Review militèr

Jaran peteng saka SVO: sistem senjata khusus, informasi babagan panggunaan ing Ukraina diwatesi utawa ora ana

62
Jaran peteng saka SVO: sistem senjata khusus, informasi babagan panggunaan ing Ukraina diwatesi utawa ora ana

Sadurunge, kita nliti liyane "Dark Horses of the NWO" - sistem pertahanan udara, sistem senjata penerbangan lan amunisiLan sistem senjata lemah, informasi babagan panggunaan ing Ukraina diwatesi utawa ora ana.


Saiki ayo ngomong babagan komplek, karya sing angel dideleng kanthi mata telanjang.

BLK "Peresvet"


Kompleks laser pertempuran (BLK) "Peresvet". Nganti saiki, ora ana informasi sing tepat babagan karakteristik taktik lan teknis kompleks kasebut, utawa babagan tujuane, utawa paling ora babagan jinis laser sing dibangun. Opsi sing bisa ditindakake kanggo mbangun kompleks iki sadurunge dianggep ing materi kasebut Rahasia Komplek Peresvet: cara pedhang laser Rusia bisa dianggo?.


BLK "Peresvet". Gambar dening wikipedia.org

Operasi militèr khusus (SVO) ing Ukraina ora nambah kajelasan - bisa Peresvet BLK piye wae pengaruhe kahanan?

Salah sawijining masalah utama Angkatan Bersenjata Federasi Rusia (Angkatan Bersenjata RF) yaiku kolaborator Barat saka rezim Ukrainia Nazi nyedhiyakake Angkatan Bersenjata Ukraina (AFU) kanthi informasi intelijen lengkap ing wektu nyata, utawa cedhak. Ing wektu sing padha, dheweke ora mung nggunakake satelit pengintaian militer lan "resmi", nanging uga ora ngremehake. satelit intelijen komersial sing duweni potensi ngluwihi para sedulur intelijen pemerintah.

Apa sing bisa ditindakake dening Peresvet lan apa wae sing bisa ditindakake? Cetha yen nyerang satelit militer bisa dadi angel, nanging apa bedane yen jumlah satelit Starlink utawa Capella Space gagal?

"Dheweke" bakal ngerti" - uga, ayo padha ngerti, lunga lan mbuktekake ... Kita uga ngerti akeh perkara - yen salah sawijining negara NATO njeblug pipa gas kita, manawa para prajurit negara NATO lagi perang. kedok tentara bayaran, sing ngetokake sebutan target kanggo senjata mungsuh, nanging kita ora nyerang negara-negara NATO, kita malah nyoba kanggo "gawe kanca" - padha ngomong, "kita ora terus piala."

Umumé, apa "Peresvet" apik - ora dingerteni apa bisa digunakake sajrone NWO - ora jelas. Apa padha nglamar? Mbokmenawa ora, nanging sing ngerti ...

ABLK "Peresvet"


Ngomong babagan BLK "Peresvet", ora bisa disebutake aviation combat laser complex (ABLK) "Peresvet". Paling kamungkinan, yen ana, mung ing wangun prototipe. Utawa bisa uga ora ana.

Sayange, amarga ing kahanan saiki ABLK "Peresvet" bisa banget migunani.

Contone, kanggo "ngrusak swiwi" saka UAV Amerika mabur ing pesisir Crimea. Ya, lan ing pesawat peringatan dini (AWACS) karo kru, sampeyan bisa "latihan" - ora bakal ana daya sing cukup kanggo ngedhunake pesawat kasebut, mula kru bakal dadi ora bisa nahan pesawat kasebut. , lan iki kebak akibat sing kondhang ...

ROC "Zadira-16"


Zadira BLK dikembangake minangka bagéan saka R&D sing kasebut ing ndhuwur, malah ana data sing kurang mbukak babagan iki tinimbang babagan Peresvet BLK. Luwih tepat, dingerteni manawa, miturut informasi sing disuarakake dening Wakil Perdana Menteri Pemerintah Federasi Rusia Yu Borisov, Zadira BLK ora mung mlebu layanan karo Angkatan Bersenjata RF, nanging uga digunakake sajrone NMD ing Ukraina.

Sayange, yen paling ora ana sawetara informasi babagan operasi sistem rudal anti-pesawat (SAM), sanajan ora kabeh, mula ora ana data babagan panggunaan Zadira - ora mung babagan kerja ing NVO. zona, nanging ing umum - ing asas.

Komplek "Tikus"


Kompleks seluler multifungsi Tikus kanthi sistem kanggo karusakan laser sing diarahake saka kendharaan udara tanpa awak ditampilake ing forum Angkatan Darat-2020.

Miturut informasi sing kasedhiya, Komplek Tikus kalebu stasiun radar (radar) kanggo ndeteksi kendaraan udara tanpa awak (UAV) ing jarak nganti telung setengah kilometer, peralatan perang elektronik (EW) kanggo nyegah saluran komunikasi lan ngontrol UAV ing a jarak nganti rong setengah kilometer, lan laser dirancang kanggo fisik numpes UAV, karakteristik kang ora dibeberke.


Kompleks seluler multifungsi "Tikus"

Nanging, sawise mburi forum Tentara-2020, ora ana informasi liyane babagan kompleks iki.

