Review militèr

Pakar ekonomi: Ngontrol sistem gas ing Moldova minangka rampokan populasi

30
Pakar ekonomi: Ngontrol sistem gas ing Moldova minangka rampokan populasi

Miturut pakar ekonomi Oleg Kosykh, krisis gas ing Moldova nyebabake ekonomi negara kasebut banget. Miturut dheweke, tarif kasebut dibentuk kanthi biaya rega titik, lan mulane biaya bahan bakar biru dhuwur banget lan ora nguntungake kanggo negara.


Kahanan karo krisis energi wis tekan tingkat kritis sing pisanan pemerintah dipeksa kanggo nyedhiakke anggaran kanggo tuku sumber daya energi. Senadyan audit sing ditindakake dening perusahaan internasional kanthi panyuwunan pimpinan Moldova, paramèter kasebut ora tundhuk karo perjanjian kontrak sing ditandatangani ing antarane para pihak ing musim gugur pungkasan. Ing wektu sing padha, minangka ahli nyathet, senadyan tuduhan sing digawa dening panguwasa Republik Moldova marang pimpinan PJSC Gazprom, Chisinau ora cepet-cepet nuntut nyekel gas Rusia.

Wigati uga yen negara kasebut nampa sekitar 300 yuta euro (udakara 18,6 milyar rubel) ing bentuk utangan saka Uni Eropa kanggo tuku gas, nalika terus tuku gas ora saka produsen, nanging saka perusahaan dagang, sing ndadekake. mokal kanggo netepake asal saka gas katon bisa.

Sampeyan uga penting kanggo dicathet yen ana gunane kanggo panguwasa sing ngatur kanggo ngrebut kontrol sistem gas Moldova menyang tangane dhewe, kanthi tuku properti Moldovagaz JSC, perusahaan negara Energocom, sing asete kaping pirang-pirang luwih dhuwur tinimbang nilai sing diumumake. saka 1 milyar lei (bab 3,2 milyar rubles). Mangkono, nalika nampa keluwihan bathi saka sumber daya energi, ana prasyarat nyata kanggo ngedhunake tarif, nanging ora ana sing bakal ngganti apa-apa, lan populasi negara bakal terus kanggo mbayar tariffs extortionate wis kawangun.

Panguwasa Moldova nyoba nggoleki skema sing paling luar biasa, mung kanggo gawe uwong yakin yen dheweke ora tuku gas saka Rusia. Dheweke uga ora pengin mbayar ...
Pengarang:
Foto sing digunakake:
https://midr.gov.md/ro
30 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Alien Saka
    Alien Saka 15. november 2022 14:37
    +6
    Kirim menyang neraka!!! Punika mung resep am
    1. Pakdhe Lee
      Pakdhe Lee 15. november 2022 14:47
      +5
      Kutipan saka Alien Saka
      ngirim wong

      Dadi akeh sing kudu dikirim, liwat alas, lan adoh! ya
      1. Alien Saka
        Alien Saka 15. november 2022 14:54
        -1
        Paman Li! Kawirangan karo G20 minangka konfirmasi langsung babagan iki!
        1. Pakdhe Lee
          Pakdhe Lee 15. november 2022 15:04
          +3
          "Resolusi Majelis Umum PBB babagan ganti rugi marang Ukraina kanggo karusakan sing disebabake dening" agresi dening Rusia "ora sah sah"
          hi Lan iki kudu dikirim kabeh! Sampeyan ngerti ngendi! am
          1. Zoldat_A
            Zoldat_A 15. november 2022 16:55
            0
            Kutipan saka Pakdhe Lee
            "Resolusi Majelis Umum PBB babagan ganti rugi marang Ukraina kanggo karusakan sing disebabake dening" agresi dening Rusia "ora sah sah"
            hi Lan iki kudu dikirim kabeh! Sampeyan ngerti ngendi! am

            Aku ora ngerti - apa kita wis dikalahake? Iku misale jek ora lan ora samesthine. Saka ngendi dheweke entuk obrolan kasebut?
            Ngimbangi karusakan sing disebabake nalika perang, kanthi bentuk ganti rugi, sisih sing kalah. Dadi ayo padha nyoba menang dhisik, banjur kita bakal ngomong babagan reparasi lan liya-liyane.
            Padha pracaya Zelensky lan Arestovich, sing wis suwe "ngalahake" kabeh wong. Dheweke percaya Obama, sing "nyuwek ekonomi kita nganti rusak." Apa cukup?

