Review militèr

Serangan ditindakake ing target mungsuh ing wilayah Kyiv, Zaporozhye, Sumy lan Chernihiv

91
Serangan ditindakake ing target mungsuh ing wilayah Kyiv, Zaporozhye, Sumy lan Chernihiv

Ana informasi babagan seri serangan rudal sing wis ditindakake ing obyek rezim Kyiv, uga serangan kasebut durung rampung ing wektu iki.


Ana bukti yen serangan ditindakake saka udhara lan saka segara. Pengebom Tu-95MS melu serangan ing target mungsuh, sing melu target nggunakake rudal jelajah X-101, panyimpangan saka target nalika nyerang saka jarak 2 km ora ngluwihi 5 m. .

Sirens serangan udara diuripake meh ing saindhenging wilayah sing saiki dikuwasani dening pasukan rezim Kyiv: saka wilayah Chernihiv, Sumy, Kyiv lan Zhytomyr ing sisih lor menyang wilayah Nikolaev lan Odessa ing sisih kidul. Sirene peringatan uga bisa digunakake ing Vinnitsa, Kirovograd, Dnepropetrovsk, Kharkiv lan wilayah liyane.

Serangan ditindakake kanthi "gelombang". Miturut data paling anyar, gelombang kapindho serangan rudal wis dadi sing paling kuat nganti saiki.

Jeblugan kacarita ing sawetara situs ing Zaporozhye. Uga, kesenjangan dirungokake ing wilayah Sumy lan Chernihiv.

Ngalahake paling ora siji obyek ing Kyiv. Nalika ora ana data sing tepat babagan obyek sing dimaksud. Ing wektu sing padha, publik lokal nglaporake kolom multimeter asap ireng sing katon saka macem-macem wilayah kutha.

Ing latar mburi iki, media Ukraina menehi perhatian marang statement Sekretaris Dewan Keamanan Rusia Nikolai Patrushev, sing nyatakake yen panguwasa Ukraina nolak negosiasi substantif, mula ora ana gunane kanggo mungkasi NWO. Nikolay Patrushev:

Tugas operasi militer khusus Rusia bakal ditindakake, sanajan bantuan militer marang rezim Kyiv saka Kulon.

Elinga yen dina iki panguwasa Ukrainia nyatakake yen dheweke arep nguwasani "kabeh wilayah sing ana ing wates Ukraina ing taun 1991."
91 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Vyacheslav P
    Vyacheslav P 15. november 2022 16:27
    + 16
    Sing utama ora mandheg nglamar, amarga wis kedadeyan kaping pirang-pirang
    1. NAF-NAF
      NAF-NAF 15. november 2022 16:32
      + 11
      iku mokal kanggo nglampahi 50-100 "Kaliber" saben dina, sampeyan kudu break kanggo nglumpukake sumber a. Nanging luwih apik: mung ing Kyiv dheweke wiwit lali babagan peringatan serangan udara - lan dumadakan "hello" maneh!
      1. Lt. angkatan udara cadangan
        Lt. angkatan udara cadangan 15. november 2022 16:38
        0
        Kutipan: NAF-NAF
        iku mokal kanggo nglampahi 50-100 "Kaliber" saben dina, sampeyan kudu break kanggo nglumpukake sumber a. Nanging luwih apik: mung ing Kyiv dheweke wiwit lali babagan peringatan serangan udara - lan dumadakan "hello" maneh!

        Secara total, kita bisa uga wis ngirim akeh serangan rudal jelajah amarga Amerika Serikat ora nyebabake perang 1. Rudal pelayaran kudu ngirim serangan pertama, banjur dadi pengebom garis ngarep, nanging ora bisa. Kepiye carane kita bisa salah ngitung nalika mbangun VKS?
        1. Ded60
          Ded60 15. november 2022 16:46
          + 10
          Kepiye carane bisa? Ya, SD! Dheweke ora wawancara karo letnan cadangan, lan tanpa strategi apa ing bangunan tentara ....
          1. Lt. angkatan udara cadangan
            Lt. angkatan udara cadangan 15. november 2022 16:49
            +3
            Kutipan: Ded60
            Kepiye carane bisa? Ya, SD! Dheweke ora wawancara karo letnan cadangan, lan tanpa strategi apa ing bangunan tentara ....

            Inggih, nerangake kanggo kula apa VKS kita ora dibom saka medium lan dhuwur?
            1. bk316
              bk316 15. november 2022 17:02
              +3
              Inggih, nerangake kanggo kula apa VKS kita ora dibom saka medium lan dhuwur?

              Amarga Angkatan Bersenjata Ukraina duwe sistem pertahanan udara. Lan sampeyan mikir?
              1. Lt. angkatan udara cadangan
                Lt. angkatan udara cadangan 15. november 2022 17:05
                +1
                Kutipan saka: bk316
                Amarga Angkatan Bersenjata Ukraina duwe sistem pertahanan udara. Lan sampeyan mikir?

