Review militèr

Iki dudu watesan: populasi donya wis ngluwihi tandha 8 milyar wong

26
Iki dudu watesan: populasi donya wis ngluwihi tandha 8 milyar wong

Kaya ing ngisor iki saka data Dana Penduduk Perserikatan Bangsa-Bangsa, populasi donya wis ngluwihi tandha 8 milyar wong. Tren terus munggah.


Dadi, sawise 15 taun, jumlah kasebut bakal nambah 1 milyar, ing taun 2050 bakal nyedhaki tandha 9,7 milyar, lan ing taun 2080 bakal ngluwihi 10 milyar (sawise iku, wutah bakal alon, wiwit mudhun). Organisasi kasebut nyathet yen ing wektu sing padha, tingkat wutah sakabèhé ing donya saya suda. Iki amarga kasunyatan sing wutah populasi diamati utamané mung ing negara paling mlarat ing Afrika, nalika isih 2/3 saka populasi donya manggon ing wilayah arang pedunung karo tingkat lair kurang.

Minangka kanggo tingkat lair ing donya sacara sakabèhané, tingkat sakabèhé wis mudhun sacara signifikan sajrone 70 taun kepungkur. Dadi, yen ing taun 1950-an ana 4,97 lair saben wanita, banjur ing taun kepungkur angka iki wis tikel kaping pindho, yaiku 2,3, lan ing taun 2050 bakal terus mudhun kabeh (nganti 2,1 ,siji).

Ing wektu sing padha, paningkatan pangarep-arep urip uga kacathet. Mbalik ing tengah abad pungkasan, wong sing umure luwih saka 65 taun nyumbang 5% saka total populasi, lan saiki angka iki ana ing tingkat 10%.

Negara sing paling padhet saka jumlah penduduk yaiku India lan China. Udakara 2,8 milyar manggon ing loro negara kasebut (kira-kira 1,4 milyar kanggo saben negara). Dheweke diikuti dening Amerika Serikat, Indonesia, Pakistan, kanthi kapadhetan populasi sing dhuwur. Rusia rangking 9 ing babagan populasi ing donya (paling ora 145,5 yuta wong). Asia nyumbang luwih saka setengah saka kabeh wong ing planet (59%).

Amarga ketegangan ing jagad iki lan perjuangan kanggo sumber daya mineral, migrasi populasi menyang negara maju kanthi cepet nambah, amarga urbanisasi aktif ditindakake. Ing babagan iki, kanggo pisanan jumlah populasi kutha kejiret karo deso. Migrasi internal uga nyebabake konflik bersenjata regional ing saindenging jagad (utamane ing Timur Tengah lan Afrika), bebarengan karo kekerasan, penganiayaan ing latar politik, ras utawa agama, meksa para pengungsi ninggalake omah lan pindhah menyang kutha liya kanggo nggoleki sing luwih apik. urip. Miturut prakiraan Kantor Komisioner Tinggi PBB kanggo Pengungsi, angka iki kanggo pisanan ngluwihi 100 yuta wong nem sasi kepungkur.

India samesthine bakal dadi negara paling padhet ing taun 2023. Iki amarga, pisanan kabeh, kanggo tingkat lair dhuwur lan marriage awal.
Pengarang:
26 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Vladimir Vladimirovich Vorontsov
    Vladimir Vladimirovich Vorontsov 15. november 2022 11:15
    -2
    Populasi donya wis ngluwihi tandha 8 milyar