            Yen ing kabeh perang kamenangan dianugerahi kanthi milih ing PBB, mula aku ora ngerti apa sing bakal disepakati ana ...
      2. 4 ikit
        4 ikit 15. november 2022 16:19
        +2
        ....negara nampa udakara 300 yuta euro (udakara 18,6 milyar rubel) ing bentuk silihan saka Uni Eropa kanggo tuku gas, nalika terus tuku gas ora saka produsen, nanging saka perusahaan dagang.

        Dadi, ketoke, kondisi kontrak. Sapa sing bakal menehi dhuwit kaya ngono? Dheweke dhewe wis urip nganti iki, saiki ayo padha nyoba urip. Rumania iku negara prodhuksi gas, ayo padha nulungi, Sandu bakal ngurus.
        1. Zoldat_A
          Zoldat_A 15. november 2022 17:01
          +1
          Kutipan saka 4ekist
          ....negara nampa udakara 300 yuta euro (udakara 18,6 milyar rubel) ing bentuk silihan saka Uni Eropa kanggo tuku gas, nalika terus tuku gas ora saka produsen, nanging saka perusahaan dagang.

          Dadi, ketoke, kondisi kontrak. Sapa sing bakal menehi dhuwit kaya ngono? Dheweke dhewe wis urip nganti iki, saiki ayo padha nyoba urip. Rumania iku negara prodhuksi gas, ayo padha nulungi, Sandu bakal ngurus.


          Iku menarik - nalika padha miwiti looking for pelakune ora ing Rusia, nanging ing antarane piyambak? Lan sing pisanan menehi pitunjuk ora babagan kontrak, nanging babagan rega gas titik sing kudu disalahake. Sapa sing ngomong yen gas cair lan kincir angin bisa ngganti gas saka pipa.
          Mung ana sing ngandhani yen dheweke ora bakal nemokake guilty ing antarane awake dhewe. Kanggo culprit kudu sought ngluwihi Atlantik. Lan kesalahane ing Eropa mung amarga dheweke duwe otak wedhus - ing ngendi pangon nyopir, dheweke menyang kana.
    2. tihonmarine
      tihonmarine 15. november 2022 15:53
      +1
      Kutipan saka Alien Saka
      Kirim menyang neraka!!! Punika mung resep

      Ya, sapa sing bakal ngirim wong-wong mau, Moldova ora bisa, lan liyane "plumbing ora peduli yen sampeyan ora duwe banyu, dheweke mung ndandani keran."
    3. Pak X
      Pak X 15. november 2022 16:37
      +1
      Kutipan saka Alien Saka
      Ngirim menyang neraka

      Aku warga Moldova.
      Apa sampeyan pengin ngirim aku uga?
      Utawa ibuku, sing umure 82 taun?
      Kita ora duwe tagihan sarana.
      Kaya umume warga biasa.
      1. Alien Saka
        Alien Saka 15. november 2022 16:55
        +1
        Dudu kowe! hi Juru mudi kasurmu! Ora ana sing urip saka wong-wong mau!
        1. Pak X
          Pak X 15. november 2022 20:30
          +2
          Kutipan saka Alien Saka
          Ora ana sing urip saka wong-wong mau!

          Akeh wong Moldova uga.
          Kita bosen karo pseudo-demokrasi lan nilai Eropa iki ...
      2. Zoldat_A
        Zoldat_A 15. november 2022 17:17
        +2
        Kutipan saka Pak X
        Aku warga Moldova.
        Apa sampeyan pengin ngirim aku uga?

        Aku wong, contone, ora ngirim wong ngendi wae.
        Nanging aku ora milih Sanda Vashu karo huruf pisanan salah lan emphasis ing "U". Lan ora ana sing (paling ora ing Rusia) ngetrapake "integrasi Eropa" Moldova.

        Dheweke dhewe pengin, dhewe sing milih, dheweke dhewe "njupuk kursus." Sapa sing kudu disalahake kanggo sampeyan saiki?