                Ing perang ing ngendi Amerika Serikat melu, sistem pertahanan udara akeh banget, nanging iki ora nyegah Angkatan Udhara saka bom JDAM nganggo F-15 lan F-16. Dadi tegese sampeyan bisa kerja saka pesawat ing ngarsane pertahanan udara lan, ing wektu sing padha, praktis ora nandhang kerugian.
                1. bk316
                  bk316 15. november 2022 18:26
                  +4
                  Ing perang ing ngendi Amerika Serikat melu, ana akeh sistem pertahanan udara,


                  Ya, lan pertahanan udara apa sing diduweni Serbia? Komplek Strela lan Cube dadi basis lan sawetara s-125 cilik saka karusakan saka pesawat nganti 25 km, uncalan JDAM lan nguripake adoh mung 25 km saka baris Bukak. Lan ing 404, basis s-300 lan Buk nganti sampeyan nyuda JDAM ora bakal dibuwang.
                  IKI
                  404 nggunakake pertahanan udara kanthi cara sing ora konvensional kanggo ngomong paling ora: ora kanggo nglindhungi obyek, nanging kanggo mburu pesawat mungsuh. A taktik sejatine sifate teroris sing duwe loro Pros lan cons.
                  IKI LORO.
                  Inggih, bantuan NATO, mesthi. Kaping pisanan, AWACS lan satelit. Nalika AS ngadhepi pertahanan udara karo pesawat AWACS?
                  IKI TELU.

                  Lan ya, iki minangka program pendidikan saka letnan pertahanan udara nganti letnan Angkatan Udara. ngguyu Ing kasunyatan, kabeh luwih rumit.
                  1. Lt. angkatan udara cadangan
                    Lt. angkatan udara cadangan 15. november 2022 18:52
                    +3
                    Kutipan saka: bk316

                    Ya, lan pertahanan udara apa sing diduweni Serbia? Komplek Strela lan Cube dadi basis lan sawetara s-125 cilik saka karusakan saka pesawat nganti 25 km, uncalan JDAM lan nguripake adoh mung 25 km saka baris Bukak. Lan ing 404, basis s-300 lan Buk nganti sampeyan nyuda JDAM ora bakal dibuwang.

                    Ing wiwitan, Ukraina duwe sistem pertahanan udara Soviet sing lawas wiwit taun 80-an sing dikembangake lan mulane kudu nggawe langkah-langkah pencegahan sajrone 30 taun.
                    Kutipan saka: bk316
                    404 nggunakake pertahanan udara kanthi cara sing ora konvensional kanggo ngomong paling ora: ora kanggo nglindhungi obyek, nanging kanggo mburu pesawat mungsuh. A taktik sejatine sifate teroris sing duwe loro Pros lan cons.

                    Lan sing ora konvensional, ing kene lan ing kana, tujuane kanggo nyerang pesawat mungsuh.
                    Kutipan saka: bk316
                    Inggih, bantuan NATO, mesthi. Kaping pisanan, AWACS lan satelit. Nalika AS ngadhepi pertahanan udara karo pesawat AWACS?
                    IKI TELU.

                    Lan apa sing nyegah kita duwe satelit, AWACS lan pesawat EW garis ngarep? Wis pirang-pirang taun dheweke ngyakinake yen kita paling kuat, VKS kita paling kuat (padha moyoki pesawat sing ora katon, ujar manawa kita ora butuh KAB, hephaestus bisa nyelehake FAB kanthi tepat saka target apa wae. dhuwur, etc.), pertahanan udhara kita ora padha (minangka asil, saluran ora cukup lan kita kantun) lan ngendi iku kabeh?
                    1. ramzay21
                      ramzay21 15. november 2022 20:01
                      +2
                      Langkah logis bakal numpes kreteg ing Dnieper kanggo ngganggu pasokan pasukan ing Kiri-Bank Ukraina, sing bakal nggawe masalah nyata kanggo Angkatan Bersenjata Ukraina lan tenan nambah posisi pasukan kita.
                      Kerusakan energi bakal nyebabake wong biasa luwih akeh lan militer ora masalah.
                    2. Ded60
                      Ded60 15. november 2022 20:16
                      +3
                      “Wes pirang-pirang taun wis yakin....” Sapa sing yakin, aku takon? "Talkers" saka layar? "Lan apa sing nyegah kita duwe satelit, AWACS lan pesawat EW garis ngarep?" - Apa ora cetha apa? Aku uga butuh binomial Newton. Iki ngganggu akibat saka karusakan ing negara kasebut (kelalen kepiye? Aku duwe kanca, kolonel, dheweke mabur Tu-95 nalika ana kesempatan kanggo mabur, banjur nganggo bedhil penjaga dheweke mlaku-mlaku ngubengi iki " tu", amarga kabeh ambruk) lan nganti kolom kaping lima ing kabeh eselon kekuwatan. Lan "nineties dashing lali? Sadurunge tentara? Ora ana apa-apa kanggo nyekel ing negara - ana ambruk nang endi wae. cadangan Angkatan Udara (lan dudu Angkatan Udara)", banjur, miturut, umur, ketoke, cocok lan kudu eling.
                    3. bk316
                      bk316 16. november 2022 10:41
                      +2
                      mulane, ing 30 taun, countermeasures kudu wis dikembangaké.

                      1. Yagene kita arep ngembangake sarana kanggo nglawan sistem pertahanan udara?
                      2. Dadi aviation kita utamané saka 80-90x

                      Lan sing ora konvensional, ing kene lan ing kana, tujuane kanggo nyerang pesawat mungsuh.

                      Iku angel nerangake kanggo wong sing ora ana ing subyek. Apa sampeyan pancen ana ing Angkatan Udara? Elinga: tujuan pertahanan udara ora kena pesawat, tujuan pertahanan udara kanggo nyegah obyek kasebut kena. Mulane, contone, reviewer kudu bisa kabeh wektu, Komplek dhewe kudu disebarake menyang pertempuran, kang tegese bisa katon ing gambar satelit, kabeh iki ndadekake sistem pertahanan udhara rawan. Lan yen sampeyan kerja ing mode mburu, lan malah miturut intelijen eksternal, sampeyan bakal nemokake neraka metu saka sistem pertahanan udara sadurunge diluncurake.