EW "Tirada-2S"


Elon Musk sing jahat nggawe intrik - dheweke nyedhiyakake APU karo terminal satelit paling anyar, sing ora mung nyedhiyakake komunikasi wektu nyata kanggo APU, nanging uga ngidini nggawe UAV jarak jauh lan kapal permukaan tanpa awak (BENK). Kita isih ora bisa nembak dheweke, sanajan duweni potensi ana pilihan.

Banjur, sawijining dina, retorika Elon Musk diganti kanthi dramatis - ujare, dheweke duwe dhuwit sethithik, Ukraina larang banget kanggo dheweke, lan banjur, kaya-kaya ala, ana masalah karo komunikasi. Wong Ukrainia sing bangga ora bisa nahan rasa isin kasebut - padha nyuwek poster kanthi pasuryane Elon Musk, nyuwek-nyuwek lan diidak-idak kanthi nesu.

Lan kene informasi babagan "Tirade" katon ing pemandangan. Kaya-kaya Elon Musk wedi yen satelite bakal mandheg kabeh, utawa wis mandheg kerja, nanging ora amarga masalah pendanaan, nanging amarga pengaruh kompleks perang elektronik Rusia (EW) Tirada-2S paling anyar.


Komplek perang elektronik "Tirada-2S". Gambar saka Kementerian Pertahanan Federasi Rusia

Apa sing kita ngerti babagan kompleks iki?

Lan meh ora ana. Iku misale jek ana - kanggo pisanan ing 2017, wakil kepala Institut Riset Pusat 2th Kementerian Pertahanan Rusia Oleg Achasov nglaporake babagan kompleks perang elektronik Tirada-46S. Dheweke uga ujar manawa sistem perang elektronik seluler Tirada-2S dirancang kanggo ngrusak elektronik satelit komunikasi lan digawe minangka bagean saka program modernisasi senjata kanggo 2018-2027.

Apa kompleks perang elektronik "Tirada-2S" wis dikembangake? Apa dheweke katon ing pasukan? Apa dheweke ana ing zona NWO? Apa dheweke melu macet terminal Starlink? Ora ana informasi babagan iki.

Lan ana uga informasi bab Komplek Rudolph tartamtu, kang misale jek dimaksudaké kanggo karusakan fisik saka satelit mungsuh, nanging ora ana informasi ing kabeh, kajaba iku mung digawe umum sing uga dikembangaké minangka bagéan saka program modernisasi senjata kasebut kanggo 2018-2027.

SPR-2 "Mercury-B"


Oke, "Tirade" ana utawa "Rudolf", nanging ana uga sistem perang elektronik SPR-2 "Rtut-B" karo "Soviet werna", dirancang kanggo miwiti sekring radar karo detonation remot?


SPR-2 "Mercury-B". Gambar dening wikipedia.org

Komplek iki dirancang kanggo ngganggu sekring radio saka amunisi, yaiku, amunisi karo sekring radio kudu njeblug ing dhuwur sing ora kalebu utawa nyilikake kemungkinan tekan target tartamtu.


Karya nyata saka kompleks

Iku misale jek sing Mercury-B digunakake ing Ukraina, mungsuh malah nuduhake Komplek burned-metu saka jinis iki ing Kyiv (informasi ora dikonfirmasi). Nanging, saka wektu kanggo wektu informasi babagan nggunakake amunisi karo detonation dhuwur-dhuwur katon, lan padha bisa, ketoke, ajeg.


Sisa kompleks perang elektronik Rtut-B, dituduhake ing Kyiv (pigura saka video ing youtube.com)

Ing kasus apa wae, meh ora ana informasi babagan operasi kompleks perang elektronik SPR-2 "Rtut-B", uga babagan operasi sistem perang elektronik liyane - apa efektif, kepiye efektif?

Ing wektu sing padha, kaya kasebut ing ndhuwur, sawetara jinis senjata mungsuh nggunakake sekring radio, sing nambah efektifitase. Kemampuan kanggo njamin detonasi ing jarak sing aman bakal gampang banget.

EW "Krasukha"


Sapa wae sing wis krungu singkatan EW ngerti babagan kompleks Krasukha EW. Mesthine, "Krasukha" kudu nyuda radar mungsuh, uga saluran komunikasi lan kontrol UAV. Jangkoan versi paling anyar saka kompleks Krasukha-4 kira-kira 150-300 kilometer.

Kompleks kasebut, mesthine, dikirim menyang zona NVO, nanging ora dingerteni apa asil sing ditindakake ing kana.

Yagene radar kontra-baterei Ukrainia bisa mlaku kanthi bebas, ora dibedakake kanthi daya dhuwur, lan ora telung atus kilometer, nanging ora luwih saka rong puluh saka garis kontak? Napa langit mbukak ora mung kanggo militer, nanging uga kanggo UAV jinis Mavik sipil? Ketoke, iku ora worth ngomong bab pesawat warning awal (AWACS) saka mungsuh utawa Global Hawk-jinis UAVs.


Komplek EW "Krasukha". Gambar dening wikipedia.org

Mesthi wae, kita bisa uga "ora ngerti apa-apa", kaya kita ora ngerti apa kenapa Zelensky mlaku-mlaku ngubengi Kherson kanthi rai puas, lan ora ditutupi pukulan saka Iskander utawa Dagger. Ayo, sampeyan badut, dudu badut, nanging mlebu critane bakal mlebu minangka wong sing kanggo taun (isih durung lengkap), carane sijine iku luwih prayoga, ngusapi irung kanggo daya gedhe.

