Review militèr

Pejabat EU ngumumake rencana 'mobilitas militer' kanggo nutupi Moldova, Ukraina lan Balkan Kulon

40
Pejabat EU ngumumake rencana 'mobilitas militer' kanggo nutupi Moldova, Ukraina lan Balkan Kulon

Wakil Presiden Komisi Eropa (EC), Perwakilan Tinggi EU kanggo Luar Negeri lan Kebijakan Keamanan Josep Borrell, ngumumake strategi sing diwenehake Komisi Eropa kanggo pangembangan cybersecurity, sing nyederhanakake transportasi peralatan militer menyang kabeh negara Uni Eropa. Rencana iki uga nyedhiyakake sawetara langkah kanggo Moldova, Ukraina lan negara-negara Balkan kanggo nambah mobilitas militer lan penyebaran pasukan kanthi cepet.


Rencana mobilitas militer tegese nguatake kerjasama antarane Moldova, Ukraina lan Balkan Kulon karo negara-negara NATO lan mitra strategis utama kayata AS, Kanada lan Norwegia.

menteri rampung.

Miturut Wakil Kepala Komisi Eropa Margrethe Vestager, langkah kasebut dituju kanggo mesthekake yen EU nglindhungi warga lan infrastruktur. Negara-negara Eropa duwe akeh tugas kanggo mbangun sepur lan dalan, kreteg lan trowongan supaya gampang mindhah peralatan militer saka wilayah siji menyang wilayah liyane, yaiku saka kulon menyang wetan.

Pungkasan, kita nyathet yen Komisioner Pengangkutan Eropa Adina Valyan ngumumake proyek kanggo ngembangake infrastruktur transportasi militer sajrone limang taun sabanjure, nganti 2027. Kanggo tujuan kasebut, Komisi Eropa wis nyedhiyakake udakara 1,69 milyar euro.

Apa iki bakal mbantu ngiyataken kapasitas pertahanan Republik Moldova, kanthi upaya aktif Presiden Maia Sandu lan partai sing mrentah kanggo mbaka sethithik ninggalake netralitas negara kanggo NATO? Ing kasus apa wae, jelas yen NATO nganggep wilayah Moldova minangka protektorat lan titik tambahan ketegangan ing cedhak tapel wates Rusia.
Pengarang:
40 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Terenin
    Terenin 14. november 2022 19:22
    + 10
    Pejabat EU ngumumake rencana 'mobilitas militer' kanggo nutupi Moldova, Ukraina lan Balkan Kulon
    Dirasakake tanpa perang gedhe ora ana sing bisa taksi.
    Utawa sampeyan kudu nggawa negara sampeyan kanthi medeni yen ora nembak, mula wis apik.
    1. cetha
      cetha 14. november 2022 19:29
      +4
      Kutipan: Terenin
      Pejabat EU ngumumake rencana 'mobilitas militer' kanggo nutupi Moldova, Ukraina lan Balkan Kulon
      Dirasakake tanpa perang gedhe ora ana sing bisa taksi.
      Utawa sampeyan kudu nggawa negara sampeyan kanthi medeni yen ora nembak, mula wis apik.

      Ah, iki pratandha perang gedhe. Wis, wong manca bakal resmi perang ing sisih Rusia.
      Presiden Rusia Vladimir Putin nandatangani dekrit babagan layanan warga manca ing pangkat Angkatan Bersenjata Rusia,
      1. Stakan
        Stakan 14. november 2022 19:49
        -2
        Quote: cetha
        Ah, iki pratandha perang gedhe. Wis, wong manca bakal resmi perang ing sisih Rusia.

        Ya, Cetha, sampeyan ndeleng kabeh serius banget khe Khe GDP meneng maneh.
        Rusia ngenteni apa sing kudu ditindakake lan sapa sing kudu dipercaya saiki
        1. neworange88
          neworange88 14. november 2022 19:56
          +6
          Kutipan saka Stakan
          Quote: cetha
          Ah, iki pratandha perang gedhe. Wis, wong manca bakal resmi perang ing sisih Rusia.