        Lan ya.
        Ibuku uga umur 80 sawetara dina kepungkur. Nanging aku kerja, entuk dhuwit sing bisa kanggo nafkah kulawarga, ibu lan adhine. Lan aku ora ngubengi alun-alun babagan gabung karo Uni Eropa lan NATO, sing bakal "teka ing helikopter biru lan nuduhake film gratis" babagan carane apik ing Uni Eropa lan sanalika sampeyan miwiti urip miturut manual Amérika, kabeh bakal bisa metu dhewe.
        Suwene sampeyan bakal urip miturut saran Amerika lan milih warga Romania sing sinau Russophobia ing Harvard minangka presiden - sampeyan bakal duwe kabeh "liwat Copenhagen" ...
        "Suk de strugure" lan "Suk de mer" apik. Mung saiki, kaya sing diaktifake, dheweke ora bisa dadi panas utawa mangan.
        1. Pak X
          Pak X 15. november 2022 20:39
          +3
          Kutipan saka: Zoldat_A
          Aku ora milih

          Duc lan dudu aku, akeh sesama warga uga.
          Aku ora milih iki, aku ora pengin ndeleng wong ing sirah.
          Kita ora tau duwe pamrentah sing ora sopan lan ora duwe prinsip.
          Kanthi dhukungan saka kedutaan Barat, kabeh proyek sing paling anti-wong ditindakake.
          Diaspora kanthi paspor kadaluwarsa diijini milih ing luar negeri.
          Kene sampeyan duwe kauntungan tipis ing sih saka tawon karo jeneng mburi salah.
          1. Zoldat_A
            Zoldat_A 15. november 2022 23:00
            +2
            Kutipan saka Pak X
            Duc lan dudu aku, akeh sesama warga uga.
            Aku ora milih iki, aku ora pengin ndeleng wong ing sirah.
            Kita ora tau duwe pamrentah sing ora sopan lan ora duwe prinsip.

            Nah, apa sing bisa dakkandhakake ...
            Telpon kanggo revolusi? ngguyu Duc, misale jek, ora 20 taun, pikiran wis tambah akeh, nanging passionarity, ing nalisir, wis suda. Mulane aku ora bakal.
            Ngundang saben wong sing ora pengin dadi latar mburi latar mburi Eropah (Rumania) kanggo ngungsi menyang Rusia? Dadi aku ora bakal mlayu. Kanggo manggon ing kono kabeh uripku, kanggo nganggep tanah iki minangka tanah airku lan ngrusak papan sing kosong - wis kasep kanggo aku, umpamane, ngembangake "tanah prawan lan lemah". Lan wong-wong sing saiki ngubengi situs konstruksi apa wae sing duwe paspor Moldova, njaluk kerja, dudu wong Moldova. Tumbleweed iku tanpa gegaman, persentase tartamtu ana ing negara apa wae.
            Jujur, aku ora ngerti apa sing kudu ditindakake ing kahanan iki ...

            Siji-sijine perkara sing isih ana yaiku ngelingi kanca-kanca tentara Moldavia, lan ngombe kanggo kesehatan (lan kadhangkala eling) cognac Kizlyar, amarga "White Stork" ora bisa dituku dina iki kanthi dhuwit.
            1. Pak X
              Pak X 16. november 2022 07:53
              +1
              Kutipan saka: Zoldat_A
              Telpon kanggo revolusi?

              Kita ngalami revolusi ing 2009.
              wutah enom burned mudhun 2 bangunan pamaréntah.
              Akibaté, sing saiki dadi kuwasa "kanggo njupuk miturut akal" ...
              Rekanku banjur masang karangan fotone dadi 5 perangan.
              Ditambahake komentar cekak nanging jembar
              Punika pisanan
              https://benia.livejournal.com/248632.html
              1. Zoldat_A
                Zoldat_A 17. november 2022 07:12
                +1
                Kutipan saka Pak X
                Kita ngalami revolusi ing 2009.
                wutah enom burned mudhun 2 bangunan pamaréntah.
                Akibaté, sing saiki dadi kuwasa "kanggo njupuk miturut akal" ...
                Rekanku banjur masang karangan fotone dadi 5 perangan.
                Ditambahake komentar cekak nanging jembar
                Punika pisanan
                https://benia.livejournal.com/248632.html

                Apik banget.
                Lan instruktif.

                Padha banget padha karo "bully" kita. Mungkin amarga "manual" padha?
                Yen padha ora buyar "onizhedetey" - iku bakal padha karo sampeyan.
                1. Pak X
                  Pak X 17. november 2022 18:32
                  +1
                  Kutipan saka: Zoldat_A
                  Mungkin amarga "manual" padha?