Nanging, miturut pers mbukak, ing Maret 2022, salah sawijining sistem perang elektronik Krasukha dicekel Angkatan Bersenjata Ukraina ing pinggiran kutha Makarov lan, miturut The Daily Telegraph, ditransfer kanggo pemeriksaan menyang AS. Pangkalan Angkatan Udara ing kutha Ramstein, kanthi kiriman sabanjure menyang negara-negara kontinental kanggo sinau rinci.

temonan


Apa sing bisa dikandhakake kanthi umum babagan sistem laser tempur lan sistem perang elektronik?

Kontribusi kanggo kamenangan mungsuh bisa dadi sing paling penting, nanging nganti saiki, adhedhasar data sing mbukak, mula ora bisa dingerteni manawa dheweke duwe pengaruh sing signifikan ing zona NVO - satelit Elon Musk lan UAV mungsuh mabur, mungsuh. sistem pertahanan udara lan sistem kontra-baterei lagi digunakake radar.

Kenging punapa? Kita ora nggunakake kanthi lengkap - apa kita ngenteni "perang pungkasan lan nemtokake"? Dadi sampeyan bisa ngenteni.

Utawa sampeyan ora bisa ngenteni, nanging ngobong katelu saka rasi lintang Starlink lan komunikasi macet liwat setengah Eropah. Yen bisa. Banjur sampeyan ora kudu ngenteni apa-apa - amarga ora ana sing wani nyerang, ndeleng conto akibat sing bisa ditindakake. Dadi, kita duwe apa sing kita duwe. Kita mbayar akun wong liya kanthi nyawa para pejuang kita.
Pengarang:
62 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. ahli ekologi
    ahli ekologi 20. november 2022 06:05
    + 20
    kita ngerti kita ora ngerti apa-apa, lan yen kita ngerti, kita ora bakal ngandhani sampeyan ...
    1. Pakdhe Lee
      Pakdhe Lee 20. november 2022 06:45
      + 12
      Kutipan saka: ecolog
      kita ora bakal ngandhani sampeyan ...

      Lan yen kita ngomong, sampeyan ora bakal ngerti!
      Lan yen sampeyan ngerti, banjur menenga! belay
      1. Mazunga
        Mazunga 20. november 2022 07:19
        +7
        Ora ketompo apa sing sampeyan ngerti lan wong liya ora ngerti amarga wong liya ora ngerti apa sing sampeyan ngerti lan sampeyan ora ngerti apa sing dingerteni wong liya))) Aku mikir yen ana wong sing kosherly sawed anggaran kanthi kedok kabeh jinis palsu. singsot
        1. ramzay21
          ramzay21 21. november 2022 10:56
          +8
          Yen dideleng saka kasunyatan manawa Angkatan Bersenjata Ukraina kanthi bebas nindakake apa wae sing dikarepake, ana rong kesimpulan. Salah siji kabeh iki ora efisien lan ora bisa digunakake, utawa ora digunakake. Yèn mangkono, banjur iku angkara.
          Yen komplek kasebut ora ditrapake, mula iki minangka sabotase lan pengkhianatan sing disengaja.
          Yen ora efektif, mula iki sabotase lan ngrusak kemampuan pertahanan negara kita.
          Ing wektu normal, iki minangka artikel eksekusi kanthi penyitaan properti.
          1. Timur_kz
            Timur_kz 22. november 2022 02:00
            +4
            Ya, amarga kabeh iku proyeksi. Militer ora dadi mungsuh kanggo awake dhewe, yen kabeh peperangan elektronik iki, Almaty lan liya-liyane pancen efektif, mula bakal digunakake ing endi wae lan ing endi wae, menyang bolongan, kaya sing dikandhakake.

            Yen KAZ Afghanit ing Armata pancene bakal efektif, pracaya kula, dheweke bakal dikirim menyang ngarep, murni kanggo mentheleng ing carane efektif Afghanit nyegat stugna.

            Kabeh EWs iki uga paling kamungkinan ora efektif, digunakake bakal digunakake ing ngendi wae lan asring, utamané amarga padha macet dhewe. Kita ora duwe sambungan sing ngganggu. Sampeyan bisa nggawe sekring kanthi jarak jauh ing Afghanistan kanthi ranjau darat, nanging ora nganggo roket Himers ...

            Yen Su57 pancen duwe siluman, sistem pertahanan udara seluler wis suwe dilacak.

            Isin ngakoni, nanging yen polimer (mikroelektronik) ditresnani, mula funderwaffe ora bakal katon, sampeyan ora bisa mbangun omah tanpa dhasar ...
      2. Yarik
        Yarik 22. november 2022 12:49
        0
        bab sing padha wis kedaden sapisan, mung warga negara tartamtu ora ngerti, nanging saben wong sing perlu ngerti cardon lan malah ngerti banget.
    2. Vladimir61
      Vladimir61 20. november 2022 07:16
      +8
      Kutipan saka: ecolog
      kita ngerti kita ora ngerti apa-apa

      Artikel kuwi, bab apa-apa!
      1. pamburu650
        pamburu650 20. november 2022 09:23
        +8
        Iki komentar sampeyan babagan apa-apa))). Aku elinga laporan bravura babagan ora ana analog ing wektu tentrem sing dituduhake. Nanging nyatane?
        1. Vladimir61
          Vladimir61 20. november 2022 20:27
          +3
          Kutipan: huntsman650
          Iki komentar sampeyan babagan apa-apa
          Dear! Apa sampeyan sinau sing anyar saka apa sing wis diomongake ing kene kaping satus?
          1. pamburu650
            pamburu650 20. november 2022 23:53
            0
            Aku ngerti yen aku duwe kulawarga gedhe ...
      2. EMMM
        EMMM 21. november 2022 00:24
        0
        Ana siji gagasan pinter: mbusak GPM! Banjur kita bakal weruh ...
    3. Lech saka Android.
      Lech saka Android. 20. november 2022 07:47
      +3
      Kutipan saka: ecolog
      kita ngerti kita ora ngerti apa-apa, lan yen kita ngerti, kita ora bakal ngandhani sampeyan ...