          Ya, Cetha, sampeyan ndeleng kabeh serius banget khe Khe GDP meneng maneh.
          Rusia ngenteni apa sing kudu ditindakake lan sapa sing kudu dipercaya saiki


          Pungkasan, kesadaran mboko sithik teka ing kabeh wong yen kabeh serius banget lan suwe, iki wektu sing ilang, sayang banget ing wiwitan SVO, nalika nyoba mbujuk petugas APU supaya nyerah, nanging wis kanggo bisa kanggo fullest.
          1. Stakan
            Stakan 14. november 2022 21:36
            -6
            Kutipan saka: neworange88
            Pungkasan, kesadaran mboko sithik teka ing kabeh wong yen kabeh pancen serius lan suwe.

            Ora, aku yakin yen NG, kabeh bakal owah lan ora ana komentar sing lara maneh. hi
            Sampeyan entuk wis kene ing paduan suara whining .. Kabeh ala lan ilang.
            Arep whine babagan Rusia maneh?
            1. topol717
              topol717 14. november 2022 22:21
              0
              Kutipan saka Stakan
              Arep whine babagan Rusia maneh?

              Sing ala yaiku perang gedhe sing bakal teka, paling kamungkinan nggunakake senjata nuklir.
            2. EFIM LUBIN
              EFIM LUBIN 14. november 2022 22:23
              0
              Ora Nuh, nanging kita ndeleng carane Rusia dikhianati dening maling oligarki kanthi dhukungan saka panguwasa sing korup! Coba pikirake, Eropa lan AS, kabeh NATO kanthi terang-terangan nglawan Rusia, para bajingan iki adol bahan mentah lan sumber energi sing strategis marang mungsuh! Isi kanthong karo barang sing dicolong !!! Wasserman naif percaya yen NATO wiwit nglawan Rusia kanthi kekuwatan lengkap, mula Rusia bakal nggunakake senjata nuklir. Amarga padha perang karo Ukroreich, cetha yen ing Kremlin mung ngomong babagan OJ! Sanajan ngebom Rusia nganggo senjata nuklir, ora bakal ana serangan balas dendam! Aja ngenteni.
        2. yuriy55
          yuriy55 14. november 2022 20:41
          +2
          Kutipan saka Stakan
          Rusia ngenteni apa sing kudu ditindakake lan sapa sing kudu dipercaya saiki

          Iku wektu kanggo metu menyang donya kanggo wong sing ora mikir ing bunker, nanging bakal bisa kanggo mobilize bangsa Rusia kanggo defend Fatherland, nerangake intelligible apa gol Rusia bakal ngadhepi. Sapa sing ora bakal isin karo rusake negarane tanggane sing wis bajingan dening Nazisme. Sapa sing ora bakal mbagi mungsuh dadi Nazi sing apik lan sing ala.
          1. Stakan
            Stakan 14. november 2022 21:40
            0
            Kutipan saka: yuriy55
            Kutipan saka Stakan
            Rusia ngenteni apa sing kudu ditindakake lan sapa sing kudu dipercaya saiki

            Iku wektu kanggo metu menyang donya kanggo wong sing ora mikir ing bunker, nanging bakal bisa kanggo mobilize bangsa Rusia kanggo defend Fatherland, nerangake intelligible apa gol Rusia bakal ngadhepi. Sapa sing ora bakal isin karo rusake negarane tanggane sing wis bajingan dening Nazisme. Sapa sing ora bakal mbagi mungsuh dadi Nazi sing apik lan sing ala.

            Iki sampeyan babagan GDP.? Lan kita Rusia ing provinsi?
            Sapa sing sampeyan usulake kanggo mimpin? Ora akeh utawa Khodorkovsky .. Utawa Mungkin Medvedev? Utawa Zyuganov lan Grudinin? Wangsulan kita ing kene provinsi bodho, apa sing sampeyan siyap kanggo kita ing Moskow?
            Yen taun 90-an maneh, mula kita ora bakal ngasah pitchfork maneh.. Lan kita ora bakal ngerti maneh. negatif
            1. yuriy55
              yuriy55 15. november 2022 04:17
              0
              Stakan Wingi, 21:40
              Kaca iku jeneng utawa pendhudhukan sampeyan?
              Kutipan saka Stakan
              Wangsulana kita kene provincials bodho

              Dibandhingake karo Siberia Kulon, sampeyan ora kaya provinsi lan ora bodho kaya sing katon ... Minangka kanggo katresnan kanggo huruf "M", saben wong duwe eccentricities dhewe ...
              Kutipan saka Stakan
              Sapa sing sampeyan usulake kanggo mimpin? Ora akeh utawa Khodorkovsky .. Utawa Mungkin Medvedev?

