Review militèr

"Ibu kabeh bom" saka China: senjata non-nuklir paling kuat saka Angkatan Udara PLA

26
"Ibu kabeh bom" saka China: senjata non-nuklir paling kuat saka Angkatan Udara PLA
Tes bom ing 2018



Angkatan udara Tentara Pembebasan Rakyat China duwe macem-macem penerbangan sarana karusakan, kalebu bom free Mudhun saka sawetara kaliber. Produk paling gedhe saka jinis iki duwe massa pirang-pirang ton lan dimaksudake kanggo nggunakake bom jarak jauh. Bubar, Angkatan Udara PLA maneh nuduhake bom non-nuklir paling gedhe lan paling kuat sing diduweni.

cuplikan dokumenter


Ing pungkasan taun 2018, perusahaan industri NORINCO nerbitake komersial sing nuduhake perkembangan paling anyar ing macem-macem kelas. Kapentingan khusus ing video iki yaiku rilis sawetara bom kaliber gedhe saka kargo bomber jarak jauh. Uga, lensa entuk momen jeblugan bom iki kanthi pembentukan awan geni, kumelun lan bledug sing gedhe.

Organisasi pangembangan ngumumake sawetara fakta babagan bom anyar, nanging ora dicritakake kanthi rinci. Kacathet yen kita ngomong babagan amunisi penerbangan non-nuklir sing paling kuat ing pembangunan Cina. Kajaba iku, produk kasebut uga paling gedhe, mula mung bisa digawa lan digunakake dening bom H-6.

Jeneng resmi amunisi kasebut ora diungkapake. Ing wektu sing padha, iki diarani versi Cina "ibu kabeh bom" - ciri tempur sing dhuwur bisa mbandhingake produk iki karo Amerika GBU-43 / B Massive Ordnance Air Blast (MOAB). Ngelingi amunisi asing, dheweke nedahake manawa bom China ora termobarik.


Mesthine, ngrusak produk

Ing taun-taun sabanjure, bom udara abot ora kasebut ing sumber terbuka. Kajaba iku, sawetara publikasi Cina mbusak publikasi babagan nguji produk iki ing taun 2018.

Tanggal 11 Nopember 2022, Angkatan Udara PLA ngrayakake ulang taun kaping 73 pembentukane. Kanggo preian, layanan pers nyiapake lan nerbitake video khusus, sing nuduhake layanan penerbangan, penerbangan lan pertempuran kanthi efektif.

Ing video iki, kanggo pisanan ing sawetara taun kepungkur, padha maneh nuduhake drop saka "ibu kabeh bom" Cina. Cuplikan sing dijupuk saka teluk kargo pengebom operator diterusake karo cuplikan saka sawetara jenis bledosan ing permukaan bumi. Ora jelas apa iki jeblugan amunisi pesawat abot. Awan sing diasilake beda banget karo asil tes 2018.

Kaya sadurunge, Angkatan Udara PLA ora ngumumake jeneng utawa karakteristik kinerja amunisi kasebut. Mbok menawa ing mangsa ngarep, Angkatan Udara China isih bakal ngumumake informasi anyar sing luwih akurat babagan bom non-nuklir sing paling gedhe. Banjur bakal dadi cetha apa ciri-cirine, apa tugas sing dituju, lan apa kekuwatan lan kelemahane.

Fitur sing katon


Minangka video sing diterbitake nuduhake, "ibu kabeh bom" Cina gedhe. Massa sing cocog uga dianggep. Kacarita mung bomber Xian H-6 sing bisa nggawa lan nggunakake bom kasebut, lan iki bisa uga nuduhake dimensi lan bobote.


Bom drop, pigura saka video anyar

Dhiameter bom rada kurang saka jembaré kompartemen kargo pesawat operator. Dawane produk kira-kira 6 m utawa luwih, sing ora kalebu suspensi simultan saka rong bom. Kapasitas mbeta versi paling anyar saka H-6 tekan 10-12 ton - lan iki watesan ndhuwur kaliber bisa.

Bom kasebut nampa awak sing bentuke prasaja, minangka ciri senjata tanpa arah. Awak duwe sirah ogive, bagean tengah silinder lan fairing buntut tapered karo stabilizer. Iku curious sing ing wektu sing wis liwati antarane loro nuduhake, desain stabilizer wis diganti. Ing kasus loro iku wolung pesawat, nanging ing bom anyar padha disambungake dening ring.

Ora ana permukaan kemudi ing awak. Uga ora ana tandha-tandha panggunaan kemudi lempitan. Iki tegese bom kasebut tiba kanthi gratis, lan lintasan kasebut ditemtokake dening dalan tempur pesawat operator lan faktor eksternal liyane.