      Iki minangka informasi klasifikasi. eseman
    4. KELAS
      KELAS 20. november 2022 10:12
      +5
      Kutipan saka: ecolog
      kita ngerti kita ora ngerti apa-apa

      Kabeh artikel ana ing urat iki: "kayane ana apa-apa, utawa mungkin ora - XZ! Kita ora duwe informasi."
      Lan apa banjur artikel kanggo pager?
  2. Belisarius
    Belisarius 20. november 2022 06:50
    +6
    Pancen angel golek kucing ireng ing kamar ireng, utamane yen ora ana.
    Kabeh ing ndhuwur nuduhake senjata PR, sing "ora ana analog ing donya." Mulane, kita nampa akeh informasi babagan panggunaan BMP-1, T-62 utawa D-1, nanging ora bisa entuk informasi babagan panggunaan aktif kabeh sing kadhaptar ing artikel kasebut kanthi cara apa wae.
    1. Ghost1
      Ghost1 20. november 2022 09:46
      +8
      Ketoke, akeh conto anyar sing salinan Piece lan luwih asring padha shone mung ing pameran. Lan massa ing tentara isih saham Soviet. Bebener iki, ngendi iki 76% saka senjata anyar ing tentara, yen iki asring ngandika ing pangkat dhuwur.
    2. Arsen1
      Arsen1 20. november 2022 12:11
      0
      Kajaba iku, babagan perang elektronik, gampang banget kanggo ngethok headstock. Nuduhake sapisan marang panguwasa carane Krasukha ndharat drone sajrone latihan, lan entuk dhuwit akeh kanggo pembangunan. Lan kasunyatane, iki mesin PR sing ora ana gunane, ora ana sing peduli, dhuwit wis dikuasai.
  3. yuriy55
    yuriy55 20. november 2022 06:56
    +5
    Utawa sampeyan ora bisa ngenteni, nanging ngobong katelu saka rasi lintang Starlink lan komunikasi macet liwat setengah Eropah. Yen bisa. Banjur sampeyan ora kudu ngenteni

    Iki sing paling dipikirake pangguna situs kasebut. yaiku respon sing cukup sing bisa ngowahi kahanan lan kahanan sacara sakabehe.
    Nanging kesan sing Chubais njupuk saka negara ora mung mayuta-yuta, nanging uga sawetara bahan rahasia sing bisa kanggo krungu saka GDP kaya:

    tetep, uga asumsi manawa bahan kasebut ana ing papan sing aman ...
    *****
    Kadhangkala aku pengin krungu saka wong sing bener babagan kesalahan lan kesalahan sing ditindakake ing jaman kepungkur lan kepinginan kanggo ngganti iki kanthi radikal ing mangsa ngarep ... "Jancok sampeyan, sampeyan ora metu karo pasuryan!" - krungu nanggepi, - "Aku wis suwe ngganti keris kanggo koleksi jam tangan."
    1. Kabupatèn katelu
      Kabupatèn katelu 20. november 2022 07:50
      +7
      Kutipan saka: yuriy55
      Nanging kesan sing Chubais njupuk saka negara ora mung mayuta-yuta, nanging uga sawetara bahan rahasia sing bisa kanggo krungu saka GDP kaya:

      Iku lucu kanggo ndeleng nyoba kanggo mbenerake Tolik abang, maling lan pengkhianat.
      1. Ingvar 72
        Ingvar 72 20. november 2022 07:58
        +5
        Quote: Kab
        Iku lucu kanggo ndeleng nyoba kanggo mbenerake Tolik abang, maling lan pengkhianat.

        Sampun nggegirisi menawi ningali usaha kangge mbeneraken tiyang ingkang mbetahaken Tolik ingkang rambutipun abrit! ngguyu
  4. tlahuicol
    tlahuicol 20. november 2022 07:01
    +7
    Kapabilitas perang elektronik, ketoke, banget exaggerated dening penyayang mitologi. Strictly ngandika, malah data paspor ora nyengsemaken. Apa iki "kisaran nganti 2,5 km" kanthi peralatan nglawan drone ing sasis truk telung poros?!
  5. amatir
    amatir 20. november 2022 07:04
    +3
    Kita duwe piranti kasebut, nanging ora bakal dakcritakake babagan ...
    (Grup "Manggo-Manggo")
  6. ism_ek
    ism_ek 20. november 2022 07:11
    + 10
    Kenging punapa? Aja nggunakake kanthi maksimal

    Amarga mungsuh duwe sistem pengintaian sing sampurna lan gaman kanthi tliti. Lan sing paling penting, dheweke nggunakake alat kasebut kanthi harmonis. Welasan menit liwati antarane deteksi target lan nggunakake gaman tliti dhuwur. Kita duwe jam utawa dina.
    Kita ora duwe kesempatan kanggo nggunakake peralatan perang elektronik. Mungsuh enggal-enggal ngalahake geni.