    ***
    "Lan Gusti Allah mberkahi wong-wong mau, lan Gusti Allah ngandika marang wong-wong mau:
    bebranahana lan tangkar-tumangkara, sarta ngebaki bumi lan ngwasana”...
    ( Purwaning Dumadi 1:27-28 )
    ***
    1. Kot Alexandrovich
      Kot Alexandrovich 15. november 2022 11:17
      +1
      Wong mau banjur mangsuli: "Seneng nyoba"!
      1. Syurik70
        Syurik70 15. november 2022 18:51
        +1
        Carane ora bisa ngelingi eksperimen misuwur "Universe-25".
        Nomer ing judhul tegese jumlah eksperimen sing ditindakake ing macem-macem versi.
        Inti saka eksperimen yaiku carane tikus bakal berkembang biak yen ora diwatesi apa wae, kajaba wilayah sing kasedhiya.
        Asil ing kabeh eksperimen padha - punah lengkap.
        Sakcepete sadurunge punah, tikus dipérang dadi macem-macem kelompok. Seks heterogen mandheg kabeh, prakteke mung padha-jinis. Badhak wadon nglumpuk ing wedhus sing agresif, nyerang lanang sing nyedhaki dheweke. Aggressiveness umum marang wedhus asing uga tambah.
        Ana klompok gedhe saka singles, ditetepake minangka "ganteng", padha ora kasengsem ing apa-apa liyane saka ngrawat kanggo awake dhewe kanggo kabèh dina.
    2. Komentar wis dibusak.
    3. skeptis jahat
      skeptis jahat 15. november 2022 11:23
      0
      Gusti Allah ora ujar manawa saka 12 skenario saka sinau "Batesan kanggo Pertumbuhan" sing bakal ditindakake manungsa?
      1. kredo
        kredo 15. november 2022 11:31
        -2
        Quote: skeptis jahat
        Gusti Allah ora ujar manawa saka 12 skenario saka sinau "Batesan kanggo Pertumbuhan" sing bakal ditindakake manungsa?

        Anglo-Saxon, utamane, lan Eropa Barat, umume, nemtokake iki kanggo dheweke pirang-pirang abad kepungkur, lan skenario iki ora nggawa apa-apa sing apik. nangis
      2. krops777
        krops777 15. november 2022 12:49
        +1
        Gusti Allah ora ujar manawa saka 12 skenario saka sinau "Batesan kanggo Pertumbuhan" sing bakal ditindakake manungsa?


        Aku dipercaya riset ilmuwan Soviet S.P. Kapitza, miturut risete, pertumbuhan populasi bakal mandheg ing sekitar 9 milyar wong, luwih saka penurunan sing diprediksi.
        1. skeptis jahat
          skeptis jahat 15. november 2022 13:03
          +2
          Sergei Petrovich minangka ilmuwan lan wong sing luar biasa. Nanging dheweke uga Cornucopian. Optimisme babagan solusi masalah sing diadhepi manungsa adhedhasar kasunyatan manawa MANUNGSA BAKAL MIKIR lan miwiti ngrampungake masalah kasebut. Ora ana sing kedadeyan sajrone pirang-pirang dekade kanggo ngonfirmasi optimisme babagan iki.
          1. krops777
            krops777 15. november 2022 16:16
            +1
            Sergei Petrovich minangka ilmuwan lan wong sing luar biasa. Nanging dheweke uga Cornucopian. Optimisme babagan solusi masalah sing diadhepi manungsa adhedhasar kasunyatan manawa MANUNGSA BAKAL MIKIR lan miwiti ngrampungake masalah kasebut. Ora ana sing kedadeyan sajrone pirang-pirang dekade kanggo ngonfirmasi optimisme babagan iki.


            Aku setuju, aku mirsani program kang piye wae, menehi akeh paralel sajarah nalika wong wis tekan tingkat tartamtu saka pembangunan lan banjur populasi wiwit nolak, sing, hubungan langsung antarane keuntungan lan kesuburan, uga, minangka variabel, iki perang. , epidemi lan cataclysms. Kabeh padha, apa transfer gedhe - Temenan luar biasa.
    4. Nyrobsky
      Nyrobsky 15. november 2022 14:10
      +1
      Kutipan: Vladimir Vladimirovich Vorontsov
      Populasi donya wis ngluwihi tandha 8 milyar

      ***
      "Lan Gusti Allah mberkahi wong-wong mau, lan Gusti Allah ngandika marang wong-wong mau:
      bebranahana lan tangkar-tumangkara, sarta ngebaki bumi lan ngwasana”...
      ( Purwaning Dumadi 1:27-28 )
      ***

