Review militèr

Kanggo gabung karo NATO, Swedia ngganti konstitusi kanthi mayoritas suara ing parlemen

21
Kanggo gabung karo NATO, Swedia ngganti konstitusi kanthi mayoritas suara ing parlemen

Ing Swedia, kanggo pisanan ing pirang-pirang taun, owah-owahan ing hukum dhasar negara ing syarat-syarat status blok militer nyata negara. A voting dianakaké ing parlemen Swedia, ngendi mayoritas votes (278 saka 349) diadopsi konstitusi amandemen kang negara dumadakan mutusaké kanggo intensif perang terorisme. Iki dipercaya ngidini Swedia gabung karo NATO kanthi cepet.


Ing Swedia dhewe, padha argue sing owah-owahan ing konstitusi "bakal bantuan kanggo luwih efektif perang terorisme bebarengan karo partners." Ing wektu sing padha, parlemen ora ngomong babagan apa sing nyegah Swedia nindakake iki sadurunge diadopsi amandemen kasebut.

Ing kasunyatan, kita ngomong babagan referensi kanggo posisi Turki. Anggota NATO iki ngalangi mlebu Swedia lan Finlandia menyang Aliansi Atlantik Lor amarga kasunyatane Stockholm lan Helsinki nyedhiyakake suaka marang pimpinan kelompok Kurdi sing dianggep Ankara minangka teroris.

Amandemen konstitusi anyar diarani "nyedhiyakake kriminalisasi terorisme lan sponsor terorisme sing luwih gedhe."

Elinga yen Swedia ngumumake kedaulatan non-blok luwih saka 200 taun kepungkur - ing taun 1814. Sawise 20 taun liyane, iki resmi dilestarekake ing hukum Swedia. Sanajan, umume, Swedia ora tau dadi negara netral. Malah ing taun-taun Perang Donya II, kanthi kadhaulatan militer sing diumumake, mahkota Swedia nduweni hubungan aktif karo Jerman Nazi, unit sing digawe saka "sukarelawan" Swedia perang ing sisih Wehrmacht - kalebu SDC (Swedish Volunteer Corps), sing iki dikenalaké menyang tentara Finlandia kanggo legitimization tentara.

Saiki, supaya bisa ditampa ing NATO, pejabat Swedia siyap nggawe amandemen konstitusi, utamane yen dheweke luwih populis. Pancen, kanggo perang nyata nglawan terorisme, siji bisa rampung tanpa reshaping konstitusi.
21 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Jahat 55
    Jahat 55 17. november 2022 09:08
    0
    Lan apa maneh, padha bakal trample kabeh caudal sawise lyules tengen Poltava? hi
    1. Murmur 55
      Murmur 55 17. november 2022 09:25
      +2
      Jahat 55 hi, ing tataran iki, ora, nanging mung durung. Ora kabeh wis siyap ing sisih Kulon, lan yen ing pangertèn global, banjur ya, tugas bakal mbusak RF saka peta donya lan mbentuk 85 wilayah "merdika", kang, karo kawicaksanan trampil saka West, bakal terus cokotan saben liyane.
    2. tanpa mbalikke
      tanpa mbalikke 17. november 2022 09:35
      +7
      Ya, ana sepur gerbong nunggu dheweke saka Karl) ing kana, ora kabeh hetman ngombe.
    3. Mauritius
      Mauritius 17. november 2022 11:03
      0
      Kutipan: Evil 55
      Lan apa maneh, padha bakal trample kabeh caudal sawise lyules tengen Poltava? hi

      Lan ora ana sing janji bakal luwih cedhak. Nyuwun
  2. bingo
    bingo 17. november 2022 09:10
    -1
    Inggih, misale jek kula sing titik ora dadi luwih ing Kurdi. Sapa sing wis ngalangi aksesi Turki menyang Uni Eropa sajrone setengah abad lan luwih? Panganan Swedia ... Dadi konstitusi apik, nanging ora cukup ... Kecoa mustachio lagi panas.
    1. Smoke_in_smoke
      Smoke_in_smoke 17. november 2022 09:36
      +2
      Kutipan saka bingo
      Dadi konstitusi wis apik, nanging ora cukup ... Kecoa kumis mung anget