    Apa sing kita duwe?
    Ing November, radar counter-baterei dirusak, jumlah sing padha ing kabeh kampanye. Amarga Lancets wis muncul. Kita kanthi visual, saka drone, nemokake radar mungsuh lan langsung ngirim Lancet. Lan radar iki "sumorot" kaping lima luwih kuwat tinimbang pemancar ing menara televisi Ostankino. Ndeteksi saka pesawat DLRO ora ana masalah. Nanging nalika informasi kasebut liwati saka siji markas menyang markas liyane, jam utawa dina bakal liwati lan radar bakal maju.
    Kita durung bisa ngancurake siji peluncur HIMARS, nanging para perwira pertahanan udara duwe informasi babagan posisi peluncur kasebut. Ya, kadaluwarsa sawise sawetara menit. Nanging kenapa informasi iki ora digunakake?

    Sayange, jenderal kita durung siyap kanggo perang modern. Kabeh iku wong tuwa, kita menehi printah karo "gendera".
    1. Lech saka Android.
      Lech saka Android. 20. november 2022 07:50
      +6
      Jendral akademi kita wis rampung ... ora duwe wektu kanggo ngatasi masalah sepele.
      1. lelik613
        lelik613 20. november 2022 17:31
        +2
        Klumpukne resimen gabungan saka wong-wong mau, "komandan brigade" minangka komandan, shovels ing tangan lan maju, kanggo badai ...
    2. Ingvar 72
      Ingvar 72 20. november 2022 08:03
      +3
      Kutipan saka ism_ek
      Nanging nalika informasi kasebut liwati saka siji markas menyang markas liyane, jam utawa dina bakal liwati lan radar bakal maju.

      Sajrone taun komersialisasi struktur negara ing negara kita, Kamentrian Pertahanan mbokmenawa jenuh karo agen turu. Lan kanthi karya "efektif" FSB kita, sampeyan ora kudu ngarep-arep ngresiki saka hama. Lan Kang Maha Kuwasa ora kesusu kanggo ngganti.
      1. KJIETyc
        KJIETyc 21. november 2022 18:07
        0
        agensi apa? Pensiunan sing ora ngerti carane nggunakake ponsel bisa ngerti babagan senjata modern lan isin saka tembung "Internet"? Sanajan sampeyan sijine lintang-lintang sing ukurane Republik Tatarstan, dheweke ora bakal mandheg dadi dinosaurus sing ora kompeten sing macet ing 75.
    3. Vitaly.17
      Vitaly.17 20. november 2022 09:41
      +5
      Kutipan saka ism_ek
      Kabeh iku wong tuwa, kita menehi printah karo "gendera".

      Ora ana sing kudu ditindakake, geger otak kronis lan geger otak nggawe awake dhewe dirasakake.
      Nanging dudu kuwi. Lan ing sistem pertumbuhan karir lan promosi menyang posisi sing luwih dhuwur. Sanajan ing Akademi Pertahanan Aeroangkasa kita ing Tver, sing nglatih para perwira kanggo jinis angkatan bersenjata paling dhuwur, ora ana luwih saka siji jenderal sing bakal lulus kanthi penghargaan saka akademi kasebut.
      Iku mung jenis ngguyu. Ing lantai siji aula ana loro stands ageng ing ngendi, liwat sajarah 60 taun, potret jenderal sing lulus saka akademi lan mahasiswa sing lulus karo medali emas diselehake - ora ana kebetulan siji!
      Siji-sijine pangecualian sing ngonfirmasi aturan kasebut yaiku Jenderal Barvinenko, Wakil Kepala Akademi Ilmu, sing, sawise mlebu Akademi, ora ngladeni ing pasukan kanggo dina liyane.
    4. SSeT
      SSeT 24. november 2022 23:11
      0

      ism_ek (Илья), Абсолютно точно ответили, прям моими словами. hi
  7. Ratmir_Ryazan
    Ratmir_Ryazan 20. november 2022 07:57
    +9
    Mbokmenawa kabeh komplek kasebut ora bisa digunakake lan petungan ora ngerti carane nggunakake.

    Dilayani ing 2004-2007 ing RLC Zoo. Komplek kasebut anyar, nanging suwene 3 taun aku ora nate ndeleng ing kahanan kerja, terus-terusan gagal nalika diluncurake, petugas baterei lan perwira pengintaian artileri, luwih sithik prajurit, ora bisa nggarap.

    Banjur kabeh idu, nanging saiki kabeh metu.

    Tentara kita paling akeh kasusun saka klambi jendhela, lan luwih cepet kita ngilangi kekurangan iki, luwih cepet kita bakal menang.

    Nanging komplek kasebut ora kudu kasebar ing rak-rak kanthi jumlah 1-2, nanging informasi ing batalyon lan resimen sing kapisah, supaya bisa nransfer pengalaman lan latihan sing luwih efektif nalika digunakake, banjur yen ana permusuhan. , masang menyang unit liyane.
    Lan nalika komplek kuwi siji saben resimen, angel golek spesialis sing bisa ngerti.
    1. Ramzaj99
      Ramzaj99 20. november 2022 22:06
      +2
      Quote: Ratmir_Ryazan
      Dilayani ing 2004-2007 ing RLC Zoo. Komplek kasebut anyar, nanging suwene 3 taun aku ora nate ndeleng ing kahanan kerja, terus-terusan gagal nalika diluncurake, petugas baterei lan perwira pengintaian artileri, luwih sithik prajurit, ora bisa nggarap.