      Lan kasur ngandika sing pedunung donya kudu 500 yuta wong, padha kalah metu tembung iki ing 8 basa ing watu tablet, kang diinstal ing 22 Maret 1980 ing negara Georgia. Mbokmenawa amarga alasan iki, dheweke percaya yen 7,5 milyar populasi bumi minangka pemberat ekstra sing kudu dikurangi kanthi nindakake perang lan nyebarake epidemi liwat introduksi buatan virus sing mbebayani kayata Zika, Ebola lan Cavid-19.
      Miturut cara, bubar, ora dingerteni "disagreements" undermined tablet iki, nggawe cetha sing padha ora setuju karo watesan ing jumlah pedunung bumi diadegaké dening kasur.
  2. Komentar wis dibusak.
  3. Yaro Polk
    Yaro Polk 15. november 2022 11:17
    +2
    kanggo iki, tutup kasur lan wong Eropa promosi LGBT kanthi sodomi ... supaya ora berkembang biak ... uga .. lan kabeh jinis virus buatan .. thukul ing U / Reich ..
    1. roh
      roh 15. november 2022 12:14
      +1
      Penurunan angka kelahiran, anehe, digandhengake karo perbaikan urip ing negara, ing China, contone, saiki ana penurunan edan, wis arep ngenalake ibukutha mat, India bakal duwe crita sing padha. Nyuwun
  4. Knell Wardenheart
    Knell Wardenheart 15. november 2022 11:18
    +1
    lan ing taun 2080 bakal ngluwihi 10 milyar (sawise iku, wutah bakal alon, wiwit mudhun)

    Iki, sayangé, diwenehi teknologi saiki. Sesuk dheweke bakal nyipta sawetara antibiotik anyar utawa sinau cara ngolah sampah panganan dadi protein kanthi biaya sing sithik - lan ramalan iki bakal ngilangi bokonge :-(Ora ana Afrika, utawa Amerika Latin, utawa negara-negara Timur Tengah sing durung kesel. potensial wutah kanggo sisih paling + bakal ana migrasi menyang negara underpopulated karo kawicaksanan migrasi kebacut sabar.
    Aku luwih percaya karo angka 12 milyar nalika taun 2050-2060, lan angka iki saya wedi ..
    1. Andriuha077
      Andriuha077 15. november 2022 11:28
      0
      Paling penulis nerangake pertumbuhan hiperbolik kanthi perkembangan intelektual bebarengan manungsa ... "ing umum, kawruh lan katrampilan apa wae sing bisa digunakake kanggo nylametake wong saka pati utawa ndawakake umure." S.P Kapitsa [8] lan sawetara penulis liyane nyebut akumulasi kawruh, informasi umume, sabab wutah.

      Miturut laporan PBB, ing taun 2050 populasi donya bakal tekan 9,7 milyar wong. Nanging, tuwuh kanthi alon-alon, lan ana "penuaan sing durung ana sadurunge populasi ing donya."

      ... ing taun 2050 populasi bumi Ngartekno suda, ora tambah, minangka PBB pracaya. Masalah nyata sing diadhepi manungsa yaiku "penduduk bumi sing tuwa lan mati." Jørgen Randers, ing bukune 2052: A Global Forecast for the Next Forty Years, nulis manawa populasi manungsa bakal mudhun ing sekitar 2040.

      Rakyat pengin urip
      - Yagene Watu Panuntun Georgia ngendika (yaiku) "jaga manungsa ing ngisor 500"?
      Ya, tegese mateni milyaran wong.
      Georgia Guidestones minangka monumen granit ing Elbert County, Georgia, AS. Dumadi saka enem slabs granit.
      Njaga manungsa ing sangisore 500,000,000 ing imbangan langgeng karo alam.
      Tanggal 6 Juli 2022, jam 4:03 am wektu lokal (diadegake dening kamera pengawas), tugu kasebut diunekake - jeblugan kasebut ngrusak tablet kanthi tulisan ing Swahili lan Hindi, lan uga nyebabake karusakan sing signifikan ing piring ndhuwur. Pendhudhuk omah-omah ing sacedhake uga ngonfirmasi yen krungu bledosan kira-kira jam papat esuk[9][10]. Biro Investigasi Georgia ngrilis rekaman pengawasan jeblugan kasebut; Kajaba iku, kamera liyane ngrekam mobil perak nyopir sawetara detik mengko saka situs bledosan - miturut penyidik, wong sing ora dingerteni nyebul Tablet nganggo piranti sing mbledhos [11]. Banjur, sisa-sisa struktur kasebut dibongkar amarga alasan keamanan dening tim konstruksi nggunakake excavator [12].
      https://ru.wikipedia.org/wiki/Скрижали_Джорджии#Вандализм_и_уничтожение