              Aku ora weruh SING COCOK kanggo peran penerus saka rombongan Putin !!!
              Ana sawetara simpati kanggo Platoshkin N.N., aku seneng Korotchenkov I.Yu., Mikheev S.A. sing bisa ngenali personel sing penting kanggo ekonomi.
              Siji wong mung bisa spekulasi. Kita malah ora ngerti akeh wong sing duwe bakat lan kabisan tartamtu. Mungkin Kadyrov pengin nyalonake pencalonane ... Mbok menawa ana ing endi wae ana gubernur ...
              Aku mung bisa ngomong siji, program presiden lan kampanye pemilihan bakal mbantu nemtokake prioritas.
              Bubar, sumber daya administratif wis dibusak metu kabeh contenders kanggo nul, depriving kabeh wong saka alternatif JUJUR pemilihan.
              1. Terenin
                Terenin 15. november 2022 18:04
                +3
                Kutipan saka: yuriy55
                wong sing arep kuwasa kanggo posisi kuwi kudu duwe tim dhewe

                Isih cetha, lan sing paling penting - iso dingerteni program wong.
      2. Nelayan
        Nelayan 14. november 2022 20:20
        -1
        aja nganti padha perang dhewe, lagi nyiapake cara anyar kanggo nyuplai peralatan kanggo tentara bayaran sing bodho kaya dill. Babagan Moldova - kita mung "kanggo", supaya padha mbangun luwih cepet, iku bakal teka ing Handy kanggo kita ora kanggo mbangun dhéwé.
    2. Stakan
      Stakan 14. november 2022 19:47
      -2
      Kutipan: Terenin
      Pejabat EU ngumumake rencana 'mobilitas militer' kanggo nutupi Moldova, Ukraina lan Balkan Kulon
      Dirasakake tanpa perang gedhe ora ana sing bisa taksi.
      Utawa sampeyan kudu nggawa negara sampeyan kanthi medeni yen ora nembak, mula wis apik.

      Ya, Gennady Perang salib sabanjure nglawan Rusia entuk momentum.
      Jiwa banget ala lan dheweke isih bisa nggayuh tujuane
      Sapa sing kudu disalahake lan apa sing kudu ditindakake? Iki wis wiwit godhok ing jiwa Rusia. hi Lan iki ora apik, pambrontakan Rusia ora karuan lan iki pancen dikarepake ing Kulon
      1. novel66
        novel66 14. november 2022 19:56
        +6
        Perlu ngomong. Bebener. Nerangake marang wong apa sing kedadeyan. Senajan ing lapangan informasi ora ilang langsung hi
    3. seregatara1969
      seregatara1969 14. november 2022 20:04
      +1
      Perang gedhe wis ana! Nalika lagi nggoleki mungsuh njaba, mungsuh liyane bakal ngrebut negara lan mangan saka njero!
    4. belovvladimir
      belovvladimir 14. november 2022 23:15
      +1
      Alon-alon lan kanthi yakin, Barat ngeculake operasi militer marang Rusia, dadi wong lanang, kabeh wong kudu dipikirake, lan dina iki pitakonan kasebut ora babagan gadget, telpon lan mobil larang, kopi karo croissant, nanging pancen nyiapake a perang gedhe lan full-ukuran marang kita, iku worth considering kene, salah siji kita bakal urip utawa bakal enslave kita lan numpes kita! hi
      1. Terenin
        Terenin 15. november 2022 18:06
        +2
        Kutipan: belovvladimir
        iku worth considering kene, salah siji kita bakal slamet utawa bakal enslave kita lan numpes kita!