                      Lan apa sing nyegah kita duwe satelit, AWACS lan pesawat EW garis ngarep?

                      Apa sampeyan ngerti apa sing sampeyan tulis? Kepiye anané intelijen kita bakal ngganggu intelijen NATO?
                  2. Evrepid
                    Evrepid 16. november 2022 09:14
                    -1
                    Kutipan saka: bk316
                    Ing perang ing ngendi Amerika Serikat melu, ana akeh sistem pertahanan udara,


                    Ya, lan pertahanan udara apa sing diduweni Serbia? Komplek Strela lan Cube dadi basis lan sawetara s-125 cilik saka karusakan saka pesawat nganti 25 km, uncalan JDAM lan nguripake adoh mung 25 km saka baris Bukak. Lan ing 404, basis s-300 lan Buk nganti sampeyan nyuda JDAM ora bakal dibuwang.
                    IKI
                    404 nggunakake pertahanan udara kanthi cara sing ora konvensional kanggo ngomong paling ora: ora kanggo nglindhungi obyek, nanging kanggo mburu pesawat mungsuh. A taktik sejatine sifate teroris sing duwe loro Pros lan cons.
                    IKI LORO.
                    Inggih, bantuan NATO, mesthi. Kaping pisanan, AWACS lan satelit. Nalika AS ngadhepi pertahanan udara karo pesawat AWACS?
                    IKI TELU.

                    Lan ya, iki minangka program pendidikan saka letnan pertahanan udara nganti letnan Angkatan Udara. ngguyu Ing kasunyatan, kabeh luwih rumit.


                    apa motto sampeyan? ))) : "Kita ora mabur dhéwé lan ora nglilani wong liya mabur!" Ora salah?
                    Wedi duwe mripat gedhe ... Kaya landak sing nggegirisi ing grumbulan ...)
                    1. bk316
                      bk316 16. november 2022 10:44
                      0
                      apa motto sampeyan? ))) : "Kita ora mabur dhéwé lan ora nglilani wong liya mabur!"

                      Inggih, inggih.
                      Aku duwe loro VUS. Aku uga artileri.
                      Dadi ana motto kapindho - Tujuan kita yaiku komunisme! ngguyu
                      1. Ded60
                        Ded60 16. november 2022 17:02
                        +3
                        "Elinga: tujuan pertahanan udara ora kanggo nyerang pesawat, tujuan pertahanan udara yaiku kanggo nyegah obyek kasebut kena" - bener! Minangka kapten pertahanan udara, ing masa muda, mesthi, (lucu - aku lulus saka sekolah militer ing Poltava), aku konfirmasi.
                      2. bk316
                        bk316 16. november 2022 18:38
                        0
                        Minangka kapten pertahanan udara, ing masa muda, mesthi, (lucu - aku lulus saka sekolah militer ing Poltava), aku konfirmasi.

                        Inggih, iki dhasar. Tanpa iki, sampeyan ora bakal entuk tali bahu, kanthi cara apa wae. ngguyu
                      3. Skif
                        Skif 16. november 2022 19:07
                        0
                        Aku konfirmasi! Iki sing diomongake ing kuliah pertama babagan panggunaan pertempuran.
                        Poltava VU - apa sampeyan ora miwiti karo C60?
                      4. Ded60
                        Ded60 16. november 2022 19:46
                        +2
                        Saka dheweke, prada, ora dina ora ngawula ing sistem iki. ZU-23-2 pisanan ing Angkatan Udara, panah, banjur "kubus" ing GSVG
              2. Komentar wis dibusak.
            2. Andriuha077
              Andriuha077 16. november 2022 21:16
              0

              Yen kabeh sing dikalahake Ukrainia saiki bakal mabur menyang sistem pertahanan udara
              Fighterbomber, [10.10.22/18/25 XNUMX:XNUMX]
              https://t.me/fighter_bomber/8880

              Ing kasus apa wae, nganti kita nyuda pertahanan udara
              https://t.me/fighter_bomber/8857

              Kajaba iku, aku bakal nulis mung amunisi sing ngidini serangan tanpa mlebu ing zona karusakan saka sistem pertahanan udara utama lan paling efektif saka mungsuh, yaiku sistem pertahanan udara BUK.
              https://t.me/fighter_bomber/9095
          2. Evrepid
            Evrepid 16. november 2022 08:38
            +1
            Lha ya... Kelalen takon kopral... ngguyu
            Kopral! Nuka, omongi aku (navigator resimen) kepiye miturut ELEMENTARY ?!
            Lan apa bedane antarane penerbangan taktis, strategis lan tugas ing medan perang :)
        2. Vladimir80
          Vladimir80 15. november 2022 16:52
          0
          Yen aku ngerti kabeh kanthi bener, wong Ukrainia ora preduli karo sawetara obyek / gudang / hangar sing bisa ditindakake, mula dheweke ora nggunakake radar sistem anti-pesawat, utawa mung digunakake sajrone pendekatan rudal (nampa iki). informasi saka intelijen NATO) - saéngga ngrusak kita ora bisa nindakake komplek anti-pesawat ing pinggiran, lan njupuk menyang akun pangiriman sistem pertahanan udara anyar, pesawat kita ora ana apa-apa ing pinggiran (bakal ditembak mudhun kanthi kemungkinan dhuwur. ).
          1. Chronos
            Chronos 15. november 2022 16:56
            0
            Iku ora aku ora menehi peduli, utamané amarga ana hits banget sukses. Nanging miturut katrangan saka panggonan ing pertahanan udara Angkatan Bersenjata Ukraina, langsung ing ngarep ora ana tugas kanggo nutupi pasukan, ana tugas kanggo nembak pesawat.
            1. Evrepid
              Evrepid 16. november 2022 08:42
              -1
              Tin!!!! Aku ora tau krungu debelism kuwi!
              Aku kepingin weruh apa sing bakal dikandhakake pilot kiwa sawise "Pernyataan" kaya ngono.
              1. Chronos
                Chronos 16. november 2022 09:08
                +2
                Kutipan saka Evrepid
                Tin!!!! Aku ora tau krungu debelism kuwi!
                Aku kepingin weruh apa sing bakal dikandhakake pilot kiwa sawise "Pernyataan" kaya ngono.