      Artikel iki wis nyebar ing Internet suwene limalas taun, yen ora luwih.
      Nduweni kalbu, nuduhake sumber saka ngendi sampeyan nggawa badai salju........
      Dheweke kerja ing Zoo
  8. Nikolaevich I
    Nikolaevich I 20. november 2022 07:57
    +2
    Ya, kahanan karo sistem perang elektronik bisa uga diterangake kanthi 2 alasan "dasar" ... 1. Peralatan perang elektronik sing ana ing layanan karo Angkatan Bersenjata "ngamuk" nalika "tes" nyata, yaiku, efektifitas nyata dadi luwih murah tinimbang sing dikarepake! Banjur, ternyata, aku bener nalika, ing komentar ing artikel babagan perang elektronik, aku nyatakake rasa ora percaya babagan efektifitas "tokoh" artikel kasebut, percaya yen kanggo nglawan senjata, komunikasi, pandhu arah, karusakan "fisik" saka "iki" utami (!) (SAM, MZA, PRR, EMP-gun ....); lan nggunakake perang elektronik punika secondary!
    2. fasilitas perang elektronik padha (sing) digunakake banget winates, sok-sok amarga padha jenis unwillingness kanggo serangan ing infrastruktur Ukraina kanggo sawetara sasi, senadyan kasunyatan sing ing Rusia mung bayi ora nelpon kanggo iki (!) . .. yaiku, "Lan gulungan ngerti dheweke!" ...
    1. Peter1 Kawitan
      Peter1 Kawitan 20. november 2022 21:38
      0
      Sawise dheweke ngeculake yen sajrone "regrouping" saka Kherson, EW nyingkirake rudal Khaimars saka nyebrang, diduga sukses ...
      1. Timur_kz
        Timur_kz 22. november 2022 01:44
        0
        Ya, ya)) Dadi jembatan Antonov katon kaya colander. Zvizdesh kabeh iki, yen perang elektronik bakal efektif marang Hymers, iku bakal digunakake ing ngendi wae bisa.
  9. lopvlad
    lopvlad 20. november 2022 08:03
    -1
    Nanging, miturut pers mbukak, ing Maret 2022, salah sawijining sistem perang elektronik Krasukha dicekel Angkatan Bersenjata Ukraina ing pinggiran kutha Makarov lan, miturut The Daily Telegraph, ditransfer kanggo pemeriksaan menyang AS. Pangkalan Angkatan Udara ing kutha Ramstein, kanthi kiriman sabanjure menyang negara-negara kontinental kanggo sinau rinci.