Ana rincian karakteristik ing fairing sirah: rod tengah dawa cilik lan sawetara protrusions saka tujuan ora cetha. Iki mbokmenawa sensor target sekring kontak. Nanging, siji ora bisa ngilangi panggunaan sensor target remot sing nyedhiyakake detonasi ing dhuwur tartamtu ing ndhuwur permukaan.


Bom kasebut diarani minangka non-nuklir sing paling kuat gaman Angkatan Udara PLA. Jinis pangisian daya sing digunakake ora ditemtokake, nanging dilaporake manawa iki dudu hulu ledak detonasi volumetrik. Ketoke, daya fragmentasi mbledhos dhuwur saka massa gedhe digunakake, lan sawetara campuran bahan peledak bisa digunakake kanggo entuk daya maksimal. Ora bakal bisa ngira-ngira massa lan TNT sing padha karo biaya kasebut nggunakake data mbukak.

Fitur anyar


Mangkono, sawetara taun kepungkur, amunisi daya dhuwur muncul ing layanan karo penerbangan jarak jauh Angkatan Udara PLA. "Ibu saka kabeh bom" sing tiba kanthi bebas ngluwihi senjata liyane saka segi massa lan dimensi, uga ing babagan impact ing target. Iku ketok sing senjata kuwi dimaksudaké kanggo mecahaken masalah khusus, lan ing framework saka nggunakake episodic.

Bom udara kanthi daya khusus kanthi kaliber pirang-pirang ton bisa nuduhake efisiensi dhuwur nalika nyerang macem-macem target. Iki bisa dadi tenaga kerja lan peralatan mungsuh ing wilayah sing mbukak, macem-macem bangunan lan sistem benteng, uga fasilitas infrastruktur militer lan / utawa industri. Pangisian daya sing abot bisa nyebabake karusakan serius ing lapangan udara, struktur lemah, lsp. Ing wektu sing padha, tambah radius karusakan dening gelombang kejut lan pecahan wis ngrambah, kalebu. kawangun nalika karusakan saka goal / gol.

Nanging, produk kasebut duwe sawetara kekurangan sing nggawe angel digunakake kanthi efektif. Mangkono, amarga ukuran lan massa sing gedhe, bom kasebut mung bisa digunakake dening pembom jarak jauh, lan pesawat siji mung nggawa siji amunisi lan bisa nyerang mung siji target, sanajan area siji. Ing wektu sing padha, bomber strategis kudu digunakake kanggo ngrusak target tingkat taktis utawa operasional-taktis.


Swara wektu kepungkur, bom ora owah akeh

Bom kasebut tiba kanthi bebas. Amarga iki, pesawat operator kudu nyedhaki target kanthi pirang-pirang kilometer lan mlebu ing zona karusakan senjata anti-pesawat mungsuh, mbabarake risiko sing dikenal. Kajaba iku, kekurangan sistem kontrol lan tuntunan kanthi serius nambah KVO amunisi. Malah nalika nggunakake sistem penampakan paling modern ing operator, ngengingi target cilik dadi masalah nyata. Penyimpangan saka titik ngarahake bisa dadi gedhe banget, sanajan kekuwatan amunisi sing tambah ora bisa ngimbangi.

Pungkasan, ora jelas kenapa penerbangan jarak jauh PLA mbutuhake senjata kasebut. Beban amunisi saka bom H-6 kalebu macem-macem bom sing dipandu lan ora dipandu kanthi kaliber cilik, lan nomenklatur iki cukup kanggo ngatasi kabeh misi tempur utama. Ing latar mburi senjata sing ana, bom multi-ton ora katon kaya model sing paling sukses lan perlu. Nanging, kudu dicathet yen ngembangake jangkauan amunisi sing kasedhiya lan isih nambah keluwesan nggunakake pesawat bomber.

Sampeyan kudu nyatet sing kanggo kabeh wektu Cina "ibu kabeh bom" ditampilake mung kaping pindho. Ing kasus kasebut, dheweke nemokake awake dhewe ing industri lan komersial militer. Ing kasunyatan iki, siji bisa mbangun versi liyane, penasaran, nanging ora mungkin. Mbok menawa bom unik digawe mung kanggo nyoba utawa nduduhake kemampuan industri lan penerbangan jarak jauh. Mulane, panggunaan ing njaba acara demonstrasi ora direncanakake.

pola khusus


Siji cara utawa liyane, sawetara taun kepungkur, penerbangan jarak jauh Angkatan Udara PLA nampa senjata sing ora biasa lan malah unik miturut standar saiki. Bom abot kasebut menehi kabisan tempur anyar kanggo ngebom H-6, sanajan panggunaan lengkap bisa uga ana gandhengane karo kesulitan tartamtu.