                Iki tegese pertahanan udara nindakake mburu sing ditargetake kanggo pesawat, kalebu nyekel sawise ngrampungake tugas kasebut. Kasunyatan manawa pesawat kasebut ngebom / ngobong barang nganggo rudal ora penting kanggo dheweke. Ingkang utama yaiku ngalahake.
                1. Evrepid
                  Evrepid 16. november 2022 13:07
                  0
                  apa sampeyan mikir tenan iku? oh mbak...
                  1. Chronos
                    Chronos 16. november 2022 13:29
                    0
                    Kutipan saka Evrepid
                    apa sampeyan mikir tenan iku? oh mbak...

                    Iku dudu aku, pensiunan ahli VKS prajurit
                    1. Evrepid
                      Evrepid 16. november 2022 14:07
                      +1
                      Aku kepengin weruh ... Yagene aku diajari kanthi beda babagan taktik Angkatan Udara ing medan perang?
                      Ketoke mentorku dudu ahli ... Aku arep ngomong marang komandan yen dheweke salah ...
                      Matur nuwun kanggo infone ... Aku bakal mbenerake cathetan ...
                      1. Chronos
                        Chronos 16. november 2022 16:46
                        +1
                        Kutipan saka Evrepid
                        Aku kepengin weruh ... Yagene aku diajari kanthi beda babagan taktik Angkatan Udara ing medan perang?
                        Ketoke mentorku dudu ahli ... Aku arep ngomong marang komandan yen dheweke salah ...
                        Matur nuwun kanggo infone ... Aku bakal mbenerake cathetan ...

                        Dadi kita ngomong babagan Angkatan Bersenjata Ukraina. Padha bisa gampang katon ing urip beda saka komandan Panjenengan. Sing utama yaiku ngrusak penerbangan kita. Lan yen wong lan peralatan diobong ing wektu sing padha, dheweke bakal nelpon sing anyar, nglatih kanthi biaya NATO, lan NATO uga bakal nyedhiyakake peralatan anyar.
                  2. kamakama
                    kamakama 17. november 2022 13:27
                    -1
                    Inggih, ayo mbandhingake karo taktik Stalin ing musim gugur 41, sing digambarake kanthi jelas dening "feat" Kosmodemyanskaya - ora masalah yen warga negara kita ora duwe papan kanggo nglampahi mangsa, kita bakal ngobong gubug lan mbuwang penjajah metu menyang kadhemen. Bener, iki cara ditrapake, siji-siji
                    1. Evrepid
                      Evrepid 17. november 2022 15:11
                      +1
                      STOP! Lan kapan wong-wong sing kudu manggon ing omah sing anget?
                      Aku komunikasi karo sawetara residents saka 404 saka Vinnitsa, Sumy, Chernivtsi, Chernigov ... Supaya padha nunggu "nalika padha menyang Federasi Rusia kanggo milih babu lan tanah kanggo awake dhewe" ... Lan aku ora guyon!
                      1. kamakama
                        kamakama 17. november 2022 15:56
                        -3
                        Ugh, sampeyan ora bisa maca kanthi bener. Aku nerjemahake - kaya Stalin, mula saiki Zelensky ora peduli banget babagan populasine dhewe kanggo ngrampungake tugas kasebut.
                        Lan sapa sing bakal diarani "KUASA BUDAK / DESTRUKTOR / NAZIS / FASIS" - iki critane saiki, amarga ditulis dening para pemenang.
                      2. Evrepid
                        Evrepid 18. november 2022 07:03
                        +1
                        Sampeyan ora ngerti carane! Lan pesen sampeyan katon jelas banget: Aja ndemek pembangkit listrik, pabrik pemanas, rig minyak ... Ora apik tanpa ana!
                        Dadi ora perlu saka sirah sing lara menyang sing sehat!
                        Siap dadi abdi dalem... Gusti paring pitulungan... DUWE BUDAK ngenteni kowe.
                      3. kamakama
                        kamakama 18. november 2022 09:00
                        +1
                        Kabeh donya nunggu stasiun prapatan lan kreteg, utawa paling ora ngleboke menyang Dnieper. Endi pesen iki sing langsung mengaruhi garis ngarep? Sajrone Perang Dunia II, Inggris lan Amerika ngowahi kutha lan pabrik Jerman dadi bledug nganti pirang-pirang taun, nanging iki ora mengaruhi resistensi saiki.
                      4. Evrepid
                        Evrepid 18. november 2022 10:44
                        0
                        ya ... ora ngidini von brown ngrampungake proyek V. Ora mengaruhi pasokan pasukan ing ngarep kanthi cara apa wae ... Nanging mung Jendral FROST sing menang! Wis krungu...
                      5. kamakama
                        kamakama 18. november 2022 11:50
                        0
                        Apa aku ngerti kanthi bener yen sampeyan ora ngandelake pernyataan panguwasa babagan wektu konflik? Efek jangka panjang yaiku taun
                        Kajaba iku, pangembangan lan produksi senjata saiki ora ditindakake ing wilayah Ukraina, sing paling akeh yaiku ndandani. Dadi efektifitas kanggo taun-taun sabanjure dadi luwih diragukan. Upaya kanggo ngetrapake doktrin Douai ing wangun sing paling murni
            2. meandr51
              meandr51 16. november 2022 11:09
              +1
              Perlu disiram kanthi akeh geranium lan kabeh jinis peniru, meksa supaya bisa ngaktifake radar lan ngilangi pertahanan udara.
          2. Lt. angkatan udara cadangan
            Lt. angkatan udara cadangan 15. november 2022 17:03
            +2
            Kutipan: Vladimir80
            Yen aku ngerti kabeh kanthi bener, wong Ukrainia ora preduli karo sawetara obyek / gudang / hangar sing bisa ditindakake, mula dheweke ora nggunakake radar sistem anti-pesawat, utawa mung digunakake sajrone pendekatan rudal (nampa iki). informasi saka intelijen NATO) - saéngga ngrusak kita ora bisa nindakake komplek anti-pesawat ing pinggiran, lan njupuk menyang akun pangiriman sistem pertahanan udara anyar, pesawat kita ora ana apa-apa ing pinggiran (bakal ditembak mudhun kanthi kemungkinan dhuwur. ).