    apa iki data open press? gossip tsipsoshny utawa apa?. Yen gosip sing padha diklumpukake, banjur Rusia nyekel Himars Amerika wiwit 5 wulan kepungkur, nanging iki bisa uga dingerteni amarga kompleks MLRS ana ing garis ngarep, ora kaya Krasukha sing padha, sing dumunung jero ing mburi pasukan ing tutup kabeh sing bisa amarga wis sawetara 300 km lan kasusun saka sawetara mesin.
    1. penasehat level 2
      penasehat level 2 20. november 2022 10:46
      0
      300 km - kaya sing dakngerteni, iki Krasukha 2, babagan kasunyatan manawa dheweke wis ana ing tentara - ora ana informasi ing endi wae .. Kajaba iku, kanthi karya nyata kasebut, nyumbat saluran UAV ing jarak kasebut - sawetara Welasan Krasukhas, bakal cukup, paling ora kanggo drone umume ora mabur ing ngarep kabeh .. ora ana sing nyatakake kasunyatan iki ing ngendi wae, kayata "cedhak Kherson - drone ora mabur - ora bisa" .. iku tegese nang endi wae ing informasi sampeyan, ana sing salah, nang endi wae exaggeration saka kemungkinan.
  10. Dartanyan
    Dartanyan 20. november 2022 08:51
    0
    Nanging ing zona NVO mesthi ana trampolin manungsa Sarmat Rogozin kanthi efisiensi nol ... Lan ing ngendi milyaran Zin didhelikake ing angkasa?!?
    1. Mazunga
      Mazunga 20. november 2022 09:00
      -1
      uh, nuwun sewu, nanging aja nyopir menyang angkasa, wong ngerti ing alam)))
  11. Oleg Ogorod
    Oleg Ogorod 20. november 2022 09:02
    +5
    Ora ana sing arep perang, sanadyan para jenderal saka Wilayah Moskow, utawa sing nggawe akeh model peralatan militer sing canggih. Dheweke digawe kanggo parade lan ngetokake dhuwit kanggo nggawe lan ngasilake jumlah tartamtu.
    Iku cukup kanggo nyinaoni sajarah taun pungkasan saka badhan Kalashnikov.
    Iki minangka kantor pribadi, ing ngendi Rostec mung duwe 25% saham.
    Sadurunge, badhan iki umum diduweni dening Krivoruchko tartamtu, sing dumadakan mutusaké kanggo metu saka bisnis lan pindhah menyang wilayah Moscow tanggung jawab kanggo tuku senjata kanggo kabeh tentara Rusia. Bener, dheweke ngedol keprigelan mung rong taun sawise pindhah menyang Wilayah Moskow.
    Kowe adol marang sapa? Alan Lushnikov tartamtu minangka pengacara biasa ing bisnis cilik, banjur sawetara taun dadi asisten Dvorkovich, banjur diangkat dadi wakil menteri transportasi. Sawise ngunjungi dheweke rada suwe, dheweke tuku keprihatinan Kalashnikov.
    Iki minangka pai sing menarik karo tukang sepatu.
    Bener, siji oligarki sing andhap asor wis suwe banget, sing ana hubungane karo transportasi lan gaman, uga, salah sawijining kepala Rostec bubar teka kanggo ulang tahune, lan nalika dheweke nulis babagan iki ing saluran Tegram. Sobchak kudu mlayu saka negara kasebut, banjur njaluk ngapura marang kepala Rostec.
    Mulane, siji kudu ora kaget karo asil saka CBO.
    Banjur kabeh oligarki lan tokoh ing Kulon uga bakal diganjar amarga mbantu mbusak Putin. Yen presiden ora ngganti kebijakan personel saiki.
  12. Sadok
    Sadok 20. november 2022 09:09
    +4
    Apa sampeyan ngerti cara kerja laser ing atmosfer? iki dudu "Tamu saka Masa Depan" karo bajak laut lan "piu-piu". sampeyan ngerti carane perang elektronik? lan dheweke ora bisa ngrusak satelit tyr-tyr-no saka Mask?
    1. Mazunga
      Mazunga 20. november 2022 11:07
      +3
      laser ing atmosfer, utamané ing kabut utawa ing ngendi ana konsentrasi gedhe saka partikel ing udhara, mung cocok kanggo nyorot dhewe, katon, kene, carane ayu aku, meneng karo escalibur)))
  13. Roman Efremov
    Roman Efremov 20. november 2022 09:53
    -2
    Kepiye cara nggunakake Peresvet - ngobong satelit militer Amerika? Iki perang karo AS. Ngobong satelit Mask (ora bakal ana perang karo dheweke)? Ing kasus apa wae, iki mbutuhake keputusan politik, pisanan, sing durung kasedhiya.
    Lan kanggo peralatan perang elektronik - Iblis ngerti carane digunakake! Bubar ana pesen babagan ngusir serangan saka cangkang Hymars - bagean cilik sing ditembak dening perang elektronik, miturut TV kita.
    1. Oleg Ogorod
      Oleg Ogorod 20. november 2022 11:11
      0
      Inggih, mbokmenawa ora ditembak mudhun, deflected saka target, Nanging, iku bisa sing diunekake munggah ing udhara yen sekring ora kontak. Nanging arang banget. Dheweke bisa uga nyerang jembatan Antonov kanthi roket kanthi sekring kontak.
  14. papan serat
    papan serat 20. november 2022 10:07
    0
    Ha, satelit kobong, sampeyan ngerti. Zelensky mlaku-mlaku ngubengi Kherson. Penulis iki ora kanggo pikiran rata-rata, sampeyan ngerti.
  15. svp67
    svp67 20. november 2022 10:27
    0
    Lan babagan "Murmansk" uga bisa "ora ngomong apa-apa")))
  16. usm5
    usm5 20. november 2022 10:31
    -2
    Salah siji kabeh komplèks iki mung omong kosong, utawa Amerika wis nemokake kontrol, utawa ana pengecut dhasar.
  17. Roman Efremov
    Roman Efremov 20. november 2022 12:03
    0
    Quote: Oleg Ogorod
    Inggih, mbokmenawa ora ditembak mudhun, deflected saka target

    Luwih ya. Aku ora ngelingi carane muni ing laporan TV, mbok menawa padha ngandika "dibayangke" ana. Nanging aku ngelingi kasunyatan kasebut - kanggo pisanan aku krungu babagan panggunaan perang elektronik kanggo target kasebut, biasane ditembak nganggo sistem pertahanan udara lan misil.
  18. Radikal
    Radikal 20. november 2022 12:09
    0
    Quote: Lech saka Android.
    Jendral akademi kita wis rampung ... ora duwe wektu kanggo ngatasi masalah sepele.

    Lan Parentah Agung, miturut dheweke, ora rampung, luwih-luwih, dheweke ora nganti "trifles" .... lol
  19. wadivm59
    wadivm59 20. november 2022 13:38
    -1
    kabeh peralatan perang elektronik iku rahasia konco segel 7. nganti 90s, perang elektronik singkatan iki Applied mung kanggo peralatan Western. uga, minangka "pesawat operator-senjata imperialisme." lan kabeh data iki babagan karakteristik kinerja ora luwih saka misinformation.
  20. Vodila
    Vodila 20. november 2022 13:50
    +1
    Saben instalasi duwe komandan lan wakil sing tanggung jawab. Dadi, apa sebabe mungsuh bisa nyekel dheweke kabeh? Mungkin ana komponen komersial?
  21. Marson35
    Marson35 20. november 2022 17:29
    +1
    Minangka praktik nuduhake, kabeh iki ditindakake kanggo pameran lan parade ...
  22. Alexander Lotsmanov
    Alexander Lotsmanov 20. november 2022 20:12
    +1
    Zelensky bakal mudhun ing sajarah minangka pemasok daging Ukrainia. Rusia nangani potensial militer-industri Ukrainia ing mangsa panas, sawise Kementerian Pertahanan Rusia, lagi ngurusi potensi industri militer negara-negara NATO.
  23. werwolf1981
    werwolf1981 20. november 2022 21:43
    -1
    Inggih, ing parade, komplek lan nyeret pameran kasebut minangka salah sawijining perkara, nanging ing urip nyata, katon ora ana gunane. Nang endi wae padha ngomong babagan ora duwe analog, nanging nyatane, zilch
  24. RussianPatriot
    RussianPatriot 21. november 2022 00:35
    +4
    Kenging punapa? Kita ora nggunakake kanthi lengkap - apa kita ngenteni "perang pungkasan lan nemtokake"? Dadi sampeyan bisa ngenteni.