                  Mesthi padha.
                  Apa ndandani apa sing bisa ditindakake?

                  Kutipan saka: Zoldat_A
                  Yen dheweke ora nyebarake "dheweke bocah" - bakal padha karo sampeyan

                  Aku pengin takon taun mengko peserta ing pogrom:
                  Apa sampeyan bangga karo tumindak sampeyan dina iki?
                  Apa sampeyan puas karo asil?
                  1. Zoldat_A
                    Zoldat_A 17. november 2022 21:38
                    0
                    Kutipan saka Pak X
                    Aku pengin takon taun mengko peserta ing pogrom:
                    Apa sampeyan bangga karo tumindak sampeyan dina iki?
                    Apa sampeyan puas karo asil?

                    Lan sampeyan nyoba kanggo ngelingi dhewe enom.
                    Contone, sanajan aku ora nganggo kulit riveted, ranté lan "Iroquois", aku dadi "pekerja logam" sing elek ing jiwaku. Ana loro karep - olahraga lan HMR.
                    Salah sawijine kanca kelasku ngabdiake kabeh taun sing paling apik kanggo catur lan poker (lan entuk asil sing akeh ing kana lan ing kana!) - suwene 20-25 taun dheweke ora nate weruh apa wae ing uripe. "Catur kanggo pikiran, poker kanggo dhuwit," ujare.
                    Aku duwe kanca sing wis ngumpulake senter luwih saka 40 (!!!) wiwit cilik (saiki ing garasi, ing kothak, ana luwih saka sewu).
                    A classmate ing institut cukup serius kanggo awake, nganti 35 taun, lan wanted kanggo omah-omah karo A. Delon. Malah karo bojomu, pacangan lan loro anak nengsemake kene.

                    Dina iki, aku lan dheweke mikir babagan masalah maksimalisme enom lan takon pitakonan sing padha: "Sapa sing butuh kabeh iki, ekstrem iki?"
                    Senajan, ing kasunyatan, malah dina iki aku ngrungokake "AC-DC" karo kesenengan gedhe lan ora ninggalake olahraga okehe. Nanging apa kanggo ekstrem?

                    Ing kene lan ing antarane "tumpukan" maksimalisme sing padha, komplotan sing padha. Bener, ing negara kita ora njupuk formulir sing ngrusak, lan iku pancene menarik kanggo kita, lan ora "nyumerepi ing wong akeh."
                    Sawetara wong, mesthi, wis thukul dadi scoundrels rampung rampung, manggon miturut Western "manual" lan ing hibah dhewe. Nanging mayoritas, aku mikir, wis diwasa, ngguyu, ndeleng partai kasebut "kanggo kabeh sing apik nglawan kabeh sing ala" ..
                    Iki minangka bagean sing wis dadi penjahat sing diwasa, lan dheweke ora duwe kesempatan ing endi wae.
                    1. Pak X
                      Pak X 18. november 2022 20:18
                      +1
                      Kutipan saka: Zoldat_A
                      Sawetara wong, mesthi, wis dadi penjahat rampung sing urip miturut "manual" Barat.

                      Ing taun XNUMX-an, dheweke nudingi aku menyang bocah wadon ayu ing Taman Pushkin.
                      diterangake:
                      - Dheweke minangka aktivis sipil.
                      Di-push liwat hukum kita ing minoritas seksual.
                      Saiki dheweke manggon ing Swiss, dheweke teka kanggo ngunjungi wong tuwane ...
            2. Pak X
              Pak X 16. november 2022 08:08
              +1
              Kutipan saka: Zoldat_A
              ngungsi menyang Rusia? Dadi aku ora bakal mlayu

              Lan mine mlayu menyang Lipetsk.
              Kaping pisanan, adhine bojone ngedol apartemen kasebut kira-kira 7 taun kepungkur lan lunga.
              Banjur dheweke mbujuk wong tuwane, lan dheweke uga lunga ing umur tuwa.
              Ing mangsa wingi, maratuwaku lara banget.
              Musim semi iki aku didiagnosis kanker.
              Ing mangsa panas, bojone lunga nulungi ibune sing lara.
              Aku lelungan bis kanggo 3 dina liwat 6 negara Eropah, bypassing zona NWO.