            Kanggo makarya ing lingkungan sing kebak pertahanan udara, pesawat EW garis ngarep dibutuhake, kita ora duwe, kaya kanggo kerja saka papan sing dhuwur lan medium, kita butuh bom sing bisa diatur kanthi jumlah gedhe, kita duwe sawetara.
        3. KCA
          KCA 15. november 2022 17:00
          +1
          1991 - Operasi "Badai Gurun" kanggo mbebasake Kuwait saka pasukan Irak, nembakake 282 misil jelajah.

          1996 - Operasi "Desert Strike" nglawan Irak kanggo nglindhungi Kurdi, nembak 44 misil jelajah.

          1998 - Operasi Desert Fox kanggo ngrusak fasilitas industri ing Irak. sing bisa digunakake kanggo produksi senjata pemusnah massal, 370 rudal jelajah ditembakake.

          1999 - Operasi Pasukan Sekutu kanggo mungkasi pembantaian wong Albania ing Kosovo, udakara 700 misil jelajah digunakake.

          2001 - Operasi Enduring Freedom nglawan teroris ing Afghanistan, udakara 600 misil jelajah digunakake.

          2003 - Operasi Kebebasan Irak kanggo nggulingake Saddam Hussein, nggunakake udakara 700 misil jelajah.

          2011 - Operasi Dawn of the Odyssey kanggo nggulingake Muammar Gaddafi, luwih saka 100 misil jelajah.
          Sampeyan uga bisa ngetung ing Suriah lan aja lali babagan nyedhot NATO liyane
          1. pinter bokong_
            pinter bokong_ 15. november 2022 17:08
            +3
            Ing wektu sing padha, siji kudu ora lali apa jenis mesin militèr ana konco negara iki, apa logistics lan militèr-industri Komplek.
            Lan jinis logistik lan kompleks industri militer saiki nyedhiyakake Bandera
          2. Vladimir80
            Vladimir80 15. november 2022 17:36
            -2
            operasi "Pasukan Sekutu" kanggo mungkasi pembantaian wong Albania ing Kosovo,

            sampeyan mbokmenawa disalin saka "pedi-wiki", please ora ing v.o. nyebarake goroh Amerika iki (ora saka segi kuantitas, nanging babagan tujuan perang tanpa wates sing diluncurake dening rezim setan Amerika Serikat)
            1. KCA
              KCA 15. november 2022 19:39
              +1
              Ora, ora karo pedi, artikel iki murni teknis babagan sumbu, statistik ing pungkasan
          3. Chronos
            Chronos 16. november 2022 09:10
            0
            Nomer menarik. Pranyata Irak diproses pirang-pirang taun sadurunge invasi pungkasan. Lan padha perang ing tanah ing rong tahap: ing 1991 lan 2003. Lan iki karo kaunggulan technical lengkap.
        4. neworange88
          neworange88 15. november 2022 17:30
          0
          Kutipan: Lt. angkatan udara cadangan
          Kutipan: NAF-NAF
          iku mokal kanggo nglampahi 50-100 "Kaliber" saben dina, sampeyan kudu break kanggo nglumpukake sumber a. Nanging luwih apik: mung ing Kyiv dheweke wiwit lali babagan peringatan serangan udara - lan dumadakan "hello" maneh!

          Secara total, kita bisa uga wis ngirim akeh serangan rudal jelajah amarga Amerika Serikat ora nyebabake perang 1. Rudal pelayaran kudu ngirim serangan pertama, banjur dadi pengebom garis ngarep, nanging ora bisa. Kepiye carane kita bisa salah ngitung nalika mbangun VKS?