        Kabeh wong ngerti iki, nanging nganti kita ngrasakake ancaman ... ora ora ora bakal teka. Iki minangka properti kita Rusia.
  2. RuAbel
    RuAbel 14. november 2022 19:23
    +2
    Lan sampeyan ngomong - negara konflik ora njupuk menyang NATO))) Yen ora mungkin, nanging perlu banget - bakal ana cara metu.
    1. BlackMokona
      BlackMokona 14. november 2022 19:25
      +2
      Kutipan saka Ruabel
      Lan sampeyan ngomong - negara konflik ora njupuk menyang NATO))) Yen ora mungkin, nanging perlu banget - bakal ana cara metu.

      Dadi, kanggo njupuk Moldova ing versi bebas konflik, cukup kanggo ngidini Angkatan Bersenjata Ukraina njupuk Transnistria. Sawise iku, bam lan ora ana perselisihan lan masalah wilayah. Mungkin ing NATO.
      1. cetha
        cetha 14. november 2022 19:39
        +2
        Kutipan saka BlackMokona
        cukup kanggo ngidini Angkatan Bersenjata Ukraina njupuk Transnistria.

        Apa sampeyan mikir yen "mbusak" Transnistria bakal dadi "kaya jam"?
        1. Torvlobnor IV
          Torvlobnor IV 14. november 2022 19:49
          +4
          Kahanan ing kono padha persis kaya ing Kherson, mung ora ana papan kanggo ngungsi, lan nganti saiki ora nembak. Lan Kherson dibela dening Marinir lan Angkatan Udhara, lan ing Transnistria - unit siap tempur kanthi peralatan sing wiwit jaman Soviet.
          1. tun5t
            tun5t 14. november 2022 21:01
            -2
            pranyata ana wektu nalika transnistria bakal remuk lan bisa dirusak. lan maneh: ninggalake pangarep-arep, everyone looking ing Kremlin!
        2. novel66
          novel66 14. november 2022 19:57
          +2
          Nganti saiki, ora ana masalah, kaya biasane.
          Bu! tresna
        3. UAZ 452
          UAZ 452 14. november 2022 20:41
          +1
          Umumé, bakal dadi masalah kanggo aku - ana penjaga ing gudang, tanpa pengalaman pertempuran. Intrik mung kanggo njeblug depot amunisi, utawa menehi APU utuh. Dheweke bisa menehi hadiah yen dikandhani liwat saluran ora resmi manawa keamanan gudang minangka jaminan kanggo urip.
          1. topol717
            topol717 14. november 2022 22:29
            0
            Geranium mesthi bisa mabur menyang gudang, nanging pimpinan militer kita bakal cukup pinter.
      2. Mitia68
        Mitia68 15. november 2022 02:11
        0
        cukup kanggo ngidini Angkatan Bersenjata Ukraina njupuk Transnistria.


        Iku rampung keluwih.
        Cukup kanggo Moldova ngenalake blokade transportasi PMR lan mung sawetara wulan PMR bakal ilang.
        Sadurunge, sambungan Rusia karo PMR ngliwati wilayah Ukraina - kanthi ril utawa udhara.
        Saiki, kanthi wiwitan NWO, ONLY (!) Rute sepur lan udhara tetep, lan ngliwati wilayah Moldova. Lan iku, ora ana cara liya ing PMR!
    2. cetha
      cetha 14. november 2022 19:38
      +2
      Kutipan saka Ruabel
      Lan sampeyan ngomong - negara konflik ora digawa menyang NATO)))
      Iki miturut, padha ngaku, karo hukum internasional.

      Kutipan saka Ruabel
      Yen ora bisa, nanging perlu banget, ana dalan metu.
      Lan, iki, maneh padha ngaku, karo aturan sing ditampa umum.
  3. Tusv
    Tusv 14. november 2022 19:31
    +2
    Ayo, nanging mengko. Apa bakal kasep banjur? Lan apa sing kudu ditindakake karo asu iki? Eksekusi, sampeyan ora bisa ngapura !!! Cara mung. Banjur padha mbayangno awake dhewe dadi milyaran emas. Aku isih ngomong babagan senjata nuklir taktis lan jalur sepur. Isih melas marang wong
    1. cetha
      cetha 14. november 2022 19:40
      +1
      Kutipan saka Tusv
      Ayo, nanging mengko. Apa bakal kasep banjur? Lan apa sing kudu ditindakake karo asu iki? Eksekusi, sampeyan ora bisa ngapura !!! Cara mung. Banjur padha mbayangno awake dhewe dadi milyaran emas. Aku isih ngomong babagan senjata nuklir taktis lan jalur sepur. Isih melas marang wong

      Ya wis kesel ngomong.
      1. novel66
        novel66 14. november 2022 19:59
        +1
        Nanging senjata nuklir taktis isih overkill, nalika Moscow isih adoh
      2. Tusv
        Tusv 14. november 2022 21:18
        +1
        Quote: cetha
        Ya wis kesel ngomong.

