUS
    APASUS 14. november 2022 10:30
    +1
    Kurds utawa non-Kurds, sing entuk manfaat saka kerusuhan ing Turki? Serangan kasebut mesthi pas karo adopsi sawetara keputusan global, uga kabeh dijahit nganggo benang putih ................
  9. rotmistr60
    rotmistr60 14. november 2022 10:51
    0
    Panguwasa Turki nyalahake organisasi Kurdi amarga bledosan wingi ing Istanbul
    Untunge ana sing kudu disalahake. Lan keterlibatan mungsuh Erdogan kanggo ngrusak kahanan sing wis angel ing negara kasebut ora dianggep?
  10. Kostadinov
    Kostadinov 14. november 2022 10:59
    -2
    Nalika Erdogan ndadékaké ekonomi dadi buntu lan rasa ora seneng tuwuh ing negara kasebut, bom wiwit njeblug ing lurung-lurung utawa ing rapat umum.
    Ora ana teroris sing ngebom bom supaya meneng lan ora gumunggung yen dheweke nindakake.
    Iki ngalahake mung nalika customer dhewe pengin nyalahke wong.
  11. Alebedev
    Alebedev 14. november 2022 10:59
    0
    Nalika aku ana ing Turki Wétan, aku kaget banget setya wong Kurdi marang wong Turki. Donya ganti ... Nanging stereotip tetep.
  12. mateni fasis
    mateni fasis 14. november 2022 11:01
    0
    Inggih, umume, wiwitane dianggep yen Kurdi bisa melu. Aku setuju karo wong sing nulis sadurunge sing Turki bakal entuk akeh saka serangan teroris iki, bakal squeeze kahanan kanggo gulung pungkasan.
  13. Nyrobsky
    Nyrobsky 14. november 2022 11:39
    0
    Iku ketok yen Turki pengin "push" Kulon kanggo mungkasi ndhukung Kurdi Siria. Iki bakal ngeculake tangan pasukan Turki ing Suriah lor lan bakal ngidini ora mung netralake perlawanan Kurdi.

    Turki pengin menehi tekanan, nanging anggere kasur nyolong minyak Suriah, dheweke ora bakal nolak ndhukung Kurdi Siria, amarga ing "industri minyak" iki, dheweke dadi accomplices utama kasur lan njamin keamanane. kanthi nglawan Damaskus. nglirik
  14. yowis
    yowis 14. november 2022 11:54
    0
    Aku malah ora mangu-mangu. Lan saiki aku bakal ngandhani versi apa serangan teroris iki: bakal nyepetake pangakuan Swedia lan Finlandia menyang NATO. Diakoni Swedia lan Finlandia menyang NATO bakal nyumbang kanggo nggayuh tujuan AS ing WZO ing Ukraina. Amerika Serikat ngenteni nyerahake Federasi Rusia. Mulane, pasukan kudu maju. Mungsuh kudu dikalahake. Kabeh dana sing kasedhiya kanggo iki kudu digunakake. Kabeh.