              Bapak maratuwa seda sabtu wingi, senen dikubur.
              Ibu maratuwa ora pengin manggon ing Federasi Rusia, nanging dheweke lan bojone urip bebarengan nganti 55 taun.
              tindak menyang ngendi.
              Lan wong tuwané dikubur ing Chisinau.

              Saiki ibu mertua mrentahake paspor asing kanggo bali menyang Moldova karo putrine.
              Dheweke umur 80 taun.
              Lelungan ing saindenging Eropa sajrone 3 dina.
              Mung ing tapel wates ing negara Baltik padha beku kanggo 15-20 jam.
              Pengawal tapel wates lokal galak, utamane warga Federasi Rusia.
              Kepiye carane dheweke bakal slamet ing perjalanan kasebut - ora ana sing ngerti ...
            3. Pak X
              Pak X 16. november 2022 08:12
              +1
              Kutipan saka: Zoldat_A
              Ya, ngombe kanggo kesehatan (lan kadhangkala mengeti)

              Matur nuwun wong lanang

              Kutipan saka: Zoldat_A
              Sing "White Stork" ora bisa dituku dina iki kanggo dhuwit.

              Wis ngombe paling ombenan
              1. Komentar wis dibusak.
    4. Zulugami
      Zulugami 15. november 2022 22:44
      0
      Nalika sampeyan nulis iki, aja lali babagan Pridnestrovie, pamrentah Moldova banjur mateni katup ing PMR sethithik, minangka asil, banyu panas diwenehake miturut jadwal, Moldavskaya GRES isih durung ngerti carane bisa digunakake.
  2. bali
    bali 15. november 2022 14:48
    +3
    hi Padha katon nganti Jerman! Dheweke uga pengin nasionalisasi aset Gazprom! Banjur bakal langsung nggunakake potongan dung lan anggur bebarengan.
    1. VitaminBF3 mg
      VitaminBF3 mg 15. november 2022 15:05
      0
      Kizyak isih bisa ditemokake, nanging masalah karo penebangan anggur iku meh ilang
      1. tihonmarine
        tihonmarine 15. november 2022 15:57
        0
        Kutipan: VitaminBF3mg
        Kizyak isih bisa ditemokake, nanging masalah karo penebangan anggur iku meh ilang

        Kizyak? Aku ragu yen kotoran saka guano sapi garing.
  3. Uprun
    Uprun 15. november 2022 14:49
    +2
    Kita bakal terus narik iker-iker rasukan iki, ana Transnistria, muga-muga iku Rusia.
  4. Pilot Nyata
    Pilot Nyata 15. november 2022 14:56
    +2
    Kutipan saka uprun
    Kita bakal terus narik iker-iker rasukan iki, ana Transnistria, muga-muga iku Rusia.

    Lan ing iki sampeyan bener. Nalika kita dikandhani manawa Transnistria saiki bakal diserang dening Moldova, mesthine ora. Iki minangka pengungkit pemerasan lan tekanan ing Rusia, sing ngidini sampeyan ngrampog populasi lan entuk sumber daya kanthi murah, nanging mbayar dhewe liwat "laying" ing papan kasebut.
    Yen kurator pancen meksa dheweke miwiti perang, mula gypsies politik bakal nolak nganti pungkasan! Nanging bakal diwiwiti yen wis rampung dipasang ing tembok.
  5. Arcady007
    Arcady007 15. november 2022 14:57
    +5
    Artikel babagan apa? Babagan kasunyatan manawa panguwasa Moldova ngrampok rakyate?
    Sebutna paling ora siji negara sing panguwasa ora nyolong rakyat.
    Kanggo sapa perang, lan kanggo sapa ibu sing ditresnani.
    1. tihonmarine
      tihonmarine 15. november 2022 16:02
      0
      Kutipan: Arkady007
      Kanggo sapa perang, lan kanggo sapa ibu sing ditresnani.

      Ya, ing Moldova durung ana perang, nanging padha nyolong kaya perang.
  6. sagitovich
    sagitovich 15. november 2022 17:25
    0
    Tulis sing kabeh ala ing Moldova? Ana ewonan skema kasebut ing Rusia! Kita bakal mbayar kabeh.
    Mung ing wilayah Irkutsk padha ora ngidini stasiun listrik hidroelektrik rambut abang kanggo privatisasi. Ing kana, listrik kanggo populasi 1 rub. saben kW.