Ketoke, Angkatan Udara China nganggep kabeh pro lan kontra saka senjata kasebut lan mutusake yen dheweke butuh - lan NORINCO Corporation ngembangake. Apa bom multi-ton bakal migunani ing operasi nyata ora dingerteni. Nanging, penerbangan jarak jauh PLA wis siyap kanggo pangembangan acara kasebut lan, yen perlu, bakal bisa nggunakake model senjata khusus.
Pengarang:
Foto sing digunakake:
NORINCO, Kamentrian Pertahanan Tiongkok
26 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Popuas
    Popuas 19. november 2022 06:00
    0
    Ana bapak, ana ibu kabeh bom eseman sampeyan kudu mikir babagan carane nickname bom Cina recourse
    1. Komentar wis dibusak.
    2. Komentar wis dibusak.
    3. Nikolaevich I
      Nikolaevich I 19. november 2022 07:41
      +2
      Kutipan: Popuas
      Папа есть,мама всех бомб есть надо подумать,как китайскую бомбу прозвать

      Тётя Хая из Шанхая !
    4. tihonmarine
      tihonmarine 19. november 2022 09:07
      +2
      Kutipan: Popuas
      Папа есть,мама всех бомб есть надо подумать,как китайскую бомбу прозвать


      «Облагодетельствующий Восток»
  2. Andy_nsk
    Andy_nsk 19. november 2022 06:07
    +4
    Kang menehi kritik dening karakteristik kinerja kira-kira diwenehi, njupuk menyang akun kasunyatan sing iki free-mudhun bom dhuwur-mbledhos lan siji-sijine operator saka N-16 (salinan saka Soviet long-range bomber lawas Tu-16), iki. ora "ibu kabeh bom", nanging "koper tanpa gagang", mine aku ora duwe bayangan kanggo teka munggah karo target kanggo bom iki. Inggih, kajaba kanggo ngebom wigwams Zulu!
    1. Vladimir100
      Vladimir100 19. november 2022 08:03
      0
      после подавления пво можно бомбить
  3. fa2998
    fa2998 19. november 2022 06:10
    0
    Bom sing paling kuat ditemtokake dening karakteristik kinerja pesawat, lan duwe Tu-16 ing layanan, ana sawetara kesempatan. ngguyu hi
    1. bk0010
      bk0010 19. november 2022 10:40
      0
      Kutipan: fa2998
      .Да и кто "пустит" в район цели дозвуковой самолет--вопрос
      А вот у амеров такого вопроса нет: они уже больше полувека в каждой заварушке бомбят со своих дозвуковых Б-52
      1. Andy_nsk
        Andy_nsk 19. november 2022 11:55
        +2
        А вот у амеров такого вопроса нет: они уже больше полувека в каждой заварушке бомбят со своих дозвуковых Б-52

        Сразу вспоминается Вьетнам. Уже перед самым выводом своих войск в 1972 г. Никсон решил полностью разрушить Ханой, чтобы добиться приемлемых условий для мира. Начались ковровые бомбардировки самолётами В-52, которым противостояли главным образом комплексы С-75, в результате за 10 дней было сбито от 15 (их данные) до 34 (наши данные) стратегов. И Великая Пин-до-сия была вынуждена свернуть операцию. В дальнейшем же, насколько я помню, В-52 уже массово не применялись для бомбовых ударов, удары наносили либо КР, либо самолёты "невидимки".
      2. fa2998
        fa2998 19. november 2022 13:59
        +1
        Kutipan saka: bk0010
        : они уже больше полувека в каждой заварушке бомбят со своих дозвуковых Б-52