          Inggih, sampeyan kudu mbayar reporations. Biaya, lagi ngomong ing Internet, iku X-101 2 yuta dolar, Kaliber-1 yuta, Iskander-500 ewu. misil?
          1. KCA
            KCA 15. november 2022 19:42
            +1
            Ya, dheweke bisa nulis apa wae, biaya senjata apa wae paling sethithik chipboard, lan biaya rudal strategis Kh-101 mesthi rahasia, lan malah artikel kanggo pambocoran, sajrone 8 taun.
            1. neworange88
              neworange88 15. november 2022 20:51
              +1
              Kutipan saka KCA
              Ya, dheweke bisa nulis apa wae, biaya senjata apa wae paling sethithik chipboard, lan biaya rudal strategis Kh-101 mesthi rahasia, lan malah artikel kanggo pambocoran, sajrone 8 taun.


              Aku mung maca panemu kaya ngono ing Internet. Aku ora nyamar dadi bebener. Ora ana sing kudu diungkapake. Aku ora ngerti informasi sing tepat.
        5. bdfy_bdfy
          bdfy_bdfy 15. november 2022 17:48
          -2
          Kutipan: Lt. angkatan udara cadangan
          Kutipan: NAF-NAF
          iku mokal kanggo nglampahi 50-100 "Kaliber" saben dina, sampeyan kudu break kanggo nglumpukake sumber a. Nanging luwih apik: mung ing Kyiv dheweke wiwit lali babagan peringatan serangan udara - lan dumadakan "hello" maneh!

          Secara total, kita bisa uga wis ngirim akeh serangan rudal jelajah amarga Amerika Serikat ora nyebabake perang 1. Rudal pelayaran kudu ngirim serangan pertama, banjur dadi pengebom garis ngarep, nanging ora bisa. Kepiye carane kita bisa salah ngitung nalika mbangun VKS?

          ya ora, mesthi, relatif bubar aku nonton film analitis babagan perang AS pungkasan ing Irak, aku ora bakal menehi nomer (aku ora ngelingi), nanging padha nggumunke ing syarat-syarat rudal lan bom udhara, ana bakal dadi luwih saka SVO siji dina.
      2. tihonmarine
        tihonmarine 15. november 2022 16:49
        +7
        Kutipan: NAF-NAF
        iku mokal kanggo nglampahi 50-100 "Kaliber" saben dina, sampeyan kudu break kanggo nglumpukake sumber a.

        Yen serangan Kalibr wis dikirim wiwit wiwitan NWO ing sistem energi, pasokan banyu lan persimpangan sepur, mula efek kasebut bakal nggumunake.
        1. Vladimir80
          Vladimir80 15. november 2022 17:33
          +4
          Yen serangan Kalibr wis dikirim wiwit wiwitan NWO ing sistem energi, pasokan banyu lan persimpangan sepur, mula efek kasebut bakal nggumunake.

          Aku setuju, nanging ora ana sing mbatalake tesis para penguasa "wong sedulur", "operasi khusus", "mogok mung ing infrastruktur militer", sayangé ...
          1. tihonmarine
            tihonmarine 15. november 2022 18:21
            0
            Kutipan: Vladimir80
            Ora ana sing mbatalake "mogok mung ing infrastruktur militer", sayangé ...

            Nanging sayangé, sawetara hits.
      3. Sergey39
        Sergey39 15. november 2022 16:55
        +4
        Yen, sampeyan mbayar manungsa waé, jotosan ora dikirim saben dina dening Kaliber, nanging jotosan gabungan dikirim, Kaliber, X101 lan moped Geranium! )))
        1. gsev
          gsev 16. november 2022 00:05
          0
          Kutipan: Sergey39
          Yen sampeyan ngeweruhi, jotosan ora saben dina

          Pukulan siji massive luwih angel diusir tinimbang sawetara pukulan kanthi jarak wektu. Iki meksa NATO nyedhiyakake luwih akeh sistem pertahanan udara menyang Ukraina lan kurang kanggo nyedhiyakake marang RRC.
          1. meandr51
            meandr51 16. november 2022 11:13
            0
            Amarga RRC entuk bathi saka iki, mula dheweke nyuplai drone lan sistem pertahanan rudal kanthi akeh supaya bisa jenuh sistem pertahanan udara kanthi karusakan sabanjure.
    2. Peter1 Kawitan
      Peter1 Kawitan 15. november 2022 16:39
      +6
      Serang tengen! Loro utawa telu ombak! Ing gelombang pisanan, dheweke bakal weruh ing ngendi pertahanan udara aktif, kaloro lan katelu bakal ngubengi wilayah sing ditutupi. Banjur sampeyan bisa pungkasanipun polish karo geraniums!
      1. Bapake Papa Carlo
        Bapake Papa Carlo 15. november 2022 16:57
        0
        Gelombang kapisan mbokmenawa mung mabur kosong, nanging sing kapindho wis diisi.
  2. Uprun
    Uprun 15. november 2022 16:34
    +9
    Komentar praktis babagan kinerja badut ing G20. Ing kasunyatan, kita wis kesel ngenteni, lan padha.
    1. Smoke_in_smoke
      Smoke_in_smoke 15. november 2022 16:49
      +4
      Kutipan saka uprun
      Komentar praktis babagan kinerja badut ing G20. Ing kasunyatan, kita wis kesel ngenteni, lan padha.