        Lan apa rong sasi kepungkur aku diwenehi minus, ing ngendi aku ngomong babagan panggunaan senjata nuklir taktis sing selektif. Miturut lomba? TNW dudu SNW - ora bakal mangan akeh wong. Lan saiki aku bakal nambah, nanging buntut serigala bakal langsung pecah ing 20 vertebrae saka 7
    2. Mitia68
      Mitia68 15. november 2022 02:00
      0
      Apa bakal kasep banjur?


      Ya, amarga perang nuklir bakal dadi pungkasan sing dijamin kanggo sejarah ora mung Kulon, nanging uga Rusia, mula ora bakal cepet-cepet diwiwiti.
  4. tun5t
    tun5t 14. november 2022 19:37
    -1
    Apa ora artikel ing VO, banjur kaya telpon - roti sregep nyedhaki ... mung pangarep-arep kanggo Kremlin saya kurang ... Mungkin padha mungkasi sing Yakut dhukun muspra? lumebu ing kamar nomer 1 lan nundhungi kabeh roh najis.
    (ing saben lelucon mesthi ana mung pecahan saka lelucon)
  5. Alloh
    Alloh 14. november 2022 19:50
    +1
    Aku ndeleng topeng sing dicopot luwih akeh, miturut kabar minggu iki, akeh sepur kanthi peralatan saka geyropy Pshekia Tribalts pindhah menyang Ukraina, umume, mung pendapatku yen Federasi Rusia ora luwih maju lan Terserah karo hadiah iki,,,
  6. Arcady007
    Arcady007 14. november 2022 19:54
    -1
    Ing tembung liya, Ukraina lan Moldova wis ditindhes miturut skema lengkap ing rencana EU, tanpa nyoba ndhelikake.
  7. cniza
    cniza 14. november 2022 20:23
    +3
    Ing kasus apa wae, jelas yen NATO nganggep wilayah Moldova minangka protektorat lan titik tambahan ketegangan ing cedhak tapel wates Rusia.


    Dadi iki wis dikenal kanggo dangu ...
  8. Sergio63
    Sergio63 14. november 2022 21:30
    0
    Yagene dheweke ora mateni Zelya ing Kherson!? Pinten sampeyan bisa ... tenang roaming, apa pancene lemes !? Lan ing ngendi serangan ing CPR, Staf Umum ..
    Bankova, kok Rzeszow durung diobong, bisa rustle liwat Eropah karo Stringers dijupuk padha !? Endi bledosan ing kafe lan diskotik Paris ing Jerman kaya ing jaman biyen?? Halo...
  9. riaba
    riaba 14. november 2022 21:37
    0
    Kita ora bisa njupuk Ukraina ing whim, lan kita mesthi ora bakal njupuk metu perang karo Unit NATO ngluwihi Dnieper, kita bakal paling kamungkinan ngenteni ing baris iki nganti industri wiwit munggah ing kapasitas lengkap. Kaliningrad lan Belarus masak. Mratelakake panemume saka kursi
  10. Fangaro
    Fangaro 14. november 2022 22:06
    -1
    Saka artikel kasebut, sing anyar kanggoku yaiku ana Balkan Kulon. Nanging apa tegese ana uga Balkan Wétan?
    Lan negara sing kalebu Balkan.
    Aku ora bengok-bengok. Kanggo kula, iki pancen ora bisa dingerteni.
  11. IlgizL
    IlgizL 15. november 2022 00:55
    0
    Sapa maneh sing ora ngerti apa "mitra" sing, kanggo kang kita ndamel sumber energi mirah sing padha mundhakaken ekonomi thanks kanggo kang padha Sponsor mungsuh potensial kita ... Iku menarik banget kanggo takon wong-wong sing nggawe dhuwit iki.