      Sithik tenan. Dheweke durung ngakoni formasi Kurdi minangka organisasi teroris.
  3. dmi.pris
    dmi.pris 17. november 2022 09:12
    +2
    Konstitusi sing ora bisa diowahi kanggo negara apa wae tetep ana ing sejarah, kita uga kudu ngowahi artikel tartamtu sing ora ditulis dening kita.
    1. Nik2013
      Nik2013 18. november 2022 17:57
      0
      Wis suwe kudu nindakake iki kanggo ngganti artikel konstitusi, sing ora ditulis karo kita.
  4. Vladimir Vladimirovich Vorontsov
    Vladimir Vladimirovich Vorontsov 17. november 2022 09:17
    +1
    Swedia ngganti konstitusi kanggo gabung karo NATO

    ***
    Dadi ora prinsip,
    gelem nyerah prinsip
    babagan masalah sing ora penting ...
    ***
  5. Uprun
    Uprun 17. november 2022 09:20
    0
    Sampeyan ora bisa ngapusi Sultan ing chaff, tembung (konstitusi) iku siji bab, nanging tumindak ing kasunyatan liyane. Loro "halo" pungkasan minangka indikatif.
  6. Murmur 55
    Murmur 55 17. november 2022 09:21
    0
    Kayane, - "Sampeyan kanca Kurdi kanggo aku, nanging NATO luwih tresna marang aku")))
  7. dik-nsk
    dik-nsk 17. november 2022 09:25
    +2
    artikel kaya slogan - akeh banyu propaganda lan nul informasi babagan manfaat .. owah-owahan apa sing ditindakake? yen penulis wis nulis, banjur bisa maca teks lan nerangake.. kepiye introduksi "perang nglawan terorisme" cocog karo gabung karo NATO? kabeh wong ngerti babagan aspirasi Swedia kanggo gabung karo NATO, nanging apa artikel kasebut? umume, akeh huruf, akeh semantik, nulis maneh editor ora keberatan)
  8. tihonmarine
    tihonmarine 17. november 2022 09:30
    0
    Ing Swedia dhewe, padha argue sing owah-owahan ing konstitusi "bakal bantuan kanggo luwih efektif perang terorisme bebarengan karo partners."

    Kaping pirang-pirang aku ngunjungi Swedia, nanging aku isih ora ngerti wong Swedia - "Lan sapa sing teroris ana, lan malah kaya" revelry "sing kudu perang bebarengan karo sawetara jenis partners fiktif?". Mungkin luwih gampang ngomong, "Kita wis suwe ora diantemi, kita pengin supaya kita duwe getih."
    1. notingem
      notingem 17. november 2022 11:57
      +1
      Ketoke wong Swedia wis kesel karo pulo Gotland, padha arep masang Rusia
      1. tihonmarine
        tihonmarine 17. november 2022 12:27
        +1
        Kutipan saka notingem
        Ketoke wong Swedia wis kesel karo pulo Gotland.

        Iki kedadeyan, ing jaman Ivan the Terrible, Swedia minangka kekaisaran, lan saiki dadi limitrophe sing padha karo Finlandia.
  9. Sniper
    Sniper 17. november 2022 09:34
    +1
    Erdogan ngalahake pluralisme Swedia ??)
  10. rotmistr60
    rotmistr60 17. november 2022 10:53
    -1
    amandemen konstitusi diadopsi kanthi swara mayoritas (278 saka 349)
    Lan 71 dadi luwih wicaksana tinimbang sing nganggep NATO minangka panacea sanajan nggunakake senjata nuklir. Inggih, padha kudu manggon karo. Ana liyane sing bakal diganti sesuk.
  11. Mauritius
    Mauritius 17. november 2022 11:17
    0
    amandemen konstitusi diadopsi, ing ngendi negara dumadakan mutusake kanggo nglawan terorisme kanthi intensif. Iki, dipercaya, bakal ngidini Swedia gabung karo NATO.
    "Saka awal, cognac, banjur cherry, banjur balung" (Poirot) Pisanan, perang nglawan terorisme, banjur pangenalan Kurdi minangka teroris, expulsion saka negara, banjur idin saka Turki lan, voila! Swedia ing NATO. recourse
    Mung ing foto ora ana wong Swedia, nanging sawetara jenis Bandera, lan gendéra ing pundhak ora bisa ngyakinake. Nyuwun
  12. Cayz Kfgby
    Cayz Kfgby 17. november 2022 21:49
    0
    Wong bodho, dheweke dhewe nggawe film video "Carane Swedia nyiapake perang karo Rusia"
  13. Charik
    Charik 18. november 2022 21:32
    0
    haha, pungkasanipun, padha ora kaget dening introduksi saka amandemen utawa malah owah-owahan ing konstitusi
  14. Sasha saka Uralmash
    Sasha saka Uralmash 18. november 2022 21:35
    0
    Lha yen panas banget ora bisa mangan ...!