      19 Oktober 2022
      Muter geni: galur gawean anyar saka COVID-19 kanthi lethality 80% digawe ing laboratorium AS
      Peneliti saka Universitas Boston (AS) nggawe galur anyar COVID-19 kanthi tingkat kematian sing dhuwur udakara 80%. Kanggo nindakake iki, dheweke nggabungake galur asli, sing pisanan nginfeksi wong ing provinsi Wuhan, lan protein spike virus Omicron.
      Asil kasebut yaiku virus sing diarani "Omicron S" sing mateni 80% tikus eksperimen ing eksperimen kasebut. Ternyata, "Omicron S" ngasilake partikel virus kaping 5 tinimbang versi asline.
      Panliten kasebut dhewe ditindakake ing kamar khusus, sing diisolasi saka lingkungan njaba.

      COVID-19 ngaktifake inflamasi sing padha ing otak kaya penyakit Parkinson
      Ilmuwan nemokake ing SARS-CoV-2 respon inflamasi sing padha sing diamati ing otak nglawan latar mburi pangembangan neurodegenerasi. Ing kasus kasebut, neuron mati sing ora katon ing awak kedadeyan. Penulis nyebutake SARS-CoV-2 minangka "pembunuh bisu" sing nambah risiko ngembangake penyakit sing ora bisa ditambani - demensia lan penyakit Parkinson.
      Malah bentuk COVID-19 sing entheng mengaruhi otak, saengga risiko neurodegenerasi sabanjure bisa uga akeh.
  5. Murmur 55
    Murmur 55 15. november 2022 11:20
    0
    Juggling karo nomer terus, utawa iki "CHIP" anyar sadurunge padha wedi dening GLOBAL WARMING, kesel utawa ora bisa? Saiki dheweke bakal wedi karo OVERPOPULASI GLOBAL?
  6. Doccor18
    Doccor18 15. november 2022 11:21
    +2
    Populasi donya wis ngluwihi tandha 8 milyar

    Populasi Rusia luwih kasengsem ...
  7. Sedulur Fox_2
    Sedulur Fox_2 15. november 2022 11:26
    0
    akeh uga sing ditulis ing pager, ana postscript ing sensus China pancen 500-700 yuta wong, Rusia kira-kira 90 yuta.
    ing total, bab 1,5 milyar wong ing werni

    https://mgimo.ru/upload/iblock/aa0/demograficheskiy_vzryv_ili_mistifikaciya.pdf
  8. bingo
    bingo 15. november 2022 11:30
    0
    Saiki dheweke bakal isin maneh karo COVID liyane - lan ale))) Pashutilka kaya ngono) Ora mengaruhi jumlah wong ing planet
  9. Glagol1
    Glagol1 15. november 2022 11:30
    +1
    Populasi Rusia yaiku 1,9% saka manungsa, lan wilayah kasebut luwih saka 12%, mulane Anglo-Saxon kuwatir banget babagan kita.
    Bebarengan karo wong-wong mau, wong Finlandia, Prancis, ibu Jepang, Balt, Polandia lan sampah liyane sing dialami. Ing telenging nyawa, mbokmenawa Jerman. Nanging Anglo-Saxon ing wiwitan. Ing siji wektu, mbah Albright, minangka sekretaris negara belang, liwat teledor lan ora amba pikiran blurted metu sing ora adil sing Siberia lan kabeh kasugihan kagungane siji negara.
  10. tihonmarine
    tihonmarine 15. november 2022 11:31
    0
    Minangka kanggo tingkat lair ing donya sacara sakabèhané, tingkat sakabèhé wis mudhun sacara signifikan sajrone 70 taun kepungkur. Dadi, yen ing taun 1950-an ana 4,97 lair saben wanita, ing taun kepungkur angka iki wis tikel kaping pindho.