      Iki minangka unggah-ungguh sing bener: supaya penutur bisa ngomong tanpa interrupting (ing G20), lan mung kanggo smear. apik
  3. 4 ikit
    4 ikit 15. november 2022 16:37
    0
    Sirine serangan udara diaktifake meh ing saindhenging wilayah.......

    Iku apik. Ing wektu sing padha, dheweke bakal nindakake sesi latihan nyata kanggo ngilangi kahanan darurat.
  4. Victor fm
    Victor fm 15. november 2022 16:37
    +2
    Around jam, sak minggu, karo nambah kakiyatan, nganti pasrah lengkap Nazis're metu!
  5. opuonmed
    opuonmed 15. november 2022 16:48
    +1
    iki ora cukup sithik banget !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  6. Chronos
    Chronos 15. november 2022 16:49
    -3
    Video kanthi bledosan sing diduga ing Kyiv iku palsu. Nanging ana informasi babagan sawetara hits nyata, kalebu wilayah Pechersk (Irises, kaya anggrek ing rawa-rawa, ora katon mekar).
  7. Sebostyuan
    Sebostyuan 15. november 2022 16:53
    +1
    Iki minangka advance kanggo "reparasi"
    1. trafllot1832
      trafllot1832 15. november 2022 17:36
      +2
      Ora, iki minangka asil obrolan ing Bali antarane Lavrov lan Scholz lan Macron, liyane yaiku nyetel wektu, tekane diwiwiti sadurunge utawa sawise budhal saka Bali. keprungu
  8. Iku ndemek
    Iku ndemek 15. november 2022 16:57
    -4
    Kremlin nyebabake panas ing masyarakat sawise ninggalake Kherson. Bab sing padha kedadeyan sawise jeblugan jembatan Krimea. A pikiran seditious teka ing atine - Aku wonder apa padha nindakake iki dening persetujuan karo kurator Western?
    1. pinter bokong_
      pinter bokong_ 15. november 2022 17:09
      +2
      Soko ing pikiran Zhytomyr sampeyan saya lemes saben dina)))
      1. Iku ndemek
        Iku ndemek 15. november 2022 17:41
        0
        Soko ing pikiran Zhytomyr sampeyan saya lemes saben dina)))

        Hmm ..... bawlers aturan. Situs kasebut ilang
        1. Skif
          Skif 16. november 2022 19:15
          0
          Situs iki wis ilang wiwit sampeyan (dudu sampeyan pribadi, nanging wilayah) menek kene.
    2. 30 ing
      30 ing 15. november 2022 18:05
      +1
      Quote: Badass
      A pikiran seditious teka ing atine - Aku wonder apa padha nindakake iki dening persetujuan karo kurator Western?

      Banjur! Lan yak zhezh! Ing panyuwunan para pamireng lan ora ana sing mlebu. Flogging Demonstrative nyembah saksi lan Natsiks.
    3. Ogorodov_Sergey
      Ogorodov_Sergey 16. november 2022 01:14
      -1
      Lan ana. Kanggo isin jembatan Krimea, dheweke ngalahake infrastruktur sajrone rong dina lan kabeh. Lan isin Kherson ora bisa disiram ing rong dina utawa rong wulan. Mung mardika kutha Russian iki. Ora ateges aku ora seneng karo kasangsarane Bandera tanpa pepadhang. kosok baline.
      1. meandr51
        meandr51 16. november 2022 11:16
        +1
        Sampeyan bisa uga ora weruh, nanging perang militèr ing perang, lan ora ngukur kawirangan. Ana, kaya pitik ing musim gugur ...
  9. Carlos Hall
    Carlos Hall 15. november 2022 16:58
    +5
    Kanthi serangan kasebut ngancurake sistem energi Ukraina lan mulane ekonomi, Ukraina bakal tiba. Aja ana sing mangu-mangu.
  10. roket757
    roket757 15. november 2022 17:06
    +2
    Ana informasi babagan seri serangan rudal sing wis ditindakake ing obyek rezim Kyiv, uga serangan kasebut durung rampung ing wektu iki.
    . Jarene lembu gak mabur... tapi piye ski saka kartun Alice???
    Nanging, kita ora ngomong bab sapi ... banjur sho bears fly, ana kesempatan kanggo nggawe manawa, dina iki lan luwih saka sapisan!
    1. Cap.Nemo58rus
      Cap.Nemo58rus 15. november 2022 17:43
      +4
      Bears wis buzzing overhead kabeh dina iki. Siji malah bisa nggawe metu ing break ing mega. Dheweke mlaku liwat kita kanggo kerja saka Engels. Kerja sedulur!
      1. roket757
        roket757 15. november 2022 18:02
        +1
        Kita duwe, dina iki, langit ing kabut cahya, sampeyan bisa ndeleng.
        Aku makarya ing garasi, lan gendheng wesi rattles supaya aku bisa ngetung pira sing wis liwati tanpa ninggalake ...
  11. MaKeNa
    MaKeNa 15. november 2022 17:12
    -4
    Sebutna tujuanmu! Banjur wong-wong wis lali kok padha miwiti!
    1. 30 ing
      30 ing 15. november 2022 18:07
      +2
      Kutipan saka MaKeNa
      Sebutna tujuanmu! Banjur wong-wong wis lali kok padha miwiti!