    Peperangan elektronik militer kita duwe rong kekurangan gedhe amarga ora bisa digunakake kanthi lengkap.

    1) Karusakan uga ditindakake kanggo awake dhewe

    Kita ngerti carane ngganggu, nyuda komunikasi mungsuh, lan liya-liyane. Nanging! Rintangan sing padha tumindak kanthi cara sing padha kanthi cara kita dhewe!
    Lan carane menehi hasil karo wong-wong mau ora cetha. Sembarang panggunaan "Krasukha" - ora ana sing duwe sambungan ing distrik kasebut.
    Mulane, peralatan perang elektronik digunakake banget winates.

    2) Kurang dana perang elektronik

    Ana mung sawetara banget. Lan layanan banget angel.
    1. Yanus
      Yanus 21. november 2022 09:57
      +3
      Kutipan: RussianPatriot
      Kita ngerti carane ngganggu, nyuda komunikasi mungsuh, lan liya-liyane. Nanging! Rintangan sing padha tumindak kanthi cara sing padha kanthi cara kita dhewe!
      Lan carane menehi hasil karo wong-wong mau ora cetha. Sembarang panggunaan "Krasukha" - ora ana sing duwe sambungan ing distrik kasebut.
      Mulane, peralatan perang elektronik digunakake banget winates.

      Fisika, asu asu...
  25. wuh dee
    wuh dee 21. november 2022 05:59
    +2
    Yagene padha ora owah? Mungkin amarga ora ana utawa ana ing salinan siji.
  26. MaxN
    MaxN 21. november 2022 07:23
    +1
    Jamming mavics ora masalah ing kabeh, padha operate ing frekuensi saka 2.4 utawa 5.8 GHz. Operator kasebut minangka target sing gampang kanggo sawetara rudal array bertahap. Lan yen ora ana, mula bisa nggawe sing paling gampang, kanthi jarak nganti 20 km, kanthi homing kanggo radiasi. Nanging sapa sing butuh.
  27. lintang-62
    lintang-62 21. november 2022 08:11
    +1
    Yen dheweke ora ngomong babagan apa wae lan ora nggunakake apa wae, tegese ora ana lan ora perlu ndalang babagan rahasia sing nggegirisi. Ora ana gaman, utawa ora ana semangat kanggo nggunakake minangka conto nuklir. Ing Kulon, dheweke wis suwe ngerti yen dheweke pantes luwih saka sepisan, lan malah mikir kenapa ora dibom nganggo senjata nuklir? Lan kabeh iku prasaja, kita ora duwe kekuatan pikiran. Iku luwih gampang kanggo pura-pura ora ngerti apa sing kedadeyan karo wong-wong kaya ngono, ujare "nyamar dadi selang", iki babagan politisi kita.
  28. Sedoy
    Sedoy 21. november 2022 19:55
    0
    kaya sing kita ora ngerti kenapa Zelensky mlaku-mlaku ngubengi Kherson kanthi rai puas, lan ora ditutupi pukulan saka Iskander utawa Dagger.

    lah kok...
    Yen sampeyan percaya karo pernyataan ing media, mula ana larangan langsung, diwiwiti karo Raisins ...
  29. Zaurbek
    Zaurbek 21. november 2022 22:25
    +1
    Umumé, kadhangkala fiksasi ing tes tentara. Iku banget complicates Adoption saka sistem lan nggunakake ..... Derivasi padha karo 57mm lan suo bakal nemen bantuan kanggo nglawan UAVs. Ora ing baris ngarep. Contone, sampeyan bisa nyelehake truk kaya Tornado. Lan seluler lan banget nguatake pertahanan udara
  30. Vlad Gor
    Vlad Gor 24. november 2022 20:27
    0
    Можно много обсуждать чего нет. Например, нет А-100 «Премьер» российского самолёта дальнего радиолокационного обнаружения и управления (ДРЛО), обещают уже 20 лет, что будет завтра и т.д.
  31. Chernorechye
    Chernorechye Wingi, 18:29
    0
    Если бы всё это эффективно работало то ВСУ не топтало бы так преспокойно Российскую землю и Зеля в русский Херсон бы не ездил. А так всё одни пустые слова. Я знаю одно что армию России методично уничтожали десятилетиями. Увольняли офицеров. Уничтожали военные училища десятками а их имущество распродавали кому надо. Помню как шойгу шелестел про то что России не нужна большая армия мы всех ракетами заколбасим. И вот на деле мы видим что получилось из-за этих идиотов.
  32. BigMaxMack
    BigMaxMack Dina iki jam 18:41
    0
    Интересная могла бы быть статья, но как только увидел фразу про нацистов, то решил дальше не читать. Хотелось бы прочитать аналитику про эти комплексы, а не пропаганду...