        Поправлю Вас--не бомбят,а пускают КР(в основном "Томагавки").Статья о АВИАЦИОННОЙ БОМБЕ( свободнопадающей).Разницу улавливаете! hi nglirik
  4. Wedmak
    Wedmak 19. november 2022 06:21
    +8
    Это называется как раздуть объем статьи, умещающуюся в 2 небольших абзаца в 4 раза.
  5. bingo
    bingo 19. november 2022 06:33
    +1
    Авиация и Космонавтика писала, что в СССР 9-тонную сняли фактически с вооружения, ибо несмотря на обилие взрывателей, все равно значительная масса ВВ не успевала детонировать, и разлеталась кусками по полигону - овчинка выделки не стоит
    1. Aviator_
      Aviator_ 19. november 2022 18:32
      0
      несмотря на обилие взрывателей, все равно значительная масса ВВ не успевала детонировать,
      Задача инициализации всего ВВ - достаточно нетривиальна и требует строгих расчётов прохождения детонационных волн внутри ВВ и чёткой последовательности инициации взрывателей. Не факт, что они должны срабатывать одновременно.
  6. Panjenengan
    Panjenengan 19. november 2022 07:41
    +1
    И у нас имеется\, у америкосов, теперь у китайцев появилась. Вопрос в средствах доставки. Её можно применить только там где ПВО полностью подавлено, а если ПВО подавлено то зачем её применять. Противник скорее всего также подавлен рассеян, и скорее всего оказывает сопротивление разрозненными группами, не та цель.
    1. Vladimir100
      Vladimir100 19. november 2022 08:09
      -4
      на усраине пво было полностью подавлено ещё в феврале-марте и несколько десятков таких бомб пригодились бы
      1. Panjenengan
        Panjenengan 19. november 2022 08:39
        +1
        8 октября в 50 км от границы был сбит наш Су-34, пилоты выжили и не только выжили но вышли к своим. В сети полно видел как сбивают наши ракеты и все это при отсутствующем ПВО. Ах да ещё украинцы решили провокацию устроить запулили ракету С-300 в сторону Польши. К их сожалению номер не прошел.
        1. Vladimir100
          Vladimir100 19. november 2022 08:41
          -2
          ты что шуток не понимаешь
          Quote: Panjenengan
          В сети полно видел как сбивают наши ракеты и все это при отсутствующем ПВО.
          1. Panjenengan
            Panjenengan 19. november 2022 08:43
            +2
            В данном конкретном случае - не понимаю
    2. garri lin
      garri lin 19. november 2022 20:02
      0
      Такие боеприпасы применяют против укреплений. Искуственных или естественных. В Афгане сбрасывали возле пещер "духов". Очень узкоспециализированное оружие. Но порой необходимое.
  7. uga-dokter
    uga-dokter 19. november 2022 09:25
    -1
    В условиях небольшого расстояния до цели применение тяжёлого бомбардировщика нерентабельно. Да и не слыхать о применении стратегов против полевых укреплений укров.
    Давайте приделаем к бомбе крылья и мотор. Думается мне, что если даже разместить эту бомбу в чём-то вроде Ан-2, это будет дешевле вылета бомбардировщика.
    .
    И даже без мотора с небольшими крыльями эта бомба в режиме корректируемого планирования уменьшит риск для носителя.
  8. Dmitry Karabanov
    Dmitry Karabanov 19. november 2022 09:27
    -2
    Увидим ли мы применение наших ОДАБ-9000 против укрепрайонов? Или импотентичный Генштаб им. Герасимова будет продолжать "биться лбом в стену" в той же Авдеевке?
    1. roh
      roh 19. november 2022 13:34
      +1
      Нет конечно!это бесполезное оружие в таком роде конфликте.Риск что собьют носитель ради того что бы скинуть эту вундерваффе, и то ещё попасть нужно, очень велик.Такими только на полигонах бомбить или против басмачей в тапках
  9. Vittorio
    Vittorio 19. november 2022 12:06
    0
    Бесконтрольность в производстве оружия приводит к таким последствиям. Все привыкли ограничивать нас, а чтобы заняться кем-то ещё или собой к примеру, всем невдомёк.
  10. asetofenon
    asetofenon 19. november 2022 21:04
    0
    Kutipan: Aviator_
    несмотря на обилие взрывателей, все равно значительная масса ВВ не успевала детонировать,
    Задача инициализации всего ВВ - достаточно нетривиальна и требует строгих расчётов прохождения детонационных волн внутри ВВ и чёткой последовательности инициации взрывателей. Не факт, что они должны срабатывать одновременно.

    Думаю, задача правильной инициализации ядерного боеприпаса посложнее будет. А она давно решена. Физики-твердотельщики свой хлеб не зря едят.
  11. Zaurbek
    Zaurbek 19. november 2022 22:38
    0
    Так то и у нас в армии Ту16 мог нести самую большую бомбу. Там бомболюк самый большой из наших бомберов. Что то под 9тн офаб мог нести
  12. Pimpinan_Barmaleev
    Pimpinan_Barmaleev 20. november 2022 12:42
    0
    Я уже как-то говорил, что всё оружие можно условно разделить на две, весьма неравные, кучи - оружие против тех у кого тоже есть оружие, и оружие, чтобы папуасов гонять. Авианесущие ударные группы, БМПТ "Терминатор" и сверхмощные свободнопадающие авиабомбы - это годно только папуасов гонять. Во-первых - тяжёлый бомбардировщик с его инерционностью и хреноватой маневренностью в условиях современной высокотехнологической войны может долететь до рубежа пуска крылатых ракет, но он никогда не долетит до рубежа сброса свободнопадающих бомб. Даже если долетел - из стратосферы такой бомбе лететь почти три минуты - шансов нет, с полутора-двух тысяч метров - у бомбера шансов нет, а в приземном слое киты не летают. Так что в качестве атрибута прикладной фаллометрии штука годная, но не более того.
  13. Sancho_SP
    Sancho_SP 20. november 2022 23:41
    0
    Странно что не управляемая. В таком масштабе система корректировки на фоне стоимости самой бомбы очень даже не дорогая.