      Sampeyan duwe memori cah wadon.. basa Apa sampeyan dudu anggota LGBTQ? ngguyu
  12. MaKeNa
    MaKeNa 15. november 2022 17:13
    -5
    Sayange, kasunyatan pahit - uga, kita ora ngasilake 10 kaliber saben dina! Kita ora ngasilake! Senajan aku bisa uga salah?
  13. Pilot2017
    Pilot2017 15. november 2022 17:21
    +5
    Wis wayahe nyebul serangkaian pukulan supaya ora santai. KERJA SEDULUR apik
  14. Arsitek
    Arsitek 15. november 2022 17:24
    +4
    Kothak ireng.
    Malevich.
    Ing saben jendhela Kiev.
    1. trafllot1832
      trafllot1832 15. november 2022 17:43
      +6
      Khusus kanggo sampeyan, penggemar karya Malevich (asli saka Ukraina). Dheweke setan, dheweke wis ngerti. Aku seneng.
      Ekspresi apa, gaya apa, sapuan sikat sing keras. hi ombenan
      1. Egeni
        Egeni 16. november 2022 10:05
        -1
        Ya, penggemar, mesthi, mung adol cat ireng ing toko.)
        1. trafllot1832
          trafllot1832 16. november 2022 10:15
          0
          Ya, lan sampeyan pancen aneh, nganti pirang-pirang taun ana akeh komentar.
      2. Skif
        Skif 16. november 2022 19:20
        +1
        Brushstroke dadi ngalangi sing bakal tetep ing anal (sajarah panguwasa Kyiv, mesthi) kanggo dangu lan kuwat.
  15. Lena Petrova
    Lena Petrova 15. november 2022 17:25
    +3
    Kutipan saka tihonmarine
    Yen serangan dening "Kaliber" dikirim saka awal NWO ing sistem energi,

    Kajaba iku, ing tahap awal, serangan kasebut bisa ditindakake kanthi cara ngrusak konvensional, luwih murah.
  16. Kot Alexandrovich
    Kot Alexandrovich 15. november 2022 17:49
    0
    Вёхо.
    Nanging "Saiki ora ana data sing tepat babagan obyek sing diomongake" ...
    Tansah kaya iki. Ana data durung, nanging padha ora diwenehi kanggo kita mengko, nalika kabeh wis rampung. Utawa ngomong sethithik ...
    Wong-wong pengin ngerti babagan eksploitasi roket kita! Babagan sukses konkrit sing!
  17. Kostadinov
    Kostadinov 15. november 2022 18:01
    +1
    Kutipan: Vladimir80
    lan njupuk menyang akun pangiriman sistem pertahanan udhara anyar, pesawat kita ora duwe apa-apa apa liwat pinggiran (bakal ditembak mudhun karo kemungkinan dhuwur).

    1. Yen tujuan utama operasi kasebut yaiku nylametake nyawane para prajurit, mula ora perlu diwiwiti.
    2. Sapa sing butuh pesawat tempur sing ora bisa digunakake ing perang (pesawat kita ora ana apa-apa). Ngonversi dadi drone isih ana gunane.
    3. Yen mungsuh ora bisa ulig dening kaunggulan technical, bisa ulig dening nomer. Rivet ewu pesawat murah, UAV, rudal jelajah lan nyebabake serangan udara sing terus-terusan.
    Penerbangan Soviet, kanthi pesawat Perang Donya II utawa taun kaping limalas ing abad pungkasan, ngrusak kabeh pertahanan udara Ukrainia nganti saiki.
    1. meandr51
      meandr51 16. november 2022 11:21
      0
      Urip iku dudu pitakonan sing gampang. Perlu ana keseimbangan antarane risiko lan ati-ati. Lan kasunyatan manawa ewu lan puluhan ewu drone dibutuhake pancen mesthi. Sawise kabeh, drone jarak jauh luwih gampang tinimbang mobil modern, lan luwih murah nalika diproduksi massal. Mobil sing keling dening yuta. Ing perang donya, iki minangka kemewahan sing ora terjangkau.
  18. oleg_627
    oleg_627 15. november 2022 19:08
    +2
    Ya, apa jenis puncak kuwi. Padha palu setan ngerti apa. Ana rong tujuan penting - pembangkit listrik tenaga air Kyiv lan pembangkit listrik tenaga air Dnepropetrovsk. Mesthi ora bakal ana banjir lan cahya sing akeh banget.
  19. Sergei N 58912062
    Sergei N 58912062 15. november 2022 19:50
    +3
    Ingkang utama yaiku nyerang pukulan kasebut luwih asring!
  20. Carlos Hall
    Carlos Hall 16. november 2022 01:14
    0
    Sing utama ditindakake, ngremukake ekonomi Ukrainia kanthi kabeh akibat sing bakal ditindakake. Ing wektu sing padha, kekuwatan tentara kudu ditambah kanthi numerik lan kualitatif. Iki mbutuhake wektu, lan saiki luwih apik kanggo nyelehake tentara ing posisi pertahanan sing apik.
  21. navycat777
    navycat777 16. november 2022 02:09
    0
    Amerika iku praktis. Fokus ing asil. Sajrone serangan udara, penting kanggo wong-wong mau apa asil sing digayuh, suwene suwene. Kanggo kita, sing paling penting yaiku ngematake jagad iki, ngluncurake rudal maksimal.
    1. meandr51
      meandr51 16. november 2022 11:24
      0
      Aku ora mikir. Mung panangkepan Kyiv, utawa paling ora Odessa, bakal nggawe kesan. Kita mung ora duwe apa-apa liyane. Kita cap mayuta-yuta mobil, lan bisa - mayuta-yuta drone. Ora ana pertahanan udara sing bisa nindakake.