    Nganti abad kaping 1800, populasi bumi saya mundhak alon, nanging ing abad kaping 970 ana lompatan sing cetha. Mbalik ing taun 1,7, kira-kira 7 yuta wong urip ing planet iki, nalika kurang saka satus taun - wis XNUMX milyar. Abad kaping XNUMX nggawa kanthi percepatan sing luwih gedhe ing pertumbuhan populasi - nganti XNUMX milyar. Urbanisasi diarani antarane alasan kanggo nambah populasi iki. , nyuda kematian bayi liwat pangembangan medicine, Ngapikake kahanan urip, nambah kasedhiyan pangan, ngembangaken hak sipil lan emergence saka kontrasepsi.
  11. Rosemary
    Rosemary 15. november 2022 11:31
    +1
    Rusia rangking 9 ing babagan populasi ing donya

    Lan babagan kapadhetan pedunung, Rusia ana ing posisi kaping 217 ing antarane 235 negara ing donya. Kapadhetan pedunung ing Rusia, negara paling gedhe ing donya miturut wilayah, yaiku 8,9 jiwa saben kilometer persegi.

    Lan yen tren munggah ing populasi donya terus, lan Eropah Kulon nutup tapel watese, ngendi bakal tuwuh populasi saka negara paling miskin ing Asia lan Afrika? Apa ora kanggo kita?
  12. aku wani_perasan_
    aku wani_perasan_ 15. november 2022 11:44
    +1
    Ora kondom, ora gay karo lesbian ... malah Covid!
    Planet bakal ngresiki awake dhewe nalika nemtokake wektune ...
  13. Pimpinan_Barmaleev
    Pimpinan_Barmaleev 15. november 2022 11:56
    0
    Wolung milyar - iku akeh utawa sethitik? Yen kabeh wolung milyar wong klelep ing Baikal, tingkat bakal munggah dening pitung sentimeter. Utawa sampeyan bisa nggambarake kanthi beda - volume kurang saka siji setengah kilometer kubik. Planet kita bisa menehi pakan kanthi kualitatif sewidak milyar, nanging ora ana sing mbatalake prekara dhasar kayata tekanan demografi, saengga ing tandha sangang milyar, proses regulasi diri biologis murni bakal diuripake kanthi lengkap lan populasi bakal stabil. . Nanging kontradiksi bakal tetep, lan bakal ana drawdowns ing nomer, uga diukur ing milyar. Mung siji bab pleases (sampeyan ora bisa pracaya kula lan nyuwun data riset saka macem-macem institut antropologis - kabeh padha luwih utawa kurang unanimous ing mratelakake panemume) sing manungsa minangka spesies wis mung patang puluh ewu taun isih ana. Yen awake dhewe ora nyuda wektu iki. Lan ana regulator biologis bakal cepet nggawa kabeh normal.
  14. Panemu 55
    Panemu 55 15. november 2022 12:01
    0
    Aku ora ngerti.
    Artikel kasebut kanthi harfiah ujar:
    ... nalika 2/3 saka populasi donya manggon ing wilayah sing jarang pedunung kanthi tingkat lair sing sithik.
    Endi wilayah sing jarang penduduke? Ing China, AS, Eropa, India?
    Tingkat lair ing kono bisa uga luwih murah tinimbang ing Afrika, nanging ora sithik.
  15. Kalih
    Kalih 15. november 2022 14:41
    0
    Ya, dheweke bakal miwiti analog saka Cavid, mung ras kanthi ambang kematian 90 utawa 80 persen sajrone telung nganti patang dina. virus bakal teka kanggo nyimpen lan ora bakal overpopulation, skenario wis dites dening rescuers mengko njaluk dhuwit luwih kanggo vaksin.
  16. Arsip Vasya
    Arsip Vasya 15. november 2022 15:03
    0
    Kanggo terwelu! Nanging jagad lawas, lan saiki utamane Rusia lan Ukrainia, aktif nyusut. Dadi ora ana tuntutan kanggo kita babagan masalah iki.
  17. yuta
    yuta 15. november 2022 19:09
    +1
    Ya, kasus nalika kuantitas ora dadi kualitas.